Sammanträdesprotokoll

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sammanträdesprotokoll"

Transkript

1 Nämnd Huddinge pensionärsråd 1/13 Sammanträdesdag Tid och plats Tisdagen den 2 februari Kl 14:00 16:20, Tekniska nämndhuset Beslutande Karl Henriksson (kd), ordförande Närvarande, avvikelser Anna-Stina Eriksson, PRO Karl Hällgren, PRO Else-Britt Sundqvist, PRO Sven Jonasson, PRO Olle Sandström, SPF Bengt Nylander, SPF Reina Eriksson, SPF Gösta Ahlbäck, RPG Eeva Pirttiniemi, HFF Marie-Louise Wallenberg, (S) Marie Fors, (S) Raili Ojala, (DP) Förhinder Övriga närvarande Gunnar Rask, PRO Eero Räisänen, PRO Ewa Alexandersson (M) Ingrid Berglin, (M) Lars Berkesten, (FP) Berit Gunnarsson, (S) Laila Leymann, (V) Erika Svärdh, social- och äldreomsorgsförvaltningen Utses att justera Bengt Nylander Paragraf 1-11 Underskrifter Erika Svärdh Sekreterare Karl Henriksson Ordförande Bengt Nylander Justerare Utdragsbestyrkande

2 2 februari Upprop Ordförande Karl Henriksson öppnade sammanträdet och hälsade alla välkomna.

3 2 februari Justerare Till justerare av dagens protokoll valdes Bengt Nylander.

4 2 februari Godkännande av dagordning Dagordningen godkändes. Sex övriga frågor anmäldes.

5 2 februari INFORMATION: Kommunens snöröjning Lars Lantz, som är chef för gatu- och parkdriftavdelningen på miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen (MSB), informerade om hur kommunen arbetar med snöröjning. Han svarade också på många frågor från ledamöterna. Gatu- och parkdriftavdelning ansvarar för snöröjning på kommunens vägar, parkeringar, gång- och cykelvägar samt trappor. Huddinge kommun anlitar entreprenörer till samtliga arbeten i alla kommundelar, inklusive saltning. Gator med busstrafik, och gång- och cykelvägarna kring dessa gator, har högsta prioritet. Kravet är att snöröjarna ska vara färdiga med dessa gator inom fyra timmar efter att de har kallats ut. Snöröjning och halkbekämpning sker samtidigt. Det finns flera saker som försvårar för snöröjarna. Många villaägare har brevlådor, blomlådor och soptunnor utanför sin tomt, och personbilar och husvagnar står i vägen på gator som ska röjas. Farthinder, till exempel i form av mobila 30-skyltar, utgör också ett hinder för snöröjningen. När snöröjningen är klar forslas snön bort från platser där snöhögarna medför stora framkomlighetsproblem eller där de utgör trafikfara. Men när det handlar om mycket stora mängder snö blir det svårt att hinna med. Dessutom finns det för få avstjälpningsplatser för den röjda snön som räknas som miljöfarligt avfall. Snöröjarna samarbetar med de som ansvarar för den biståndsbedömda snöskottningen. Hittills har MSB inte fått några klagomål på att den samordningen inte fungerar. Flera ledamöter framförde hur viktigt det är att tillgängligheten för äldre och personer med funktionsnedsättning är god även vintertid. Alla klagomål om snöröjningen ska lämnas till kommunen, oavsett vem som är entreprenör. Ring till MSB:s kundtjänst på tfn , där du också kan få mer information om snöröjning.

6 2 februari REMISS: Kartläggning och förbättring av brandskydd Motion ställd av Charlotte Björkman (HP) Dnr ÄN 2009/ , KS-2009/ Huddinge pensionärsråd ser gärna att äldreomsorgsnämnden får i uppdrag att kartlägga hur brandskyddet ser ut inom nämndens ansvarsområde.

7 2 februari REMISS: Utvecklingsprogram för Vårby Haga Dnr ÄN 2009/ , KS Huddinge pensionärsråd anser att en omdaning av Vårby Haga är nödvändig för att vända utvecklingen i området. Tankarna på ett nytt minicentrum med en mindre livsmedelsbutik intill tunnelbanestationen är bra. Ett apotek skulle naturligtvis vara ett välkommet tillskott, men det förutsätter att Apoteket AB eller något annat apoteksföretag kan få det lönsamt, vilket är tveksamt. Trygghetsfrågorna är mycket viktiga i utvecklingen av området. Tunnelbanestationen och gången in till stationen upplevs idag ofta som en kall, folktom och otrygg miljö. Åtgärder som kan förändra den upplevelsen bedöms som mycket viktiga för att göra hela Vårby Haga till en tryggare miljö. Även god belysning och röjning av buskage som bidrar till otrygghet är viktigt för att komma till rätta med den otrygghetskänsla som en del äldre upplever i området.

8 2 februari REMISS: Detaljplan för del av Medicinaren 5 m.fl. Dnr ÄN 2010/37.313, SBN PL 2009/ Huddinge pensionärsråd välkomnar en utveckling av området kring Huddinge sjukhus och har ingenting att erinra mot förslaget till ny detaljplan. Pensionärsrådet har uppfattat att det finns en stor brist på vårdplatser och ser därför positivt på en fortsatt utveckling av själva sjukhusområdet.

9 2 februari Aktuella frågor från äldreomsorgsnämnden och social- och äldreomsorgsförvaltningen Nystartat kvinnofridsteam Den 1 februari startade Huddinge kommun ett kvinnofridsteam som ska ge stöd åt kvinnor som har utsatts för hot eller våld. Våld i nära relationer förekommer i alla samhällsgrupper och i alla åldrar även bland äldre män och kvinnor. Kvinnofridsteamet består av två socialsekreterare och tre behandlare. Inom teamet samlar man ansvaret för utredning av stödbehov och skyddade boenden, och ger praktisk hjälp, samtal och uppföljning för våldsutsatta kvinnor. De erbjuder även våldsutövare råd och stöd. Teamet arbetar i nära samarbete med andra verksamheter inom och utanför Huddinge kommun. Information om kundvalet inom hemtjänsten I februari kommer alla hemtjänstkunder att få ett brev hem med fakta om de utförare som hittills har godkänts av äldreomsorgsnämnden. För närvarande finns det sex utförare utöver kommunens hemtjänst i egen regi: Assistans S&M AB, CL Assistans, Curo Hemtjänst, HSB Omsorg, Omsorgshuset och Real Omsorg i Stor Stad AB. Björkbackens demensboende tredje bästa arbetsplats i Sverige Björkbackens demensboende har tilldelats tredjepris i 2009 års Stora Arbetsmiljöpriset. Av 15 semifinalister var det sex som gick till final, och Björkbacken fick tredjeplatsen för bästa arbetsmiljö inom den offentliga sektorn. Det är framförallt den omfattande satsningen på kompetensutveckling och det levande värdegrundsarbetet som ledde fram till priset. Huddinge med som gott exempel i dokumentärfilm om äldreomsorg Sjödalens äldreboende och hemtjänsten i Stuvsta är med som goda exempel i en dokumentärfilm om äldreomsorg. Filmen som heter Det som är livet har producerats av Måsen Film tillsammans med SKTF, Vårdförbundet, PRO och Borås kommun.

10 2 februari Rapporter och skrivelser Inga rapporter eller skrivelser presenterades.

11 2 februari Övriga frågor Utvärdering av pensionärsrådets arbete under mandatperioden Pensionärsrådet kommer att utvärdera sitt arbete under den innevarande mandatperioden, och se över hur arbetet kan utvecklas ytterligare. Huddinge kommun har en enkät som används för att utvärdera nämndernas arbete och det stöd de får från förvaltningarna. En variant av den enkäten skulle kunna användas för att göra en liknande utvärdering av rådets arbete. Pensionärsrådet återkommer till frågan och utvärderingen planeras preliminärt till hösten Färdtjänstsamarbetet inom länet Den 10 mars 2009 berättade Tommie Åkerström från Färdtjänsten i Stockholms län om det samarbete landstinget har med kommunerna när det gäller färdtjänst. Pensionärsrådet vill få en uppföljning av vad som har hänt under det gångna året. Frågan tas upp på ett sammanträde senare i vår. Dåligt skyltade busskurer vid Huddinge sjukhus Arbetsutskottet får i uppdrag att formulera en skrivelse om busskurerna vid Huddinge sjukhus. De är inte tydligt skyltade och det är svårt att veta vid vilken busskur man ska ställa sig. Skrivelsen ska skickas till SL:s styrelse. Klagomål om trygghetslarm som inte besvarades En hemtjänstkund med trygghetslarm fick enligt en ledamot vänta i över två timmar på hjälp, och när hon fick hjälp var den dåligt utförd. Kunden hade HSB Omsorg. Ordförande Karl Henriksson berättade att äldreomsorgsnämnden och förvaltningen har haft samtal med HSB Omsorg kring ett antal kundklagomål och att man nu förväntar sig att problemen är lösta. Det är viktigt att alla fel och brister anmäls av hemtjänstkunderna, antingen direkt till den utförare man har valt eller till social- och äldreomsorgsförvaltningen. Många utförare i kundvalet Finns det en gräns för hur många utförare man kan ha i ett kundval? Blir det inte svårt för kunderna att välja när utbudet är så stort att det inte går att överblicka? Rådet samtalade kring frågan och kommer att få löpande information från förvaltningen om hur man arbetar för att göra det så lätt som möjligt för kunderna att välja.

12 Parkbänkar vid Byalagsvägen Många äldre promenerar kring Byalagsvägen och kommunen har tidigare lovat att placera bänkar som kan ge en stunds vila. Nu har sex bänkar kommit på plats och rådet undrar om, och i så fall när, fler bänkar kommer att placeras ut. Ordförande Karl Henriksson ska undersöka detta och återkommer med information till rådet. Rådet vill poängtera att det är viktigt att parkbänkarna inte är för låga. Äldre och personer med funktionsnedsättning har svårt att ta sig upp när bänkarna är för låga.

13 2 februari Avslutning Ordförande Karl Henriksson avslutade mötet.

Stora plenum, Gymnasietorget 1

Stora plenum, Gymnasietorget 1 Nämnd Huddinge pensionärsråd 1/12 Sammanträdesdag Tisdagen den 23 mars 2010 Tid och plats Kl 14:00 16:25 Stora plenum, Gymnasietorget 1 Beslutande Karl Henriksson (KD), ordförande Närvarande, avvikelser

Läs mer

Klockan 14:00 15:00, Stora Plenum, Gymnasietorget 1, Huddinge

Klockan 14:00 15:00, Stora Plenum, Gymnasietorget 1, Huddinge DIARIENUMMER 1 (7) Nämnd Offentligt sammanträde Huddinges pensionärsråd Nej Sammanträdesdag 3 juni 2014 Tid och plats Klockan 14:00 15:00, Stora Plenum, Gymnasietorget 1, Huddinge Ledamöter Eva Carlsson-Paulsén

Läs mer

Klockan 14:00 16:00, Stora Plenum, Gymnasietorget 1, Huddinge

Klockan 14:00 16:00, Stora Plenum, Gymnasietorget 1, Huddinge DIARIENUMMER 1 (9) Nämnd Offentligt sammanträde Huddinges pensionärsråd Nej Sammanträdesdag 4 mars 2014 Tid och plats Klockan 14:00 16:00, Stora Plenum, Gymnasietorget 1, Huddinge Ledamöter Eva Carlsson-Paulsén

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL DIARIENUMMER AN-2013/132 1 (11) Huddinges pensionärsråd. Nej. Klockan 14:00 16:00, A-Salen, Kommunalvägen 28, Huddinge

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL DIARIENUMMER AN-2013/132 1 (11) Huddinges pensionärsråd. Nej. Klockan 14:00 16:00, A-Salen, Kommunalvägen 28, Huddinge DIARIENUMMER AN-2013/132 1 (11) Nämnd Offentligt sammanträde Huddinges pensionärsråd Nej Sammanträdesdag 17 september 2013 Tid och plats Klockan 14:00 16:00, A-Salen, Kommunalvägen 28, Huddinge Ledamöter

Läs mer

Politiskt valda ledamöter Gunnel Orselius-Dahl (fp) KS Ulf Lundström (s) SN Anne Spetz (c) KN Ewa Thorin (m) SBN Jerker Sjögren () FN

Politiskt valda ledamöter Gunnel Orselius-Dahl (fp) KS Ulf Lundström (s) SN Anne Spetz (c) KN Ewa Thorin (m) SBN Jerker Sjögren () FN Pensionärsrådet 2009-08-18 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 11, Vallentuna Tisdagen den 18 augusti kl. 13.15-15.30. Politiskt

Läs mer

Justering av utskottets protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av utskottets protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla 2013-09-03 70 (75) Plats och tid ande Kommunhuset, A-salen, Tierps köping, Kl. 11.30 12.10 Jonas Nyberg (S), ordförande Carolina Nylander (S) Åsa Sikberg (M), vice ordförande Gunnar Larsson (FP) Övriga

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet 2013-11-28 1 (11) Plats och tid Mogårdens samlingssal, torsdag 28 november 2013, kl 12:00 15:40 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Rune Öberg, PRO Gösta Öhman, PRO JaanEric Lundqvist,

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2011-05-02 1 (15)

Kommunala pensionärsrådet 2011-05-02 1 (15) Kommunala pensionärsrådet 2011-05-02 1 (15) Plats och tid Disponentvillan 14.00-16.00 Paragrafer 13-22 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (SN), ordf Göran Blom (PRO) Sonja Johansson (PRO) Sigrun

Läs mer

Protokoll 1(5) 2012-02-17. Landstinget Landstinget Landstinget Landstinget SPF PRO PRO SPRF SKPF

Protokoll 1(5) 2012-02-17. Landstinget Landstinget Landstinget Landstinget SPF PRO PRO SPRF SKPF Protokoll 1(5) s pensionärsråd Tid och plats för sammanträdet Beslutande Landstingshuset, Hus 2, dr Prag, plan 2, den 17 februari 2012, kl. 09.00 12.00 Elin Hoffner (V) Inger Jonsson (C) Bodil Sihm (MP)

Läs mer

Lars-Erik Granholm (KOSA), ordf. Sven-Inge Persson (S) Bengt Andersson (S) Gunnar Östberg (KOSA) Håkan Forslind (C) Erik Bergman (M) Peter Vogt (M)

Lars-Erik Granholm (KOSA), ordf. Sven-Inge Persson (S) Bengt Andersson (S) Gunnar Östberg (KOSA) Håkan Forslind (C) Erik Bergman (M) Peter Vogt (M) Tekniska nämnden 2015-06-11 1 (12) Plats och tid Tekniska kontoret Djurås, kl. 13.00-14.00 Beslutande Ledamöter Lars-Erik Granholm (KOSA), ordf. Sven-Inge Persson (S) Bengt Andersson (S) Gunnar Östberg

Läs mer

Länspensionärsrådet (LPR) 1-12

Länspensionärsrådet (LPR) 1-12 PROTOKOLL 1(5) Diarienummer Plats: Sal B, Regionens hus Närvarande: Britt Johansson, M, t.f. ordförande för sammanträdet Mari Lindahl, FP (ers Jimmy Henriksson, FP, ordf) Lena Persson, S Elisabeth Lindberg,

Läs mer

Näringslivets hus, Ölandsgatan 6, Folkbildaren, kl. 09:00 11:30

Näringslivets hus, Ölandsgatan 6, Folkbildaren, kl. 09:00 11:30 Plats och tid Näringslivets hus, Ölandsgatan 6, Folkbildaren, kl. 09:00 11:30 Närvarande ledamöter och ersättare Christer Falk Göran Lindholm Jan Berglund Marianne Östberg Matts Brusén Lars Algotsson Kerstin

Läs mer

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET 2013-10-08. Hamngatan 12, Tingsön

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET 2013-10-08. Hamngatan 12, Tingsön PLATS Hamngatan 12, Tingsön KL 13,15 16,45 Ordförande Robert Sten Ingemar Dahlström, PRO Doris Carlsson, PRO Laila Nydahl, PRO Bertil Larsson, SPF Elisabeth Karlsson, SPF Hans Lundgren, SKPF Suppleanter

Läs mer

Tid och plats Kl 9.30-12.00, Stadshuset, Kommunstyrelsens stora sessionssal. 51 Godkännande av dagordning Dagordningen godkänns.

Tid och plats Kl 9.30-12.00, Stadshuset, Kommunstyrelsens stora sessionssal. 51 Godkännande av dagordning Dagordningen godkänns. fl\ij BORÅS STAD Tid och plats Kl 9.30-12.00, Stadshuset, Kommunstyrelsens stora sessionssal Omfattning 51-65 Närvarande Lena Palmen, kommunstyrelsen, ordförande Rune Johansson, PRO Marja Lindstedt, PRO

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2014-10-14 20

Kommunala pensionärsrådet 2014-10-14 20 Kommunala pensionärsrådet 2014-10-14 20 Plats och tid Hjernet, 2014-10-14 kl. 10.00-10.45 Beslutande Enar Moberg (PRO), ordförande Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson, PRO Lena Berglind, SPF Anne-Marie Granqvist,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Kallingesalen, stadshuset, kl 08.30-12.00 Närvarande Birger Svensson Äldrenämnden, ordförande Sune Håkansson Äldrenämnden Bo Johansson Äldrenämnden Åke Olsson PRO Åke Nilsson PRO Ingrid

Läs mer

Servicenämnden 2014-12-10 1(11)

Servicenämnden 2014-12-10 1(11) Servicenämnden 2014-12-10 1(11) Plats och tid Beslutande Kilenegården kl. 13.00-15.00 med ajournering kl. 13.20-13.25 och kl. 13.30-13.35 Lennart Lämgren (FP), ordförande Bertil Jonasson (C) Hans-Inge

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-05-05 1 (26) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-9.35. ande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson (S) Hanna Stymne

Läs mer

Lokala Diarienummer: Datum: Pensionärsrådet Protokoll 2016-03-31 Öster

Lokala Diarienummer: Datum: Pensionärsrådet Protokoll 2016-03-31 Öster Lokala Diarienummer: Datum: Pensionärsrådet Protokoll 216-3-31 Öster Tid Torsdagen den 31 mars 216 kl. 13.- 15.3 ÖREBRO Plats Galoschen, Ringgatan 32 Ledamöter och ersättare Ordinarie Frederick Axewill

Läs mer

Birgitta Nilsson (under 30) samt Elisabet Jonsson, sekreterare. Underskrifter Sekreterare 27-33 Elisabet Jonsson

Birgitta Nilsson (under 30) samt Elisabet Jonsson, sekreterare. Underskrifter Sekreterare 27-33 Elisabet Jonsson 1(10) Plats och tid Vårsta 09.00 11.45 ande Ledamöter Carina Svedberg, ordförande (S) Agneta S. Palm, vice ordförande (SPF) Lars Östberg (PRO) Lars Sjöström PRO Bengt Fransson (PRO) Solveig Näslund (SPRF)

Läs mer

Vansbro kommun. Kommunala Pensionärsrådet Protokoll 2014-12-22. Tid och plats Vansbrorummet, måndagen den 22 december 2014 kl.

Vansbro kommun. Kommunala Pensionärsrådet Protokoll 2014-12-22. Tid och plats Vansbrorummet, måndagen den 22 december 2014 kl. Tid och plats Vansbrorummet, måndagen den 22 december 2014 kl. 13:00-14:50 Per-Anders Westhed, ordförande Nall Lasse Andersson, S Lars Forsberg, Dala-Järn/Nås PRO Hans Björn, Vansbro PRO Lars Johansson,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Kallingesalen, stadshuset, kl 08.30-12.00 Ordinarie ledamöter Närvarande Bo Johansson Omsorgsnämnden Ulla Svensson Omsorgsnämnden Christoffer Stenström Omsorgsnämnden Ersättare Rickard

Läs mer

Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden

Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden 1(11) Datum Tid 13.00 14.00 Plats Beslutande Övriga närvarande Justerare A-salen, kommunhuset Sollefteå Enligt bifogad närvaro-/tjänstgöringslista Gert Persson, förvaltningschef Ulf Jonasson, ekonom Jerry

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Pensionärsrådet 2007-06-13. Kommunförvaltningens sessionssal kl 10.00 12.30

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Pensionärsrådet 2007-06-13. Kommunförvaltningens sessionssal kl 10.00 12.30 1 (9) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal kl 10.00 12.30 Beslutande Lars Svensson, KS, ordförande Sonja Andersson, PRO, vice ordförande Lars Holmström KS Bengt Ingvarsson, SN Bengt Grönwall,

Läs mer

Eva Nilsson, Verksamhetschef VoO Annika Ode, Avdelningschef 2 Caroline Engström, Sekreterare. Caroline Engström. Sten Fransson.

Eva Nilsson, Verksamhetschef VoO Annika Ode, Avdelningschef 2 Caroline Engström, Sekreterare. Caroline Engström. Sten Fransson. Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 15.45 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Jonas Ås (S) Maria Rönnehäll (S) Karina Nykvist (V) Per-Olov

Läs mer

Arvo Hellman (S) ordförande Ulrika Thulin (S) Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S)

Arvo Hellman (S) ordförande Ulrika Thulin (S) Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) 1(20) Plats och tid Blosset, kl. 13.00 17.00 Beslutande Ledamöter Arvo Hellman (S) ordförande Ulrika Thulin (S) Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Gun Törnkvist (M)

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämnden

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämnden Socialnämnden Sammanträdesdag 2015-02-10 Innehåll 20 Verksamhet med personligt ombud... 28 21 Tillkommande/utgående ärenden och godkännande av föredragningslista... 29 22 Överföring av ram mellan programområden...

Läs mer

Carl-Johan Hammarlund

Carl-Johan Hammarlund 1 Plats och tid Västerhäll, Tenhult kl. 18:30 20:35 Beslutande Anders Jarl (M) Kenth Rossler (M) Bengt Fischer (C) Erik Lagärde (Kd) Claes Johannesson (S) Tomny Lindqvist (S) Hans-Erik Andersson (S) Carl-Johan

Läs mer

Tid: Onsdagen den 11 december kl. 17.00. Plats: Östra Roten, Kommunhuset i Lilla Edet

Tid: Onsdagen den 11 december kl. 17.00. Plats: Östra Roten, Kommunhuset i Lilla Edet Kallelse Kommunstyrelsen Tid: Onsdagen den 11 december kl. 17.00 OBS tiden! Plats: Östra Roten, Kommunhuset i Lilla Edet Ärende 1. Upprop 2. Val av justerare samt fastställande av tid för justering 3.

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2010-10-27 1-17

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2010-10-27 1-17 2010-10-27 1-17 Plats och Tid Stadshuset 18.30-19.00 Beslutande Enl bilagd förteckning, sid 2 Övriga deltagande Kommunsekreterare Irene Larsson Kommunutredare Ida Rådman Kommunchef Svante Melander Utses

Läs mer

Kommunfullmäktige 2013-02-21

Kommunfullmäktige 2013-02-21 Kommunfullmäktige 2013-02-21 Kf 15 Information om digitala kallelser... 2 Kf 16 Ny motion om utbildning för instruktörer och ledare... 3 Kf 17 Avgift för trygghetslarm... 4 Kf 18 Försäljning industrihuset,

Läs mer

PROTOKOLL. Underskrifter Sekreterare... Paragrafer: 11-23 Maria Hjärtmyr Varav sekretess 23. Ordförande... Markus Evensson. Justerande...

PROTOKOLL. Underskrifter Sekreterare... Paragrafer: 11-23 Maria Hjärtmyr Varav sekretess 23. Ordförande... Markus Evensson. Justerande... Plats och tid Ljusdalssalen 8:30-11:40 Beslutande: Övriga deltagande Utses att justera Markus Evensson (S) ordf Maria Andersson (S), Birgitta Ek (S) Per Gunnar Larsson (S), Mona Wandel (SRD) Annasara Svanteson

Läs mer

Handikappsamverkans representation till handikapprådet 4. Information från socialnämnden 5. Sammanträdestider för 2011 8

Handikappsamverkans representation till handikapprådet 4. Information från socialnämnden 5. Sammanträdestider för 2011 8 Kommunala handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Handikappsamverkans representation till handikapprådet 4 Information från socialnämnden 5 Tillgänglighetspriset

Läs mer

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2014-04-02

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2014-04-02 1 Plats och tid Kommunhuset kl 13.30 16.20 ande Emma Magnusson (C) Agnetha Landberg (C) Inga Jonsson (C) Håkan Sjöborg (C) Britt-Marie Domeij (M) Rune Carlsson (KD) Renée Solstad (S) Britt-Marie Berg (S)

Läs mer

Plats och tid HSO, lokal Linnéan, Storgatan 76 Umeå, kl. 13.15 16.00 Beslutande Eva Andersson (S) kommunstyrelsen

Plats och tid HSO, lokal Linnéan, Storgatan 76 Umeå, kl. 13.15 16.00 Beslutande Eva Andersson (S) kommunstyrelsen Kommunala handikapprådet 2014-09-26 PROTOKOLL 1(13) Plats och tid HSO, lokal Linnéan, Storgatan 76 Umeå, kl. 13.15 16.00 Beslutande Eva Andersson (S) kommunstyrelsen Ulrik Berg (M) byggnadsnämnden Ari

Läs mer

Gerd Wahlström ANSLAG/BEVIS. Silleruds församling SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kyrkorådet 0 Sammanträdesdatum 2012-03-22. Kyrkorådet.

Gerd Wahlström ANSLAG/BEVIS. Silleruds församling SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kyrkorådet 0 Sammanträdesdatum 2012-03-22. Kyrkorådet. Kyrkorådet 0 Plats och tid: Sockenstugan, Sillerud kl. 18.00 Beslutande: Nils-Erik Thorell Ordförande Britta Nilsson Laila Nilsson Birgitta Rolöf Kyrkoherde Övriga deltagande: Utses att justera: Justeringens

Läs mer

Sammanträdesdatum 2015-02-24

Sammanträdesdatum 2015-02-24 2015-02-24 Sida 1 (8) Sammanträde med Pensionärsrådet Plats och tid Sociala sektorn, Förvaltningshuset, kl. 09.30-11.55 ande Kerstin Robertsson (M), ordförande Gerd Thiberg, Eksjö PRO Berit Ekedahl, Ingatorp

Läs mer

PROTOKOLL. Sal 105, Ale kulturrum, kl 13:30-16:30

PROTOKOLL. Sal 105, Ale kulturrum, kl 13:30-16:30 1(10) Sammanträdesdatum: 2015-04-13 Plats och tid Beslutande Sal 105, Ale kulturrum, kl 13:30-16:30 Monica Samuelsson Isabell Korn Björn Norberg Rolf Gustavsson Laila Johansson Ritva Jansson Hans Hellman

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-06-17 1-21

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-06-17 1-21 2009-06-17 1-21 Plats och Tid Stadshuset 18.30-19.35 Beslutande Enl bilagd förteckning, sid 2 Övriga deltagande Kommunsekreterare Irene Larsson Kommunutredare Ida Rådman Utses att justera Justeringens

Läs mer

Anna Nilsson, sekreterare Henrik Arenvang, förvaltningschef Bengt Storbacka, arbetsmarknadsenheten. Pirko Norberg, personalrepresentant

Anna Nilsson, sekreterare Henrik Arenvang, förvaltningschef Bengt Storbacka, arbetsmarknadsenheten. Pirko Norberg, personalrepresentant Arbetsmarknadsnämnden 2014-11-19 1 Plats och tid Masugnspipan, Masugnen, Lindesberg, kl. 14.00 16.35 ande Övriga deltagare Margareta Ahlm (S), ordförande Carina Östrand (S) Peder Christensen (S), vice

Läs mer

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET 2016-02-16

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET 2016-02-16 Sida 1 av 6 PLATS OCH TID Gruvsalen, 14.00 16.00 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Sekreterare Ulf Molin, kommunstyrelsen Lars-Anders Ottosson, socialnämnden

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet

Kommunala Pensionärsrådet Kommunala Pensionärsrådet Sammanträdesdatum 2011-05-13 Kl 09.00 12.00 Kommunhuset, rum 434 1 Sammankallat av: Ulla Ortuño Sekreterare: Ulla K Ortuño Ordförande: Närvarande Burhan Hussain Inga-Lis Sirenius

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL - SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet 2013-09-10 Blad 1 (10) Plats och tid Folkets hus, sammanträdesrum Grelsgård kl 10.00 12.00 Beslutande Ragnar Lif, ordförande (c) Ingrid Nilsson (s) tjänstgörande

Läs mer

Pia Ingvarsson Torsdagen den 23 september 2010. Ann-Christin Bingåker. Stefan Lamme. Pia Ingvarsson 2010-10-16

Pia Ingvarsson Torsdagen den 23 september 2010. Ann-Christin Bingåker. Stefan Lamme. Pia Ingvarsson 2010-10-16 2010-09-23 1 (13) Plats och tid Socialförvaltningen, torsdagen den 23 september 2010 kl. 9.00 11.45 Enl särskild förteckning, sid 2 Övriga närvarande Enl särskild förteckning, sid 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdagen den 17 augusti 2005 kl. 10:00 14:10 Ajournering för lunch kl. 12:00 13:00. Anna-Lena Arousell-Berglund (kd)

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdagen den 17 augusti 2005 kl. 10:00 14:10 Ajournering för lunch kl. 12:00 13:00. Anna-Lena Arousell-Berglund (kd) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (15) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Onsdagen den 17 augusti 2005 kl. 10:00 14:10 Ajournering för lunch kl. 12:00 13:00 Beslutande

Läs mer

Britt-Inger Lundmark, ordförande (S) Staffan Hjelte (S) Bernth Lindgren (KD)

Britt-Inger Lundmark, ordförande (S) Staffan Hjelte (S) Bernth Lindgren (KD) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum Renen kl. 08.30 11.40 Beslutande Britt-Inger Lundmark, ordförande (S) Staffan Hjelte (S) Bernth Lindgren (KD) Övriga deltagande Aina Sjölin Ekman, sekreterare

Läs mer

Eva Staake (S) Agneta Hägglund (S) Carl-Erik Thulin, SPF Arvo Väisänen, Finska föreningen

Eva Staake (S) Agneta Hägglund (S) Carl-Erik Thulin, SPF Arvo Väisänen, Finska föreningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(23) Tid och plats Närvarande Ledamöter Kl. 09:00 onsdagen den 25 maj 2016, Kalmarrummet, Kommunhuset, Bålsta Lisbeth Bolin (C) Irene Lundbäck, PRO Monica Borg, PRO Christer Ridderstråle,

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-08-21. 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid och plats för justering

Sammanträdesdatum 2014-08-21. 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid och plats för justering KOMMUNFULLMÄKTIGE KALLELSE Sammanträdesdatum 2014-08-21 PLATS OCH TID Sannerudsskolan, torsdag 21 augusti 2014, kl. 19.00 Välkomna på invigningen av Sannerudsskolan kl. 18.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag PROTOKOLL 2009-06-10 1(14) Plats och tid Gemaket, Furuhällshuset, Kungsängen, kl 14.00 17.40 Beslutande Ledamöter Yvonne Stein (FP), ordförande Håkan Heglert (S) Berit Svensson (S) Stina Svennberg (S),

Läs mer

Tekniska nämnden 2010-11-25 1 (15) Jan Andersson, gatuingenjör Maria Björklund, ekonom Kjell Jonsson, teknisk chef Siw Strandh, sekreterare

Tekniska nämnden 2010-11-25 1 (15) Jan Andersson, gatuingenjör Maria Björklund, ekonom Kjell Jonsson, teknisk chef Siw Strandh, sekreterare Tekniska nämnden 2010-11-25 1 (15) Plats och tid Stadshuset, kl 13.30-16.00 Paragrafer 101-112 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Lennart Rehn (S) ordförande Helena Qvick (S) Christer Cunow

Läs mer

PROTOKOLL 1 (22) Kennert Johansson, PRO Färjestaden Siv Nilsson, SPF Sydöland Lena Engström, SPF Solvändan Allan Eriksson, PRO Mörbylånga

PROTOKOLL 1 (22) Kennert Johansson, PRO Färjestaden Siv Nilsson, SPF Sydöland Lena Engström, SPF Solvändan Allan Eriksson, PRO Mörbylånga PROTOKOLL 1 (22) Fört vid sammanträde med Kommunala Pensionärsrådet Plats och tid: Närvarande: Kommunhuset, sammanträdesrummet i källaren 5 september 2012, klockan 09.00 12.10 Sven-Åke Svensson (KD), ordförande,

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet 2015-11-24 1 (11) Plats och tid Ks-salen, Stadshuset kl. 13.00--16.00 Workshop kl. 8.30-11.30 Beslutande Tommy Bohman (S), ordf, Nils-Erik Olofsson (S), Ejlon Johansson (FP) SPF - Lennart Carlsson, Britta

Läs mer

Åke T Carlestam KOM/SPF Sigrid Gumpert Össeby PRO Lilian Glav Attunda SPF. Adjungerad Göran Pettersson Landstingets sjukvårdsberedning

Åke T Carlestam KOM/SPF Sigrid Gumpert Össeby PRO Lilian Glav Attunda SPF. Adjungerad Göran Pettersson Landstingets sjukvårdsberedning Pensionärsrådet 2005-03-08 Plats och tid för sammanträdet ande Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den 8 mars kl 13.00 14.45. Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Ulf

Läs mer

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE 2014-03-12

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE 2014-03-12 VÄSTERVIKS KOMMUN Socialförvaltningen Box 22 593 21 Västervik PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE 2014-03-12 Tjustsalen, kl. 09.00-11.30 Ledamöter: Angelica Katsanidou SN, ordf. Mariann Båtman

Läs mer

PROTOKOLL. Jessica Lövdahl, sekreterare Jan Nilsson

PROTOKOLL. Jessica Lövdahl, sekreterare Jan Nilsson Plats och tid Tallåsenrummet 13:15-16:00 Beslutande: Helena Brink (C) Ordförande Ove Schönning (S) Vice ordförande Ingegerd Pettersson, PRO Sune Öster, SPF Jan Nilsson, PRO Anna-Maria Winblad, PRO Ingrid

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal

PROTOKOLL. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal Plats och tid Kramstarummet, plan 3, 13:15-15:00 Beslutande: Ordförande Tommy Olsson (C) Vice ordförande Ove Schönning (S) Stig Almström (LB) Jan Nilsson Anna-Maria Winblad Ingvar Pettersson Kurt Rådlund

Läs mer

Ringsbergsgården, sammanträdesrummet Västergatan 21, Växjö

Ringsbergsgården, sammanträdesrummet Västergatan 21, Växjö Plats Tid Beslutande Ledamöter Ringsbergsgården, sammanträdesrummet Västergatan 21, Växjö Kl.13.30-16.15 Ulf Hedin (M), omsorgsnämndens ordförande Tomas Thornell (S) omsorgsnämndens, vice ordförande Laila

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 4 december 2018 AN-2018/35 1 (10) Huddinges pensionärsråd. Nej

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 4 december 2018 AN-2018/35 1 (10) Huddinges pensionärsråd. Nej SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 4 december 2018 AN-2018/35 1 (10) Nämnd Offentligt sammanträde Huddinges pensionärsråd Nej Sammanträdesdag 4 december 2018 Tid och plats Beslutande Klockan 10:00 11:20, Växthuset,

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Datum Tid kl 08.15--11.15 Plats Sammanträdesrummet Hesselgrenska Närvarande Se sidan 2 Inga Käll (FHT) Justeringens plats och tid Kommunkontoret måndagen den 24 juni Justerade

Läs mer

Jan Ekström, mötessekreterare Marie Lackenbauer, programområdeschef

Jan Ekström, mötessekreterare Marie Lackenbauer, programområdeschef Plats och tid Lokal Gripen Gislaved, kl. 08.30-11.20 Beslutande Bengt Petersson, ordförande Kjell Thelin, socialnämnden Gunnel Augustsson, kommunstyrelsen Ulla Petersson, SKPF Lennart Häger, SKPF Ingrid

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30-14.00

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30-14.00 1(20) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30-14.00 Beslutande: Ingalill Jonsson (m), ordförande Tage Björk (s) Ingrid Holmgren (c) Lena Norgren (fp), tj g ersättare Eva-Lena Wrethén

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2008-12-08 1(12) Bengt-Åke Torhall (fp) ordförande Håkan Dagsgård (s) Wiveca Norén ()

Kommunala handikapprådet 2008-12-08 1(12) Bengt-Åke Torhall (fp) ordförande Håkan Dagsgård (s) Wiveca Norén () Kommunala handikapprådet 2008-12-08 1(12) Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset i Hyltebruk kl.16-17.40 ande Bengt-Åke Torhall (fp) ordförande Håkan Dagsgård (s) Wiveca Norén () Tjänstgörande ersättare:

Läs mer

Ann-Britt Uhrbom, sekreterare Annika Larsson, kommunchef Lars Gladh, konsult, 49 Bo Klamfelt, ekonomichef, 54

Ann-Britt Uhrbom, sekreterare Annika Larsson, kommunchef Lars Gladh, konsult, 49 Bo Klamfelt, ekonomichef, 54 Kommunstyrelsen 2010-06-01 1 Plats och tid Sammanträdesrummet Mästaren, kl. 18:00-20:00 Beslutande Övriga deltagande Claes Jägevall (FP) Ann-Britt Danielsson (M) PeO Andersson (M) Siw Malmsten (FP) Claes-Gunnar

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2014-11-20 1(9) Tid och plats: BESLUTANDE Ledamöter: Kl. 13.00 15.00, C-salen i Folkets Hus Anita Bohlin Neuman (V) ordförande Lennart Johansson (S) Karl-Axel Svensson, PRO Degerfors Bengt Fägerås, PRO

Läs mer

Enkät rörande boende för äldre i Krokoms Kommun

Enkät rörande boende för äldre i Krokoms Kommun Enkät rörande boende för äldre i s Kommun 2015-10-14 I din hand håller du just nu en enkät som vi vill att du skall fylla i. Enkäten är helt anonym och skall endast användas för att få fram önskemål om

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2015-03-04 1 Innehållsförteckning Ärende 19 Godkännande av dagordning... 3 20 Redovisning av delegationsbeslut... 4 21 Information om hemteam... 5 22 Sammanställning av inkomna synpunkter 2014... 6 23

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-10-20 Social- och omvårdnadsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-10-20 Social- och omvårdnadsnämnden 1/3 Sessionssalen, 2015-10-20 kl. 13:00-15:15 108-123 Beslutande Christer Johansson (S) ordförande Peter Friberg (M) Ingvar Jansson (S) Anna Zöögling (S) Håkan Joelsson (S) Josette Rask (C) Ingvar Johansson

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Tisdag 16 december 2014 kl. 10:00 12:00.

Kommunkontoret i Bergsjö Tisdag 16 december 2014 kl. 10:00 12:00. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (7) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Tisdag 16 december 2014 kl. 10:00 12:00. Beslutande Åke Bertils (S) Yvonne Kardell (C) Elsy Hammar

Läs mer

PROTOKOLL 1 (10) 2014-12-02

PROTOKOLL 1 (10) 2014-12-02 PROTOKOLL 1 (10) Plats och tid: Odenrummet, tekniska kontoret, Skeppargatan, kl. 09.00 12.00 Beslutande Kenneth Fahlesson (SN), ordförande Ros-Marie Johansson (KS) Ola Burström (TN) Evelina Fahlesson (BMN)

Läs mer

Madeleine Snel, sekreterare Ann-Louise Custerson, enhetschef. Lars-Erik Granholm. Torbjörn Ingmarsson

Madeleine Snel, sekreterare Ann-Louise Custerson, enhetschef. Lars-Erik Granholm. Torbjörn Ingmarsson Kommunala pensionärsrådet 2015-04-27 (1) Plats och tid Monteliusgården, kl. 09.00 10.00 Kommunkontoret, kl. 10.15 12.30 Ledamöter Övriga närvarande Tjänstemän Lars-Erik Granholm, ordförande Jaak Kerstell

Läs mer

Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde den 10 maj 2016

Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde den 10 maj 2016 Pensionärsrådet Protokoll nr 4 2016 Sida 1 (6) 2016-05-10 Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde den 10 maj 2016 Förvaltningen, Besöksrum 1. Kl. 10.00 12.00 Närvarande Rolf Lindquist ordförande

Läs mer

2006-12-13 1. Facklig referensgrupp: Kerstin Söderström, LO. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 49-55 Ingmari Åberg

2006-12-13 1. Facklig referensgrupp: Kerstin Söderström, LO. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 49-55 Ingmari Åberg Plats och tid Komvux 13:00-16:00 Beslutande Övriga deltagande Nina Berggård (v), ordförande Tanya Nilsson (s) vice ordförande Anne-Gärd Näckstam (s) Lilian Garmager (m) Kjell Sandström (fp) Nihad Hodzic

Läs mer

Se bifogad närvaro- och omröstningslista. Kommunchef Eric Sörlin Kommunsekreterare Monica Lindwall. Agneta Westerberg (s) och Christer Pellfolk (frp)

Se bifogad närvaro- och omröstningslista. Kommunchef Eric Sörlin Kommunsekreterare Monica Lindwall. Agneta Westerberg (s) och Christer Pellfolk (frp) Kommunfullmäktige 2000-10-16 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 16 oktober 2000 kl 19.00-21.00.

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet Protokoll 2014-08-18

Kommunala Pensionärsrådet Protokoll 2014-08-18 Kommunala Pensionärsrådet Protokoll !t. HEDEMORA 1 (12) Plats och tid Beslutande Tjädernhuset, sammanträdesrum Björnen, kl. 08.30-11.00 Ledamöter Per Jansson, omsorgsnämnden, ordförande Eva-Lena Angskog-Koivisto,

Läs mer

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING 1 Arbetsordning för kommunfullmäktige i Sollentuna Antagen av fullmäktige 1992-04-27, 38 Reviderad 1994-03-21, 28 Reviderad 2003-05-19, 65 Reviderad 2003-11-17, 142 ( 5 och 22) Reviderad 2006-02-06, 29

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2011-12-07 Plats och tid 9.00-11.30 Beslutande Övriga deltagare Agneta Bode socialnämnden, Ulf Eriksson socialnämnden, Börje Blomkvist tekniska nämnden, Bo Magnusson SPRF, Sonja

Läs mer

Landstingsfullmäktiges arbetsordning. Fastställt av landstingsfullmäktige den 29 30 oktober 2014, 134

Landstingsfullmäktiges arbetsordning. Fastställt av landstingsfullmäktige den 29 30 oktober 2014, 134 Landstingsfullmäktiges arbetsordning Fastställt av landstingsfullmäktige den 29 30 oktober 2014, 134 2014-10-29--30 14LS2977 2(14) ARBETSORDNING FÖR LANDSTINGSFULLMÄKTIGE I LANDSTINGET VÄSTERNORRLAND Utöver

Läs mer

HSB:s Brf. Flyttfågeln Årsstämmoprotokoll

HSB:s Brf. Flyttfågeln Årsstämmoprotokoll HSB:s Brf. Flyttfågeln Årsstämmoprotokoll 2008-04-21 1. Årsstämmans öppnande Allan Risberg förklarade årsstämman öppnad, kl. 19:30. 2. Val av ordförande vid stämman Lars Öberg valdes att leda årsstämman.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Byggnadsnämnden 2005-05-26 1(14) Plats och tid Magistraten, Rådhuset, Askersund 2005-05-26 kl 15.00 16.00 Beslutande Roland Larsson (c) ordförande Bengt Averin (s) Fredrik Ahl

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Tekniska nämnden 2012-03-20 1

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Tekniska nämnden 2012-03-20 1 Tekniska nämnden 2012-03-20 1 Innehållsförteckning Motion om att åtgärda påfarten på väg 49 från Östra leden... 3 Hyresförhandling för kommunens bostäder... 4 Boendestrategiskt program för Skövde kommun

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8) Sammanträdesdatum s. 1 (8) Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 27 augusti 2014 kl. 08.00 Beslutande Anders Berngarn (M) Mozhgan Zachrison (M) Lars Arheden (M) Remco Andersson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet 2013-10-28 1(10) Sida Plats och tid Kommunhuset i Åsele, 2013-10-28, kl 10 00-11 30 Beslutande Thord Dahlberg ordförande Anna-Stina Uddeby Evert Vestberg Birgitta

Läs mer

Love Bergström (M), ordförande Nurcan Gültekin (S), vice ordförande Stephanie Hansson (KD) Björn Karlsson (M) Erik Wiker (L) Karin Andersson (DP)

Love Bergström (M), ordförande Nurcan Gültekin (S), vice ordförande Stephanie Hansson (KD) Björn Karlsson (M) Erik Wiker (L) Karin Andersson (DP) SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 4 juni 2018 AN-2018/33 1 (13) Nämnd Offentligt sammanträde Huddinges pensionärsråd Nej Sammanträdesdag 4 juni 2018 Tid och plats Klockan 14:00 16:00, Plenum, pl 5, Gymnasietorget

Läs mer

Göran Thapper (S) Monica Pettersson (PRO) Erik Teodorsson (PRO) Helge Björk (SPF) Börje Wedin (SPF) Birgitta Peräinen (RPG) Ingrid Bylund (Vision)

Göran Thapper (S) Monica Pettersson (PRO) Erik Teodorsson (PRO) Helge Björk (SPF) Börje Wedin (SPF) Birgitta Peräinen (RPG) Ingrid Bylund (Vision) Protokoll 1 (9) Plats och tid: Stora lektionssalen, Tekniska förvaltningen, kl 9:00-11:20 Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Övriga deltagare: Birgitta Medin (M), ordf Majvor Westberg Jönsson

Läs mer

Länspensionärsrådet 42-53

Länspensionärsrådet 42-53 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-12-14 Länspensionärsrådet 42-53 Tid: Fredagen den 14 december 2007, kl. 09:30-12:00 Plats: Sjukhuset i Varberg, Gröna salen, avdelning 2 C Ledamöter Dan Skantz (s) Bertil

Läs mer

Kommundelsråd Tenhult 2010-02-23 1

Kommundelsråd Tenhult 2010-02-23 1 Kommundelsråd Tenhult 2010-02-23 1 Västerhäll koockan 18.30-20.00 Beslutande Mats Siljehult (KD) Anders Ekström (KD) Danuta Bäckman (KD) Bengt Fischer (C ) Leif-Arne Anderson (C ) Anders Eriksson ( M)

Läs mer

Samordningsförbundet Västra Skaraborg, Malmgatan 36, 53232 Skara. Måndagen den 28 september 2015 kl. 09.00 12.00

Samordningsförbundet Västra Skaraborg, Malmgatan 36, 53232 Skara. Måndagen den 28 september 2015 kl. 09.00 12.00 Plats och tid Beslutande SoF Västra Skaraborg, Malmgatan 36, 53232 Skara Måndagen den 28 september 2015 kl. 09.00 12.00 Åsa Karlsson, ordförande, Götene kommun Ulla-Karin Gunnarsson, vice ordförande, Louise

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 2013-06-13 1

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 2013-06-13 1 Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 2013-06-13 1 Plats och tid Kommunstyrelsesalen, kommunkontoret, Charlottenberg, kl 13.00 16 30 Beslutande Ola Dahlström (FP) ordförande Johnny Lundgren (M) ersättare

Läs mer

Kommunhuset, Revelj 2010-09-08 kl 14.00 17.00

Kommunhuset, Revelj 2010-09-08 kl 14.00 17.00 Sammanträdesprotokoll 1(19) Plats och tid Kommunhuset, Revelj kl 14.00 17.00 ande Mattias Wärnsberg, s Lars Eriksson, kd Stig Andersson, s Sture Persson, m Eva Svedberg, s Gillis Gustafsson, m Sylve Rydén,

Läs mer

Kenneth Engelbrektsson (S) Ordförande Vivian Uddén (MP) Solveig Eriksson SKPF vice ordförande Aina Nordström, HSO Rolf Rodin, SRF

Kenneth Engelbrektsson (S) Ordförande Vivian Uddén (MP) Solveig Eriksson SKPF vice ordförande Aina Nordström, HSO Rolf Rodin, SRF Sammanträde funktionshinderfrågor inom utbildnings-, kultur och fritids- och samhällsbyggnadsfrågor Plats och tid Ryttaren Söderrummet kl. 13:00-16:20 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Kenneth Engelbrektsson

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet

Kommunala Pensionärsrådet 2013-03-20 1(8) Plats och tid Beslutande Norrtäljesalen, Kommunhuset Onsdag 20 mars 2013 kl. 13.00 15.00 enligt bifogad närvarolista Övriga deltagande Tomas Sjöberg, sekreterare Agneta Hedberg, Vårdbolaget

Läs mer

Margareta Heimer socialdirektör Cristine Dahlbom Nygren, enhetschef Hans Adeby, Färdtjänsten Anita Forslöv, sekreterare

Margareta Heimer socialdirektör Cristine Dahlbom Nygren, enhetschef Hans Adeby, Färdtjänsten Anita Forslöv, sekreterare Sammanträdesdatum 1(5) Plats och tid Långängen 14.00-16.00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Cecilia Sylten (m) ordförande Anna-Lena Corell (m) Ingar Beckman Hirschfeldt (s) Birgit Ljung SPF,

Läs mer

Gunnil Korswing SÄF, Göran Strömberg BUF, Alexandra Mattsson MSB, Fikri Hawsho MSB och Zara Kvist Lindgren SÄF.

Gunnil Korswing SÄF, Göran Strömberg BUF, Alexandra Mattsson MSB, Fikri Hawsho MSB och Zara Kvist Lindgren SÄF. KS-2013/299 1 (10) Nämnd Huddinges råd för funktionshinderfrågor Offentligt sammanträde Nej Sammanträdesdag 15 maj 2013 Tid och plats Klockan 18:00, Rådsalen Beslutande Ledamöter Christian Ottosson (C)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: Sida: Barn- och utbildningsnämnden 2012-03-21 1 (18) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Sammanträdet inleds med besök på Kreativ återvinningscentral (kopplat till projekt ReMida),

Läs mer

PROTOKOLL. Pensionärsrådet 2002-09-24

PROTOKOLL. Pensionärsrådet 2002-09-24 Pensionärsrådet 2002-09-24 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Korallrummet, Korallen, Åby gata 6, Vallentuna Tisdagen den 24 september

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Pensionärsrådet

MULLSJÖ KOMMUN Pensionärsrådet Pensionärsrådet Sammanträdesdag 2015-11-17 Innehåll 51 Val av justerare... 55 52 Tillkommande och utgående ärenden... 56 53 Föregående mötesprotokoll... 57 54 Brist på parkeringsplatser vid Margaretas

Läs mer

STADSDELSNÄMNDENS PENSIONÄRSRÅD HÄGERSTEN-LILJEHOLMEN. Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde den 24 januari 2012

STADSDELSNÄMNDENS PENSIONÄRSRÅD HÄGERSTEN-LILJEHOLMEN. Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde den 24 januari 2012 : STADSDELSNÄMNDENS PENSIONÄRSRÅD HÄGERSTEN-LILJEHOLMEN PROTOKOLL NR 1/2012 SID 1 Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde den januari 2012 Justerat den januari Marianne Svensk Godkänt via e-post

Läs mer

Birgitta Karlsson, revisor Karl Ove Kruus, revisor Mona Larsson, revisor Tore Johansson, revisor

Birgitta Karlsson, revisor Karl Ove Kruus, revisor Mona Larsson, revisor Tore Johansson, revisor Tekninska nämnden 2008-04-24 30 Plats och tid Stadshuset, kl 13.30-17.40 Beslutande Lennart Rehn (s) ordförande Helena Qvick (s) Björn Eriksson (s) ersättare för Christer Cunow (s) Kent Persson (s) Bengt

Läs mer

Stefan Luukkonen (S), Zdenka Klemse (S), Jerry Emanuelsson (S), Kurt Jonsson (KD)

Stefan Luukkonen (S), Zdenka Klemse (S), Jerry Emanuelsson (S), Kurt Jonsson (KD) Miljö- och hälsoskyddsnämnden 2011-06-14 39 Plats och tid Konferensrummet, Nämndhuset, Katrineholm kl 13.30-16.00 Beslutande Erik Liljencrantz (M) ordförande, Marie-Louise Karlsson (S) 1:e vice ordförande,

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet Protokoll 2015-12-07

Kommunala Pensionärsrådet Protokoll 2015-12-07 Kommunala Pensionärsrådet Protokoll 2015-12-07 1 ;t 1 HEDEMORA '~ ' KOMMUN 1 (12) Plats och tid Beslutande Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 09.00-12.00 Ledamöter Owe Ahlinder (C) ordförande, omsorgsnämnden

Läs mer