Som ny tränare har du säkert en massa frågor om hur saker och ting skall fungera under din tid här i vår klubb

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Som ny tränare har du säkert en massa frågor om hur saker och ting skall fungera under din tid här i vår klubb"

Transkript

1

2 Välkommen till Torslanda IK Som ny tränare har du säkert en massa frågor om hur saker och ting skall fungera under din tid här i vår klubb Detta dokument försöker beskriva det viktigaste som du skall tänka på och som du kan ha hjälp av. Flera saker är säkert självklara för dig, men med denna dokumentation försöker vi ge en så klar bild som möjligt. Har du några frågor gällande dokumentet, är du alltid välkommen att kontakta styrelsen eller fotbollsutskotten. Vid övriga frågor hänvisar till kansliet på , eller Torslanda IK:s hemsida: Än en gång, välkommen Styrelsen Torslanda IK Ledarinformation 2 (9) Senast uppdaterad:

3 Pärm för tränare i Torslanda IK 1. ANLÄGGNINGEN 1.1. Presentation av klubbhuset 1.2. Hur fungerar klubbhuset? 1.3. Hur fungerar kansliet? 1.4. Elljus 1.5. Nycklar 1.6. Klubbshopen 2. LAGET 2.1. Organisationen kring laget 2.2. Fadderverksamhet 2.3. Första samlingen med laget 2.4. Namn och adresslista 2.5. Föräldragrupp 2.6. Första föräldramötet 2.7. Hemsida 3. TRÄNING 3.1. Omklädning och träning 3.2. Ansvar i samband med träning 3.3. Idéer till träningsupplägg 3.4. Närvarokort 4. MATCH 4.1. Domare 4.2. Avbokning eller ändring av match 4.3. Närvarokort 5. UTRUSTNING 5.1. Spelarens utrustning 5.2. Lagets utrustning 5.3. Lagets skåp (kod) 5.4. Bollpump 5.5. Tvätt 6. RÄTTIGHETER OCH SKYLDIGHETER 7. EKONOMI 7.1. Medlemsavgift 7.2. Bingolotter 7.3. Sponsring 7.4. Stöd till lagen 8. KONTAKT 9. BILAGOR A) Översiktsvy över planerna B) Fair Play Ledarinformation 3 (9) Senast uppdaterad:

4 1. ANLÄGGNINGEN 1.1 Presentation av klubbhuset Som ny tränare i Torslanda IK skall du få en rundvandring i klubbhuset och runt planerna. Du skall också få en kort förklaring hur Torslanda IK fungerar som klubb. En snabb organisationsförklaring ser ut som nedan: Torslanda IK arbetar med en huvudstyrelse som inom sin organisation har fotbollsutskott (FU) under sig. Det är dessa utskott som skall vara styrelsens förlängda arm och omhänderta de dagliga frågor som tränare och lag kan ha. Utskottet har tillsammans med tränarna i de olika åldersklasserna ett flertal möten under året för att se stämma av att allt fungerar. 1.2 Hur fungerar klubbhuset? Klubbhuset skall vara en lokal som alla har tillgång till. Klubbhuset kan användas för möten med föräldrar eller spelare eller för träningsläger eller övernattning. Kansliet hjälper till om det finns frågor eller funderingar kring klubbhuset. För att boka klubbhuset används bokningssystemet på hemsidan. Om du skall boka ett träningsläger är det också viktigt att du med kansliets hjälp bokar upp planer. 1.3 Hur fungerar kansliet? Kansliet är din hjälp med exempelvis: Stöd och support för alla ledare Beställning av material Beställning av match- och träningskläder Ombokning av matcher och domare 1.4 Elljus Det finns tre ytor som har tillgång till elljus: 7-mannaplan (grus). Detta elljus sätts på i foajén i den nya delen av klubbhuset. Be vaktmästaren om hjälp med detta. Timern sitter bakom skrivbordet, under den första hyllan. Konstgräsplanen. Detta elljus sätts på i elskåpet i närmsta hörnet av planen. 11-mannaplan (grus). Denna timer sitter i nya delen av klubbhuset mellan kansliet och omklädningsrum 1. VIKTIGT! Tillse att du får detta visat för dig under din första rundtur. Det är viktigt att ljuset inte slocknar, så sätt på timern i god tid. Lamporna har 30 minuters nedkylningstid innan uppstart är möjlig igen. 1.5 Nycklar Som ny tränare kommer du att tilldelas en nyckel till klubbhuset. Om möjligt, kommer samtliga tränare få en nyckel. Denna nyckel ger dig tillträde till klubbhusets alla delar samt till gånggrinden på gräsplanen. För att komma in i omklädningsrummen krävs en speciell nyckel. Denna nyckel hänger i städskrubben i klubbhusets nyare del. 1.6 Klubbshopen Shopen har öppet dagtid vardagar från till Denna sköts av kansliet på dagtid samt av vaktmästarna på kvällstid. Här finner du det mesta som en fotbollsspelare behöver såsom benskydd, strumpor, kortbyxor och mycket annat. Ledarinformation 4 (9) Senast uppdaterad:

5 2. LAGET 2.1 Organisationen kring laget Det finns ett förslag på hur organisationen skall se ut runt ett lag. Denna info finns i Torslanda IK:s Policy. FU och faddern skall också hjälpa till att skapa denna organisation. Organisationen kring laget är också lämpligt att presentera för föräldrarna på det första föräldramötet. 2.2 Fadderverksamhet Som ny tränare skall en fadder utses till dig. Faddern tilldelas dig vid din första träff med fotbollsutskottet. Faddern, som är en tränare från en ett år äldre åldersgrupp, stöttar dig och lär dig hur det fungerar i klubben och i laget. Detta är en mycket bra resurs vid de första träningarna, det första föräldramötet och vid formeringen av organisationen kring laget. Uppföljning Uppföljning av fadderns och ditt arbete görs i smålagsrådet (FU). 2.3 Första samlingen med laget Första gången du träffar ditt lag är den viktigaste gången. Se till att du har information om följande saker med dig: När vi tränar Hur vi tränar Vilken utrustning spelaren skall ha med sig Du skall också informera föräldrar om ovanstående. Detta görs lämpligen på ett papper, som spelarna kan ta med sig hem. Det är också viktigt att du välkomnar varje spelare och ser till att du lägger märke till varje spelare denna första gång. Lätta övningar och skoj är viktigt i början. 2.4 Namn och adresslista Så tidigt som möjligt skall en namn och adresslista upprättas. Denna skall åtminstone innehålla följande uppgifter: Spelarens förnamn, efternamn och personnummer Föräldrars förnamn och efternamn Postadress Telefon hem, arbete och mobil E-postadress 2.5 Föräldragrupp Laget och lagets ledare behöver också stöd, i form av en sk föräldragrupp. Nedan följer exempel på arbetsuppgifter som föräldragruppen har: Vara en resurs för både spelare och ledare. Det kan handla om insamling av pengar, planering kring turneringar och försäljning i samband med matcher. Vara arrangemangsansvarig för laget och behjälplig till vid arrangemang i klubbens regi. 2.6 Första föräldramötet Det är viktigt att hålla det första föräldramötet så tidigt på säsongen som möjligt. Till ditt första föräldramöte rekommenderas att ha med en medlem från FU, samt din fadder om någon sådan utsetts. Tillsammans med dessa kan mötet i förväg planeras och vad ni skall diskutera under det första mötet. Det är också bra att gå igenom Torslanda IK:s folder Välkommen till Torslanda IK. Foldern ger en bra bild till föräldrarna hur klubben agerar och tänker. Ledarinformation 5 (9) Senast uppdaterad:

6 2.6 Hemsida Torslanda IK:s hemsida finns under adressen Här finns mycket information om vad som händer i och kring klubben. Det är viktigt att omgående starta upp en egen hemsida för laget. Kontakta kansliet om ni behöver hjälp med igångsättandet. Kontaktinformation till föreningens webbansvariga finns också på hemsidan. 3. TRÄNING 3.1 Omklädning och träning Tre gånger per år (försäsong, säsong och eftersäsong) genomförs en planplanering, där en tränare för varje lag deltar tillsammans med kanslist och styrelsemedlem. Planplaneringen genomförs med hjälp av en prioriteringsordning, fastställd av styrelsen. När laget kommer till klubbhuset, kommer det att finnas listor där det framgår vilken plan och vilket omklädningsrum respektive lag skall använda. Det är mycket viktigt att detta följs och att tiderna hålls. 3.2 Ansvar i samband med träning Tränarens ansvar innan träning är att tillse att spelarna använder de utrymmen som de är tilldelade. Det är också viktigt att se till att det bara är tränarna som använder materialskåpen och bollpumpen. Efter träning är det viktigt att spelarna tar av sig fotbollsskorna innan de går in i lokalerna. Efter träning på konstgräsplanen är det särskilt viktigt att spelarna borstar av sig ordentligt, eftersom konstgräset består av gummipartiklar, som annars följer med in i lokalerna. Det är också ert ansvar att se till att ungdomarna sköter sig i omklädningsrummen och i duschen. Någon tränare skall vara kvar som siste man. 3.3 Idéer till träningsupplägg Träningar genomförs enligt spelarutbildningsplan för Torslanda IK. 3.4 Närvarokort Som tränare ansvarar du för att fylla i träningstillfällena. Detta dokument är underlag för de bidrag som erhålls från kommunen. Dokumenten tilldelas dig i början av varje säsong och finns även vid anslagstavlan vid materialskåpen. För korrekt ifyllnad av dokumenten, kontakta antingen din fadder eller kansliet. 4. MATCH 4.1 Domare 5-manna döms av egna ledare 7-manna döms av föreningsdomare, som betalas av klubben 11-manna döms av förbundsomare, där vi betalar hemmamatcherna. Pengarna återfås mot uppvisat kvitto. Förskott kan tas ut så man själv slipper ligga ute med pengarna. Kontakta kansliet. Föreningsdomare finns listade på hemsidan och på kansliet. Ni är själva ansvariga för kontakten med en föreningsdomare. 4.2 Avbokning eller ändring av match Om man tvingas ändra en match, skall Göteborgs Fotbollsförbund och motståndarlaget kontaktas. Göteborgs Fotbollsförbund skall kontaktas för att informera domaren, samt för att ändra tiden i deras spelschema. De tar också fram domare till den nya tiden. Vid hemmamatch skall förutom ovanstående även kansliet Ledarinformation 6 (9) Senast uppdaterad:

7 kontaktas för avbokning av plan samt ny planbokning. Om det är en bortamatch som skall ändras, ber man motståndarlaget hitta en ny tid på deras plan. 4.3 Närvarokort Som tränare ansvarar du för att fylla i matchtillfällena. Detta dokument är underlag för de bidrag som erhålls från kommunen. Dokumenten tilldelas dig i början av varje säsong och finns även vid anslagstavlan vid materialskåpen. För korrekt ifyllnad av dokumenten, kontakta antingen din fadder eller kansliet. 5. UTRUSTNING 5.1 Spelarens utrustning För utrustning till spelare, hänvisas till Torslanda IK:s Policy 5.2 Lagets utrustning Förutom matchställ skall lagen tilldelas bollar, koner, västar, målvaktshandskar och vattenflaskor. Vilket behov laget har, tas upp med kansliet i god tid före säsongsstart. Om utrustning kompletteras under säsong, kontaktas kansliet. 5.3 Lagets skåp (kod) Varje lag har ett materialskåp till sitt förfogande i klubbhuset. Pga utrymmesskäl kan det vara så att de yngsta lagen får dela skåp. Kansliet tilldelar skåp efter bästa förmåga. Till skåpet följer ett lås med en kod. Skulle ni av någon anledning glömma denna kod finns den tillgänglig på kansliet. 5.4 Bollpump Bollpumpen finns längst in bland materialskåpen. Denna pump får endast användas av tränarna. Låt inte spelarna leka med bollpumpen. 5.5 Tvätt Till ditt skåp kommer en tvättkorg att tilldelas. Denna används till matchstället efter varje match. Korgen ställs sedan i tvättstugan med de matchtröjor som använts. Alla kläder som skall tvättas måste vara rättvända. 6. RÄTTIGHETER OCH SKYLDIGHETER Som tränare betalar du endast 50 kronor i medlemsavgift. Om du inte på annat sätt (familjemedlemsskap) har betalat din avgift Du får en ledaroverall gratis. Denna kan förnyas efter tre säsonger (två år om behov föreligger) Du kan köpa en tränarjacka för vintersäsong till reducerat pris (50 %) Du har möjlighet till utveckling genom löpande utbildning Varje år blir du inbjuden till föreningens julfest med din partner. Föreningens målsättning är att varje år genomföra en träff med samtliga ledare tillsammans med styrelsen. Syftet med ledarträffen är att få ut information från styrelse, samt att ledare skall få tillfälle att framföra sina åsikter och ställa frågor. 7. EKONOMI 7.1 Medlemsavgift Varje spelare skall ha erlagt sin medlemsavgift i god tid innan matchspel. Spelare som kommer in i laget efter halva året behöver endast betala halv avgift. Spelare som Ledarinformation 7 (9) Senast uppdaterad:

8 vill prova på att spela fotboll, har möjlighet att göra detta under tre veckor innan man avkräver medlemsavgift. Har man flera syskon i klubben är det lämpligt att betala familjeavgift då detta minskar utgifterna något. För aktuella medlemsavgifter hänvisas till hemsidan. 7.2 Bingolotter Klubben har stort behov av ekonomisk hjälp från lagen. Ett bra sätt är att sälja Bingolotter. Det är lämpligt att ta med en medlem från styrelsen på ert första föräldramöte för att gå igenom vad som gäller i denna fråga. 7.3 Sponsring Vid all lagsponsring skall föreningens sponsoransvarige informeras. Detta är av största vikt för att sponsorn skall kunna erhålla inbjudningar till sponsorträffar och liknande arrangemang. Kontakta kansliet om ni behöver komma i kontakt med sponsoransvarige. 7.4 Stöd till lagen För ekonomiska stöd till lagen, hänvisas till Torslanda IK:s Policy 8. KONTAKT Om du vill komma i kontakt med någon i klubben, se hemsidan. Du kan också kontakta kansliet, , så hänvisar de dig till rätt person. Ledarinformation 8 (9) Senast uppdaterad:

9 9. BILAGOR Bilaga a) Översiktsvy över planerna Bilaga b) Fair Play vi följer fotbollens regler vi protesterar inte mot domslut vi hejar och stöttar vårt eget lag och hånar inte motståndarna vi är alla fotbollskompisar, såväl medspelare som motspelare och domare vi tackar alltid efter spelad match vi fuskar oss inte till fördelar vi uppmuntrar inte till fult spel vi svär inte eller skriker könsord vi röker inte eller förtär alkohol när vi bär föreningens kläder Ledarinformation 9 (9) Senast uppdaterad:

Föräldramöte. IFK Fjärås F

Föräldramöte. IFK Fjärås F Föräldramöte IFK Fjärås F06 2014-04-08 www.laget.se/ifkfjarasf06 1 Vårt goa gäng www.laget.se/ifkfjarasf06 2 Agenda Presentation av ledare och faddrar Ledarnas målsättning IFK Fjärås riktlinjer - Social

Läs mer

FÖRÄLDRAINFORMATION. Partille IF Fotbollsklubb

FÖRÄLDRAINFORMATION. Partille IF Fotbollsklubb FÖRÄLDRAINFORMATION För att på ett enkelt sätt nå ut med vad som förväntas av föräldrar, som har barn i Partille Idrottsförening Fotbollsklubb ( Partille IF FK ), har föreningen tagit fram detta dokument.

Läs mer

Kärra KIF. Föreningspolicy

Kärra KIF. Föreningspolicy Kärra KIF Föreningspolicy 10-03-25 Innehållsförteckning Sid nr. Innehållsförteckning 2 Ledstjärnor och målsättning 3 Ledarprofil 4 Föräldraprofil 5 Spelarprofil 6 Fair play 7 Cuper 8 Utrustning 8 Övergripande

Läs mer

Lagpolicy IK Sirius P04-Svart

Lagpolicy IK Sirius P04-Svart Lagpolicy IK Sirius P04-Svart 1. Inledning Detta dokument är en förklaring som skall gälla för samtliga spelare, tränare och föräldrar involverade i Sirius P04-Svart säsongen 2015. Syftet med dokumentet

Läs mer

Föräldramöte IKKP04

Föräldramöte IKKP04 2012-02-19 Föräldramöte IKKP04 Presentation ledare, rollfördelning Klubbens Policy Hur ser träningsupplägget ut. Tider/dagar m.m. Veckans lirare, ansvarstagande av spelarna Seriespel, matchuttagning, spelsystem

Läs mer

Att starta ett lag i föreningen

Att starta ett lag i föreningen Att starta ett lag i föreningen Att starta ett lag Grattis, det är dags att starta ett nytt lag! I din hand håller du nu ett kompendium som ska vara ett stöd för er som ska starta upp ett nytt lag. Även

Läs mer

Pojkar 04 Lagdokument säsongen 2015

Pojkar 04 Lagdokument säsongen 2015 Pojkar 04 Lagdokument säsongen 2015 1. Inledning Detta dokument är en programförklaring som skall gälla för samtliga spelare, tränare och föräldrar involverade i Knivsta IK-P04 säsongen 2015. Syftet med

Läs mer

!! """ #$ # %%&'())( *+ $ ++* $ $ ++* $

!!  #$ # %%&'())( *+ $ ++* $ $ ++* $ #$#%%&'())( $++*$!!""" *+ $++*$ Introduktion för nya ledare i Herrestads AIF Organisation Styrelse Anläggningsgrupp Marknadsgrupp Aktivitetsgrupp Valberedning Fotbollssektion Orienteringssektion Innebandysektion

Läs mer

Lathund för dig som ledare i KAREBY IS Fotboll

Lathund för dig som ledare i KAREBY IS Fotboll Lathund för dig som ledare i KAREBY IS Fotboll Kareby IS (Fotboll) Sida 1 A ADRESSLISTA Det är bra om varje spelare får en lista över telefonnummer till ledare, kansli, lagkamrater i början av varje säsong.

Läs mer

En vägledning till dig som är ny som ledare i vår förening

En vägledning till dig som är ny som ledare i vår förening En vägledning till dig som är ny som ledare i vår förening Först och främst vill vi i föreningen välkomna dig till oss, kul att du vill pröva dina vingar som fotbollstränare för barn och unga i GIK. När

Läs mer

Skapa en bra grundkommunikation med föräldrarna.

Skapa en bra grundkommunikation med föräldrarna. Coach - Förälder relation Föräldrarnas roll är viktig i att få ett lag att fungera ordentligt och utvecklas så mycket som det möjligt går. Fram till barnen blir tonåringar så har föräldrarna allt att säga

Läs mer

Till dig som ledare i KAREBY IS Fotboll

Till dig som ledare i KAREBY IS Fotboll Till dig som ledare i KAREBY IS Fotboll Kareby IS (Fotboll) Sida 1 Välkommen till Kareby IS Allmänt Kareby IS är en förening där styrelse och ledare jobbar ideellt. Föreningen består av tre sektioner:

Läs mer

Policysamling 2012-02-28 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY...

Policysamling 2012-02-28 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY... Policysamling 2012-02-28 Innehåll 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN.... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY... 3 5 UPPFÖRANDE POLICY... 3 5.1 Spelare och ledare...

Läs mer

Spelarinformation IF Warta

Spelarinformation IF Warta Spelarinformation IF Warta Välkommen till IF Warta! Som spelare i IF Warta har du säkert en massa frågor om hur saker och ting skall fungera under din tid här i vår klubb. Detta dokument försöker beskriva

Läs mer

HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL

HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL Föräldrar och spelar info Skapat: 2013-09-04 Version:2014-09-30 Att vara fotbollsförälder i IF Mölndal Fotboll. Fotboll är världens största gemenskap. Att vara fotbollsförälder

Läs mer

Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän. Så spelar vi 7-mannafotboll. Bohusfotbollen fotboll för alla 2016 Sida 1

Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän. Så spelar vi 7-mannafotboll. Bohusfotbollen fotboll för alla 2016 Sida 1 Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän Så spelar vi 7-mannafotboll Bohusfotbollen fotboll för alla 2016 Sida 1 Jämnare matcher Roligare och bättre spel Alla skall få vara med Spela, lek och lär är mottot

Läs mer

Välkommen till Haverdal IF

Välkommen till Haverdal IF Välkommen till Haverdal IF Riktlinjer för ungdomsverksamheten Våra riktlinjer är en del i vår strävan att vara tydliga med vad vi vill från föreningen, men ska också vara ett stöd för dig som ledare, förälder

Läs mer

Så spelar vi 3-mannafotboll 2012

Så spelar vi 3-mannafotboll 2012 Så spelar vi 3-mannafotboll 2012 1 Möjligheter till fler planer Flera får spela mer Roligare med mer bollkontakt och högre aktivitet 3-manna utomhus och inomhus lär våra barn att spela fotboll på ett lekfullt

Läs mer

Välkommen! Danmarks IF P2011

Välkommen! Danmarks IF P2011 Välkommen! Danmarks IF P2011 Noterat: Deltagare på föräldramötet: Magnus (Albin T) Martin (Viktor T) Niclas (Samuel) Karin (Love) Thomas (Wille) Jesper (Albin F) Claes (Elmer) Michaela (Frank) Kristin

Läs mer

Välkomna till Landvetter IF Flickor Föräldramöte våren 2015

Välkomna till Landvetter IF Flickor Föräldramöte våren 2015 Välkomna till Landvetter IF Flickor - 05 Föräldramöte våren 2015 Hur många är vi? 23 st. Vi behöver bli fler, nu spelar vi på större plan Lagformer 7- manna under 2015 Vi har anmält om att få spela matcher

Läs mer

Avgifter, rutiner m.m. åldersgrupper Beslutade av styrelsen

Avgifter, rutiner m.m. åldersgrupper Beslutade av styrelsen Avgifter, rutiner m.m. åldersgrupper 2016 Beslutade av styrelsen 2015-12-15 INNEHÅLL 1. Inledning 2. Medlems och träningsavgifter 3. Åldersgruppernas administration och ekonomi 4. Cuper och egna åldersgruppsarrangemang

Läs mer

Föräldramöte IK Zenith F04

Föräldramöte IK Zenith F04 Föräldramöte Zenith F04 Zenithgården, 12 April 2014 Zenith F04 #maskotar #ingamergrussårigaknän #genomgångmedfokus #pokal #cupkul Zenith F04 #bästatjejerna #nukörvi #svääärijeee Zenith F04 2 Det här är

Läs mer

P06 Föräldramöte

P06 Föräldramöte P06 Föräldramöte 2016-03-31 Agenda! Ledare/Spelare! Aktiviteter! Träningar! Matcher / cuper! Utrustning! Kommunikation! Åtaganden! Ansvar, spelare-ledare-föräldrar! Övrigt! Frågor Ledare/Spelare! Mattias

Läs mer

Syfte. Ledord. I Gnosjö IF vill vi att ledare ställer upp bakom följande

Syfte. Ledord. I Gnosjö IF vill vi att ledare ställer upp bakom följande DEN GULSVARTA SAMMANFATTNING Syfte med den gulsvarta tråden är att skapa en gemensam syn på hur vår verksamhet bedrivs. Det är ett levande dokument som anpassas för den tid vi lever i och den verksamhet

Läs mer

Den lilla klubben med det stora hjärtat!

Den lilla klubben med det stora hjärtat! Den lilla klubben med det stora hjärtat! Syfte Syfte med denna ledarguide är att ge riktlinjer och stöd till dem som är berörda av vår verksamhet. Vision Fotboll för alla! Getinge IF:s vision är att ha

Läs mer

Föräldramöte agenda

Föräldramöte agenda Föräldramöte 20170504 agenda Kort årsberättelse och nuläge för P06 Kontentan av HFF ungdoms FAS möte Ert ansvar som föräldrar vad innebär det Barnens ansvar Cuper? Kassa Fotografering Övriga frågor Kort

Läs mer

7-mannafotboll Nu ännu bättre

7-mannafotboll Nu ännu bättre 7-mannafotboll Nu ännu bättre 1 Bättre förutsättningar Jämnare matcher Roligare och bättre spel Inför säsongen 2008 genomför Göteborgs Fotbollförbund en rad förändringar inom 7-mannafotbollen. Syftet är

Läs mer

Nationella spelformer

Nationella spelformer Nationella spelformer 7 mot 7 10-12 år Målsättning med spelformen 7 mot 7 fotbollsaktioner som till exempel att passa, dribbla och skjuta. Sådana förutsättningar är bland annat planens storlek och antalet

Läs mer

Verksamhet i Pålsboda IBF ska utformas så att den blir tillgänglig för alla och att den organiseras enligt demokratiska former.

Verksamhet i Pålsboda IBF ska utformas så att den blir tillgänglig för alla och att den organiseras enligt demokratiska former. Verksamhetsidé Vi vill vara en gedigen, trygg och välskött förening med verksamhet i framkant och med öppenhet för nya utmaningar Verksamhet i Pålsboda IBF ska utformas så att den blir tillgänglig för

Läs mer

Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän Så spelar vi 5-mannafotboll

Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän Så spelar vi 5-mannafotboll Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän Så spelar vi 5-mannafotboll Bohusfotbollen fotboll för alla utg 2 mars 2015 Sida 1 Möjligheter till fler planer Flera får spela mer Roligare med mer bollkontakt Spela,

Läs mer

11-manna. RIKTLINJER FÖR 11-manna FOTBOLL

11-manna. RIKTLINJER FÖR 11-manna FOTBOLL 11-manna RIKTLINJER FÖR 11-manna FOTBOLL Ytterby IS verksamhetsidé Ytterby IS policy Ytterby IS verksamhet bedrivs för ALLA på ett roligt och kreativt sätt, för att skapa ett livslångt fotbolls- och motionsintresse.

Läs mer

Välkommen till Sandarna BK!

Välkommen till Sandarna BK! Välkommen till Sandarna BK! Sandarna skall vara en betydande och viktig aktör i Majorna, både idrottsligt och socialt (föreningens vision, antagen 2015) 1 Innehåll Om oss... 3 Gemensamt ansvar... 4 Föräldrapolicy...

Läs mer

Riktlinjer för Ledare Spelare & Föräldrar

Riktlinjer för Ledare Spelare & Föräldrar Riktlinjer för Ledare Spelare & Föräldrar Bildad 1997-01-01 Ledare Föreningens ledare är det viktigaste verktyget för utvecklingen av föreningens fotbollsverksamhet. För att fotbollsverksamheten ska leda

Läs mer

Föräldramöte Lerkils IF P07

Föräldramöte Lerkils IF P07 Föräldramöte Lerkils IF P07 170225 Innan vi börjar Vi använder oss av enbart laget.se för kommunikation med föräldrar (http://www.laget.se/lerkilp07) Får ni information av oss via denna sida? Vi skulle

Läs mer

Grimsås IF Policy. Fotboll är inte bara prestationer, poäng, snygga mål eller segrar.

Grimsås IF Policy. Fotboll är inte bara prestationer, poäng, snygga mål eller segrar. Grimsås IF Policy Fotboll är inte bara prestationer, poäng, snygga mål eller segrar. Fotboll är framför allt glädje, sammanhållning i med och motgång, kamratskap och hänsynstagande till andra. Policy angående

Läs mer

Gröna tråden. Grundtankar och policys för Rockneby IK. Rockneby Idrottsklubb

Gröna tråden. Grundtankar och policys för Rockneby IK. Rockneby Idrottsklubb Gröna tråden Grundtankar och policys för Rockneby IK Rockneby Idrottsklubb SYFTET MED GRÖNA TRÅDEN är att skapa gemensamma värdegrunder och riktlinjer för Rockneby Idrottsklubbs (RIK) verksamhet, främst

Läs mer

Avgifter, rutiner m.m. åldersgrupper 2015. Beslutade av styrelsen 2014-12-10

Avgifter, rutiner m.m. åldersgrupper 2015. Beslutade av styrelsen 2014-12-10 Avgifter, rutiner m.m. åldersgrupper 2015 Beslutade av styrelsen 2014-12-10 INNEHÅLL 1. Inledning 2. Medlems och träningsavgifter 3. Åldersgruppernas administration och ekonomi 4. Cuper och egna åldersgruppsarrangemang

Läs mer

Mall för föräldramöte

Mall för föräldramöte Mall för föräldramöte Information om vad det innebär att vara med i en förening Föreningslivet öppet för alla Föreningslivet är ideellt Föräldrar och kontaktpersoner är viktiga i föreningen Medlemmarna

Läs mer

Barn- och ungdomsfotboll i Västergötland. Så spelar vi 9 mot 9. Utifrån SvFF:s NATIONELLA SPELFORMER

Barn- och ungdomsfotboll i Västergötland. Så spelar vi 9 mot 9. Utifrån SvFF:s NATIONELLA SPELFORMER Barn- och ungdomsfotboll i Västergötland Så spelar vi 9 mot 9 Utifrån SvFF:s NATIONELLA SPELFORMER Lagom stor plan Lagom många spelare Bättre och mer utvecklande spel Spela, Lek och Lär är mottot för all

Läs mer

Välkommen som förälder i IFK Eskilstuna!

Välkommen som förälder i IFK Eskilstuna! Välkommen som förälder i IFK Eskilstuna! IFK Eskilstuna allmänt: År 1897 bildades IFK Eskilstuna, eller egentligen IFK VII, Sjunde kretsen av Idrottsföreningen Kamraterna. IFK Eskilstuna är en ideell förening

Läs mer

PLAYBOOK. DamJunior 16/17

PLAYBOOK. DamJunior 16/17 PLAYBOOK DamJunior 16/17 Innehållsförteckning KONTAKTINFORMATION... 4 VERKSAMHETSIDÉ... 5 KÄRNVÄRDEN... 5 VISION... 5 MÅLFORMULERINGAR... 5 VÄRDERINGAR... 5 GEMENSAMT UPPSATTA REGLER... 7 2 Kontaktinformation

Läs mer

Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän Så spelar vi 5 mot

Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän Så spelar vi 5 mot Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän Så spelar vi 5 mot 5 2017 Bohusfotbollen fotboll för alla BUK 2017 utgåva 1 Sida 1 Möjligheter till fler planer Flera får spela mer Roligare med mer bollkontakt Spela,

Läs mer

Notera Barnet(n)s och föräldrars namn Bostadsadress(er) Telefonnummer hem o mobil

Notera Barnet(n)s och föräldrars namn Bostadsadress(er) Telefonnummer hem o mobil Kenty pojkar födda 2002 Föräldramöte 21 april - Välkomna! Kommunikation Notera Barnet(n)s och föräldrars namn Bostadsadress(er) Telefonnummer hem o mobil Mailadresser. Träningstid Onsdag kl 17.00-18.30

Läs mer

5-mannafotboll utomhus Så här börjar vi

5-mannafotboll utomhus Så här börjar vi 5-mannafotboll utomhus Så här börjar vi 1 Möjligheter till fler planer Flera får spela mer Roligare med mer bollkontakt 5-manna utomhus skall lära våra barn att spela fotboll på ett lekfullt sätt med mycket

Läs mer

ENERGIKICKEN MAJ

ENERGIKICKEN MAJ ENERGIKICKEN 2018 7-9 MAJ HUVUDSYFTET MED ENERGIKICKEN ÄR ATT SKAPA STÖRRE KAMRATSKAP OCH GEMENSKAP. DET GÄLLER SÅVÄL MELLAN ALLA INOM KLASSEN SOM MELLAN KLASSERNA OCH MELLAN SKOLORNA SAMT ATT ENERGIKICKEN

Läs mer

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1 FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL sida 1 Vad innebär det att vara förälder till barn i Öjersjö IF? Först vill vi säga att vi är väldigt glada över att ni har valt att ge oss förtroendet

Läs mer

Verksamhetsplan 2011 Flickor födda -03 EIK Fotboll

Verksamhetsplan 2011 Flickor födda -03 EIK Fotboll Verksamhetsplan 2011 Flickor födda -03 EIK Fotboll 1 Organisation... 2 2 Träningsgruppens övergripande mål... 2 2.1 Tjejlyftet... 2 3 Aktiviteter... 2 3.1 Säsongsplanering... 2 3.2 Träningsplanering...

Läs mer

Här nedan följer en del info och datum som är viktig för både spelare och förälder.

Här nedan följer en del info och datum som är viktig för både spelare och förälder. Sundbybergs IK Fotboll P98 Information till spelar och föräldrar inför säsongen 2012. Hej Spelare och Förälder! Dags för en ny härlig fotbollsäsong med förhoppningsvis goda resultat och glada miner. Ni

Läs mer

LAGHANDBOK. Västerås SK Ungdom. Välkommen som lagledare till Västerås SK ungdom

LAGHANDBOK. Västerås SK Ungdom. Välkommen som lagledare till Västerås SK ungdom LAGHANDBOK LAGHANDBOK Västerås SK Ungdom Välkommen som lagledare till Västerås SK ungdom Lagledaren i respektive lag är en av de viktigaste resurserna vår förening har. Denna handbok har tagits fram för

Läs mer

Att vara spelare och förälder i Stuvsta IF så många fotbollsspelare som möjligt så länge som möjligt

Att vara spelare och förälder i Stuvsta IF så många fotbollsspelare som möjligt så länge som möjligt Att vara spelare och förälder i Stuvsta IF så många fotbollsspelare som möjligt så länge som möjligt 1 Innehållsförteckning 1. INLEDNING... 3 REVISIONSHISTORIK... 3 SYFTE OCH MÅLGRUPP... 3 DOKUMENTANSVARIG,

Läs mer

Medlems- och Spelaravgift 2017

Medlems- och Spelaravgift 2017 Sida 1 av 7 Information gällande U15 Avgifter och kostnader 2017 Styrelsen har inför säsongen 2017 fastställt årets avgifter och betalplan enligt nedan, detta för att kunna driva klubben på ett bra sätt

Läs mer

IF BROMMAPOJKARNAS AKADEMI FÖRVÄNTNINGAR PÅ DIG SOM SPELARE

IF BROMMAPOJKARNAS AKADEMI FÖRVÄNTNINGAR PÅ DIG SOM SPELARE IF BROMMAPOJKARNAS AKADEMI FÖRVÄNTNINGAR PÅ DIG SOM SPELARE Innehåll Om den här skriften... 2 Att vara del av Akademin... 3 Målsättning för Akademin... 3 Vem finns Akademin till för?... 3 Mitt liv som

Läs mer

P 07 (FS 7) Registrering av uppgifter spelare Ekonomi Klädbeställning Vår verksamhet Föräldramedverkan Hur vi informerar

P 07 (FS 7) Registrering av uppgifter spelare Ekonomi Klädbeställning Vår verksamhet Föräldramedverkan Hur vi informerar P 07 (FS 7) Registrering av uppgifter spelare Ekonomi Klädbeställning Vår verksamhet Föräldramedverkan Hur vi informerar Registrering av uppgifter - spelare Spelarens: Namn Personnummer, fullständigt (10

Läs mer

Föräldramöte 2 Måndagen den 22 augusti kl Agenda

Föräldramöte 2 Måndagen den 22 augusti kl Agenda Föräldramöte 2 Måndagen den 22 augusti kl. 18.00-19.00 Agenda Vad vill vi med laget? Organisation kring laget förtydligande och roller som saknas Spelarna lära känna varandra bättre Samlas 10-15 min innan

Läs mer

Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän Så spelar vi 9-mannafotboll

Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän Så spelar vi 9-mannafotboll Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän Så spelar vi 9-mannafotboll Bohusfotbollen fotboll för alla BFF 2015 utg. 1 Sida 1 Lagom stor plan Lagom många spelare Bättre och mer utvecklande spel Spela, lek och

Läs mer

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1 FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL sida 1 Vad innebär det att vara förälder till barn i Öjersjö IF? Först vill vi säga att vi är väldigt glada över att ni har valt att ge oss förtroendet

Läs mer

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01-

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Allmänt Rockneby IK Ungdom ska bedriva fotbollsverksamhet så att den utvecklar människor på ett positivt sätt. Det gäller såväl fysiskt som psykiskt, socialt

Läs mer

CHECKLISTA UNGDOMSLEDARE 2010

CHECKLISTA UNGDOMSLEDARE 2010 CHECKLISTA TINGSRYD UNITED FC 2010-05-03 1(5) CHECKLISTA UNGDOMSLEDARE 2010 Gäller seriespelande lag HEMMAMATCHER Bjud in bortalaget. Stäm av matchdag, tid samt tröjfärg. Ring domarna. Vid ev. byte dag/tid

Läs mer

Föräldramöte IFK Skoghall. 14 april 2014

Föräldramöte IFK Skoghall. 14 april 2014 Föräldramöte IFK Skoghall P03 14 april 2014 Dagordning Presentation Föreningsinformation medlems/träningsavgift Zeroprojektet Organisation ledare, målvaktsträning, kioskansvarig Allergier Overaller Information

Läs mer

Hallstahammars SK FOTBOLL. Policy

Hallstahammars SK FOTBOLL. Policy Hallstahammars SK FOTBOLL Policy Denna policy är tänkt som ett stöd för alla som deltar i klubbens verksamhet. Vid tveksamheter bör ledare, spelare, föräldrar och övriga funktionärer ta kontakt med styrelsen

Läs mer

HFF Grönt kort Föräldrautbildning 2017

HFF Grönt kort Föräldrautbildning 2017 HFF Grönt kort Föräldrautbildning 2017 Till ledaren Välkommen till Hallands Fotbollförbunds Föräldrautbildning kopplat till Grönt kort-leda laget. Vår tanke med denna kurs är att du som ledare för ditt

Läs mer

Vara spelare i Åkarps IF

Vara spelare i Åkarps IF Vara spelare i Åkarps IF Som spelare i Åkarps IF skall man ha följande Man skall ha kul när man tränar Man skall leka, röra sig, dribbla, utmana, göra mål, jubla etc. Man skall tänka på Att vara koncentrerad

Läs mer

Föräldramöte 9/2 Pojkar 08

Föräldramöte 9/2 Pojkar 08 Föräldramöte 9/2 Pojkar 08 Ledare/ Tränare Spelare Föräldrar Träning Match Lagsponsring Försäkring Övrigt Agenda LEDARE OCH TRÄNARE Planera träningen, alla tränare tagit del av det innan träningen börjar

Läs mer

Föräldramöte, fotboll pojkar 2006

Föräldramöte, fotboll pojkar 2006 Föräldramöte, fotboll pojkar 2006 2014 09 30 Agenda Inledning (närvarolista, protokoll skrivs inte separat utan tillägg från mötet införs med grön text i denna presentation, specifika notat och beslut

Läs mer

1 Om Jäders IF (informera nya föräldrar) 2 Allmän information 3 Vårt lag 4 Närvarokort 5 Telefonlista laget 6 Telefonlista Jäders IF 7 Träningstider

1 Om Jäders IF (informera nya föräldrar) 2 Allmän information 3 Vårt lag 4 Närvarokort 5 Telefonlista laget 6 Telefonlista Jäders IF 7 Träningstider 1 Om Jäders IF (informera nya föräldrar) 2 Allmän information 3 Vårt lag 4 Närvarokort 5 Telefonlista laget 6 Telefonlista Jäders IF 7 Träningstider inne/ute 8 Fotbollsregler 9 Sammandrag/seriespel 10

Läs mer

Fagersta Södra IK POLICY

Fagersta Södra IK POLICY Fagersta Södra IK POLICY 2010 1. Vad som gäller för olika åldrar 1.1 Fem-manna: 6-8 år, fotbollsskola 1.2 Sju-manna: 9-12 år 1.3 Elva-manna: 13-14 år 1.4 Elva-manna: 15-16 år 1.5 Elva-manna: Junior 2.

Läs mer

Gilleby IF Föreningspolicy

Gilleby IF Föreningspolicy Gilleby IF Föreningspolicy Syftet med detta dokument är att vi som verkar i föreningen skall ha en gemensam plattform att arbeta utifrån. Det är också ett sätt för oss att sprida information till Dig som

Läs mer

Barn- och ungdomsfotboll i Hälsingland. Så spelar vi 7-mannafotboll

Barn- och ungdomsfotboll i Hälsingland. Så spelar vi 7-mannafotboll Barn- och ungdomsfotboll i Hälsingland Så spelar vi 7-mannafotboll 1 Jämnare matcher Roligare och bättre spel Alla skall få vara med Spela, lek och lär är mottot för all barn- och ungdomsfotboll. I 7-mannafotbollen

Läs mer

P03 Föräldramöte

P03 Föräldramöte P03 Föräldramöte 150318 Agenda Året som Gick Målsättning 2015 Ledarstab / Web Säsong 2015 Kompis och trivselregler Årets Uppgifter Övrigt Ekonomi 2014 Vi hade en Tuff Vår, med en grupp som inte riktigt

Läs mer

Furulunds IK. Föreningspolicy 2009-03-01

Furulunds IK. Föreningspolicy 2009-03-01 Furulunds IK Föreningspolicy 2009-03-01 Innehåll Vision och målsättning Värdegrunder och Ledstjärnor Fairplay Ledarskap Träningar & matcher Utbildning Talangutveckling Föräldrarollen Vision och målsättning

Läs mer

Föreningspolicy IF Warta

Föreningspolicy IF Warta Föreningspolicy IF Warta Välkommen till IF Warta! Som medlem i IF Warta har du säkert en massa frågor om hur saker och ting skall fungera under din tid här i vår klubb. Detta dokument försöker beskriva

Läs mer

Stureby SK är en fotbollsförening med ca 250 ungdomar i åldrarna 5-18 år där lagen arbetar för sportklubbens gemensamma mål.

Stureby SK är en fotbollsförening med ca 250 ungdomar i åldrarna 5-18 år där lagen arbetar för sportklubbens gemensamma mål. 1 060313 STUREBY UNGDOMSVERKSAMHET INLEDNING Stureby SK har ambitionen att vara en välskött förening med en sund ekonomi, bred ungdomsverksamhet, ha ett seniorlag av bra klass, bedriva idrottslig verksamhet

Läs mer

Rosersbergs IK. Den stora klubben i det lilla samhället. Alla får vara med!

Rosersbergs IK. Den stora klubben i det lilla samhället. Alla får vara med! Rosersbergs IK Den stora klubben i det lilla samhället Alla får vara med! rosersbergsik.se Det du håller i din hand är information till dig som aktiv, ledare/ tränare, förälder, medlem eller blivande medlem.

Läs mer

Så spelar vi 3-mannafotboll 2011

Så spelar vi 3-mannafotboll 2011 Så spelar vi 3-mannafotboll 2011 1 Möjligheter till fler planer Flera får spela mer Roligare med mer bollkontakt och högre aktivitet 3-manna utomhus och inomhus lär våra barn att spela fotboll på ett lekfullt

Läs mer

RIKTLINJER FÖR POJKAR OCH FLICKOR 7 ÅR

RIKTLINJER FÖR POJKAR OCH FLICKOR 7 ÅR 2015 3-manna RIKTLINJER FÖR POJKAR OCH FLICKOR 7 ÅR Målsättning föreningen Älvsborg FF erbjuder barn, ungdomar och vuxna i närområdet en mötesplats där alla är välkomna att ha trevligt med fotboll som

Läs mer

IFK Viksjös klubbprofil 2018

IFK Viksjös klubbprofil 2018 IFK Viksjös klubbprofil 2018 Samarbetsavtal IFK Viksjö Sportgrossen - Nike Kontaktuppgifter IFK Viksjö, Sportgrossen och Nike har tecknat ett samarbetsavtal som gäller 2017-01-01-2022-12-31. Avtalet innebär

Läs mer

Verksamhetsplan säsongen 2017

Verksamhetsplan säsongen 2017 Roslagsbro IF U15 Verksamhetsplan säsongen 2017 1. Inledning Detta dokument är en förklaring som gäller för samtliga spelare, tränare och föräldrar involverade i Roslagsbro IF U15 Syftet med dokumentet

Läs mer

Välkommen till P-08 Föräldramöte mars Fotboll, Glädje och Gemenskap

Välkommen till P-08 Föräldramöte mars Fotboll, Glädje och Gemenskap Välkommen till P-08 Föräldramöte mars 2018 Fotboll, Glädje och Gemenskap Agenda Ansvarsområden Föräldragrupp Träning Säsongen 2017 Kalender våren och försommaren 2018 Seriespel Lag i seriespel och cuper

Läs mer

Barn- och ungdomsfotboll i Västergötland Så spelar vi 7-mannafotboll

Barn- och ungdomsfotboll i Västergötland Så spelar vi 7-mannafotboll Barn- och ungdomsfotboll i Västergötland Så spelar vi 7-mannafotboll Västgötafotbollen fotboll för alla 2015 utg. 1 Sida 1 Jämnare matcher Roligare och bättre spel Alla skall få vara med Spela, lek och

Läs mer

Verksamhetsinriktning för Kramfors Alliansens Handbollssektion 140429 (Ett levande dokument som revideras årligen.)

Verksamhetsinriktning för Kramfors Alliansens Handbollssektion 140429 (Ett levande dokument som revideras årligen.) Verksamhetsinriktning för Kramfors Alliansens Handbollssektion 140429 (Ett levande dokument som revideras årligen.) Verksamheten i Kramfors Alliansens Handbollssektion vill vi ska: erbjuda en fysisk aktivitet

Läs mer

EIK P09Gul Föräldramöte

EIK P09Gul Föräldramöte EIK P09Gul Föräldramöte 2016-10-10 Agenda Välkomna Presentation av ledarna Säsongen 2016 Laget Kommunikation Cafeterian 25 oktober kl17-21:00 (vem tar hand om den) Lagkassa/Inbetalning till kassör Föräldrar/lagfunktioner

Läs mer

Så spelar vi 5-mannafotboll 2012

Så spelar vi 5-mannafotboll 2012 Så spelar vi 5-mannafotboll 2012 1 Möjligheter till fler planer Flera får spela mer Roligare med mer bollkontakt 5-manna utomhus och inomhus skall lära våra barn att spela fotboll på ett lekfullt sätt

Läs mer

Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän Så spelar vi 9 mot

Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän Så spelar vi 9 mot Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän Så spelar vi 9 mot 9 2017 Bohusfotbollen fotboll för alla BFF 2017 utg. 1 Sida 1 Lagom stor plan Lagom många spelare Bättre och mer utvecklande spel Spela, lek och lär

Läs mer

Välkomna till ledarträff i Växjö IBK Utveckling

Välkomna till ledarträff i Växjö IBK Utveckling Välkomna till ledarträff i Växjö IBK Utveckling Aktiviteter/arrangemang Städning på stan, hur fungerar det? Utdrag ur belastningsregistret, hur ligger vi till!? SSL herr matcharrangemang, hur fungerar

Läs mer

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet BLÅ TRÅ DEN IK Viljan Strängnäs Inledning IK Viljan Strängnäs bildades 1914 och är en fotbollsförening i centrala Strängnäs. Föreningens ambition är att ge alla barn och ungdomar som vill möjligheten att

Läs mer

Barn- och ungdomsfotboll i Hälsingland Så spelar vi 5-mannafotboll

Barn- och ungdomsfotboll i Hälsingland Så spelar vi 5-mannafotboll (Uppdaterat 25 april 2016) Barn- och ungdomsfotboll i Hälsingland Så spelar vi 5-mannafotboll Jämnare matcher Roligare och bättre spel Alla skall få vara med Spela, lek och lär är mottot för all barn-

Läs mer

26 spelare (4 nya) 36 träningar 36 seriematcher Trekanten cup 8 matcher.

26 spelare (4 nya) 36 träningar 36 seriematcher Trekanten cup 8 matcher. 26 spelare (4 nya) 36 träningar 36 seriematcher Trekanten cup 8 matcher. Bra gemenskap/alla får vara med Bra tränare, förklarar bra Kul med många matcher Peppar varandra Flamsigt på träningarna ibland

Läs mer

Barn- och ungdomsfotboll i Västergötland. Så spelar vi 9 mot 9. Utifrån SvFF:s NATIONELLA SPELFORMER

Barn- och ungdomsfotboll i Västergötland. Så spelar vi 9 mot 9. Utifrån SvFF:s NATIONELLA SPELFORMER Barn- och ungdomsfotboll i Västergötland Så spelar vi 9 mot 9 Utifrån SvFF:s NATIONELLA SPELFORMER Lagom stor plan Lagom många spelare Bättre och mer utvecklande spel Spela, Lek och Lär är mottot för all

Läs mer

Värmdö IF Innebandy F-07. Säsongen 2017/2018

Värmdö IF Innebandy F-07. Säsongen 2017/2018 Värmdö IF Innebandy F-07 Säsongen 2017/2018 Innebandyn vill - Innebandyförbundet Riktlinjer INNEBANDY FÖR BARN Skapar ett livslångt intresse för idrott och innebandy. Ger alla som vill möjlighet att delta.

Läs mer

Föräldramöte P

Föräldramöte P Föräldramöte P-06 2016-04-10 Agenda Inledning Närvarolista Protokoll skrivs inte separat utan blir denna presentation med komplettering i rött. Roller Föreningens hemsida med lagsida för Pojkar 06 Matcher/cuper

Läs mer

Träningskläder. Träningskläder finns att köpa till subventionerat pris hos: CC-Sport Baggåkersgatan Mölndal. Tel:

Träningskläder. Träningskläder finns att köpa till subventionerat pris hos: CC-Sport Baggåkersgatan Mölndal. Tel: Träningskläder Träningskläder finns att köpa till subventionerat pris hos: CC-Sport Baggåkersgatan 8 431 53 Mölndal. Tel:031-7760025 www.ccsport.se Vi har gul collage överdragströja med Solängen logga

Läs mer

Sandareds IBS:s riktlinjer och policy

Sandareds IBS:s riktlinjer och policy Sandareds IBS:s riktlinjer och policy FÖRORD I detta dokument har vi satt Sandareds IBS: s policy och riktlinjer på pränt. Syftet med dokumentet är att ge vägledning i hur föreningen ställer sig i en rad

Läs mer

Så spelar vi 5-mannafotboll 2014

Så spelar vi 5-mannafotboll 2014 Så spelar vi 5-mannafotboll 2014 1 Möjligheter till fler planer Flera får spela mer Roligare med mer bollkontakt 5-manna utomhus och inomhus skall lära våra barn att spela fotboll på ett lekfullt sätt

Läs mer

MÖLLTORP/BREVIKS AIF BLÅ MÅLET

MÖLLTORP/BREVIKS AIF BLÅ MÅLET MÖLLTORP/BREVIKS AIF BLÅ MÅLET Reviderad 2014-03-14 BLÅ MÅLET - Syftet med Blå målet är att göra det enklare för alla i föreningen att förstå vad föreningen står, och arbetar, för. - Vi hoppas kunna utveckla

Läs mer

Alla får vara med Roligt med många bollkontakter Hög aktivitet

Alla får vara med Roligt med många bollkontakter Hög aktivitet 3 mot 3 Alla får vara med Roligt med många bollkontakter Hög aktivitet Det här dokumentet: I det här dokumentet så beskrivs spelformen 3 mot 3. Det omfattar bl.a. regler, planens beskaffenhet, beskrivning

Läs mer

Svedala Idrottsförening

Svedala Idrottsförening Hej! Svedala Idrottsförening Här kommer lite information från styrelsen inför stundande säsong. För att säkerställa att alla får denna information kommer vi även att skicka sidan 1 och 2 med snigelpost

Läs mer

UTMÄRKT FÖRENING 2015

UTMÄRKT FÖRENING 2015 UTMÄRKT FÖRENING 2015 Fotboll Glädje Trygghet Stolthet Svärdsjö IF Fotbolls verksamhetsidé Svärdsjö IF Fotboll har som huvudsakligt mål att erbjuda alla barn och ungdomar möjlighet att delta i föreningens

Läs mer

Informationsbroschyr Färjestadens GoIF

Informationsbroschyr Färjestadens GoIF Informationsbroschyr Färjestadens GoIF Huvudsyftet med att spela fotboll är naturligtvis att barnen ska ha roligt. Det tycker vi i Färjestadens GoIF också, men det för även med sig andra positiva saker.

Läs mer

Barn- och ungdomsfotboll i Hälsingland Så spelar vi 7-mannafotboll

Barn- och ungdomsfotboll i Hälsingland Så spelar vi 7-mannafotboll (Uppdaterat 5 maj 2015) Barn- och ungdomsfotboll i Hälsingland Så spelar vi 7-mannafotboll Jämnare matcher Roligare och bättre spel Alla skall få vara med Spela, lek och lär är mottot för all barn- och

Läs mer

Förälder i Karlslunds IF HFK. Riktlinjer för oss föräldrar i Karlslunds IF HFK. Funktioner och roller kring laget. Allmänt. Träning.

Förälder i Karlslunds IF HFK. Riktlinjer för oss föräldrar i Karlslunds IF HFK. Funktioner och roller kring laget. Allmänt. Träning. Förälder i KIF Innehåll Förälder i Karlslunds IF HFK... 2 Riktlinjer för oss föräldrar i Karlslunds IF HFK... 2 Allmänt... 2 Träning... 2 Match... 2 Funktioner och roller kring laget... 2 Tränare/Ledare...

Läs mer