VÄLKOMMEN. Bienvenido Välkommen!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "VÄLKOMMEN. Bienvenido Välkommen!"

Transkript

1 VÄLKOMMEN Äntligen börjar semestern. Framför dig ligger härliga, avkopplande dagar med nya upplevelser och minnen. Alla vi som arbetar för Ving här på Gran Canaria kommer att göra vårt yttersta för att du ska få en så innehållsrik semester som möjligt. Gran Canaria är en fascinerande ö i hjärtat av den kanariska ögruppen. En frisk blandning av gammalt och nytt, fantastiska sandstränder, många soldagar större delen av året, mängder av vattensportsaktiviteter och ett livligt nattliv. Provinshuvudstaden Las Palmas är i sig själv sevärd. En sofistikerad, kosmopolitisk stad med en charmig äldre stadsdel, utmärkt shopping, den välkända promenaden och stranden Las Canteras. Längre in från stränderna ligger ett vackert och karakteristiskt landskap, omärkt av modern utveckling och med flera århundradens gamla kulturer bevarade. Gran Canaria är känt som en miniatyrkontinent tack vare de fyra klimatzoner som ger mycket varierande terräng och växtlighet. Ofruktbara öknar, berg och klippiga raviner kontrasterar mot tropiska skogar, bananplantager, vingårdar och sockerrörsodlingar. I den inre delen av ön ligger charmiga, vitkalkade byar och uråldriga arkeologiska platser, lämningar från den för länge sedan försvunna guanchecivilisationen. Vare sig du vill gotta dig i solen och värmen, shoppa tills du storknar eller utforska öns vackra landskap och dess historiska förflutna, finns här massor att göra och uppleva. Oavsett om du har varit här förut eller inte. Än en gång önskar vi dig hjärtligt välkommen till denna härliga semesterö med förhoppningen att du ska få en sol- och upplevelserik semester. Bienvenido Välkommen!

2 VÅRA UTFLYKTER En av Gran Canarias stora fördelar är det stora och varierade utbudet av sevärdheter och intressanta platser att besöka. Här kan alla som är intresserade av kultur, historia och natur få sitt lystmäte, samtidigt som de som prioriterar ridning, golf, dykning eller andra aktiviteter får sina upplevelser. Du upplever ön enklast och mest prisvärt genom att följa med på våra utflykter. Våra erfarna lokalguider ser till att du får ut det bästa av ön på den korta tid du är här. Utflykterna i vårt program har varierat innehåll och är olika långa för att passa så många intressen som möjligt. I nästa avsnitt beskriver vi våra populäraste utflykter mer ingående. Vi berättar också om ställen och arrangemang man kan besöka på egen hand, och där vi kan hjälpa till att ordna biljetter. Tryggare utflykt med Ving Det finns flera fördelar med att boka din utflykt hos Ving. Du kan vara säker på att alla nödvändiga försäkringar finns på plats liksom att alla säkerhetskrav är uppfyllda. Dessutom finns tydliga regler för om- och avbokning, och skulle du få problem eller bli missnöjd med utflykten vet du alltid var du ska vända dig. Allt det där får du på köpet med när du bokar utflykten hos Ving. Bokar du någon annanstans råder vi dig att -för din egen skull- först kolla hur det ligger till med försäkringar, säkerhet, ombokning och annat som skiljer en seriös arrangör från en lycksökare. PRAKTISK INFORMATION OM UTFLYKTER Anmälan Anmälan och betalning görs hos din Vingvärd på träfftiderna på hotellet, på servicekontoret eller via vår servicetelefon. Anmälan är inte bekräftad förrän betalning har gjorts. Anmälan för dagsturer måste ske senast kl dagen före utflykten och för kvällsturer senast kl samma dag. Efter kl kan du alltid höra med Vingvärden eller ringa vår servicetelefon för att se om det finns några lediga platser kvar. Pris Barnpriserna gäller för barn i åldrarna 2-11 år (undantag finns). Barn under 2 år följer med gratis, men har inget eget säte i bussen. Se under respektive utflykt om vad som ingår i priset. Betalning Priserna anges i euro. Betalning sker i euro, med Visa, Mastercard eller med Ving Holiday Card. Vid anmälan via servicetelefonen betalar du med kort direkt över telefonen. Tidig avresa Om utflykten startar, innan hotellets frukostservering har öppnat, prata med hotellet kvällen innan om hotellet kan servera dig en alternativ frukost eller om du kan få med dig en frukostpåse.

3 Upphämtning/mötesplats Vi hämtar dig på en av våra mötesplatser dit våra gäster tar sig för gemensam upphämtning. Tid och plats får du vid köp av utflykten. Transport Alla bussar och båtar som vi använder under utflykterna är försäkrade och båtarna har livvästar. Toalett- och bensträckarpaus görs med jämna mellanrum. Färdledning Utflykterna leds av skandinavisktalande guide (antingen vår egen guide eller en lokalguide) om inget annat anges, och/eller med engelsktalande auktoriserad guide. Läs mer under utflyktsprogrammet. Bra att ta med En flaska vatten är alltid bra att ta med. En tröja då luftkonditioneringen ofta är kylig. Bra skor och klädsel anpassad till utflykten. Varma kläder under vintersäsongen. Långärmad tröja och byxor rekommenderas vid besök i kyrka eller religiösa byggnader. Ta gärna med våtservetter och/eller handdesinfektionsmedel. På många av våra stopp under utflykten kan man inte använda kort, ta med kontanter för att köpa lunch och souvenirer. Avbokning Önskar du avboka utflykten bör detta meddelas i god tid dagen innan för att pengarna ska återbetalas. Inställd utflykt För att utflykterna ska genomföras krävs ett minimiantal deltagare. Vi förbehåller oss rätten att flytta eller ställa in utflykten om t.ex. väderförhållanden gör att den inte kan genomföras. Skulle en utflykt behöva ställas in av någon anledning, meddelar vi givetvis detta så snart som möjligt och pengarna återbetalas.

4 SMAKER AV GRAN CANARIA Utflykten Smaker av Gran Canaria är en nyhet i utflyktsprogrammet och har snabbt visat sig vara mycket populär, så här gäller det att vara ute i tid och boka din plats. Tillsammans med en duktig lokalguide får du se, smaka och känna på din semesterö på ett annorlunda sätt än tidigare. Under dagen får du uppleva en otrolig variation av utsikter och upplevelser. Vi börjar dagen med att besöka den gamla och historiskt viktiga staden Arucas, som bland annat omges av stora bananodlingar på den norra kusten. Vi besöker det som denna stad verkligen är känd för, nämligen romfabriken. Arehucas romfabrik är Europas äldsta, och fortfarande den största producenten av rom. Här får vi se de olika delarna av romproduktionen och även smaka på de olika dryckerna fabriken producerar. Vi kan varmt rekommendera dig att smaka deras honungsrom, en väl balanserad blandning av sjuårig lagrad rom och kanarisk honung med smak av bl.a. choklad och vanilj. Vi besöker sedan Finca Los Castaños i dalen Los Berrazales. Detta är det enda område i Europa där man producerar kaffe naturligt. Vi deltar i en rundvisning och smakar sedan på det lokalproducerade kaffet. En spansk lunch serveras i hamnstaden Puerto de las Nieves i Agaete. På vägen hem stannar vi vid en liten Aloe Vera-plantage. Här får vi lära oss mer om denna "mirakelväxt". Vi får höra om hur man odlar växten, samt en presentation och demonstration av framställningen av dess olika produkter som hudkräm, tvål, gel och även dryck. Under stoppet har du möjlighet att både testa och smaka på Aloe Vera-produkter. I priset ingår: Transport, guide och lunch. Mat & dryck: Ingår. Tid: Heldag, ca kl Färdledning: Skandinavisktalande guide. Bra att ta med: Bekväma kläder och skor.

5 SHOPPING & SIGHTSEEING LAS PALMAS Provinshuvudstad, hamnstad, ett Mecka som pulserar av kultur, historiska sevärdheter, förmånlig shopping och ett trivsamt caféliv. Med sina många kontraster har Las Palmas varit pionjär inom turismen och har fortfarande sina stamgäster. Efter 50 år av turism upplever staden nu en renässans, allt fler upptäcker Las Palmas och dess många valmöjligheter. Ägna en dag åt staden så förstår du varför. Vi besöker den gamla stadsdelen Vegueta, som grundades av de spanska erövrarna i slutet av 1400-talet. Arkitekturen här tar oss tillbaka till kolonialtiden. Här ligger Kanarieöarnas enda katedral, Columbusmuseet, och inte minst den mysiga gågatan Triana där gamla byggnader idag ligger vägg i vägg med moderna butiker. Innan vi åker vidare från den gamla stadsdelen till shoppingcentret Las Arenas kör vi förbi stadens övre delar och stannar vid Altavista, med en fin utsikt över Las Palmas och trädgårdsstaden Ciudad Jardin, där engelsmännen på sin tid byggde sin koloni. Vi åker vidare till shoppingcentret Las Arenas som ligger precis i utkanten av Las Canterasstranden. Här erbjuds diverse shopping för den som är sugen, annars kan man promenera längs strandpromenaden och njuta av en kaffe på en av de många trevliga uteserveringarna. Känner du för en innehållsrik dag med kultur, historia, shopping till förmånliga priser och trevligt folkliv, följ med oss till öns charmiga huvudstad Las Palmas. I priset ingår: Transport och guide. Mat & dryck: Ingår inte. Tid: Heldag, ca kl Färdledning: Skandinavisktalande guide. Bra att ta med: En extra tröja, särskilt under vintersäsongen.

6 GARBOS DINNER SHOW Garbos Underhållning i världsklass, nu med tjugoårsjubileum: föreställningen 'Celebration'. Upplev Garbos med sin färgsprakande show. Utflykten går oktober-april men du kan även boka de dagar vi inte har turen i vårt program. Då tar man sig dit på egen hand. En middagsshow som alla talar om och som utan tvekan är det mest hyllade kvällsarrangemanget på Gran Canaria. I år presenterar showpalatset Garbo's stolt en ny show i toppklass. Välkommen till "Celebration", en show med sång, dans, glamour och musikalisk magi. Här får du lyssna till de största hitsen av de bästa och mest välkända stjärnorna. Om du skall fira något, eller letar efter den bästa underhållningen med mat och dryck, är Garbo's det rätta stället. Detta år briljerar Garbo's med en akrobatshow utöver all musik och dans. Kyparen är inte bara kypare utan även artist, vilket i det här fallet betyder att servicen blir mycket personlig. När du köper biljetter av oss ingår en gratis uppgradering som innebär ett mer förmånligt dryckespaket. Kontakta din Vingvärd för mer information. OBS! Bor du i Las Palmas ingår ingen färdledning, transport till Garbo's sker på egen hand. I priset ingår: Transport, guide, inträde och tre rätters måltid inklusive dryck enligt nedan. Mat & dryck: Trerätters middag med val av dryck: rött eller vitt vin, öl och diverse alkoholfria drycker, kaffe. Tid: Kvällsutflykt, ca kl Färdledning: Skandinavisktalande guide.

7 KAMELTUR I DE TUSEN PALMERNAS DAL Har du någon gång undrat hur det är att rida på en kamel? Då har du nu möjlighet att prova på att segla fram på dessa öknens skepp tillsammans med familjen. Vi åker från Playa del Inglés till den vackra Fataga-dalen och upplever både höga berg och djupa dalar. På Camel Park blir vi bjudna på arabiskt te och kex. Därefter svingar vi oss upp i sadeln och rider ut i karavan, precis som om vi vore beduiner i öknen. Vill du ha ut ännu mer av din upplevelse kan du kombinera din kameltur med en jeepsafari och få en heldag i naturen. Vi upplever både Gran Canaria med jeep och besöker kamelparken i den vackra Fataga-dalen. Lättare lunch ingår i kombinationsutflykten. I priset ingår: Transport, guide samt mat och dryck enligt nedan. Mat & dryck: Te och kex ingår. För dig som bokar kombinationsutflykten (kameltur + jeepsafari) ingår även lättare lunch och dryck. Tid: Halvdag (kameltur), ca kl Heldag (kameltur + jeepsafari), ca kl Färdledning: Skandinavisktalande guide på kamelturen. Engelsktalande guide på kombinationsutflykten (kameltur+ jeepsafari). Bra att ta med: Bekväma kläder och skor. Övrigt: Kombinationsutflykten (kameltur + jeepsafari) rekommenderas inte till små barn eller gravida kvinnor.

8 SEMESTEREXPRESSEN En förmiddag med fascinerande shower i djurparken och en eftermiddag med avkoppling eller vilda lekar i vattenparken. Turen tar oss till djurparken Palmitos Park som ligger strax utanför Playa del Inglés. Huvudattraktionerna är showerna med papegojor som cyklar, dansar och talar, samt rovfåglar som visar alla sina konster. Här finns också ett akvarium med exotiska fiskar, ett fjärilhus med fjärilar i alla färger och ett orkidéhus. I parken kan du även se orangutanger, surikater, krokodiler, känguruer, ormar och många andra kräldjur. Härnäst bär det av till vattenparken Aqualand där hela familjen får koppla av och njuta av sol och bad. Vem vill inte plaska runt i stora bassänger och glida nedför stora rutschbanor? I Palmitos Park och Aqualand finns restauranger med menyer för hela familjen. På Aqualand finns även förvaringsskåp till en extra kostnad. Mat och dryck Ingår inte Entré: Entré till Palmitos Park och Aqualand ingår i priset. Bra att ta med: Bra skor, badkläder, badlakan/handduk och solkräm. Tid: Heldag (ca kl ). Färdledning: Skandinavisktalande guide.

9 KATAMARANEN AFRIKAT En härlig dag på havet. Följ med på en segeltur med en fin katamaran, och upplev en härlig dag på havet. Vi seglar ut från Puerto Rico med katamaranen Afrikat. Här får vi en trevlig och avkopplande dag som man annars bara brukar drömma om. Vi sitter på däck och njuter av havsbrisen medan vi långsamt seglar utmed kusten. Vi kastar ankare och kan bada direkt från båten. Du kan också delta i olika aktiviteter som snorkling och speedbåt. Om någon önskar hyra vattenscooter, Water jet pack-flyboard, parasailing eller bananbåt så kan detta ofta arrangeras genom avtal med besättningen vid bokning av utflykt (ej inkluderat i priset). Har vi tur, får vi under dagen också se delfiner som är vanliga i dessa farvatten. Efter en härlig dag ute på havet kommer vi tillbaka till Puerto Rico igen fram på eftermiddagen. Utflykten går hela året. I priset ingår: Transport (se undantag nedan), mat och dryck enligt nedan. Mat & dryck: Lunchen består av en lättare buffé, där öl, sangria och mineralvatten ingår. Tid: Längre halvdagsutflykt, ca kl Färdledning: Skandinavisktalande guide. Bra att ta med: Solkräm med hög skyddsfaktor! Övrigt: Det ingår inte transport för gäster som bor i Arguineguin, Puerto Rico eller Playa del Cura, Taurito och Mogan - därför tas ett lägre utflyktspris från dessa resmål.

10 BERGSVANDRING En känsla av frihet. Missa inte hur vacker Gran Canarias natur är! Här får vi veta om Gran Canarias växt- och djurliv och om hur guancherna levde på sin tid. Det finns flera vandringsleder att välja mellan. Camino de la Plata, "Silvervägen", är en led som guancherna trampade upp för år sedan, och leden utgör en fin vandring än idag. Detta är en av de populäraste lederna. Vi åker buss upp till drygt meter över havet, innan vi därifrån tar oss vidare till fots. I bergen råder en påtaglig och avkopplande tystnad. Vi packar upp vår medhavda matsäck (ingår inte i priset) och njuter av den storslagna utsikten, som sträcker sig till grannöarna vid klart väder kanske ända till Afrika om vi har tur. Det finns även andra vandringsleder att välja mellan. Hör med din guide för mer information. Ett minne för livet och särskilt perfekt för vandringsentusiasten! Obs! Det är viktigt att ha vatten med sig, och givetvis solkräm! Utflykten går under september-juni. I priset ingår: Transport och guide. Mat & dryck: Ingår inte. Tid: Heldagsutflykt, ca kl Färdledning: Skandinavisktalande guide. Bra att ta med: Vatten, matsäck och solkräm. Övrigt: Du väljer själv hur långt du vill vandra under dagen. Notera att vandringen går på relativt hög höjd.

11 EN KONTINENT I MINIATYR Upplev Gran Canarias vackraste sidor. Denna utflykt är något av det bästa i vårt utflyktsprogram och ett måste för alla som vill se mer än hotellen och stränderna. Gran Canaria är som en skattkammare full av överraskningar. Följ med oss på en resa över hela ön så ska vi visa några av dem. Vi kör från den torra sydsidan via Fataga-dalen. Resan går genom djupa dalar, enorma vulkankratrar och gröna skogar. Vi passerar palmlundar och idylliska byar som omges av gröna ängar, kaktusar eukalyptus- och mandelträd. Vi kör vidare upp till en av de högsta punkterna och ner till den subtropiska norra sidan. På så vis har vi fått uppleva fyra olika klimatzoner. Nästan mitt på ön, vid Cruz de Tejeda, stannar vi vid några små marknadsstånd där får vi smaka på och handla lokala godsaker. Vi äter lunch i natursköna omgivningar i byn Valleseco med utsikt utöver öns religiösa center, byn Teror, dit turen sedan fortsätter. I öns mest besökta kyrka, La Basilica de Nuestra Señora de Pino, bevaras öns skyddshelgon Pinjemadonnan som vakar från sin vackra silvertron. Dagen avslutas på norra sidan där vi besöker banangrevinnans eleganta trädgård med över 400 olika växter från när och fjärran. Här får du veta allt som är värt att veta om de små söta kanariska bananerna. En innehållsrik dag full av naturupplevelser där vi berättar mycket mer än det du vanligtvis kan läsa om i reseböcker. Utflykten går oktober - april. I priset ingår: Transport, guide och inträde till banangrevinnans trädgård. Mat & dryck: Ingår inte. Lunch på restaurang Balcón de Zamora kostar ca 12 euro/vuxen och 6 euro/barn och betalas direkt till restaurangen. Tid: Heldag, ca kl Färdledning: Skandinavisktalande guide. Bra att ta med: Varma kläder (vintersäsong) och kontanter. Övrigt: Utflykten består av mycket tid i bussen och delar av turen körs längs med slingriga vägar. Kan vara ansträngande för den som är åksjuk, och även för den som har problem att gå långt och mycket.

12 IDYLLISKA MOGÁN Gran Canarias Venedig På sydvästra Gran Canaria ligger den pittoreska fiskebyn Puerto de Mogán, en liten pärla som brukar omtalas som öns Venedig. När man går på de idylliska gatorna som leder ner till den exklusiva marinan, är det lätt att förstå varför hamnen har fått dess smeknamn. De små husen ligger helt nära vattnet, frodig bougainvillea klänger från takterrasserna och fiskebåtarna ligger som färgklickar längs bryggorna. Vår tur till Mogán går samma dag som en av sydkustens marknader äger rum och här finns det mesta att handla, från kläder och skor till frukt och lokal konst. Allt till en billig penning om prutfärdigheterna tas i bruk. Efter besöket i hamnbyn kör vi inåt landet, genom den frodiga Mogándalen och upp till staden med samma namn; Pueblo de Mogán. Här ligger den trevliga, genuina restaurangen Acaymo, som serverar god mat och dryck i rustika omgivningar. Lunchen är en av turens höjdpunkter, vilket du nog håller med om efter denna praktmåltid med gott vin. Under sommaren om Acaymo stänger för semester äter vi lunch på Restaurang Guantanamo. I priset ingår: Transport, guide och lunch. Mat & dryck: Lunch med kanariska smårätter, en huvudrätt, dessert. Vin, vatten eller läsk. Tid: Halvdag, ca kl Färdledning: Skandinavisktalande guide. Bra att ta med: Kontanter om du önskar köpa något på marknaden.

13 BONDEMARKNAD/ÄKTA KANARIELIV Den perfekta söndagsutflykten där du får en trivsam dag tillsammans med lokalbefolkningen! Följ med till bondemarknaden i San Mateo och få en inblick i det kanariska vardagslivet. Efter marknaden beger vi oss till byn Guayadeque, där vi äter lunch och besöker Gran Canarias mest kända grottsamhälle. Låt dig överraskas av Gran Canaria bakom fasaden! Turen tar oss först till bondemarknaden i byn San Mateo, där bönderna förr i tiden samlades för att sälja veckans skörd. Idag är det aningen modernare, men fortfarande säljs här mest frukt, grönt och andra lokala produkter, till bra priser. Vi tar dig med på en guidad tur längs byns mysiga gator. Därefter får du tid att strosa runt på egen hand. Vi fortsätter sedan till Guayadequedalen, där invånarna fortfarande lever i grottbostäder. Dalgången är den längsta ravinen på Gran Canaria, med höga berg täckta av mandelträd och fikonkaktusar. Omgivningarna skvallrar om att tiden har stått stilla. Grottorna är utgrävda i bergväggarna, men standarden är naturligtvis helt annan än i ursprungsbefolkningens primitiva hålor. Till det lilla samhället hör ett grottkapell som ligger vägg i vägg med grottbaren. I dalen ligger också restaurangen Guayadeque, där vi äter en äkta kanarisk lunch som består utav blandade tapas. Efter lunchen blir det en liten runvandring i omgivningarna. Denna dag bjuder på en unik, naturskön utflykt, där du blir många intryck rikare och får veta mycket om livet på Gran Canaria förr och nu. Intressant för både liten och stor. Utflykten går oktober-april. I priset ingår: Transport och guide. Mat & dryck: Ingår inte. Lunch på restaurang Guayadeque kostar ca 11euro/vuxen och 6 euro/barn och betalas direkt till restaurangen. Tid: Heldagstur, ca Färdledning: Skandinavisktalande guide. Bra att ta med: Extra tröja (vintersäsongen) och kontanter. Övrig information: Delar av turen körs längs med slingriga vägar. Kan vara ansträngande för den som är åksjuk. Utflykten körs endast oktober-april.

14 E-BIKE Tillsammans med cykelfirman Free Motion erbjuder vi flera turer med moderna, eldrivna cyklar som hjälper oss att nå de bästa utkiksplatserna utan att behöva ta ut oss helt på vägen dit. Utflykten börjar med en tur i minibuss till Meloneras, där de eldrivna Boschcyklarna står och väntar på oss. Ayagaures Reservoir Tour, i ursprungsbefolkningens fotspår Från Meloneras styr vi mot Ayagaures. De eldrivna cyklarna klarar enkelt av de korta stigningarna upp till Ayagaures kyrka. Där tar vi en paus i skuggan av de skyddande träden och äter en kanarisk lunch med tapas och dryck. Sedan fortsätter vi upp till utkiksplatsen Pedro González på 490 meters höjd. Härifrån fortsätter turen ned mot Maspalomas fyr och tillbaka till hotellet. En cykeltur som passar alla nivåer, men du bör ändå ha god cykelvana. National Park Vår e-cykeltur börjar strax före San Bartolome, där luften är frisk och fräsch. Efter ca. 5 km, främst uppförsbacke, börjar vi rulla nedför. Strax bakom de höga bergen ser vi Presa de la Niñas, en vacker sjö omgiven av höga lövträd. Vi korsar åsen och åker längs med fina vägar ner till Barranco de Mogán. Vi besöker en historisk väderkvarn i Mogán, byn som är känd för produktionen av gofio, en slags majsgröt som serveras, stekt eller kokt, som ett tillbehör i stället för potatis, ris eller pasta. Vi avslutar vår utflykt i den vackra byn Puerto de Mogán. Utflyktsprogrammet varierar under säsongen. Din Vingvärd kan ge dig råd vilka turer som är aktuella under din vistelse. I priset ingår: Guide, eldriven cykel, hjälm. Transport från hotellet: Ingår för hotell i: Bahía Feliz, Playa del Aguila, San Agustin, Playa del Inglés, Maspalomas, Sonnenland, Meloneras. Övriga: 10 euro extra kostnad. Mat & dryck: Kanarisk tapas och en dryck. Tid: Halvdagsutflykt, ca kl Färdledning: Engelsktalande guide. Bra att ta med: Solkräm och bra skor Övrigt: Utflykten är endast tillåten för barn över 12 år och 155 cm. Utflyktsprogrammet varierar under säsongen. Din Vingvärd kan ge dig råd vilka turer som är aktuella under din vistelse.

15 TENERIFFA OCH DJURPARKEN LORO PARQUE En uppskattad tur till grannön Teneriffa och en av världens vackraste djurparker! Upplev en av Europas populäraste och finaste djurparker, Loro Parque på grannön Teneriffa. Fred Olsens snabbåt tar er bekvämt till Teneriffas huvudstad Santa Cruz. Därefter går buss till Puerto de la Cruz i Orotavadalen, Spaniens frodigaste område. Här är höjdpunkten och huvudsaken för dagens utflykt - den populära djurparken Loro Parque. På en yta av hela m2 finns bl.a en av världens största samlingar av papegojor och massor av exotiska djur. Här får ni se gorillor, chimpanser och jättesköldpaddor, och i ett fantastiskt akvarium simmar stora hajar. Under dagen ordnas imponerande shower med delfiner, sjölejon och papegojor. I priset ingår: Transport (buss och båt), guide och inträde i parken. Mat & dryck: Ingår inte. Tid: Lång heldagsutflykt, ca kl Färdledning: Engelsktalande guide.

16 PÅ EGEN HAND På Gran Canaria finns mycket att se och göra på egen hand, och vi hjälper gärna till. Nedan finner du några förslag på aktiviteter och sevärdheter som är värda ett besök. Fråga gärna din Vingvärd om mer information så spar du tid. Aqualand Gran Canarias största vattenland med rutschbanor och bassänger. Kul för både gammal och ung. Här finns minigolf, restauranger, säkerhetsbox för värdesaker, och solsängar. Ligger i Maspalomasdalen. Öppet dagligen kl (sommar) och (vinter). Biljett kan köpas av din Vingvärd. Palmitos Park I fågelparken Palmitos Park får du se tropiska växter, exotiska fjärilar, papegojor, surikater, vallabys och andra trevliga djur. Denna fantastiska oas ligger i en dal omgiven av höga berg. Strosa runt i den botaniska trädgården med palmlundar, tropiska blommor, rovfåglar och tusentals färgglada papegojor. Missa heller inte fjärilshuset, orkidéhuset och akvarierna. Flera gånger om dagen bjuds det på olika shower. Här finns också ett delfinarium med show ett par gånger om dagen. Utflykten är på egen hand. Alltså utan transport, men inträdesbiljetter kan köpas av din guide. Fördelen med att köpa hos en guide är att du slipper köa när du kommer fram. Black Horse Till häst får du se en del av den vackra och annorlunda naturen på södra Gran Canaria. Turen är ca tre timmar lång och då rider du ca två timmar. Dricka ingår i priset. Här kan alla vara med, såväl nya som erfarna hästälskare. Black Horse ligger i El Salobre mellan Meloneras och Arguineguín. Öppet dagtid flera dagar i veckan. Busstransport finns. Tänk på att ha bra skor, med liten klack. Boka hos Vingvärden. Dykning/snorkling Följ med välrenommerade Blue Explorers svenska instruktörer ner i djupet och upptäck en helt ny värld. Blue Explorers håller till i Taurito, cirka 15 minuter utanför Puerto Rico. Här kan du lära dig mer om havet genom snorkling, eller dyk och upplev känslan av att vara viktlös samtidigt som du andas under vattnet. Hos din guide kan du boka fyra olika alternativ: 1. Prova på dyk En dag, inklusive all utrustning, snorkling och ett dyk på 45 minuter. 2. Upptäck snorkling En dag, inklusive all utrustning, snorkling hela dagen. 3. Medföljande

17 Kom med, slappna av och följ aktiviteterna från stranden. 4. Certifierad dykare Utrustning går att hyra från Blue Explorers. Snorkling och dykning är den perfekta semesterupplevelsen för hela familjen! Utflykten är på egen hand, men biljett kan köpas av Vingvärden. Djuphavsfiske Har du drömt om att få en haj eller svärdfisk på över 100 kilo på kroken? Nu har du chansen! Dorado Fisher - djuphavsfiske är en tur som passar alla som gillar spänning och fiske. Har du tur kanske du också får se delfiner under dagen på havet. Välj om du vill fiska eller endast åka med och njuta av en dag på havet. Flytvästar finns ombord för de som så önskar, men om du vet med dig att du blir sjösjuk ska du nog välja en annan tur. För mer information, kontakta Vingvärden. I priset ingår: Transport, baguette och en dricka. OBS! Det ingår inte transport för gäster som bor i Arguineguin, Puerto Rico eller Amadores - därför tas ett lägre utflyktspris från dessa resmål. Multiaquatic Följ med en glasbottnad katamaran och få chans att uppleva undervattenslivet i ett skyddat område. Har du tur, får du se valar och delfiner simma runt i full frihet. Och skulle du mot förmodan varken se valar eller delfiner bjuder Multiaquatic på en ny tur. Vissa dagar är turen lite längre eftersom man passar på att göra ett badstopp. Boka hos Vingvärden. Utflykten är på egen hand. I priset ingår transport (gäller inte gäster som bor i Arguineguin, Puerto Rico och Amadores, varför priset från dessa resmål är lägre) och guide. Mat ingår inte. Jeepsafari/kamelsafari Följ med på jeepsafari upp i bergen. Turen startar med att ni blir upphämtade av jeeparna och kör på asfaltsvägar upp till Soria, där omgivningen och utsikten är fantastisk.vi besöker sjön Persas de Niñas. Därefter kör vi till Fatagadalen och sedan Kamelparken där vi rider på kameler i c.a 20-30min. Heldagstur med inkluderad lunch. Boka hos Vingvärden. Upptäck Gran Canaria med hyrbil Vill du ha friheten att se dig om i ditt eget tempo och stanna där du själv önskar? Kanske finna din egen strand, åka ut i naturen eller besöka små byar långt från de stora vägarna? Då är hyrbil ett bekvämt alternativ. Vad sägs om att uppleva fyra klimatzoner på en dag? Gran Canaria, denna kontinent i miniatyr, bjuder på fantastiska upplevelser, nedan finns några förslag. Mandelträd, bad och fiske Vägen upp från öns södra sida till den lilla bergsbyn Fataga går genom karg och torr natur. Men när du kommer till Fatagadalen, som också kallas "De tusen palmernas dal", tar en

18 fantastisk inbjudande grönska över. Gör ett stopp och flanera i byn med dess små fruktträdgårdar. Fortsätt sedan vidare upp i bergen mot Cruz de Tejeda. Innan du kommer till Ayacata svänger du av vid skylten mot Chira. Där kommer du fram till en sjö, en fördämning där man sparar på regnvatten för bevattning av odlingarna. Där kan du fiska och njuta av den frodiga grönskan. Du åker samma väg tillbaka, mot byn Ayacata. Där ligger några hus och många restauranger. Nu är du i mandeldistrikten som i slutet av januari och under februari slår ut i ljuvlig blomning. Fortsätt mot öns mitt till Cruz de Tejeda som ligger på ca meters höjd. Därifrån ser du vid klart väder ända till Teneriffa och berget Teide. Vill du övernatta finns det ett hotell. Vill du fortsätta vidare finns det många olika vägar till norra, västra eller östra sidan att välja mellan. Blommande alléer, vinodlingar och vulkankratrar Vägen mot Valsequillo, Tenteniguada och San Mateo är bedårande vacker. Framför allt under blomningsperioden från slutet av januari, då du åker genom alléer av mandelblom. I byn San Mateo är det stor frukt- och grönsaksmarknad lördagar och söndagar, där det även säljs typiska kanariska produkter. Öns mest kända vulkankrater Caldera de Bandama är lätt att hitta från San Mateo. Kör mot Tafira och sväng sedan av mot Pico de Bandama. På vägen upp mot kratern ligger Spaniens äldsta golfklubb Bandama Golf. På toppen av kratern har du fantastisk utsikt över omgivningarna och Las Palmas. Längst ner i kratern, ca 200 meter ner, kan du se en övergiven gård där det finns en liten odling av bland annat apelsin- och fikonträd. Omgivningarna runt San Mateo, Santa Brigida och Tafira är kända för sina vinodlingar och lokala små bodegor. De flesta vingårdar ligger i området runt Monte Lentiscal i närheten av Santa Brigida.

19 SOL & BAD Den vanliga frasen "solen är stark " känns väl igen? Faktum är att det är sant. Ta det försiktigt i solen de första dagarna. Använder du solkräm med hög skyddsfaktor blir den bruna färgen vackrare och varar längre och framför allt kommer du att må bättre. Alla badstränder i Spanien är offentliga, så du har alla chanser att hitta din egen favoritstrand. Förutom stränderna på ditt resmål finns det många fler att besöka. Lämna inte dina saker utan uppsikt på stranden. Solstolar kostar ca 3 euro att hyra, och parasoll ca 2,50 euro. Många stränder har ett system med flaggor, vilket naturligtvis skall respekteras. Flaggorna signalerar följande: Grön flagga = det går bra att bada. Gul flagga = du badar på egen risk, det kan vara farligt. Röd flagga = badförbud. STRÄNDER Playa del Inglés Stranden i Playa del Inglés är den som tar emot flest besökare på hela ön, men det finns plats för alla. Från den norra änden sträcker den sig flera kilometer ner mot Maspalomas sanddyner, och den är lika attraktiv utmed hela sin längd. Här finns det mesta man kan begära av en strand, utom möjligen bra snorklingsmöjligheter. Utmed strandens norra del löper Playa del Inglés strandpromenad med alla dess barer och restauranger. Nere på själva stranden är det dock ont om sådant. Sötvattenduschar finns när man vill skölja av sig sanden, liksom toaletter. Stranden är ganska långgrund, men tidvis rullar stora vågor in, så små barn bör hållas under uppsikt. Det är dock oftast lugnt vid vattenbrynet. För de som helst solar och badar utan en tråd på kroppen finns en nudiststrand någon kilometer söderut. Arguineguin - Anfi Beach I Arguineguin ligger stranden Anfi Beach med härligt turkosblått vatten och finkornig vit sand hitforslad från Västindien. Det är relativt långgrunt vid ebb. Populärt för de unga som vill se och synas. Här kan man också spela volleyboll. Vattensporter finns. Se upp för stora vågor när du badar. Flaggsystem saknas. Det är emellanåt ett kraftigt utsug vid högvatten. Las Palmas - Las Canteras Många anser att den cirka fyra km långa stranden är den finaste i hela Spanien och den lokala målsättningen är att den ska bli Europas bästa. Här hittar du öns klaraste vatten. Utanför finns ett naturligt rev som är en effektiv vågbrytare vid lågvatten. De äventyrligt lagda kan då simma ut till revet och botanisera i håligheter efter muränor och bläckfiskar. Se dock upp för sjöborrar! Det är också där en del av stadens surfare håller till.

20 Vid högvatten, två gånger per dag, kan det förekomma stora vågor med kraftigt utsug. Varningsflaggorna bör alltså respekteras. Det finns omklädningsmöjligheter, duschar, toaletter och ett stort utbud av restauranger och barer att välja mellan. För barnen finns en bra lekplats. Varje kväll städas stranden vars sand är gyllene och finkornig. I ena änden av stranden, La Cicer, rullar mycket höga vågor in. Här kan du roa dig med att studera de skickliga surfarna tillsammans med den inhemska befolkningen. Längst ner i viken, La Puntilla, finner du lä om det är blåsiga dagar. Även här håller lokalbefolkningen till. Vill man höra de skandinaviska språken lägger man sig ungefär i mitten av stranden, nedanför hotell Colon Playa. Maspalomas Den relativt långgrunda och finkorniga, gyllene stranden är ca 6 km lång och på vissa ställen 100 m bred. Ett populärt nöje är att promenera längs med vattenbrynet för att få motion, och en jämn och fin solbränna. På en del av stranden kan du söka skydd bland sanddynerna om det blåser mycket. En annan del av stranden, mellan Playa del Inglés och fyren, är nudiststrand. En liten strandpromenad med restauranger och butiker ligger närmast fyren. Här finns det även toaletter och duschmöjligheter. Närmast fyren är botten stenig. Eftersom det är mycket långgrunt vid lågvatten kommer en badmadrass väl till pass. Vid högvatten kan vattnet bli grumligt av sanden som rivs upp från botten. Se upp för vågorna som vid högvatten kan komma in med en väldig kraft och då orsaka ett kraftigt utsug. Titta efter Röda korsets badflaggor och respektera dem. Om det saknas flagg bör du alltid simma inåt strandkanten. Känner du att det virvlar runt fötterna bör du vara aktsam. Puerto de Mogán Mitt i Puerto de Mogán ligger en liten fin och inbjudande sandstrand. Här är det relativt långgrunt och barnvänligt, och eftersom den lilla badviken skyddas av en pir blir vågorna sällan särskilt höga. På stranden finns solstolar och parasoller att hyra och blir du hungrig eller törstig ligger det en rad restauranger och barer utmed strandpromenaden. På stranden i Puerto de Mogán är det sol och bad som gäller. Gillar du vattensporter går det regelbundet bussar och båtar till de större stränderna på ön. Bara några minuter från Puerto de Mogán ligger till exempel Tauritostranden, där du bland annat kan välja mellan jetski, dykning och kitesurfing. Det är heller inte långt till de populära stränderna i Amadores och Puerto Rico. Puerto Rico I Puerto Rico finns en hästskoformad sandstrand som avslutas med två vågdämpande pirer. Stranden är barnvänlig och långgrund. Det finns även solstolar på en sandfri pir vid sidan av stranden. Längs med den lilla strandpromenaden finns ett antal lunchrestauranger. Det är mer eller mindre klart vatten vid ebb och något grumligare, av sanden som rivs upp från botten, vid flod. Gå ut - och simma inåt, om du känner att det virvlar runt fötterna när du går i vattnet! Se upp för stora vågor när du badar. Flaggsystem saknas. Det är emellanåt ett kraftigt utsug vid högvatten.

21 I hamnen i Puerto Rico finns det flera turer att göra med båt; hajfiske, sportfiske, segelfartyg, katamaran och delfinsafaris. Playa Amadores Till höger om stranden i Puerto Rico löper en promenadväg utmed havet till Playa Amadores som ligger 1,5 km bort. Det är en strand med vit grovkornig sand, hitforslad från andra delar av ön. Turkosblått vatten, men inte särskilt långgrunt. Vid högvatten blir det snabbt djupt. Längs med stranden ligger även en rad restauranger. Passa gärna på att strosa längs piren och se solnedgången! Playa de Las Burras Detta är den första stranden man träffar på när man kommer gående längs strandpromenaden från Playa del Inglés. Men bortsett från en liten ministrand består stranden här mest av klappersten och det är inte många som väljer att bada här. Ett litet stycke längre fram tar den egentliga stranden vid och längs med strandpromenaden kan man finna sandskulptörernas alster, med ett litet fat bredvid där man kan lägga en slant om man vill uppmuntra dem. Sanden är finkornig och ganska mörk, den blir därför mycket varm när solen ligger på. Solstolar och parasoller finns att hyra. Strandpromenaden mellan Playa del Inglés och San Agustín är ett omtyckt joggingstråk eftersom stora delar av den ligger i skugga fram till niotiden på morgonen. Playa de San Agustín Den egentliga stranden i San Agustín är ett par hundra meter lång och lite stenig på sina håll. Ett mått på dess kvalitet är att den haft rätt att hissa Blue Flag i över tio år, vilket innebär att den uppfyller kraven på t.ex. vattenkvalitet, städning, service och handikappanpassning. Här kan du hyra både solstol och parasoll, för ca 7 euro per dag. Se upp för stora vågor när du badar om flaggsystem saknas. Det är emellanåt ett kraftigt utsug vid högvatten. Flera stränder på Gran Canaria har infört rökförbud Detta berör i nuläget följande stränder men fler kan tillkomma; Marañuelas, The Lajilla, Patalavaca, Aquamarina, Anfi del Mar, Puerto Rico, Amadores, Playa del Cura, Playa Taurito och stranden i Mogan. Rökförbudet gäller på 75 procent av stränderna. Det innebär att det finns speciella utmärkta rökzoner med askkoppar att tillgå på varje strand. Överträdelse av dessa förbud kan leda till stora belopp i böter. Skyltar på respektive strand visar vilka områden det gäller.

22 MAT & DRYCK Det äkta kanariska köket finns på de flesta menyer, även om många restauranger har långa menyer med sådana rätter som man tror att turisterna vill ha: pizza, friterad fisk, pommes frites etc. Dock finns det en hel del inhemska rätter att välja bland, både från Kanarieöarna och från övriga Spanien. Det kan vara något så enkelt som dagens fisk som serveras på enkelt vis med vitlök, kokt potatis och grönsaker. Många erbjuder också så kallade tapas. De brukar stå bland förrätterna. Det brukar gå till så att man beställer de man vill ha och så delar man runt bordet. Utmed hela kusten och även i inlandet är det vanligt med menyer på flera språk. Det är dock inte ovanligt att servitören inte pratar något annat än spanska. Måltiden avslutas ofta med att du får ett litet glas ställt framför dig. Det är en kanarisk specialitet, Ron Miel (honungsrom), och den ingår oftast i priset. Exempel på kanariska specialiteter Papas arrugadas skalpotatis kokt i vatten som är så salt att en del vätska dragits ut ur knölen. Resultatet är en potatis med vackert skrynkligt och saltskimrande skal. Den serveras ofta med Mojo Rojo. Puchero ett mellanting mellan soppa och gryta, innehåller oftast saffran, chorizo, kikärter och potatis. Mojo verde en sås med koriander, vinäger och kummin, serveras ofta med stekt fisk. Mojo Rojo - en sås med bl.a. paprika, chili och olja, serveras ofta till papas arrugadas. Potaje de berros en tjock soppa med bland annat vattenkrasse, fläskkött, majs, potatis och kummin. Ensalada mixta - blandad sallad med tonfisk och ägg. Övriga ingredienser varierar, men kan vara sparris, avokado, morot, tomat, sallad eller vad man har till hands. Dressingen stänker du på själv. Ofta räcker en ensalada mixta till lunch om du äter bröd till. Gofio - ett slags majsgröt som serveras stekt eller kokt som ett tillbehör i stället för potatis, ris eller pasta. En del tycker att det påminner om polenta. Andra spanska specialiteter är paella, den berömda risrätten med saffran, skaldjur, grönsaker och fisk eller kött. Men även gazpacho, en läskande soppa gjord på tomater, grönsaker, vitlök och ett stänk av vinäger. Den serveras kall och endast under sommarmånaderna. Riktigt gott i värmen! Tapas Tapas och Spanien hör ihop. Det började som en gratis skinkskiva ovanpå drinken och har nu utvecklats till små munsbitar av allt möjligt. Spanjorerna själva äter tapas som förrätt, men man kan komponera ihop en hel måltid genom att beställa in flera olika. Det finns mängder av olika tapas att välja mellan, från oliver och minipickles till olika typer av marinerad fisk och skaldjur, omeletter, patéer, skinkor i alla former, kryddstarka korvar, ost, potatissallad och

23 mycket mer. Ett bra sätt att provsmaka tapas är att beställa un variado, då får du en lite större tallrik med lite av varje på. Drycker Vinodlingen på Gran Canaria är nästan lika gammal som spanjorernas närvaro på ön, d.v.s år. Redan på 1600-talet började man exportera vin till England, och det kanariska Malvoisir-vinet blev snart högt skattat i stora delar av Europa. När sedan phylloxeran tvingade fastlandseuropeiska vinproducenter att plantera om sina vingårdar med resistenta amerikanska rotstockar klarade sig Kanarieöarna och är idag lite av ett druvsorternas Skansen, med sorter som inte längre odlas på fastlandet. Gran Canarias geografi, som skapat flera olika klimatzoner på en liten yta, bidrar ytterligare till variationen. Idag har ön tilldelats två olika ursprungsbeteckningar: AOC Monte Lentiscal och AOC Gran Canaria. De inhemska vinerna kan vara svåra att finna i butikerna, men vingårdarna välkomnar besökare för provsmakning och köp. Läs mer under utflykter och aktiviteter. Om du inte får tag på öns eget vin finns det oftast många goda spanska sorter att välja mellan. Cava Spanskt mousserande vin heter cava och konkurrerar väl i både smak och kvalitet med den franska champagnen, fast till halva priset, eller lägre. De mest kända vinhusen är Freixenet och Codorniu. Sangria En dryck som framför andra förknippas med Spanien är den populära sangrian. Den är baserad på vin, framför allt rödvin, frukt och ibland lite konjak. Serveras oftast i karaff och kan vara härligt läskande utan att vara alltför alkoholstark. Öl Tropical och Dorada är bland med de mest kända ölsorterna på Kanarieöarna. Tropical produceras på Gran Canaria och Dorada på Teneriffa. Även andra spanska ölsorter, som till exempel Cristal, finns nästan överallt. Dessutom hittar du Carlsberg, Tuborg och Heineken i många barer och butiker. Spanskt kaffe Kaffe är mycket populärt i Spanien. Det spanska kaffet är starkt och vill du beställa det som mest liknar svenskt kaffe ber du om café melitta eller café filtro. En café solo är en liten kopp espresso, och en café con leche är en stor kopp med lika delar starkt kaffe och varm mjölk, som framför allt dricks till frukost. Ron Miel Ett slags honungsrom, som är en typiskt kanarisk dryck som ofta serveras som avslutning på en måltid.

24 RESTAURANGER Playa del Inglés CaPaco Liten och personlig tapasbar med få bord. Ligger i den spanska delen av Playa del Inglés, San Fernando, nära shoppingcentret Ronda. Här hittar du goda tapasrätter, ibland levande musik och trevlig personal. Bord bör bokas. Tel: Mob: Tango Tapas Juan öppnade sin första Tapas restaurang för 20 år sedan. En riktig pionjär. Tango Tapas erbjuder 50 olika klassiska spanska tapasrätter och pinchos lagade med kärlek. Levande spansk musik under vinterhalvåret. Mysig restaurang med stor terrass. Trevlig och kunnig personal. Boka via sms till eller mail till juantangotapas@gmail.com eller ring efter kl till Vi rekommenderar att ni bokar i förväg under vinterhalvåret. Adress: Avenida Gran Canaria 36. Apartamentos Los Molinos. Playa del Ingles. Papi s Grill Nyöppnad restaurang som ligger ovanför strandparkeringen i Playa del Inglés. Här kan du njuta av gourmethamburgare, saftiga köttbitar och plockmat. Modern skandinavisk inredning och romantiskt live piano musik under helgerna. Fin utsikt över stranden, sanddynerna och havet. Vi finns på Facebook, Tripadvisor eller La Pérgola Restaurang med en trevlig och avspänd atmosfär. Här serveras frukost, lunch och middag, vill du bara ta en kopp kaffe eller en drink går det naturligtvis också bra. På La Pérgola äter du vällagade tapas och hemlagade måltider. Av. de Gran Canaria, Hotel Rondo. Tel: Pica Pica Mezze Pica Pica är en färgstark och familjär restaurang i Playa del Ingles. George och hans son Kiri serverar rätter inspirerade av spanska tapas och grekiska meze, allt tillrett med hjärtat. Köket har kombinerat tapasmenyer för olika smaker och ingredienser inspirerade efter säsongen. Ligger runt hörnet från shoppingcenter Jardin Del Sol på Av. de Gran Canaria. Öppettider: 16:30-24:00. Reservationer: Tel: Prisnivå: Mellan Asia Palace Gran Canaria har många asiatiska restauranger. En av de bästa är Asia Palace, specialiserad på kinesisk mat. Restaurangen ligger nästan rakt mittemot hotellet Tamaran på huvudgatan i Playa del Inglés. Avenida de Tirajana 9 (apartamentos Tenesor L2). Tel: Kuparipannu Populär finsk familjedriven restaurang i Apartamentos Tanife i Playa Ingles. Både internationellt och finskt på menyn. Öppen både för lunch (kl.12-16) och middag (fram till kl ). Tel: Prisnivå: Mellan

25 Apilaniitty En finsk mat- och dansrestaurang i Playa del Inglés. Här kan du även sjunga finska hits på karaoke. Adress: Centro Comercial Aguila Roja. Tel: Rimini Härlig italiensk pasta i charmig miljö vid hotell Corona Blanca i närheten av Kasbah shoppingcenter. Även goda kötträtter finns på menyn. Bord bör bokas. Tel: Rimini finns också på Avenida de Gran Canaria Tel: San Remo Trevlig och familjär restaurang i Playa del Ingles där du kan välja mellan att sitta inomhus eller på terrassen. Trevlig personal som serverar otroligt god carpaccio och en mängd olika pizzor. Öppet till lunch tor-sön, andra dagar endast kvällsöppet. Edificio Los Molinos, Av. de Gran Canaria 35, Tel: Espetada En liten familjerestaurang som har det där lilla extra. I den rustika miljön där massiva träbjälkar och tegelvalv dominerar interiören, äter du träkols grillat kött. På menyn finns även ett stort urval av laxrätter. Bord bör bokas. Ligger vid Apts. Los Molinos, Avda. Gran Canaria, Playa del Inglés. Tel: Mob: El Velero El Velero ligger vid strandpromenaden i Playa del Inglés, med utsikt över sanddynerna. Restaurangen är specialiserad på spanska och kanariska rätter, med en mängd olika tapas, färsk fisk, kött, get, lamm, pizza och pasta på menyn. Centro Comercial Anexo II No.9/10. Tel: San Agustin Tre Hjärtan Denna välkända restaurang finner du på översta planet i shoppingcentret i San Agustín. Här väljer du mellan skandinaviska och goda internationella rätter. Restaurangen har också en vinbodega och dans till levande musik flera kvällar i veckan. Tel: Adio Mare Läcker pizzeria i shoppingcentret i San Agustín, nära taxistationen. Många specialiteter av såväl kötträtter som kebab och pizza. Samma ägare som till den välkända restaurangen Espetada, så du kan räkna med en god smakupplevelse. Öppet både för lunch och middag. Tel: Arguineguin Los Canarios I Populär spansk restaurang i Arguineguín, inte långt från shoppingcentret Ancora. Serverar gott träkolsgrillat kött och goda fiskrätter. Deras mexikanska kaffe, café mexicano, är en annorlunda bekantskap. Bord bör bokas. Calle Princesa Guayarmina 5. Tel: Heidi's Restaurant En nyöppnad restaurang som erbjuder hemlagade rätter gjorda på färska och lokala produkter. Vi kan rekommendera en 'Tasting Meny' (bör förbokas), där man får smaka lite av

26 det restaurangen har att erbjuda. Allting gjort med inspiration från dagens råvaror och med hjärta. Calle Alsonso Quesada 13. Tel Puerto Rico Guantanamo Utifrån ser denna restaurang mycket enkel ut, men här äter du bra i en skön, spansk atmosfär. Deras mexicano har en speciell tillagningsprocedur. Ligger i Taurodalen, ca fyra kilometer från Puerto Rico, nära Playa del Cura. Hit tar du dig enklast med taxi. Tel: Pancho Villa Bra mexikansk restaurang med fin utsikt över Puerto Rico. Tacos, enchiladas, fajitas och frozen margaritas. Apartamentos Tindaya. Tel: Ulvova Mylläri/Möllerstuen Välkänd finsk/norsk restaurang med bra läge vid strandområdet vid den nya hamnen i Puerto Rico. På menyn finns både finska och norska specialiteter men även internationella rätter. Restaurangen är känd för sina stora biffar och goda pizzor! Från den stora solterrassen har du utsikt över havet och dalgången i Puerto Rico. Flera kvällar i veckan är det dans med finska och norska artister. Adress: Bahia Playa. Tel: Big Horn Steakhouse På andra våningen i Puerto Ricos köpcenter ligger denna familjerestaurang. Bakom konceptet står en av Norges största restaurangkedjor. Här serveras biff i alla storlekar och varianter, samt annat gott för stora och små. Tel: Barbacoa Barbacoa erbjuder en stor meny med många olika möjligheter. Söndagar bjuds det på traditionell dansk buffé. Under kvällstid underhåller Tom Jones, Elvis, olika dragshower etc. Bredvid Barbacoa finner du även Temple Bar, en ny irlänsk bar med irländsk musik. Vid Barbacoa har du även en Coctail Bar & Lounge. Här kan du avnjuta goda coctails med utsikt över havet. På Barbacoa kan du även se de flesta stora sportevenemang (vinter OS, handboll, fotboll etc.) och annan underhållning från Skandinavisk tv. Puerto Rico Europa Center. Tel La Bolera/Tango Trevlig och välbesökt restaurang med internationellt kök. Restaurangen har ett centralt läge nära shoppingcentret i Puerto Rico. Dans till levande musik. Bolero, tango och skandinavisk dansmusik. Hit går den dansanta publiken från 35 år och uppåt. Öppet kl Inget inträde. Nära shoppingcentret i Puerto Rico. Tel:

Resebrev från Gran Canaria, Tenneriffa, La Gomera, El Hierro och med besök av Lisa o Sivert, Anette o Kenneth, Monica o Peter o Inger o Hasse

Resebrev från Gran Canaria, Tenneriffa, La Gomera, El Hierro och med besök av Lisa o Sivert, Anette o Kenneth, Monica o Peter o Inger o Hasse Resebrev från Gran Canaria, Tenneriffa, La Gomera, El Hierro och med besök av Lisa o Sivert, Anette o Kenneth, Monica o Peter o Inger o Hasse Under denna period har vi hunnit besöka Gran Canaria, Teneriffa;

Läs mer

KENTAURS LÄSARRESA DOMINIKANSKA REPUBLIKEN 1-8/3-2014

KENTAURS LÄSARRESA DOMINIKANSKA REPUBLIKEN 1-8/3-2014 KENTAURS LÄSARRESA DOMINIKANSKA REPUBLIKEN 1-8/3-2014 Alla ryttares och hästälskares dröm besannas på denna resa Galoppera i vattenbrynet omgiven av vita stränder och turkosa dyningar som rullar in. Detta

Läs mer

KONFERENSRESA BERGAMO

KONFERENSRESA BERGAMO KONFERENSRESA BERGAMO UPPLEV VACKRA BERGAMO Den italienska staden Bergamo är en vacker stad belägen i utkanten av Alperna. Staden ligger i regionen Lombardien i norra Italien. Denna vackra stad är delad

Läs mer

SPF 010 alltid på väg!

SPF 010 alltid på väg! 24/5-2/6 Det gemytliga och gästvänliga Tyrolen i Österrike Upplev den romantiska Tyrolen där de vackra dalgångarna slingrar sig fram mellan snöklädda alptoppar. Här njuter vi av Salzkammerguts bedårande

Läs mer

Programförslag. Gruppresa för 10 personer till Palma de Mallorca

Programförslag. Gruppresa för 10 personer till Palma de Mallorca Programförslag Gruppresa för 10 personer till Palma de Mallorca 2013 En vacker och sofistikerad pärla Palma De Mallorca Vackra Palma de Mallorca har under årtionden varit ett mycket populärt resmål. Som

Läs mer

KONFERENSRESA BERGAMO

KONFERENSRESA BERGAMO KONFERENSRESA BERGAMO UPPLEV VACKRA BERGAMO Den italienska staden Bergamo är en vacker stad belägen i utkanten av Alperna. Staden ligger i regionen Lombardien i norra Italien. Denna vackra stad är delad

Läs mer

GULD 2 - BRÖLLOPSPAKET

GULD 2 - BRÖLLOPSPAKET GULD 2 - BRÖLLOPSPAKET Guld 2 - Ett Startklart Bröllopsalternativ På Direkten Mallorca har fantastiska stränder, och detta är en av de allra trevligaste! Anländ bara med ringarna, bröllopsstassen och gästerna

Läs mer

Magnifika Kroatien till havs med SPF Munka-Ljungby

Magnifika Kroatien till havs med SPF Munka-Ljungby Magnifika Kroatien till havs med SPF Munka-Ljungby Vi gör en härlig kryssning längs den magnifika dalmatiska kusten och dess vackra öar. Under tre dagar på Adriatiska havet åker vi från en ö till en annan

Läs mer

Julmarknadskryssning längs med Donau

Julmarknadskryssning längs med Donau Julmarknadskryssning längs med Donau Följ med och upplev den magiska stämningen på några av Europas vackraste julmarknader. Ombord på vår mysiga älvkryssningsbåt, Der Kleine Prinz, får du julstämning och

Läs mer

COSTA BRAVA. Följ med till Spanien. - solfylld, sprudlande och spektakulär. Vi bjuder på flygresa och hotell i 3 nätter!

COSTA BRAVA. Följ med till Spanien. - solfylld, sprudlande och spektakulär. Vi bjuder på flygresa och hotell i 3 nätter! Följ med till Spanien - solfylld, sprudlande och spektakulär Det spanska köket Läckra tapas Sprudlande cava Spektakulär natur Surrealistisk konst Genial arkitektur COSTA BRAVA Vi bjuder på flygresa och

Läs mer

Gran Canaria. Sommar maj-oktober 2011

Gran Canaria. Sommar maj-oktober 2011 Gran Canaria Sommar maj-oktober 2011 Vår klassiska vintertillflykt kallas ibland för en minikontinent på grund av variationerna i klimat och det kuperade, vulkaniska landskapet vars högsta punkt, Pico

Läs mer

Wellness weekend/tjejresa. Sitges, Barcelona Maj, juni, hösten 2013 tom april 2014

Wellness weekend/tjejresa. Sitges, Barcelona Maj, juni, hösten 2013 tom april 2014 Wellness weekend/tjejresa Sitges, Barcelona Maj, juni, hösten 2013 tom april 2014 Varmt välkomna till Katalonien! Välkomna till den pittoreska och populära badorten Sitges, ca 45 min från Barcelona. Sitges

Läs mer

Costa Meloneras, Gran Canaria

Costa Meloneras, Gran Canaria Fakta Hit kan du resa: Året runt Flygtid: Ca 6 timmar från Stockholm. Transfer: Flyget landar på Gando flygplats utanför Las Palmas. Transfer från flygplatsen till det första hotellet i Meloneras tar ca

Läs mer

08:00 Frukost 09:15 Avresa Canyoning. 12:00 Lunch. 18:30 Åter på hotellet 09:30 Avresa Kajakpaddling

08:00 Frukost 09:15 Avresa Canyoning. 12:00 Lunch. 18:30 Åter på hotellet 09:30 Avresa Kajakpaddling Nerja by day Fredag 9/10 Lördag 10/10 Söndag 11/10 06:10 Flyg från Arlanda 10:30 Ankomst Malaga 12:30 Ankomst hotellet och Lunch 14:00 Konferenspass Rum Salon Axarquia 15:30 Fika 16:00 Forts konferensen

Läs mer

Reseprogram Moheda SPF Seniorerna Budapest med Pusztan, Ungern 6-11 september 2017

Reseprogram Moheda SPF Seniorerna Budapest med Pusztan, Ungern 6-11 september 2017 Ungerns huvudstad Budapest består av två stadshalvor. Dessa var tidigare två självständiga städer. Buda ligger på vänstra sidan av floden Donau och Pest på den högra. År 1873 blev de till en stad som idag

Läs mer

Burmas gömda skatter - 2015

Burmas gömda skatter - 2015 Burmas gömda skatter - 2015 NYHET! 14 DAGAR YANGON-INLE LAKE-MANDALAY -BAGAN-NGAPALI BEACH 14 dagar Följ med på vår omfattande rundresa till ett av Asiens mest spännande länder. Vi får uppleva fantastiska

Läs mer

PLATINA 6 SAGOBRÖLLOP MED MYCKET VINMAGI UNNA ER ETT UNIKT BRÖLLOP VI ANPASSAR PAKETET EFTER ERT ANTAL GÄSTER

PLATINA 6 SAGOBRÖLLOP MED MYCKET VINMAGI UNNA ER ETT UNIKT BRÖLLOP VI ANPASSAR PAKETET EFTER ERT ANTAL GÄSTER PLATINA 6 SAGOBRÖLLOP MED MYCKET VINMAGI UNNA ER ETT UNIKT BRÖLLOP VI ANPASSAR PAKETET EFTER ERT ANTAL GÄSTER Välkomna till en unik och underbar upplevelse dagtid - ett drömbröllop på en magisk vingård

Läs mer

Fantastiska Georgien. 12 dagars rundresa

Fantastiska Georgien. 12 dagars rundresa Ltd georgien Fantastiska Georgien 12 dagars rundresa Dag 1: avresa: Från Stockholm eller Köpenhamn. Dag 2: Tbilisi Tidigt på morgonen anländer vi till Georgien och huvudstaden Tbilisi. Vi möts på flygplatsen

Läs mer

Vandring på Maria Island

Vandring på Maria Island Vandring på Maria Island Den tasmanska naturen är något helt speciellt och upplevs allra bäst på plats i någon av nationalparkerna. Önskar ni några avkopplande dagar omgivna av en natur i en klass för

Läs mer

Puerto de Mogán, Gran Canaria

Puerto de Mogán, Gran Canaria Fakta Hit kan du resa: Året runt Flygtid: Ca 6 timmar från Stockholm. Transfer: Flyget landar på Gando flygplats utanför Las Palmas. Transfer från flygplatsen till Puerto de Mogán tar 1 timme och 15 minuter

Läs mer

Puerto Rico, Gran Canaria

Puerto Rico, Gran Canaria Fakta Hit kan du resa: Året runt Flygtid: Ca 6 timmar från Stockholm. Transfer: Med Vings transfer kommer du enkelt och säkert till ditt hotell i Puerto Rico. Transfer ingår inte i resans pris, du lägger

Läs mer

TRÄNINGSÄVENTYR OCH UTFLYKTER

TRÄNINGSÄVENTYR OCH UTFLYKTER TRÄNING FÖR ALLA - MALLORCA 22-29 OKTOBER TRÄNINGSÄVENTYR OCH UTFLYKTER Vanlig träning i all ära men om du vill utmana dig själv lite så erbjuder vi ett utflykts- och äventyrsprogram som är lite utöver

Läs mer

LAOS. Vi reser i slutet av november 2016.

LAOS. Vi reser i slutet av november 2016. LAOS. Resan startar i Unescos världsarv Luang Prabang. Här skall vi upptäcka omgivningarna till fots och från elefantryggen innan vi åker österut till de mystiska Plain of Jars. Vidare till det underbara

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL REPUBLIKEN MALTA

VÄLKOMMEN TILL REPUBLIKEN MALTA RESA MALTA VÄLKOMMEN TILL REPUBLIKEN MALTA Den vackra östaten Malta ligger i mellersta Medelhavet, mellan Libyen i söder och Italien i norr. Malta är Europas sydligaste stat och har drygt 400 000 invånare.

Läs mer

PRO Husie till Bourgogne 23-31 maj 2015

PRO Husie till Bourgogne 23-31 maj 2015 PRO Husie till Bourgogne 23-31 maj 2015 Bourgogne namnet känner man igen och förknippar med vin. Och, naturligtvis finns här mycket och gott av den varan. Men, Bourgogne är inte bara vin! Här finns fantastiska

Läs mer

KLASSRESAN SOL, HAV & VENTYR. 14 - i solen!

KLASSRESAN SOL, HAV & VENTYR. 14 - i solen! KLASSRESAN SOL, HAV & VENTYR 14 - i solen! 9A från Länna skola utanför Norrtälje En vecka i maj hade vi på Hostal San Miguel i Nerja besök av klass 9A från Länna skola utanför Norrtälje. De hade jobbat

Läs mer

Rundresa Tanzania. Dag 1 Avfärd Vi stiger ombord på planet som tar oss till Kilimanjaro Airport utanför Arusha i Tanzania.

Rundresa Tanzania. Dag 1 Avfärd Vi stiger ombord på planet som tar oss till Kilimanjaro Airport utanför Arusha i Tanzania. Rundresa Tanzania Njut av safari i några av världens bästa nationalparker, bl.a. Ngorongorokratern, Serengeti, (där du har mycket god chans att få se The Big Five ) och elefantparken Tarangire. Fortsätt

Läs mer

VACKRA PRAG. Vi bor fint och centralt, och har med oss svensktalande guide/reseledare under vistelsen.

VACKRA PRAG. Vi bor fint och centralt, och har med oss svensktalande guide/reseledare under vistelsen. VACKRA PRAG Följ med och upplev vackra Prag! Staden som bjuder på allt vi förväntar oss av en storstad i form av historia, kultur, restauranger och goda shoppingmöjligheter. Under våra dagar i Prag lär

Läs mer

RESA TANZANIA & ZANZIBAR

RESA TANZANIA & ZANZIBAR RESA TANZANIA & ZANZIBAR SAFARI PÅ RIKTIGT I TANZANIA Tanzania är ett land som lockar allt fler äventyrslystna turister. För många är det en livslång dröm att få se och uppleva den afrikanska naturen och

Läs mer

BOKA ER KONFERENSRESA TILL MALAGA MED OSS

BOKA ER KONFERENSRESA TILL MALAGA MED OSS BOKA ER KONFERENSRESA TILL MALAGA MED OSS Avresa: oktober 2018 Kontaktperson goto Nordics: Marina Barkanowitz mb@fly-goto.com Passa på att boka er grupp/konferensresa med oss. Vi kan sy ihop och erbjuda

Läs mer

Kryssning i de norska fjordarna Upplev naturens färgsprakande skönhet

Kryssning i de norska fjordarna Upplev naturens färgsprakande skönhet Club Eriks noga utvalda upplevelser Kryssning i de norska fjordarna Upplev naturens färgsprakande skönhet Köpenhamn Stavanger Bergen Ålesund Geiranger Tillsammans upplever vi de magiska norska fjordarna.

Läs mer

Konst- och kulturresa till Split & Dubrovnik sep 2017

Konst- och kulturresa till Split & Dubrovnik sep 2017 Följ med på en konst- och kulturresa till de vackra kustpärlorna i Kroatien Split och Dubrovnik! Kroatien lockar många besökare med sin slående vackra och skiftande natur mäktiga berg, kuperande landskap,

Läs mer

Island är ett land som lämnar sina turister alltjämt förvånade och förundrade, hänförda och förtrollade.

Island är ett land som lämnar sina turister alltjämt förvånade och förundrade, hänförda och förtrollade. ISLANDSRESA ISLAND ETT SAGOLIKT LANDSKAP Island är ett land som lämnar sina turister alltjämt förvånade och förundrade, hänförda och förtrollade. Än i dag syns spåren tydligt efter hur naturen har format

Läs mer

PLATINA 4 BRÖLLOPSPAKET REDO FÖR IDYLLISK STRANDVIGSEL! IDEALISK STRAND BRÖLLOP MED MYSFAKTOR OCH ELEGANS VI ANPASSAR PAKETET EFTER ERT ANTAL GÄSTER

PLATINA 4 BRÖLLOPSPAKET REDO FÖR IDYLLISK STRANDVIGSEL! IDEALISK STRAND BRÖLLOP MED MYSFAKTOR OCH ELEGANS VI ANPASSAR PAKETET EFTER ERT ANTAL GÄSTER PLATINA 4 BRÖLLOPSPAKET REDO FÖR IDYLLISK STRANDVIGSEL! IDEALISK STRAND BRÖLLOP MED MYSFAKTOR OCH ELEGANS VI ANPASSAR PAKETET EFTER ERT ANTAL GÄSTER En mer idyllisk bröllopsplats än denna i en charmig

Läs mer

Sydafrikas kultur & vilda djur

Sydafrikas kultur & vilda djur s kultur & vilda djur Denna resa till som börjar och slutar i Durban tar er till östra delarna av landet med St Lucia, zulukultur, sol & strand samt självklart Big-5 safari. Delar av resan kör ni själva

Läs mer

BOK ANERJA.SE RIDNING I NERJA. Calle Granada 62 Nerja Tel: +34 952 52 0467 E-Mail: magnus@bokanerja.se. Web:bokanerja.se

BOK ANERJA.SE RIDNING I NERJA. Calle Granada 62 Nerja Tel: +34 952 52 0467 E-Mail: magnus@bokanerja.se. Web:bokanerja.se BOK ANERJA.SE RIDNING I NERJA Calle Granada 62 Nerja Tel: +34 952 52 0467 E-Mail: magnus@bokanerja.se Web:bokanerja.se 2 VÄLKOMMEN TILL NERJA Nerja med sina 3000 soltimmar om året. En stad värd att upptäcka,

Läs mer

The Spirit of real Crete!!

The Spirit of real Crete!! The Spirit of real Crete!! Dag 1 Dag 2 Avgång från Malmö/sturup Airport den 26 maj-2016 kl. 16,40 med ankomst Chania flygplats kl. 20,55 Transfer till Sunny Bay Hotel, Kissamos på Västra Kreta för incheckning.

Läs mer

Mallorca oktober 2009

Mallorca oktober 2009 Mallorca oktober 2009 Palma de Mallorca Det var egentligen två saker som avgjorde att vi åkte till Mallorca på höstlovet. Vi hade aldrig varit där någon gång och det är kort flygtid. Denna sista veckan

Läs mer

Weekend i Washington DC

Weekend i Washington DC Weekend i Washington DC Weekendresa till Washington D.C. med besök till stadens alla sevärdheter. På denna resa till Washington D.C. får ni åka båt på Potomacfloden till Mount Vernon, ni ser kända monument

Läs mer

3 LÄNDER 3 HISTORIER

3 LÄNDER 3 HISTORIER 3 LÄNDER 3 HISTORIER Den dalmatiska kusten räknas som en av Europas vackraste. Följ med oss på en spännande resa där vi bor både i Split och i Dubrovnik och dessutom tar oss till historiskt intressanta

Läs mer

Kryssning till Lizard Island

Kryssning till Lizard Island Kryssning till Lizard Island På denna kryssning får ni chans att uppleva världens största rev, Stora Barriärrevet, som ligger längs med s norra östkust. Kryssningen är med lyxiga Coral Expeditions. Under

Läs mer

Kryssning från Cairns

Kryssning från Cairns Kryssning från Cairns Vill du uppleva barriärrevet och slippa alla dagsturister? Då är detta kryssningen för dig. Detta är en 4-dagars minikryssning från Cairns med mindre fartyg, avslappning, grym snorkling

Läs mer

Vinresa till Barcelona-Priorat Torsdag till måndag

Vinresa till Barcelona-Priorat Torsdag till måndag Vinresa till Barcelona-Priorat Torsdag till måndag Resan arrangeras av Italy By Wine AB Italy By Wine AB drivs av Fredrik och Martina Montelius som arrangerat vinresor sedan 2008. Vi anordnar årligen sju

Läs mer

PLANERA DIN KUNDAKTIVITET I. Jönköping

PLANERA DIN KUNDAKTIVITET I. Jönköping PLANERA DIN KUNDAKTIVITET I Jönköping restauranger i Jönköping Tegel Matbar Galleri Sjön Köket levererar rustika, europeiska smaker i modern tappning under benämningen easy eating. Med ca 50 meter från

Läs mer

Vad gör ni den 26:e till 30:e september?

Vad gör ni den 26:e till 30:e september? Vad gör ni den 26:e till 30:e september? För en tid sedan träffade jag Claes Claesson, f.d. mycket erkänd krögare i Karlstad, som numera tillsammans med hustrun Titti bl.a. arrangerar Njutningsresor se

Läs mer

Alsace & Bourgogne. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com

Alsace & Bourgogne. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com Alsace & Bourgogne Guidad Rundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - A l s a c e o c h B o u r g o g n e Alsace och Bourgogne - Guidad Rundresa Upptäck de pittoreska vinregionerna

Läs mer

Jubileumsresan till RIGA 2019

Jubileumsresan till RIGA 2019 Jubileumsresan till RIGA 2019 För att fira att Radio Vikings Supporterklubb hade funnits i 25 år så arrangerades en specialgjord resa till RIGA för våra medlemmar. Vi åkte med M/S Romantika den 29 augusti.

Läs mer

Kryssning från Cairns

Kryssning från Cairns Kryssning från Cairns Vill du uppleva barriärrevet och slippa alla dagsturister? Då är detta kryssningen för dig. Detta är en 4-dagars minikryssning från Cairns med mindre fartyg, avslappning, grym snorkling

Läs mer

Resebrev från Gran Canaria o Teneriffa och med besök av Astrid o Cato samt Ninni o Roy. Före det så hann vi med en båtupptagning på land

Resebrev från Gran Canaria o Teneriffa och med besök av Astrid o Cato samt Ninni o Roy. Före det så hann vi med en båtupptagning på land Resebrev från Gran Canaria o Teneriffa och med besök av Astrid o Cato samt Ninni o Roy. Före det så hann vi med en båtupptagning på land Under denna period började med att PEGASUS skulle upp på land (den

Läs mer

Weekend i Washington DC

Weekend i Washington DC Weekend i Washington DC Weekendresa till Washington D.C. med besök till stadens alla sevärdheter. På denna resa till Washington D.C. får ni åka båt på Potomacfloden till Mount Vernon, ni ser kända monument

Läs mer

RUTTFÖRSLAG FÖR EN VECKAS SEGLING NORR OCH SÖDER FRÅN SPLIT

RUTTFÖRSLAG FÖR EN VECKAS SEGLING NORR OCH SÖDER FRÅN SPLIT RUTTFÖRSLAG FÖR EN VECKAS SEGLING NORR OCH SÖDER FRÅN SPLIT 7 DAGAR SÖDER UT: Dag 1 - Trogir Vi rekommenderar er att segla norr ut er under första dag till staden Trogir. Trogir är en riktig pärla och

Läs mer

Smaka! Här får du välja bland spännande menyer tillagade av prisbelönta kockar i en inspirerande miljö du väljer själv er smakupplevelse!

Smaka! Här får du välja bland spännande menyer tillagade av prisbelönta kockar i en inspirerande miljö du väljer själv er smakupplevelse! Smaka! I din hand håller du presentkortet Smaka på Norrköping. Här får du välja bland spännande menyer tillagade av prisbelönta kockar i en inspirerande miljö du väljer själv er smakupplevelse! Med presentkortet,

Läs mer

Rabatterat semesterboende i Italien

Rabatterat semesterboende i Italien Rabatterat semesterboende i Italien Fackförbundens medlemmar har möjlighet att boka rabatterat semesterboende i Italien. La Serra och Riva del Sole är två semester och konferensanläggningar som ägs av

Läs mer

Dag 4 Vid frukosten på terrassen kan vi njuta av utsikten innan vi återvänder till Kathamndu och Harati. Fri eftermiddag.

Dag 4 Vid frukosten på terrassen kan vi njuta av utsikten innan vi återvänder till Kathamndu och Harati. Fri eftermiddag. Himalaya 2015 Att vandra i Nepal hör till en av livets höjdpunkter. På denna resa gör vi en vandring längs Himalayas sluttningar från by till by under 5 dagar. Därutöver besöker vi Djungelområdet Chitwan,

Läs mer

Valkommen till Turkiet! *

Valkommen till Turkiet! * Valkommen till Turkiet! * ALLT DU BEHÖVER VETA OM DINA GUIDER / UPPLEVELSER / UTFLYKTER / PRAKTISK INFORMATION / HEMRESA VÄLKOMMEN TILL TURKIET! Kara gast Vi guider och aktivitetsguider vill hälsa dig

Läs mer

Våren kommer tidigt i Andalusien

Våren kommer tidigt i Andalusien Mandelblomsvandring i Andalusien 1 7 februari 2017 1 Våren kommer tidigt i Andalusien i södra Spanien. Redan i slutet av januari/början av februari blommar mandelträden på bar kvist. Doften från tusentals

Läs mer

HOLLAND I BLOMNING. Man måste ha sett det med egna ögon för att förstå hur stor, varierad och fantastisk den här parken är.

HOLLAND I BLOMNING. Man måste ha sett det med egna ögon för att förstå hur stor, varierad och fantastisk den här parken är. HOLLAND I BLOMNING När det i början av maj fortfarande kan vara lite ostadigt väder här hemma i Sverige har som regel Nederländerna haft härlig vår ett tag. Uteserveringarna är öppna och vårblommor finns

Läs mer

IRLAND. Välkomna med på Borås Släktforskares traditionella vårresa! Denna gång reser vi till Irland 1-8 maj 2018!

IRLAND. Välkomna med på Borås Släktforskares traditionella vårresa! Denna gång reser vi till Irland 1-8 maj 2018! IRLAND Välkomna med på Borås Släktforskares traditionella vårresa! Denna gång reser vi till Irland 1-8 maj 2018! Vi reser med buss till Köpenhamn och flyg vidare till Dublin. Under rundresan på Irland,

Läs mer

Upplev Gran Canaria!

Upplev Gran Canaria! Upplev Gran Canaria! Äntligen semester! Varmt välkommen till Gran Canaria och som gäst här hos oss på Fritidsresor. I den här broschyren har vi samlat information som vi hoppas du kan ha nytta av under

Läs mer

Gambia tour 5-10 februari 2014. Upplev det bästa av Gambia tillsammans med mig och vår fina personal på One World Village Guesthouse!

Gambia tour 5-10 februari 2014. Upplev det bästa av Gambia tillsammans med mig och vår fina personal på One World Village Guesthouse! Gambia tour 5-10 februari 2014 Upplev det bästa av Gambia tillsammans med mig och vår fina personal på One World Village Guesthouse! Onsdag 5/2 Bakau tour. Vi promenerar i omgivningarna, besöker Crocodile

Läs mer

Polen runt - 8 dagar 12 augusti

Polen runt - 8 dagar 12 augusti 2018 Polen runt - 8 dagar 12 augusti Warszawa Välkommen med på vår sommarresa 2018. Vi väljer att resa till Polen och till huvudstaden Warszawa. Vi hinner även med ett besök i staden Krakow. Polen har

Läs mer

Preliminärt program för Peruresa 28 september 14 oktober Inkaresor och Winslow Travel 17 dagar

Preliminärt program för Peruresa 28 september 14 oktober Inkaresor och Winslow Travel 17 dagar Preliminärt program för Peruresa 28 september 14 oktober Inkaresor och Winslow Travel 17 dagar Dag 1, 28 september Från Sverige flyger vi till Amsterdam, och sedan vidare till Lima, huvudstaden i Peru,

Läs mer

Res med Nordström assistans till Teneriffa 20 november- 27 november 2016

Res med Nordström assistans till Teneriffa 20 november- 27 november 2016 Res med Nordström assistans till Teneriffa 20 november- 27 november 2016 Koppla av i värmen med möjlighet till träning varje dag. Något för dig? Rehabanläggningen Mar y Sol, Los Cristianos Hej! Vi på Nordström

Läs mer

Så här beställer du catering från Malmborgs

Så här beställer du catering från Malmborgs Så här beställer du catering från Malmborgs I samtliga våra butiker finns ett kök med kunniga kallskänkor. Allt du behöver göra för att beställa är att besöka delidisken i din närmsta Malmborgsbutik eller

Läs mer

RESTAURANG REKOMDENDATIONER I COMO!

RESTAURANG REKOMDENDATIONER I COMO! RESTAURANG REKOMDENDATIONER I COMO! Restaurang The Market Place The Market Place är en nyöppnad restaurang med en mysig och internationell atmosfär. Restaurangens rätter bygger på enkla råvaror och ingredienser

Läs mer

Resebrev norra Spanien och en bra bit av Portugal

Resebrev norra Spanien och en bra bit av Portugal Resebrev norra Spanien och en bra bit av Portugal När vi kom till den lilla viken Ria De Cedeira den 18 aug så blev vi liggande många nätter på svaj, vilket är det bästa vi vet (helt gratis och inga grannar

Läs mer

Hänt sen sist. Den 5:e mars var vi 12 Sweor som åt en god menu del dia på Casa Paco i Portals Nous. Det var gott och trevligt.

Hänt sen sist. Den 5:e mars var vi 12 Sweor som åt en god menu del dia på Casa Paco i Portals Nous. Det var gott och trevligt. Hänt sen sist 17 kvinnor träffades den 28 februari i Svenska Kyrkan för att prova på MediYoga med Annika Undeborn. Annika började med att lära oss att andas rätt för att må bra. Sittande på stolar och

Läs mer

WIEN MUSIK & KULTUR. Upplev våren med oss i musikens huvudstad!

WIEN MUSIK & KULTUR. Upplev våren med oss i musikens huvudstad! WIEN MUSIK & KULTUR Vackra Wien är en raffinerad pärla med mycket att se och göra. Klassisk musik, imponerande arkitektur och den charmiga kafékulturen är bara lite av vad vi får uppleva. Donau delar staden

Läs mer

Safaris og dyr. Torsby och Sunne

Safaris og dyr. Torsby och Sunne Safaris og dyr Torsby och Sunne BÄVERSAFARI I BÅT Guidad tur 2,5-3 timmar Följ med vår utbildade guide på en stämningsfull bäversafari i båt. Turen är anpassad till 2-4 personer och går kvällstid under

Läs mer

10 i topp. nya. guide. design, konst. krogar. Vi har besökt de hetaste krogarna, den snyggaste kulturen och de bästa barerna. Nu grönskar det!

10 i topp. nya. guide. design, konst. krogar. Vi har besökt de hetaste krogarna, den snyggaste kulturen och de bästa barerna. Nu grönskar det! españa NUMMER 18 SOMMAR 2013 10 i topp Golf, olivolja, design, konst guide gastronomi, hotell, kultur och nattliv i barcelona Nu grönskar det! 5 naturupplevelser du aldrig glömmer Stjärnregn Guide Michelin

Läs mer

Villa Balea, Ciudad Quesada och Rojales

Villa Balea, Ciudad Quesada och Rojales Villa Balea, Ciudad Quesada och Rojales Villa Balea, i villastaden Ciudad Quesada, köptes av familjen Olsson för a= förverkliga drömmen a= ha en bostad i solen med egen trädgård och pool, bredvid en golbana

Läs mer

The travel game en español

The travel game en español The travel game en español Nombre: Grupo: Utgångspunkten är att 3-5 personer representerar en grupp svenska ungdomar som ska besöka ett spansktalande land för att turista, lära sig mer om landet och framför

Läs mer

Sol & bad Fort Myers. Sol & bad Fort Myers. Resan i korthet USA

Sol & bad Fort Myers. Sol & bad Fort Myers. Resan i korthet USA Sol & bad Fort Myers Sol & badsemester vid en av 's bästa stränder. Fort Myers på Floridas västkust är perfekt för en sol och badsemester. Klimatet är varmt och skönt året om, stranden är bland de bästa

Läs mer

Resebrev Portogal - Algarve kusten

Resebrev Portogal - Algarve kusten Resebrev Portogal - Algarve kusten Efter Sines den 2 okt så rundade vi hörnet på Portugals SW sida o kom till en mysig vik som vi fick ha för oss själva i 2 dygn, Praia Da Mareta Pegasus Här gjorde vi

Läs mer

Programförslag Gruppresa Amsterdam. Tre nätter för grupper från 10 personer

Programförslag Gruppresa Amsterdam. Tre nätter för grupper från 10 personer Programförslag Gruppresa Amsterdam Tre nätter för grupper från 10 personer Varmt välkomna till Amsterdam! Upptäck Europas mest pittoreska huvudstad. De mysiga kanalerna och upplysta broarna, kantade av

Läs mer

Tobago 2009-12-16 2010-01-05

Tobago 2009-12-16 2010-01-05 Tobago 2009-12-16 2010-01-05 Den 16 December glider vi sakta in i paradiset! Givetvis enligt skolboken, i gryningen med solen i ryggen om det oväntat skulle dyka upp ett rev! (Man o war bay är otroligt

Läs mer

Nu är det jul igen. Veden glöder, och det knastrar av

Nu är det jul igen. Veden glöder, och det knastrar av J U L B O R D E T 2 0 1 5 Nu är det jul igen. Veden glöder, och det knastrar av eldarna som brinner. Granriset frasar under våra skor. Utanför kluckar vattnet i den vintriga krispiga luften. Det doftar

Läs mer

Hem Galleri. Turer Om Densils Travels. Med många års yrkeserfarenhet erbjuder Densil Fernando ett unikt utbud av turer och utflykter på Sri Lanka.

Hem Galleri. Turer Om Densils Travels. Med många års yrkeserfarenhet erbjuder Densil Fernando ett unikt utbud av turer och utflykter på Sri Lanka. Hem Galleri Turer Om Densils Travels Tjänster Kontakt Densils Travels Turer med fantastiska upplevelser på Sri Lanka Med många års yrkeserfarenhet erbjuder Densil Fernando ett unikt utbud av turer och

Läs mer

FLORENS EN STAD ATT FÖRUNDRAS ÖVER

FLORENS EN STAD ATT FÖRUNDRAS ÖVER RESA FLORENS FLORENS EN STAD ATT FÖRUNDRAS ÖVER Florens är utan tvekan en av världens mest omtalade och lovsjungna Det är en svindlande känsla att upptäcka det övermått av sevärdheter städer. Staden är

Läs mer

VACKRA ITALIEN OCH MILANO SLÅENDE VACKER ARKITEKTUR ETT FOTBOLLENS LAND

VACKRA ITALIEN OCH MILANO SLÅENDE VACKER ARKITEKTUR ETT FOTBOLLENS LAND RESA MILANO VACKRA ITALIEN OCH MILANO Italien är med sina 60,6 miljoner invånare det femte mest folkrika landet i Europa. Den näst största staden är Milano, belägen i Lombardiet. Ett vackert kullandskap

Läs mer

Jóhann F ś Ridresor. Jóhann Fri geirsson inbjuder dig att vara med om en exklusiv Islandshästupplevelse.

Jóhann F ś Ridresor. Jóhann Fri geirsson inbjuder dig att vara med om en exklusiv Islandshästupplevelse. Jóhann F ś Ridresor Jóhann Fri geirsson inbjuder dig att vara med om en exklusiv Islandshästupplevelse. Nu välkomnar han alla oss, som han har lärt känna under sina år i Sverige, att komma hem till honom

Läs mer

PROPEL AFRICA D e s t i n a t i o n M a n a g e m e n t

PROPEL AFRICA D e s t i n a t i o n M a n a g e m e n t Golfresa till Norra Sydafrika 20-30 januari 2013 Måndag 21 Januari 2013 - Ankomst till Johannesburg kl 08.35 på morgonen med flyg SA 261. Er lokalguide möter upp på flygplatsen och visar vägen till bussen.

Läs mer

Hotel Blankenese. Bo i lugna och gröna omgivningar bara 20 minuter från storstaden Hamburg. Hotel Blankenese. Hotellet erbjuder

Hotel Blankenese. Bo i lugna och gröna omgivningar bara 20 minuter från storstaden Hamburg. Hotel Blankenese. Hotellet erbjuder Hotel Blankenese Hotel Restaurant Blankenese är beläget i lugna och gröna omgivningar i stadsdelen Blankenese, en förort till Hamburg. Nära hotellet finns kollektivtrafik och det är lätt att ta sig runt

Läs mer

Hyr segelbåt i Neapelbukten och ta familjen med på segelsemester

Hyr segelbåt i Neapelbukten och ta familjen med på segelsemester Neapelbukten Hyr segelbåt i Neapelbukten och ta familjen med på segelsemester En seglingssemester i Neapelbukten tenderar att fokusera på Amalfikusten och de vackra öarna i den pittoreska napolitanska

Läs mer

Vinresa till Niederösterreich Österrike

Vinresa till Niederösterreich Österrike Vinresa till Niederösterreich Österrike Slutet av september, början på oktober 2015 med Munskänkarna Otterbäcken 2015 är Niederösterreich i Österrike utsedd till årets vinort/region av Munskänkarna centralt.

Läs mer

Gran Canaria. Vi har avtal med runt 300 hotell på Kanarieöarna, fråga oss om du söker ett som vi inte beskrivit i detta lilla urval.

Gran Canaria. Vi har avtal med runt 300 hotell på Kanarieöarna, fråga oss om du söker ett som vi inte beskrivit i detta lilla urval. Gran Canaria Vår klassiska vintertillflykt kallas ibland för en minikontinent på grund av variationerna i klimat och det kuperade, vulkaniska landskapet vars högsta punkt, Pico de las Nieves, är hela 1949m

Läs mer

Mexico. Guidad Rundresa Max. 6 resenärer. www.vespucci-tours.com

Mexico. Guidad Rundresa Max. 6 resenärer. www.vespucci-tours.com Mexico Guidad Rundresa Max. 6 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - M e x i k o Kulturrundresa på halvön Yuacatan i Mexiko - Guidad Resa Upptäcka pittoreska koloniala städer, ett fascinerande

Läs mer

Båtuthyrning vid Dodekaneserna (Tolvöarna)

Båtuthyrning vid Dodekaneserna (Tolvöarna) Tolvöarna Båtuthyrning vid Dodekaneserna (Tolvöarna) Dodekaneserna, eller Tolvöarna som de också kallas, ligger utanför den västra delen av Egeiska havet, nära den turkiska kusten. Kos är en av skärgårdens

Läs mer

Vykort från Cucao, Isla de Chiloé

Vykort från Cucao, Isla de Chiloé Vykort från Cucao, Isla de Chiloé Vi längtade ut till havet Océano Pacífico där vi trodde att vi kunde idka lite beach walking, dvs. vandring på stranden. Har man en gång provat detta vill man alltid tillbaka.

Läs mer

Vårt boende efter byte - Vi blev SÅ nöjda!

Vårt boende efter byte - Vi blev SÅ nöjda! Utlandsvfu Gran Canaria - 2017 Jag valde att ta chansen och göra min sista vfu i San Agustin på Gran Canaria. Jag sökte i god tid eftersom San Agustin för mig var lite av enda alternativet då jag reste

Läs mer

Fly vintern & upplev 31 dagar på Spaniens sydkust Välkommen till Marbella

Fly vintern & upplev 31 dagar på Spaniens sydkust Välkommen till Marbella Club Eriks noga utvalda upplevelser Fly vintern & upplev 31 dagar på Spaniens sydkust Välkommen till Marbella Marbella, Spanien 31 dagar! Följ med oss på Club Eriks till härliga Spanien under den stundande

Läs mer

22-29/1 & 31/1-7/2 OMAN SAGOLIK ÖKENRITT MOT STRÄNDER & TIDVATTENS DYNINGAR

22-29/1 & 31/1-7/2 OMAN SAGOLIK ÖKENRITT MOT STRÄNDER & TIDVATTENS DYNINGAR 22-29/1 & 31/1-7/2 OMAN SAGOLIK ÖKENRITT MOT STRÄNDER & TIDVATTENS DYNINGAR Nu erbjuder vi som första arrangör en äventyrlig och riktigt häftig resa som aldrig gjorts tidigare för besökande ryttare. Men

Läs mer

YOGAKURS I SOLEN med Yoga Evita den 19-25 april, 2015

YOGAKURS I SOLEN med Yoga Evita den 19-25 april, 2015 Välkommen till... YOGAKURS I SOLEN med Yoga Evita den 19-25 april, 2015 Jag, EVITA, har haft yogakurser på detta underbara ställe i flera år och står som arrangör för denna vecka. Om du vill uppleva en

Läs mer

Sri Lanka Tour 2016 med helpension

Sri Lanka Tour 2016 med helpension Sri Lanka Tour 2016 med helpension Dag 1 Negombo Efter vår ankomst åker vi till vårt hotell i Negombo som ligger ca 30 min med bil från flygplatsen. Vi bor nära havet så att vi kan koppla av lite efter

Läs mer

Sol & Bad Fort Myers. Sol & Bad Fort Myers. Resan i korthet USA

Sol & Bad Fort Myers. Sol & Bad Fort Myers. Resan i korthet USA Sol & Bad Fort Myers Sol & badsemester vid en av 's bästa stränder. Fort Myers på Floridas västkust är perfekt för en sol och badsemester. Klimatet är varmt och skönt året om, stranden är bland de bästa

Läs mer

Pine Bay. BBCG Construction - Akbük

Pine Bay. BBCG Construction - Akbük Pine Bay BBCG Construction - Akbük Pine Bay Pine Bay har det bästa läge i ett pittoreskt och lugnt område i Akbük med fantastisk havsutsikt åt ena hållet och tallar och berg åt andra. Komplexet ligger

Läs mer

14 dagars resa till Australien med fokus på östkusten och öarna i Queensland. Rundresa med australisk guide.

14 dagars resa till Australien med fokus på östkusten och öarna i Queensland. Rundresa med australisk guide. East Coast Adventure 14 dagars resa till med fokus på östkusten och öarna i Queensland. Rundresa med australisk guide. Höjdpunkter på resan: Brisbane Moreton Island Australia Zoo Fraser Island Airlie Beach

Läs mer

Alsace Guidad rundresa på svenska Max. 8 resenärer

Alsace Guidad rundresa på svenska Max. 8 resenärer Alsace Guidad rundresa på svenska Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - A l s a c e Guidad Rundresa - Alsace - (max. 8 resenärer) Upptäck charmiga bergsbyar, pittoreska vinberberg,

Läs mer

EDINBURGH SKOTTLANDS HJÄRTA

EDINBURGH SKOTTLANDS HJÄRTA EDINBURGH SKOTTLANDS HJÄRTA Följ med till Edinburgh i hjärtat av Skottland. Bekanta dig med den skotska kulturen, storstadens attraktioner, den skotska gästfriheten och smaken av världens bästa whisky.

Läs mer

HÄLSORESA MED YOGA TILL SITGES 18-25 OKTOBER 2016

HÄLSORESA MED YOGA TILL SITGES 18-25 OKTOBER 2016 HÄLSORESA MED YOGA TILL SITGES 18-25 OKTOBER 2016 Återhämtningsresa med Lise och Anna en härlig och inspirerande resa som passar både vana yogautövare och nybörjare. Tillsammans med Anna Hallén och Lise

Läs mer