KLIPPET KLIPPET. Nationalism med humanism. Det blir bara BÄTTRE! Transporter och bud

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "KLIPPET KLIPPET. Nationalism med humanism. Det blir bara BÄTTRE! 0120-359 30. Transporter och bud 070-569 82 23"

Transkript

1 KLIPPET Klippet i Åtvidaberg AB i samarbete med Åtvidabergs FF 4 juni Åtvidabergs Vulk AB ER D I T R A M M SO JUNI OCH AUGUSTI JULI Lunchstängt LÖRDAGAR...STÄNGT Gäller även och boka tid för hjulskifte! Semesterstängt Västervik Visby 16 juni 17 augusti Tura till Gotland över dagen! och boka tid för hjulskifte! Åk på morgonen från Västervik. fr 5/7 till 20/7 TIDSBESTÄLLNING! TIDSBESTÄLLNING! 1 mars - 30 april kl. Frukost ingår. Njut av resan. Spendera hela dagen på ön. Varför inte en heldag på Kneippbyn med barnen? Allt är nära! Du hinner gå på after beach i Visby innan du åker hem. Ta båten tillbaka framåt kvällen, koppla av och ät gott ombord. 1 mars - 30 april kl Åtvidabergs Vulk AB KROCK ELLER PLÅTSKADA PÅ DIN BIL? 495 Prästängsvägen, Åtvidaberg. Tel kr för vuxen inkl frukost. Vi ombesörjer allt i samarbete med ditt försäkringsbolag. Även hjälp med hyrbil. Gäller alla märken. Åtvidaberg Åtvidabergs Vulk AB Barnen först! Boka VIP JR-biljett! Vi har reserverat en hel salong till barnfamiljerna! Prästängsvägen, Åtvidaberg. Tel Längst fram har vi en familje- Tel Prästängsvägen 7 lounge med roliga inslag under resan. Dessutom går fem kr per biljett till Min Stora Dag! ETT GOMÉR & ANDERSSON-FÖRETAG Ska du sälja din bostad i Åtvidaberg? Ring Linda Johansson, , Adelswärdsväg 2, Åtvidaberg * Begränsat antal platser eller med särskilda förbehåll.

2 Vi tror på ett Positivt Åtvidaberg och tillsammans satsar vi framåt! Med andra ord Det blir bara bättre! Det blir bara BÄTTRE! Auktoriserad Revisor / Auktoriserad Redovisningskonsult FAR Redovisning Revision Rådgivning Skatter tel Nationalism med humanism Den 6 juni är det Sveriges nationaldag. Det firas vid Åtvidabergs hembygdsgård med bland annat utdelning av flagga, drillflickor, musik av Musikkåren och tal av Daniel Carlberg, som skrev boken I en annan del av Åtvid. Att vara svensk är något att vara stolt över. Vi har en lång historia av fred, demokrati och välstånd. Vi har gott rykte ute i världen och står upp för tolerans och mänskliga rättigheter. Men det är en kamp där man aldrig kan slappna av. Demokratin och den humanistiska människosynen måste försvaras varje dag, både i det stora och i det lilla, för det finns alltid mörka krafter som hotar. Genom historien har vi gång på gång sett hur det går när människor förblindas av fördomar och ett vi-och-dom-tänkande. Det leder alltid till dåliga saker. Historien visar också att det bara finns en väg som leder framåt och det är samarbete, öppenhet och tolerans. Ett samhälle som är inkluderande och välkomnande lyckas alltid bättre än ett där man letar syndabockar och är rädd för det annorlunda. Därför är det viktigt att Sverige fortsätter att vara ett öppet land där vi står upp för de goda värdena. Det är det som är det typiskt svenska och det är det som tagit det här landet dit där vi är idag. Ett Sverige och ett Åtvidaberg som kännetecknas av humanism, medmänsklighet och värme - det är en nationalism jag är stolt över och gärna firar! Text: Tobias Pettersson Bokföring, Deklarationer, Bokslut, personaladministration och Ekonomisk rådgivning tel KLIPPET Ola och Micke Transporter och bud Vi som jobbar med KLIPPET är: KLIPPET Klippet i Åtvidaberg AB, Box 56, ÅTVIDABERG Besöksadress: Adelsnäsvägen 4, Åtvidaberg Telefon: , E-post: Ansv. utgivare: Thomas Liljegren Produktion & layout Åsa Melefors Säljare Mats Liljegren Framsidesfoto: Prästkragar i full blom sidesbild: Klippets arkiv Tryck: Åtvidabergs Bok &Tryck AB Upplaga: 7000 ex., Utgåvor: 19 nummer/ år Distribution: Posten Sverige Hemsida: SKRIBENTER i TIDNINGEN: Tobias Pettersson och Camilla Smedberg Tidningen KLIPPET ansvarar för fel i annons begränsat till högst annonskostnaden. För skada pga uteblivet eller felaktigt införande ansvaras ej.

3 Hyr ut lägenheter, hotellrum och industrilokaler Klints Fastigheter , Fartfyllt rally till Stefans minne Den 7/6 anordnas rallytävlingen Stefans Minne vid Söderö grusgrop mellan Åtvidaberg och Kisa. Ett sextiotal deltagare och stor publik väntas till tävlingen som arrangeras för sjätte gången. Rallytävlingen Stefans minne har anordnats sedan 2009 till minne av förre ordföranden i Östergötlands Bilsportsförbund, Stefan Larsson. Dottern Elisabeth och Åtvidabergs MK har dock lyckats vända sorgen till något positivt och gjort tävlingen till en uppskattad rallyfest för gammal och ung. - Det brukar komma en hel del publik. Vi har en centrerad serviceplats där man kan titta på bilarna och en servering där publiken kan köpa fika. Jag hoppas att det är många som vill komma ut till Söderö och titta den 7/6, säger hon och berättar om tjusningen med rally: - Det är roligt att se när de kör och hur skickligt de hanterar bilarna. De tävlande är oerhört duktiga och det brukar bli spännande sekundstrider. Från början kördes endast en sträcka, som sedan blev två, och i år körs samma två sträckor fast man vänder på dem. Bland de lokala förarna finns två som har stor chans att göra riktigt bra ifrån sig. Det är Peo Kindgren som tävlar i klassen med lite äldre bilar samt sonen Lukas som kör ungdomsrallyt. Rallysporten arbetar ständigt med att förbättra säkerheten, men nyligen har det ändå skett tragiska olyckor med östgötsk anknytning. Därför vill Elisabeth uppmana publiken att vara lite extra försiktig. - Man måste vara uppmärksam på att det alltid kan hända något. Bilar kan gå sönder och förare kan åka av banan. Vi har som tur var varit förskonade hittills, något vi är tacksamma för, och gör vad vi kan för att undvika olyckor. - Som publik bör man tänka på att stå upp när man tittar, så att man kan flytta på sig. Man ska inte stå för nära banan, vi rekommenderar ett avstånd på 30 meter. Och i ytterkurvor bör man inte stå överhuvudtaget. Första start kl Söderö grusgrop Program finns på plats Välkomna! Text: Tobias Pettersson RALLYTÄVLING Stefans minne Lördag 7 juni Daniel Hermansson Församlingens sommarfest Söndag 15 juni Vi erbjuder hjälp inom: Elinstallationer Tele och Data Larm och Passér Styr och Regler Tel Mobil Trädgårdsgatan 25, Åtvidaberg TRASIG VINDRUTA? Vi byter eller lagar din vindruta. Vi ombesörjer allt i samarbete med ditt försäkringsbolag. Gäller alla märken Tel Prästängsvägen 7 Prästängsvägen 17, Åtvidaberg Wessmans Bilvård Ring och boka redan idag! MÄSSA kl i Åtvids Gamla kyrka Biskop em Martin Lönnebo avslutar Klockarängens förskoleverksamhet. Avtackning av personal Efter mässan blir det SOMMARFEST på Klockarängen. Polering/vax kr (ex moms) Polering/ Lackförsegling kr (ex moms)

4 Information från Åtvidabergs kommun Många vill bli förstelärare Det är 40 stycken som har sökt de 14 utannonserade tjänsterna som förstelärare i Åtvidabergs kommun. Det är jättekul att så många är intresserade att bidra till högre måluppfyllelse i skolan, säger barn- och utbildningschef Robert Bredberg. -Jag tror att en bidragande anledning till att så många har sökt är att det är andra omgången vi tillsätter förselärare. De fyra första som tillsattes i våras har på något sätt trampat upp marken. Vi har många duktiga pedagoger i Åtvidabergs skolor och det är roligt att så många vågar visa att man är det! Sedan har vi nu mycket mer fokus på att nå högre resultat inom skolan och det känns roligt att så många känner att man vill vara med och göra en insats för att få fler elever att lyckas, fortsätter Robert Bredberg. -Det är många kompetenta sökande. Tyvärr kommer inte alla kunna få en tjänst. Från förvaltningens sida önskar jag att vi hade dubbelt så många tjänster att tillsätta. Ny karriärtjänst Förstelärare är en ny karriärtjänst i Sverige som regeringen har beslutat att ge statsbidrag till. Grundtanken är att förstelärare ska göra läraryrket mer attraktivt och samtidigt säkerställa en bra undervisning för eleverna. Försteläraren ska också bidra till utveckling av arbetet inom skolans verksamhet. För att arbeta som förstelärare ska man vara legitimerad lärare, ha undervisat i minst fyra år med goda vitsord och dessutom ha visat särskild god förmåga att förbättra elevernas studieresultat. Därtill bör man ha ett mycket stort intresserad av att vilja utveckla undervisningen. Varje kommun bestämmer hur förutsättningarna ska se ut för tjänsterna, men en förstelärare ska under minst halva arbetstiden arbeta med undervisning och uppgifter som hör till undervisningen. 18 förstelärare i höst I våras tillsatte Åtvidabergs kommun de fyra första tjänsterna. Nu tillsätts ytterligare 14 stycken, så när höstterminen börjar finnas sammanlagt 18 förstelärare i kommunen. Rekryteringen ska vara klar innan sommaren. -På sikt förväntar jag mig en högre måluppfyllelse, där fler elever inom grundskolan når målen för behörighet till gymnasiet och att fler gymnasieelever klarar av att slutföra sina studier, men också att fler elever når ännu högre betyg, säger Robert Bredberg. Helén Stenberg, informationsansvarig Besöksadress: Adelswärdsgatan 7 Postadress: Box 206, Åtvidaberg Tel växel: Epost: 4 KOMMUNEN MED FRAMÅTANDA

5 på vift... Motions-Lunk Text & foto: Mats Liljegren Onsdagen den 21 maj var vi från Klippet inbjudna att delta i Attendo-Lunken på Koppargården. Attendo-Lunken ordnas över hela Sverige och har lite olika utformningar. Frisk luft och motion i sällskap av andra seniorer är det som gäller. Strålande sol och 20 C varmt var förutsättningarna när vi startade. Till mitt sällskap under den tipspromenad som hade ordnats hade jag Birgitta Strömberg. Tolv stycken frågor och en promenad i den vackra trädgården låg framför oss. Ett trettiotal seniorer och en del anhöriga vandrade runt bland blommande Syrener och fina Blodlönns träd och försökte svara rätt på frågorna. Frågorna var kluriga men kunskapen var hög och humöret var på topp. Efter promenaden bjöds det på fika och underhållning i trädgården. Lennart Ottosson spelade kända låtar på dragspel vilket uppskattades mycket. Vinnare på tipspromenaden blev Dagmar Ståhl, Bertil Nilsson, Birgitta Strömberg och Beth. Installerat & klart! Pris fr 6.275:- efter ROT-avdrag Sommarvärme att lita på. NIBE EMINENT VARMVATTENBEREDARE Kompakta varmvattenberedare med bred spännvidd för fritidshuset. Montera stående eller på vägg. Finns i 35, 50 och 100 liter. Ytterhölje i plåt och tålig plast. Vattentank med korrosionsskydd av emalj, koppar eller rostfritt stål. Polystyrenisolering för minimal värmeförlust. Ansluts enkelt till jordat eluttag (230 V) eller 400 V 2-fas. Blandningsventil för jämnare temperatur. Läs mer om våra varmvattenberedare på KOM TILL OSS VI ÄR EXPERTER PÅ NIBE VARMVATTENBEREDARE Eksågsvägen 4. Tel , Fax Öppet: vardagar VVS VENT PLÅT EL DRIFT KYLA 5

6 Ny kontorschef på Handelsbanken Att vara tillgänglig och ha stark lokal anknytning är viktigt för Handelsbanken. Det menar Lars Blomqvist som nyligen tillträdde som ny kontorschef för Åtvidabergskontoret. Nu i maj pensionerades Erik Torbrand som kontorschef för handelsbanken i Åtvidaberg. Efterträdare blev Lars Blomqvist som närmast kommer från ett av Norrköpingskontoren. Totalt har han arbetat i banken i 27 år och har förutom olika kontor i Norrköping även jobbat i Stockholm och Söderköping, som han bor strax utanför. I samma veva som Söderköpingskontoret öppnade 1997 låg även Åtvidabergskontoret i startgroparna och slog upp sina portar året efter. Lars hade en del kontakt med Åtvidaberg vid den tiden, men det dröjde alltså ytterligare drygt 15 år innan han till slut hamnade på orten, och nu är han laddad för att sätta igång med sitt nya jobb. - Jag hade varit tolv år på mitt förra kontor så det var dags för en ny utmaning. Det är kul att komma till ett nytt ställe och få lära känna Åtvidaberg. Jag har märkt att många här är måna om och stolta över sin ort. Handelsbankens kontor inne i Getingen är ganska litet och har bara tre anställda. Förutom Lars ingår även rådgivarna Susanne Danilovic och nytillträdda Gustav af Wåhlberg i personalstyrkan. - På ett litet kontor får man göra allting, jag var exempelvis ute och borstade av markiserna i morse. Och det är också tjusningen med jobbet. Det är viktigt för oss att ha en bred kompetens, och när vi behöver spetskompetens tar vi hjälp av vårt regionkontor i Linköping. Kunderna är både privatpersoner och företag, inte minst inom skog och lantbruk. Styrkorna, enligt Lars, är den breda kompetensen, de snabba beslutsvägarna och tillgängligheten. Många kunder uppskattar att det finns ett centralt och personligt kontor där de kan göra spontanbesök. Även via telefon är det lätt att nå Lars och hans kollegor. - Ringer du hit för att boka en tid så kommer du verkligen hit och inte till ett callcenter. Vi tycker oss vara bra på att serva kunder, och kommer högt i såna undersökningar. Vi tror fortfarande på upplägget med bankkontor och finns på nästan 500 platser i Sverige. Vi lägger inte ner kontor, vi öppnar nya istället. Det är viktigt att vara lokal, och finnas där för kunderna. Idag gör de allra flesta kunder mycket på sin internetbank, men vi tror på kontoret som ett viktigt komplement. Lars Blomqvist - ny kontorschef för Handelsbanken Åtvidaberg Medan många andra banker haft problem tror Lars att det är den lokala prägeln som gjort att Handelsbanken klarat sig så bra genom lågkonjunkturer och krisperioder. Och så är det säkert heller ingen nackdel om man trivs på jobbet. - Roligast är att träffa alla människor, att ha alla dessa möten och samtal. Det är otroligt lärorikt både yrkesmässigt och som människa. Man får stor insyn i folks privata liv och man lär sig mycket om olika företag. Det ger en inblick i sånt som man inte skulle fått veta annars, och ger en stor kunskap om hur ett samhälle är uppbyggt, säger Lars som ser fram mot att lära känna Åtvidaberg ännu bättre framöver. Text & foto: Tobias Pettersson 6

7 MYCKET NYTT I BUTIKEN! för både tjejer och killar i alla prisklasser. YUNIQ R e s t a u r a n g YUNIQ R e s t a u r a n g Hos oss hittar du Tunikor Capribyxor Sommarklänningar Ta med annonsen och få 5% rabatt! gäller fram till midsommar Torggatan 3B, tel Från 290:- YUNIQ STUDENT- PRESENT hittar du hos oss! r e s t a u r a n g YUNIQ r e s t a u r a n g God mat & Kall öl 130:- För ett bättre välbefinnande THAIMASSAGE & FRISKVÅRD på Stenhusgatan 1 Boka massage fyra gånger FÅ 5:e GÅNGEN GRATIS! Gäller under juni-juli- augusti Öppet: Mån - fre Drop-in och tidsbokning Lör tidsbokning Tel Linnen fr 98:- Badkläder Väkommen in! Vard: , ej lunchstängning Lör: ModeCentrum Centrumhuset YnuiQ är en enkel matplats med smaker från världen i hjärtat av Åtvidaberg Öppet alla dagar: till Tfn Här kan du betala med kort! Antikt & loppis EMMA G:s SAKER & TING Säljer möbler och kuriosa, det mesta för hemmet, gammalt som nytt! Öppet: tis & tor 12-18, fre & lör eller efter överenskommelse Emma Gustavsson Söderleden mittemot Sporthallen, Åtvidaberg ERBJUDANDE på FÄRG & ELMASKINER Erbjudandet gäller t.o.m FASADVECKOR Just nu 25% rabatt på Bestå Täck- och grundfärg HJÄLP OSS GÖRA PLATS FÖR NYTT SORTIMENT AV ELMASKINER UTFÖRSÄLJNING! 30% rabatt på Boschmaskiner PS. Glöm inte BAKLUCKELOPPIS sista lördagen varje månad. DS Dags för SOMMARLÄSEKLUBBEN för dig mellan 6 och 16 år! Låna och läs fem böcker i sommar - få en bok! För varje läst bok får du en stämpel och efter fem stämplar får du EN BOK GRATIS! Sommarläseklubben pågår hela sommarlovet. Fr.o.m 13/6 är du välkommen att hämta ditt startkit! Fr.o.m 9/6 har vi nya öppettider Måndag Tisdag - fredag Åtvidabergs bibliotek Tel , Mejerigatan 2 Tel BIBLIOTEKET 7

8 Nyfiken på... Vivans matsalar För en tid sedan, när dess framtid fortfarande var oviss, skrev jag ett brev till min kära vän Kulturhuset och publicerade det på min blogg Stort, smått och lite däremellan på Åtvidabergsplatsen. Det visade sig, föga överraskande, att många åtvidabergare känner för Kulturhuset. Kommentarer på inlägget där flera delade med sig av sina minnen fick mig att inse hur lite jag egentligen känner till om det hus som jag kallar min vän. Känner ni till exempel till Vivans matsalar som fanns i dagens kök på övervåningen under 1940-talet eller att Unga Örnar huserade i Folkets hus på 1960-talet? Jag har ingen aning om hur vanligt eller ovanligt det var att en kvinna drev en restaurangrörelse för 60 år sedan, men jag gissar att det inte hörde till vanligheterna. I vilket fall gjorde Vivan det. Jag träffar Vivans dotter, Margot Ågren, över en fika på ett av Linköpings allra trevligaste konditorier. Kaffe serveras i gamla fina kaffeserviser av den spröda sorten och kardemummabullarna smakar ljuvligt hembakat. Det hade glatt Vivan. För hon var en fena på att baka berättar Margot när vi slagit oss ned vid ett av borden. Mammas Napoleontårtor var kända! Och hennes gräddtårtor och julkakor var fantastiska. När hon var äldre hjälpte hon mig med brödbak ibland och skrattade när jag sa att jag skulle baka på en halvliter. Det var väl ingen mening med att baka på annat än två liter, tyckte mamma. Och innan man visste ordet av låg bullarna färdiga och klara på plåten. Margot berättar om sin mammas engagemang i olika, för att inte säga i stort sett alla, nämnder och föreningar som fanns i Åtvidaberg vid 1900-talets mitt. Det var allt från kyrkonämnd och fritidsnämnd till kvinnogillet och Unga Örnar. Mormor Beda var lika aktiv och på kvällarna försvann vanligtvis båda kvinnorna iväg på sina möten. På 1960-talet när Unga Örnar var en stor organisation var Vivan ledare i Åtvidaberg. Jag minns en sommar när vi hade läger vid sjön Loften. Mamma packade pappas lastbil, han var åkare på Fallmans, och så drog hon iväg med alla barnen, packning, tält och mat. Vi hade så kul. Margot skrattar gott vid minnet och berättar vidare om det tillfälle när Vivan på lite äldre dar bestämde sig för att sälja hembakat bröd på torget för att sedan ge pengarna till Internationella Kvinnoföreningen för Fred och Frihet (IKFF). Vivans stånd med hembakat var visserligen ett vanligt inslag på Åtvidabergs höst- och vårmarknader, men det här tillfället var lite speciellt. Vivan åkte runt med sin lilla bil och besökte livsmedelsaffärerna i Åtvidaberg och bad att få ingredienser till skänks. Handlarna ställde upp och gav henne varor som inte kunde säljas i butiken för att de hade skadats i transporten. Sedan bakade Vivan och en väninna så det stod härliga till en vecka och när dagen var kommen packades bilen full med godsaker. Försäljningen gick galant och de intjänade kronorna skickades oavkortat till IKFF. Vivan började sin bana tidigt. Bara 14 år gammal blev hon hjälpreda i Karins hembageri i Linköping och senare lärde hon sig laga mat hos disponenten i sockerbruket. Hon kom till Åtvidaberg som vuxen och nygift. Under åren fick makarna fyra barn, varav Margot är den näst yngsta. Vivans matsalar lades ned innan Margot föddes år Istället ryckte Vivan in och hjälpte till både här och där. Så småningom fick Vivan höra att Konsumbageriet i Villahagen behövde hjälp att packa bröd. Året var Vivan anmälde sitt intresse och fick jobbet. Det tog inte lång tid innan man upptäckte att Vivan kunde baka och inom kort hade hon avancerat till bagare och konditor. I slutet av 1960-talet flyttade bageriet till det nybyggda Domushuset och Vivan följde med. Men när bageriet avvecklades och flyttades till Norrköping fick det vara för Vivans del. Mamma fick istället en tjänst på FACIT. Jag kommer ihåg ett tillfälle när jag tittade förbi. Hon var så stressad att hinna med sitt beting vid pressmaskinen att hon inte hade tid att prata. Det gjorde ont att se. Men så öppnades en kursgård i Yxnerum i Framför Karins hembageri, Vivan 18 år, längst till höger Margot Ågren mitten av 1970-talet och vem kunde tänkas bli bättre som ställets första husmor om inte Vivan? På kursgården blev hon kvar fram till sin pension i början av 1980-talet. Margot och jag dricker upp vår påtår och jag känner mig varm i hjärtat över den stolthet och respekt med vilken Margot har berättat om sin mamma. Mamma hade sådan energi och driv och var ständigt i rörelse. Inget var för besvärligt eller svårt. Hon redde alltid ut allt avslutar Margot leende. Text: Camilla Smedberg Övre bilden: i sonen Sören Dahlgrens ägo Nedre bilden: Camilla Smedberg 8

9 Veckostädning Storstädning Fönsterputs Trappstäd Byggstäd Flyttstäd Trädgårdsskötsel Vi förenklar Vi åtar oss trädgårdsskötsel din och vardag, underhåll som tex: i Gräsklippning Häckklippning hus, hem och Trimning Kantgrävning trädgård... Rensning & bekämpning av ogräs med mera Marie Emelie Jill Sofie Tel: , , Ljuvliga toner vid Templet Måndagen den 9 juni kl är det åter dags för musik vid Templet. En återkommande tradition med musik från när och fjärran. Vi träffar Agneta Ekström som hastigast på Klippets kontor. -Jag jobbar just nu som kyrkomusiker i Svenska Kyrkan i Linköpings stift, men kan inte släppa musiken i min hembygd Åtvidaberg., berättar Agneta som kommer att fortsätta sin musikverksamhet i Åtvidaberg. Redan 1975 kunde man vid Templet, beläget vid Bysjöns strand, lyssna till finstämd musik. -Solen glimmade både i hjärtat och i vattnet, Bysjön låg som en spegel och hela naturen spelade, Denna varma sommarafton blev till en stor upplevelse med musik från Åtvidaberg med omnejd, fortsätter Agneta. Nu inbjuder Agneta Ekström, i samarbete med Solkanonklubben, Bilda och Lions, på nytt sina musikvänner till en ljuvlig musikkväll vid Templet. Det blir som vanligt ett späckat program med invigning av Johan Adelswärd därefter allsång, körsångare från både Åtvidaberg och Linköping, dansare och Lisa Tilling som är känd från radio och TV. Ett återkommande inslag är sångdialogen som Agneta har med Musikkåren under ett vackert arrangemang av Amazing Grace. Lions kommer att ha försäljning av korv och kaffe till självkostnadspris. När man pratar med henne känns det verkligen att hon brinner för musiken och de människorna den berör. -Jag arbetar helt ideellt med Musik vid Templet för att kulturtraditionerna ska hållas vid liv för Åtvidabergarna. Lyckan kommer om du ger bort den! avslutar hon. Text: Mats Liljegren Ditt lokala tryckeri! Gerth Thomas Tel Klipp ur och ta med dig annonsen! Boka en GRATIS kontroll av bilens AC/Luftkonditionering. Gäller endast vid uppvisande av annons. Gäller alla märken. TACK UTHYRES STORT OCH VARMT TACK! Till Er alla som hjälpte mig, när jag tors 8/5 ramlade på Adelsvärdsgatan, på väg till busshållplatsen. Birgit Andersson Det Värmer Hjärtat att det finns omtänksamma medmänniskor, som bryr sig om! Dotter Helén YXNERUM Klockargården. Snart färdigrenoverat. Uthyres efter överenskommelse. 5 rum o kök., 3 rum o kök Tel Nästa nummer 18 juni manusstopp torsdag 5 juni Tel Prästängsvägen 7 ULLARED, 6,5 tim :- 23/9, 9/10, 20/10, 29/10, 12/11, 27/11, 11/12 ULLARED :- Långdag 9 tim 15/10, 17/11, 2/12 TYGRIKET :- 7/10 inkl fm-kaffe och lunch BREMEN :- Oktoberfest, 16/10, 4 dgr central hotell JULMARKNAD :- 12/12, 3 dag, Rostock SKIDRESA :- Vecka 8, Campitello Ring och boka på

10 Veckans förening List och lust med Respexet Text: Tobias Pettersson, foto: Åsa Melefors Ännu en lustfylld sommar med Greboensemblen Respexet står för dörren. Den 22/6 är det premiär för det nya lustspelet List och lust i Klockaregården som spelas i sju föreställningar vid Klockaregården i Grebo. Respexet har underhållit Greboborna och andra med lustspel sedan Det hela började med att Dick Zeijlon fick i uppdrag av Grebo Byalag att dra ihop ett revygäng till en kulturvecka som anordnades Där tändes gnistan och både medverkande och publik ville se en fortsättning. Året därpå spelades en lokalrevy i Åtvidabergs Folkets hus och sedan dess har verksamheten rullat på. Med åren har de lokala referenserna tonats ned och man behöver inte längre vara bekant med Åtvidaberg eller Grebo för att uppskatta humorn. Även spelplatserna har skiftat. Efter att Folkets hus stängdes har Respexet spelat sina föreställningar på Mässen i Åtvidaberg, i Värna, två gånger i Bestorp samt ett antal gånger vid Klockaregården i Grebo. Ensemblen har också bytts ut successivt och för tillfället är det bara Dick som återstår av originalgänget från De medverkande kommer och går, vi har fått in en del nytt folk utifrån, men i år är det ovanligt många Grebobor igen, säger Dick och berättar att det finns många skådespelartalanger därute som är sugna på att medverka. Dick Zeijlon - När de fått känna på hur det är, vill de gärna vara med igen. Det är kul. Årets sommarteater heter List och lust i Klockaregården och spelas i Grebo vid sju tillfällen mellan den 22/6 och 29/6. Det är ett lustspel i två akter med manus av Dick och regi av Carina Evertsson. - Handlingen utspelas 1935 och handlar om lust, två nyblivna änkor och två soloch-vårare som utger sig för att vara två kända personer och försöker nästla sig in. Med de har inte riktigt räknat med vad som kan hända, säger Dick och berättar att det även blir ett antal sångnummer i operettstil som framförs till livemusik. Förutom Dick och Carina består ensemblem av ytterligare dussinet personer, varav två är nya: Sophia Häger (som blev sugen efter att ha sett sin man och dotter agera i tidigare uppsättningar) och Kerstin Bergström (som nyligen kunde ses i en roll på bio i filmen Hundraåringen ). En annan nyhet är att man i år har byggt en riktig scen på 5x7 meter vid Klockargården och plockat fram de gamla kulisserna ur gömmorna. Biljetter kan köpas på Pepparkvarnen i Grebo och på Åtvidabergs Bok- och pappershandel. Vis av tidigare år räknar Dick med att det blir slutsålt, så vill man vara säker på att se föreställningen gör man säkrast i att köpa förköp. - Jag hoppas att det inte regnar och att alla i ensemblen håller sig friska så vi kan genomföra alla sju föreställningarna. Och såklart att det kommer mycket folk, men det vet vi att det gör, säger Dick och fortsätter: - Jag tycker att man ska se List och lust i Klockaregården för att det är en bra pjäs, om jag får säga det själv, som spelas i en underbar miljö. Alla är jätteladdade för det här, så det ska nog gå bra! 10 Varmt välkomna! List och Lust i Klockaregården Ett lustspel i två akter med Greboensemblen Regi: Carina Evertsson Manus: Dick Zeijlon Premiär sön 22/6 kl i Klockaregårdens trädgård i Grebo. Övriga speldagar: 23/6, 26/6, 27/6 kl 19, 28/6 kl 15 o 19 samt 29/6 kl 15 Pris 150:-. Barn upp till 12 år 75:- Biljetter Pepparkvarnen, Grebo , Åtvidabergs bok- och pappershandel

11 MIDSOMMARAFTON Vi klär n stånge l. k Loppis och Hantverksdag Fredagen den 20 juni Välkomna att fira midsommar på Hembygdsgården i Åtvidaberg. i Dockekulla bygdegård Sång och musik, dans kring midsommarstången, lekar för barnen, godisregn, chokladhjul, boll och pilkastning, fiskdamm. Allt med fina priser! Kaffe med sommarbakelse finns att köpa. (på vägen mellan Mormorsgruvan och Söderö) Fredagen den 6 juni kl MEDLEMSMÖTE i ÅFF Kopparvallen den 4 juni kl. 19 Styrelsen har påbörjat ett utvecklingsarbete, som vi hoppas ska göra vår organisation effektivare och tydligare. Som ett led i detta arbete vill vi gärna föra en dialog med fokus på ekonomi med föreningens medlemmar. Ta chansen att prata med oss! Varmt välkomna! /Styrelsen 2014 Arr: Åtvidabergs Hembygdsförening ÅFF:s fotbollsskola Nu får du chansen att fynda bland andras överflöd! Kanske hittar du det udda glaset, eller kanske växter, bröd, ljus, hemstickat, kläder, leksaker eller...vad det nu är du söker. Måndag 11/8 - onsdag 13/8 arrangerar ÅFF fotbollsskola för barn och ungdomar födda mellan OBS! Anmälan och inbetalning sker senast 1 juli. KOM OCH FYNDA! Bygdegårdsföreningen säljer korv och hamburgare, kaffe, fikabröd och smörgås! Vill du ha ett bord och sälja något? Hör av dig till Elisabeth Roos VÄLKOMMEN! Dockekulla Bygdegårdsförening Läs mer på eller ring kansliet Välkommen till Invigning av den tillbyggda Kaffestugan i Salfvedal Söndagen den 8 Juni mellan kl Program: Invigning förrättas av Östergötlands Hembygdsförenings ordförande Denny Lawrot Underhållning av Volontärerna Kaffe och våfflor serveras Presentation av nybyggnaden Lotterier Musik vid Templet mån 9 juni kl. 19 Invigningstal: Johan Adelswärd Kom och njut av musik! Allsång Körsång Dansare Musikkåren spelar Sång av Lisa Tilling Till en trevlig eftermiddag inbjuder Yxnerums hembygdsförening. Vi behöver Ditt stöd - lämna gärna ett bidrag på BG Märk med Musik vid Templet 20 år med Klockarängens förskola! Föräldrar, barn och personal från dessa fantastiska år inbjuds särskilt till mässa och sommarfest då vi minns och avslutar förskolans verksamhet. Söndagen den 15 juni kl i Åtvids Gamla kyrka. Därefter sommarfest på Klockarängen. Tack på förhand! Nästa nummer 18 juni Välkommen till Åtvidabergs Turistbyrå manusstopp torsdag 5 juni En mötesplats mitt i det historiska industriområdet, fyllt med tips på utflykter och aktiviteter för stora och små. GLÖM INTE nominera någon till MÅNADENS TÅRTA Nästa delas ut under v. 24 Njut en fika på bryggan vid Café Mässen eller av en sommarbok från lånehyllan. Besök turistbyråns hemsida för inspiration. Tel Öppet: 5 maj - 29 aug TU R IS TB Y R Å N 11

KLIPPET 13. Ett bättre Åtvidaberg. För alla. 25% rabatt på bågen när du köper ett par kompletta glasögon. NYHETERNA är på väg!

KLIPPET 13. Ett bättre Åtvidaberg. För alla. 25% rabatt på bågen när du köper ett par kompletta glasögon. NYHETERNA är på väg! 2014 KLIPPET 13 10 september Klippet i Åtvidaberg AB i samarbete med Åtvidabergs FF ETT GOMÉR & ANDERSSON-FÖRETAG Ska du sälja din bostad i Åtvidaberg? Ring Linda Johansson, 0120-150 00, 0763-98 00 76

Läs mer

KLIPPET. för. och boka tid för hjulskifte! å i. Åtvidabergs Vulk AB. PIZZA ingår sallad. Succén fortsä 2 0120-102 10

KLIPPET. för. och boka tid för hjulskifte! å i. Åtvidabergs Vulk AB. PIZZA ingår sallad. Succén fortsä 2 0120-102 10 7 KLIPPET 2014 Klippet i Åtvidaberg AB i samarbete med Åtvidabergs FF 7 maj tter! Succén fortsä ng 2 å g a r p n å i mm! S o för Proffs & Lärling, sid 6 Sluta Gräv! sid 8 1 Nypremiär för Tobbas gatukök,

Läs mer

HÖSTENS NYHETER. Nu åker vi på mässa för att köpa in. Ditt lokala tryckeri! STÄNGT

HÖSTENS NYHETER. Nu åker vi på mässa för att köpa in. Ditt lokala tryckeri! STÄNGT Nr 13 2013 KLIPPET i Åtvidaberg AB annons@klippetiatvid.se Tel 0120-100 05 www.klippetiatvid.se 22 aug - 4 sept Nu åker vi på mässa för att köpa in HÖSTENS NYHETER Ditt lokala tryckeri! STÄNGT Gerth 070-605

Läs mer

LOOK 35 ÅR 85:- 35 kr 35% RABATT. Ditt lokala tryckeri!

LOOK 35 ÅR 85:- 35 kr 35% RABATT. Ditt lokala tryckeri! Nr 14 2013 KLIPPET i Åtvidaberg AB annons@klippetiatvid.se Tel 0120-100 05 www.klippetiatvid.se 5 sept - 25 sept LOOK 35 ÅR 1978 2013 Syntest 35 kr Välkommen att fira med oss! 35% RABATT Gäller 2/9-30/9

Läs mer

ÅTVIDABERGS. Nyheterna. platsen. är här! En ny vana tar 21 dagar. Tyck-till panelen. Svanenmärkt biltvätt Sidan 5

ÅTVIDABERGS. Nyheterna. platsen. är här! En ny vana tar 21 dagar. Tyck-till panelen. Svanenmärkt biltvätt Sidan 5 ÅTVIDABERGS platsen Nya KLIPPET Nr 3, 18 FEBRUARI 2015 Nyheterna är här! FALERUM GREBO VÄRNA HANNÄS BJÖRSÄTER YXNERUM En ny vana tar 21 dagar Sidan 2 Tyck-till panelen Sidan 3 Svanenmärkt biltvätt Sidan

Läs mer

Nyheterna. Ditt lokala tryckeri! är här! MÄKLAREN SOM REKOMMENDERAS AV VILLAägarna. 26 sept - 9 okt KROCK ELLER PLÅTSKADA PÅ DIN BIL?

Nyheterna. Ditt lokala tryckeri! är här! MÄKLAREN SOM REKOMMENDERAS AV VILLAägarna. 26 sept - 9 okt KROCK ELLER PLÅTSKADA PÅ DIN BIL? Nr 15 2013 KLIPPET i Åtvidaberg AB annons@klippetiatvid.se Tel 0120-100 05 www.klippetiatvid.se Nyheterna är här! 26 sept - 9 okt KROCK ELLER PLÅTSKADA PÅ DIN BIL? Vi ombesörjer allt i samarbete med ditt

Läs mer

Sommar. 304 dagar kvar SOMMARTIDER. Vi önskar alla en skön sommar! Vi önskar alla en skön sommar! GROPENS Järn, Bygg & Färg AB

Sommar. 304 dagar kvar SOMMARTIDER. Vi önskar alla en skön sommar! Vi önskar alla en skön sommar! GROPENS Järn, Bygg & Färg AB Sommar Nr 11 2012 annons@klippetiatvid.se Tel 0120-100 05 www.klippetiatvid.se SOMMARTIDER 5 juli - 22 aug Gäller även Hälsobutiken JULI... 9.30-17.00 AUGUSTI...9.30-18.00 Lunchstängt... 13.00-14.00 LÖRDAGAR...STÄNGT

Läs mer

KLIPPET VÅRENS NYHETER. Bättre hörsel - hör och nu! Nu åker vi på mässa för att köpa in. Eller takb. STÄNGT fredag 7 februari och lördag 8 februari

KLIPPET VÅRENS NYHETER. Bättre hörsel - hör och nu! Nu åker vi på mässa för att köpa in. Eller takb. STÄNGT fredag 7 februari och lördag 8 februari 2 KLIPPET 2014 Klippet i Åtvidaberg AB i samarbete med Åtvidabergs FF 5 februari Nu åker vi på mässa för att köpa in Fönster för framtiden VÅRENS NYHETER yta b t t a s g Da rrar? STÄNGT fredag 7 februari

Läs mer

TAXFREE 20% Ditt lokala tryckeri! RABATT. Vi önskar ALLA en skön SOMMAR! 9 juni - 22 juni. Ditt lokala och positiva informations- och annonsblad...

TAXFREE 20% Ditt lokala tryckeri! RABATT. Vi önskar ALLA en skön SOMMAR! 9 juni - 22 juni. Ditt lokala och positiva informations- och annonsblad... Ditt lokala och positiva informations- och annonsblad... Nr 9 2011 annons@klippetiatvid.se Tel 0120-100 05 www.klippetiatvid.se 9 juni - 22 juni TAXFREE PÅ SOLGLASÖGON 20% ray-ban.com TAXFREE RABATT Taxfree

Läs mer

Sommar. Vi önskar alla en trevlig sommar! Heta priser. för heta dagar. Vi önskar alla en skön sommar! 9995:- 6995:- 1 juli - 8 aug

Sommar. Vi önskar alla en trevlig sommar! Heta priser. för heta dagar. Vi önskar alla en skön sommar! 9995:- 6995:- 1 juli - 8 aug Sommar Nr 11 2010 1 juli - 8 aug Tel 0120-100 05 Fax 0120-134 65 www.klippetiatvid.se Vi önskar alla en trevlig sommar! Semesterstängt v. 29-30 gäller även HÄLSOBUTIKEN SEMESTERSTÄNGT v. 28-31 Åtvidabergs

Läs mer

NY AUDI AFTER WORK SOLGLASÖGON. 120:-/p STUDENTSKYLTAR! Åtvidabergsprofilen - vem är det i detta nummer?

NY AUDI AFTER WORK SOLGLASÖGON. 120:-/p STUDENTSKYLTAR! Åtvidabergsprofilen - vem är det i detta nummer? Informations- och annonsblad för alla som längtar till sommaren... Nr 9 2010 3 juni - 16 juni Tel 0120-100 05 Fax 0120-134 65 www.klippetiatvid.se Åtvidabergsprofilen - vem är det i detta nummer? Gäller

Läs mer

Informations- och annonsblad för alla som gillar att läsa om Åtvidaberg...

Informations- och annonsblad för alla som gillar att läsa om Åtvidaberg... Vårerbjudande! Informations- och annonsblad för alla som gillar att läsa om Åtvidaberg... Nr Köksblandare 2012 Saga 1935 från Oras KAMPANJPRIS 2.395:- KAMPANJPRIS fr annons@klippetiatvid.se Tel 0120-100

Läs mer

25% Ditt lokala tryckeri! GÄLLER ÄVEN VÅRENS NYHETER! Ljus 3:a på bottenvåning. 22 mars - 4 april

25% Ditt lokala tryckeri! GÄLLER ÄVEN VÅRENS NYHETER! Ljus 3:a på bottenvåning. 22 mars - 4 april Informations- och annonsblad för alla som gillar att läsa om Åtvidaberg... Nr 4 2012 annons@klippetiatvid.se Tel 0120-100 05 www.klippetiatvid.se r a g å b A L L A 25% GÄLLER ÄVEN VÅRENS NYHETER! Fler

Läs mer

75% Ny lya efter semestern? BÅGREA. Ditt lokala tryckeri! 255 dagar kvar. STÄNGT fre 24 augusti och lör 25 augusti

75% Ny lya efter semestern? BÅGREA. Ditt lokala tryckeri! 255 dagar kvar. STÄNGT fre 24 augusti och lör 25 augusti Informations- och annonsblad för alla som gillar att läsa om Åtvidaberg... annons@klippetiatvid.se Tel 0120-100 05 www.klippetiatvid.se N r 12 2012 23 aug - 5 sept BÅGREA 75% upp till Begränsat sortiment.

Läs mer

Informations- och annonsblad för alla som myser i höstmörkret! HÖSTENS NYHETER!

Informations- och annonsblad för alla som myser i höstmörkret! HÖSTENS NYHETER! Informations- och annonsblad för alla som myser i höstmörkret! Nr 14 2010 Tel 0120-100 05 Fax 0120-134 65 www.klippetiatvid.se 23 sept - 6 okt Nu har vi fyllt butiken med HÖSTENS NYHETER! Ditt lokala tryckeri!

Läs mer

Catering - Bröllop - Middagar

Catering - Bröllop - Middagar Informations- och annonsblad för alla som hejar på ÅFF... Nr 5 2010 Tel 0120-100 05 Fax 0120-134 65 annons@klippet.biz 1 april - 21 april Långfredagen: 9-18 Påskafton 9-18, Påskdagen: 9-18 Annandag Påsk:

Läs mer

Beställ studentskylt!! Vi designar skylten efter dina önskemål

Beställ studentskylt!! Vi designar skylten efter dina önskemål Informations- och annonsblad för alla som gillar att läsa om Åtvidaberg... Nr 6 2012 26 april - 9 maj annons@klippetiatvid.se Tel 0120-100 05 www.klippetiatvid.se Allsvensk fotboll på Kopparvallen ÅFF

Läs mer

Informations- och annonsblad för alla som njuter av att VÅREN ÄR HÄR! 2 för1

Informations- och annonsblad för alla som njuter av att VÅREN ÄR HÄR! 2 för1 Informations- och annonsblad för alla som njuter av att VÅREN ÄR HÄR! annons@klippetiatvid.se Tel 0120-100 05 www.klippetiatvid.se N r 6 2011 21 april - 11 maj 2 för1 KÖP ETT PAR PROGRESSIVA GLASÖGON OCH

Läs mer

SPARA SPARA. 184 dagar kvar STRÅLANDE STRÅLANDE. Ditt lokala tryckeri! 1.500:- rabatt på skorstenen. VISSA SAKER SÄGER ÖGONEN BÄST.

SPARA SPARA. 184 dagar kvar STRÅLANDE STRÅLANDE. Ditt lokala tryckeri! 1.500:- rabatt på skorstenen. VISSA SAKER SÄGER ÖGONEN BÄST. Nr 17 2012 annons@klippetiatvid.se Tel 0120-100 05 www.klippetiatvid.se 1 nov - 21 nov Landsbygsprojetet 184 dagar kvar Ditt lokala tryckeri! Gerth 070-605 25 23 Thomas 070-540 81 99 Vi finns, sid 2 Halvtidsresultat

Läs mer

2 för 1. Vårens Nyheter. Ditt lokala tryckeri! Mäklarhuset i Åtvidaberg. 18 feb - 3 mars DIN LOKALA ELINSTALLATÖR

2 för 1. Vårens Nyheter. Ditt lokala tryckeri! Mäklarhuset i Åtvidaberg. 18 feb - 3 mars DIN LOKALA ELINSTALLATÖR Nr 2 2010 Tel 0120-100 05 Fax 0120-134 65 annons@klippet.biz 18 feb - 3 mars Vårens Nyheter är här! 2 för 1 Ditt lokala tryckeri! KÖP ETT PAR PROGRESSIVA GLASÖGON OCH FÅ ETT PAR ENKELSLIPADE PÅ KÖPET!

Läs mer

En ovanligt enkel, modern bank

En ovanligt enkel, modern bank Hem & Trädgård Nr 7 2011 annons@klippetiatvid.se Tel 0120-100 05 www.klippetiatvid.se 12 maj - 25 maj Skydda dina ögon mot solen! Dags att beställa 50% i rabatt på ett par solglas i dina egna styrkor när

Läs mer

Informations- och annonsblad för alla motorintresserade... Tel 0120-100 05 Fax 0120-134 65 annons@klippet.biz. 2 för 1 KÖP ETT PAR VARILUX

Informations- och annonsblad för alla motorintresserade... Tel 0120-100 05 Fax 0120-134 65 annons@klippet.biz. 2 för 1 KÖP ETT PAR VARILUX Informations- och annonsblad för alla motorintresserade... Tel 0120-100 05 Fax 0120-134 65 annons@klippet.biz N r 6 2010 22 april - 5 maj 2 för 1 FRÅN TV-REKLAMEN KÖP ETT PAR VARILUX PROGRESSIVA GLASÖGON

Läs mer

Informations- och annonsblad för alla hem och trädgårdsentusiaster HÖSTENS NYHETER! Öppettider: mån - fre 09:30-18:00 Lunchstängt 13:00-14:00

Informations- och annonsblad för alla hem och trädgårdsentusiaster HÖSTENS NYHETER! Öppettider: mån - fre 09:30-18:00 Lunchstängt 13:00-14:00 Informations- och annonsblad för alla hem och trädgårdsentusiaster Tel 0120-100 05 Fax 0120-134 65 www.klippetiatvid.se N r 15 2010 7 okt - 20 okt Nu har vi fyllt butiken med HÖSTENS NYHETER! Ditt lokala

Läs mer

Informations- och annonsblad för alla som längtar efter våren... Tel 0120-100 05 Fax 0120-134 65 annons@klippet.biz

Informations- och annonsblad för alla som längtar efter våren... Tel 0120-100 05 Fax 0120-134 65 annons@klippet.biz Informations- och annonsblad för alla som längtar efter våren... Tel 0120-100 05 Fax 0120-134 65 annons@klippet.biz N r 4 2010 18 mars - 31 mars 2 för 1 KÖP ETT PAR PROGRESSIVA GLASÖGON OCH FÅ ETT PAR

Läs mer

Välkomna. Midsommar På Högelycke. Vi klär Midsommarstången kl. 10.00 Midsommarafton Tag med blommor Kaffe, saft och bullar serveras.

Välkomna. Midsommar På Högelycke. Vi klär Midsommarstången kl. 10.00 Midsommarafton Tag med blommor Kaffe, saft och bullar serveras. EN TIDNING FRÅN HOLSLJUNGA BYALAG Midsommar På Högelycke Vi klär Midsommarstången kl. 10.00 Midsommarafton Tag med blommor Kaffe, saft och bullar serveras. Kl 14.00 blir det Midsommarfirande traditionsenligt

Läs mer

STAMNING TAL/SPRÅK FORSKNING

STAMNING TAL/SPRÅK FORSKNING Nr 3 2010 Årgång 55 STAMNING TAL/SPRÅK FORSKNING KommUNIKation nr 3 2010 1 INNEHÅLL 3. ORDFÖRANDESPALt 4. tore talar till punkt tidskrift om stamning Årgång 55, ISSN 1650-875 ANSVARIG UTGIVARE Anita Blom

Läs mer

Öppet hus Hos Anderssons Maskin som satsar rejält i Slätte. SID 13. Törebodakanalen

Öppet hus Hos Anderssons Maskin som satsar rejält i Slätte. SID 13. Törebodakanalen Mandys Diner Har spikat datum för premiäröppningen. SID 4 Öppet hus Hos Anderssons Maskin som satsar rejält i Slätte. SID 13 Järnhandeln firar sitt 20-årsjubiluem på Nolgårdsgatan. SID 4 Törebodakanalen

Läs mer

O.T. ommer våren! Handla gör mig handlingsförlamad 4FÖR 99 KR 5FÖR 99 KR

O.T. ommer våren! Handla gör mig handlingsförlamad 4FÖR 99 KR 5FÖR 99 KR d Juni 2013 OXELÖSUNDSTIDNINGEN O.T Fransk förmögenhet bakom Järnverket Hur kom det sig att det byggdes ett järnverk i Oxelösund på 1910-talet? Läs om blev platsen för en järnindustri tack vare en förmögen

Läs mer

TRIVSELBYGDENs SOMMAREN 2014 ÅRGÅNG 11 HOLSLJUNGA HÅCKSVIK KALV MJÖBÄCK MÅRDAKLEV ÄLEKULLA ÄLVSERED ÖSTRA FRÖLUNDA ÖVERLIDA ÖXABÄCK

TRIVSELBYGDENs SOMMAREN 2014 ÅRGÅNG 11 HOLSLJUNGA HÅCKSVIK KALV MJÖBÄCK MÅRDAKLEV ÄLEKULLA ÄLVSERED ÖSTRA FRÖLUNDA ÖVERLIDA ÖXABÄCK TRIVSELBYGDENs SOMMAREN 2014 ÅRGÅNG 11 HOLSLJUNGA HÅCKSVIK KALV MJÖBÄCK MÅRDAKLEV ÄLEKULLA ÄLVSERED ÖSTRA FRÖLUNDA ÖVERLIDA ÖXABÄCK Paddla kanot i en av bygdens många åar eller sjöar. Ta en cykeltur längs

Läs mer

Liv & Längtan. nr 4 2014 juni - augusti. Liv

Liv & Längtan. nr 4 2014 juni - augusti. Liv Liv & Längtan nr 4 2014 juni - augusti Liv Med kaffekannan i högsta hugg... Med kaffekannan i högsta hugg går jag ut i caféet för att fråga om någon vill ha påtår. En man stannar mig och börjar berätta

Läs mer