YRKES-SM 2014 EN SAMMANFATTNING.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "YRKES-SM 2014 EN SAMMANFATTNING."

Transkript

1 YRKES-SM 2014 EN SAMMANFATTNING.

2

3 TACK TILL ALLA SOM GJORDE YRKES-SM TILL EN SUCCÉ. Yrkes-SM 2014 i Umeå var som ett Yrkes-SM ska vara folkligt, festligt, fullsatt. Över 150 skickliga ungdomar var på plats för att tävla och visa upp sina färdigheter i nästan 50 yrken. Närmare unga besökare kom för att låta sig inspireras inför framtiden. Stort tack till alla sponsorer och yrkesnämnder/branscher som gjorde detta möjligt och tack till alla duktiga tävlande som visade vad yrkesskicklighet är. Tack till alla engagerade arrangörer, volontärer och medverkande från Västerbotten som lyfte detta Yrkes-SM till sin rätta nivå. Tack till alla skolor som ordnade så att deras elever fick uppleva detta unika multi-prao-evenemang. Tack till alla övriga eldsjälar som har lagt ner så mycket energi och kraft för att detta skulle bli succé.

4 Det här måste upplevas. Det borde ha varit obligatoriskt för alla rektorer och lärare att besöka tävlingarna, vilken kompetensutbildning! (Rektor gymnasiet)

5 YRKES-SM PÅVERKAR: UNGDOMARS ATTITYDER, REGIONER ATT SÄTTA UPP EGNA LIKNANDE EVENT OCH SKOLOR ATT STARTA SKOLTÄVLINGAR. En undersökning som genomfördes under senaste Yrkes-SM på Nolia visar att Yrkes-SM gör ungdomar mer positivt inställda till en yrkesutbildning. Närmare 75% av de tillfrågade svarade att de är mer positivt inställda efter besöket på Yrkes-SM än innan. Att få titta på tävlingarna, att själv få prova på olika yrken och att få information om många yrken var saker som enligt undersökningen uppskattades av ungdomarna. Inte helt oväntat hamnade prova-på-aktiviteterna högt upp på listan. Man önskade dock att det fanns mer och fylligare information att få om yrkena. I Västerbotten, likväl som i övriga landet, behövs alltså den här typen av evenemang för att höja statusen på, och få ungdomar att upptäcka, yrkesutbildningar. Många skolor kommer dessutom att arrangera tävlingar hädanefter. I Malmö (där nästa Yrkes-SM för andra gången kommer hållas 2016) har man t o m startat ett eget årligt projekt inspirerat av Yrkes-SM. 75%

6 Min sons klass skulle inte få besöka Yrkes-SM, han lyckades förmå klassen att kräva att få besöka mässan det var en otrolig upplevelse för alla Han blev därmed hjälte för dagen! (Förälder elev åk 7)

7 NYHETER I år kunde vi krydda tillställningen med några spännande nyheter som lanseringen av Årets Yrkeslärare, guidade turer genom karriärvägledare (SYV-studenter), gymnasiesärskolans medverkan och alla aktiviteter som iscensattes i och kring Glashuset på torget i Umeå. I år använde också många volontärer Yrkes-SM som en del av sitt gymnasiearbete. Vi hade också bjudit in flera yngre besökare än vanligt vilket uppskattades både av eleverna och branscherna. KONST, KREATION OCH MODE GUIDNING PÅGÅR. VI ÄR SNART TILLBAKA. Såg gymnasiesärskolans elever som tävlade, vilken viktig signal det sände! (Lärare gymnasiet)

8 Ashäftigt! (Lärare åk 6) Ett utmärkt tillfälle att hitta förebilder! Låt fler elevgrupper besöka mässan, alla elever från åk 4 6 borde vara här. Och arrangera fler prova-på-aktiviteter! (Lärare åk 4)

9 MARKNADSFÖRING OCH MEDIA. Här följer några exempel på de mest framträdande insatserna inom pr/media, reklam, sociala medier och skyltning som bidrog till att närmare besökare kom, såg och lät sig inspireras. Inriktningen har från tidig början legat på information och informationsmaterial till skolpolitiker, skolledare/chefer, rektorer, lärare, SYVare och elever i Västerbottens län samt närliggande norrlandslän. Flygplatsen Kampanj i sociala medier. Målsättningen var också att tidsperioden innan SM stegvis öka närvaron i sociala medier för att skapa ett engagemang hos framförallt ungdomar innan besöket. Ju närmare SM desto mer satsade vi på synlighet i det digitala och analoga offentliga rummet för att lyfta medvetandegraden och kunskapen om SM för våra målgrupper i Västerbotten. Det vi kan se så här långt är att vi i media fick bra respons i Radio, TV, branschpress, webbtidningar samt klipp i både DN och Expressen. Vi fick även ovanligt bra press i lokal/regionalmedia. Även rapporteringen innan tävlingen har varit bättre och bredare än tidigare år. Kampanj i sociala medier Synligheten i det offentliga rummet har enligt enkätsvar och information från styrgruppen varit tillfredsställande god de flesta vi har pratat med har sett att Yrkes-SM är i sta n. De mest framträdande mediekanalerna har varit skol- och lärarpress, sociala medier, event/mässor, utomhusreklam, TV4 och dagspress. Event på Glashuset i centrala Umeå. Utomhusreklam

10 Mötte ett gäng byggelever som gick med stolta steg genom Dragonskolans huvudkorridor iklädda arbetskläder och med hörselkåporna dinglande, de brukar annars smyga i avsides korridorer utanför huvudstråket. Prata om statushöjning på en dag tack vare Yrkes-SM! (Skolchef)

11 MARKNADSFÖRING OCH MEDIA. Analysföretaget Opoint har räknat fram ett totalt annonsvärde för artiklar i samband med Yrkes-SM Annonsvärde: SEK. Under maj månad 2014 var spridningen till antalet potentiella läsare via klipp (print) om Yrkes-SM i svenska medier ca personer. Under perioden september till juni var spridningen klipp (print) ,9 personer. Se även bilagan: Media monitor report EXEMPEL PÅ LOKALMEDIA KRING UMEÅ: Nordsverige, Norrlänska Socialdemokraterna, P4 Västerbotten, Piteå-Tidningen, SR, SVT Skellefteå nyheter, SVT Västerbottensnytt, TV4 Umeå Nyheter, TV4 Västerbotten, Västerbottens-Kuriren, Västerbottens Folkblad, Örnsköldsviks Allehanda. EXEMPEL PÅ RIKS, RADIO OCH TV: DN, Expressen, GP, GT, Kvällsposten, SR P4 Värmland, SR P4 Dalarna, SR P4 Örebro, SR P4 Kalmar Nyheter, SR P4 Malmöhus, SR P4 Halland, SVT Smålandsnytt, SVT Värmlandsnytt, SVT Jönköpingsnytt, SVT Hallandsnytt, TV4 Uppsala Nyheter, TV4 Skaraborg Nyheter

12 Att synliggöra vad man gör i olika yrkesprogram är fantastiskt bra när man som elev ska välja, det underlättar ju valet (Lärare åk 8)

13 ÅRETS KATEGORIER OCH YRKEN. TRANSPORT & LOGISTIK Här finns alla de yrken som hör ihop med transportvärlden. Dessa omfattar allt från att konstruera, reparera, manövrera och underhålla fordon. Bilskadeteknik Tävling, Flygmekaniker Tävling, Fordonslackering Tävling, Hamnkranförare Uppvisning, Lastbilsteknik Tävling, Personbilsteknik Tävling, Skogsmaskinsförare Tävling, Yrkesförare Tävling. BYGG-, KONSTRUKTIONS- OCH ANLÄGGNINGSTEKNIK Denna kategori täcker alla de yrken som hör till byggnation. Det omfattar allt från att anlägga husgrunder till att bygga hus samt att underhålla dem. Elinstallation Tävling, Isoleringsplåtslagare Tävling, Låssmed Uppvisning, Murare Tävling, Målare Tävling, Plattsättare Tävling, Plåtslagare Tävling, Träarbetare Tävling, Trädgårdsanläggning Tävling, VVS-montör Tävling, Väg- och anläggningsarbetare Tävling. INDUSTRI, MASKIN- OCH VERKSTADSTEKNIK Kategorin omfattar yrkesområden som är inriktade på att skapa och utveckla, tillverka samt ta hand om elektronik och maskinteknik. CNC-operatör Uppvisning, Industrielektriker Uppvisning, Mekatronik Uppvisning, Svetsning Tävling, Urmakare Uppvisningstävling, Verkstadssnickare/Inredningssnickare Uppvisning. INFORMATIONS- OCH KOMMUNIKATIONSTEKNIK Området omfattar yrken som är kopplade till IT- världen; allt från att bygga, konstruera och underhålla IT-lösningar till webbdesign. IT Nätverk Systemadministration Tävling, Telekommunikation Tävling, Webbdesign Tävling KONST, KREATION OCH MODE Här ryms alla de kreativa och skapande yrken som är kopplade till konstnärliga uttryck inom design och mode som exempelvis blomdekoration, multimedia, inredning och modedesign. Dataspelsbranschen Uppvisning, Dekoratör/Butikskommunikatör Tävling, Florist Tävling, Grafisk design Tävling, Kläddesign Uppvisning. SOCIAL OCH PERSONLIG SERVICE Här återfinner vi yrken som är kopplade till serviceområden inom mat och dryck, vård och omsorg samt personlig omvårdnad. Bagare/konditor Uppvisning, Frisör Tävling, Frisör & Stylist Uppvisning, Hudterapeut Uppvisning, Kock Uppvisning, Servering Uppvisning, Vård och omsorg Tävling. GYMNASIESÄRSKOLAN Dans, teater, film och bild Uppvisning, Djurskötare Uppvisningstävling, Hälsa vård och omsorg Uppvisning, Fastighet och service Uppvisningstävling, Handel Uppvisningstävling, Lagerarbetare/Truckförare Uppvisningstävling, Lantarbetare/traktorförare Uppvisningstävling.

14 REKORD I ANMÄLDA YRKEN. Under de tre dagarna, från den uppskattade invigningen till prisceremonin, kom närmare besökare för att låta sig inspireras av de för i år rekordmånga tävlings- och uppvisningsyrkena. En hel del av besökarna kommenterade spontant att de blev klart överraskade över storleken och magnituden på evenemanget och som de sade; det är verkligen stor wow -faktor på Yrkes-SM. Många klasser passade också på att dra nytta av de för året nya guidade yrkesområdesinriktade turerna vilka blev fullbokade samt utnyttja alla de populära prova-på-aktiviteterna. I år fanns också flera ytor för besökarna att bara sätta sig ned och vila samtidigt som de kunde se på film eller själva skapa något, vilket visade sig vara mycket populärt. Branscherna var enligt en enkät överlag nöjda med evenemanget men hade några synpunkter på besöksflöden, ytdispositioner och prissättning. Man önskade också att det fanns mer information tillgänglig om yrkenas lönenivåer, utbildningskrav, framtidsutsikter med mera. samt ökad arbetsgivarrepresentation. Nolias servicegrad fick dock högsta betyg. Det samtidiga skolpolitiska mötet samt SYV-konferensen på Yrkes-SM var mycket uppskattade av skolorna och deltagarna.

15 Vi ställde inte upp på tävlingarna för vi trodde att alla andra skulle vara så mycket bättre. Det var en missberäkning men vår vinst var ändå det fantastiska nätverk vi byggde under dessa dagar med skolor från andra delar av landet. Det går inte att mäta i pengar. Vi ska nu göra studiebesök hos varandra och börja ett samarbete. (Lärare gymnasiet)

16 INITIATIVTAGARE HUVUDSPONSORER SPONSORER PARTNERS YRKES-SM 2014 WORLDSKILLS.SE/YRKESSM Tidigare Yrkes-SM: Det har arrangerats fem Yrkes-SM tidigare. Första gången, maj 2004, ägde tävlingen rum i Piteå. Yrkes-SM blev en succé även om publiksiffran inte översteg personer ett tjugotal yrken deltog, många skolklasser besökte tävlingarna och vi fick stort genomslag i media (både lokalt och riks). Vid Yrkes-SM 2006 i Göteborg hade tävlingen nästan blivit dubbelt så stor i antalet tävlande (ca 300) och antalet yrken hade stigit till 40 stycken. Även denna gång gav det stort genomslag i media, främst i lokalpress arrangerades Yrkes-SM i Jönköping. Intresset var stort och genomslaget i media överträffade de tidigare åren, framför allt inom de digitala medierna. Vid Yrkes-SM i Göteborg 2010 ökade genomslaget i media ytterligare och överträffade med råge de tidigare åren, nu med ett ännu större inslag i de viktiga digitala medierna. I Malmö 2012 kom hela besökare, all time high. Antalet besökare varierar bland annat beroende på tidpunkten för tävlingarna, plats, antal yrken och upptagningsområdets storlek.

17 Yrkes-SM sep 2013 jun 2014

18 Antal artiklar Antal artiklar per medietyp sep okt nov dec jan feb mar apr maj Jun Totalt Fackpress Kvällspress Landsortspress Populärpress Storstadspress Fackpress Kvällspress Landsortspress Populärpress Storstadspress 19% 1% 1% 2% Storstadspress Populärpress Landsortspress Kvällspress Fackpress 77%

19 Spridning potentiellt antal läsare Sep Okt Nov Dec Jan Feb Mar Apr Maj Jun Geografisk Spridning Antal artiklar i dagspress sep okt nov dec jan feb mar apr maj jun Total Stockholm Göteborg Malmö Norrland Svealand Götaland Geografisk spridning Den geografiska spridningen baseras sig på respektive tidnings utgivningsort Norrland: Jämtlands län, Gävleborgs län, Norrbottens län, Västerbottens län, Västernorrlands län Svealand: Dalarnas län, Stockholms län, Värmlands län, Västmanlands län, Örebro län, Uppsala län Götaland: Blekinge län, Götlands län, Hallands län, Jönköpings län, Kalmar län, Kronobergs län, Skåne län, Östergötlands län, Västra Götalands län

20 Artiklar per media Medietyp Medienamn Antal artiklar Upplaga Spridning Storstadspress Dagens Nyheter Storstadspress Göteborgs-Posten Summa storstadspress Landsortspress Arbetarbladet Landsortspress Arboga Tidning Landsortspress Arvika Nyheter Landsortspress Barometern Landsortspress Blekinge Läns Tidning Landsortspress Bohusläningen Landsortspress Borlänge Tidning Landsortspress Borås Tidning Landsortspress Bärgslagsbladet Landsortspress Dagbladet (SE) Landsortspress Dala-Demokraten Landsortspress Eskilstuna-Kuriren Landsortspress Falköpings Tidning Landsortspress Falu Kuriren Landsortspress Folkbladet Landsortspress Fryksdalsbygden Landsortspress Gefle Dagblad Landsortspress Gästriklands Tidning Landsortspress Hallands Nyheter Falkenberg Landsortspress Hallands Nyheter Varberg Landsortspress Hallandsposten Landsortspress Hallå Ängelholm Landsortspress Haparandabladet Landsortspress Helsingborgs Dagblad Landsortspress Hjo Tidning Landsortspress Härryda-Posten Landsortspress Jönköping Nu

21 Artiklar per media Medietyp Medienamn Antal artiklar Upplaga Spridning Landsortspress Jönköpings-Posten Landsortspress KalmarPosten Landsortspress Karlshamns Allehanda Landsortspress Katrineholms-Kuriren Landsortspress Kristianstadsbladet Landsortspress Kungsbacka-Posten Landsortspress Kungälvs-Posten Landsortspress Landskrona Posten Landsortspress Lerums Tidning Landsortspress Linköpings Tidning/Kinda-Posten Landsortspress Linköpings-Posten Landsortspress Lokaltidningen Landsortspress Lokaltidningen Halmstad Landsortspress Lokaltidningen Hässleholm Landsortspress Lokaltidningen Kristianstad Landsortspress Lokaltidningen Kävlinge Nya Landsortspress Lokaltidningen Landskrona Landsortspress Lokaltidningen Ljungby Landsortspress Lokaltidningen Sjöbo Landsortspress Lokaltidningen Svalöv Landsortspress Lokaltidningen Växjö Landsortspress Läns-Posten Landsortspress Länstidningen Södertälje Landsortspress Länstidningen Östersund Landsortspress Mariestads-Tidningen Landsortspress Markbladet Landsortspress Mera Norrköping Landsortspress Mitt i Haninge Landsortspress Mitt i Huddinge Landsortspress Mitt i Järfälla

22 Artiklar per media Medietyp Medienamn Antal artiklar Upplaga Spridning Landsortspress Mitt i Kista Landsortspress Mitt i Kungsholmen Landsortspress Mitt i Nacka Mitt i Söderort Bandhagen - Årsta - Enskede - Landsortspress Högdalen Landsortspress Mitt i Upplands Väsby Landsortspress Mitt i Vallentunasteget Landsortspress Mitt i Värmdö Landsortspress Mora Tidning Landsortspress Mölndals-Posten Landsortspress Nacka/Värmdö Posten - ed. Nacka Landsortspress Nerikes Allehanda Landsortspress Nordsverige Landsortspress Nordvästra Skånes Tidningar Landsortspress Norra Halland Landsortspress Norra Skåne Landsortspress Norran Landsortspress Norrbottens-Kuriren Landsortspress Norrköpings Tidningar Landsortspress Norrländska Socialdemokraten Landsortspress Nya Lidköpings-Tidningen Landsortspress Nya Ludvika Tidning Landsortspress Nya Wermlands-Tidningen Landsortspress Nyheterna Landsortspress Oskarshamns-Tidningen Landsortspress Piteå-Tidningen Landsortspress Provinstidningen Dalsland Landsortspress Sala Allehanda Landsortspress Skaraborgs Allehanda Landsortspress Skaraborgs Läns Tidning Landsortspress Skaraborgsbygden

23 Artiklar per media Medietyp Medienamn Antal artiklar Upplaga Spridning Landsortspress Skånska Dagbladet Landsortspress Smålands Dagblad Landsortspress Smålandsposten Landsortspress Smålands-Tidningen Landsortspress Smålänningen Landsortspress Strengnäs Tidning Landsortspress Sydöstran Landsortspress Södermanlands Nyheter Landsortspress Södra Dalarnes Tidning Landsortspress Sölvesborgs-Tidningen Landsortspress Sörmlandsbygden Landsortspress Tidningen Västsverige Landsortspress Tranås Tidning Landsortspress Trelleborgs Allehanda Landsortspress TTELA Landsortspress Upplands Nyheter Landsortspress Upsala Nya Tidning Landsortspress Vetlanda-Posten Landsortspress VLT Landsortspress Värmlands Folkblad Landsortspress Värnamo Nyheter Landsortspress Västerbottens Folkblad Landsortspress Västerbottens Mellanbygd Landsortspress Västerbottens-Kuriren Landsortspress Västerbottningen Landsortspress Västerås Tidning Landsortspress Ystads Allehanda Landsortspress Örnsköldsviks Allehanda Landsortspress Östersunds-Posten Landsortspress Östgöta Correspondenten

24 Artiklar per media Medietyp Medienamn Antal artiklar Upplaga Spridning Landsortspress Östran Summa landsortspress Fackpress Aktuell Produktion Fackpress Arbetet Fackpress ATL Fackpress Automation Fackpress Bilsport Fackpress Byggindustrin Fackpress Byggvärlden Fackpress Bättre Produktivitet ,9 Fackpress Dagens Arbete, ed. IF Metall Fackpress Dagens Medicin (SE) Fackpress Du&jobbet Fackpress Elektrikern Fackpress Elinstallatören Fackpress Fluid Scandinavia Fackpress Handelsnytt Fackpress Hotellrevyn Fackpress Kommunalarbetaren Fackpress Lag & Avtal Fackpress Magazinet Fackpress Motor-Magasinet (SE) Fackpress Målarmästaren Fackpress Målar'n Fackpress Målarnas Facktidning Fackpress Plåt & Vent Magasinet Fackpress RS - Restauranger & Storkök Fackpress Svensk Rental Tidning Fackpress Svensk Verkstad Fackpress Svensk Åkeritidning Nyhetsbrev

25 Artiklar per media Medietyp Medienamn Antal artiklar Upplaga Spridning Fackpress Svetsen Fackpress Tidningen Skogsteknik Fackpress Trailer Fackpress Transport & Logistik idag Fackpress Trucking Scandinavia Fackpress Volvo På Väg Fackpress VVS-Forum Fackpress Världen idag Fackpress Ytforum Summa fackpress ,9 Kvällspress Aftonbladet TV Kvällspress Expressen Kvällspress GT Kvällspress Kvällsposten Summa kvällspress Populärpress Motorbranschen Populärpress Tidningen Vi Summa populärpress Summa all press ,9

Media Monitor Report April 2012

Media Monitor Report April 2012 Utskriftsdatum: 2012-05-01 Arkivet för Ufo-Forskning Media Monitor Report April 2012 Innehållsförteckning Rubrik Sida Media Monitor Report 2 Statistik per medietyp - Table 3 Statistik per medietyp - Grafisk

Läs mer

Media Monitor Report Mars 2012

Media Monitor Report Mars 2012 Utskriftsdatum: 2012-04-01 Arkivet för Ufo-Forskning Media Monitor Report Mars 2012 Innehållsförteckning Rubrik Sida Media Monitor Report 2 Statistik per medietyp - Table 3 Statistik per medietyp - Grafisk

Läs mer

Newsline Link och Newsline Arkiv. Landsorts- och storstadspress. Sida 1 av 5. Källista per region 2012. Avesta tidning Dalabygden

Newsline Link och Newsline Arkiv. Landsorts- och storstadspress. Sida 1 av 5. Källista per region 2012. Avesta tidning Dalabygden Newsline Link och Newsline Arkiv Landsorts- och storstadspress Källista per region 2012 Tidning Blekinge Läns Tidning Blekinge Posten Sydöstran Region Avesta tidning Dalabygden Dala-Demokraten Daladirekt.com

Läs mer

UPPLAGE- OCH RÄCKVIDDSUTVECKLING 2005-2014. Källa: TS Mediefakta och ORVESTO Konsument Helår

UPPLAGE- OCH RÄCKVIDDSUTVECKLING 2005-2014. Källa: TS Mediefakta och ORVESTO Konsument Helår UPPLAGE- OCH RÄCKVIDDSUTVECKLING 2005-2014 Källa: TS Mediefakta och ORVESTO Konsument Helår 100% Östersund 4 Wheel Drive Aktiespararen Aktiv Träning Alingsås Tidning/ Elfsborgs Läns Tidning AlingsåsKuriren

Läs mer

Räckvidds- och upplageutveckling ORVESTO Konsument och TS 2004 2013 TNS

Räckvidds- och upplageutveckling ORVESTO Konsument och TS 2004 2013 TNS Räckvidds- och upplageutveckling ORVESTO Konsument och TS 2004 2013 TNS 100% Blekinge 100% Helsingborg 100% Malmö 100% Skåne 100% Ängelholm 100% Österlen 4 Wheel Drive Affärsvärlden Aktiespararen Aktiv

Läs mer

Media Monitor Report April 2009

Media Monitor Report April 2009 Order nr: 5887 Utskriftsdatum: 2009-05-07 Lunds Tekniska Högskola lisbeth.wester@kansli.lth.se, caroli Media Monitor Report April 2009 Rapportens innehåll: Statistik per medietyp I tabell presenteras antal

Läs mer

Ne N wsmachine Medieanalys Nacka kommun Februari April 2011

Ne N wsmachine Medieanalys Nacka kommun Februari April 2011 NewsMachine Medieanalys Nacka kommun Februari April 2011 Rapport av Mediestatistik Period: 2011-02-01 till 2011-04-30 Vi kan se tydliga toppar i rapporteringen vecka 6 och vecka 10 och en mindre topp vid

Läs mer

Media Monitor Report November 2006

Media Monitor Report November 2006 Utskriftsdatum: 006-- Lunds Tekniska Högskola lisbeth.wester@kansli.lth.se, krist Media Monitor Report November 006 Rapportens innehåll: Statistik per medietyp I tabell presenteras antal artiklar och tidningar

Läs mer

Räckvidd- och upplageutveckling 2000-2010. Källa: TS och ORVESTO Konsument: Helår

Räckvidd- och upplageutveckling 2000-2010. Källa: TS och ORVESTO Konsument: Helår Räckvidd- och upplageutveckling 2000-2010 Källa: TS och ORVESTO Konsument: Helår 3 4 Wheel Drive Affärsvärlden Aftonbladet söndag Aftonbladet vardag Aktiespararen Allas Allers Allers Trädgård Allt i Hemmet

Läs mer

http://issuu.com/brunmediaproduktionab/docs/buss_pa 03_2014?e=4227670/7146568

http://issuu.com/brunmediaproduktionab/docs/buss_pa 03_2014?e=4227670/7146568 Landsbygdsriksdagen länkar Inför Landsbygdsriksdagen http://issuu.com/brunmediaproduktionab/docs/buss_pa 03_2014?e=4227670/7146568 http://gastriklandstidning.se/2014/03/det-ar-nu-vi-ska-fa-ihop-allt-vi-arbetat-for/

Läs mer

Lunarstorm Del 1 Del 1 Del 2 Del 2

Lunarstorm Del 1 Del 1 Del 2 Del 2 Dagspress DN, SvD, GP, Sydsvenskan DN, SvD, GP, Sydsvenskan Vecka 33 34 35 36 37 Dag Format Må Ti Ons Tor Fr Lö Sö Må Ti Ons Tor Fr Lö Sö Må Ti Ons Tor Fr Lö Sö Må Ti Ons Tor Fr Lö Sö Må Ti Ons Tor Fr

Läs mer

Medielista juni 2010 per kategori Exempel på nytillkomna källor i Mediearkivet

Medielista juni 2010 per kategori Exempel på nytillkomna källor i Mediearkivet Medielista juni 2010 per kategori Exempel på nytillkomna källor i Mediearkivet Mediearkivet Svenska AB l Grev Turegatan 27, 4tr l 114 38 Stockholm l Org.nr.556570-6404 Tel +46 (0)8 505 147 00 l Fax +46

Läs mer

Vilken är din dröm? Redovisning av fråga 1 per län

Vilken är din dröm? Redovisning av fråga 1 per län Vilken är din dröm? Redovisning av fråga 1 per län Vilken är din dröm? - Blekinge 16 3 1 29 18 1 4 Blekinge Bas: Boende i aktuellt län 0 intervjuer per län TNS SIFO 09 1 Vilken är din dröm? - Dalarna 3

Läs mer

RS 2011 RS-medier RS 2011 RS 2010 Förändring

RS 2011 RS-medier RS 2011 RS 2010 Förändring RS 2011 RS-medier RS 2011 RS 2010 Förändring 18 Minuter 18600 18100 2,8% Affarsliv.biz 42800 41800 2,4% Affärsresenären 18600 - Aktuell Produktion 20000 20000 0,0% Alingsås Kuriren 25700 25600 0,4% Amos

Läs mer

Snabb, effektiv och säker marknadskommunikation

Snabb, effektiv och säker marknadskommunikation Snabb, effektiv och säker marknadskommunikation Marknadskommunikation Både stora och små företag vinner på att informera professionellt Om oss NG News är en av Sveriges största distributörer av finansiell

Läs mer

Tidning/Tidskrift Artikelformat Startdatum Slutdatum

Tidning/Tidskrift Artikelformat Startdatum Slutdatum Medielista aug 2009 Med reservation för ev. fel och ändringar. * Källan ej tillgänglig för utbildningsektorn. > Källan fortfarande tillgänglig i nytt leveransformat A-Ö Tidning/Tidskrift Artikelformat

Läs mer

Comenius fortbildning, april 2013

Comenius fortbildning, april 2013 Comenius fortbildning, april 2013 Beviljade Dnr Projekt/aktivitet Poäng Kön M/F Kommun Län Beviljat belopp i euro 2151-2013 Konferens 115 M Ängelholm Skåne län 1310 PT 2374-2013 Allmän fortbildningskurs

Läs mer

Kammarkollegiet 2013-02-27 Bilaga 2 Statens inköpscentral Prislista Personaluthyrning Dnr 96-107-2011:010

Kammarkollegiet 2013-02-27 Bilaga 2 Statens inköpscentral Prislista Personaluthyrning Dnr 96-107-2011:010 Kammarkollegiet 2013-02-27 Bilaga 2 Statens inköpscentral Region: 1 Län: Norrbottens län Västerbottens län Enheten för upphandling av Varor och Tjänster Region: 2 Län: Västernorrlands län Jämtlands län

Läs mer

Comenius fortbildning omg 2, april 2012

Comenius fortbildning omg 2, april 2012 Comenius fortbildning omg 2, april 2012 Beviljas med svenska medel Kön M/F Kommun Län Beviljat belopp i EUR Dnr Projekt/aktivitet Poäng Land 2012:2304 Jobbskuggning 101 F Karlskrona Blekinge län 1 434

Läs mer

Radioundersökningar. Rapport II 2015. TNS Sifo. Radioundersökningar

Radioundersökningar. Rapport II 2015. TNS Sifo. Radioundersökningar Radioundersökningar Rapport II 2015 TNS Sifo Radioundersökningar TNS Sifo 2015 1531602 TNS Sifo Radioundersökningar Rapport II 2015, lokala områden Denna rapport omfattar data avseende radiolyssnandet

Läs mer

Blekinge län * 18 16880 20980 24980 44680 39 50680 72724 74924 Karlshamn Karlskrona Ronneby Sölvesborg

Blekinge län * 18 16880 20980 24980 44680 39 50680 72724 74924 Karlshamn Karlskrona Ronneby Sölvesborg Blekinge län * 18 16880 20 20980 25 24980 36 44680 39 50680 51 72724 52 74924 Karlshamn 3 1980 3 1980 3 1980 3 1980 3 1980 3 1980 3 1980 Karlskrona 6 8100 8 12200 9 13000 20 32700 20 32700 20 32700 20

Läs mer

Medielista Maj 2009. Ca: 300 tryckta dagstidningar, tidskrifter och fackpress Alla som fulltext eller PDF

Medielista Maj 2009. Ca: 300 tryckta dagstidningar, tidskrifter och fackpress Alla som fulltext eller PDF Medielista Maj 2009 Ca: 300 tryckta dagstidningar, tidskrifter och fackpress Alla som fulltext eller PDF Idag innehåller Mediearkivet mycket mer än Svd, GP och Aftonbladet Ovan ser du ett axplock ur den

Läs mer

Comenius fortbildning januari 2012

Comenius fortbildning januari 2012 Comenius fortbildning januari 2012 Beviljade Dnr Projekt/aktivitet Poäng Beviljat antal mobiliteter Kön M/F Kommun Län Beviljat belopp i (ange valuta) 2012:370 Språkmetodkurs (centr) 83 1 F Ronneby Blekinge

Läs mer

Tidning/Tidskrift Artikelformat Startdatum Slutdatum

Tidning/Tidskrift Artikelformat Startdatum Slutdatum Medielista nov 2009 Med reservation för ev. fel och ändringar. * Källan ej tillgänglig för utbildningsektorn. > Källan fortfarande tillgänglig i nytt leveransformat A-Ö Tidning/Tidskrift Artikelformat

Läs mer

Dagspress ANTAL TITLAR SAMT JÄMFÖRELSE MOT FÖREGÅENDE ÅR

Dagspress ANTAL TITLAR SAMT JÄMFÖRELSE MOT FÖREGÅENDE ÅR Dagspress ANTAL TITLAR SAMT JÄMFÖRELSE MOT FÖREGÅENDE ÅR Fördelning upplagans emplar (dagspress) Totalt 7 dgr (kväll) 4-7 dgr (morgon) 1-3 dgr (morgon) Vardagar Vardagar - helår 2012 jämfört med helår

Läs mer

Statens inköpscentral Box 2218 103 15 Stockholm Upprättat av Projektnamn Dokumenttyp Mattias Ek Fordonsförhyrning Bilaga 1 c, Kravspecifikation

Statens inköpscentral Box 2218 103 15 Stockholm Upprättat av Projektnamn Dokumenttyp Mattias Ek Fordonsförhyrning Bilaga 1 c, Kravspecifikation 2012-03-16 1 (8) Bilaga 1 c Kravspecifikation Övrig förhyrning 1 Introduktion 1.1 Avgränsning Denna kravspecifikation gäller för fordon som inte förhyrs i samband med annan resa, t.ex. flyg eller tågresa.

Läs mer

Reklamintäkterna till journalistik faller

Reklamintäkterna till journalistik faller Tobias Egge, Camilla Minnhagen och Madeleine Thor* Reklamintäkterna till journalistik faller En studie av reklamintäkter hos svenska medier med nyhetsjournalistiskt innehåll 2008 2014 Inledning Medier

Läs mer

Spelet om hälsan. - vinst eller förlust?

Spelet om hälsan. - vinst eller förlust? Spelet om hälsan Vägval för neurosjukvården - vinst eller förlust? Landsting Sjukhus Aktuellt väntetidsläge Aktuellt väntetidsläge till neurologisk specialistsjukvård Väntetider i vården. SKLs hemsida.

Läs mer

För att se sjukhusens resultat per åtgärd år för år, se Swedehearts årsrapporter: http://www.ucr.uu.se/swedeheart/index.

För att se sjukhusens resultat per åtgärd år för år, se Swedehearts årsrapporter: http://www.ucr.uu.se/swedeheart/index. Kvalitetsindex sjukhusens resultat 2013 och 2012 Det svenska kvalitetsregistret Swedeheart tar varje år fram ett kvalitetsindex över den svenska hjärtsjukvården. Kvalitetsindexet, som Hjärt-Lungfonden

Läs mer

Generated 2012-01-27

Generated 2012-01-27 Svenska tryckta tidningar (498) Nyhetsbyrå IPS (SE) Bevakning/Arkiv 2011-02-15 Nyhetsbyrån Direkt Bevakning/Arkiv 2006-10-05 Nyhetsbyrån SIX Bevakning/Arkiv 2008-08-29 Pressens Mediaservice Bevakning/Arkiv

Läs mer

Billigt att bo dyrt att flytta

Billigt att bo dyrt att flytta Billigt att bo dyrt att flytta En undersökning från Länsförsäkringar 1 44 procent av de svenskar som äger sin bostad anser att de bor billigt Om du eller någon du känner egentligen vill flytta, men tvekar

Läs mer

Företagarpanelen Q1 2015 Extrafrågor

Företagarpanelen Q1 2015 Extrafrågor Företagarpanelen Q1 2015 Extrafrågor Företagets resultat i kronor senaste tre månader jämfört med förra året 100% 90% 80% 70% 60% Om du ser till de senaste tre månaderna, har ditt företags resultat i kronor

Läs mer

ST inom Försäkringskassan 2015-05-19 Avdelning 102

ST inom Försäkringskassan 2015-05-19 Avdelning 102 BESKRIVNING AV FÖRSÄKRINGSKASSANS ORGANISATION KOPPLAD TILL ORGANISATION FÖR PARTSSAMVERKAN OCH ÖVER VILKA SEKTIONER SOM ST:S MEDLEMMAR TILLHÖR Förteckningen ska tydliggöra hur FK:s organisation är kopplad

Läs mer

Antal hyreshusenehter per län för hyreshustaxeringen 2016

Antal hyreshusenehter per län för hyreshustaxeringen 2016 Antal hyreshusenehter per län för hyreshustaxeringen 2016 Länsnamn Beskrivning Antal Blekinge län Hyreshusenhet, tomtmark. 74 Blekinge län Hyreshusenhet, med saneringsbyggnad 2 Blekinge län Hyreshusenhet,

Läs mer

KONTAKTOMRÅDEN. Avdelningsstyrelsen har beslutat att dela in landet i kontaktområden enligt medföljande bilaga. Till kontaktpersonen vänder:

KONTAKTOMRÅDEN. Avdelningsstyrelsen har beslutat att dela in landet i kontaktområden enligt medföljande bilaga. Till kontaktpersonen vänder: 1 KONTAKTOMRÅDEN Avdelningsstyrelsen har beslutat att dela in landet i kontaktområden enligt medföljande bilaga. Till kontaktpersonen vänder: du som medlem dig när du behöver hjälp i någon facklig fråga

Läs mer

Generated 2014-04-28

Generated 2014-04-28 Svenska tryckta tidningar (693) Landsort Ávvir Bevakning/Arkiv XML + PDF Storstadspress Aftonbladet Bevakning/Arkiv XML + PDF Aftonbladet - Bil Bevakning/Arkiv XML + PDF Aftonbladet - Det goda livet Arkiv

Läs mer

PENDLINGSBARA SVERIGE 2015

PENDLINGSBARA SVERIGE 2015 PENDLINGSBARA SVERIGE 2015 PENDLINGSBARA SVERIGE LIKA STORT SOM HELA DANMARK För andra året i rad kartlägger vi på Samtrafiken hur pendlingsbara svenska städer är. I år har vi tittat närmare på Sveriges

Läs mer

Bokningsläge (hela landet)

Bokningsläge (hela landet) Bokningsläge (hela landet) Uttagsdatum Provtyp Vecka 2015-06-15 kl 4:00:05 B Antal bokade provtider Summa Kapacitet Andel lediga provtide r % Antal lediga provtider 25 138 5 062 5 200 2,65% Borås 0 141

Läs mer

HSBs BOSTADSINDEX 2014 1 (10)

HSBs BOSTADSINDEX 2014 1 (10) HSBs BOSTADSINDEX 2014 1 (10) 2 (10) INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 Varför bostadsindex?... 3 2 Hur har vi gjort?... 3 3 Avgränsningar... 4 4 Resultat av HSBs bostadsindex 2014... 5 5 bedömning... 9 6 Frågor och

Läs mer

Ort Butik Telefonnr Mailadress

Ort Butik Telefonnr Mailadress Ort Butik Telefonnr Mailadress Alingsås Intersport 0322-10341 niklas.dahlberg@intersport.se Teamsportia 0322-63 99 90 klubb.alingsas@teamsportia.se Arvika Intersport 0570-12180 Lars.Silfalt@intersport.se

Läs mer

Kommuner som har svarat nej på frågan, sorterade efter län Dalarnas län Borlänge Nej, men till färre än hälften. Gotlands län

Kommuner som har svarat nej på frågan, sorterade efter län Dalarnas län Borlänge Nej, men till färre än hälften. Gotlands län Fr.1 Räknar kommunen med att i början av 2009 (februari-mars) kunna tillhandahålla plats i förskola eller familjedaghem till barn om föräldrarna anmäler behov i nvember 2008? Kommuner som har svarat nej

Läs mer

Finanskrisens påverkan på sparande, amorteringar och lån. Undersökning från Länsförsäkringar Hösten 2009

Finanskrisens påverkan på sparande, amorteringar och lån. Undersökning från Länsförsäkringar Hösten 2009 Finanskrisens påverkan på sparande, amorteringar och lån Undersökning från Länsförsäkringar Hösten 2009 Sammanfattning 86 procent av bolånetagarna i Sverige gör ingenting särskilt med anledning av finanskrisen

Läs mer

Generated 2015-09-14

Generated 2015-09-14 Svenska tryckta tidningar (744) Landsort Namn Service Format Ávvir Bevakning/Arkiv XML + PDF Storstadspress Namn Service Format Aftonbladet Bevakning/Arkiv XML + PDF Aftonbladet - Bil Bevakning/Arkiv XML

Läs mer

Investeringsstöd till äldrebostäder

Investeringsstöd till äldrebostäder Dokumentets innehåll: Sid 1: Trendrapport från bidragets start Sid 2: Beviljade bidrag, svis på karta Sid 3: Detaljrapport från bidragets start Sid 4: Trendrapport senaste året Sid 5: Detaljrapport för

Läs mer

Ansökningar om att starta fristående skola

Ansökningar om att starta fristående skola Ansökningar om att starta fristående skola ansökningsomgång 2012 30-2012:1608 2 (20) Sammanfattning Skolinspektionen har fått in 364 ansökningar om att starta fristående skola höstterminen 2013. Antalet

Läs mer

Nystartade företag första kvartalet 2012

Nystartade företag första kvartalet 2012 Nystartade företag första kvartalet 2012 Innehållsförteckning Tabell 1 Antal nystartade företag kvartal 1 2011 - kvartal 1 2012 efter branschgrupp (SNI 2007) 3 Tabell 2 Antal sysselsatta i nystartade företag

Läs mer

Kompletterande uppgifter / rättelser? Kontakta Magnus Lindell 08-379152 eller limag@bredband.net

Kompletterande uppgifter / rättelser? Kontakta Magnus Lindell 08-379152 eller limag@bredband.net Alingsås Arboga Arvika 14 BG Vikben 23 Au Vikben 22 BG Vikben 24 BG Vikben 24 Au Sporrong 24 Ag Vikben 24 Ag Vikben+krona 24 Au Sporrong Askersund (väldigt lik Säter??) Avesta Boden 13 Au Vikben 22 Au

Läs mer

TS-tidningen 28 februari 2003 DAGSPRESS

TS-tidningen 28 februari 2003 DAGSPRESS DAGSPRESS TS-Upplaga 2002 jämfört med 2001 Totala TS-Upplagan helåret 2002 jämfört med omräknad upplaga helåret 2001 (avser endast jämförbara titlar) Tio i topp Vardagar Storstadspress, vardagar Helåret

Läs mer

Var fjärde domstol använder inte rättstolkar

Var fjärde domstol använder inte rättstolkar 1(6) Pressmeddelade den 23 februari 2011 Var fjärde domstol använder inte rättstolkar Var fjärde domstol i Sverige, 25 procent, ställer inte krav på att rättstolkar anlitas när de köper tolktjänster. Det

Läs mer

Deltagande team, fördelade per genombrottsprogram, i Bättre vård mindre tvång 2010-2014

Deltagande team, fördelade per genombrottsprogram, i Bättre vård mindre tvång 2010-2014 Deltagande team, fördelade per genombrottsprogram, i Bättre vård mindre tvång 2010-2014 Team Namn Verksamhet/Inriktning Landsting/Region Genombrottsprogram I 1 Södermalms psykiatriska enhet, Allmän Stockholms

Läs mer

Vem vill du ska få värdet av din pension om du avlider innan du hinner gå i pension? Undersökning från Länsförsäkringar Hösten 2009

Vem vill du ska få värdet av din pension om du avlider innan du hinner gå i pension? Undersökning från Länsförsäkringar Hösten 2009 Vem vill du ska få värdet av din pension om du avlider innan du hinner gå i pension? Undersökning från Länsförsäkringar Hösten 2009 Sammanfattning 87 procent av dem som har avtalspension betald av arbetsgivaren

Läs mer

Nystartade företag andra kvartalet 2013

Nystartade företag andra kvartalet 2013 Nystartade företag andra kvartalet 2013 Innehållsförteckning Nystartade företag andra kvartalet 2013...2 Tabell 1 Antal nystartade företag kvartal 1 2012 kvartal 2 2013 efter branschgrupp (SNI 2007)...3

Läs mer

Nystartade företag första kvartalet 2013

Nystartade företag första kvartalet 2013 Nystartade företag första kvartalet 2013 Innehållsförteckning Nystartade företag första kvartalet 2013... 2 Tabell 1: Antal nystartade företag kvartal 1 2012 - kvartal 1 2013, efter branschgrupp (SNI 2007)...3

Läs mer

Nystartade företag efter kvartal 2010

Nystartade företag efter kvartal 2010 Nystartade företag efter kvartal 2010 Innehållsförteckning Nystartade företag efter kvartal 2010 2 Tabell 1 Antal nystartade företag 2010 efter kvartal och branschgrupp (SNI 2007) 3 Tabell 2 Antal nystartade

Läs mer

Föräldrar villiga bidra mer till bostaden än barnen tror Utkast för analys

Föräldrar villiga bidra mer till bostaden än barnen tror Utkast för analys Föräldrar villiga bidra mer till bostaden än barnen tror Utkast för analys Kontantinsats Undersökning bland föräldrar och unga om hur de ser på finansieringen av den första bostaden Juni 2015 1 Föräldrarna

Läs mer

Skogsmarksfastighetspriser och statistik för olika regioner

Skogsmarksfastighetspriser och statistik för olika regioner Skogsmarksfastighetspriser och statistik för olika regioner LRF Konsult är Sveriges största mäklare för skogsfastigheter och producerar fortlöpande prisstatistik på området. Prisstatistiken grundas på

Läs mer

Adresser till sjukhusskolor Uppdaterad nov 2013

Adresser till sjukhusskolor Uppdaterad nov 2013 Adresser till sjukhusskolor Uppdaterad nov 2013 MELLERSTA REGIONEN: Dalarnas län 3 enheter Falu kommun Skolkontoret 791 83 Falun Tfn 023-832 38 (behandlingshem) Falu kommun Skolkontoret 791 83 Falun Tfn

Läs mer

Alla vinnare i Custice Awards 2013: http://custice.se/pressrum/custice-awards-2013/ Canon Business Center Dalarna. Gävleborg. Koneo Gävle.

Alla vinnare i Custice Awards 2013: http://custice.se/pressrum/custice-awards-2013/ Canon Business Center Dalarna. Gävleborg. Koneo Gävle. Sveriges bästa dokumenthanteringsleverantörer län för län Vinnarna av Custice Awards 2013 är de leverantörer som fått högst medelbetyg i företagskundnöjdhet. Idag presenterar vi de bästa leverantörerna

Läs mer

2 000 kronor per månad Svenskens vanligaste sparande. Undersökning av Länsförsäkringar

2 000 kronor per månad Svenskens vanligaste sparande. Undersökning av Länsförsäkringar kronor per månad Svenskens vanligaste sparande Undersökning av Länsförsäkringar Sammanfattning 1 (3) 46 procent av svenskarna sparar mindre än 1 000 kronor i månaden eller inget alls. 21 procent sparar

Läs mer

Publikation 1,6 Miljonersklubben Papper 18 Minuter PDF 4-Wheel Drive. Affärsresenären Affärsvärlden. Aftonbladet TV

Publikation 1,6 Miljonersklubben Papper 18 Minuter PDF 4-Wheel Drive. Affärsresenären Affärsvärlden. Aftonbladet TV Publikation Typ 1,6 Miljonersklubben 18 Minuter 4-Wheel Drive ABB Kunden Accent Advokaten Affärsresenären Affärsvärlden Aftonbladet Aftonbladet - Det goda livet Aftonbladet Härligt hemma! Aftonbladet Klick

Läs mer

Riktad Indragning. Utsändes till: Distributör (även pdf) Apoteket AB (även pdf) Läkemedelsverket (även pdf) I övrigt se sändlista sid 2

Riktad Indragning. Utsändes till: Distributör (även pdf) Apoteket AB (även pdf) Läkemedelsverket (även pdf) I övrigt se sändlista sid 2 Utsändes till: Distributör (även pdf) Apoteket AB (även pdf) Läkemedelsverket (även pdf) Riktad Indragning I övrigt se sändlista sid 2 Ref. Helena Hansson, tel. 040-680 02 60 Datum 2007-05-29 Nr. Orifarm

Läs mer

Utfall och medellön för resp domstol och kategori

Utfall och medellön för resp domstol och kategori Utfall och medellön för resp domstol och kategori Myndighet Tjänstebenämning Medellön Lägsta lön Högsta lön Utfall Högsta domstolen Domstolssekreterare 26827 24450 34300 Expeditionsvakt 24412 24266 24696

Läs mer

Mäklarinsikt 2013:1 Uppsala län

Mäklarinsikt 2013:1 Uppsala län Uppsala län Mäklarinsikt 2013:1 Uppsala län Undersökningen genomfördes mellan den 20 februari och 17 mars 2013. Den skickades ut till samtliga medlemmar i Mäklarsamfundet och besvarades av 1 508 fastighetsmäklare.

Läs mer

Västmanlands länmånad 12 2014

Västmanlands länmånad 12 2014 Forum för Turismanalys 1 Arkets namn R-U-län Län U-län Kommun Västerås Västmanlands länmånad 12 214 Alla gästnätter på hotell, vandrarhem, stugby, camping och SoL 14 12 1 8 6 4 År 21 År 211 År 212 År 213

Läs mer

Sveriges Kommuner och Landsting. Felix Krause Sonja Pagrotsky

Sveriges Kommuner och Landsting. Felix Krause Sonja Pagrotsky Sveriges Kommuner och Landsting Felix Krause Sonja Pagrotsky Agenda Uppvärmning Intressebevakning 2014 års nyckeltal Aktuella projekt Uppvärmning SKL:s organisation Vad heter SKL:s ordförande och vd? Landsting

Läs mer

Resultat. Politikerpanelen - Kommun. Demoskop 2012/2013

Resultat. Politikerpanelen - Kommun. Demoskop 2012/2013 Resultat Politikerpanelen - Kommun Demoskop 2012/2013 Om politikerpanelen Politikerpanelen är ett årligen återkommande instrument där Demoskop speglar utvecklingen i Sveriges kommuner, landsting och regioner

Läs mer

Rapport från Soliditet. Svenskarnas skulder hos Kronofogden April 2009

Rapport från Soliditet. Svenskarnas skulder hos Kronofogden April 2009 Rapport från Soliditet Svenskarnas skulder hos Kronofogden April 2009 Rapport från Soliditet: Svenskarnas skulder hos Kronofogden Studien i sammandrag: 360 941 personer har skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten.

Läs mer

Åklagarmyndighetens författningssamling

Åklagarmyndighetens författningssamling Åklagarmyndighetens författningssamling Åklagarmyndighetens föreskrifter om indelningen av den operativa verksamheten; Konsoliderad version Konsoliderad version senast ändrad genom ÅFS 2014:17. Åklagarmyndigheten

Läs mer

SVENSKA MEDIEHUS 2013/14 FAKTA OM MARKNAD OCH MEDIER

SVENSKA MEDIEHUS 2013/14 FAKTA OM MARKNAD OCH MEDIER SVENSKA MEDIEHUS 2013/14 FAKTA OM MARKNAD OCH MEDIER 2 2 2svensk dagspress 2013 Här hittar du alla grundläggande fakta om dagstidningsmarknaden med beskrivningar av mediehusens funktion, både avseende

Läs mer

Återförsäljare Sverige Ort Företag Telefon OTS Butik Partner Villa

Återförsäljare Sverige Ort Företag Telefon OTS Butik Partner Villa SKÅNE ARLÖV Campea i Malmö AB 040-43 60 30 BILLESHOLM Husvagnsdepån 042-700 80 BJUV Forsbergs Fritidcenter, avd. Bjuv 042-830 80 BROMÖLLA Husvagns-Expo Bromölla 0456-225 50 HELSINGBORG Helsingborgs Fritidscenter

Läs mer

Key Findings Jobbiga tankar

Key Findings  Jobbiga tankar Key Findings 48 procent av Sveriges unga känner sig antingen oroliga och ångestfyllda eller ledsna och nedstämda vid tanken på framtiden. 21 procent känner inget särskilt och endast 31 procent känner sig

Läs mer

Hur många elever berörs av ett vinstförbud i skolan?

Hur många elever berörs av ett vinstförbud i skolan? Hur många elever berörs av ett vinstförbud i skolan? Frågan om ett eventuellt vinstförbud för privata aktörer i välfärden är en fråga som kommer att diskuteras under Socialdemokraternas partikongress den

Läs mer

Rapport från Soliditet Inkomstutveckling 2008

Rapport från Soliditet Inkomstutveckling 2008 Rapport från Soliditet Inkomstutveckling 2008 September 2009 Rapport från Soliditet: Inkomstutveckling 2008 Soliditets granskning av totalt 5,4 miljoner deklarationer, motsvarande cirka 75 procent av samtliga

Läs mer

Uppdrag direkt av kommun el annan

Uppdrag direkt av kommun el annan Ingrid Kennborn AB Genomförda uppdrag 2002 och framåt - augusti 2008 Uppdrag direkt av kommun el annan Fortbildning/ utbildning med Sol och LSS som grund kring Lag om stöd och service till vissa funktionshindrade

Läs mer

Tolkningsanvisningar. <=3 tim Andel i %

Tolkningsanvisningar. <=3 tim Andel i % Webbtabell 1. Jämförelse mellan sjukhus av tiden från insjuknandet i stroke till ankomst till sjukhus samt andel som anländer till sjukhus inom 3 timmar. Tolkningsanvisningar Eftersom det ofta är svårt

Läs mer

Eget företagande och livskvalitet. En undersökning om småföretagares villkor och attityder från Fria Företagare och Visma

Eget företagande och livskvalitet. En undersökning om småföretagares villkor och attityder från Fria Företagare och Visma Eget företagande och livskvalitet En undersökning om småföretagares villkor och attityder från Fria Företagare och Visma Hösten 2013 Eget företagande ger högre livskvalitet Tre av fyra företagare anser

Läs mer

kontakt Län för län bästa leverantör av telefonitjänster om custice Dalarna om tjänsten fakta Gävleborg Halland Jämtland Dialect Dialect

kontakt Län för län bästa leverantör av telefonitjänster om custice Dalarna om tjänsten fakta Gävleborg Halland Jämtland Dialect Dialect Län för län bästa leverantör av telefonitjänster Vinnarna av Custice Awards 2013 är de leverantörer som fått högst medelbetyg i företagskundnöjdhet. Idag presenterar vi de bästa leverantörerna av telefonitjänster,

Läs mer

Andel beh. inom 3 tim. %

Andel beh. inom 3 tim. % Webbtabell 1. Andel av trombolysbehandlade patienter som behandlats inom 3 tim av samtliga behandlade med trombolys samt antal behandlade patienter över 80 år. Andel beh. inom 3 tim. Antal >80 år Andel

Läs mer

Hur påverkas bostadsbyggandet av en skattereform för hyresrätten? 1 (11)

Hur påverkas bostadsbyggandet av en skattereform för hyresrätten? 1 (11) Hur påverkas bostadsbyggandet av en skattereform för hyresrätten? 1 (11) 2 (11) Sammanfattning Hyresgästföreningen har, i samarbete med branschorganisationerna SABO och Fastighetsägarna, kommit fram till

Läs mer

Cannabisprojekt. Ann-Sofie Nordenberg ann-sofie.nordenberg@karlstad.se 054-540 51 65. Magnus Wallgren magnus.wallgren@karlstad.

Cannabisprojekt. Ann-Sofie Nordenberg ann-sofie.nordenberg@karlstad.se 054-540 51 65. Magnus Wallgren magnus.wallgren@karlstad. Cannabisprojekt Samverkan barn och unga - Karlstad 19 april 2012 Ann-Sofie Nordenberg ann-sofie.nordenberg@karlstad.se 054-540 51 65 Magnus Wallgren magnus.wallgren@karlstad.se 054 540 5156 Särskild cannabissatsning

Läs mer

Augusti. Månadens statistik från AEA. Medlemmar: KONTAKTA OSS. Antal arbetslösa: AEA kommenterar: 08-412 33 89 statistik@aea.se

Augusti. Månadens statistik från AEA. Medlemmar: KONTAKTA OSS. Antal arbetslösa: AEA kommenterar: 08-412 33 89 statistik@aea.se Månadens statistik från AEA Medlemmar: Ersättningstagare: Deltagare i program: Antal arbetslösa: AEA kommenterar: ick var var Har du frågor om statistiken? KONTAKTA OSS 08-412 33 89 statistik@aea.se Medlemmar

Läs mer

Medlemsstatistik februari 2011

Medlemsstatistik februari 2011 Medlemsstatistik februari 2011 Distrikt/förbund Antal Antal Ändring Ändring 2011-02-28 2010-12-31 antal procent Summa samtliga 629062 627334 1728 0,28 % s:a direktaviserade 296610 294929 1681 0,57 % s:a

Läs mer

22.03.2011 09:26 QuestBack export - Smärtvården 2011

22.03.2011 09:26 QuestBack export - Smärtvården 2011 Smärtvården 2011 Publicerad från 21.02.2011 till 25.03.2011 813 respondenter (749 unika) 1. Kön? 1 Kvinna 72,4 % 583 2 Man 27,6 % 222 Totalt 805 1 2. Ålder? 1 Under 19 år 0,4 % 3 2 20-29 år 1,9 % 15 3

Läs mer

Fortsatt framgång för IWutbildningen

Fortsatt framgång för IWutbildningen Fortsatt framgång för IWutbildningen IW-läget i Sverige Gymnasiestatistik Vi måste hjälpas åt att sprida kunskapen om IW till företagen! Pia Borg/Lars Johansson, Svetskommissionen Svetslärarmötet 15-16

Läs mer

Medlemsstatistik juni 2011

Medlemsstatistik juni 2011 Medlemsstatistik juni 2011 Distrikt/förbund Antal Antal Ändring Ändring 2011-06-30 2010-12-31 antal procent Summa samtliga 633677 627334 6343 1,01 % s:a direktaviserade 299969 294929 5040 1,71 % s:a förbundsaviserade

Läs mer

Gasbil i Skåne ett självklar val!

Gasbil i Skåne ett självklar val! Gasbil i Skåne ett självklar val! 2009-11-17 - Mårten Johansson, Biogas Syd Samhälle och näringsliv stödjer Biogas Syd 1 Biogaspusslet har många aktörer Vad är biogas? -Metan-CH 4 -Koldioxid-CO 2 2 Biogas

Läs mer

Medelålder och andel patienter som inte var medvetandesänkta vid ankomst till sjukhus.

Medelålder och andel patienter som inte var medvetandesänkta vid ankomst till sjukhus. WEBBTABELLER Webbtabell 1 Webbtabell 2 Webbtabell 3 Webbtabell 4 Webbtabell 5 Webbtabell 6 Webbtabell 7 Medelålder och andel patienter som inte var medvetandesänkta vid ankomst till sjukhus. Andel patienter

Läs mer

Medie- och reklambranschen E-handel och logistik i Sverige

Medie- och reklambranschen E-handel och logistik i Sverige Tabellbilaga till rapport Ura 2000:9 Medie- och reklambranschen E-handel och logistik i Sverige - Var finns de framtida jobben? Rapporten har rekv nr 80 24 99 Boken beställs från AMS Närservice, Box 6,

Läs mer

Bättre liv för sjuka äldre. Överenskommelsen 2013

Bättre liv för sjuka äldre. Överenskommelsen 2013 Bättre liv för sjuka äldre Överenskommelsen 2013 Vision Esther Esther ska uppleva trygghet och oberoende samt leva ett självständigt liv som förstärks av ett handlingskraftigt nätverk. Esther: Vet vart

Läs mer

Ett gemensamt höjdsystem

Ett gemensamt höjdsystem Ett gemensamt höjdsystem Lars E. Engberg Geodesienheten Lantmäteriet Lars.Engberg@lm.se RH 2000 En del av Europas höjdsystem EVRS Stark relation till EVRF 2007 RH2000 är ett certifierat system enligt INSPIRE-direktivet,

Läs mer

Den svenska lanthandeln. Om situationen för butiker på landsbygden och intresset för att bilda en förening

Den svenska lanthandeln. Om situationen för butiker på landsbygden och intresset för att bilda en förening Den svenska lanthandeln Om situationen för butiker på landsbygden och intresset för att bilda en förening 1 Inledning Sveriges lanthandlare har och har haft en viktig funktion. Lanthandeln har bidragit

Läs mer

Maj. Månadens statistik från AEA. Medlemmar: 669 910 (+0,8%) KONTAKTA OSS. AEA kommenterar: 08-412 33 89 statistik@aea.se

Maj. Månadens statistik från AEA. Medlemmar: 669 910 (+0,8%) KONTAKTA OSS. AEA kommenterar: 08-412 33 89 statistik@aea.se Månadens statistik från AEA Medlemmar: 669 910 (+0,8%) Ersättningstagare: 9 008 (1,3%) Deltagare i program: 4 685 (0,7%) Antal arbetslösa: 13 693 (2,0%) AEA kommenterar: Antalet medlemmar i AEA fortsätter

Läs mer

ARBETSMARKNADSRAPPORT 2007 Kvartal 4

ARBETSMARKNADSRAPPORT 2007 Kvartal 4 ARBETSMARKNADSRAPPORT 7 Kvartal 4 Bästa arbetsmarknaden för Jusekmedlemmar under -talet Andelen Jusekmedlemmar med ersättning från Akademikernas erkända a-kassa, AEA, har fortsatt sjunka under 7. Under

Läs mer

kontakt Län för län bästa leverantör av telefonitjänster om custice Dalarna om tjänsten fakta Gävleborg Halland Jämtland Dialect Dialect

kontakt Län för län bästa leverantör av telefonitjänster om custice Dalarna om tjänsten fakta Gävleborg Halland Jämtland Dialect Dialect Län för län bästa leverantör av telefonitjänster Vinnarna av Custice Awards 2013 är de leverantörer som fått högst medelbetyg i företagskundnöjdhet. Idag presenterar vi de bästa leverantörerna av telefonitjänster,

Läs mer

Sammanställning av feriearbetande ungdomar sommar 2010

Sammanställning av feriearbetande ungdomar sommar 2010 Blekinge Dalarna Gagnef JA 17 år: 59 kr Hedemora JA 16 år: 67 kr 17 år: 72 kr 18 år: 81 kr Leksand Ca 20 3 v 6 tim/dag JA 16-17 år: Minst 59 kr, sem ers 12 % samt kommunens 18-19 år: Minst 73 kr försäkringar

Läs mer

Svenskarna och lokalproducerat

Svenskarna och lokalproducerat Svenskarna och lokalproducerat Norrmejerier och YouGov 2013 Kristina Stiernspetz Norrmejerier Syfte För tredje året i rad har Norrmejerier låtit undersöka svenskarnas inställning till och intresse för

Läs mer

Den demografiska utmaningen

Den demografiska utmaningen Den demografiska utmaningen Generationsväxlingens effekter Oktober 2015 Analysavdelningen Utredningsenheten Jan Sundqvist Antal 80000 Befolkning 16-64 Förändring per efter födelseregion Sverige Norden

Läs mer

Huvudmän utan samarbete inom Matematiklyftet läsåret 2015/16 2015-02-12, Dnr 2014:1041

Huvudmän utan samarbete inom Matematiklyftet läsåret 2015/16 2015-02-12, Dnr 2014:1041 AB PARTS & PAOMEES 7 1 ACADEMEDIA FRIA GRUNDSKOLOR AB 10 1 ALE KOMMUN 49 3 ALINGSÅS KOMMUN 36 2 AL-ZAHRAA AKADEMI AB 9 1 ARVIKA KOMMUN 111 6 ASKERSUNDS KOMMUN 16 1 AVESTA KOMMUN 19 1 AXEDINSKOLAN AKTIEBOLAG

Läs mer