KLIPPET KLIPPET. Nationalism med humanism. Det blir bara BÄTTRE! Transporter och bud

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "KLIPPET KLIPPET. Nationalism med humanism. Det blir bara BÄTTRE! 0120-359 30. Transporter och bud 070-569 82 23"

Transkript

1 KLIPPET Klippet i Åtvidaberg AB i samarbete med Åtvidabergs FF 4 juni Åtvidabergs Vulk AB ER D I T R A M M SO JUNI OCH AUGUSTI JULI Lunchstängt LÖRDAGAR...STÄNGT Gäller även och boka tid för hjulskifte! Semesterstängt Västervik Visby 16 juni 17 augusti Tura till Gotland över dagen! och boka tid för hjulskifte! Åk på morgonen från Västervik. fr 5/7 till 20/7 TIDSBESTÄLLNING! TIDSBESTÄLLNING! 1 mars - 30 april kl. Frukost ingår. Njut av resan. Spendera hela dagen på ön. Varför inte en heldag på Kneippbyn med barnen? Allt är nära! Du hinner gå på after beach i Visby innan du åker hem. Ta båten tillbaka framåt kvällen, koppla av och ät gott ombord. 1 mars - 30 april kl Åtvidabergs Vulk AB KROCK ELLER PLÅTSKADA PÅ DIN BIL? 495 Prästängsvägen, Åtvidaberg. Tel kr för vuxen inkl frukost. Vi ombesörjer allt i samarbete med ditt försäkringsbolag. Även hjälp med hyrbil. Gäller alla märken. Åtvidaberg Åtvidabergs Vulk AB Barnen först! Boka VIP JR-biljett! Vi har reserverat en hel salong till barnfamiljerna! Prästängsvägen, Åtvidaberg. Tel Längst fram har vi en familje- Tel Prästängsvägen 7 lounge med roliga inslag under resan. Dessutom går fem kr per biljett till Min Stora Dag! ETT GOMÉR & ANDERSSON-FÖRETAG Ska du sälja din bostad i Åtvidaberg? Ring Linda Johansson, , Adelswärdsväg 2, Åtvidaberg * Begränsat antal platser eller med särskilda förbehåll.

2 Vi tror på ett Positivt Åtvidaberg och tillsammans satsar vi framåt! Med andra ord Det blir bara bättre! Det blir bara BÄTTRE! Auktoriserad Revisor / Auktoriserad Redovisningskonsult FAR Redovisning Revision Rådgivning Skatter tel Nationalism med humanism Den 6 juni är det Sveriges nationaldag. Det firas vid Åtvidabergs hembygdsgård med bland annat utdelning av flagga, drillflickor, musik av Musikkåren och tal av Daniel Carlberg, som skrev boken I en annan del av Åtvid. Att vara svensk är något att vara stolt över. Vi har en lång historia av fred, demokrati och välstånd. Vi har gott rykte ute i världen och står upp för tolerans och mänskliga rättigheter. Men det är en kamp där man aldrig kan slappna av. Demokratin och den humanistiska människosynen måste försvaras varje dag, både i det stora och i det lilla, för det finns alltid mörka krafter som hotar. Genom historien har vi gång på gång sett hur det går när människor förblindas av fördomar och ett vi-och-dom-tänkande. Det leder alltid till dåliga saker. Historien visar också att det bara finns en väg som leder framåt och det är samarbete, öppenhet och tolerans. Ett samhälle som är inkluderande och välkomnande lyckas alltid bättre än ett där man letar syndabockar och är rädd för det annorlunda. Därför är det viktigt att Sverige fortsätter att vara ett öppet land där vi står upp för de goda värdena. Det är det som är det typiskt svenska och det är det som tagit det här landet dit där vi är idag. Ett Sverige och ett Åtvidaberg som kännetecknas av humanism, medmänsklighet och värme - det är en nationalism jag är stolt över och gärna firar! Text: Tobias Pettersson Bokföring, Deklarationer, Bokslut, personaladministration och Ekonomisk rådgivning tel KLIPPET Ola och Micke Transporter och bud Vi som jobbar med KLIPPET är: KLIPPET Klippet i Åtvidaberg AB, Box 56, ÅTVIDABERG Besöksadress: Adelsnäsvägen 4, Åtvidaberg Telefon: , E-post: Ansv. utgivare: Thomas Liljegren Produktion & layout Åsa Melefors Säljare Mats Liljegren Framsidesfoto: Prästkragar i full blom sidesbild: Klippets arkiv Tryck: Åtvidabergs Bok &Tryck AB Upplaga: 7000 ex., Utgåvor: 19 nummer/ år Distribution: Posten Sverige Hemsida: SKRIBENTER i TIDNINGEN: Tobias Pettersson och Camilla Smedberg Tidningen KLIPPET ansvarar för fel i annons begränsat till högst annonskostnaden. För skada pga uteblivet eller felaktigt införande ansvaras ej.

3 Hyr ut lägenheter, hotellrum och industrilokaler Klints Fastigheter , Fartfyllt rally till Stefans minne Den 7/6 anordnas rallytävlingen Stefans Minne vid Söderö grusgrop mellan Åtvidaberg och Kisa. Ett sextiotal deltagare och stor publik väntas till tävlingen som arrangeras för sjätte gången. Rallytävlingen Stefans minne har anordnats sedan 2009 till minne av förre ordföranden i Östergötlands Bilsportsförbund, Stefan Larsson. Dottern Elisabeth och Åtvidabergs MK har dock lyckats vända sorgen till något positivt och gjort tävlingen till en uppskattad rallyfest för gammal och ung. - Det brukar komma en hel del publik. Vi har en centrerad serviceplats där man kan titta på bilarna och en servering där publiken kan köpa fika. Jag hoppas att det är många som vill komma ut till Söderö och titta den 7/6, säger hon och berättar om tjusningen med rally: - Det är roligt att se när de kör och hur skickligt de hanterar bilarna. De tävlande är oerhört duktiga och det brukar bli spännande sekundstrider. Från början kördes endast en sträcka, som sedan blev två, och i år körs samma två sträckor fast man vänder på dem. Bland de lokala förarna finns två som har stor chans att göra riktigt bra ifrån sig. Det är Peo Kindgren som tävlar i klassen med lite äldre bilar samt sonen Lukas som kör ungdomsrallyt. Rallysporten arbetar ständigt med att förbättra säkerheten, men nyligen har det ändå skett tragiska olyckor med östgötsk anknytning. Därför vill Elisabeth uppmana publiken att vara lite extra försiktig. - Man måste vara uppmärksam på att det alltid kan hända något. Bilar kan gå sönder och förare kan åka av banan. Vi har som tur var varit förskonade hittills, något vi är tacksamma för, och gör vad vi kan för att undvika olyckor. - Som publik bör man tänka på att stå upp när man tittar, så att man kan flytta på sig. Man ska inte stå för nära banan, vi rekommenderar ett avstånd på 30 meter. Och i ytterkurvor bör man inte stå överhuvudtaget. Första start kl Söderö grusgrop Program finns på plats Välkomna! Text: Tobias Pettersson RALLYTÄVLING Stefans minne Lördag 7 juni Daniel Hermansson Församlingens sommarfest Söndag 15 juni Vi erbjuder hjälp inom: Elinstallationer Tele och Data Larm och Passér Styr och Regler Tel Mobil Trädgårdsgatan 25, Åtvidaberg TRASIG VINDRUTA? Vi byter eller lagar din vindruta. Vi ombesörjer allt i samarbete med ditt försäkringsbolag. Gäller alla märken Tel Prästängsvägen 7 Prästängsvägen 17, Åtvidaberg Wessmans Bilvård Ring och boka redan idag! MÄSSA kl i Åtvids Gamla kyrka Biskop em Martin Lönnebo avslutar Klockarängens förskoleverksamhet. Avtackning av personal Efter mässan blir det SOMMARFEST på Klockarängen. Polering/vax kr (ex moms) Polering/ Lackförsegling kr (ex moms)

4 Information från Åtvidabergs kommun Många vill bli förstelärare Det är 40 stycken som har sökt de 14 utannonserade tjänsterna som förstelärare i Åtvidabergs kommun. Det är jättekul att så många är intresserade att bidra till högre måluppfyllelse i skolan, säger barn- och utbildningschef Robert Bredberg. -Jag tror att en bidragande anledning till att så många har sökt är att det är andra omgången vi tillsätter förselärare. De fyra första som tillsattes i våras har på något sätt trampat upp marken. Vi har många duktiga pedagoger i Åtvidabergs skolor och det är roligt att så många vågar visa att man är det! Sedan har vi nu mycket mer fokus på att nå högre resultat inom skolan och det känns roligt att så många känner att man vill vara med och göra en insats för att få fler elever att lyckas, fortsätter Robert Bredberg. -Det är många kompetenta sökande. Tyvärr kommer inte alla kunna få en tjänst. Från förvaltningens sida önskar jag att vi hade dubbelt så många tjänster att tillsätta. Ny karriärtjänst Förstelärare är en ny karriärtjänst i Sverige som regeringen har beslutat att ge statsbidrag till. Grundtanken är att förstelärare ska göra läraryrket mer attraktivt och samtidigt säkerställa en bra undervisning för eleverna. Försteläraren ska också bidra till utveckling av arbetet inom skolans verksamhet. För att arbeta som förstelärare ska man vara legitimerad lärare, ha undervisat i minst fyra år med goda vitsord och dessutom ha visat särskild god förmåga att förbättra elevernas studieresultat. Därtill bör man ha ett mycket stort intresserad av att vilja utveckla undervisningen. Varje kommun bestämmer hur förutsättningarna ska se ut för tjänsterna, men en förstelärare ska under minst halva arbetstiden arbeta med undervisning och uppgifter som hör till undervisningen. 18 förstelärare i höst I våras tillsatte Åtvidabergs kommun de fyra första tjänsterna. Nu tillsätts ytterligare 14 stycken, så när höstterminen börjar finnas sammanlagt 18 förstelärare i kommunen. Rekryteringen ska vara klar innan sommaren. -På sikt förväntar jag mig en högre måluppfyllelse, där fler elever inom grundskolan når målen för behörighet till gymnasiet och att fler gymnasieelever klarar av att slutföra sina studier, men också att fler elever når ännu högre betyg, säger Robert Bredberg. Helén Stenberg, informationsansvarig Besöksadress: Adelswärdsgatan 7 Postadress: Box 206, Åtvidaberg Tel växel: Epost: 4 KOMMUNEN MED FRAMÅTANDA

5 på vift... Motions-Lunk Text & foto: Mats Liljegren Onsdagen den 21 maj var vi från Klippet inbjudna att delta i Attendo-Lunken på Koppargården. Attendo-Lunken ordnas över hela Sverige och har lite olika utformningar. Frisk luft och motion i sällskap av andra seniorer är det som gäller. Strålande sol och 20 C varmt var förutsättningarna när vi startade. Till mitt sällskap under den tipspromenad som hade ordnats hade jag Birgitta Strömberg. Tolv stycken frågor och en promenad i den vackra trädgården låg framför oss. Ett trettiotal seniorer och en del anhöriga vandrade runt bland blommande Syrener och fina Blodlönns träd och försökte svara rätt på frågorna. Frågorna var kluriga men kunskapen var hög och humöret var på topp. Efter promenaden bjöds det på fika och underhållning i trädgården. Lennart Ottosson spelade kända låtar på dragspel vilket uppskattades mycket. Vinnare på tipspromenaden blev Dagmar Ståhl, Bertil Nilsson, Birgitta Strömberg och Beth. Installerat & klart! Pris fr 6.275:- efter ROT-avdrag Sommarvärme att lita på. NIBE EMINENT VARMVATTENBEREDARE Kompakta varmvattenberedare med bred spännvidd för fritidshuset. Montera stående eller på vägg. Finns i 35, 50 och 100 liter. Ytterhölje i plåt och tålig plast. Vattentank med korrosionsskydd av emalj, koppar eller rostfritt stål. Polystyrenisolering för minimal värmeförlust. Ansluts enkelt till jordat eluttag (230 V) eller 400 V 2-fas. Blandningsventil för jämnare temperatur. Läs mer om våra varmvattenberedare på KOM TILL OSS VI ÄR EXPERTER PÅ NIBE VARMVATTENBEREDARE Eksågsvägen 4. Tel , Fax Öppet: vardagar VVS VENT PLÅT EL DRIFT KYLA 5

6 Ny kontorschef på Handelsbanken Att vara tillgänglig och ha stark lokal anknytning är viktigt för Handelsbanken. Det menar Lars Blomqvist som nyligen tillträdde som ny kontorschef för Åtvidabergskontoret. Nu i maj pensionerades Erik Torbrand som kontorschef för handelsbanken i Åtvidaberg. Efterträdare blev Lars Blomqvist som närmast kommer från ett av Norrköpingskontoren. Totalt har han arbetat i banken i 27 år och har förutom olika kontor i Norrköping även jobbat i Stockholm och Söderköping, som han bor strax utanför. I samma veva som Söderköpingskontoret öppnade 1997 låg även Åtvidabergskontoret i startgroparna och slog upp sina portar året efter. Lars hade en del kontakt med Åtvidaberg vid den tiden, men det dröjde alltså ytterligare drygt 15 år innan han till slut hamnade på orten, och nu är han laddad för att sätta igång med sitt nya jobb. - Jag hade varit tolv år på mitt förra kontor så det var dags för en ny utmaning. Det är kul att komma till ett nytt ställe och få lära känna Åtvidaberg. Jag har märkt att många här är måna om och stolta över sin ort. Handelsbankens kontor inne i Getingen är ganska litet och har bara tre anställda. Förutom Lars ingår även rådgivarna Susanne Danilovic och nytillträdda Gustav af Wåhlberg i personalstyrkan. - På ett litet kontor får man göra allting, jag var exempelvis ute och borstade av markiserna i morse. Och det är också tjusningen med jobbet. Det är viktigt för oss att ha en bred kompetens, och när vi behöver spetskompetens tar vi hjälp av vårt regionkontor i Linköping. Kunderna är både privatpersoner och företag, inte minst inom skog och lantbruk. Styrkorna, enligt Lars, är den breda kompetensen, de snabba beslutsvägarna och tillgängligheten. Många kunder uppskattar att det finns ett centralt och personligt kontor där de kan göra spontanbesök. Även via telefon är det lätt att nå Lars och hans kollegor. - Ringer du hit för att boka en tid så kommer du verkligen hit och inte till ett callcenter. Vi tycker oss vara bra på att serva kunder, och kommer högt i såna undersökningar. Vi tror fortfarande på upplägget med bankkontor och finns på nästan 500 platser i Sverige. Vi lägger inte ner kontor, vi öppnar nya istället. Det är viktigt att vara lokal, och finnas där för kunderna. Idag gör de allra flesta kunder mycket på sin internetbank, men vi tror på kontoret som ett viktigt komplement. Lars Blomqvist - ny kontorschef för Handelsbanken Åtvidaberg Medan många andra banker haft problem tror Lars att det är den lokala prägeln som gjort att Handelsbanken klarat sig så bra genom lågkonjunkturer och krisperioder. Och så är det säkert heller ingen nackdel om man trivs på jobbet. - Roligast är att träffa alla människor, att ha alla dessa möten och samtal. Det är otroligt lärorikt både yrkesmässigt och som människa. Man får stor insyn i folks privata liv och man lär sig mycket om olika företag. Det ger en inblick i sånt som man inte skulle fått veta annars, och ger en stor kunskap om hur ett samhälle är uppbyggt, säger Lars som ser fram mot att lära känna Åtvidaberg ännu bättre framöver. Text & foto: Tobias Pettersson 6

7 MYCKET NYTT I BUTIKEN! för både tjejer och killar i alla prisklasser. YUNIQ R e s t a u r a n g YUNIQ R e s t a u r a n g Hos oss hittar du Tunikor Capribyxor Sommarklänningar Ta med annonsen och få 5% rabatt! gäller fram till midsommar Torggatan 3B, tel Från 290:- YUNIQ STUDENT- PRESENT hittar du hos oss! r e s t a u r a n g YUNIQ r e s t a u r a n g God mat & Kall öl 130:- För ett bättre välbefinnande THAIMASSAGE & FRISKVÅRD på Stenhusgatan 1 Boka massage fyra gånger FÅ 5:e GÅNGEN GRATIS! Gäller under juni-juli- augusti Öppet: Mån - fre Drop-in och tidsbokning Lör tidsbokning Tel Linnen fr 98:- Badkläder Väkommen in! Vard: , ej lunchstängning Lör: ModeCentrum Centrumhuset YnuiQ är en enkel matplats med smaker från världen i hjärtat av Åtvidaberg Öppet alla dagar: till Tfn Här kan du betala med kort! Antikt & loppis EMMA G:s SAKER & TING Säljer möbler och kuriosa, det mesta för hemmet, gammalt som nytt! Öppet: tis & tor 12-18, fre & lör eller efter överenskommelse Emma Gustavsson Söderleden mittemot Sporthallen, Åtvidaberg ERBJUDANDE på FÄRG & ELMASKINER Erbjudandet gäller t.o.m FASADVECKOR Just nu 25% rabatt på Bestå Täck- och grundfärg HJÄLP OSS GÖRA PLATS FÖR NYTT SORTIMENT AV ELMASKINER UTFÖRSÄLJNING! 30% rabatt på Boschmaskiner PS. Glöm inte BAKLUCKELOPPIS sista lördagen varje månad. DS Dags för SOMMARLÄSEKLUBBEN för dig mellan 6 och 16 år! Låna och läs fem böcker i sommar - få en bok! För varje läst bok får du en stämpel och efter fem stämplar får du EN BOK GRATIS! Sommarläseklubben pågår hela sommarlovet. Fr.o.m 13/6 är du välkommen att hämta ditt startkit! Fr.o.m 9/6 har vi nya öppettider Måndag Tisdag - fredag Åtvidabergs bibliotek Tel , Mejerigatan 2 Tel BIBLIOTEKET 7

8 Nyfiken på... Vivans matsalar För en tid sedan, när dess framtid fortfarande var oviss, skrev jag ett brev till min kära vän Kulturhuset och publicerade det på min blogg Stort, smått och lite däremellan på Åtvidabergsplatsen. Det visade sig, föga överraskande, att många åtvidabergare känner för Kulturhuset. Kommentarer på inlägget där flera delade med sig av sina minnen fick mig att inse hur lite jag egentligen känner till om det hus som jag kallar min vän. Känner ni till exempel till Vivans matsalar som fanns i dagens kök på övervåningen under 1940-talet eller att Unga Örnar huserade i Folkets hus på 1960-talet? Jag har ingen aning om hur vanligt eller ovanligt det var att en kvinna drev en restaurangrörelse för 60 år sedan, men jag gissar att det inte hörde till vanligheterna. I vilket fall gjorde Vivan det. Jag träffar Vivans dotter, Margot Ågren, över en fika på ett av Linköpings allra trevligaste konditorier. Kaffe serveras i gamla fina kaffeserviser av den spröda sorten och kardemummabullarna smakar ljuvligt hembakat. Det hade glatt Vivan. För hon var en fena på att baka berättar Margot när vi slagit oss ned vid ett av borden. Mammas Napoleontårtor var kända! Och hennes gräddtårtor och julkakor var fantastiska. När hon var äldre hjälpte hon mig med brödbak ibland och skrattade när jag sa att jag skulle baka på en halvliter. Det var väl ingen mening med att baka på annat än två liter, tyckte mamma. Och innan man visste ordet av låg bullarna färdiga och klara på plåten. Margot berättar om sin mammas engagemang i olika, för att inte säga i stort sett alla, nämnder och föreningar som fanns i Åtvidaberg vid 1900-talets mitt. Det var allt från kyrkonämnd och fritidsnämnd till kvinnogillet och Unga Örnar. Mormor Beda var lika aktiv och på kvällarna försvann vanligtvis båda kvinnorna iväg på sina möten. På 1960-talet när Unga Örnar var en stor organisation var Vivan ledare i Åtvidaberg. Jag minns en sommar när vi hade läger vid sjön Loften. Mamma packade pappas lastbil, han var åkare på Fallmans, och så drog hon iväg med alla barnen, packning, tält och mat. Vi hade så kul. Margot skrattar gott vid minnet och berättar vidare om det tillfälle när Vivan på lite äldre dar bestämde sig för att sälja hembakat bröd på torget för att sedan ge pengarna till Internationella Kvinnoföreningen för Fred och Frihet (IKFF). Vivans stånd med hembakat var visserligen ett vanligt inslag på Åtvidabergs höst- och vårmarknader, men det här tillfället var lite speciellt. Vivan åkte runt med sin lilla bil och besökte livsmedelsaffärerna i Åtvidaberg och bad att få ingredienser till skänks. Handlarna ställde upp och gav henne varor som inte kunde säljas i butiken för att de hade skadats i transporten. Sedan bakade Vivan och en väninna så det stod härliga till en vecka och när dagen var kommen packades bilen full med godsaker. Försäljningen gick galant och de intjänade kronorna skickades oavkortat till IKFF. Vivan började sin bana tidigt. Bara 14 år gammal blev hon hjälpreda i Karins hembageri i Linköping och senare lärde hon sig laga mat hos disponenten i sockerbruket. Hon kom till Åtvidaberg som vuxen och nygift. Under åren fick makarna fyra barn, varav Margot är den näst yngsta. Vivans matsalar lades ned innan Margot föddes år Istället ryckte Vivan in och hjälpte till både här och där. Så småningom fick Vivan höra att Konsumbageriet i Villahagen behövde hjälp att packa bröd. Året var Vivan anmälde sitt intresse och fick jobbet. Det tog inte lång tid innan man upptäckte att Vivan kunde baka och inom kort hade hon avancerat till bagare och konditor. I slutet av 1960-talet flyttade bageriet till det nybyggda Domushuset och Vivan följde med. Men när bageriet avvecklades och flyttades till Norrköping fick det vara för Vivans del. Mamma fick istället en tjänst på FACIT. Jag kommer ihåg ett tillfälle när jag tittade förbi. Hon var så stressad att hinna med sitt beting vid pressmaskinen att hon inte hade tid att prata. Det gjorde ont att se. Men så öppnades en kursgård i Yxnerum i Framför Karins hembageri, Vivan 18 år, längst till höger Margot Ågren mitten av 1970-talet och vem kunde tänkas bli bättre som ställets första husmor om inte Vivan? På kursgården blev hon kvar fram till sin pension i början av 1980-talet. Margot och jag dricker upp vår påtår och jag känner mig varm i hjärtat över den stolthet och respekt med vilken Margot har berättat om sin mamma. Mamma hade sådan energi och driv och var ständigt i rörelse. Inget var för besvärligt eller svårt. Hon redde alltid ut allt avslutar Margot leende. Text: Camilla Smedberg Övre bilden: i sonen Sören Dahlgrens ägo Nedre bilden: Camilla Smedberg 8

9 Veckostädning Storstädning Fönsterputs Trappstäd Byggstäd Flyttstäd Trädgårdsskötsel Vi förenklar Vi åtar oss trädgårdsskötsel din och vardag, underhåll som tex: i Gräsklippning Häckklippning hus, hem och Trimning Kantgrävning trädgård... Rensning & bekämpning av ogräs med mera Marie Emelie Jill Sofie Tel: , , Ljuvliga toner vid Templet Måndagen den 9 juni kl är det åter dags för musik vid Templet. En återkommande tradition med musik från när och fjärran. Vi träffar Agneta Ekström som hastigast på Klippets kontor. -Jag jobbar just nu som kyrkomusiker i Svenska Kyrkan i Linköpings stift, men kan inte släppa musiken i min hembygd Åtvidaberg., berättar Agneta som kommer att fortsätta sin musikverksamhet i Åtvidaberg. Redan 1975 kunde man vid Templet, beläget vid Bysjöns strand, lyssna till finstämd musik. -Solen glimmade både i hjärtat och i vattnet, Bysjön låg som en spegel och hela naturen spelade, Denna varma sommarafton blev till en stor upplevelse med musik från Åtvidaberg med omnejd, fortsätter Agneta. Nu inbjuder Agneta Ekström, i samarbete med Solkanonklubben, Bilda och Lions, på nytt sina musikvänner till en ljuvlig musikkväll vid Templet. Det blir som vanligt ett späckat program med invigning av Johan Adelswärd därefter allsång, körsångare från både Åtvidaberg och Linköping, dansare och Lisa Tilling som är känd från radio och TV. Ett återkommande inslag är sångdialogen som Agneta har med Musikkåren under ett vackert arrangemang av Amazing Grace. Lions kommer att ha försäljning av korv och kaffe till självkostnadspris. När man pratar med henne känns det verkligen att hon brinner för musiken och de människorna den berör. -Jag arbetar helt ideellt med Musik vid Templet för att kulturtraditionerna ska hållas vid liv för Åtvidabergarna. Lyckan kommer om du ger bort den! avslutar hon. Text: Mats Liljegren Ditt lokala tryckeri! Gerth Thomas Tel Klipp ur och ta med dig annonsen! Boka en GRATIS kontroll av bilens AC/Luftkonditionering. Gäller endast vid uppvisande av annons. Gäller alla märken. TACK UTHYRES STORT OCH VARMT TACK! Till Er alla som hjälpte mig, när jag tors 8/5 ramlade på Adelsvärdsgatan, på väg till busshållplatsen. Birgit Andersson Det Värmer Hjärtat att det finns omtänksamma medmänniskor, som bryr sig om! Dotter Helén YXNERUM Klockargården. Snart färdigrenoverat. Uthyres efter överenskommelse. 5 rum o kök., 3 rum o kök Tel Nästa nummer 18 juni manusstopp torsdag 5 juni Tel Prästängsvägen 7 ULLARED, 6,5 tim :- 23/9, 9/10, 20/10, 29/10, 12/11, 27/11, 11/12 ULLARED :- Långdag 9 tim 15/10, 17/11, 2/12 TYGRIKET :- 7/10 inkl fm-kaffe och lunch BREMEN :- Oktoberfest, 16/10, 4 dgr central hotell JULMARKNAD :- 12/12, 3 dag, Rostock SKIDRESA :- Vecka 8, Campitello Ring och boka på

10 Veckans förening List och lust med Respexet Text: Tobias Pettersson, foto: Åsa Melefors Ännu en lustfylld sommar med Greboensemblen Respexet står för dörren. Den 22/6 är det premiär för det nya lustspelet List och lust i Klockaregården som spelas i sju föreställningar vid Klockaregården i Grebo. Respexet har underhållit Greboborna och andra med lustspel sedan Det hela började med att Dick Zeijlon fick i uppdrag av Grebo Byalag att dra ihop ett revygäng till en kulturvecka som anordnades Där tändes gnistan och både medverkande och publik ville se en fortsättning. Året därpå spelades en lokalrevy i Åtvidabergs Folkets hus och sedan dess har verksamheten rullat på. Med åren har de lokala referenserna tonats ned och man behöver inte längre vara bekant med Åtvidaberg eller Grebo för att uppskatta humorn. Även spelplatserna har skiftat. Efter att Folkets hus stängdes har Respexet spelat sina föreställningar på Mässen i Åtvidaberg, i Värna, två gånger i Bestorp samt ett antal gånger vid Klockaregården i Grebo. Ensemblen har också bytts ut successivt och för tillfället är det bara Dick som återstår av originalgänget från De medverkande kommer och går, vi har fått in en del nytt folk utifrån, men i år är det ovanligt många Grebobor igen, säger Dick och berättar att det finns många skådespelartalanger därute som är sugna på att medverka. Dick Zeijlon - När de fått känna på hur det är, vill de gärna vara med igen. Det är kul. Årets sommarteater heter List och lust i Klockaregården och spelas i Grebo vid sju tillfällen mellan den 22/6 och 29/6. Det är ett lustspel i två akter med manus av Dick och regi av Carina Evertsson. - Handlingen utspelas 1935 och handlar om lust, två nyblivna änkor och två soloch-vårare som utger sig för att vara två kända personer och försöker nästla sig in. Med de har inte riktigt räknat med vad som kan hända, säger Dick och berättar att det även blir ett antal sångnummer i operettstil som framförs till livemusik. Förutom Dick och Carina består ensemblem av ytterligare dussinet personer, varav två är nya: Sophia Häger (som blev sugen efter att ha sett sin man och dotter agera i tidigare uppsättningar) och Kerstin Bergström (som nyligen kunde ses i en roll på bio i filmen Hundraåringen ). En annan nyhet är att man i år har byggt en riktig scen på 5x7 meter vid Klockargården och plockat fram de gamla kulisserna ur gömmorna. Biljetter kan köpas på Pepparkvarnen i Grebo och på Åtvidabergs Bok- och pappershandel. Vis av tidigare år räknar Dick med att det blir slutsålt, så vill man vara säker på att se föreställningen gör man säkrast i att köpa förköp. - Jag hoppas att det inte regnar och att alla i ensemblen håller sig friska så vi kan genomföra alla sju föreställningarna. Och såklart att det kommer mycket folk, men det vet vi att det gör, säger Dick och fortsätter: - Jag tycker att man ska se List och lust i Klockaregården för att det är en bra pjäs, om jag får säga det själv, som spelas i en underbar miljö. Alla är jätteladdade för det här, så det ska nog gå bra! 10 Varmt välkomna! List och Lust i Klockaregården Ett lustspel i två akter med Greboensemblen Regi: Carina Evertsson Manus: Dick Zeijlon Premiär sön 22/6 kl i Klockaregårdens trädgård i Grebo. Övriga speldagar: 23/6, 26/6, 27/6 kl 19, 28/6 kl 15 o 19 samt 29/6 kl 15 Pris 150:-. Barn upp till 12 år 75:- Biljetter Pepparkvarnen, Grebo , Åtvidabergs bok- och pappershandel

11 MIDSOMMARAFTON Vi klär n stånge l. k Loppis och Hantverksdag Fredagen den 20 juni Välkomna att fira midsommar på Hembygdsgården i Åtvidaberg. i Dockekulla bygdegård Sång och musik, dans kring midsommarstången, lekar för barnen, godisregn, chokladhjul, boll och pilkastning, fiskdamm. Allt med fina priser! Kaffe med sommarbakelse finns att köpa. (på vägen mellan Mormorsgruvan och Söderö) Fredagen den 6 juni kl MEDLEMSMÖTE i ÅFF Kopparvallen den 4 juni kl. 19 Styrelsen har påbörjat ett utvecklingsarbete, som vi hoppas ska göra vår organisation effektivare och tydligare. Som ett led i detta arbete vill vi gärna föra en dialog med fokus på ekonomi med föreningens medlemmar. Ta chansen att prata med oss! Varmt välkomna! /Styrelsen 2014 Arr: Åtvidabergs Hembygdsförening ÅFF:s fotbollsskola Nu får du chansen att fynda bland andras överflöd! Kanske hittar du det udda glaset, eller kanske växter, bröd, ljus, hemstickat, kläder, leksaker eller...vad det nu är du söker. Måndag 11/8 - onsdag 13/8 arrangerar ÅFF fotbollsskola för barn och ungdomar födda mellan OBS! Anmälan och inbetalning sker senast 1 juli. KOM OCH FYNDA! Bygdegårdsföreningen säljer korv och hamburgare, kaffe, fikabröd och smörgås! Vill du ha ett bord och sälja något? Hör av dig till Elisabeth Roos VÄLKOMMEN! Dockekulla Bygdegårdsförening Läs mer på eller ring kansliet Välkommen till Invigning av den tillbyggda Kaffestugan i Salfvedal Söndagen den 8 Juni mellan kl Program: Invigning förrättas av Östergötlands Hembygdsförenings ordförande Denny Lawrot Underhållning av Volontärerna Kaffe och våfflor serveras Presentation av nybyggnaden Lotterier Musik vid Templet mån 9 juni kl. 19 Invigningstal: Johan Adelswärd Kom och njut av musik! Allsång Körsång Dansare Musikkåren spelar Sång av Lisa Tilling Till en trevlig eftermiddag inbjuder Yxnerums hembygdsförening. Vi behöver Ditt stöd - lämna gärna ett bidrag på BG Märk med Musik vid Templet 20 år med Klockarängens förskola! Föräldrar, barn och personal från dessa fantastiska år inbjuds särskilt till mässa och sommarfest då vi minns och avslutar förskolans verksamhet. Söndagen den 15 juni kl i Åtvids Gamla kyrka. Därefter sommarfest på Klockarängen. Tack på förhand! Nästa nummer 18 juni Välkommen till Åtvidabergs Turistbyrå manusstopp torsdag 5 juni En mötesplats mitt i det historiska industriområdet, fyllt med tips på utflykter och aktiviteter för stora och små. GLÖM INTE nominera någon till MÅNADENS TÅRTA Nästa delas ut under v. 24 Njut en fika på bryggan vid Café Mässen eller av en sommarbok från lånehyllan. Besök turistbyråns hemsida för inspiration. Tel Öppet: 5 maj - 29 aug TU R IS TB Y R Å N 11

12 Blästring Pulverlackering Industrilackering Tel STOR SOMMAR-REA! 40% rabatt på ALLA dam- & herrkläder Ons 11 juni - tor 12 juni kl Café Byxfikan på torget i Björsäter VÄLKOMNA! C. Läckhagen thermia.se SVALKA DIG MED EN LUFTVÄRMEPUMP. KÖP NU! TV PÅ KÖPET. Thermia Aura är en luft/luftvärmepump helt anpassad för vårt nordiska klimat, som ger en effektiv energibesparing ända ner mot -30 C. Som bonus kan den ge svalka i sommar. Just nu får du en Sharp LED TV på köpet. Gäller hos certifierade Thermiaåterförsäljare från 15 maj till 30 juni Fullständiga kampanjvillkor hittar du på thermia.se Stationshuset 1, Åtvidaberg Tel ÅTVIDABERGS RÖR AB Prästängsvägen 5 Tel Öppettider: mån-tor fredag lördag stängt Ej vinstdrivande familjehemsvård med konsulentstöd sedan 1986 FAMILJEHEM Vi söker Familjehem och Kon- Vi söker FAMILJEHEM för Ungdomar och Vuxna arbetskläder skor stövlar handskar byxor jackor tröjor byggplåt beslag bärläkt fästdon kondensskydd plasttak lättbalk regnvattensystem energi solcell värmepellets entreprenad trädgård lantbruk fordonsdetaljer hagmaterial jordbearbetning markbearbetning stallströ heminredning möbler belysning leksaker hem el vvs rör avloppsystem MJM oljor stolpar kapsåg vinkelslip borrmaskin jord trädgårdsbelysning ved batterier flugfångare cirkelsåg säckkärra högtryckstvättar damsugare hetvattentvätt sågkedjor trimmerstråd brandsläckare skruv bult bränsledunk snigeldynamik cement flytspackel spännband diseltank batteriladdare fordonsbelysning verktyg rostoljor kylarcement elektrisk båtmotor städutrustning lgf skylt hudkräm foderkrubbor spolarvätska glykol smörjkannor trattar markeringsfärg rep spik slangklämmor verktygslådor gräsfrö gödning ogräshämmande fogsand maskeringstape kompostgaller avloppstank mobilsollcellsladdare oljefilter skottkärra grepar släpvagnslås presenning slangreparationskit avfettning Allt detta och mycket mer finner du hos oss! Teodorsgatan Dags för nya SOMMARDÄCK? Hör med oss för bästa pris! Tel Prästängsvägen 7

Hitta information (kurs C)

Hitta information (kurs C) Hitta information (kurs C) I dagstidningar finns det ofta annonser för olika typer av nöjen och aktiviteter. Svara på frågorna med hjälp av annonserna på nästa sida. A. Var kan man lyssna på musik gratis?

Läs mer

Medelpunkten. en social mötesplats för seniorer och frivilliga. Foto Taina Ahola

Medelpunkten. en social mötesplats för seniorer och frivilliga. Foto Taina Ahola Medelpunkten en social mötesplats för seniorer och frivilliga Foto Taina Ahola Augusti 2015 ANSLAGSTAVLAN Seniorveckan 13-18 september Seniorveckans program finns att hämta på Medelpunkten, Rådhuset och

Läs mer

Torsdagen den 3 februari 2011 SLÄTTATORSDA. Gåband. inkl motor Ord pris 4.995:- 0512-168 80 0512-408 12 0512-334 60 142

Torsdagen den 3 februari 2011 SLÄTTATORSDA. Gåband. inkl motor Ord pris 4.995:- 0512-168 80 0512-408 12 0512-334 60 142 1 147 75 151 50 29 138 51 171 01 40 24 Gåband Butikerna i Vara Småstad bjuder på kaffe med dopp kl. 17.00 20.00 inkl motor Ord pris 4.995:- 146 161 149 Slättatorsdag 3.900:- 42 För leverans 12 mars. 83

Läs mer

???????????????????????? Vad händer i Endre (Datum och tider att skriva in i almanackan

???????????????????????? Vad händer i Endre (Datum och tider att skriva in i almanackan Nr.2 2011 ???????????????????????? Vad händer i Endre (Datum och tider att skriva in i almanackan * 30 april Fagning i Allekvia änge med början kl.9.00 Röda Korset bjuder på lunch. * 30 april Vi firar

Läs mer

Foto: Sofia Sabel. Aktiviteter

Foto: Sofia Sabel. Aktiviteter Foto: Sofia Sabel Aktiviteter 1 maj - 31 augusti 2015 Anhörigcenter Anhörigcenter är en informations- och mötesplats som vänder sig till dig som inom familjen, släkten eller vänkretsen stödjer en närstående

Läs mer

Askim-Frölunda-Högsbos Tema: Göteborg i våra hjärtan

Askim-Frölunda-Högsbos Tema: Göteborg i våra hjärtan Askim-Frölunda-Högsbo stadsdelsförvaltning april-maj Askim-Frölunda-Högsbos Träffpunkter Tema: Göteborg i våra hjärtan Altplatsen Kustträffen Vill du få programbladet skickat hem med posten eller med e-post,

Läs mer

ÖPPEN FÖRSKOLA. Kontakt : Email : Blogg : www.kulanbloggen.se. Facebook: www.facebook.com/kulansoppnaforskola

ÖPPEN FÖRSKOLA. Kontakt : Email : Blogg : www.kulanbloggen.se. Facebook: www.facebook.com/kulansoppnaforskola ÖPPEN FÖRSKOLA Kontakt : Öppna Förskolan KULAN Fäladstorget 1 226 44 Lund telefon: 046 35 64 38 www.lund.se/kulan Email : kulansoppnaforskola@live.se Blogg : www.kulanbloggen.se Facebook: www.facebook.com/kulansoppnaforskola

Läs mer

Foto: Sofia Sabel Aktiviteter 1 juli 31 december 2014

Foto: Sofia Sabel Aktiviteter 1 juli 31 december 2014 Foto: Sofia Sabel Aktiviteter 1 juli 31 december 2014 Tar du hand om någon som behöver din hjälp? Där är varmt välkommen till oss på Anhörigcenter och vi vill helst att du kommer innan du sliter ut dig

Läs mer

Träffpunkt Skogslid. månadsblad September 2015

Träffpunkt Skogslid. månadsblad September 2015 Träffpunkt Skogslid månadsblad September 2015 Tis 1 9.00-10.15 14.30-16.00 Våffel café 25 kr Anders och Bertil spelar Ons 2 15.00 Kort bingo Anhörig café (café för anhöriga som vårdar sina respektive i

Läs mer

Vikingen nr 3 2006 -------------------------------------------------------------------------------------------------

Vikingen nr 3 2006 ------------------------------------------------------------------------------------------------- Vikingen nr 3 2006 Tidningen Vikingen utkommer med 4-6 nummer per år. Alla kårens medlemmar kan skicka in bidrag till kårtidningen. Du som har varit med om någonting skoj som du vill berätta om, kom in

Läs mer

Vad händer i Färgelanda? Tipspromenader. Dans. Friskis & Svettis. Ödeborgs IF. Juni

Vad händer i Färgelanda? Tipspromenader. Dans. Friskis & Svettis. Ödeborgs IF. Juni Vad händer i Färgelanda? Juni Tipspromenader Stigens If Varje söndag t.o.m. 8/6. Start kl.11.00-12.00 vid fabriken. Korvgrillning. Startavgift 20 kr. Torps Byalag och Valbo-Ryrs sockenförening Torsdag

Läs mer

RÄDDA BARNENS LOKALFÖRENING I LUND

RÄDDA BARNENS LOKALFÖRENING I LUND Oj, vad tiden går fort! April är snart slut och sommaren närmar sig med stormsteg. Men innan sommaren kommer har vi ytterliggare en fartfylld månad att se fram emot! Vårinsamling, mångfaldsrunda, nätverksträff,

Läs mer

EFFK:s Kräftskiva/Knytkalas på Krumbo. EFFK Sammanfattning vårsäsongen

EFFK:s Kräftskiva/Knytkalas på Krumbo. EFFK Sammanfattning vårsäsongen Navet Nr 3 2013 FIF:s Drive-In-Bingo När detta skrivs har vi spelat bingo två söndagar. Första söndagen bjöd vi alla bingospelare och funktionärer på gulaschsoppa. Detta var väldigt uppskattat. Än så länge

Läs mer

Vad händer i Färgelanda? December

Vad händer i Färgelanda? December Vad händer i Färgelanda? December Fr.o.m. 28/11 kommer vad händer i Färgelanda att medfölja Dalslänningens totalutdelningar till ALLA hushåll i Färgelanda, Dals-Ed och Bengtsfors kommuner samt Hedekas

Läs mer

Näktergalningarna Mötesprotokoll 14/1 2015. Kvartersteaterföreningen Näktergalningarnas styrelse

Näktergalningarna Mötesprotokoll 14/1 2015. Kvartersteaterföreningen Näktergalningarnas styrelse Sidan 1 av 1 Näktergalningarna Mötesprotokoll 14/1 2015 Möte i: Datum: 14/1 2015 Plats: Närvarande Kvartersteaterföreningen Näktergalningarnas styrelse Rosa rummet Dagny, Malin, Ingela, Johannes, Lennart,

Läs mer

Årgång 8 Nr 1 Februari 2005 SKOTERCAFÉT AFTERWORK ÅRSMÖTEN VARGHOPPET MÅNADSERBJUDANDE HOS VARGEN KARELENS FOLK. Sida 1

Årgång 8 Nr 1 Februari 2005 SKOTERCAFÉT AFTERWORK ÅRSMÖTEN VARGHOPPET MÅNADSERBJUDANDE HOS VARGEN KARELENS FOLK. Sida 1 Årgång 8 Nr 1 Februari 2005 SKOTERCAFÉT AFTERWORK ÅRSMÖTEN VARGHOPPET MÅNADSERBJUDANDE HOS VARGEN KARELENS FOLK Sida 1 MANUSSTOPP DEN 20:E I VARJE MÅNAD MATERIAL TILL REDAKTIONEN SKICKAS TILL: Carina Segerlund

Läs mer

ALLAKTIVITETSHUSET ÄLVKULLEN TEL. 0413-28152

ALLAKTIVITETSHUSET ÄLVKULLEN TEL. 0413-28152 ALLAKTIVITETSHUSET ÄLVKULLEN TEL. 0413-28152 1 ÄLVKULLEN TISDAG 17/2 kl. 19.00 åk.7-9 Kom och spela FIFA 09 på storbild i stora salen! ONSDAG 18/2 kl. 15.00 åk.4-6 Kom och testa WII Fit på storbild i stora

Läs mer

Mötesplatser för Seniorer. Program för hösten 2014

Mötesplatser för Seniorer. Program för hösten 2014 Mötesplatser för Seniorer Program för hösten 2014 Välkommen! I Lidköpings kommun finns flera trevliga mötesplatser där vi erbjuder olika aktiviteter, matservering och framförallt gemenskap! Du som är äldre

Läs mer

Sportlovs- program 2012 utgivet av Emmaboda Fritidsgård Tel. 0471-249290. Gokart Alla dagar: Körningar skall förbokas! Bowling Ring för bokning!

Sportlovs- program 2012 utgivet av Emmaboda Fritidsgård Tel. 0471-249290. Gokart Alla dagar: Körningar skall förbokas! Bowling Ring för bokning! Sportlovs- ******************************** program 2012 utgivet av Emmaboda Fritidsgård Tel. 0471-249290 Gokart Alla dagar: Körningar skall förbokas! Bowling Ring för bokning! Sumobrottning Paintball

Läs mer

barnhemmet i muang mai måndag 16 juni - måndag 14 juli

barnhemmet i muang mai måndag 16 juni - måndag 14 juli barnhemmet i muang mai måndag 16 juni - måndag 14 juli Det är lugnt på Phuket när det är sommar i Europa, i alla fall mycket lugnare. Men hos oss är allt som vanligt fast med lite mindre besök. Och som

Läs mer

ÖPPEN FÖRSKOLA Vårterminen 2014

ÖPPEN FÖRSKOLA Vårterminen 2014 ÖPPEN FÖRSKOLA Vårterminen 2014 Kontakt: Öppna Förskolan KULAN Fäladstorget 1 226 44 Lund telefon: 046 35 64 38 Hemsida: www.lund.se/kulan E-post: kulansoppnaforskola@live.se Blogg : www.kulanbloggen.se

Läs mer

Onsdag 27/5 13:00-16:00. 13:30 Kortspel

Onsdag 27/5 13:00-16:00. 13:30 Kortspel 2015-05-20 1 (8) Måndag 25/5 Tisdag 26/5 Onsdag 27/5-16:00 Torsdag 28/5 Fredag 29/5 Promenad - Tjurasjö - Promenaden utgår från KIVI till Tjurasjö. Vi anpassar promenaden efter alla. 14:00 Kortspel Kubb

Läs mer

för mer info. se www.skanesdjurpark.se

för mer info. se www.skanesdjurpark.se 1 Lär dig paddla kajak och ha kul i kanotskola! Åk. 3 - uppåt Tid: Mån 14 juni - tors 17 juni, kl.l10.00-15.00. Söndag 13 juni k.l15.00 har vi föräldraträff med information om kanotskolan. Kostnad: 500kr

Läs mer

barnhemmet i muang mai måndag 15 oktober - söndag 18 november

barnhemmet i muang mai måndag 15 oktober - söndag 18 november barnhemmet i muang mai måndag 15 oktober - söndag 18 november Oj, oj oj, nu går tiden fort det har redan gått fem veckor sedan förra veckobrevet! Var tog de fem veckorna vägen? Jo, de försvann i en massa

Läs mer

En kort historia om en Norgeresa som blev Bingo!

En kort historia om en Norgeresa som blev Bingo! En kort historia om en Norgeresa som blev Bingo! Det började för många år sedan när jag och min fd fru, mina föräldrar och min farmor åkte till Oppdal i Norge. Vi skulle besöka farmors syster mm. Farmor

Läs mer

Vi finns även på facebook. www.doroteaaktuellt.se doroteaaktuellt@gmail.com 0942-106 70. 2015 01 14 Årg. 42 v. 3. Gruppförsändelse

Vi finns även på facebook. www.doroteaaktuellt.se doroteaaktuellt@gmail.com 0942-106 70. 2015 01 14 Årg. 42 v. 3. Gruppförsändelse Postens Gruppförsändelse 2015 01 14 Årg. 42 v. 3 Utgivare: Victoria Palmqvist www.doroteaaktuellt.se doroteaaktuellt@gmail.com 0942-106 70 Vi finns även på facebook Ekumeniska gudstjänster Pingstkyrkan

Läs mer

SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer.

SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer. R I F T A M N IO N 0 O 2 K 5 1 0 2 6 1 SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer. Så mycket mer än

Läs mer

Samvaro NYHETER FÖR SÖRLIDEN-VALLA SAMVERKANSFÖRENING NUMMER 2 2015. Sörliden/Valla samverkansförenings nya lokal

Samvaro NYHETER FÖR SÖRLIDEN-VALLA SAMVERKANSFÖRENING NUMMER 2 2015. Sörliden/Valla samverkansförenings nya lokal Samvaro NYHETER FÖR SÖRLIDEN-VALLA SAMVERKANSFÖRENING NUMMER 2 2015 Sörliden/Valla samverkansförenings nya lokal HÖSTENS och VINTERNS 2 AKTIVITETER 2014-2015 Lär dig cykla! Sörliden Valla ordnar i samarbete

Läs mer

lampor Grupp två är Svenska en-ord och grupp tre är en-ord som kommer från andra språk.

lampor Grupp två är Svenska en-ord och grupp tre är en-ord som kommer från andra språk. Lampa Lampor Det finns fem verb grupper. Grupp ett är en-ord som slutar på -a. Grupp två är Svenska en-ord och grupp tre är en-ord som kommer från andra språk. som inte slutar på vokal. En Grupp 1 En lampa

Läs mer

Solsäkra din höst med en Yogavecka i vackra, soliga Nerja 9-16/9 2014

Solsäkra din höst med en Yogavecka i vackra, soliga Nerja 9-16/9 2014 Solsäkra din höst med en Yogavecka i vackra, soliga Nerja 9-16/9 2014 Har glädjen att kunna erbjuda en en vecka med YOGA på din resa till vackra Nerja vid Medelhavets strand, Costa del sol, Malaga, Andalusien.

Läs mer

Fridebo. Tryggt och bekvämt boende för äldre i Hanaskog

Fridebo. Tryggt och bekvämt boende för äldre i Hanaskog Fridebo Tryggt och bekvämt boende för äldre i Hanaskog Fridebo är ett seniorboende i ett lummigt och lugnt område i centrala Hanaskog. I huset finns bibliotek, en mötesplats för äldre och lägenheter för

Läs mer

Nyhetsbrev Juni. Sommarvädret dök plötsligt upp! Solen skiner och värmen har anlänt. Hoppas den håller i sig ett bra tag nu!

Nyhetsbrev Juni. Sommarvädret dök plötsligt upp! Solen skiner och värmen har anlänt. Hoppas den håller i sig ett bra tag nu! Göteborg 150615 Nyhetsbrev Juni Hej! Sommarvädret dök plötsligt upp! Solen skiner och värmen har anlänt. Hoppas den håller i sig ett bra tag nu! Bifogat i detta nyhetsbrev finns senaste anteckningar från

Läs mer

Torsdag 23/6, Zumba i Norrstrandslogen

Torsdag 23/6, Zumba i Norrstrandslogen Balkongprojektet, sommaren 2011 Balkongprojektet är en ungdomssatsning från Kultur och Fritid där ungdomar ordnar event för andra ungdomar som inte har något att göra. Det kan innefatta volleybollturneringar,

Läs mer

Nr 03 2013. Årg. 6 21/2-6/3. ung i fokus

Nr 03 2013. Årg. 6 21/2-6/3. ung i fokus Nr 03 2013 Årg. 6 21/2-6/3 ung i fokus FINSPÅNG 10181 10181 Jantzen Reclinerfåtölj 4.895:- Kampanj Komplett kontinentalsäng Gäller t.o.m. 10/3-2013 Nu 8.985:- FINSPÅNG AUDIO VIDEO - FInspång Stora Allén

Läs mer

2015-01-14. ÅIK:s Gympa PASS DAG TID. Alla ovanstående aktiviteter utom Spinningen ingår i Gymmixkortet.

2015-01-14. ÅIK:s Gympa PASS DAG TID. Alla ovanstående aktiviteter utom Spinningen ingår i Gymmixkortet. Kvalitetsdistribuerad av Posten Postens Gruppförsändelse Årgång 56 2015-01-14 ÅIK:s Gympa Nr 1-3 ** start v4 ** Prova på GRATIS första veckan! Pris till den deltagare som har högst närvaro på 1 aktivitet.

Läs mer

Program. Kulturvecka. i Kungariket. Programmet finns också på. www.kungsor.se

Program. Kulturvecka. i Kungariket. Programmet finns också på. www.kungsor.se Program Programmet finns också på www.kungsor.se Måndag 28/9 Föredrag om Kalklinbanan av Knut Barr kl. 19.00. Kalklinbanans historia och framtid med skapandet av ett eventuellt industrihistoriskt centrum.

Läs mer

barnhemmet i muang mai tisdag 30 september - söndag 23 november, 2014

barnhemmet i muang mai tisdag 30 september - söndag 23 november, 2014 barnhemmet i muang mai tisdag 30 september - söndag 23 november, 2014 Oktober och nästan hela november har gått sedan sist och oj vad vi har hunnit med mycket! Barnen har fått sina mitterminsbetyg de har

Läs mer

DHR Ängelholm NR. 3. 2015

DHR Ängelholm NR. 3. 2015 DHR Ängelholm NR. 3. 2015 Utsikt från hotellets altan på sommarresan 2015 i Bohuslän ORDFÖRANDE. OVE JANSSON TEL. 0435-216 94 MOBIL. 070 52 169 41 STYRELSELEDAMÖTER. MARIANNE WINSTEDT 0431-187 57 MOBIL.

Läs mer

bärkraft Snäckan Klintehamn Ida-Maria Brengesjö Peter Halldorf Klintehamn Terese Fredenwall Terese Fredenwall sång musik talare sång & musik GOTLAND

bärkraft Snäckan Klintehamn Ida-Maria Brengesjö Peter Halldorf Klintehamn Terese Fredenwall Terese Fredenwall sång musik talare sång & musik GOTLAND bärkraft 2014 2014 Ida-Maria Brengesjö Peter Halldorf talare 18-20 17-20 juli Snäckan Klintehamn Klintehamn sång & musik sång musik Hanna Hanna Lewin Lewin Samuel Samuel Hector Hector konsert konsert med:

Läs mer

Bad- och relaxkalender

Bad- och relaxkalender Bad- och relaxkalender Våren 2015 www.storsjobadet.se 063-14 31 79 Januari 5 Familjedag på relaxen 10.00-18.00 Ta med era barn och ungdomar till relaxen för en härlig stund tillsammans, med aufguss, bubbelpooler

Läs mer

SALTVIK. INFORMERAR april. Tekniska nämnden informerar: 4 / 2011 VISIT ALAND BESÖKER SALTVIK SMÅBÅTSPLATSER

SALTVIK. INFORMERAR april. Tekniska nämnden informerar: 4 / 2011 VISIT ALAND BESÖKER SALTVIK SMÅBÅTSPLATSER SALTVIK 4 / 2011 INFORMERAR april Gruppbrev med posten når alla Utgivare: Saltviks kommun, Lillängs 14 Nääs, AX-22320 ÖDKARBY Tel: 48 900 Fax: 489 011 E-post: info@saltvik.ax Hemsida: www.saltvik.ax Tekniska

Läs mer

Uddevalla Motorbåtsklubb

Uddevalla Motorbåtsklubb Här hittar du oss Klubblokalen ligger på Föreningsgatan 7 451 52 Uddevalla Telefon: 0727 22 23 23 E-Post: umk@uamotorbatsklubb.com MIDSOMMAR PÅ HOLMEN AktiviteterSkapad av Annika 2011-06-30 21:15:05 Midsommar

Läs mer

barnhemmet i muang mai måndag 10 september - söndag 11 november 2012

barnhemmet i muang mai måndag 10 september - söndag 11 november 2012 barnhemmet i muang mai måndag 10 september - söndag 11 november 2012 Oj, oj, oj vad länge sedan det var - och ända ursäkten att brevet har dröjt är att tiden går alldeles för fort. Men det sägs ju att

Läs mer

Celiakinytt NUMMER 2 2014. Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa!

Celiakinytt NUMMER 2 2014. Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa! Celiakinytt NUMMER 2 2014 Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa! INNEHÅLL/ NUMMER 1 Innehåll 3 KOMMANDE AKTIVITET ICA veteranernas handelsbod 4 KOMMANDE AKTIVITET Julbak för hela familjen 5 AKTUELL

Läs mer

befriad äventyret Snäckan Klintehamn 16-19 juli barnkonferensen talare Robert Eriksson Britta Hermansson Viktor Paulsson sång & musik Jenny Wahlström

befriad äventyret Snäckan Klintehamn 16-19 juli barnkonferensen talare Robert Eriksson Britta Hermansson Viktor Paulsson sång & musik Jenny Wahlström befriad 2015 16-19 juli Snäckan Klintehamn talare Robert Eriksson Britta Hermansson Viktor Paulsson sång & musik Jenny Wahlström konsert med A Treehouse Wait barnkonferensen äventyret GOTLAND Pingstförsamlingarna

Läs mer

Förläng våren med en ALLA KAN VECKA Yoga & Sång i Nerja 9-16 April 2014

Förläng våren med en ALLA KAN VECKA Yoga & Sång i Nerja 9-16 April 2014 Förläng våren med en ALLA KAN VECKA Yoga & Sång i Nerja 9-16 April 2014 Nu är det möjligt! För Alla som vill! Har vi glädjen att kunna erbjuda en yogakurs kombinerat med Alla kan sjunga på din resa till

Läs mer

Hunden i Söderköping. Nyhetsbrev hösten 2011

Hunden i Söderköping. Nyhetsbrev hösten 2011 Hunden i Söderköping Hundföretagare i samarbete Det mesta för din hunds bästa AlphaOhm Fysioterapi Carinas Hundvård Catharinas Agilitycenter Hundforum Hund & Katt shopen Pensionat Tass & Hov Nyhetsbrev

Läs mer

Finike marina under mars månad, o allt det lilla som där händer!

Finike marina under mars månad, o allt det lilla som där händer! Resebrev nr 2, 2013 Finike marina under mars månad, o allt det lilla som där händer! Lite om vad som händer i marinan, o det är inte lite det! Egentligen så är denna period mest tänkt till att jobba på

Läs mer

Idag ska jag till djurparken! Wow vad kul det ska bli. Det var 2 år sedan jag var där sisst? Hur gammal var Rut då?

Idag ska jag till djurparken! Wow vad kul det ska bli. Det var 2 år sedan jag var där sisst? Hur gammal var Rut då? MATTE PÅ ZOO HEJSAN! Jag heter Mattias och jag är 8 år. Jag kallas Matte, det har jag gjort sedan jag var väldigt liten. Jag har tre syskon. Elin, Matilda och Rut. Elin är två år mindre än mig. Matilda

Läs mer

Stall Flitige Lise. Resan. Boende

Stall Flitige Lise. Resan. Boende Stall Flitige Lise Jag hade min praktik med Klara Winkler, vi åkte ner till Holland, till stall Flitige Lise. Stall Flitige Lise är ett försäljnings och tillridningsstall. De flesta av hästarna ägs av

Läs mer

Kom ihåg ombyteskläder.

Kom ihåg ombyteskläder. Hej v48 Nu har vi börjat med massage, med tända ljus och skön musik masserade barnen varandra medan jag visade i luften vilka rörelser de skulle göra. Först var det lite fnissigt och de hade lite svårt

Läs mer

SPORTLOVSPROGRAM 2014 15-23 februari

SPORTLOVSPROGRAM 2014 15-23 februari SPORTLOVSPROGRAM 2014 15-23 februari Föreningen RegioLAN presenterar LAN 2014 i Sporthall. Lördag 15/2 till tisdag 18/2. Insläppet börjar kl.15.00 på lördagen. Det blir turneringar i League of Legends,

Läs mer

Årgång 7 Nr 9 December 2004 ÅRETS SISTA NAMNKLUR JULFESTER KANAL ERBJUDANDE M.M. Sida 1

Årgång 7 Nr 9 December 2004 ÅRETS SISTA NAMNKLUR JULFESTER KANAL ERBJUDANDE M.M. Sida 1 Årgång 7 Nr 9 December 2004 ÅRETS SISTA NAMNKLUR JULFESTER KANAL ERBJUDANDE M.M. Sida 1 MANUSSTOPP DEN 20:E I VARJE MÅNAD MATERIAL TILL REDAKTIONEN SKICKAS TILL: Carina Segerlund Tfn: 0911-70253 E-post:

Läs mer

Villstads Hembygdsförenings sommarprogram 2015

Villstads Hembygdsförenings sommarprogram 2015 Villstads Hembygdsförenings sommarprogram 2015 Varmt välkommen att besöka oss i sommar. De gamla husen och 1900-talsmuseet är öppna när vi har program och servering i Hembygdsgården. Vandring till kvarnstensbrottet

Läs mer

... och välkommen till Sörmland. Katrineholms-Kuriren önskar alla turister och sörmlänningar en riktig varm oc skön sommar, med avkopplande

... och välkommen till Sörmland. Katrineholms-Kuriren önskar alla turister och sörmlänningar en riktig varm oc skön sommar, med avkopplande ... och välkommen till Sörmland. Katrineholms-Kuriren önskar alla turister och sörmlänningar en riktig varm oc skön sommar, med avkopplande sommarläsning och många turisttips! vålitömmen! KftTRtNrffoUttS

Läs mer

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan JUNI JULI - AUGUSTI 2013. Aktuella datum

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan JUNI JULI - AUGUSTI 2013. Aktuella datum 33333333333333333333333333 Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan JUNI JULI - AUGUSTI 2013 Aktuella datum 4-5/6 Storströvarläger 11/6 Linsboloppet kl 10 11/6 Skabersjöloppet

Läs mer

barnhemmet i muang mai tisdag 5 december - torsdag 4 januari

barnhemmet i muang mai tisdag 5 december - torsdag 4 januari barnhemmet i muang mai tisdag 5 december - torsdag 4 januari tdet har varit full rulle sedan sist. Därför har detta brev dröjt och nu vet vi knappt hur vi ska få plats med allt som har hänt. Vi ska ju

Läs mer

Kommunbladet november 2013

Kommunbladet november 2013 Kommunbladet november 2013 Information från Norsjö kommun Nyheter om bredbands-nätet i Norsjö Det kommer att vara störningar i bredbands-nätet i Norsjö kommun på natten mellan onsdag och torsdag den 20

Läs mer

Sommarläger arrangerade av Kultur och Fritid, Sala kommun

Sommarläger arrangerade av Kultur och Fritid, Sala kommun Sommarläger 2012 Sommarläger arrangerade av Kultur och Fritid, Sala kommun Sommarlov med aktiviteter Här är din chans till en minnesrik sommar! Ett enastående till fälle att välja bland aktiviteter som

Läs mer

Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2015

Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2015 Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2015 Kära Unionen-Senior! Välkommen till en ny termin! Vi hoppas att du ska finna höstens program attraktivt! Fredriksdals köksträdgård Utfärd till Wanås

Läs mer

Årgång 56 2015-04-15. Nr 16. www.varitryck.se

Årgång 56 2015-04-15. Nr 16. www.varitryck.se Kvalitetsdistribuerad av Posten Postens Gruppförsändelse Årgång 56 2015-04-15 Nr 16 Skogsfastigheter i Västerbotten sökes/köpes av holländare, tyskar och danskar, för bra betalt ring för ett oförpliktande

Läs mer

Till vattenskidskolans elever och föräldrar.

Till vattenskidskolans elever och föräldrar. Till vattenskidskolans elever och föräldrar. Då har vi bara några veckor kvar med dragbåten i sjön för detta år men jag vill passa på att tacka för gott samarbete och önskar alla tillbaka i vår och på

Läs mer

Program för enheternas öppna dörrar 22 25 januari, 2013

Program för enheternas öppna dörrar 22 25 januari, 2013 2012-12-17 Dnr Program för enheternas öppna dörrar 22 25 januari, 2013 Jung och Kvänums förskolor Välkomnar tisdag 22 januari och torsdag 24 januari 09.00 11. 30 och 14.00 16.30. Guider finns som tar hand

Läs mer

Yogavecka i solen i Nerja 9-16 April 2015

Yogavecka i solen i Nerja 9-16 April 2015 Låt sommaren börja redan i april med en Yogavecka i solen i Nerja 9-16 April 2015 Har glädjen att kunna erbjuda en yogakurs på din resa till vackra Nerja vid Medelhavets strand, Costa del sol, Malaga,

Läs mer

Fokus Föräldrar 2015. Föreläsningar och aktiviteter för dig med barn mellan 0 18 år. Läs mer på sundbyberg.se/fokusforaldrar

Fokus Föräldrar 2015. Föreläsningar och aktiviteter för dig med barn mellan 0 18 år. Läs mer på sundbyberg.se/fokusforaldrar Fokus Föräldrar 2015 Föreläsningar och aktiviteter för dig med barn mellan 0 18 år. Läs mer på sundbyberg.se/fokusforaldrar Sundbybergs stad satsar på föräldrar! Nu är det återigen dags för årets föräldravecka.

Läs mer

barnhemmet i muang mai måndag 19 november - torsdag 13 december

barnhemmet i muang mai måndag 19 november - torsdag 13 december barnhemmet i muang mai måndag 19 november - torsdag 13 december Under veckorna som har gått har vi med jämna mellanrum i vardagen firat thailändska högtider och framöver blir det dags för lite farang-högtider

Läs mer

Varberg 23-30 juli 2011

Varberg 23-30 juli 2011 Veckodag Datum Namn Lördag 23 juli Uppstartsdagen Söndag 24 juli Kunskap- Omvärld- & Demokratidagen (KOD) Måndag 25 juli Skapardagen Tisdag 26 juli Upplevelsedagen Onsdag 27 juli Tävlingsdagen-Mix Torsdag

Läs mer

Kommunbladet september 2014

Kommunbladet september 2014 Kommunbladet september 2014 Valet 2014 Söndag den 14 september är det val till riksdag, kommun och landsting. När du röstar ska du ta med röstkort och ID-handling, till exempel körkort eller pass. Om du

Läs mer

Handledning för pedagoger

Handledning för pedagoger AV-nummer: 100723tv 1 8 Handledning för pedagoger Åtta program om språket á 10 minuter för skolår 0-3 Selma, 8 år, får en konstig semla av sin pappa. Semlan ger henne en magisk kraft som gör att hon kan

Läs mer

Byablad Nr 1 2010 SKOTERUTFLYKT. Lördagen den 20 mars är det dags igen! Samling vid kunskapshuset kl 10.00. se sid 2

Byablad Nr 1 2010 SKOTERUTFLYKT. Lördagen den 20 mars är det dags igen! Samling vid kunskapshuset kl 10.00. se sid 2 Byablad Nr 1 2010 SKOTERUTFLYKT Lördagen den 20 mars är det dags igen! Samling vid kunskapshuset kl 10.00. se sid 2 Skoterutflykt Ekonomiska föreningens skoterutflykt blir i år lördagen den 20 mars. Färden

Läs mer

Jóhann F ś Ridresor. Jóhann Fri geirsson inbjuder dig att vara med om en exklusiv Islandshästupplevelse.

Jóhann F ś Ridresor. Jóhann Fri geirsson inbjuder dig att vara med om en exklusiv Islandshästupplevelse. Jóhann F ś Ridresor Jóhann Fri geirsson inbjuder dig att vara med om en exklusiv Islandshästupplevelse. Nu välkomnar han alla oss, som han har lärt känna under sina år i Sverige, att komma hem till honom

Läs mer

FUB försöker bevaka och påverka allt från liftar till färdtjänst

FUB försöker bevaka och påverka allt från liftar till färdtjänst FUB bladet, maj 2015 Information till Uppsala FUB:s medlemmar FUB försöker bevaka och påverka allt från liftar till färdtjänst Inflytande Under första delen av året har vi använt mycket tid till att försöka

Läs mer

Resebrev från Gran Canaria, Tenneriffa, La Gomera, El Hierro och med besök av Lisa o Sivert, Anette o Kenneth, Monica o Peter o Inger o Hasse

Resebrev från Gran Canaria, Tenneriffa, La Gomera, El Hierro och med besök av Lisa o Sivert, Anette o Kenneth, Monica o Peter o Inger o Hasse Resebrev från Gran Canaria, Tenneriffa, La Gomera, El Hierro och med besök av Lisa o Sivert, Anette o Kenneth, Monica o Peter o Inger o Hasse Under denna period har vi hunnit besöka Gran Canaria, Teneriffa;

Läs mer

I mitten av 30-talet köpte man fastigheten Hasselbacken och här i den f d ladugården inrymdes

I mitten av 30-talet köpte man fastigheten Hasselbacken och här i den f d ladugården inrymdes www.satilabygg.se Arvet efter Albert i Högelid I början av 1900-talet började den företagsamme Albert Andersson tillverka olika typer av möbler. Då var efterfrågan på möbler stor i det expansiva Göteborg

Läs mer

dags för kval till pingistävlingen Bästa 3:an!

dags för kval till pingistävlingen Bästa 3:an! MMK-NYTT 7 11 februari ÄNTLIGEN dags för kval till pingistävlingen Bästa 3:an! AKTIVITETER PÅ MMK 7 11 FEB LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Köket/Aktiviteter Mariokart 13.30 (Kenneth) Bakning

Läs mer

Kunskap-Glädje-Trygghet-Självständigt tänkande

Kunskap-Glädje-Trygghet-Självständigt tänkande VECKOBLAD v. 8 2015 Till elever Veckans ordspråk: Med en liten bil hittar man snabbare parkeringsplats. I gengäld får man leta längre efter bilen. På Klagshamns rektorsområde ska elever, personal och föräldrar

Läs mer

Prov svensk grammatik

Prov svensk grammatik Prov svensk grammatik Markera det alternativ som du anser vara rätt i meningarna nedan. Det är bara ett av alternativen som är rätt i varje mening. 1. När farfar hade ätit åt har ätit, sov han middag.

Läs mer

& Sång i Nerja 9-16 April 2015

& Sång i Nerja 9-16 April 2015 Låt sommaren börja med en vårvecka Yoga & Sång i Nerja 9-16 April 2015 Nu är det möjligt! För Alla som vill! Har vi glädjen att kunna erbjuda en yogakurs kombinerat med Alla kan sjunga på din resa till

Läs mer

FEBRUARI 2013. Kvar i Östersund. den 23 februari 2013. VM stafett. den 15 februari 2013

FEBRUARI 2013. Kvar i Östersund. den 23 februari 2013. VM stafett. den 15 februari 2013 FEBRUARI 2013 Kvar i Östersund den 23 februari 2013 Har nu hunnit vara hemma några dagar efter VM som var en stor upplevelse för min del, tiden hemma har bestått till största delen av vila och återhämtning

Läs mer

Fridebo. Tryggt och bekvämt boende för äldre i Hanaskog

Fridebo. Tryggt och bekvämt boende för äldre i Hanaskog Fridebo Tryggt och bekvämt boende för äldre i Hanaskog Fridebo är ett seniorboende i ett lummigt och lugnt område i centrala Hanaskog. I huset finns bibliotek, en mötesplats för äldre och lägenheter för

Läs mer

TISDAG 19 NOVEMBER, KL 18-20 MUSIK LIVE & ONLINE TORSDAG 21 NOVEMBER, KL 18-20

TISDAG 19 NOVEMBER, KL 18-20 MUSIK LIVE & ONLINE TORSDAG 21 NOVEMBER, KL 18-20 MAKRAMÉ & VIRKNING MUSIK LIVE & ONLINE ON/OFF I LJUSDAL BRÄDSPEL & KINECT LÄSA PÅ OLIKA SÄTT TISDAG 12 NOVEMBER, KL 18-20 MAKRAMÉ & VIRKNING För alla som vill prova på handarbete. Du som redan kan, kom

Läs mer

Vikingen nr 4 2003. Ansvarig för utgivningen är scoutkårens ordförande. Ansvarig för att tidningen skrivs och distribueras: Peter Möller.

Vikingen nr 4 2003. Ansvarig för utgivningen är scoutkårens ordförande. Ansvarig för att tidningen skrivs och distribueras: Peter Möller. Vikingen nr 4 2003 Tidningen "VIKINGEN" utkommer med 4-5 nummer per år. Ansvarig för utgivningen är scoutkårens ordförande. Ansvarig för att tidningen skrivs och distribueras: Peter Möller Vill ni vara

Läs mer

???????????????????????? Vad händer i Endre (Datum och tider att skriva in i almanackan

???????????????????????? Vad händer i Endre (Datum och tider att skriva in i almanackan Nr.1 2015 ???????????????????????? Vad händer i Endre (Datum och tider att skriva in i almanackan * 30 jan. 4H start se program i bladet! * 18 febr. Årsmöte med Hejdeby och Endre Röda Kors kl.19.00 i Hejdeby

Läs mer

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan SEPTEMBER 2013

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan SEPTEMBER 2013 33333333333333333333333333 Rektor har ordet Välkomna nya och gamla familjer till ett nytt läsår! Efter en solig och skön sommar är vi alla laddade för nya utmaningar och upplevelser tillsammans med era

Läs mer

Resebrev nr 9, 12 juli 11 augusti 2011. Rekresa till Kos o mötet med Emma o Andreas med resp, plus Familjen Sturesson som var på besök i 2 veckor.

Resebrev nr 9, 12 juli 11 augusti 2011. Rekresa till Kos o mötet med Emma o Andreas med resp, plus Familjen Sturesson som var på besök i 2 veckor. Resebrev nr 9, 12 juli 11 augusti 2011. Rekresa till Kos o mötet med Emma o Andreas med resp, plus Familjen Sturesson som var på besök i 2 veckor. Efter att Elin o Larsa lämnat oss så tog vi en seglig

Läs mer

Svenska 1-2-3-4 GRAMMATIK ÖVNINGAR OCH SVAR

Svenska 1-2-3-4 GRAMMATIK ÖVNINGAR OCH SVAR Svenska 1-2-3-4 GRAMMATIK ÖVNINGAR OCH SVAR This is a document containing all the grammar exercises and answers from the website www.svenska.digital ADJEKTIV ÖVNINGAR: Alla mina (fin) saker Jag har många

Läs mer

barnhemmet i muang mai måndag 13 april - söndag 10 maj, 2015

barnhemmet i muang mai måndag 13 april - söndag 10 maj, 2015 barnhemmet i muang mai måndag 13 april - söndag 10 maj, 2015 I morgon är lugnet över för imorgon är alla barn tillbaks från lovet och vi har dessutom fått nio nya familjemedlemmar. I veckan som kommer

Läs mer

SCENKONST. vt 2015. Förskola NACKA KULTURCENTRUM

SCENKONST. vt 2015. Förskola NACKA KULTURCENTRUM SCENKONST vt 2015 Förskola NACKA KULTURCENTRUM SCENKONST vt 2015 Förskola OBS! ERT ÖNSKEMÅL SKA VARA NKC TILLHANDA SENAST DEN 27 NOVEMBER. 14 jan EN NY ÖVERRASKLANDE SCENKONST MED OLYDIGA KROPPAR, VARGFLOCKAR,

Läs mer

Lärarmaterial. Teknik med el sidan 1. Mål ur Lgr 11: Vad gjorde våra förfäder utan elektricitet? Leva utan el? Författare: Torsten Bengtsson

Lärarmaterial. Teknik med el sidan 1. Mål ur Lgr 11: Vad gjorde våra förfäder utan elektricitet? Leva utan el? Författare: Torsten Bengtsson Teknik med el sidan 1 Författare: Torsten Bengtsson Mål ur Lgr 11: Hur tekniska system i hemmet och samhället förändrats över tid och några orsaker till detta (Teknik åk 4-6) Olika sätt att hushålla med

Läs mer

Hej! Här kommer en information till dig som har kommunal hemtjänst, nattpatrull och trygghetslarm.

Hej! Här kommer en information till dig som har kommunal hemtjänst, nattpatrull och trygghetslarm. ÄLDREFÖRVALTNINGEN 2015-02-27 1 (6) Kvartalsbrev Mars 2015. Hej! Här kommer en information till dig som har kommunal hemtjänst, nattpatrull och trygghetslarm. Vi är redan inne i Mars månad, och efter en

Läs mer

KLASSRESAN SOL, HAV & VENTYR. 14 - i solen!

KLASSRESAN SOL, HAV & VENTYR. 14 - i solen! KLASSRESAN SOL, HAV & VENTYR 14 - i solen! 9A från Länna skola utanför Norrtälje En vecka i maj hade vi på Hostal San Miguel i Nerja besök av klass 9A från Länna skola utanför Norrtälje. De hade jobbat

Läs mer

???????????????????????? Vad händer i Endre (Datum och tider att skriva in i almanackan

???????????????????????? Vad händer i Endre (Datum och tider att skriva in i almanackan Nr.1 2014 ???????????????????????? Vad händer i Endre (Datum och tider att skriva in i almanackan * 18 febr. Årsmöte med Hejdeby och Endre Röda Kors kl.19.00 i Endre bygdegård. 23 febr. Årsmöte Bygdegårdsföreningen

Läs mer

Natt och Bar STUDENTVECKAN. SOMMARTIDER JUNI OCH AUGUSTI... 9.30-18.00 JULI... 9.30-17.00 Lunchstängt... 13.00-14.00 LÖRDAGAR...

Natt och Bar STUDENTVECKAN. SOMMARTIDER JUNI OCH AUGUSTI... 9.30-18.00 JULI... 9.30-17.00 Lunchstängt... 13.00-14.00 LÖRDAGAR... Nr 10 2013 KLIPPET i Åtvidaberg AB annons@klippetiatvid.se Tel 0120-100 05 www.klippetiatvid.se 5 juni - 19 juni Åtvidabergs Färghandel firar 35 år sid 2-3 Gäller t.o.m 20130809 Preem-macken får nytt liv

Läs mer

Grattis! Om Du blir antagen till Vretagymnasiet, inriktning häst.

Grattis! Om Du blir antagen till Vretagymnasiet, inriktning häst. Grattis! Om Du blir antagen till Vretagymnasiet, inriktning häst. För att få ut så mycket som möjligt av din tid här på skolan har jag satt ihop denna lilla tidning. Du har säkert massvis av intressanta

Läs mer

Kurt qvo vadis? 2007-01-11. Av Ellenor Lindgren

Kurt qvo vadis? 2007-01-11. Av Ellenor Lindgren qvo vadis? 2007-01-11 Av Ellenor Lindgren SCEN 1 HEMMA Publikinsläpp. tar emot publiken och förklarar att slagit huvudet. har bandage runt huvudet och ligger och ojar sig på scenen. leker och gör skuggspel.

Läs mer

barnhemmet i muang mai tisdag 24 maj - måndag 30 maj

barnhemmet i muang mai tisdag 24 maj - måndag 30 maj barnhemmet i muang mai tisdag 24 maj - måndag 30 maj Veckan har varit lugn men den har bestått av många Hej då och många Hej. Veckan har i stort sett varit lugn. Vi har kommit in i våra nya rutiner, som

Läs mer

barnhemmet i muang mai torsdag 17 maj - onsdag 4 juli 2012

barnhemmet i muang mai torsdag 17 maj - onsdag 4 juli 2012 barnhemmet i muang mai torsdag 17 maj - onsdag 4 juli 2012 Det må vara lågsäsong på Phuket men det är högsäsong för barnen i skolan. Vi har fått några nya små vänner, volontärer har lämnat oss och nya

Läs mer

Sommaraktiviteter v.24-34 2015

Sommaraktiviteter v.24-34 2015 Sommaraktiviteter v.24-34 2015 Vi kan, vi vill och vi törs!! Aktivitetslista för Sommarlovet 2015 Under sommarlovet vill vi att ungdomarna kommer till oss på Simmargården senast kl 09.00 varje morgon.

Läs mer

Medelpunkten. en social mötesplats för seniorer och frivilliga. Humlorna från Veberöd underhåller den 12 maj kl.14.00 Maj 2014

Medelpunkten. en social mötesplats för seniorer och frivilliga. Humlorna från Veberöd underhåller den 12 maj kl.14.00 Maj 2014 1 Medelpunkten en social mötesplats för seniorer och frivilliga Humlorna från Veberöd underhåller den 12 maj kl.14.00 Maj 2014 1 Foto Taina Ahola ANSLAGSTAVLAN Ört och Kryddcafé Kom på vårt första Ört

Läs mer