Bipacksedel: Information till användaren. Vexol 10 mg/ml ögondroppar, suspension rimexolon

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Bipacksedel: Information till användaren. Vexol 10 mg/ml ögondroppar, suspension rimexolon"

Transkript

1 Bipacksedel: Information till användaren Vexol 10 mg/ml ögondroppar, suspension rimexolon Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar använda detta läkemedel. Den innehåller information som är viktig för dig. Spara denna information, du kan behöva läsa den igen. Om du har ytterligare frågor vänd dig till läkare eller apotekspersonal. Detta läkemedel har ordinerats enbart åt dig. Ge det inte till andra. Det kan skada dem, även om de uppvisar sjukdomstecken som liknar dina. Om du får biverkningar, tala med läkare eller apotekspersonal. Detta gäller även eventuella biverkningar som inte nämns i denna information. Se avsnitt 4. I denna bipacksedel finns information om följande: 1. Vad Vexol är och vad det används för 2. Vad du behöver veta innan du använder Vexol 3. Hur du använder Vexol 4. Eventuella biverkningar 5. Hur Vexol ska förvaras 6. Förpackningens innehåll och övriga upplysningar 1. Vad Vexol är och vad det används för Vexol tillhör en grupp läkemedel som kallas kortikosteroider. Det används för att förebygga eller behandla ögoninflammation efter ögonkirurgi och för att behandla inflammationer på ögats yta och den främre delen av ögats insida (främre segmentet). Det hjälper till att lindra symtomen på inflammation, t.ex. röda ögon, ömhet och svullnad. 2. Vad du behöver veta innan du använder Vexol Använd inte Vexol - om du har någon typ av infektion i ögat som inte behandlas. Användning av steroider kan förvärra infektioner. - om du har röda ögon som inte har blivit undersökta av läkare. - om du är allergisk mot rimexolon eller något annat innehållsämne i detta läkemedel (anges i avsnitt 6). Rådfråga din läkare. Vexol är inte avsett att användas till BARN. Var särskilt försiktig - om du har en sjukdom som gör att vävnaderna i ögat blir tunnare, t.ex reumatoid artrit, Fuchs dystrofi eller efter en hornhinnetransplantation. Steroider kan förvärra förtunningen och eventuellt orsaka perforering. - Steroider som appliceras i ögat kan försena läkningen av såret i ögat. Du kanske kan använda Vexol ändå, men diskutera det först med läkare.

2 Graviditet och amning Om du är gravid eller kan bli gravid eller om du ammar ett barn måste du tala med läkaren innan du använder Vexol. Körförmåga och användning av maskiner Om din syn blir dimmig eller påverkas på något annat sätt av att du använder Vexol bör du inte köra bil eller hantera maskiner förrän denna effekt upphört. Du är själv ansvarig för att bedöma om du är i kondition att framföra motorfordon eller utföra arbete som kräver skärpt uppmärksamhet. En av faktorerna som kan påverka din förmåga i dessa avseenden är användning av läkemedel på grund av deras effekter och/eller biverkningar. Beskrivning av dessa effekter och biverkningar finns i andra avsnitt. Läs därför all information i denna bipacksedel för vägledning. Diskutera med läkare eller apotekspersonal om du är osäker. Andra läkemedel och Vexol Tala om för läkare eller apotekspersonal om du tar eller nyligen har tagit andra läkemedel, även receptfria sådana. Om du använder mer än ett ögonpreparat bör du vänta 15 minuter mellan tillförseln av de olika preparaten. Viktig information om du använder kontaktlinser Du ska inte använda kontaktlinser medan du behandlas för en ögoninflammation eftersom det kan förvärra tillståndet. Använd inte dropparna medan du bär kontaktlinser. Vänta minst 15 minuter efter användning innan du sätter in linserna igen. Det finns ett konserveringsmedel i Vexol (bensalkoniumklorid) som kan missfärga mjuka kontaktlinser och orsaka ögonirritation. 3. Hur du använder Vexol Vanlig dos Detta beror på orsaken till användningen. Inflammation (rött och smärtande öga) Applicera en droppe i det påverkade ögat fyra gånger dagligen eller oftare, om läkaren har ordinerat det. Inflammation inne i ögat (uveit) 1:a veckan Applicera en droppe i det påverkade ögat en gång i timmen medan du är vaken. 2:a veckan Applicera en droppe varannan timme medan du är vaken. 3:e veckan Applicera en droppe fyra gånger dagligen. 4:e veckan Applicera en droppe två gånger dagligen under de första fyra dagarna och sedan en droppe en gång dagligen under de sista tre dagarna. Inflammation efter ögonoperation Applicera en droppe i det påverkade ögat fyra gånger dagligen med början 24 timmar efter operationen och fortsätt sedan under de kommande två veckorna. Ej avsett för användning till BARN. Ta av den lösa kragen från locket när du öppnar flaskan första gången. Använd alltid Vexol enligt läkarens anvisningar. Rådfråga läkare eller apotekspersonal om du är osäker.

3 Bruksanvisning Tvätta händerna innan du börjar. Skaka flaskan noga. Vrid av flasklocket. Håll flaskan mellan tummen och fingrarna med droppspetsen nedåt. Luta huvudet bakåt. Dra ned det undre ögonlocket med ett finger tills det bildas en ficka mellan ögonlocket och ögat. Här ska droppen placeras (bild 1). 1 Håll flaskans droppspets nära ögat. Gör detta framför en spegel om det underlättar. Undvik att röra vid ögat eller ögonlocket, omgivande områden eller andra ytor med droppspetsen. Då kan dropparna bli infekterade. Tryck försiktigt på flaskans botten för att frigöra en droppe i taget (bild 2). 2 Undvik att klämma på flaskan, det behövs bara ett lätt tryck på bottnen. Om du använder droppar i båda ögonen upprepar du momenten för det andra ögat. Sätt tillbaka flasklocket omedelbart efter användning och skruva åt det ordentligt. Om en droppe missar ögat gör du ett nytt försök. Om du har glömt att använda Vexol ska du använda det så snart du kommer ihåg det. Om det nästan är dags för nästa dos kan du emellertid hoppa över den missade dosen och återgå till det normala doseringsschemat. Ta inte dubbel dos för att kompensera för glömd dos. Om du har använt för stor mängd av Vexol kan det sköljas bort med ljummet vatten. Om du slutar att använda Vexol Inflammationen kan blossa upp om behandlingen avslutas för tidigt. Sluta inte plötsligt att använda produkten utan att först ha rådgjort med läkare. Läkaren kanske vill minska mängden du använder gradvis för att minska risken för biverkningar. Om du har ytterligare frågor om användningen av Vexol, kontakta läkare eller apotekspersonal. 4. Eventuella biverkningar

4 Liksom alla läkemedel kan Vexol orsaka biverkningar, men alla användare behöver inte få dem. Du kan få några eller alla av följande biverkningar i ditt öga (dina ögon): Vanliga (förekommer hos 1 till 10 användare av 100): dimsyn, utsöndring av sekret, obehag. Mindre vanliga (förekommer hos 1 till 10 användare av 1 000): rodnad i ögat eller på insidan av ögonlocket, smärta, klåda, torra ögon, svullna ögon, ökad tårproduktion, missfärgning av ögat, irritation i ögat, allvarliga infektioner, förhöjt tryck i ögat, inflammation i ögats yta eller andra störningar. Sällsynta (förekommer hos 1 till 10 användare av ): svullnad längst bak i ögat, svullet ögonlock, ljuskänslighet, krustabildning på ögonlocken, ärrbildning eller andra störningar. Ingen känd frekvens (kan inte beräknas från tillgängliga data): synnedsättning. Du kan även uppleva reaktioner i andra delar av kroppen såsom: Mindre vanliga (förekommer hos 1 till 10 användare av 1 000): huvudvärk, rodnad eller ont i halsen, dålig eller ovanlig smak i munnen. Sällsynta (förekommer hos 1 till 10 användare av ): allergi, lågt blodtryck, rinnande näsa. Ingen känd frekvens (kan inte beräknas från tillgängliga data): bröstsmärta. Om Vexol används under lång tid kan detta leda till att trycket ökar inuti ögat eller till att det bildas katarakter (grå starr), av vilka båda kan leda till nedsatt syn. Det kan även leda till infektioner, eftersom din naturliga motståndskraft mot dessa är nedsatt. Risken för förhöjt tryck inne i ögat på grund av Vexol kan vara större hos barn och kan uppkomma tidigare än hos vuxna. Vexol är inte godkänt för användning till barn. Om några biverkningar blir värre eller om du märker några biverkningar som inte nämns i denna information, kontakta läkare eller apotekspersonal. Rapportering av biverkningar Om du får biverkningar, tala med läkare eller apotekspersonal. Detta gäller även biverkningar som inte nämns i denna information. Du kan också rapportera biverkningar direkt (se detaljer nedan). Genom att rapportera biverkningar kan du bidra till att öka informationen om läkemedels säkerhet. Läkemedelsverket Box Uppsala 5. Hur Vexol ska förvaras Förvara detta läkemedel utom syn- och räckhåll för barn. Förvaras vid högst 30 ºC. Får ej frysas. Sluta att använda flaskan när det har gått fyra veckor sedan den öppnades för att förhindra infektioner. Används före utgångsdatum som anges på flaskan och kartongen efter EXP. Utgångsdatumet är den sista dagen i angiven månad. Läkemedel ska inte kastas i avloppet eller bland hushållsavfall. Fråga apotekspersonalen hur man kastar läkemedel som inte längre används. Dessa åtgärder är till för att skydda miljön.

5 Ge inte läkemedlet till andra. Det kan skada dem, även om de uppvisar sjukdomstecken som liknar dina. 6. Förpackningens innehåll och övriga upplysningar Innehållsdeklaration Den aktiva substansen är rimexolon. En ml suspension innehåller 10 mg rimexolon. Övriga innehållsämnen är bensalkoniumklorid, mannitol (E421), karbomer, polysorbat 80 (E433), dinatriumedetat, natriumklorid, saltsyra och/eller natriumhydroxid (för ph-reglering) och renat vatten. Läkemedlets utseende och förpackningsstorlekar Vexol är en vit till benvit suspension som tillhandahålls i en förpackning med en plastflaska som innehåller 3 ml, 5 ml eller 10 ml med ett skruvlock. Eventuellt kommer inte alla förpackningsstorlekar att marknadsföras. Innehavare av godkännande för försäljning Alcon Laboratories (UK) Ltd. Frimley Business Park, Frimley, Camberley, Surrey, GU16 7SR, Storbritannien. Tillverkare S.A. Alcon-Couvreur N.V. Rijksweg 14, 2870 Puurs, Belgien. Alcon Cusi S.A. Camil Fabra 58, El Masnou, Barcelona, Spanien. Detta läkemedel är godkänt inom Europeiska ekonomiska samarbetsområdet under namnen: Finland, Grekland, Irland, Italien, Portugal, Spanien, Storbritannien, Sverige, Tyskland, Österrike: Vexol. Denna bipacksedel ändrades senast

BIPACKSEDEL: INFORMATION TILL ANVÄNDAREN. EMADINE 0,5 mg/ml ögondroppar, lösning. Emedastin

BIPACKSEDEL: INFORMATION TILL ANVÄNDAREN. EMADINE 0,5 mg/ml ögondroppar, lösning. Emedastin BIPACKSEDEL: INFORMATION TILL ANVÄNDAREN EMADINE 0,5 mg/ml ögondroppar, lösning. Emedastin Läs noga igenom denna bipacksedel innan Du börjar använda detta läkemedel. Spara denna information. Du kan behöva

Läs mer

Bipacksedel: Information till användaren. Ciloxan 3 mg/ml örondroppar, lösning. ciprofloxacin

Bipacksedel: Information till användaren. Ciloxan 3 mg/ml örondroppar, lösning. ciprofloxacin Bipacksedel: Information till användaren Ciloxan 3 mg/ml örondroppar, lösning ciprofloxacin Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar använda detta läkemedel. Den innehåller information som är

Läs mer

Bipacksedeln: Information till patienten. Azyter 15 mg/g, ögondroppar, lösning i endosbehållare Azitromycindihydrat

Bipacksedeln: Information till patienten. Azyter 15 mg/g, ögondroppar, lösning i endosbehållare Azitromycindihydrat Bipacksedeln: Information till patienten Läkemedelsverket 2015-06-23 Azyter 15 mg/g, ögondroppar, lösning i endosbehållare Azitromycindihydrat Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar använda

Läs mer

BIPACKSEDEL: INFORMATION TILL ANVÄNDAREN. AZOPT 10 mg/ml ögondroppar, suspension Brinzolamid

BIPACKSEDEL: INFORMATION TILL ANVÄNDAREN. AZOPT 10 mg/ml ögondroppar, suspension Brinzolamid BIPACKSEDEL: INFORMATION TILL ANVÄNDAREN AZOPT 10 mg/ml ögondroppar, suspension Brinzolamid Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar använda detta läkemedel. - Spara denna bipacksedel, du kan

Läs mer

BIPACKSEDEL: INFORMATION TILL ANVÄNDAREN. Betnovat 0,1% salva Betnovat 0,1% kräm Betnovat 1 mg/ml kutan emulsion Betnovat 1 mg/ml kutan lösning

BIPACKSEDEL: INFORMATION TILL ANVÄNDAREN. Betnovat 0,1% salva Betnovat 0,1% kräm Betnovat 1 mg/ml kutan emulsion Betnovat 1 mg/ml kutan lösning BIPACKSEDEL: INFORMATION TILL ANVÄNDAREN Betnovat 0,1% salva Betnovat 0,1% kräm Betnovat 1 mg/ml kutan emulsion Betnovat 1 mg/ml kutan lösning betametason Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar

Läs mer

Bipacksedel: Information till användaren

Bipacksedel: Information till användaren Bipacksedel: Information till användaren Xylocain 5 mg/ml injektionsvätska, lösning Xylocain 10 mg/ml injektionsvätska, lösning Xylocain 20 mg/ml injektionsvätska, lösning Xylocain utan konserveringsmedel

Läs mer

Bipacksedel: Information till användaren. dexametason

Bipacksedel: Information till användaren. dexametason Bipacksedel: Information till användaren Maxidex 1 mg/ml ögondroppar, suspension dexametason Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar använda detta läkemedel. Den innehåller information som är

Läs mer

BIPACKSEDEL: INFORMATION TILL ANVÄNDAREN. Emovat salva 0,05% Emovat kräm 0,05% Klobetason

BIPACKSEDEL: INFORMATION TILL ANVÄNDAREN. Emovat salva 0,05% Emovat kräm 0,05% Klobetason BIPACKSEDEL: INFORMATION TILL ANVÄNDAREN Emovat salva 0,05% Emovat kräm 0,05% Klobetason Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar använda detta läkemedel. 1* Spara denna information, du kan behöva

Läs mer

Bipacksedel: Information till användaren. Ciloxan 3 mg/g ögonsalva. ciprofloxacin

Bipacksedel: Information till användaren. Ciloxan 3 mg/g ögonsalva. ciprofloxacin Bipacksedel: Information till användaren Ciloxan 3 mg/g ögonsalva ciprofloxacin Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar använda detta läkemedel. Den innehåller information som är viktig för dig.

Läs mer

Bipacksedel: Information till användaren. Ciloxan 3 mg/ml, ögondroppar, lösning. ciprofloxacin

Bipacksedel: Information till användaren. Ciloxan 3 mg/ml, ögondroppar, lösning. ciprofloxacin Bipacksedel: Information till användaren Ciloxan 3 mg/ml, ögondroppar, lösning ciprofloxacin Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar använda detta läkemedel. Den innehåller information som är

Läs mer

Bipacksedel: Information till användaren. Isopto-Maxidex 1 mg/ml ögondroppar, suspension. dexametason

Bipacksedel: Information till användaren. Isopto-Maxidex 1 mg/ml ögondroppar, suspension. dexametason Bipacksedel: Information till användaren Isopto-Maxidex 1 mg/ml ögondroppar, suspension dexametason Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar använda detta läkemedel. Den innehåller information

Läs mer

Clarityn. Läs noga igenom denna bipacksedel. Den innehåller information som är viktig för dig. 1. VAD Clarityn ÄR OCH VAD DET ANVÄNDS FÖR?

Clarityn. Läs noga igenom denna bipacksedel. Den innehåller information som är viktig för dig. 1. VAD Clarityn ÄR OCH VAD DET ANVÄNDS FÖR? BIPACKSEDEL: INFORMATION TILL ANVÄNDAREN Clarityn 10 mg tabletter Läs noga igenom denna bipacksedel. Den innehåller information som är viktig för dig. Detta läkemedel är receptfritt. Clarityn måste trots

Läs mer

Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar använda detta läkemedel. Den innehåller information som är viktig för dig.

Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar använda detta läkemedel. Den innehåller information som är viktig för dig. BIPACKSEDEL: INFORMATION TILL ANVÄNDAREN Lastin 0,5 mg/ml ögondroppar, lösning azelastinhydroklorid Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar använda detta läkemedel. Den innehåller information

Läs mer

BIPACKSEDEL: INFORMATION TILL ANVÄNDAREN

BIPACKSEDEL: INFORMATION TILL ANVÄNDAREN BIPACKSEDEL: INFORMATION TILL ANVÄNDAREN Lastin 0,5 mg/ml ögondroppar, lösning Azelastinhydroklorid 0,05% (0,5 mg/ml) Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar använda detta läkemedel. Spara denna

Läs mer

Bipacksedel: Information till användaren. Mometasone Auden 1mg/g kräm Mometasone Auden 1mg/g salva. mometason

Bipacksedel: Information till användaren. Mometasone Auden 1mg/g kräm Mometasone Auden 1mg/g salva. mometason Bipacksedel: Information till användaren Mometasone Auden 1mg/g kräm Mometasone Auden 1mg/g salva mometason Läs noga igenom denna bipacksedel. Den innehåller information som är viktig för dig. Spara denna

Läs mer

Zanidip 10 mg filmdragerade tabletter Zanidip 20 mg filmdragerade tabletter. Lerkanidipinhydroklorid

Zanidip 10 mg filmdragerade tabletter Zanidip 20 mg filmdragerade tabletter. Lerkanidipinhydroklorid BIPACKSEDEL: INFORMATION TILL ANVÄNDAREN Zanidip 10 mg filmdragerade tabletter Zanidip 20 mg filmdragerade tabletter Lerkanidipinhydroklorid Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar använda detta

Läs mer

Bipacksedel: Information till användaren. Imigran nässpray 10 mg och 20 mg. sumatriptan

Bipacksedel: Information till användaren. Imigran nässpray 10 mg och 20 mg. sumatriptan Bipacksedel: Information till användaren Imigran nässpray 10 mg och 20 mg sumatriptan Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar ta detta läkemedel. Den innehåller information som är viktig för

Läs mer

BIPACKSEDEL: INFORMATION TILL ANVÄNDAREN. TRISENOX 1 mg/ml, koncentrat till injektionsvätska, lösning Arseniktrioxid

BIPACKSEDEL: INFORMATION TILL ANVÄNDAREN. TRISENOX 1 mg/ml, koncentrat till injektionsvätska, lösning Arseniktrioxid BIPACKSEDEL: INFORMATION TILL ANVÄNDAREN TRISENOX 1 mg/ml, koncentrat till injektionsvätska, lösning Arseniktrioxid Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar använda detta läkemedel. - Spara denna

Läs mer

1. VAD WARTEC KRÄM ÄR OCH VAD DET ANVÄNDS FÖR

1. VAD WARTEC KRÄM ÄR OCH VAD DET ANVÄNDS FÖR Bipacksedel: Information till användaren Wartec 0,5 % kräm Podofyllotoxin Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar använda detta läkemedel. Spara denna bipacksedel, du kan behöva läsa den igen.

Läs mer

Bipacksedel: Information till användaren

Bipacksedel: Information till användaren Bipacksedel: Information till användaren Pregnyl 1 500 IE pulver och vätska till injektionsvätska, lösning Pregnyl 5 000 IE pulver och vätska till injektionsvätska, lösning humant koriongonadotropin Läs

Läs mer

Bipacksedel: Information till patienten. Taptiqom 15 mikrogram/ml + 5 mg/ml Ögondroppar, lösning i endosbehållare. Tafluprost/timolol

Bipacksedel: Information till patienten. Taptiqom 15 mikrogram/ml + 5 mg/ml Ögondroppar, lösning i endosbehållare. Tafluprost/timolol Bipacksedel: Information till patienten Taptiqom 15 mikrogram/ml + 5 mg/ml droppar, lösning i endosbehållare Tafluprost/timolol Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar använda detta läkemedel.

Läs mer

Bipacksedel: Information till användaren. Requip 0,5 mg filmdragerad tablett

Bipacksedel: Information till användaren. Requip 0,5 mg filmdragerad tablett Bipacksedel: Information till användaren Requip 0,25 mg filmdragerad tablett Requip 0,5 mg filmdragerad tablett Requip 1 mg filmdragerad tablett Requip 2 mg filmdragerad tablett Requip 5 mg filmdragerad

Läs mer

Bipacksedel: Information till användaren. Tobrasone 3 mg/ml/1 mg/ml ögondroppar, suspension tobramycin och dexametason

Bipacksedel: Information till användaren. Tobrasone 3 mg/ml/1 mg/ml ögondroppar, suspension tobramycin och dexametason Bipacksedel: Information till användaren Tobrasone 3 mg/ml/1 mg/ml ögondroppar, suspension tobramycin och dexametason Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar använda detta läkemedel. Den innehåller

Läs mer

BIPACKSEDEL: INFORMATION TILL ANVÄNDAREN. Canesten 500 mg vaginalkapsel, mjuk och 1% vaginalkräm. Aktiv substans: klotrimazol

BIPACKSEDEL: INFORMATION TILL ANVÄNDAREN. Canesten 500 mg vaginalkapsel, mjuk och 1% vaginalkräm. Aktiv substans: klotrimazol BIPACKSEDEL: INFORMATION TILL ANVÄNDAREN Canesten 500 mg vaginalkapsel, mjuk och 1% vaginalkräm Läkemedelsverket 2013-12-19 Aktiv substans: klotrimazol Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar

Läs mer

Bipacksedel: Information till patienten

Bipacksedel: Information till patienten Bipacksedel: Information till patienten Otezla 10 mg filmdragerade tabletter Otezla 20 mg filmdragerade tabletter Otezla 30 mg filmdragerade tabletter apremilast Detta läkemedel är föremål för utökad övervakning.

Läs mer

BIPACKSEDEL: INFORMATION TILL ANVÄNDAREN. Glukosamin Pharma Nord 1250 mg brustabletter glukosamin

BIPACKSEDEL: INFORMATION TILL ANVÄNDAREN. Glukosamin Pharma Nord 1250 mg brustabletter glukosamin BIPACKSEDEL: INFORMATION TILL ANVÄNDAREN Läkemedelsverket 2013-09-26 Glukosamin Pharma Nord 1250 mg brustabletter glukosamin Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar ta detta läkemedel. Spara

Läs mer

2. Vad du behöver veta innan du använder Fucithalmic

2. Vad du behöver veta innan du använder Fucithalmic Bipacksedel: Information till användaren Fucithalmic 1% ögonsalva fusidinsyra Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar använda detta läkemedel. Den innehåller information som är viktig för dig.

Läs mer

BIPACKSEDEL: INFORMATION TILL ANVÄNDAREN. Atropin Bausch & Lomb 1% (10 mg/ml) ögondroppar, lösning, endosbehållare. Atropinsulfat

BIPACKSEDEL: INFORMATION TILL ANVÄNDAREN. Atropin Bausch & Lomb 1% (10 mg/ml) ögondroppar, lösning, endosbehållare. Atropinsulfat BIPACKSEDEL: INFORMATION TILL ANVÄNDAREN Atropin Bausch & Lomb 1% (10 mg/ml) ögondroppar, lösning, endosbehållare Atropinsulfat Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar ta detta läkemedel. - Spara

Läs mer

Bipacksedel: Information till användaren Vigamox 5 mg/ml ögondroppar, lösning Moxifloxacin

Bipacksedel: Information till användaren Vigamox 5 mg/ml ögondroppar, lösning Moxifloxacin Bipacksedel: Information till användaren Vigamox 5 mg/ml ögondroppar, lösning Moxifloxacin Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar använda detta läkemedel. Den innehåller information som är viktig

Läs mer

BIPACKSEDEL: INFORMATION TILL ANVÄNDAREN. DALACIN vagitorier 100 mg Klindamycinfosfat, motsvarande 100 mg klindamycin

BIPACKSEDEL: INFORMATION TILL ANVÄNDAREN. DALACIN vagitorier 100 mg Klindamycinfosfat, motsvarande 100 mg klindamycin BIPACKSEDEL: INFORMATION TILL ANVÄNDAREN DALACIN vagitorier 100 mg Klindamycinfosfat, motsvarande 100 mg klindamycin Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar använda detta läkemedel. Spara denna

Läs mer

Bipacksedel: Information till användaren. Clarityn 10 mg tabletter loratadin

Bipacksedel: Information till användaren. Clarityn 10 mg tabletter loratadin Bipacksedel: Information till användaren Clarityn 10 mg tabletter loratadin Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar ta detta läkemedel. Den innehåller information som är viktig för dig. - Spara

Läs mer

Bipacksedel: Information till användaren

Bipacksedel: Information till användaren Bipacksedel: Information till användaren Emerade 150 mikrogram injektionsvätska, lösning i förfylld injektionspenna Emerade 300 mikrogram injektionsvätska, lösning i förfylld injektionspenna Emerade 500

Läs mer

Bipacksedel: Information till användaren. Imodium 2 mg munsönderfallande tabletter Loperamidhydroklorid

Bipacksedel: Information till användaren. Imodium 2 mg munsönderfallande tabletter Loperamidhydroklorid Bipacksedel: Information till användaren Imodium 2 mg munsönderfallande tabletter Loperamidhydroklorid Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar ta detta läkemedel. Den innehåller information som

Läs mer

BIPACKSEDEL: INFORMATION TILL ANVÄNDAREN. Donepezil Jubilant 5 mg filmdragerade tabletter Donepezil Jubilant 10 mg filmdragerade tabletter

BIPACKSEDEL: INFORMATION TILL ANVÄNDAREN. Donepezil Jubilant 5 mg filmdragerade tabletter Donepezil Jubilant 10 mg filmdragerade tabletter BIPACKSEDEL: INFORMATION TILL ANVÄNDAREN Donepezil Jubilant 5 mg filmdragerade tabletter Donepezil Jubilant 10 mg filmdragerade tabletter donepezilhydroklorid Du och din vårdnadshavare bör noga läsa igenom

Läs mer

Bipacksedel: Information till användaren. Vesicare 5 mg filmdragerad tablett (tabl.) Vesicare 10 mg filmdragerad tablett (tabl.) solifenacinsuccinat

Bipacksedel: Information till användaren. Vesicare 5 mg filmdragerad tablett (tabl.) Vesicare 10 mg filmdragerad tablett (tabl.) solifenacinsuccinat Bipacksedel: Information till användaren Vesicare 5 mg filmdragerad tablett (tabl.) Vesicare 10 mg filmdragerad tablett (tabl.) solifenacinsuccinat Läkemedelsverket 2013-12-13 Läs noga igenom denna bipacksedel

Läs mer

Bipacksedel: Information till användaren. Oftaquix 5 mg/ml ögondroppar, lösning. levofloxacin

Bipacksedel: Information till användaren. Oftaquix 5 mg/ml ögondroppar, lösning. levofloxacin Bipacksedel: Information till användaren Oftaquix 5 mg/ml ögondroppar, lösning levofloxacin Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar använda detta läkemedel. Den innehåller information som är

Läs mer

Bipacksedel: Information till användaren Cellufluid ögondroppar, lösning, endosbehållare Karmellosnatrium

Bipacksedel: Information till användaren Cellufluid ögondroppar, lösning, endosbehållare Karmellosnatrium Bipacksedel: Information till användaren Cellufluid ögondroppar, lösning, endosbehållare Karmellosnatrium Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar använda detta läkemedel. Den innehåller information

Läs mer

Bipacksedel: Information till användaren. Iopidine 10 mg/ml ögondroppar, lösning, endosbehållare. apraklonidin

Bipacksedel: Information till användaren. Iopidine 10 mg/ml ögondroppar, lösning, endosbehållare. apraklonidin Bipacksedel: Information till användaren Iopidine 10 mg/ml ögondroppar, lösning, endosbehållare apraklonidin Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar använda detta läkemedel. Den innehåller information

Läs mer

BIPACKSEDEL: INFORMATION TILL ANVÄNDAREN. Tekturna 300 mg filmdragerade tabletter Aliskiren

BIPACKSEDEL: INFORMATION TILL ANVÄNDAREN. Tekturna 300 mg filmdragerade tabletter Aliskiren BIPACKSEDEL: INFORMATION TILL ANVÄNDAREN Tekturna 300 mg filmdragerade tabletter Aliskiren Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar ta detta läkemedel. - Spara denna information, du kan behöva

Läs mer

BIPACKSEDEL: INFORMATION TILL ANVÄNDAREN. flutikasonpropionat

BIPACKSEDEL: INFORMATION TILL ANVÄNDAREN. flutikasonpropionat BIPACKSEDEL: INFORMATION TILL ANVÄNDAREN Flixotide Nasal 400 mikrogram (1 mg/ml), näsdroppar suspension flutikasonpropionat Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar använda detta läkemedel. Den

Läs mer

Bipacksedel: Information till patienten. Oftaquix 5 mg/ml ögondroppar, lösning. levofloxacin

Bipacksedel: Information till patienten. Oftaquix 5 mg/ml ögondroppar, lösning. levofloxacin Bipacksedel: Information till patienten Oftaquix 5 mg/ml ögondroppar, lösning levofloxacin Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar använda detta läkemedel. Den innehåller information som är viktig

Läs mer

BIPACKSEDEL: INFORMATION TILL ANVÄNDAREN. Erbitux 2 mg/ml infusionsvätska, lösning Cetuximab

BIPACKSEDEL: INFORMATION TILL ANVÄNDAREN. Erbitux 2 mg/ml infusionsvätska, lösning Cetuximab BIPACKSEDEL: INFORMATION TILL ANVÄNDAREN Erbitux 2 mg/ml infusionsvätska, lösning Cetuximab Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar använda detta läkemedel. Spara denna information, du kan behöva

Läs mer

Bipacksedel: Information till användaren. Relestat, 0,5 mg/ml, ögondroppar, lösning Epinastinhydroklorid

Bipacksedel: Information till användaren. Relestat, 0,5 mg/ml, ögondroppar, lösning Epinastinhydroklorid Bipacksedel: Information till användaren Relestat, 0,5 mg/ml, ögondroppar, lösning Epinastinhydroklorid Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar använda detta läkemedel. Den innehåller information

Läs mer

Bipacksedel: Information till användaren. Clarityn 1 mg/ml sirap loratadin

Bipacksedel: Information till användaren. Clarityn 1 mg/ml sirap loratadin Bipacksedel: Information till användaren Clarityn 1 mg/ml sirap loratadin Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar ta detta läkemedel. Den innehåller information som är viktig för dig. Ta alltid

Läs mer

BIPACKSEDEL: INFORMATION TILL ANVÄNDAREN. Tostrex 2 % gel Testosteron

BIPACKSEDEL: INFORMATION TILL ANVÄNDAREN. Tostrex 2 % gel Testosteron BIPACKSEDEL: INFORMATION TILL ANVÄNDAREN Tostrex 2 % gel Testosteron Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar använda detta läkemedel. Den innehåller information som är viktig för dig 1* Spara

Läs mer

Bipacksedeln: Information till användaren. Sildenafil Anthrop 50 mg tuggtabletter Sildenafil Anthrop 100 mg tuggtabletter sildenafil

Bipacksedeln: Information till användaren. Sildenafil Anthrop 50 mg tuggtabletter Sildenafil Anthrop 100 mg tuggtabletter sildenafil Bipacksedeln: Information till användaren Sildenafil Anthrop 50 mg tuggtabletter Sildenafil Anthrop 100 mg tuggtabletter sildenafil Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar ta detta läkemedel.

Läs mer

Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar ta detta läkemedel. Den innehåller information som är viktig för dig.

Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar ta detta läkemedel. Den innehåller information som är viktig för dig. Källa: FASS Bipacksedel: Information till användaren Clarityn 10 mg Tabletter Loratadin Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar ta detta läkemedel. Den innehåller information som är viktig för

Läs mer

Bipacksedel: Information till patienten. Toflacort 3 mg/ml + 1 mg/ml ögondroppar, suspension tobramycin/dexametason

Bipacksedel: Information till patienten. Toflacort 3 mg/ml + 1 mg/ml ögondroppar, suspension tobramycin/dexametason Bipacksedel: Information till patienten Toflacort 3 mg/ml + 1 mg/ml ögondroppar, suspension tobramycin/dexametason Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar använda detta läkemedel. Den innehåller

Läs mer

Läs noga igenom denna bipacksedel. Den innehåller information som är viktig för dig.

Läs noga igenom denna bipacksedel. Den innehåller information som är viktig för dig. BIPACKSEDEL: INFORMATION TILL ANVÄNDAREN Viscotears 2 mg/ml ögongel, endosbehållare Karbomer Läs noga igenom denna bipacksedel. Den innehåller information som är viktig för dig. Detta läkemedel är receptfritt.

Läs mer

BIPACKSEDEL: INFORMATION TILL ANVÄNDAREN. Desloratadine Actavis 5 mg filmdragerade tabletter desloratadin

BIPACKSEDEL: INFORMATION TILL ANVÄNDAREN. Desloratadine Actavis 5 mg filmdragerade tabletter desloratadin BIPACKSEDEL: INFORMATION TILL ANVÄNDAREN Desloratadine Actavis 5 mg filmdragerade tabletter desloratadin Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar ta detta läkemedel. - Spara denna bipacksedel,

Läs mer

BIPACKSEDEL: INFORMATION TILL ANVÄNDAREN. Alendronat HEXAL Veckotablett 70 mg tabletter Alendronsyra

BIPACKSEDEL: INFORMATION TILL ANVÄNDAREN. Alendronat HEXAL Veckotablett 70 mg tabletter Alendronsyra BIPACKSEDEL: INFORMATION TILL ANVÄNDAREN Alendronat HEXAL Veckotablett 70 mg tabletter Alendronsyra Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar använda detta läkemedel. - Spara denna information,

Läs mer

Momegalen 1 mg/g Kräm mometasonfuroat

Momegalen 1 mg/g Kräm mometasonfuroat Bipacksedeln: Information till användaren Momegalen 1 mg/g Kräm mometasonfuroat Läkemedelsverket 2013-03-14 Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar använda detta läkemedel. Den innehåller information

Läs mer

Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar använda detta läkemedel. Den innehåller information som är viktig för dig.

Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar använda detta läkemedel. Den innehåller information som är viktig för dig. Bipacksedel: Information till användaren Kloramfenikol Santen 5 mg/ml ögondroppar, lösning kloramfenikol Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar använda detta läkemedel. Den innehåller information

Läs mer

Testogel 25 mg, gel i dospåse Testosteron

Testogel 25 mg, gel i dospåse Testosteron Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar använda detta läkemedel. Den innehåller information som är viktig för dig. - Spara denna information, du kan behöva läsa den igen. - Om du har ytterligare

Läs mer

Bipacksedel: Information till användaren. Cyclopentolat Bausch & Lomb 1% (10 mg/ml) ögondroppar, lösning, endosbehållare. cyklopentolathydroklorid

Bipacksedel: Information till användaren. Cyclopentolat Bausch & Lomb 1% (10 mg/ml) ögondroppar, lösning, endosbehållare. cyklopentolathydroklorid Bipacksedel: Information till användaren Cyclopentolat Bausch & Lomb 1% (10 mg/ml) ögondroppar, lösning, endosbehållare cyklopentolathydroklorid Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar ta detta

Läs mer

Bipacksedel: information till användaren

Bipacksedel: information till användaren Bipacksedel: information till användaren Buprenorphine G.L. Pharma 2 mg resoriblett, sublingual Buprenorphine G.L. Pharma 4 mg resoriblett, sublingual Buprenorphine G.L. Pharma 8 mg resoriblett, sublingual

Läs mer

BIPACKSEDEL: INFORMATION TILL ANVÄNDAREN. Spektramox. 500 mg/125 mg filmdragerade tabletter

BIPACKSEDEL: INFORMATION TILL ANVÄNDAREN. Spektramox. 500 mg/125 mg filmdragerade tabletter BIPACKSEDEL: INFORMATION TILL ANVÄNDAREN Spektramox 500 mg/125 mg filmdragerade tabletter Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar ta detta läkemedel. - Spara denna information, du kan behöva

Läs mer

Bipacksedel: Information till användaren. Casenlax 4 g pulver till oral lösning i dospåse makrogol 4000

Bipacksedel: Information till användaren. Casenlax 4 g pulver till oral lösning i dospåse makrogol 4000 Bipacksedel: Information till användaren Casenlax 4 g pulver till oral lösning i dospåse makrogol 4000 Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar ta detta läkemedel. Den innehåller information som

Läs mer

Bipacksedel: Information till användaren Efedrin Stragen 3 mg/ml, injektionsvätska, lösning i förfylld spruta efedrinhydroklorid

Bipacksedel: Information till användaren Efedrin Stragen 3 mg/ml, injektionsvätska, lösning i förfylld spruta efedrinhydroklorid Bipacksedel: Information till användaren Efedrin Stragen 3 mg/ml, injektionsvätska, lösning i förfylld spruta efedrinhydroklorid Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar använda detta läkemedel.

Läs mer

Bipacksedel: Information till användaren. Prednisolon mibe 10 mg/ml ögondroppar, suspension. prednisolonacetat

Bipacksedel: Information till användaren. Prednisolon mibe 10 mg/ml ögondroppar, suspension. prednisolonacetat Bipacksedel: Information till användaren Prednisolon mibe 10 mg/ml ögondroppar, suspension prednisolonacetat Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar använda detta läkemedel. Den innehåller information

Läs mer

Bipacksedel: Information till användaren. Selesyn 100 mikrogram, oral lösning Selesyn 50 mikrogram/ml, oral lösning

Bipacksedel: Information till användaren. Selesyn 100 mikrogram, oral lösning Selesyn 50 mikrogram/ml, oral lösning Bipacksedel: Information till användaren Selesyn 100 mikrogram, oral lösning selen (som natriumselenit pentahydrat) Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar ta detta läkemedel. Den innehåller

Läs mer

NiQuitin Mint. Läs noga igenom denna bipacksedel. Den innehåller information som är viktig för dig. Vad innehåller NiQuitin Mint?

NiQuitin Mint. Läs noga igenom denna bipacksedel. Den innehåller information som är viktig för dig. Vad innehåller NiQuitin Mint? NiQuitin Mint 2 mg och 4 mg medicinskt tuggummi Läs noga igenom denna bipacksedel. Den innehåller information som är viktig för dig. Detta läkemedel är receptfritt. NiQuitin Mint måste trots det användas

Läs mer

Bipacksedel: Information till användaren. Sturiban 0,3 mg/ml, ögondroppar, lösning. Bimatoprost

Bipacksedel: Information till användaren. Sturiban 0,3 mg/ml, ögondroppar, lösning. Bimatoprost Bipacksedel: Information till användaren Sturiban 0,3 mg/ml, ögondroppar, lösning Bimatoprost Läkemedelsverket 2015-09-24 Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar använda detta läkemedel. Den

Läs mer

Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar använda detta läkemedel. Den innehåller information som är viktig för dig.

Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar använda detta läkemedel. Den innehåller information som är viktig för dig. Bipacksedel: Information till användaren Locacorten-Vioform 0,2 mg/ml + 10 mg/ml örondroppar, lösning Flumetasonpivalat/kliokinol Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar använda detta läkemedel.

Läs mer

Nicotinell. Läs noga igenom denna bipacksedel. Den innehåller information som är viktig för Dig. 1. VAD NICOTINELL ÄR OCH VAD DET ANVÄNDS FÖR?

Nicotinell. Läs noga igenom denna bipacksedel. Den innehåller information som är viktig för Dig. 1. VAD NICOTINELL ÄR OCH VAD DET ANVÄNDS FÖR? BIPACKSEDEL: INFORMATION TILL ANVÄNDAREN Nicotinell 2 mg och 4 mg medicinska tuggummin nikotin Läs noga igenom denna bipacksedel. Den innehåller information som är viktig för Dig. Dessa läkemedel är receptfria.

Läs mer

Bipacksedel: Information till användaren. Allopurinol Orion 100 mg tabletter Allopurinol Orion 300 mg tabletter. allopurinol

Bipacksedel: Information till användaren. Allopurinol Orion 100 mg tabletter Allopurinol Orion 300 mg tabletter. allopurinol Bipacksedel: Information till användaren Allopurinol Orion 100 mg tabletter Allopurinol Orion 300 mg tabletter allopurinol Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar ta detta läkemedel. Den innehåller

Läs mer

BIPACKSEDEL: INFORMATION FÖR ANVÄNDAREN. OPATANOL 1 mg/ml ögondroppar, lösning. Olopatadin.

BIPACKSEDEL: INFORMATION FÖR ANVÄNDAREN. OPATANOL 1 mg/ml ögondroppar, lösning. Olopatadin. BIPACKSEDEL: INFORMATION FÖR ANVÄNDAREN OPATANOL 1 mg/ml ögondroppar, lösning. Olopatadin. Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar använda detta läkemedel. Spara denna bipacksedel, du kan behöva

Läs mer

Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar använda detta läkemedel. Den innehåller information som är viktig för dig.

Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar använda detta läkemedel. Den innehåller information som är viktig för dig. Bipacksedel: Information till användaren Nystimex 100 000 IE/ml oral suspension nystatin Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar använda detta läkemedel. Den innehåller information som är viktig

Läs mer

BIPACKSEDEL: INFORMATION TILL ANVÄNDAREN. Zoviduo 50 mg/g och 10 mg/g kräm. Aciklovir och hydrokortison

BIPACKSEDEL: INFORMATION TILL ANVÄNDAREN. Zoviduo 50 mg/g och 10 mg/g kräm. Aciklovir och hydrokortison BIPACKSEDEL: INFORMATION TILL ANVÄNDAREN Zoviduo 50 mg/g och 10 mg/g kräm Aciklovir och hydrokortison Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar använda detta läkemedel. Den innehåller information

Läs mer

BIPACKSEDEL: INFORMATION TILL ANVÄNDAREN. ARICEPT 5 mg och 10 mg filmdragerade tabletter (Donepezilhydroklorid)

BIPACKSEDEL: INFORMATION TILL ANVÄNDAREN. ARICEPT 5 mg och 10 mg filmdragerade tabletter (Donepezilhydroklorid) BIPACKSEDEL: INFORMATION TILL ANVÄNDAREN ARICEPT 5 mg och 10 mg filmdragerade tabletter (Donepezilhydroklorid) Du och din vårdnadshavare bör noga läsa igenom denna bipacksedel innan du börjar använda detta

Läs mer

Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar ta detta läkemedel. Den innehåller information som är viktig för dig.

Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar ta detta läkemedel. Den innehåller information som är viktig för dig. Bipacksedel: Information till användaren Nasin 0,25 mg/ml nässpray, lösning; 0,5 mg/ml nässpray, lösning oximetazolinhydroklorid Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar ta detta läkemedel. Den

Läs mer

BIPACKSEDEL: INFORMATION TILL ANVÄNDAREN

BIPACKSEDEL: INFORMATION TILL ANVÄNDAREN BIPACKSEDEL: INFORMATION TILL ANVÄNDAREN Anapen 0,3 mg/dos och Anapen Junior 0,15 mg/dos injektionsvätska, lösning i förfylld spruta Adrenalin Injektionspenna Läs noga igenom denna bipacksedel innan du

Läs mer

Bipacksedel: Information till användaren. Nicotinell Fruktmint 2 mg sugtablett nikotin

Bipacksedel: Information till användaren. Nicotinell Fruktmint 2 mg sugtablett nikotin Bipacksedel: Information till användaren Nicotinell Fruktmint 2 mg sugtablett nikotin Läs noga igenom denna bipacksedel. Den innehåller information som är viktig för dig. Detta läkemedel är receptfritt.

Läs mer

Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar använda detta läkemedel. Den innehåller information som är viktig för dig.

Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar använda detta läkemedel. Den innehåller information som är viktig för dig. Bipacksedel: Information till användaren Telfast 180 mg filmdragerade tabletter fexofenadinhydroklorid Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar använda detta läkemedel. Den innehåller information

Läs mer

Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar använda detta läkemedel. Den innehåller information som är viktig för dig.

Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar använda detta läkemedel. Den innehåller information som är viktig för dig. Bipacksedel: Information till användaren Differin 1 mg/g gel adapalen Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar använda detta läkemedel. Den innehåller information som är viktig för dig. - Spara

Läs mer

Bipacksedel: Information till användaren. Niontix 100%, medicinsk gas, flytande. Dikväveoxid (medicinsk lustgas)

Bipacksedel: Information till användaren. Niontix 100%, medicinsk gas, flytande. Dikväveoxid (medicinsk lustgas) Bipacksedel: Information till användaren Niontix 100%, medicinsk gas, flytande Dikväveoxid (medicinsk lustgas) Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar använda detta läkemedel. Den innehåller

Läs mer

Bipacksedel: Information till användaren. Flutikason Teva 50 mikrogram/dos nässpray, suspension. flutikasonpropionat

Bipacksedel: Information till användaren. Flutikason Teva 50 mikrogram/dos nässpray, suspension. flutikasonpropionat Bipacksedel: Information till användaren Flutikason Teva 50 mikrogram/dos nässpray, suspension flutikasonpropionat Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar använda detta läkemedel. Den innehåller

Läs mer

BIPACKSEDEL: INFORMATION TILL ANVÄNDAREN. Dequalinium Orifarm 10 mg vaginaltabletter dekvaliniumklorid

BIPACKSEDEL: INFORMATION TILL ANVÄNDAREN. Dequalinium Orifarm 10 mg vaginaltabletter dekvaliniumklorid BIPACKSEDEL: INFORMATION TILL ANVÄNDAREN Dequalinium Orifarm 10 mg vaginaltabletter dekvaliniumklorid Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar använda detta läkemedel. Den innehåller information

Läs mer

Bipacksedel: Information till användaren

Bipacksedel: Information till användaren Bipacksedel: Information till användaren Oftaquix 5 mg/ml ögondroppar, lösning i endosbehållare Levofloxacin Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar använda detta läkemedel. Den innehåller information

Läs mer

Bipacksedel: Information till användaren. Iopidine 5 mg/ml ögondroppar, lösning. apraklonidin

Bipacksedel: Information till användaren. Iopidine 5 mg/ml ögondroppar, lösning. apraklonidin Bipacksedel: Information till användaren Iopidine 5 mg/ml ögondroppar, lösning apraklonidin Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar använda detta läkemedel. Den innehåller information som är

Läs mer

Bipacksedel: Information till användaren. Ivoxel 1 mg/g kutan emulsion. mometasonfuroat

Bipacksedel: Information till användaren. Ivoxel 1 mg/g kutan emulsion. mometasonfuroat Bipacksedel: Information till användaren Ivoxel 1 mg/g kutan emulsion mometasonfuroat Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar använda detta läkemedel. Den innehåller information som är viktig

Läs mer

BILAGA III MÄRKNING OCH BIPACKSEDEL

BILAGA III MÄRKNING OCH BIPACKSEDEL BILAGA III MÄRKNING OCH BIPACKSEDEL A. MÄRKNING 1 YTTRE KARTONG, 5 ml EMADINE 0,05% ögondroppar, lösning. Emedastin 0,05% (som difumarat) 5 ml Benzalkon. chlorid. 0,01%, trometamol., natr. chlorid., hypromellos.,saltsyra.,natriumhydroxid,

Läs mer

Bipacksedel: Information till användaren. Konakion Novum 10 mg/ml injektionsvätska, lösning fytomenadion

Bipacksedel: Information till användaren. Konakion Novum 10 mg/ml injektionsvätska, lösning fytomenadion Bipacksedel: Information till användaren Konakion Novum 10 mg/ml injektionsvätska, lösning fytomenadion Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar ta detta läkemedel. Den innehåller information

Läs mer

Bipacksedel: Information till patienten

Bipacksedel: Information till patienten Bipacksedel: Information till patienten Taflotan 15 mikrogram/ml Ögondroppar, lösning i endosbehållare Tafluprost Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar använda detta läkemedel. Den innehåller

Läs mer

Bipacksedel: Information till användaren. Travoprost Sandoz 40 mikrogram/ml ögondroppar, lösning. travoprost

Bipacksedel: Information till användaren. Travoprost Sandoz 40 mikrogram/ml ögondroppar, lösning. travoprost Bipacksedel: Information till användaren Travoprost Sandoz 40 mikrogram/ml ögondroppar, lösning travoprost Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar använda detta läkemedel. Den innehåller information

Läs mer

Bipacksedel: Information till användaren. Lomudal 20 mg inhalationspulver, hård kapsel natriumkromoglikat

Bipacksedel: Information till användaren. Lomudal 20 mg inhalationspulver, hård kapsel natriumkromoglikat Bipacksedel: Information till användaren Lomudal 20 mg inhalationspulver, hård kapsel natriumkromoglikat Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar använda detta läkemedel. Den innehåller information

Läs mer

BIPACKSEDEL: INFORMATION TILL ANVÄNDAREN. Airomir 5 mg/2,5 ml lösning för nebulisator. salbutamol

BIPACKSEDEL: INFORMATION TILL ANVÄNDAREN. Airomir 5 mg/2,5 ml lösning för nebulisator. salbutamol BIPACKSEDEL: INFORMATION TILL ANVÄNDAREN Airomir 5 mg/2,5 ml lösning för nebulisator salbutamol Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar använda detta läkemedel. - Spara denna bipacksedel, du

Läs mer

Bipacksedel: Information till patienten. Kloramfenikol Santen 5 mg/ml ögondroppar, lösning i endosbehållare kloramfenikol

Bipacksedel: Information till patienten. Kloramfenikol Santen 5 mg/ml ögondroppar, lösning i endosbehållare kloramfenikol Bipacksedel: Information till patienten Kloramfenikol Santen 5 mg/ml ögondroppar, lösning i endosbehållare kloramfenikol Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar använda detta läkemedel. Den innehåller

Läs mer

Till dig som behandlas med PLENADREN (hydrokortisontabletter med modifierad frisättning)

Till dig som behandlas med PLENADREN (hydrokortisontabletter med modifierad frisättning) Till dig som behandlas med PLENADREN (hydrokortisontabletter med modifierad frisättning) Information om ersättningsbehandling med hydrokortison vid binjurebarksvikt. VIKTIGT Den här guiden ersätter inte

Läs mer

Bipacksedel: Information till användaren. Bimatoprost Accord 0,1 mg/ml, ögondroppar, lösning. Bimatoprost

Bipacksedel: Information till användaren. Bimatoprost Accord 0,1 mg/ml, ögondroppar, lösning. Bimatoprost Bipacksedel: Information till användaren Bimatoprost Accord 0,1 mg/ml, ögondroppar, lösning Bimatoprost Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar använda detta läkemedel. Den innehåller information

Läs mer

BIPACKSEDEL: INFORMATION TILL ANVÄNDAREN

BIPACKSEDEL: INFORMATION TILL ANVÄNDAREN BIPACKSEDEL: INFORMATION TILL ANVÄNDAREN Actraphane 30 injektionsflaska 100 IE/ml injektionsvätska, suspension, i injektionsflaska Humant insulin (rdna) Läs noga igenom hela denna bipacksedel innan du

Läs mer

Bipacksedel: Information till användaren Torahexal 2,5 mg tabletter Torahexal 5 mg tabletter Torahexal 10 mg tabletter Torahexal 20 mg tabletter

Bipacksedel: Information till användaren Torahexal 2,5 mg tabletter Torahexal 5 mg tabletter Torahexal 10 mg tabletter Torahexal 20 mg tabletter Bipacksedel: Information till användaren Torahexal 2,5 mg tabletter Torahexal 5 mg tabletter Torahexal 10 mg tabletter Torahexal 20 mg tabletter torasemid Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar

Läs mer

Bipacksedel: Information till användaren. Kloramfenikol Pharmathen 5 mg/ml ögondroppar, lösning. kloramfenikol

Bipacksedel: Information till användaren. Kloramfenikol Pharmathen 5 mg/ml ögondroppar, lösning. kloramfenikol Bipacksedel: Information till användaren Kloramfenikol Pharmathen 5 mg/ml ögondroppar, lösning kloramfenikol Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar använda detta läkemedel. Den innehåller information

Läs mer

Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar använda detta läkemedel. Den innehåller information som är viktig för dig.

Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar använda detta läkemedel. Den innehåller information som är viktig för dig. BIPACKSEDEL: INFORMATION TILL ANVÄNDAREN Allegra 120 mg filmdragerade tabletter fexofenadinhydroklorid Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar använda detta läkemedel. Den innehåller information

Läs mer

BIPACKSEDEL: INFORMATION TILL ANVÄNDAREN. Myozyme 50 mg pulver till koncentrat till infusionsvätska, lösning alglukosidas alfa

BIPACKSEDEL: INFORMATION TILL ANVÄNDAREN. Myozyme 50 mg pulver till koncentrat till infusionsvätska, lösning alglukosidas alfa B. BIPACKSEDEL 24 BIPACKSEDEL: INFORMATION TILL ANVÄNDAREN Myozyme 50 mg pulver till koncentrat till infusionsvätska, lösning alglukosidas alfa Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar använda

Läs mer

Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar ta detta läkemedel. Den innehåller information som är viktig för dig.

Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar ta detta läkemedel. Den innehåller information som är viktig för dig. Bipacksedel: Information till användaren Konakion Novum 10 mg/ml injektionsvätska, lösning fytomenadion Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar ta detta läkemedel. Den innehåller information

Läs mer

Bipacksedel: Information till användaren. Colifoam 10% rektalskum. hydrokortisonacetat

Bipacksedel: Information till användaren. Colifoam 10% rektalskum. hydrokortisonacetat Bipacksedel: Information till användaren Colifoam 10% rektalskum hydrokortisonacetat Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar använda detta läkemedel. Den innehåller information som är viktig

Läs mer

Bipacksedel: Information till användaren. Orudis 2,5% gel ketoprofen

Bipacksedel: Information till användaren. Orudis 2,5% gel ketoprofen Bipacksedel: Information till användaren Orudis 2,5% gel ketoprofen Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar använda detta läkemedel. Den innehåller information som är viktig för dig. Spara denna

Läs mer

Bipacksedel: information till användaren. Finail 5%, medicinskt nagellack. amorolfin

Bipacksedel: information till användaren. Finail 5%, medicinskt nagellack. amorolfin Bipacksedel: information till användaren Finail 5%, medicinskt nagellack amorolfin Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar använda detta läkemedel. Den innehåller information som är viktig för

Läs mer

BIPACKSEDEL: INFORMATION TILL ANVÄNDAREN. Zaditen 0,25 mg/ml ögondroppar, lösning i endosbehållare. Ketotifen

BIPACKSEDEL: INFORMATION TILL ANVÄNDAREN. Zaditen 0,25 mg/ml ögondroppar, lösning i endosbehållare. Ketotifen BIPACKSEDEL: INFORMATION TILL ANVÄNDAREN 0,25 mg/ml ögondroppar, lösning i endosbehållare. Ketotifen Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar använda detta läkemedel. Den innehåller information

Läs mer