KLIPPET KLIPPET. Nationalism med humanism. Det blir bara BÄTTRE! Transporter och bud

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "KLIPPET KLIPPET. Nationalism med humanism. Det blir bara BÄTTRE! 0120-359 30. Transporter och bud 070-569 82 23"

Transkript

1 KLIPPET Klippet i Åtvidaberg AB i samarbete med Åtvidabergs FF 4 juni Åtvidabergs Vulk AB ER D I T R A M M SO JUNI OCH AUGUSTI JULI Lunchstängt LÖRDAGAR...STÄNGT Gäller även och boka tid för hjulskifte! Semesterstängt Västervik Visby 16 juni 17 augusti Tura till Gotland över dagen! och boka tid för hjulskifte! Åk på morgonen från Västervik. fr 5/7 till 20/7 TIDSBESTÄLLNING! TIDSBESTÄLLNING! 1 mars - 30 april kl. Frukost ingår. Njut av resan. Spendera hela dagen på ön. Varför inte en heldag på Kneippbyn med barnen? Allt är nära! Du hinner gå på after beach i Visby innan du åker hem. Ta båten tillbaka framåt kvällen, koppla av och ät gott ombord. 1 mars - 30 april kl Åtvidabergs Vulk AB KROCK ELLER PLÅTSKADA PÅ DIN BIL? 495 Prästängsvägen, Åtvidaberg. Tel kr för vuxen inkl frukost. Vi ombesörjer allt i samarbete med ditt försäkringsbolag. Även hjälp med hyrbil. Gäller alla märken. Åtvidaberg Åtvidabergs Vulk AB Barnen först! Boka VIP JR-biljett! Vi har reserverat en hel salong till barnfamiljerna! Prästängsvägen, Åtvidaberg. Tel Längst fram har vi en familje- Tel Prästängsvägen 7 lounge med roliga inslag under resan. Dessutom går fem kr per biljett till Min Stora Dag! ETT GOMÉR & ANDERSSON-FÖRETAG Ska du sälja din bostad i Åtvidaberg? Ring Linda Johansson, , Adelswärdsväg 2, Åtvidaberg * Begränsat antal platser eller med särskilda förbehåll.

2 Vi tror på ett Positivt Åtvidaberg och tillsammans satsar vi framåt! Med andra ord Det blir bara bättre! Det blir bara BÄTTRE! Auktoriserad Revisor / Auktoriserad Redovisningskonsult FAR Redovisning Revision Rådgivning Skatter tel Nationalism med humanism Den 6 juni är det Sveriges nationaldag. Det firas vid Åtvidabergs hembygdsgård med bland annat utdelning av flagga, drillflickor, musik av Musikkåren och tal av Daniel Carlberg, som skrev boken I en annan del av Åtvid. Att vara svensk är något att vara stolt över. Vi har en lång historia av fred, demokrati och välstånd. Vi har gott rykte ute i världen och står upp för tolerans och mänskliga rättigheter. Men det är en kamp där man aldrig kan slappna av. Demokratin och den humanistiska människosynen måste försvaras varje dag, både i det stora och i det lilla, för det finns alltid mörka krafter som hotar. Genom historien har vi gång på gång sett hur det går när människor förblindas av fördomar och ett vi-och-dom-tänkande. Det leder alltid till dåliga saker. Historien visar också att det bara finns en väg som leder framåt och det är samarbete, öppenhet och tolerans. Ett samhälle som är inkluderande och välkomnande lyckas alltid bättre än ett där man letar syndabockar och är rädd för det annorlunda. Därför är det viktigt att Sverige fortsätter att vara ett öppet land där vi står upp för de goda värdena. Det är det som är det typiskt svenska och det är det som tagit det här landet dit där vi är idag. Ett Sverige och ett Åtvidaberg som kännetecknas av humanism, medmänsklighet och värme - det är en nationalism jag är stolt över och gärna firar! Text: Tobias Pettersson Bokföring, Deklarationer, Bokslut, personaladministration och Ekonomisk rådgivning tel KLIPPET Ola och Micke Transporter och bud Vi som jobbar med KLIPPET är: KLIPPET Klippet i Åtvidaberg AB, Box 56, ÅTVIDABERG Besöksadress: Adelsnäsvägen 4, Åtvidaberg Telefon: , E-post: Ansv. utgivare: Thomas Liljegren Produktion & layout Åsa Melefors Säljare Mats Liljegren Framsidesfoto: Prästkragar i full blom sidesbild: Klippets arkiv Tryck: Åtvidabergs Bok &Tryck AB Upplaga: 7000 ex., Utgåvor: 19 nummer/ år Distribution: Posten Sverige Hemsida: SKRIBENTER i TIDNINGEN: Tobias Pettersson och Camilla Smedberg Tidningen KLIPPET ansvarar för fel i annons begränsat till högst annonskostnaden. För skada pga uteblivet eller felaktigt införande ansvaras ej.

3 Hyr ut lägenheter, hotellrum och industrilokaler Klints Fastigheter , Fartfyllt rally till Stefans minne Den 7/6 anordnas rallytävlingen Stefans Minne vid Söderö grusgrop mellan Åtvidaberg och Kisa. Ett sextiotal deltagare och stor publik väntas till tävlingen som arrangeras för sjätte gången. Rallytävlingen Stefans minne har anordnats sedan 2009 till minne av förre ordföranden i Östergötlands Bilsportsförbund, Stefan Larsson. Dottern Elisabeth och Åtvidabergs MK har dock lyckats vända sorgen till något positivt och gjort tävlingen till en uppskattad rallyfest för gammal och ung. - Det brukar komma en hel del publik. Vi har en centrerad serviceplats där man kan titta på bilarna och en servering där publiken kan köpa fika. Jag hoppas att det är många som vill komma ut till Söderö och titta den 7/6, säger hon och berättar om tjusningen med rally: - Det är roligt att se när de kör och hur skickligt de hanterar bilarna. De tävlande är oerhört duktiga och det brukar bli spännande sekundstrider. Från början kördes endast en sträcka, som sedan blev två, och i år körs samma två sträckor fast man vänder på dem. Bland de lokala förarna finns två som har stor chans att göra riktigt bra ifrån sig. Det är Peo Kindgren som tävlar i klassen med lite äldre bilar samt sonen Lukas som kör ungdomsrallyt. Rallysporten arbetar ständigt med att förbättra säkerheten, men nyligen har det ändå skett tragiska olyckor med östgötsk anknytning. Därför vill Elisabeth uppmana publiken att vara lite extra försiktig. - Man måste vara uppmärksam på att det alltid kan hända något. Bilar kan gå sönder och förare kan åka av banan. Vi har som tur var varit förskonade hittills, något vi är tacksamma för, och gör vad vi kan för att undvika olyckor. - Som publik bör man tänka på att stå upp när man tittar, så att man kan flytta på sig. Man ska inte stå för nära banan, vi rekommenderar ett avstånd på 30 meter. Och i ytterkurvor bör man inte stå överhuvudtaget. Första start kl Söderö grusgrop Program finns på plats Välkomna! Text: Tobias Pettersson RALLYTÄVLING Stefans minne Lördag 7 juni Daniel Hermansson Församlingens sommarfest Söndag 15 juni Vi erbjuder hjälp inom: Elinstallationer Tele och Data Larm och Passér Styr och Regler Tel Mobil Trädgårdsgatan 25, Åtvidaberg TRASIG VINDRUTA? Vi byter eller lagar din vindruta. Vi ombesörjer allt i samarbete med ditt försäkringsbolag. Gäller alla märken Tel Prästängsvägen 7 Prästängsvägen 17, Åtvidaberg Wessmans Bilvård Ring och boka redan idag! MÄSSA kl i Åtvids Gamla kyrka Biskop em Martin Lönnebo avslutar Klockarängens förskoleverksamhet. Avtackning av personal Efter mässan blir det SOMMARFEST på Klockarängen. Polering/vax kr (ex moms) Polering/ Lackförsegling kr (ex moms)

4 Information från Åtvidabergs kommun Många vill bli förstelärare Det är 40 stycken som har sökt de 14 utannonserade tjänsterna som förstelärare i Åtvidabergs kommun. Det är jättekul att så många är intresserade att bidra till högre måluppfyllelse i skolan, säger barn- och utbildningschef Robert Bredberg. -Jag tror att en bidragande anledning till att så många har sökt är att det är andra omgången vi tillsätter förselärare. De fyra första som tillsattes i våras har på något sätt trampat upp marken. Vi har många duktiga pedagoger i Åtvidabergs skolor och det är roligt att så många vågar visa att man är det! Sedan har vi nu mycket mer fokus på att nå högre resultat inom skolan och det känns roligt att så många känner att man vill vara med och göra en insats för att få fler elever att lyckas, fortsätter Robert Bredberg. -Det är många kompetenta sökande. Tyvärr kommer inte alla kunna få en tjänst. Från förvaltningens sida önskar jag att vi hade dubbelt så många tjänster att tillsätta. Ny karriärtjänst Förstelärare är en ny karriärtjänst i Sverige som regeringen har beslutat att ge statsbidrag till. Grundtanken är att förstelärare ska göra läraryrket mer attraktivt och samtidigt säkerställa en bra undervisning för eleverna. Försteläraren ska också bidra till utveckling av arbetet inom skolans verksamhet. För att arbeta som förstelärare ska man vara legitimerad lärare, ha undervisat i minst fyra år med goda vitsord och dessutom ha visat särskild god förmåga att förbättra elevernas studieresultat. Därtill bör man ha ett mycket stort intresserad av att vilja utveckla undervisningen. Varje kommun bestämmer hur förutsättningarna ska se ut för tjänsterna, men en förstelärare ska under minst halva arbetstiden arbeta med undervisning och uppgifter som hör till undervisningen. 18 förstelärare i höst I våras tillsatte Åtvidabergs kommun de fyra första tjänsterna. Nu tillsätts ytterligare 14 stycken, så när höstterminen börjar finnas sammanlagt 18 förstelärare i kommunen. Rekryteringen ska vara klar innan sommaren. -På sikt förväntar jag mig en högre måluppfyllelse, där fler elever inom grundskolan når målen för behörighet till gymnasiet och att fler gymnasieelever klarar av att slutföra sina studier, men också att fler elever når ännu högre betyg, säger Robert Bredberg. Helén Stenberg, informationsansvarig Besöksadress: Adelswärdsgatan 7 Postadress: Box 206, Åtvidaberg Tel växel: Epost: 4 KOMMUNEN MED FRAMÅTANDA

5 på vift... Motions-Lunk Text & foto: Mats Liljegren Onsdagen den 21 maj var vi från Klippet inbjudna att delta i Attendo-Lunken på Koppargården. Attendo-Lunken ordnas över hela Sverige och har lite olika utformningar. Frisk luft och motion i sällskap av andra seniorer är det som gäller. Strålande sol och 20 C varmt var förutsättningarna när vi startade. Till mitt sällskap under den tipspromenad som hade ordnats hade jag Birgitta Strömberg. Tolv stycken frågor och en promenad i den vackra trädgården låg framför oss. Ett trettiotal seniorer och en del anhöriga vandrade runt bland blommande Syrener och fina Blodlönns träd och försökte svara rätt på frågorna. Frågorna var kluriga men kunskapen var hög och humöret var på topp. Efter promenaden bjöds det på fika och underhållning i trädgården. Lennart Ottosson spelade kända låtar på dragspel vilket uppskattades mycket. Vinnare på tipspromenaden blev Dagmar Ståhl, Bertil Nilsson, Birgitta Strömberg och Beth. Installerat & klart! Pris fr 6.275:- efter ROT-avdrag Sommarvärme att lita på. NIBE EMINENT VARMVATTENBEREDARE Kompakta varmvattenberedare med bred spännvidd för fritidshuset. Montera stående eller på vägg. Finns i 35, 50 och 100 liter. Ytterhölje i plåt och tålig plast. Vattentank med korrosionsskydd av emalj, koppar eller rostfritt stål. Polystyrenisolering för minimal värmeförlust. Ansluts enkelt till jordat eluttag (230 V) eller 400 V 2-fas. Blandningsventil för jämnare temperatur. Läs mer om våra varmvattenberedare på KOM TILL OSS VI ÄR EXPERTER PÅ NIBE VARMVATTENBEREDARE Eksågsvägen 4. Tel , Fax Öppet: vardagar VVS VENT PLÅT EL DRIFT KYLA 5

6 Ny kontorschef på Handelsbanken Att vara tillgänglig och ha stark lokal anknytning är viktigt för Handelsbanken. Det menar Lars Blomqvist som nyligen tillträdde som ny kontorschef för Åtvidabergskontoret. Nu i maj pensionerades Erik Torbrand som kontorschef för handelsbanken i Åtvidaberg. Efterträdare blev Lars Blomqvist som närmast kommer från ett av Norrköpingskontoren. Totalt har han arbetat i banken i 27 år och har förutom olika kontor i Norrköping även jobbat i Stockholm och Söderköping, som han bor strax utanför. I samma veva som Söderköpingskontoret öppnade 1997 låg även Åtvidabergskontoret i startgroparna och slog upp sina portar året efter. Lars hade en del kontakt med Åtvidaberg vid den tiden, men det dröjde alltså ytterligare drygt 15 år innan han till slut hamnade på orten, och nu är han laddad för att sätta igång med sitt nya jobb. - Jag hade varit tolv år på mitt förra kontor så det var dags för en ny utmaning. Det är kul att komma till ett nytt ställe och få lära känna Åtvidaberg. Jag har märkt att många här är måna om och stolta över sin ort. Handelsbankens kontor inne i Getingen är ganska litet och har bara tre anställda. Förutom Lars ingår även rådgivarna Susanne Danilovic och nytillträdda Gustav af Wåhlberg i personalstyrkan. - På ett litet kontor får man göra allting, jag var exempelvis ute och borstade av markiserna i morse. Och det är också tjusningen med jobbet. Det är viktigt för oss att ha en bred kompetens, och när vi behöver spetskompetens tar vi hjälp av vårt regionkontor i Linköping. Kunderna är både privatpersoner och företag, inte minst inom skog och lantbruk. Styrkorna, enligt Lars, är den breda kompetensen, de snabba beslutsvägarna och tillgängligheten. Många kunder uppskattar att det finns ett centralt och personligt kontor där de kan göra spontanbesök. Även via telefon är det lätt att nå Lars och hans kollegor. - Ringer du hit för att boka en tid så kommer du verkligen hit och inte till ett callcenter. Vi tycker oss vara bra på att serva kunder, och kommer högt i såna undersökningar. Vi tror fortfarande på upplägget med bankkontor och finns på nästan 500 platser i Sverige. Vi lägger inte ner kontor, vi öppnar nya istället. Det är viktigt att vara lokal, och finnas där för kunderna. Idag gör de allra flesta kunder mycket på sin internetbank, men vi tror på kontoret som ett viktigt komplement. Lars Blomqvist - ny kontorschef för Handelsbanken Åtvidaberg Medan många andra banker haft problem tror Lars att det är den lokala prägeln som gjort att Handelsbanken klarat sig så bra genom lågkonjunkturer och krisperioder. Och så är det säkert heller ingen nackdel om man trivs på jobbet. - Roligast är att träffa alla människor, att ha alla dessa möten och samtal. Det är otroligt lärorikt både yrkesmässigt och som människa. Man får stor insyn i folks privata liv och man lär sig mycket om olika företag. Det ger en inblick i sånt som man inte skulle fått veta annars, och ger en stor kunskap om hur ett samhälle är uppbyggt, säger Lars som ser fram mot att lära känna Åtvidaberg ännu bättre framöver. Text & foto: Tobias Pettersson 6

7 MYCKET NYTT I BUTIKEN! för både tjejer och killar i alla prisklasser. YUNIQ R e s t a u r a n g YUNIQ R e s t a u r a n g Hos oss hittar du Tunikor Capribyxor Sommarklänningar Ta med annonsen och få 5% rabatt! gäller fram till midsommar Torggatan 3B, tel Från 290:- YUNIQ STUDENT- PRESENT hittar du hos oss! r e s t a u r a n g YUNIQ r e s t a u r a n g God mat & Kall öl 130:- För ett bättre välbefinnande THAIMASSAGE & FRISKVÅRD på Stenhusgatan 1 Boka massage fyra gånger FÅ 5:e GÅNGEN GRATIS! Gäller under juni-juli- augusti Öppet: Mån - fre Drop-in och tidsbokning Lör tidsbokning Tel Linnen fr 98:- Badkläder Väkommen in! Vard: , ej lunchstängning Lör: ModeCentrum Centrumhuset YnuiQ är en enkel matplats med smaker från världen i hjärtat av Åtvidaberg Öppet alla dagar: till Tfn Här kan du betala med kort! Antikt & loppis EMMA G:s SAKER & TING Säljer möbler och kuriosa, det mesta för hemmet, gammalt som nytt! Öppet: tis & tor 12-18, fre & lör eller efter överenskommelse Emma Gustavsson Söderleden mittemot Sporthallen, Åtvidaberg ERBJUDANDE på FÄRG & ELMASKINER Erbjudandet gäller t.o.m FASADVECKOR Just nu 25% rabatt på Bestå Täck- och grundfärg HJÄLP OSS GÖRA PLATS FÖR NYTT SORTIMENT AV ELMASKINER UTFÖRSÄLJNING! 30% rabatt på Boschmaskiner PS. Glöm inte BAKLUCKELOPPIS sista lördagen varje månad. DS Dags för SOMMARLÄSEKLUBBEN för dig mellan 6 och 16 år! Låna och läs fem böcker i sommar - få en bok! För varje läst bok får du en stämpel och efter fem stämplar får du EN BOK GRATIS! Sommarläseklubben pågår hela sommarlovet. Fr.o.m 13/6 är du välkommen att hämta ditt startkit! Fr.o.m 9/6 har vi nya öppettider Måndag Tisdag - fredag Åtvidabergs bibliotek Tel , Mejerigatan 2 Tel BIBLIOTEKET 7

8 Nyfiken på... Vivans matsalar För en tid sedan, när dess framtid fortfarande var oviss, skrev jag ett brev till min kära vän Kulturhuset och publicerade det på min blogg Stort, smått och lite däremellan på Åtvidabergsplatsen. Det visade sig, föga överraskande, att många åtvidabergare känner för Kulturhuset. Kommentarer på inlägget där flera delade med sig av sina minnen fick mig att inse hur lite jag egentligen känner till om det hus som jag kallar min vän. Känner ni till exempel till Vivans matsalar som fanns i dagens kök på övervåningen under 1940-talet eller att Unga Örnar huserade i Folkets hus på 1960-talet? Jag har ingen aning om hur vanligt eller ovanligt det var att en kvinna drev en restaurangrörelse för 60 år sedan, men jag gissar att det inte hörde till vanligheterna. I vilket fall gjorde Vivan det. Jag träffar Vivans dotter, Margot Ågren, över en fika på ett av Linköpings allra trevligaste konditorier. Kaffe serveras i gamla fina kaffeserviser av den spröda sorten och kardemummabullarna smakar ljuvligt hembakat. Det hade glatt Vivan. För hon var en fena på att baka berättar Margot när vi slagit oss ned vid ett av borden. Mammas Napoleontårtor var kända! Och hennes gräddtårtor och julkakor var fantastiska. När hon var äldre hjälpte hon mig med brödbak ibland och skrattade när jag sa att jag skulle baka på en halvliter. Det var väl ingen mening med att baka på annat än två liter, tyckte mamma. Och innan man visste ordet av låg bullarna färdiga och klara på plåten. Margot berättar om sin mammas engagemang i olika, för att inte säga i stort sett alla, nämnder och föreningar som fanns i Åtvidaberg vid 1900-talets mitt. Det var allt från kyrkonämnd och fritidsnämnd till kvinnogillet och Unga Örnar. Mormor Beda var lika aktiv och på kvällarna försvann vanligtvis båda kvinnorna iväg på sina möten. På 1960-talet när Unga Örnar var en stor organisation var Vivan ledare i Åtvidaberg. Jag minns en sommar när vi hade läger vid sjön Loften. Mamma packade pappas lastbil, han var åkare på Fallmans, och så drog hon iväg med alla barnen, packning, tält och mat. Vi hade så kul. Margot skrattar gott vid minnet och berättar vidare om det tillfälle när Vivan på lite äldre dar bestämde sig för att sälja hembakat bröd på torget för att sedan ge pengarna till Internationella Kvinnoföreningen för Fred och Frihet (IKFF). Vivans stånd med hembakat var visserligen ett vanligt inslag på Åtvidabergs höst- och vårmarknader, men det här tillfället var lite speciellt. Vivan åkte runt med sin lilla bil och besökte livsmedelsaffärerna i Åtvidaberg och bad att få ingredienser till skänks. Handlarna ställde upp och gav henne varor som inte kunde säljas i butiken för att de hade skadats i transporten. Sedan bakade Vivan och en väninna så det stod härliga till en vecka och när dagen var kommen packades bilen full med godsaker. Försäljningen gick galant och de intjänade kronorna skickades oavkortat till IKFF. Vivan började sin bana tidigt. Bara 14 år gammal blev hon hjälpreda i Karins hembageri i Linköping och senare lärde hon sig laga mat hos disponenten i sockerbruket. Hon kom till Åtvidaberg som vuxen och nygift. Under åren fick makarna fyra barn, varav Margot är den näst yngsta. Vivans matsalar lades ned innan Margot föddes år Istället ryckte Vivan in och hjälpte till både här och där. Så småningom fick Vivan höra att Konsumbageriet i Villahagen behövde hjälp att packa bröd. Året var Vivan anmälde sitt intresse och fick jobbet. Det tog inte lång tid innan man upptäckte att Vivan kunde baka och inom kort hade hon avancerat till bagare och konditor. I slutet av 1960-talet flyttade bageriet till det nybyggda Domushuset och Vivan följde med. Men när bageriet avvecklades och flyttades till Norrköping fick det vara för Vivans del. Mamma fick istället en tjänst på FACIT. Jag kommer ihåg ett tillfälle när jag tittade förbi. Hon var så stressad att hinna med sitt beting vid pressmaskinen att hon inte hade tid att prata. Det gjorde ont att se. Men så öppnades en kursgård i Yxnerum i Framför Karins hembageri, Vivan 18 år, längst till höger Margot Ågren mitten av 1970-talet och vem kunde tänkas bli bättre som ställets första husmor om inte Vivan? På kursgården blev hon kvar fram till sin pension i början av 1980-talet. Margot och jag dricker upp vår påtår och jag känner mig varm i hjärtat över den stolthet och respekt med vilken Margot har berättat om sin mamma. Mamma hade sådan energi och driv och var ständigt i rörelse. Inget var för besvärligt eller svårt. Hon redde alltid ut allt avslutar Margot leende. Text: Camilla Smedberg Övre bilden: i sonen Sören Dahlgrens ägo Nedre bilden: Camilla Smedberg 8

9 Veckostädning Storstädning Fönsterputs Trappstäd Byggstäd Flyttstäd Trädgårdsskötsel Vi förenklar Vi åtar oss trädgårdsskötsel din och vardag, underhåll som tex: i Gräsklippning Häckklippning hus, hem och Trimning Kantgrävning trädgård... Rensning & bekämpning av ogräs med mera Marie Emelie Jill Sofie Tel: , , Ljuvliga toner vid Templet Måndagen den 9 juni kl är det åter dags för musik vid Templet. En återkommande tradition med musik från när och fjärran. Vi träffar Agneta Ekström som hastigast på Klippets kontor. -Jag jobbar just nu som kyrkomusiker i Svenska Kyrkan i Linköpings stift, men kan inte släppa musiken i min hembygd Åtvidaberg., berättar Agneta som kommer att fortsätta sin musikverksamhet i Åtvidaberg. Redan 1975 kunde man vid Templet, beläget vid Bysjöns strand, lyssna till finstämd musik. -Solen glimmade både i hjärtat och i vattnet, Bysjön låg som en spegel och hela naturen spelade, Denna varma sommarafton blev till en stor upplevelse med musik från Åtvidaberg med omnejd, fortsätter Agneta. Nu inbjuder Agneta Ekström, i samarbete med Solkanonklubben, Bilda och Lions, på nytt sina musikvänner till en ljuvlig musikkväll vid Templet. Det blir som vanligt ett späckat program med invigning av Johan Adelswärd därefter allsång, körsångare från både Åtvidaberg och Linköping, dansare och Lisa Tilling som är känd från radio och TV. Ett återkommande inslag är sångdialogen som Agneta har med Musikkåren under ett vackert arrangemang av Amazing Grace. Lions kommer att ha försäljning av korv och kaffe till självkostnadspris. När man pratar med henne känns det verkligen att hon brinner för musiken och de människorna den berör. -Jag arbetar helt ideellt med Musik vid Templet för att kulturtraditionerna ska hållas vid liv för Åtvidabergarna. Lyckan kommer om du ger bort den! avslutar hon. Text: Mats Liljegren Ditt lokala tryckeri! Gerth Thomas Tel Klipp ur och ta med dig annonsen! Boka en GRATIS kontroll av bilens AC/Luftkonditionering. Gäller endast vid uppvisande av annons. Gäller alla märken. TACK UTHYRES STORT OCH VARMT TACK! Till Er alla som hjälpte mig, när jag tors 8/5 ramlade på Adelsvärdsgatan, på väg till busshållplatsen. Birgit Andersson Det Värmer Hjärtat att det finns omtänksamma medmänniskor, som bryr sig om! Dotter Helén YXNERUM Klockargården. Snart färdigrenoverat. Uthyres efter överenskommelse. 5 rum o kök., 3 rum o kök Tel Nästa nummer 18 juni manusstopp torsdag 5 juni Tel Prästängsvägen 7 ULLARED, 6,5 tim :- 23/9, 9/10, 20/10, 29/10, 12/11, 27/11, 11/12 ULLARED :- Långdag 9 tim 15/10, 17/11, 2/12 TYGRIKET :- 7/10 inkl fm-kaffe och lunch BREMEN :- Oktoberfest, 16/10, 4 dgr central hotell JULMARKNAD :- 12/12, 3 dag, Rostock SKIDRESA :- Vecka 8, Campitello Ring och boka på

10 Veckans förening List och lust med Respexet Text: Tobias Pettersson, foto: Åsa Melefors Ännu en lustfylld sommar med Greboensemblen Respexet står för dörren. Den 22/6 är det premiär för det nya lustspelet List och lust i Klockaregården som spelas i sju föreställningar vid Klockaregården i Grebo. Respexet har underhållit Greboborna och andra med lustspel sedan Det hela började med att Dick Zeijlon fick i uppdrag av Grebo Byalag att dra ihop ett revygäng till en kulturvecka som anordnades Där tändes gnistan och både medverkande och publik ville se en fortsättning. Året därpå spelades en lokalrevy i Åtvidabergs Folkets hus och sedan dess har verksamheten rullat på. Med åren har de lokala referenserna tonats ned och man behöver inte längre vara bekant med Åtvidaberg eller Grebo för att uppskatta humorn. Även spelplatserna har skiftat. Efter att Folkets hus stängdes har Respexet spelat sina föreställningar på Mässen i Åtvidaberg, i Värna, två gånger i Bestorp samt ett antal gånger vid Klockaregården i Grebo. Ensemblen har också bytts ut successivt och för tillfället är det bara Dick som återstår av originalgänget från De medverkande kommer och går, vi har fått in en del nytt folk utifrån, men i år är det ovanligt många Grebobor igen, säger Dick och berättar att det finns många skådespelartalanger därute som är sugna på att medverka. Dick Zeijlon - När de fått känna på hur det är, vill de gärna vara med igen. Det är kul. Årets sommarteater heter List och lust i Klockaregården och spelas i Grebo vid sju tillfällen mellan den 22/6 och 29/6. Det är ett lustspel i två akter med manus av Dick och regi av Carina Evertsson. - Handlingen utspelas 1935 och handlar om lust, två nyblivna änkor och två soloch-vårare som utger sig för att vara två kända personer och försöker nästla sig in. Med de har inte riktigt räknat med vad som kan hända, säger Dick och berättar att det även blir ett antal sångnummer i operettstil som framförs till livemusik. Förutom Dick och Carina består ensemblem av ytterligare dussinet personer, varav två är nya: Sophia Häger (som blev sugen efter att ha sett sin man och dotter agera i tidigare uppsättningar) och Kerstin Bergström (som nyligen kunde ses i en roll på bio i filmen Hundraåringen ). En annan nyhet är att man i år har byggt en riktig scen på 5x7 meter vid Klockargården och plockat fram de gamla kulisserna ur gömmorna. Biljetter kan köpas på Pepparkvarnen i Grebo och på Åtvidabergs Bok- och pappershandel. Vis av tidigare år räknar Dick med att det blir slutsålt, så vill man vara säker på att se föreställningen gör man säkrast i att köpa förköp. - Jag hoppas att det inte regnar och att alla i ensemblen håller sig friska så vi kan genomföra alla sju föreställningarna. Och såklart att det kommer mycket folk, men det vet vi att det gör, säger Dick och fortsätter: - Jag tycker att man ska se List och lust i Klockaregården för att det är en bra pjäs, om jag får säga det själv, som spelas i en underbar miljö. Alla är jätteladdade för det här, så det ska nog gå bra! 10 Varmt välkomna! List och Lust i Klockaregården Ett lustspel i två akter med Greboensemblen Regi: Carina Evertsson Manus: Dick Zeijlon Premiär sön 22/6 kl i Klockaregårdens trädgård i Grebo. Övriga speldagar: 23/6, 26/6, 27/6 kl 19, 28/6 kl 15 o 19 samt 29/6 kl 15 Pris 150:-. Barn upp till 12 år 75:- Biljetter Pepparkvarnen, Grebo , Åtvidabergs bok- och pappershandel

11 MIDSOMMARAFTON Vi klär n stånge l. k Loppis och Hantverksdag Fredagen den 20 juni Välkomna att fira midsommar på Hembygdsgården i Åtvidaberg. i Dockekulla bygdegård Sång och musik, dans kring midsommarstången, lekar för barnen, godisregn, chokladhjul, boll och pilkastning, fiskdamm. Allt med fina priser! Kaffe med sommarbakelse finns att köpa. (på vägen mellan Mormorsgruvan och Söderö) Fredagen den 6 juni kl MEDLEMSMÖTE i ÅFF Kopparvallen den 4 juni kl. 19 Styrelsen har påbörjat ett utvecklingsarbete, som vi hoppas ska göra vår organisation effektivare och tydligare. Som ett led i detta arbete vill vi gärna föra en dialog med fokus på ekonomi med föreningens medlemmar. Ta chansen att prata med oss! Varmt välkomna! /Styrelsen 2014 Arr: Åtvidabergs Hembygdsförening ÅFF:s fotbollsskola Nu får du chansen att fynda bland andras överflöd! Kanske hittar du det udda glaset, eller kanske växter, bröd, ljus, hemstickat, kläder, leksaker eller...vad det nu är du söker. Måndag 11/8 - onsdag 13/8 arrangerar ÅFF fotbollsskola för barn och ungdomar födda mellan OBS! Anmälan och inbetalning sker senast 1 juli. KOM OCH FYNDA! Bygdegårdsföreningen säljer korv och hamburgare, kaffe, fikabröd och smörgås! Vill du ha ett bord och sälja något? Hör av dig till Elisabeth Roos VÄLKOMMEN! Dockekulla Bygdegårdsförening Läs mer på eller ring kansliet Välkommen till Invigning av den tillbyggda Kaffestugan i Salfvedal Söndagen den 8 Juni mellan kl Program: Invigning förrättas av Östergötlands Hembygdsförenings ordförande Denny Lawrot Underhållning av Volontärerna Kaffe och våfflor serveras Presentation av nybyggnaden Lotterier Musik vid Templet mån 9 juni kl. 19 Invigningstal: Johan Adelswärd Kom och njut av musik! Allsång Körsång Dansare Musikkåren spelar Sång av Lisa Tilling Till en trevlig eftermiddag inbjuder Yxnerums hembygdsförening. Vi behöver Ditt stöd - lämna gärna ett bidrag på BG Märk med Musik vid Templet 20 år med Klockarängens förskola! Föräldrar, barn och personal från dessa fantastiska år inbjuds särskilt till mässa och sommarfest då vi minns och avslutar förskolans verksamhet. Söndagen den 15 juni kl i Åtvids Gamla kyrka. Därefter sommarfest på Klockarängen. Tack på förhand! Nästa nummer 18 juni Välkommen till Åtvidabergs Turistbyrå manusstopp torsdag 5 juni En mötesplats mitt i det historiska industriområdet, fyllt med tips på utflykter och aktiviteter för stora och små. GLÖM INTE nominera någon till MÅNADENS TÅRTA Nästa delas ut under v. 24 Njut en fika på bryggan vid Café Mässen eller av en sommarbok från lånehyllan. Besök turistbyråns hemsida för inspiration. Tel Öppet: 5 maj - 29 aug TU R IS TB Y R Å N 11

12 Blästring Pulverlackering Industrilackering Tel STOR SOMMAR-REA! 40% rabatt på ALLA dam- & herrkläder Ons 11 juni - tor 12 juni kl Café Byxfikan på torget i Björsäter VÄLKOMNA! C. Läckhagen thermia.se SVALKA DIG MED EN LUFTVÄRMEPUMP. KÖP NU! TV PÅ KÖPET. Thermia Aura är en luft/luftvärmepump helt anpassad för vårt nordiska klimat, som ger en effektiv energibesparing ända ner mot -30 C. Som bonus kan den ge svalka i sommar. Just nu får du en Sharp LED TV på köpet. Gäller hos certifierade Thermiaåterförsäljare från 15 maj till 30 juni Fullständiga kampanjvillkor hittar du på thermia.se Stationshuset 1, Åtvidaberg Tel ÅTVIDABERGS RÖR AB Prästängsvägen 5 Tel Öppettider: mån-tor fredag lördag stängt Ej vinstdrivande familjehemsvård med konsulentstöd sedan 1986 FAMILJEHEM Vi söker Familjehem och Kon- Vi söker FAMILJEHEM för Ungdomar och Vuxna arbetskläder skor stövlar handskar byxor jackor tröjor byggplåt beslag bärläkt fästdon kondensskydd plasttak lättbalk regnvattensystem energi solcell värmepellets entreprenad trädgård lantbruk fordonsdetaljer hagmaterial jordbearbetning markbearbetning stallströ heminredning möbler belysning leksaker hem el vvs rör avloppsystem MJM oljor stolpar kapsåg vinkelslip borrmaskin jord trädgårdsbelysning ved batterier flugfångare cirkelsåg säckkärra högtryckstvättar damsugare hetvattentvätt sågkedjor trimmerstråd brandsläckare skruv bult bränsledunk snigeldynamik cement flytspackel spännband diseltank batteriladdare fordonsbelysning verktyg rostoljor kylarcement elektrisk båtmotor städutrustning lgf skylt hudkräm foderkrubbor spolarvätska glykol smörjkannor trattar markeringsfärg rep spik slangklämmor verktygslådor gräsfrö gödning ogräshämmande fogsand maskeringstape kompostgaller avloppstank mobilsollcellsladdare oljefilter skottkärra grepar släpvagnslås presenning slangreparationskit avfettning Allt detta och mycket mer finner du hos oss! Teodorsgatan Dags för nya SOMMARDÄCK? Hör med oss för bästa pris! Tel Prästängsvägen 7

Hitta information (kurs C)

Hitta information (kurs C) Hitta information (kurs C) I dagstidningar finns det ofta annonser för olika typer av nöjen och aktiviteter. Svara på frågorna med hjälp av annonserna på nästa sida. A. Var kan man lyssna på musik gratis?

Läs mer

NY ÄGARE PÅ CAMPINGEN SSK 80ÅR

NY ÄGARE PÅ CAMPINGEN SSK 80ÅR Årgång 9 Nr 9 December 2006 BILDER FRÅN HALLOWEEN BASTUN ÄR ÖPPEN BASAR PÅ SKOLAN JULMARKNAD I UR OCH SKUR INVIGNING AV SKOLAN 0-12ÅR NY ÄGARE PÅ CAMPINGEN SSK 80ÅR Sida 1 MANUSSTOPP DEN 20:E I VARJE MÅNAD

Läs mer

Medelpunkten. en social mötesplats för seniorer och frivilliga. Grillning den 25/6 kl.12.00 föranmälans krav Juni-juli 2014

Medelpunkten. en social mötesplats för seniorer och frivilliga. Grillning den 25/6 kl.12.00 föranmälans krav Juni-juli 2014 1 Medelpunkten en social mötesplats för seniorer och frivilliga Grillning den 25/6 kl.12.00 föranmälans krav Foto Taina Ahola Juni-juli 2014 1 ANSLAGSTAVLAN Semesterstängt Medelpunkten har stängt för aktiviteter

Läs mer

Nr 7 Juli 2011 www.sanda-gotland.net

Nr 7 Juli 2011 www.sanda-gotland.net Sandpappret Nr 7 Juli 2011 www.sanda-gotland.net SENSOMMARDANS I SANDA PARKEN Lördagen den 13 Augusti Gammeldans 15:00-18:00 till Kalle Jacobsson kvartett Grillbuffè ca 19:00 Dans 20:30-01:00 till DEAL

Läs mer

SOMMARENS AKTIVITETER FÖR BARN OCH UNGA

SOMMARENS AKTIVITETER FÖR BARN OCH UNGA SOMMARENS AKTIVITETER FÖR BARN OCH UNGA 1 Sommarläsning på Biblioteken i Borås Är du mellan 7 12 år och gillar du att prata och tipsa om böcker du lyssnat på eller läst, träffa kompisar och fika? Biblioteken

Läs mer

ÖPPEN FÖRSKOLA. Kontakt : Email : Blogg : www.kulanbloggen.se. Facebook: www.facebook.com/kulansoppnaforskola

ÖPPEN FÖRSKOLA. Kontakt : Email : Blogg : www.kulanbloggen.se. Facebook: www.facebook.com/kulansoppnaforskola ÖPPEN FÖRSKOLA Kontakt : Öppna Förskolan KULAN Fäladstorget 1 226 44 Lund telefon: 046 35 64 38 www.lund.se/kulan Email : kulansoppnaforskola@live.se Blogg : www.kulanbloggen.se Facebook: www.facebook.com/kulansoppnaforskola

Läs mer

Hunden i Söderköping. Nyhetsbrev vintern 2012

Hunden i Söderköping. Nyhetsbrev vintern 2012 Hunden i Söderköping Hundföretagare i samarbete Det mesta för din hunds bästa AlphaOhm Fysioterapi Carinas Hundvård Catharinas Agilitycenter Hundforum Hund & Katt shopen Pensionat Tass & Hov Nyhetsbrev

Läs mer

Medelpunkten. en social mötesplats för seniorer och frivilliga. Foto Taina Ahola

Medelpunkten. en social mötesplats för seniorer och frivilliga. Foto Taina Ahola Medelpunkten en social mötesplats för seniorer och frivilliga Foto Taina Ahola Augusti 2015 ANSLAGSTAVLAN Seniorveckan 13-18 september Seniorveckans program finns att hämta på Medelpunkten, Rådhuset och

Läs mer

Vikingen nr 3 2006 -------------------------------------------------------------------------------------------------

Vikingen nr 3 2006 ------------------------------------------------------------------------------------------------- Vikingen nr 3 2006 Tidningen Vikingen utkommer med 4-6 nummer per år. Alla kårens medlemmar kan skicka in bidrag till kårtidningen. Du som har varit med om någonting skoj som du vill berätta om, kom in

Läs mer

barnhemmet i muang mai fredag 18 januari - söndag 10 februari

barnhemmet i muang mai fredag 18 januari - söndag 10 februari barnhemmet i muang mai fredag 18 januari - söndag 10 februari Nu när ni har det kallt hemma i Sverige blir det bara varmare och varmare här hos oss. Vi går emot den varmaste perioden och det känns verkligen.

Läs mer

Kulturcenter Oxbackens mötesplats

Kulturcenter Oxbackens mötesplats MÅNADSPROGRAM Juni 2017 Välkommen till våra aktiviteter i juni! Mot Tanzania Kulturcenter Oxbackens mötesplats Oxbacksgatan 5, 724 61 Västerås. Öppettider måndag fredag kl.09:00 16:00 Telefon 021-390190,

Läs mer

ÖPPEN FÖRSKOLA Vårterminen 2014

ÖPPEN FÖRSKOLA Vårterminen 2014 ÖPPEN FÖRSKOLA Vårterminen 2014 Kontakt: Öppna Förskolan KULAN Fäladstorget 1 226 44 Lund telefon: 046 35 64 38 Hemsida: www.lund.se/kulan E-post: kulansoppnaforskola@live.se Blogg : www.kulanbloggen.se

Läs mer

SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer.

SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer. R I F T A M N IO N 0 O 2 K 5 1 0 2 6 1 SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer. Så mycket mer än

Läs mer

RÄDDA BARNENS LOKALFÖRENING I LUND

RÄDDA BARNENS LOKALFÖRENING I LUND Oj, vad tiden går fort! April är snart slut och sommaren närmar sig med stormsteg. Men innan sommaren kommer har vi ytterliggare en fartfylld månad att se fram emot! Vårinsamling, mångfaldsrunda, nätverksträff,

Läs mer

E: Har du jobbat som det hela tiden som du har varit här på företaget?

E: Har du jobbat som det hela tiden som du har varit här på företaget? A: Vad heter du? S: Jag heter Stefan. A: Hur gammal är du? S: 39. A: Och var jobbar du någonstans? S: Fällmans Kött. A: Vad är ditt yrke? S: Jag är logistik- och lagerchef. A: Hur hamnade du i den här

Läs mer

Medelpunkten. en social mötesplats för seniorer och frivilliga. Foto Taina Ahola

Medelpunkten. en social mötesplats för seniorer och frivilliga. Foto Taina Ahola Medelpunkten en social mötesplats för seniorer och frivilliga Foto Taina Ahola September 2015 ANSLAGSTAVLAN Seniorveckan 13-18 september Seniorveckan invigs söndagen den 13 september av kommunstyrelsens

Läs mer

Vad händer i Färgelanda? Oktober

Vad händer i Färgelanda? Oktober Vad händer i Färgelanda? Oktober Världens Barn Gala Torsdag 2 oktober kl. 18.30 Färgelanda Sporthall Lilla Bandet Jenny och Frank Margareta Haglund med familj DNA and The Cellarboys Färgelanda Judoklubb

Läs mer

Torsdagen den 3 februari 2011 SLÄTTATORSDA. Gåband. inkl motor Ord pris 4.995:- 0512-168 80 0512-408 12 0512-334 60 142

Torsdagen den 3 februari 2011 SLÄTTATORSDA. Gåband. inkl motor Ord pris 4.995:- 0512-168 80 0512-408 12 0512-334 60 142 1 147 75 151 50 29 138 51 171 01 40 24 Gåband Butikerna i Vara Småstad bjuder på kaffe med dopp kl. 17.00 20.00 inkl motor Ord pris 4.995:- 146 161 149 Slättatorsdag 3.900:- 42 För leverans 12 mars. 83

Läs mer

Finjasjöns strand vid Skyrup. Nära naturen vid ås & sjö. www.matterodsbyalag.se. Byabladet 2014 Nr 2

Finjasjöns strand vid Skyrup. Nära naturen vid ås & sjö. www.matterodsbyalag.se. Byabladet 2014 Nr 2 Finjasjöns strand vid Skyrup Nära naturen vid ås & sjö www.matterodsbyalag.se Byabladet 2014 Nr 2 Aktiviteter 2014 12 maj Trivselkväll vid Agdas stuga kl 18,00. Vårstädning av stugan och i trädgården.

Läs mer

Vad händer i Färgelanda? Juli 2015

Vad händer i Färgelanda? Juli 2015 Vad händer i Färgelanda? Juli 2015 Inlämning av manus ska vara oss tillhanda innan den 15:e i varje månad för införande nästkommande månad. Vad händer i Färgelanda för Juli och Augusti månad kommer att

Läs mer

MEDLEMSBLAD 3/2015 JUNI-AUGUSTI

MEDLEMSBLAD 3/2015 JUNI-AUGUSTI MEDLEMSBLAD 3/2015 JUNI-AUGUSTI Eriksgatan 8 IV våningen Verksamhetsledare Miivi Selin-Patel; 050 446 2974 00100 Helsingfors Ordförande Riitta Aarrevuo; 050 4634 4746 Telefon till kansliet; 045 863 7800

Läs mer

barnhemmet i muang mai måndag 15 oktober - söndag 18 november

barnhemmet i muang mai måndag 15 oktober - söndag 18 november barnhemmet i muang mai måndag 15 oktober - söndag 18 november Oj, oj oj, nu går tiden fort det har redan gått fem veckor sedan förra veckobrevet! Var tog de fem veckorna vägen? Jo, de försvann i en massa

Läs mer

Prov svensk grammatik

Prov svensk grammatik Prov svensk grammatik Markera det alternativ som du anser vara rätt i meningarna nedan. Det är bara ett av alternativen som är rätt i varje mening. 1. När farfar hade ätit åt har ätit, sov han middag.

Läs mer

Mötesplats Rönnby En mötesplats för alla åldrar

Mötesplats Rönnby En mötesplats för alla åldrar Mötesplats Rönnby En mötesplats för alla åldrar Där gammal och ung möts Sommarprogram För seniorer Mötesplats Rönnby Släggkastargatan 1 722 41 Västerås 021-39 36 35 catarina.ekholm@vasteras.se Några hopplock

Läs mer

Träffpunkt Skogslid. månadsblad September 2015

Träffpunkt Skogslid. månadsblad September 2015 Träffpunkt Skogslid månadsblad September 2015 Tis 1 9.00-10.15 14.30-16.00 Våffel café 25 kr Anders och Bertil spelar Ons 2 15.00 Kort bingo Anhörig café (café för anhöriga som vårdar sina respektive i

Läs mer

för mer info. se www.skanesdjurpark.se

för mer info. se www.skanesdjurpark.se 1 Lär dig paddla kajak och ha kul i kanotskola! Åk. 3 - uppåt Tid: Mån 14 juni - tors 17 juni, kl.l10.00-15.00. Söndag 13 juni k.l15.00 har vi föräldraträff med information om kanotskolan. Kostnad: 500kr

Läs mer

FIRA NATIONALDAGEN MED FAMILJEDAG PÅ FOLKAN BASTU/SLÖJDLOKALEN SLÖJDLOKALEN ICE I MOBILEN SOMMAR.

FIRA NATIONALDAGEN MED FAMILJEDAG PÅ FOLKAN BASTU/SLÖJDLOKALEN SLÖJDLOKALEN ICE I MOBILEN SOMMAR. Årgång 9 Nr 5 Juni 2006 FIRA NATIONALDAGEN MED FAMILJEDAG PÅ FOLKAN BASTU/SLÖJDLOKALEN SLÖJDLOKALEN ICE I MOBILEN SOMMAR. SOMMAR.SOMMAR. SOMMAR. Sida 1 MANUSSTOPP DEN 20:E I VARJE MÅNAD MATERIAL TILL REDAKTIONEN

Läs mer

Handledning för pedagoger

Handledning för pedagoger AV-nummer: 100723tv 1 8 Handledning för pedagoger Åtta program om språket á 10 minuter för skolår 0-3 Selma, 8 år, får en konstig semla av sin pappa. Semlan ger henne en magisk kraft som gör att hon kan

Läs mer

BOLMSÖ SOCKENBLAD Nr 301 JUNI 2013

BOLMSÖ SOCKENBLAD Nr 301 JUNI 2013 Besök Bolmsö sockenråds hemsida på http://www.bolmso.se BOLMSÖ SOCKENBLAD Nr 301 JUNI 2013 TACK För alla ekonomiska bidrag till Bolmsö sockenblad Sockenrådet har Bankgiro nummer 5850-5959 Bolmsö Sockenråd

Läs mer

???????????????????????? Vad händer i Endre (Datum och tider att skriva in i almanackan

???????????????????????? Vad händer i Endre (Datum och tider att skriva in i almanackan Nr.2 2011 ???????????????????????? Vad händer i Endre (Datum och tider att skriva in i almanackan * 30 april Fagning i Allekvia änge med början kl.9.00 Röda Korset bjuder på lunch. * 30 april Vi firar

Läs mer

företagsmässa 5.000 kr Älvdalen WOW! älvdalens HUVUDSPONSORER ARRANGÖRER ÄLVDALENS ISHALL 13-14 MAJ

företagsmässa 5.000 kr Älvdalen WOW! älvdalens HUVUDSPONSORER ARRANGÖRER ÄLVDALENS ISHALL 13-14 MAJ Boka monter och vinn 5.000 kr presentkort på s Sportcenter WOW! Har ni tänkt på hur bra vi är? En fantastiskt företagsam kommun, både historiskt och nu. Framtiden ser med andra ord ljus ut, för visst ska

Läs mer

Vad händer i Färgelanda? Tipspromenader. Dans. Friskis & Svettis. Ödeborgs IF. Juni

Vad händer i Färgelanda? Tipspromenader. Dans. Friskis & Svettis. Ödeborgs IF. Juni Vad händer i Färgelanda? Juni Tipspromenader Stigens If Varje söndag t.o.m. 8/6. Start kl.11.00-12.00 vid fabriken. Korvgrillning. Startavgift 20 kr. Torps Byalag och Valbo-Ryrs sockenförening Torsdag

Läs mer

Kurt qvo vadis? 2007-01-11. Av Ellenor Lindgren

Kurt qvo vadis? 2007-01-11. Av Ellenor Lindgren qvo vadis? 2007-01-11 Av Ellenor Lindgren SCEN 1 HEMMA Publikinsläpp. tar emot publiken och förklarar att slagit huvudet. har bandage runt huvudet och ligger och ojar sig på scenen. leker och gör skuggspel.

Läs mer

Nyhetsbrev 5 maj 25 aug 2013

Nyhetsbrev 5 maj 25 aug 2013 Nyhetsbrev 5 maj 25 aug 2013 Givaren och mottagaren Jag minns den där känslan som det vore i morse. I synnerhet när det går mot juni. Jag önskar att alla har den inom sig och jag vill verkligen att mina

Läs mer

barnhemmet i muang mai måndag 16 juni - måndag 14 juli

barnhemmet i muang mai måndag 16 juni - måndag 14 juli barnhemmet i muang mai måndag 16 juni - måndag 14 juli Det är lugnt på Phuket när det är sommar i Europa, i alla fall mycket lugnare. Men hos oss är allt som vanligt fast med lite mindre besök. Och som

Läs mer

Foto: Sofia Sabel Aktiviteter 1 juli 31 december 2014

Foto: Sofia Sabel Aktiviteter 1 juli 31 december 2014 Foto: Sofia Sabel Aktiviteter 1 juli 31 december 2014 Tar du hand om någon som behöver din hjälp? Där är varmt välkommen till oss på Anhörigcenter och vi vill helst att du kommer innan du sliter ut dig

Läs mer

Stall Flitige Lise. Resan. Boende

Stall Flitige Lise. Resan. Boende Stall Flitige Lise Jag hade min praktik med Klara Winkler, vi åkte ner till Holland, till stall Flitige Lise. Stall Flitige Lise är ett försäljnings och tillridningsstall. De flesta av hästarna ägs av

Läs mer

FEBRUARI 2012. JVM-Distans. den 22 februari 2012

FEBRUARI 2012. JVM-Distans. den 22 februari 2012 FEBRUARI 2012 JVM-Distans den 22 februari 2012 Då var första tävlingen avklarad för oss äldre igår, resultatet från min egen sida var inte alls suveränt, faktiskt inte ens i närheten.. Men med tanke på

Läs mer

Foto: Sofia Sabel. Aktiviteter

Foto: Sofia Sabel. Aktiviteter Foto: Sofia Sabel Aktiviteter 1 maj - 31 augusti 2015 Anhörigcenter Anhörigcenter är en informations- och mötesplats som vänder sig till dig som inom familjen, släkten eller vänkretsen stödjer en närstående

Läs mer

barnhemmet i muang mai måndag 13 april - söndag 10 maj, 2015

barnhemmet i muang mai måndag 13 april - söndag 10 maj, 2015 barnhemmet i muang mai måndag 13 april - söndag 10 maj, 2015 I morgon är lugnet över för imorgon är alla barn tillbaks från lovet och vi har dessutom fått nio nya familjemedlemmar. I veckan som kommer

Läs mer

Tappa inte bort häftet för det ska du lämna in tillsammans med de skriftliga arbetsuppgifterna. Lycka till! Sofia

Tappa inte bort häftet för det ska du lämna in tillsammans med de skriftliga arbetsuppgifterna. Lycka till! Sofia Namn: Klass: Din uppgift: Ni kommer att arbeta med detta vecka 39 till vecka 43. Ni har svensklektionerna till ert förfogande. Uppgifterna ska lämnas in, allt tillsammans, senast måndag vecka 45. Då blir

Läs mer

Verksamhetsberättelse Hammarbackens hembygdsförening 2015

Verksamhetsberättelse Hammarbackens hembygdsförening 2015 Verksamhetsberättelse Hammarbackens hembygdsförening 2015 Året startade med att undertecknad efter förfrågan från jägarna om att hålla Skogskaféet/ kontoret öppet under vargjakten i januari. Det var full

Läs mer

En kort historia om en Norgeresa som blev Bingo!

En kort historia om en Norgeresa som blev Bingo! En kort historia om en Norgeresa som blev Bingo! Det började för många år sedan när jag och min fd fru, mina föräldrar och min farmor åkte till Oppdal i Norge. Vi skulle besöka farmors syster mm. Farmor

Läs mer

VÅR RESA TILL BOSNIEN 2008

VÅR RESA TILL BOSNIEN 2008 VÅR RESA TILL BOSNIEN 2008 MÅNDAG 15/9 Vi träffades tidigt på morgonen, för att ta tåget till Kastrup. Därifrån flög vi till Budapest, sen vidare till Sarajevo. Kärt återseende med regn. Vi tog taxi till

Läs mer

Elevuppgifter till Spöket i trädgården. Frågor. Kap. 1

Elevuppgifter till Spöket i trädgården. Frågor. Kap. 1 Elevuppgifter till Spöket i trädgården Frågor Kap. 1 1. Varför vaknade Maja mitt i natten? 2. Berätta om när du vaknade mitt i natten. Varför vaknade du? Vad tänkte du? Vad gjorde du? Kap 2 1. Varför valde

Läs mer

EFFK:s Kräftskiva/Knytkalas på Krumbo. EFFK Sammanfattning vårsäsongen

EFFK:s Kräftskiva/Knytkalas på Krumbo. EFFK Sammanfattning vårsäsongen Navet Nr 3 2013 FIF:s Drive-In-Bingo När detta skrivs har vi spelat bingo två söndagar. Första söndagen bjöd vi alla bingospelare och funktionärer på gulaschsoppa. Detta var väldigt uppskattat. Än så länge

Läs mer

Kom ihåg ombyteskläder.

Kom ihåg ombyteskläder. Hej v48 Nu har vi börjat med massage, med tända ljus och skön musik masserade barnen varandra medan jag visade i luften vilka rörelser de skulle göra. Först var det lite fnissigt och de hade lite svårt

Läs mer

Du borde bli ombud! Riksmöte 2009. 20-22 november - Stockholm. Fyra bra anledningar: - Du får lära känna massor av intressanta

Du borde bli ombud! Riksmöte 2009. 20-22 november - Stockholm. Fyra bra anledningar: - Du får lära känna massor av intressanta Riksmöte 2009 20-22 november - Stockholm Du borde bli ombud! Fyra bra anledningar: - Du får lära känna massor av intressanta människor som har samma intressen som dig. - Du får tre dagars intensiv och

Läs mer

EN SEPTEMBER-REPRIS SFI. Hur är det idag? Får jag låna ditt busskort? Vad vill du ha, kaffe eller te? Vad vill du ha, nötter eller godis?

EN SEPTEMBER-REPRIS SFI. Hur är det idag? Får jag låna ditt busskort? Vad vill du ha, kaffe eller te? Vad vill du ha, nötter eller godis? SFI EN SEPTEMBERREPRIS Hur är det idag? Får jag låna ditt busskort? Vad vill du ha, kaffe eller te? Vad vill du ha, nötter eller godis? Vill du ha lite mer? Kan du hjälpa mig? Oj, förlåt! Tack för lånet!

Läs mer

Lärjungaskap / Följ mig

Lärjungaskap / Följ mig Lärjungaskap / Följ mig Dela in gruppen i par och bind för ögonen på en av de två i paret. Låt den andra personen leda den med förbundna ögon runt i huset och utomhus, genom trädgården, till exempel, och

Läs mer

Program för enheternas öppna dörrar 22 25 januari, 2013

Program för enheternas öppna dörrar 22 25 januari, 2013 2012-12-17 Dnr Program för enheternas öppna dörrar 22 25 januari, 2013 Jung och Kvänums förskolor Välkomnar tisdag 22 januari och torsdag 24 januari 09.00 11. 30 och 14.00 16.30. Guider finns som tar hand

Läs mer

DHR Ängelholm NR. 2. 2014

DHR Ängelholm NR. 2. 2014 DHR Ängelholm NR. 2. 2014 DHR ÄNGELHOLM. dhr.angelholm@gmail.com MOBIL. 070 58 180 51 ORGANISATIONSNR: 839400-5931 BANKGIRO: 414-8698 Hemsida. dhr-angelholm.se ORDFÖRANDE. OVE JANSSON TEL. 0435-216 94

Läs mer

Fridebo. Tryggt och bekvämt boende för äldre i Hanaskog

Fridebo. Tryggt och bekvämt boende för äldre i Hanaskog Fridebo Tryggt och bekvämt boende för äldre i Hanaskog Fridebo är ett seniorboende i ett lummigt och lugnt område i centrala Hanaskog. I huset finns bibliotek, en mötesplats för äldre och lägenheter för

Läs mer

2015-01-14. ÅIK:s Gympa PASS DAG TID. Alla ovanstående aktiviteter utom Spinningen ingår i Gymmixkortet.

2015-01-14. ÅIK:s Gympa PASS DAG TID. Alla ovanstående aktiviteter utom Spinningen ingår i Gymmixkortet. Kvalitetsdistribuerad av Posten Postens Gruppförsändelse Årgång 56 2015-01-14 ÅIK:s Gympa Nr 1-3 ** start v4 ** Prova på GRATIS första veckan! Pris till den deltagare som har högst närvaro på 1 aktivitet.

Läs mer

Askim-Frölunda-Högsbos Tema: Göteborg i våra hjärtan

Askim-Frölunda-Högsbos Tema: Göteborg i våra hjärtan Askim-Frölunda-Högsbo stadsdelsförvaltning april-maj Askim-Frölunda-Högsbos Träffpunkter Tema: Göteborg i våra hjärtan Altplatsen Kustträffen Vill du få programbladet skickat hem med posten eller med e-post,

Läs mer

Orden flödar på Bunkeflostrands bibliotek i höst! Barn

Orden flödar på Bunkeflostrands bibliotek i höst! Barn Program Hösten 2017 Orden flödar på Bunkeflostrands bibliotek i höst! Barn Sagostunder Att läsa och lyssna tillsammans är toppen! På våra sagostunder läser vi både ur de allra senaste bilderböckerna och

Läs mer

Solsäkra din höst med en Yogavecka i vackra, soliga Nerja 9-16/9 2014

Solsäkra din höst med en Yogavecka i vackra, soliga Nerja 9-16/9 2014 Solsäkra din höst med en Yogavecka i vackra, soliga Nerja 9-16/9 2014 Har glädjen att kunna erbjuda en en vecka med YOGA på din resa till vackra Nerja vid Medelhavets strand, Costa del sol, Malaga, Andalusien.

Läs mer

dags för kval till pingistävlingen Bästa 3:an!

dags för kval till pingistävlingen Bästa 3:an! MMK-NYTT 7 11 februari ÄNTLIGEN dags för kval till pingistävlingen Bästa 3:an! AKTIVITETER PÅ MMK 7 11 FEB LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Köket/Aktiviteter Mariokart 13.30 (Kenneth) Bakning

Läs mer

Ordförande har ordet. Vi ses. Gunilla

Ordförande har ordet. Vi ses. Gunilla Ordförande har ordet Först vill jag tacka er för förtroendet att få fortsätta vara ordförande för detta trevliga byalag ett år till. Jag vill också tacka Ingvar Bagare Andersson för de trevliga byavandringar

Läs mer

SALTVIK. INFORMERAR april. Tekniska nämnden informerar: 4 / 2011 VISIT ALAND BESÖKER SALTVIK SMÅBÅTSPLATSER

SALTVIK. INFORMERAR april. Tekniska nämnden informerar: 4 / 2011 VISIT ALAND BESÖKER SALTVIK SMÅBÅTSPLATSER SALTVIK 4 / 2011 INFORMERAR april Gruppbrev med posten når alla Utgivare: Saltviks kommun, Lillängs 14 Nääs, AX-22320 ÖDKARBY Tel: 48 900 Fax: 489 011 E-post: info@saltvik.ax Hemsida: www.saltvik.ax Tekniska

Läs mer

Program barn & unga. Våren 2015. Öppettider: Mån kl. 9.00 19.00 Tis kl. 9.00 19.00 Ons kl. 11.00 19.00

Program barn & unga. Våren 2015. Öppettider: Mån kl. 9.00 19.00 Tis kl. 9.00 19.00 Ons kl. 11.00 19.00 Älmhlts Bibliotek Program barn & nga Våren 2015 http://bibliotek.almhlt.se Öppettider: Mån kl. 9.00 19.00 Tis kl. 9.00 19.00 Ons kl. 11.00 19.00 Tors kl. 9.00 19.00 Fre kl. 9.00 17.00 Lör kl. 10.00 14.00

Läs mer

Fokus Föräldrar 2015. Föreläsningar och aktiviteter för dig med barn mellan 0 18 år. Läs mer på sundbyberg.se/fokusforaldrar

Fokus Föräldrar 2015. Föreläsningar och aktiviteter för dig med barn mellan 0 18 år. Läs mer på sundbyberg.se/fokusforaldrar Fokus Föräldrar 2015 Föreläsningar och aktiviteter för dig med barn mellan 0 18 år. Läs mer på sundbyberg.se/fokusforaldrar Sundbybergs stad satsar på föräldrar! Nu är det återigen dags för årets föräldravecka.

Läs mer

Lärarmaterial. Teknik med el sidan 1. Mål ur Lgr 11: Vad gjorde våra förfäder utan elektricitet? Leva utan el? Författare: Torsten Bengtsson

Lärarmaterial. Teknik med el sidan 1. Mål ur Lgr 11: Vad gjorde våra förfäder utan elektricitet? Leva utan el? Författare: Torsten Bengtsson Teknik med el sidan 1 Författare: Torsten Bengtsson Mål ur Lgr 11: Hur tekniska system i hemmet och samhället förändrats över tid och några orsaker till detta (Teknik åk 4-6) Olika sätt att hushålla med

Läs mer

Ta steget! Konfirmation 2015/16. Järfälla kyrka Kyrkvägen 8. Maria kyrka Vasavägen 25. S:t Lukas kyrka Svarvargränd 1. Viksjö kyrka Agrargränd 2

Ta steget! Konfirmation 2015/16. Järfälla kyrka Kyrkvägen 8. Maria kyrka Vasavägen 25. S:t Lukas kyrka Svarvargränd 1. Viksjö kyrka Agrargränd 2 Ta steget! Järfälla kyrka Kyrkvägen 8 Maria kyrka Vasavägen 25 S:t Lukas kyrka Svarvargränd 1 Viksjö kyrka Agrargränd 2 Konfirmation 2015/16 Varför konfirmation? Konfirmandtiden är ett fantastiskt tillfälle

Läs mer

Hur har ni informerat om stödet från Leader Bergslagen? Bifoga affisch eller liknande!

Hur har ni informerat om stödet från Leader Bergslagen? Bifoga affisch eller liknande! SLUTRAPPORT HAGGE SOMMARCAFE Projektets namn Genomförare Mitt sommarprojekt/ Hagge sommarcafé Selma Hedberg Hur fick du idén till Hagge sommarcafé? Jag fick idén till caféet tack vare att jag bor i Hagge,

Läs mer

Idag ska jag till djurparken! Wow vad kul det ska bli. Det var 2 år sedan jag var där sisst? Hur gammal var Rut då?

Idag ska jag till djurparken! Wow vad kul det ska bli. Det var 2 år sedan jag var där sisst? Hur gammal var Rut då? MATTE PÅ ZOO HEJSAN! Jag heter Mattias och jag är 8 år. Jag kallas Matte, det har jag gjort sedan jag var väldigt liten. Jag har tre syskon. Elin, Matilda och Rut. Elin är två år mindre än mig. Matilda

Läs mer

SCENKONST. vt 2015. Förskola NACKA KULTURCENTRUM

SCENKONST. vt 2015. Förskola NACKA KULTURCENTRUM SCENKONST vt 2015 Förskola NACKA KULTURCENTRUM SCENKONST vt 2015 Förskola OBS! ERT ÖNSKEMÅL SKA VARA NKC TILLHANDA SENAST DEN 27 NOVEMBER. 14 jan EN NY ÖVERRASKLANDE SCENKONST MED OLYDIGA KROPPAR, VARGFLOCKAR,

Läs mer

Hösten 2015. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Grillning vid Glänninge. Och annat kul

Hösten 2015. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Grillning vid Glänninge. Och annat kul Hösten 2015 Dans Bowling Musikcafé Simning Disco Grillning vid Glänninge Och annat kul I Samarbete med bl a Fub Laholm, Höks Hi, Fritid Halmstad, m fl. Hej! Från och med den 1:e januari 2015 finns fritidsprogrammet

Läs mer

Marknad. Hammarstrands. Fredag den 15 juli kl.10.00-16.00. Lions Hammarstrand Serverar KAMS fredagen den 15/7 COOP parkeringen. Välkomna!

Marknad. Hammarstrands. Fredag den 15 juli kl.10.00-16.00. Lions Hammarstrand Serverar KAMS fredagen den 15/7 COOP parkeringen. Välkomna! Fugelsta Marknad Vid Fugelsta Bygdegård, lördagen den 6 augusti. kl. 11-15. Tombola, älgkalvslotteri, knallar, kams, fika, hamburgare, m.m "Knallar" sökes, anmälan till tel nr. 070-327 99 36 alt. 070-793

Läs mer

Infart Tofta V, mot Strandpensionatet. Solbacksvägen, Tofta Telefon:

Infart Tofta V, mot Strandpensionatet. Solbacksvägen, Tofta Telefon: 2 Infart Tofta V, mot Strandpensionatet med Gotländska konstnärer bl a Erik Olsson, David Ahlqvist. Med hembakat på gårdsplan varje helg Försäljning av bl a jordgubbar! Saffranspannkaka och annat gott!

Läs mer

Äldrekulturveckan september Program på Katrineholms äldreboenden. Foto: Hanna Maxstad

Äldrekulturveckan september Program på Katrineholms äldreboenden. Foto: Hanna Maxstad Äldrekulturveckan 24-28 september 2012 Program på Katrineholms äldreboenden Foto: Hanna Maxstad Samlat program för äldrekulturveckan 2012 Invigning på Strandgården klockan 14.00. Monica Johansson, ordförande

Läs mer

2015-04-01. Veckan efter påsk!!!

2015-04-01. Veckan efter påsk!!! Kvalitetsdistribuerad av Posten Postens Gruppförsändelse Årgång 56 2015-04-01 Veckan efter påsk!!! Observera att veckan efter påsk, vecka 15, utkommer våra annonsblad först på fredag, den 10/4. Detta pga

Läs mer

Möt världen. Bli utbytesstudent. Åk på AFS Skolprogram och välj mellan 50 länder!

Möt världen. Bli utbytesstudent. Åk på AFS Skolprogram och välj mellan 50 länder! Möt världen. Bli utbytesstudent med AFS. Åk på AFS Skolprogram och välj mellan 50 länder! AFS ger dig möjligheten att lära känna dig själv samtidigt som du får vänner från hela världen. Som utbytesstudent

Läs mer

Äldrekulturveckan september Program på Katrineholms äldreboenden. Foto: Hanna Maxstad

Äldrekulturveckan september Program på Katrineholms äldreboenden. Foto: Hanna Maxstad Äldrekulturveckan 21-25 september 2015 Program på Katrineholms äldreboenden Foto: Hanna Maxstad 1 Samlat program för äldrekulturveckan 2015 invigs äldrekulturveckan på Yngaregården klockan 11.00, invigningstalare

Läs mer

Varför är det viktigt att ditt barn läser?

Varför är det viktigt att ditt barn läser? LUST ATT LÄSA Många av oss föräldrar drar en lättnadens suck när barnen lärt sig läsa och vill börja läsa själva. Och visst är det en milstolpe att fira, men även efter detta har du möjlighet att uppleva

Läs mer

Förläng våren med en ALLA KAN VECKA Yoga & Sång i Nerja 9-16 April 2014

Förläng våren med en ALLA KAN VECKA Yoga & Sång i Nerja 9-16 April 2014 Förläng våren med en ALLA KAN VECKA Yoga & Sång i Nerja 9-16 April 2014 Nu är det möjligt! För Alla som vill! Har vi glädjen att kunna erbjuda en yogakurs kombinerat med Alla kan sjunga på din resa till

Läs mer

Fritidsgårdarnas sommarverksamhet

Fritidsgårdarnas sommarverksamhet Fritidsgårdarnas sommarverksamhet 2013 Kalendarium Vecka 25 Tisdag 18 juni kl 12-21 Onsdag 19 juni kl 14-21 Torsdag 20 juni kl 13-21 Danmark Bakken Fiske och annat kul vid Snogeholmssjön Vecka 26 Måndag

Läs mer

Varberg 23-30 juli 2011

Varberg 23-30 juli 2011 Veckodag Datum Namn Lördag 23 juli Uppstartsdagen Söndag 24 juli Kunskap- Omvärld- & Demokratidagen (KOD) Måndag 25 juli Skapardagen Tisdag 26 juli Upplevelsedagen Onsdag 27 juli Tävlingsdagen-Mix Torsdag

Läs mer

UGGLEPOSTEN 2011:1 ANSVARIG UTGIVARE: DANIEL GAUSEL

UGGLEPOSTEN 2011:1 ANSVARIG UTGIVARE: DANIEL GAUSEL UGGLEPOSTEN 2011:1 ANSVARIG UTGIVARE: DANIEL GAUSEL Uggleposten Exklusivt 2* intervju i detta nummer År: 2011 Nummer: 1 I det här numret: I detta nummer hedrar vi vår kära Barbro Ljungholm som snart går

Läs mer

MARIA. 12 16 december. MiniNYTT

MARIA. 12 16 december. MiniNYTT MARIA 12 16 december MiniNYTT DANS! Vernissage på tisdag 15.05 i Sal 3. Begränsat antal platser, Serieteckning anmäl dig till Jannike om du vill vara med! HÅLL UTKIK! aktiviteter PÅ MMK 12 16 december

Läs mer

VRCSK Månadsbrev. Utgivare: Västerorts RC Sportklubb, Kyrkhamnsvägen 1, 165 72 Hässelby, Grundad 1979-10-10

VRCSK Månadsbrev. Utgivare: Västerorts RC Sportklubb, Kyrkhamnsvägen 1, 165 72 Hässelby, Grundad 1979-10-10 Dagarna korta men kvällarna långa Nu när mörkret kryper på så gäller det att nyttja dagarna, det är det många som gör på helgerna. Men, tack vare engagemang så fortsätter vi på kvällarna, både i garage

Läs mer

Celiakinytt NUMMER 2 2014. Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa!

Celiakinytt NUMMER 2 2014. Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa! Celiakinytt NUMMER 2 2014 Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa! INNEHÅLL/ NUMMER 1 Innehåll 3 KOMMANDE AKTIVITET ICA veteranernas handelsbod 4 KOMMANDE AKTIVITET Julbak för hela familjen 5 AKTUELL

Läs mer

Hunden i Söderköping. Nyhetsbrev hösten 2011

Hunden i Söderköping. Nyhetsbrev hösten 2011 Hunden i Söderköping Hundföretagare i samarbete Det mesta för din hunds bästa AlphaOhm Fysioterapi Carinas Hundvård Catharinas Agilitycenter Hundforum Hund & Katt shopen Pensionat Tass & Hov Nyhetsbrev

Läs mer

Kommunbladet november 2013

Kommunbladet november 2013 Kommunbladet november 2013 Information från Norsjö kommun Nyheter om bredbands-nätet i Norsjö Det kommer att vara störningar i bredbands-nätet i Norsjö kommun på natten mellan onsdag och torsdag den 20

Läs mer

längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet, 2014-2015 längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet,

längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet, 2014-2015 längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet, längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet, livsviktigt, Gud, smärta,framtid.. längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet, livsviktigt, Gud, smärta,framtid..

Läs mer

Sportlovs- program 2012 utgivet av Emmaboda Fritidsgård Tel. 0471-249290. Gokart Alla dagar: Körningar skall förbokas! Bowling Ring för bokning!

Sportlovs- program 2012 utgivet av Emmaboda Fritidsgård Tel. 0471-249290. Gokart Alla dagar: Körningar skall förbokas! Bowling Ring för bokning! Sportlovs- ******************************** program 2012 utgivet av Emmaboda Fritidsgård Tel. 0471-249290 Gokart Alla dagar: Körningar skall förbokas! Bowling Ring för bokning! Sumobrottning Paintball

Läs mer

GEMLABLADET. Årgång 8 Juni 2015 Ges ut av Gemla Samhällsråd Äntligen sommar!

GEMLABLADET. Årgång 8 Juni 2015 Ges ut av Gemla Samhällsråd Äntligen sommar! Mån 1 14.30 Tradition och liv på Solgården, Eva Carlsson Tors 4 14.00 16.00 Små och stora, Sommaraktivitet, Gemla församlingshem. 18.00 20.00 Stickcafé, Gemla församlingshem Tors 4 Träffpunkten 14.00-16.00

Läs mer

När luciatåget tågar ut från Lila så fikar vi på respektive avdelning, på lussebullar och pepparkakor som era barn bakat tillsammans!

När luciatåget tågar ut från Lila så fikar vi på respektive avdelning, på lussebullar och pepparkakor som era barn bakat tillsammans! Nu väntar Lucia och julen står för vår dörr! Ni är varmt välkomna att fira lucia hos med oss fredagen den 12 dec. Vi tänker att alla som vill får vara luciaklädda (lämna kläderna redan på morgonen märkta)

Läs mer

Får jag lov? LÄSFÖRSTÅELSE KIRSTEN AHLBURG ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN

Får jag lov? LÄSFÖRSTÅELSE KIRSTEN AHLBURG ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN LÄSFÖRSTÅELSE STORA SÄCKAR väckarklocka (sida 3, rad 1), alarm när man måste vakna brevbärare (sida 3, rad 9), den som delar ut post sorterar (sida 4, rad 7), lägger på rätt

Läs mer

???????????????????????? Vad händer i Endre (Datum och tider att skriva in i almanackan

???????????????????????? Vad händer i Endre (Datum och tider att skriva in i almanackan Nr.1 2015 ???????????????????????? Vad händer i Endre (Datum och tider att skriva in i almanackan * 30 jan. 4H start se program i bladet! * 18 febr. Årsmöte med Hejdeby och Endre Röda Kors kl.19.00 i Hejdeby

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Filmkollo

Utvärdering 2015 deltagare Filmkollo Utvärdering 2015 deltagare Filmkollo 284 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 99 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Vi har gjort roliga och väldigt varierade saker! - För att

Läs mer

Sommarvecka med Yoga i Nerja 9-16 Juni

Sommarvecka med Yoga i Nerja 9-16 Juni Sommarvecka med Yoga i Nerja 9-16 Juni Har glädjen att kunna erbjuda en en vecka med YOGA på din resa till vackra Nerja vid Medelhavets strand, Costa del sol, Malaga, Andalusien. Den 9-16 juni 2014 med

Läs mer

KALENDARIUM. Juli. Arr: Intresseföreningen. EFFK - Edsvära/Norra Vånga FF Arr: Elmer-Fåglum FK. Arr: Fåglums Hembygdsförening

KALENDARIUM. Juli. Arr: Intresseföreningen. EFFK - Edsvära/Norra Vånga FF Arr: Elmer-Fåglum FK. Arr: Fåglums Hembygdsförening Navet Nr 3 2014 KALENDARIUM Här har vi samlat inkomna uppgifter om vad som är på gång i Fåglum under juli - september 2014. Alla är välkomna att lämna in uppgifter till nästa nummer av Navet som gäller

Läs mer

barnhemmet i muang mai torsdag 26 juli - söndag 16 september

barnhemmet i muang mai torsdag 26 juli - söndag 16 september barnhemmet i muang mai torsdag 26 juli - söndag 16 september Nu var det ett tag sen sist - och ett tag som vi inte har så bra koll på för av att vi har varit i Sverige. Vi bad därför Ullis och Sophie de

Läs mer

BJÄLBOTULLNYTT Nyhetsbrev juni 2014 Redaktör Nina Engelke

BJÄLBOTULLNYTT Nyhetsbrev juni 2014 Redaktör Nina Engelke BJÄLBOTULLNYTT Nyhetsbrev juni 2014 Redaktör Nina Engelke I huvudet på Linda Hej igen, Det är med stor förundran jag inser att det redan nalkas sommar och terminsavslut. Ett tydligt tecken är att det snart

Läs mer

Sportlovs- program 2013 utgivet av Emmaboda Fritidsgård Tel. 0471-249290

Sportlovs- program 2013 utgivet av Emmaboda Fritidsgård Tel. 0471-249290 Sportlovs- Nöjeshuset ******************************** program 2013 utgivet av Emmaboda Fritidsgård Tel. 0471-249290 Gokart Drop in alla dagar Kl. 12:00 17:00 Tel. 0471-125 55 www.nojeshuset.nu Bowling

Läs mer

Riksmöte 2010. 19-21 november - Nässjö

Riksmöte 2010. 19-21 november - Nässjö Riksmöte 2010 19-21 november - Nässjö Varför du borde delta: - Du får makt på årets största och viktigaste möte inom spelhobbyn. - Du får lära känna massor av intressanta människor som har samma intressen

Läs mer

Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2013

Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2013 Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2013 FRITIDEN Hej! Här kommer Höst - programmet 2013. Bläddra igenom och du hittar säkert något du kan vara med på. Tänk på att anmäla er i tid. Thord Nilsson Tel: 0346-88

Läs mer

Program för Styrelsemöte Årsmöte, med kaffe och smörgåstårta Styrelsemöte Räkfrossa med bar P

Program för Styrelsemöte Årsmöte, med kaffe och smörgåstårta Styrelsemöte Räkfrossa med bar P 2016 och 2017 www.torpasensbygdegard.se Program för 2016 160114 Styrelsemöte 18.00 160121 Årsmöte, med kaffe och smörgåstårta 19.00 160211 Styrelsemöte 18.00 160319 Räkfrossa med bar 18.00 Pris 120 kr.

Läs mer