FÖRSAMLINGSBLAD. Sommaren 2016 Brålanda, Gestad och Sundals-Ryr

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "FÖRSAMLINGSBLAD. Sommaren 2016 Brålanda, Gestad och Sundals-Ryr"

Transkript

1 FÖRSAMLINGSBLAD Sommaren 2016 Brålanda, Gestad och Sundals-Ryr

2 Sommarhälsning När jag skriver det här verkar det som om sommaren redan har kommit. Det har ju varit högsommarvärme några dagar redan. Vilken skillnad mot maj förra året som var regnig, blåsig och kall! Sommaren här i Sverige är det väl många av oss som ser fram emot. Och semester! Att få vara ledig, bara vila eller få chansen att göra något helt annat, som man annars har svårt att hinna med och att få tid att vara extra mycket med familj och vänner. Tankarna och drömmarna kan vara många inför sommaren. Välförtjänt vila tror jag vi alla uppskattar och behöver. Vilan finns nedlagd i Guds skapelse. Vi behöver våra timmars sömn, vi behöver den regelbundna vilodagen och vi behöver det avbrott som en semester är. Ta chansen i sommar och vila både kropp och själ! Som vanligt under sommaren finns det många tillfällen att besöka en kyrka eller en friluftsgudstjänst, lyssna på musik och på Guds ord, både i Brålanda, Gestad och Sundals-Ryr. Ni är alla mycket välkomna! Både i kyrkan och i Guds natur finns möjligheten att få möta den Gud som har gett oss livets gåva. Gud som väntar på oss och säger välkommen! Jag hoppas att alla ni som läser de här raderna ska få en fin sommar och få möjlighet både till att varva ner, få nya erfarenheter, ha god gemenskap med andra och få inspiration för den framtid som väntar. Och få tid för att njuta av skönheten i naturen, Guds skapelse och låta sig förundras över den gåva som sommaren och det under som livet är. Förundras och tacka som orden i en av våra sommarpsalmer säger: Ha en riktigt fin och välsignad sommar! När jag hör trastens klara sång, när lärkan jublar dagen lång högt ovan fält och backar, då kan jag icke tiga still. Min Gud så länge jag är till för livet jag dig tackar. (Ps. 200:4) Anette Jarsved Carlson Teckningen på framsidan av församlingsbladet är ritad av ett av våra barn i söndagsskolan, Klara Johansson 8 år.

3 Pastorsexpeditionen är under sommaren bemannad tisdagar och fredagar Har du tur kan du hitta någon där också på andra tider. Det går också bra att tala in meddelanden på telefonsvararen. Telefon Dit kan du också ringa under helgen för att kolla aktuella gudstjänsttider. Behöver du få kontakt med en präst kan du vända dig till Kyrkoherde Thomas Holmström Tel Semester och Komminister Anette Jarsved Carlson Tel Semester Söker du våra vaktmästare så ring Aktuell information finns på vår hemsida Gudstjänsttider m.m. finns också att hitta på Facebook. Kyrkskjutsar På gudstjänstsidorna längst bak i församlingsbladet finns en taxi-symbol. Den betyder att det går att beställa kyrkbil till ett starkt reducerat pris. För att åka till kyrkorna i Brålanda och Sundals-Ryr ringer du Wallins taxi (308 70). Gäller det Gestad eller Timmervik ska man ringa Rolf och Erna Jansson (321 18). Döpta Hittills i år har följande barn blivit döpta i våra församlingar. Förutom nedan nämnda har ytterligare några dop av barn som tillhör andra församlingar förrättats. Brålanda: 6.1 Timmy Dahlin, Dalhemsgatan 14.2 Filip Frendberg, Hagtornsgatan 6.3 Rosie Allenby, Parkgatan 6.3 Alizia Wikström, Dalhemsgatan 13.3 Nellie Andersson, Storgatan 1.5 Jonathan Sieburg, Allégatan Gestad: 3.1 Wilhelm Bengtsson, Sannebo 13.2 Ellen Jordenvall, Tromberg 27.2 Benjamin Alsterberg, Hopperud

4 Barn och Ungdomssidan En underbar termin är nu slut, och sommaren står för dörren. Vi har ingen gruppverksamhet under sommaren, men ett härligt läger väntar för de över 9 år Då åker vi upp till norska gränsen, till Kornsjöbukta, och får lära oss mer om Bibeln, lovsjunger, lär känna Jesus ännu mer, leker, busar och badar! Vi kommer också ha några grillkvällar under sommaren, för gemenskap och mys Mer info om det på annan plats i bladet. Stort tack för denna terminen, och vi hoppas se er allihop i höst igen. Vi önskar er en välsignad sommar! Britta, Anna & Maria En glimt från Påskdagens gudstjänst för alla åldrar Carl Öst från Stor & Liten i Gestad visar stolt upp en brödkaka från utflykten hem till Britta.

5 Sommarblommor Har du vackra blommor i din trädgård som du vill dela med dig av och/eller gillar att arrangera blommor? Då vill vi gärna ha din hjälp att smycka våra kyrkor i sommar. Till Gestad och Timmervik har Centerkvinnorna som vanligt lovat att ta ansvar för blommor. I de övriga kyrkorna är all hjälp välkommen och värdefull! Kontakta Anna eller Barbro på Pastorsexpeditionen för mer info. Ring eller maila oss på adressen bralanda.pastorat@svenskakyrkan.se. Kalas för 80-åringar I år var det alla födda 1936 som inbjöds för att fira ett gemensamt 80-årskalas. Här ser vi jubilarerna samlade i Brålanda församlingshem. Vad händer vid Brålanda kyrka? Förmodligen kommer det i början av sommaren att börja hända lite saker på parkeringsplatsen vid uppfarten till nya kyrkogården i Brålanda. Det är en ny personalbyggnad med verkstad och förråd som kommer att uppföras under andra halvåret av Vi tar emot minnesgåvor Vi får ibland frågan ifall vi kan förmedla minnesgåvor/kondoleanser i samband med begravningar. Och svaret är: Ja, visst kan vi det. Kontakta pastorsexpeditionen eller kom in när den har öppet så hjälper vi till. Gåvor till Svenska kyrkans arbete, lokalt och internationellt, förmedlar vi utan kostnad. För övriga ändamål tar vi en expeditionsavgift på 20 kronor.

6 Ny biskop I april månad valdes Sören Dalevi till ny biskop i Karlstads stift. Han är 47 år gammal och för närvarande verksam som lärare vid Karlstads universitet. Sören vigs till biskop 28 augusti i Uppsala och välkomnas i Karlstads domkyrka vid en gudstjänst 4 september. Den dagen kommer troligen en buss att gå till Karlstad för den som vill vara med. Listor och gröna skyltar Vi har under flera år sökt efter gravrättsinnehavare genom att sätta ut gröna skyltar på våra kyrkogårdar. Vi är glada för alla som hört av sig, men ännu återstår många gravar där ingen åtagit sig att stå som ansvarig. Detta ställer ibland till problem eftersom vi då inte har någon motpart ifall det är något som behöver göras med graven. Nästa steg blir nu att sätta upp listor med de gravar där vi fortfarande saknar gravrättsinnehavare. Vi börjar i sommar med Brålanda kyrkogård. Listorna är anslagna på personalbyggnaden vid kyrkans parkering och finns även på pastorsexpeditionen. Anslagen kommer att sitta uppe tills i början av november (efter Allhelgonahelgen). Sedan kommer kyrkorådet att fatta beslut om att Brålanda pastorat blir gravrättsinnehavare där ingen anmält intresse för att ansvara för graven. På så sätt får vi möjlighet att vidta de åtgärder som vi finner nödvändiga. Det kan handla om att snygga till en grav som ser skräpig ut, men också att så igen planteringsytor. I dagsläget har vi för avsikt att låta gravvårdarna stå kvar, men sådana som står ostadigt kan komma att tas bort, ifall det inte finns särskilda skäl att bevara dem. Målet är alltså att få kyrkogårdar som är både vackra och säkra. Därför ber vi nu er som besöker Brålanda kyrkogård i sommar att ta en extra titt på de listor som är uppsatta och se efter om det är någon grav som ni känner till något om. Den som vet ifall det finns någon anhörig får gärna tipsa oss eller själv påminna den personen. Den som besöker de övriga kyrkogårdarna kan också gärna hålla utkik efter våra gröna skyltar och kontakta pastorsexpeditonen. Telefonnummer och mail-adress finns på sidan 3 i församlingsbladet.

7 När kan jag komma in i kyrkan? Självklart är alltid kyrkan öppen i samband med våra gudstjänster. Men ibland finns också önskemål om att få komma in i våra kyrkor för att visa släkt och vänner på besök eller för att själv sitta ner en stund alldeles ensam i stillhet. Under sommaren finns vaktmästarna till hands ganska mycket ute på kyrkogårdarna. Deras grundschema ser ut så här (avvikelser kan förekomma): Brålanda: Måndag - Fredag kl Sundals-Ryr: Måndag Torsdag Gestad: Måndag,Tisdag och Torsdag Timmervik: Onsdag Tyvärr vågar vi inte låta kyrkorna stå öppna, men sök gärna upp vaktmästarna och be dem öppna en stund. Önskar du komma in i kyrkan på andra tider så kan du också kontakta expeditionen så försöker vi ordna så att kyrkan öppnas. Bön och bönesvar Be kan vi göra på många olika sätt: Vi kan be med skrivna böner, med ord som vi formulerar själva eller bara tyst i hjärtat. Vi kan be på egen hand eller tillsammans med andra. Vi kan be för oss själva och våra egna behov eller vi kan be för andra och för saker som händer runt omkring oss. Vi kan be länge eller bara sända iväg en snabb bön i farten när vi håller på med något. Vi kan högt ropa ut vår nöd till Gud eller sitta ordlöst i tystnaden. Ja, bön kan ha många former, det gemensamma är att det handlar om hjärtats samtal med Gud. Ibland kan det kännas trögt att be. Hör Gud mig när jag ber? Bryr han sig verkligen om mig? När dessa tankar kommer finns det två hjälpmedel: Det ena är Guds löften. Det är en god hjälp att skriva upp eller memorera bibelord som påminner om att Gud lovat att höra våra böner. Det andra är bönesvar. Egna böner som Gud besvarat eller andras berättelser om hur Gud gripit in. Också bönesvar kan vi gärna skriva upp för att ha som påminnelse när tron sviktar. Vi kan också hjälpas åt genom att berätta om bönesvar för varandra. Inte för att skryta utan för att ära Gud och till uppmuntran för andra. Har du ett bönesvar att berätta om, så hör gärna av dig. Kanske kan vi skriva om det här i församlingsbladet (anonymt för den som vill). Eller berätta om det i en gudstjänst. Bönesvar håller trons låga brinnande och gör oss uthålliga i bön! Har du ett bönesvar du vill dela med dig av så ring, SMS:a eller maila mig (se s. 3) så får vi se på vilket sätt fler kan få höra om det. Thomas Holmström, kyrkoherde

8 DET HÄNDER I JUNI Fredag 3 juni Brålanda Gudstjänst med nattvard på Servicehuset, Anette J. Carlson. 5 juni, 2 söndagen efter Trefaldighet Sundals-Ryr 10 Gudstjänst med nattvard, Anette Jarsved Carlson och Lovsångsgruppen. Timmervik 19 Musik i sommarkväll, Brålanda kyrkokör. Andakt: Anette Jarsved Carlson. Servering juni, 3:e söndagen efter Trefaldighet Gestad 10 Gudstjänst med nattvard, Thomas Holmström. Brålanda Gudstjänst på Solhagas innergård, Thomas Holmström. Sång: Christina Svensson. Kaffeservering. Vid dåligt väder i Servicehusets samlingssal. FULL FART & FIKA för alla åldrar Tisdag 14 juni kl 18 på Arenan (vid Sörgården) Lek, sport, gemenskap och fika (ta gärna med eget fika eller något att grilla) Blir det för dåligt väder ställer vi in Fredag 17 juni Brålanda Gudstjänst på Servicehuset, Thomas Holmström. Brålanda 10 Timmervik juni, 4:e söndagen efter Trefaldighet Gudstjänst med nattvard, Thomas Holmström. Musik i sommarkväll. Sång och musik: Annelie Andersson och Maria Kjörk. Andakt: Thomas Holmström. Servering juni, Midsommardagen Sundals-Ryr 11 Gudstjänst i Gamla kyrkan, Thomas Holmström. Sång: Charlotte Rosengren. 26 juni, Johannes döparens dag Brålanda 10 Gestad 19 MISSIONSKVÄLL PÅ ÅKESSONS LOGE Tisdag 21 juni kl 19 Jacobsons spelar, sjunger och berättar om sin resa till Caminul Felix i Rumänien. Lotterier och tårtkalas. Gudstjänst med nattvard, Thomas Holmström. Friluftsgudstjänst på gamla kyrkplatsen, Thomas Holmström. Sång: Dan Rosengren. Vid dåligt väder i kyrkan. LRF serverar sommarmat i församlingshemmet.

9 DET HÄNDER I JULI (DEL 1) Fredag 1 juli Brålanda Sång och andakt med Dan Rosengren på Servicehuset. Lördag 2 juli Sundals-Ryr 18 "Musik vid helgsmål" i Gamla kyrkan. Rosengrens Duo: Dan Rosengren sång och piano, Janne Andersson, gitarr. Andakt: Anna-Lena Forsdahl. Brålanda 10 Timmervik 19 3 juli, 6:e söndagen efter Trefaldighet Gudstjänst med nattvard, Anna-Lena Forsdahl. Musik i sommarkväll. Duo Nagashima Forsebo: Anna Forsebo, sång, Martin Nagashima, piano. Andakt: Anna-Lena Forsdahl. Servering Lördag 9 juli Sundals-Ryr 18 "Musik vid helgsmål" i Gamla kyrkan. Sång och musik: Jonna Ydenius och Kristofer Melin. Andakt: Thomas Holmström Brålanda 10 Rörvik 19 FULL FART & FIKA för alla åldrar Tisdag 5 juli kl 18 på Arenan (vid Sörgården) Lek, sport, gemenskap och fika (ta gärna med eget fika eller något att grilla) Blir det för dåligt väder ställer vi in 10 juli, Kristi förklarings dag Gudstjänst med nattvard, Thomas Holmström. Gudstjänst tillsammans med Equmeniaförsamlingen. Thomas Holmström. Sång och musik: Hanna Sandgren och Viktor Sannum. Servering. Fredag 15 juli Brålanda Gudstjänst med nattvard på Servicehuset, Thomas Holmström. 17 juli, 8:e söndagen efter Trefaldighet Sundals-Ryr 10 Gudstjänst med nattvard i Nya kyrkan, Thomas Holmström. Timmervik 19 "Musik i sommarkväll". En vokalist och en cellist: Anna K Larsson och Sanna Andersson. Andakt: Thomas Holmström. Servering

10 DET HÄNDER I JULI (DEL 2) SOMMARVECKA I SUNDALS-RYR Vecka 29 händer det lite extra saker i Sundals-Ryr Onsdag 20 juli: Öppen kyrka (Nya kyrkan) med fika och visning av kyrkan. Kl 18 Andakt. Torsdag 21 juli: Öppen kyrka (Nya kyrkan) med fika och visning av kyrkan. Kl 18 Veckomässa. Lördag 23 juli: Öppen kyrka (Gamla kyrkan!) med fika och kyrkogårdsvandring. Kl 18 musik vid helgsmål (se nedan). Lördag 23 juli Sundals-Ryr 18 "Musik vid helgsmål" i Gamla kyrkan. Sång och musik: Helena Cervin och Magnus Enorson. Andakt: Anette Jarsved Carlson. Gestad 10 Brålanda juli, 9:e söndagen efter Trefaldighet Gudstjänst med nattvard, Anette Jarsved Carlson. Gudstjänst, Anette Jarsved Carlson. FULL FART & FIKA för alla åldrar Tisdag 26 juli kl 18 på Arenan (vid Sörgården) Lek, sport, gemenskap och fika (ta gärna med eget fika eller något att grilla) Blir det för dåligt väder ställer vi in Fredag 29 juli Brålanda Gudstjänst på Servicehuset, Anette Jarsved Carlson. Lördag 30 juli Sundals-Ryr 18 "Musik vid helgsmål" i Gamla kyrkan. Sång: Carl-Erik Carlson. Andakt: Anette Jarsved Carlson. Brålanda 10 Timmervik juli, 10:e söndagen efter Trefaldighet Gudstjänst med nattvard, Anette Jarsved Carlson. "Musik i sommarkväll". Sång och musik: Annika och Philip Jorstig. Andakt: Anette J. Carlsson. Servering

11 Gestad 10 Brålanda 14 DET HÄNDER I AUGUSTI 7 augusti, 11:e söndagen efter Trefaldighet Gudstjänst, Anette Jarsved Carlson. Gudstjänst vid Råskogsstugan, Anette Jarsved Carlson. Sång: Christina Svensson. Servering. Fredag 12 augusti Brålanda Gudstjänst med nattvard på Servicehuset, Anette J. Carlson. 14 augusti, 12:e söndagen efter Trefaldighet Brålanda 10 Gudstjänst, Anette Jarsved Carlson. Sundals-Ryr 15 Gudstjänst vid skidstugan på Granan, Anette Jarsved Carlson. Sång: Katarina Kjörling. Servering och korvgrillning. LRF, Byalaget och kyrkan inbjuder. FULL FART & FIKA för alla åldrar Tisdag 16 augusti kl 18 på Arenan (vid Sörgården) Lek, sport, gemenskap och fika (ta gärna med eget fika eller något att grilla) Blir det dåligt väder ställer vi in 21 augusti, 13:e söndagen efter Trefaldighet Sundals-Ryr 11 Konfirmation och nattvard, Anette Jarsved Carlson, Britta Johansson, Dan Rosengren och årets konfirmander. Gestad 18 Sommarkvällsgudstjänst, Thomas Holmström. Sång och musik med Träklang : Lars Eklund, saxofon och Christer Larsson, gitarr. Servering i församlingshemmet. Fredag 26 augusti Brålanda Gudstjänst på Servicehuset, Thomas Holmström. Brålanda 10 Timmervik augusti, 14:e söndagen efter Trefaldighet Gudstjänst med nattvard, Anette Jarsved Carlson. Gudstjänst, Anette Jarsved Carlson. DAGS FÖR KONFIRMATION De konfirmander som påbörjade sin läsning i höstas fortsätter under sommaren med ett läger i juni och en avslutningsvecka i augusti. Konfirmationshögtiden blir Söndagen den 21 augusti i Sundals-Ryrs kyrka kl 11 Det blir då redovisning, konfirmationsakt och nattvardsfirande samma dag. Konfirmationen är en stor dag för ungdomarna och deras familjer. Men det är också en församlingshögtid när vi alla får vara med i förbön för dessa ungdomar.

12 Åkessons loge Missionskväll Tisdag 21 juni kl 19 Gruppen Jacobssons från Vargön spelar och sjunger och berättar om den del i Caminul Felix arbete som handlar om att ge läkarvård till utsatta barn. Som vanligt ordnar syföreningen lotterier och ett stort tårtkalas. Musik i sommarkväll Fem söndagskvällar i Timmerviks kyrka kl 19. Det blir musik, andakt och servering före eller efter. 5 juni Brålanda kyrkokör 19 juni Annelie Andersson och Maria Kjörk 3 juli Duo Nagashima Forsebo 17 juli En vokalist och en cellist: Anna K Larsson och Sanna Andersson 31 juli Annika & Philip Jorstig Friluftsgudstjänster 12 juni kl på Solhagas innergård (vid dåligt väder i Servicehusets samlingssal) 26 juni kl 19 på Gestads gamla kyrkplats (vid regn i kyrkan) 7 augusti kl 14 vid Råskogsstugan (vid regn inomhus) 14 augusti kl 15 vid skidstugan på Granan (vid regn inomhus) Fyra tisdagskvällar för alla åldrar: Full Fart & Fika Dessa kvällar är tänkta som en träffpunkt mitt i sommaren. Det blir bollspel, lek och tävlingar, fika och gemenskap. Ta gärna med eget fika eller någonting att grilla! Brålanda Arena (vid Sörgården) 14 juni, 5 juli, 26 juli, 16 augusti kl 18 (Vid alltför dåligt väder står vi över ) Musik vid helgsmål Fyra lördags kvällar kl 18 i Sundals-Ryrs G:a kyrka 2 juli Rosengrens Duo: Dan Rosengren och Janne Andersson 9 juli Jonna Ydenius och Kristofer Melin 23 juli Helena Cervin och Magnus Enorson 30 juli Carl-Erik Carlsson Brålanda pastorat samarbetar med Studieförbundet SENSUS ANSVARIG UTGIVARE: Kyrkoherde Thomas Holmström Storgatan 26, Brålanda Nästa nummer av församlingsbladet utkommer 1 september

FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN PÅ SÖDRA DAL Juni - September 2017

FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN PÅ SÖDRA DAL Juni - September 2017 FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN PÅ SÖDRA DAL Juni - September 2017 Jag tycker nog att jag har skapligt bra lokalsinne, jag brukar inte gå vilse. Men visst händer det ändå ibland att jag tappar riktningen,

Läs mer

FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN SÖDRA DAL Mars - Maj 2019

FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN SÖDRA DAL Mars - Maj 2019 FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN SÖDRA DAL Mars - Maj 2019 De hör ihop! Två bilder tätt ihop. Vinter och vår sida vid sida och så nära varandra att gränsen nästan har suddats ut. De hör ihop, det kramade

Läs mer

Välkommen till våra verksamheter för. Barn Ungdom & Familj 0-18 år Våren 2015

Välkommen till våra verksamheter för. Barn Ungdom & Familj 0-18 år Våren 2015 Välkommen till våra verksamheter för Barn Ungdom & Familj 0-18 år Våren 2015 Välkommen till vår hemsida Titta gärna på vår hemsida för telefonnummer, e-postadresser och aktuell information som t.ex. terminsstart

Läs mer

FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN PÅ SÖDRA DAL Januari - Mars 2017

FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN PÅ SÖDRA DAL Januari - Mars 2017 FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN PÅ SÖDRA DAL Januari - Mars 2017 Det kommer en gryning, vi har sett det förut. När allt är som mörkast, rinner mörkret ut. Det kommer en gryning, vi ska vänta på den.

Läs mer

Bön för vår kyrka och vår värld

Bön för vår kyrka och vår värld Bön för vår kyrka och vår värld Bönen Vår viktigaste uppgift som kristna är att söka Gud, att låta hans kärleks eld tändas och brinna i våra hjärtan. Bön är att befinna sig i den älskande Gudens ansiktes

Läs mer

Foto: Anna Wernerliv

Foto: Anna Wernerliv Foto: Anna Wernerliv Doppresenter Nej, detta handlar inte om halsband, sparbössor och silverskedar. Nu gäller det de himmelska gåvor som vi fick den dag vi döptes. Låt mig få berätta! Först av allt så

Läs mer

FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN SÖDRA DAL Juni September 2019

FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN SÖDRA DAL Juni September 2019 FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN SÖDRA DAL Juni September 2019 Delad passion! Det vetenskapliga namnet på blomman är Passiflora, vi kallar den Passionsblomma och det finns bortåt 500 arter av den. Jag

Läs mer

barnens altarskåp vill du veta mer? ta med mig hem!

barnens altarskåp vill du veta mer? ta med mig hem! barnens altarskåp vill du veta mer? ta med mig hem! gudstjänst Kyrkklockorna ringer när det är dags för gudstjänst i kyrkan. Här sjunger vi sånger som kallas psalmer och vi ber till Gud, att Gud ska

Läs mer

Välkommen att ta del av ett nytt församlingsblad men framför allt välkommen att dela gudstjänst, tro och liv och att mötas i kyrkan.

Välkommen att ta del av ett nytt församlingsblad men framför allt välkommen att dela gudstjänst, tro och liv och att mötas i kyrkan. FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN PÅ SÖDRA DAL April - maj 2017 Ibland hör vi någon säga; Du äger den frågan Jag förstår tanken bakom orden men undrar samtidigt vad vi egentligen kan äga. Vitsippan på

Läs mer

FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN SÖDRA DAL December 2018 Februari 2019

FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN SÖDRA DAL December 2018 Februari 2019 FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN SÖDRA DAL December 2018 Februari 2019 Alla behövs! Hur ska det gå? Kommer vi att klara det här? Det är klart att vi ställer oss de frågorna, inte minst då utmaningarna

Läs mer

FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN PÅ SÖDRA DAL Mars Maj 2018

FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN PÅ SÖDRA DAL Mars Maj 2018 FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN PÅ SÖDRA DAL Mars Maj 2018 Älskar Det är ett starkt ord, det är knappt man vet om man ska våga använda det. Älskar ett ord som har missbrukats, ett ord som har sagts

Läs mer

2014/2015. konfirmand

2014/2015. konfirmand 2014/2015 konfirmand 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande. Vad är rätt

Läs mer

2013/2014. konfirmand

2013/2014. konfirmand 1 2013/2014 konfirmand Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande. Vad är rätt

Läs mer

KONFIRMATION TILLSAMMANSLÄGER. En INBJUDAN till Equmeniakyrkorna i Vesene, Ljung & Jällby. Programblad 20 juni 20 september 2016

KONFIRMATION TILLSAMMANSLÄGER. En INBJUDAN till Equmeniakyrkorna i Vesene, Ljung & Jällby. Programblad 20 juni 20 september 2016 KONFIRMATION 2016-17 En INBJUDAN till Equmeniakyrkorna i Vesene, Ljung & Jällby Programblad 20 juni 20 september 2016 Årets konfirmander Från vänster: Karin Gunnarsson, Sara Holmen, Agnes Rydsmo, Hanna

Läs mer

konfirmation Försök ta en gruppbild!

konfirmation Försök ta en gruppbild! konfirmation Försök ta en gruppbild! Välkommen, du med Livet är aldrig så allvarligt att vi inte kan skratta åt det ibland. Skrattar gör vi ofta i konfirmandgruppen. Och pratar. Om allt mellan himmel och

Läs mer

Varje vecka lägger jag ut någon bild från Equmeniakyrkan och från Huskvarna på Facebook. Du får gärna bli vän med mig också där!

Varje vecka lägger jag ut någon bild från Equmeniakyrkan och från Huskvarna på Facebook. Du får gärna bli vän med mig också där! Vecka 13 2016 Glad Påsk Påsktiden är en god tid med vårens ankomst och alla goda bibeltexter om hur den uppståndne möter sina vänner och lärjungar och de blir påskens vittnen. Och liksom julen varar intill

Läs mer

KONFIRMATION. södra Öland

KONFIRMATION. södra Öland KONFIRMATION södra Öland Jag är jätteglad att jag valde att konfirmera mig. Man får jättemånga nya kompisar. Man pratar om olika viktiga saker och får flera perspektiv eftersom man är så många. Det är

Läs mer

i Centrumkyrkan Tumba händer nr , 2 september 14 oktober

i Centrumkyrkan Tumba händer nr , 2 september 14 oktober i Centrumkyrkan Tumba händer nr 3 2012, 2 september 14 oktober DETTA PROGRAMBLAD är en hälsning till dig från Centrumkyrkan i Tumba. Du hittar den i centrum, Gröndalsvägen 10. Du är varmt välkommen till

Läs mer

Nr 3: 2013 Y R K N Y T T. Foto: Yngve Ivarsson

Nr 3: 2013 Y R K N Y T T. Foto: Yngve Ivarsson K Nr 3: 2013 Y R K N Y T T Foto: Yngve Ivarsson Kan Gud älska en medioker medelmåtta? Vissa människor och möten sätter spår i oss och avtryck i våra hjärtan. Det hade varit en intensiv period med massor

Läs mer

FÖRSAMLINGSBLAD Advent - jul nyår januari februari Brålanda, Gestad och Sundals-Ryr

FÖRSAMLINGSBLAD Advent - jul nyår januari februari Brålanda, Gestad och Sundals-Ryr Och detta är tecknet för er: Ni ska finna ett nyfött barn som är lindat och ligger i en krubba Teckningen är gjord av Karl Pettersson 8 år FÖRSAMLINGSBLAD Advent - jul nyår januari februari 2013-2014 Brålanda,

Läs mer

Församlingsblad. Equmeniakyrkan Östhammar och. Gimo-Vattensta Missionsförsamling

Församlingsblad. Equmeniakyrkan Östhammar och. Gimo-Vattensta Missionsförsamling Församlingsblad Equmeniakyrkan Östhammar och Gimo-Vattensta Missionsförsamling April juni 2018 Tacksamhet Livet har sina sidor. Det finns mycket att vara orolig inför. Var och en av oss har en hel uppsättning

Läs mer

PINGSTKYRKAN I SANDVIKEN PROGRAMBLAD JUNI-SEPTEMBER Vår VISION:

PINGSTKYRKAN I SANDVIKEN PROGRAMBLAD JUNI-SEPTEMBER Vår VISION: PINGSTKYRKAN I SANDVIKEN PROGRAMBLAD JUNI-SEPTEMBER 2018 Vår VISION: Vi vill vara en Jesuscentrerad församling som skapar en gemenskap mellan Gud och människor, där alla blir sedda och bekräftade, och

Läs mer

FÖRSAMLINGSBLAD. Våren 2014 Brålanda, Gestad och Sundals-Ryr

FÖRSAMLINGSBLAD. Våren 2014 Brålanda, Gestad och Sundals-Ryr FÖRSAMLINGSBLAD Våren 2014 Brålanda, Gestad och Sundals-Ryr Korset Korset är en märklig symbol. För de flesta kanske en påminnelse om död, vi ser kors i dödsannonser och på gravstenar. Fast egentligen

Läs mer

Församlingsblad. Ankarsrum, Blackstad och Hallingeberg

Församlingsblad. Ankarsrum, Blackstad och Hallingeberg Församlingsblad Nr 2 2014 Ankarsrum, Blackstad och Hallingeberg Triolernas avslutning På Bönsöndagen den 25 maj hade Triolerna sin terminsavslutning i Ankarsrums kyrka. Eftersom det även var Mors dag så

Läs mer

Händer i Lagunda församling

Händer i Lagunda församling Händer i Lagunda församling Tacksägelse- och allhelgonatid Torsdag 9 oktober 18 Lectio divina, Biskopskulla kyrka Bibelsamtal där man lyssnar till ett kortare avsnitt ur Bibeln flera gånger. Mellan varje

Läs mer

FÖRSAMLINGSBLAD. December 2015 Februari Brålanda, Gestad och Sundals-Ryr

FÖRSAMLINGSBLAD. December 2015 Februari Brålanda, Gestad och Sundals-Ryr FÖRSAMLINGSBLAD December 2015 Februari 2016 Brålanda, Gestad och Sundals-Ryr Ljus i mörkret ända in i hjärtat Vi är nog många som vid den här tiden på året är glada över att få tända adventsljusen och

Läs mer

konfirmand Nu är det din tur

konfirmand Nu är det din tur konfirmand 2009 Nu är det din tur 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande.

Läs mer

GRATTIS TILL DITT BARN

GRATTIS TILL DITT BARN GRATTIS TILL DITT BARN Information till er föräldrar inför ert barns dop från Vänersborg och Väne-Ryrs församling Jag vill lyckönska till ert barn och inbjuda till dop När vi står med ett nyfött barn i

Läs mer

FLUXEN Söndag 2 december kl Gudstjänst, Mattias Olofsson

FLUXEN Söndag 2 december kl Gudstjänst, Mattias Olofsson December 2018 Välkommen under Jul och nyår Den första advent börjar en tid av förväntan. Det är en glad tid då vi ser fram emot att få fira att Jesu födelse. Vi samlas till gudstjänster, konserter och

Läs mer

Sommar i Vasa. Djurparksresa, gudstjänster, midsommarfirande med mera! VASA

Sommar i Vasa. Djurparksresa, gudstjänster, midsommarfirande med mera! VASA Sommar i Vasa Djurparksresa, gudstjänster, midsommarfirande med mera! VASA Församlingsblad NR 2 SOMMMAREN 2012 Allting är Herrens... Allting är Herrens och allt har han skapat, skapat i kärlek och gett

Läs mer

Advent, jul och nyår. i Lagunda församling

Advent, jul och nyår. i Lagunda församling Advent, jul och nyår i Lagunda församling Händer i Lagunda församling 2014 Fredag 28 november 14 Gudstjänst inför helgen, i Giresta kyrka (obs platsen!) Kören Våga sjunga, Måns Godée och Mikael Dagobert.

Läs mer

G U D SPÄ NNA NDE DRAMA LOVSÅNG KO MP IS AR K U S K A P VÄNNER JESUS JUL ANDE NATTVARD TRO G L Ä D J E HELIG B I B E L PÅSK MUSIK TILLSAMMANS KORS

G U D SPÄ NNA NDE DRAMA LOVSÅNG KO MP IS AR K U S K A P VÄNNER JESUS JUL ANDE NATTVARD TRO G L Ä D J E HELIG B I B E L PÅSK MUSIK TILLSAMMANS KORS KYRKA N SÅNG MUSIK G U D S J Ä N S Ä G R VIV KÄRK ISAMMANS G Ä D J OVSÅNG BHÖVD SPÄ NNA ND NAVARD K U N S K A P AND JSUS DÖDN RO MNING KO MP IS AR G U D P R Ä S BÖN D A VÄNNR DRAMA KORS HOPP DOP FUNDRINGAR

Läs mer

IMMANUELSKYRKAN. www.imkskovde.se. December 2014 - Februari 2015 SKÖVDE. Equmeniakyrkan

IMMANUELSKYRKAN. www.imkskovde.se. December 2014 - Februari 2015 SKÖVDE. Equmeniakyrkan IMMANUELSKYRKAN SKÖVDE December 2014 - Februari 2015 Equmeniakyrkan www.imkskovde.se Omslagsbilden: Välkommen in i värmen i Immanuelskyrkan! Skövde Missionsförsamling & Equmenia Skövde Kungsgatan 17, 541

Läs mer

FÖRSAMLINGSBLAD. Våren 2013 Brålanda, Gestad och Sundals-Ryr

FÖRSAMLINGSBLAD. Våren 2013 Brålanda, Gestad och Sundals-Ryr FÖRSAMLINGSBLAD Våren 2013 Brålanda, Gestad och Sundals-Ryr GAMMALT OCH NYTT Ibland frågar jag människor jag möter vad de har för tankar om hur det är i kyrkan nu för tiden. Svaren jag får kan i stort

Läs mer

PÅSKFIRANDE! EKUMENISK GUDSTJÄNST! i H e r r l j u n g a s p o r t h a l l! En INBJUDAN till Equmeniakyrkorna i Vesene, Ljung & Jällby

PÅSKFIRANDE! EKUMENISK GUDSTJÄNST! i H e r r l j u n g a s p o r t h a l l! En INBJUDAN till Equmeniakyrkorna i Vesene, Ljung & Jällby En INBJUDAN till Equmeniakyrkorna i Vesene, Ljung & Jällby Programblad 17 mars 19 juni 2016 PÅSKFIRANDE Skärtorsdagen Inför Påsken i Jällby 19.00 Kjell Johansson. Nattvard. Sång av Jällby Sisters Långfredagen

Läs mer

På torsdag är det en Träffpunkt då Lena och Pelle Hellsing berättar med ord och bild om Island ett annorlunda landskap.

På torsdag är det en Träffpunkt då Lena och Pelle Hellsing berättar med ord och bild om Island ett annorlunda landskap. Veckobrev November 2017 Vecka 44 Pilgrimsorden för Huskvarna kyrkogård Imorgon onsdag 1/11 11.00 återinviger vi Pilgrimsorden, denna gång på Huskvarna kyrkogård. Välkommen med till en liten Allhelgonavandring

Läs mer

Inbjudan till dig i Knivsta kommun som är född 2003 DAGS FÖR KONFIRMATION!

Inbjudan till dig i Knivsta kommun som är född 2003 DAGS FÖR KONFIRMATION! Inbjudan till dig i Knivsta kommun som är född 2003 DAGS FÖR KONFIRMATION! SÅ SÄGER ANDRA Jerker Dacke, konfaår 2013 Hela gemenskapen man hamnar i är vart alla gånger. Och man får se vad kyrkan verkligen

Läs mer

Sommaren 2016 Munka Ljungby församling

Sommaren 2016 Munka Ljungby församling Sommaren 2016 Munka Ljungby församling Foto: Henrik Nilsson Sommarmusik - onsdagar kl 18.30 Össjö / Tåssjö / Munka Ljungby Alla onsdagar under juni-juli-augusti är det antingen Mässa eller Sommarmusik

Läs mer

DET HÄNDER I KYRKAN. September. S. Kyrkogatan 10, Strömstad mån, ons-fre kl

DET HÄNDER I KYRKAN. September. S. Kyrkogatan 10, Strömstad mån, ons-fre kl DET HÄNDER I KYRKAN September 2016 S. Kyrkogatan 10, Strömstad 0526-183 00 mån, ons-fre kl. 10-12 www.svenskakyrkan.se/stromstad September och terminsstart för verksamheter. I detta nummer av församlingsbladet

Läs mer

KVARTALSBLAD September-november 2008

KVARTALSBLAD September-november 2008 KVARTALSBLAD September-november 2008 Förändring Stenar på en strand som slipats av havet jag bär med mig denna bild nu när sommaren går mot höst. Liv är rörelse och förändring. Inför höststarten kommer

Läs mer

Församlingsblad. Advent, Jul och Nyår Det är en ros utsprungen av Jesse rot och stam

Församlingsblad. Advent, Jul och Nyår Det är en ros utsprungen av Jesse rot och stam Församlingsblad Advent, Jul och Nyår 2016 Det är en ros utsprungen av Jesse rot och stam Till Dig Ett nytt nådens år från Herren ekonomiskt kanske Herren också bjuder in oss till något nytt. Nu behöver

Läs mer

SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer.

SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer. R I F T A M N IO N 0 O 2 K 5 1 0 2 6 1 SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer. Så mycket mer än

Läs mer

Vi har alla olika frågor om livet. Duger jag? Måste jag vara som alla andra? Vad ska jag tro på?

Vi har alla olika frågor om livet. Duger jag? Måste jag vara som alla andra? Vad ska jag tro på? Konfirmation Vi har alla olika frågor om livet. Duger jag? Måste jag vara som alla andra? Vad ska jag tro på? Vilka är dina frågor? Hade det varit kul att prata mer om dem och samtidigt träffa gamla och

Läs mer

PROGRAM 4 december februari

PROGRAM 4 december februari Wesleybladet 2018-5 PROGRAM 4 december 2018-25 februari 2019 www.wesleykyrkan.se Gudstjänster och samlingar 2018-5 Tisdag 4 december 14:00 Tisdagsträffen. Öppen gemenskap med kaffe, andakt, sång och musik

Läs mer

Januari. Ekumeniska böneveckan 18-25 januari Samlingar i Saronhuset varje dag kl. 18

Januari. Ekumeniska böneveckan 18-25 januari Samlingar i Saronhuset varje dag kl. 18 Januari Vecka 1 Torsdag 1 januari 11.00 Ekumenisk gudstjänst i Uddevalla kyrka Söndag 4 januari 11.00 Gudstjänst med nattvard Sönd. eft. nyår Guds hus Lars Widéll, Yvonne Eriksdotter Vecka 2 Tisdag 6 januari

Läs mer

längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet, 2014-2015 längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet,

längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet, 2014-2015 längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet, längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet, livsviktigt, Gud, smärta,framtid.. längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet, livsviktigt, Gud, smärta,framtid..

Läs mer

Konfirmand

Konfirmand Konfirmand 2019-2020 Varför händer onda saker i världen? Kan jag alltid vara mig själv? Vem vill jag vara i framtiden? Du är inte ensam om att fundera över livet. Varje år väljer omkring 30 000 tonåringar

Läs mer

FLUXEN Söndag 3 februari kl Gudstjänst, Stig Strömbergsson. Kyrkkaffe

FLUXEN Söndag 3 februari kl Gudstjänst, Stig Strömbergsson. Kyrkkaffe Februari 2019 GUDSTJÄNSTER 1-28 februari Gudstjänster firas varje söndag och ofta andra dagar i veckan. Gudstjänsten är alltid öppen för alla, oavsett vem du är, var du kommer ifrån eller vad du tror på.

Läs mer

Vandringsfolket - pilgrimer på väg!

Vandringsfolket - pilgrimer på väg! Vandringsfolket - pilgrimer på väg! Pilgrimsvägen Skåne Blekinge fyller 10 år! Temat för jubileet är Vandringsfolket. Med start från sju olika platser kommer merparten av Pilgrimsvägen att vandras på.

Läs mer

KONFIRMAND Vilken grupp väljer du? Fjälkinge Gärds Köpinge Kristianstad Västra Vram

KONFIRMAND Vilken grupp väljer du? Fjälkinge Gärds Köpinge Kristianstad Västra Vram KONFIRMAND 2016-2017 Vilken grupp väljer du? Fjälkinge Gärds Köpinge Kristianstad Västra Vram 1 Våga ta chansen......och konfirmera dig! Se konfirmandtiden som en tid då du i lugn och ro tillsammans med

Läs mer

Februari Maj 2015 INTERVJU MED MARTA KARLSSON

Februari Maj 2015 INTERVJU MED MARTA KARLSSON Februari Maj 2015 INTERVJU MED MARTA KARLSSON Marta, du är anställd på Equmeniakyrkans Region Nord. När började du där och vad har du för arbetsuppgifter? - Jag började jobba i september, men tjuvstartade

Läs mer

Norrahammars kyrka 10.30-12.30 Öppen för stillhet, ljuständning. Sandseryds kyrka 11.00 Gudstjänst med dop

Norrahammars kyrka 10.30-12.30 Öppen för stillhet, ljuständning. Sandseryds kyrka 11.00 Gudstjänst med dop Onsdag 6 juni, Nationaldagen Stenbäcken 18.00-21.00 Kvällsvåfflan 10 kronor Sverigeleken för stora och små Tipspromenad m.m. Sega gubbar spelar sommarmusik i trädgården Se startsidan för mer info Lördag

Läs mer

Vilka tre föremål hade du tagit med dig till en öde ö?

Vilka tre föremål hade du tagit med dig till en öde ö? Mitt livs resa Vilka tre föremål hade du tagit med dig till en öde ö? Under konfirmationstiden i Aspenkyrkan ger sig konfirmanderna ut på en fiktiv resa till en öde ö där de får leva som skeppsbrutna,

Läs mer

PROGRAM 25 februari - 21 april

PROGRAM 25 februari - 21 april Wesleybladet 2019-1 PROGRAM 25 februari - 21 april 2019 www.wesleykyrkan.se Gudstjänster och samlingar 2019-1 Vad har du i dina händer? Bibeln om förvaltarskap Måndag 25 februari Tisdag 26 februari 14:00

Läs mer

Barn & Familj MARIA FÖRSAMLING. Våren Hos oss finns en öppen och välkomnade gemenskap med det kristna budskapet i centrum

Barn & Familj MARIA FÖRSAMLING. Våren Hos oss finns en öppen och välkomnade gemenskap med det kristna budskapet i centrum Barn & Familj Våren 2013 Hos oss finns en öppen och välkomnade gemenskap med det kristna budskapet i centrum MARIA FÖRSAMLING ÖPPEN FÖRSKOLA Mötesplats för vuxna med barn i alla åldrar. Man kommer och

Läs mer

Juni. Juli. Augusti. Vecka 26 Onsdag 28/6 18,30 Bibel och bön Torsdag 29/6 10,00 Gemensam bön i Kyrkans Hus

Juni. Juli. Augusti. Vecka 26 Onsdag 28/6 18,30 Bibel och bön Torsdag 29/6 10,00 Gemensam bön i Kyrkans Hus Juni Vecka 23 Onsdag 7/6 18,30 Bibel och Bön Torsdag 8/6 10,00 Gemensam bön i Kyrkans Hus Söndag 11/6 10,00 Gudstjänst. P-O Svensson. Dop. Sång Annika Lindh & Lisa Josefsson Vecka 24 Onsdag 14/6 18,30

Läs mer

SALEMKYRKAN BORENSBERG

SALEMKYRKAN BORENSBERG SALEMKYRKAN BORENSBERG PROGRAM FEBRUARI-MARS 2017 Kom till mig, så ska ni finna vila för er själ När vi går in i februari brukar det kännas att året har börjat på riktigt. Förhoppningsvis infinner sig

Läs mer

FÖRSAMLINGSBLAD P I N G S T K Y R K A N. september 2015 T O L L A R P - K R I S T I A N S T A D

FÖRSAMLINGSBLAD P I N G S T K Y R K A N. september 2015 T O L L A R P - K R I S T I A N S T A D FÖRSAMLINGSBLAD september 2015 P I N G S T K Y R K A N T O L L A R P - K R I S T I A N S T A D Som lamm in bland vargar I Luk 10 kan man läsa om hur Jesus sände ut sjuttio andra och sände dem två och två

Läs mer

GUD JESUS TRO LEK LLIVET 2016-2017 KÄRLEK PARTY STILLHET. familj DÖDEN. kyrka RELATIONER TVIVEL SKRATT VÄNNER. läger livskunskap BIBELN KOMPISAR

GUD JESUS TRO LEK LLIVET 2016-2017 KÄRLEK PARTY STILLHET. familj DÖDEN. kyrka RELATIONER TVIVEL SKRATT VÄNNER. läger livskunskap BIBELN KOMPISAR JESUS KOMPISAR LLIVET TONÅRING VÄNNER AKTUELLT läger livskunskap BIBELN BÖN familj DÖDEN KÄRLEK PARTY STILLHET ANDAKT GUD kyrka RELATIONER TVIVEL 2016-2017 SKRATT TRO LEK SÅ MYCKET MER. Det finns många

Läs mer

VÄLKOMMEN till Pingstkyrkan Smålandsstenar

VÄLKOMMEN till Pingstkyrkan Smålandsstenar VÄLKOMMEN till Pingstkyrkan Smålandsstenar Program Mars April - Maj 2019 Vi vill vara en välkomnande, kärleksfull och växande gemenskap med Jesus och varandra MARS 3 Söndag 10.00 FÖRSAMLINGSMÖTE Nattvard

Läs mer

Välkommen till 100% konfirmand

Välkommen till 100% konfirmand Välkommen! 2016-2017 2 Välkommen till 100% konfirmand Så här fungerar det! Du som konfirmand skall samla ihop minst 100 poäng! Det finns 4 olika block. se sida 5, blocken har mellan 40-50 möjliga poäng

Läs mer

VÄLKOMNA. Till Våren 2016 Barnverksamheten i Jämjö, Kristianopel,Torhamn, Ramdala och Sturkös församlingar

VÄLKOMNA. Till Våren 2016 Barnverksamheten i Jämjö, Kristianopel,Torhamn, Ramdala och Sturkös församlingar VÄLKOMNA Till Våren 2016 Barnverksamheten i Jämjö, Kristianopel,Torhamn, Ramdala och Sturkös församlingar Hoppas du haft en skön och avkopplande sommarledighet! Nu vill vi i Jämjö Pastorat inbjuda dig

Läs mer

DET HÄNDER I KYRKAN. Maj - Juni S. Kyrkogatan 10, Strömstad mån, ons-fre kl

DET HÄNDER I KYRKAN. Maj - Juni S. Kyrkogatan 10, Strömstad mån, ons-fre kl DET HÄNDER I KYRKAN Maj - Juni 2017 S. Kyrkogatan 10, Strömstad 0526-183 00 mån, ons-fre kl. 10-12 www.svenskakyrkan.se/stromstad G ud slösar med färger och former, dofter och smaker. Hela världen är underbar.

Läs mer

Välkommen till Fiskebäckskyrkan Sommar 2014

Välkommen till Fiskebäckskyrkan Sommar 2014 Välkommen till Fiskebäckskyrkan Sommar 2014 Sommarhälsning På småvägarna kan vi möta Gud Nu är det snart semester för min del, ska bli skönt. Inte för att jag inte gillar att jobba utan mer för att bryta

Läs mer

DET VIKTIGASTE MED KONFIRMATIONEN ÄR DU.

DET VIKTIGASTE MED KONFIRMATIONEN ÄR DU. DET VIKTIGASTE MED KONFIRMATIONEN ÄR DU. Funderar du på om du ska konfirmeras? Då är du inte ensam! Förra året var det nästan 45 000 som konfirmerades i Sverige, och det lär bli minst lika många i år.

Läs mer

DET HÄNDER I KYRKAN. Mars - April S. Kyrkogatan 10, Strömstad mån, ons-fre kl

DET HÄNDER I KYRKAN. Mars - April S. Kyrkogatan 10, Strömstad mån, ons-fre kl DET HÄNDER I KYRKAN Mars - April 2017 S. Kyrkogatan 10, Strömstad 0526-183 00 mån, ons-fre kl. 10-12 www.svenskakyrkan.se/stromstad N är våren kommer med nytt liv efter den kalla vintern så firar vi påsk.

Läs mer

OGMÖTEN. Ornunga Stommen augusti Gemenskap med Gud och varandra

OGMÖTEN. Ornunga Stommen augusti Gemenskap med Gud och varandra OGMÖTEN 10-28 augusti 2016 Gemenskap med Gud och varandra OGMÖTEN 2016 Åke Bonnier 10 augusti Åke Bonnier är sedan 2012 biskop i Skara stift. Hans valspråk är Ge Jesus äran. Biskopen är andlig ledare i

Läs mer

Programblad April - Juni 2016. Kom helige Ande! Uppväck oss! Utmana oss! Gör oss brinnande av kärlek! I EN VÄXANDE VARDAGSGEMENSKAP

Programblad April - Juni 2016. Kom helige Ande! Uppväck oss! Utmana oss! Gör oss brinnande av kärlek! I EN VÄXANDE VARDAGSGEMENSKAP I EN VÄXANDE VARDAGSGEMENSKAP Programblad April - Juni 2016 Kom helige Ande! Uppväck oss! Utmana oss! Gör oss brinnande av kärlek! Vi rör oss i påsktid på väg mot pingsten. En tid av omvälvningar - för

Läs mer

Lördag 1 juni 8.45 Mässa i S:t Hans kyrka, Lotta Torstensson, Frukost

Lördag 1 juni 8.45 Mässa i S:t Hans kyrka, Lotta Torstensson, Frukost Lördag 1 juni 8.45 Mässa i S:t Hans kyrka, Lotta Torstensson, Frukost Söndag 2 juni, Söndagen före Pingst 10.00 Högmässa med dop i S:t Hans kyrka, Johan Lamberth, Lotta Torstensson 18.00 Mässa med musik

Läs mer

Konfirmand 2019/2020. Björkekärr Härlanda Sankt Pauli Örgryte

Konfirmand 2019/2020. Björkekärr Härlanda Sankt Pauli Örgryte Konfirmand 2019/2020 Björkekärr Härlanda Sankt Pauli Örgryte Fakta om konfirmation Konfirmation = confirmare betyder bekräftelse. Det som bekräftas är det dop som man en gång varit med om eller som man

Läs mer

Församlingsblad. Equmeniakyrkan Östhammar och Gimo-Vattensta Missionsförsamling

Församlingsblad. Equmeniakyrkan Östhammar och Gimo-Vattensta Missionsförsamling Församlingsblad Equmeniakyrkan Östhammar och Gimo-Vattensta Missionsförsamling Oktober december 2017 Nu är den korta men vackert blomrika sommaren över och vi har återigen ställt in oss på höst och kommande

Läs mer

KONFIRMAND 2011/2012. Startsida

KONFIRMAND 2011/2012. Startsida KONFIRMAND 2011/2012 Startsida Nyfiken på livet? Konfirmand 2011-2012 i Björkekärrs, Härlanda, S:t Pauli och Örgryte församlingar Jag? Världen? Gud? Livet är fullt av frågor! Kyrkan? Jesus? Döden? Meningen

Läs mer

KALENDER SÖDERMÖRE PASTORAT. Februari 2019

KALENDER SÖDERMÖRE PASTORAT. Februari 2019 KALENDER SÖDERMÖRE PASTORAT Februari 2019 Söndag 3/2 Kyndelsmässodagen Uppenbarelsens ljus 10.00 Högmässa Ljungby kyrka Välsignelse av ljus, Ljungbykören, kyrkkaffe Bengt-Olof Roos, Lars Övrenius 11.00

Läs mer

Förändring är möjlig!

Förändring är möjlig! FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN PÅ SÖDRA DAL December 2017 Februari 2018 Förändring är möjlig! Visst känner vi en viss tvekan inför det påståendet. Det är som att de sidor av vår erfarenhet som säger;

Läs mer

På gång i Centrumkyrkan September 2015-Januari 2016

På gång i Centrumkyrkan September 2015-Januari 2016 - Vi vill hjälpa människor hitta fram - På gång i Centrumkyrkan September 2015-Januari 2016 Frukta inte, ty jag är med dig, se dig inte ängsligt om, ty jag är din Gud. Jag styrker dig, jag hjälper dig,

Läs mer

KONFIRMATION södra Öland #öskonfirmander

KONFIRMATION södra Öland #öskonfirmander KONFIRMATION södra Öland #öskonfirmander Du är inte ensam om att fundera över livet. Konfirmation handlar bland annat om att diskutera små och stora frågor tillsammans med andra. Är du nyfiken på livet?

Läs mer

februari mars 2017 T O L L A R P - K R I S T I A N S T A D

februari mars 2017 T O L L A R P - K R I S T I A N S T A D februari mars 2017 PINGSTKYRKAN T O L L A R P - K R I S T I A N S T A D "Vad vill du att jag skall göra för dig?" Den här frågan är ställd utav Jesus till en man som var blind, du kan läsa hela berättelsen

Läs mer

Sommar i Leksand 2019

Sommar i Leksand 2019 Sommar i Leksand 2019 Sammilsdalkyrkan Fiskgatan 5 Café Solvi Rättviksvägen 60 Midsommar program 21-23 juni Midsommarafton 21/6 16.00 Majstångsresning på Solvi för hela familjen. Servering. 21.00 Mingel

Läs mer

Barn och familj hösten 2017

Barn och familj hösten 2017 Barn och familj hösten 2017 Välkommen! På bilden ovan syns barnhänder i olika storlekar som klipper, klistrar och skapar kring tema om tro och liv. Det finns också vuxenhänder som hjälper till samtidigt

Läs mer

KONFIRMAND 2018/2019

KONFIRMAND 2018/2019 KONFIRMAND 2018/2019 Funderar du på att konfirmera dig? I så fall kan den här foldern vara intressant! KONFIRMANDTIDEN ÄR DIN TID Konfirmandtiden är ett tillfälle för dig att fundera kring frågor om tro

Läs mer

LERKIL. Hälsning från pastorn. Axplock ur innehållet: Varmt och hjärtligt välkommen till kyrkan. Alla samlingar är självklart öppna för alla.

LERKIL. Hälsning från pastorn. Axplock ur innehållet: Varmt och hjärtligt välkommen till kyrkan. Alla samlingar är självklart öppna för alla. LERKIL Hälsning från pastorn I bibeln i Predikaren kap. 3:11 så står det så här: Allt vad Gud har gjort är skönt i rättan stund. Han låter människor urskilja ett sammanhang, men aldrig kan de fatta Guds

Läs mer

A&M A&M. Alla bilder i den här foldern är från våra konfagruppers vanliga dagar och läger. De är tagna av konfirmander och ledare.

A&M A&M. Alla bilder i den här foldern är från våra konfagruppers vanliga dagar och läger. De är tagna av konfirmander och ledare. 16/17 A&M MA Alla bilder i den här foldern är från våra konfagruppers vanliga dagar och läger. De är tagna av konfirmander och ledare. Hej hej! Du läser just nu en inbjudan till konfirmation. I år är det

Läs mer

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar ! Onsdagen 10/7 Onsdagen 10/7 Torsdag 11/7 Torsdag 11/7, Fredag 12/7 Fredag 12/7 Lördag 13/7 Lördag 13/7 Söndag 14/7 Söndag 14/7 Måndag 15/7 Måndag 15/7 Tisdag 16/7 Tisdag 16/7 Onsdag 17/7 Onsdag 17/7

Läs mer

livet Taizé EN LITEN TIDNING FRÅN BJÖRKÖ MISSIONSKYRKA SEPT - NOV

livet Taizé EN LITEN TIDNING FRÅN BJÖRKÖ MISSIONSKYRKA SEPT - NOV livet Taizé EN LITEN TIDNING FRÅN BJÖRKÖ MISSIONSKYRKA SEPT - NOV 2010 1 KALENDARIUM 17 söndag 11.00 Gudstjänst med nattvard Att leva tillsammans Leif Herngren Charlotta Alexanderson 7 söndag 17.00

Läs mer

B. På årsdagen av dopet

B. På årsdagen av dopet B. På årsdagen av dopet På årsdagen av dopet kan man hålla andakt. Detta formulär kan i tillämpad form användas också i sådana situationer, där dopets betydelse betonas, t.ex. på läger vid andra församlingstillställningar.

Läs mer

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande.

Läs mer

Vecka Tänd ett ljus

Vecka Tänd ett ljus Vecka 49 2015 Tänd ett ljus Även om det kommer att bli mörkare ytterligare ett par veckor känns det ändå som om det vänt. I och med alla tända ljus blir det inte alldeles mörkt. Varje år påminns man om

Läs mer

Sommarblad från kyrkorna i Kållered

Sommarblad från kyrkorna i Kållered Sommarblad från kyrkorna i Kållered www.metodistkyrkan.se www.svenskakyrkan.se/kallered www.kallered.missionskyrkan.se Hej då Tomas! Tack för ditt fantastiska och mångåriga goda arbete i Kållered. Sju

Läs mer

SEPTEMBER Lörd 2/ Lekmannakåren gästar Vikens lekmannakår. Allsång med L Ahlberg. Sönd 3/ Gudstjänst, B Eriksson, M Uddling.

SEPTEMBER Lörd 2/ Lekmannakåren gästar Vikens lekmannakår. Allsång med L Ahlberg. Sönd 3/ Gudstjänst, B Eriksson, M Uddling. SEPTEMBER Lörd 2/9 16-18 Lekmannakåren gästar Vikens lekmannakår. Allsång med L Ahlberg. Sönd 3/9 17.00 Gudstjänst, B Eriksson, M Uddling. Kyrkkaffe Sönd 10/9 17.00 Mässa, M Ivarsson. M Nordberg Kyrkkaffe

Läs mer

Konfirmation 13/14. Helsingborg

Konfirmation 13/14. Helsingborg Konfirmation 13/14 Helsingborg Why Not? Ja, varför ska du inte konfirmeras? Svenska kyrkan Helsingborg erbjuder många olika alternativ för konfirmation, det är grupper med inriktning på friluftsliv, äventyr,

Läs mer

September Vecka 36. Herre, förbarma dig!

September Vecka 36. Herre, förbarma dig! September 2018 Vecka 36 Herre, förbarma dig! Herre förbarma dig över Huskvarna, över oss som bor här, över våra skolor och över den situation som råder när en människa mördats i en av våra parker. Herre

Läs mer

VÄLKOMNA VÅREN Barnverksamheten i Jämjö, Kristianopel,Torhamn, Ramdala och Sturkös församlingar.

VÄLKOMNA VÅREN Barnverksamheten i Jämjö, Kristianopel,Torhamn, Ramdala och Sturkös församlingar. VÄLKOMNA VÅREN 2018 Barnverksamheten i Jämjö, Kristianopel,Torhamn, Ramdala och Sturkös församlingar. MUSIKGRUPPER Hoppas du haft en skön och avkopplande jul! Nu vill vi i Jämjö Pastorat inbjuda dig och

Läs mer

Jag minns en sommar för några år sedan. Det var väldigt varmt. Jag orkade inte göra något mer än att sitta på altanen och bara titta ut över sjön.

Jag minns en sommar för några år sedan. Det var väldigt varmt. Jag orkade inte göra något mer än att sitta på altanen och bara titta ut över sjön. Pastorn har ordet SOMMAR är förskingringens tid, då vi flyr ut från våra instängda rum! Allt ska hinnas med, helst ska man besöka släkt och vänner, måla om, renovera och städa. Helst ska barnen ha hunnit

Läs mer

i uddevalla inbjudan till konfirmation Kunskap Upplevelse Erfarenhet

i uddevalla inbjudan till konfirmation Kunskap Upplevelse Erfarenhet i uddevalla 2013-2014 inbjudan till konfirmation Kunskap Upplevelse Erfarenhet Bäve, Uddevalla och Lane Ryrs församlingar 1 Våga prova! Om du är nyfiken på frågor som rör ditt liv så kommer du att gilla

Läs mer

BARN & UNGDOMS- VERKSAMHETEN

BARN & UNGDOMS- VERKSAMHETEN HÖSTEN 2019 BARN & UNGDOMS- VERKSAMHETEN I Jämjö, Kristianopel, Torhamn, Ramdala och Sturkö församling Hej! Hoppas du haft en skön och avkopplande sommar! Nu vill vi i Jämjö Pastorat bjuda in dig och din

Läs mer

Präst och diakon kommer att finnas tillgängliga på kyrkogården under eftermiddagen. Vi serverar också varm dryck.

Präst och diakon kommer att finnas tillgängliga på kyrkogården under eftermiddagen. Vi serverar också varm dryck. November 2018 Välkommen under Allhelgona Allhelgona är den helg på året som vi tillsammans med människor i Sverige och världen uppmärksammar och minns de som lämnat det här livet. En helg då vi påminner

Läs mer

VÄLKOMNA. Våren Barnverksamheten i Jämjö, Kristianopel,Torhamn, Ramdala och Sturkös församlingar

VÄLKOMNA. Våren Barnverksamheten i Jämjö, Kristianopel,Torhamn, Ramdala och Sturkös församlingar VÄLKOMNA Våren 2017 Barnverksamheten i Jämjö, Kristianopel,Torhamn, Ramdala och Sturkös församlingar Hoppas du haft en skön och avkopplande ledighet! Nu vill vi i Jämjö Pastorat inbjuda dig och din familj

Läs mer

En liten hjälp till BAS grupperna i Lidköpings församling

En liten hjälp till BAS grupperna i Lidköpings församling En liten hjälp till BAS grupperna i Lidköpings församling Sida2 BAS ABC Några grunder för BAS grupper i Lidköpings församling En BAS grupp är en grupp i församlingen. Där man på ett nära sätt kan träffas

Läs mer

Augusti Vecka Mitt i sommaren

Augusti Vecka Mitt i sommaren Augusti 2016 Vecka 31 2016 Mitt i sommaren Förra året började inte sommaren på riktigt förrän i mitten av augusti så man kan alltid hoppas på ytterligare två sommarmånader och då är vi mitt i den. Semestern

Läs mer

TYDLIG. Älskad, förlåten och innesluten. Bibel och Frukost? Ingrid KÖREN INNEHÅLL

TYDLIG. Älskad, förlåten och innesluten. Bibel och Frukost? Ingrid KÖREN INNEHÅLL 2 11 Älskad, förlåten och innesluten På kyrkbladets framsida, ser du en hand som håller i ett kors. Korset är tillverkat för hand av olivträ från Betlehem. (från redan beskurna grenar). Det fungerar inte

Läs mer