Välkommen till våra aktiviteter! Hoppas vi får se dig under hösten. Styrelsen Unionen-Seniorerna Sydväst Eslöv-Lundsektionen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Välkommen till våra aktiviteter! Hoppas vi får se dig under hösten. Styrelsen Unionen-Seniorerna Sydväst Eslöv-Lundsektionen"

Transkript

1 - Hösten inleds med i Selmas fotspår i Landskrona - Besök hos Älskare och älskarinnor på Skarhults slott - Föredrag av Sofi Holmgren om biodling med Adopt a Bee - Ett besök hos Bilanpassning i Staffanstorp - Vi besöker Residenset i Malmö - Max IV eller MAXESS utställningen - Sedvanlig Gåsamarsch i Skrylle - Kosten och hälsan - Christer Borg kåserar om Östen Warnerbring - Julbordet - Dessutom har vi våra naturpromenader Välkommen till våra aktiviteter! Hoppas vi får se dig under hösten. Styrelsen Unionen-Seniorerna Sydväst Eslöv-Lundsektionen

2 Styrelsen: Elsbeth Nilsson ordförande Jörgen Holmgren kassör Kerstin Lindgren sekreterare Majken Sepponen ledamot Leif Jacobsson ledamot Roland Lilja ledamot Ingvar Thulin suppleant Lars Lindgren suppleant Elly Ekdahl suppleant Elsbeth Jörgen Kerstin Ingvar Leif Roland Majken Elly Valberedningen: Stig Nilsson Sune Cederpil INFORMATION OCH REGLER Kontakt: Unionen-Seniorerna Sydväst, Eslöv-Lundsektionen c/o Kerstin Lindgren Tel: Sandvägen 47 e-post: Genarp Bankgiro: Medlemsavgift: till vår förening är 60 kronor per år och medlem. Betalas till vårt bankgiro Medlemsavgift: Pensionärsmedlemskap i Unionen centralt, 100 kronor per år, ger dig tillgång till medlemsförsäkringar och tidningen Kollega. Faktureras separat av Unionen. Om du betalar via internetbank är det viktigt att du anger namn och adress. Om du flyttar: Snälla! Anmäl ny adress, telefon etc. Bara du kan ge oss din nya adress. Ingen annan gör det. Anmälningar: Vid aktiviteter med anmälan och max antal deltagare, gör vi en väntelista, när maxantalet är passerat. Vi ringer upp vid återbud. Anmälan i god tid gör vår planering lättare. Man kan alltid lämna återbud innan sista anmälningsdagen. Därefter är anmälan bindande. Medlem kan anmäla en icke medlem. Får du inte tag på den som tar emot anmälningen? Ring någon annan i styrelsen. Säg alltid till om du behöver speciell kost. Anmäl dig gärna tidigt! Vill du ha hjälp med transport? Tala om det för oss! Om man uteblir från aktivitet man anmält sig till eller avbokar för sent utan gott skäl, står man för föreningens kostnad. Upplysningar om aktiviteterna ges av den som tar emot anmälningarna.

3 Promenader i vår fria natur. Ungefär 3 kilometer. Start alltid kl Ingen anmälan. Vill du veta mer? Ring Roland Lilja telefon , mobil Är du tveksam om vädret? Ring och fråga innan du åker hemifrån. Tisdagen den 6 september kl gör vi en vandring i Selmas fotspår i Landskrona. Vandringen tar ungefär 2 timmar. Selma är naturligtvis Selma Lagerlöf, hon gjorde sin första tjänst som lärarinna i Landskrona. Vandringen går förbi där hon bodde, skolan, banken där hennes väninna Elise Malmros arbetade och bokhandeln där hon första gången träffade Anna Oom. Vi får höra om hennes vänner, om livet i skolan och hur hon närde sina författardrömmar. Selma Lagerlöf blev som första kvinna invald i Svenska Akademien och fick även som första kvinna Nobelpriset i litteratur 1909 för Gösta Berlings saga. Selma Lagerlöf deltog i kampen för kvinnlig rösträtt. Hon var även med och grundande Samfundet De nio. Det är en litterär akademi, som delar ut elva litterära priser. Hon var även aktiv inom kommunalpolitiken. Hon var alltså en mycket aktiv kvinna Vi träffas vid entrén till Landskronas museum, Kasernplan. Max 25 deltagare. Besöket är gratis. Anmälan senast den 1 september till Elsbeth Nilsson telefon , Mobil eller e-post: elsbeth.stig.nilsson@comhem.se. LUNCH på egen bekostnad ca 80 kr - Speakers Corner, Rådhustorget 3 Torsdagen den 15 september kl hälsar vi på i Skarhults slott och får en guidad rundtur. Besöket handlar om Älskare och älskarinnor - njutning och åtrå under 500 år. Utställningen löper från den första dildon för år sedan via kärleksbrev, men hur är det med kvinnornas behov? Vi bör känna till vår historia, mycket som vi tar för givet kämpade våra mormödrar och farmödrar för. Nu ser vi hur den kvinnliga friheten och hela vår standard, när det gäller jämställdhet, börjar bli ifrågasatt. Aborträtten börjar diskuteras i vissa länder, i Sverige vill vi införa delade bad tider. Därför är den här utställningen viktig. forts.

4 Sedan, som lök på laxen, skall det bli trevligt att få läsa t.ex. Napoleon Bonapartes romantiska kärleksbrev. Vi träffas på borggården. Max 25 deltagare. Kostnad 80 kr per person. Anmälan senast den 10 september till Elsbeth Nilsson telefon , mobil eller e-post: Det finns möjlighet till fika i slottet. Onsdagen den 21 september kl lyssnar vi på Sofi Holmgren när hon i ord och bild berättar om bi och biodling samt om EU-projektet Adopt a bee. Sofi börjar med att bjuda på provsmakning av honung. Därefter förmedlar Sofi allmänna kunskaper om bi och biodling. Nästa punkt blir fikapaus med bröd och kaffe. Sista punkt för dagen blir att Sofi redogör för EUprojektet Adopt a bee (= att adoptera ett bi), som startade Projektets syfte, framgångar och motgångar redovisas. Projektet har bl. a. levererat honungen till dagens provsmakning. Vi träffas på Vårvädersvägen 4 E i festlokalen på första våningen och som vanligt max 40 deltagare. Kostnad 30 kr. Anmäl dig senast den 15 september till Jörgen Holmgren e-post jorgenh43@hotmail.com eller telefon Idag är det dags att packa kaffekorgen med termos och grillkorv, så kör vi till Järavallen och promenerar en runda. Därefter äter vi en god korv och dricker en god kopp kaffe. Det är aldrig fel med lite mat efter en motionsrunda. Torsdagen den 6 oktober kl gör vi ett besök hos Bilanpassning i Staffanstorp - Önsvala allé 4 Bilanpassning i Staffanstorp är Sydsveriges ledande företag, när det gäller att skräddarsy bilar utifrån individens behov. Företaget har lösningarna för att just du skall bli fri och obunden. Full frihet och oberoende på samma villkor som alla andra. Bilanpassning i Staffanstorp satsar även på bilanpassningar speciellt för barn med en funktionsnedsättning. forts.

5 Företaget bygger om över 250 bilar varje år. Över 20 års erfarenhet och tusentals nöjda kunder är ett bevis på kvalitet. Besöket är gratis. Antalet besökare är begränsat till 25. Anmäl dig senast den 1 oktober till Elsbeth Nilsson, e-post elsbeth.stig.nilsson@comhem.se, telefon eller mobil Hitta dit: Vid Lunds södra avfart kör in på väg 108, följ 108 till strax efter rondell 2, vänd höger in på väg 11 och följ den till nästa rondell, vänd höger in på Västanväg, strax efter höger igen in på Önsvala allé. Torsdagen den 13 oktober mellan kl får vi en guidad visning av Residenset på Stortorget 1 i Malmö Residenset inrymmer bostad och besökslokaler för Landshövdingen i Malmöhus län. Byggnaden består av två sammanbyggda hus från slutet av 1500-talet. Efter en genomgripande ombyggnad av exteriören 1851 fick Residenset sitt nuvarande utseende. Interiören och inredningen har ändrats och byggts om mellan ägde Trekungamötet rum på Residenset med Nordens tre monarker Gustav V, Christian X och Haakon VII. Det finns en välkänd bild med de tre konungarna på balkongen. Residenset är idag ett statligt byggnadsminne. Besöket är gratis. Antalet besökare är begränsat till 25. Anmäl dig senast den 5 oktober till Elsbeth Nilsson, e-post elsbeth.stig.nilsson@comhem.se, telefon eller mobil Den 20 oktober kl bär det av till Torup. Vi träffas vid parkeringen utanför serveringen på backen. Nu är det dags att gå Dansbanerundan. Det är en skön skogspromenad. Kaffe kan man ta med sig eller handla på serveringen. Idag njuter vi av en skön promenad i Skrylle. Vi träffas utanför restaurangen kl Där finnas olika rundor att välja på. Några går 3 km andra går 1,5 km, valfriheten är alltid skön att ha. Efter turen finns möjlighet att fika eller äta ärtsoppa, det är ju torsdag. Det brukar vara pannkakor med vispgrädde till efterrätt. Ajajaj va gott!!

6 Ett besökscenter, som kommer att få namnet MAXESS, kan det vara av intresse? Vi får en guidad visning av utställningen den 2 november kl På besökscentret finns en utställning där både MAX IV, ESS och Science Village Scandinavia medverkar. Genom utställningen förklaras hur anläggningarna fungerar och berättar om den forskning som kommer att bedrivas där. Laboratoriet producerar röntgenstrålar av mycket hög intensitet och kvalitet. Det kommer många utländska forskare till MAXlaboratoriet varje år för att använda röntgenstrålarna till att göra osynligt synligt. Max IV-laboratoriet kommer att bli den mest briljanta röntgenkällan i världen. Det kommer att bli ett spännande besök, eftersom den senaste tillbyggnaden skall invigas i sommar. Max-lab. har funnits i mer än 25 år. Besökscentret ligger mellan Max IV och ESS i ett separat hus. Adressen är Odarslövs Mölla 274. Besöket är gratis! Vi träffas utanför på parkeringen. Antalet besökare är maximerat till 30 personer. Skulle vi bli många finns en möjlighet att få ytterligare en visning kl Anmälan senast den 25 oktober till Kerstin Lindgren e post: lindgren@mbox318.swipnet.se eller telefon Idag gås det Gåsamarsch i Skrylle kl Samling vid Restaurangen. Efter marschen blir det fika eller lunch. Sedan lottar vi ut 2016 års gås med en Majskyckling som tröstpris. 1 promenad i höst + Gåsamarschen + medlemskap = 1 lott i gåsalotteriet Den 14 november kl Kosten och hälsan. "Kostens betydelse för hälsan, Emily Sonestedt forskare inom nutritionsepidemiologi vid Lunds Universitet, berättar om kostens betydelse för hälsan. Gör kosten eller generna oss feta. Vi träffas på Vårvädersvägen 4 E i festlokalen, max antalet är 40. Efter föredraget dricker vi en kopp kaffe och äter en franskbrödbulle. Kostnad 30 kr. Anmälan senast den 9 november till Kerstin Lindgren e post: lindgren@mbox318.swipnet.se eller telefon

7 Torsdagen den 24 november kl kommer Christer Borg och kåserar om Östen med rösten Ett kåseri i ord, toner och bilder om sångaren, musikanten och underhållaren Östen Warnerbring, som avled 2006, 71 år gammal. Östen fick sitt genombrott i mitten av 60-talet, när många av hans skivor hamnade på Svensktoppens första plats och när han flera somrar i rad var den mest bokade artisten i folkparkerna. Han etablerade sig också som en av våra främsta krogshowartister. Senare under sin långa och framgångsrika karriär tog Östen Warnerbring avstånd från schlagerbranschen och gjorde sig i stället känd som en framstående vistolkare av bland andra Hjalmar Gullberg och Fritiof Nilsson Piraten. Christer Borg arbetade i 35 år som nöjesjournalist på Kvällsposten i Malmö och följde Östen under nästan hela hans karriär. Hösten 2015 utkom han med en nyskriven bok om Östen Warnerbring på KIRA Förlag, Östen med rösten sångare, musikant och underhållare. Vi träffas på Vårvädersvägen 4 E i festlokalen på första våningen och som vanligt max 40 deltagare. Efter föredraget kaffe och bulle. Kostnad 30 kr. Anmäl dig senast den 18 november till Elsbeth Nilsson, e-post elsbeth.stig.nilsson@comhem.se, telefon eller mobil Vår sista aktivitet för detta året den 7 december kl vårt uppskattade julbord på Hurva Gästis. Denna tradition som vi njuter av och längtar efter i höstmörkret. Nu vankas det allt och lite till av vad man kan önska sig när det gäller god mat och gott att dricka. Hurvas ungdomar brukar underhålla med sång innan vi åker hem. Mysigt! Julbordet kostar samma som förra året 300 kr för medlem och 360 för icke medlem. I priset ingår det stora julbordet samt lättöl och vatten. Dricka utöver detta betalar du själv. Anmäl dig senast den 28 november till Jörgen Holmgren e-post jorgenh43@hotmail.com eller telefon Nu önskar vi en GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR och på återseende i februari

8

Välkommen till våra aktiviteter! Hoppas vi får se dig under våren. Styrelsen Unionen-Seniorerna Sydväst Eslöv-Lundasektionen

Välkommen till våra aktiviteter! Hoppas vi får se dig under våren. Styrelsen Unionen-Seniorerna Sydväst Eslöv-Lundasektionen - Våren inleds med besök hos LTH och framtidens bil - Beskrivning av den nya lilla staden i staden - Brunnshög - Dr Glader - Årsmöte med Thomas Rosendahl - Äldre skånska dialektord - Statarmuseet i Torup

Läs mer

Välkommen till våra aktiviteter! Hoppas vi får se dig under våren. Styrelsen Unionen-Seniorerna Sydväst Eslöv-Lundsektionen

Välkommen till våra aktiviteter! Hoppas vi får se dig under våren. Styrelsen Unionen-Seniorerna Sydväst Eslöv-Lundsektionen - Våren inleds med släktforskning - Örtofta sockerbruksmuseum har mycket att visa - Årsmöte med Sven-Erik Alhem - Vi besöker Malmö Chokladfabrik - Autoseum med lyxbilar - En guidad tur i Alnarpsparken

Läs mer

Unionen Seniorerna Sydväst Eslöv-Lund

Unionen Seniorerna Sydväst Eslöv-Lund Unionen Seniorerna Sydväst Eslöv-Lund - Hösten inleds med en promenad i Alnarpsparken - Besök på Malmö Opera - Digital säkerhet - John Erik Hahne f.d. säpoinspektör och livvakt till Olof Palme - Skånemöllan

Läs mer

Välkommen till våra aktiviteter! Hoppas vi får se dig under våren. Styrelsen Unionen-Seniorerna Sydväst Eslöv-Lundsektionen

Välkommen till våra aktiviteter! Hoppas vi får se dig under våren. Styrelsen Unionen-Seniorerna Sydväst Eslöv-Lundsektionen - Våren inleds med besök på Malmöhus museum - Sven-Åke Clausson berättar om Skånes järnvägar i ord och bild - På årsmötet får vi besök av Marianne Söderberg - Besöker polisrytteriet i Malmö - Vi gör en

Läs mer

Välkommen till våra aktiviteter! Hoppas vi får se dig under hösten. Styrelsen Unionen-Seniorerna Sydväst Eslöv-Lundsektionen

Välkommen till våra aktiviteter! Hoppas vi får se dig under hösten. Styrelsen Unionen-Seniorerna Sydväst Eslöv-Lundsektionen - Hösten inleds med besök på Emmaljunga skofabrik - Vi besöker Tropikariet i Helsingborg - Guidad tur på Örtofta värmeverk - Vi besöker SYSAV i Malmö - Spännande information av SMHI i Malmö - Föredrag

Läs mer

Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2015

Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2015 Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2015 Kära Unionen-Senior! Välkommen till en ny termin! Vi hoppas att du ska finna höstens program attraktivt! Fredriksdals köksträdgård Utfärd till Wanås

Läs mer

Vårprogram seniorer väst

Vårprogram seniorer väst seniorer väst Vårprogram 2019 - Våren inleds i slutet av februari med en resa till Gekås i Ullared - Vårt årsmöte följer i mars - Vi avslutar vårprogrammet i maj med en fin resa till Herrljunga - För mer

Läs mer

Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2016

Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2016 Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2016 Kära Unionen-Senior, Här kommer höstens program. Vi hoppas att du ska finna våra aktiviteter intressanta! Välkommen till en ny termin! Augusti: September:

Läs mer

Välkommen till våra aktiviteter! Hoppas vi får se dig under våren. Styrelsen Unionen-Seniorerna Sydväst Eslöv-Lundsektionen

Välkommen till våra aktiviteter! Hoppas vi får se dig under våren. Styrelsen Unionen-Seniorerna Sydväst Eslöv-Lundsektionen - Våren inleds med Alla var där Var? - Besök hos KåKå - Palmes livvakt - Årsmöte med Bengt Roslund - Söderströms Bil - Ystads militärmuseum - Kalkbrottet - Medeltidens Lund - Laxavandring - Bussresa till

Läs mer

Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg VÅRPROGRAM 2016

Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg VÅRPROGRAM 2016 Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg VÅRPROGRAM 2016 Kära Unionen-Senior, Välkommen till en ny termin! Vi hoppas att du ska finna vårens och sommarens aktiviteter intressanta! 20 januari: Information

Läs mer

Välkommen till oss och våra aktiviteter i vår!

Välkommen till oss och våra aktiviteter i vår! Vårens höjdpunkt är kryssningen till Oslo i maj. Du anmäler dig senast den 30/1! Vi får besök av närpolisen i Lund i januari. Också med tidig anmälan. Zoologiska museet kommer att stängas under 2011. Vi

Läs mer

Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2017

Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2017 Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2017 Kära Unionen-Senior, Här kommer höstens program. Vi hoppas att du ska finna våra aktiviteter intressanta! Välkommen till en ny termin! 24 augusti:

Läs mer

Nyhetsbrev Nr 3-2009

Nyhetsbrev Nr 3-2009 1 Nyhetsbrev Nr 3-2009 2009-08-18 Information till medlemmar inom KLF Göteborgskretsen Ordföranden har ordet Nu när sommaren 2009 går mot sitt slut och de flesta lönearbetare har avslutat sin semester

Läs mer

Vårprogram UNIONEN-SENIORERNA SYDVÄST Malmösektionen Axel Danielssons väg Malmö MALMÖ MUSEUM ÖSTEN MED RÖSTEN

Vårprogram UNIONEN-SENIORERNA SYDVÄST Malmösektionen Axel Danielssons väg Malmö MALMÖ MUSEUM ÖSTEN MED RÖSTEN UNIONEN-SENIORERNA SYDVÄST Malmösektionen Axel Danielssons väg 195 215 82 Malmö Vårprogram 2017 MALMÖ MUSEUM Gör ett besök på Malmö Museums nya akvarieavdelning tillsammans med oss och få information om

Läs mer

Vårprogram Missa inte alla vårens inspirerande konstaktiviteter. Vi ser fram emot att träffa dig och dina styrelsekamrater.

Vårprogram Missa inte alla vårens inspirerande konstaktiviteter. Vi ser fram emot att träffa dig och dina styrelsekamrater. Vårprogram 2016 Missa inte alla vårens inspirerande konstaktiviteter. Vi ser fram emot att träffa dig och dina styrelsekamrater. Hela styrelsen önskar er välkomna Onsdag 9 mars Konst som berör Föredrag

Läs mer

Fritidsnytt. Nr 2/2013

Fritidsnytt. Nr 2/2013 Fritidsnytt Nr 2/2013 Här kommer höstens program! Här kommer en del av de aktiviteter som erbjuds denna termin. Det finns aktiviteter som du känner igen sedan innan, och vi erbjuder nya cirklar som vi

Läs mer

Medlemsblad. Nr 2 Årg. 21 (2012) Bästa medlemmar!

Medlemsblad. Nr 2 Årg. 21 (2012) Bästa medlemmar! Medlemsblad Nr 2 Årg. 21 (2012) Bästa medlemmar! Till vår förenings 21:a årsmöte, den 12:e mars, hade 75 medlemmar infunnit sig. Efter årsmötesförhandlingarna höll vår inbjudne föreläsare, Gunnar Henningsson,

Läs mer

Medlemsblad. Bästa medlemmar! Nr 3 Årg. 22 (2013)

Medlemsblad. Bästa medlemmar! Nr 3 Årg. 22 (2013) Medlemsblad Nr 3 Årg. 22 (2013) Bästa medlemmar! Våren blev sen, kall och efterlängtad. Trots mångas misströstan infann den sig till slut, som alltid. Måndagen den 22:e april blev vi guidade på den nybyggda

Läs mer

Program för hösten 2018

Program för hösten 2018 Program för hösten 2018 Medlemsinformation. Vi vill att så många som möjligt anmäler sin e-postadress. Då sänder vi utskicken via den. Vi bidrar också alla till att minska miljöbelastningen genom minskad

Läs mer

SPF Högsboseniorerna. Foto Sia Magnusson

SPF Högsboseniorerna. Foto Sia Magnusson SPF Högsboseniorerna Foto Sia Magnusson PROGRAM VÅREN 2014 Göteborg i januari 2014 Hjärtligt välkomna till ett nytt verksamhetsår! Vi fortsätter att ha våra månadsmöten på onsdagar. Vi startar klockan

Läs mer

Har du/ni betalat? Vi har inte fått in medlemsavgiften från alla.

Har du/ni betalat? Vi har inte fått in medlemsavgiften från alla. 2016-06-08 Hej alla trädgårdsvänner! Välkommen att ta del av sommarens program! Vi ber om ursäkt att vi inte skickat ut tidigare men hoppas ni har överseende med det! Kika in på föreningens hemsida & Facebook!

Läs mer

KINDA SPF PROGRAM VÅR-SOMMAR 2018 VARMT VÄLKOMMEN!!!!!!

KINDA SPF PROGRAM VÅR-SOMMAR 2018 VARMT VÄLKOMMEN!!!!!! KINDA SPF PROGRAM VÅR-SOMMAR 2018 VARMT VÄLKOMMEN!!!!!! Tisdag 13 mars kl 13.30 Kättilstad församlingshem Vikten av en god munhälsa Information av tandhygienist från Folktandvården. Einar Samuelsson med

Läs mer

2/ GEMENSAM SOLBUSSRESA TILL

2/ GEMENSAM SOLBUSSRESA TILL APRIL 2019 Dag Datum Tid Aktiviteter Måndag 1/4 Ewa har gymnastik på Enliden på fm. V.14 Tisdag 2/4 09.30 GEMENSAM SOLBUSSRESA TILL ÖLAND Start på Ekåsen kl.09.30, sedan hämtar vi upp på Äringen och Frikadellen.

Läs mer

Vattenfalls Veteraner i Stockholm PROGRAM FÖR HÖSTEN - VINTERN 2015/2016. Välkommen med! Onsdagar 9 september 16 december kl.

Vattenfalls Veteraner i Stockholm PROGRAM FÖR HÖSTEN - VINTERN 2015/2016. Välkommen med! Onsdagar 9 september 16 december kl. Vattenfalls Veteraner i Stockholm PROGRAM FÖR HÖSTEN - VINTERN 2015/2016 Välkommen med! Onsdagar 9 september 16 december kl. 11-12 Gymnastik Plats: Hässelby Strands kyrkas motionslokal Avgift: 100:- per

Läs mer

Program för hösten 2019

Program för hösten 2019 Program för hösten 2019 Medlemsinformation. Vi vill att så många som möjligt anmäler sin e-postadress. Då sänder vi utskicken via den. Vi bidrar också alla till att minska miljöbelastningen genom minskad

Läs mer

Fritidskatalog Våren 2010

Fritidskatalog Våren 2010 Fritidskatalog Våren 2010 HEJ! I denna katalog hittar du vårens fritidsaktiviteter. Hoppas att du ska hitta något som du tycker är roligt. Vi ser fram emot att så många som möjligt kan komma och ha kul

Läs mer

Din Fritid Våren 2016

Din Fritid Våren 2016 Vård- och omsorgsförvaltningen Stöd och aktivering för personer med funktionsnedsättning Fritidsverksamhet Din Fritid Våren 2016 Fritidsverksamhet för ungdomar och vuxna Innehåll Information Fritidsverksamheten....

Läs mer

Medelpunkten. en social mötesplats för seniorer och frivilliga. Foto Taina Ahola

Medelpunkten. en social mötesplats för seniorer och frivilliga. Foto Taina Ahola Medelpunkten en social mötesplats för seniorer och frivilliga Foto Taina Ahola September 2015 ANSLAGSTAVLAN Seniorveckan 13-18 september Seniorveckan invigs söndagen den 13 september av kommunstyrelsens

Läs mer

Selma Lagerlöf Ett liv

Selma Lagerlöf Ett liv ARBETSMATERIAL FÖR ELEVEN ORDLISTA änka (sida 6, rad 14) en gift kvinna som förlorat sin man svärfar (sida 12, rad 8) pappa till din fru eller man pjäs (sida 12, rad 6) föreställning på teater myndig (sida

Läs mer

Program Våren SPF Seniorerna Lundby Vårprogram 2019

Program Våren SPF Seniorerna Lundby Vårprogram 2019 1 Program Våren 2019 2 Program för våra månadsmöten Vi träffas på våra månadsmöten den tredje torsdagen i månaden, kl 12.00. Vi träffas i Samlingslokalen Granngården, Wieselgrensgatan 11, våning 2, hiss

Läs mer

Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2013

Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2013 Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2013 FRITIDEN Hej! Här kommer Höst - programmet 2013. Bläddra igenom och du hittar säkert något du kan vara med på. Tänk på att anmäla er i tid. Thord Nilsson Tel: 0346-88

Läs mer

Tisdag 15 mars klockan 16.00-19.00 Drop in på biblioteket i S Sandby, Fritidsgatan 2, S Sandby tel. 046-35 64 33

Tisdag 15 mars klockan 16.00-19.00 Drop in på biblioteket i S Sandby, Fritidsgatan 2, S Sandby tel. 046-35 64 33 Dalbybygdens Släkt- och Folklivsforskarförening Aktiviteter under 2016 Reservation för eventuella ändringar och tillägg samt ändringar av tider. Information om ändringar sker genom uppdateringar via vårt

Läs mer

Foto: Medsamredaktionen. Fritidsbladet Aktiviteter sommaren 2018

Foto: Medsamredaktionen. Fritidsbladet Aktiviteter sommaren 2018 Foto: Medsamredaktionen Fritidsbladet Aktiviteter sommaren 2018 Aktivitetsinformation Bokning Ange alltid födelsenummer (underlag till faktureringen), adress, samt telefonnummer, när du anmäler dig till

Läs mer

DHR Ängelholm NR. 2. 2014

DHR Ängelholm NR. 2. 2014 DHR Ängelholm NR. 2. 2014 DHR ÄNGELHOLM. dhr.angelholm@gmail.com MOBIL. 070 58 180 51 ORGANISATIONSNR: 839400-5931 BANKGIRO: 414-8698 Hemsida. dhr-angelholm.se ORDFÖRANDE. OVE JANSSON TEL. 0435-216 94

Läs mer

Höstprogram 2014. Torsdag 4 september. Tisdag 30 september. Helgen 4-5 oktober. Onsdag 5 november. Onsdag 12 november. Torsdag 20 november

Höstprogram 2014. Torsdag 4 september. Tisdag 30 september. Helgen 4-5 oktober. Onsdag 5 november. Onsdag 12 november. Torsdag 20 november Höstprogram 2014 Torsdag 4 september Tisdag 30 september Helgen 4-5 oktober Onsdag 5 november Onsdag 12 november Torsdag 20 november Dramat i Arles - om van Gogh, Gaugin och Bernhard Föredrag av intendent

Läs mer

Programblad Hösten 2019

Programblad Hösten 2019 Föreningslokal: E-mail: Eskilsgatan 8 A, 432 45 Varberg Telefon: 0340-62 79 78 info@varberg.hjart-lung.se Hemsida: Bankgiro: 681-1376 www.hjart-lung.se/varberg OBS! Kansliet är öppet på torsdagar kl. 10.00-11.00.

Läs mer

Fritidsbladet. Aktiviteter

Fritidsbladet. Aktiviteter Fritidsbladet Aktiviteter Sommar 2015 Aktivitetsinformation Bokning Ange alltid namn födelsenummer (underlag till faktureringen), adress, samt telefonnummer, när du anmäler dig till en aktivitet. Du måste

Läs mer

Årsmöte i Barsebäcksverkets Seniorklubb i Nya Infocenter den 18 februari 2010

Årsmöte i Barsebäcksverkets Seniorklubb i Nya Infocenter den 18 februari 2010 Årsmöte i Barsebäcksverkets Seniorklubb i Nya Infocenter den 18 februari 2010 Innan mötesförhandlingarna inleddes hölls en tyst minut för medlemmar som avlidit under år 2009. Närvarande: 56 medlemmar 1

Läs mer

PROGRAM HÖSTEN 2015 VÄLKOMNA!

PROGRAM HÖSTEN 2015 VÄLKOMNA! PROGRAM HÖSTEN 2015 VÄLKOMNA! Innehållsförteckning Sida Innehåll 2.... Innehållsförteckning. 3.... Ordföranden har ordet och Kanelbullens Konditori. 4.... Medlems och styrelsemöten, Prima Liv, PRO Café.

Läs mer

Vattenfalls Veteraner i Stockholm PROGRAM FÖR HÖSTEN 2014 VINTERN 2015

Vattenfalls Veteraner i Stockholm PROGRAM FÖR HÖSTEN 2014 VINTERN 2015 Vattenfalls Veteraner i Stockholm PROGRAM FÖR HÖSTEN 2014 VINTERN 2015 Välkommen med! Torsdag 28 augusti kl. 11.00 Besök Kungliga slottet Följ med på en guidad visning av Representationsvåningarna på Kungliga

Läs mer

BJÖRKEKÄRR. Vårprogram SPF Seniorerna Björkekärr. har månadsmöten andra torsdagen i månaden kl 16:00 på. Björkekärrshus

BJÖRKEKÄRR. Vårprogram SPF Seniorerna Björkekärr. har månadsmöten andra torsdagen i månaden kl 16:00 på. Björkekärrshus BJÖRKEKÄRR Vårprogram 2018 SPF Seniorerna Björkekärr har månadsmöten andra torsdagen i månaden kl 16:00 på Björkekärrshus Rosendalsgatan 10 i Björkekärr Alla är hjärtligt välkommna 1 Månadsmöten våren

Läs mer

DHR Ängelholm NR. 3. 2015

DHR Ängelholm NR. 3. 2015 DHR Ängelholm NR. 3. 2015 Utsikt från hotellets altan på sommarresan 2015 i Bohuslän ORDFÖRANDE. OVE JANSSON TEL. 0435-216 94 MOBIL. 070 52 169 41 STYRELSELEDAMÖTER. MARIANNE WINSTEDT 0431-187 57 MOBIL.

Läs mer

50- o 60-talen är aktuella, liksom studiebesök på Länsmuseet. Matlagning-boule-canasta. Det blir Lucia i år också!

50- o 60-talen är aktuella, liksom studiebesök på Länsmuseet. Matlagning-boule-canasta. Det blir Lucia i år också! Höstens program 2015 Gävle Vi har hört dom förut - men dom kommer igen Två Gävle-kändisar som har mycket att berätta! 50- o 60-talen är aktuella, liksom studiebesök på Länsmuseet. Matlagning-boule-canasta.

Läs mer

Resedagbok. Studieresa Limousin- och Blondeföreningen

Resedagbok. Studieresa Limousin- och Blondeföreningen Resedagbok Studieresa Limousin- och Blondeföreningen - onsdag 24 juli 2013 07:59 Äntligen på väg! Några hade hoppat på redan i Varberg och resten hoppade på på Erikslund utanför Ängelholm. Totalt är 26

Läs mer

Medlemsmötet den 8:e november på Värbygården i Bara samlade 35 medlemmar som fick ett första smakprov på Lars-Åke Holsts bok om Sturups flygplats.

Medlemsmötet den 8:e november på Värbygården i Bara samlade 35 medlemmar som fick ett första smakprov på Lars-Åke Holsts bok om Sturups flygplats. Medlemsblad Nr 4, Årg. 19 (2010) Bästa medlemmar Så är det nu åter höst och rusk, efter en varm, solig och torr sommar. Vi kan glädjas över att höstens program har varit till belåtenhet. I varje fall har

Läs mer

Fyrbodals-Nytt. Fyrbodals Fibromyalgiförening. Nr 1, våren 2016 Årgång 2

Fyrbodals-Nytt. Fyrbodals Fibromyalgiförening. Nr 1, våren 2016 Årgång 2 Fyrbodals-Nytt Fyrbodals Fibromyalgiförening Nr 1, våren 2016 Årgång 2 Fyrbodals-Nytt nr 2 våren 2016 Hej alla medlemmar! Vi hoppas att ni alla har haft en bra höst och en skön och avkopplande julledighet!

Läs mer

Norrbottens Innebandyförbund

Norrbottens Innebandyförbund Sidan 1 (6) Program/Tider: 09.00 09.15 Samling kaffe & smörgås 09.15 11.00 Dialog/diskussion om Domarkåren, arbetsmiljö, Saker som hänt hittills under säsongen, utvärdering, Enkäter, m.m. 11.00 12.30 Domarbiten

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte år 2016 i AstraZeneca Seniorerna Lund

Protokoll fört vid årsmöte år 2016 i AstraZeneca Seniorerna Lund Protokoll fört vid årsmöte år 2016 i AstraZeneca Seniorerna Lund Tid: fredagen den 5 februari 2016 kl 11.45-12.30 Plats: Hörsalen, Medicon Village Deltagare: 70 medlemmar Kjellåke Lindberg hälsade samtliga

Läs mer

Program 2010 Trikumo MED RESERVATION FÖR ÄNDRINGAR! Hälso- och klimatjakten Fortsätter under våren och avslutas den 16 maj.

Program 2010 Trikumo MED RESERVATION FÖR ÄNDRINGAR! Hälso- och klimatjakten Fortsätter under våren och avslutas den 16 maj. Trikumo Hej! vänder sig till dig som är anställd på minst 40% inom kommunen, Borgholm Energi samt Ölands Kommunalförbund. Vi har planerat mycket inför 2010! Här kan ni läsa om alla våra aktiviteter, resor

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Verksamhetsåret 2015 Dagordning för årsmötet den 16 februari 2016 1 Mötets öppnande 2 Parentation 3 Godkännande av dagordning 4 Nya medlemmar hälsas välkomna 5 Val av ordförande för

Läs mer

Söndagen den 21 mars håller vi årsmötesförhandlingar på Hotell Nissastigen i Gislaved.

Söndagen den 21 mars håller vi årsmötesförhandlingar på Hotell Nissastigen i Gislaved. Kallelse till ILCO:s årsmöte 2010 Söndagen den 21 mars håller vi årsmötesförhandlingar på Hotell Nissastigen i Gislaved. 10.30 Kaffe och fralla 11.00 Sedvanliga årsmötesförhandlingar 12.30 Lunch 13.30

Läs mer

BJÖRKEKÄRR. Vårprogram SPF Seniorerna Björkekärr. har månadsmöten andra torsdagen i månaden kl 16:00 på. Björkekärrshus

BJÖRKEKÄRR. Vårprogram SPF Seniorerna Björkekärr. har månadsmöten andra torsdagen i månaden kl 16:00 på. Björkekärrshus BJÖRKEKÄRR Vårprogram 2019 Väggmålning Spånkullen 11, Ewa Leyman SPF Seniorerna Björkekärr har månadsmöten andra torsdagen i månaden kl 16:00 på Björkekärrshus Rosendalsgatan 10 i Björkekärr Alla är hjärtligt

Läs mer

CeliakiNytt NUMMER Trevlig aktiv höst!

CeliakiNytt NUMMER Trevlig aktiv höst! CeliakiNytt NUMMER 2 2018 Trevlig aktiv höst! INNEHÅLL/AKTUELLT/KOMMANDE AKTIVITETER INNEHÅLL och aktuellt Innehåll i CeliakiNytt, nr. 2, 2018: 2. Innehåll/aktuellt/framsidan Mat för livet mässan 3. Kommande

Läs mer

Hösten 2015. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Grillning vid Glänninge. Och annat kul

Hösten 2015. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Grillning vid Glänninge. Och annat kul Hösten 2015 Dans Bowling Musikcafé Simning Disco Grillning vid Glänninge Och annat kul I Samarbete med bl a Fub Laholm, Höks Hi, Fritid Halmstad, m fl. Hej! Från och med den 1:e januari 2015 finns fritidsprogrammet

Läs mer

DHR Ängelholm NR. 1. 2015

DHR Ängelholm NR. 1. 2015 DHR Ängelholm NR. 1. 2015 ORDFÖRANDE. OVE JANSSON TEL. 0435-216 94 MOBIL. 070 52 169 41 STYRELSELEDAMÖTER. MARIANNE WINSTEDT 0431-187 57 MOBIL. 076 05 905 09 LIZ LINDEROS TEL. 042-598 75 MOBIL. 073 66

Läs mer

Prislista 2015. Gotlands Museum

Prislista 2015. Gotlands Museum Prislista 2015 Gotlands Museum Entréer Fornsalen Studerande och grupp (över 10 pers.) Besökare under 19 år Gotlands Konstmuseum Studerande och grupp (över 10 pers.) Besökare under 19 år Kombibiljett -

Läs mer

Medlemsavgiften betalas från och med nu in till Riksförbundet. Därför får du ingen PlusGiro-avi med programmet i fortsättningen.

Medlemsavgiften betalas från och med nu in till Riksförbundet. Därför får du ingen PlusGiro-avi med programmet i fortsättningen. Adress Vårvädersvägen 4 D, 22227 Lund Expeditionstid onsdag 10.00 12.00. Vi har sommarstängt 22/6 17/8 Telefon 046 211 49 90 E-post info@lund.hjart-lung.se PlusGiro 13 58 61 3 Nyhet! Medlemsavgiften betalas

Läs mer

Fritidsprogram. Maj augusti 2017

Fritidsprogram. Maj augusti 2017 Fritidsprogram Maj augusti 2017 Disco på Berget. Fredag 5 maj. DJ: Jajja KOSTNAD 50 kronor Personal går in gratis! Fika och godisförsäljning finns! TID OCH PLATS Fredag 5 maj Klockan: 18.30-21.00 Kvällsverksamheten

Läs mer

MED RESERVATION FÖR ÄNDRINGAR!

MED RESERVATION FÖR ÄNDRINGAR! Trikumo Hej! vänder sig till dig som är anställd på minst 40% inom kommunen, Borgholm Energi samt Ölands Kommunalförbund. Mer information om exakta tider och prisuppgifter kommer senare på Trikumo s hemsida.

Läs mer

Tillägg till. Årsprogrammet. för. Billdalsseniorerna. September-December

Tillägg till. Årsprogrammet. för. Billdalsseniorerna. September-December Tillägg till Årsprogrammet för Billdalsseniorerna September-December 2017 Månadsmöten Vi träffas första onsdagen i månaden kl. 10.30 i Billdals kyrka. Vi lyssnar på ett föredrag eller underhållning, dricker

Läs mer

Program för Våren 2015

Program för Våren 2015 Program för Våren 2015 Säkert vårtecken M/S Lagaholm Föreningslokal / Besöksadress Doktorsstigen 2 312 31 Laholm Öppet, Måndag - Torsdag 09.30-13.30 Kansliet: 0430-10088 E-post ordförande:claes@surfia.nu

Läs mer

Programblad Höst och vinter 2018

Programblad Höst och vinter 2018 Föreningslokal: Eskilsgatan 8 A, 432 45 Varberg Telefon: 0340-62 79 78 Bankgiro: 681-1376 E-mail: Hemsida: info@varberg.hjart-lung.se www.hjart-lung.se/varberg Programblad Höst och vinter 2018 OBS! Kansliet

Läs mer

Styrelsemedlemmar SPRÅKTRÄFF. Gun-Britt Delsvik Svensson, ordf

Styrelsemedlemmar SPRÅKTRÄFF. Gun-Britt Delsvik Svensson, ordf PROGRAM HÖSTEN 2017 Öppet hus och telefontid måndagar 10:00 13:00 Telefon: 0302-135 75 Besöksadress: Alingsåsvägen 1 443 35 Lerum e-post: lerum@pro.se BG 398-8938 Sommarstängt fr.o.m 13 juni t.o.m 6 augusti

Läs mer

Sommarkul med Ungdomsgården Fenix!

Sommarkul med Ungdomsgården Fenix! snämnden Sommarkul med! Anmäl dig idag till sommarens roligaste veckor! Tillsammans provar vi på nya spännande ativiteter, träffar nya kompisar och lär oss nya saker. Kom och var med på sommarens absolut

Läs mer

SPF Högsboseniorerna. Foto Sia Magnusson

SPF Högsboseniorerna. Foto Sia Magnusson SPF Högsboseniorerna Foto Sia Magnusson PROGRAM HÖSTEN 2014 Göteborg i augusti 2014 Hjärtligt välkomna tillbaka efter sommaruppehållet! Hoppas att ni alla kunnat njuta av den sköna sommaren. En i mitt

Läs mer

Besök i Norrrköpings konstmuseum

Besök i Norrrköpings konstmuseum ÅRSKALENDER 2011 1 Besök i Norrrköpings konstmuseum Den 13 april besökte vi Norrköpings Konstmuseum, som visade en utställning av konstnären Karl Axel Pehrson Med naturen som utgångspunkt kombinerat med

Läs mer

Vi återkommer med dagordning i god tid före den 31 augusti. Har ni frågor som ni redan nu vill ta upp kan ni notera dessa på anmälningsblanketten.

Vi återkommer med dagordning i god tid före den 31 augusti. Har ni frågor som ni redan nu vill ta upp kan ni notera dessa på anmälningsblanketten. Malmö 2007-05-22 Till berörda hästägareföreningar Inbjudan till Sydträffen och Sydkampen fredagen den 31 augusti 2007. Sydträffen anordnas i år på 100 års - jubilerande Jägersro. Vi bifogar program och

Läs mer

Medelpunkten en social mötesplats för seniorer och frivilliga

Medelpunkten en social mötesplats för seniorer och frivilliga 1 Medelpunkten en social mötesplats för seniorer och frivilliga Foto Taina Ahola September 2014 1 ANSLAGSTAVLAN Seniorveckan inleds den 7 september kl.14.00 med tal av Liliana Lindström och lite barsnack

Läs mer

KARLSTAD CENTRUM PROGRAM Dina förmåner som medlem

KARLSTAD CENTRUM PROGRAM Dina förmåner som medlem KARLSTAD CENTRUM PROGRAM 2019 Dina förmåner som medlem Rätt att delta i vår förenings samtliga aktiviteter Tidningen Pensionären - 9 nummer PRO Mervärde rabatter Rabatt på SJ och Ålandsfärjorna Försäkringar

Läs mer

Programblad Vår - Sommar 2015

Programblad Vår - Sommar 2015 Föreningslokal: E-mail: Eskilsgatan 8 A, 432 45 Varberg Telefon: 0340-62 79 78, info@varberg.hjart-lung.se Hemsida: www.hjart-lung.se/varberg Bankgiro: 681-1376 Medlemsavgift 150: - per år, faktureras

Läs mer

Verksamhetsberättelse för år 2013.

Verksamhetsberättelse för år 2013. Verksamhetsberättelse för år 2013. Styrelsen för HjärtLung i Kalmar får härmed avge följande berättelse för verksamhetsåret 2013. Styrelse och funktionärer. Ordförande: Per-Olof Rossberg. Vice ordförande:

Läs mer

Vill Du studera - resa uppleva?

Vill Du studera - resa uppleva? Brukspensionärerna Finspång Vill Du studera - resa uppleva? Idag har Du chansen att meddela oss Dina förväntningar och önskningar om studiecirklar, mötesprogram, resor och andra upplevelser! Det ligger

Läs mer

Finjasjöns strand vid Skyrup. Nära naturen vid ås & sjö. www.matterodsbyalag.se. Byabladet 2014 Nr 2

Finjasjöns strand vid Skyrup. Nära naturen vid ås & sjö. www.matterodsbyalag.se. Byabladet 2014 Nr 2 Finjasjöns strand vid Skyrup Nära naturen vid ås & sjö www.matterodsbyalag.se Byabladet 2014 Nr 2 Aktiviteter 2014 12 maj Trivselkväll vid Agdas stuga kl 18,00. Vårstädning av stugan och i trädgården.

Läs mer

Vårprogram 2015 med tema Arbetets konst

Vårprogram 2015 med tema Arbetets konst Vårprogram 2015 med tema Arbetets konst Sveriges Konstföreningar har Arbetets konst som konstbildningstema för året. Vi i Göteborgsdistriktet har valt att följa detta tema för vårens aktiviteter. Vi ser

Läs mer

DHR Ängelholm NR

DHR Ängelholm NR DHR Ängelholm NR. 1. 2017 DHR ÄNGELHOLM. dhr.angelholm@gmail.com MOBIL. 070 58 180 51 ORGANISATIONSNR: 839400-5931 BANKGIRO: 414-8698 Hemsida. dhr-angelholm.se DHR Ängelholm Åsbogatan 40 26251 Ängelholm.

Läs mer

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Hänt under 2015. Januari Medlemsträff Torsdagen den 22 januari träffades medlemmar i föreningen med temat 60-talet i ord och ton. Sven Thomson berättade minnen och spelade musik från 60-talet. Många minnen

Läs mer

Program våren Fängslande Berättelser. Vårupptakt. Årsmöte till Klassiska toner. Deckare i Gävlemiljö av Mikael Ressem

Program våren Fängslande Berättelser. Vårupptakt. Årsmöte till Klassiska toner. Deckare i Gävlemiljö av Mikael Ressem Program våren 2018 Föreningen präglas av nyckelorden GLÄDJE KVALITET GEMENSKAP Gamla som nya lemmar är Välkomna! Vårupptakt Sören Rydgren och hans dragspel Fängslande Berättelser Katarina Kallings Deckare

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL MUSIKSCENEN CAFÉ KATARINA Vi har öppet kl 18-20

VÄLKOMMEN TILL MUSIKSCENEN CAFÉ KATARINA Vi har öppet kl 18-20 VÄLKOMMEN TILL MUSIKSCENEN CAFÉ KATARINA Vi har öppet kl 18-20 15 maj Vårens sista kvällscafé blir en riktig fest! Show med The Fantastic Four The Fantastic Four kommer direkt från Hollywood till Café

Läs mer

Detta händer i Fritiden i december:

Detta händer i Fritiden i december: Detta händer i Fritiden i december: OMS Fritid Alvesta 2018 Hej! Nästa utskick från fritiden blir i januari 2019. Man hittar information & aktiviteter från fritiden på Alvesta kommuns hemsida. (omsorg

Läs mer

Program hösten Jeepläkare i Kenya berättar. Pegasus spelar miniteater. Grannarna underhåller på höstens fest. Lucia ger oss adventskänsla

Program hösten Jeepläkare i Kenya berättar. Pegasus spelar miniteater. Grannarna underhåller på höstens fest. Lucia ger oss adventskänsla Program hösten 2018 Föreningen präglas av nyckelorden GLÄDJE KVALITET GEMENSKAP Gamla som nya medlemmar är Välkomna! Jeepläkare i Kenya berättar Pegasus spelar miniteater Grannarna underhåller på höstens

Läs mer

Onsdag 27/5 13:00-16:00. 13:30 Kortspel

Onsdag 27/5 13:00-16:00. 13:30 Kortspel 2015-05-20 1 (8) Måndag 25/5 Tisdag 26/5 Onsdag 27/5-16:00 Torsdag 28/5 Fredag 29/5 Promenad - Tjurasjö - Promenaden utgår från KIVI till Tjurasjö. Vi anpassar promenaden efter alla. 14:00 Kortspel Kubb

Läs mer

Malmöavdelningen. Ja, hur skall man sammanfatta 2015 ur ett fackligt perspektiv?

Malmöavdelningen. Ja, hur skall man sammanfatta 2015 ur ett fackligt perspektiv? Malmöavdelningen ETTAN nr 4/15 God Jul och Gott nytt År Ja, hur skall man sammanfatta 2015 ur ett fackligt perspektiv? Det har varit ömsom vin och ömsom vatten och ibland har det varit både ok. Om vi börjar

Läs mer

3/ ÖLANDSRESA MED FONDBUSSEN

3/ ÖLANDSRESA MED FONDBUSSEN OKTOBER 2018 Dag Datum Tid Aktiviteter Måndag 1/10 Ewa har gymnastik på Enliden på fm. V.40 Tisdag 2/10 10.30 Gympan flyttad till Tors. Torsdag 4/10 Ekåsen har stängt pga. aktivitet för boende på Gemensam

Läs mer

SENIORERNAS HUS LÖDERUPSGÅRDEN. Ystads kommuns mötesplats för seniorer PROGRAM

SENIORERNAS HUS LÖDERUPSGÅRDEN. Ystads kommuns mötesplats för seniorer PROGRAM SENIORERNAS HUS LÖDERUPSGÅRDEN Ystads kommuns mötesplats för seniorer PROGRAM September 2017 Hej. Ja då var sommaren över för denna gång sägs det, men vi kan ju alltid hoppas på en underbar höst istället.

Läs mer

Programblad Vinter, vår och sommar 2018

Programblad Vinter, vår och sommar 2018 Föreningslokal: E-mail: Hemsida: Bankgiro: 681-1376 Eskilsgatan 8 A, 432 45 Varberg Telefon: 0340-62 79 78 info@varberg.hjart-lung.se www.hjart-lung.se/varberg Programblad Vinter, vår och sommar 2018 Medlemsavgift

Läs mer

Fritidshäftet Hösten 2016

Fritidshäftet Hösten 2016 Fritidshäftet Hösten 2016 Information om Fritidsverksamheten Kristianstad kommun kan erbjuda en rad fritidsaktiviteter för personer med psykisk funktionsnedsättning. Fritidsverksamheten ansvarar för en

Läs mer

Foto: Sofia Sabel. Aktiviteter

Foto: Sofia Sabel. Aktiviteter Foto: Sofia Sabel Aktiviteter 1 maj - 31 augusti 2015 Anhörigcenter Anhörigcenter är en informations- och mötesplats som vänder sig till dig som inom familjen, släkten eller vänkretsen stödjer en närstående

Läs mer

Program Hösten SPF Lundby Höstprogram 2018

Program Hösten SPF Lundby Höstprogram 2018 1 Program Hösten 2018 2 Program för våra månadsmöten Månadsmötena börjar kl.12.00 tredje torsdagen i månaden i Samlingslokalen Granngården, Wieselgrensgatan 11, våning 2, hiss finns. (Buss 31 hållplats

Läs mer

Aktiviteter 1 juli 31 december 2013

Aktiviteter 1 juli 31 december 2013 Anhörigcenter Foto: Sofia Sabel Kartan är beskuren och lånad från broschyren Innerstaden Kungsbacka, smakfulla upplevelser Du är välkommen att kontakta oss. Telefon: 0300-83 42 29 E-post: anhorigstod-ao@kungsbacka.se

Läs mer

Nr 2: 2017 NYHETSBREVET. Från Celiakiföreningen i Skåne län

Nr 2: 2017 NYHETSBREVET. Från Celiakiföreningen i Skåne län Nr 2: 2017 NYHETSBREVET Från KONTAKTINFORMATION www.celiaki.se/foreningar/skane-lan/ skane@celiaki.se LOKALFÖRENINGARNA Hässleholm med omnejd hassleholm@celiaki.se Lundabygden lundabygden@celiaki.se Malmö

Läs mer

RUTE HEMBYGDSFÖRENING

RUTE HEMBYGDSFÖRENING RUTE HEMBYGDSFÖRENING Program för vintern, våren och sommaren 2013 Torsdag 14 februari 2013 kl: 19.00 Trivselkväll i Rute Folkets Hus med Calle Brobäck som visar historiska bilder från norra Gotland. En

Läs mer

Nytt år - ny styrelse och nya aktiviteter!

Nytt år - ny styrelse och nya aktiviteter! Nytt år - ny styrelse och nya aktiviteter! Kallelse till medlemsmöte i KLIPPAN för att välja styrelse (bifogas) Vårprogram för Träffpunkten i Täby (bifogas) Ny styrelse i FUB i Södra Roslagen Ordförande:

Läs mer

Grövelsjön Söndag 11/ elever i årskurs 4 på Norrängsskolan deltog i årets resa till Grövelsjön.

Grövelsjön Söndag 11/ elever i årskurs 4 på Norrängsskolan deltog i årets resa till Grövelsjön. Grövelsjön 2016. Söndag 11/9-2016. 14 elever i årskurs 4 på Norrängsskolan deltog i årets resa till Grövelsjön. I dag åkte vi buss. Efter ett tag stannade vi och pausade. Vi åt på Mac Donalds. Det var

Läs mer

25/7-17/9 2015. Här är några av sommarens aktivitetern: Teater i Gunneboskogen 2/7. Strandkväll i Åsa 20/8

25/7-17/9 2015. Här är några av sommarens aktivitetern: Teater i Gunneboskogen 2/7. Strandkväll i Åsa 20/8 Fritidsverksamhet för dig som har funktionsnedsättning Sommarprogram 25/7-17/9 2015 Här är några av sommarens aktivitetern: Teater i Gunneboskogen 2/7 Strandkväll i Åsa 20/8 Kvällsutflykt till Flusåsparken

Läs mer

FRA:S VETERANFÖRENING

FRA:S VETERANFÖRENING 1 FRA VET informerar 2015 NR 3 FRA VETERANFÖRENING Anmälan senast måndagen den XX augusti till Olle Sandelid: sndelid@compaqnet.se eller till mobiltelefon: 076-800 50 25 Ange färdsätt och om du vill äta

Läs mer

Sommarkul med Fritidsgården Fenix!

Sommarkul med Fritidsgården Fenix! snämnden Sommarkul med! Anmäl dig idag till sommarens roligaste veckor! Fredagen den 17/2 Postadress Box 500, 343 23 Älmhult Besöksadress Stortorget 1 Telefon 0476-550 00 (vx) Fax 0476-552 00 Organisationsnr

Läs mer

Till gruppbostäder och daglig verksamhet: Moderna Museet samling

Till gruppbostäder och daglig verksamhet: Moderna Museet samling Robert Rauschenberg, Monogram, 1955-59 Estate of Robert Rauschenberg/BUS 2012, Stockholm/VAGA, NY. Till gruppbostäder och daglig verksamhet: Moderna Museet samling Välkomna till visningar och verkstad

Läs mer

På gång inom Vetlanda UV-Scoutkår VT16

På gång inom Vetlanda UV-Scoutkår VT16 På gång inom Vetlanda UV-Scoutkår VT16 UV-Hajk den 13-14 maj Sommaravslutning 29 maj UV-Läger 28 juni - 3 juli Sommarlov! UV-HAJK På Flögensborg, Näsby den 13-14 maj 2016 Start: Vi samlas på Flögensborg

Läs mer

Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg VÅRPROGRAM 2017

Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg VÅRPROGRAM 2017 Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg VÅRPROGRAM 2017 Kära Unionen-Senior, Välkommen till en ny termin! Vi hoppas att du ska finna vårens och sommarens aktiviteter intressanta! 18 januari: Teater med

Läs mer