Verksamhetsplan för IF Söderhöjden Verksamhetsår: Version:

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsplan för IF Söderhöjden Verksamhetsår: Version:"

Transkript

1 verksamhetsplan Organisations nr ( ) Verksamhetsplan för IF Söderhöjden Verksamhetsår: Version: Vi är en idrottsfrämjande och utvecklande förening. IF Söderhöjden är en förening med fotboll som huvud idrott men öppnar för allmän idrott inom föreningen. Vi är en förening som varit verksamma i många år innan föreningens sammanslagning med en annan förening i Jakobsberg år 1993 som bildade FC Järfälla. År 2012 Vill vi återskapa en enskild förening för närområdet söderhöjden genom att etablera föreningen i Järfälla kommun sportsligt men främst jobba och utveckla ungdoms projekt i föreningen. Huvud målet och syftet är att ge våra medlemmar tillbaka gemenskapens klubb i det stora bostadsområdet söderhöjden genom att skapa lagkänsla och stolthet bland våra medlemmar. 1 1(7)

2 verksamhetsplan Om Verksamhetsplanen Verksamhetsplanen är föreningens styrdokument, syftande till att skapa en tydlighet inom och utanför föreningen. Verksamhetsplanen är ett öppet och aktivt dokument som skall uppdateras i dialog med föreningens styrelse och medlemmar. I verksamhetsplanen finns: föreningens värderingar som verksamhet vilar på långsiktiga visioner som klubben har antagit en övergripande beskrivning av klubbens verksamhet och organisation. mål och verksamhetsaktiviteter under tidsperioden föreningens avsikt i olika frågor 1. Föreningens verksamhetsbeskrivning Föreningen skall verka främjande för ungdomsfotbollens utveckling inom föreningen och vårt distrikt Stockholm. Detta skall ske enligt de intentioner som ges av Stockholms fotbollsförbund och Svenska Fotbollsförbundet (SvFF) IF Söderhöjden ska erbjuda alla god fotbollsverksamhet. Föreningen ska verka för att fotbollsintresset kan tillvaratas och att alla aktiva får en sportslig och social utveckling Vision IF Söderhöjden gemenskapens klubb med bredd som bedrivs med en attraktiv fotbollsverksamhet präglad av god kamratanda i en positiv och familjär miljö i föreningen och närområdet och runt om. Värdegrund IF Söderhöjden verksamhet ska: 1. Präglas av glädje, respekt, jämställdhet och ärlighet 2. Bedrivas utifrån en sund ekonomi och gott ledarskap 3. Vara öppen för alla 4. Bedrivas i en drog- och alkoholfri miljö 5. En attraktiv ungdomsverksamhet där vi lyfter ungdomen och allas får sin röst hörda. Fotbolls klubben och föreningen välkomnar människor i olika åldrar, kön, etnisk 2 2(7)

3 verksamhetsplan härkomst, religiös trosuppfattning, sexuell läggning och politisk hemvist, både som aktiva och stödjande medlemmar. Föreningen skall satsa både på bredd- och elitverksamhet. Breddverksamheten syftar till skapa förutsättningar så att alla som vill får spela fotboll i bra och utvecklande miljö. Så kallad toppning av lag får ej förekomma före 13 års ålder. För elitverksamheten ska både dam och herrlagen skall spela så högt i seriesystemet som det är möjligt med de talanger som vi utvecklar och med dem som sökt sig till föreningen. Elitverksamheten ska utgöra en inspirationskälla för breddverksamheten. Så långt det är möjligt skall föreningen verka för att ingen ungdom, av ekonomiska skäl, skall behöva avstå från deltagande i den aktiva fotbollsverksamheten. IF Söderhöjden:s ungdomslag/spelare har som ambition inom några år att tillhöra ett av Stockholms främsta lag/spelare. Detta genom att tillhandahålla en väl utvecklad träningsverksamhet/fotbollsutbildning. Hela verksamheten bygger på engagemang från föräldrar och ledare. Spelglädjen är det bärande inom föreningen, där spelare, medlemmar, ansvariga ledare och styrelse alltid måste ha detta som sin främsta uppgift, dvs att skapa ett positivt klimat i föreningen. Basen för föreningens verksamhet är områdena runt stora bostadsområdet söderhöjden och idrottsplatsen Tallbohovs IP. Verksamheten i IF Söderhöjden är öppen för talanger i närområdet Jakobsberg och i kommunen Järfälla för att delta i föreningens träningsverksamhet. För övrigt ska föreningen verka för att vara självförsörjande vad gäller representation i seniorlagen, givetvis med undantag av spelare som självmant söker sig till föreningen. 3 3(7)

4 verksamhetsplan Mål för Ungdomslagen IF söderhöjden skall bedriva en seriös fotbolls verksamhet som ger barn och ungdomar en bra utbildning och en bredd för alla åldrar. Talangträning från med 13 års ålder, där ett första lag i åldrarna utses samt ett U- truppen (Utvecklings laget) i respektive ålder. Målet är IF Söderhöjden skall ha lag i seriespel i alla åldersgrupper. Mål för seniorlagen Herrfotboll: Under 2012 kommer ett lag att spela i division 7. IF Söderhöjden ska före 2016 ha ett lag i division 4 samt minst ett juniorlag i pojkallsvenskan. Verksamhetsplan för Tallbohovs IP anläggningen (grusplan) till (konstgräs) Ett beslut som Järfälla kommun måste fatta. En lokal för klubbhuset och kansliet. Organisation (AAFIFSH)(Allmänna allians föreningen IF Söderhöjden) Stora delar av medlemmarna i föreningen i form av föräldrar och andra ledare samt styrelsen arbetar hårt för att informera och hjälpa bostadsområdet söderhöjden. Målgrupp är hjälpa de föräldrar och ungdomar med stor etnisk härkomst och har svårigheter att behärska det svenska språket. Där vill vi i föreningen komma i kontakt med dessa personer och familjer för att kunna hjälpa till och lyfta deras åsikter och idéer i gemenskapens förening IF Söderhöjden. O Utbildningsplan för nya ledare i föreningen o Spelarutvecklingsplan Utveckla kioskverksamheten Strategi för yngre åldersgruppers verksamhet. 4 4(7)

5 verksamhetsplan Föreningsinformation Hemsida Hemsidan är ett levande forum för all information inom föreningen, så att alla kan få del av den som finns inom föreningen även synas på Facebook och andra sociala media. Styrelse Föreningens styrelse, kommittéer och dyl. skall ständigt utvecklas inför varje verksamhetsår. Nu varande vald Styrelse Ordförande: Matinou Inoussa Sekreterare: Malin Bölander Justerare: Felipe Toro Kassör: Moqdad Alsaaid Medlemsansvarig: Soner Sahin Medlemsavgift för 2012 är: 200 kr Familjeavgift:1500 kr Seniorer:500 kr Spelare över 10 år kr + träningsavgift: 300kr Spelare under 10 år kr Stödmedlemmar 100 kr + IF Söderhöjden styrelse har beslutat att medlemsavgift och träningsavgift skall betalas i två perioder för de familjer som vill ha fler val möjligheter att betala in senast sista januari, för det kommande verksamhetsåret och senast sista April innan vår säsongen startar. Avgifter som redan har betalats in av spelare och medlemmar, betalas inte tillbaka vid ett utträde ur föreningen. Uteblivna inbetalda avgifter innebär att spelare avstängs från deltagande i tränings- och matcharrangemang. 5 5(7)

6 verksamhetsplan Avstängning sker efter styrelsebeslut, efter att spelaren, föräldrar och berörda ledare har informerats. Sponsoring, För lagsponsring gäller att all fakturering görs via kansliet. Laget behåller 90% av summan. Ambitionen är att föreningens lag inte skall åläggas att bedriva försäljning i föreningens namn för att få in pengar. Ett annat syfte är att IF Söderhöjden skall ha vetskap om vilka företag som är med och sponsrar verksamheten. Ambitionen för IF Söderhöjden är att tillsätta personer som är lämpliga för ett ideellt arbete inom föreningens på lediga poster och med olika uppdrag. Medvetande om den extremt tajta ekonomi som en ideell föreningen har. Huvudtränare/Lagledare Ungdomsansvarig Kioskansvarig Sponsoransvarig Kick off day ansvarig Bidrag /projekt ansvarig Materialansvarig Hemsidor/It ansvarig Varje år genomförs (Kick Off day) IF Söderhöjden dagen också kallad som är en föreningsdag där alla medlemmar familjer och vänner träffas umgås s har roligt och spelar fotboll och mycket mer. Aktivitetsredovisning/Närvarokort Föreningen har ett uttalat krav att samtliga lag vid varje sammankomst noga antecknar hur många som deltar i varje övning och sedan redovisar detta till kansliet i god tid, så att kansliet kan färdigställa aktivitetsredovisning gentemot stat och kommun. Ledar- och funktionärsförsäkring Ledare och funktionärer är olycksfallsförsäkrade genom Riksidrottsförbundets 6 6(7)

7 verksamhetsplan grundförsäkring. Kontakta kansliet för närmare information. Utrustning till lagen inför varje säsong Inför varje ny säsong skall varje lag erhålla en viss utrustning av föreningen, som skall syfta till att träningar och matcher skall kunna genomföras på ett bra sätt. Föreningen ser givetvis positivt på att det enskilda laget, på egen hand, via ex sponsorer kan lösa delar av materialinköpet själva. Om det egna laget köper in egen utrustning i form av träningskläder och matchställ, skall avstämning göras med föreningen som vägleder om layout och eventuella sponsortryck. Placering av föreningens klubbmärke är tvingande. Stäm alltid av med föreningen/kansliet i dessa frågor! Föreningen har ett övergripande materialavtal med Intersport. Droger/Alkohol/Tobak Föreningen accepterar inte någon form av droganvändning före, under eller efter aktivitet inom föreningen. Skulle sådan användning uppdagas, så sker kontakt direkt med berörda föräldrar för minderåriga och för personer över 18 år innebär det omedelbar avstängning från spel och träning. När det gäller alkohol, så följer klubben de regler som samhället i övrigt har satt upp. När det gäller tobaksanvändning är föreningens inställning är att tobaksanvändning och idrott inte hör Ihop. 7 7(7)

Gröna tråden. Policydokument för Grönahögs IK En förening i Utveckling. (Rev. A )

Gröna tråden. Policydokument för Grönahögs IK En förening i Utveckling. (Rev. A ) Gröna tråden Policydokument för Grönahögs IK En förening i Utveckling (Rev. A 2012 11 16) Innehållsförteckning Introduktion... 3 Värdegrunder, Moral och Etik... 3 Svenska Fotbollförbundet... 3 Grönahögs

Läs mer

Barsebäck Golf & Country Club

Barsebäck Golf & Country Club Barsebäck Golf & Country Club Policy för verksamheten Antagen av Styrelsen 2013-12-22 Innehåll Inledning...3 Värdegrund...3 Visioner och mål...3 Medlemskap...3 Träning och tävling...4 Riktlinjer för ledare

Läs mer

Den lilla klubben med det stora hjärtat!

Den lilla klubben med det stora hjärtat! Den lilla klubben med det stora hjärtat! Syfte Syfte med denna ledarguide är att ge riktlinjer och stöd till dem som är berörda av vår verksamhet. Vision Fotboll för alla! Getinge IF:s vision är att ha

Läs mer

Oranga-tråden. Policydokument för Torns IF. En förening i utveckling

Oranga-tråden. Policydokument för Torns IF. En förening i utveckling Oranga-tråden Policydokument för Torns IF En förening i utveckling (Rev. A 2012-08-20) Innehållsförteckning Introduktion... 3 Värdegrunder, Moral och Etik... 3 Svenska Fotbollförbundet... 3 Torns IF:s

Läs mer

FC Rosengårds fotbollspolicy. Information till ledare

FC Rosengårds fotbollspolicy. Information till ledare FC Rosengårds fotbollspolicy Information till ledare Den bästa fotbollsutbildningen Vi på FC Rosengård är glada att du vill vara ledare i vår klubb. Vår målsättning är att ge barn den bästa fotbollsutbildningen.

Läs mer

Den blå linjen. Spånga Hockeys policydokument

Den blå linjen. Spånga Hockeys policydokument Den blå linjen Spånga Hockeys policydokument Verksamhetsidé Spånga Hockeys verksamhetsidé är att som breddförening erbjuda högkvalitativ individuellt inriktad träning, i en välkomnande miljö som präglas

Läs mer

BTK Kävlinge. Policy för verksamheten. Antagen av Styrelsen Version 1.1

BTK Kävlinge. Policy för verksamheten. Antagen av Styrelsen Version 1.1 BTK Kävlinge Policy för verksamheten Antagen av Styrelsen 2013-06-11 Version 1.1 Innehåll Inledning... 3 Värdegrund... 3 Visioner och mål... 3 Medlemskap... 3 Träning och tävling... 4 Riktlinjer för ledare

Läs mer

Växjö Lakers vill skapa en inspirerande och utvecklande hockeymiljö för barn och ungdomar

Växjö Lakers vill skapa en inspirerande och utvecklande hockeymiljö för barn och ungdomar Växjö Lakers vill skapa en inspirerande och utvecklande hockeymiljö för barn och ungdomar Vår vision är att ge - så många som möjligt chansen att få spela ishockey hos oss i en inspirerande och utvecklande

Läs mer

En informationsfolder till dig i Söderköpings IBK! Samhörighet Innebandy Boll Kamratskap

En informationsfolder till dig i Söderköpings IBK! Samhörighet Innebandy Boll Kamratskap En informationsfolder till dig i Söderköpings IBK! Samhörighet Innebandy Boll Kamratskap Välkommen till Söderköpings IBK säsongen 2014-2015 Vi i styrelsen ser nu fram emot en ny säsong, föreningens 22:e

Läs mer

Välkommen till Haverdal IF

Välkommen till Haverdal IF Välkommen till Haverdal IF Riktlinjer för ungdomsverksamheten Våra riktlinjer är en del i vår strävan att vara tydliga med vad vi vill från föreningen, men ska också vara ett stöd för dig som ledare, förälder

Läs mer

MÖLLTORP/BREVIKS AIF BLÅ MÅLET

MÖLLTORP/BREVIKS AIF BLÅ MÅLET MÖLLTORP/BREVIKS AIF BLÅ MÅLET Reviderad 2014-03-14 BLÅ MÅLET - Syftet med Blå målet är att göra det enklare för alla i föreningen att förstå vad föreningen står, och arbetar, för. - Vi hoppas kunna utveckla

Läs mer

Klubbpolicy Norra Härene BK - Senior

Klubbpolicy Norra Härene BK - Senior Klubbpolicy Norra Härene BK - Senior Detta är Norra Härene BK:s policy för seniorverksamheten. Syftet med denna policy är att alla som är engagerade i klubben, förtroendevalda, tränare, ledare, spelare,

Läs mer

Sammanfattning Kvarnby IK Nya Blå Tråden. Kvarnby IK mål, vision och värdegrunder

Sammanfattning Kvarnby IK Nya Blå Tråden. Kvarnby IK mål, vision och värdegrunder Sammanfattning Kvarnby IK Nya Blå Tråden Nedan följer en kort summering av Kvarnby IKs Nya Blå Tråden. Under innehållsförteckningen i den totala Blå Tråden kan du se var du kan läsa mer om varje område.

Läs mer

DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT

DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT VÄRDEGRUND OCH MÅLSÄTTNING FÖRENINGEN Dunkers IF bedriver fotboll för tjejer i alla åldrar med värdegrunder som kamratskap, glädje och utveckling. Ledarskapets röda

Läs mer

Strategi Beslutad av medlemmarna på årsmötet i BK Höllviken

Strategi Beslutad av medlemmarna på årsmötet i BK Höllviken Strategi Beslutad av medlemmarna på årsmötet i BK Höllviken 2019-02-28 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. BAKGRUND... 3 2. UTGÅNGSPUNKT... 3 3. MÅL OCH STRATEGI BK HÖLLVIKEN 2019-2021... 3 4. VISION OCH VERKSAMHETSIDÉ...

Läs mer

Nynäshamns IF Fotboll. Blåa tråden. Blåa tråden stöd och riktlinjer för Nifens verksamhet

Nynäshamns IF Fotboll. Blåa tråden. Blåa tråden stöd och riktlinjer för Nifens verksamhet Blåa tråden Blåa tråden stöd och riktlinjer för Nifens verksamhet Sida 1(12) 1. Versionshistorik 1.0 Röda Tråden antogs av styrelsen den 27 december 2006. 2.0 Röda Tråden antogs av styrelsen den 5 oktober

Läs mer

Hammarby IF DFF. En förening som satsar både på Topp & Bredd

Hammarby IF DFF. En förening som satsar både på Topp & Bredd Hammarby IF DFF En förening som satsar både på Topp & Bredd Innehållsförteckning - Historik och Fakta - Organisation - Bredd & Elit - Spelar, ledar - och föräldraroller - Fotbollsstegen - Ekonomi - Marknad

Läs mer

Åre SLK Fotboll. Klubben för ALLA! Klubbpolicy

Åre SLK Fotboll. Klubben för ALLA! Klubbpolicy Åre SLK Fotboll Klubben för ALLA! Klubbpolicy Fotboll Att spela fotboll innebär att du är med i världens största idrott. Fotboll spelas över hela världen och själva bollen är kanske världens populäraste

Läs mer

UNGDOMSVERKSAMHETEN I VMA IK

UNGDOMSVERKSAMHETEN I VMA IK UNGDOMSVERKSAMHETEN I VMA IK Verksamheten ska bedrivas på ett sådant sätt att.. VMA blir i stort sett självförsörjande på seniorspelare (herrar) VMA kan tävla med ett damlag också. VMA blir självförsörjande

Läs mer

Delaktighet Gemenskap Respekt Glädje

Delaktighet Gemenskap Respekt Glädje Delaktighet Gemenskap Respekt Glädje Detta dokument är en del av Skara FC:s värdegrundsarbete som gäller alla ungdomsspelare, ledare och föräldrar. Dokumentet finns på Skara FC:s hemsida https://www.laget.se/skarafc/

Läs mer

Kullavik IF Rö d tra d

Kullavik IF Rö d tra d Rö d tra d Syftet med det här dokumentet är att alla som är intresserade av skall kunna läsa och förstå hur föreningen fungerar. Det innehåller grundläggande information som värdegrund, syfte och övergripande

Läs mer

GBK satsar på ungdomsfotbollen

GBK satsar på ungdomsfotbollen GST Gerrdskens Bollll Kllubb FFrramttiidens FFottbolllls FFörreniing LLiightt verrsiionen GBK satsar på ungdomsfotbollen GBK satsar på ungdomsfotbollen. Gerdsken BK har lagt en policy för hela sin verksamhet

Läs mer

VÅR POLICY. Beslutad av medlemsmötet

VÅR POLICY. Beslutad av medlemsmötet 1 Marks Handbollsklubb VÅR POLICY Beslutad av medlemsmötet 20180418 Innehåll Inledning:... 2 Klubbens policy:... 3 Värdegrund:... 3 Klubbens vision:... 3 Klubbens målsättning:... 3 Sportsliga riktilinjer:...

Läs mer

Gävle Red Devils Verksamhetsplan 2016

Gävle Red Devils Verksamhetsplan 2016 Gävle Red Devils Verksamhetsplan 2016 Allmänt Styrelsen har arbetat fram förslag till verksamhetsplan för kommande verksamhetsår, där både kort- och långsiktiga mål för föreningens verksamhet har identifierats.

Läs mer

1. Den 31 mars Kansliet mailar ut värdegrunden till alla ledare, som skickar den vidare till alla föräldrarna.

1. Den 31 mars Kansliet mailar ut värdegrunden till alla ledare, som skickar den vidare till alla föräldrarna. Värdegrunden 2014 Information till föräldrar, spelare och ledare Hammarby har tillsammans med föreningens ideella ledare tagit fram en värdegrund som gäller för föreningen. Även en förankringsprocess för

Läs mer

Välkommen till Karlbergs BK 2016

Välkommen till Karlbergs BK 2016 Välkommen till Karlbergs BK 2016 Karlbergs Bollklubb Karlbergs BK är en fotbollsförening baserad på Kungsholmen och i Vasastan i Stockholm. Vi har en seriös och gedigen fotbollsverksamhet med 820 spelare,

Läs mer

Karlbergs BK. Information till föräldrar och spelare. Varmt välkommen till Karlbergs BK!

Karlbergs BK. Information till föräldrar och spelare. Varmt välkommen till Karlbergs BK! Varmt välkommen till Karlbergs BK! Vasastans och Kungsholmens rödvita stolthet Karlbergs BK (KB) fyller 100 år som förening i år. Därför är det extra roligt att KB under de senaste åren åter har utvecklats

Läs mer

Välkommen till Sandarna BK!

Välkommen till Sandarna BK! Välkommen till Sandarna BK! Sandarna skall vara en betydande och viktig aktör i Majorna, både idrottsligt och socialt (föreningens vision, antagen 2015) 1 Innehåll Om oss... 3 Gemensamt ansvar... 4 Föräldrapolicy...

Läs mer

Norrbottens Innebandyförbund

Norrbottens Innebandyförbund Till: Föreningar inom Norrbottens IBF NIBF Styrelse NIBF TDK NIBF Kansli Sidan 1 (6) 2013-02-19 Förord: NIBF styrelse fick ett uppdrag av årsmötet att under detta verksamhetsår arbeta fram en ny verksamhetsplan

Läs mer

Vision. Mer än idrott - En klubb full av stjärnor

Vision. Mer än idrott - En klubb full av stjärnor Vision Mer än idrott - En klubb full av stjärnor Verksamhetsidé Vi ska bedriva verksamhet inom fotboll, innebandy, cykel, gymnastik och skidor så att alla ges möjlighet till en aktiv fritid där man kan

Läs mer

DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT

DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT VÄRDEGRUND OCH MÅLSÄTTNING FÖRENINGEN Dunkers IF bedriver fotboll för tjejer i alla åldrar med värdegrunder som kamratskap, glädje och utveckling. Ledarskapets röda

Läs mer

Välkommen till. Lindsdals IF

Välkommen till. Lindsdals IF Välkommen till Lindsdals IF Ordföranden har ordet Lindsdals IF - en förening med fokus på ungdomsverksamhet Lindsdals IF är en stor liten förening och den största fotbollsföreningen i staden sett till

Läs mer

IFKs värdegrund Inledning:

IFKs värdegrund Inledning: IFKs värdegrund Inledning: Detta dokument har upprättats för att beskriva IFK Mariehamn Fotboll rf ( ungdomsfotboll ) barn och ungdomspolicy. Dokumentet uppdateras årligen före det nya verksamhetsåret

Läs mer

Reymersholms IK. Gröna Tråden. Föreningens syfte, vision, värderingar och målsättningar för verksamheten. Beslutad av styrelsen 25/1 2017

Reymersholms IK. Gröna Tråden. Föreningens syfte, vision, värderingar och målsättningar för verksamheten. Beslutad av styrelsen 25/1 2017 Reymersholms IK Gröna Tråden Föreningens syfte, vision, värderingar och målsättningar för verksamheten Beslutad av styrelsen 25/1 2017 1 Syfte Föreningens syfte är att bedriva verksamhet där vi: Spelar

Läs mer

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1 FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL sida 1 Vad innebär det att vara förälder till barn i Öjersjö IF? Först vill vi säga att vi är väldigt glada över att ni har valt att ge oss förtroendet

Läs mer

Ledarguiden IS Halmia Ungdom 4-19 år

Ledarguiden IS Halmia Ungdom 4-19 år Ledarguiden IS Halmia Ungdom 4-19 år 1. Klubbens historia 1907 Idrottssällskapet Halmia bildas den 16 juni. 1912 Halmstad IF besegras med 5-3 1914 Första utländska matchen mot Köpenhamn 1924 IS Halmia

Läs mer

UTMÄRKT FÖRENING 2015

UTMÄRKT FÖRENING 2015 UTMÄRKT FÖRENING 2015 Fotboll Glädje Trygghet Stolthet Svärdsjö IF Fotbolls verksamhetsidé Svärdsjö IF Fotboll har som huvudsakligt mål att erbjuda alla barn och ungdomar möjlighet att delta i föreningens

Läs mer

Matfors IF Verksamhetsplan 2014. MATFORS IF - STYRELSENS FÖRSLAG TILL VERKSAMHETSPLAN 2014 - Presenterad på årsmötet 2014-03-18

Matfors IF Verksamhetsplan 2014. MATFORS IF - STYRELSENS FÖRSLAG TILL VERKSAMHETSPLAN 2014 - Presenterad på årsmötet 2014-03-18 MATFORS IF - STYRELSENS FÖRSLAG TILL VERKSAMHETSPLAN 2014 - Presenterad på årsmötet 2014-03-18 Inledning Styrelsen som valdes på årsmötet 2013 bestod av samma personer som arbetade i styrelsen 2012. Vi

Läs mer

Skapa en positiv och sund miljö där alla får får lära sig fotboll och utveckla ett livslångt intresse.

Skapa en positiv och sund miljö där alla får får lära sig fotboll och utveckla ett livslångt intresse. LEDARPÄRM 2014 Skapa en positiv och sund miljö där alla får får lära sig fotboll och utveckla ett livslångt intresse. Syfte med ledarpärmen Ge ledare och funktionärer i Kågedalens AIF en ökad trygghet

Läs mer

ÖIF MALLEN UNGDOMSFOTBOLL-

ÖIF MALLEN UNGDOMSFOTBOLL- ÖIF MALLEN 2011 -UNGDOMSFOTBOLL- INLEDNING ÖIF-mallen är en riktlinje som ska verka som stöd för ledare i ÖIF och deras utvecklingsarbete med fotbollsungdomar i åldrarna 6-18 år. En viktig del i föreningens

Läs mer

IFK Viksjö en positiv och värdefull del av Viksjö

IFK Viksjö en positiv och värdefull del av Viksjö IFK Viksjö IFK Viksjö en positiv och värdefull del av Viksjö 2 IFK Viksjö Det här är IFK Viksjö IFK Viksjö är en ideell förening som bygger på alla medlemmars, arbetsinsatser och ekonomiska bidrag. All

Läs mer

Verksamhetsinriktning Barn & Ungdomsfotboll

Verksamhetsinriktning Barn & Ungdomsfotboll Verksamhetsinriktning Eneby BK Innehållsförteckning EBK Mål & Inriktning - Värdegrund SvFF Fotbollens spela Lek & Lär - Värdegrund Eneby BK - Vision - Ledstjärnor för verksamheten - Ledstjärnor för ledare

Läs mer

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1 FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL sida 1 Vad innebär det att vara förälder till barn i Öjersjö IF? Först vill vi säga att vi är väldigt glada över att ni har valt att ge oss förtroendet

Läs mer

Skapa en positiv och sund miljö där alla får får lära sig fotboll och utveckla ett livslångt intresse.

Skapa en positiv och sund miljö där alla får får lära sig fotboll och utveckla ett livslångt intresse. LEDARPÄRM 2014 Skapa en positiv och sund miljö där alla får får lära sig fotboll och utveckla ett livslångt intresse. Syfte med ledarpärmen Ge ledare och funktionärer i Kågedalens AIF en ökad trygghet

Läs mer

Föreningen för hela familjen!

Föreningen för hela familjen! Föreningen för hela familjen! Värdegrund Harrie FF är en förening som drivs av humanistisk människosyn. Det innebär att alla individer ges möjlighet att vara delaktiga i verksamheten utifrån sina förutsättningar.

Läs mer

Riktlinjer. Riktar sig till spelare, ledare, anhöriga och föräldrar inom FC Norrsken. Vision

Riktlinjer. Riktar sig till spelare, ledare, anhöriga och föräldrar inom FC Norrsken. Vision Riktlinjer Riktar sig till spelare, ledare, anhöriga och föräldrar inom FC Norrsken Vision FC Norrsken är Norrbottens ledande flick- och damfotbollsförening och det naturliga valet för alla tjejer. Här

Läs mer

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01-

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Allmänt Rockneby IK Ungdom ska bedriva fotbollsverksamhet så att den utvecklar människor på ett positivt sätt. Det gäller såväl fysiskt som psykiskt, socialt

Läs mer

Fritidsnämndens riktlinjer för barn- och ungdomsverksamhet

Fritidsnämndens riktlinjer för barn- och ungdomsverksamhet PROGRAM POLICY STRATEGI HANDLINGSPLAN RIKTLINJER Fritidsnämndens riktlinjer för barn- och ungdomsverksamhet Örebro kommun 2016-09-20 Ft 264/2016 orebro.se 2 PROGRAM Uttrycker värdegrund och önskvärd utveckling

Läs mer

Riktlinjer. Riktar sig till spelare, ledare, anhöriga och föräldrar inom FC Norrsken. Vision

Riktlinjer. Riktar sig till spelare, ledare, anhöriga och föräldrar inom FC Norrsken. Vision Riktlinjer Riktar sig till spelare, ledare, anhöriga och föräldrar inom FC Norrsken Vision FC Norrsken är Norrbottens ledande flick- och damfotbollsförening och det naturliga valet för alla tjejer. Här

Läs mer

Välkomna Föräldramöte 13 & 14 september 2017

Välkomna Föräldramöte 13 & 14 september 2017 Välkomna Föräldramöte 13 & 14 september 2017 Agenda Vision, föreningsidé och värderingar Organisation THK Ekonomi och beslutade förändringar Föräldrarengagemang Riktlinjer Arrangemangsgruppen Övrigt Vision

Läs mer

Till spelare. Till ledare. Till föräldrar

Till spelare. Till ledare. Till föräldrar Inledning Föreningspolicyn är framtagen som ett stöd-, och styrdokument för Ängby IFs ungdomssektion med syfte att beskriva hur föreningens ungdomslag skall bedriva sin verksamhet samt ge stöd och riktlinjer

Läs mer

EKONOMI. Medlemsavgifter: Familjemedlemskap 450 kr Träningsavgifter:

EKONOMI. Medlemsavgifter: Familjemedlemskap 450 kr Träningsavgifter: SÄSONGEN 2018 EKONOMI Medlemsavgifter: Enskild medlem 200 kr Familjemedlemskap 450 kr Träningsavgifter: U6 (-09) 200 kr 5-manna 500 kr 7-manna 700 kr 9-manna 900 kr 11-manna 1100 kr Medlems och träningsavgifter

Läs mer

Välkommen till AFG. BBK:s ungdomsverksamhet skall skapa förutsättningar för alla att vara med och utvecklas till så bra fotbollsspelare som möjligt.

Välkommen till AFG. BBK:s ungdomsverksamhet skall skapa förutsättningar för alla att vara med och utvecklas till så bra fotbollsspelare som möjligt. Välkommen till AFG Bagarmossenmodellen BBK:s ungdomsverksamhet skall skapa förutsättningar för alla att vara med och utvecklas till så bra fotbollsspelare som möjligt. Fysisk utveckling BBK:s ungdomsverksamhet

Läs mer

DET NYA KUNGSÖRS BK. "Det styrande dokumentet för fotbollsföreningen Kungsörs BK"

DET NYA KUNGSÖRS BK. Det styrande dokumentet för fotbollsföreningen Kungsörs BK DET NYA KUNGSÖRS BK "Det styrande dokumentet för fotbollsföreningen Kungsörs BK" Innehållsförtäckning DEL 1 Verksamhetsidé 1 Övriga Policys inom Kungsörs BK 2 Värdegrund 3 Vision 4 Mål 5-6 Mål - 2015 5

Läs mer

Forssa BK Dalkurd FF

Forssa BK Dalkurd FF Dalkurd FF Ungdom Förväntningar på dig som spelare Säsongen 2018 - 2 - Att vara del av Dalkurd FF/: Vi vill bedriva en målinriktad fotbollsutbildning med långsiktig och individuell planering. Vi vill värna

Läs mer

Välkommen till IFK Stocksund IFK. Seriös och generös

Välkommen till IFK Stocksund IFK. Seriös och generös Välkommen till IFK Stocksund IFK Seriös och generös A Varmt välkommen till IFK Stocksund! KIFK Stocksund startade som en friidrottsklubb 2005. Vi började träna tillsammans och snart sprang flera ungdomar

Läs mer

BARN & UNGDOMS- POLICY

BARN & UNGDOMS- POLICY BARN & UNGDOMS- POLICY Laholms Fotbollsklubb 2015 Förord Denna policy har upprättats och antagits av ungdomssektionens styrelse, och till sin hjälp har det funnits en arbetsgrupp med ledare från ett antal

Läs mer

Grebbestads Idrottsförening

Grebbestads Idrottsförening Grebbestads Idrottsförening Barn- och Ungdomsfotboll Policy Föräldraguide GIF's Röda Trådar Grebbestads IF www.grebbestadsif.se e-mail: info@grebbestadsif.se Bryggerigatan 15B Tel. 0525-106 63 Bankgiro

Läs mer

Visioner, målsättningar och verksamhetsplan 2015

Visioner, målsättningar och verksamhetsplan 2015 BK ASTRIO Visioner, målsättningar och verksamhetsplan 2015 Söndrum 2015-02-05 Styrelsen INNEHÅLLSFÖRTECKNING Sid 1. VISIONER OCH MÅLSÄTTNINGAR 1 2. VERKSAMHETSPLAN FÖR ÅR 2014 1 2.1 ALLMÄNT 1 2.2 STYRELSEN

Läs mer

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden IFK VÄRSÅS Blåvita tråden - för framtiden Reviderad 070214 Reviderad 141207 Innehåll Föreningsidé och målsättning...2 Verksamhetsidé... 3 Barn/Ungdom... 3 Spelarutbildningsmatris... 4 Spelaransvar...5

Läs mer

EKONOMI. Medlemsavgifter: Familjemedlemskap 450 kr Träningsavgifter:

EKONOMI. Medlemsavgifter: Familjemedlemskap 450 kr Träningsavgifter: SÄSONGEN 2016 EKONOMI Medlemsavgifter: Enskild medlem 200 kr Familjemedlemskap 450 kr Träningsavgifter: U6 (-10) 200 kr 5-manna 500 kr 7-manna 700 kr 9-manna 900 kr 11-manna 1100 kr Medlems och träningsavgifter

Läs mer

Planeringsdokument 2015. Till: Föräldrarna Bjärreds IF P-04. Från: Tränarna Bjärreds IF P-04. Datum: April 2015

Planeringsdokument 2015. Till: Föräldrarna Bjärreds IF P-04. Från: Tränarna Bjärreds IF P-04. Datum: April 2015 Planeringsdokument 2015 Till: Föräldrarna Bjärreds IF P-04 Från: Tränarna Bjärreds IF P-04 Datum: April 2015 Innehåll Inledning... 2 Föräldrarnas medverkan och ansvar... 3 Laguttagning... 3 Cuper/turneringar...

Läs mer

VÄRDEGRUND

VÄRDEGRUND VÄRDEGRUND 2017-04-25 VERKSAMHETSIDÉ Vendelsö IK är en familjär förening för alla idrottsutövare, med tyngdpunkt på barn och ungdomar. Vi erbjuder en aktiv fritid med individuella utmaningar i fokus. Målsättningen

Läs mer

ÅRE SLK FOTBOLL. Värdegrund & riktlinjer. Åre Slalomklubb Box Åre Tel: Fax:

ÅRE SLK FOTBOLL. Värdegrund & riktlinjer. Åre Slalomklubb Box Åre Tel: Fax: ÅRE SLK FOTBOLL Värdegrund & riktlinjer ÅRE SLK Fotboll Vår främsta uppgift är att skapa en miljö där barn och ungdomar trivs, mår bra och har roligt. Vi har även som fotbollsklubb ett ansvar att ge en

Läs mer

Innehåll VISION MÅL. DRIVKRAFTER Målgrupper och intressenter Förväntningar. GENOMFÖRANDE Aktiviteter Under utv. STRATEGI Önskad position Fokusområden

Innehåll VISION MÅL. DRIVKRAFTER Målgrupper och intressenter Förväntningar. GENOMFÖRANDE Aktiviteter Under utv. STRATEGI Önskad position Fokusområden MÅLBILD 2020 Innehåll VISION MÅL DRIVKRAFTER Målgrupper och intressenter Förväntningar STRATEGI Önskad position Fokusområden GENOMFÖRANDE Aktiviteter Under utv. VÄRDEGRUND VISION SVERIGES SKÖNASTE SLALOMKLUBB

Läs mer

1. Den 28 april Kansliet mailar ut värdegrunden till alla ledare, som skickar den vidare till alla föräldrarna.

1. Den 28 april Kansliet mailar ut värdegrunden till alla ledare, som skickar den vidare till alla föräldrarna. Värdegrunden 2015 Information till föräldrar, spelare och ledare Hammarby har tillsammans med föreningens ideella ledare tagit fram en värdegrund som gäller för föreningen. Även en förankringsprocess för

Läs mer

Svensk orientering VERKSAMHETSINRIKTNING MOT 2025

Svensk orientering VERKSAMHETSINRIKTNING MOT 2025 Svensk orientering VERKSAMHETSINRIKTNING MOT 2025 Vision VÄRLDENS BÄSTA FÖR ALLA HELA LIVET Mål FLERA OCH MERA VÄRLDENS BÄSTA LANDSLAG VERKSAMHETSIDÉ - DÄRFÖR FINNS VI Svensk orientering erbjuder världens

Läs mer

Strategi för att uppnå Junior & Elitverksamhetens vision och mål.

Strategi för att uppnå Junior & Elitverksamhetens vision och mål. Innehåll Verksamhetsplan Junior- och Elitverksamheten vid Sölvesborgs GK...3 Vision...3 Målsättning t o m 2015...3 Strategi för att uppnå Junior & Elitverksamhetens vision och mål....3 Värdegrund...4 Handlingsplan

Läs mer

Vi stödjer och följer de riktlinjer och mål som både Riksidrottsförbundet, Svenska fotbollsförbundet och Skånes fotbollsförbund lagt fram.

Vi stödjer och följer de riktlinjer och mål som både Riksidrottsförbundet, Svenska fotbollsförbundet och Skånes fotbollsförbund lagt fram. EBK:s röda tråd målsättning och riktlinjer Denna skrift innehåller målsättningar och riktlinjer med fotbollen inom föreningen. Dess syfte är att hjälpa och stödja alla aktiva barn, ungdomar och vuxna inom

Läs mer

Verksamheten ska ge barn och ungdomar glädje och förmåga. De ska bli motiverade för att så länge som möjligt fortsätta att spela fotboll i Ifö-BIF.

Verksamheten ska ge barn och ungdomar glädje och förmåga. De ska bli motiverade för att så länge som möjligt fortsätta att spela fotboll i Ifö-BIF. Välkommen till Information till alla föräldrar, medlemmar och sponsorer. Tel 456-25533 e-post: ifobromolla@telia.com Hemsida: www.ifobromolla.se Kansliets öppettider: tisdag, onsdag, fredag 9. - 12.3 torsdag

Läs mer

Informationsbroschyr Färjestadens GoIF

Informationsbroschyr Färjestadens GoIF Informationsbroschyr Färjestadens GoIF Huvudsyftet med att spela fotboll är naturligtvis att barnen ska ha roligt. Det tycker vi i Färjestadens GoIF också, men det för även med sig andra positiva saker.

Läs mer

Riktlinjer för Ledare Spelare & Föräldrar

Riktlinjer för Ledare Spelare & Föräldrar Riktlinjer för Ledare Spelare & Föräldrar Bildad 1997-01-01 Ledare Föreningens ledare är det viktigaste verktyget för utvecklingen av föreningens fotbollsverksamhet. För att fotbollsverksamheten ska leda

Läs mer

Grimsås IF Policy. Fotboll är inte bara prestationer, poäng, snygga mål eller segrar.

Grimsås IF Policy. Fotboll är inte bara prestationer, poäng, snygga mål eller segrar. Grimsås IF Policy Fotboll är inte bara prestationer, poäng, snygga mål eller segrar. Fotboll är framför allt glädje, sammanhållning i med och motgång, kamratskap och hänsynstagande till andra. Policy angående

Läs mer

Hallstahammars SK FOTBOLL. Policy

Hallstahammars SK FOTBOLL. Policy Hallstahammars SK FOTBOLL Policy Denna policy är tänkt som ett stöd för alla som deltar i klubbens verksamhet. Vid tveksamheter bör ledare, spelare, föräldrar och övriga funktionärer ta kontakt med styrelsen

Läs mer

Värdegrund. För oss i Degerfors IF är alla viktiga oavsett roll och vi sätter alltid föreningen främst i både med- och motgång.

Värdegrund. För oss i Degerfors IF är alla viktiga oavsett roll och vi sätter alltid föreningen främst i både med- och motgång. Värdegrund VÄRDEGRUND DEGERFORS IF I Degerfors IF erbjuder vi glädje och utveckling Glädje är en viktig del av verksamheten och skapar en förutsättning till ett livslångt fotbollsintresse. I Degerfors

Läs mer

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet BLÅ TRÅ DEN Inledning bildades 1914 och är en fotbollsförening i centrala Strängnäs. Föreningens ambition är att ge alla barn och ungdomar som vill möjligheten att spela fotboll i IK Viljan. En bred verksamhet

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR MIK FOTBOLL 2017.

VERKSAMHETSPLAN FÖR MIK FOTBOLL 2017. VERKSAMHETSPLAN FÖR MIK FOTBOLL 2017. Styrelsen skall verka för att ledarna skall ha en bra miljö att göra ett bra jobb för barn och ungdomar. Styrelsen skall verka i den anda och med den policy som vi

Läs mer

Styrelse - Organisation

Styrelse - Organisation Policy och Verksamhetsbeskrivning för Älvkarleby Idrottsklubb. Föreningens verksamhet och organisation Föreningen Älvkarleby Idrottsklubb bedriver föreningsverksamhet kring fotboll och innebandy. Det finns

Läs mer

LEDSTJÄRNOR. Plats för alla. Breddidrott. Talanger

LEDSTJÄRNOR. Plats för alla. Breddidrott. Talanger Ver 1.0 2014-03-15 En bra verksamhet kräver att vi alla gemensamt, spelare, ledare, tränare, föräldrar, supporters o.s.v. aktivt hjälper till med våra gemensamma åtaganden. Slutresultatet är helt beroende

Läs mer

Rosersbergs IK. Den stora klubben i det lilla samhället. Alla får vara med!

Rosersbergs IK. Den stora klubben i det lilla samhället. Alla får vara med! Rosersbergs IK Den stora klubben i det lilla samhället Alla får vara med! rosersbergsik.se Det du håller i din hand är information till dig som aktiv, ledare/ tränare, förälder, medlem eller blivande medlem.

Läs mer

FÖRÄLDRAPROFIL JÄRFÄLLA HOCKEY CLUB

FÖRÄLDRAPROFIL JÄRFÄLLA HOCKEY CLUB JÄRFÄLLA HOCKEY CLUB TEL. 08-580 347 11 EPOST KANSLI@JARFALLAHOCKEY.COM 1 VÄRDEGRUND VÅR VISION Stockholms bästa plantskola - för alla VÅR STRATEGI Järfälla HC fostrar duktiga ledare, ishockeyspelare och

Läs mer

POLICY för Garphyttans IF Fotboll

POLICY för Garphyttans IF Fotboll POLICY för Garphyttans IF Fotboll 1. Verksamhetsidé / Grundsyn barn o ungdom Vi vill: Att vår verksamhet ska vara öppen för alla pojkar och flickor oavsett förutsättningar och ambitionsnivå. Ge våra barn

Läs mer

Välkommen till Sundsjö IF

Välkommen till Sundsjö IF SUNDSJÖ IF Välkommen till Sundsjö IF Vi är en helt ideell förening i Gällö som för närvarande har två idrottsgrenar, fotboll och innebandy. Föreningens upptagningsområde är hela Arnljotbygden, d.v.s. från

Läs mer

Välkommen till Sandarna BK!

Välkommen till Sandarna BK! Välkommen till Sandarna BK! Sandarna skall vara en betydande och viktig aktör i Majorna, både idrottsligt och socialt sandarna@hotmail.se http://www.laget.se/sandarnabk 1 Innehåll Innehåll... 2 Om oss...

Läs mer

Idrottsföreningen kamraterna 1898. En fotbollsklubb för stora och små

Idrottsföreningen kamraterna 1898. En fotbollsklubb för stora och små Idrottsföreningen kamraterna 1898 En fotbollsklubb för stora och små IFK Västerås Fotboll IFK Västerås är en förening med lång och stolt historia. Klubben bildades den 19 mars 1898. Idag finns totalt 170

Läs mer

Policy värdegrund vision mål riktlinjer. för Bordtennisklubben Rekord och Råå bordtennisklubb

Policy värdegrund vision mål riktlinjer. för Bordtennisklubben Rekord och Råå bordtennisklubb Policy värdegrund vision mål riktlinjer för Bordtennisklubben Rekord och Råå bordtennisklubb Policy, värdegrund, vision, mål och riktlinjer för bordtennisklubben BTK Rekord Inledning Detta policydokument

Läs mer

Forssa BK Dalkurd FF

Forssa BK Dalkurd FF Dalkurd FF Akademi Förväntningar på dig som spelare Säsongen 2018 - 2 - Att vara del av Akademin: Vi vill bedriva en målinriktad fotbollsutbildning med långsiktig och individuell planering. Vi vill värna

Läs mer

Policy Barn & ungdom t o m 15 år UNGDOM

Policy Barn & ungdom t o m 15 år UNGDOM Policy Barn & ungdom t o m 15 år UNGDOM 2016 10 05 Policy Tävling barn och ungdom Föreningskrav Tränare och spelare är med i en förening. Tränare ska agera som ett föredöme inför sina spelare och omgivning

Läs mer

Välkommen till IFK Stocksund IFK. Seriös och generös

Välkommen till IFK Stocksund IFK. Seriös och generös Välkommen till IFK Stocksund IFK Seriös och generös A Varmt välkommen till IFK Stocksund! KIFK Stocksund startade som en friidrottsklubb 2005. Vi började träna tillsammans och snart sprang flera ungdomar

Läs mer

Blå/Vita tråden - Verksamhetsfilosofi för IFK VÄSTERVIK

Blå/Vita tråden - Verksamhetsfilosofi för IFK VÄSTERVIK Blå/Vita tråden - Verksamhetsfilosofi för IFK VÄSTERVIK IFK Västervik har som målsättning att alla i föreningen ska känna glädje och samhörighet både på och utanför fotbollsplanen. För att vi som tillhör

Läs mer

Policy Järpens Idrottsförening

Policy Järpens Idrottsförening Policy Järpens Idrottsförening - Alla har en plats i JIFs gemenskap- Idrott: - är inte bara prestationer, segrar eller att göra snygga mål - är framför allt att ha roligt tillsammans - är sammanhållning

Läs mer

Sundsvalls IBF VILL

Sundsvalls IBF VILL Sundsvalls IBF VILL 2017-05-08 IBF vill Välkommen till IBF vill. Detta är ett övergripande dokument där föreningens riktlinjer och policys kortfattat beskrivs. Är du ny i föreningen eller på väg in är

Läs mer

Sigtuna IF:s föreningspolicy. Blå Tråden. Antagen på Sigtuna IF:s ordinarie årsmöte den 21 mars 2012.

Sigtuna IF:s föreningspolicy. Blå Tråden. Antagen på Sigtuna IF:s ordinarie årsmöte den 21 mars 2012. Sigtuna IF:s föreningspolicy Blå Tråden Antagen på Sigtuna IF:s ordinarie årsmöte den 21 mars 2012. Sigtuna IF:s verksamhetsidé Sigtuna IF skall stå för glädje, trygghet och kvalité där alla människors

Läs mer

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01-

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Allmänt Rockneby IK Ungdom ska bedriva fotbollsverksamhet så att den utvecklar u på ett positivt sätt. Det gäller såväl fysiskt som psykiskt, socialt och kulturellt.

Läs mer

Mål och riktlinjer FOTBOLLSVERKSAMHETEN

Mål och riktlinjer FOTBOLLSVERKSAMHETEN Mål och riktlinjer FOTBOLLSVERKSAMHETEN Innehållsförteckning Välkommen till Tortuna SK 3 Tortuna SK:s mål 3 Vår alkohol, tobak och drogpolicy 3 Organisation & ekonomi 4 Så här bedriver vi fotbollsverksamhet

Läs mer

Mål för barn- och ungdomslag

Mål för barn- och ungdomslag LEDARPÄRM 2014 Mål för barn- och ungdomslag Kågedalens AIF:s barn- och ungdomsfotboll ska genom välorganiserad verksamhet bereda plats till alla barn och ungdomar som vill spela fotboll. Dessutom stimulera

Läs mer

Informationsmöte

Informationsmöte Informationsmöte 19.00-20.00 2014-11-13 Varför starta en ny förening? ü ü ü ü ü ü KUL! Våra barn får fortsätta spela tillsammans Möjlighet att påverka - vi gemensamt skapar vår egen struktur och regler

Läs mer

Vi vill att Sportlife Kungälv IBK skall vara den givna klubben för ungdomar som vill spela innebandy i Kungälvs Kommun.

Vi vill att Sportlife Kungälv IBK skall vara den givna klubben för ungdomar som vill spela innebandy i Kungälvs Kommun. Policy & värderingar Sportlife Kungälv IBK Detta vill vi: Vi vill att Sportlife Kungälv IBK skall vara den givna klubben för ungdomar som vill spela innebandy i Kungälvs Kommun. Vi vill att Sportlife Kungälv

Läs mer

Stuvsta IFs värdegrunder

Stuvsta IFs värdegrunder Stuvsta IFs värdegrunder Vision: Vi är föreningen som alla vill vara med i. Stuvsta IF verkar för att skapa de bästa förutsättningarna: att utveckla så många fotbollsspelare som möjligt så länge och så

Läs mer

Verksamhetsinriktning 2015 Med budgetram 2015 För Svenska Volleybollförbundet

Verksamhetsinriktning 2015 Med budgetram 2015 För Svenska Volleybollförbundet Svenska Volleybollförbundet Org nr Verksamhetsinriktning 2015 Med budgetram 2015 För Svenska Volleybollförbundet Svenska Volleybollförbundet INLEDNING... 3 VERKSAMHETSIDÈ... 3 VISION... 3 VÄRDEGRUND...

Läs mer