Modernt värmesystem för väggar, golv och tak.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Modernt värmesystem för väggar, golv och tak. www.m-therm.com"

Transkript

1 Modernt värmesystem för väggar, golv och tak. Member of:

2 Uppvärmning i väggen: Använd M-Therms 24 volt uppvärmning och få en hälsosam miljö som är ekonomisk, pålitlig, lätt att använda, flexibel och bekväm. M-Therm är mycket diskret och fösvinner för ögat enkelt in i gips, tapeter, färg och väggar. M-Therm möter de mest sofistikerade krav, design och principer i Modern Living. Trevlig känsla så man tror att solen strålar i vardagsrummet: Njut av naturligt frisk och strålande värme med M-Therm! Värmesystem: M-Therm erbjuder dig en helt ny typ av uppvärmning: extremt tunna värmekablar (bara en halv millimeter) placeras på väggen som en tapet, ledningen läggs i en sockel på golvet, och slutligen täcker man väggen med puts. Värmekablarna är helt dolda i väggen! Borta är de förut så skrymmande elementen. Välbefinnande och kvalité: På detta sätt deltar Du i en trevlig, naturlig och hälsosam värme. Som en följd av en högeffektiv uppvärmning av de olika materialen avger dessa en energi som omvandlas direkt till värme, utan någon förlust. Det är kvalité när den är som bäst! Detta värmesystem fick 1:a pris i INNOVATION av Saint-Gobain, Paris, 2009 (Kategori Boende). Komfort och hälsa i paketet: Precis som solstrålarna avger M-Therm värme på alla ytor och objekt i rummet. Det fungerar så här: Tänk Er att Ni är ute en kall vinterdag och Ni ställer Er först i skuggan, och sedan i solen. Värmen från solstrålarna blir omedelbar och känns mycket behaglig för huden, trots en kall temperatur i luften. Denna effekt bildas av solens infraröda strålar, något som M-Therm har efterskapat för att temperaturen i rummet ska kännas oföränderlig. Komforten i rummet blir på detta sätt bestående. Redan vid rumstemperaturer mellan 18 och 20 C, kommer man att känna en behaglig värme. Eftersom M-Therms 24 volts system inte förändrar luftfuktigheten och ingen statisk elektricitet bildas (som drar till sig dammpartiklar), uppnås positiva hälsoeffekter. I rummet skapas ett behagligt klimat att andas i, speciellt för dammallergiker. Tack vare M-Therms 24 voltssystem blir värmen så jämn att den täcker hela ytan av den uppvärmning som sker av väggar och föremål i rummet. Detta kommer i sin tur att förhindra uppkomsten av både mögel och bildande av kondensvatten i väggar och tak. Säkerhet och enkelhet: Det är lätt för hantverkare såsom målare, inredningsspecialister, murare etc, att på några timmar installera värmekablarna med minimalt av damm och smuts. Fördelen med denna installation är att du kan göra det själv. Det behövs alltså ingen behörig elektriker på grund av att det är en 24 volts installation. Kontakten med värmeregleringen införlivas direkt med befintligt eluttag. Samma gäller värmekablar som drivs med lågspänning 24 volt.

3 Värme i Tak: Driften av värmen i taket är den samma som för uppvärmningen i väggen. Takvärmen kan installeras när ledigt utrymme i väggar saknas. Installationen i taket eller på vinden är också mycket enkel och fungerar väldigt effektivt. Uppvärmning av tak passar överallt, särskilt på lutande ytor som t.e.x på vinden. Golvvärme: Tack vare en bygghöjd på endast 0,5 mm så är golvvärmen med M-Therm perfekt vid renovering av gamla byggnader, men även för design och inredning av nya vardagsrum, matsalar, sovrum, barnrum och hallar. Golvyttemperaturen kan värmas upp till max 28 grader Celsius. Golvvärme har blivit populärt i dag, särskilt med värmesystem som sprider värmen jämnt över golvet i rummet. Vårt golvvärmesystem kan jämföras med den traditionella metoden med vattenburen golvvärme, dock så sker uppvärmningen snabbare med M-Therm. Installation av vårt system är enklare och betydligt billigare. Du kan montera den senare, inte bara under uppbyggnaden, något som var praktiskt taget omöjligt när man installerade med den traditionella vattengolvvärmen. Supertunna golvvärmemattor möjliggör en enkel och billig installation vid nybyggnad eller vid renovering. Alla golvbeläggningar som anges av tillverkaren som "lämpliga för vattengolvvärme där värmegenomgångskoefficient är mindre än 0,17 m 2 K/W, är ställen som lätt kan tillämpas som ett avslut på ditt golvvärmesystem. För detta är de mest lämpliga material parkett eller laminat (flytande eller limmade), kork och linoleum. Ej lämplig för ljudisolering, beläggningar eller mattor som är ogenomträngliga för värme. Systemet levereras komplett och ordnade i en golvgivare som övervakar och ställer, när som helst, den högsta tillåtna temperaturen på golvet.

4 Det finns inget skönare och mer tilltalande än att gå på det varma klinkergolvet. Vi har lösningen för kalla fötter! Uppvärmning av golvplattor: Du kommer att känna av dynamiken och kraften direkt i golvvärmen i badrummet. Det finns inget skönare och mer tilltalande än att gå på det varma klinkergolvet. Vi har lösningen för kalla fötter! När du vill kan du exakt justera värmeplattorna eller hela rummet med en digital termostat, som driver en 7-dagars/24-timmars cykel med ett veckoprogram. Termostaten kan programmeras individuellt för varje rum i huset. Värmemattorna läggs direkt under plattorna, som överför värmen mycket effektivt och snabbt till alla rum i huset. Redan efter en kort stund kan du känna hur en behaglig värme sprider sig jämnt över plattorna i rummet. Tack vare den lilla monteringshöjden på 0,5 mm är montering av uppvärmningen också lämplig för renovering av äldre badrum. M-Therm limmas i golvet utan större ansträngning. Rum med dålig eller obefintlig golvisolering har en större värmeåtgång och en längre reaktionstid. I detta fall är det rekommenderat att isolera golvet först. Hög energieffektivitet och teknik för flera år framåt. Rekommenderad installation Du kommer att känna av dynamiken i kraften, direkt när M-Therm är installerat i ditt badrum!

5 Vårt system är särskilt miljövänligt på grund av sin höga energieffektivitet.energin är direkt omvandlad till värme. Energiförbrukningen Passivhus Mycket energieffektivt hus Energieffektivt hus Gammal byggnad (huset är dåligt isolerat) 15 kwh/m²/a 30 kwh/m²/a 40 kwh/m²/a kwh/m²/a 120 kwh/m²/a kwh/m²/a = årlig förbrukning av kilowattimmar per kvadratmeter av utrymmet Systemet är ännu mer effektivt tack vare en lättanvänd, digital termostat som kan programmeras efter användarens behov på ett bekvämt och ekonomiskt sätt. Detta skyddar inte bara miljön utan också din ficka. Att möta framtiden: Energieffektiviteten i detta system är mycket fördelaktigt för miljön. Energin i värmekablarna reagerar direkt och omvandlas till värme, utan förlust av värme och utan att producera CO 2. Värmemattorna som är placerade direkt bakom väggen, under golvet eller i taket möjliggör en mycket effektiv värme på väldigt kort tid, något som sparar både tid och pengar. M-Therm system är framtiden och är anpassad till morgondagens miljövänliga och energisnåla behov. Tekniken med M-Therms 24 volt är helt säker och tillåter placering av värmekablar direkt i vägg, tak eller golv, utan minsta risk. Värmesystemet fungerar absolut helt utan underhåll! Värmekapaciteten är oförändrad och obegränsad år efter år och minskar inte i kapacitet. Därför lämnar Vi 10 års garanti på värmegolvet och 5 år på styrtekniken. Komponenter av värmesystemet är olika värmekablar, controller, digitala termostater och golvgivare samt en uppsättning av kablar.

6 Användningen av värmesystem för M-Therm: Väl isolerade byggnader Modernisering av gamla byggnader Ombyggnad av vinden Ombyggnad av källare Uppehållsrum och badrum Kan användas på väggar, tak och golv beroende på behoven Som en fullständig eller kompletterande uppvärmning För att bekämpa mögel (vägguppvärmning) Fördelar med M-Therm uppvärmning: Alla värmesystem är SE-märkta (TÜV Rheinland, kansli Nr 0001 AN ) Alla M-Therms värmesystem (tak,väggar,golv) kan kombineras tillsammans Direkt värme utan lång väntetid vilket sparar pengar och energi Högsta komfort och uppvärmning med enskild digital styrning: Uppvärmning när det är nödvändigt vilket också ger stora besparingar! Hög energieffektivitet: Energin omvandlas direkt till värme, utan förlust Forskning har visat att våra system förbrukar upp till 50 % mindre energi än traditionella system Det finns inget utsläpp av CO 2 Säker, låg spännings teknik (24 volts) Kännbar uppvärmning tack vare dolda tunna värmekablar (0,5 mm) Värmesystemet kräver inget underhåll, vilket ger en nästan obegränsad livslängd Luften är särskilt lämplig för allergiker! Borttagning av traditionella element Du behöver inget utrymme för att lagra bränsle eller uppvärmningsanordning Du behöver ingen skorsten Installationen är lätt och snabb att göra Tillverkat i Tyskland Ett brett sortiment av produkter från M-Therm skapar innovativa lösningar och erbjuder en mångsidig uppvärmning. Installationen av värmesystemet M-Therm kan man göra själv om man så vill inom ett par timmar, eller få hjälp av våra specialister, som gärna kommer med råd. Ytterligare information kan du få från våra återförsäljare och från vår hemsida (www.m-therm.com). Genom att använda formuläret som finns där, kan du kontakta oss direkt. Im Schützengrund Neuwied, Tyskland Tél: Fax:

NIBE Frånluft. En ny generation värmepumpar NIBE FRÅNLUFT 1

NIBE Frånluft. En ny generation värmepumpar NIBE FRÅNLUFT 1 NIBE Frånluft En ny generation värmepumpar NIBE FRÅNLUFT 1 2 NIBE FRÅNLUFT + Varför kasta bort energi när man kan återvinna den? En frånluftsvärmepump är i princip ett energiåtervinningssystem. Den tar

Läs mer

NIBE Luft/vatten-värmepumpar. Hämta gratis energi från utomhusluften

NIBE Luft/vatten-värmepumpar. Hämta gratis energi från utomhusluften NIBE Luft/vatten-värmepumpar Hämta gratis energi från utomhusluften NIBE AIR/WATER 2 + Gratis energi, någon? Titta ut genom fönstret. Vad ser du? Gatan, huset mitt emot, träd, åkrar? Vi på NIBE ser en

Läs mer

NIBE Frånluft. En ny generation värmepumpar NIBE FRÅNLUFT 1

NIBE Frånluft. En ny generation värmepumpar NIBE FRÅNLUFT 1 NIBE Frånluft En ny generation värmepumpar NIBE FRÅNLUFT 1 2 NIBE FRÅNLUFT + Varför kasta bort energi när man kan återvinna den? En frånluftsvärmepump är i princip ett energiåtervinningssystem. Den tar

Läs mer

EN NY GENERATION VÄRMEPUMPAR

EN NY GENERATION VÄRMEPUMPAR EN NY GENERATION VÄRMEPUMPAR NIBE Bergvärme NIBE BERGVÄRME 1 NIBE BERGVÄRME 2 + SOLVÄRME UNDER JORDEN EN ENORM ENERGIRESERV SOM BARA VÄNTAR PÅ ATT UTNYTTJAS. Titta ut genom fönstret. Vad ser du? Gatan?

Läs mer

NIBE Frånluft. En ny generation värmepumpar NIBE FRÅNLUFT 1

NIBE Frånluft. En ny generation värmepumpar NIBE FRÅNLUFT 1 NIBE Frånluft En ny generation värmepumpar NIBE FRÅNLUFT 1 2 NIBE FRÅNLUFT + Varför kasta bort energi när man kan återvinna den? En frånluftsvärmepump är i princip ett energiåtervinningssystem. Den tar

Läs mer

Perfekt C mfort - varje dag

Perfekt C mfort - varje dag LUFT/VATTEN VÄRMEPUMP Perfekt C mfort - varje dag VERKNINGSGRAD & LÖNSAMHET MED STÄNDIGT STIGANDE ENERGIPRISER Folk blir mer och mer medvetna om värmekostnaden. Traditionella uppvärmningssystem som t.ex.

Läs mer

NIBE Frånluft EN NY GENERATION VÄRMEPUMPAR

NIBE Frånluft EN NY GENERATION VÄRMEPUMPAR NIBE Frånluft EN NY GENERATION VÄRMEPUMPAR + VARFÖR KASTA BORT ENERGI NÄR MAN KAN ÅTERVINNA DEN? En frånluftsvärmepump är i princip ett energiåtervinningssystem. Den tar upp energi från den varma inomhusluften

Läs mer

NIBE Luft/vatten-värmepumpar. Hämta gratis energi från utomhusluften

NIBE Luft/vatten-värmepumpar. Hämta gratis energi från utomhusluften NIBE Luft/vatten-värmepumpar Hämta gratis energi från utomhusluften + Gratis energi, någon? Titta ut genom fönstret. Vad ser du? Gatan, huset mitt emot, träd, åkrar? Vi på NIBE ser en gratis energikälla

Läs mer

NIBE LUFT/VATTEN. NIBE Luft/vatten UPPVÄRMNING MED HÄNSYN TILL PLÅNBOK OCH MILJÖ

NIBE LUFT/VATTEN. NIBE Luft/vatten UPPVÄRMNING MED HÄNSYN TILL PLÅNBOK OCH MILJÖ NIBE LUFT/VATTEN NIBE Luft/vatten UPPVÄRMNING MED HÄNSYN TILL PLÅNBOK OCH MILJÖ + GRATIS ENERGI, NÅGON? Titta ut genom fönstret. Vad ser du? Gatan, huset mitt emot, träd, åkrar? Vi på NIBE ser en gratis

Läs mer

NIBE FRÅNLUFT. NIBE Frånluft. En ny generation värmepumpar NIBE FRÅNLUFT 1

NIBE FRÅNLUFT. NIBE Frånluft. En ny generation värmepumpar NIBE FRÅNLUFT 1 NIBE FRÅNLUFT NIBE Frånluft En ny generation värmepumpar NIBE FRÅNLUFT 1 2 NIBE FRÅNLUFT Varför kasta bort energi när man kan återvinna den? En frånluftsvärmepump är i princip ett energiåtervinningssystem.

Läs mer

ALTHERMA LUFT/VATTEN VÄRMEPUMP DEN INTELLIGENTA VÄGEN TILL KOMFORT

ALTHERMA LUFT/VATTEN VÄRMEPUMP DEN INTELLIGENTA VÄGEN TILL KOMFORT ALTHERMA LUFT/VATTEN VÄRMEPUMP DEN INTELLIGENTA VÄGEN TILL KOMFORT VERKNINGSGRAD & LÖNSAMHET MED STÄNDIGT STIGANDE ENERGIPRISER Folk blir mer och mer medvetna om värmekostnaden. Traditionella uppvärmningssystem

Läs mer

Allmänt om golvvärme. Komfort och funktion. Kvalitet och enkelhet

Allmänt om golvvärme. Komfort och funktion. Kvalitet och enkelhet Luftburen Golvvärme Allmänt om golvvärme Komfort och funktion Att golvvärme är den mest bekväma formen av uppvärmning är de flesta överens om. Hela golvet fungerar som värmeavgivande yta. Värmen sprids

Läs mer

NIBE Luft/vatten-värmepumpar. Hämta gratis energi från utomhusluften

NIBE Luft/vatten-värmepumpar. Hämta gratis energi från utomhusluften NIBE Luft/vatten-värmepumpar Hämta gratis energi från utomhusluften NIBE AIR/WATER 2 + Gratis energi, någon? Titta ut genom fönstret. Vad ser du? Gatan, huset mitt emot, träd, åkrar? Vi på NIBE ser en

Läs mer

Uponor Golvvärmesystem INGET VÄRMER SÅ GOTT SOM RIKTIG GOLVVÄRME

Uponor Golvvärmesystem INGET VÄRMER SÅ GOTT SOM RIKTIG GOLVVÄRME Uponor Golvvärmesystem INGET VÄRMER SÅ GOTT SOM RIKTIG GOLVVÄRME 01 2014 5001 Skönt, bekvämt och säkert idag och i framtiden Med golvvärme från Uponor får det gamla talesättet hem, ljuva hem också en påtaglig

Läs mer

Aritco Villahissar. Inspiration för ditt hem.

Aritco Villahissar. Inspiration för ditt hem. Aritco Villahissar. Inspiration för ditt hem. Foto www.willanordic.se 2 Höj livskvalitén. En villahiss betyder så mycket mer än att transportera sig från en våning till en annan. Det handlar om att njuta

Läs mer

UPONOR VVS GOLVVÄRME. Inget värmer så gott som riktig golvvärme.

UPONOR VVS GOLVVÄRME. Inget värmer så gott som riktig golvvärme. UPONOR VVS GOLVVÄRME Inget värmer så gott som riktig golvvärme. Den varma känslan Hem, ljuva hem. Så skönt att komma in i värmen. Lyxa till det med bara fötter på det varma golvet. Eller tänk att få komma

Läs mer

Golvvärme GRUNDEN TILL FRAMTIDEN

Golvvärme GRUNDEN TILL FRAMTIDEN Golvvärme GRUNDEN TILL FRAMTIDEN Den optimala golvvärmen Att golvvärme är den mest bekväma formen av uppvärmning, är de flesta överens om. LEGALETT GOLVVÄRME är unik med sina luftkanaler som helt utesluter

Läs mer

NIBE Bergvärme. En ny generation värmepumpar NIBE BERGVÄRME 1

NIBE Bergvärme. En ny generation värmepumpar NIBE BERGVÄRME 1 NIBE Bergvärme En ny generation värmepumpar NIBE BERGVÄRME 1 NIBE BERGVÄRME 2 + Solvärme under jorden en enorm energireserv som bara väntar på att utnyttjas. Titta ut genom fönstret. Vad ser du? Gatan?

Läs mer

Kvalité till rätt pris

Kvalité till rätt pris 2015 Innehåll Kvalité till rätt pris... 3 10 anledningar till varför jag inte kan vara utan en solcellsanläggning.... 4 Varför är det lönsamt?... 4 Om jag inte får någon ersättning alls då?... 5 Innosund

Läs mer

NIBE Bergvärme. En ny generation värmepumpar NIBE BERGVÄRME 1

NIBE Bergvärme. En ny generation värmepumpar NIBE BERGVÄRME 1 NIBE Bergvärme En ny generation värmepumpar NIBE BERGVÄRME 1 NIBE BERGVÄRME 2 + Solvärme under jorden en enorm energireserv som bara väntar på att utnyttjas. Titta ut genom fönstret. Vad ser du? Gatan?

Läs mer

Inledning 3. #01 Klimatet i Sverige 4. #02 Vi håller värmen 5. #03 Vår värme kommer från luft o mark 6. #04 Produktsortiment 7

Inledning 3. #01 Klimatet i Sverige 4. #02 Vi håller värmen 5. #03 Vår värme kommer från luft o mark 6. #04 Produktsortiment 7 Inledning 3 #01 Klimatet i Sverige 4 #02 Vi håller värmen 5 #03 Vår värme kommer från luft o mark 6 #04 Produktsortiment 7 #05 Solpaneler och Sol-EL 8 #06 Ecozon värmepumpar smälter in 9 #07 Teknisk jämförelse

Läs mer

Värmepumpar & Luftkonditionering

Värmepumpar & Luftkonditionering Värmepumpar & Luftkonditionering En värmepump är ett av det mest rena och effektiva uppvärmningssystem du kan välja idag. Värmepumpen utvinner energin från utomhusluften som är en förnyelsebar energikälla

Läs mer

upptäck trivselfaktorn med Golvvärme GOLVVÄRME

upptäck trivselfaktorn med Golvvärme GOLVVÄRME upptäck trivselfaktorn med Golvvärme GOLVVÄRME Upptäck dolda nivåer av trivsel med PURMO golvvärme Inomhusvärme med toppkomfort Purmo golvvärmesystem sveper in rummen i en trivsam värme. Golvvärme ger

Läs mer

Weber Komfortgolv. Ett revolutionerande ljud- och värmegolv

Weber Komfortgolv. Ett revolutionerande ljud- och värmegolv Weber Komfortgolv Ett revolutionerande ljud- och värmegolv Värmefördelande plåtar av aluminium Aluminium leder värme 400 gånger bättre än avjämningsmassa, vilket gör att värmen fördelas mycket effektivt.

Läs mer

NIBE Villapannor. Fortsättningen på en lång tradition NIBE VILLAPANNOR 1

NIBE Villapannor. Fortsättningen på en lång tradition NIBE VILLAPANNOR 1 NIBE Villapannor Fortsättningen på en lång tradition NIBE VILLAPANNOR 1 2 NIBE VILLAPANNOR + NIBE villapannor en naturlig fortsättning på en lång tradition Under årtusenden har människor värmt sig vid

Läs mer

V Ä R M E S Y S T E M

V Ä R M E S Y S T E M Vardagsrum k 1 rd Sovrum 3 Bastu Bad 3 m 2 52m 1 54m Uppdrag uppgradering ENERGISMART RUMSREGLERING FÖR VATTENBUREN GOLVVÄRME TILL ALLA Va Vardagsrum dagsrum k k 1 r år ä v K d Sovrum 3 Sovrum 3 3 1 3

Läs mer

Power of Sun. Powerofsun Infravärmepaneler

Power of Sun. Powerofsun Infravärmepaneler Powerofsun Infravärmepaneler Infraröda värmepaneler är ett modernt, ekonomiskt värmesystem för bostäder, kontor, hotell, sjukhus, catering och produktionsanläggningar. Ungefär som traditionella kakelugnar

Läs mer

20 år. En trygg investering för din bostad - år efter år. Danfoss värmepumpar. varme.danfoss.se. av energibesparing MAKING MODERN LIVING POSSIBLE

20 år. En trygg investering för din bostad - år efter år. Danfoss värmepumpar. varme.danfoss.se. av energibesparing MAKING MODERN LIVING POSSIBLE MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Danfoss värmepumpar En trygg investering för din bostad - år efter år 20 år av energibesparing Med en beräknad livslängd på mer än 20 år kommer investeringen i en Danfoss

Läs mer

Like a Breath of Fresh Air. Enervent Ventilationslösningar

Like a Breath of Fresh Air. Enervent Ventilationslösningar Like a Breath of Fresh Air Enervent Ventilationslösningar 2 Enervent Like a Breath of Fresh Air 3 Enervent hämtar in utomhusluften ännu renare och fräschare Ensto är ett internationellt cleantech-familjeföretag

Läs mer

Allt varmvatten du behöver. NIBE varmvattenberedare 1

Allt varmvatten du behöver. NIBE varmvattenberedare 1 NIBE Varmvattenberedare Allt varmvatten du behöver NIBE varmvattenberedare 1 2 NIBE varmvattenberedare + NIBE Varmvattenberedare Vrid bara på kranen Att kunna vrida på kranen i badrummet och få en varm

Läs mer