Känslan av världar som möts

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Känslan av världar som möts"

Transkript

1 Nya Renault ESPACE

2

3

4 Känslan av världar som möts Allt förändras med Nya Renault Espace. Dynamiska former och flytande linjer ramar in en robust design. Crossover-karaktären förstärker designen och gör den här unika bilen än mer elegant.

5

6

7 Plötsligt blir allt så tydligt Nya Renault Espace är känsla och design in i minsta detalj. Pure Vision LED-strålkastarna gör natten till din. Fälgarna och de kromade dekorlisterna förstärker de kraftfulla linjerna. Crossover-känslan är tydlig överallt. En större upplevelse NYA RENAULT ESPACE i din surfplatta

8

9

10 Upptäck den totala njutningen Invändigt för Nya Espace tankarna till en privatjet och väcker genast reslusten. Komforten hos de skålade stolarna, ljuset, de exklusiva materialen, den varma stämningen som samtidigt andas framtidstro och innovation. Uppmuntrar en vilja att nå längre, att alltid uppleva mer. En större upplevelse NYA RENAULT ESPACE i din surfplatta

11

12

13 Skapad för att väcka dina sinnen till liv Intensiv körglädje på dina villkor. Bakom ratten i cockpit har du full kontroll över alla funktioner. Du har alla viktiga reglage inom bekvämt räckhåll och med den nya surfplattan R-Link 2 och Multi-Sense * kan du personifiera både körupplevelse och inredningsstil precis som du vill. Design och teknik som kittlar dina sinnen. *Endast Zen dci 160 EDC

14

15 Upptäck det bästa med Espace Möjligheten att anpassa körupplevelsen, den avancerade tekniken, modulariteten: överallt nya sinnesintryck. Nya Renault Espace revolutionerar crossover-begreppet och utmanar gamla normer.

16 Låt känslorna visa vägen Nya Espace är utrustad med det exklusiva Multi- Sense -systemet* som ger dig friheten att välja precis hur din bil ska uppföra sig. Ibland kanske du känner för något sportigt, ibland för att bara koppla av. Låt humöret styra. All teknik som påverkar körupplevelsen går att anpassa. Hur vill du att chassit reagerar? Hur följsam ska bilen vara? Hur pigg? Hur kraftiga accelerationer vill du ha? Ljussättningen i kupén? Motorljudet? Hur ska stolarna kännas? Fem olika inställningar för fem unika körupplevelser. *Endast Zen dci 160 EDC En större upplevelse NYA RENAULT ESPACE i din surfplatta

17 Instrumentpanel. Både vilken information som visas och hur den visas varierar i de olika lägena. 2. Klimatanläggning. Ställ in temperaturen och spara energi i ekoläget. 3. Ljussättning i kupén*. Vilken färg har njutningen idag? Grön, blå, sepia, röd eller lila? 4. Stolar med massagefunktion*. I komfortläget kan du lyxa till det rejält och välja massage med rätt intensitet. 5. Adaptiva stötdämpare*. Tack vare de adaptiva stötdämparna anpassar sig nya Espace efter vägens profil, bilens dynamik och det körläge du har valt. 6. 4Control*. 4-hjulsstyrning för fem olika upplevelser: följsamheten och känslan i kurvorna anpassas efter det aktuella Multi-Sense -läget. 7. Rattmotstånd*. Bilen är utrustad med intelligent servostyrning. Rattmotståndet anpassas också efter det läge du har valt. 8. EDC-växellådans växlingsläge*. Välj hur breda växlingsintervall du vill ha för att få rätta känslan. 9. Motorrespons*. Nästan som om du hade satt dig i en annan bil. Motorns reaktionsförmåga när du accelererar varierar också beroende på vilket läge du har valt. 10. Motorljud*. Från tystast möjliga till respektingivande. I perfekt samklang med vald dynamik. *Tillval /Standard beroende på utrustningsnivå.

18 Välj Sport Sugen på snabba reaktioner och häftiga upplevelser? I Multi-Sense * sportläge kommer crossover-karaktären hos nya Espace verkligen till sin rätt. Genom att anpassa chassits och 4Control*-systemets reaktioner och ställa in de adaptiva stötdämparna gör den här inställningen att du och vägbanan smälter samman till ett. Förbättrad väghållning, servostyrning med lite mer motstånd och en mer reaktiv karaktär hos gaspedalen. Extrem följsamhet för en intensiv känsla i kurvorna. *Renault Multi Sense är standard på Zen dci 160 EDC. 4Control och de adaptiva stötdämparna fås som tillval.

19 Välj Komfort Använd Multi-Sense *-reglaget för att ställa in komfortläget och verkligen slappna av. Glid fram på vägen, njut av den följsamma servostyrningen och låt de adaptiva stötdämparna absorbera ojämnheterna i vägen. Avkopplande blå ljussättning i kupén och aktiv massagefunktion i sätet. Du lämnar bilen som en ny människa. *Renault Multi Sense är standard på Zen dci 160 EDC.

20 4Control Bli ett med vägen Nya Espace smälter samman med vägen. En exklusiv innovation från Renault: 4Control * med fyrhjulsstyrning innebär optimal följsamhet och manöverförmåga vid stadskörning tack vare hjulutslaget bak. Vid skiftande körförhållanden förbättras väghållningen genom att bilens reaktioner anpassas efter väggreppet och din körstil. För första gången kombineras nu 4Control med adaptiva stötdämpare som justerar fjädringen efter vägförhållande, bilens dynamik och valt Multi-Sense -läge. *Renault Multi Sense är standard på Zen dci 160 EDC. 4Control och de adaptiva stötdämparna fås som tillval.

21

22

23 Multimediafunktioner på en väl tilltagen skärm Upplev full kontroll och en körupplevelse som saknar motstycke. På den stora stående 8,7-tumsskärmen till surfplattan R-Link 2 kan du bläddra bland alla appar och funktioner i nya Renault Espace lika enkelt och smidigt som på surfplattan därhemma. Ett navigeringssystem med helt ny uppbyggnad. Ta kontrollen över Espace Inom bekvämt räckhåll framför dig sitter den upphängda konsolen med helt digitala instrument. Det är härifrån du styr din biltillvaro med den intuitiva pekskärmen. Funktionerna är uppdelade i intuitiva kategorier t.ex.: Bilen, där du kommer åt Multi-Sense, förarstödsystemen och modularitetsfunktionen One- Touch som styr fällning av baksätena, Navigering med kartor från TomTom, 3D-visning och TomTom Traffic* som ger dig information i realtid om aktuella trafikhändelser, Multimedia där du kan njuta av din favoritmusik, antingen på radio eller från externa mediaenheter, Telefoni med handsfree-funktion via Bluetooth. All teknik i Nya Espace är nära till hands och enkel att använda. Oändliga möjligheter till personifiering av din R-Link 2 Precis som på vilken surfplatta som helst kan du anpassa startsidan på din R-Link 2 med dina egna miniprogram och genvägar. Du kan skapa och spara upp till sex profiler där du väljer dina favoritinställningar för till exempel klimatanläggning och säten. R-Link 2 har dessutom internetuppkoppling* så att du kan komma åt alla appar och tjänster som Renault erbjuder i sin egna app-butik R-Link Store.. *För aktuella vilkor, vänligen kontakta din Renault-återförsäljare.

24 Ett helt nytt sätt att köra Nya Renault Espace förnyar allt, till och med sättet att köra bil. De integrerade förarstödsystemen i Nya Renault Espace består av lättanvänd teknik som underlättar din körning och gör den säkrare. Du får hjälp att hålla avståndet, att hålla dig kvar i ditt körfält, att anpassa hastigheten och att bromsa aktivt i en pressad situation. Ja, till och med att parkera blir en barnlek tack vare de olika hjälpmedlen. Massor av smarta funktioner där den allra senaste tekniken kommer till sin rätt. Trafikskyltsavläsning med fortkörningsvarning*. Systemet underlättar för dig att anpassa din körning och hålla koll på vad som gäller för tillfället. En framåtriktad kamera läser av vägskyltarna och skickar informationen vidare till färddatorns skärm som visar aktuell hastighetsgräns och varnar vid en hastighetsöverträdelse. *Tillval / Standard beroende på utrustningsnivå. Easy Park Assist (handsfreeparkering)*. Med Easy Park Assist behöver du inte tänka på att du sitter i en rejäl crossover när du ska fickparkera. Systemet mäter platsen och beräknar rätt angreppsvinklar för att tryggt parkera bilen i den uppmätta platsen. Lämna över kontrollen och låt Easy Park Assist göra jobbet.

25 Adaptiv farthållare*. Ibland är det lätt att hamna lite för nära bilen framför vilket kan äventyra säkerheten. Den adaptiva farthållaren justerar automatiskt farten så att du håller tillräckligt långt avstånd till fordonet framför. Motorvägskörning blir säkrare och bekvämare med detta system. Aktivt nödbromsningssystem (AEBS)*. Systemet känner av avståndet till fordonet framför och bromsar ner bilen automatiskt om risk för kollision uppstår för att undvika eller minimera skadorna. *Tillval / Standard beroende på utrustningsnivå.

26 Effektivitet som matchar njutningen Nya Renault Espace erbjuder alla motoregenskaper man kan förvänta sig av en bil i den här klassen: dynamik, körupplevelse och effektivitet. Twin Turbo-tekniken i kombination med dubbelkopplingsautomatväxellådan EDC innebär en helt ny prestandanivå samtidigt som både förbrukning och CO 2 -utsläpp hålls nere. Energy dci 160 EDC Full kontroll Energy dci 160 är utrustad med dubbla turboaggregat, Twin Turbo, vilket ger en pigg och följsam gång. Motor svarar direkt, oavsett varvtal, tack varetwin Turbo-tekniken som gör körningen extra effektiv. Körupplevelsen förbättras ytterligare av den sexväxlade EDC-automatlådan med dubbelkoppling som är både dynamisk och smidig. Den helt nya kombinationen av Energy dci 160-motorn, EDCautomatlåda och de olika Multi-Sense -körlägen innebär att du verkligen kan låta känslorna styra i Nya Espace. Välj den körupplevelse som passar bäst för stunden, utan att behöva bekymra dig om förhållandet mellan effekt och förbrukning. Energy dci 130 Körkomfort Energy dci 130 gör verkligen skäl för sitt namn. Den är perfekt för förare som vill spara in på bränslekostnaderna utan att på något vis behöva kompromissa med körglädjen. De låga utsläppen gör motorn klassledande och den sexväxlade manuella växellådan är anpassad för att säkerställa att varje droppe bränsle utnyttjas.

27 En större upplevelse NYA RENAULT ESPACE i din surfplatta

28 En perfekt organiserad resa One-Touch-modularitet. Valfrihet med en knapptryckning i Nya Espace. Du behöver knappt nudda knapparna på panelen i bagageutrymmet eller på pekskärmen för att sätena ska fällas ner, var för sig eller alla på en gång. På ett ögonblick har du förändrat utrymmet precis som du vill. När du fäller ner sätena försvinner de ner i golvet och skapar ett plant golv. Den cockpitliknande förarmiljön i Nya Espace innefattar en mittkonsol med ett stängt förvaringsutrymme som även är utrustad med USB-uttag, AUX-uttag och uttag för SDkort. Handskfacket har ersatts med den smarta kylda förvaringslådan Renault Easy Life som är lätt att komma åt även för föraren. Nya Renault Espace ger utrymme för att hålla snyggt.

29

30

31

32 CHROMO ZONE Lackfärger KREATIV WORKSHOP Interiör och utrustning OUMBÄRLIGA TILLBEHÖR Tillbehör för din livsstil TEKNISK DATA Motorer och mått STANDARDUTRUSTNING & TILLVAL Översikt DIMENSIONER Lastvolym

33 Chromo zone VIT «GLACIER» (S) VIT «NACRE» (M) BEIGE «DUNE» (M) BLÅ «CELESTE» (M) GRÅ «PLATINE» (M) BRUN «GLACÉ» (M) SVART «ÉTOILE» (M) GRÅ «CASSIOPÉE» (M) S: Solid lack M: Metallic

34 KREATIV WORKSHOP LIFE SÄKERHET 5 års nybilsgaranti (2 års obegränsad körsträcka / 3 år max km / 5 år max km) ABS-bromsar med elektronisk bromskraftfördelning (EBV) och panikbromsassistans (BAS) Bälteslarm på samtliga platser Däcktryckssensorer Elektroniskt antisladdsystem (ESC) m. antispinn (ASR) och elektronisk krängningsreduktion ISOFIX-fästen på andra radens samtliga sittplatser Krockkuddar fram förare & passagerare samt sidokrockkuddar (huvud / bröst) Nackstöd på samtliga sittplatser Sidokrockgardiner i taklinjen för huvudskydd, fram/bak Säkerhetsbälten fram, höjdjusterbara Trepunktsbälten på alla sittplatser KÖRNING Anpassningsbar hastighetsmätare med 7" TFT skärm Elektronisk parkeringsbroms Extended Grip, körprogramsväljare Farthållare / fartbegränsare Färddator Läderratt, justerbar i höjd och djupled Parkeringssensorer fram, bak och på sidorna Servostyrning, elektrisk progressiv Starthjälp i backe KOMFORT Elektriska fönsterhissar fram och bak Eluppvärmda framsäten Förarsäte med justerbart svankstöd Höjdjusterbart förar- och passagerarsäte Klimatanläggning, 2-zoner individuellt ställbara Makeup-speglar med belysning Nyckelkort med handsfree funktion EXTERIÖR 17" Aluminiumfälgar Aquila Däckreparationskit (utgår om tillval reservhjul görs) INTERIÖR 12V-uttag fram och bak 7 sittplatser, individuellt justerbara på andra raden Elektroniskt fällbara baksäten, fällning via pekskärmen eller panel i bagageutrymme Förvaringslåda Easy Life med belysning och kylning Mittkonsol med förvaringsfack Textilklädsel SIKT, STRÅLKASTARE Automatisk avbländbar innerbackspegel Bakruta, eluppvärmd C-Shape varselljus med LED-teknik Panoramavindruta Pure Vision LED strålkastare fram med skymningssensor Strålkastarrengöring Vindrutetorkare med regnsensor Ytterbackspeglar i blanksvart, elektriskt justerbara, uppvärmda samt infällbara med temperatursensor LJUD, MULTIMEDIA R-Link 2 infotainmentsystem: 8,7" adaptiv pekskärm, navigation med europakartor, radio Arkamys med DAB+, Bluetooth audiostreaming + telefoni, USB, AUX-in, rattreglage TILLVAL 3:e zon för klimatanläggning ställbar från baksätet Lastnät Metalliclack Nödreservhjul Solskyddspaket: Mörktonade sidorutor och bakruta samt solgardiner i bakdörrar Säkerhetspaket: Aktivt nödbromsningssystem (AEBS) samt avståndsvarning Vinterpaket: Eluppvärmd framruta samt eluppvärmda sidoplatser andra sätesraden* Visiosystem: Automatisk hel-/halvljus, filbytesvarning samt trafikskyltsavläsning med fortkörningsvarning* Värmedämpande vindruta * Endast i kombination med tillval Värmedämpande vindruta AQUILA

35 KREATIV WORKSHOP ZEN dci 130 (LIFE +) SÄKERHET KOMFORT EXTERIÖR INTERIÖR SIKT TILLVAL LAPIAZ

36 KREATIV WORKSHOP ZEN dci 160 EDC (ZEN dci 130 +) INTERIÖR KÖRNING PERSONIFIERING TILLVAL LAPIAZ

37

38

39 OUMBÄRLIGA TILLBEHÖR FÖRFINAD STIL Renault Espace med aluminiumfälgar Kubera. Elegantare och kaxigare. 2. Lättmetallfälg Kubera 20". Erbé grå med polerad framsida - Lätt och robust. 3. Måttanpassad bagagerumsmatta. En premiummatta med märke i nubuck som troget skyddar det stora bagageutrymmet i din Espace. 4. Lastkantsskydd i rostfritt stål. En snygg och diskret detalj som skyddar lastutrymmet i din bil

40 OUMBÄRLIGA TILLBEHÖR TILLVARON I BILEN Klädhängare på nackskyddet. Ett praktiskt tillbehör i kromfinish där du kan hänga upp ett plagg på framstolen så att det inte blir skrynkligt. 2. Lastnät för bagageutrymmet. Säkra din last under färden 3. Barnstol. Ett komplett utbud av säkra Renaultgodkända stolar. 4. DVD-spelare med två separata skärmar. Bärbar multimedia för en ännu bättre bilfärd

41 OUMBÄRLIGA TILLBEHÖR DIN FRITID Takbox från Renault. Snyggt, bekvämt och säkert. Finns i flera olika storlekar, för en utökad lastkapacitet som passar dina behov. 2. Takskenor i aluminium och skidhållare. Hållbara och säkra, lätta att sätta fast. Godkända i City Crash Test. 3. Bagagerumsuppdelare. Du får ett flexibelt och prydligt utrymme med utfällbar avdelare och upprullningsbar rem. Båda är flyttbara och sitter monterade på skenor. 4. Cykelhållare på dragkroken. Så att du ska kunna transportera hela familjens cyklar (2 4 stycken) säkert och smidigt. Flyttbar och ihopfällbar beroende på modell

42 Teknisk data MOTOR ENERGY dci 130 ENERGY dci 160 EDC Motortyp (insprutning/turbo) Fyrcylindrig turbo med variabel geometri Fyrcylindrig dubbelturbo Cylindervolym (cm 3 ) Cylinderdiameter x slaglängd (mm) 76 x 8 0,5 76 x 8 0,5 Antal cylindrar ventiler Bränsle Diesel Diesel Max. effekt (kw/hk) 96 (130) 118 (160) Max. vridmoment (Nm) Maximal effekt/varvtal (varv/min) Maximalt vridmoment vid varvtal (varv/min) Stop & Start/Energy Smart Management ja/ja ja/ja Kontroll oljebyte km/1 år km/2 år km/1 år km/2 år Kraftöverföring Kedja Kedja Efterbehandling Partikelfilter & LNT Partikelfilter & LNT Avgasreningsnorm Euro 6b Euro 6b VÄXELLÅDA Växellådstyp 6-växlad manuell växellåda 6-vxl automatlåda EDC med dubbelkoppling Antal växlar framåt 6 6 PRESTANDA Vmax (km/h) till 100 km/h i sekunder 10,7 9,9 FÖRBRUKNING OCH UTSLÄPP* Blandad körning, NEDC-cykel (l/100 km) 4,4 4,6 CO 2-utsläpp vid blandad körning (g/km) HJÄLPMEDEL FÖR ECO-KÖRNING Eco-läge Ja Ja Driving Eco 2 Ja Ja STYRNING Styrning Servo (elstyrd) Servo (elstyrd) Vänddiameter mellan två väggar (m) 12,4 12,4/11,6** Vänddiameter mellan trottoarkanter (m) 11,9 11,9/11,1** Vänddiameter vid 0,3 rattvarv (m) 47 47/27** Vänddiameter vid 1 rattvarv (m) 17 17/13** Antal rattvarv mellan ändlägen 2,8 2,8/2,4** VIKT Tjänstevikt (kg, utan tillval) Maxvikt för bromsat/obromsat släp (kg) 2 000/ /750 *Bränsleförbrukningen och CO2-utsläppen godkänns enligt en standardmetod. Metoden är densamma för alla tillverkare och gör det möjligt att jämföra bilar sinsemellan. Förbrukningen vid faktisk användning påverkas också av användningsförhållanden, utrustning och förarens körsätt. **Med tillval 4Control.

43 STANDARDUTRUSTNING & TILLVAL SÄKERHET OCH FÖRARSTÖDSYSTEM SÄKERHET ABS med panikbromsassistans Elektronisk parkeringsbroms Adaptiva förar- och passagerarkrockkuddar fram (passagerarkrockkudden kan kopplas ur) Sidokrockkuddar som skyddar bäcken/bröstkorg på förar- och passagerarplats fram Sidokrockgardiner i huvudhöjd både fram och bak Regn- och ljussensor (tänder halvljuset automatiskt, sätter igång och anpassar vindrutetorkarnas hastighet) AQS (Air Quality Sensor) Automatisk låsning av dörrar och luckor under körning Isofix-fästen på andra radens samtliga sittplatser Däckreparationskit (utgår om tillval reservhjul gör) Däcktrycksövervakningssystem Reservhjul Lastnät FÖRARSTÖDSYSTEM Parkeringssensorer fram, bak och på sidorna Farthållare/fartbegränsare Backkamera - * Säkerhetspaket: Aktivt nödbromsningssystem (AEBS) samt avståndsvarning Visiosystem: Automatisk hel-/halvljus, Filbytesvarning samt Trafikskyltsavläsning med fortkörningsvarning (endast m. tillval värmedämpande vindruta) Citypaket: Elektrisk baklucka samt handsfreeparkering med backkamera - - Cruisingpaket: Adaptiv farthållare samt head-up display - - KÖRNING Elektroniskt antisladdsystem ESP Starthjälp i backe Extended Grip, körprogramsväljare (avancerat antispinnsystem) ESM (Energy Smart Management) Färddator Elektrisk servostyrning Manuell växellåda med sex växlar - 6-växlad automatväxellåda med dubbelkoppling EDC - - Renault Multi-Sense : Körprogramsväljare för alla sinnen. Anpassa gasrespons, styrkänsla, växellåda, motorljud, instrumentpanel samt innerbelysning enligt de fyra förinställda körprogrammen eller skräddarsy din egen inställning - - 4Control-paket: 19 aluminiumfälgar Quartz, 4-hjulsstyrning samt adaptiva stötdämpare (länkade till Renault Multi-Sense ) - - Eco-driving (övervakning, poängsättning och körråd) DESIGN UTVÄNDIG DESIGN LED Pure Vision -strålkastare 17-tums lättmetallfälgar, Aquila tums lättmetallfälgar, Lapiaz - 19-tums lättmetallfälgar, Quartz med polerad framsida - - Svartlackerade kåpor till ytterbackspeglarna Metallic-lack INVÄNDIG DESIGN Instrumentpanel i Brun Foncé (HARM01) Instrumentpanel i Grå Lune (HARM02) - LIFE dci 130 ZEN dci 130 ZEN dci 160 EDC

44 STANDARDUTRUSTNING & TILLVAL LIFE dci 130 ZEN dci 130 ZEN dci 160 EDC Textilklädsel i Brun Foncé - - Textilklädsel med förstärkningspaneler i konstläder i Brun Foncé - Läderklädsel Riviera i Brun Foncé inkl. elektriskt justerbart passagerarsäte med massagefunktion - Personlig konsoldekor Dot Effect - - Personlig konsoldekor Hologram eller Silverwood - - Skyddande golvmatta fram och bak KOMFORT OCH MULTIMEDIA KOMFORT Panoramavindruta Elmanövrerad panoramataklucka med elstyrt solskyddstak sittplatser, individuellt justerbara på andra raden (Bakre raderna elektroniskt nedfällbara i golvet) Renault nyckelkort med handsfreefunktion Automatisk luftkonditionering med två zoner Automatisk luftkonditionering med tre zoner Ventilationsmunstycken i bakre delen av kupén Elektriska fönsterhissar fram och bak med pulsstyrning och klämskydd Makeup-speglar med belysning Självavbländande innerbackspegel med automatisk omställning för dag/natt Elektriska eluppvärmda ytterbackspeglar med temperaturgivare och elstyrd infällning - - Elektriska eluppvärmda ytterbackspeglar med minnesfunktion, temperaturgivare och elstyrd infällning - Solskyddspaket: Mörktonade sidorutor och bakruta samt solgardiner i bakdörrar Stämningsbelysning (Atmosphere light room) - Värmedämpande vindruta med UV-skydd SÄTEN Separata stolar andra sätesraden (skjutbara, med inställbara ryggstöd) Manuell förarstol med 6 inställningslägen och justerbart svankstöd. Manuell passagerarstol med 6 inställningslägen - - Elmanövrerad förarstol med massagefunktion, 6 inställningslägen och justerbart svankstöd. Manuell passagerarstol med 6 inställningslägen och justerbart svankstöd - Elmanövrerade förar- och passagerarsäten med massagefunktion, 6 inställningslägen och justerbart svankstöd. Endast i kombination med läderklädsel - Eluppvärmda framsäten Vinterpaket: Eluppvärmd framruta samt eluppvärmda sidoplatser andra sätesraden Läderratt som är inställbar i höjd- och djupled MULTIMEDIA Renault R-Link 2 infotainmentsystem: uppkopplat multimediasystem med 8,7-tums pekskärm, Bluetooth -anslutning, DAB-radio och MP3 Navigeringssystem TomTom med Europakartor Ljudsystem från Arkamys med 8 högtalare Surroundljudsystem från Bose med 12 högtalare och Active Noise Control - 12 V-uttag på rad 1, 2 och 3 USB-uttag och AUX-uttag på rad 1 och 2 SD-kortläsare rad 1 Videopaket: 2x 7" multimediaskärmar integrerade i nackstöden med stöd för DVD, USB och SD-kort - INREDNING One Touch-modularitet (baksätena fälls från en manöverpanel i bagageutrymmet eller via pekplattan Renault R-Link 2) Förvaringslåda Easy-Life med belysning och kylfunktion Svävande mittkonsol med förvaring - - Stolsfickor på stolsryggarna i rad 1 Förvaringsutrymmen under konsol och armstöd : standard : tillval - ej tillgänglig *: tillval endast i paket

45 Dimensioner BAGAGERUMSVOLYM (dm 3 ) Bagagerumsvolym VDA max. framskjutna säten, 3:e raden nedfälld 719 Bagagerumsvolym max. framskjutna säten, 3:e raden nedfälld 812 Bagagerumsvolym VDA sätena så långt bak det går, 3:e raden nedfälld 614 Bagagerumsvolym VDA, 3:e raden uppfälld 247 Max. volym VDA, med nedfällt baksäte (upp till taket) 2035 DIMENSIONER/MÅTT (mm) A Axelavstånd i obelastat tillstånd 2884 B Totallängd 4857 C Överhäng fram 1034 D Överhäng bak 939 E Spårvidd fram, 18-tumsfälgar 1630 F Spårvidd bak, 18-tumsfälgar 1621 Totalbredd/bredd utan/med backspeglar/ 1888/2128/ G infällbara bakspeglar 1914 H Höjd olastad 1677 H1 Höjd (olastad) med öppen baklucka 2106 J Inlastningshöjd bagageutrymme (olastad) 710 K Markfrigång 160 L Utrymme för knäna på rad M Kupébredd, armbågsutrymme fram 1549 M1 Kupébredd, armbågsutrymme bak 1543 N Kupébredd, axelbredd fram 1494 N1 Kupébredd, axelbredd bak 1480 Takhöjd bak vid 14 rygglutning, rad 1 P (framsäte) 906 P1 Takhöjd bak rad 2 vid 14 rygglutning (baksäte) 874 Y Lastöppningsbredd i överkant maxbredd Y1 Lastöppningsbredd i underkant 1140 Y2 Bredd mellan hjulhusen 1090 Z Lastöppningshöjd 800 Z1 Max. lastlängd (med nedfällt baksäte) 2020 Z2 Lastrumslängd bakom baksätena 1075 Z3 Höjd under hylla bak 460

46 RENAULT MYCKET MER ÄN BIL DU KÖR VI FINANSIERAR RENAULT BILLÅN Du har valt din Renault. Nu är det dags att välja finansiering. Det ska vara enkelt och tryggt att bli Renaultägare. Vi hjälper dig att hitta en lösning som passar din ekonomi. Kontantinsats på 20% av bilens pris är allt du behöver betala för att köra hem i din nya bil. Betala kontant eller använd din gamla bil som inbyte. Med ett billån kan du låna mellan kronor och 80% av bilens pris. På en ny bil kan du återbetala lånat belopp i upp till 7 år. INGA ÖVRIGA AVGIFTER Inga obehagliga överraskningar! Inga extrakostnader så som avi- eller uppläggningsavgifter tillkommer. RÄNTA Välj mellan fast och rörlig ränta. Med fast ränta kommer din kostnad att vara densamma under hela perioden. Väljer du rörlig ränta kan kostnaden gå upp och ner då den är kopplad till referensräntan Stibor 90 dagar. Du kan när som helst byta från rörlig till fast ränta. Ytterligare ett alternativ är rörlig ränta med räntetak, då kan räntan bli max 2% högre än den aktuella räntan vid bilköpet. RENAULT BILLEASING Med Renault Billeasing kan du få en bilfinansiering anpassad just efter ditt företags behov. Dra av 50% av momsen på leasinghyran. Du binder inte kapital, utan frigör investeringsresurser för annat i företaget. Enkelt att budgetera bilkostnaden. Dessutom får du förmånlig försäkring hos Renault Försäkring. RENAULT FÖRSÄKRING EN SKRÄDDARSYDD FÖRSÄKRING FÖR DIG SOM KÖR RENAULT Renault Försäkring försäkrar bara Renault, inga andra bilar. Det betyder att de är experter på din bil och extra noga med att den alltid hanteras på bästa sätt. De vet också att din Renault mår bäst av att slippa främmande reservdelar. Därför garanterar de att din bil alltid repareras med Renault Originaldelar, så att den fortsätter vara lika dynamisk, säker och fransk som den dag den lämnade fabriken. RENAULT SERVICE Att följa tillverkarens serviceintervaller är ett enkelt sätt att sköta din Renault. Att göra det på en auktoriserad Renaultverkstad, med Renaults originaldelar, ger dig både trygghet och garantier. Du vet att din Renaulttekniker utbildats på exakt den bilmodell du äger. Du vet att alla delar som monteras i din bil, vid service eller reparation, är perfekt anpassade för bästa funktion. Det kan gälla slitagedelar, oljor eller nya däck, allt är testat och godkänt redan innan det hamnar på din bil. Renault Relax innehåller allt du behöver för ett bekymmersfritt bilägande; Renault Billån utan avgifter, fri förtidslösen och möjlighet att välja rörlig ränta, räntetak eller fast ränta. Renault Försäkring som ger dig marknadens bästa försäkringsskydd och ett Volvokort med bra drivmedelsrabatt och kostnadsuppföljning via Min Sida på volvokort.com Fulltankad bil vid leverans Service i 3 år med fri lånebil Finansiering med Renault Billån inkl 3 mån låneskydd Renault Försäkring 15% rabatt och eget självriskkonto

47 RENAULTHANDLARNAS 7 KUNDLÖFTEN - KUNDLÖFTE 1: VI SVARAR PÅ DIN INTERNET- ELLER MAILFÖRFRÅGAN INOM 24 TIMMAR.* - KUNDLÖFTE 2: VI ERBJUDER DIG ATT PROVKÖRA EN BIL UR DEN MODELLSERIE DU HAR VALT, DIREKT ELLER SENAST INOM 2 ARBETSDAGAR.* - KUNDLÖFTE 3: VI HÅLLER DIG FORTLÖPANDE UPPDATERAD OM STATUS PÅ DIN BILBESTÄLLNING FRÅN ORDER TILL LEVERANS.* - KUNDLÖFTE 4: VI ÅTERLÄMNAR DIN BIL FRÅN SERVICE PÅ ÖVERENSKOMMEN TID ENLIGT ÖVERENSKOMMET PRIS.* - KUNDLÖFTE 5: VI STÅR FÖR KOSTNADEN OM NÅGON EJ ÖVERENSKOMMEN ÅTGÄRD UTFÖRTS PÅ DIN BIL.* - KUNDLÖFTE 6: VI ERBJUDER ALLA PERSONBILAR ETT ÅRS FRI VÄGASSISTANS NÄR DU UTFÖR DIN RENAULT ORIGINAL FULLSERVICE HOS OSS.* - KUNDLÖFTE 7: VI GER PRISGARANTI PÅ SERVICE MOT UPPVISANDE AV OFFERT FRÅN EN ICKE AUKTORISERAD VERKSTAD PÅ EN IDENTISK ÅTGÄRD.* * FÅ MER INFORMATION PÅ HOS DIN RENAULT-ÅTERFÖRSÄLJARE ELLER RENAULTS KUNDSERVICE

48 Bose Surround Ljudet av perfektion Du sitter mitt i musiken. Så känns det när du sätter igång det exklusiva Bose Surround-systemet i din Nya Renault Espace. 11 kraftfulla högtalare och en subwoofer i kombination med Centerpoint 2 -tekniken från Bose ger en optimal stereoinstallation som smälter diskret in. Det här surroundsystemet har skräddarsytts för Nya Espace och har lyckats komma ännu närmare den autentiska live-upplevelsen än någonsin. Tydliga och naturliga röster, en ljudbild som är både bred och exakt, med en välbalanserad, fyllig och klar ljudupplevelse för alla passagerare. Känslan är målet för varje resa. Bose Surround ljudsystem är tillval på Zen versionerna.

49

50

51 Nya Renault ESPACE make your time great En större upplevelse NYA RENAULT ESPACE i din surfplatta

52 Förläng upplevelsen med Nya Renault Espace: *5 års nybilsgaranti består av 3 års fabriksgaranti + 2 års förlängd garanti. Obegränsad körsträcka gäller de två första åren alternativt km på tre år alternativt km på fem år, vilket som inträffar först. Alla rimliga ansträngningar har gjorts för att innehållet i den här broschyren ska vara korrekt och aktuellt vid trycktillfälle. Bildmaterialet är internationellt och kan därför avvika från vad som säljs på svensk marknad. Dokumentet har skapats utifrån prototyper och modeller som används före lansering. Inom ramen för företagets kontinuerliga produktutveckling förbehåller RENAULT sig rätten att när som helst ändra specifikationer, bilar och tillbehör som beskrivs och avbildas här. RENAULTs återförsäljare meddelas om dessa ändringar så snart som möjligt. Beroende på försäljningsland kan versionerna variera, och viss utrustning kan vara otillgänglig (som standard, tillval eller tillbehör). Kontakta din lokala återförsäljare för den senaste informationen, och kontrollera fordonet hos Återförsäljare före köpet för att säkerställa att fordonets egenskaper, specifikationer, utrustning och tillbehör motsvarar dina förväntningar. På grund av begränsningar inom trycktekniken kan färgerna i den här broschyren avvika något från de verkliga färgerna på lack och klädsel i kupén. Enligt lagen om upphovsrätt är reproducering, oavsett form eller medel, av hela eller delar av denna publikation inte tillåten utan föregående skriftliga godkännande från RENAULT. Renault rekommenderar Printed in EC JXFCSE1502 MAJ RENAULT NORDIC AB, ESBOGATAN 12, KISTA, SVERIGE. En större upplevelse NYA RENAULT ESPACE i din surfplatta

Renault KADJAR Våga ta steget De läckra linjerna, den tuffa kylargrillen och de breda skuldrorna skvallrar om att Renault Kadjar är redo för det mesta. En stabil och sportig kompanjon som inspirerar

Läs mer

NYA RENAULT CLIO SPORT TOURER DRIVE THE CHANGE

NYA RENAULT CLIO SPORT TOURER DRIVE THE CHANGE NYA RENAULT CLIO SPORT TOURER DRIVE THE CHANGE LÄNGTANS ANATOMI NYA RENAULT CLIO SPORT TOURER HAR EN STARK PERSONLIGHET. DEN MODERNA DESIGNEN ÄR INSPIRERAD AV KLASSISKA "SHOOTING BRAKE"-LINJER SOM KOMBINERAR

Läs mer

Nya Dacia Sandero... Gjord bara för dig.

Nya Dacia Sandero... Gjord bara för dig. Nya Dacia Sandero Nya Dacia Sandero... Gjord bara för dig. Vad vill du få ut av din bil? En tilltalande design som står ut från mängden, en omsorgsfullt utformad interiör med många praktiska funktioner,

Läs mer

Ett riktigt proffs, precis som du.

Ett riktigt proffs, precis som du. Dacia Dokker Van Ett riktigt proffs, precis som du. Med optimal lastvolym, körkomfort och åtkomlighet har Dacia Dokker Van allt som behövs för att underlätta ditt arbete i vardagen. Här kryllar det av

Läs mer

Ett riktigt proffs, precis som du.

Ett riktigt proffs, precis som du. Dacia Dokker Van Ett riktigt proffs, precis som du. Med optimal lastvolym, körkomfort och åtkomlighet har Dacia Dokker Van allt som behövs för att underlätta ditt arbete i vardagen. Här kryllar det av

Läs mer

RENAULT LAGUNA COUPÉ

RENAULT LAGUNA COUPÉ RENAULT LAGUNA COUPÉ RENAULT LAGUNA COUPÉ SEDAN 111 ÅR DELAR VI EN VISION : FÖR ATT PASSA SAMTIDEN MÅSTE BILEN ALLTID VIDAREUTVECKLAS, VARA ETT ANSVARSFULLT ÅTAGANDE, EN KÄLLA TILL HÅLLBAR RÖRLIGHET FÖR

Läs mer

LEON TECHNOLOGY TO ENJOY

LEON TECHNOLOGY TO ENJOY LEON TECHNOLOGY TO ENJOY TEKNIK ATT NJUTA AV Med våra bilar slutar inte resan när man kommer fram till en destination. Det är bara början. Vi vill att våra bilar ska ge dig inspiration. Därför konstruerar

Läs mer

En maxad kombi som är redo för allt vad livet har att erbjuda.

En maxad kombi som är redo för allt vad livet har att erbjuda. Nya Dacia Logan MCV En maxad kombi som är redo för allt vad livet har att erbjuda. Ny design med moderna linjer, rymlig kupé och en rejäl känsla Nya Logan MCV har allt! Eftersom våra behov växlar mellan

Läs mer

SIMPLY CLEVER NYA ŠKODA SUPERB

SIMPLY CLEVER NYA ŠKODA SUPERB SIMPLY CLEVER NYA ŠKODA SUPERB Inledning 4 Exteriör design 6 Interiör design 16 Simply Clever 20 Teknologi 28 Säkerhet 34 Prestanda 40 Laurin & Klement 44 Individualisering 48 Tekniska data 74 EN BIL

Läs mer

N 1 APRIL 2014 VOLVOCARS.SE

N 1 APRIL 2014 VOLVOCARS.SE N 1 APRIL 2014 VOLVOCARS.SE HEJ DIN NYA BIL INUTI DIN BIL CHASSI SID 01 SID 04 SID 08 SID 10 SENSUS INTELLISAFE DRIVE-E INSCRIPTION SID 12 SID 14 SID 16 SID 18 UTTRYCK DIN PERSONLIGHET EN PERSONLIG INTERIÖR

Läs mer

2012/2013 TILLBEHÖRSKATALOG TRANSPORTBILAR

2012/2013 TILLBEHÖRSKATALOG TRANSPORTBILAR 2012/2013 TILLBEHÖRSKATALOG TRANSPORTBILAR drive the change ALLA TILLBEHÖR DU KAN DRÖMMA OM. NÄSTAN Renault är en av världens största biltillverkare och naturligtvis är tillbehörsprogrammet både omfattande

Läs mer

LEON ST ENJOYNEERING

LEON ST ENJOYNEERING LEON ST ENJOYNEERING NYA SEAT LEON ST Kombi LEV LIVET MED STIL Hela Leon-familjen har tagits fram utifrån devisen "teknik att njuta av". Modellen med fem dörrar lanserades först och innehåller den senaste

Läs mer

Verso perfekt för familjeäventyr.

Verso perfekt för familjeäventyr. Verso Verso perfekt för familjeäventyr. 2 Design Dynamisk design möter familjevänlig funktionalitet. Interiör Verso har ett kompakt yttre, men massor av rymd och utrymmen inuti. På bilden Verso Edition

Läs mer

Avensis. Design och teknik i framkant från Toyota.

Avensis. Design och teknik i framkant från Toyota. Avensis Avensis. Design och teknik i framkant från Toyota. 2 år Nybilsgaranti 3 Distinkt design Aerodynamiska linjer som andas medvetenhet för en tystare färd och en mer personlig framtoning. Optimal ägarglädje

Läs mer

16244.qxp_Layout 1 08/05/14 08:19 Page 1 NYA PEUGEOT 5008

16244.qxp_Layout 1 08/05/14 08:19 Page 1 NYA PEUGEOT 5008 NYA PEUGEOT 5008 UPPTÄCK INSPIRERAS DELA Livet är fyllt med speciella ögonblick och resor som för oss närmare varandra. Nya PEUGEOT 5008 är designad för att vara en källa till inspiration och för att

Läs mer

SIMPLY CLEVER NYA ŠKODA SUPERB

SIMPLY CLEVER NYA ŠKODA SUPERB SIMPLY CLEVER NYA ŠKODA SUPERB Du kommer att tillbringa ca. 3 år av ditt liv i en bil. Nya ŠKODA Superb. Oslagbar komfort. I våra tider är det är svårt att tänka sig ett liv utan resor. Även om din bil

Läs mer

Marknadens minsta värsting är tillbaka

Marknadens minsta värsting är tillbaka Marknadens minsta värsting är tillbaka Racinggenerna lever vidare i nya Peugeot 208 GTi Peugeot 508 RXH och Peugeot 3008 HY4 hybrider visar vägen till framtiden Premiär för Peugeot 2008, en världsvan crossover

Läs mer

Inledning Exteriör design Komfort och teknologi Prestanda Säkerhet Bagageutrymme Kombiversion Avantourversion Utrustning och Alternativ

Inledning Exteriör design Komfort och teknologi Prestanda Säkerhet Bagageutrymme Kombiversion Avantourversion Utrustning och Alternativ NISSAN PRIMASTAR SHIFT_ the way you move Everything we touch, we SHIFT_. Och vi förändrar allt till det bättre. Vi konstruerar våra transportbilar för att klara krävande uppgifter genom att hjälpa dig

Läs mer

N 1 APRIL 2014 VOLVOCARS.SE

N 1 APRIL 2014 VOLVOCARS.SE N 1 APRIL 2014 VOLVOCARS.SE HEJ DIN NYA BIL INUTI DIN BIL SENSUS SID 01 SID 04 SID 08 SID 12 INTELLISAFE DRIVE-E R-DESIGN VOLVO OCEAN RACE SID 14 SID 16 SID 18 SID 20 UTTRYCK DIN PERSONLIGHET EN PERSONLIG

Läs mer

SIMPLY CLEVER. ŠKODA Yeti

SIMPLY CLEVER. ŠKODA Yeti SIMPLY CLEVER ŠKODA Yeti Vyer du inte hittar på kartan. Dom små äventyren som börjar precis utanför dörren. Perfekt inne i shoppingens stadsdjungel. Hemligheten bakom Yetins distinkta design ligger

Läs mer

December 2013. Nya Golf Sportscombi

December 2013. Nya Golf Sportscombi December 2013 Nya Golf Sportscombi Klädslar STANDARDSTOL MED TYGKLÄDSEL S SPORTSTOL MED TYG-/ALCANTARAKLÄDSEL MASTERS T SPORTSTOL MED TYG-/ALCANTARAKLÄDSEL GT S PEPPER TITAN BLACK MEL STRIPE TITAN BLACK

Läs mer

ALHAMBRA ENJOYNEERING

ALHAMBRA ENJOYNEERING ALHAMBRA ENJOYNEERING När SEATs designer satt vid ritbordet var det familjen, livet på landet och solsemestrar som inspirerade. Att köra barnen till skolan, danslektioner och fotbollsträningar. Stormarknadernas

Läs mer

TEAMET MED ELVA MILJONER FANS.

TEAMET MED ELVA MILJONER FANS. OPEL astra-serien TEAMET MED ELVA MILJONER FANS. INNEHÅLL Funderar du på en Astra? Då är du i gott sällskap. Över elva miljoner kunder har redan fattat sitt beslut, vilket gör modellen oerhört framgångsrik

Läs mer

C - Klass sedan - och kombimodell

C - Klass sedan - och kombimodell C - Klass sedan - och kombimodell När det gäller körkultur, design och säkerhet är C - Klass en äkta Mercedes. Upplev den själv! Dr Dieter Zetsche Innehåll C - Klass 3 Dynamik 12 Effektivitet 14 Dieselmotorer

Läs mer

Sharan September 2012

Sharan September 2012 Sharan September 2012 Storheten sitter i detaljerna. Sharan är den perfekta följeslagaren för en aktiv livsstil förpackad i elegant design och full av innovationer. Här finns plats för den stora familjen,

Läs mer

Storheten sitter i detaljerna.

Storheten sitter i detaljerna. Juni 2013 Sharan Storheten sitter i detaljerna. Sharan är den perfekta följeslagaren för en aktiv livsstil förpackad i elegant design och full av innovationer. Här finns plats för den stora familjen, vännerna,

Läs mer

11393.qxp_PE0347_Partner VU 25/02/14 17:26 Page 2 ARTNER P

11393.qxp_PE0347_Partner VU 25/02/14 17:26 Page 2 ARTNER P PARTNER OSS PROFFS EMELLAN Peugeot Partner är med sin lastförmåga på upp till 4,1 m 3 *, sin stora flexibilitet och med nya bränslesnåla e-hdi-motorer den bästa tänkbara samarbetspartnern. Partner har

Läs mer

4 Interiör Golf Variant

4 Interiör Golf Variant Golf Variant 4 Interiör Golf Variant 10 Exteriör 12 Interiör 14 Säkerhet 18 Utrustningsalternativ 24 Miljö 26 Motorer och växellådor 30 Tillvalsutrustning 42 Färger 44 Klädslar 46 Kombinationer 50 Garantier

Läs mer

TEAMET MED ELVA MILJONER FANS.

TEAMET MED ELVA MILJONER FANS. OPEL astra TEAMET MED ELVA MILJONER FANS. INNEHÅLL Funderar du på en Astra? Då är du i gott sällskap. Över elva miljoner kunder har redan fattat sitt beslut, vilket gör modellen oerhört framgångsrik och

Läs mer

Toyota RAV4 har alltid valt sina egna vägar och de behöver inte vara asfalterade.

Toyota RAV4 har alltid valt sina egna vägar och de behöver inte vara asfalterade. RAV4 Toyota RAV4 har alltid valt sina egna vägar och de behöver inte vara asfalterade. RAV4 står för pålitlig fyrhjulsdrift i kombination med hög körkomfort och stilsäker design. Den är utvecklad för obegränsad

Läs mer