FRILUFTSFRÄMJANDET HÄRNÖSANDS LOKALAVDELNING

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "FRILUFTSFRÄMJANDET HÄRNÖSANDS LOKALAVDELNING"

Transkript

1 FRILUFTSFRÄMJANDET HÄRNÖSANDS LOKALAVDELNING VÅREN 2016

2

3 Hej Friluftsfrämjandet i Härnösand erbjuder många olika aktiviteter för både stora och små. Vintertid så erbjuder vi bl a långfärdsskridsko, skidresa för telemarksintresserade till Storulvån, månskenspromenad till Fällestugan m m. I mars kommer vi att anordna Härnösands snöskolopp på Vårdkasen, som vi hoppas kommer att locka många deltagare och besökare. Under våren och sommaren erbjuder vi dig möjlighet att delta i olika vandringar, bungypump och kajakpaddlingar, där bl. a. kyrkpaddlingen i juli kan vara en upplevelse! Mer information om våra aktiviteter kan du läsa om i detta programblad. Som medlem i Friluftsfrämjandet har du rabatt på alla våra aktiviteter och under dessa är du samtidigt försäkrad. Genom lokalavdelningen får du också rabatt på att hyra Friluftsfrämjandets stuga på Fälleberget, strax söder om Härnösand. Du får tidningen Friluftsliv, erbjudanden om rabatter på fjällanläggningar, friluftsutrustning, rabatt på tågresor med SJ och litteratur. Mer info på: Vid betalning av deltagaravgift för en aktivitet, så finns det möjlighet att betala till Friluftsfrämjandet Härnösand via: Bankgiro nr: eller via Swich nr: Märk med namn och aktivitet. OBS! Detta gäller dock inte alla våra aktiviteter, så kontakta alltid ansvarig ledare först. Hör gärna av dig om du har frågor eller har idéer om nya aktiviteter. Vill du bli ledare inom främjandet eller funktionär t.ex. på motionsbingon, är du varmt välkommen att höra av dig till någon av oss ledare. Vi vill gärna bli fler! Med vänliga hälsningar Lokalavdelningens styrelse

4 LÅNGFÄRDSSKRIDSKO Vi planerar att ha ledarledda skridskoturer på söndagar, främst under nov-dec, på sjöisar. Det kan även bli några ledarledda turer på havsis i januari. Vår ambition är turer med en sträcka om ca 3 mil. Det kan också innebära någon landpassage till fots. Söndagsturer utlyses på Friluftsfrämjandets hemsida: Kl , dagen innan turen, efter is-rekognosering. Sök antingen på långfärdsskridsko, så syns även andra orters turförslag, eller sök på Härnösands lokalavdelning så syns aktiviteter ledda från Härnösand. Israpportering sker på: Vi söker också erfarna is-rapportörer för rekognoseringsturer på lördagar. Medtag: full säkerhetsutrustning, ryggsäck med midjebälte, grenrem och karbinhake, helt klädombyte vattentätt packat, isdubbar, visselpipa, pik/stavar, kastlina och matsäck. Kostnad: nöjda deltagare betalar 25 kr/tillfälle till Bg Skriv namn och aktivitet. Anmälan och information: Clas Tjäder, tel: eller via mail: clastjader@live.se Eva Lena Johansson, tel: Johan Engström, tel:

5 ISRAPPORTERING OCH TURINFORMATION VIA MAIL De flesta föreningar och skridskoklubbar använder Skridskonätet som informationskanal. Du kan själv använda för information och israpporteringar via ditt medlemskap i Friluftsfrämjandet Härnösand. Du kan söka is och få automatutskick när det finns rapporter om is eller när vi lyser ut en tur. Du kan även själv rapportera in israpporter i realtid. Så här gör du om du vill använda detta webbaserade redskap: 1. Är du inte redan medlem kan du anmäla dig som medlem i Friluftsfrämjandet via webben. 2. Du kan sedan logga in på Friluftsfrämjandet och kryssa intresse långfärdsskridskor. 3. Logga in i med samma användarnamn och lösenord som Friluftsfrämjandet. 4. Tänd till min sida med ikonen uppe till höger. 5. För att prenumerera på israpportering, så behöver du dessutom klicka på rubriken Isinfo, och sedan Via epost, så kan man ställa in vilka isobservationer man vill prenumerera på. Det räckte alltså inte med att e-postadressen var registrerad under Mina sidor, utan man måste aktivt välja isobservationer för t ex. Ångermanland. 6. Du kan lägga ut egna israpporter till nytta och glädje för alla.

6 SNÖSKOR Friluftsfrämjandets lokalavdelning i Härnösand arrangerar snöskoaktiviteter och hyr ut snöskor. Vi startar våra gemensamma vandringar i slutet av januari Mer info finns på Friluftsfrämjandet Härnösands hemsida. För information, anmälan och uthyrning av nedanstående snöskoaktiviteter kontaktas: Lena Hamrén tel: (kväll) eller via mail: lena.hamren@harnosand.se Meddela om du har egna snöskor eller vill låna/hyra. Du kan även skicka din mailadress till Lena och anmäla ditt intresse. Ditt namn sätts då upp på en sändlista och du får en personlig inbjudan till alla aktuella snöskoaktiviteter. SÖNDAGSUTFLYKTER Vi snöskovandrar och besöker olika berg, utsiktsplatser m m i vårt närområde. Rast med fika från den egna ryggsäcken är ett självklart inslag. Medtag egna stavar. Samling: på parkeringen vid Mc Donalds för samåkning kl Avslutning ca Kostnad: Medlem I Friluftsfrämjandet: lånar gratis. Ej medlem: 50 kr/snöskopar. Ett mindre antal stavar finns att hyra: 50 kr/par.

7 TRÄNA MED SNÖSKOR NORDIC SNOWSHOEING Med pannlampa, stavar och snöskor vandrar vi i Murbergsskogens varierande skogsterräng. Liksom i Nordic walking tränas alla stora muskelgrupper, men här kommer vi ännu mer åt höft och lårmuskelpartierna. En kondition och uthållighetsträning som är jämförbar med längdåkning. Endorfinerna frodas och humöret blir på topp! Träningen avslutas med stretching mitt i skogen under stjärnhimmeln. Ta chansen och var med i denna roliga och okomplicerade träningsform. Tisdagar kl (6-8 tillfällen beroende på snötillgång) Samling: Hästskogatan 3, Murberget (om inte annat meddelas). Kostnad: Medlem med egna snöskor: 100 kr. Medlem som vill hyra snöskor: 300 kr Ej medlem med egna snöskor: 300 kr. Ej medlem som vill hyra snöskor: 500 kr. Hyra av stavar: 100 kr.. HYRDA GRUPPAKTIVITETER I mån av tid, ställer vi även upp med att leda gruppaktiviteter med snöskor vid vandringar eller t ex prova på aktiviteter för arbetsplatser och föreningar etc. Kostnad: 750 kr för ledare samt 10 par snöskor. UTHYRNING AV SNÖSKOR Snöskor kan även hyras för egna utflykter. Dygn: 50 kr. Helg: 100 kr. Vecka: 300 kr. Halva priset för Friluftsfrämjandets medlemmar, skolor och föreningar.

8 STAVGÅNG / NORDIC WALKING Att träna med stavar är en effektiv motionsform där stora muskelgrupper är i arbete och konditionseffekten blir därmed god. Ryggen stärks och hållningen förbättras. Med rätt teknik tränas ben, höfter, rygg, nacke och armar skonsamt och effektivt. Passen avslutas alltid med gemensam stretching. Onsdagar kl drop in. Start: 3 februari. Samling: vid Högslättens elljusspår. Kostnad: gratis för medlemmar i Friluftsfrämjandet. Ej medlemmar: 10 kr/gång samt 10 kr för stavhyra. Information: Elving Karlsson, tel: , FRILUFTSDAG Vi planerar att arrangera en friluftsdag som är tänkt som en integrationsdag och erbjuda våra nyanlända invandrare i alla åldrar en möjlighet att uppleva vintern i Härnösands fina natur. Vi hoppas att så många som möjligt av Friluftsfrämjandets medlemmar kan vara med denna dag för att umgås och samtidigt hjälpa till och introducera nyanlända i friluftsliv! Lördagen den 13 Februari. Mer information om plats, tid och aktivitet kommer att läggas ut på hemsidan:

9 SKIDSKOLA FÖR BARN OCH UNGDOMAR Vill du att dina barn ska komma igång att lära sig alpin åkning innan sportlovet eller bara förbättra sina färdigheter i utförsåkning? I Friluftsfrämjandet finns utbildade ledare som har erfarenheten av att utveckla både barn och ungdomars färdigheter i skidbacken. Vi erbjuder både skidlekis, skidskola och en skidgrupp för ungdomar i år. VÅRA SKIDGRUPPER Skidlekis 5-6 år, för nybörjare och fortsättning. (4 tillfällen). Skidskola från 7 år, för nybörjare och fortsättning. (5 tillfällen). Free skiers grupp för ungdomar. Mer info. på vår lokala hemsida. Datum för skidlekis och barnskidskolan: Lördag och söndag, 30 januari -31 januari. Onsdag 3 februari. (ej skidlekis) Lördag och söndag, 6-7 februari. Plats: Vårdkasbacken. Kostnad: skidlekis 500 kr, skidskola 600 kr. För att delta i skidskolan måste du vara medlem i Friluftsfrämjandet. Obs! anmälan sker via vår hemsida (anmälan kommer ut i januari): Information och frågor: Johan Åkesson. Tel: (kvällstid)

10 TELEMARK Vi erbjuder en möjlighet att prova på en eftermiddag med telemark åkning samt träning med lavinsäkerhetsutrustning som en upptakt inför kommande topptur eller som självständig "prova på". Syftet är att känna till funktioner på några vanliga transivers och övning i att söka med lavinsond. Även lämplig som "drop in" för skidinstruktörer. Söndagen den 7 februari. Plats: kl på Vårdkasen Kostnad: Ingen kostnad, men du får ha eget liftkort. Anmälan och information: Clas Tjäder, tel: eller via mail: clastjader@live.se. TOPPTUR TELEMARK RESA Ta chansen att följa med på en planerad 4 dagars tur till Storulvån i samband med fjällfesten och topptura telemark / randonee. Där finns det möjlighet att åka på dagsturer, klättring med stighudar och köra friåkning på opistad fjällsida! Resa och fjällfesten Datum: Torsdag-Söndag april. Medlemspris: kr inkluderar resa, boende STF, mat och fjällfestbiljett. Vi samåker i privata bilar från Härnösand med reseersättning. Anmälan och information: Clas Tjäder, tel: eller via mail: clastjader@live.se

11 FÄLLESTUGAN I natursköna Fällebergets friluftsområde ligger Friluftsfrämjandets stuga. Hit kan man vandra under hela sommaren och hösten. På vintern finns det spår och leder upp till stugan. Naturområdet ligger 4 km söder om Härnösand och skyltning finns från E4:an. I stugan finns ett kök med bra utrustning för mat och fika samt matplats i stora rummet framför den öppna spisen. Utomhus finns dass, vindskydd och flera eldstäder som är lämpliga för grillning. Under vintersäsongen finns det servering av bl a våfflor i stugan. Det finns även möjlighet att hyra Fällestugan till olika evenemang som till fest, barnkalas eller vid dagsturen med t ex jaktlaget. Passa på att njuta av den fina naturen och bjud in vänner/släkt till en härlig kväll på Fälleberget! För information och hyra: Elving Karlsson, tel: ,

12 MÅNSKENSVANDRING Här är en möjlighet att vara med på en kvällsvandring upp till vår Fällestuga i månens sken, förhoppningsvis! Det gör vi på skidor, snöskor eller till fots i uppkört skoterspår. Det är ingen speciell samlingstid, utan man går eller åker helt i sin egen takt. Naturen är öppen för alla, ung som gammal, tränad eller otränad. Fredagen den 19 Februari. (Reservdag vid dåligt väder är Fredagen den 18 mars). Startplats: övre stora parkeringen. Fällestugan är öppen från kl Information: Elving Karlsson, tel: ,

13 HÄRNÖSANDS SNÖSKOLOPP PÅ VÅRDKASEN Söndagen den 13 Mars Start: kl på Vårdkasen. Banor: Motion utan tidtagning, 2,5 km eller 5 km på pistat underlag. Tävling med tidtagning, 5 km eller 10 km på pistat underlag. Anmälan: Betala anmälningsavgiften, (en inbetalning för varje delt.) till BG , senast 9 mars. Obs! Skriv namn, ålder, telefon och e-post. Direkt anmälan: Kl på startplatsen. Kontant eller Swish-betalning. Avgift: 50 kr barn/ungd. (1996 o. senare.) 150 kr för vuxna. Utrustning: Snöskor, vinterkänga, lättare skidkläder och stavar för vandrare. Hyra av snöskor: 25 kr bokas och betalas vid snöskoutlämning mellan på startplatsen. Priser: Fina priser bl. a snöskor utlottas på startnummer. Försäljning: Varmkorv, smörgås, fikabröd, varm och kall dryck.

14 BUNGYPUMP/ INTENSIV NORDIC WALKING KURS Prova på att träna intensiv nordic walking med bungypumpstavar eller vanliga stavgångsstavar i terrängspår. Gemensam stretching efter avslutad träning. Bungypump är en effektiv stavgångsträning, se mer info: Tisdag kvällar (totalt 5 tillfällen) Kl Obs! föranmälan. Start: den 3 Maj Samling: på f d Bondsjöbadets parkering. Kostnad: Medlem: 100 kr inklusive stavhyra. Icke medlemmar: 200 kr inklusive stavhyra 100 kr reducering för dig med egna stavar. Anmälan och information: Annika Sparvh, tel: , Lena Hamrén, tel: , VÅR OCH SOMMARVANDRINGAR Att vandra är både en bra motion och ett trevligt sätt att umgås på, så häng med oss på våra spännande turer! Vi vill gärna ha tips och önskemål om nya ställen att vandra på. VANDRING PÅ GÅDEÅLEDEN Naturskön vandring längs Gådeåleden. Måndagen den 9 Maj Samling: kl vid f.d. Solgården, (Olofhögbergs gata-hagagatan). Information och frågor: Elving Karlsson, tel: ,

15 HITTA HÄRNÖSAND I GRUPP Om det blir Hitta Härnösand så planerar vi ha vandringar i grupp för dig som vill leta checkpoints tillsammans med andra. Onsdagar kl Start: fr o m mitten av april till maj/juni. Samling: kl på McDonalds parkering för samåkning. Medtag: fika, karta och kompass (om du har). Se mer info på när det närmar sig. Anmälan: Heidi Magnessen tel: eller via mail: heidimagnessen@me.com. VANDRINGSGRUPP Vi vill få igång en vandringsgrupp för båda nya och erfarna vandrare som tycker om att vara ute i naturen tillsammans. Vad är du intresserad av? Är det vandringar i vår närhet? vandring med tema som t e x fågelskådning, vandra Höga-kusten leden eller se mer av Nordingrå? Har du tips om andra ställen att vandra på, så hör gärna av dig! Vi planerar att ha flera vandringar i vår och i sommar, så håll koll på vår hemsida, där vi lägger ut våra turer. Du kan även kontakta oss om du vill du vara med på en maillista, så får du snabbt och enkelt veta vilka vandringar som är på gång. Kontakta: Heidi Magnessen tel: eller via mail: heidimagnessen@me.com

16 GOURMETVANDRING I SKULEBERGETS NATIONALPARK Boka in helgen Fredag - Söndag Juni! Då anordnar vi en spännande vandring med övernattning i Skulebergets nationalpark. Vi kommer att bo på vandrarhem där vi tillagar god mat och gör dagsturer tillsammans. Vandringen är ett samarbete mellan Friluftsfrämjandet i Härnösand och Örnsköldsvik. Vidare information om pris m m kommer att läggas ut på Friluftsfrämjandets hemsida för Härnösand och Örnsköldsvik. Anmälan kommer även att ske via på hemsidan. Information: Heidi Magnessen eller via mail: heidimagnessen@me.com

17 AKTIVITETER FÖR BARN Många aktiviteter som vänder sig till barn skapar spänning genom konkurrens och tävlingsmoment. I våra aktiviteter är det helt andra upplevelser som får adrenalinet att rusa. Barnen får möjlighet att prova på olika uppgifter i skogen, att vara med och spåra djur i nysnön och så småningom göra upp en eld. Här får barn vara barn, men de får samtidigt växa med en uppgift och få chansen att uppleva hur häftig och rent av storslagen naturen kan vara! SKOGSMULLE (för barn mellan 5-7-år) Känslan för naturen grundläggs genom att vara ute i alla väder och vid alla årstider. Att följa naturens skiftningar i olika miljöer genom sinnesintryck, är en plattform som är omöjlig att hoppa över. (Vi har ingen planerad mullegrupp i vår, men vi söker ledare). STRÖVARE (för barn mellan 7-9 år). En öppen eld, ett vindskydd, en försiktigt hanterad yxa. Det här är en grupp där alla hör ihop och får vara med. (Vi har ingen planerad strövargrupp i vår, men vi söker ledare). FRILUFSARE (för barn mellan år) Lite längre bort finns lite större äventyr med spännande upplevelser för de lite äldre barnen. Ryggsäcken väger lite mer och ansvaret blir lite större. Självklart anpassas Frilufsarnas aktiviteter till de barn som är med. Vi planerar att ha en frilufsargrupp i vår. Se vidare information på vår hemsida: Information: Jean Esselström, tel: eller via mail: jean.esselstrom@facebook.com

18 KAJAK Fantastiskt många har paddlat sina första paddeltag i kajak med oss genom åren och ändå kommer det många nya som vill testa våra provapå-pass. Härnösand är större än man tror! Sommaren planerar vi att dels hålla igång vårt grundprogram tre kvällar i veckan, men även på önskemål utöka utbudet av kurser och ha lite längre turer. En bra start att lära känna kajaken är att vara med vid träningen inomhus på Simhallen i vinter. INOMHUSTRÄNING I SIMHALLEN Träning vid 3 tillfällen för att bli mer säker på kajakpaddlingen. Vi övar på att trilla ur kajaken, kamraträddning två och eskimåsväng för den som vill. Detta för att vara så förberedd som möjligt när sommaren kommer och då man ska ut och paddla i kallare vatten. Obs! föranmälan, det är begränsat antal platser. Samling: vid Simhallens entré. Lördagar: 23 januari, 27 februari och 19 mars. Tid: kl och vi hjälps åt att lossa/bära in kajaker m m. Vi hjälps även åt att lasta kajakerna efter träningen. Medtag: badbyxor, handduk, gärna cyklop, kontant avgift och ev egen kajak. Kostnad: 150 kr/person, 50 kr/barn upp till 15 år. Kontant betalning, gärna jämna pengar, Anmälan: Lars Blad via mail till: paddla@hogakustenkajak.se ange även ditt tel nr.

19 VILL DU HYRA KAJAK? Detta sker genom High Coast Experience. Medlem i Friluftsfrämjandet: 150 kr/kajak. Ej medlem: 300 kr/kajak. Information: Lars Blad via mail till: paddla@hogakustenkajak.se ange även ditt tel nr.. VILL DU HYRA KAJAKPLATS? Du som har egen kajak och är medlem i Friluftsfriluftsfrämjandet har möjlighet att hyra kajakplats i Härnösands kajakhus på Mellanholmen, utifrån tillgång. För mer information: maila till Kanotplats@gmail.com

20 KAJAKPADDLING UNDER SOMMAREN JUNI, JULI OCH AUGUSTI Måndagar kl Prova-på-paddling Kravet för att vara med på en måndag är simkunnighet, detta är alltså ett bra tillfälle för dig som vill prova på att paddla första gången. Tisdagar kl Fortsättningspaddling För dig som paddlat minst en måndagspaddling innan. På tisdagar övar vi vidare på paddelteknik, kamraträddningar och ibland eskimåsvängar. Torsdagar kl klubbpaddling Paddlingar till lämpligt utflyktsmål med fika och ofta bad. Kräver lite mer kajakvana, så att gruppen kan hinna iväg någon mil och ändå hålla ihop. Kolla med kajakledaren om din erfarenhet är god nog. Det kan ev bli utfärd med bil/kajakvagn till andra ställen se hemsidor: och Obs! föranmälan via mail, ange även telefonnummer. Om det blir mindre än 4 st anmälda samma dag kl eller åska, så kan vi ställa in och då hör vi av oss till er. Samling: Kajakhuset på Mellanholmen. Medtag: oömma kläder, ett extra ombyte, (även fika, badkläder alt. regnkläder för torsdagarna). Kostnad: 150 kr/pers första gången. Medlem i Friluftsfrämjandet: 150 kr/pers.per gång. Ej medlem: 300 kr/pers fr o m andra gången. För barn under 15 år: 100 kr/pers. per gång. I priset ingår kajak, flytväst, paddel och sällskap/säkerhet. Anmälan: Lars Blad via mail till: paddla@hogakustenkajak.se ange även tel.

21 KYRKPADDLINGEN Går nu av stapeln för 7:e året i rad sedan nystarten En dag då man i trevligt sällskap paddlar mellan Nora och Nordingrå kyrka över tre olika vatten. Även familjer med viss kajakvana kan delta. Sista sträckan är det ett frivilligt tävlingsmoment som brukar vara väldigt uppskattat. I år 2016 går starten: Lördagen den 30 Juli. För mer information se: HAVSPADDLING / LÄNGRE HELDAGSTURER Se hemsidan för vidare information. Anmälan och information Lars Blad, tel: men helst via mail: paddla@hogakustenkajak.se

22 ÅRSMÖTE 2016 Friluftsfrämjandets lokalavdelning håller årsmöte: Torsdagen den 17 mars Tid: kl Plats: Portalen, Torsvik. Välkomna!. Friluftsfrämjandet Härnösands lokalavdelnings styrelse Ordförande: Elving Karlsson Övriga styrelsemedlemmar: Clas Tjäder Lars Blad Annika Sparvh Anna-Lena Lundblad Lena Hamrén Ann-Mari Karlsson David Lauritz Heidi Magnessen

23

24 B Föreningsbrev Avsändare Härnösands lokalavdelning c/o Elving Karlsson Framnäsvägen Härnösand

Hej och välkommen till Friluftsfrämjandets lokalavdelning i Härnösand!

Hej och välkommen till Friluftsfrämjandets lokalavdelning i Härnösand! Hej och välkommen till Friluftsfrämjandets lokalavdelning i Härnösand! Vi erbjuder härliga naturupplevelser genom en mängd små och stora friluftsäventyr. Våra aktiviteter leds av utbildade ledare och det

Läs mer

FRÄMJAR NYTT. Nr 2 2015 Jursla-Åby

FRÄMJAR NYTT. Nr 2 2015 Jursla-Åby FRÄMJAR NYTT Hej främjare, Härligt, nu är det dags igen för oss alla att komma ut i naturen. Svamp och bär är alltid roligt att plocka. Augusti började bra med svamp/bär men sedan blev det lite torrt.

Läs mer

FRÄMJAR NYTT. Nr Jursla-Åby

FRÄMJAR NYTT. Nr Jursla-Åby FRÄMJAR NYTT Hej främjare, Härligt, äntligen är hösten här. Vi väntar nu på svampen och hoppas på ett super år. Hoppas alla haft en underbar sommar, i år har det varit mycket sol och värme. Vad händer

Läs mer

UTGIVEN AV FRILUFTSFRÄMJANDET GOTLANDS LOKALAVDELNING nr 1/2017. Skrinna Skridskoskola 2016

UTGIVEN AV FRILUFTSFRÄMJANDET GOTLANDS LOKALAVDELNING nr 1/2017. Skrinna Skridskoskola 2016 UTGIVEN AV FRILUFTSFRÄMJANDET GOTLANDS LOKALAVDELNING nr 1/2017 Skrinna Skridskoskola 2016 Innehåller vandrings- och paddlingsprogram för 2017 Nya äventyr Paddla i ett träsk eller vandra i trollskogen.

Läs mer

FRÄMJAR NYTT. Nr Jursla-Åby

FRÄMJAR NYTT. Nr Jursla-Åby FRÄMJAR NYTT Hej främjare, Nu är det vinter men tyvärr ovanligt varmt och dåligt med snö. Men som tur är verkar isarna hålla och det är många som är ute och provar på långfärdsskridskor samt att det är

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL LEDARVECKAN 7-12 JANUARI 2018

VÄLKOMMEN TILL LEDARVECKAN 7-12 JANUARI 2018 Preliminärt schema 5 VÄLKOMMEN TILL LEDARVECKAN 7-12 JANUARI 2018 Ledarveckan är en äventyrsvecka för dig som ledare i Friluftsfrämjandet full med friluftsliv, gemenskap och tillfällen att fylla på med

Läs mer

FRÄMJAR NYTT. Nr Jursla-Åby

FRÄMJAR NYTT. Nr Jursla-Åby FRÄMJAR NYTT Ha den äran Friluftsfrämjandet 125 år! År 1892, för 125 år sedan, samlades ett gäng militärer i Stockholm för att bilda Riksföreningen för Skidlöpningens Främjande i Sverige. Det var under

Läs mer

Friluftsfrämjandet Västervik

Friluftsfrämjandet Västervik Friluftsfrämjandet Västervik Långfärdsskridsko Föreningsaktiviteter Våren 2011 med Cykelturer Ett par gånger per månad träffas vi för en cykeltur mot olika mål. Oftast blir det en stilla tur på småvägar

Läs mer

2015-2016. Välkomna till Friluftsfrämjandet Tjörn för en spännande & aktiv fritid.

2015-2016. Välkomna till Friluftsfrämjandet Tjörn för en spännande & aktiv fritid. Höst Vinter 2015-2016 Välkomna till Friluftsfrämjandet Tjörn för en spännande & aktiv fritid. Tjörn Här kan du skriva ut ditt program Besök oss på www.friluftsframjandet.se/tjorn Tjörn BLANDAT Kaffe på

Läs mer

Välkommen till Friluftsfrämjandet på Värmdö

Välkommen till Friluftsfrämjandet på Värmdö 2018 Välkommen till Friluftsfrämjandet på Värmdö Vårt Program - Friluftsfrämjandet på Värmdö Friluftsfrämjandet på Värmdö hälsar alla medlemmar välkomna till ett nytt aktivt och naturrikt år i vår vackra

Läs mer

Aktivitetsprogram Storsätra Fjällhotell vintern Må ndågår

Aktivitetsprogram Storsätra Fjällhotell vintern Må ndågår Aktivitetsprogram Storsätra Fjällhotell vintern 2016-17 Må ndågår Kl. 10 11 Renen- ett fantastiskt djur! Träffa några av våra renar och upplev känslan när de kommer och äter ur dina händer. Upptäck vilket

Läs mer

5 februari Planeringskväll inför föreningens 70 års kalas

5 februari Planeringskväll inför föreningens 70 års kalas 2 Styrelsens sammansättning t o m mars-2013 Ordf. Daniel Sigurd 070-959 05 56 Email sigge@wilzens.se V.ordf. Annelie Stolt 0141-21 07 89 Email stolt1966@hotmail.com Sekr. Gunilla Ångström-Balla 0141-21

Läs mer

Vårprogram. Borlänge FRILUFTSSKOLOR. Skogsknyttarna. för barn 3 5 år Förfrågningar: Skogsmulle

Vårprogram. Borlänge FRILUFTSSKOLOR. Skogsknyttarna. för barn 3 5 år Förfrågningar: Skogsmulle Vårprogram Skogsknyttarna FRILUFTSSKOLOR 2019 för barn 3 5 år Förfrågningar: Styrelsen tfn se sista sidan Skogsmulle för barn 5 7 år Förfrågningar: Bo Aspgren tel 070-345 35 30 Borlänge Skidskola alpin

Läs mer

Föreningsbladet Program våren 2017

Föreningsbladet Program våren 2017 Föreningsbladet Program våren 2017 Foto: Per-Arne Andersson Producerat av Daglig Verksamhet Mediakontoret 2016-12-01 SOMMAR PÅ POPPEL I Motala kommun finns en arbetsgrupp som arbetar inom LSS för att du

Läs mer

Kårläger maj 2017

Kårläger maj 2017 Kårläger 25-28 maj 2017 Årets kårläger arrangerar vi tillsammans med A-dalens scoutkår. Vi kommer att hålla till vid Djursjön i Lindome, se vägbeskrivning på sista sidan. Vi bor som vanligt i tält som

Läs mer

BARNVERKSAMHET VANDRING KAJAK KANOT MOUNTAINBIKE NATURPARKOUR LÅNGFÄRDSSKRIDSKO LÅT ÄVENTYRET BÖRJA UTBILDNINGSPROGRAM

BARNVERKSAMHET VANDRING KAJAK KANOT MOUNTAINBIKE NATURPARKOUR LÅNGFÄRDSSKRIDSKO LÅT ÄVENTYRET BÖRJA UTBILDNINGSPROGRAM BARNVERKSAMHET VANDRING KAJAK KANOT MOUNTAINBIKE NATURPARKOUR LÅNGFÄRDSSKRIDSKO LÅT ÄVENTYRET BÖRJA UTBILDNINGSPROGRAM Friluftsfrämjandet Region Syd 2018 VÅRA UTBILDNINGAR GRUNDUTBILDNING Vänder sig till

Läs mer

Fjällvandring 2018 med TVM Äventyrsgrupperna Mälardalen. Romsdalsfjella

Fjällvandring 2018 med TVM Äventyrsgrupperna Mälardalen. Romsdalsfjella version 1 Fjällvandring 2018 med TVM Äventyrsgrupperna Mälardalen Romsdalsfjella Häng med på årets roligaste resa! en fjällvandring full av upplevelser och gemenskap Romsdalsfjella i västra delen av Norge.

Läs mer

Innehåll. Bra datum att komma ihåg under hösten Idrotten vill Färgtrappan Utrustning Träning Föräldramedverkan Medlemskap Tävling

Innehåll. Bra datum att komma ihåg under hösten Idrotten vill Färgtrappan Utrustning Träning Föräldramedverkan Medlemskap Tävling 333 Måsguiden 2019 Innehåll Bra datum att komma ihåg under hösten Idrotten vill Färgtrappan Utrustning Träning Föräldramedverkan Medlemskap Tävling Bra datum att komma ihåg under hösten 2019 25 aug DM

Läs mer

Välkommen till Friluftsfrämjandet på Värmdö

Välkommen till Friluftsfrämjandet på Värmdö 2017 Välkommen till Friluftsfrämjandet på Värmdö Vårt Program - Friluftsfrämjandet på Värmdö Friluftsfrämjandet på Värmdö hälsar alla medlemmar välkomna till ett nytt aktivt och naturrikt år i vår vackra

Läs mer

CAMP VÅR APRIL

CAMP VÅR APRIL CAMP VÅR 2016 23 24 APRIL Välkommen till Camp Vår 2016, Region Mälardalens vårläger för de äldre frilufsargrupperna! Lägret arrangeras vid Domarudden, Åkersberga, helgen 23-24 april. Priset är 170 kr.

Läs mer

Borensbergs lokalavdelning

Borensbergs lokalavdelning Borensbergs lokalavdelning Ordförande har ordet Välkommen till en lokalavdelning som verkligen har mycket på gång och som 2017 fyller 50år!! Vi har alltså verkat i skogarna runt Borensberg sedan 1967,

Läs mer

VÄLKOMMEN SOM LEDARE I STOCKHOLMS SKID- OCH SNOWBOARDSKOLA!

VÄLKOMMEN SOM LEDARE I STOCKHOLMS SKID- OCH SNOWBOARDSKOLA! VÄLKOMMEN SOM LEDARE I S SKID- OCH SNOWBOARDSKOLA! Vad roligt att du vill vara en av oss! Vi erbjuder såväl skidskola som snowboardskola i Hammarbybacken. Vi vill här kortfattat ge dig den information

Läs mer

för mer info. se www.skanesdjurpark.se

för mer info. se www.skanesdjurpark.se 1 Lär dig paddla kajak och ha kul i kanotskola! Åk. 3 - uppåt Tid: Mån 14 juni - tors 17 juni, kl.l10.00-15.00. Söndag 13 juni k.l15.00 har vi föräldraträff med information om kanotskolan. Kostnad: 500kr

Läs mer

Göteborgs. Scoutdistrikts

Göteborgs. Scoutdistrikts Göteborgs Scoutdistrikts Arrangemang Hösten 2013 2 KALENDARIET September Oktober 1 S 1 T 2 M Mandalay kv.segl. 2 O 3 T 3 T 4 O 4 F Vandringen 2013 5 T 5 L Vandringen 2013 6 F Mandalay ny.segl. 6 S Vandringen

Läs mer

FRILUFTSFRÄMJANDET I Borlänge

FRILUFTSFRÄMJANDET I Borlänge Vårprogram Skogsknyttarna FRILUFTSSKOLOR 2017 för barn 3 5 år Förfrågningar: Styrelsen tfn se sista sidan Skogsmulle för barn 5 7 år Förfrågningar: Bo Aspgren tel 070-345 35 30 FRILUFTSFRÄMJANDET I Borlänge

Läs mer

Säsongen 2014-2015. En av Jämtlands barnvänligaste skidanläggningar endast 35 minuter från Östersund www.gallosk.se

Säsongen 2014-2015. En av Jämtlands barnvänligaste skidanläggningar endast 35 minuter från Östersund www.gallosk.se Säsongen 2014-2015 En av Jämtlands barnvänligaste skidanläggningar endast 35 minuter från Östersund Ordförande Ordförande Lars Eklund, 0693-208 44 Hannåsen 130, 840 50 Gällö Vice Ordförande Barbro Henriksson,

Läs mer

HÖSTPROGRAM. Borlänge FRILUFTSSKOLOR. Skogsknyttarna. för barn 3 5 år Förfrågningar: Skogsmulle

HÖSTPROGRAM. Borlänge FRILUFTSSKOLOR. Skogsknyttarna. för barn 3 5 år Förfrågningar: Skogsmulle HÖSTPROGRAM Skogsknyttarna FRILUFTSSKOLOR 2018 för barn 3 5 år Förfrågningar: Styrelsen tfn se sista sidan Skogsmulle för barn 5 7 år Förfrågningar: Bo Aspgren tel 070-345 35 30 Borlänge Skidskola alpin

Läs mer

Innehåll. Bra datum att komma ihåg under hösten Idrotten vill Färgtrappan Utrustning Träning Föräldramedverkan Medlemskap Tävling

Innehåll. Bra datum att komma ihåg under hösten Idrotten vill Färgtrappan Utrustning Träning Föräldramedverkan Medlemskap Tävling 333 Måsguiden 2018 Innehåll Bra datum att komma ihåg under hösten Idrotten vill Färgtrappan Utrustning Träning Föräldramedverkan Medlemskap Tävling Bra datum att komma ihåg under hösten 2018 26 aug DM-stafett,

Läs mer

SUNNERSTAÅSEN. Välkommen! Uppsalas närmaste friluftsområde.

SUNNERSTAÅSEN. Välkommen! Uppsalas närmaste friluftsområde. SUNNERSTAÅSEN SUNNERSTAÅSEN Uppsalas närmaste friluftsområde. Sunnerstaåsens friluftsområde ligger i södra delen av det vackra naturområdet Årike Fyris, med en av Mälarens vikar inom räckhåll. Det är lätt

Läs mer

SOMMARLOVSPROGRAM 2012 FRITIDSGÅRDARNA I SJÖBO KOMMUN

SOMMARLOVSPROGRAM 2012 FRITIDSGÅRDARNA I SJÖBO KOMMUN SOMMARLOVSPROGRAM 2012 FRITIDSGÅRDARNA I SJÖBO KOMMUN Vecka 25: Måndag 18 juni Allt och inget utgår från 15.00-21.00 Qvarnen i Sjöbo. Spontanaktivitet beroende på väder. Kostnadsfria aktiviteter. Tisdag

Läs mer

Produktblad för privatgäster VINTER

Produktblad för privatgäster VINTER Produktblad för privatgäster VINTER Hej och välkommen till fjällen och Explore Sälen! Explore Sälen är ett renodlat aktivitets- och upplevelseföretag med affärsidé att erbjuda såväl traditionella äventyr

Läs mer

Innehåll. Bra datum att komma ihåg under hösten Idrotten vill Färgtrappan Utrustning Träning Föräldramedverkan Medlemskap Tävling

Innehåll. Bra datum att komma ihåg under hösten Idrotten vill Färgtrappan Utrustning Träning Föräldramedverkan Medlemskap Tävling 333 Måsguiden 2019 Innehåll Bra datum att komma ihåg under hösten Idrotten vill Färgtrappan Utrustning Träning Föräldramedverkan Medlemskap Tävling Bra datum att komma ihåg under våren 2019 23 mars Nyköpingsorienteringen

Läs mer

Innehåll. Bra datum att komma ihåg under våren Idrotten vill Färgtrappan Utrustning Träning Föräldramedverkan Medlemskap Tävling

Innehåll. Bra datum att komma ihåg under våren Idrotten vill Färgtrappan Utrustning Träning Föräldramedverkan Medlemskap Tävling 333 Måsguiden 2018 Innehåll Bra datum att komma ihåg under våren Idrotten vill Färgtrappan Utrustning Träning Föräldramedverkan Medlemskap Tävling Bra datum att komma ihåg under våren 2018 2 april Kringelträffen,

Läs mer

NYHETSBREV REGION MÄLARDALEN

NYHETSBREV REGION MÄLARDALEN NYHETSBREV REGION MÄLARDALEN Nr 9 November 2015 HEJ! Vintern närmar sig och vi har fått en liten försmak på kylan. Detta nyhetsbrev innehåller mycket matnyttig information och jag vill framförallt tacka

Läs mer

Innehåll. Bra datum att komma ihåg under våren Idrotten vill Färgtrappan Utrustning Träning Föräldramedverkan Medlemskap Tävling

Innehåll. Bra datum att komma ihåg under våren Idrotten vill Färgtrappan Utrustning Träning Föräldramedverkan Medlemskap Tävling Måsguiden 2017 Innehåll Bra datum att komma ihåg under våren Idrotten vill Färgtrappan Utrustning Träning Föräldramedverkan Medlemskap Tävling Bra datum att komma ihåg under våren 2017 19 mars Ärlaträffen

Läs mer

verksamhetsberättelse 2014 Lerums la Verksamhetsberättellse 2014 Lerums LokALAVDELNING

verksamhetsberättelse 2014 Lerums la Verksamhetsberättellse 2014 Lerums LokALAVDELNING verksamhetsberättelse Lerums la Verksamhetsberättellse Lerums LokALAVDELNING Kajak Bassängträning i Nolhaga Vi började året med bassängträning i Nolhaga simhall i mars. Där fick vi möjlighet att träna

Läs mer

UTBILDNINGSPROGRAM. Region Syd 2017 LÅT ÄVENTYRET BÖRJA

UTBILDNINGSPROGRAM. Region Syd 2017 LÅT ÄVENTYRET BÖRJA UTBILDNINGSPROGRAM Region Syd 2017 LÅT ÄVENTYRET BÖRJA VÅRA UTBILDNINGAR GRUNDUTBILDNING Vänder sig till dig som är ny ledare inom Friluftsfrämjandet eller för dig som aldrig tidigare har deltagit på någon

Läs mer

Sommarkul med Fritidsgården Fenix!

Sommarkul med Fritidsgården Fenix! snämnden Sommarkul med! Anmäl dig idag till sommarens roligaste veckor! Fredagen den 17/2 Postadress Box 500, 343 23 Älmhult Besöksadress Stortorget 1 Telefon 0476-550 00 (vx) Fax 0476-552 00 Organisationsnr

Läs mer

Fjällträning i Mittådalen 4-5 september 2014

Fjällträning i Mittådalen 4-5 september 2014 Fjällträning i Mittådalen 4-5 september 2014 Svenska Drentsche Patrijshondklubben anordnar fjällträning den 4-5 september i anslutning till SWeiKs fjällprov i Mittådalen den 6-7 september. Alla SKFs raser

Läs mer

STF JÄMTLANDSFJÄLLEN VINTER

STF JÄMTLANDSFJÄLLEN VINTER STF JÄMTLANDSFJÄLLEN VINTER I Jämtlandsfjällen är vildmarken lyxigt lättillgänglig. Från våra fjällstationer visar le- derna till generösa vidder, välgörande tystnad och för den som vill prova något nytt

Läs mer

CAMP VÅR APRIL

CAMP VÅR APRIL CAMP VÅR 2017 22 23 APRIL Välkommen till Camp Vår 2017, Region Mälardalens vårläger för de äldre frilufsargrupperna! Lägret arrangeras utanför Tungelsta, Haninge, helgen 22-23 april. Priset är 180 kr.

Läs mer

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar ! Onsdagen 10/7 Onsdagen 10/7 Torsdag 11/7 Torsdag 11/7, Fredag 12/7 Fredag 12/7 Lördag 13/7 Lördag 13/7 Söndag 14/7 Söndag 14/7 Måndag 15/7 Måndag 15/7 Tisdag 16/7 Tisdag 16/7 Onsdag 17/7 Onsdag 17/7

Läs mer

Programmet kommer bli roligt och vi hoppas att solen lyser på oss och att det är varmare i vattnet.

Programmet kommer bli roligt och vi hoppas att solen lyser på oss och att det är varmare i vattnet. Lägerbrev 2 Hej Det kommer bli ett toppen läger med mycket scouter vi blir ca 80 st när vi är som flest. På Vässarö kommer det vara nästan 2 000 scouter totalt under delar av den tid vi är där. Programmet

Läs mer

SPARA FOLDERN PÅ EN LÄTTILLGÄNGLIG PLATS!!!

SPARA FOLDERN PÅ EN LÄTTILLGÄNGLIG PLATS!!! MEDLEMSINFORMATION 2019 SPARA FOLDERN PÅ EN LÄTTILLGÄNGLIG PLATS!!! Till samtliga medlemmar i SKPF avdelning 45 Umeå I Din hand håller Du en informationsfolder från SKPF avdelning 45 Umeå. Foldern innehåller

Läs mer

Hej alla medlemmar i Kils Slalomklubb.

Hej alla medlemmar i Kils Slalomklubb. Medlemsbrev oktober 2016 Hej alla medlemmar i Kils Slalomklubb. Nu är vi strax inne i oktober månad och förberedelserna inför kommande säsong är i full gång. Våra anmälningar till samtliga våra verksamheter

Läs mer

Vårprogram. Borlänge FRILUFTSSKOLOR. Skogsknyttarna. för barn 3 5 år Förfrågningar: Skogsmulle

Vårprogram. Borlänge FRILUFTSSKOLOR. Skogsknyttarna. för barn 3 5 år Förfrågningar: Skogsmulle Vårprogram Skogsknyttarna FRILUFTSSKOLOR 2018 för barn 3 5 år Förfrågningar: Styrelsen tfn se sista sidan Skogsmulle för barn 5 7 år Förfrågningar: Bo Aspgren tel 070-345 35 30 Borlänge Skidskola alpin

Läs mer

Kårläger 2014 28 maj-1 juni

Kårläger 2014 28 maj-1 juni Kårläger 2014 28 maj-1 juni Årets kårläger arrangerar vi tillsammans med A-dalens scoutkår och Mölndals scoutkår, och vi kommer att hålla till vid Djursjön i Lindome, se vägbeskrivning på sista sidan.

Läs mer

UTBILDNINGSPROGRAM. Region Syd 2016 LÅT ÄVENTYRET BÖRJA

UTBILDNINGSPROGRAM. Region Syd 2016 LÅT ÄVENTYRET BÖRJA UTBILDNINGSPROGRAM Region Syd 2016 LÅT ÄVENTYRET BÖRJA VÅRA UTBILDNINGAR GRUNDUTBILDNING Vänder sig till dig som är ny ledare inom Friluftsfrämjandet eller för dig som aldrig tidigare har deltagit på någon

Läs mer

SOMMARLOVSPROGRAM 2018

SOMMARLOVSPROGRAM 2018 SOMMARLOVSPROGRAM 2018 Kostnadsfria Sommarlovsaktiviteter För åk 4-9 Genom fritidsklubben och fritidsgården i Allaktivitetshuset FRITID MÅNDAG 18 juni 09:00-12:00 Utelek och aktiviteter Vi bjuder på frukt

Läs mer

HÖST/VINTER PROGRAM 2017/2018

HÖST/VINTER PROGRAM 2017/2018 HÖST/VINTER PROGRAM 2017/2018 TJÖRN HÅLL KOLL PÅ VÅR HEMSIDA!!! friluftsframjandet.se/tjorn Där kan du hitta mer och uppdaterad information samt aktiviteter som kommit till efter detta program gjordes.

Läs mer

SOMMARLOVSPROGRAM 2018

SOMMARLOVSPROGRAM 2018 SOMMARLOVSPROGRAM 2018 Kostnadsfria Sommarlovsaktiviteter För åk 4-9 Genom fritidsklubben och fritidsgården i Allaktivitetshuset FRITID MÅNDAG 18 juni 09:00-12:00 KOMTEK kommer till oss och vi gör expriment!

Läs mer

Till gruppbostäder och daglig verksamhet: Moderna Museet samling

Till gruppbostäder och daglig verksamhet: Moderna Museet samling Robert Rauschenberg, Monogram, 1955-59 Estate of Robert Rauschenberg/BUS 2012, Stockholm/VAGA, NY. Till gruppbostäder och daglig verksamhet: Moderna Museet samling Välkomna till visningar och verkstad

Läs mer

Inbjudningar för barn och ungdom sommaren 2015. Stjärnevikskollot, simskola, tennisskola, ridskola och Källängen. Vimmerby kommun

Inbjudningar för barn och ungdom sommaren 2015. Stjärnevikskollot, simskola, tennisskola, ridskola och Källängen. Vimmerby kommun Vimmerby kommun Kultur- och fritidsförvaltningen Inbjudningar för barn och ungdom sommaren 2015 Stjärnevikskollot, simskola, tennisskola, ridskola och Källängen Stjärnevik 2015 För alla barn i Vimmerby

Läs mer

Sommarkul med Ungdomsgården Fenix!

Sommarkul med Ungdomsgården Fenix! snämnden Sommarkul med! Anmäl dig idag till sommarens roligaste veckor! Tillsammans provar vi på nya spännande ativiteter, träffar nya kompisar och lär oss nya saker. Kom och var med på sommarens absolut

Läs mer

VÅR/SOMMAR PROGRAM 2017

VÅR/SOMMAR PROGRAM 2017 TJÖRN VÅR/SOMMAR PROGRAM 2017 HÅLL KOLL PÅ VÅR HEMSIDA!!! friluftsframjandet.se/tjorn Där kan du hitta mer och uppdaterad information samt aktiviteter som kommit till efter detta program gjordes. BLANDAT

Läs mer

Påsklov 2015. Påsklov. Hörby 30 mars-6 april 2015

Påsklov 2015. Påsklov. Hörby 30 mars-6 april 2015 Påsklov 2015 Hörby 30 mars-6 april 2015 Bada och lek på Lågedammsbadet Vi kommer ha vår populära leksak, bläckfisken, i vattnet måndag-torsdag 11.00-15.00 (ingen motionssimning denna tid). Skärtorsdag

Läs mer

FRILUFTSFRÄMJANDET LJUSDAL VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2018

FRILUFTSFRÄMJANDET LJUSDAL VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2018 FRILUFTSFRÄMJANDET LJUSDAL VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2018 Om oss Våra verksamheter Friluftsfrämjandet är Sveriges största och bredaste friluftsorganisation med 100 000 medlemmar och 7000 ideella ledare. I

Läs mer

NYHETSBREV FRILUFTSFRÄMJANDET VÄSTERVIK

NYHETSBREV FRILUFTSFRÄMJANDET VÄSTERVIK NYHETSBREV 1 2018 - FRILUFTSFRÄMJANDET VÄSTERVIK Detta nyhetsbrev ges ut av Styrelsen i Friluftsfrämjandet i Västervik. Det innehåller något av det som diskuterats på styrelsemöten, övriga nyheter från

Läs mer

Foto: Per-Arne Andersson

Foto: Per-Arne Andersson Foto: Per-Arne Andersson Föreningsbladet Program våren 2018 I Motala kommun finns en arbetsgrupp som arbetar inom LSS för att du ska få en bra och meningsfull fritid. Detta häfte är ett exempel på vad

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2019

VERKSAMHETSPLAN 2019 VERKSAMHETSPLAN 2019 FRILUFTSFRÄMJANDET HUSIE 1 INNEHÅLL... 0 INLEDNING... 2 REKRYTERING... 2 KNOPP... 3 SKOGSKNYTTE... 3 SKOGSMULLE... 3 SKOGSTRÖVARE... 3 FRILUFSARE... 3 TRE VILDMARKS MÅL (TVM)... 4

Läs mer

Våren I SAMVERKAN MED. HIK Kick Off:s övriga aktiviteter: Boccia Kungsgårdshallen Lördagar 13.00 15.00 Kontaktperson: Gerry Gullberg 0431 135 15

Våren I SAMVERKAN MED. HIK Kick Off:s övriga aktiviteter: Boccia Kungsgårdshallen Lördagar 13.00 15.00 Kontaktperson: Gerry Gullberg 0431 135 15 HIK Kick Off:s övriga aktiviteter: Boccia Kungsgårdshallen Lördagar 13.00 15.00 Kontaktperson: Gerry Gullberg 0431 135 15 I SAMVERKAN MED Bowling Måndagar 15.30 16.30 Nybörjare & Motion 16.30 17.30 Fortsättning

Läs mer

Sportlovsaktiviteter vecka 9

Sportlovsaktiviteter vecka 9 Sportlovsaktiviteter vecka 9 Vi har sportlovet fullt med roliga kurser och aktiviteter för alla. 25/2 MÅNDAG: Galoppera mera... kl 08.00-11.30 Pris: 420kr Hoppkurs med fälttävlansinriktning ponny och häst

Läs mer

Hembrev för veckorna 6 och 7

Hembrev för veckorna 6 och 7 Hembrev för veckorna 6 och 7 Hej alla! Nu var det dags för lite information igen. När ni får hem det här har vi haft föräldramöte och för er som inte kunde närvara hälsar vi att ni kommer att få ta del

Läs mer

Välkomna till Solstaskärets introduktionsutbildning I långfärdsskridskor

Välkomna till Solstaskärets introduktionsutbildning I långfärdsskridskor Välkomna till Solstaskärets introduktionsutbildning I långfärdsskridskor Vad är Solstaskäret? Solstaskäret är: en förening som är renodlad för långfärdsskridskoåkning en förening sprungen ur Friluftsfrämjandet

Läs mer

Vikingen nr 3 2006 -------------------------------------------------------------------------------------------------

Vikingen nr 3 2006 ------------------------------------------------------------------------------------------------- Vikingen nr 3 2006 Tidningen Vikingen utkommer med 4-6 nummer per år. Alla kårens medlemmar kan skicka in bidrag till kårtidningen. Du som har varit med om någonting skoj som du vill berätta om, kom in

Läs mer

BARNVERKSAMHET VANDRING KANOT MOUNTAINBIKE NATURPARKOUR LÅT ÄVENTYRET BÖRJA UTBILDNINGSPROGRAM

BARNVERKSAMHET VANDRING KANOT MOUNTAINBIKE NATURPARKOUR LÅT ÄVENTYRET BÖRJA UTBILDNINGSPROGRAM BARNVERKSAMHET VANDRING KANOT MOUNTAINBIKE NATURPARKOUR LÅT ÄVENTYRET BÖRJA UTBILDNINGSPROGRAM Friluftsfrämjandet Region Syd 2019 VÅRA UTBILDNINGAR GRUNDUTBILDNING Vänder sig till dig som är ny ledare

Läs mer

FRILUFTSFRÄMJANDETS BARNLEDARUTBILDNINGAR

FRILUFTSFRÄMJANDETS BARNLEDARUTBILDNINGAR FRILUFTSFRÄMJANDETS BARNLEDARUTBILDNINGAR REGION MÄLARDALEN VÅREN 2016 VILL DU BLI BARNLEDARE I FRILUFTSFRÄMJANDET? Som ledare i Friluftsfrämjandet får du en möjlighet att utveckla barns intresse för natur

Läs mer

SOLSTAFRÄMJAREN Vår sommar höst 2015

SOLSTAFRÄMJAREN Vår sommar höst 2015 SOLSTAFRÄMJAREN Vår sommar höst 2015 Blåsig hemfärd från Lurö Här är lite bilder från vår verksamhet. Vi skulle gärna få mer bilder. Se fototävling sidan 7. Karlstads Lokalavdelning www.friluftsframjandet.se

Läs mer

Solbergsgatan 12 B källaringång Grums Lämna namn och telefonnummer så

Solbergsgatan 12 B källaringång Grums Lämna namn och telefonnummer så 2019 MARS Personal Fritiden: Adress: Telefon: Telefonsvarare: ringer Postadress: Alice Lönnemalm och Maud Norberg Solbergsgatan 12 B källaringång 664 30 Grums 070-347 01 40 Lämna namn och telefonnummer

Läs mer

Friluftsfrämjandet GUIDAR SMÅ OCH STORA ÄVENTYR, SEDAN 1892

Friluftsfrämjandet GUIDAR SMÅ OCH STORA ÄVENTYR, SEDAN 1892 Friluftsfrämjandet GUIDAR SMÅ OCH STORA ÄVENTYR, SEDAN 1892 - VI FRÄMJAR ETT AKTIVT FRILUFTSLIV FÖR ALLA! Brun Gästrikland Blå Södermanland Grön - Stockholm Naturen är en naturlig mötesplats Ett aktivt

Läs mer

Nyhetsbrev friluftsfrämjandet Västervik

Nyhetsbrev friluftsfrämjandet Västervik Nyhetsbrev 1 2019 - friluftsfrämjandet Västervik Detta nyhetsbrev ges ut av Styrelsen i Friluftsfrämjandet i Västervik. Det innehåller något av det som diskuterats på styrelsemöten, övriga nyheter från

Läs mer

Programridning! Dressyrkurs för rutinerade storhästekipge!

Programridning! Dressyrkurs för rutinerade storhästekipge! Programridning! Dressyrkurs för rutinerade storhästekipge! Cicki bjuder in till PROGRAMKURS Lördag 23 november med start 13.00 Söndag 24 november med start 08.00 Lördag: Kursen börjar kl 13.00 på lördagen

Läs mer

AKTIVITETSGUIDE. För de aktiviteter där ingen anmälan anges, är det bara att dyka upp på samlingsplatsen.

AKTIVITETSGUIDE. För de aktiviteter där ingen anmälan anges, är det bara att dyka upp på samlingsplatsen. AKTIVITETSGUIDE För de aktiviteter där ingen anmälan anges, är det bara att dyka upp på samlingsplatsen. För mer information om våra aktiviteter, se hemsidan eller kontakta ordförande Karl-Erik Sturebrant:

Läs mer

Nu drar tävlingar igång igen och med dem kommer säkert frågor som;

Nu drar tävlingar igång igen och med dem kommer säkert frågor som; Så här går det till att tävla i NKK (uppdaterad 11/1 2017) Nu drar tävlingar igång igen och med dem kommer säkert frågor som; -Hur gör man för att anmäla sig? -Hur läser man PM:et? -Kan jag tävla fast

Läs mer

Rikslägerträff på äventyrsbanan i Ryssby söndagen den 17 maj kl. 16:00-20:00 Rikslägerträff och korvgrillning 26 maj kl.

Rikslägerträff på äventyrsbanan i Ryssby söndagen den 17 maj kl. 16:00-20:00 Rikslägerträff och korvgrillning 26 maj kl. På G i Kronoberg Riksläger i Stockholm 17-24 juli 2015 För alla som fyller 13 eller är äldre så finns möjligheten att följa med på årets riksläger där 4H:are från hela Sverige träffas och umgås. Lägret

Läs mer

INFORMATIONSBLAD! LERK. Lilla Edets Ridklubb är en klubb som håller till i Göta strax utanför

INFORMATIONSBLAD! LERK. Lilla Edets Ridklubb är en klubb som håller till i Göta strax utanför LERK Lilla Edets Ridklubb är en klubb som håller till i Göta strax utanför Lilla Edet. Vi har funnits sedan 1981 och har ridskoleverksamhet samt anordnar tävlingar från klubb nivå upp till nationell nivå.

Läs mer

Sportlovsläger på Lillsved 24-28 februari 2013

Sportlovsläger på Lillsved 24-28 februari 2013 Sportlovsläger på Lillsved 24-28 februari Välkommen på sportlovsläger där du som deltagare får chansen att pröva på lite olika sporter både i idrottshallen och ute i naturen på Lillsved. Hela Lillsved

Läs mer

Spänning Äventyr Lekar Välkommen Sportlovet 2015

Spänning Äventyr Lekar Välkommen Sportlovet 2015 Spänning Äventyr Lekar Välkommen Sportlovet 2015 Annons MÖTESPLATSEN FÖR HÄLSA, IDROTT OCH COACHANDE LEDARSKAP Folkhögskola Kurs & konferens Läger STF Vandrarhem LILLSVED Coachar för livet www.lillsved.se

Läs mer

Program För Naturskyddsföreningen i Karlshamn Vinterhalvåret

Program För Naturskyddsföreningen i Karlshamn Vinterhalvåret Program För Naturskyddsföreningen i Karlshamn Vinterhalvåret 2018-2019 Att tänka på inför utflykter: Medtag fika om inget annat anges. Ha kläder och skor som passar årstiden och vädret och eventuellt något

Läs mer

Öppet i Aktivitetshuset Öppet mellan för högstadiet och gymnasiet Varmt välkomna!!

Öppet i Aktivitetshuset Öppet mellan för högstadiet och gymnasiet Varmt välkomna!! Planering inför sportlovet 2018 Inför sportlovet har Laholms kommun tillsammans med andra aktörer i kommunen samlat material som finns om aktiviteter och annat som kan vara intressant för unga i Laholm.

Läs mer

Scouterna ska förbereda sig inför Smugglarhajken enligt följande:

Scouterna ska förbereda sig inför Smugglarhajken enligt följande: INSTRUKTIONER INFÖR SMUGGLARHAJKEN 15-16/9 2018 Smugglarhajken innehåller följande målspår: Ledarskap, aktiv i gruppen, relationer, känsla för naturen, existens, självinsikt och självkänsla, fysiska utmaningar,

Läs mer

Veckoschema v. 5 -Järvar-

Veckoschema v. 5 -Järvar- Veckoschema v. 5 -Järvar- Hej! Trevligt att se flera av er på föräldramötet i måndags! Tre igen Vi blir nu tre pedagoger igen i Järvarna. Peter Halldin, fritidsledare som har arbetat länge på skolan, kommer

Läs mer

SPORTLOVSPROGRAM 2014 15-23 februari

SPORTLOVSPROGRAM 2014 15-23 februari SPORTLOVSPROGRAM 2014 15-23 februari Föreningen RegioLAN presenterar LAN 2014 i Sporthall. Lördag 15/2 till tisdag 18/2. Insläppet börjar kl.15.00 på lördagen. Det blir turneringar i League of Legends,

Läs mer

SOLSTAFRÄMJAREN Vår sommar höst 2015

SOLSTAFRÄMJAREN Vår sommar höst 2015 SOLSTAFRÄMJAREN Vår sommar höst 2015 Blåsig hemfärd från Lurö Här är lite bilder från vår verksamhet. Vi skulle gärna få mer bilder. Se fototävling sidan 7. Karlstads Lokalavdelning www.friluftsframjandet.se

Läs mer

Välkommen på Insekternas vårhajk, Hemliga rum 8-9 april!

Välkommen på Insekternas vårhajk, Hemliga rum 8-9 april! Välkommen på Insekternas vårhajk, Hemliga rum 8-9 april! Insekter, i början på våren drar det ihop sig till hajk igen. Denna gång blir det en hajk i Kalla krigets tecken. Vi kommer att mötas av ett äventyr

Läs mer

Fritidsgårdarnas sommarverksamhet

Fritidsgårdarnas sommarverksamhet Fritidsgårdarnas sommarverksamhet 2013 Kalendarium Vecka 25 Tisdag 18 juni kl 12-21 Onsdag 19 juni kl 14-21 Torsdag 20 juni kl 13-21 Danmark Bakken Fiske och annat kul vid Snogeholmssjön Vecka 26 Måndag

Läs mer

Jullovsprogram 2006/2007

Jullovsprogram 2006/2007 Jullovsprogram 2006/2007 Jullovsprogrammet 2006/2007 Torsdag 21 december Avslutningsdagen. Eleverna slutar skolan klockan 10:00 och vi äter som vanligt mat i matsalen vid 11 tiden. Efter maten så ska vi

Läs mer

Hej! Höstens kurser är färdigplanerade! Festkommittén har planerat för en hejdundrande höstfest!

Hej! Höstens kurser är färdigplanerade! Festkommittén har planerat för en hejdundrande höstfest! Nr. 3 2001 Hej! Hoppas att ni har haft en trevlig sommar! Vi har jobbat hårt för att planera höstens alla aktiviteter på bästa sätt. Välkomna till en dansfylls höst med Gåsasteget! Ulf Höstens kurser är

Läs mer

ÅRSPROGRAM Friluftsfrämjandet Lödde-Kävlinge Lokalavdelning

ÅRSPROGRAM Friluftsfrämjandet Lödde-Kävlinge Lokalavdelning ÅRSPROGRAM 2017 Friluftsfrämjandet Lödde-Kävlinge Lokalavdelning Styrelsemöte 2017 Våra styrelsemöten äger rum följande dagar och är öppna för alla medlemmar i föreningen. 18 Januari 12 Februari, Förrådet

Läs mer

Våren I SAMVERKAN MED

Våren I SAMVERKAN MED HIK Kick Off:s övriga aktiviteter: Boccia Kungsgårdshallen Lördagar 13.00 15.00 Kontaktperson: Emelie Andersson 0431 0723 68 16 17 I SAMVERKAN MED Bowling Måndagar 15.30 16.30 Nybörjare & Motion 16.30

Läs mer

Smedjebackens kommun Sommarlovsprogram 2017

Smedjebackens kommun Sommarlovsprogram 2017 Smedjebackens kommun Sommarlovsprogram 2017 Sommarens öppettider på biblioteken juni, juli & augusti: Smedjebackens bibliotek: Måndag-fredag 11-17 Lördag stängt Söderbärke bibliotek: Måndag & onsdag 12-18

Läs mer

Höstprogram 2016 Du vet väl att vi finns på Facebook och hemsidan: www.aafm.se Här hittar du de senaste nyheterna som rör föreningen

Höstprogram 2016 Du vet väl att vi finns på Facebook och hemsidan: www.aafm.se Här hittar du de senaste nyheterna som rör föreningen Höstprogram 2016 Du vet väl att vi finns på Facebook och hemsidan: www.aafm.se Här hittar du de senaste nyheterna som rör föreningen Välkommen till Astma och Allergiföreningen i Malmö Adress: Falkmansgatan

Läs mer

Avfärd: Klockan 8:00 från fritids (samling senast 7:45) Hemkomst: Ca klockan 16:00 (vi åker från Höör ca 15:00)

Avfärd: Klockan 8:00 från fritids (samling senast 7:45) Hemkomst: Ca klockan 16:00 (vi åker från Höör ca 15:00) Utflykt till Skånes Djurpark 28 juni Avfärd: Klockan 8:00 från fritids (samling senast 7:45) Hemkomst: Ca klockan 16:00 (vi åker från Höör ca 15:00) Ströva i djurparken (kolla matningen av vissa djur)

Läs mer

FRILUFTSFRÄMJANDET I Borlänge

FRILUFTSFRÄMJANDET I Borlänge HÖSTPROGRAM Skogsknyttarna FRILUFTSSKOLOR 2016 för barn 3 5 år Förfrågningar: Styrelsen tfn se sista sidan Skogsmulle för barn 5 7 år Förfrågningar: Bo Aspgren tel 070-345 35 30 FRILUFTSFRÄMJANDET I Borlänge

Läs mer

Hej alla gamla och nya simmare i Sösdala Simsällskap!

Hej alla gamla och nya simmare i Sösdala Simsällskap! Hej alla gamla och nya simmare i Sösdala Simsällskap! Så här i terminsstarten går vi ut med viktig information och det kan förkomma att det står likadant på mer än en lapp. Hoppas ni har överseende med

Läs mer

Samvaro NYHETER FÖR SÖRLIDEN-VALLA SAMVERKANSFÖRENING NUMMER 2 2015. Sörliden/Valla samverkansförenings nya lokal

Samvaro NYHETER FÖR SÖRLIDEN-VALLA SAMVERKANSFÖRENING NUMMER 2 2015. Sörliden/Valla samverkansförenings nya lokal Samvaro NYHETER FÖR SÖRLIDEN-VALLA SAMVERKANSFÖRENING NUMMER 2 2015 Sörliden/Valla samverkansförenings nya lokal HÖSTENS och VINTERNS 2 AKTIVITETER 2014-2015 Lär dig cykla! Sörliden Valla ordnar i samarbete

Läs mer

Föreningsbladet Program höst en 2017

Föreningsbladet Program höst en 2017 Foto: Rudi Zaloga Föreningsbladet Program hösten 2017 I Motala kommun finns en arbetsgrupp som arbetar inom LSS för att du ska få en bra och meningsfull fritid. Detta häfte är ett exempel på vad som finns

Läs mer

Programblad Vår - Sommar 2015

Programblad Vår - Sommar 2015 Föreningslokal: E-mail: Eskilsgatan 8 A, 432 45 Varberg Telefon: 0340-62 79 78, info@varberg.hjart-lung.se Hemsida: www.hjart-lung.se/varberg Bankgiro: 681-1376 Medlemsavgift 150: - per år, faktureras

Läs mer

Sommarlov i Ale 2013

Sommarlov i Ale 2013 Sommarlov i Ale 2013 Utomhusbad i Ale Vi finns på plats för märkestagning >>Hultasjön v 28,32 och 33 >>Vimmersjön v. 33 Personalen i Skepplanda simhall hälsar alla barn välkomna till årets märkestagning.

Läs mer