Håll gärna ett öga på vår webbplats där vi löpande uppdaterar reseprogrammet och anger relevanta länkar.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Håll gärna ett öga på vår webbplats www.smok.nu där vi löpande uppdaterar reseprogrammet och anger relevanta länkar."

Transkript

1 SMoK stora resa 2015 går till Övre Norrland med Vassijaure som nordligaste destination. Arrangemanget är uppdelat i två resor med olika karaktär. Norrlandsresan norrut respektive Norrlandsresan söderut och givetvis går det bra att delta i bägge resorna. Resan norrut är en klassisk SMoK-resa där vi åker tåg hela dagarna med fotostopp och trafikering av spår som normalt saknar persontrafik. Resan söderut går i lugnare tempo via Inlandsbanan. Vi åker tåg ungefär halva dagarna för att även hinna uppleva platser och sevärdheter vid sidan av spåret. På resan söderut samarbetar vi med Sveriges Järnvägsmuseum och då erbjuds en unik möjlighet till en rejäl åktur med Hilding Carlsson trärälsbuss Yo1s 626, en chans som knappast kommer åter. Håll gärna ett öga på vår webbplats där vi löpande uppdaterar reseprogrammet och anger relevanta länkar.

2 Norrlandsresan norrut (8-15 juni 2015) Resan genomförs med SMoK YBo-tåg. Tiderna är avgångstider om inget annat anges. Måndag 8/6. Falköping avg , Skövde 09.36, Laxå 10.42, Hallsberg 11.23, Örebro C 11.46, Frövi 12.06, Fagersta C 13.08, Avesta Krylbo 13.50, Sandviken 14.57, Gävle Dagens etappmål är Bollnäs, ankomst Lunchmackor serveras under resans gång och ingår i resans pris. Tisdag 9/6. Bollnäs avg , Ångebyn - Bräcke - Långsele, söder om Prästmon. Till Sollefteå ankomst Tillval: Lunch i Kälarne. Betalas på plats. Besök hos Sollefteå modelljärnvägsklubb, ingår i resans pris. För resenärer med hotellpaket ingår busstransport till hotellet och middag i Sollefteå. Onsdag 10/6. Sollefteå avg , Långsele - Vännäs norra - Holmsund - Umeå ankomst Parallellkörning på dubbelspåren vid Nyåker och Hörnsjö. Industrispår till betongfabriken i Långviksmon (preliminärt) och hamnspår i Holmsund (preliminärt). Tillval: Lunch i Trehörningsjö. Betalas på plats. Torsdag 11/6. Ingen trafik (Servicedag för SMoK fordon i Umeå) Tillval: Utflykt till Robertsfors med besök på bruksmuséet. På brukets spårområde kommer det att vara trafik med lok från Sikeå-banan. Det erbjuds möjlighet att åka med i loken. När åkte du ellok på 750 mm spårvidd senast? Lunch ingår. Pris 300 kr. Betalas vid slutbetalning av resan. Fredag 12/6. Umeå 08.14, Vännäs - Bastuträsk - Skelleftehamn, Bastuträsk - Nyfors - Piteå, ankomst Rönnskärsverkens överlämningsbangård, torvterminalen i Jörn (preliminärt) och på kvällen Svedjan (preliminärt) och Haraholmen (preliminärt) Tillval: Lunch i Bastuträsk. Betalning sker på plats. Lördag 13/6. Piteå avg Boden - Luleå och till Sandskär. Efter lunch på egen hand går resan norrut på Malmbanan. I Koijuvaara görs en avstickare till Aitik. Etappmål är Gällivare, ankomst Rekommendation: Vid klart väder midnattssolsutflykt till Dundret (bör förbokas hos turistbyrån senast samma dag för att vara garanterad plats i bussen). Söndag 14/6. Gällivare 09.19, Koskullskulle - nya linjen i Kiruna - Abisko - Vassijaure - Gällivare (ankomst efter midnatt). En lunchmacka serveras på tåget och ingår i resans pris. Avslutningsmiddag i Abisko ingår i resans pris. Måndag 15/6. Ingen trafik (Servicedag för SMoK fordon i Gällivare). Tillval: Gruvtur LKAB (Malmberget underjordsbrytning) åldersgräns minst 15 år, ca 300 kr. Gruvtur Aitik (dagbrott), ca 300 kr. Betalas på plats. Rekommendation: Vid klart väder midnattssolsutflykt till Dundret (bör förbokas hos turistbyrån senast samma dag för att vara garanterad plats i bussen). Observera att hotell på kvällen den 15/6 inte ingår i hotellpaket för resan norrut. Det går att lägga till för den som önskar stanna en extra natt.

3 Norrlandsresan söderut (16-26 juni 2015) Resan genomförs med två tåg Gällivare - Mora. Tiderna är avgångstider om inget annat anges. Hilding Carlsson trärälsbuss Yo1s går först. YBo-tåget körs samma sträcka senare på dagen. Resenärer som åker Yo1s har de flesta dagar tid för turistaktivitet på eftermiddagen och de som åker YBo-tåg har motsvarande tid påföljande dags förmiddag. Resenärerna kommer att delas in i tre grupper. Grupp 1 åker Yo1s Gällivare - Sorsele, grupp 2 åker Yo1s Sorsele - Östersund och grupp 3 åker Yo1s Brunflo - Furudal - Mora. I övrigt åker man med YBo-tåget. Måndag 15/6. Tillval och rekommendation för dig som väljer att ankomma Gällivare redan den 15/6, se programmet för Norrlandsresan norrut. Observera att hotellpaketet för resan söderut börjar först i Jokkmokk men du kan lägga till övernattning i Gällivare den 15/6 vid bokning via SMoK. Tisdag 16/6. Gällivare (grupp 1) och (grupp 2 och 3) (ingen anslutning från tåg 96, åk med tåg 94). Etappmål är Jokkmokk. Filmkväll på Bio Norden inklusive måltid med renskav ingår i resans pris. Första filmvisning i Jokkmokk gjordes för 100 år sedan och biografen byggd på 1930-talets början är restaurerad med inriktning på ursprungligt skick. Rekommendation: Ájtte fjäll- och samemuseum samt Fjällträdgården. Onsdag 17/6. Jokkmokk (grupp 1) och (grupp 2 och 3). Preliminärt görs inväxling på 27 kg-räls (sista på Inlandsbanan) i Maitum och besök görs på rallarmuseet i Moskosel. Etappmål är Arvidsjaur ankomst respektive Guidning i Lappstaden för grupp 1 ingår i resans pris. Torsdag 18/6. Arvidsjaur (grupp 1). Guidning i Lappstaden för grupp 2 och 3 kl ingår i resans pris. Avgång grupp 2 och I Sorsele blir det fotouppställning av Yo1s, YBotåg och två Y1-tåg. Tillval: Båttur runt Sorseleholmen med Älvkungen. Betalning på plats. I Storuman preliminärt växling till Storumanterminalen. Enklare kvällsmat serveras i tåget och ingår i resans pris. Etappmål är Vilhelmina ankomst (grupp 2) och (grupp 1 och 3). Fredag 19/6 Midsommarafton. Vi erbjuder ett unikt midsommarfirande som ingår i resans pris. Vi åker med buss till Fatmomakke i Marsfjällen med samiskt midsommarfirande. På återresan till Vilhelmina äter vi gemensam middag i Saxnäs. Det blir tid för olika sevärdheter på bussresan. Lördag 20/6 Midsommardagen. Vilhelmina (grupp 2) och (grupp 1 och 3). Grupp 2 får ett längre uppehåll i Dorotea. I Hoting görs ett besök på Ivars bilmuseum (ingår i resans pris). Etappmål är Strömsund ankomst (grupp 2) respektive (grupp 1 och 3). Tillval: Lunch i Dorotea för grupp 2. Betalning sker på plats. Söndag 21/6. Strömsund (grupp 2) respektive (grupp 1 och 3). Östersund ankomst respektive Måndag 22/6. Ingen trafik. (Servicedag för fordon i Östersund). Rekommendation: Jamtli historieland,

4 Frösö zoo, Sommarhagen Tisdag 23/6. Östersund (grupp 3) med YBo-tåg till Brunflo där byte sker till Yo1s och Östersund (grupp 1 och 2). Sveg ankomst respektive Preliminärt besök på det lilla museet i ställverkstornet i Brunflo för grupp 1 och 2. På grund av reseetappernas längd serveras en lunchmacka för grupp 3. Då hotelltillgången i Sveg är begränsad kan övernattning på annan ort bli nödvändig (grupp 1 och grupp 2). Rekommendation: Mankellvandring via Järnvägsbron, Tingshuset och Stora Hotellet. Hembygdsföreningens hembygdsgård (Gammelgården) med byggnader och föremål kan också besökas. För resenärer med hotellpaket är det gemensam middag i Sveg. Onsdag 24/6. Sveg (grupp 3) och (grupp 1 och 2), Mora ankomst (grupp 3) respektive (grupp 1 och 2). I Mora övernattar vi två nätter. Rekommendation: Zorn-museet och Vasaloppets hus Torsdag 25/6. Mora (grupp 3) och (grupp 1 och 2), Orsa - Furudal - Orsa - Mora ankomst (grupp 3) respektive (grupp 1 och 2). Längre uppehåll i Furudal där båda tågen kommer att befinna sig samtidigt. Vi hälsar på hos Orsa Järnvägsförening. Tillval: Lunch under uppehållet i Furudal. Betalning sker på plats. Fredag 26/6. YBo-tåg från Mora till Falköping med preliminära ankomsttider i Borlänge 11.01, Avesta Krylbo 13.17, Fagersta C 14.23, Frövi 15.33, Örebro C 15.59, Hallsberg 16.32, Skövde och Falköping Ändringar kan förekomma till följd av exempelvis oförutsedda banarbeten eller att planerade aktiviteter kan inställas. Besök vår webbplats (www.smok.nu) där ändringar eller tillägg presenteras i takt med att de kommer upp. Vi reserverar oss för ändringar utom vår kontroll. Sevärdheter och utflykter. På den del av resan där Yo1s ingår, kör vi med två tåg på Inlandsbanan varje dag. Av trafikledningstekniska skäl blir det en tidsförskjutning mellan tågen och det är tänkt att de resenärer som ankommer till en ort med det första tåget besöker sevärdheterna på eftermiddagen, medan de som reser med andra tåget har möjlighet att titta på sevärdheterna på förmiddagen. Det är vår avsikt att löpande hålla oss orienterade om sevärdheterna på och nära de orter som vi besöker. Vi kommer att ta fram länkar och telefonnummer till större attraktioner och turistföreningar. Besök därför gärna vår webbplats för inspiration. Observera! I annonsen anges ibland Tillval (I huvudsak i samband med lunch eller utflykter). I dessa fall måste du anmäla dig till aktiviteten i förväg i samband med din anmälan till själva resan, för att vi ska ha möjlighet att beställa rätt antal. I de flesta fall erläggs betalning på plats men i enstaka fall måste vi ha din inbetalning i samband med din betalning för resan. Detta har tydligt angetts i varje förekommande fall. Vid Rekommendation behövs ingen anmälan eller betalning till SMoK. Vi upplyser enbart om intressanta utflyktsmål som du själv får besöka och betala.

5 YBo eller Yo1s Eftersom vi på Inlandsbanan söderut har tillgång till Järnvägsmuseums Hilding Carlsson trärälsbuss delas resenärerna upp i grupper så att alla får möjlighet att åka med på detta (idag) mycket udda fordon. Detta är en unik möjlighet att åka en längre sträcka med fordonstypen. Grupperna kommer att upprättas när vi har fått in alla anmälningar så att de som reser tillsammans och delar hotellrum kommer i samma grupp. Då det på vissa orter kan vara ont om hotellrum kan det bli nödvändigt att bussa några resenärer till annan ort. Planering av detta görs bland annat utifrån de olika tågens ankomst- och avgångstider vilket betyder att det kan finnas ett ytterligare skäl för inplacering i en viss grupp. Hotellpaket Del i dubbelrum kan endast bokas tillsammans med specificerad medresenär. Övriga utgifter på hotellen betalas enskilt. Mat I annonsprogrammet har det redovisats att mat i någon omfattning ingår i resans pris av praktiska skäl eller att anmälan till lunch måste göras i förväg av kapacitetsskäl. SMoK ber att resenärerna vid anmälan till resan upplyser om matallergier eller önskemål om exempelvis vegetarisk kost. Genom att meddela allergier med mera accepteras att SMoK registrerar informationen i samband med resan. Vid gemensamma middagar ingår inte måltidsdryck. Priser och anmälan Frågor till Lars Carlsson, telefon , eller Anmälan till resan och eventuella hotellpaket och tillval sker genom inbetalning av kr per person till SMoK Resor plusgirokonto senast 2 april. Vid överbokning gäller betalningsdatum som turordning. Ange Norrland Norrut, Norrland Söderut etc. och tillval samt medlemsnummer, namn och adress, påoch avstigningsstation, telefonnummer och gärna e-postadress, samt om hotellpaket önskas. Komplettera gärna med e- mail till om det är svårt att skriva allt på betalningen. Bekräftelse och detaljer skickas ut ca 20 april. Slutbetalning senast 15 maj. Resenär som anmäler sig till hela arrangemanget har företräde framför den som anmäler sig till enbart delsträckor. Resevillkor finns på vår webbplats På vissa orter är det ont om hotellrum. Därför rekommenderas så tidig anmälan som möjligt. Först till kvarn gäller. Priserna är att betrakta som maximala och kan eventuellt komma att justeras ner.

6 Norrlandsresan norrut Barn 7-16 år Resepris utan hotellpaket dubbelrum) kr kr kr kr kr kr Hotellpaket (enkelrum) kr kr I resans pris ingår: Resa med YBo-tåg, lunchsmörgås 8/6 och 14/6, besök hos Sollefteå modelljärnvägsklubb samt avslutningsmiddag i Abisko I hotellpaket ingår: 7 nätter inklusive frukost och en middag i Sollefteå kr kr Norrlandsresan söderut Resepris utan hotellpaket dubbelrum) Hotellpaket (enkelrum) Hotell i Gällivare natt före avresa (del i dubbelrum) Hotell i Gällivare natt före avresa (enkelrum) Barn 7-16 år kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr 850 kr 850 kr 850 kr 350 kr kr kr I resans pris ingår: Resa med Yo1s på cirka en tredjedel av Inlandsbanan, i övrigt med YBo-tåg. Guidning i Porjus gamla kraftstation, Filmvisning på Bio Norden i Jokkmokk inklusive renskav, Guidning i Lappstaden i Arvidsjaur, enklare kvällsmat ombord 18/6, bussutfärd till midsommarfirandet i Fatmomakke och flera sevärda platser längs vägen samt gemensam middag på midsommaraftons kväll, entré till bilmuséet i Hoting. I hotellpaket ingår: 10 nätter (den första i Jokkmokk 16/6) inklusive frukost samt middag i Sveg.

7 Hela Norrlandsresan norrut och söderut Barn 7-16 år Resepris utan hotellpaket kr kr kr kr dubbelrum inklusive extranatt i Gällivare) Hotellpaket (enkelrum inklusive extranatt i Gällivare) kr kr kr kr kr kr Norrlandsresan söderut Gällivare - Östersund Barn 7-16 år Resepris utan hotellpaket kr kr kr kr kr kr kr kr dubbelrum) Hotellpaket (enkelrum) kr kr Hotell i Gällivare natt före avresa (del i dubbelrum) Hotell i Gällivare natt före avresa (enkelrum) Norrlandsresan norrut och söderut till Östersund 850 kr 850 kr 850 kr 350 kr kr kr I resans pris ingår: Resa med Yo1s på cirka en tredjedel av Inlandsbanan i övrigt med YBo-tåg. Guidning i Porjus gamla kraftstation, Filmvisning på Bio Norden i Jokkmokk inklusive renskav, Guidning i Lappstaden i Arvidsjaur, enklare kvällsmat ombord 18/6, bussutfärd till midsommarfirandet i Fatmomakke och flera sevärda platser längs vägen samt gemensam middag på midsommaraftons kväll, entré till bilmuséet i Hoting I hotellpaket ingår: 5 nätter (den första i Jokkmokk 16/6, den sista i Strömsund 20/6) inklusive frukost. Barn 7-16 år Resepris utan hotellpaket kr kr kr kr kr kr kr kr dubbelrum inklusive extranatt i Gällivare) Hotellpaket (enkelrum inklusive extranatt i Gällivare) kr kr

8 Östersund-Mora-Falköping i mån av plats som uppstår efter avstigande resenärer i Östersund. Barn 7-16 år Resepris utan hotellpaket kr kr kr kr dubbelrum) kr kr kr kr Hotellpaket (enkelrum) kr kr I detta pris ingår förutom resan en lunchmacka för grupp 3, utflykt till Furudal. För resenärer som endast deltar i denna resa planeras resan att ske i Hilding Carlsson rälsbussen Yo1s. I hotellpaket ingår: Övernattning en natt i Sveg och två nätter i Mora inklusive frukost samt gemensam middag i Sveg. Välkommen med din anmälan. Var noga med att välja rätt alternativ. Är något oklart så fråga oss gärna. Lars Carlsson, telefon , eller

Innehållsförteckning. Välkommen till möjligheternas resande

Innehållsförteckning. Välkommen till möjligheternas resande Rese Guide 2013 Innehållsförteckning Karta 4 Välkommen 6 Biljetter 8 Biljettköp 14 SJ Biz 16 När du reser ofta 18 SJ Prio 20 Resplus 21 Våra tåg 24 Göra ombord 28 Mat och dryck 32 Service runt resan 36

Läs mer

Ett effektivt och miljövänligt resande. SJs ELTÅG LEVER UPP TILL VÄRLDENS TUFFASTE MILJÖMÄRKNING

Ett effektivt och miljövänligt resande. SJs ELTÅG LEVER UPP TILL VÄRLDENS TUFFASTE MILJÖMÄRKNING Rese Guide 09 Ett effektivt och miljövänligt resande SJs ELTÅG LEVER UPP TILL VÄRLDENS TUFFASTE MILJÖMÄRKNING Vi vill hjälpa dig att resa effektivt och miljövänligt. Därför har vi gjort denna broschyr

Läs mer

Följ med till Marcialonga 2016!

Följ med till Marcialonga 2016! 1 Följ med till Marcialonga 2016! Odenresor tillsammans med M2 Sport arrangerar för fjärde år i rad den mycket populära resan till Marcialonga. Programmet för 2016 är färdig för dig som vill åka till Marcialonga

Läs mer

Resevillkor. Pass Giltigt pass är fortfarande den bästa legitimationen. Ha passet tillgängligt

Resevillkor. Pass Giltigt pass är fortfarande den bästa legitimationen. Ha passet tillgängligt Pass Giltigt pass är fortfarande den bästa legitimationen. Ha passet tillgängligt i ditt handbagage. Visum Visum behövs inte för svenska medborgare på någon av våra resor. Det kan krävas visum i vissa

Läs mer

Föreningen Totalskidskolan

Föreningen Totalskidskolan Föreningen Totalskidskolan Gästinformation 2012/2013 26 år av skidglädje! www.totalskidskolan.se Stöd föreningen Totalskidskolan - bli medlem! Totalskidskolan är en ideell förening grundad 1987. Vi jobbar

Läs mer

Särskilda resevillkor

Särskilda resevillkor - 1 - Särskilda resevillkor 1. Avtalet Det är av yttersta vikt att resenären tar del av de allmänna och särskilda resevillkoren. Dessa reglerar, tillsammans med de upplysningar som finns på Destination

Läs mer

Prislista Gäl er från 5 april 2013 1

Prislista Gäl er från 5 april 2013 1 Prislista Gäller från 5 april 2013 1 Äntligen nytt biljettsystem 2013 Du som brukar betala kontant eller köpa mobilbiljett kan göra det även i fortsättningen. Åker du med något av våra busskort så måste

Läs mer

Föreningen Totalskidskolan

Föreningen Totalskidskolan Föreningen Totalskidskolan Gästinformation 2011/2012 25 år av skidglädje! www.totalskidskolan.se Stöd föreningen Totalskidskolan - bli medlem! Totalskidskolan är en ideell förening och under säsongen fyller

Läs mer

Res med Assistansbolaget till Teneriffa 20 oktober 2013! Koppla av i värmen med möjlighet till bad, träning och strandliv varje dag.

Res med Assistansbolaget till Teneriffa 20 oktober 2013! Koppla av i värmen med möjlighet till bad, träning och strandliv varje dag. Res med Assistansbolaget till Teneriffa 20 oktober 2013! Koppla av i värmen med möjlighet till bad, träning och strandliv varje dag. Rehabanläggningen Mar y Sol, Los Cristianos Hej! Två år i rad har vi

Läs mer

Handbok. 2003-10-30 Sidan 1

Handbok. 2003-10-30 Sidan 1 Handbok 2003-10-30 Sidan 1 Flyget är bara halva resan Varje år genomför vi i Sverige nära 20 miljoner flygresor. Vi reser in- och utrikes. Bakom dessa resor finns ofta månader av planering och förberedelser,

Läs mer

I Emigranternas Fotspår 2015

I Emigranternas Fotspår 2015 I Emigranternas Fotspår 2015 2015-06-22 (11 dagar) DELSTATER: MINNESOTA Våra tankar om resan Nu är vi inne på vårt SEXTONDE år som researrangör. Vi har arrangerat över 30 resor och kört mer än 10 000 mil

Läs mer

Resor med buss eller tåg i Västmanland

Resor med buss eller tåg i Västmanland Resor med buss eller tåg i Västmanland Här kan du läsa hur du ska göra när du vill resa med buss och tåg i Västmanland Bolaget du reser med heter VL. Du får veta var du kan köpa biljetter och hur du gör

Läs mer

SMYRIL LINE 2012 -DANMARK - FÄRÖARNA - ISLAND-

SMYRIL LINE 2012 -DANMARK - FÄRÖARNA - ISLAND- SMYRIL LINE 2012 -DANMARK - FÄRÖARNA - ISLAND- Färöarna! Island! - känn historiens vingslag! Det finns platser på jorden som inte går att beskriva, eller där beskrivningen inte är tillräcklig. Platser

Läs mer

Planerings- och checklista för. VårSOM möten. Upprättad 2014-02-24 Kompletterad 2014-09-19

Planerings- och checklista för. VårSOM möten. Upprättad 2014-02-24 Kompletterad 2014-09-19 Planerings- och checklista för VårSOM möten Upprättad 2014-02-24 Kompletterad 2014-09-19 1 Innehåll: Inledning 3 Programidé 4 Organisationskommitté. 5 Konferenslokaler/kontrakt...... 6 Tidpunkt för mötet.

Läs mer

Välkommen till Vi Ungas rixläger på ÅH! 28 juli - 1 augusti

Välkommen till Vi Ungas rixläger på ÅH! 28 juli - 1 augusti Välkommen till Vi Ungas rixläger på ÅH! 28 juli - 1 augusti Hälsningar från arrangörsgruppen Att få ha privilegiet att arrangera ett sådant stort arrangemang som Rix13 på den allra bästa platsen i Sverige

Läs mer

norrtag.se Narvik Kiruna Luleå Lycksele Trondheim Vännäs C Umeå Östersund Örnsköldsvik Sundsvall Stockholm

norrtag.se Narvik Kiruna Luleå Lycksele Trondheim Vännäs C Umeå Östersund Örnsköldsvik Sundsvall Stockholm ÅR TRAFIKSTART 2011 Information om kommande tågtrafik i Norrland Narvik Kiruna Luleå Trondheim Lycksele Östersund Vännäs C Umeå Örnsköldsvik Sundsvall Stockholm norrtag.se 2 sförsöket Ett 10-årigt utvecklingsprojekt

Läs mer

UPPLEV SOMMAREN I THE BIG APPLE. Official logo: full palette: 286 blue 7406 yellow. 2597 purple 7467 turquoise. Atnernate versions: PMS 7467/PMS 7406

UPPLEV SOMMAREN I THE BIG APPLE. Official logo: full palette: 286 blue 7406 yellow. 2597 purple 7467 turquoise. Atnernate versions: PMS 7467/PMS 7406 UPPLEV SOMMAREN I THE BIG APPLE Official logo: full palette: New York Halvmarathon. 14-18 augusti. 286 blue 7406 yellow 2597 purple 7467 turquoise Atnernate versions: Upplev Big Apple Den pulserande, intensiva

Läs mer

Resa med Färdtjänsten

Resa med Färdtjänsten Resa med Färdtjänsten Juni 2010 Innehåll Beviljad färdtjänst... 3 Anpassning av kollektivtrafiken... 4 Närtrafiken... 6 Resa med Färdtjänsten... 8 Beställa resa... 9 Område... 12 Resan... 13 Avgifter...

Läs mer

Årets första nyhetsbrev februari 2014

Årets första nyhetsbrev februari 2014 Årets första nyhetsbrev februari 2014 Nu har olika aktiviteter startat upp igen efter julledighet och många har hunnit med årsmöten, där ni som lokal förening tagit beslut om färdplan för framtiden. Byten

Läs mer

RÄDDA VÄRLDEN SPARA DINA PENGAR!

RÄDDA VÄRLDEN SPARA DINA PENGAR! Joel Ström, Caroline Lindgren, Emilia Fagerberg, Dennis Berg, Julia Ärleskog, Daniel Holst, Josephine Jansson, Sebastian Moholm, Linus Blomqvist, Jonas Karlsson. Brinellgymnasiet nässjö klass Te08 RÄDDA

Läs mer

Resevillkor. Ansvar för resans utförande

Resevillkor. Ansvar för resans utförande Resevillkor Ansvar för resans utförande Travelpartner är endast en förmedlare av flygbiljetter, hotell, hyrbilar och kring arrangemang. Vi ansvarar inte för eventuella tidtabellsändringar, inställda flyg,

Läs mer

TCS New York City Marathon 2015

TCS New York City Marathon 2015 PRISLISTA 2015 TCS New York City Marathon 2015 Hej! Vi hoppas att allt är väl med dig. Vårt prospekt över årets resa till New York Marathon är nu klart och du finner detta bifogat. GARANTERAD STARTPLATS

Läs mer

Stora trädresan med Södra. till nordvästra USA 19-30 okt 2014

Stora trädresan med Södra. till nordvästra USA 19-30 okt 2014 Stora trädresan med Södra till nordvästra USA 19-30 okt 2014 Preliminärt program Söndag 19/10 Vi samlas på Kastrup eller Arlanda på förmiddagen för avresa med Iceland Air till Seattle via Island med ankomst

Läs mer

Veteran-VM i Sydamerika 2014

Veteran-VM i Sydamerika 2014 Per Nordahl ab Vinkelvägen 35A 262 61 Ängelholm per@pernordahlab.se Vattenfallet Cascata do Caracol vid Canela De fantastiska Iguaçufallen Veteran-VM i Sydamerika 2014 Här har du information och detaljer

Läs mer

Viktigt för dig som ska söka lägenhet

Viktigt för dig som ska söka lägenhet Viktigt för dig som ska söka lägenhet Boplats får en ny webbplats Samhällsinformation Välkommen till nya.boplats.se Har du undrat över dina möjligheter att få en viss lägenhet? Då är du inte ensam, men

Läs mer

Kalmar Länstrafik. Serviceresor. Om sjukresor, färdtjänst och riksfärdtjänst. En del av Landstinget i Kalmar län

Kalmar Länstrafik. Serviceresor. Om sjukresor, färdtjänst och riksfärdtjänst. En del av Landstinget i Kalmar län Kalmar Länstrafik Serviceresor Om sjukresor, färdtjänst och riksfärdtjänst En del av Landstinget i Kalmar län Inledning Sjukresor Färdtjänst Riksfärdtjänst Så här betalar du Hur du ansöker Kontaktuppgifter

Läs mer

Lägerbrev för Livat 2015

Lägerbrev för Livat 2015 Lägerbrev för Livat 2015 Hej! Detta är lägerbrevet för Livat 2015, här hoppas vi att ni hittar svaren på alla era frågor. Om ni har ytterligare frågor efter detta, kontakta oss gärna på kontakt@livat2015.se

Läs mer

Jul på Vättern 2009. från Jönköping och Motala. Jönköping. Motala. Nyhet! S/S Motala Express. M/S Nya Skärgården

Jul på Vättern 2009. från Jönköping och Motala. Jönköping. Motala. Nyhet! S/S Motala Express. M/S Nya Skärgården Jul på Vättern 2009 från Jönköping och Motala Nyhet! Fartygen byter hemmahamn under julbordssäsongen 2009 S/S Motala Express Jönköping M/S Nya Skärgården Motala Jul till sjöss - på Vättern Välkommen ombord!

Läs mer

Följande villkor reglerar avtalsförhållandet mellan Snowtrip och kund. Snowtrip är ett varumärke som ägs av Danski ApS (nämns som Snowtrip)

Följande villkor reglerar avtalsförhållandet mellan Snowtrip och kund. Snowtrip är ett varumärke som ägs av Danski ApS (nämns som Snowtrip) Följande villkor reglerar avtalsförhållandet mellan Snowtrip och kund. Snowtrip är ett varumärke som ägs av Danski ApS (nämns som Snowtrip) BOKNING & ANMÄLNINGSAVGIFT Depositionen är 750 kr per person

Läs mer

Traktamenten m.m. i byggbranschen

Traktamenten m.m. i byggbranschen Traktamenten m.m. i byggbranschen 2014 Den här broschyren vänder sig i första hand till dig som är arbets givare inom bygg- och anläggningsbranschen samt till arbets givare i liknande branscher, t.ex.

Läs mer