Stora plenum, Gymnasietorget 1

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Stora plenum, Gymnasietorget 1"

Transkript

1 Nämnd Huddinge pensionärsråd 1/12 Sammanträdesdag Tisdagen den 23 mars 2010 Tid och plats Kl 14:00 16:25 Stora plenum, Gymnasietorget 1 Beslutande Karl Henriksson (KD), ordförande Närvarande, avvikelser Gunnar Rask, PRO Anna-Stina Eriksson, PRO Sven Jonasson, PRO Karl Hällgren, PRO Else-Britt Sundqvist, PRO Olle Sandström, SPF Bengt Nylander, SPF Reina Eriksson, SPF Gösta Ahlbäck, RPG Ewa Alexandersson (M) Ingrid Berglin, (M) Raili Ojala, (DP) Marie Fors, (S) Marie-Louise Wallenberg, (S) Berit Gunnarsson, (S) Förhinder Övriga närvarande Eero Räisänen, PRO Eeva Pirttiniemi, HFF Lars Berkesten, (FP) Laila Leymann, (V) Eva Eriksson, kultur- och fritidsförvaltningen Berith Ramstedt, kommunstyrelsens förvaltning Malin Skinnars Josefsson och Erika Svärdh, social- och äldreomsorgsförvaltningen Utses att justera Reina Eriksson Paragraf Underskrifter Erika Svärdh Sekreterare Karl Henriksson Ordförande Reina Eriksson Justerare Utdragsbestyrkande

2 23 mars Upprop Ordförande Karl Henriksson öppnade sammanträdet och hälsade alla välkomna.

3 23 mars Justerare Till justerare av dagens protokoll valdes Reina Eriksson.

4 23 mars Godkännande av dagordning Ett förslag till ny dagordning med en ny informationspunkt delades ut och godkändes. Tre övriga frågor anmäldes.

5 23 mars INFORMATION: Sociala och kulturella aktiviteter på äldreboenden och seniorcentrum Eva Eriksson som är kulturchef på kultur- och fritidsförvaltningen informerade om det pågående arbetet med att utveckla de sociala och kulturella aktiviteterna för äldre i Huddinge. Inför 2010 fick äldreomsorgsnämnden i uppdrag att tillsammans med frivilligorganisationer och kultur- och fritidsnämnden utvärdera och utveckla den öppna dagverksamheten för äldre. Äldreomsorgsnämnden och kultur- och fritidsnämnden har också fått i uppdrag att tillsammans inventera och utveckla de sociala och kulturella aktiviteterna på kommunens vård- och omsorgsboenden. Kultur- och fritidsförvaltningen har som en del i detta uppdrag utarbetat ett program med aktiviteter som äldreboendena kan beställa kostnadsfritt från kultur- och fritidsförvaltningen. Alla evenemang och aktiviteter finns samlade i en folder som alla äldreboenden har fått. Programmet har utformats i samarbete med äldreomsorgens chefer, och innehåller allt från vandringsutställningar och minneslådor till sång och musik. Till hösten kommer kultur- och fritidsförvaltningen att ta fram en folder som samlar det breda utbudet av aktiviteter som är öppna för alla äldre i Huddinge. PRO har inlett ett samarbete med Vikingagårdens seniorcentrum för att utveckla verksamheten där. SPF har lämnat ett förslag till kultur- och fritidsförvaltningen att köpa in curlingmattor i nålfilt. Förmodligen kommer en matta att köpas in under våren.

6 23 mars INFORMATION: Upphandling av matlådor Social- och äldreomsorgsförvaltningens kostekonom Malin Skinnars Josefsson informerade om den pågående upphandlingen av matlådor. Sex ledamöter i pensionärsrådet kommer att få vara med och provsmaka matlådorna från de företag som lämnar anbud.

7 23 mars INFORMATION: Avtalsuppföljning HSB Omsorg Titia Hedenström, projektledare för kundval enligt LOV, informerade om den avtalsuppföljning av HSB Omsorg som social- och äldreomsorgsförvaltningen har gjort. Social- och äldreomsorgsförvaltningen har tagit fram en ny utvärderingsmodell som ska användas vid uppföljning och utvärdering av hemtjänstutförare. Den nya modellen har nu prövats på HSB Omsorg. Förvaltningen kommer att skriva en rapport som ska presenters för äldreomsorgsnämnden. Pensionärsrådet kommer att få rapporten för kännedom. Utöver utvärderingsmodellen som ska användas för att följa upp kundvalsavtalen finns det en särskild uppföljningsprocess för utförare som får många klagomål. Om förvaltningen upptäcker fel och brister hos en utförare informeras alltid äldreomsorgsnämndes arbetsutskott. Huddinge pensionärsråd vill få löpande information om uppföljningsresultat och eventuella åtgärder.

8 23 mars REMISS: Modell för trygghetsboende i Huddinge kommun Dnr ÄN 2010/97.730, KS-2010/ Pensionärsrådet har enats om att lämna följande gemensamma yttrande. Utöver detta lämnar PRO respektive SPF och RPG var sitt yttrande som bilaga till det gemensamma yttrandet. Huddinge pensionärsråd ser det som mycket välkommet och värdefullt att trygghetsboenden kan komma att skapas i Huddinge, och bli en av flera olika boendeformer för äldre. Trygghetsboende ska vara en boendeform för personer över 70 år som känner sig ensamma, otrygga eller isolerade. Det ska inte behövas någon behovsbedömning enligt socialtjänstlagen. Vår uppfattning är att den modell som presenterats beskriver de mest väsentliga delarna av trygghetsboende. Ekonomin för dem som väljer att flytta in i ett trygghetsboende kunde dock ha varit något fylligare beskriven. Den nya Pensionsmyndigheten har vid förfrågan meddelat att Bostadstillägg för pensionärer (BTP) kan erhållas för samtliga boendekostnader under förutsättning att man är berättigad till bostadstillägg men att kostnader för tillsyn och omvårdnad inte är bidragsgrundande. Det innebär att hyresavin måste specificeras så att dessa olika typer av kostnader särskiljs. Så som framgår av remissförslaget kan de boende söka bistånd för vanliga insatser, som efter att ha blivit beviljade utförs antingen av kommunens hemtjänst eller av en privat utförare. Genom tillskott av BTP kan kostnaden för den enskilde med låg pension hållas på en rimlig nivå. Huddinge kommun bör verka för ett väl fungerande samarbete med fastighetsägare och entreprenörer för att kunna organisera arbetet med trygghetsboenden på bästa sätt. Det är viktigt att pensionärsrådet hålls informerat om utvecklingen inom detta område. Det är också viktigt att pensionärsrådets synpunkter beaktas när ett trygghetsboende kommer att uppföras inom kommunen. Bilaga 1: PRO:s yttrande Bilaga 2: SPF:s och RPG:s yttrande

9 23 mars Aktuella frågor från äldreomsorgsnämnden och social- och äldreomsorgsförvaltningen Ny vårdgivare i Äldreteamet För äldre personer som bor hemma och är i behov av omfattande vård- och omsorgstjänster finns Äldreteamet i Huddinge. Teamet är ett samarbete mellan Huddinge kommun och Stockholms läns landsting. Det består av läkare, sjuksköterskor, omvårdnadspersonal, sjukgymnast, dietist, logoped, arbetsterapeut, syn- och hörselinstruktör och en biståndshandläggare. Den 1 maj 2010 kommer Stockholms läns landsting att byta vårdgivare i Äldreteamet. Då tar Nackageriatriken över efter Team Äldredoktorn. Äldreteamets uppdrag kommer inte att förändras med anledning av detta och kommunens medverkan fortsätter på samma sätt som tidigare. Tema Huddinge i Tidningen Äldreomsorg Tidningen Äldreomsorg har gett ut ett temanummer om etikarbetet i äldreomsorgen i Huddinge. Artiklarna har sin utgångspunkt i den högskoleutbildning som har genomförts för vårdbiträden på Södertörns högskola. Tidningen har fokuserat på de vardagsdilemman som personal inom äldreomsorgen har fått skriva uppsatser om under sin utbildning. Gemensam värdegrund för social- och äldreomsorgsförvaltningen Social- och äldreomsorgsförvaltningen påbörjar nu arbetet med att ta fram en gemensam övergripande värdegrund. De verksamhetsspecifika värdegrunderna kommer att finnas kvar, och äldreomsorgens levande och väl inarbetade värdegrund kommer även fortsättningsvis att genomsyra allt arbete. Huddingedagarna den april Anhörigcentralen kommer att hålla öppet hus från klockan 11 fredagen den 23 april. Social- och äldreomsorgsförvaltningen kommer att medverka i kommunens tält på Sjödalstorget under Huddingedagarna. Attendo Care ny hemtjänstutförare Den 16 mars godkände äldreomsorgsnämnden Attendo Care som hemtjänstutförare. Det finns nu åtta godkända utförare inom hemtjänsten för äldre: Assistansen S&M, Attendo Care, CL Assistans, Curo hemtjänst, Rossab, HSB Omsorg, Omsorgshuset och Huddinge kommuns hemtjänst.

10 23 mars Rapporter och skrivelser A. Skrivelse från pensionärsrådet till Storstockholms lokaltrafik Pensionärsrådet vill uppmärksamma Stockholms lokaltrafik på att busshållsplatserna vid Huddinge sjukhus är bristfälligt skyltade. Pensionärsrådet godkände förslaget till skrivelse. Bilaga 3: Skrivelse till Stockholms lokaltrafik B. Skrivelse från PRO Tomtberga angående nytt betalsystem inom SL Pensionärsrådet har fått en skrivelse från PRO Tomtberga om betalsystemet hos SL. Rådet tog beslut om att rekommendera att PRO Tomtberga skickar skrivelsen till landstingets pensionärsråd. Gunnar Rask, ordförande i PRO Huddinge Samorganisation, tar med sig ärendet till PRO Tomtberga. C. Svar från gymnasienämnden på rådets skrivelse om tillgång till lokaler i Östra gymnasiet Pensionärsrådet välkomnade det svar man har fått från gymnasienämnden angående möjlighet att låna lokaler i Östra gymnasiet.

11 23 mars Övriga frågor Öppet samtalsklimat på rådets sammanträden Anna-Stina Eriksson framhöll att det var bra att Olle Sandström på förra sammanträdet tog upp frågan om allas möjlighet att komma till tals. Pensionärsrådet är enigt om att en öppen ton och högt i tak är en förutsättning för bra sammanträden. Gatubelysning vid Paradistorget Två gatlyktor vid Paradistorget har varit trasiga under en längre tid, trots att felanmälningar har gjorts. Den ena lampan finns inne på gården och Huge ansvarar för underhållet där. Den andra trasiga lampan finns vid ett övergångsställe, och där är det Huddinge kommun som har ansvar. Pensionärsrådet diskuterade även andra erfarenheter av trasig gatubelysning. Legionellabakterier i sprinklersystem Karl Hällgren delade ut en skrivelse till rådets ledamöter om risken för legionellabakterier i sprinklersystem på äldreboenden. Äldreomsorgsnämnden och social- och äldreomsorgsförvaltningen har tidigare fått skrivelsen.

12 23 mars Avslutning Ordförande Karl Henriksson avslutade mötet.

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Nämnd Huddinge pensionärsråd 1/13 Sammanträdesdag Tid och plats Tisdagen den 2 februari Kl 14:00 16:20, Tekniska nämndhuset Beslutande Karl Henriksson (kd), ordförande Närvarande, avvikelser Anna-Stina

Läs mer

Klockan 14:00 16:00, Stora Plenum, Gymnasietorget 1, Huddinge

Klockan 14:00 16:00, Stora Plenum, Gymnasietorget 1, Huddinge DIARIENUMMER 1 (9) Nämnd Offentligt sammanträde Huddinges pensionärsråd Nej Sammanträdesdag 4 mars 2014 Tid och plats Klockan 14:00 16:00, Stora Plenum, Gymnasietorget 1, Huddinge Ledamöter Eva Carlsson-Paulsén

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 5 december 2017 AN-2017/33 1 (12) Huddinges pensionärsråd. Nej

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 5 december 2017 AN-2017/33 1 (12) Huddinges pensionärsråd. Nej SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 5 december 2017 AN-2017/33 1 (12) Nämnd Offentligt sammanträde Huddinges pensionärsråd Nej Sammanträdesdag 5 december 2017 Tid och plats Klockan 10:00 12:00 (paus 11:00-11:20),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL DIARIENUMMER AN-2013/132 1 (11) Huddinges pensionärsråd. Nej. Klockan 14:00 16:00, A-Salen, Kommunalvägen 28, Huddinge

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL DIARIENUMMER AN-2013/132 1 (11) Huddinges pensionärsråd. Nej. Klockan 14:00 16:00, A-Salen, Kommunalvägen 28, Huddinge DIARIENUMMER AN-2013/132 1 (11) Nämnd Offentligt sammanträde Huddinges pensionärsråd Nej Sammanträdesdag 17 september 2013 Tid och plats Klockan 14:00 16:00, A-Salen, Kommunalvägen 28, Huddinge Ledamöter

Läs mer

Klockan 14:00 15:00, Stora Plenum, Gymnasietorget 1, Huddinge

Klockan 14:00 15:00, Stora Plenum, Gymnasietorget 1, Huddinge DIARIENUMMER 1 (7) Nämnd Offentligt sammanträde Huddinges pensionärsråd Nej Sammanträdesdag 3 juni 2014 Tid och plats Klockan 14:00 15:00, Stora Plenum, Gymnasietorget 1, Huddinge Ledamöter Eva Carlsson-Paulsén

Läs mer

Love Bergström (M), ordförande Nurcan Gültekin (S), vice ordförande Stephanie Hansson (KD) Björn Karlsson (M) Erik Wiker (L) Karin Andersson (DP)

Love Bergström (M), ordförande Nurcan Gültekin (S), vice ordförande Stephanie Hansson (KD) Björn Karlsson (M) Erik Wiker (L) Karin Andersson (DP) SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 4 juni 2018 AN-2018/33 1 (13) Nämnd Offentligt sammanträde Huddinges pensionärsråd Nej Sammanträdesdag 4 juni 2018 Tid och plats Klockan 14:00 16:00, Plenum, pl 5, Gymnasietorget

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 4 december 2018 AN-2018/35 1 (10) Huddinges pensionärsråd. Nej

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 4 december 2018 AN-2018/35 1 (10) Huddinges pensionärsråd. Nej SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 4 december 2018 AN-2018/35 1 (10) Nämnd Offentligt sammanträde Huddinges pensionärsråd Nej Sammanträdesdag 4 december 2018 Tid och plats Beslutande Klockan 10:00 11:20, Växthuset,

Läs mer

Kommunalt pensionärsråd 14 april 2016

Kommunalt pensionärsråd 14 april 2016 1 (7) Plats och tid Bällstarummet, Vallentuna. Kl 14.00-17.15 ande Björn Furugren Beselin KS (C), ordförande, Sven-Olof Ekström MSN (S), Margareta Svanström FN (M) 12-30, Eleanor Rydén ÖN (KD), Margareta

Läs mer

Pensionärsrådets möte den 27 januari 2014

Pensionärsrådets möte den 27 januari 2014 Sida 1 (5) s möte den 27 januari 2014 Ledamöter Inger Sjöberg, ordförande Stig Åström, vice ordförande Susanne Watthiersson Lilian Falkbäck Sonja Wenström Ersättare Berit Johansson Sven Engström Christina

Läs mer

Klockan 14:00-15:30, Plenum, pl 5, Gymnasietorget 1, Huddinge

Klockan 14:00-15:30, Plenum, pl 5, Gymnasietorget 1, Huddinge SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 6 februari 2018 AN-2018/31 1 (10) Nämnd Offentligt sammanträde Huddinges pensionärsråd Nej Sammanträdesdag 6 februari 2018 Tid och plats Klockan 14:00-15:30, Plenum, pl 5,

Läs mer

Kommunala Diarienummer: Datum: Pensionärsrådet Sov Protokoll

Kommunala Diarienummer: Datum: Pensionärsrådet Sov Protokoll Tid Måndag den 7 mars 2016 kl. 13.30-16.30 Plats Närvarande Ledamöter Kupolen, Rådhuset Marie Brorson, ordförande (S) Åsa Johansson, (FP) Johanna Reimfelt, (M) Anita Forsström, PRO Karin Sahli, PRO Britta

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (9) Plats och tid kl. 08.30 12.00 Bengt Petersson, ordförande Kjell Thelin, socialnämnden Pentti Kuhna, Finska PF Uno Ekberg, PRO Siv Sandahl, PRO Egon Johansson, PRO Rigo

Läs mer

Kommunkontoret, fredag 6 september 2013, kl 13.00. Sekreterare Paragrafer 12-16 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, fredag 6 september 2013, kl 13.00. Sekreterare Paragrafer 12-16 ANSLAG/BEVIS - KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET- SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Vård- och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 09.00 11.30 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M) Anne-Charlotte Mattsson (FP) Larry

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet 2016-09-27 1 (10) Plats och tid Ks-salen, Stadshuset kl. 13-16.15 Beslutande Tommy Bohman (S), ordf, Nils-Erik Olofsson (S), SPF - Lennart Carlsson, Birgitta Sigfridsson, Eva Wahlgren PRO - Iron Henriksson,

Läs mer

Företrädare för pensionärsorganisationerna, Margaretha af Trolle

Företrädare för pensionärsorganisationerna, Margaretha af Trolle Kommunala Pensionärsrådet 2007-12-05 1 Plats och tid KS-salen kl 08.30-12.00 Beslutande Carl-Gunnar Andersson PRO vice ordförande Hans Hollander (spi) Bertil Carlzon (c) Inga-Lill Sondell (fp) Inger Hedin

Läs mer

Kommunalt pensionärsråd protokoll

Kommunalt pensionärsråd protokoll Datum: Måndagen den 23 oktober 2017 Tid: 13.00 14.15 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 26 oktober, klockan 8.00 Paragrafer: 23-28 Utses att justera: Dick Bergström

Läs mer

Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning Pensionärsrådet. Pensionärsrådet

Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning Pensionärsrådet. Pensionärsrådet stadsdelsförvaltning Protokoll 2018-02-26 Sida 1 (5) Närvarande Ordinarie ledamöter: Donald Monvall, ordförande Gunilla Carlén, vice ordförande Yvonne Wheeler Gun Marie Gunnars Lena Bosticco Ersättare:

Läs mer

Eva Carlsson-Paulsén (M), ordförande Nurcan Gültekin (S), vice ordförande Stephanie Hansson (KD) Björn Karlsson (M)

Eva Carlsson-Paulsén (M), ordförande Nurcan Gültekin (S), vice ordförande Stephanie Hansson (KD) Björn Karlsson (M) SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 14 februari 2017 AN-2017/29 1 (10) Nämnd Offentligt sammanträde Huddinges pensionärsråd Nej Sammanträdesdag 14 februari 2017 Tid och plats Klockan 14:00 14:45, Plenum, Gymnasietorget

Läs mer

Kl. 09.00 11.30. Paragrafer 33-43. Underskrifter Sekreterare Agneta Tillberg. Ordförande Jacob Sandgren. Justerande Monika Hammertjärn

Kl. 09.00 11.30. Paragrafer 33-43. Underskrifter Sekreterare Agneta Tillberg. Ordförande Jacob Sandgren. Justerande Monika Hammertjärn Plats och tid Stadshuset, sal B Kl. 09.00 11.30 Politiker och representanter Jacob Sandgren (s), ordf Johan Schenström (m), v ordf Wailet Nilsson (kd), ers Birgitta Lantz-Högman, PRO Harry Malmqvist, PRO

Läs mer

SOLLENTUNA KOMMUN Kommunala pensionärsrådet

SOLLENTUNA KOMMUN Kommunala pensionärsrådet SOLLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sidan 1 av 10 Plats och tid Närvarande ledamöter Röda rummet, Turebergshuset plan 10, kl. 13.30-15.50 Björn Karlsson, ordförande (M), Vivian Enochsson (PRO S-tuna)

Läs mer

Britt Holgert. Utses att justera. Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen den 15 december 2017

Britt Holgert. Utses att justera. Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen den 15 december 2017 Sammanträdesdatum 49 Plats och tid Rugstorps lantgård, klockan 09.00-12.00 ande Christina Davidson, ordförande (KS) Birgit Andersson (SPF) Britt Holgert (PRO) Monika Petersson (PRO) Gunnbritt Häggebrink

Läs mer

12 maj 2015 kl. 14.00 16.00, Sessionssalen i kommunhuset i Broby. Anna-Lisa Simonsson, verksamhetschef Kerstin Wanstadius, sekreterare

12 maj 2015 kl. 14.00 16.00, Sessionssalen i kommunhuset i Broby. Anna-Lisa Simonsson, verksamhetschef Kerstin Wanstadius, sekreterare Sida 1 av 5 Tid och plats 12 maj 2015 kl. 14.00 16.00, Sessionssalen i kommunhuset i Broby Närvarande Ledamöter Sofia Nilsson (C), ordförande Sven-Arne Persson (S), vice ordförande Inger Kjellberg Bengt

Läs mer

Kommunalt pensionärsråd 4 september 2014

Kommunalt pensionärsråd 4 september 2014 1 Plats och tid Bällstarummet, kommunledningskontoret, kl 13.00-15.30 ande Gunnel Orselius-Dahl KS (FP), ordförande, Ewa Thorin MSN (M), Anne Spetz KN (C), Ulf Lundström SN (S), Margareta Bergström, PRO

Läs mer

Ja ( slutet sammanträde 12,13 sekretessärenden) Klockan 17:00 18:00, Sessionssalen i Kommunalhuset, Kommunalvägen 28, Huddinge

Ja ( slutet sammanträde 12,13 sekretessärenden) Klockan 17:00 18:00, Sessionssalen i Kommunalhuset, Kommunalvägen 28, Huddinge SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 12 december 2017 AN-2017/27 1 (16) Nämnd Offentligt sammanträde Äldreomsorgsnämnden Ja ( slutet sammanträde 12,13 sekretessärenden) Sammanträdesdag 12 december 2017 Tid och

Läs mer

ÄLVSJÖ STADSDELSNÄMND. Sammanträdestid Torsdag 14 september 2017, kl

ÄLVSJÖ STADSDELSNÄMND. Sammanträdestid Torsdag 14 september 2017, kl SAMMANTRÄDE SPROTOKOL L 201 7-09-14 PENSIONÄRSRÅDET Sammanträdestid Torsdag 14 september 2017, kl. 13.30 14.05 Plats Älvsjörummet Älvsjö förvaltningshus Älvsjö stationsgata 21 Närvarande Ordförande Inger

Läs mer

PROTOKOLL Kommunala Pensionärsrådet 1(9)

PROTOKOLL Kommunala Pensionärsrådet 1(9) 1(9) Plats och tid: C-salen, medborgarhuset, Alafors Kl. 13:00-16:00 Beslutande: Boel Holgersson Omsorg- och arbetsmarknadsnämnden Eva Eriksson Omsorg- och arbetsmarknadsnämnden Rolf Gustavsson Kommunstyrelsen

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (15)

Sammanträdesprotokoll 1 (15) Sammanträdesprotokoll 1 (15) Plats och tid Ylöjärvi, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Rolf Nyhrén (PRO) Ulf Nilsson (SPF) Gerd-Else

Läs mer

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Sida 1 av 5 PLATS OCH TID Konferensrummet sportcenter, 14.00 16.00 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Sekreterare Ulf Molin, kommunstyrelsen Peter Graff, kommunstyrelsen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Företrädare för pensionärsorganisationerna, Erik Davidsson. Kommunala Pensionärsrådet 2008-03-12 1

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Företrädare för pensionärsorganisationerna, Erik Davidsson. Kommunala Pensionärsrådet 2008-03-12 1 Kommunala Pensionärsrådet 2008-03-12 1 Plats och tid KS-salen kl 08.30-11.45 Beslutande Martina Axene (kd) ordförande Siv Ludén (s) Ingalill Sondell (fp) Inger Hedin (s) Jan Arvidsson (c) Marianne Elf

Läs mer

STADSDELSNÄMNDENS PENSIONÄRSRÅD HÄGERSTEN-LILJEHOLMEN. Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde den 18 januari 2011

STADSDELSNÄMNDENS PENSIONÄRSRÅD HÄGERSTEN-LILJEHOLMEN. Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde den 18 januari 2011 : STADSDELSNÄMNDENS PENSIONÄRSRÅD HÄGERSTEN-LILJEHOLMEN PROTOKOLL NR 1/2011 SID 1 Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde den januari 2011 Justerat den 19 januari Justerat Marianne Svensk Godkänt

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådets au 2015-04-23 1 (10) Plats och tid Stadshuset, Gunnar Lindbergs arbetsrum, kl 09:30 12:15 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Brith Fäldt, samhällsbyggnadsnämnden Gösta Öhman,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådets au 2012-05-15 1 (10) Plats och tid Stadshuset, Gunnar Lindbergs arbetsrum, kl 09:30 11:30 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Lage Hortlund, kommunstyrelsen Gunilla Bergstedt,

Läs mer

Justering. Anslagsbevis. Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Södertälje stadshus

Justering. Anslagsbevis. Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Södertälje stadshus 1 (13) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-01-21 KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Tid 12.30 15.00 Plats Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Justering Justering, tid och plats 2015-01-26 Södertälje

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet 2012-11-29 1 (11) Plats och tid Berggården, torsdag 29 november 2012, kl 13:00 15:30 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Rune Öberg, PRO Gösta Öhman, PRO Inger Berglund, PRO JaanEric

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Kommunala pensionärsrådet

Sammanträdesprotokoll. Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2011-05-11 1 Plats och tid Beslutande Kommunhuset, plan 8, Vilundarummet Onsdagen den 11 maj 2011, klockan 09:30-12.00 Ledamöter: Eila Bromme (FP), ordförande Jan Eckert (M) Ann-Mari

Läs mer

Klockan 17:00-17:30, Växthuset, Patron Pehrs väg 3, Huddinge

Klockan 17:00-17:30, Växthuset, Patron Pehrs väg 3, Huddinge SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 11 december 2018 AN-2018/27 1 (12) Nämnd Offentligt sammanträde Äldreomsorgsnämnden Ja Sammanträdesdag 11 december 2018 Tid och plats Beslutande Klockan 17:00-17:30, Växthuset,

Läs mer

Meddelande om avliden 3. Information från socialnämnden 6. Melanie Koren, Förenade Care 7. Monica Göransson, chef för särskilt boende 10

Meddelande om avliden 3. Information från socialnämnden 6. Melanie Koren, Förenade Care 7. Monica Göransson, chef för särskilt boende 10 Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Meddelande om avliden 3 Ann-Carine Liljegren, sysselsättningshandledare 4 på särskilt boende Föregående protokoll 5 Information

Läs mer

Klockan 17:00 17:30, A-salen, Kommunalhuset, Kommunalvägen 28, Huddinge

Klockan 17:00 17:30, A-salen, Kommunalhuset, Kommunalvägen 28, Huddinge SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 13 mars 2018 SN-2018/600 1 (23) Nämnd Offentligt sammanträde Socialnämnden Ja Sammanträdesdag 13 mars 2018 Tid och plats Beslutande Närvarande ej tjänstgörande ersättare

Läs mer

ÄLVSJÖ STADSDELSNÄMND

ÄLVSJÖ STADSDELSNÄMND SAMMAN TRÄDE SPROTOKOL L 2015-09-17 PENSIONÄRSRÅDET Sammanträdestid 2015-09-17, kl. 13.45-15.15 Plats Älvsjö förvaltningshus Älvsjö stationsgata 21 Närvarande Ordförande Christer Bentzer SPF Vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådets au 2012-08-16 1 (7) Plats och tid Stadshuset, torsdag 16 augusti 2012, kl 09:30 12:00 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Gösta Öhman, PRO JaanEric Lundqvist, SKPF Gunilla Bergstedt,

Läs mer

Pensionärsrådet Sidan 1 av 13. Plats och tid Solbackens äldreboende, Länghem kl

Pensionärsrådet Sidan 1 av 13. Plats och tid Solbackens äldreboende, Länghem kl Pensionärsrådet 2008-03-04 Sidan 1 av 13 Plats och tid Solbackens äldreboende, Länghem kl. 13.30-16.10 Beslutande Icke tjänstg ersättare Övriga deltagare Lars Vesterlund, ordf Sture Haglund, vice ordf

Läs mer

PROTOKOLL Datum Kommunala Pensionärsrådet Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter

PROTOKOLL Datum Kommunala Pensionärsrådet Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Plats och tid Veckeborummet, 13:15-16:00 Beslutande: Ove Schönning (S) vice ordförande Stig Almström (LB) Sylvia Olsson (KD), tjänstgörande ersättare Jan Nilsson, PRO Ljusdal Kurt Rådlund, PRO Hennan Ewy

Läs mer

Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde i Hägersten-Liljeholmen

Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde i Hägersten-Liljeholmen Hägersten-Liljeholmen stadsdelsförvaltning Protokoll Sida 1 (7) 2018-03-09 Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde i Hägersten-Liljeholmen 2018-03-07 Närvarande: Ledamöter: Lars Erik Karlsson,

Läs mer

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Sida 1 av 5 PLATS OCH TID Gruvsalen, kl 14.00 16.00 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Sekreterare Siw Persson, Kullabygdens pensionärsförening

Läs mer

Kommunalt pensionärsråd 17 februari 2011. Helena Åhman, Enhetschef äldre och funktionsnedsatta. Inger Kjellerby-Åberg, Anhörigkonsulent

Kommunalt pensionärsråd 17 februari 2011. Helena Åhman, Enhetschef äldre och funktionsnedsatta. Inger Kjellerby-Åberg, Anhörigkonsulent 1 (9) Plats och tid Bällstarummet, Kommunkontoret, Vallentuna. Kl. 13.00-15.00 ande Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande, Ewa Thorin (M), Anne Spetz (C), och Åke T Carlestam (MP) Bengt Edling SPF/KOM,

Läs mer

Klockan 17:00-18:05, A-salen i kommunalhuset, Kommunalvägen 28, Huddinge

Klockan 17:00-18:05, A-salen i kommunalhuset, Kommunalvägen 28, Huddinge SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 14 november 2017 AN-2017/24 1 (15) Nämnd Offentligt sammanträde Äldreomsorgsnämnden Ja Sammanträdesdag 14 november 2017 Tid och plats Beslutande Klockan 17:00-18:05, A-salen

Läs mer

Kommunens representanter Anna Johansson, S, ordförande. Pensionärsrepresentanter Per Johansson, SPF Dacke Barbro Sjöholm, SPRF Blåklinten Ordinarie

Kommunens representanter Anna Johansson, S, ordförande. Pensionärsrepresentanter Per Johansson, SPF Dacke Barbro Sjöholm, SPRF Blåklinten Ordinarie Kommunala pensionärsrådet 2011-05-18 1 Plats och tid Sammanträdesrum Appuna, Stadshuset, Mjölby, kl 14.00-15.55 Beslutande Kommunens representanter Anna Johansson, S, ordförande Pensionärsrepresentanter

Läs mer

Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde i Hägersten-Liljeholmen

Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde i Hägersten-Liljeholmen Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning administrativa avdelningen Protokoll Sida 1 (6) 2016-11-16 Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde i Hägersten-Liljeholmen 2016-11-15 Närvarande: Rolf

Läs mer

ANSLAGSBEVIS Justeringen har tillkännagivits via anslag

ANSLAGSBEVIS Justeringen har tillkännagivits via anslag 1 (6) Tid: Kl 10.00-11.00 Plats: Selet Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27 Ledamöter Bill Nilsson, KS ordförande Anita Karlsson, PRO Majvor Lundberg, Hjärt- o Lungföreningen Jan-Ove Olsson, HRF Lilian

Läs mer

Kristianstads. kommun PROTOKOLL. KPR Kommunala Rådet för Pensionärer. Ledamöter

Kristianstads. kommun PROTOKOLL. KPR Kommunala Rådet för Pensionärer. Ledamöter Kommunala Pensionärsrådet 2018-06-01 2 KPR Kommunala Rådet för Pensionärer Tid och plats: Klockan 09.00 12.00iOstra huset Ledamöter Kommunala rådet för pensionärer Greta Nordquist, SPF Gudrun Sandgren,

Läs mer

Kommunstyrelsen 1 (5) Kommunala pensionärsrådet 2011-12-05 Demokratikansliet Jack Roger Bäckstrand, 710 19 91

Kommunstyrelsen 1 (5) Kommunala pensionärsrådet 2011-12-05 Demokratikansliet Jack Roger Bäckstrand, 710 19 91 Kommunstyrelsen 1 (5) Kommunala pensionärsrådet 2011-12-05 Demokratikansliet Jack Roger Bäckstrand, 710 19 91 MINNESANTECKNINGAR 2011-12-02 Kommunala pensionärsrådets arbetsutskott 2011-12-02 Närvarande:

Läs mer

Tid: Kl. 09.30 12.00 Konferensrummet, Forellen plan 1, Partille

Tid: Kl. 09.30 12.00 Konferensrummet, Forellen plan 1, Partille Dag: Tisdag 9 mars 2010 Tid: Kl. 09.30 12.00 Plats: Konferensrummet, Forellen plan 1, Partille Närvarande: Ledamöter Pia Karlsson, ordf. VON Leif Andersson VON Marianne Sjögren KS (kommunstyrelsen) Britt

Läs mer

Lokala Diarienummer: Datum:

Lokala Diarienummer: Datum: Lokala Diarienummer: Datum: Pensionärsrådet Öster Protokoll 201 s-09-22 Tid Tisdag den 22 september 2015 kl. 10.00-12.00 ÖREBRO Plats Dojan, Ringgatan 32 Ledamöter och ersättare Ordi11a1ie Urban Boström,

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida 1-14

Sammanträdesdatum Sida 1-14 Pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1-14 Plats och tid Beslutande Plenisalen, gamla Kommunhuset, Mora, Peter Helander, ordförande Inger Lindkvist, SPF, Mora Henning Mårts, PRO, Venjan Lillot Mårtensson,

Läs mer

Berit Hagblom. Utses att justera. Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen den 11 december 2018

Berit Hagblom. Utses att justera. Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen den 11 december 2018 Sammanträdesdatum 39 Plats och tid Björken, förvaltningshuset, Nybro, klockan 09.00-11-30 ande Christina Davidson, ordförande (C) Birgit Andersson (SPF) Monika Petersson (PRO) Berit Hagblom (SPF) Gunnbritt

Läs mer

Stefan Tengberg, ekonomichef Margareta Hammarberg, konsult äldreomsorgen Jan Ekström, mötessekreterare

Stefan Tengberg, ekonomichef Margareta Hammarberg, konsult äldreomsorgen Jan Ekström, mötessekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (4) Plats och tid Gripen, Gislaved kl. 08.30 11.40 Bengt Petersson, ordförande Lena Åsberg, socialnämnden Lis Melin, socialnämnden Ulla Petersson, SKPF Pentti Kuhna, Finska

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sida 1 Plats och tid KS-salen, Kommunhuset, Drottninggatan 2, Motala Tisdag 1 september 2009, kl 08:30-12:15 Beslutande Martina Axene KD Välfärdsberedningen Siv Ludén S Välfärdsberedningen Jan Arvidsson

Läs mer

Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G

Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Brukarrådet 2013-02-14 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 1 Föregående mötes protokoll 2 Utredning om Svegs Folkets Hus, information om remiss 3 Information från Hjärt- och lungsjukas

Läs mer

Pensionärsrådets protokoll den 16 september

Pensionärsrådets protokoll den 16 september Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd Pensionärsrådet Protokoll Sida 1 (5) 2015-09-17 Pensionärsrådets protokoll den 16 september 2015 Närvarande: Ledamöter Sievert Balkeståhl, ordförande, PRO Irene Lindström,

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum (16) Kommunkontoret, Surahammar Tisdag 10 november 2015, kl

Socialnämnden Sammanträdesdatum (16) Kommunkontoret, Surahammar Tisdag 10 november 2015, kl 2015-11-10 1 (16) Plats och tid Kommunkontoret, Surahammar Tisdag 10 november 2015, kl. 13.05-16.15 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens tid och plats Patrik Boström (S), ordförande

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet protokoll

Kommunala pensionärsrådet protokoll Datum: måndagen den 5 mars 2018 Tid: 13:00-14.55 Plats: Östra Roten Justeringsdag: fredagen den 9 mars Paragrafer: 1-7 Utses att justera: Dick Bergström (SPF Seniorerna Lilla Edetbygden) Underskrifter:

Läs mer

Marie Oskarsson, vård- och omsorgsnämnden Lennart Gunnarsson, SPF Köpingshus Gunnar Immo, Köpings Finska PRO

Marie Oskarsson, vård- och omsorgsnämnden Lennart Gunnarsson, SPF Köpingshus Gunnar Immo, Köpings Finska PRO Pensionärsrådet Plats och tid Tunadal, Virgatan 7, Köping, kl 15.00 16.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) ande Roger Eklund (S), vård- och omsorgsnämnden, ordförande Lena Jonsson (S), vård- och omsorgsnämnden

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 15 Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet (KPR) Rådet för FunktionsHinderfrågor (RFH) 2011-02-22

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 15 Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet (KPR) Rådet för FunktionsHinderfrågor (RFH) 2011-02-22 TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 15 Plats och tid Sophiagården, Söderåkra, kl 15.00-16.30 Beslutande Övriga deltagande Ewy Svensson, SN, ordförande Henrik Nilsson Bokor, SN Linda Eriksson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet 2012-05-31 1 (10) Plats och tid Munkberga, kl 13:00-16:30 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Rune Öberg, PRO Gösta Öhman, PRO Inger Berglund, PRO JaanEric Lundqvist, SKPF Ingrid

Läs mer

Högsby kommun Protokoll 1(7) Pensionärsrådet

Högsby kommun Protokoll 1(7) Pensionärsrådet Högsby kommun Protokoll 1(7) Pensionärsrådet Sammanträdesdatum 2016-02-26 Plats och tid Mogården, fredagen den 26 februari 2016 kl 09.00-11.15 Närvarande Marcus Schön, ordförande Hans Birgersgård Bror

Läs mer

Klockan 18:00 18:25, A-salen, Kommunalhuset, Kommunalvägen 28, Huddinge. Patrik Rahm (M), Kent Funke (DP) och Lars Johansson (SD).

Klockan 18:00 18:25, A-salen, Kommunalhuset, Kommunalvägen 28, Huddinge. Patrik Rahm (M), Kent Funke (DP) och Lars Johansson (SD). ÄLDREOMSORGSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 14 mars 2018 AN-2018/133 1 (18) Nämnd Offentligt sammanträde Äldreomsorgsnämnden Ja Sammanträdesdag 14 mars 2018 Tid och plats

Läs mer

Anslag/Bevis , kl 13:30-15:30. Paragrafer Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare

Anslag/Bevis , kl 13:30-15:30. Paragrafer Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare PENSIONÄRSRÅDET Plats och tid Kommunhuset, Torup 2018-02-01, kl 13:30-15:30 Paragrafer 1-15 Beslutande Se sidan 2 Övriga deltagande Se sidan 2 Underskrift sekreterare Ingrid Kjellberg Underskrift ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum KOMMUNALA PENS IONÄRSRÅDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 13.00 15.00 Beslutande Margaretha Gadde Jenn ische (M), ordförande Ulla Odhner (S) Karin Malmberg (SPF) Rune

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Kommunhuset, A-salen kl. 13.00 16.10 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 13-18 Utses att justera Carina Larsson Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare

Läs mer

Protokoll fört vid Bromma stadsdelsnämnds pensionärsråd den 20 september 2016

Protokoll fört vid Bromma stadsdelsnämnds pensionärsråd den 20 september 2016 Bromma stadsdelsförvaltning Verksamhetsområde Äldreomsorg Sida 1 (5) 2016-09-20 fört vid Bromma stadsdelsnämnds Justerat Justerat. Kjell Palmqvist.. Lars Furehed Närvarande: Ledamöter: Kjell Palmqvist

Läs mer

Stadshuset, Kommunledningsförvaltningen

Stadshuset, Kommunledningsförvaltningen 1(14) Sammanträdesdatum Plats och tid Listerbysalen, kl. 08:30-12:15 ande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild förteckning Justerare Justeringens

Läs mer

Hällebo, måndagen den 11 september 2017, klockan

Hällebo, måndagen den 11 september 2017, klockan 1(9) Plats och tid Hällebo, måndagen den, klockan 9.00-11.35 Beslutande Ledamöter Elisabeth Svensson, M, ordförande Tage Jonsson, PRO Gulli Edman, PRO Örjan Persson, PRO Sten Åke Jonsson, PRO, ersättare

Läs mer

Anette Nilsson, socialchef Camilla Lindström, förvaltningssekreterare Solveig Sjöbladh

Anette Nilsson, socialchef Camilla Lindström, förvaltningssekreterare Solveig Sjöbladh SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) Pensionärsrådet Plats och sammanträdestid Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 15 februari 2018, kl 13.00-14.30. Beslutande Ledamöter Eva Berglund (S), ordförande i

Läs mer

Torsdagen den 13 november 2008, kl i Dynamiken, Bollegården. Rosa-Lill Karlsson (pro) Gun Bodén (pro) Kjell Richardsson (s)

Torsdagen den 13 november 2008, kl i Dynamiken, Bollegården. Rosa-Lill Karlsson (pro) Gun Bodén (pro) Kjell Richardsson (s) Tid och plats Torsdagen den 13 november 2008, kl 17.00 18.15 i Dynamiken, Bollegården Ärenden 34-46 Ordförande Beslutande Pensionärsorg. Omsorgsnämnden Kommunstyrelsen Hannu Sutinen (fp) Lars Engstrand

Läs mer

Sammanträdesdatum Paragrafer Sid Pensionärsrådet (6) Plats och tid Landstingets huvudkontor, kl

Sammanträdesdatum Paragrafer Sid Pensionärsrådet (6) Plats och tid Landstingets huvudkontor, kl Pensionärsrådet 2010-09-15 17-24 1(6) Plats och tid Landstingets huvudkontor, kl 13.30 16.00 Ordinarie ledamöter Tjänstgörande ersättare Närvarande ersättare Sören Bertilsson, ordförande, landstinget Gunnar

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet. Kommunhuset, Mus-olle, måndagen den 15 maj 2017 klockan

Kommunala pensionärsrådet. Kommunhuset, Mus-olle, måndagen den 15 maj 2017 klockan 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Mus-olle, måndagen den klockan 9.00-11.30 Beslutande Ledamöter Elisabeth Svensson, M, ordförande Tage Jonsson, PRO Gulli Edman, PRO Sten-Åke Jonsson, PRO, ersättare Gunnel

Läs mer

Samorganisation Sundsvall

Samorganisation Sundsvall Samorganisation Sundsvall VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 PRO Alnö, PRO Attmar, PRO City Sundsvall, PRO Holm, Pro Indal, PRO Liden, PRO Matfors-Tuna PRO Njurunda, PRO Selånger, PRO Sköns Norra, PRO Sköns Södra,

Läs mer

Protokoll från Kommunala pensionärsrådet,

Protokoll från Kommunala pensionärsrådet, Protokoll från Vänersborgs kommun Protokoll från, Tid:, kl. 13.30 Plats: Cafeterian, Kommunhuset, Södergatan 16 A Justerare Marita Sunnerdahl Datum och ort för justering 2019-06-18, Vänersborg Paragrafer

Läs mer

50 Godkännande av dagordning

50 Godkännande av dagordning 1 PROTOKOLL Sammanträdesdag 2017-03-01 Tid och plats Kl 9.30-12.00, Stadshuset, Kommunstyrelsens sessionssal plan 3,5 Omfattning 50-63 Närvarande Malin Carlsson, kommunstyrelsen, ordförande Annette Carlson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2010-03-31 Sid 1 (13) Instans Socialnämnden Plats och tid Socialkontorets sammanträdesrum, kl 17.00 19.30 Beslutande Bertil Nilsson (M) ordförande Björn Jonasson (KD) Birgitta Olsson-Johansson

Läs mer

Anslag/Bevis , kl 13:30-15:00. Paragrafer Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare

Anslag/Bevis , kl 13:30-15:00. Paragrafer Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare Plats och tid Kommunhuset Torup 2015-12-10, kl 13:30-15:00 Paragrafer 51-58 Beslutande Se sidan 2 Övriga deltagande Se sidan 2 Underskrift sekreterare Ingrid Kjellberg Underskrift ordförande Björn Jönsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. sammanträdesdatum 1 Plats och tid Kommunhuset sammanträdesrum Glan kl 13 00 16 00 Beslutande Övriga deltagande Conny Lindgren, ordförande Börje Wåhleman Pentti Rantala, FFF Bernt Johansson, SPF Gruvan Leif Johanneson, SPF

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(6) Kommunala pensionärsrådet

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(6) Kommunala pensionärsrådet LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(6) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Ljungsätra samlingssalen, Hångersvägen 2 i Ljungby, måndagen den 18 april 2011, kl. 13.30-15.30 Ann-Charlotte Wiesel

Läs mer

klockan Justeras / 2007 Hässelby Torg 20 Plaisiren Hässelby. 1-8 slutet sammanträde

klockan Justeras / 2007 Hässelby Torg 20 Plaisiren Hässelby. 1-8 slutet sammanträde -VÄLLINGBY PROTOKOLL 1:2007 Blad 1(6) Sammanträdesdag 2007-01-03 klockan 09.00 09.25 Justeras / 2007 Hässelby Torg 20 Plaisiren Hässelby Birgitta Wahlman Paragrafer 1-8 slutet sammanträde Berit Kruse Ordförande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet 2013-10-09 1(8) Sida Plats och tid Kommunhuset i Åsele, 2013-10-09, kl 10 00-11 30 Beslutande Thord Dahlberg ordförande Anna-Stina Uddeby Evert Vestberg Birgitta

Läs mer

Marianne Ahlqvist. Annika Forslin. Birgitta Medin. Marianne Ahlqvist

Marianne Ahlqvist. Annika Forslin. Birgitta Medin. Marianne Ahlqvist Protokoll 1 (10) Plats och tid: Forsa Rehab, Fredens Kulle, kl 13:00-16:00 Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Birgitta Medin (M) ordf Majvor Westberg-Jönsson (S) Roland Lodén (PRO) Gösta Larsson

Läs mer

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jan-Olov Hangren, PRO Vagnhärad Jerker Löfgren, SPF

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jan-Olov Hangren, PRO Vagnhärad Jerker Löfgren, SPF Pensionärsrådet Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-02-11 Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl. 10.00 11.20 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Martina Johansson

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 20.30

Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 20.30 2010-05-27 69 Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 20.30 Beslutande Håkan Anderberg, (m), ordförande Ingrid Håkansson, (m), ledamot Henrik Kvennberg, (m), ledamot Ellinor Dahlgren,

Läs mer

Kommunhuset, Dalen Tisdagen den 21 april 2015 kl 18:00 21:35

Kommunhuset, Dalen Tisdagen den 21 april 2015 kl 18:00 21:35 2015-04-21 1 (19) Plats och tid ande Kommunhuset, Dalen Tisdagen den 21 april 2015 kl 18:00 21:35 Anders Magnhagen (S), ordförande Jessica Ashworth (M), 1:e vice ordf Linda Andersson (S) Adele Olander

Läs mer

VIMMERBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

VIMMERBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum VIMMERBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidnr Kommunala pensionärsrådet 2010-05-17 1(9) Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen 17 maj 2010, klockan 13.00-15.05. Plats och sammanträdestid Beslutare Elisabeth

Läs mer

Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning administrativa avdelningen

Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning administrativa avdelningen Hägersten-Liljeholmens sdelsförvaltning administrativa avdelningen Sida 1 (7) fört vid pensionärsrådets sammanträde i Hägersten-Liljeholmen 2018-01-24 Närvarande: Gunnar Carlsson ordförande, SPF Seniorerna

Läs mer

PROTOKOLL Kommunala Pensionärsrådet 1(8)

PROTOKOLL Kommunala Pensionärsrådet 1(8) 1(8) Plats och tid: Hövdingasalen, medborgarkontoret, Nödinge Kl. 13:00 16:00 Beslutande: Boel Holgersson Omsorg- och arbetsmarknadsnämnden Eva Eriksson Omsorg- och arbetsmarknadsnämnden Rolf Gustavsson

Läs mer

Kundval inom äldreboenden i Huddinge kommun, förslag till rutiner

Kundval inom äldreboenden i Huddinge kommun, förslag till rutiner SOCIAL- OCH ÄLDREOMSORGSFÖRVALTNINGEN 2014-04-28 Rev. 2014-05-26 AN-2014/263.730 1 (5) HANDLÄGGARE Lars Axelsson 08-535 312 27 lars.axelsson@huddinge.se Äldreomsorgsnämnden Kundval inom äldreboenden i

Läs mer

Socialförvaltningens kontor, Stadshuset

Socialförvaltningens kontor, Stadshuset 2011-11-01 1 Beslutande organ Plats och tid Vänersalen, kl. 13:00-16:10 Beslutande Marianne Kjellquist (S) ordförande Emelie Olsson (V) 1: e vice ordförande Björn Fagerlund (M) 2: e vice ordförande Leif

Läs mer

Lokala Diarienummer: Datum: Pensionärsrådet. Protokoll 201 s Öster. ÖREBRO Plats Dojan Söder, lunggatan 32

Lokala Diarienummer: Datum: Pensionärsrådet. Protokoll 201 s Öster. ÖREBRO Plats Dojan Söder, lunggatan 32 Lokala Diarienummer: Datum: Pensionärsrådet Öster Protokoll 201 s-11-11 Tid Tisdag den 17 november 2015 kl. 10.00-12.00 ÖREBRO Plats Dojan Söder, lunggatan 32 Ledamöter och ersättare Ordi11arie Urban Boström,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådets au 2016-08-11 1 (6) Plats och tid Stadshuset, Helena Magnussons rum, kl 09:30 11:00 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Gösta Öhman, PRO Elsy-Britt Fjällström, SPF JaanEric Lundqvist,

Läs mer

Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde i Hägersten-Liljeholmen

Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde i Hägersten-Liljeholmen Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning administrativa avdelningen Protokoll Sida 1 (7) 2017- sammanträde i Hägersten-Liljeholmen 2017- Närvarande: Lars Erik Karlsson, ordförande, PRO Gunnar Carlsson,

Läs mer

Roland Sandstedt, SPF Seniorerna, Mariannelund. Ulla Henriksson, Socialchef, sekreterare Diana Laitinen-Carlsson, Luu Carina Lindström, Luu

Roland Sandstedt, SPF Seniorerna, Mariannelund. Ulla Henriksson, Socialchef, sekreterare Diana Laitinen-Carlsson, Luu Carina Lindström, Luu 2017-05-24 Sida 1 (10) Sammanträde med Kommunala pensionärsrådet Plats och tid Kommissarien kl 09.30 12.00 ande Ledamöter Marie-Louise Gunnarsson, (M) ordförande Gunnel Lycksell, Mariannelund PRO Jan Ekwall,

Läs mer

STADSDELSNÄMNDENS PENSIONÄRSRÅD HÄGERSTEN-LILJEHOLMEN. Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde den 24 januari 2012

STADSDELSNÄMNDENS PENSIONÄRSRÅD HÄGERSTEN-LILJEHOLMEN. Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde den 24 januari 2012 : STADSDELSNÄMNDENS PENSIONÄRSRÅD HÄGERSTEN-LILJEHOLMEN PROTOKOLL NR 1/2012 SID 1 Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde den januari 2012 Justerat den januari Marianne Svensk Godkänt via e-post

Läs mer