Riktiga möbler tillverkade på Gotland

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Riktiga möbler tillverkade på Gotland"

Transkript

1 Riktiga möbler tillverkade på Gotland

2 Välkommen till G.A.D! Gotland är unikt! Ja, vi har hört det förut och det är en klyscha... men den är ack så sann. Från det nästan mytiska Fårö i norr till det hemlighetsfulla Storsudret i söder bjuder Gotland på en mäktig kultur- och naturupplevelse. För omkring 15 år sedan bestämde sig Kristian Eriksson för att börja bygga möbler här på Gotland. Riktiga och hållbara möbler byggda så som man gjorde förr. Möbler som i material och med en färg och form som likt Gotland självt tål tidens vassa tänder. Kort sagt så är en G.A.D-möbel ett litet stycke Gotland som du kan ta med dig hem. När det under sommaren 2010 började bli dags att göra en ny produktkatalog ville vi pröva något helt nytt! På försommaren presenterade vi en mängd nyheter som är beskaffade så att de behöver större katalogutrymme för att fullt kunna beskrivas. Vi kände också att det var dags att verkligen få visa upp oss i en annan tydligare och mer redaktionell form. Så med dessa reportage, artiklar och intervjuer hoppas vi kunna ge er en trevlig läsning och en större förståelse för de möbler ni redan skaffat samt de som ni kanske funderar på att skaffa. Varmt välkommen till G.A.D! På vår hemsida finns mycket mer information, bilder och produktblad att skriva ut. Vi finns representerade i hela Sverige med utställningar hos olika samarbetspartners. Med reservation för eventuella ändringar och tryckfel.

3 Vi använder naturmaterial i alla våra möbler, många av dessa material kommer från Gotland Trä Huvudsakligen använder vi björk och ek. Vi arbetar alltid med massiva träslag av högsta klassning. Björk och ek är klassiska nordiska träslag. Sten och betong Många av våra möbler pryds av gotländsk kalksten. Det förekommer fossiler och mindre urslag i all kalksten. Vi impregnerar kalkstenen med vanlig gulsåpa, vilket gör den tålig mot fläckar. Vi använder även svart granit och diabas. Betong används till vissa bordsskivor och planteringsbord. Lammskinn Lammskinn från det gotländska utegångsfåret arbetar vi flitigt med. Från hösten 2008 samarbetar vi med Bioskinn. De garvar alla lammskinn vegetabiliskt! Vi använder oss även av läder från Elmo av ypperlig kvalitet. Stål och glas Stål och glasdetaljer ser du offta på våra möbler. Dessa hårda och blanka materialen ger en vacker kontrastverkan.

4 I betong och jakten på perfektion Då produktionen helt baseras på hantverk ligger svårigheten i just detta, men häri ligger också den sporrande utmaningen. Betong är ett fantastiskt material med en mycket stor estetisk spännvidd, från det ultra-brutala till det ömtåligt sammetslena. Det gäller bara att få fram rätt yta och uttryck till rätt produkt. Varje material har sitt specifika inneboende estetiska uttryck och utan att krångla till det för mycket försöker jag lyfta fram och tolka dessa Som ni vet lämnar G.A.D ingenting åt slumpen. Varje led av vår produktion hanteras med samma omsorg och fingertoppskänsla och detta som ni skall få se gäller även för våra underleverantörer. Med kamera och diktafon gav vi oss ut till Inkonkret, Bioskinn och till Burgsviks Stenhuggeri för att ge er en djupare insyn i konceptet G.A.D. Vi börjar hos Charlie Siltberg på Inkonkret. Parallellt med produktionen för G.A.D driver Charlie Inkonkret och han formger även bl.a. för VDG där också Kristian är verksam. Hans eget formspråk har präglats stort av den strama gotländska naturen och arkitekturtraditionen. Tillika G.A.D självt får man väl avslutningsvis tillägga. Visste du att när Charlie gjuter bordsskivor till Bläse måste dessa skivor likt ostar på lagring vändas kontinuerligt under två veckor för att slivorna ska bli helt plana! Det tar med andra ord lång tid att tillverka en G.A.D-möbel i alla led av produktionen. TEXT: MARTIN KRISTENSSON FOTO: AMIE SÖHR-HERTZ Med en fil. kand i design och formgivning återvände Charlie Siltberg hem till Gotland och startade företaget Inkonkret. Som företagsnamnet fyndigt skvallrar om sysslar Inkonkret huvudsakligen med betong, ett material som Charlie först lärde känna under sin utbildning och som sedan dess fortsatt att fascinera honom. Som examensjobb formgav och producerade jag ett tvättställ i betong som komplement till G.A.D-möbeln Sundre. Kom då i kontakt med Kristian Eriksson som fick fungera som min coach. Kristian gillade resultatet och idag producerar jag G.A.D:s alla betongprodukter Charlie berättar att han ständigt söker perfektion. Om jag får en beställning på exempelvis 10 bordsskivor är det inte bara viktigt att de är perfekta utifrån beställarens önskemål utan också att de 10 är identiska med varandra Charlies egna formgivning kan du beskåda på: samt på

5 Tillverkning När G.A.D startade lärde vi oss snabbt hur svårt det var att leja ut tillverkningen utan att göra avkall på kvalitet. Efter ett antal försök startade vi vårt eget snickeri 1999, ett av det första nystartade snickerierna i sverige på tio år. Vi arbetar uteslutande med AA-klassat virke av högsta kvalitet. Materialet kontrolleras och sorteras efter färg och ådring för att möblerna skall få enhetliga uttryck. I dag är vi 15 finsnickare som arbetar här. Alla är mycket kunniga och engagerade. Det tar upp till ett par år för en nytillkommen snickare att fullt komma in i vår produktion och bemästra det sätt vi jobbar på. Vi vågar påstå att de endast finns ett fåtal snickerier som i Sverige idag arbetar med riktiga samansättningsmetoder och riktiga ytbehandlingar. Vår filosofi att alltid sträva efter högsta kvalitet, i alla led, från inköp av råmaterial, sortering, konstruktion, montering och ytbehandling till packning. Vår tillverkning är uppdelad i mindre serier. Detta för att få full kvalitetskontroll. En ansvarig snickare följer vaje möbel. När snickaren är nöjd med resultatet signerar han/hon möbeln och lämnar vidare till packavdelningen. Nu är snart möbeln hemma hos dig. Delarna tas fram. På bilden ser du delar till en av våra stolar. Här är delar till en av våra stolar. Vi använder tappar i konstruktionerna. Varje möbel signeras av ansvarig finsnickare. Möbeln dateras och får sitt serienummer. Möten slipas i fas. Detta är tidskrävande men resultatet blir så mycket bättre. Delarna märks för att passa ihop färgmässigt. Detta ska bli luckor. Alla beslag maskeras innan de ytbehandlas. Ytbehandlingen sker alltid i minst två skikt med mellanslipningar. Detta gör ytan sammetslen. Alla möbler har en följesedel med beskrivning som följer produkten genom hela tillverkningen. Lådorna är oftast ihopsatta med dold försinkning, på klassiskt och vackert vis. Beslagen är av rostfritt stål, inslipade i perfekt passform. På vår förvaringsmöbel Sundre har vi nederst på lådan glidlister i bok som gör att lådan glider lätt och rätt. I denna lådrad kan du följa det obrutna ådringsmönstret. Vi märker upp de delar som ska bli lådfronter redan när vi får in virket.

6 Ett Bioskinn är ett vegetabiliskt garvat Gotländskt pälslammskinn. Att garva med vegetabilier är en uråldrig process som helt är i samklang med naturen. G.A.D använder sig uteslutande av Bioskinn och med anledning av detta besöker vi nu Eva Samuelsson på Bioskinn för en liten pratstund. När Bioskinns initiativtagare Eva Samuelsson som sommarbarn för första gången kom till Gotland förändrades allt. Som stadsunge med stadsögon häpnade jag över den Gotländska floran! Jag lärde mig om växter och så småningom också vad dessa kunde användas till berättar Eva. Allt det naturen ger oss gratis Att ta tillvara det som naturen ger oss gratis i sin naturliga form, och att blåsa liv i och förvalta ekologiskt gångbara kunskaper från förr, blev för mig min drivkraft Passionen för botanik föddes således tidigt men företaget Bioskinn drog Eva igång för 7 år sedan. Det blev en utmaning att hitta ett garveri. Idag är hon tacksam för att ha tillgång till Donnia skinn AB som satsar på den alternativa vegetabilgarvningen och i förlängningen så även vi på G.A.D Ett vegetabilgarvat Bioskinn förosakar inga metallallergier och är garanterat fritt från miljöbelastande kemikalier, helt i enlighet med naturens och hälsans villkor. De gamla väl beprövade kunskaperna har väl aldrig känts mer moderna och angelägna än just nu avslutar Eva vår intervju med, och vi kan inte annat än hålla med. I Gutamålet och i de gotländska dialekterna finns ej ordet får. Vuxna individer i fårsläktet heter lamm och deras barn kallas lammungar. Fastlänningar (d.v.s. alla som ej är gotlänningar) för vilka ordet lamm betyder fårbarn skall ej bli bestörta. G.A.D:s lammskinn är vad ni benämner som fårskinn och ingenting annat. TEXT: MARTIN KRISTENSSON FOTO: AMIE SÖHR-HERTZ Vill du veta mer om Bioskinn besök G.A.D Butik & Showroom Visby Här kan du köpa lammskinn och andra produkter från Eva Samuelsson och Nygårds Ifrån Nygårds, via Bioskinn och vår tapetserare, så hamnar skinnen på någon av våra möbler, och detta är vi mycket stolta över. Någon slutstation har dock våra lammskinnspallar och bänkar ej. De kommer att nyttjas av många över flera generationer.

7 lammen håller det Gotländska kulturlandskapet öppet på ett varsamt och vackert sätt Det mjuka och vackert vemodiga gotländska landskapet böljar fram på sin kalkstensplatå. Den oändliga horisonten, de små kalkstensgårdarna och det artrika kulturlandskapet som vårdas och hålls öppet tack vare Gotlands alla tusentals kulturvårdare, nämligen fåren (eller lammen som de heter på Gotländska), ja Gotland är fantastiskt! För det är faktiskt så att just lammen och lammuppfödningen präglat denna ö extra mycket och tur är väl det, för utan dem hade Gotland inte smakat så gott och ej heller varit så vackert att titta på. Inom denna kontext får vi tillägga att utan lamm hade ej heller G.A.D varit lika skönt att sitta på eller inreda med. En solig försommardag besökte vi lammgården Nygårds som ligger på gotlands västkust, ett par stenkast söder om Visby. Fam. Pontus Wiman är fjärde generationen av lammuppfödare på Nygårds och totalt strövar ca. 850 lamm omkring på ägorna. Att föda upp lamm är den mest naturliga formen av att hålla tamboskap säger Pontus. Miljöpåverkan är obefintlig i jämförelse med t.ex. uppfödning av nöt och gris och dessutom håller lammen det gotländska kulturlandskapet öppet på ett varsamt och vackert sätt. Lammkött är dessutom nyttigt och fantastiskt gott Nygårds föder upp rasen Gotlandsfår, en ca. 100 år gammal pälsras med ett skinn och en ull som i kvalitet, glans och färg harmoniserar perfekt med våra G.A.D-möbler. Lamm mår bäst om de får ströva fritt på en gård och är så beskaffad att de själva kan välja när de vill vara ute eller inne säger Pontus. Uppfödningen innebär hårt arbete men den är i stort ganska bekymmersfri. Gotlandsfåret är en gammal och tålig ras, helt framavlad för att passa in här på Gotland De flesta lamm slaktas under hösten och i samband med detta skickas skinnen iväg för garvning (se artikel om Bioskinn). Köttet säljs bl.a. på Saluhallarna i Stockholm samt naturligtvis här på Gotland och i Nygårds egen gårdsbutik. TEXT: MARTIN KRISTENSSON FOTO: AMIE SÖHR-HERTZ Besök gärna vackra Nygårds! Huvudbyggnaden har anor från 1700-talet och på gården finns en mysig gårdsbutik För mer information gå in på

8 Ala Ala är samlingsnamnet på en serie lättplacerade sido- och avställningsbord samt två skrivbord i olika storlekar och höjder. Du väljer själv träslag, ytbehandling, skiva, höjd och storlek. Finns i björk och ek i höjderna 55 och 73 cm. Vitoljad björk och oljad ek som standard. Går även att få målad eller med annan ytbehandling som tillval. Välj mellan skiva i trä, gotländsk kalksten eller betong med försänkning (35 och 80 cm bord). Höjd: 55, 73 cm Djup: 35 cm Längd: 35, 55, 80, 100 cm Ala två-lådor Ala två-lådor är ett klassiskt litet avställningsbord/skrivbord som får plats överallt. Vitoljad björk eller oljad ek som standard. Skiva i trä, gotländsk kalksten eller granit. Går även att få målad eller annan ytbehandling som tillval. 800 Höjd: 73 cm Djup: 35 cm Längd: 80 cm Kristian Eriksson När jag startade G.A.D visste jag faktiskt inte om det fanns tillräckligt många som skulle uppskatta det som jag verkligen brann för och saknade, nämligen möbler byggda på riktigt av riktiga material. Allt sedan första möbeln, Fåröbänken, har vi varit kompromisslösa i vår strävan efter kvalitet, och nu efter snart 15 år kan vi glatt konstatera att det finns många fler som tänker som vi. Intresset för G.A.D ökar stadigt och allt fler väljer att se vad man faktiskt får för sina pengar då man investerar i nytt. Jag vill påstå att G.A.D verkligen drivs med hjärtat! Hjärnan är naturligtvis också med då vi tänker långsiktigt! Billigt är inte så billigt på sikt och snabba lösningar fungerar inte så bra i längden. Som sagt så uppskattar allt fler våra produkter, både i Sverige och utomlands. Vi märker att många snart återvänder till oss efter det att de köpt sin första G.A.D-möbel. Detta är mycket glädjande och inspirerar oss att fortsätta framåt. Tack för det alla kunder! Kristian Eriksson Fomgivare och grundare av G.A.D

9 Sommarnöjen väljer G.A.D 2008 startade Tomas Tjajkowski tillsammans med byggingenjören Peter Erelöf företaget Sommarnöjen som specialiserat sig på arkitektritade lantställen. Om företagskonceptet säger Tomas så här: Vi förverkligar våra kunders sommarhusdrömmar från ax till limpa! Allt ifrån hjälp med bygglov och strandskyddsdispens till nyckelfärdiga sommarhus där alla utvalda detaljer sitter på rätt plats - alltid till fast pris och med garanti. Vi arbetar medvetet för att våra hus ska kännas lantliga och bli en kontrast till livet i stan utan att för den skull kompromissa med rena former och proportioner, fortsätter Tomas. byggs ofta för att fungera som en samlande punkt för familjen över en livstid och det kräver att husets form, funktion och inredning verkligen håller. Därför har vi valt att inreda med G.A.D! När vi bygger våra hus använder vi oss av de material som finns i den omgivande naturen. Vi ser G.A.D:s möbler som en vacker förlängning av detta. Precis som i våra hus arbetar de med ek och björk, granit och kalksten. Formerna är medvetet enkla och vilsamma och därför lockande. Dessutom drivs människorna bakom G.A.D av samma visioner som vi själva att göra ärliga och genomarbetade produkter som håller livet ut Hus som tål tidens tand och står över flyktiga modenycker. Det fasta boendet förändras i takt med livets olika skeden. Det är annorlunda med ett lantställe. Det Besök gärna Sommarnöjen på: Ala skrivbord Ala skrivbord går att få med en eller två lådor och i två storlekar. I vitoljad björk eller oljad ek som standard. Skiva i trä, gotländsk kalksten eller granit. Bemålad eller med annan ytbehandling som tillval. Beslagen är i inslipat rostfritt stål. Höjd: 73 cm Längd: 100, 135 cm Djup: 50, 60 cm

10 Bläse ellips En riktig eye-catcher som snabbt blivit mångas favorit! Ett elliptiskt bord med obruten sarg, svävande skiva i gotländsk kalksten eller i betong med dekorativ och funktionell skålning i mitten. Välj mellan underrede i björk eller ek Höjd: Längd: Djup: 50 cm 160 cm 50 cm Lye 460 Lye utmärker sig med sin grafiskt enkla form och går att få i två storlekar. Skiva i gotländsk kalksten eller granit. Det finns även möjlighet att få ett schackmönster ingraverat i stenskivan till det kvadratiska bordet. Lye går att måttbeställa efter egna behov och önskemål I två standardstorlekar: 57x57 med höjd 53 cm eller 120x46 med höjd 46 cm 570

11 Bläse Bläse soffbord finns i två storlekar. Till det större bordet ingår en enkel underskiva i treskiktsfog som täcker halva bordets längd, från yttre ben till mellanben (ej med på bild). Som tillval går det även att få ytterligare en underskiva samt en underskiva till det mindre bordet. Finns i björk eller ek med skiva i gotländsk kalksten eller granit. 50 Storlek 160x50, 82x50 cm och höjd 53 cm Hejnum Populära Hejnum finns i flera former och storlekar. I massiv björk eller ek och med bordsskiva i gotländsk kalksten och granit. (Granit finns endast att få till rektangulära och kvadratiska Hejnum.) Björken är som standard vitoljad och eken är oljad men andra typer av ytbehandling eller målning kan fås som tillägg ø Storlek: 85x85, 120x60, 100x100, rund 90 cm. Höjd 53 cm Kalksten Kalkstenen är ett av G.A.D:s signum ett vackert och spännande material som bildades för 400 miljoner år sedan, rikt på fossil och med fantasieggande struktur. Kalkstensskivans färg och struktur avgörs av var och på vilket djup blocken bryts och vi på G.A.D har sedan starten haft en fäbless för den s.k. Hoburgsmarmorn (läs mer om denna i artikeln om stenindustrin i Burgsvik). Mindre håligheter och små urslag kan förekomma i våra stenskivor. Detta beroende på hur stenen bildats samt hur fossilerna är placerade. Med naturmaterial får man räkna med sådant. Kalksten är ett relativt poröst material som således måste mättas innan användning. Detta görs kontinuerligt med vanlig gulsåpa och vatten. Denna skonsamma och väldoftande impregnering ger en tålig yta som skyddar mot det mesta som kan tänkas fläcka t.ex. en soffbordsskiva. Torka bort utspillt rött vin och kaffe omgående. Noggrant beskrivna skötselråd följer med varje möbel.

12 Ardre slagbord Ardre är namnet på vårt klassiska slagbord. Finns i ek eller björk. Finns även med målat underrede som tillval. Skivorna som vilar på ingradade stöd håller sin perfekta funktion trots växlingar i väder och vind. Plats för stolar i mittsektion. Höjd: Längd: Djup: 74 cm 71/198 cm uppfällt. 90 cm / Alva Ett rejält matbord med 32 mm tjock skiva i ek eller björk. I ena kortändan finns en utdragslåda som innehåller en förlängningsskiva. Utdragen kan denna även användas som avställningsyta. Extra skiva går att få som tillägg. Med två förlängningsskivor blir bordet nästan 3 meter långt. I vitoljad björk eller oljad ek. Längd: Höjd: Djup: 175, 200 cm. 74 cm. Förlängningsskiva 48 cm 95 cm.

13 Hejde Vårt mest populära matbord med svävande skiva som med specialbeslag och nedfällbart stödben kan förlängas upp till 4 meter. Ett Hejde standard kan förlängas med 2 extraskivor. Finns som ellips, rektangulärt eller runt. (Det runda kan förlängas med max 2 extraskivor, 3 m.) Storlek: Ellips 200x110 cm, rektangulärt: 200x100 cm, runt 120 cm. Höjd: 74 cm

14 Våra stolar Vi har tre stolar i vårt sortiment. Den klassiska Fröjel och de två modernare Lansa och Lauter. Våra stolar är mycket bekväma då stor omsorg har lagts vid att hitta rätt skålning och lutning i sits och rygg. Det måste vara bekvämt att avnjuta en god middag och därefter lika bekvämt att sitta kvar, umgås och luta sig tillbaka Fröjel Vår mest traditionella stol. Du kan få den med träsits, stoppad sits eller med lös dyna av lammskinn, tyg eller läder. Bredd: 44 cm Höjd: 98 cm Sitthöjd: 45 cm (träsits) Sittdjup: 42 cm Tygåtgång vid stoppad sits: 0,6 m för två stolar.

15 Lansa En lätt och finsnickrad stol. Du lyfter den med ett enda finger och sitter bekvämt hela kvällen. Skålad sits och rygg. Tyg eller skinnsits. Höjd: 92 cm Sitthöjd: 45 cm Bredd: 41 cm Sittdjup: 39 cm Tygåtgång: 0,6 m för två stolar Lauter Både sits och rygg är skålade och stoppade för högsta komfort. Den valbara klädseln i läder eller tyg kanalsys och den genombrutna ryggen visar även upp klädseln utåt och bakåt. Just denna stol använder sig allt fler restauranger av tack vare att den ej tappar sin komfort under längre sittningar. Prova själv! Vi lovar att du vill sitta kvar länge! Höjd: Sitthöjd: Bredd: Sittdjup: 92 cm 45 cm 41 cm 38 cm

16 Våra stoppade möbler Stoppade möbler är de enda i vårt sortiment som vi låter externa hantverkare hjälpa oss med. Två av Sveriges på området bästa producenter samarbetar vi med. Bra skall det vara! Lika bra som G.A.D självt! Vissa snickeridetaljer tillverkar vi själva, och som alltid i massivt trä. Stoppning av högsta kvalitet av sjöfågelfjäder och polyeter. Klädsel väljer du själv, men tänk på att välja ett tyg/skinn av god kvalitet och slitstyrka. Ta en titt i G.A.D Butik & Showroom och välj bland våra egna favoriter från Fanny Aronsen, Elmo och Gabriel m.fl. Tingstäde Fåtölj, 2-sits och 3-sitssoffa med stomme i massivt trä. Ben och ryggstöd i björk, ek eller blästrat och högglanspolerat rostfritt stål. Klädsel; tyg eller skinn, du väljer själv. En smäcker soffa/fåtölj med lätta linjer och stor bekvämlighet. Material: Höjd: Sitthöjd: Längd: Djup: Sittdjup: Björk, ek, rostfritt stål 80 cm 45 cm 200, 137, 77 cm 75 cm 55 cm

17 Gothem Provsitt Gothem! Vi tror inte du provat många fåtöljer som är så bekväma som just Gothem. Ryggkudde ingår alltid. Till den högre modellen ingår även nackkudde. Sittplymå med sjöfågelfjäder. På benställning i björk eller ek med beslag i rostfritt stål. Höjd Bredd: Djup: Sittdjup: 70/95 cm 65 cm 80 cm 54 cm Fridhem En traditionell och omhuldande fåtölj och soffa i modern tappning. Stomme i massivträ och stoppning i sjöfågelfjäder. Ben i björk eller ek. Finns som fåtölj, 2,5 sits, 3,5 sits med fotpall. Höjd: Längd: Djup: 70 cm 71/175/195cm 90 cm

18 Fårö Vår egen klassiker, pallen/bänken Fårö som vunnit pris Utmärkt Svensk Form! Fårös dyna i naturgummitagel pryds av ett eller två sammansydda vegetabiliskt garvade lammskinn, naturligtvis uppfödda på Gotland. Mot tillägg kan du få Fårö målad eller med annan ytbehandling. Bredd Höjd Sittdjup 55/105 cm 54 cm 42 cm Lite kunskap om trä Trä är ett fantastiskt material; förnyelsebart, vackert och levande! En del av naturen som man tolkat, förädlat och flyttat med sig in! Fördelarna med trä är alldeles för många för att redovisa, men just på grund av att det är ett levande material stöter vi som snickeri på vissa svårigheter som är viktiga att poängtera. Trä rör sig! Det expanderar och kontraherar beroende på årstid, luftfuktighet och temperatur. Våra möbler är byggda för att följa träets cykliska rörelser. Alla möbelns delar fiberriktas så att de strävar i samma riktning, annars spricker de och blir sneda och slår sig. Trä böjer sig och vi motverkar detta med olika varianter av gradlistning. Syna en G.A.D-möbel i sömmarna! Varje detalj har en estetisk poäng men också en djupare praktisk mening. Trä har alltid kvar lite av den vilda naturen i sig och det gäller att tämja denna vildhet utan att göra den onaturlig. Trä måste skötas. Mer i början och mindre med åren. När möbeln är nyslipad och nyoljad är den sammetslen, men med tiden blir den strävare. Detta beror på att fibrerna i träet reser sig då träet tar åt sig av ny fukt. Ekmöbler i synnerhet bör slipas med fint slippapper ett par gånger efter leverans och sedan oljas in. Efter detta blir ytan len igen och inoljning behöver inte ske speciellt ofta. I mycket torrt klimat bör möbeln oljas in oftare. Visste du att mindre slagmärken ibland kan avlägsnas med en fuktad trasa och ett strykjärn? Placera den fuktade trasan på slagmärket och värm försiktigt på hög värme med strykjärnet. Träet sväller till och gropen/slagmärket fylls ut igen. Pröva själv! En möbel i massivt trä kan alltid slipas om vid behov. Olja sedan in den igen och möbeln är som när den lämnade snickeriet igen! Detta går aldrig att göra med fanerade och laminerade möbler. Återigen, G.A.D arbetar uteslutande med massiva material! Genom att använda glidlister i bok som är ett fetare träslag löper lådor lättare. Skulle lådorna gå trögt detta till trots kan du med ett vanligt stearinljus stryka in glidytorna. Och så går lådan lätt igen!

19 Havdhem Populär sittbänk med praktiska förvaringslådor undertill. Den finns nu i 2, 4 eller som special 6 med lådors längd. Standardsits i svart skinn eller med tyg som tillval. Som alltid hos G.A.D är samtliga lådfronter tagna ur samma bit virke vilket ger möbeln vackra obrutna ådringslinjer. Beslagen är i inslipat rostfritt stål. Höjd: 46 cm Längd: 58,111, 163 cm Djup: 36 cm Endre Pall/barpall med fotstöd i rostfritt stål på de två högre modellerna. Träsits som standard. Finns med sits i läder, ulltyg eller lammskinn. Data Bredd: 44 cm Höjd: 45, 68, 78 Sittdjup: 30 cm Bemålat med Farrow & Ball G.A.D Butik & Showroom i Visby har länge önskat utöka sitt sortiment med färger och tapeter. Färg som i kvalitet håller samma höga standard som vi själva håller. När vi för ett tag sedan kom i kontakt med Farrow & Ball kände vi att vi hittat precis det vi letat efter. Brittiska Farrow & Ball har sedan 1940-talet utvecklat, finslipat och renodlat sina färger och tapeter och idag är de ett av de mest miljövänliga alternativen på marknaden! Deras färger innehåller ca. 30% mer pigment än övriga färgproducenters och deras kulörkarta is to die for På G.A.D Butik & Showroom hittar du ett stort urval av hela deras sortiment som på kort varsel går att få hem till dig eller till den möbel som du vill ha målad. Ta en titt på

20 Wisby Vår mest tidskrävande och komplicerade möbel. Lite av G.A.D:s egen kronjuvel. Att få till exakta avstånd mellan alla lådor och luckor kräver sin tid och skicklighet då inga mellanväggar finns som stöd. Finns i ek eller björk. Toppskiva i gotländsk kalksten. Välj själv om du vill ha speglar i frostat glas eller trä. Inslipade beslag i rostfritt stål. Hyllplan som tillval. Längd: Höjd: Djup: 164 cm 89 cm 43 cm Norrvange Skänk i massiv vitoljad björk eller oljad ek. Individuellt inslipade lådor med beslag i inslipat rostfritt stål och halvförtäckt sinkning. Översta hyllan fast, resterande flyttbara. Norrvange finns i tre storlekar. 2, 3 respektive 4 fack bred. Storlek: Höjd: Djup: 72, 107, 141x36 cm. 96 cm 36 cm

21 Ardre avställning Ardre avställning är en av våra mest populära möbler och detta tack vare att den är så lättplacerad. Passar faktiskt lika bra överallt där du behöver ett avställningsbord, i köket, hallen, vardagsrummet eller i ditt planteringsrum/orangerie. Välj själv skivor i trä, kalksten eller granit. Inslipade beslag i rostfritt stål. Längd: Höjd: Djup: 122 cm 90 cm 35 cm

22 Öja CD/DVD/pocket-förvaring med tyngd! Få överblick över dina samlingar på ett för en gångs skull snyggt sätt! I massiv björk eller ek med en sockel av ett stort stycke gotländsk kalksten. Sockeln monteras vid leverans. Hyllan har plats för 260 CD. Alla hyllplan utom ett är flyttbara vilket gör att den även fungerar för DVD och pocketböcker. Material: Höjd: Bredd: Djup: Björk, ek, kalksten 169 cm 29 cm 15 cm 169 Karlsö Sängbord Sängbord i massiv björk eller ek med skiva i granit eller gotländsk kalksten. Med en låda i samt ett flyttbart hyllplan undertill. Lucka finns som tillval. Lådan och luckan med beslag av inslipat stål. Vid tillvalsbeställning anges om luckan skall vara vänster- eller högerhängd. Material: Skiva: Bredd: Djup: Höjd: Björk eller ek Kalksten eller svart granit 45 cm 40 cm 69 cm Karlsö sänggavel En sänggavel utöver det vanliga! Levereras som standard med spegelfyllning av skiktlimmat trä. Välj mellan björk eller ek. Fyllning kan även fås i ekspont, björkspont, tyg eller i vegetabiliskt garvat gotländskt lammskinn mot tillägg. Gaveln vilar på ben och fästs mot väggen med en trälist. Material: Björk, ek. Tyg eller fårskinn i spegel som tillval. Bredd: 96, 126, 186 cm Höjd: 110 cm

23 Klinte grundmodell i björk. ett flyttbart hyllplan ingår. Klinte i björk med ett extra hyllplan och en låda. Glasskiva på toppen. Klinte Ett praktiskt hyllsystem bestående av tre grundenheter. Som mindre vägghängd hylla/avställningsbord eller som en hylla bestående av 4 moduler, med eller utan ben. I alla Klinte kan sedan hyllplan och lådor sättas i efter behov. Lådorna vilar på ett hyllplan. Den mindre Klinte är vägghängd och tänkt som sängbord/hallbord, ett bord/avställningsyta för mobiltelefon, tidningar etc. En skiva i frostat härdat glas, kalksten eller betong kan komplettera som toppskiva som praktiskt skydd och vacker detalj. I grundmodulen ingår ett hyllplan. I bakkant på den mindre Klinte finns ett urtag för sladdar till mobiltelefoner. Klinte fyra moduler finns som sagt med eller utan ben. Passar utmed vägg eller för det mindre rummet som är i behov av t.ex. en bokhylla. Välj mellan massiv björk eller ek. Klinte i ek med skiva i kalksten, ett extra hyllplan och låda. Klinte försänkt betongskiva. Klinte vägghängd Höjd: 41 cm Bredd: 36 cm Djup: 26 cm Tillval: hyllplan, lådor, toppskiva i glas, kalksten eller betong Klinte 4 moduler Höjd: 64/73 med ben Bredd: 71 D: 26 cm Tillval: hyllplan, lådor / Butik & showroom På G.A.D Butik & Showroom visar vi upp hela vårt sortiment. Botanisera bland ytbehandlingar, speciallösningar, material och tyger. Genom vår personal får du en grundlig genomgång av möblerna och vår produktion, och i direkt konsultation med vårt snickeri om så behövs. Förutom vårt eget erbjuder vi dig ett brett utbud av inredningsprodukter, allt från designklassiker till småskaligt hantverk. Framför allt samarbetar vi med svenska och skandinaviska leverantörer och så framhåller vi naturligtvis det Gotlandsproducerade lite extra. G.A.D Butik & Showroom visar även konst. En utställning per månad är upplägget och gärna med Gotländsk anknytning. Med vår inredningstjänst kan du också få konsultation för det privata hemmet och den offentliga miljön, från helhetsslösningar till enstaka detaljer. Det är också till oss du vänder dig om du är intresserad av Farrow & Ball. Hästgatan Visby Telefon: kundservice vardagar Telefon: visby@gad.se

24 Kalkstensfabriken i Burgsvik För 400 miljoner år sedan bildades den Gotländska kalkstenen. Kalksten varierar i kulör, fossiltäthet och marmorering beroende på vart på Gotland man brutit den. Den rödlätta och fossilrika s.k. Hoburgsmarmorn som blivit ett av G.A.D:s signum bryts och förädlas på Gotlands Kalkstensfabrik i Burgsvik, ca. 7 mil söder om Visby i Öja socken. Följ med oss på en sväng till Storsudret, Gotlands sydligaste del. Gotlands Kalkstensfabrik som grundades 1873 har genom åren skeppat ut tusentals ton sten till privata och offentliga byggen, till interiörer och exteriörer, till bygget av Riksdagshuset och med bil upp till vårt snickeri i Hemse. I stenbrottet bryts de gigantiska blocken. Dessa ramsågas sedan till önskade format samt ytbearbetas i fabriken/stenhuggeriet under platschef Göran Petterssons erfarna direktiv. Trots att Kalkstensfabriken är ett modernt företag har inga fundamentala förändringar ägt rum vad gäller bearbetningsteknik sedan företaget grundades för snart 150 år sedan. Kunder och återförsäljare som besökt Kalkstensfabriken är alla lika fascinerade. - Det är som om tiden helt stått still, berättar de och visst är det fantastiskt att en sådan näring kan överleva i stort sett oförändrad, och då ej som museum utan som riktig arbetsplats och som en av G.A.D:s mest betydelsefulla underleverantörer. Kalkstenen har nästan blivit synonymt med G.A.D och tillsammans med betong och lammskinn utgör den grunden i vår materialromantiska hyllning till vår inspirationskälla, Gotland. När man skaffar en kalkstensmöbel från oss får man bokstavligt talat ett stycke Gotland med sig hem. En bit 400 miljoner år gammalt Storsuder. Vill du veta mer om Gotlands Kalkstensfabrik rekommenderar vi verkligen ett studiebesök! Du kan även besöka deras hemsida.

25 Roma förvaringssystem Förvaringsystem i massiv björk eller ek som tillverkas helt efter dina önskemål. Konceptet Roma är ett förvaringssystem som bygger på modulstorlek 40x40 eller 40x80 cm. Den minsta enheten i serien är modulstorleken med innermåtten 40x40 cm. Denna storlek kallas 1x1 moduler. Roma kan byggas upp till 5x3 moduler stående eller liggande. I de olika modulerna kan luckor, lådor, lådsatser och hyllplan monteras. Detta koncept innebär att du som kund faktiskt kan skräddarsy din förvaringsmöbel helt enligt de behov och förutsättningar du och dina habitat har. Så tänk till, här kan du skapa den möbel du har behov av! Alla moduler med lucka eller lådor kompletteras med rygg/bakstycke. Möbeln vilar på sockel, ben eller hjul och kan också vägghängas då storlek tillåter. Som vanligt i massiv björk eller ek med naturlig ytbehandling i olja eller vitolja i flera skikt. Roma Modulbaserat förvaringssystem i björk och ek som tillverkas efter önskemål och beställning.

26 Roma serien bygger på moduler som kan beställas från storlek på en modul med innermått 40x40 cm upp till 5x3 moduler. Dessa fylls sedan med önskad funktion. Moduler kan göras till en större modul som i nedre högra hörnet på skissen nedan. Roma 1x1 Öppen eller med fällbar lucka Öppen eller med dörr Finns även med 2/3-del höjd anpassad för sitthöjd eller lägre audio/tv-bänk Innermått: 27x40 eller 27X82 cm Roma 5x3 Välj djup på stommen. Finns som 26 cm, 32,5 cm och 46 cm. Välj även om du vill ha vägghängning. Liten lucka med smal eller bred ram. Ange alltid åt vilket håll luckan ska monteras. Välj även spegel i luckan. Trä, frostat glas eller målad. Bakom luckor och lådor är alltid en täckt rygg. Lucka som täcker två moduler. Med smal eller bred ram. Fällbar lucka. Endast med smal ram. Endast en halv modul hög (19 cm). Lådsats med tre eller två lådor. Även enkel. Enkellåda är något lägre och sätts högst upp i modul. De monteras på glidlister i bok. Hyllplan i längd 40 och 82 cm. Trä eller glas. Ben eller sockel i samma längd som enheten. Ben 15 cm höjd standard (kan ändras som tilllägg ). Sockel 10 cm hög. Hjul på sockel. Kalksten eller Granit som skiva. Dyna om Roma önskas som sittmöbel.

27 Roma mobil arbetsenhet Mobil arbetsenhet med skiva som är höj/sänkbar, svängbar och lutningsbar. Grundenheten är en 2x1-modul på hjul med en specialkonstruerad låda som kan dras ut åt bägge håll (beroende på vilken sida användaren arbetar). Två hyllplan ingår. Enheten kan kompletteras med ytterligare en låda eller dörrar. Höjd: cm Djup: 45 cm Längd: 86 cm Roma mobil har en lite speciell bakgrund: Den konstruerades då en kund efterfrågade en enklare arbetsplats/kontor som skulle kunna flyttas med till sommarhuset under semestertid och där vid behov lätt plockas fram och sedan lika lätt ställas undan. Arbetsenheten skulle också kunna fungera tillsammans med en bekvämare fåtöljs lägre sitthöjd och mer lutande rygg. Kristian, vår formgivare tänkte till och är mycket nöjd med resultatet, så även vår kund som nu enklare kan arbeta och umgås samtidigt. Med Roma mobil kan du arbeta bekvämt och samtidigt professionellt i miljöer och situationer utanför din ordinarie arbetsplats. Datorn och dokumenten framför dig svänger du lätt undan och möbeln skjuts enkelt åt sidan då kanske andra saker är i görningen.

28 Specialmodeller av Roma Specialmodeller som bygger på Romas mått och utseende men som ej går att använda i moduluppbyggnadssystemet Roma audio/tv Roma TV/audioenhet är tre moduler bred (d.v.s. 3x1) och har ett öppet fack med hylla på 82 cm bakom två dörrar. Den tredje modulen är som standard öppen. För kablage och ventilation är hål utskurna ur bakstycket. Enheten kan kompletteras med ytterligare hylla, dörr eller lådsats samt kalkstensskiva som på bilden. Lådsatsens mått är i sådana fall anpassade för förvaring av DVD-film samt fjärrkontroller. Lådan kan tack vare specialbeslag dras fullt ut. Höjd: 62 cm Djup: 46 cm Längd: 129 cm Roma låg skänk med skjutdörrar Skänk med 2 skjutdörrar. Ett hyllplan för ena sektionen ingår, dubbla hyllplan mot tillägg. Speglar i frostat glas eller trä, beslag i inslipat rostfritt stål. Hål utskurna ur bakstycke för kablage och ventilation om möbeln önskas användas som audio/tv-bänk Kalkstensskiva som tillval. Möbeln kan också fås i olika höjder beroende på underrede. Höjd: 59 cm Djup: 34, 46 cm Längd: 171 cm Roma skåp/vitrin Skåp med 2 dörrar som täcker ett helt öppet fack. Välj mellan breda eller smala dörramar. Speglar i frostat glas, klarglas eller trä. Kalkstensskiva och hyllplan som tillval. Kan även fås i dubbel höjd. (På bilden även en vägghängd Roma ur standardsortimentet.) Höjd: 101/185 cm Djup: 32,5/46 cm Bredd: 86 cm GAD 32

29 1.En månad innan varje serieomgång beställer vi hem och förbereder material. Det tar ungefär 6-8 veckor att bygga en Roma från ritning till leverans. 2. När vi får in din beställning tar vi fram en ritning och noterar eventuella justeringar, måttavvikelser och speciella önskemål. Denna ritning följer sedan möbeln under hela tillverkningsprocessen. 3. På grund av att du ritar din egen specifika Roma är ingen möbel i serien den andra lik. Ansvarig snickare, i denna bildserie Stig, planerar och ansvarar för att alla unika/specifika mått under hela tillverkningsprocessen överen stämmer med ritningar och material. 4. Stommen tillverkas sedan för det antal luckor och lådor som ska finnas i möbeln. Alla möten putsas i fas. Detta tar lång tid men är väl värt resultatet. Så här tillverkas din Roma 5. Lådor och luckor tas fram. Den ansvarige snickaren kombinerar och anpassar färg- och mönstervariationer. Det blir dock alltid vissa skillnader - så är det med naturliga material. Lådorna på bilden är framtagna ur samma stycke trä. Ådringsmönstret bryts ej och möbeln känns harmonisk och sammanhållen. 6. En låda tar sin tid att tillverka. Dold försinkning och beslag i inslipat rostfritt stål. Det krävs stor erfarenhet och lätt handlag för att inte bränna träet när det hårda stålet slipas på plats. 7. Luckor och lådor monteras i möbeln. Varje lucka/låda monteras och slipas in på sin specifika plats för att ge jämna avstånd. Ingen lucka/ låda är den andra exakt lik, detta gäller även för den plats i vilka de perfekt ska sitta. 8. På undersidan av lådorna skrivs möbelns serienummer samt en siffra som anger på vilken specifik plats lådan skall sitta. På undre bild ser du möbelns bakstycke och dess passform. 9. När snickaren är nöjd och har godkänt möbeln får den sitt G.A.Demblem samt en G.A.D-logotyp. Datum, serienummer och den ansvarige snickarens signatur skrivs på dold plats. 10. Ytbehandlingen utförs som standard i två skikt. Första skiktet utgör grund och får torka ett dygn. Den torra ytan slipas sedan innan toppskiktet läggs på. Detta tar mycket extra tid i anspråk men är väl värt det. 11. Innan leverans kontrolleras möbeln ännu en gång. 12. Möbeln packas och emballeras sedan i tjock kartong och spänns fast på specialtillverkad pall. Med i försändelsen finns även skötselprodukter och skötselråd. Nu är möbeln nästan hemma! Tillverkningsprocessen innehåller många fler moment och faser än de vi gått igenom här ovan. Dessa är dock de viktigaste. Den extraintresserade får gärna höra av sig till oss om man vill veta mer om t.ex. kantbrytning, fogning och fasning och dyl.

30 Sundre Förvaringssystem som baseras på lådor/luckor/fack i tre storlekar. Möbeln tillverkas tillika Roma helt enligt dina unika önskemål. Kombinera lådor och luckor och bli din egen formgivare! Sundre byråsystem Förvaringskonceptet Sundre bygger på tre olika modulstorlekar av lådor/luckor/fack som kan kombineras helt enligt personliga önskemål. Sundre byggs alltid i massivt trä av högsta klassning, och ytbehandlas sedan med olja eller vitolja i flera skikt. Bredden på respektive fack är 27, 56 eller 85 cm breda. Ett stort fack är 85 cm brett, samma bredd som tre små fack eller ett mellanfack och ett litet fack. Höjden på facken är 22 cm. Minsta storlek är två små fack i bredd och max är nio små fack. Maxhöjd är fyra fack. Djupet på en Sundre är 45 cm. Längd: 32/63/91/121/182/210 Höjd: 44/68/92/116 Djup: 45 Välj låda/lucka. liten, mellan eller stor. Välj även smal eller bred ram och fyllning av frostat glas eller trä. Som tillval kan öppningar i ryggen tas upp om Sundre ska användas som TV/audio enhet. Välj om du vill ha sockel eller ben i samma längd som enheten. Ben 15 cm och sockel 10. Som tillval kan annan längd tillverkas. På detta sätt kan du reglera höjden. Välj skiva i samma längd som möbeln. Björk, ek, gotländsk kalksten eller granit. Skivan är 30 mm tjock. Du kan även välja sittdyna som skiva om du vill använda Sundre som sittmöbel.

31 Sundre är finsnickeri av yppersta klass Som alltid byggs också Sundre i massivt förstklassigt trä. Vid order tas ritning fram och alla speciella önskemål noteras. Stommen tillverkas och sätts samman. Varje låda vilar på glidlister i bok exakt slipade för att lådan skall fungera perfekt. Pröva att med ena fingertoppen skjuta in en större låda. Oavsett om du skjuter lådan från något av de yttersta hörnen glider lådan med lätthet in i perfekt passform. Detta helt utan förfulande mekaniska beslag som är så vanliga på andra möbler. (Sundres lådor kan vi dock ej sinka samman då deras fiberriktningar strävar åt motsatta håll.) Lådorna är kompletterade med justerbara nervlar som fungerar som lådstopp. Beslagen är av rostfritt stål inslipade i fas med lådfronten. Känn hur de ligger i fas med träet. Ytbehandlingen som vanligt i två skikt.

32 Sundre garderob Skåp med 2 skjutdörrar och klädstång. 1 hyllplan ingår. Beslag i rostfritt stål. Speglar i dörrar kan målas liksom att de kan erhållas i frostat glas. Levereras utan lådor men kan kompletteras med 2 lådor på varje hyllplan och målad ram i dörrar som tillval (som på bild). H: 200 cm D: 55 cm L: 124 cm Sundre specialmodeller Specialmodeller som bygger på Sundres mått och utseende men där modulkonceptet ej går att tillämpa. Sundre skänk Skänk med två skjutbara luckor och två öppna fack i mitten i storlek med Sundres mellanlåda. Mittfacken kan fyllas med fällbar lucka eller låda. Välj själv fyllning i speglar; trä eller glas (frostat eller klarglas). Trärena eller målade ramar, hyllor. Stenskiva i gotländsk kalksten eller trätopp. På bilden med 2 fällbara luckor och stenskiva som extra tillval. Höjd: 65 cm Djup: 45 cm Längd: 181 cm Massivträ Vet du att massivträ allt rör sig? Det krymper på vintrarna och ökar i storlek under sommaren när luftfuktigheten stiger. Det är därför som lådorna i gamla möbler går lätt på vintern och trögt på sommaren. Det böjer sig även efter årstiden vilket du kan se på bordsskivor. Det är därför som de flesta tillverkare ej använder massivträ. Förutom att det är betydligt dyrare är det även svårare att gör bra konstruktioner där hänsyn måste tas till att trä rör sig. Känslan och charmen i att äga en riktig möbel i massivträ finns det dock inget som kan ersätta!

33 G.A.D och det offentliga rummet Med denna artikel tänkte vi titta lite närmre på hur G.A.D fungerar i offentlig miljö. Vi har tagit hjälp av krögarna Gabriel Sahlin På G:a Masters, Fredrik Malmstedt på 50 kvadrat samt hotellägarna Johan Hellström på Fabriken Furillen och Oksana Fromenko på Kungsbron Hotell då dessa valt att inreda sina näringar med just G.A.D. På helt andra sätt än i det privata hemmet utsätts offentlig inredning för slitage och daglig hantering. Restaurang- och hotellmöblemang måste naturligtvis vara bekväma, snygga och praktiska men lika stora krav ställs på deras tålighet och hållbarhet. En svår nöt att knäcka produktionsmässigt. Ofta väljer dessa branscher billiga möbler i plast och MDF som i och för sig kanske är enklare att rengöra men som å andra sidan ofta saknar pondus och själ. G.A.D är tack vare vår kvalitet ett vackert, praktiskt och på sikt ekonomiskt alternativ och detta verkar allt fler i hotell- och restaurangbranschen upptäcka. Framförallt uppskattar jag möblernas tidlösa form säger hotellägaren Johan Hellström som driver den estetiska fullträffen Fabriken på Furillen på nordöstra Gotland. Möblerna fungerar stilmässigt oavsett rådande trend och man känner aldrig att de blivit passé. De är taktfulla och lätta att kombinera med annat Vi frågade vidare om hur den dagliga hanteringen påverkade möblerna. Visst slits borden och stolarna, precis som allt annat, men skillnaden är att G.A.D slits på ett snyggt sätt Johan avslutar med att tillägga, Vi har många internationella gäster här på Fabriken och möblerna väcker kontinuerligt stort intresse, även i media Entreprenören Oksana Fromenko driver bl.a. det nybyggda Hotell Kungsbron på Kungsholmen i Stockholm. När hon inredde hotellet valde hon G.A.D och detta är vi naturligtvis mycket glada över. Viktigast är dock att Oksana är nöjd och glad. Först vill jag poängtera att jag ej valde G.A.D tack vare prislapp, utan trots, säger Oksana. Möblerna kostar en del men efter det att man fått insyn i produktionen och hela engagemanget och verkligen förstått möblernas kvalitet väger detta mycket tyngre än kortsiktig ekonomi. Jag driver en rörelse som handlar om komfort och upplevelse och det vackra och fina med G.A.D förstärker detta. Svenskt hantverk utan fusk allt man kan önska sig när man köper inventarier! Här flikar vi in med att möblemang och inredning ofta är en mindre post av den totala driftkostnaden för en verksamhet. En mindre post som som gör mycket stor skillnad i trivsel, atmosfär och komfort. Ofta räcker det med ett par kunder extra i månaden för att kunna möblera med G.A.D. Mitt inne i Visby ligger restaurangerna G:a Masters och 50 kvadrat - två självklara hållplatser för nöjeslystna konnässörer. Båda restaurangerna är möblerade med G.A.D och så här tycker respektive krögare om det: En restaurang är ett koncept och varje aspekt av helhetsupplevelsen är lika viktig. Vi valde G.A.D på grund av den lokala anknytningen men viktigast var naturligtvis kvaliteten, komforten och stilen säger Gabriel Sahlin på G:a Masters. G.A.D bidrar stort till den helhet och atmosfär vi vill skapa varje kväll. På 50 kvadrat kan sittningarna bli långa, Fredrik säger så här: Vi fastnade för stolen Lauter. Den är otroligt bekväm och så även efter ett par timmars sittande. Den upplevelse du kan få av vällagad och smakutmanande mat får inte förtas av taskig inredning eller obekväma stolar. G.A.D passar oss utmärkt. Vi tackar Johan, Oksana, Gabriel och Fredrik med att säga att vi är mycket stolta över att våra möbler får inreda era fina inrättningar! Se mer information på:

34 Högklint bokhylla Den mest flexibla bokhyllan som finns? Du anpassar storleken på hyllfacken genom att i både höjdled och sidled placera hyllplan och sidor efter vad du ska förvara i hyllan. Du kan även komplettera din hylla med lådor och dörrar var som helst efter behov! Från det minsta hyllmåttet på 8,5 cm kan du både horisontellt och vertikalt verkligen skräddarsy! 8,5x8,5 cm är ett perfekt mått för att skapa ordning i din vinsamling. Från hyllmåttet 29,5 cm och uppåt kan du rita ditt eget figursydda bibliotek från pocket till foliant! Som sagt väljer du antal hyllplan och deras placering själv. Ett hyllplan är dock fast för stabilitetens skull (se ritning). Komplettera med dörrar och lådor efter behov. Välj om du önskar bakstycke. Välj höjd. Högklint finns i två höjder: 229 och 103 cm med ben som kan kortas om något lägre höjd önskas. Välj träslag: massiv björk eller ek. Välj sedan storlek, antal hyllplan, mellanväggar och lådor etc. Den lägre Högklint levereras med toppskiva. Hyllan levereras i delar och monteras på plats. Viktigt att poängtera är att den kan kompletteras och byggas ut i framtiden när t.ex. boksamlingen växer och liknande behov uppstår. Ben är indragna i bakkant för att trots eventuella golvlister komma tätt intill vägg. Alla delar är i massiv björk eller ek. Björken är alltid vitoljad och björken oljad i två skikt och mellanslipad. Bilderna visar Högklint i ek med dörrar i klarglas både uppe och nere, dessa kan eftermonteras. Ovan till vänster låg Högklint i björk med dörrar och lådor. Ovan visas tidningshyllor och lådor som finns i tre storlekar. Alla lådor har dold försinkning som på bilden. 44 cm 42 cm 86 cm 84 cm Fast toppskiva 82 cm Fast toppskiva 40 cm 212 cm 40 cm 82 cm Fast hyllplan 82 cm Fast hyllplan 40 cm Fast bottenskiva 82 cm Fast bottenskiva 40 cm 17 cm 10 cm Ben eller sockel

35 En bokhylla för bokälskaren! Facket med 30 cm höjd är anpassat för pocketböcker. Sedan kan facken anpassas för tidningar och tidskrifter horisontellt eller vertikalt. Anpassa facken för skulpturer och lampor och större böcker. Sätt i lådor där dessa önskas. Perfekt kökshylla Eftersom facken går att anpassa så flexibelt kan den användas som mer än bokhylla. De minsta facken förvara vinflaskor på ett bra sätt och alla kokböcker och verktyg blir lätt överskådligt. För TV och audio I det stora facket kan plats anpassas för TV. Lådor för kontroller och annat. Önskas dörrar kan dessa monteras i efterhand. 820 sektion 820 sektion 820 sektion 420 sektion 2290 Låg 820 sektion Låg 820 sektion 44 cm 42 cm 86 cm 84 cm Toppskiva som täcker översida på den låga Högklint 86 cm m toppskiva 40 cm 82 cm Fast toppskiva 82 cm Fast bottenskiva 82 cm Fast toppskiva 40 cm Fast bottenskiva 40 cm 17 cm Lösa hyllplan 82 cm 40 cm 29,5 cm 19 cm 8,5 cm Lösa lutande tidningshyllplan 40 cm bred 19 cm hög 40 cm bred 8,5 cm hög 19 cm bred 19 cm hög Lösa lådor Dörrar för övre och undre montering i hylla. Välj höger eller vänsterhängd. 82 cm 40 cm Lösa hyllplan stående 19 cm bred 8,5 cm hög

36 Sundre vitrinskåp med 2 skjutdörrar. 4 hyllplan ingår. Beslag i rostfritt stål. Kan kompletteras med 2 lådor på varje hyllplan och målad ram i dörrar (som på bild) H: 200 cm D: 45 cm L: 124 cm Sju skäl att köpa G.A.D Svensk design Massiva material - Naturmaterial Naturliga ytor - Olja i flera skikt Svensk tillverkning Miljön - närproducerat, inte slit och släng Kvalitet - möbler på riktigt som håller stil och funktion Investering - livslängd, högt andrahandsvärde GRAFISK FORM: AMIE SÖHR-HERTZ, KRISTIAN ERIKSSON TEXT: MARTIN KRISTENSSON STYLIST: EMELIE NYGREN FOTO: KRISTIAN ERIKSSON, AMIE SÖHR-HERTZ Hästgatan 10, Visby Tel: 0498/ info@gad.se

Roma förvaringssystem

Roma förvaringssystem Roma förvaringssystem Förvaringsystem i massiv björk eller ek som tillverkas helt efter dina önskemål. Konceptet Roma är ett förvaringssystem som bygger på modulstorlek 40x40 eller 40x80 cm. Den minsta

Läs mer

Ala. Ala med 2 lådor. Ala skrivbord. Alva. Ardre avställning. Ardre slagbord ek. Bläse. Prislista 2011-09-01

Ala. Ala med 2 lådor. Ala skrivbord. Alva. Ardre avställning. Ardre slagbord ek. Bläse. Prislista 2011-09-01 Ala Prislista 2011-09-01 Serie av klassiska mindre bord i björk eller ek med två höjder. Skiva i trä, betong eller kalksten. Annan ytbehandling på underrede mot tillägg. Höjd 53/73 cm Trä Kalksten Betong

Läs mer

Ala. Ala med 2 lådor. Ala skrivbord

Ala. Ala med 2 lådor. Ala skrivbord Prislista 2013-09-01 Ala Ala är en serie av klassiska mindre bord i björk eller ek. Skiva i trä, betong eller gotländsk kalksten. Betongskivan är nedsänkt på mitten. Valbar höjd; 53 eller 73 cm. Trä Kalksten

Läs mer

PRISLISTA. Februari

PRISLISTA. Februari PRISLISTA Februari 2016 ALA TRÄ KALKSTEN BETONG En serie mindre bord i björk och ek. Välj skiva. Betongskivan är nedsänkt på mitten. Välj höjd mellan 53 och 73 cm (samma pris). Höjd: 53, 73 Längd: 35,

Läs mer

Högklint G.A.D. Intro. Översikt

Högklint G.A.D. Intro. Översikt Produkt Product Monteringsanvisning Assembly manual Högklint Intro Högklint är ett flexibelt hyllsystem som finns i två standardhöjder; 229 och 103 cm med ben (med sockel blir den 7 cm lägre). Längden

Läs mer

hansk.se Inzel. Design John-Bertil Häggström

hansk.se Inzel. Design John-Bertil Häggström hansk.se Inzel. Design John-Bertil Häggström Nordisk design med stor valfrihet. Inzel. Design John-Bertil Häggström. Inzel är en stycke nordisk formkänsla med tidlös design. Den gemensamma nämnaren är

Läs mer

Östen Kristiansson Svensk möbeltradition sedan 1929

Östen Kristiansson Svensk möbeltradition sedan 1929 Östen Kristiansson Svensk möbeltradition sedan 1929 Bygga förvaring, varför? Hos oss på Östen Kristiansson hittar du ett brett standardsortiment av möbler anpassade för alla hemmets rum. Men efter drygt

Läs mer

Oscarssons. i småland

Oscarssons. i småland Oscarssons Möbel design & Tillverkning i småland 1 2 Besök vår webb! www.oscarssonsmobel.se Genuint & äkta Vi har valt att inte tumma på den kvalitet som svensk tillverkning ger. Vi använder ek som fått

Läs mer

furniture in time presented by Hans K

furniture in time presented by Hans K furniture in time presented by Hans K Rötter från Hyssna - från Hyssna till ett framgångsrikt internationellt möbelproducerande designföretag För den som är intresserad av möbler väcker namnet Hyssna direkt

Läs mer

Inzel. DESIGN: JOHN-BERTIL HÄGGSTRÖM. hansk.se

Inzel. DESIGN: JOHN-BERTIL HÄGGSTRÖM. hansk.se Inzel. DESIGN: JOHN-BERTIL HÄGGSTRÖM hansk.se Förnuft och känsla med massivt trä. Inzel är en kollektion i massivt trä som talar till både förnuft och känsla. Dess sköna och harmoniska former sprider en

Läs mer

PRISLISTA G.A.D. Februari 2016. www.gad.se. *Rekommenderade kundpriser inklusive moms i svenska kronor (SEK)

PRISLISTA G.A.D. Februari 2016. www.gad.se. *Rekommenderade kundpriser inklusive moms i svenska kronor (SEK) PRISLISTA Februari 2016 www.gad.se G.A.D *Rekommenderade kundpriser inklusive moms i svenska kronor (SEK) NU HANDLAR ALLT OM DETALJER! Vi utökar vårt sortiment med G.A.D Details. En serie mindre produkter

Läs mer

Skräddarsy din garderob

Skräddarsy din garderob skjutdörrar Skräddarsy din garderob pacific >> Oändliga möjligheter >> Kraftig aluminiumprofil >> Urspårningsskydd >> Hög kvalitet Tengberts Pacific ger ditt hem en elegant möbel av högsta kvalitet som

Läs mer

RELAX FURNITURE FOR LIFE BY BURHÉNS

RELAX FURNITURE FOR LIFE BY BURHÉNS RELAX FURNITURE FOR LIFE BY BURHÉNS GRAFISK FORM & TRYCK: PRINFO BERGS KOMMUNIKATION, COPY MEDIASTORM, FOTO: REKLAMBILD REKVISITA: Village Vetlanda, RGE samt eget material Burhéns möbler att leva med Vi

Läs mer

2011 w w w. s c h e r l i n. s e

2011 w w w. s c h e r l i n. s e 2011 www.scherlin.se Det började en gång med en hallbänk till min egna bostad, som jag ritade och lät tillverka i Småland. Sedan har det med åren blivit fler bänkar, hallförvaring i olika former, mat-

Läs mer

OSCARSSONS MÖBEL DESIGN & TILLVERKNING I SMÅLAND

OSCARSSONS MÖBEL DESIGN & TILLVERKNING I SMÅLAND OSCARSSONS MÖBEL DESIGN & TILLVERKNING I SMÅLAND VÄLKOMMEN TILL OSCARSSONS MÖBEL! BESÖK VÅR WEBB WWW.OSCARSSONSMOBEL.SE För att hitta din närmaste återförsäljare, se våra produkter eller få annan information

Läs mer

Made in Norrland. bor här uppe. Det är samma norrländska envishet som driver oss på Kallholmen.

Made in Norrland. bor här uppe. Det är samma norrländska envishet som driver oss på Kallholmen. Made in Norrland Varför envisas vi på Kallholmen att producera möbler i Norrland? Det är inte praktiskt, det är inte smidigt och det är sannerligen inte ekonomiskt. För att svara på frågan måste vi först

Läs mer

C A R I T A C H A I R C A R I T A S I T T M Ö B L E R

C A R I T A C H A I R C A R I T A S I T T M Ö B L E R CARITA SITTMÖBLER 2 Carita Sittmöbler Carita Sittmöbler 3 CARITA Sittmöbler Det är viktigt att på bästa sätt ta hand om de som behöver det allra mest. Vi har därför gett vår möbelserie Carita alla de fördelar

Läs mer

Setra Trägolv. Upplev skillnaden med ett massivt trägolv. Tidlöst. Unikt. Äkta.

Setra Trägolv. Upplev skillnaden med ett massivt trägolv. Tidlöst. Unikt. Äkta. Setra Trägolv Upplev skillnaden med ett massivt trägolv. Tidlöst. Unikt. Äkta. 1 Noga utvalt Det är något speciellt med massiva trägolv. De är genuina och rejäla, samtidigt som de har tidlös design och

Läs mer

Om våra massiva och sköna trägolv.

Om våra massiva och sköna trägolv. Om våra massiva och sköna trägolv. rum att leva med Trä är världens naturligaste byggmaterial. Den här broschyren sammanfattar det viktigaste du behöver veta om trägolven från Norrlands trä som grundades

Läs mer

hansk.se Inzel. Design: John-Bertil Häggström

hansk.se Inzel. Design: John-Bertil Häggström hansk.se Inzel. Design: John-Bertil Häggström Inzel. Design John-Bertil Häggström John-Bertil Häggström arbetar som frilansande formgivare för ett flertal uppdragsgivare såväl i Sverige som internationellt.

Läs mer

10 w w w. s c h e r l i n. s e

10 w w w. s c h e r l i n. s e www.scherlin.se 10 Det började en gång med en hallbänk till min egna bostad, som jag ritade och lät tillverka i Småland. Sedan har det med åren blivit fler bänkar, hallförvaring i olika former, mat- och

Läs mer

INDIVIDUAL FURNITURE FOR LIFE BY BURHÉNS

INDIVIDUAL FURNITURE FOR LIFE BY BURHÉNS INDIVIDUAL FURNITURE FOR LIFE BY BURHÉNS GRAFISK FORM & TRYCK: PRINFO BERGS KOMMUNIKATION, COPY MEDIASTORM, FOTO: REKLAMBILD REKVISITA: Village Vetlanda, RGE samt eget material Burhéns möbler att leva

Läs mer

BJÖRKSNÄS KOLLEKTION SÄLJSTART I FLERA STEG FRÅN OKTOBER 2015. PRESSFRÅGOR: press.sto@ikea.com. Inter IKEA Systems B.V. 2015.

BJÖRKSNÄS KOLLEKTION SÄLJSTART I FLERA STEG FRÅN OKTOBER 2015. PRESSFRÅGOR: press.sto@ikea.com. Inter IKEA Systems B.V. 2015. BJÖRKSNÄS KOLLEKTION SÄLJSTART I FLERA STEG FRÅN OKTOBER 2015 PRESSFRÅGOR: press.sto@ikea.com Inter IKEA Systems B.V. 2015. NORDISK ENKELHET I NY VERSION BJÖRKSNÄS är en kollektion med ett nyfiket förhållningssätt

Läs mer

hansk.se Design Markus Johansson COLIBRI

hansk.se Design Markus Johansson COLIBRI hansk.se Design Markus Johansson COLIBRI COLIBRI - EN SAMTIDSKLASSIKER Ek som är både tunt flexibelt och massivt rejält. Trä för både öga och hand. I Markus Johanssons senaste kollektion för Hans K förenas

Läs mer

SKAPA DITT EGET BORD

SKAPA DITT EGET BORD COMBINE 2 Combine Combine 3 COMBINE Att kombinera. Och välja fritt. Att hitta det soffbord som passar allra bäst. Både för rummet. Funktionen. Och uttrycket. Placerat med soffa, pall eller fåtölj. För

Läs mer

Inredning för skolan. Matsal & uppehållsrum

Inredning för skolan. Matsal & uppehållsrum Inredning för skolan Matsal & uppehållsrum fika skoja mötas pausa återhämta planera Bänk Pausa Bord Pausa Äntligen paus... Såväl elever som lärare behöver pausa mellan lektionerna för att hämta ny energi.

Läs mer

Förvaring. Prislista

Förvaring. Prislista Förvaring Prislista Om du inte hittar rätt lösning specialbygger vi en åt dig! Här presenteras våra serier förvaringsmöbler Jalle, Julle, Hjulius och Boa. Du kan koppla ihop dem var för sig i en mängd

Läs mer

om köket, och köket kan fortsätta att stråla i många år till. Detta gör Byggfabrikens kök både prisvärda och miljövänliga.

om köket, och köket kan fortsätta att stråla i många år till. Detta gör Byggfabrikens kök både prisvärda och miljövänliga. MÅTTBYGGDA KÖK Byggfabrikens måttbyggda kök I GAMLA TIDER byggde man långsammare än vad vi gör idag. Kök och inredningar byggdes av snickare, ofta direkt på plats, och både snickare och byggmästare hade

Läs mer

24 Vårt Nya Hus - Bygga om & Renovera

24 Vårt Nya Hus - Bygga om & Renovera 24 Vårt Nya Hus - Bygga om & Renovera Paret föll handlöst för det vackra huset som vid visningen var väldigt nedgånget. Renoveringen utfördes varsamt med målet att bevara husets charm. Text Micaela Nordberg

Läs mer

Snick&Snack. Några exempel. Soffbord i ek med kalkstensmosaik Sideboard i valnöt med kalkstensskiva Sideboard i ek med ilägg av svart klinker

Snick&Snack. Några exempel. Soffbord i ek med kalkstensmosaik Sideboard i valnöt med kalkstensskiva Sideboard i ek med ilägg av svart klinker Tröttnat på bord av laminerad spånskiva? Inte hittat exakt det du själv vill ha? Ute efter något i gedigen ek eller valnöt? Vår idé......är att tillverka exklsuiva bord i gedigen EK eller VALNÖT som du

Läs mer

FÖRVARING OCH TILLBEHÖR Bredd Djup Höjd i cm

FÖRVARING OCH TILLBEHÖR Bredd Djup Höjd i cm FÖRVARING OCH TILLBEHÖR Bredd Djup Höjd i cm KÖPHJÄLP STUVA Förvaringssystem DRÖMMARE spegel, dubbelhäftande spegel i plast, lätt att använda på insidan eller utsidan på STUVA dörr. 16 50 502.523.97 39:-

Läs mer

Konservativ och traditionell eller snarare modern och öppen för nya utmaningar... Vilken typ av personlighet är du?

Konservativ och traditionell eller snarare modern och öppen för nya utmaningar... Vilken typ av personlighet är du? -ett badrum som passar! Konservativ och traditionell eller snarare modern och öppen för nya utmaningar... Vilken typ av personlighet är du? Camargue Skärgård möbelkoncept kompletterar vårt breda utbud

Läs mer

Flex. DESIGN: MARKUS JOHANSSON / ANTON BJÖRSING. hansk.se

Flex. DESIGN: MARKUS JOHANSSON / ANTON BJÖRSING. hansk.se Flex. DESIGN: MARKUS JOHANSSON / ANTON BJÖRSING hansk.se Välj den som är mest du. Flex är en stapelbar stol och tålig bordskollektion i många olika storlekar för såväl privat som offentlig miljö. Bordsskivan

Läs mer

Inredning för skolan. Klassrummet

Inredning för skolan. Klassrummet Inredning för skolan Klassrummet lära lyssna planera förvara utvecklas Den kreativa arbetsplatsen för stora och små Få arbetsmiljöer ska tillfredställa så många olika behov som klassrummet. Elever ska

Läs mer

PRESSINFORMATION FRÅN STOLAB MASSIVT 2016

PRESSINFORMATION FRÅN STOLAB MASSIVT 2016 PRESSINFORMATION FRÅN STOLAB MASSIVT 2016 Kärleken till det massiva träet Stolab har tillverkat möbler sedan 1907. Det har gett företaget en värdefull skatt av kunskap som präglar hela verksamheten. Med

Läs mer

Enklare och snyggare vardag

Enklare och snyggare vardag Enklare och snyggare vardag Ekby håller för din vardag En skjutdörr ska kunna öppnas och stängas många gånger varje dag. Det ställer höga krav på kvalitet och stabilitet. Vi kan lova att du inte kommer

Läs mer

Cadabra RenässansTM -Kollektion Smidesmöbler

Cadabra RenässansTM -Kollektion Smidesmöbler Cadabra RenässansTM -Kollektion Smidesmöbler Handgjorda smidesmöbler för orangerimiljö tillverkade i Florens, Italien. Cadabra RenässansTM Kollektion Smidesmöbler Handgjorda smidesmöbler för orangerimiljö

Läs mer

Med kärlek till det massiva träet.

Med kärlek till det massiva träet. FEBRUARI 2015 PRESSINFORMATION FRÅN STOLAB Med kärlek till det massiva träet. Kärleken till det massiva träet har funnits på Stolab allt sedan starten 1907. Det är en kompromisslös övertygelse om att det

Läs mer

hansk.se Design Markus Johansson VERONA

hansk.se Design Markus Johansson VERONA hansk.se Design Markus Johansson VERONA DESIGN MARKUS JOHANSSON Från själen i Hyssna föds en tanke om en möbel som blir början till en livslång kärlek, Verona. Markus Johansson, designer, ville skapa en

Läs mer

60/30 Klassisk Stålhylla DESIGN BCI

60/30 Klassisk Stålhylla DESIGN BCI 60/30 Klassisk Stålhylla DESIGN BCI 60/30 KLASSISK STÅLHYLLA Funktionell, flexibel och estetisk 60/30 klassisk stålhylla är ett fristående hyllsystem som är resultatet av många års erfarenhet och framgång.

Läs mer

www.hansk.se RIDGEPORT

www.hansk.se RIDGEPORT www.hansk.se RIDGEPORT BESTÄNDIG SKÖNHET Bridgeport är inspirerad av land, kust och hav i samklang med tydliga inslag från sekler som passerat. Bridgeport har oändliga val med färg, form och mått, vilket

Läs mer

KÖPHJÄLP HAVSTA. Förvaringsserie. SKÖTSEL Trä: Torka med en trasa fuktad med milt rengöringsmedel. Eftertorka med torr trasa.

KÖPHJÄLP HAVSTA. Förvaringsserie. SKÖTSEL Trä: Torka med en trasa fuktad med milt rengöringsmedel. Eftertorka med torr trasa. KÖPHJÄLP HAVSTA Förvaringsserie SKÖTSEL Trä: Torka med en trasa fuktad med milt rengöringsmedel. Eftertorka med torr trasa. Glas: Torka med en trasa fuktad med vatten eller fönsterrengöring. Eftertorka

Läs mer

Flex. DESIGN: MARKUS JOHANSSON / ANTON BJÖRSING. hansk.se

Flex. DESIGN: MARKUS JOHANSSON / ANTON BJÖRSING. hansk.se Flex. DESIGN: MARKUS JOHANSSON / ANTON BJÖRSING hansk.se Välj den som är mest du. Flex består av en stapelbar stol och tåliga bord i flera olika storlekar för såväl privat som offentlig miljö. Bordsskivan

Läs mer

Välkommen med era inredningsönskemål!

Välkommen med era inredningsönskemål! Vård och Omsorg Hej! Detta är en broschyr med möbler för Vård o Omsorg samt andra miljöer. Den innehåller produkter tillverkade av Form o Miljö och andra svenska möbeltillverkare som vi har ett nära samarbetar

Läs mer

hansk.se Design Hans K studio RACQUET

hansk.se Design Hans K studio RACQUET hansk.se Design Hans K studio RACQUET ROTTINGENS COME-BACK Vart tog rottingen vägen? Den riktiga. På tjugotalet lanserade Mies van der Rohe och Marcel Breuer helt nya och annorlunda stolar. Cykeltillverkarnas

Läs mer

Part Förvaringssystem

Part Förvaringssystem Förvaringssystem Design: Anders Ekegren Part är en förvaringsmöbel som går att få med öppna hyllor eller skjutdörrar. Baksidan är lika snygg som framsidan vilket gör att den kan placeras fritt i rummet

Läs mer

Måttbeställd inredning Style För garderober och walk-in-closets

Måttbeställd inredning Style För garderober och walk-in-closets Måttbeställd inredning Style För garderober och walk-in-closets 10 15 20 25 30 35 40 45 50 55 60 65 70 75 80 85 90 95 100 lundbergs.com Lundbergs produkter 1 Välkommen in i förvaringsdrömmen Bland alla

Läs mer

Part Förvaringssystem

Part Förvaringssystem Förvaringssystem Design: Anders Ekegren Part är en förvaringsmöbel som går att få med öppna hyllor eller skjutdörrar. Baksidan är lika snygg som framsidan vilket gör att den kan placeras fritt i rummet

Läs mer

M ö b l e r o c h i n r e d n i n g t i l l f r i t i d s h u s / h ot e l l ru m - e k l u n d e n

M ö b l e r o c h i n r e d n i n g t i l l f r i t i d s h u s / h ot e l l ru m - e k l u n d e n M ö b l e r o c h i n r e d n i n g t i l l f r i t i d s h u s / h ot e l l ru m - e k l u n d e n Echo matbord, Echo stol, Echo bänk och Echo soffbord massiv ek. Mistral Skänkvitrin, Oljad ek Tavlor

Läs mer

Genuint hantverk WILMA SEDAN 1998

Genuint hantverk WILMA SEDAN 1998 Genuint hantverk WILMA SEDAN 1998 HANDENS VERK ---------- Du känner det när du drar med handen över bordsytan. Wilma är ett riktigt genuint hantverk. Materialen väljs noga ut av erfarna snickare, anpassas

Läs mer

Om våra paneler för väggar och tak.

Om våra paneler för väggar och tak. Om våra paneler för väggar och tak. rum att leva med Trä är världens naturligaste byggmaterial. Den här broschyren sammanfattar det viktigaste som du behöver veta om panelerna från Norrlands trä, grundat

Läs mer

At the end of every rainbow there is a pot of gold Rainbow kollektionen presenteras av Hans K Design Markus Johansson RAINBOW

At the end of every rainbow there is a pot of gold Rainbow kollektionen presenteras av Hans K Design Markus Johansson RAINBOW www.hansk.se At the end of every rainbow there is a pot of gold Rainbow kollektionen presenteras av Hans K Design Markus Johansson RAINBOW HEMMA BORTA HEMMA IGEN VÄLKOMMEN Rainbow har sitt ursprung i

Läs mer

gryning möbel möbler gryning

gryning möbel möbler gryning möbel I Gryning får du en modernt klassisk stil. De överfalsade fronterna med fräst profil kombinerar ett klassiskt uttryck med moderna tunna linjer. Vackra och gedigna material kombineras med väl utvalda

Läs mer

multi unit www.lib.se

multi unit www.lib.se multi unit www.lib.se Kombination i valnöt Kombination i björk K 4103 och K4101, oljad ek K 4102 oljad valnöt Kombination 3x4155 + 2x41LK + 1x4113 INFORMATION OM MULTI UNIT Version 2010-05-31 Denna information

Läs mer

Möblerna är färdigmonterade och enkla att installera. Det enda du behöver montera själv är frontpaneler och handtag.

Möblerna är färdigmonterade och enkla att installera. Det enda du behöver montera själv är frontpaneler och handtag. SKÄRGÅRD -ett badrum som passar! Camargue Skärgård möbelkoncept kompletterar vårt breda utbud av badrumslösningar. Vi vill göra det enklare för dig att sätta ihop ett unikt och individuellt badrum som

Läs mer

Furu en träskalles ångestresa. Ett Magisterarbete av Ulf Almfeldt

Furu en träskalles ångestresa. Ett Magisterarbete av Ulf Almfeldt Furu en träskalles ångestresa Ett Magisterarbete av Ulf Almfeldt 1 Förord: Furu är fult Det är en kommentar man ofta får höra när man nämner furu, många har åsikter om materialet vissa positiva men det

Läs mer

SORTIMENT. WZ introducerar bambu i kontorsvärlden. WZ Office AB www.wzoffice.se

SORTIMENT. WZ introducerar bambu i kontorsvärlden. WZ Office AB www.wzoffice.se SORTIMENT 2006 WZ introducerar bambu i kontorsvärlden. WZ Office AB www.wzoffice.se "Framtidens möbler är estetiskt tilltalande och har funktioner som stödjer användaren i sitt arbete. De ska vara lätta

Läs mer

Pärlspont vit. Slät lucka. Stilren och prisvärd lucka i 16mm. Passar till både köket, tvättstugan och garderoberna. Finns i hela NCS-skalan.

Pärlspont vit. Slät lucka. Stilren och prisvärd lucka i 16mm. Passar till både köket, tvättstugan och garderoberna. Finns i hela NCS-skalan. Design vit Pärlspont vit DESIGN Slät lucka. Stilren och prisvärd lucka i 16mm. Passar till både köket, tvättstugan och garderoberna. Finns i hela NCS-skalan. PÄRLSPONT Traditionell lucka. Klassisk, prisvärd

Läs mer

M ö b l e r o c h i n r e d n i n g t i l l f r i t i d s h u s / h ot e l l ru m - b j ö r k va l l e n

M ö b l e r o c h i n r e d n i n g t i l l f r i t i d s h u s / h ot e l l ru m - b j ö r k va l l e n M ö b l e r o c h i n r e d n i n g t i l l f r i t i d s h u s / h ot e l l ru m - b j ö r k va l l e n Helene stol och Matbord i klarlackad massiv björk, Wanda skänk i klarlackad massiv björk/björk faner

Läs mer

hansk.se Bridgeport. DESIGN: HANS K DESIGNSTUDIO

hansk.se Bridgeport. DESIGN: HANS K DESIGNSTUDIO hansk.se Bridgeport. DESIGN: HANS K DESIGNSTUDIO Beständig skönhet Bridgeport är inspirerad av land, kust och hav i samklang med tydliga inslag från sekler som passerat. Bridgeport har oändliga val med

Läs mer

Unik och tidlös skåpserie med ett otal kombinationsmöjligheter,

Unik och tidlös skåpserie med ett otal kombinationsmöjligheter, Bianca Bianca April 2010 Vi reserverar oss för tryckfel och utgångna modeller B305 Biancae ILVA Malmö Nornegatan 1, Svågertorp, 215 86 Malmö t 040-600 30 00 måndag fredag 10 20 lördag söndag 10 18 Unik

Läs mer

Kungsäter Kök Dalbo Gårdshorn 21 519 92 Kungsäter Tel. +46320-20 70 30 Fax +46320-811 60 info@kungsaterkok.se www.kungsaterkok.se

Kungsäter Kök Dalbo Gårdshorn 21 519 92 Kungsäter Tel. +46320-20 70 30 Fax +46320-811 60 info@kungsaterkok.se www.kungsaterkok.se PERSONLIGA KÖK Kungsäter Kök Dalbo Gårdshorn 21 519 92 Kungsäter Tel. +46320-20 70 30 Fax +46320-811 60 info@kungsaterkok.se www.kungsaterkok.se Made in Halland. Inte långt ifrån Varberg, ca 3 mil österut

Läs mer

EFG - Ekdahls Bruttoprislista

EFG - Ekdahls Bruttoprislista EFG - Ekdahls Bruttoprislista EFG Kontorsmöbler AB Org.nr. 556279-4403 Innehåll Sida EFG kontaktuppgifter 3 stolar 4 stolar, soffor, fåtöljer 5 soffor, fåtöljer 6 fåtöljer, soffbord, småbord 7 matbord,

Läs mer

KOLLEKTION MED KLASSISKA MÖBLER

KOLLEKTION MED KLASSISKA MÖBLER KOLLEKTION MED KLASSISKA MÖBLER FÖRSTKLASSIG SITTKOMFORT MED RESÅRHUS PÅ NOSAG MED MASSIVA TRÄSTOMMAR SVENSK KVALITET OCH DESIGN I KLASSISK STIL KOLLEKTION MED KLASSISKA MÖBLER KOLLEKTION MED TIDLÖSA MÖBLER

Läs mer

Drömmen om ett vackrare hem

Drömmen om ett vackrare hem Drömmen om ett vackrare hem 1 Vår kärlek till trä har sin förklaring Vårt företag har byggt trappor i det lilla inlandssamhället Norsjö i Västerbotten sedan 1923. Det är ganska enkelt att förstå varifrån

Läs mer

Drömsoffa. Prislista

Drömsoffa. Prislista Drömsoffa Prislista Skräddarsy din drömsoffa välj mellan 17 olika soffmodeller Funderar du på att bli möbeldesigner? På ILVA sätter vi dina personliga drömmar i högsätet så att du kan få leva ut din kreativitet.

Läs mer

Född i skärgården. Tiden var mogen för en ny och annorlunda möbelserie. De viktigaste

Född i skärgården. Tiden var mogen för en ny och annorlunda möbelserie. De viktigaste Bestående värden 1 Född i skärgården Tiden var mogen för en ny och annorlunda möbelserie. De viktigaste idéerna i dess planering var skönhet, hållbarhet och variabilitet. Möbelseriens långa livslängd och

Läs mer

Helmassiva Stommar. Kungsäter Kök. Dalbo Kungsäter Tel Fax

Helmassiva Stommar. Kungsäter Kök. Dalbo Kungsäter Tel Fax Exklusiva kök Helmassiva Stommar Kungsäter Kök. Dalbo 519 92 Kungsäter Tel. +46320-20 70 30 Fax +46320-811 60 info@kungsaterkok.se www.kungsaterkok.se Man behöver inte vara expert för att förstå att massivt

Läs mer

Kök i rostfritt stål. Purus - specialisten på skräddarsydda diskbänkar. www.purus.se

Kök i rostfritt stål. Purus - specialisten på skräddarsydda diskbänkar. www.purus.se Kök i rostfritt stål Purus - specialisten på skräddarsydda diskbänkar www.purus.se Ledande nordiskt hantverk Purus är ledare i Norden på utveckling, framställning och försäljning av VVS produkter, samt

Läs mer

VÅRA MÖBLER. Alla våra möbler är också tillverkade av impregnerade, fuktskyddade stommar.

VÅRA MÖBLER. Alla våra möbler är också tillverkade av impregnerade, fuktskyddade stommar. OM TEMAL Temal är ett finlandssvenskt familjeföretag som grundandes 1994 och som i egna fabriker i Nakkila och Järvenpää tillverkar möbler för badrum, tvättstuga, kök och förvaring. Huvudkontor, showroom

Läs mer

Alla mått är i mm. Summa 46 152 kr. Ritningens namn kök 25/11 Ritningsnummer 0000-8909-3071. Inkluderat i totalpriset Vitvaror 19 059 kr

Alla mått är i mm. Summa 46 152 kr. Ritningens namn kök 25/11 Ritningsnummer 0000-8909-3071. Inkluderat i totalpriset Vitvaror 19 059 kr Alla mått är i mm Ritningens namn kök 25/11 Ritningsnummer 0000-8909-3071 Inkluderat i totalpriset Vitvaror 19 059 kr Summa 46 152 kr Användarnamn (E-postadress eller IKEA FAMILYnummer) Ledtråd till ditt

Läs mer

Inspiration för förskolor & skolor

Inspiration för förskolor & skolor Inspiration för förskolor & skolor Tysta leksaker. Vår nya katalog är här. Har du inte fått den, hör av dig så skickar vi en bums! Huvudkatalog Färgade klossar 11 cm Gigantiska klossar, 11 cm tjocka, 32

Läs mer

Vårt sortiment i ek för alla rum

Vårt sortiment i ek för alla rum Vårt sortiment i ek för alla rum Orion Orion en modernt designad serie av byråer, skänkar och skåp, med handtag i metall och givetvis i massiv ek. Finns i en mängd olika utföranden. É Orion Byrå 4+2 lådor

Läs mer

2012 w w w. s c h e r l i n. s e

2012 w w w. s c h e r l i n. s e 2012 www.scherlin.se Det började en gång med en hallbänk till min egna bostad som jag ritade och lät tillverka i Småland. Sedan har det med åren blivit fler bänkar, hallförvaring i olika former, mat-

Läs mer

Sparring entreprenören som blev ett begrepp

Sparring entreprenören som blev ett begrepp Svensk klassiker sedan 2015 Sparring entreprenören som blev ett begrepp Birger Sparring var en stor svensk entreprenör och innovatör. Redan på 1930-talet grundade han Sparring AB och utvecklade samt patenterade

Läs mer

G.A.D Prislista inkl. moms

G.A.D Prislista inkl. moms Prislista 2018 Stolar Skrivbord Fole 3 Ala skrivbord 12 Fröjel 3 Garda 12 Langhammar 3 Lansa 4 Sidobord och skänkar Lauter 4 Ala 12 Ala 2-lådor 13 Pallar och bänkar Ardre avställning 13 Endre 4 Klinte

Läs mer

NORNÄS KOLLEKTION APRIL 2014. Inter IKEA Systems B.V. 2014

NORNÄS KOLLEKTION APRIL 2014. Inter IKEA Systems B.V. 2014 NORNÄS KOLLEKTION APRIL 2014 Inter IKEA Systems B.V. 2014 PH028807 Made in Lappland by IKEA Den 1 april presenterar IKEA kollektionen NORNÄS, en möbelserie tillverkad i Sverige av virke från svenska skogar

Läs mer

Tillval. Låda - 1 modul. Lådor - 2 modul. Lådor - 3 modul. Hylla lodrätt. Hylla vågrät. Mjukstängande låda. Liten dörr - Mellandörr - Stor dörr -

Tillval. Låda - 1 modul. Lådor - 2 modul. Lådor - 3 modul. Hylla lodrätt. Hylla vågrät. Mjukstängande låda. Liten dörr - Mellandörr - Stor dörr - Jeltec Förvaring Alla våra produkter är tillverkade i Sverige JALLE, JULLE, HJULIUS & BOA Här presenterar vi en av våra serier förvaringsmöbler som är tillverkade i klarlackad eller vitpigmenterad björkkryssfanér

Läs mer

Alla produkter är tillverkade i Sverige

Alla produkter är tillverkade i Sverige Förvaring Om du inte hittar rätt lösning specialbygger vi en åt dig! Här presenteras våra serier förvaringsmöbler Jalle, Julle, Hjulius och Boa. Du kan koppla ihop dem var för sig i en mängd olika kombinationer.

Läs mer

Skötselråd & Återvinning

Skötselråd & Återvinning Skötselråd & Återvinning Vi har tagit väl hand om möbeln tills att den lämnar vår fabrik. Nu är det din tur att ta över och se till så att den får ett långt och hållbart liv. Här följer olika tips för

Läs mer

Innehåll. Norrgavel & miljö. Tillverkning

Innehåll. Norrgavel & miljö. Tillverkning Produktkatalog höst/vinter 2012 Innehåll Höstens möbelnyheter 3 Norrgavels egna produkter 3 Välj ytbehandling 4 Soffor 5 Fåtöljer 8 Fotpallar 9 Soffbord 10 Mat-/skrivbord 12 Matbord 14 Stolar 16 Pallar

Läs mer

Made in Halland. är dock inte bara hårdvara och hantverk. Vi är väldigt måna om kemin mellan oss och

Made in Halland. är dock inte bara hårdvara och hantverk. Vi är väldigt måna om kemin mellan oss och HELMASSIVA KÖK. Made in Halland. Inte långt ifrån Varberg, ca 3 mil österut på gränsen till Småland, ligger en ort som heter Kungsäter. Här finns vi - Kungsäter kök. I flera generationer har vi byggt kök

Läs mer

Tillval. Låda - 1 modul. Lådor - 2 modul. Lådor - 3 modul. Hylla lodrätt. Hylla vågrät. Mjukstängande låda. Liten dörr - Mellandörr - Stor dörr -

Tillval. Låda - 1 modul. Lådor - 2 modul. Lådor - 3 modul. Hylla lodrätt. Hylla vågrät. Mjukstängande låda. Liten dörr - Mellandörr - Stor dörr - Jeltec Förvaring Alla våra produkter är tillverkade i Sverige JALLE, JULLE & HJULIUS Här presenterar vi våra serier förvaringsmöbler. Jalle är en bokhylla med näst intill oändligt antal variationer. Julle

Läs mer

Pressinformation Form 12

Pressinformation Form 12 Pressinformation Form 12 Stockholm furniture fair 2015 form12.se Med bakgrund i ett av Sveriges mest välrenommerade möbelvarumärken blandar Form 12 sin erfarenhet av vad som verkligen säljer med nya kreativa

Läs mer

Inzel. DESIGN: JOHN-BERTIL HÄGGSTRÖM. hansk.se

Inzel. DESIGN: JOHN-BERTIL HÄGGSTRÖM. hansk.se Inzel. DESIGN: JOHN-BERTIL HÄGGSTRÖM hansk.se Inzel stol SP Nature grafitgrå sits med bord oval samt 1-dörr, 2-dörr vitrin och sideboard 180cm Förnuft och känsla med massivt trä. Inzel är en kollektion

Läs mer

Vi älskar böcker! Lundqvisthyllan Klassika

Vi älskar böcker! Lundqvisthyllan Klassika Vi älskar böcker! Lundqvisthyllan Klassika 1 Vi älskar böcker! Vi har gjort bokhyllor i snart år. Bokhyllor som används på så vitt skilda områden som kontor, arkiv, förråd, skolor, museer, affärer och

Läs mer

Tyger. Försäljningsvillkor. Betalningsvillkor: Leveransvillkor: Fritt fabrik. Vid order understigande 1000:- debiteras en expeditionsavgift på 100:-.

Tyger. Försäljningsvillkor. Betalningsvillkor: Leveransvillkor: Fritt fabrik. Vid order understigande 1000:- debiteras en expeditionsavgift på 100:-. 1 Försäljningsvillkor Betalningsvillkor: 30 dagar netto. Efter förfallodagen debiteras dröjsmålsränta 1,5% per månad. Vid skriftlig påminelse debiteras påminelse avgift enl. gällande lag. Leveransvillkor:

Läs mer

JOHN. Klicka på vald produkt för mer info FUNKTIONSFÅTÖLJER

JOHN. Klicka på vald produkt för mer info FUNKTIONSFÅTÖLJER FREJA VEGA JOHN Klicka på vald produkt för mer info FUNKTIONSFÅTÖLJER HÖG KOMFORT I LÄGRE PRISKLASS Rejäl sittgrop för högsta komfort Skålad rygg tillsammans med tydliga bålstöd ger stabilt sittande Steglöst

Läs mer

G.A.D Prislista inkl. moms

G.A.D Prislista inkl. moms Prislista 2019 Gäller från 1 april 2019 Stolar Skrivbord Fole 3 Ala skrivbord 12 Lansa 3 Garda 12 Lauter 3 Sidobord och skänkar Ala 12 Pallar och bänkar Ala 2-lådor 13 Ardre avställning 13 Endre 4 Klinte

Läs mer

Tre träskikt och sju lager lack

Tre träskikt och sju lager lack Lita Parkettgolv Tre träskikt och sju lager lack Lita Parkettgolv är ett treskiktsgolv som limmas ihop med en miljövänlig limning. Ytskiktet på 3,5 mm är tillräckligt tjockt för att tåla flera omslipningar

Läs mer

28 ALLT OM VILLOR & HUS

28 ALLT OM VILLOR & HUS Drömhuset på HEMMA hos Svantes och Ewas vackra hus är ritat och uppfört av Sävsjö Trähus, med Tony Sundberg som arkitekt och med Andreas Sjöholm som projektledare. Framsidan är inbjudande, med en rejäl

Läs mer

KÖPHJÄLP HAVSTA Förvaringsserie

KÖPHJÄLP HAVSTA Förvaringsserie Version VÅ19.2 KÖPHJÄLP HAVSTA Förvaringsserie SKÖTSEL Trä: Torka med en trasa fuktad med milt rengöringsmedel. Eftertorka med torr trasa. Glas: Torka med en trasa fuktad med vatten eller fönsterrengöring.

Läs mer

hansk.se Design Markus Johansson COLIBRI

hansk.se Design Markus Johansson COLIBRI hansk.se Design Markus Johansson COLIBRI COLIBRI - EN SAMTIDSKLASSIKER Ek som är både tunt flexibelt och massivt rejält. Trä för både öga och hand. I Markus Johanssons senaste kollektion för Hans K förenas

Läs mer

Livslång förvaring. Vår erfarenhet - din garanti

Livslång förvaring. Vår erfarenhet - din garanti Livslång förvaring. Vår erfarenhet - din garanti Ingen kan förvaring som vi. I över 65 år har vi utvecklat, tillverkat och levererat förvaringslösningar. Är det något vi kan så är det förvaring och den

Läs mer

Varför ska jag välja Free?

Varför ska jag välja Free? Varför ska jag välja Free? Därför att badrumsserien Free har ett harmoniskt formspråk som präglas av balans, enkelhet och omsorg om detaljer. Namnet syftar på seriens valfrihet och det självklara, fria

Läs mer

Komfort och kvalité kvalitet i en i en tidlös design

Komfort och kvalité kvalitet i en i en tidlös design Möbler för livet 1 Komfort och kvalité kvalitet i en i en tidlös design Komfort och kvalitet i en tidlös design, det är det som är DUX. Komforten för känslan, kvaliteten för livslängden och en design som

Läs mer

hansk.se Y5. DESIGN SAMI KALLIO

hansk.se Y5. DESIGN SAMI KALLIO hansk.se Y5. DESIGN SAMI KALLIO Kanske detta är stolen som får dig att känna både lust och välbehag. Formgivaren Sami Kallio har testat sig fram i sin verkstad för att skapa en bekväm stol med ett helt

Läs mer

Plusserien AllsiDiG, FÄrGsTArK, HÅllBAr D e s i G n e u r o B i B D i r e c T

Plusserien AllsiDiG, FÄrGsTArK, HÅllBAr D e s i G n e u r o B i B D i r e c T Plusserien ALLSIDIG, FÄRGSTARK, HÅLLBAR DESIGN Eurobib direct plusserien ALLSIDIG, FÄRGSTARK, HÅLLBAR PLUSSERIEN omfattar mycket; allt från bokvagnar till bilderbokslådor. Gemensamt för alla möbler med

Läs mer

SKÖTSEL- OCH MONTERINGSANVISNING

SKÖTSEL- OCH MONTERINGSANVISNING 1 Version/datum 2007-01-15 SKÖTSEL- OCH MONTERINGSANVISNING AV FUNCTION Tack för att du valde AV Function som din förvaringsmöbel för din audio- och videoutrustning. Den tillverkas i Litauen av skickliga

Läs mer

Rainbow. Design Markus Johansson. hansk.se

Rainbow. Design Markus Johansson. hansk.se Rainbow. Design Markus Johansson hansk.se HANS K - RAINBOW Vi på Hans K arbetar mycket med hållbar utveckling och CSR. Corporate Social Responsibility innebär att ett företag tar ett frivilligt samhällsansvar

Läs mer