YRKES-SM 2014 EN SAMMANFATTNING.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "YRKES-SM 2014 EN SAMMANFATTNING."

Transkript

1 YRKES-SM 2014 EN SAMMANFATTNING.

2

3 TACK TILL ALLA SOM GJORDE YRKES-SM TILL EN SUCCÉ. Yrkes-SM 2014 i Umeå var som ett Yrkes-SM ska vara folkligt, festligt, fullsatt. Över 150 skickliga ungdomar var på plats för att tävla och visa upp sina färdigheter i nästan 50 yrken. Närmare unga besökare kom för att låta sig inspireras inför framtiden. Stort tack till alla sponsorer och yrkesnämnder/branscher som gjorde detta möjligt och tack till alla duktiga tävlande som visade vad yrkesskicklighet är. Tack till alla engagerade arrangörer, volontärer och medverkande från Västerbotten som lyfte detta Yrkes-SM till sin rätta nivå. Tack till alla skolor som ordnade så att deras elever fick uppleva detta unika multi-prao-evenemang. Tack till alla övriga eldsjälar som har lagt ner så mycket energi och kraft för att detta skulle bli succé.

4 Det här måste upplevas. Det borde ha varit obligatoriskt för alla rektorer och lärare att besöka tävlingarna, vilken kompetensutbildning! (Rektor gymnasiet)

5 YRKES-SM PÅVERKAR: UNGDOMARS ATTITYDER, REGIONER ATT SÄTTA UPP EGNA LIKNANDE EVENT OCH SKOLOR ATT STARTA SKOLTÄVLINGAR. En undersökning som genomfördes under senaste Yrkes-SM på Nolia visar att Yrkes-SM gör ungdomar mer positivt inställda till en yrkesutbildning. Närmare 75% av de tillfrågade svarade att de är mer positivt inställda efter besöket på Yrkes-SM än innan. Att få titta på tävlingarna, att själv få prova på olika yrken och att få information om många yrken var saker som enligt undersökningen uppskattades av ungdomarna. Inte helt oväntat hamnade prova-på-aktiviteterna högt upp på listan. Man önskade dock att det fanns mer och fylligare information att få om yrkena. I Västerbotten, likväl som i övriga landet, behövs alltså den här typen av evenemang för att höja statusen på, och få ungdomar att upptäcka, yrkesutbildningar. Många skolor kommer dessutom att arrangera tävlingar hädanefter. I Malmö (där nästa Yrkes-SM för andra gången kommer hållas 2016) har man t o m startat ett eget årligt projekt inspirerat av Yrkes-SM. 75%

6 Min sons klass skulle inte få besöka Yrkes-SM, han lyckades förmå klassen att kräva att få besöka mässan det var en otrolig upplevelse för alla Han blev därmed hjälte för dagen! (Förälder elev åk 7)

7 NYHETER I år kunde vi krydda tillställningen med några spännande nyheter som lanseringen av Årets Yrkeslärare, guidade turer genom karriärvägledare (SYV-studenter), gymnasiesärskolans medverkan och alla aktiviteter som iscensattes i och kring Glashuset på torget i Umeå. I år använde också många volontärer Yrkes-SM som en del av sitt gymnasiearbete. Vi hade också bjudit in flera yngre besökare än vanligt vilket uppskattades både av eleverna och branscherna. KONST, KREATION OCH MODE GUIDNING PÅGÅR. VI ÄR SNART TILLBAKA. Såg gymnasiesärskolans elever som tävlade, vilken viktig signal det sände! (Lärare gymnasiet)

8 Ashäftigt! (Lärare åk 6) Ett utmärkt tillfälle att hitta förebilder! Låt fler elevgrupper besöka mässan, alla elever från åk 4 6 borde vara här. Och arrangera fler prova-på-aktiviteter! (Lärare åk 4)

9 MARKNADSFÖRING OCH MEDIA. Här följer några exempel på de mest framträdande insatserna inom pr/media, reklam, sociala medier och skyltning som bidrog till att närmare besökare kom, såg och lät sig inspireras. Inriktningen har från tidig början legat på information och informationsmaterial till skolpolitiker, skolledare/chefer, rektorer, lärare, SYVare och elever i Västerbottens län samt närliggande norrlandslän. Flygplatsen Kampanj i sociala medier. Målsättningen var också att tidsperioden innan SM stegvis öka närvaron i sociala medier för att skapa ett engagemang hos framförallt ungdomar innan besöket. Ju närmare SM desto mer satsade vi på synlighet i det digitala och analoga offentliga rummet för att lyfta medvetandegraden och kunskapen om SM för våra målgrupper i Västerbotten. Det vi kan se så här långt är att vi i media fick bra respons i Radio, TV, branschpress, webbtidningar samt klipp i både DN och Expressen. Vi fick även ovanligt bra press i lokal/regionalmedia. Även rapporteringen innan tävlingen har varit bättre och bredare än tidigare år. Kampanj i sociala medier Synligheten i det offentliga rummet har enligt enkätsvar och information från styrgruppen varit tillfredsställande god de flesta vi har pratat med har sett att Yrkes-SM är i sta n. De mest framträdande mediekanalerna har varit skol- och lärarpress, sociala medier, event/mässor, utomhusreklam, TV4 och dagspress. Event på Glashuset i centrala Umeå. Utomhusreklam

10 Mötte ett gäng byggelever som gick med stolta steg genom Dragonskolans huvudkorridor iklädda arbetskläder och med hörselkåporna dinglande, de brukar annars smyga i avsides korridorer utanför huvudstråket. Prata om statushöjning på en dag tack vare Yrkes-SM! (Skolchef)

11 MARKNADSFÖRING OCH MEDIA. Analysföretaget Opoint har räknat fram ett totalt annonsvärde för artiklar i samband med Yrkes-SM Annonsvärde: SEK. Under maj månad 2014 var spridningen till antalet potentiella läsare via klipp (print) om Yrkes-SM i svenska medier ca personer. Under perioden september till juni var spridningen klipp (print) ,9 personer. Se även bilagan: Media monitor report EXEMPEL PÅ LOKALMEDIA KRING UMEÅ: Nordsverige, Norrlänska Socialdemokraterna, P4 Västerbotten, Piteå-Tidningen, SR, SVT Skellefteå nyheter, SVT Västerbottensnytt, TV4 Umeå Nyheter, TV4 Västerbotten, Västerbottens-Kuriren, Västerbottens Folkblad, Örnsköldsviks Allehanda. EXEMPEL PÅ RIKS, RADIO OCH TV: DN, Expressen, GP, GT, Kvällsposten, SR P4 Värmland, SR P4 Dalarna, SR P4 Örebro, SR P4 Kalmar Nyheter, SR P4 Malmöhus, SR P4 Halland, SVT Smålandsnytt, SVT Värmlandsnytt, SVT Jönköpingsnytt, SVT Hallandsnytt, TV4 Uppsala Nyheter, TV4 Skaraborg Nyheter

12 Att synliggöra vad man gör i olika yrkesprogram är fantastiskt bra när man som elev ska välja, det underlättar ju valet (Lärare åk 8)

13 ÅRETS KATEGORIER OCH YRKEN. TRANSPORT & LOGISTIK Här finns alla de yrken som hör ihop med transportvärlden. Dessa omfattar allt från att konstruera, reparera, manövrera och underhålla fordon. Bilskadeteknik Tävling, Flygmekaniker Tävling, Fordonslackering Tävling, Hamnkranförare Uppvisning, Lastbilsteknik Tävling, Personbilsteknik Tävling, Skogsmaskinsförare Tävling, Yrkesförare Tävling. BYGG-, KONSTRUKTIONS- OCH ANLÄGGNINGSTEKNIK Denna kategori täcker alla de yrken som hör till byggnation. Det omfattar allt från att anlägga husgrunder till att bygga hus samt att underhålla dem. Elinstallation Tävling, Isoleringsplåtslagare Tävling, Låssmed Uppvisning, Murare Tävling, Målare Tävling, Plattsättare Tävling, Plåtslagare Tävling, Träarbetare Tävling, Trädgårdsanläggning Tävling, VVS-montör Tävling, Väg- och anläggningsarbetare Tävling. INDUSTRI, MASKIN- OCH VERKSTADSTEKNIK Kategorin omfattar yrkesområden som är inriktade på att skapa och utveckla, tillverka samt ta hand om elektronik och maskinteknik. CNC-operatör Uppvisning, Industrielektriker Uppvisning, Mekatronik Uppvisning, Svetsning Tävling, Urmakare Uppvisningstävling, Verkstadssnickare/Inredningssnickare Uppvisning. INFORMATIONS- OCH KOMMUNIKATIONSTEKNIK Området omfattar yrken som är kopplade till IT- världen; allt från att bygga, konstruera och underhålla IT-lösningar till webbdesign. IT Nätverk Systemadministration Tävling, Telekommunikation Tävling, Webbdesign Tävling KONST, KREATION OCH MODE Här ryms alla de kreativa och skapande yrken som är kopplade till konstnärliga uttryck inom design och mode som exempelvis blomdekoration, multimedia, inredning och modedesign. Dataspelsbranschen Uppvisning, Dekoratör/Butikskommunikatör Tävling, Florist Tävling, Grafisk design Tävling, Kläddesign Uppvisning. SOCIAL OCH PERSONLIG SERVICE Här återfinner vi yrken som är kopplade till serviceområden inom mat och dryck, vård och omsorg samt personlig omvårdnad. Bagare/konditor Uppvisning, Frisör Tävling, Frisör & Stylist Uppvisning, Hudterapeut Uppvisning, Kock Uppvisning, Servering Uppvisning, Vård och omsorg Tävling. GYMNASIESÄRSKOLAN Dans, teater, film och bild Uppvisning, Djurskötare Uppvisningstävling, Hälsa vård och omsorg Uppvisning, Fastighet och service Uppvisningstävling, Handel Uppvisningstävling, Lagerarbetare/Truckförare Uppvisningstävling, Lantarbetare/traktorförare Uppvisningstävling.

14 REKORD I ANMÄLDA YRKEN. Under de tre dagarna, från den uppskattade invigningen till prisceremonin, kom närmare besökare för att låta sig inspireras av de för i år rekordmånga tävlings- och uppvisningsyrkena. En hel del av besökarna kommenterade spontant att de blev klart överraskade över storleken och magnituden på evenemanget och som de sade; det är verkligen stor wow -faktor på Yrkes-SM. Många klasser passade också på att dra nytta av de för året nya guidade yrkesområdesinriktade turerna vilka blev fullbokade samt utnyttja alla de populära prova-på-aktiviteterna. I år fanns också flera ytor för besökarna att bara sätta sig ned och vila samtidigt som de kunde se på film eller själva skapa något, vilket visade sig vara mycket populärt. Branscherna var enligt en enkät överlag nöjda med evenemanget men hade några synpunkter på besöksflöden, ytdispositioner och prissättning. Man önskade också att det fanns mer information tillgänglig om yrkenas lönenivåer, utbildningskrav, framtidsutsikter med mera. samt ökad arbetsgivarrepresentation. Nolias servicegrad fick dock högsta betyg. Det samtidiga skolpolitiska mötet samt SYV-konferensen på Yrkes-SM var mycket uppskattade av skolorna och deltagarna.

15 Vi ställde inte upp på tävlingarna för vi trodde att alla andra skulle vara så mycket bättre. Det var en missberäkning men vår vinst var ändå det fantastiska nätverk vi byggde under dessa dagar med skolor från andra delar av landet. Det går inte att mäta i pengar. Vi ska nu göra studiebesök hos varandra och börja ett samarbete. (Lärare gymnasiet)

16 INITIATIVTAGARE HUVUDSPONSORER SPONSORER PARTNERS YRKES-SM 2014 WORLDSKILLS.SE/YRKESSM Tidigare Yrkes-SM: Det har arrangerats fem Yrkes-SM tidigare. Första gången, maj 2004, ägde tävlingen rum i Piteå. Yrkes-SM blev en succé även om publiksiffran inte översteg personer ett tjugotal yrken deltog, många skolklasser besökte tävlingarna och vi fick stort genomslag i media (både lokalt och riks). Vid Yrkes-SM 2006 i Göteborg hade tävlingen nästan blivit dubbelt så stor i antalet tävlande (ca 300) och antalet yrken hade stigit till 40 stycken. Även denna gång gav det stort genomslag i media, främst i lokalpress arrangerades Yrkes-SM i Jönköping. Intresset var stort och genomslaget i media överträffade de tidigare åren, framför allt inom de digitala medierna. Vid Yrkes-SM i Göteborg 2010 ökade genomslaget i media ytterligare och överträffade med råge de tidigare åren, nu med ett ännu större inslag i de viktiga digitala medierna. I Malmö 2012 kom hela besökare, all time high. Antalet besökare varierar bland annat beroende på tidpunkten för tävlingarna, plats, antal yrken och upptagningsområdets storlek.

17 Yrkes-SM sep 2013 jun 2014

18 Antal artiklar Antal artiklar per medietyp sep okt nov dec jan feb mar apr maj Jun Totalt Fackpress Kvällspress Landsortspress Populärpress Storstadspress Fackpress Kvällspress Landsortspress Populärpress Storstadspress 19% 1% 1% 2% Storstadspress Populärpress Landsortspress Kvällspress Fackpress 77%

19 Spridning potentiellt antal läsare Sep Okt Nov Dec Jan Feb Mar Apr Maj Jun Geografisk Spridning Antal artiklar i dagspress sep okt nov dec jan feb mar apr maj jun Total Stockholm Göteborg Malmö Norrland Svealand Götaland Geografisk spridning Den geografiska spridningen baseras sig på respektive tidnings utgivningsort Norrland: Jämtlands län, Gävleborgs län, Norrbottens län, Västerbottens län, Västernorrlands län Svealand: Dalarnas län, Stockholms län, Värmlands län, Västmanlands län, Örebro län, Uppsala län Götaland: Blekinge län, Götlands län, Hallands län, Jönköpings län, Kalmar län, Kronobergs län, Skåne län, Östergötlands län, Västra Götalands län

20 Artiklar per media Medietyp Medienamn Antal artiklar Upplaga Spridning Storstadspress Dagens Nyheter Storstadspress Göteborgs-Posten Summa storstadspress Landsortspress Arbetarbladet Landsortspress Arboga Tidning Landsortspress Arvika Nyheter Landsortspress Barometern Landsortspress Blekinge Läns Tidning Landsortspress Bohusläningen Landsortspress Borlänge Tidning Landsortspress Borås Tidning Landsortspress Bärgslagsbladet Landsortspress Dagbladet (SE) Landsortspress Dala-Demokraten Landsortspress Eskilstuna-Kuriren Landsortspress Falköpings Tidning Landsortspress Falu Kuriren Landsortspress Folkbladet Landsortspress Fryksdalsbygden Landsortspress Gefle Dagblad Landsortspress Gästriklands Tidning Landsortspress Hallands Nyheter Falkenberg Landsortspress Hallands Nyheter Varberg Landsortspress Hallandsposten Landsortspress Hallå Ängelholm Landsortspress Haparandabladet Landsortspress Helsingborgs Dagblad Landsortspress Hjo Tidning Landsortspress Härryda-Posten Landsortspress Jönköping Nu

21 Artiklar per media Medietyp Medienamn Antal artiklar Upplaga Spridning Landsortspress Jönköpings-Posten Landsortspress KalmarPosten Landsortspress Karlshamns Allehanda Landsortspress Katrineholms-Kuriren Landsortspress Kristianstadsbladet Landsortspress Kungsbacka-Posten Landsortspress Kungälvs-Posten Landsortspress Landskrona Posten Landsortspress Lerums Tidning Landsortspress Linköpings Tidning/Kinda-Posten Landsortspress Linköpings-Posten Landsortspress Lokaltidningen Landsortspress Lokaltidningen Halmstad Landsortspress Lokaltidningen Hässleholm Landsortspress Lokaltidningen Kristianstad Landsortspress Lokaltidningen Kävlinge Nya Landsortspress Lokaltidningen Landskrona Landsortspress Lokaltidningen Ljungby Landsortspress Lokaltidningen Sjöbo Landsortspress Lokaltidningen Svalöv Landsortspress Lokaltidningen Växjö Landsortspress Läns-Posten Landsortspress Länstidningen Södertälje Landsortspress Länstidningen Östersund Landsortspress Mariestads-Tidningen Landsortspress Markbladet Landsortspress Mera Norrköping Landsortspress Mitt i Haninge Landsortspress Mitt i Huddinge Landsortspress Mitt i Järfälla

22 Artiklar per media Medietyp Medienamn Antal artiklar Upplaga Spridning Landsortspress Mitt i Kista Landsortspress Mitt i Kungsholmen Landsortspress Mitt i Nacka Mitt i Söderort Bandhagen - Årsta - Enskede - Landsortspress Högdalen Landsortspress Mitt i Upplands Väsby Landsortspress Mitt i Vallentunasteget Landsortspress Mitt i Värmdö Landsortspress Mora Tidning Landsortspress Mölndals-Posten Landsortspress Nacka/Värmdö Posten - ed. Nacka Landsortspress Nerikes Allehanda Landsortspress Nordsverige Landsortspress Nordvästra Skånes Tidningar Landsortspress Norra Halland Landsortspress Norra Skåne Landsortspress Norran Landsortspress Norrbottens-Kuriren Landsortspress Norrköpings Tidningar Landsortspress Norrländska Socialdemokraten Landsortspress Nya Lidköpings-Tidningen Landsortspress Nya Ludvika Tidning Landsortspress Nya Wermlands-Tidningen Landsortspress Nyheterna Landsortspress Oskarshamns-Tidningen Landsortspress Piteå-Tidningen Landsortspress Provinstidningen Dalsland Landsortspress Sala Allehanda Landsortspress Skaraborgs Allehanda Landsortspress Skaraborgs Läns Tidning Landsortspress Skaraborgsbygden

23 Artiklar per media Medietyp Medienamn Antal artiklar Upplaga Spridning Landsortspress Skånska Dagbladet Landsortspress Smålands Dagblad Landsortspress Smålandsposten Landsortspress Smålands-Tidningen Landsortspress Smålänningen Landsortspress Strengnäs Tidning Landsortspress Sydöstran Landsortspress Södermanlands Nyheter Landsortspress Södra Dalarnes Tidning Landsortspress Sölvesborgs-Tidningen Landsortspress Sörmlandsbygden Landsortspress Tidningen Västsverige Landsortspress Tranås Tidning Landsortspress Trelleborgs Allehanda Landsortspress TTELA Landsortspress Upplands Nyheter Landsortspress Upsala Nya Tidning Landsortspress Vetlanda-Posten Landsortspress VLT Landsortspress Värmlands Folkblad Landsortspress Värnamo Nyheter Landsortspress Västerbottens Folkblad Landsortspress Västerbottens Mellanbygd Landsortspress Västerbottens-Kuriren Landsortspress Västerbottningen Landsortspress Västerås Tidning Landsortspress Ystads Allehanda Landsortspress Örnsköldsviks Allehanda Landsortspress Östersunds-Posten Landsortspress Östgöta Correspondenten

24 Artiklar per media Medietyp Medienamn Antal artiklar Upplaga Spridning Landsortspress Östran Summa landsortspress Fackpress Aktuell Produktion Fackpress Arbetet Fackpress ATL Fackpress Automation Fackpress Bilsport Fackpress Byggindustrin Fackpress Byggvärlden Fackpress Bättre Produktivitet ,9 Fackpress Dagens Arbete, ed. IF Metall Fackpress Dagens Medicin (SE) Fackpress Du&jobbet Fackpress Elektrikern Fackpress Elinstallatören Fackpress Fluid Scandinavia Fackpress Handelsnytt Fackpress Hotellrevyn Fackpress Kommunalarbetaren Fackpress Lag & Avtal Fackpress Magazinet Fackpress Motor-Magasinet (SE) Fackpress Målarmästaren Fackpress Målar'n Fackpress Målarnas Facktidning Fackpress Plåt & Vent Magasinet Fackpress RS - Restauranger & Storkök Fackpress Svensk Rental Tidning Fackpress Svensk Verkstad Fackpress Svensk Åkeritidning Nyhetsbrev

25 Artiklar per media Medietyp Medienamn Antal artiklar Upplaga Spridning Fackpress Svetsen Fackpress Tidningen Skogsteknik Fackpress Trailer Fackpress Transport & Logistik idag Fackpress Trucking Scandinavia Fackpress Volvo På Väg Fackpress VVS-Forum Fackpress Världen idag Fackpress Ytforum Summa fackpress ,9 Kvällspress Aftonbladet TV Kvällspress Expressen Kvällspress GT Kvällspress Kvällsposten Summa kvällspress Populärpress Motorbranschen Populärpress Tidningen Vi Summa populärpress Summa all press ,9

Media Monitor Report April 2012

Media Monitor Report April 2012 Utskriftsdatum: 2012-05-01 Arkivet för Ufo-Forskning Media Monitor Report April 2012 Innehållsförteckning Rubrik Sida Media Monitor Report 2 Statistik per medietyp - Table 3 Statistik per medietyp - Grafisk

Läs mer

Media Monitor Report Maj 2012

Media Monitor Report Maj 2012 Utskriftsdatum: 2012-06-01 Arkivet för Ufo-Forskning Media Monitor Report Maj 2012 Innehållsförteckning Rubrik Sida Media Monitor Report 2 Statistik per medietyp - Table 3 Statistik per medietyp - Grafisk

Läs mer

Media Monitor Report Mars 2012

Media Monitor Report Mars 2012 Utskriftsdatum: 2012-04-01 Arkivet för Ufo-Forskning Media Monitor Report Mars 2012 Innehållsförteckning Rubrik Sida Media Monitor Report 2 Statistik per medietyp - Table 3 Statistik per medietyp - Grafisk

Läs mer

Media Monitor Report Februari 2012

Media Monitor Report Februari 2012 Utskriftsdatum: 2012-03-01 Arkivet för Ufo-Forskning Media Monitor Report Februari 2012 Innehållsförteckning Rubrik Sida Media Monitor Report 2 Statistik per medietyp - Table 3 Statistik per medietyp -

Läs mer

Medieexponering per källa

Medieexponering per källa Medieexponering per källa Bevakningsprofiler Vårdförbundet 01.03.2012-31.03.2012 Källa Vårdförbundet Totalt Vårdfokus 62 62 Vårdförbundet 22 22 Dagens Medicin 14 14 Landskrona Posten 13 13 Helsingborgs

Läs mer

Medieexponering per källa

Medieexponering per källa Medieexponering per källa Bevakningsprofiler Vårdförbundet 01.03.2013-31.03.2013 Källa 03/13 Totalt Vårdfokus 46 46 Vårdförbundet 18 18 Tidningarnas Telegrambyrå 16 16 Skånska Dagbladet 16 16 Skånska Dagbladet

Läs mer

Medieexponering per källa

Medieexponering per källa Medieexponering per källa Bevakningsprofiler Vårdförbundet 01.06.2013-31.08.2013 Källa Vårdförbundet Totalt Vårdfokus 70 70 Vårdförbundet 34 34 Tidningarnas Telegrambyrå 31 31 TV4 29 29 Upsala Nya Tidning

Läs mer

Medieexponering per källa

Medieexponering per källa Medieexponering per källa Bevakningsprofiler Vårdförbundet 01.02.2013-28.02.2013 Källa 02/13 Totalt Vårdfokus 36 36 Vårdförbundet 18 18 Dagens Medicin 14 14 Dagens Medicin 13 13 Landskrona Posten 12 12

Läs mer

Media Monitor Report December 2011

Media Monitor Report December 2011 Utskriftsdatum: 2012-01-01 Arkivet för Ufo-Forskning Media Monitor Report December 2011 Innehållsförteckning Rubrik Sida Media Monitor Report 2 Statistik per medietyp - Table 3 Statistik per medietyp -

Läs mer

Media Monitor Report Januari 2012

Media Monitor Report Januari 2012 Utskriftsdatum: 2012-02-01 Arkivet för Ufo-Forskning Media Monitor Report Januari 2012 Innehållsförteckning Rubrik Sida Media Monitor Report 2 Statistik per medietyp - Table 3 Statistik per medietyp -

Läs mer

Newsline Link och Newsline Arkiv. Landsorts- och storstadspress. Sida 1 av 5. Källista per region 2012. Avesta tidning Dalabygden

Newsline Link och Newsline Arkiv. Landsorts- och storstadspress. Sida 1 av 5. Källista per region 2012. Avesta tidning Dalabygden Newsline Link och Newsline Arkiv Landsorts- och storstadspress Källista per region 2012 Tidning Blekinge Läns Tidning Blekinge Posten Sydöstran Region Avesta tidning Dalabygden Dala-Demokraten Daladirekt.com

Läs mer

Medieexponering per källa

Medieexponering per källa Medieexponering per källa Bevakningsprofiler Vårdförbundet 01.01.2014-31.03.2014 Källa 01/14 02/14 03/14 Totalt Vårdfokus 31 32 31 94 Vårdförbundet 12 15 17 44 Dagens Medicin 6 12 9 27 Falu Kuriren 12

Läs mer

TS 2011 Dagspress Förändring

TS 2011 Dagspress Förändring TS 2011 Dagspress 2011 2010 Förändring Aktuellt i Politiken 8300 8900-6,7% Arbetaren 2700 3200-15,6% Broderskap 1600 1600 0,0% Dagen 16600 17400-4,6% Dagens ETC 1700 2300-26,1% Dagens Industri 103100 101700

Läs mer

Dramaten& Women in Science 2013. Sammanställning av Dramaten& Women in Sciences medieexponering

Dramaten& Women in Science 2013. Sammanställning av Dramaten& Women in Sciences medieexponering Dramaten& Women in Science 2013 Sammanställning av Dramaten& Women in Sciences medieexponering Medieexponering annonsvärde Q1/13 Q2/13 Q3/13 Q4/13 Q1/14 Totalt Utvalda artiklar 0 1639414 278943 1200 0

Läs mer

Medieexponering per källa

Medieexponering per källa Medieexponering per källa Bevakningsprofiler Vårdförbundet 01.05.2013-31.05.2013 Källa 05/13 Totalt Vårdfokus 23 23 Dagens Medicin 17 17 Dagens Medicin 15 15 Sundsvalls Tidning 11 11 Dagens sjuksköterska

Läs mer

Media Monitor Report September 2009

Media Monitor Report September 2009 Order nr: 5887 Utskriftsdatum: 2009-10-09 Lunds Tekniska Högskola lisbeth.wester@kansli.lth.se, mats.n Media Monitor Report September 2009 Rapportens innehåll: Statistik per medietyp I tabell presenteras

Läs mer

Räckvidds- och upplageutveckling ORVESTO Konsument och TS 2004 2013 TNS

Räckvidds- och upplageutveckling ORVESTO Konsument och TS 2004 2013 TNS Räckvidds- och upplageutveckling ORVESTO Konsument och TS 2004 2013 TNS 100% Blekinge 100% Helsingborg 100% Malmö 100% Skåne 100% Ängelholm 100% Österlen 4 Wheel Drive Affärsvärlden Aktiespararen Aktiv

Läs mer

UPPLAGE- OCH RÄCKVIDDSUTVECKLING 2005-2014. Källa: TS Mediefakta och ORVESTO Konsument Helår

UPPLAGE- OCH RÄCKVIDDSUTVECKLING 2005-2014. Källa: TS Mediefakta och ORVESTO Konsument Helår UPPLAGE- OCH RÄCKVIDDSUTVECKLING 2005-2014 Källa: TS Mediefakta och ORVESTO Konsument Helår 100% Östersund 4 Wheel Drive Aktiespararen Aktiv Träning Alingsås Tidning/ Elfsborgs Läns Tidning AlingsåsKuriren

Läs mer

LÄN/OMRÅDE TIDNING LÄNK/EMAIL

LÄN/OMRÅDE TIDNING LÄNK/EMAIL LÄN/OMRÅDE TIDNING LÄNK/EMAIL Blekinge Blekinge Blekinge Blekinge Blekinge länstidning Blekingeposten BLT Sydöstran http://www.bltsydostran.se/opinion/insandare-tillblt(2868199).gm http://www.blekingeposten.se/cutenote/register.p

Läs mer

Media Monitor Report Juli 2009

Media Monitor Report Juli 2009 Order nr: 5887 Utskriftsdatum: 2009-08-0 Lunds Tekniska Högskola lisbeth.wester@kansli.lth.se, caroli Media Monitor Report Juli 2009 Rapportens innehåll: Statistik per medietyp I tabell presenteras antal

Läs mer

Media Monitor Report April 2009

Media Monitor Report April 2009 Order nr: 5887 Utskriftsdatum: 2009-05-07 Lunds Tekniska Högskola lisbeth.wester@kansli.lth.se, caroli Media Monitor Report April 2009 Rapportens innehåll: Statistik per medietyp I tabell presenteras antal

Läs mer

Ne N wsmachine Medieanalys Nacka kommun Februari April 2011

Ne N wsmachine Medieanalys Nacka kommun Februari April 2011 NewsMachine Medieanalys Nacka kommun Februari April 2011 Rapport av Mediestatistik Period: 2011-02-01 till 2011-04-30 Vi kan se tydliga toppar i rapporteringen vecka 6 och vecka 10 och en mindre topp vid

Läs mer

Utvärdering. PR-värde Uddevalla Solid Sound 2014/2015

Utvärdering. PR-värde Uddevalla Solid Sound 2014/2015 Utvärdering PR-värde Uddevalla Solid Sound 04/05 PR-värde: Från oktober 04 till och med juni 05 har Welcom arbetat aktivt med PR och kommunikation för Uddevalla Solid Sound. Under denna period har det

Läs mer

Räckvidd- och upplageutveckling 2001-2010. Källa: TS och ORVESTO Konsument : Helår

Räckvidd- och upplageutveckling 2001-2010. Källa: TS och ORVESTO Konsument : Helår Räckvidd- och upplageutveckling 2001-2010 Källa: TS och ORVESTO Konsument : Helår 1 100% Blekinge 100% Gnosjöandan 100% Göinge 100% Helsingborg 100% Lund 100% Malmö 100% Skåne 100% Ängelholm 4 Wheel Drive

Läs mer

Bilaga 4. Taltidningen 2.0 Införandeplan

Bilaga 4. Taltidningen 2.0 Införandeplan Bilaga 4 Taltidningen 2.0 Införandeplan GENOMFÖRANDE I tidplanen för teknikskifte finns information om tidningarnas prenumerantantal och information om antalet utgåvor. VECKA DÅ NYTT PRODUKTIONSSÄTT BÖRJAR

Läs mer

Räckvidd- och upplageutveckling 2000-2010. Källa: TS och ORVESTO Konsument: Helår

Räckvidd- och upplageutveckling 2000-2010. Källa: TS och ORVESTO Konsument: Helår Räckvidd- och upplageutveckling 2000-2010 Källa: TS och ORVESTO Konsument: Helår 3 4 Wheel Drive Affärsvärlden Aftonbladet söndag Aftonbladet vardag Aktiespararen Allas Allers Allers Trädgård Allt i Hemmet

Läs mer

http://issuu.com/brunmediaproduktionab/docs/buss_pa 03_2014?e=4227670/7146568

http://issuu.com/brunmediaproduktionab/docs/buss_pa 03_2014?e=4227670/7146568 Landsbygdsriksdagen länkar Inför Landsbygdsriksdagen http://issuu.com/brunmediaproduktionab/docs/buss_pa 03_2014?e=4227670/7146568 http://gastriklandstidning.se/2014/03/det-ar-nu-vi-ska-fa-ihop-allt-vi-arbetat-for/

Läs mer

Media Monitor Report November 2006

Media Monitor Report November 2006 Utskriftsdatum: 006-- Lunds Tekniska Högskola lisbeth.wester@kansli.lth.se, krist Media Monitor Report November 006 Rapportens innehåll: Statistik per medietyp I tabell presenteras antal artiklar och tidningar

Läs mer

Dagstidningsförteckning 2015 ORTSPRESSENS SPRIDNING OCH ANNONSPRIS, PER LÄN OCH KOMMUN

Dagstidningsförteckning 2015 ORTSPRESSENS SPRIDNING OCH ANNONSPRIS, PER LÄN OCH KOMMUN Dagstidningsförteckning 2015 ORTSPRESSENS SPRIDNING OCH ANNONSPRIS, PER LÄN OCH KOMMUN Inledning 3 Ortstidningarna och deras spridning 3 Om annonsering 3 Redovisningsprinciper 3 Bestämmelser om kungörelse

Läs mer

Sida 1 av 8. Barn berörda av verkställd avhysning, jan-mars 2013 Källa: Kronofogden

Sida 1 av 8. Barn berörda av verkställd avhysning, jan-mars 2013 Källa: Kronofogden Sida av 8 Barn berörda av verkställd avhysning, jan-mars 0 Källa: Kronofogden Blekinge Sölvesborg 0 0 Blekinge Totalt 0 0 Gotland Gotland 0 0 Gävleborg Gävle 0 0 Gävleborg Totalt 0 0 Halland Laholm 0 0

Läs mer

Agenda. Del 2 Jämförelse mellan festivalerna Nyckeltal Mediekanal Tendens

Agenda. Del 2 Jämförelse mellan festivalerna Nyckeltal Mediekanal Tendens Lunds kommun 2010 Agenda Del 1 Fem festivaler har granskats kvalitativt under år 2010 Lunds humorfestival LitteraLund Lund International Choral Festival Bibu Fantastisk Filmfestival Vad har vi tittat på?

Läs mer

Lunarstorm Del 1 Del 1 Del 2 Del 2

Lunarstorm Del 1 Del 1 Del 2 Del 2 Dagspress DN, SvD, GP, Sydsvenskan DN, SvD, GP, Sydsvenskan Vecka 33 34 35 36 37 Dag Format Må Ti Ons Tor Fr Lö Sö Må Ti Ons Tor Fr Lö Sö Må Ti Ons Tor Fr Lö Sö Må Ti Ons Tor Fr Lö Sö Må Ti Ons Tor Fr

Läs mer

Kampanjutvärdering - medierapportering

Kampanjutvärdering - medierapportering Kampanjutvärdering - medierapportering Oktober 2012 Analytiker: Karin Larsson Innehåll Totalt genomslag 3 Teman & målgrupper 4 Regional spridning & mediekategorier 5 Talespersoner 6 Pressaktiviteter 7

Läs mer

Lyssna på din dagstidning!

Lyssna på din dagstidning! Lyssna på din dagstidning! Taltidningsnämnden informerar om taltidningar för dig med läshinder. vad ÄR en taltidning? Med en taltidning kan du lyssna på din dagstidning i stället för att läsa den precis

Läs mer

har du råd med höjd bensinskatt? har du råd med höjd bensinskatt?

har du råd med höjd bensinskatt? har du råd med höjd bensinskatt? 82 535 000 kronor dyrare med bensin för invånarna här i Blekinge län. 82 535 000 kronor dyrare med bensin för invånarna här i Blekinge län. 82 535 000 kronor dyrare med bensin för invånarna här i Blekinge

Läs mer

Lunarstorm Del 1 Del 1 Del 2 Del 2

Lunarstorm Del 1 Del 1 Del 2 Del 2 Dagspress DN, SvD, GP, Sydsvenskan DN, SvD, GP, Sydsvenskan Vecka 33 34 35 36 37 Dag Format Må Ti Ons Tor Fr Lö Sö Må Ti Ons Tor Fr Lö Sö Må Ti Ons Tor Fr Lö Sö Må Ti Ons Tor Fr Lö Sö Må Ti Ons Tor Fr

Läs mer

Antal anmälda dödsfall i arbetsolyckor efter län, där arbetsstället har sin postadress

Antal anmälda dödsfall i arbetsolyckor efter län, där arbetsstället har sin postadress Antal anmälda dödsfall i arbetsolyckor efter län, där arbetsstället har sin postadress 2015 1 01 Stockholm 4-1 - - - 5-03 Uppsala - - - - - - - - 04 Södermanland 1 - - - - - 1-05 Östergötland 2 - - - -

Läs mer

Reumatikerförbundet Publicitetsanalys. 1 januari 11 december 2012

Reumatikerförbundet Publicitetsanalys. 1 januari 11 december 2012 Reumatikerförbundet Publicitetsanalys 1 januari 11 december 2012 Reumatikerförbundet i medierna 2012 Den mediala rapporteringen om Reumatikerförbundet ligger kvar på i stort sett samma nivå som för 2011

Läs mer

Medielista juni 2010 per kategori Exempel på nytillkomna källor i Mediearkivet

Medielista juni 2010 per kategori Exempel på nytillkomna källor i Mediearkivet Medielista juni 2010 per kategori Exempel på nytillkomna källor i Mediearkivet Mediearkivet Svenska AB l Grev Turegatan 27, 4tr l 114 38 Stockholm l Org.nr.556570-6404 Tel +46 (0)8 505 147 00 l Fax +46

Läs mer

Värvningskampanj november 2008

Värvningskampanj november 2008 Värvningskampanj november 2008 Värvningskampanj: Ett lugnande besked från oss på Unionen. Just nu bjuder omvärlden på minst sagt stor dramatik. Dagstidningarna pryds av svarta rubriker och pilar i nedåtgående

Läs mer

SM-veckan Umeå 2014. Medierapport 2013.12.16-2014.02.16. Sid 1 Statistikrapport

SM-veckan Umeå 2014. Medierapport 2013.12.16-2014.02.16. Sid 1 Statistikrapport SM-veckan Umeå 2014 Medierapport 2013.12.16-2014.02.16 Sid 1 Statistikrapport Index Denna statistikrapport återger mediegenomslaget för SM-veckan i Umeå under perioden vecka 51 t.o.m. vecka 7 2014. (16

Läs mer

RS 2011 RS-medier RS 2011 RS 2010 Förändring

RS 2011 RS-medier RS 2011 RS 2010 Förändring RS 2011 RS-medier RS 2011 RS 2010 Förändring 18 Minuter 18600 18100 2,8% Affarsliv.biz 42800 41800 2,4% Affärsresenären 18600 - Aktuell Produktion 20000 20000 0,0% Alingsås Kuriren 25700 25600 0,4% Amos

Läs mer

Vilken är din dröm? Redovisning av fråga 1 per län

Vilken är din dröm? Redovisning av fråga 1 per län Vilken är din dröm? Redovisning av fråga 1 per län Vilken är din dröm? - Blekinge 16 3 1 29 18 1 4 Blekinge Bas: Boende i aktuellt län 0 intervjuer per län TNS SIFO 09 1 Vilken är din dröm? - Dalarna 3

Läs mer

Media Monitor Report Januari 2009

Media Monitor Report Januari 2009 Order nr: 5887 Utskriftsdatum: 2009-02-09 Lunds Tekniska Högskola lisbeth.wester@kansli.lth.se, caroli Media Monitor Report Januari 2009 Rapportens innehåll: Statistik per medietyp I tabell presenteras

Läs mer

Tidning/Tidskrift Artikelformat Startdatum Slutdatum

Tidning/Tidskrift Artikelformat Startdatum Slutdatum Medielista aug 2009 Med reservation för ev. fel och ändringar. * Källan ej tillgänglig för utbildningsektorn. > Källan fortfarande tillgänglig i nytt leveransformat A-Ö Tidning/Tidskrift Artikelformat

Läs mer

Landsting/region Andel avlidna, % Hjärnblödning Hjärninfarkt Alla

Landsting/region Andel avlidna, % Hjärnblödning Hjärninfarkt Alla WEBBTABELL 1 Andel avlidna inom 90 dagar, landstings-/regionjämförelser 2014. Justerat i statistisk modell för skillnader i kön, ålder och medvetandegrad. L = statsistiskt signifikant lägre än riksgenomsnittet.

Läs mer

SWEDEN Distribution Points

SWEDEN Distribution Points SWEDEN Distribution Points Distribution to major consumer, business and trade press, news agencies, magazines, newspapers, television and radio stations, and websites in Sweden. Includes Swedish translation.

Läs mer

Comenius fortbildning, april 2013

Comenius fortbildning, april 2013 Comenius fortbildning, april 2013 Beviljade Dnr Projekt/aktivitet Poäng Kön M/F Kommun Län Beviljat belopp i euro 2151-2013 Konferens 115 M Ängelholm Skåne län 1310 PT 2374-2013 Allmän fortbildningskurs

Läs mer

Tingsrätt Jan-09 Feb-09 Mar-09 Apr-09 May-09

Tingsrätt Jan-09 Feb-09 Mar-09 Apr-09 May-09 Tingsrätt Jan-09 Feb-09 Mar-09 Apr-09 May-09 Alingsås 328.5 315.5 Attunda 325 346 334 322 Blekinge 299.5 300.5 Borås 328.5 310.5 Eksjö 297.5 Eskilstuna 316 307.5 Falu Gotland 318.5 Gällivare 297 Gävle

Läs mer

Snabb, effektiv och säker marknadskommunikation

Snabb, effektiv och säker marknadskommunikation Snabb, effektiv och säker marknadskommunikation Marknadskommunikation Både stora och små företag vinner på att informera professionellt Om oss NG News är en av Sveriges största distributörer av finansiell

Läs mer

Alfabetisk förteckning över tidningslägg i stort format som är i så dåligt skick att de inte kan plockas fram

Alfabetisk förteckning över tidningslägg i stort format som är i så dåligt skick att de inte kan plockas fram Alfabetisk förteckning över tidningslägg i stort format som är i så dåligt skick att de inte kan plockas fram Rödmarkerade tidningar finns dock på mikrofilm Aftonbladet 1866-1868, 1870-1877, 1879-1880,

Läs mer

Comenius fortbildning omg 2, april 2012

Comenius fortbildning omg 2, april 2012 Comenius fortbildning omg 2, april 2012 Beviljas med svenska medel Kön M/F Kommun Län Beviljat belopp i EUR Dnr Projekt/aktivitet Poäng Land 2012:2304 Jobbskuggning 101 F Karlskrona Blekinge län 1 434

Läs mer

Radioundersökningar. Rapport II 2015. TNS Sifo. Radioundersökningar

Radioundersökningar. Rapport II 2015. TNS Sifo. Radioundersökningar Radioundersökningar Rapport II 2015 TNS Sifo Radioundersökningar TNS Sifo 2015 1531602 TNS Sifo Radioundersökningar Rapport II 2015, lokala områden Denna rapport omfattar data avseende radiolyssnandet

Läs mer

Dagstidningsförteckning 2014 ORTSPRESSENS SPRIDNING OCH ANNONSPRIS, PER LÄN OCH KOMMUN

Dagstidningsförteckning 2014 ORTSPRESSENS SPRIDNING OCH ANNONSPRIS, PER LÄN OCH KOMMUN Dagstidningsförteckning 2014 ORTSPRESSENS SPRIDNING OCH ANNONSPRIS, PER LÄN OCH KOMMUN Inledning 3 Ortstidningarna och deras spridning 3 Om annonsering 3 Redovisningsprinciper 3 Bestämmelser om kungörelse

Läs mer

Kammarkollegiet 2013-02-27 Bilaga 2 Statens inköpscentral Prislista Personaluthyrning Dnr 96-107-2011:010

Kammarkollegiet 2013-02-27 Bilaga 2 Statens inköpscentral Prislista Personaluthyrning Dnr 96-107-2011:010 Kammarkollegiet 2013-02-27 Bilaga 2 Statens inköpscentral Region: 1 Län: Norrbottens län Västerbottens län Enheten för upphandling av Varor och Tjänster Region: 2 Län: Västernorrlands län Jämtlands län

Läs mer

Blekinge län , , ,5 Karlshamn Karlskrona Ronneby Sölvesborg Dalarnas län

Blekinge län , , ,5 Karlshamn Karlskrona Ronneby Sölvesborg Dalarnas län Blekinge län 20980 20 24980 25 44680 36 50680 39 72723,5 51 74923,5 52 78923,5 54 Karlshamn 1980 3 1980 3 1980 3 1980 3 1980 3 1980 3 1980 3 Karlskrona 12200 8 13000 9 32700 20 32700 20 32700 20 32700

Läs mer

Blekinge län * 18 16880 20980 24980 44680 39 50680 72724 74924 Karlshamn Karlskrona Ronneby Sölvesborg

Blekinge län * 18 16880 20980 24980 44680 39 50680 72724 74924 Karlshamn Karlskrona Ronneby Sölvesborg Blekinge län * 18 16880 20 20980 25 24980 36 44680 39 50680 51 72724 52 74924 Karlshamn 3 1980 3 1980 3 1980 3 1980 3 1980 3 1980 3 1980 Karlskrona 6 8100 8 12200 9 13000 20 32700 20 32700 20 32700 20

Läs mer

Kvinnors andel av sjukpenningtalet

Kvinnors andel av sjukpenningtalet Vägen till ett sjukpenningtal på 9,0 Kvinnors andel av sjukpenningtalet Redovisning 2016-12-27 Sid 1 December 2016 Vägen till 9,0 Kvinnors andel av sjp-talet 6,5 6,2 7,3 8,3 7,9 7,3 6,8 6,8 6,8 6,8 8,3

Läs mer

Comenius fortbildning januari 2012

Comenius fortbildning januari 2012 Comenius fortbildning januari 2012 Beviljade Dnr Projekt/aktivitet Poäng Beviljat antal mobiliteter Kön M/F Kommun Län Beviljat belopp i (ange valuta) 2012:370 Språkmetodkurs (centr) 83 1 F Ronneby Blekinge

Läs mer

SM-veckan Sundsvall 2015

SM-veckan Sundsvall 2015 SM-veckan Sundsvall 2015 Medierapport 2015.06.01-2015.08.02 Sid 1 Statistikrapport Index Denna statistikrapport återger mediegenomslaget för SM-veckan i Sundsvall under perioden 2015.06.01-2015.08.02.

Läs mer

Medielista Maj 2009. Ca: 300 tryckta dagstidningar, tidskrifter och fackpress Alla som fulltext eller PDF

Medielista Maj 2009. Ca: 300 tryckta dagstidningar, tidskrifter och fackpress Alla som fulltext eller PDF Medielista Maj 2009 Ca: 300 tryckta dagstidningar, tidskrifter och fackpress Alla som fulltext eller PDF Idag innehåller Mediearkivet mycket mer än Svd, GP och Aftonbladet Ovan ser du ett axplock ur den

Läs mer

Andel avlidna bland de som insjuknat i hjärnblödning, %

Andel avlidna bland de som insjuknat i hjärnblödning, % WEBBTABELL 1 Andel avlidna inom 90 dagar, landsting-/regionsjämförelser 2015. Justerat i statistisk modell för skillnader i kön, ålder och medvetandegrad. L=statistiskt signifikant lägre än genomsnittet.

Läs mer

WEBBTABELLER. Webbtabellerna finns på Riks-Strokes hemsida (www.riks-stroke.org, flik Årsapporter): Webbtabell 1

WEBBTABELLER. Webbtabellerna finns på Riks-Strokes hemsida (www.riks-stroke.org, flik Årsapporter): Webbtabell 1 WEBBTABELLER Webbtabellerna finns på Riks-Strokes hemsida (www.riks-stroke.org, flik Årsapporter): Webbtabell 1 Webbtabell 2 Webbtabell 3 Webbtabell 4 Webbtabell 5 Webbtabell 6 Webbtabell 7 Webbtabell

Läs mer

Radioundersökningar. Rapport III TNS Sifo. Radioundersökningar

Radioundersökningar. Rapport III TNS Sifo. Radioundersökningar Radioundersökningar Rapport III 2013 TNS Sifo Radioundersökningar TNS Sifo 2013 1526608 TNS Sifo Radioundersökningar Rapport III 2013, lokala områden Denna rapport omfattar data avseende radiolyssnandet

Läs mer

Nu får invånare chans att tycka till om sin kommun

Nu får invånare chans att tycka till om sin kommun Utkast/Version PRESSMEDDELANDE 1 (5) 2017-08-07 Nu får 153 800 invånare chans att tycka till om sin kommun Nu är det dags för årets omgång av SCB:s medborgarundersökning. I dagarna får 153 800 invånare

Läs mer

Levnadsvanor diskuteras i samband med besök i primärvården

Levnadsvanor diskuteras i samband med besök i primärvården 1 Alkoholvanor diskuterades Ålder 44 år eller yngre 24 22,7-24,7 18 17,3-18,5 20 19,1-20,1 45-64 år 29 * 28,4-29,8 17 16,6-17,5 22 * 21,2-22,1 65-74 år 25 23,8-25,3 14 * 13,6-14,7 19 18,3-19,2 75 år och

Läs mer

Media Tracking TV/Press/Webb. Säsongen 2014/2015. september augusti

Media Tracking TV/Press/Webb. Säsongen 2014/2015. september augusti Media Tracking TV/Press/Webb Säsongen 2014/2015 september augusti TV Sammanställning exponering i TV Antal inslag TV-tid Total TV-publik (hh:mm:ss) (1000-tal) 2014 September 27 4:51:30 4 634 Oktober 22

Läs mer

Spelet om hälsan. - vinst eller förlust?

Spelet om hälsan. - vinst eller förlust? Spelet om hälsan Vägval för neurosjukvården - vinst eller förlust? Landsting Sjukhus Aktuellt väntetidsläge Aktuellt väntetidsläge till neurologisk specialistsjukvård Väntetider i vården. SKLs hemsida.

Läs mer

Jönköping Tranås Vetlanda Nässjö Värnamo Gislaved Eksjö Aneby Vaggeryd Sävsjö...

Jönköping Tranås Vetlanda Nässjö Värnamo Gislaved Eksjö Aneby Vaggeryd Sävsjö... Medlemsavgift 2016 Innehåll Länsförbund Stockholms län... 7 Stockholm... 7 Nacka-Värmdö... 7 Järfälla - Upplandsbro... 7 Södertälje Nykvarn... 7 Norrtälje... 7 Lidingö... 7 Botkyrka Salem... 7 Sollentuna

Läs mer

Statens inköpscentral Box 2218 103 15 Stockholm Upprättat av Projektnamn Dokumenttyp Mattias Ek Fordonsförhyrning Bilaga 1 c, Kravspecifikation

Statens inköpscentral Box 2218 103 15 Stockholm Upprättat av Projektnamn Dokumenttyp Mattias Ek Fordonsförhyrning Bilaga 1 c, Kravspecifikation 2012-03-16 1 (8) Bilaga 1 c Kravspecifikation Övrig förhyrning 1 Introduktion 1.1 Avgränsning Denna kravspecifikation gäller för fordon som inte förhyrs i samband med annan resa, t.ex. flyg eller tågresa.

Läs mer

Dagstidningsförteckning ortspressens spridning och annonspris, per län och kommun

Dagstidningsförteckning ortspressens spridning och annonspris, per län och kommun Dagstidningsförteckning 2011 ortspressens spridning och annonspris, per län och kommun Inledning 3 Ortstidningarna och deras spridning 3 Annonspriser 3 Annonsinlämningstider 3 Redovisningsprinciper 3 Bestämmelser

Läs mer

Räckvidds- och upplageutveckling 1998 2007

Räckvidds- och upplageutveckling 1998 2007 s- och upplageutveckling 1998 2007 ORVESTO Konsument Helår & TS 2008-02-22 4 Wheel Drive Affärsvärlden Aftonbladet Söndag TS-upplaga dagspress Aftonbladet Vardag TS-upplaga dagspress Aktiespararen Allas

Läs mer

Kvalitetsindex sjukhusens resultat 2012 och 2011

Kvalitetsindex sjukhusens resultat 2012 och 2011 Kvalitetsindex sjukhusens resultat 2012 och 2011 Det svenska kvalitetsregistret Swedeheart tar varje år fram ett kvalitetsindex över den svenska hjärtsjukvården, som presenteras i Hjärt-Lungfondens Hjärtrapport.

Läs mer

Pressmeddelande för Västerbotten. juli 2015

Pressmeddelande för Västerbotten. juli 2015 Pressmeddelande för Västerbotten juli 2015 Uppsala Halland Gotland Norrbotten Stockholm Jönköping Dalarna Västerbotten Västra Götaland Kalmar Jämtland Värmland Örebro Kronoberg Västernorrland Östergötland

Läs mer

Dagspress ANTAL TITLAR SAMT JÄMFÖRELSE MOT FÖREGÅENDE ÅR

Dagspress ANTAL TITLAR SAMT JÄMFÖRELSE MOT FÖREGÅENDE ÅR Dagspress ANTAL TITLAR SAMT JÄMFÖRELSE MOT FÖREGÅENDE ÅR Fördelning upplagans emplar (dagspress) Totalt 7 dgr (kväll) 4-7 dgr (morgon) 1-3 dgr (morgon) Vardagar Vardagar - helår 2012 jämfört med helår

Läs mer

För att se sjukhusens resultat per åtgärd år för år, se Swedehearts årsrapporter: http://www.ucr.uu.se/swedeheart/index.

För att se sjukhusens resultat per åtgärd år för år, se Swedehearts årsrapporter: http://www.ucr.uu.se/swedeheart/index. Kvalitetsindex sjukhusens resultat 2013 och 2012 Det svenska kvalitetsregistret Swedeheart tar varje år fram ett kvalitetsindex över den svenska hjärtsjukvården. Kvalitetsindexet, som Hjärt-Lungfonden

Läs mer

För ytterligare information: Stefan Håkansson, pressekreterare Svenska kyrkan, E post:

För ytterligare information: Stefan Håkansson, pressekreterare Svenska kyrkan, E post: Andel som känner sig mycket eller ganska stressad inför julen. Andel som får lite eller mycket sämre humör i julruschen Gotland 22 Stockholm 30 Stockholm 21 Södermanland 30 Uppsala 21 Västernorrland 30

Läs mer

Medielista juni 2010 A-Ö Exempel på nytillkomna källor i Mediearkivet

Medielista juni 2010 A-Ö Exempel på nytillkomna källor i Mediearkivet Medielista juni 2010 A-Ö Exempel på nytillkomna källor i Mediearkivet Mediearkivet Svenska AB l Grev Turegatan 27, 4tr l 114 38 Stockholm l Org.nr.556570-6404 Tel +46 (0)8 505 147 00l Fax +46 (0)8 505

Läs mer

Tidning/Tidskrift Artikelformat Startdatum Slutdatum

Tidning/Tidskrift Artikelformat Startdatum Slutdatum Medielista nov 2009 Med reservation för ev. fel och ändringar. * Källan ej tillgänglig för utbildningsektorn. > Källan fortfarande tillgänglig i nytt leveransformat A-Ö Tidning/Tidskrift Artikelformat

Läs mer

Generated 2012-01-27

Generated 2012-01-27 Svenska tryckta tidningar (498) Nyhetsbyrå IPS (SE) Bevakning/Arkiv 2011-02-15 Nyhetsbyrån Direkt Bevakning/Arkiv 2006-10-05 Nyhetsbyrån SIX Bevakning/Arkiv 2008-08-29 Pressens Mediaservice Bevakning/Arkiv

Läs mer

Företagarpanelen Q Dalarnas län

Företagarpanelen Q Dalarnas län Företagarpanelen Q4 2014 s län Produktionen/försäljningsvolymen Produktionen/försäljningsvolymen, idag/för 6 mån sedan 100 90 6 4 80 33 31 70 60 Vet ej/ej svar 50 40 42 41 Högre Oförändrat Lägre 30 20

Läs mer

Billigt att bo dyrt att flytta

Billigt att bo dyrt att flytta Billigt att bo dyrt att flytta En undersökning från Länsförsäkringar 1 44 procent av de svenskar som äger sin bostad anser att de bor billigt Om du eller någon du känner egentligen vill flytta, men tvekar

Läs mer

Andel behöriga lärare

Andel behöriga lärare Andel behöriga lärare Svenska Matematik Engelska Kommun Totalt antal Andel behöriga % Kommun Totalt antal Andel behöriga % Kommun Totalt antal Andel behöriga % Åtvidaberg 13 100,0 Mariestad 16 100,0 Skellefteå

Läs mer

Radioundersökningar. Rapport II TNS Sifo. Radioundersökningar

Radioundersökningar. Rapport II TNS Sifo. Radioundersökningar Radioundersökningar Rapport II 2013 TNS Sifo Radioundersökningar TNS Sifo 2013 1526608 TNS Sifo Radioundersökningar Rapport II 2013, lokala områden Denna rapport omfattar data avseende radiolyssnandet

Läs mer

BRF-RESPONS ST LOKALA KARTLÄGGNINGAR FÖR ÖKAD FÖRSÄLJNING

BRF-RESPONS ST LOKALA KARTLÄGGNINGAR FÖR ÖKAD FÖRSÄLJNING BRF-RESPONS 2017 50 ST LOKALA KARTLÄGGNINGAR FÖR ÖKAD FÖRSÄLJNING BRF-RESPONS Säljstöd för er som vänder er till svenska bostadsrättsföreningar. Marknadsföringskampanj med Marknadsrespons För snabbare

Läs mer

Är du orolig för att du i framtiden inte kommer att klara dig på din pension? Undersökning från Länsförsäkringar november 2010

Är du orolig för att du i framtiden inte kommer att klara dig på din pension? Undersökning från Länsförsäkringar november 2010 Är du orolig för att du i framtiden inte kommer att klara dig på din pension? Undersökning från Länsförsäkringar november 2010 1 Sammanfattning 1 (2) En tredjedel av de svenskar som inte redan är pensionärer

Läs mer

Svårast vid bostadsköpet

Svårast vid bostadsköpet Svårast vid bostadsköpet Undersökning från Länsförsäkringar 1 Riksgenomsnitt 40% 35% 35% 30% 25% 1 1 5% 0% Hålla planerad budget Budgivningen Pappershanteringen Finansiering\bolån Att man måste ha kontakt

Läs mer

Kursnamn Kurstid Datum och starttid Ort Brandskyddsutbildning 3 timmar :00:00 Alingsås Brandskyddsutbildning 3 timmar

Kursnamn Kurstid Datum och starttid Ort Brandskyddsutbildning 3 timmar :00:00 Alingsås Brandskyddsutbildning 3 timmar Kursnamn Kurstid Datum och starttid Ort Brandskyddsutbildning 3 timmar 2015-02-02 09:00:00 Alingsås Brandskyddsutbildning 3 timmar 2015-03-02 09:00:00 Alingsås Brandskyddsutbildning 3 timmar 2015-04-07

Läs mer

Företagarpanelen Q Hallands län

Företagarpanelen Q Hallands län Företagarpanelen Q3 2014 s län Produktionen/försäljningsvolymen Produktionen/försäljningsvolymen, idag/för 6 mån sedan 100 90 5 2 80 34 40 70 60 Vet ej/ej svar 50 40 43 44 Högre Oförändrat Lägre 30 20

Läs mer

Var tredje svensk saknar eget pensionssparande. Undersökning av Länsförsäkringar 2008

Var tredje svensk saknar eget pensionssparande. Undersökning av Länsförsäkringar 2008 Var tredje svensk saknar eget pensionssparande Undersökning av Länsförsäkringar 200 Sammanfattning Drygt var tredje svensk pensionssparar inget alls. Vanligast är att spara upp till 1 000 kronor i månaden

Läs mer

Reklamintäkterna till journalistik faller

Reklamintäkterna till journalistik faller Tobias Egge, Camilla Minnhagen och Madeleine Thor* Reklamintäkterna till journalistik faller En studie av reklamintäkter hos svenska medier med nyhetsjournalistiskt innehåll 2008 2014 Inledning Medier

Läs mer

TNS SIFO Radioundersökningar Rapport III Projektnummer Ulf Haraldsson Siv Eriksson

TNS SIFO Radioundersökningar Rapport III Projektnummer Ulf Haraldsson Siv Eriksson TNS SIFO 114 78 Stockholm Sweden Visiting address Vasagatan 11 tel +46 (0)8 507 420 00 fax +46 (0)8 507 420 01 www.tns-sifo.se TNS SIFO Radioundersökningar Rapport III 2012 Projektnummer 1523870 Ulf Haraldsson

Läs mer

Medelålder och andel patienter som inte var medvetandesänkta vid ankomst till sjukhus.

Medelålder och andel patienter som inte var medvetandesänkta vid ankomst till sjukhus. WEBBTABELL 1 Medelålder och andel patienter som inte var medvetandesänkta vid ankomst till sjukhus. Sjukhus Medelålder, år Fullt vakna, Sjukhus Medelålder, år Fullt vakna, Akademiska 75 81 Alingsås 78

Läs mer

ST inom Försäkringskassan 2015-05-19 Avdelning 102

ST inom Försäkringskassan 2015-05-19 Avdelning 102 BESKRIVNING AV FÖRSÄKRINGSKASSANS ORGANISATION KOPPLAD TILL ORGANISATION FÖR PARTSSAMVERKAN OCH ÖVER VILKA SEKTIONER SOM ST:S MEDLEMMAR TILLHÖR Förteckningen ska tydliggöra hur FK:s organisation är kopplad

Läs mer

Grönytor och grönområden i och omkring tätorter 2005, slutgiltig version

Grönytor och grönområden i och omkring tätorter 2005, slutgiltig version MI 12 SM 1002 Grönytor och grönområden i och omkring tätorter 2005, slutgiltig version Tätorter med minst 10 000 invånare Green areas within and around localities 2005 I korta drag Här presenteras resultaten

Läs mer

Punktprevalensmätning vårdrelaterade infektioner Presseminarium

Punktprevalensmätning vårdrelaterade infektioner Presseminarium Punktprevalensmätning vårdrelaterade infektioner Presseminarium 2009-06-12 Svensk sjukvård i världsklass med medicinska resultat Hur ofta inträffar vårdskador? Sverige 8,6% Australien 10,6 16,6% Storbritannien

Läs mer

Krydda med siffror Smaka på kartan

Krydda med siffror Smaka på kartan Krydda med siffror Smaka på kartan Stefan Svanström Statistiska centralbyrån Avdelningen för regioner och miljö GIS i Västmanland Västerås Om SCB Statistik är en förutsättning för demokratin SCB är en

Läs mer

Pressmeddelande för Västerbotten. maj 2015

Pressmeddelande för Västerbotten. maj 2015 Pressmeddelande för Västerbotten maj 2015 Uppsala Stockholm Halland Stockholm Halland Västerbotten Jönköping Västerbotten Jönköping Dalarna Västra Götaland Norrbotten Kalmar Norrbotten Jämtland Kalmar

Läs mer

TNS SIFO Radioundersökningar Rapport IV Projektnummer Ulf Haraldsson & Ante Eriksson

TNS SIFO Radioundersökningar Rapport IV Projektnummer Ulf Haraldsson & Ante Eriksson TNS SIFO 114 78 Stockholm Sweden Visiting address Vasagatan 11 tel +46 (0)8 507 420 00 fax +46 (0)8 507 420 01 www.tns-sifo.se TNS SIFO Radioundersökningar Rapport IV 2009 Projektnummer 1518232 Ulf Haraldsson

Läs mer