TURKIET solsäkra badorter med skön atmosfär TUNISIEN. GREKLAND årets nyhet - kreta! EXotIska Pärlor

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "TURKIET solsäkra badorter med skön atmosfär TUNISIEN. GREKLAND årets nyhet - kreta! EXotIska Pärlor"

Transkript

1 TURKIET solsäkra badorter med skön atmosfär TUNISIEN LÅNGA STRÄNDER OCH EXotIska Pärlor GREKLAND årets nyhet - kreta!

2 4 : INNEHÅLL innehåll Sommarintro Deturs resor rundresa golf fotboll Ikoner flygprogram familjehotell grekland - NYHET! kreta turkiet vilken ort passar dig? bodrum marmaris alanya side kemer antalya belek tunisien vilken ort passar dig? sousse monastir hammamet Övriga HOTELL resevillkor Välkommen till Detur online! På nya detur.se hittar du all tänkbar information om vårt utbud, våra resmål och våra hotell. Här bokar du enkelt dina resor och hittar förmånliga reseerbjudanden. Nyhetsbrev Prenumerera på våra nyhetsbrev och ta del av våra resenyheter och specialerbjudanden. Vi genomför också tävlingar där du som prenumerant kan vinna olika priser. Videoklipp Vill du få bättre koll på hur våra hotell ser ut innan du bokar, kan du ta en titt på de videoklipp som nu finns på de flesta av våra hotell på Följ oss i Sociala Medier Följ oss på Facebook och Instagram! Tävla om priser, lär dig mer om Detur och chatta med vår personal, samt dela med dig av dina bilder och reseminnen! Deturs Youtube-kanal Du kan även se mer av våra resmål och hotell, samt höra vad våra gäster säger om våra reseprodukter på vår Youtube-kanal Detur Card Med Detur Card kan du delbetala din resa räntefritt i upp till tolv månader. Ansök på och få avbeställningsskydd på köpet. Detur Sweden AB är ett helägt dotterbolag till koncernen Detur International. På den nordiska marknaden finns Detur även representerat i Norge, Finland och Danmark. Detur är Sveriges femte största charterarrangör som erbjuder charterbaserade resor till Turkiet, Tunisien och Grekland med avresor från 14 orter runtom i Sverige (sommarprogrammet), samt Köpenhamn. Detur började sin verksamhet på den svenska marknaden år 2000 och har godkända resegarantier enligt kammarkollegiet. Organisationsnummer Grafisk form: Detur Sweden AB Bildmaterial: Michael Engman, Yalcin Karaca, Tunisia National Tourist Office, Stefan Lantz samt Deturs arkiv. Tryckdatum: november 2013 Alla prisindikationer är framtagna i oktober 2013 och avser pris per person med del i dubbelrum/lägenhet, en vecka. För aktuella och uppdaterade priser hänvisar vi till detur.se, ring eller kontakta din lokala resebyrå. Detur reserverar sig för slutförsäljning och eventuella fel och tryckfel, liksom för prisändringar och ändringar som uppkommit efter färdigställandet av katalogen i oktober När Detur nämner restips på resmål samt nämner tredjeparts näringsidkare och/eller organisationer mfl. på resmål, vilka inte inkluderas i Deturs program eller produkter, sker detta endast i rent informationssyfte. Det bör ej ses som varken en rekommendation eller garanti och Detur tar inget ansvar för kvalitet, genomförande eller leverans mm för dessa restips.

3 SommarINtro : 5 Välkommen till Deturs sommarprogram 2014 Till sommaren 2014 välkomnar vi dig med flera NYHETER! Vi har nya resmål, en ny satsning på barnfamiljer och sist men inte minst, en prisgaranti för dig som vill planera och köpa semesterresan tidigt, men ändå få det billigaste priset! Dessutom fortsätter vi arbetet med att ständigt förbättra kvaliteten för våra kunder, så att ni får ännu fler sköna semesterminnen! I Sverige har Detur specialiserat sig på charterresor till de populära länderna Turkiet och Tunisien, men till sommaren har vi nöjet att presentera vår stora SOMMARNYHET GREKLAND! Under sommarsäsongen 2014 erbjuder vi flygorten och staden CHANIA på ön KRETA, med resmålen Agia Marina, Gerani, Kato Stalos och Platanias. Men det är inte första gången Detur erbjuder Grekland, det fanns med i vårt utbud de första sommarsäsongerna. Läs mer om vårt NYA program till Kreta på sid 18! I Turkiet erbjuder vi fortfarande favoriterna vid sydkusten och resmålen Antalya, Alanya, Side, Belek och Kemer. I de västra delarna av landet har vi Bodrum och Marmaris. Vid Afrikas medelhavskust ligger Tunisien med våra resmål Sousse, Monastir och Hammamet, hit kan du resa med oss nästan året runt. Vår långa erfarenhet att arrangera charterresor gör att vi är experter på våra resmål. Var du än väljer att resa med oss tar vi dig dit solen skiner och kronan räcker längre från 14 svenska avresorter samt Köpenhamn under sommaren Under sommarsäsongen gör vi även en storsatsning på BARNFAMILJER med våra familjehotell. Vi har anpassat ett antal hotell på våra resmål, vilka på ett ännu bättre sätt skall möta familjens behov och till ett bra paketpris med våra NYA barnpriser. På dessa hotell finns exempelvis barnstolar, barnpooler och barnsängar, bland mycket annat. På några av dem finns även vår skandinaviska BARNKLUBB. Läs mer på sid 10. Vill du boka resan tidigt men oroar dig för att betala för mycket? Vi har lösningen! När du bokar sommarresor får du automatiskt Deturs Prisgaranti. Prisgarantin innebär att om totalpriset på din semesterresa med specificerat boende sänks efter att du har bokat, behöver du bara kontakta oss så får du det nya lägre priset. För att du skall kunna använda prisgarantin, krävs att det är minst 60 dagar kvar till avresa och att det finns lediga platser på det aktuella flyget och rumstypen för nybokningar. Hela vår verksamhet går ut på en enda sak, nämligen att se till att du får en prisvärd semester med hög kvalitet och god service, samt naturligtvis många härliga semesterminnen. Detta är ju dina viktigaste veckor på året! Därför möts du av våra duktiga och kunniga reseledare på våra resmål, som finns på plats för att hjälpa dig att få ut det mesta av din semester. Välkommen till våra resmål i sommar! Prisgarantin gäller för charterresor med avresa 20/4-29/ Läs mer och se fullständiga villkor på detur.se.

4 6 : DEturs resor DETURS RESOR Detur erbjuder mer än sol- och badsemestrar! För många svenskar förknippas Detur i första hand med härliga sol- och badsemestrar i länder som Turkiet och Tunisien. Men visste du att vi även arrangerar exempelvis allt från rundresor och golfresor, till långtidsresor för vintertrötta svenskar? RUNDRESOR På våra rundresor får du en närmare upplevelse av landet du besöker, dess människor, natur, historia och kultur. I Turkiet erbjuder vi två rundresor, Det äventyrliga Kappadokien med sina år gamla boplatser som breder ut sig på den anatoliska högplatån, samt Det mystiska Lykien med antika städer. Läs mer på sid 5 eller på detur.se för aktuellt rundreseprogram. GOLF Ingen annan golfarrangör erbjuder så många olika hotell och golfbanor i populära golfresorten Belek som vi gör. Mellan de böljande pinjeskogarna i Belek i Turkiet och den gästvänliga atmosfären i Tunisien hittar ni våra fina golfbanor. På alla våra resmål bor du bra, äter gott och har nära till många av våra banor. Du bokar enkelt våra färdiga golfpaket på detur. se eller hör av dig direkt till Detur om du vill göra din egen golfresa. Våra svenska golfvärdar finns på plats under högsäsongen. Läs mer på sid 6. GRUPP & KONFERENS Vi hjälper dig att skapa en välorganiserad konferensresa som passar just ditt företags behov. Men vi gör även gruppresor för skolklasser, föreningar mfl. På våra resmål finns flera hotell som har modernt utrustade konferensmöjligheter för både stora och små grupper. Dessutom erbjuder vi bra boende och mat och dryck av hög kvalitet. Vi har organiserat arrangemang för grupper på över 800 personer. Kontakta oss gärna för ett offertförslag. FOTBOLL - TRÄNINGSLÄGER Vi arrangerar träningsläger för fotbollsklubbar på högklassiga All Inclusive anläggningar med flera gräsplaner och träningsfaciliteter i Turkiet. Hit reser många europeiska toppklubbar för att träna, men våra prisvärda lösningar gör att klubbar på alla nivåer och lag i alla åldrar kan resa på träningsläger. På anläggningarna bor laget bra och vårt All Inclusive-koncept innebär dessutom att laget kan äta så mycket det orkar minst tre gånger per dag. Bra för hungriga fotbollsspelare. Läs mer på sid 7. TRÄNINGSRESOR Många vill vara aktiva under sin semester. Exempelvis vill man fortsätta sin vanliga träning, fördjupa sig mer eller helt enkelt prova på någon ny träningsform. Detur erbjuder aktivitetsresor till Turkiet och du kan läsa mer på detur.se för aktuellt program. KRYSSNINGAR Den som vill vara med om en oförglömlig upplevelse ska följa med på ombord på en Gületkryssning ut i den underbara skärgården i västra Turkiet. Där väntar orörda tysta vikar, flygfiskar och delfiner, bad i det kristallklara Egeiska havet och natursköna solnedgångar. Utgå från Marmaris eller Bodrum för två olika kryssningsprogram. Läs mer på detur.se för aktuellt program. För mer information, besök detur.se, ring , mejla eller kontakta din lokala resebyrå.

5 rundresa : 7 rundresor Rundresor Kappadokien och Lykien Turkiet är ett populärt resmål för sol- och badresor, men är också ett land med mångtusenårig historia och här finns mycket att upptäcka. Detur har två härliga rundresor att erbjuda, följ med och upplev historiska platser, hantverkstraditioner och en hisnande natur. Under en vecka reser vi runt med kunniga, svensktalande reseledare och lokala guider i några av landets mest intressanta områden. Detur har sina egna kvalitetsbussar av hög säkerhetsstandard. Moderna fräscha bussar med två medföljande chaufförer på varje resa. Du har boende av hög klass längs vägen, får provsmaka det verkliga turkiska köket och du kan även köpa till extra upplevelser utanför vårt ordinarie program. Du får naturligtvis även möjlighet till både avkoppling och shopping under resan. Vill du, går det också bra att kombinera rundresan med en extra vecka på någon av våra semesterorter i södra Turkiet. DET ÄVENTYRLIGA KAPPADOKIEN Resan genom Turkiet som startar i Antalya, går genom ett skiftande landskap. Höga berg, milslånga slätter och det genuina Turkiet. På vägen mot Kappadokien stannar vi till i Konya som under romarriket var en viktig stad. Vidare går resan mot Kappadokien som en gång var helt täckt av lava, vilket format och danat detta mäktiga månlandskap. Här besöks klippstaden Göreme och klipporna i Pasabag. För de som vill och vågar finns möjlighet att möta soluppgången i en luftballong, högt över det märkliga, fascinerande landskapet. Något som många menar är ett oförglömligt minne. Resan avslutas i Antalya där det finns goda möjligheter till shopping och upplevelser på egen hand. HÖJDPUNKTER KAPPADOKIEN Mevlana Muséet Världens största karavanseraj Klippstaden Göreme Häpnadsväckande skorstensklipporna i Pasabag Pris från SEK DET MYSTISKA LYKIEN Denna resa tar oss västerut från Antalya, mot det vackra Egeiska havet. Vi gör en resa genom häpnadsveckande landskap och du får under en vecka besök några av Turkiets mest berömda sevärdheter. Den första etappen består bland annat av den antika staden Myra där vi finner den bysantiska kyrkan S.t Nicloas, som är hemvisten till helgonen som sägs vara urspurunget till vår nutida jultomte. Vidare går resan till ett av antikens sju underverk Artemision i Efesos som också var den fjärde största staden i det östra romarriket. Även till Pamukkale och dess vattenkälla, en av Turkiets mest besökta sevärdheter. Resan avslutas även i Antalya där storstaden står till ert förfogande. HÖJDPUNKTER LYKIEN Artemistemplet Hierapolis-Nekropolis Jungfru Marias hem Naturfenomenet Pamukkale Pris från SEK

6 8 : golf PEGGA upp med DETUR GOLF År 2000 startade vi med golfresor till Turkiet och Tunisien. Genom mångårig erfarenhet av både hotell och golfbanor kan vi skräddarsy det optimala golfpaketet åt just er. Vi erbjuder golfresor och golfpaket med hög kvalitet till ett lägre pris. Du hittar våra högklassiga golfbanor, som möter kraven från såväl medelspelaren som som från proffsen. Välj mellan de böljande pinjeskogarna i Turkiska Belek den gästvänliga atmosfären i Tunisien. På våra golfresmål bor du mycket bra, äter gott och promenerar till många av våra banor. I de fall det inte är gångavstånd finns det hotellshuttle eller möjlighet att ta taxi för en rimlig kostnad. Vi erbjuder golfpaket från de flesta av våra avreseorter i Sverige och från Köpenhamn. Under högsäsong hjälper Deturs kunniga golfvärdar våra golfresenärer på plats i Belek, Turkiet. Servicen innefattar allt som kan beröra er golfresa. Vi har även stor erfarenhet av att hjälpa golftränare att arrangera paketlösningar för golfskolor. Kontakta oss så berättar vi mer. GOLF I TURKIET Belek i Turkiet har kommit att bli en storfavorit bland svenska golfare och orsaken är enkel. Belek erbjuder ett skönare klimat samt spel på 14 mästerskapsbanor av yppersta kvalitet, vilka utmanar och stimulerar golfare på alla nivåer. I Belek bor du storslaget och bekvämt och alldeles i närheten av golfbanorna. Vi erbjuder 11 utvalda golfklubbar i vårt program och flera olika golfpaket. Vi kan givetvis hjälpa dig med spel även på andra banor. Prisexempel! IC Santai inkl. 4 rundor golf fr 9.149:- GOLF I TUNISIEN Tunisien är landet där golfsäsongen aldrig tar slut och vi erbjuder en prisvärd golf året om. I Tunisien är greenfees fortfarande bland de lägsta kring Medelhavet. Våra väl utvalda golfanläggningar håller högsta klass och de är omväxlande med snabba greener. Som golfare bor du centralt och på bekvämt avstånd till banorna. Du kan välja på flera typer av boende. Allt från lägenhetshotell till lyx. Vi har golfpaket med boende i Hammamet, Sousse och Monastir, alla välbekanta orter för svenska resenärer. Prisexempel! El Mouradi Palace inkl. 4 rundor golf fr 8.984:-

7 fotboll : 9 träningsläger för fotbollslaget Ett kul och bra sätt att svetsa samman laget och förbereda sig för den kommande säsongen är att genomföra ett träningsläger i ett varmare klimat. Detur har lång erfarenhet av att organisera träningsläger och erbjuder prisvärda och kvalitativa arrangemang till både Turkiet och Tunisien under februari-april. Anläggningarna vi samarbetar med är vana att ta hand om fotbollsgrupper, har hög kvalitet på fotbollsplanerna och gott om faciliteter, bl. a gym och inomhuspooler. I resans pris ingår All Inclusive, vilket innebär att mat och dryck ingår på hotellet. Detta gör att laget redan från början vet vad resan kommer att kosta och kan göra upp en budget. Fotbollspaketet innehåller; adirektflyg t/r aboende, del i dubbelrum/trippelrum med All inclusive atvå träningspass à 90 min per dag avattentillgång på träningarna atvätt av träningskläder aförvaring av träningsutrustning atillgång till fitnesscenter, bastu, turkiskt bad (förbokas på plats) atillgång till ett konferensrum TURKIET Pris från SEK. Xanthe ddddd All Inclusive Papillion Belvil dddd+ All Inclusive Limak dddd+ All Inclusive Titanic ddddd All Inclusive Wow Hotels ddddd All Inclusive TUNISIEN Pris från SEK. El Mouradi Palm Marina dddd+ All Inclusive El Mouradi Club Kantoui dddd All Inclusive* Prisexempel gäller per person med del i dubbelrum med avresa från Arlanda, Landvetter eller Kastrup. Enkelrumstillägg mellan 1500: :- beroende på hotell. Fler avreseorter finns. Kontakta oss för att få prisförslag och program, samt läs mer om hotellen på detur.se.*soft All Inclusive.

8 10 : ikoner BARNPRISER Detur erbjuder reducerade barnpriser på utvalda familjehotell under sommaren Priserna gäller barn under 12 år i extrabädd som delar rum eller lägenhet med två vuxna, vilka betalar fullt pris. Barnpriserna gäller på följande hotell: TURKIET Kleopatra Royal Palm Club Turtas Iz Flower Beach Golden Coast Club Golden Beach Pasa Beach Risa Hotel Catty Garden GREKLAND Eva Suites Hotel TUNISIEN Marabout Hotel Prisexemplen på barnpriser gäller från Arlanda till Turkiet. Perioder sommaren 2014 Pris fr 18/4-12/6 1999:- 13/6-14/8 3399:- 19/8-11/9 1999:- 12/9-23/ :- 24/10-04/ :- 05/11-16/ :- FAMILJ Hotell med denna symbol är väl lämpade för familjer som ofta har ett behov av större rum, ibland med connecting door. Det ska vara säkert för barnen, finnas tillgång till barnstolar, barnpool och ha en bra lekplats och gärna en barnklubb (ej svensktalande). barnklubb Barn älskar att ha kul på semestern och Deturs Barnklubbar erbjuder många roliga aktiviteter med skandinavisktalande och utbildad personal. Barnklubbshotellen erbjuder även många barnvänliga faciliteter, inklusive barnpool, lekområden och bekväma familjerum. Läs mer på sid 10. STRANDNÄRA Dessa hotell ligger max 150 m från stranden, mätt från yttre gränsen av hotellområdet, och ligger i första raden från havet räknat. BARNFRIA HOTELL Vi erbjuder nu utvalda hotell för er som reser utan barn. Här är åldersgränsen 16 år och alla hotellets faciliteter är anpassade för vuxna resenärer. På dessa hotell behöver du inte lyssna till barnens sång från lekplatsen eller oroa dig för att få boken nedstänkt när du ligger vid poolen. VATTENRUTSCHK ANA På detta hotell finns det en eller flera vattenrutschkanor som Deturs gäster, givetvis kostnadsfritt, kan roa sig med. golf För att golfsemestern ska bli så bekväm som möjligt har vi valt ut hotell med perfekt läge nära golfbanan men som också har bra standard och många faciliteter. fotboll Hotell med denna symbol används för fotbollsträningsläger. Dessa hotell har förutom bra fotbollsplaner även gott om andra sport/träningsfaciliteter. Läs mer om träningsläger på sidan 7. Frukost all inclusive På hotell med denna symbol ingår måltider och drycker i resans pris. Detta kan vara ett bra alternativ för den som vill ha kontroll på sin semesterbudget. Utbudet och variationen av mat och dryck skiljer sig beroende på hotell och standard. För mer information om vad som gäller på ett specifikt hotell se detur.se. FRUKOST På detta hotell ingår frukost i resans pris. HALV PENSION Halvpension I priset för detta hotell ingår halvpension. Halvpension innebär frukost och middag. Drycker ingår ej.

9 FLYgpRogram : 11 FLYG till solen och värmen FRÅN din egen flygplats Detur var en av de första charterarrangörerna att erbjuda direktflyg till solen med fokus på regionala flygplatser i Sverige. Vi förstod tidigt att man helst vill resa på semester från sin egen flygplats och slippa långa transporter till storflygplatserna. Det är ju semester, eller hur? Från både Luleå och Östersund har vi exempelvis erbjudit charterresor i hela fjorton sommarsäsonger. Här ser du enkelt varifrån vi flyger sommaren 2014, till vilka resmål och under vilka perioder. Välkommen ombord från din närmaste flygplats! FLYGPROGRAM SOMMAR 2014 Avreseort Resmål Avresedag Period Flygbolag Mat ombord BARNPRISER STOCKHOLM - ARLANDA Grekland, Chania NYHET! Fredag 20/ / TRAVEL SERVICES Ingår ej. Turkiet, Antalya Lördag 22/ / ONUR AIR Ingår ej. Turkiet, Antalya Lördag 28/ / ONUR AIR Ingår ej. Turkiet, Antalya Lördag 25/ / CORENDON AIRLINES Ingår ej. Turkiet, Bodrum/Marmaris* Fredag 13/ / CORENDON AIRLINES Ingår ej. Tunisien, Monastir Fredag 07/ / NOUVELAIR Ingår i priset. GÖTEBORG - LANDVETTER Turkiet, Antalya Lördag 01/ / ONUR AIR Ingår ej. Turkiet, Bodrum/Marmaris* Söndag 20/ / CORENDON AIRLINES Ingår ej. Tunisien, Monastir Fredag 07/ / NOUVELAIR Ingår i priset. BORLÄNGE Turkiet, Antalya Måndag 01/ / CORENDON AIRLINES Ingår ej. KRISTIANSTAD NYHET! Turkiet, Antalya Fredag 18/ / ONUR AIR Ingår ej. Turkiet, Antalya Fredag 15/ / ONUR AIR Ingår ej. LULEÅ Turkiet, Antalya Lördag 26/ / ONUR AIR Ingår ej. Turkiet, Antalya Lördag 09/ / ONUR AIR Ingår ej. Turkiet, Bodrum/Marmaris* Fredag 25/ / CORENDON AIRLINES Ingår ej. MALMÖ NYHET! Turkiet, Antalya Fredag 13/ / ONUR AIR Ingår ej. NORRKÖPING Turkiet, Antalya Söndag 06/ / ONUR AIR Ingår ej. SUNDSV Turkiet, Antalya Söndag 20/ / ONUR AIR Ingår ej. Turkiet, Antalya Söndag 10/ / ONUR AIR Ingår ej. Grekland, Chania NYHET! Fredag 09/ / TRAVEL SERVICES Ingår ej. Grekland, Chania NYHET! Fredag 08/ / TRAVEL SERVICES Ingår ej. SKELLEFTEÅ Turkiet, Antalya Lördag 12/ / ONUR AIR Ingår ej. Turkiet, Antalya Lördag 09/ / ONUR AIR Ingår ej. UMEÅ Turkiet, Bodrum/Marmaris* Fredag 25/ / CORENDON AIRLINES Ingår ej. Turkiet, Bodrum/Marmaris* Fredag 15/ / CORENDON AIRLINES Ingår ej. VISBY Turkiet, Antalya Söndag 11/ / CORENDON AIRLINES Ingår ej. Turkiet, Bodrum/Marmaris* Fredag 19/ / CORENDON AIRLINES Ingår ej. VÄSTERÅS Turkiet, Antalya Söndag 22/ / ONUR AIR Ingår ej. Turkiet, Antalya Söndag 24/ / ONUR AIR Ingår ej. ÄNGELHOLM NYHET! Turkiet, Antalya Måndag 14/ / ONUR AIR Ingår ej. ÖSTERSUND Turkiet, Antalya Lördag 19/ / CORENDON AIRLINES Ingår ej. Turkiet, Antalya Lördag 09/ / CORENDON AIRLINES Ingår ej. Grekland, Chania NYHET! Lördag 10/ / TRAVEL SERVICES Ingår ej. * Flyget landar i Milas (BJV) Bodrum flygplats.

10 12 : FAMILJER GLADA barn - GLADA föräldrar! Till sommaren 2014 gör vi en storsatsning på barnfamiljer. Vi har anpassat utvalda hotell till att ännu bättre möta familjens behov och det till ett bra pris, med våra nya Barnpriser. För visst är det så att om barnen är glada, är föräldrarna glada! Dessutom tycker ju barnen om att träffa nya kompisar och det gör man på våra familjehotell. På dessa hotell finns exempelvis barnstolar, barnpooler och barnsängar, bland mycket annat och stora ytor för barn med spring i benen. Hotellen har även bra lägen och flera av dem har vattenrutschkana, lekpark samt mikrovågsugn och vattenkokare på hotellet. Dessutom finns det rymliga familjerum, med plats för hela familjen. Allt för att göra semesterdagarna sköna och avkopplande. På några hotell finns även Deturs Barnklubb som du kan läsa mer om nedan. På sidorna hittar du våra utvalda familjehotell och här kan du läsa mer om DETURS BARNKLUBB! Barn älskar att ha kul på semestern, att träffa nya kompisar och leka. Föräldrarna kan samtidigt uppskatta lite tid för avkoppling med varandra. Därför startade Detur en Barnklubb till sommaren 2013, med skandinavisktalande och utbildad personal. Barnklubben finns på utvalda resmål samt hotell och är helt kostnadsfri för våra gäster. Barnklubben är öppen för barn mellan 4-12 år och aktiviteterna anpassas efter ålder. Här är det hålligång med minigymnastik, dans, vattenlekar, ansiktsmålning, skattjakt, pyssel, teckningstävlingar, minidisco, filmdags, kort- och brädspel, playstation som är några av aktiviteterna som finns för barnen. Läs mer om Barnklubben på detur.se. Vi kan det här med reseförsäkringar Vi har mer än 90 års erfarenhet i branschen. Därför väljer över 3 miljoner svenskar att varje år ta med oss på sin resa! För mer information, kontakta din resesäljare eller läs mer på erv.se. Nu heter vi ERV, tidigare Europeiska. Detur_april_2013_tryck.indd :03:58

11 familjehotell: 13 BARNbuFFÉ BARNpooL barnstol VattENKokare MICro barnsäng LEKPLatS barnkanal BARNPRISER KRETA Lägenheter Eva Suite ddd CENtruM: 10,3 km LOKALT CENtruM: 0 m BAD: 50m HISS/VÅN: Nej * Familjedrivet hotell med välkomnande atmosfär Väldigt uppskattat lägenhetshotell med många återkommande gäster. Hotellet är bra beläget med gångavstånd till det mesta. Eva Suites är litet och mysigt i typisk grekisk stil med vita hus och blå dörrar som fint ramas in av blomstrande bougainvillea, gröna gräsmattor och palmer. Här finns två poolområden med en poolbar som serverar dryck och enklare rätter. På gångavstånd ligger centrum i Agia Marina där det finns både restauranger och möjlighet till shopping. Närbutik och bankomat finns 20 meter från hotellet. Under högsäsong anordnar hotellet underhållning ca en gång/vecka. Lägenheterna Lägenheterna är ganska enkla och varierar i storlek och utformning, men klassiskt kretensiska i sin inredning. Ljusa lägenheter med varierande storlek och planlösning. En- två- och trerumslägenheter med vardagsrum/pentry. Alla rum har en mindre dubbelsäng eller två separata sängar, med möjlighet till en eller två extrabäddar (bäddsoffa). Pentry med enkel köksutrustning, vattenkokare, kaffebryggare, kylskåp och kokplatta. Alla lägenheter har balkong eller markterrass, klinkergolv, telefon och satellit-tv. Badrummet har duschkabin och toalett. Turist/strandområde med passerande trafik och folkliv. Förbipasserande trafik kan uppfattas som störande. Flera trappor och nivåskillnader inom området. Byggt Totalt 47 lägenheter fördelat på sju byggnader. Trådlöst internet i lobbyn och poolområde (max 200MB/vecka därefter mot kostnad). Kassafack kostar ca 20 euro/vecka (prisuppgift från okt 2013). För att komma till stranden måste en trafikerad väg korsas. *Mot kostnad. Pris från SEK

12 14 : familjehotell BARNPRISER BARNbuFFÉ BARNpooL barnstol VattENKokare MICro barnsäng LEKPLatS barnkanal SIDE - turkiet Hotell Iz Flower Side Beach dddd CENtruM: 4 km LOKALT CENtruM: 100 m BAD: Strandläge HISS/VÅN: Ja/8 * Populärt familjehotell med privat strand och stort poolområde Hotellet passar dem som vill bo nära stranden och ha gott om faciliteter. Hotellet har en privat strand med solstolar, ett stort poolområde och en separat pool med vattenrutschkanor och en lummig trädgård. På hotellområdet finns flera barer, en bufférestaurang och à la carte. Det finns även flera små butiker, bastu, hamam, spa, biljard, bordtennis, gym, en tennisbana, strandvolleyboll, barnklubb (ej svensktalande), lekplats etc. Under högsäsong, har hotellet ett aktivitetsteam som anordnar aktiviteter och underhållning både på dag- och kvällstid. Några aktiviteter/faciliteter mot kostnad. Dubbelrum för två personer med två separata sängar eller en dubbelsäng och möjlighet till en extrabädd för ett barn (under 12 år). Familjerum för upp till fyra personer (varav minst en person under 12 år) med ett separat sovrum med två separata sängar eller en dubbelsäng och ett vardagsrum med enkelbädd samt en bäddfåtölj. Alla rum är ljusa och traditionellt inredda. De har minibar (vatten ingår), klinkergolv, telefon, satellit-tv och balkong. De små badrummen har badkar med väggfast dusch, toalett och hårtork. Alla rum är rökfria. Dubbelrum och familjerum ligger i var sin byggnad. Turistområde med trafik och ljud från närliggande restauranger och barer som kan verka störande. Byggt 1995, löpande renoveringar. Totalt 209 rum fördelade på två byggnader. Nivåskillnader inom området, men ramper finns. Trådlöst internet i lobbyn (kostnadsfritt) och internethörna. Poolhandduk finns att låna. *Mot kostnad Pris från SEK

13 familjehotell : 15 Hotell Club Golden Beach ddd+ CENtruM: 9 km LOKALT CENtruM: 2 km BAD: 500 m HISS/VÅN: Nej * BARNbuFFÉ BARNpooL barnstol VattENKokare MICro barnsäng LEKPLatS barnkanal Vattenpark och Deturs barnklubb En bit utanför Side, ligger denna stora och fina anläggning fylld med aktiviteter för alla åldrar. Området består av flera tvåvåningsbyggnader som omges av en stor, prunkande trädgård och pooler. På området finns barer, en buffé- och tre à la carterestauranger, café, butiker, spa, bastu, biljard, pingis etc. Det går även att nyttja faciliteterna på systerhotellet Golden Coast som ligger bredvid. Mellan dessa hotell ligger en vattenpark med totalt 11 vattenrutschkanor. Inträdet hit är gratis för hotellets gäster. Hotellet har ett stort underhållningsteam som dagligen hittar på aktiviteter samt en gång i veckan sätter upp en större, professionell, show. Några aktiviteter/ faciliteter mot kostnad. Ljusa och rymliga rum. Dubbelrum med två separata sängar eller en dubbelsäng och möjlighet till en extrabädd. Familjerum med två sovrum och ett badrum. Familjesviter med två sovrum, ett vardagsrum och ett badrum. Alla rum har telefon, satellit-tv, klinkergolv eller heltäckningsmatta och balkong eller markterrass. Alla rum har även en liten kokvrå med kylskåp, två kokplattor och mycket enkel köksutrustning. Badrummen har badkar med dusch, toalett och hårtork. är något slitna och håller en lägre standard än hotellet i övrigt. BARNPRISER Turistområde med trafik och ljud från hotellets egen underhållning och poolområde som kan uppfattas som störande. Byggt år 1990, renoverat Totalt 632 rum fördelat på ett tjugotal byggnader. Konferensmöjligheter. Trådlöst internet i lobbyn (kostnadsfritt) och på rummen (mot kostnad) samt internethörna (mot kostnad). Poolhandduk finns att hyra. *mot kostnad Pris från SEK SIDE - turkiet Hotell Golden Coast Resort dddd+ CENtruM: 9 km LOKALT CENtruM: 2 km BAD: Strandläge HISS/VÅN: Ja /6 * BARNbuFFÉ BARNpooL barnstol VattENKokare MICro barnsäng LEKPLatS barnkanal Stor semesteranläggning med vattenpark och underbar strand Hotellområdet består av fyra hotellbyggnader omgivna av en inbjudande trädgård och poolområde. I huvudbyggnaden finns ett fint spa, inomhuspool och ett stort gym. På området finns även flera barer, två bufférestauranger och tre à la carterestauranger, café, nattklubb, butiker, lekplats, spelrum och en fin långgrund strand. Det går att nyttja faciliteterna på systerhotellet Club Golden som ligger bredvid. Mellan dessa hotell ligger en vattenpark med totalt 11 vattenrutschkanor. Inträdet hit är gratis för hotellets gäster. Hotellet har ett stort underhållningsteam som dagligen hittar på aktiviteter samt en gång i veckan sätter upp en större, professionell, show. Några aktiviteter/ faciliteter mot kostnad. Ljust och luftigt inredda rum i svagt blåa toner. Dubbelrum med två separata sängar eller en dubbelsäng och möjlighet till en extrabädd. Familjerum med två separata sängar eller en dubbelsäng och en våningssäng. Familjesvit med två sovrum och gemensamt badrum. Alla rum har telefon, satellit-tv, minibar, heltäckningsmatta eller laminatgolv och balkong. Badrummen har badkar med dusch eller duschkabin, toalett och hårtork. BARNPRISER Turistområde med trafik och ljud från hotellets egen underhållning och poolområde som kan uppfattas som störande. Byggt år 2002, renoverat 2011/12. Totalt 583 rum fördelat på fyra byggnader. Konferensmöjligheter. Trådlöst internet i lobbyn (kostnadsfritt) och på rummen (mot kostnad) samt internethörna (mot kostnad). Poolhandduk finns att hyra. Luftkonditioneringen på rummen är centralstyrd och vanligen endast i bruk från mitten av jun-sep, ibland endast vissa timmar på dygnet. *mot kostnad Pris från SEK SIDE - turkiet

14 16 : familjehotell BARNBUFFÉ BARNPOOL barnsäng MICRO BARNPRISER Hotell Club Turtas dddd CENTRUM: 13 km restaurang Pool LOKALT CENTRUM: 250 m BAD: Strandläge HISS/VÅN: Nej bar kreditkort internet barnpool kassafack* luftkond Här finns plats för både lek och avkoppling En härlig hotellanläggning som ligger i det växande området Konakli efter den fina kusten utanför Alanya. Här trivs både barn och vuxna. Det finns gott om ytor som inbjuder till spring och lek. Vid hotellbyggnaderna ligger huvudpoolen, här är det vattenlekar, motion och musik. Mellan stranden och hotellet finns ett stort grönområde med en relaxpool, hängmattor och andra mysiga sittplatser och ett vattenpipscafé. Det finns även ett större område med flera småpooler med olika storlekar av vattenrutschkanor som passar alla åldrar. Vid den långa sandstranden finns det också gott om solstolar, en stor brygga och en snackbar som på kvällstid förvandlas till nattklubb. Hotellet har även en bufférestaurang med separat barnbuffé, flera småbutiker, spa, hamam, litet gym, biljard, tennisbana, basket, playstation och lekplats. Vissa faciliteter/ aktiviteter mot kostnad. Inbjudande, fina rum inredda i blålila och vita toner. Dubbelrum med två separata sängar eller en dubbelsäng och med möjlighet till en extrabädd. Familjerum med dubbelsäng och en våningssäng. Alla rum har telefon, satellit-tv, minibar, klinkergolv och balkong eller markterrass. Badrum med badkar med dusch eller duschkabin, toalett och hårtork. Stads/ turistområde med genomfartstrafik, ljud från hotellets egna underhållning samt en moské kan upplevas som störande. Byggt 1991, renoverat Totalt 275 rum fördelat på 4 byggnader. Trådlöst internet i lobbyn och runt poolen (kostnadsfritt). Poolhandduk finns att hyra. *Mot kostnad. Pris från SEK ALANYA - turkiet barnstol vattenkokare LEKPLATS barnkanal

15 familjehotell : 17 BARNbuFFÉ BARNpooL barnstol VattENKokare MICro barnsäng LEKPLatS barnkanal BARNPRISER Hotell Kleopatra Royal Palm dddd CENtruM: 2,6 km LOKALT CENtruM: 600 m BAD: 100 m HISS/VÅN: Ja /5 ALANYA - turkiet * Omtyckt hotell för hela familjen med Deturs barnklubb Bra läge i utkanten av Alanya. Runt hotellet är det trevliga promenadvägar in till centrum. Poolområde med en separat pool med två vattenrutschbanor (öppna ett par timmar om dagen under sommarsäsongen). Bordtennis, biljard, massage och turkiskt bad (maj-oktober). En stor, trevlig trädgård med ett litet gym, volleyboll, solstolar och en amfiteater. Hotellets restaurang, som har platser både inne/runt poolen, serverar frukost-, lunch- och middagsbuffé samt snacks. Under högsäsong anordnads turkisk afton två kvällar/vecka. Några aktiviteter/faciliteter mot extra kostnad. Dubbelrum med två separata sängar eller en dubbelsäng, några rum med möjlighet till en extrabädd. Familjerum för upp till fyra personer, med ett sovrum med två separata sängar eller en dubbelsäng och ett kombinerat vardagsrum/pentry. Pentryt har enbart kylskåp, övrig köksutrustning är bortplockad. De är inredda med möbler i mörkt träslag och ger ett elegant intryck. Alla rum har klinkergolv, satellit-tv, telefon, minibar och balkong (tre rum utan balkong). Badrummen har duschkabin eller badkar med dusch (familjerummen), toalett och hårtork. Turistområde med lokal trafik och en del busstrafik. Ljud från närliggande restauranger, folkliv och moské kan uppfattas som störande. Byggt 2003, renoverat Totalt 188 rum fördelade på tre byggnader. Konferensmöjligheter. Hissen når inte konferensrummet som ligger under markplan. Trappsteg och ramp till reception och strand. Hotellet är lyhört. Internethörna finns i lobbyn (mot kostnad) och trådlöst internet finns på hela hotellområdet (kostnadsfritt). * Mot kostnad. Pris från SEK

16 18 : familjehotell Hotell Risa ddd+ CENtruM: 10 km LOKALT CENtruM: 2 km BAD: 70 m HISS/VÅN: Ja /3** Fint hotell i hjärtat av Bitez och med Deturs barnklubb Hotell Risa är ett trevligt hotell som ligger mitt i Bitez. Hela anläggningen känns ljus och fräsch. I mitten av hotellet finns ett stort poolområde med en mysig bubbelpool (ej uppvärmd), barnpool och två plattformar med stora kuddar som man kan luta sig tillbaka på. På hotellområdet finns även ett litet gym, ett hamam, biljard och bordtennis. Hotellet ordnar lättare underhållning några kvällar i veckan under högsäsong. Några faciliteter/aktiviteter mot kostnad. Modernt och stilfullt inredda rum. Dubbelrum med en mindre dubbelsäng eller två separata sängar. Large rooms för upp till fyra personer med en mindre dubbelsäng och två extrabäddar samt en liten sittgrupp. Alla rum har poolutsikt, klinkergolv, minibar, telefon, satellit-tv och balkong eller terrass. Även badrummen är modernt inredda med duschkabin eller litet badkar, toalett och hårtork. Alla rum är rökfria. Turist/stadsområde med lokaltrafik, ljud från det egna poolområdet som kan uppfattas som störande (även kvällstid). Byggt Totalt 90 rum fördelade på fyra byggnader. Trådlöst internet finns på hela hotellområdet, utan kostnad. Trappor finns inom hotellet. Obs! Mycket låga balkongräcken. *Mot kostnad **Hiss endast i huvudbyggnad. BARNbuFFÉ BARNpooL barnstol VattENKokare MICro barnsäng LEKPLatS barnkanal BARNPRISER BODRUM - turkiet Pris från SEK Hotell Grand Yazici Marmaris Palace dddd+ CENtruM: 6 km LOKALT CENtruM:2 km BAD: m HISS/VÅN: Ja /3** BARNbuFFÉ BARNpooL barnstol VattENKokare MICro barnsäng LEKPLatS barnkanal Förstklassigt hotell som till och med har en skridskobana! Ute på en udde ligger den stora hotellanläggningen omsluten av pinjeskog. Här finns mycket att göra då hotellet har flera pooler av varierande storlek och ett område med vattenlek för barnen, två tennisbanor, minigolf, bordtennis, biljard, strandvolleyboll, olika vattensporter, turkiskt bad, bastu, Spa, fitnesscenter, butiker och en egen skridskobana. Här finns även flera barer och restauranger Hotellet har ett stort aktivitetsteam (ej svensktalande) som ordnar underhållning och aktiviteter både dag- och kvällstid för alla åldrar. Några aktiviteter/ faciliteter mot kostnad. Bekväma och eleganta dubbelrum inredda i rustik stil. har två separata sängar eller en dubbelsäng och en separat säng. Alla rum har telefon, satellit-tv, minibar, klinkergolv och små balkonger eller terrasser. Badrummen har duschkabin eller badkar med dusch, toalett och hårtork. Man kan välja om man vill bo i huvudbyggnaden eller sidobyggnaderna (bungalows). i sidobyggnaderna håller en något lägre standard än hotellet i övrigt. Familjerum för upp till fyra personer bestående av ett sovrum och ett vardagsrum med en extrasäng samt en bäddsoffa. Alla rum är rökfria. MARMARIS - turkiet Strand/turistområde med lokal trafik. Byggt 1992, renoverat Totalt 459 rum fördelat på en huvudbyggnad samt 26 radhusliknande sidobyggnader (bungalows). Stora nivåskillnader och många trappsteg inom området. Strandhandduk finns att hyra. Trådlöst internet i lobbyn (kostnadsfritt) och internetcafé (mot kostnad). *Mot kostnad **Hiss endast i huvudbyggnad. Pris från SEK

17 familjehotell : 19 Frukost HALV PENSION BARNbuFFÉ BARNpooL barnstol VattENKokare MICro barnsäng LEKPLatS barnkanal BARNPRISER SOUSSE - TUNISIEN Hotell Marabout ddd CENtruM: 2 km LOKALT CENtruM: 1 km BAD: Strandläge HISS/VÅN: Ja /5 Strandhotell med vattenpark Med ett perfekt läge, nära centrum och med egen fin strand, ligger detta uppfräschade och klassiska hotell. Hotellet består av tre byggnader och har ett stort poolområde med en mindre vattenpark. Här finns barer, bufféoch à la carterestaurang. Den uppvärmda inomhuspoolen ligger i direkt anslutning till poolområdet och här finns också ett litet gym, bordtennis, biljard och tennis, liksom en spaavdelning med massage och skönhetsbehandlingar. Några aktiviteter/ faciliteter mot kostnad. Ljusa dubbelrum med två separata sängar, några med möjlighet till en extrabädd. Alla rum har klinkergolv, telefon, satellit-tv, minibar och balkong (30 utan). Badrummen har toalett och badkar med dusch. är av varierande standard. I den nyare delen av hotellet finns superiorrum och familjerum. Superiorrummen är som rymligare dubbelrum med två ordinarie bäddar och möjlighet till en extrabädd. Familjerummen har två sovrum (ingen dörr emellan) med två separata sängar och ett badrum. Bor man i den nyare delen och vill använda sig av hissen får man gå runt anläggningen. Stadsområde med viss genomfartstrafik och byggnadsarbeten i närheten som kan uppfattas som störande, liksom diskoteket i grannhuset. Byggt 1969/2010, delvis renoverat 2012/13. Totalt 467 rum fördelat på tre byggnader. Trådlös internetuppkoppling i lobbyn och snackbaren. Poolhandduk finns att hyra. Obs! Några balkonger har låga balkong räcken och några har stora avstånd mellan spjälorna. Luftkonditioneringen på rummen är centralstyrd och vanligen endast i bruk från mitten av jun-sep, ibland endast vissa timmar på dygnet. *Mot kostnad. Pris från 3.749SEK

18 18 : kreta FAKTA AVRESEortER: Stockhom, Sundsvall och Östersund FLYGTID: ca 4 timmar FLYgboLAG: Travel Services MISSA INTE! Elafonissistranden som skimrar magiskt rosa KLIMat: JAN FEB MarS APR MAJ JUNI JULI AUG SEP OKT NOV DEC Dag Bad Det greksiska köket på en lokal taverna Venetianska hamnen i Chania Stad NÅGRA AV VÅRA UTFLYKTER Elafonissi En dag på den rosa stranden, paradisstranden på södra Kreta. Samara Ravinen - Att korsa Samaria ravinen är mer ett äventyr än en utflykt. Knossos En dag i historiens fotspår vid ett av antikens 7 underverk! NYHET! Nu kan du också förboka din utflykt före avresa. För mer information, fler utflykter och priser besök grekland - kreta Årets nyhet redan en klassiker! Följ med till Kreta den perfekta semesterön med underbara, milslånga stränder och skiftande natur. Greklands största ö har mycket att erbjuda med sina timjansdoftande kullar, glittrande bukter, grottor i bergen och ett varmt folk som inte är sena med att bjuda till när de får besök! Hyr en moped och ta er runt och utforska ön där små pittoreska byar och tavernor finns bakom varje hörn. Här serveras grekiska sallader, tzatziki och ouzo i friska mängder. Det turkosblå vattnet håller en behaglig badtemperatur långt in på hösten och det är inte alls svårt att förstå varför Grekland är ett så populärt resmål. Kreta är den sydligaste av Greklands ca 3,500 öar och har därmed endast två årstider, en varm torr sommar varvat med en mild, fuktig vinter. Klimatet, landskapet och de fruktbara slätterna passar perfekt för de odlingar som är traditionella i medelhavsområdet. Här trivs oliver, vindruvor, fikon och citrusfrukter. Chania är den största staden närmast Deturs hotell och är Kretas andra största stad som med sina drygt 60,000 invånare är ståtligt belägen på den frodiga nordsidan av ön. Sedan antiken har Chania mött mängder av olika erövrare och präglats av olika folkslag såsom Venetianer och Osmaner, vilket också märks i stadens lämningar. Vackra Chania har lyckats bevara sin historiska karaktär i den växande turismen och anses också vara en av de vackraste städerna i Grekland. I Chanias Gamla stan kan du hitta färggranna mysiga caféer, små butiker och marinan med fiskebåtar som levererar färsk fisk till restaurangerna kring hamnen. En semester på Kreta lämpar sig väl både för den som vill ta det lugnt och för den som önskar en mer aktiv semester. Här erbjuds ett brett utbud av skönhetssalonger och spaanläggningar, vinprovningar eller kulinariska utflykter. Men också mer fartfyllda aktiviteter såsom gokart, dykning, cykelturer och vattenland. Är det kulturen som lockar finns här det arkeologiska museet och flera olika kulturfestivaler med teater- och musikuppträdanden, vinfestivaler samt konst- och fotoutställningar för att nämna några. Längs den milslånga stranden som stäcker ut sig väster om Chania ligger flera små semesterorter, bland andra Platanias, Agia Marina, Kato Stalos och Gerani. Många av dem har vuxit ihop, och det vara svårt att se när man åker ur den ena och kommer in i den andra. Den trevliga stämningen, närheten till stranden och ett bra utbud av det mesta gör Chaniakustens semesterorter till ett idealiskt resmål för alla. Varmt välkomna till Kreta! 1 Hotell Asterion (s.24) 10 Hotell Creta Dream Royal (s.21) 2 Hotell Solimar Aqua Marin (web) 11 Hotell Relax1-relax2 (s.25) Maleme 2 km Gerani 1 2 Platanias Agia Marina Chania 2 km Kato Stalos Lägenheter Sonios Beach (s.23) 4 Hotell Haris (s.25) 5 Hotell Akoition Ideal Suite (s.25) 6 Hotell Santa Marina plaza (web) 7 Hotell Sunset (web) 8 Hotell Sunrise (s.23) 9 Hotell Eva Suites (s.11) 12 Hotell Orion Star (s.24) 13 Hotell Santa Maria Beach (web) 14 Lägenheter Phaedra suites (s.22) 15 Hotell Yakintos (web) 16 Hotell Veronica (web) 17 Hotell Creta Palm (web)

19 kreta : 19 PLATANIAS Under högsäsongen är det här turistiskt liv och rörelse blandat med fantastisk grekisk kultur med allt vad det innebär. Mat, dryck och människor, ja här finns det mesta för att ni ska få tillbringa en underbar semester. Här finns ett stort utbud av restauranger och tavernor. Det finns också flera barer och diskotek för dig som älskar ett levande nattliv. Söker du lite mer lugn kan en rofylld promenad i olivlundarna eller apelsinodlingarna som omgärdar orten vara ett skönt avbräck. Platanias ligger cirka 12 kilometer från Chania. KATO STALOS Den lilla orten med ett härligt grekiskt lantliv nära inpå. Charmigt, mysig och perfekt för barnfamiljer och par som vill fly till en idylliskt liten badort. Här finns ett stillsamt kvällsliv med några strandtavernor och ett fåtal barer, men vill man ha mer fart och fläkt så hittar ni Chania stad endast 7 km bort. Här är stranden lång, bred och långgrund, den lämpar sig perfekt för lek och bus! AGIA MARINA Agia Marina, med dess gröna, lummiga omgivningar är en ganska livlig liten ort som erbjuder genuin charm. En bra kombination för den som vill ha en avslappanande men ändå händelserik semester. Orten lämpar sig bra för barnfamiljer då vattnet är långgrunt, det finns bra utbud av butiker och restauranger samt en välutrustad lekpark. Om man beger sig upp i gamla delarna av Agia Marina finner man vackra torg, mysiga caféer och vällagad grekisk mat. Agia Marina ligger cirka 9 km från Chania. GERANI En lugn och mysig liten ort ca 16 km utanför Chania, vars milslånga strand är Kretas längsta. Hit åker man för att koppla av samt njuta av sol och bad i lugn atmosfär. Detta är en plats med gröna, rofyllda omgivningar och flera traditionella byar runt om. I Gerani finns ett fåtal tavernor och restauranger, men närheten till Platanias (ca 3 km) gör det enkelt och lättåtkomligt med andra aktiviteter och större utbud.

20 20 : VILKEN ort passar dig? Vilken ort passar dig? OM ORTEN BAD & STRÄNDER NÖJESLIV & SHOPPING PLATANIAS Platanias är västra Kretas absoluta centrum om man räknar antalet besökande skandinaver. Här är det liv och rörelse långt in på natten. Här kan du kombinera shopping och god mat med härligt sol och bad! Trots sin storlek kan du här också uppleva det genuina Kreta. Längs med orten finner ni stränder som varierar i både form och färg. Den allra mest barnvänliga stranden, med ljus och långgrund sand, hittar du i den östra delen av grannresmålet Agia Marina. På stranden finns det gott om olika vattensporter att underhålla sig med! I Platanias kan du kombinera både shopping, härligt nattliv och god mat. Det mesta ligger längs med huvudgatan där de små butikerna ligger sida vid sida med restaurangerna. Nattlivet pulserar på strandklubbarna där de senaste internationella dängorna blandas med grekiska hits. KATO STALOS Ett resmål som med sin närhet till Chania har ett perfekt läge. En stillsam och rofylld liter badort för lata dagar på stranden. Vackra omgivningar, god mat och spännande historia finns att utforska i omgivningarna. Passar utmärkt för barnfamiljer. Kato Stalos erbjuder en lång, bred, långgrund strand som består av sand och klappersten om vartannat. Stranden är ren och fin och belönad med blå flagg. Här finns duschar, restauranger, solsängar, parasoll och allt annat som behövs för en skön dag på stranden. I Kato Stalos finns det inte så många barer och diskotek, utan här står restaurangerna för underhållningen. Vill man ha mer livligheter får man bege sig till de större närliggande orterna såsom Platanias eller Chania. AGIA MARINA En bra kombination för den som vill ha en avslappanande men ändå händelserik semester. Orten lämpar sig bra för barnfamiljer då vattnet är långgrunt, det finns bra utbud av butiker och restauranger samt en välutrustad lekpark med hoppborgar och annat skoj! Kusten vid Agia Marina är fantastisk med härliga sandstränder. Den västra sidan, nära hamnen i Platanias är full med små vikar, där du kan bada. Östra delen är långgrund och barnvänlig. Längs stranden hittar du alla de tjänster som erbjuds vid en välorganiserad strand. Det finns gott om restauranger och tavernor, om kvällarna kan du se en vacker solnedgång från ett mysigt strandkafé och låta tiden rinna iväg i stillhet. Det finns många vackra och söta, handgjorda souvenirer att shoppa och i centrum finns en bra lekpark för barnen. GERANI En lugn och idyllisk liten semesterort, vars milslånga strand är Kretas längsta. Hit åker man för att koppla av samt njuta av sol och bad i lugn atmosfär. En vistelse i Gerani och området kring byn ger dig kontakt med landsbygden och den mer traditionella sidan av västra Kreta. Då stranden är både lång och bred är det glest mellan solstolarna, vilket gör strandvistelsen ännu mer avkopplande. Stranden i Gerani har blandad karaktär, allt från grå grovkornig sand eller brunröd till små stenig. Inga vattensporter i området. Mycket sparsamt utbud av restauranger, tavernor och caféer. Ta gärna lokalbussen eller taxi till Platanias där större utbud finns eller till Chania stad som erbjuder bra shopping och härligt nattliv.

21 kreta : 21 HALV PENSION KATO STALOS Hotell Cretan Dream Royal Beach Resort dddd CENtruM: 8 km LOKALT CENtruM: 100 m BAD: 30 m HISS/VÅN: Ja/3 Lyxigt, elegant boende med fantastisk utsikt Cretan Dream är ett perfekt boende för dig som önskar det allra bästa. Här finns ett inbjudande poolområde och närhet till stranden, som gjort för lata dagar i solen! Hotellet och området i sig är lugnt men med det fördelaktiga läget är det inte långt till tavernor och butiker. Hotellet har en härlig arkitektur och läget på kullen gör det underbart. Här finns en trevlig poolbar och en restaurang som serverar enklare måltider. Hotellets bufférestaurang serverar frukost och middag. Här finns också biljard, bordtennis, en liten lekpark och ett spelrum. Under högsäsong anordnar hotellet underhållning ca en gång/vecka. Några faciliteter/ aktiviteter mot kostnad. Fräscha, moderna rum i varma färger för upp till tre personer. Alla rum har en mindre dubbelsäng eller två separata sängar, med möjlighet till en extrabädd (bäddsoffa). Alla rum har klinkergolv, minibar, telefon, satellit-tv och balkong. Här finns även litet köksskåp med enklare köksutrustning, kyl och kaffebryggare Badrummen har duschkabin, toalett och hårtork. Turist/strandområde med passerande trafik och folkliv. Byggt Totalt 80 rum fördelat på två byggnader. Nivåskillnader och trappor förekommer inom hela området. Poolhandduk finns att hyra. Trådlöst internet över hela anläggningen och på rummen (kostnadsfritt). Kassafack kostar ca 15 euro/vecka (prisuppgift från okt 2013). *Mot kostnad Pris från SEK

Turkiet 2010. Aqua. Kemer - Side - Alanya Antalya - Belek Çamyuva Turkiet Special NYHET! NYHET! TeenClub

Turkiet 2010. Aqua. Kemer - Side - Alanya Antalya - Belek Çamyuva Turkiet Special NYHET! NYHET! TeenClub u o Turkiet 2010 Kemer - Side - Alanya Antalya - Belek Çamyuva Turkiet Special NYHET! Aqua NYHET! TeenClub Innehåll Turkiet 4 Rabatter 6 Bra att veta 7 Kemer 8 Çamyuva 18 Side 20 Belek 32 Antalya 36 Alanya

Läs mer

där solen skiner! Vintern 2012-2013 Långtidsresor till Turkiet & Tunisien

där solen skiner! Vintern 2012-2013 Långtidsresor till Turkiet & Tunisien där solen skiner! Vintern 2012-2013 Långtidsresor till Turkiet & Tunisien 1 NJUT AV VINTERN I SOUSSE lägenheter vincci el kantaoui center DDD+ Sousse och lilla grannstaden Port El Kantaoui är storstad,

Läs mer

Tunisien. Nabeul. Tozeur. Douz

Tunisien. Nabeul. Tozeur. Douz 30 Tunisien Som små utposter mellan Medelhavet och Saharas mäktiga ökenlandskap i sydväst ligger städerna Sousse och Monastir. Insup atmosfären och gör som tunisierna själva, koppla av, sök upp ett café,

Läs mer

Egypten EGYPTEN. Medelhavet. Kairo. Sharm El Sheikh. El Gouna Hurghada Safaga Luxor Nilen. Assuan 10 EGYPTEN

Egypten EGYPTEN. Medelhavet. Kairo. Sharm El Sheikh. El Gouna Hurghada Safaga Luxor Nilen. Assuan 10 EGYPTEN 10 EGYPTEN Egypten Medelhavet Kairo Ingen annanstans i världen finns så många unika och välbevarade underverk som i Egypten med dess pyramider, tempel och guldskatter. Idag väljer de flesta besökare att

Läs mer

THAILANDTOURS. vintern 07/08

THAILANDTOURS. vintern 07/08 THAILANDTOURS vintern 07/08 Jönköping (ny) - Kalmar (ny) - Karlstad (ny) - Luleå (ny) - Umeå - Västerås - Åre/Östersund Thailand direkt från 7 svenska orter Vi flyger NonStop med extra rymliga plan! Mer

Läs mer

Sommarkatalog. 2009 www.kroatienspecialisten.se. Läs mer och boka på www.kroatienspecialisten.se 1

Sommarkatalog. 2009 www.kroatienspecialisten.se. Läs mer och boka på www.kroatienspecialisten.se 1 Sommarkatalog 2009 www.kroatienspecialisten.se Läs mer och boka på www.kroatienspecialisten.se 1 Innehållsförteckning Istrien 8 Umag 10 Porec ˇ 12 Rovinj 14 Pula 16 Opatija 18 Skärgårdskryssning 19 Ön

Läs mer

Spanien. På sembo.se hittar du alla Spaniens resmål och boenden HÄR FINNS ALLT FÖR EN LYCKAD SEMESTER JAG GILLAR:

Spanien. På sembo.se hittar du alla Spaniens resmål och boenden HÄR FINNS ALLT FÖR EN LYCKAD SEMESTER JAG GILLAR: XXX SPANIEN MADRID MALAGA VALENCIA ALICANTE COSTA BRAVA 0 RESMÅL BARCELONA COSTA DORADA RESMÅL APELSIN- KUSTEN RESMÅL COSTA BLANCA RESMÅL MALLORCA 6 RESMÅL MENORCA RESMÅL KANARIEÖARNA 0 RESMÅL LANZAROTE

Läs mer

Asien. Äventyr Kultur Natur Bad Storstad Mat Avkoppling. 1 - Se sida 68. Delbetala din resa på upp till 48 månader. Upplev södra Thailand!

Asien. Äventyr Kultur Natur Bad Storstad Mat Avkoppling. 1 - Se sida 68. Delbetala din resa på upp till 48 månader. Upplev södra Thailand! Asien Äventyr Kultur Natur Bad Storstad Mat Avkoppling Delbetala din resa på upp till 48 månader. 0% Upplev södra Thailand! - Se sida 24 Unika rundresor med guide - Se sida 62 Världens högst belägna hotell

Läs mer

DIN NÄSTA GOLFRESA? Vart vill du åka på. Vi skräddarsyr din drömresa! EN LINKSBANA I MÄSTERKLASS. Här har det spela xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

DIN NÄSTA GOLFRESA? Vart vill du åka på. Vi skräddarsyr din drömresa! EN LINKSBANA I MÄSTERKLASS. Här har det spela xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx PORTUGAL LISSABON EN LINKSBANA I MÄSTERKLASS Här har det spela xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx Vart vill du åka på DIN NÄSTA GOLFRESA? Vi skräddarsyr din drömresa! SKOTTLAND IRLAND USA SPANIEN PORTUGAL FRANKRIKE

Läs mer

Amerika. Resor i hela. USA Canada Latinamerika Västindien Sydamerika

Amerika. Resor i hela. USA Canada Latinamerika Västindien Sydamerika Resor i hela Amerika USA Canada Latinamerika Västindien Sydamerika 0% Ränta Delbetala din resa på upp till 48 månader. Räntefritt upp till 12 månader! Se New York från luften! - Se sida 18 Strandliv i

Läs mer

Välj ert boende! På Seychellerna kan ni skräddarsy ert val av boenden i olika kategorier och olika öar. Detta kan ni välja mellan:

Välj ert boende! På Seychellerna kan ni skräddarsy ert val av boenden i olika kategorier och olika öar. Detta kan ni välja mellan: Paket: Seychellerna Flex hotellpaket Vi välkomnar dig till ett generöst Seychellerna och erbjuder både billigare alternativ och mer lyxiga boenden! Här bor du i strandnära bungalows, lägenhet i guesthouse,

Läs mer

Kreta & Rhodos, Cypern

Kreta & Rhodos, Cypern Kreta & Rhodos, Cypern Sommarhalvår april-oktober 2014 I den här foldern har vi samlat de populäraste resmålen på Kreta, Rhodos och Cypern med ett urval av hotell och lägenhetshus som lämpar sig för lite

Läs mer

Bornholm. Hotell, Pensionat & Semesterbyar Bil- & Golfpaket Cykelsemester & Weekendresor

Bornholm. Hotell, Pensionat & Semesterbyar Bil- & Golfpaket Cykelsemester & Weekendresor Bornholm Hotell, Pensionat & Semesterbyar Bil- & Golfpaket Cykelsemester & Weekendresor Bornholm ön som har allt! Välkommen till Östersjöns pärla. Vi är övertygade om att Du liksom vi kommer att älska

Läs mer

training camp Du koncentrerar dig på träningen. Resten sköter vi!

training camp Du koncentrerar dig på träningen. Resten sköter vi! training camp 2010 FRIIDROTT Du koncentrerar dig på träningen. Resten sköter vi! Träningen i fokus Det finns många alternativ att välja på när man ska bestämma sig för klubbens träningsläger. Det finns

Läs mer

Fiji Cooköarna Tahiti Samoa Tonga Vanuatu Nya Kaledonien

Fiji Cooköarna Tahiti Samoa Tonga Vanuatu Nya Kaledonien Fiji Cooköarna Tahiti Samoa Tonga Vanuatu Nya Kaledonien Telefon 08-676 97 90 E-post: info@fijiresor.se www.fijiresor.se Vanuatu Fiji Samoa Cooköarna Nya Kaledonien Tonga Franska Polynesien Australien

Läs mer

Massor av nyheter 2012

Massor av nyheter 2012 76 sidor reseinspiration. nr 1/2012. turkiet i fokus Svenskarnas nya favoritresmål Barcelona & Florens Två sköna citybreaks Kos, Kalymnos & Telendos Tre grekiska öar värda en omväg Ocean Beach Club lyx

Läs mer

Frankrike. På sembo.se hittar du J AIME LA FRANCE FLYTANDE FRANSKA: XXX FRANKRIKE

Frankrike. På sembo.se hittar du J AIME LA FRANCE FLYTANDE FRANSKA: XXX FRANKRIKE XXX FRANKRIKE KANALKUSTEN & NORMANDIE 5 RESMÅL PARIS DISNEYLAND PARIS BRETAGNE På sembo.se hittar du 7 RESMÅL alla Frankrikes resmål och boenden BORDEAUX ATLANTKUSTEN 8 RESMÅL MONTPELLIER FRANSKA SOLKUSTEN

Läs mer

Välj bland över 50 olika hotell - få två övernattningar med frukost för två personer

Välj bland över 50 olika hotell - få två övernattningar med frukost för två personer Minisemester Välj bland över 50 olika hotell - få två övernattningar med frukost för två personer 2 GRAttis - nu väntar en underbar upplevelse Den Smartbox som du nu har fått i present ger dig rätt att

Läs mer

training camp 2010 tennis

training camp 2010 tennis training camp 2010 tennis Du koncentrerar dig på träningen. Resten sköter vi! Träningen i fokus Det finns många alternativ att välja på när man ska bestämma sig för klubbens träningsläger. Det finns också

Läs mer

Vinn resor. och mycket mer! MÄSSA NU PÅ LÖRDAG LOUIS DE GEER NORRKÖPING 24 JAN 2015 KL 10.00-15.30

Vinn resor. och mycket mer! MÄSSA NU PÅ LÖRDAG LOUIS DE GEER NORRKÖPING 24 JAN 2015 KL 10.00-15.30 HELA DENNA BILAGA ÄR ANNONS LOUIS DE GEER NORRKÖPING 24 JAN 2015 KL 10.00-15.30 LYSSNA PÅ FÖREDRAG ISLAND GRAN CANARIA HURTIGRUTEN AMERIKA FÄRÖARNA TURKIET ALBANIEN KRYSSNINGAR I KARIBIEN, MEDELHAVET OCH

Läs mer

VART GÅR DIN NÄSTA GOLFRESA?

VART GÅR DIN NÄSTA GOLFRESA? 2015-2016 VART GÅR DIN NÄSTA GOLFRESA? vi skräddarsyr golfresor & golfskolor med kvalitet! HELEN ALFREDSSON: Proffsets bästa träningstips! ÅRETS NYHETER: Klassiska Pebble Beach Vackra Sicilien Lyxiga Carya

Läs mer

OLKA. www.olkagolf.se GOLFRESOR TYSKLAND DANMARK SPANIEN ITALIEN PORTUGAL CYPERN POLEN SVERIGE THAILAND 031-80 55 70

OLKA. www.olkagolf.se GOLFRESOR TYSKLAND DANMARK SPANIEN ITALIEN PORTUGAL CYPERN POLEN SVERIGE THAILAND 031-80 55 70 2014 OLKA www.olkagolf.se GOLFRESOR TYSKLAND DANMARK SPANIEN ITALIEN PORTUGAL CYPERN POLEN SVERIGE THAILAND 031-80 55 70 Aktivitets- kalender 2014 Att resa med golftema året runt! 26/4 Golfbuss till Gut

Läs mer

tema familj Allt du behöver veta om All Inclusive Gry Forssell på Rhodos sol, bad & radioskugga Vings showskola Nyfiken på: Lollo & Bernie

tema familj Allt du behöver veta om All Inclusive Gry Forssell på Rhodos sol, bad & radioskugga Vings showskola Nyfiken på: Lollo & Bernie 76 sidor reseinspiration. nr 1/2011. tema familj Allt du behöver veta om All Inclusive Gry Forssell på Rhodos sol, bad & radioskugga Vings showskola Nyfiken på: Lollo & Bernie vinn en resa värd 15.000:-

Läs mer

Medelhavet & Portugal

Medelhavet & Portugal Medelhavet & Portugal Vinterhalvår november-mars 2013/14 Barcelona, Costa del Sol, Mallorca Malta, Turkiet Lissabon, Algarve, Madeira I den här foldern har vi samlat de populäraste resmålen kring Medelhavet

Läs mer

Upptäck Afrika när det är som bäst - följ med på en hissnande resa till den gamla kontinenten!

Upptäck Afrika när det är som bäst - följ med på en hissnande resa till den gamla kontinenten! Upptäck Afrika när det är som bäst - följ med på en hissnande resa till den gamla kontinenten! I grova drag följer vi denna rutt: 17/10: Avresa från Sverige 18/10: Ankomst Kapstaden 19/10 Stellenbosch,

Läs mer

Medelhavet & Portugal

Medelhavet & Portugal Medelhavet & Portugal Vinterhalvår november-april 2011/2012 Costa del Sol, Cypern, Mallorca, Malta, Turkiet & Algarve I den här foldern har vi samlat de populäraste resmålen kring Medelhavet med ett urval

Läs mer

Hotellen som älskar barn

Hotellen som älskar barn 60 sidor reseinspiration. nr1 2010. om väggar kunde tala 5 hotell med en historia ann söderlund Dagbok från Kretasemestern det nya cypern En klassiker i ny tappning medelhavsmat Kärlek, vitlök och olivolja

Läs mer

Gran Canaria San Agustin sid 5-7 Playa del Ingles sid 8-22 Maspalomas sid 23-26 Puerto Rico sid 27-30 Puerto de Mogan sid 31-32 Las Palmas sid 33-35

Gran Canaria San Agustin sid 5-7 Playa del Ingles sid 8-22 Maspalomas sid 23-26 Puerto Rico sid 27-30 Puerto de Mogan sid 31-32 Las Palmas sid 33-35 Massor av hotell och lägenheter på: Gran Canaria San Agustin sid 5-7 Playa del Ingles sid 8-22 Maspalomas sid 23-26 Puerto Rico sid 27-30 Puerto de Mogan sid 31-32 Las Palmas sid 33-35 Tenerife Los Cristianos

Läs mer

Vings värld. Gran Canaria för vuxna. Italienska Alperna. Budgetsemester. Ola Lindholm testar Sunwing Resort. Nytt från Ving! sol, sand och egyptologi

Vings värld. Gran Canaria för vuxna. Italienska Alperna. Budgetsemester. Ola Lindholm testar Sunwing Resort. Nytt från Ving! sol, sand och egyptologi Vings värld Nytt magasin från Ving! 5 shoppingupplevelser annorlunda Nilenkryssning sol, sand och egyptologi Italienska Alperna Budgetsemester så prispressar du semesterresan Ola Lindholm testar Sunwing

Läs mer

Bussresor 2011 DAGSRESOR TEATER RESOR SVERIGE TALLINK SILJA BUSS & FLYG NORDEN

Bussresor 2011 DAGSRESOR TEATER RESOR SVERIGE TALLINK SILJA BUSS & FLYG NORDEN Bussresor 2011 DAGSRESOR TEATER RESOR SVERIGE TALLINK SILJA BUSS & FLYG NORDEN BOKA DIN RESA via tel.060-57 25 45, eller kom in till oss på Ceris Resor / Tallink Silja Butiken, Stora Torget, Sundsvall.

Läs mer