UNDRENSLAND Mexiko är ett vykortsskönt land, en serie

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "UNDRENSLAND Mexiko är ett vykortsskönt land, en serie"

Transkript

1

2 UNDRENSLAND Mexiko är ett vykortsskönt land, en serie sammanfogade bilder av naturscenerier, kosmopolitiska städer, koloniala skatter och arkeologiska platser. Varenda hörn av dess vidsträckta territorium erbjuder unika upplevelser som resenären samlar på sig vid varje resa. Även när man skulle kunna tro att man redan upptäckt allt vad landet har att erbjuda finner man alltid något nytt på sin resväg; receptet på en typisk rätt, ett nytt landskap eller en rutt som leder till undangömda byar. Resan genom Mexiko är full av överraskningar, även om det finns en röd tråd lokalbefolkningens passion för att hjälpa till: vänliga mestisansikten och spontana leenden som tar emot resenären likt en gammal vän, lika ivriga att dela med sig av sina traditioner som att visa upp de enastående turistattraktioner som dess hemland dess Mexiko erbjuder. Det är i ögonblick som dessa som magiken uppstår. Resenären blir hänförd av den slags förtrollning som oundvikligen får denne att ställa om kompassen och planera nästa rutt, återigen och varför inte? genom mexikanska land.

3

4

5 SOL OCH STRAND KULTUR ÄVENTYR OCH NATUR LYX I MEXIKO GASTRONOMI

6 SOL OCH STRAND

7 Mexikanska stränder är världsunika. Till stor del har det att göra med det varma klimatet så gott som året runt och dess lugna vatten i de viktigaste semesterorterna, liksom det stora utbudet av turisttjänster, vilket inkluderar hotell, strandklubbar och golfbanor, kombinerat med en förstklassig service. Hamnstaden Acapulco är en plats med gedigen tradition som samlar ett brett utbud av hotell och underhållningstjänster tillsammans med ett hektiskt nattliv. Turistutvecklingen är ostoppbar och varje år öppnas nya anläggningar, vilket gjort denna stranddestination till mexikanernas egen favorit. En annan stad som badar i Stilla havets vatten är Mazatlán, vilken kan stoltsera med en av landets längsta strandpromenader. Dess historiska centrum från 1800-talet är mycket väl bibehållet och erbjuder många restauranger, konstgallerier och butiker med konsthantverk. Denna hamnstad är också skådeplatsen för en av Mexikos mest traditionsfyllda karnevaler, vilken äger rum mellan februari och mars.

8 Flera topphotell och golfbanor har etablerat sig i Nuevo Vallarta, Puerto Vallarta och Punta Mita, vilket kontrasterar mot den mer bohemiska karaktären i de omgivande byarna, exempelvis Sayulita, Bucerías och San Blas, som i sin tur bjuder på idealiska stränder för surfing. Den karibiska kusten kan stoltsera med en blomstrande och internationellt erkänd turistinfrastruktur, vilket märks exempelvis i Cancún, Cozumel och på Mayarivieran. Förutom basutbudet för resenären finns exempelvis vattenparker, olika extremsportaktiviteter, guidade vandringar genom biosfärreservat som Sian Ka an, liksom besök på arkeologiska platser med havsutsikt, såsom Tulum. Oaxaca karaktäriseras av skönheten vid de nio bukterna i Huatulco och stränder som den i Puerto Escondido, vilken anses vara en av världens toppdestinationer för surfing. Los Cabos på halvön Baja California är en av världens bästa platser att utöva golf, med banor som är ritade av personligheter med världsrenommé, däribland Jack Nicklaus.

9 KULTUR

10 I MEXIKO FINNS 170 ARKEOLOGISKA PLATSER ÖPPNA FÖR ALLMÄNHETEN. Landet är uppbyggt av olika kulturer, vilka tillsammans skapar det nutida Mexiko; lika rikt på förcolumbisk historia som på sitt koloniala arv. Arkeologiska städer går att finna i hela Mexiko, som likt mäktiga ekon reflekterar prakten hos forntida kulturer, såsom: totonakerna, olmekerna, zapotekerna, mayafolket och aztekerna (de s.k. mexicas). Var och en ger en distinkt prägel till regionen där de var bosatta. I parkmuseet La Venta i Tabasco kan man avnjuta olmekernas kolossala stenhuvuden; i den så kallade Gudarnas stad, Teotihuacan, tornar de majestätiska pyramiderna tillägnade Månen och Solen upp sig. Palenque och Bonampak i Chiapas, liksom Uxmal och Ek Balam på Yucatán halvön, är antika mayastäder belägna i djungelns täta grönska, vilken bevarar skönheten hos dess friser och byggkonstruktioner med astronomisk precision; ett fundamentalt drag för mayafolket. Chichén Itzá är en av landets mest besökta arkeologiska platser och blev nyligen utnämnd till en av Världens Sju Nya Underverk. Utöver dess observatorium och karaktäristiska skulptur av Chac Mool är den ikoniska byggnaden slottet eller den s.k. Kukulkán- pyramiden, där man under vårdagsjämningen kan se skuggan av en orm som går nerför trappan; ett naturspektakel som gör stort intryck på resenären. DET KOLONIALA MEXIKO Spanjorernas ankomst på 1500-talet samt etableringen av olika religiösa ordnar, såsom franciskanerna och dominikanerna, kom att prägla städerna som grundades under kolonialtiden. Katedraler, kyrkor med altartavlor täckta av ett guldstoft och byggnader i neoklassisk- och barockarkitektur utmärker Guanajuato, San Miguel de Allende, Morelia, Zacatecas och Aguascalientes, vilket även var resultatet av en blomstrande gruvnäring. Många av dessa koloniala pärlor har en säregen identitet. Staden Guanajuato är hemvist för den årliga internationella festivalen Cervantino, vilken räknas till Latinamerikas viktigaste kulturevenemang, där det bästa av teater, dans och musik presenteras. Zacatecas är en annan kolonial stad som utmärker sig för den vackra katedralen i rosa sten och dess historiska centrum mot en fond av berget Cerro de la Bufa. Legenderna om förlorad kärlek, svek och gömda skatter har blivit odödliga genom folkloren som spirar hos poeter och de sagoberättare som varje natt följer med de traditionella musikgrupperna av studenter som spelar och sjunger längs de smala gränderna. I staden Oaxaca finns en kulturell rundtur kallad Andador de Macedonio Alcalá, vilket är en vandring väl värd att uppleva om man vill förlora sig i stadens dussintals gallerier med lokal konst, textilbutiker och koloniala byggnader. I närheten ligger den arkeologiska platsen Monte Albán, som vittnar om zapotekernas prakt.

11 DET MODERNA OCH KOSMOPOLITISKA MEXIKO Den metropolitiska atmosfären i huvudstaden har en alldeles speciell smak, då den är en smältdegel av alla kulturella och sociala manifestationer i dagens Mexiko. Det är också det bästa stället att ta del av dualismen mellan det förkoloniala och koloniala, vilket satt tydliga spår i arkitekturen. Vid Stora Torget Zócalo ligger den arkeologiska platsen Templo Mayor, vittnesbörd om aztekernas (mexicas) storhetstid samt den stora Tenochitlan, vilken kontrasterar mot de koloniala byggnaderna, exempelvis katedralen Metropolitana. Det räcker med att nämna att stadens historiska centrum alltsedan 2001 har genomgått en pånyttfödelse med återinförandet av offentliga platser och renoveringen av historiska byggnader, vilka sammanlagt beräknas uppgå till ca Några av dessa är Palatset för de sköna konsterna (Palacio de Bellas Artes), ett verk från Porfirio Díaz era (president under flera decennier runt förra sekelskiftet) och tillika landets viktigaste kulturbyggnad samt Nationalmuseet för konst (Museo Nacional de Arte), som är beläget vid torget Manuel Tolsá och hyser en stor samling mexikansk konst. Det finns också traditionella stadsdelar, som till exempel Coyoacán och San Ángel samt andra som utmärker sig, såsom Xochimilco, som också kallas Mexikos Venedig med sina kanaler och trädgårdar omringade av grönska, vilken man bäst avnjuter ombord på en färgglad trajinera, vilket betecknar de speciella lokala båtarna. Mexico City är en av storstäderna med flest antal museum i världen; många med verk från mexikanska konstnärer, såsom Frida Kahlo, Diego Rivera, Rufino Tamayo och Manuel Álvarez Bravo i sina samlingar. Ett besök på Etnografiska museet (Museo Nacional de Antropología), där de viktigaste precolumbianska konstföremålen finns att beskåda, är alltid väldigt belysande för resenären. Huvudstaden har också en intressant kulturell rörelse, bestående av en runda med gallerier i stadsdelarna Roma, Condesa och Polanco, vilket gör staden till en referenspunkt för modern konst. I MEXIKO FINNS NÄRA KULTURELLA CENTER, HUVUDSAKLIGEN KONCENTRERADE TILL PUEBLA, DISTRITO FEDERAL OCH OAXACA.

12 Paseo de la Reforma är idag en boulevard kantad av lyxhotell, börshuset (la Casa de Bolsa) och kontor för stora nationella och internationella firmor. Hjärtat utgörs av statyn Frihetsängeln (Ángel de la Independencia, det mest betydande monumentet över Mexikos självständighet). Längst denna imponerande boulevard utmärker sig även Torre Mayor, Mexico Citys högsta skyskrapa. I västra delarna av staden ligger Santa Fe, ett distrikt med lyxiga bostadsområden, köpcenter, stora affärskomplex som Calakmul och Torres Arcos, en skyskrapa som är känd som Byxan, och var Latinamerikas första intelligenta byggnad. Guadalajara och Monterrey, Mexikos två andra viktigaste städer, har format sina egna kulturella identiteter genom konst- och litteraturfestivaler samt gallerirundor med lokal konst. Delstaten Jaliscos huvudort, Guadalajara, har arkitektoniska juveler såsom Kulturinstitutet Cabañas, vars interiörer utmärks av José Clemente Orozcos muralmålningar. Stadsdelen Americana är ett område med art deco-arkitektur, där kontor, designbutiker och stadens mest chica barer och restauranter ligger. Guadalajara, är förutom sitt renommé som ursprung för musikgenren mariachi och tequilan, säte för den internationella bokmässan Feria Internacional del Libro; den viktigaste förlagsträffen i spansktalande Amerika, vilken för samman branschfolk och är öppen för allmänheten. Den administrativa huvudorten i Nuevo León, Monterrey, å sin sida, utmärker sig för anläggningar som Moderna Museet i Monterrey (Museo de Arte Contemporáneo de Monterrey), som ställer ut intressanta verk av lokala konstnärer. Dess ikon är torget Macroplaza, som omgärdas av delstatsregeringens palats (Palacio de Gobierno), katedralen Metropolitana och monumentet Faro de Comercio. En av de största turistattraktionerna är Paseo Santa Lucía, en 2,5 kilometer lång kanal som sträcker sig från torget Explanada de los Héroes till parken Fundidora, och som man kan upptäcka från någon av de mysiga båtar som erbjuder en panoramautsikt. LEVANDE KULTUR Kulturskillnaderna i Mexiko manifesteras också vid de många populära högtiderna och i de färgstarka traditionerna och sedvänjorna, varav somliga är världsunika. Ett exempel är De Dödas Dag (Día de Muertos) som firas i hela landet, men som har en särskild symbolik runt sjön Pátzcuaro och dess ö Janitzio, i delstaten Michoacán. Den andra november högtidlighålls minnet av de avlidna: hela familjer håller en hel natts vaka på kyrkogården och bjuder sina nära och kära på favoriträtterna från jordelivet. Med sin speciella atmosfär av alla tända stearinljus och den orange färgen från blommorna cempasúchil, har denna högtid blivit utnämnd till immateriellt kulturarv av Unesco. Andra kulturtraditioner med denna utmärkelse är sången från 120 purépechasamhällen, vilken är känd som pirekua, tolkad på Tarasca-högplatån, och vid den traditionella högtiden av parachico-dansare, som härstammar från Chiapa de Corzo och under januari månad för samman över 6,000 dansare. En annan tradition som vunnit erkännande av Unesco som kulturarv, är den rituella ceremonin Papantlaflygarnas dans (Voladores de Papantla) i Veracruz samt traditionerna som hålls vid liv av invånarna i den heliga dalen Otomí-Chichimeca i bergsmassivet Sierra Gordai delstaten Querétaro.

13 ÄVENTYR OCH NATUR

14 MEXIKO HAR EN AV VÄRLDENS STÖRSTA BIOLOGISKA MÅNGFALDER: DEN FJÄRDE, EFTER INDONESIEN, BRASILIEN OCH COLOMBIA

15 Öknar, mangrove, kanjoner, inaktiva vulkaner, regnskog och havsreserverat bildar tillsammans Mexikos naturkalejdoskop. Den stora biologiska mångfalden inbjuder resenären till en bredd av aktiviteter inom ekoturism och extremsport med en förstklassig infrastruktur för turism. Några av naturskådeplatserna är belägna nära de stora metropolerna, exempelvis Nationalparken Lagunas de Zempoala, en timme från Mexico City, Nationalparken El Chico i Pachuca i delstaten Hidalgo och grottorna Grutas de la Estrella i delstaten México. På dessa platser kan resenären campa, cykla nerför bergsväggar,klättra i berg, utforska grottor och bergsvandra. I norra delarna av landet dominerar ökenlandskapen, såsom i biosfärreservatet El Pinacate i delstaten Sonora eller i området El Silencio i delstaten Durango, där man kan bekanta sig med den endemiska floran och faunan. Naturscenerier som Barrancas del Cobre ("Kopparkanjonen") i Chihuahua får man avnjuta ombord på tåget Tren Chepe, vilket gör flera turiststopp som bland annat möjliggör att stanna hos tarahumarafolket, en ursprungsbefolkning bosatt i denna delstat. Under november besöks Michoacáns oyameloch tallskogar av stora gyllene svärmar av monarkfjärilar. Man uppskattar att uppemot 200 miljoner exemplar av dessa fjärilar anländer från USA och Kanada. En lika färgsprakande vy går att avnjuta i Ría Celestún i Yucatán under hela året. På långt håll kan man där skönja en intensivt rosa färg som kommer från fjäderdräkten av de hundratals flamencos som samlas i detta reservat. Vid guidade rundturer i båt genom mangroveskogar kan man också få syn på pelikaner, andfågeln buffelhuvud och hägrar. Från december till april är Baja California Sur och dess marina vatten hemvist för gråvalen, särskilt vid orterna Guerrero Negro och San Ignacio. Det finns ett helt nätvärk av turistoperatörer som genomför utflykter för att resenären ska få bekanta sig med dessa däggdjur på nära håll. Äventyrsturism kan utövas i princip i hela landet. Floderna Pescados och Filobobos i delstaten Veracruz är favoriter för forsränning. Karaktäristiskt för området Media Luna i San Luis Potosí är de naturliga bassängerna, medan den som vill testa bungy jump den högsta i landet på 70 meter bör bege sig till ekoturismparken Cola de Caballo ( Hästsvansen ), en halvtimmes resa från staden Monterrey. Dykning utövas i Californiaviken (också känd som Cortés Hav), som är en av Mexikos viktigaste havsreservat, hemvist för närmare 40% av alla världens arter av havsdäggdjur. Vid ön Holbox, nära Quintana Roo, kan man simma med valhajar, medan ön Cozumel erbjuder en unik naturrikedom tack vare sitt korallrev, som är världens näst största. Delstaterna Oaxaca, Veracruz och Quintana Roo har utvecklat en samhällsbaserad turism, vilken erbjuder resenären guidade vandringar, att ta del av floran och faunan och lära känna användningen samt sederna hos de samhällen som anordnar aktiviteterna. Diverse ekologiska grupper, hotell och restauranger har också lanserat hållbara turistprodukter, samtidigt som de kontrollerar vatten- och energiförbrukningen och skapar planer för sop- och avfallshanteringen. Målet är att utveckla en mer ansvarstagande turism och samtidigt bevara omgivningens naturskönhet.

16 LYX I MEXIKO

17 MEXIKANSKA BOUTIQUEHOTELL OCH SPA HAR VUNNIT INTERNATIONELLT ERKÄNNANDE I ÅTSKILLIGA SPECIALISERADE TIDSKRIFTER. Golfbanor, resorter, gourmetrestauranter och spaanläggningar är delar av det breda utbud av lyxturism som Mexiko erbjuder. Det är huvudsakligen koncentrerat till stranddestinationer som Los Cabos och Mayarivieran, men även kolonialstäder som San Miguel de Allende, San Cristóbal de las Casas, Mérida och Pátzcuaro överaskar med sitt stora utbud inom förstaklassegmentet. I Cabo San Lucas och San José del Cabo ligger charmiga hotell med internationell prestige intill en rad 18-håls golfbanor de enda i Mexiko med både havs- och ökenutsikt. Längs denna turistrutt kan resenären finna restauranter som serverar lokala delikatesser som kan kombineras med ett urval viner från Baja California. Mayarivieran och Cancún utmärker sig för sina vackra femstjärniga hotell och andelslägenheter med utsikt mot det blå Karibiska havet. Playa del Carmen har en särskilt chic atmosfär, genom sitt breda utbud av boutiqueinkvarteringar, spaanläggningar med traditionella mayabehandlingar, lyxbutiker belägna på den så kallade Femte Avenyn (Quinta Avenida), liksom gourmetrestauranter som erbjuder lokala recept och exempel på fusionsköket. Byn Punta Mita på Nayarit Rivieran har blivit synonymt med överdåd, genom etableringen av högt ansedda hotell och landets bästa spa, erkända i specialiserade tidskrifter, där det erbjuds massage- och ansiktsbehandlingar, liksom terapeutiska bad. I Cuernavaca, Tepoztlán och Amatlán i delstaten Morelos finns ett brett utbud av charmiga hotell med moderna spaanläggningar, vilka kombinerar skönhetsbehandlingar med helande antika tekniker såsom temazcal. Staden Pátzcuaro i delstaten Michoacán karaktäriseras av sina värdshus med terrasser och spektakulär utsikt över sjön, vilka erbjuder resenären ett lugn och intimitet. För dem som söker enskildhet eller ska fira bröllop eller smekmånad finns det i delstaten Yucatán ett antal herrgårdar (haciendas) från 1800-talet som har restaurerats och fungerar som hotell och museum. Haciendas som exempelvis Temozón Sur, Santa Rosa och San José Cholul i Yucatán, liksom Uayamón i delstaten Campeche, erbjuder rymliga, romantiska rum och privata trädgårdar, såväl som restauranter som serverar typiska delikatesser från det lokala köket.

18 GASTRONOMI

19 Därtill finns de klassiska exemplen på det regionala köket, såsom limesoppan med kyckling sopa de lima, grisrätten cochinita pibil stekt under jord samt tortillarätterna panucho och papadzules. Den mexikanska receptsamlingen är omfattande och färgrik med en stor variationsrikedom, vilket år 2010 gav det mexikanska köket erkännande som immateriellt kulturarv av Unesco. Centralt för erkännandet som kulturarv var autenticiteten och de urgamla rötterna i gastronomin från delstaten Michoacán; en region som utmärker sig för rätter såsom soppan tarasca, fiskrätten tortitas de charal samt efterrätterna chongos zamoranos och capirotadas. Mathållningen från Michoacán stoltserar med kulinariska traditioner som bevarats från den förkoloniala tiden och som nedärvts från generation till generation muntligt. Den mexikanska gastronomin centreras kring triaden från åkerfälten (milpa) majs, bönor och chili för att definiera den nationella kulinariska essensen. Majs är huvudingrediens i tortillabröd, drycken atole, tamales (fylld majsdeg inslagen i majskolvsblad), soppan pozole och mängder av andra födoämnen. Chilipeppar är en oumbärlig ingrediens för tillagning av sky och såser som smaksätter kött och tacos. Och bönan utgör basföda i den mexikanska dieten, tack vare dess högnutritiva egenskaper. Karaktäristiskt för den mexikanska gastronomin är kombinationen av ingredienser, varav många härstammar från den Gamla Kontinenten (Europa). Resultatet blev ett mestiskök där varje region fått en särpräglad identitet. FRÅN EUROPA, ORIENTEN OCH KARIBIEN KOM NYA SMAKER KRYDDOR, RIS OCH VINER TILL DE FÖRKOLONIALA BORDEN FYLLDA AV CHOKLAD, BÖNOR, VANILJ OCH CHILIPEPPAR. FRÅN DENNA KOMBINATION AV INGREDIENSER UPPSTOD DAGENS UTSÖKTA MESTISKÖK. Från delstaten Jalisco kommer rätten de drunknade bröden tortas ahogadas, som är gjorda på kött i ett bad av stark sås, som man företrädelsevis avnjuter tillsammans med en ren tequila. Specialiteten från Nuevo León är grillad get (cabrito a las brasas) och typiskt från Guerrero är den gröna majssoppan pozole verde. I Oaxaca kan man avnjuta äggbrödet pan de yema, varm choklad gjord med en för ändamålet utformad trävisp samt den lokala bollformade osten, queso de bola, över en tlayuda (stort, tunt, grillat tortillabröd) med tasajo (styckat nötkött). Och i Veracruz och Chiapas bergstrakter odlas kaffe; en bergsrostning i klass med de allra bästa bönorna, som de från Costa Rica och Colombia. Yucatán är en av delstaterna med den största gastronomiska blandningen. Influenserna från mayakulturen (som fortfarande är tydlig tack vare de olika lokalsamhällena i regionen) har fört med sig mestisrätter som bönor med griskött eller poc-chuc, mucbil av kyckling och drycken xtbntún, som är en rom med blomsternektar. En av delstaterna med mest anrik kulinarisk tradition, där det också hålls en gastronomisk kongress, är Puebla. Läckerheter som de köttfärsfyllda chilifrukterna chiles en nogada, tortillarätten chalupa, sandwichen cemita och den fyllda majspannkakan molote har sitt ursprung i de gamla eldstäderna vid Pueblas kloster. En av de kanske mest komplexa rätterna i det mexikanska köket är mole, eftersom den kombinerar skilda ingredienser som choklad, olika chilisorter (ancho, mulato och pasilla), mandel, nötter, russin, kryddnejlika, kanel, sesamfrö och lök, vilket serveras över kycklingbitar. Det finns en stor variation på mole: röd, grön, pipián (med solroskärnor), mancha manteles ( smutsar ned bordsdukar ), bland annat. Oaxaca och Puebla är platserna som serverar denna delikatess; en njutning för resenären som insett att för den fulländade rundresan måste magen vara mätt och belåten. I regionen Coatepec i delstaten Veracruz organiseras guidade rundturer för att bekanta sig med odlingen och sådden av organiska kaffebönor. I delstaten Jalisco produceras en tequila som är produkt av blå obesprutad agave. Den ananasliknande delen av plantan, piñas, kokas sakta i stenugnar; endast hjärtat används för att utvinna nektaren och fermenteringen genomförs med naturlig jäst. Slutligen utförs en process med trippel destillation.

20

21

Mexico. Guidad Rundresa Max. 6 resenärer. www.vespucci-tours.com

Mexico. Guidad Rundresa Max. 6 resenärer. www.vespucci-tours.com Mexico Guidad Rundresa Max. 6 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - M e x i k o Kulturrundresa på halvön Yuacatan i Mexiko - Guidad Resa Upptäcka pittoreska koloniala städer, ett fascinerande

Läs mer

M e x i c o - M a y a T r a i l

M e x i c o - M a y a T r a i l Uppleva den fascinerande Maya kulturen under vår 10-dagars-rundresa längs ett spektakulärt landskap och pittoreska koliniala städer. Utforska den typiska mexikanska atmosfären och ha en avkopplande vistelse

Läs mer

CLASSIC CUBA I (OBS: Logi EJ inkluderad)

CLASSIC CUBA I (OBS: Logi EJ inkluderad) CLASSIC CUBA I (OBS: Logi EJ inkluderad) HAVANNA DAG 1: Ankomst till Havanna. Busstransfer till hotellet. HAVANNA DAG 2: Sightseeing i de moderna delarna av huvudstaden, med bland annat Havannas universitet

Läs mer

KONSTHANTVERK I MAYAFOLKETS SPÅR En resa till Chiapas i södra Mexiko

KONSTHANTVERK I MAYAFOLKETS SPÅR En resa till Chiapas i södra Mexiko KONSTHANTVERK I MAYAFOLKETS SPÅR En resa till Chiapas i södra Mexiko Chiapas En resa i samarbete med Ekomujeres México Suecia och We Travel Resebyrå i Kungsbacka. (www.ekomujeres.com) (www.wetravel.nu)

Läs mer

Midsommarkryssning till Medelhavets pärlor med Harmony of the Seas

Midsommarkryssning till Medelhavets pärlor med Harmony of the Seas Club Eriks noga utvalda upplevelser Midsommarkryssning till Medelhavets pärlor med Harmony of the Seas Barcelona - Palma - Marseilles - Rom - Neapel Följ med på en kryssning i Medelhavet. Detta är de sju

Läs mer

MEXIKO - I MAYAFOLKETS SPÅR

MEXIKO - I MAYAFOLKETS SPÅR MEXIKO - I MAYAFOLKETS SPÅR De spännande mötenas resa; människor, konsthantverk och natur. 24 juli 4 augusti 2015 18 28 februari 2016 MEXIKO Chiapas Mexiko I mayafolkets spår är en resa till södra delen

Läs mer

Mexiko en rundresa med hästar, kultur, sol och bad! - besök på La Silla med Maria Gretzer 3 15 november

Mexiko en rundresa med hästar, kultur, sol och bad! - besök på La Silla med Maria Gretzer 3 15 november Mexiko en rundresa med hästar, kultur, sol och bad! - besök på La Silla med Maria Gretzer 3 15 november Mexiko är ett variationernas land, här kan man uppleva flera olika kulturer, många språk som inte

Läs mer

Andalusien. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com

Andalusien. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com Andalusien Guidad Rundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - A n d a l u s i e n Andalusien - Guidad Resa Upplev det kulturella och historiska arvet i Andalusien på vår 8-dagars

Läs mer

Båtuthyrning vid Dodekaneserna (Tolvöarna)

Båtuthyrning vid Dodekaneserna (Tolvöarna) Tolvöarna Båtuthyrning vid Dodekaneserna (Tolvöarna) Dodekaneserna, eller Tolvöarna som de också kallas, ligger utanför den västra delen av Egeiska havet, nära den turkiska kusten. Kos är en av skärgårdens

Läs mer

KONSTHANTVERK I MAYAFOLKETS SPÅR En resa till Chiapas i södra Mexiko. Programmet dag för dag

KONSTHANTVERK I MAYAFOLKETS SPÅR En resa till Chiapas i södra Mexiko. Programmet dag för dag KONSTHANTVERK I MAYAFOLKETS SPÅR En resa till Chiapas i södra Mexiko Programmet dag för dag 17 24 oktober 2014 MEXIKO Chiapas En resa i samarbete med Ekomujeres México Suecia (www.ekomujeres.com) Dag 1

Läs mer

Alsace & Bourgogne. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com

Alsace & Bourgogne. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com Alsace & Bourgogne Guidad Rundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - A l s a c e o c h B o u r g o g n e Alsace och Bourgogne - Guidad Rundresa Upptäck de pittoreska vinregionerna

Läs mer

COSTA BRAVA. Följ med till Spanien. - solfylld, sprudlande och spektakulär. Vi bjuder på flygresa och hotell i 3 nätter!

COSTA BRAVA. Följ med till Spanien. - solfylld, sprudlande och spektakulär. Vi bjuder på flygresa och hotell i 3 nätter! Följ med till Spanien - solfylld, sprudlande och spektakulär Det spanska köket Läckra tapas Sprudlande cava Spektakulär natur Surrealistisk konst Genial arkitektur COSTA BRAVA Vi bjuder på flygresa och

Läs mer

Östersjökryssning under en vecka ombord lyxkryssaren Serenade of the Seas

Östersjökryssning under en vecka ombord lyxkryssaren Serenade of the Seas Club Eriks noga utvalda upplevelser Östersjökryssning under en vecka ombord lyxkryssaren Serenade of the Seas Stockholm Helsingfors St. Petersburg Tallin - Riga Följ med oss under en härlig vecka ombord

Läs mer

Tjeckien. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com

Tjeckien. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com Tjeckien Guidad Rundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - T j e c k i e n Tjeckien - Guidad Resa Upplev arkitektoniska mästerverk från medeltida, renässans och barocktiden

Läs mer

Upptäck världen med GO Cruising

Upptäck världen med GO Cruising Upptäck världen med GO Cruising Välkommen till GO Cruising GO Cruising är specialiserade på kryssningar runt om i världen. Det finns otroligt många rederier och resmål att välja mellan och vi kan guida

Läs mer

KULTURRESA TILL SPANIENS INLAND

KULTURRESA TILL SPANIENS INLAND Viajar EXTREMADURA Svensk översättning resa KULTURRESA TILL SPANIENS INLAND Nu har du tillfälle att uppleva Spanien och dess inland pa ett nytt och annorlunda sätt. Vi erbjuder hög kvalitet, naturupplevelser,

Läs mer

Fantastiska Georgien. 12 dagars rundresa

Fantastiska Georgien. 12 dagars rundresa Ltd georgien Fantastiska Georgien 12 dagars rundresa Dag 1: avresa: Från Stockholm eller Köpenhamn. Dag 2: Tbilisi Tidigt på morgonen anländer vi till Georgien och huvudstaden Tbilisi. Vi möts på flygplatsen

Läs mer

RESTAURANG REKOMDENDATIONER I COMO!

RESTAURANG REKOMDENDATIONER I COMO! RESTAURANG REKOMDENDATIONER I COMO! Restaurang The Market Place The Market Place är en nyöppnad restaurang med en mysig och internationell atmosfär. Restaurangens rätter bygger på enkla råvaror och ingredienser

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL REPUBLIKEN MALTA

VÄLKOMMEN TILL REPUBLIKEN MALTA RESA MALTA VÄLKOMMEN TILL REPUBLIKEN MALTA Den vackra östaten Malta ligger i mellersta Medelhavet, mellan Libyen i söder och Italien i norr. Malta är Europas sydligaste stat och har drygt 400 000 invånare.

Läs mer

Toscana. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com

Toscana. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com Toscana Guidad Rundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - T o s c a n a Toscana - Guidad Resa Bli inspirerad av pittoreska byar, historiska städer och natursköna vingårdar på

Läs mer

Den kulturella mångfaldens Chiang Mai

Den kulturella mångfaldens Chiang Mai Den kulturella mångfaldens Chiang Mai Vacker natur, behagligt klimat och mångfacetterad kultur är en bra beskrivning av Chiang Mai. Som ett nav för flera forntida riken, har Chiang Mai varit ett centrum

Läs mer

Provence. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com

Provence. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com Provence Guidad Rundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - P r o v e n c e Provence - Guidad Rundresa Uppfyll din dröm om pittoreska lavendelfält, fantastiska vingårdar och

Läs mer

Costa Brava, Roses Llançà, 5 nätter 1(5) Vandra i Spanien. Costa Brava, 5 nätter Roses Llançà, 4 vandringsdagar

Costa Brava, Roses Llançà, 5 nätter 1(5) Vandra i Spanien. Costa Brava, 5 nätter Roses Llançà, 4 vandringsdagar Costa Brava, Roses Llançà, 5 nätter 1(5) Vandra i Spanien Costa Brava, 5 nätter Roses Llançà, 4 vandringsdagar Costa Brava bjuder på variationsrik vandring både längs kusten och lite längre inåt land.

Läs mer

Irland Guidad rundresa på svenska Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com

Irland Guidad rundresa på svenska Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com Irland Guidad rundresa på svenska Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - I r l a n d Guidad Rundresa Irland Upptäck Irlands unik kulturarv genom naturliga underverk och längs dramatiska

Läs mer

W A L L N E R S B U S S

W A L L N E R S B U S S W A L L N E R S B U S S ÖSTERSJÖKRYSSNING TALLINN - ST PETERSBURG - HELSINGFORS Dag 1 Avresa från Gävle/Sandviken 18:00 Färjan MS Princess Anastasia avgår från Stockholm mot Tallinn, St Petersburg och

Läs mer

Upplev atlantkustens pärlor

Upplev atlantkustens pärlor Resefakta Var: Marrakech, Oualidia, Essaouira, Agadir När: Året runt Längd: 7 nätter/8 dagar Visum krävs: Nej Pris från: 8795 SEK per person i delat dubbelrum. Enkelrumstillägg: fråga oss (Grupper: förmånliga

Läs mer

Where dreams come true Valhajsexpedition Juni 2013 Isla Mujeres, Mexico

Where dreams come true Valhajsexpedition Juni 2013 Isla Mujeres, Mexico Where dreams come true Valhajsexpedition Juni 2013 Isla Mujeres, Mexico Copyright note: All Photo by Heidi Connal Har du möte med valhaj högt upp på önskelistan? Kanske har du dykt på platser där man har

Läs mer

Smartbox - Lika roligt att ge som att få. 18 teman NU över 900 upplevelser!

Smartbox - Lika roligt att ge som att få. 18 teman NU över 900 upplevelser! Smartbox - Lika roligt att ge som att få 18 teman NU över 900 upplevelser! Smartbox produktutbud En skön dag Världens kök Kropp och själ Sport och aktivitet Golf Äventyr Spa och skönhet Härliga hotell

Läs mer

Altea Hills Sierra Altea Mascarat Läge läge läge...

Altea Hills Sierra Altea Mascarat Läge läge läge... Altea Hills Sierra Altea Mascarat Läge läge läge... välj mellan lägenheter, radhus och villor 1-4 sovrum från 147.000 euros panoramautsikt! mycket vackra lägen och fantastiska bostäder med spektakulära

Läs mer

Estland. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com

Estland. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com Estland Guidad Rundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - E s t l a n d Estland Intensiv - Guidad Rundresa Utforksa det kulturella och historiska arvet i Estland på vår 8-dagars

Läs mer

Postillion Hotel Haren-Groningen

Postillion Hotel Haren-Groningen Postillion Hotel Haren-Groningen Nära universitetsstaden Groningen, ligger Postillion Hotel Haren-Groningen. I Groningen kan ni besöka Martinikyrkans grå torn från 1400-talet, äta lunch på guldkontoret

Läs mer

RUTTFÖRSLAG FÖR EN VECKAS SEGLING NORR OCH SÖDER FRÅN SPLIT

RUTTFÖRSLAG FÖR EN VECKAS SEGLING NORR OCH SÖDER FRÅN SPLIT RUTTFÖRSLAG FÖR EN VECKAS SEGLING NORR OCH SÖDER FRÅN SPLIT 7 DAGAR SÖDER UT: Dag 1 - Trogir Vi rekommenderar er att segla norr ut er under första dag till staden Trogir. Trogir är en riktig pärla och

Läs mer

Programförslag. Gruppresa för 10 personer till Palma de Mallorca

Programförslag. Gruppresa för 10 personer till Palma de Mallorca Programförslag Gruppresa för 10 personer till Palma de Mallorca 2013 En vacker och sofistikerad pärla Palma De Mallorca Vackra Palma de Mallorca har under årtionden varit ett mycket populärt resmål. Som

Läs mer

Baltikum. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com

Baltikum. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com Baltikum Guidad Rundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - B a l t i k u m Baltikum - Guidad Rundresa Upplev det kulturella och historiska arvet i Lettland och Estland på vår

Läs mer

Kryssning i Centralamerika Mayakultur, strandparadis & regnskog

Kryssning i Centralamerika Mayakultur, strandparadis & regnskog Club Eriks noga utvalda upplevelser Kryssning i Centralamerika Mayakultur, strandparadis & regnskog Fort Lauderdale Grand Cayman Colombia Panama Costa Rica Cozumel Vi börjar resan i Fort Lauderdale, Florida

Läs mer

Kryssning från Venedig Rom med Dubrovnik & Adriatiska havet

Kryssning från Venedig Rom med Dubrovnik & Adriatiska havet Club Eriks noga utvalda upplevelser Kryssning från Venedig Rom med Dubrovnik & Adriatiska havet Venedig Dubrovnik Kotor Corfu Crutone Giardini Naxos Sorrento Rom Venedigs vindlande kanaler och romantiska

Läs mer

Skottland Guidad Kulturrundresa på svenska Max. 8 resenärer

Skottland Guidad Kulturrundresa på svenska Max. 8 resenärer Skottland Guidad Kulturrundresa på svenska Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - S k o t t l a n d Guidad Rundresa - Kulturrundresa Skottland - (max. 8 resenärer) Upplev de pittoreska

Läs mer

VACKRA PRAG. Vi bor fint och centralt, och har med oss svensktalande guide/reseledare under vistelsen.

VACKRA PRAG. Vi bor fint och centralt, och har med oss svensktalande guide/reseledare under vistelsen. VACKRA PRAG Följ med och upplev vackra Prag! Staden som bjuder på allt vi förväntar oss av en storstad i form av historia, kultur, restauranger och goda shoppingmöjligheter. Under våra dagar i Prag lär

Läs mer

Skottland Guidad Kulturrundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com

Skottland Guidad Kulturrundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com Skottland Guidad Kulturrundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - S k o t t l a n d Kulturrundresa Skottland - Guidad Resa Upplev de pittoreska högländerna med majestätiska

Läs mer

Kryssning i de norska fjordarna Upplev naturens färgsprakande skönhet

Kryssning i de norska fjordarna Upplev naturens färgsprakande skönhet Club Eriks noga utvalda upplevelser Kryssning i de norska fjordarna Upplev naturens färgsprakande skönhet Köpenhamn Stavanger Bergen Ålesund Geiranger Tillsammans upplever vi de magiska norska fjordarna.

Läs mer

Caribbean Tour -16. I samarbete med

Caribbean Tour -16. I samarbete med I samarbete med Caribbean Tour -16 Grattis! Ni har valt att lämna Sverige under årets i särklass tristaste månad, november. Ett dubbelt grattis för att ni har den goda smaken att välja soliga Karibien

Läs mer

Stora städer Ett äventyr Vi skräddarsyr Er resa

Stora städer Ett äventyr Vi skräddarsyr Er resa Stora städer Ett äventyr Vi skräddarsyr Er resa I denna folder hittar du några utvalda städer och hotell. Hotellubudet är enormt och vi presenterar här endast några få utvalda. På www.hotelreservation.se

Läs mer

Upplev Costa Rica med SN/Resecity 1 16 februari 2017!

Upplev Costa Rica med SN/Resecity 1 16 februari 2017! Upplev Costa Rica med SN/Resecity 1 16 februari 2017! Den perfekta kombinationen av djur- och naturupplevelser med både regnskog och strand i Costa Rica. Turen tar dig från huvudstaden San José till regnskogarna

Läs mer

KENTAURS LÄSARRESA DOMINIKANSKA REPUBLIKEN 1-8/3-2014

KENTAURS LÄSARRESA DOMINIKANSKA REPUBLIKEN 1-8/3-2014 KENTAURS LÄSARRESA DOMINIKANSKA REPUBLIKEN 1-8/3-2014 Alla ryttares och hästälskares dröm besannas på denna resa Galoppera i vattenbrynet omgiven av vita stränder och turkosa dyningar som rullar in. Detta

Läs mer

Konst- och kulturresa till Split & Dubrovnik sep 2017

Konst- och kulturresa till Split & Dubrovnik sep 2017 Följ med på en konst- och kulturresa till de vackra kustpärlorna i Kroatien Split och Dubrovnik! Kroatien lockar många besökare med sin slående vackra och skiftande natur mäktiga berg, kuperande landskap,

Läs mer

MEXIKANSKT. Aktivitetspaket. Disney

MEXIKANSKT. Aktivitetspaket. Disney MXIKANSKT Aktivitetspaket Kuriosa! VISST DU ATT? Mexikos 34:e president regerade landet i mindre än en timme innan han sa upp sig! Mexiko introducerade choklad, majs och chili till resten av världen! 1.

Läs mer

Costa del Sol 4 unika kustdelar alla med sin egen karaktär

Costa del Sol 4 unika kustdelar alla med sin egen karaktär Costa del Sol 4 unika kustdelar alla med sin egen karaktär Vi är specialiserade på bra lägen till bra priser! Välj mellan över 20.000 bostäder lägenheter villor radhus - fincor etvab fastigheter www.etvab.nu

Läs mer

Baltikum. Guidad Rundresa på svenska Max. 8 resenärer.

Baltikum. Guidad Rundresa på svenska Max. 8 resenärer. Baltikum Guidad Rundresa på svenska Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - B a l t i k u m Baltikum - Guidad Rundresa i Estland och Lettland (max. 8 resenärer) Upplev det kulturella

Läs mer

Sol & Bad Fort Myers. Sol & Bad Fort Myers. Resan i korthet USA

Sol & Bad Fort Myers. Sol & Bad Fort Myers. Resan i korthet USA Sol & Bad Fort Myers Sol & badsemester vid en av 's bästa stränder. Fort Myers på Floridas västkust är perfekt för en sol och badsemester. Klimatet är varmt och skönt året om, stranden är bland de bästa

Läs mer

MEXIKO - I MAYAFOLKETS SPÅR En resa med vävar och stygn, färger och havsglitter

MEXIKO - I MAYAFOLKETS SPÅR En resa med vävar och stygn, färger och havsglitter MEXIKO - I MAYAFOLKETS SPÅR En resa med vävar och stygn, färger och havsglitter Programmet dag för dag 7 17 april 2015 och 6 16 november 2015 MEXIKO En resa i samarbete med Ekomujeres México Suecia (www.ekomujeres.com)

Läs mer

Yoga och meditation i magiska miljöer

Yoga och meditation i magiska miljöer Yoga och meditation i magiska miljöer Meditation, styrka och inre frid yogans effekter tilltalar många och trenden har vuxit sig allt större de senaste åren. Tillsammans med Yogiakademin har momondo tagit

Läs mer

Hørby Færgekro ligger vackert vid vattnet omgiven av underbar natur.

Hørby Færgekro ligger vackert vid vattnet omgiven av underbar natur. Hotel Hørby Færgekro Hørby Færgekro ligger vackert vid vattnet omgiven av underbar natur. Hotellet erbjuder Hotel Hørby Færgekro erbjuder ett krouppehåll i vacker natur. Kroens restaurang serverar klassiska

Läs mer

Sri Lanka Tour 2016 med helpension

Sri Lanka Tour 2016 med helpension Sri Lanka Tour 2016 med helpension Dag 1 Negombo Efter vår ankomst åker vi till vårt hotell i Negombo som ligger ca 30 min med bil från flygplatsen. Vi bor nära havet så att vi kan koppla av lite efter

Läs mer

Kryssarklubbens eskader 14-21 september Kroatien2013

Kryssarklubbens eskader 14-21 september Kroatien2013 Kryssarklubbens eskader 14-21 september Kroatien2013 1 RESEFAKTA, FLYG OCH BÅTAR FLYG Vi kommer att flyga till Split med SAS morgonflyg från Göteborg och Stockholm. Utresa Göteborg Split Stockholm Split

Läs mer

FLORENS EN STAD ATT FÖRUNDRAS ÖVER

FLORENS EN STAD ATT FÖRUNDRAS ÖVER RESA FLORENS FLORENS EN STAD ATT FÖRUNDRAS ÖVER Florens är utan tvekan en av världens mest omtalade och lovsjungna Det är en svindlande känsla att upptäcka det övermått av sevärdheter städer. Staden är

Läs mer

Kryssning Greklands ö-värld 28 augusti 5 september 2016

Kryssning Greklands ö-värld 28 augusti 5 september 2016 Kryssning Greklands ö-värld 28 augusti 5 september 2016 Rederi: Royal Caribbean Cruise Line Fartyg: Jewel of the Seas Resrutt kryssning: 28/8 Rom (Civitavecchia), Italien 17:00 29/8 Till havs 30/8 Santorini,

Läs mer

Baltikum. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com

Baltikum. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com Baltikum Guidad Rundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - B a l t i k u m Baltikum - Guidad Rundresa Upplev det kulturella och historiska arvet i Lettland och Estland på vår

Läs mer

Baltikum. Guidad Rundresa på svenska Max. 8 resenärer.

Baltikum. Guidad Rundresa på svenska Max. 8 resenärer. Baltikum Guidad Rundresa på svenska Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - B a l t i k u m Baltikum - Guidad Rundresa i Estland och Lettland (max. 8 resenärer) Upplev det kulturella

Läs mer

Khanom en av de bäst bevarade hemligheterna i Thailand

Khanom en av de bäst bevarade hemligheterna i Thailand Khanom en av de bäst bevarade hemligheterna i Thailand Njut av den lugnande och vackra kuststaden Khanom som ännu inte blivit upptäckt som turistdestination. Staden är belägen i södra Thailand och är en

Läs mer

Club Eriks Sverigeresor Vi reser till Höga Kusten

Club Eriks Sverigeresor Vi reser till Höga Kusten Club Eriks noga utvalda upplevelser Club Eriks Sverigeresor Vi reser till Höga Kusten Höga kusten är ett unikt kustområde i Ångermanland som sedan istiden haft en landhöjning på 800 meter, vilket är världsunikt,

Läs mer

SPF 010 alltid på väg!

SPF 010 alltid på väg! 24/5-2/6 Det gemytliga och gästvänliga Tyrolen i Österrike Upplev den romantiska Tyrolen där de vackra dalgångarna slingrar sig fram mellan snöklädda alptoppar. Här njuter vi av Salzkammerguts bedårande

Läs mer

VACKRA ITALIEN OCH MILANO SLÅENDE VACKER ARKITEKTUR ETT FOTBOLLENS LAND

VACKRA ITALIEN OCH MILANO SLÅENDE VACKER ARKITEKTUR ETT FOTBOLLENS LAND RESA MILANO VACKRA ITALIEN OCH MILANO Italien är med sina 60,6 miljoner invånare det femte mest folkrika landet i Europa. Den näst största staden är Milano, belägen i Lombardiet. Ett vackert kullandskap

Läs mer

Kon-tiki Resor. Costa Rica

Kon-tiki Resor. Costa Rica Costa Rica Efter varje dag framgår i kursiv stil vilket hotell och vilka måltider som ingår i resans pris. Transfers, transporter och utflykter genomförs i internationella grupper, med engelsktalande guider

Läs mer

Kon-tiki resor. Påskön och Chile

Kon-tiki resor. Påskön och Chile Påskön och Chile Efter varje dag framgår vilka måltider samt vilket hotell som är inkluderade i resans pris. Transfers, transporter och utflykter sker i internationella grupper, med engelsktalande guider

Läs mer

Konst- och kulturresa Bilbao-San Sebastian 2011 Bilbao

Konst- och kulturresa Bilbao-San Sebastian 2011 Bilbao Sjukvårdens Konstförening i Helsingborg Konst- och kulturresa Bilbao-San Sebastian 2011 9 maj Kastrup-München 12.55-14.35 München-Bilbao 15.15-17.25 Busstransfer till hotellet och efter incheckning middag

Läs mer

Dröm läge på Ferragudos klippor in Ferragudo

Dröm läge på Ferragudos klippor in Ferragudo sida 1/5 sida 2/5 Villor & Gårdar 950.000 Konstruerad (år) 2001 område (län) Lagoa Tomtarea 1083 Stad Ferragudo Konstruktion område 222 sida 3/5 Det finns väldigt få villor i Ferragudo på vackra platser,

Läs mer

Vandring på Maria Island

Vandring på Maria Island Vandring på Maria Island Den tasmanska naturen är något helt speciellt och upplevs allra bäst på plats i någon av nationalparkerna. Önskar ni några avkopplande dagar omgivna av en natur i en klass för

Läs mer

Gastromic tours: Detta är en resa för alla sinnen och i synnerhet för smaken.

Gastromic tours: Detta är en resa för alla sinnen och i synnerhet för smaken. Gastromic tours: Vi erbjuder skräddasydda, exklusiva gastronomiresor till Baskien och Katalonien. Här är vår nästa gastromiresa till Baskien: Upplev vackra Baskien 15-18 september 2016 Detta är en resa

Läs mer

Hem Galleri. Turer Om Densils Travels. Med många års yrkeserfarenhet erbjuder Densil Fernando ett unikt utbud av turer och utflykter på Sri Lanka.

Hem Galleri. Turer Om Densils Travels. Med många års yrkeserfarenhet erbjuder Densil Fernando ett unikt utbud av turer och utflykter på Sri Lanka. Hem Galleri Turer Om Densils Travels Tjänster Kontakt Densils Travels Turer med fantastiska upplevelser på Sri Lanka Med många års yrkeserfarenhet erbjuder Densil Fernando ett unikt utbud av turer och

Läs mer

Banja Luka. Banja Luka är dessutom väldigt känd för sin gröna natur och många gästvänliga ställen att besöka.

Banja Luka. Banja Luka är dessutom väldigt känd för sin gröna natur och många gästvänliga ställen att besöka. Banja Luka Staden Banja Luka nämns för första gången år 1494, även fast området har varit bosatt sedan antiken, vilket innebär att det här är en stad med lång historia. Banja Luka befinner sig i norra

Läs mer

Dag 1 Isla Mujeres. Via buss 30 min tar vi oss till bussterminalen i centrum. Sandwich och dricka serveras på vägen

Dag 1 Isla Mujeres. Via buss 30 min tar vi oss till bussterminalen i centrum. Sandwich och dricka serveras på vägen Dag 1 Isla Mujeres Ankomst till Cancun Airport Via buss 30 min tar vi oss till bussterminalen i centrum. Sandwich och dricka serveras på vägen Därifrån åker vi kollektiv trafik 20 min ner till hamnen Puerto

Läs mer

Bali Jimbaran och Ubud

Bali Jimbaran och Ubud Bali Jimbaran och Ubud Resa till Bali som passar dig som vill ha en romantisk och privat upplevelse med 5 dagar sol och bad blandat med 5 dagar exotisk upplevelse i regnskogen. 2 fantastiska hotell, Kupu

Läs mer

SOMMAREN I HÄRNÖSAND

SOMMAREN I HÄRNÖSAND 2015 Text & bilder får användas fritt i samband med artiklar eller annan publicering om Härnösand SOMMAREN I HÄRNÖSAND Härnösand i Höga Kusten är en riktig sommarstad och ett populärt mål för både båtgäster

Läs mer

Kasinokampen. Trekamp, tvårätters middag, 1 glas öl/vin/alk., fri entré och garderob.

Kasinokampen. Trekamp, tvårätters middag, 1 glas öl/vin/alk., fri entré och garderob. Kasinokampen Trekamp och middag Satsa på en annorlunda och rolig kasinokväll med trekamp och en tvårättersmiddag. Utmana varandra i de vanligaste kasinospelen. Avsluta sedan kvällen med att fira vinnarna

Läs mer

I r l a n d - S ö d e r

I r l a n d - S ö d e r I r l a n d - S ö d e r Upplev historiska slott, fascinerande klosterstäder och charmiga fiskebyar längs ett pittoresk landskap och spektakulära kuster på vår 8-dagars rundresa i Irland. Fri entré till

Läs mer

Kuba färgstarka upplevelser under 13 dagar

Kuba färgstarka upplevelser under 13 dagar Kuba färgstarka upplevelser under 13 dagar November 2016 med Hagströms Safari AB En spännande rundresa som inkluderar många av Kubas sevärdheter. Under vistelsen på denna vackra ö upplever vi den fascinerande

Läs mer

Turkiet. Här finner du endast ett fåtal av alla hundratals vi har över hela Turkiet. Kontakta oss om du söker andra orter eller hotell.

Turkiet. Här finner du endast ett fåtal av alla hundratals vi har över hela Turkiet. Kontakta oss om du söker andra orter eller hotell. Turkiet Trots att det var först i slutet av åttiotalet som Turkiet på allvar klev in i semesterarrangörernas värld har landet verkligen lyckats etablera sig som ett av skandinavernas favoritresmål. Det

Läs mer

Kryssning i Amazonas. 6 Dagars expedition Munduruku!

Kryssning i Amazonas. 6 Dagars expedition Munduruku! Kryssning i Amazonas 6 Dagars expedition Munduruku! Det är ett oslagbart äventyr att på en flodkryssning upptäcka det mytomspunna och mystiska Amazonas! Amazonas är världens största regnskog, nära sex

Läs mer

KONFERENSRESA BERGAMO

KONFERENSRESA BERGAMO KONFERENSRESA BERGAMO UPPLEV VACKRA BERGAMO Den italienska staden Bergamo är en vacker stad belägen i utkanten av Alperna. Staden ligger i regionen Lombardien i norra Italien. Denna vackra stad är delad

Läs mer

Skottland Guidad Whisky-Rundresa på svenska Max. 8 resenärer

Skottland Guidad Whisky-Rundresa på svenska Max. 8 resenärer Skottland Guidad Whisky-Rundresa på svenska Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - S k o t t l a n d Guidad Rundresa - Whiskyrundresa Skottland - (max. 8 resenärer) Upptäck Skottlands

Läs mer

Programförslag Gruppresa Amsterdam. Tre nätter för grupper från 10 personer

Programförslag Gruppresa Amsterdam. Tre nätter för grupper från 10 personer Programförslag Gruppresa Amsterdam Tre nätter för grupper från 10 personer Varmt välkomna till Amsterdam! Upptäck Europas mest pittoreska huvudstad. De mysiga kanalerna och upplysta broarna, kantade av

Läs mer

Välkommen. Välkommen in i familjen Spendrups vinkök! Mia Spendrup, vd Loka Brunn och Grythyttans Gästgivaregård

Välkommen. Välkommen in i familjen Spendrups vinkök! Mia Spendrup, vd Loka Brunn och Grythyttans Gästgivaregård Välkommen Sedan 2014 ägs Grythyttans Gästgivaregård av familjen Spendrup. Vi vill att det ska vara lätt att ha det bra, så låt oss ta hand om dig och ditt sällskap. Det är det vi kan bäst. Vi hoppas att

Läs mer

Club Eriks sommarresor i Sverige Vi smakar på det bästa i Jämtland

Club Eriks sommarresor i Sverige Vi smakar på det bästa i Jämtland Club Eriks noga utvalda upplevelser Club Eriks sommarresor i Sverige Vi smakar på det bästa i Jämtland Under tre härliga sommardagar bjuds vi på det bästa Jämtland har att erbjuda gällande mat, dryck,

Läs mer

Vietnam & Kambodja LIGHT

Vietnam & Kambodja LIGHT Vietnam & Kambodja LIGHT 12 DAGAR HO CHI MINH CITY - SIEM REAP - SIHANOUKVILLE - PHNOM PENH NYHET! Upplev södra Vietnam och Kambodjas allra främsta sevärdheter. Vi inleder vår resa i spännande Ho Chi Minh

Läs mer

The Spirit of real Crete!!

The Spirit of real Crete!! The Spirit of real Crete!! Dag 1 Dag 2 Avgång från Malmö/sturup Airport den 26 maj-2016 kl. 16,40 med ankomst Chania flygplats kl. 20,55 Transfer till Sunny Bay Hotel, Kissamos på Västra Kreta för incheckning.

Läs mer

Bali Jimbaran och Ubud

Bali Jimbaran och Ubud Bali Jimbaran och Ubud Resa till Bali som passar dig som vill ha en romantisk och privat upplevelse med 5 dagar sol och bad blandat med 5 dagar exotisk upplevelse i regnskogen. 2 fantastiska hotell, Kupu

Läs mer

Till Havanna & Kubas kust Kryssning med Clipperfartyget Star Flyer

Till Havanna & Kubas kust Kryssning med Clipperfartyget Star Flyer Club Eriks noga utvalda upplevelser Till Havanna & Kubas kust Kryssning med Clipperfartyget Star Flyer Havanna Kubas sydkust Cayman Island Det är svårt att inte bli både nyfiken och fascinerad av den nästan

Läs mer

AKTIV VINTERRESA TILL SOLEN FÖR OSS VUXNA!

AKTIV VINTERRESA TILL SOLEN FÖR OSS VUXNA! AKTIV VINTERRESA TILL SOLEN FÖR OSS VUXNA! När vintermörkret har legat tungt över oss i månadsvis längtar både kropp och själ efter sol och rörelse! Då är en aktiv resa med oss till härliga Nerja på spanska

Läs mer

Villa Balea, Ciudad Quesada och Rojales

Villa Balea, Ciudad Quesada och Rojales Villa Balea, Ciudad Quesada och Rojales Villa Balea, i villastaden Ciudad Quesada, köptes av familjen Olsson för a= förverkliga drömmen a= ha en bostad i solen med egen trädgård och pool, bredvid en golbana

Läs mer

Mayanska jordbruksmetoderna

Mayanska jordbruksmetoderna Allmänt om Mayorna Mayalandet sträckte sig från sydöstra delen av Mexico till de allra västra delarna av Honduras. Området kan delas in i tre zoner. Enligt en forskning kom de första människorna som bosatte

Läs mer

KONFERENSRESA BERGAMO

KONFERENSRESA BERGAMO KONFERENSRESA BERGAMO UPPLEV VACKRA BERGAMO Den italienska staden Bergamo är en vacker stad belägen i utkanten av Alperna. Staden ligger i regionen Lombardien i norra Italien. Denna vackra stad är delad

Läs mer

Följ med bortom turistkomplexen och upplev Dominikanska Republiken! Preliminär reseperiod: 7-21 november 2015

Följ med bortom turistkomplexen och upplev Dominikanska Republiken! Preliminär reseperiod: 7-21 november 2015 Res med Plan! Följ med bortom turistkomplexen och upplev Dominikanska Republiken! 1 Preliminär reseperiod: 7-21 november 2015 Dags att återvända I november återvänder vi till Dominikanska Republiken, ett

Läs mer

2013 datum & priser. spanska kurser i latinamerika. Antigua (Guatemala) Guanajuato (Mexiko) Havanna (Kuba) Santo Domingo (Dominikanska republiken)

2013 datum & priser. spanska kurser i latinamerika. Antigua (Guatemala) Guanajuato (Mexiko) Havanna (Kuba) Santo Domingo (Dominikanska republiken) 12 Antigua (Guatemala) Guanajuato (Mexiko) Havanna (Kuba) Santo Domingo (Dominikanska republiken) Playa Jaco (Costa Rica) Quito (Ecuador) Cusco (Peru) Sucre (Bolivia) Santiago de Chile (Chile) Mendoza

Läs mer

E-mail Apache Patio Hot Peppers 69:-

E-mail Apache Patio Hot Peppers  69:- Du kan redan nu förhandsbeställa våra ekologiskt odlade plantor. Uppdragna från ekofrö i det natursköna Karlskoga, Värmland. Tillgången är starkt begränsad. Plantorna skickas per post så snart frostrisken

Läs mer

Preliminärt program för Peruresa 28 september 14 oktober Inkaresor och Winslow Travel 17 dagar

Preliminärt program för Peruresa 28 september 14 oktober Inkaresor och Winslow Travel 17 dagar Preliminärt program för Peruresa 28 september 14 oktober Inkaresor och Winslow Travel 17 dagar Dag 1, 28 september Från Sverige flyger vi till Amsterdam, och sedan vidare till Lima, huvudstaden i Peru,

Läs mer

T ILL DIG SOM SKA PÅ RUNDRESAN MYSTIK I MEXIKO Nu är det snart dags för dig att bege dig ut på nya, spännande äventyr. För att underlätta inför avresa

T ILL DIG SOM SKA PÅ RUNDRESAN MYSTIK I MEXIKO Nu är det snart dags för dig att bege dig ut på nya, spännande äventyr. För att underlätta inför avresa RundresaR MYSTIK I MEXIKO Praktisk avreseinformation T ILL DIG SOM SKA PÅ RUNDRESAN MYSTIK I MEXIKO Nu är det snart dags för dig att bege dig ut på nya, spännande äventyr. För att underlätta inför avresan

Läs mer

Snygg villa med imponerande utsikt, unik terrass och separat lägenhet in Monchique

Snygg villa med imponerande utsikt, unik terrass och separat lägenhet in Monchique sida 1/5 sida 2/5 Villor & Gårdar 750.000 Konstruerad (år) 1983 område (län) Tomtarea 2000 m² Stad Konstruktion område 437 m² sida 3/5 Precis ovanför den vackra Spa orten Caldas de har vi denna storslagna

Läs mer

KLASSRESAN SOL, HAV & VENTYR. 14 - i solen!

KLASSRESAN SOL, HAV & VENTYR. 14 - i solen! KLASSRESAN SOL, HAV & VENTYR 14 - i solen! 9A från Länna skola utanför Norrtälje En vecka i maj hade vi på Hostal San Miguel i Nerja besök av klass 9A från Länna skola utanför Norrtälje. De hade jobbat

Läs mer

Vinresa till Nerja. Kulinarisk vinresa till Andalusien i vinskördetiden, 17-24 september 2016

Vinresa till Nerja. Kulinarisk vinresa till Andalusien i vinskördetiden, 17-24 september 2016 Vinresa till Nerja Kulinarisk vinresa till Andalusien i vinskördetiden, 17-24 september 2016 Expertguide är den välkände Munskänken och sommelieren Sten Svenhage, vilket borgar för att våra upplevelser

Läs mer

METROPOLEN ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST

METROPOLEN ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST RESA TILL ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST Istanbul metropolen vid Bosporen är gräns och smältdegel på samma gång. Här tycks Europa möta Asien inför en slutgiltig kraftmätning. Öst mot väst. Ur denna

Läs mer