Guldmann kan erbjuda säkra, bekväma och effektiva hjälpmedel för att förflytta människor i många olika miljöer.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Guldmann kan erbjuda säkra, bekväma och effektiva hjälpmedel för att förflytta människor i många olika miljöer."

Transkript

1 Produkter

2 Guldmann kan erbjuda säkra, bekväma och effektiva hjälpmedel för att förflytta människor i många olika miljöer. Vårt primära mål är att se till att vårdgivare får mer tid för vård och omsorg. Detta gör vi genom att göra förflyttningar så rationellt och effektivt som möjligt med hjälpmedel som uppfyller de flesta behoven. Inom lyft- och förflyttning har vi lång erfarenhet. Guldmann har utvecklat en omfattande, moduluppbyggd serie lyft- förflyttningslösningar. Vi har mer än 30 års erfarenhet. Guldmanns lösning Vi utvecklar och tillverkar ett brett sortiment produkter för både vårdgivarnas arbetsmiljö och brukarens bekvämlighet och säkerhet. Vi arbetar med vårdpersonal, medicinsk personal, arkitekter, ingenjörskonsulter och byggentreprenörer liksom många andra fackmän så att de valda lösningarna kan passa i både nya och gamla boenden. Vi hjälper också kunderna så att lösningarna installeras säkert och ger garanterat bästa resultat. Vi har utbildningsprogram som hjälper vårdgivare att välja de bästa lösningarna för deras särskilda behov. Vi kan erbjuda utbildning i att använda produkterna på säkraste och mest effektiva sätt. Vi erbjuder ett komplett urval av underhålls- och stödtjänster, så att både vårdgivare och brukare får full nytta av sina lösningar från Guldmann. Vi hjälper alla inblandade att välja de lösningar, och produkter som passar bäst för deras behov. Vi erbjuder expertråd så att besluten blir välgrundade.

3 3 Innehållsförteckning 4 Takmonterade lyftsystem 6 GH3 taklyftsystem 10 GH1 taklyftsystem 13 GH komponenter till skensystem 20 GL5 mobila personlyftar 24 Selar och lyfttillbehör 40 Sängar 42 Sängtillbehör 46 Information och utbildning Observera Vissa produkter från Guldmann erbjuds inte för närvarande i alla länder

4 4 Taklyftsystem Taklyftsystem är ofta den bästa lösningen för att lyfta och flytta personer från en plats till en annan i alla typer av vårdmiljöer. Om lyftanordningen monteras i taket hålls golvytan obelamrad och det blir mycket lättare, snabbare och säkrare att fritt förflytta sig. Den här sortens lyftsystem kan normalt monteras på i stort sett vilken plats som helst inomhus och kan nå överallt i rummet utan att möblemang eller andra saker på golvet utgör hinder. Det sparar också tid, eftersom allt du behöver för att lyfta och förflytta snabbt alltid finns på plats, laddat och klart att använda. Resultat är att du får mer tid för omsorg. Guldmanns taklyftsystem är erkända världen över för: Pålitlighet med inbyggd elektronik och snabb och effektiv återuppladdning Bekvämlighet mjuka starter och stopp och en så gott som ljudlös förflyttning Billiga i drift låga kostnader för drift, underhåll och energiåtgång. Snabb alltid tillgänglig, omedelbar reaktionstid och funktioner med dubbelhastighet Säkerhet sofistikerade, inbyggda säkerhetssystem, med nödstopp och nödsänkning Enkla att använda ergonomiskt riktiga manöverhandtag som är bekväma och enkla att använda. Mot nya höjder Att ha lyftmodulen monterad i en takskena ger en helt ny dimension åt vårdgivarens arbetsmiljö, med dokumenterat mindre stress, belastning och skaderisk samt en större en jobbtillfredsställelse.

5 5 Takmonterade lyftmotorer gör tunga lyft mycket lättare. Lyftanordningen finns alltid på plats och kan användas omedelbart Mycket högre lyfthöjd Större rörelsefrihet och kunna lyfta tyngre. Du som är användare kommer att känna dig bekväm och säker hela tiden. Moduler som passar perfekt var som helst Taklyftarna från Guldmann är fristående delar i ett komplett sortiment lyftanordningar, med skenor, selar och tillbehör, som alla har utformats i modulform och passar perfekt ihop. Du kan kombinera delarna för att uppfylla i princip alla lyftbehov i alla byggnader. Ditt val Det finns tre huvudtyper av taklyftsystem från Guldmann att välja bland. Permanent installerade system (GH3 eller GH1) Flyttbara system (GH3 eller GH1) Särskilda lyftar utformade för att kunna flyttas från ett skensystem till ett annat (GH2 F) Väl utformade skensystem är nödvändiga för att se till att lyftarna rör sig tyst, mjukt och med minimal friktion. Även med så liten strömförbrukning som möjligt för hela lyftområdet på kg. Du kan montera Guldmanns skensystem var som helst, med fäste i tak, väggar eller fristående. Du kan forma dem som en rakskena, som löper över ett helt rum, eller som ett rumstäckande system. Du kan ha spann över 8 meter utan stöd. Den moduluppbyggda utformningen innebär också att du kan förändra och bygga ut skensystemen efter behov, eller återanvända det någon annanstans om det behövs. Det gör att du får en bra investering med långsiktiga fördelar.

6 6 GH3 taklyftsystem GH3 systemet är en modulbaserad konstruktion i såväl klassisk som modern design som säkerställer att systemet passar perfekt in i alla tänkbara byggnader, stilar och inredningar, gammalt som nytt. Det finns en mängd moduler att välja mellan. Det gör det enkelt att anpassa GH3 installationen för att passa individuella behov och ta hänsyn till funktionalitet, specifikationer och budget. GH3 systemet är enkelt att installera och lättfattligt för alla användare. Det gör lyftproceduren lätt, säker och bekväm för alla inblandade. Bland de stora fördelarna med GH3 systemet är att det alltid är klart för användning och är specifikt konstruerat för att klara tunga arbetsuppgifter under just den typ av förhållanden som förekommer inom särskilt krävande professionella vårdmiljöer. GH3 skensystem Det finns tre typer av skenor till GH3 systemet, var och en särskilt utformad för specifika avstånd och lyftvikter. Att kombinera dessa på rätt sätt gör installationen till en enkel och snabb process. GH3 skenorna kan monteras i taket, på väggar eller på stödjande pelare eller på kombinationer av alla tre. Spannet kan vara så stort som 8 meter utan stöd, beroende på den specifika kombinationen av skenor och vilken vikt systemet ska klara av att lyfta. Combi-lås, växelspår och vändskivor gör det ännu enklare att utforma GH3 skensystemen för särskilda behov och specifika byggnader, antingen i ett enda rum eller som en kombination av system. GH3 lyftmoduler GH3 systemet innehåller lyftmoduler som kan lyfta så mycket som 350 kg med en lyftrem och 500 kg med två remmar, beroende på hur modulen är konfigurerad. Lyfthastigheten är upp till 60 mm/sekund beroende på konfigurationen. Batterierna i GH3 lyftmodulerna laddas hela tiden oavsett var i systemet som modulen befinner sig vid en viss tidpunkt. GH3 lyftmodulerna är utrustade med mekanik för snabb losstagning så att lyftmodulen enkelt och snabbt kan kopplas loss från skenan och selen från lyftbygeln. GH3 lyftmodulerna finns också med en integrerad drivmotor, ett inbyggt vägningssystem och en sladdlös fjärrkontroll. Med programvaran Guldmann CareLift Management (CLM) går det att registrera och spara all information om hur systemet används. Denna information kan sedan överföras och användas som dokumentation av användningen men även som underlag för analyser för att förbättra och finjustera lyftprocedurerna för bättre effektivitet och bekvämlighet. Med hjälp av Guldmanns serviceprogramvara kan funktionen hos varje enskild lyftmodul övervakas konstant. Skärmen visar automatiskt när någon form av underhåll behövs. GH3 skenorna är utformade för att enkelt kunna byggas in i nedsänkta tak. Skenor som monteras i själva taket kan fås att smälta in diskret i omgivningen med hjälp av färger eller dekorationer. Taklyftarna rör sig så gott som ljudlöst längs skenorna och förbrukar minimalt med ström. Övergångar från en skensektion till en annan sker obemärkt vilket ger högsta bekvämlighet.

7 7 GH3 lyftmotorer 1 GH3 Kraftfull, snabb och lättanvänd lyftmotor för fast installation. Lyftkapacitet 200 eller 250 kg Se tabellen på sidan 12 2 GH3+ Lyftmotor liknande GH3. Kan fås med tillval som : Integrerad våg, CLM, Lyft- och serviceinfromation samt även snabbare lyfthastighet. Lyftkapacitet 250, 300 eller 350 kg Se tabellen på sidan 12 3 GH3/GH3+ med körmotor För horisontal förlyttning av lyftmotorn i skensysetmet. Lyftmotorn kan köras med standard handkontrollen eller med infraröd (IR) handkontroll Se tabellen på sidan 12 4 GH3 Twin Två hopkopplade lyftmotorer med 2 lyftband för riktigt tunga lyft. Lyftkapacitet 250 eller 500 kg Se tabellen på sidan 12

8 8 CLM modulen (CareLift Management) för GH3+ Lyftregistrering CLM modulen är ett tillval till taklyften GH3+ som tillhandahåller exakt information om antalet lyft och typer av lyft under en viss period. Denna information sparas i en textfil som sedan kan överföras och användas i alla vanliga kalkylprogram och dessutom fungera som dokumentation av hur lyften har använts. Tillgänglig information är bland annat antalet lyft och deras varaktighet sedan senaste nollställning, samt datum och tid för varje lyft. Modulen registrerar antalet standard lyft x) över 17 kg och under 150 kg samt över 150 kg sedan den senaste nollställningen. Den registrerar även det faktiska och genomsnittliga antalet lyft under de senaste 7 dagarna. Livslängdsdokumentation CLM modulen är ett tillval som erbjuder uppdaterad information om: Antal lyft Antal standard lyft x) Antal lyft tyngre än 150 kg Antal överbelastningar Modulen kan även användas för att tillhandahålla information om exakt vilken typ av lyft som används och tilldela ett namn/id till varje enskild lyftmodul. x) Standard lyft (1 meter 85 kg)

9 9 Vägningsmodul för GH3+ Servicemodul för GH3+ Inbyggd våg i lyften Vägningsmodulen (tillval) är idealisk för de tillfällen då det är viktigt att övervaka viktförändringar hos användarna. Vikten för var och en av användarna visas tydligt på handkontrollens display. Eftersom vägningsmodulen ingår i själva lyften frigör detta så mycket som 30 cm lyfthöjd jämfört med de lösningar som har en separat vägningsenhet. Med en vägningsmodul som är helt integrerad i själva lyften frigörs både tid och resurser eftersom användarna nu kan vägas samtidigt som de lyfts och förflyttas. Vägningsmodulen finns som tillval för taklyften GH3+. Enkel att kalibrera Vägningsmodulen GH3+ är ett vägningssystem som ger vägningar som är lika exakta som medicinskt certifierade vågar. GH3+ kan enkelt kalibreras av en Guldmann godkänd tekniker. Lättillgänglig serviceinformation Servicemodulen för GH3+ är ett tillval som tillhandahåller information som är inriktad på de delar av taklyftsystemet som kan underhållas, bland annat: När den senaste säkerhetsinspektionen/servicen utfördes När det är dags för nästa schemalagda säkerhetsinspektion/service. LCD-skärmen på styrenheten visar när det är dags att byta ut lyftband, tandrem och batteri. Modulen kan användas för att ställa in lämpliga serviceintervall på mellan 3-24 månader baserat på individuella behov. Observera dock att EU-reglerna anger att service måste utföras med högst 12 månaders mellanrum. Räknaren nollställs när säkerhetsinspektionen/servicen utförs eller när vissa delar byts ut. Inklusive uppdateringar En Guldmann tekniker på besök kan även utföra ett antal uppdateringar. Guldmann kommer regelbundet med nya uppdateringar för programvaran som förbättrar systemets funktion, och dessa uppdateringar kan snabbt installeras vid en årlig säkerhetsinspektion/ service. En tekniker på besök kan även: Anpassa lyfthastigheten vid behov (GH3+) Nollställa räknaren när lyftband, tandrem eller batteri byts ut Kalibrera vägningsmodulen (GH3+) (om en sådan finns) Koppla bort den ljudsignal som signalerar att en lyftmodul inte laddas från skenan.

10 10 GH1 taklyftsystem Taklyftsystemet GH1 utnyttjar den innovativa och tåliga GH3 tekniken till fullo, inklusive dess design, funktionsrikedom och kostnadseffektivitet. Taklyftsystemet GH1 är konstruerat för att klara av alla tänkbara dagliga lyftbehov. Det gör systemet idealiskt för privatbostäder, gruppboenden och vårdhem. GH1 systemets diskreta och klassiska konstruktion innebär att det tar väldigt lite plats. Precis som GH3 taklyftsystemet för professionellt bruk innebär GH1 systemet att vårdgivarna kan lyfta och förflytta brukarna utan att riskera ryggproblem. GH1 skensystem Det finns tre typer av skenor till GH1 systemet, var och en särskilt utformad för att klara specifika avstånd och lyftvikter. Att kombinera dessa på rätt sätt gör installationen till en enkel och snabb process. Förutom skenor för montering på väggar och i tak ingår även ett fristående skensystem i GH1 systemet. Dessa skenor kan enkelt anpassas i både höjdoch breddled, vilket gör dem idealiska för tillfälliga lyftbehov. Hela skensystemet kan monteras av 1-2 personer, och inga verktyg behövs. Det tar bara 10 minuter att göra systemet klart för användning och att plocka ned det igen. GH1 lyftmoduler En GH1 lyftmodul kan snabbt, säkert och effektivt lyfta vikter på upp till 205 kg. Snabbare lyft ger mer tid för det som är viktigt vård och omsorg. Styrsystemet för att höja och sänka modulen är enkelt och intuitivt och hanteras via en prisbelönt ergonomiskt riktig handkontroll. GH1 lyftmodulen är försedd med samma lyftbygel som används för GH3 taklyftsystemet. Det innebär att det är enkelt att sätta fast lyftselen på ett säkert sätt. Dessutom finns hela Guldmanns omfattande sortiment med selar och andra lyfttillbehör att tillgå. GH1 lyftmodulen passar alla Guldmanns skensystem. Både lyftmodulen och skensystemen är enkla att dekorera så att de matchar eller smälter in i inredningen där de används. GH1 lyftmodulen uppfyller alla relevanta standarder, och är ytterst säker och pålitlig att använda. Modulen finns i flera olika versioner med en maximal säker arbetsbelastning (Safe Working Load SWL) på 175 eller 205 kg. Skillnaden mellan GH1 taklyftsystemet och dess motsvarighet GH3 är att lyftmodulerna inte laddas medan de sitter på skenan. I stället sker laddningen genom att handkontrollen (som är kopplad till lyftmodulen med en kabel) placeras i GH1 laddaren, som i sin tur är ansluten till kraftförsörjningen. Laddningen tar normalt bara 2-3 timmar, och en fulladdad GH1 lyftmodul kan användas för normalt dagligt lyftarbete i upp till två veckor (beräknat på 55 lyft av 85 kg). OBS: GH2 F flyttbar lyft finns fortfarande för GH skensystem.

11 11 GH1 lyftmotorer 1 GH1 Användarvänlig, kraftfull och snabb lyftmodul för permanent installation och för installation i fristående skensystem. Lyft kapacitet 175 eller 205 kg. Se tabellen på sidan 12 GH1 sidoskydd Lyftmodul GH1 levereras som standard med 4 st olika val av design på sidoskydd. Laddstation GH1 lyftmodul laddas via placering i laddstationen. Lyften är fullladdad på 2-3 timmar.

12 12 GH1 och GH3 Lyftmotorer Tekniska specifikationer GH1 och GH3 lyftmotorer, version, modell, utförande Guldmann lyftmodell Produktmodell Max lyftkapacitet Antal lyftband Antal lyftmotorer Integrerad våg CLM funktion Antal körmotorer Servicefunktion Manöverfunktion GH3 (x) xxx x x x x x x x GH GH Utan : Våg : Twin Exempel: GH GH Utan : 0 CLM : 1 Utan : 0 Service : 1 GH Hand kontroll : 0 IR : 1 Handkontroll Utan Servicefunktion Utan CLM funktion Våg funktion 2 körmotorer 2 lyftmotorer 1 lyftband Maxlast 350 kg + Lyftmotor, typ GH3 Guldmann GH2 och GH3 taklyftsystem var de första, och vid denna tid enda, att klara test och erhålla UL/CSA certifikation på hela system. Detta ger våra kunder och användare stor säkerhet när de vet att alla viktiga komponeneter i ett GH2/GH3 system är UL/CSA godkända, och att Guldmann produktion linje blir kontrollerad flera gånger per år.

13 13 GH komponenter till skensystem GH skenor, A/B/C Se tabellen på sidan 19 2 Kurvor Se tabellen på sidan 19 3 Traversvagn Maxlast 400 kg, för alla typer av skenor Maxlast 500 kg, för alla typer av skenor GH väggfäste, ändmonterad skena GH väggfäste, sidomonterad skena GH väggfäste, sidomonterad skena

14 14 GH komponenter till skensystem Vridskiva, elektrisk Handreglage Fjärrkontroll med IR för växel/vridskiva/combi-lås/gh med kabel för växel/vridskiva för Combi-lås väggströmbrytare för växel/vridskiva för Combi-lås Växel elektrisk GH växel 45 höger GH växel 45 vänster GH växel 60 höger Består av och båda artnr måste beställas GH växel 60 vänster Består av och båda artnr måste beställas GH växel 90 höger Består av och båda artnr måste beställas GH växel 90 vänster Består av och båda artnr måste beställas 10 Körmotor för traversskena för travers B och C skenor Combi-lås Combi-lås enkelt, manuell Combi-lås enkelt, elektriskt Combi-lås dubbelt, elektriskt Special uttag skena Uttag för Combi-lås. Se tabellen på sidan 19

15 15 GH komponenter till skensystem GH väggfäste, ändmonterad. Skena kan monteras ovanpå väggfästet GH fäste för gipsvägg GH standardtakfäste för skenor och kurvor GH takfäste för skenskarvar, standard GH takfäste för skenskarvar GH takfäste för skenskarvar GH takfäste, nersänkt, för lutande tak 250 mm längd mm längd mm längd mm längd

16 16 GH komponenter till skensystem GH nersänkt takfäste för skenor och kurvor 250 mm längd mm längd mm längd mm längd GH nersänkt takfäste för skenor och kurvor genom tak 250 mm längd mm längd mm längd mm längd GH stabiliseringsfäste 500 mm längd mm längd mm längd Anslutning för laddlinjer Ändstopp

17 17 GH komponenter till skensystem Väggstolpar Vita RAL 9016 utan fot med låg fot (150 mm) med hög fot (250 mm) Kulissbeslag Grå RAL 9006 utan fot med låg fot (150 mm) med hög fot (250 mm) Kulissbeslag Takprofil 3 m, rak För kurva (set) För vridskiva (set) Takprofil, rumstäckande 3 m, rak Kraftförsörjning Transformator AC Laddlinjer 6 m skena m skena Sidtäckning skena Se tabell på sidan Ändskydd Grå: Skena A Skena B Skena C

18 18 GH komponenter till skensystem 32 Fristående enkelskensystem, Längd och höjd justerbart Max lyft kapacitet 250 kg Swing Lift II Max lyft kapacitet 200 kg, längd 2500 mm

19 19 GH komponenter till skensystem C B A Skena A Sidtäckning grå Skena A Skena B Skena C Sidtäckning vit 1 m m Skena B Sidtäckning grå Sidtäckning vit Uttag för Combilås: Lång Uttag för Combilås: Kort 3 m m Skena C Sidtäckning grå Sidtäckning vit Uttag för Combilås: Lång Uttag för Combilås: Kort 5 m m m m Kurvor 30º º º º º large

20 20 GL5 mobila lyftar De mobila lyftarna GL5 är de golvbaserade alternativen till takmonterade lyft- och förflyttningssystem. De är en viktig del av Guldmanns helhetstänkande när det gäller att leverera säkra och pålitliga lösningar som är ergonomiskt riktiga för vårdgivaren att arbeta med samtidigt som de är bekväma och trygga för användaren som blir lyft. De mobila GL5 lyftarna rör sig mjukt på sina länkhjul och är batteridrivna. Detta gör att de inte på minsta vis är beroende av var det kan tänkas finnas ett vägguttag. Dessa mobila lyftar är speciellt lämpliga för oplanerade, sällan förekommande eller tillfälliga lyftsituationer när det inte finns någon takmonterad lyft till hands, eller på platser där takmonterade system är omöjliga, opraktiska eller oekonomiska att använda. Högt, lågt eller oväntat De mobila GL5 lyftarna används för lyft direkt från golvnivån och innebär att vårdgivaren kan lyfta även en mycket lång användare i en stor sele med minsta möjliga ansträngning. Lyftanordningarna kan flytta användare som väger upp till 205 kg och ger en avsevärt större räckvidd än någon annan mobil lyft av samma typ som finns tillgänglig i dagsläget. Benen kan enkelt justeras i bredd för bästa möjliga stabilitet, och för att vårdgivaren ska kunna ställa lyften så nära som möjligt till en optimal lyftpunkt. Lätt att använda De mobila GL5 lyftarna förenklar många lyftsituationer avsevärt för både användare och vårdgivare, och kan vara av stor betydelse i det förebyggande arbetet med att undvika ryggskador hos vårdpersonalen. Det är enkelt och smidigt att sköta de mobila GL5 lyftarna, och de är konstruerade för att vara starka, snabba och säkra. De är försedda med en elektrisk nödfrikoppling ansluten till en separat krets (och det finns ett mekaniskt frikopplingssystem som tillval) och alla ytor är enkla att hålla rena. De är försedda med ett modulärt batteri som garanterar tillförlitlig uppladdning och ser till att de mobila GL5 lyftarna alltid är redo när de behövs. Den anmärkningsvärda lyfthöjden gör att långa användare kan lyftas från väldigt besvärliga positioner på ett säkert och bekvämt sätt till och med direkt från golvnivå.

21 21 GL5 mobila lyftar Stora fördelar Fördelarna med de mobila GL5 lyftarna är bland annat: Stort arbetsutrymme användaren kan alltid placeras korrekt, även i breda sängar Låga lyft, direkt från golvnivå Höga lyft, även för långa användare i en stor sele Mångsidig med rätt typ av sele kan en mobil GL5 lyft användas för i stort sett alla tänkbara lyftsituationer. 1 GL5 Mobil lyft med elektrisk benbreddning. Max lyft kapacitet 155 eller 205 kg Se tabellen på sidan 22

22 22 Tekniska specifikationer GL5 155 GL5 205 funktioner Max lyftkapacitet 155 kg 205 kg Lyfthastighet med 85 kg belastning, mm/min Lyftmotor elektrisk elektrisk Breddjustering av ben elektrisk elektrisk Manöverdosa Guldmann Guldmann Säkerhetsfunktioner Nödstopp ja ja Nödsänkning, elektrisk ja ja Nödsänkning, manuell tillval tillval Automatisk avstänging ja ja El På/Av automatisk automatisk Strömförbrukning, VA Periodisk laddning, minuter arbete/paus 2/18 2/18 Batterier, slutna och underhållsfria, V/Ah 24/4,2 24/4,2 Batteriskydd: Stängs av automatiskt när spänningen är för låg ja ja Lågt batteri varning: Ljusindikator blinkar ja ja Laddare helt automatisk 230/115 volt ja ja Laddningstid, max uppladdning timmar 8 8 Övriga funktioner Skyddslister ben ja ja Hjul, mm 80/100 80/100 Lyftbygel ingår ej ingår ej GL5 155 GL kg Med 100 mm hjul, elektrisk nödsänkning kg Med 80 mm hjul, elektrisk nödsänkning kg Med 100 mm hjul, elektrisk och manuell nödsänkning kg Med 80 mm hjul, elektrisk och manuell nödsänkning kg Med 100 mm hjul, elektrisk nödsänkning kg Med 80 mm hjul, elektrisk nödsänkning kg Med 100 mm hjul, elektrisk och manuell nödsänkning kg Med 80 mm hjul, elektrisk och manuell nödsänkning

23 23

24 24 Selar och lyfttillbehör Selar och andra lyfttillbehör är en viktig del i Guldmanns omfattande sortiment av utrustning för att lyfta, förflytta och positionera. Specialutformade selar gör det enkelt, praktiskt och snabbt för vårdgivaren att stödja brukaren under lyft och förflyttning. Dessutom kan vårdgivaren utföra arbetet med minsta möjliga kraft och arbetsbelastning. Alla Guldmanns selar är utformade för både golv- och takmonterade lyftar. De är idealiska för att förflytta människor till och från sängar och rullstolar såväl som från sittande och liggande position. Guldmann har lyftselar för lyft och förflyttning av brukare med olika förmåga att delta aktivt olika grader av kroppskontroll och muskelstyrka olika grader av rörlighet enkel- eller dubbelamputation specialbehov Finns både för vuxna och barn med olika storlek och vikt. Alla selar från Guldmann är lätta att tvätta för bästa möjliga hygien. Tillbehör Utöver selar erbjuder Guldmann ett brett sortiment specialutformade lyfttillbehör.

25 25 Selar Färgade öglor De färgade öglorna förenklar symetrin vid lyften/utprovningen 2. Material Smutsavvisande polyester med karaktäristisk styrka och elasticitet 3. Vaddering i benstöden Alla selar med delade benstöd har vaddering i benstöden. Lätta att ta på mjukare för huden 4. Markering mitten av sele 5. Informations etikett Information om selen 6. Broderad etikett med storleksmärkning Gör det lätt och snabbt att hitta rätt storlek på selen 7. Vaddering i ryggdelen Ger bättre bekvämlighet i modeller med liten ryggdel. Endast i selar med låg rygg 8. Hälla för styrband Här finns möjlighet att fästa styrband 9. Styrficka Alla selar i Basic-serien har en ficka för enkel korrigering av selens lägesinställning och föra den ner bakom ryggen Maxbelastning Maxkapaciteten 255/500 kg Tvätt Enkel hantering. Selen kan tvättas i 80 C och torktumlas

26 26 Selar Trainer (Lyftväst) Funktion Ger stöd runt bröstet och skuldrorna. Avtagbara benremmar ger stöd runt höften och förhindrar att användaren glider ur selen. Passar för personer med reducerad kroppsbalans, men som ändå kan bära vikt på benen gåträning hygien och sidoförflyttning xx 2 Micro (Hygiensele) Funktion Stödjer övre delen av kroppen (övre pelvis till under skuldror) runt bröstet och övre lårbenet. Stödbälte har en elastisk efterspänningsfunktion som gör att man kan strama åt/säkra runt kroppen. Passar för lyft av personer som har huvudkontroll men minskad muskelstyrka i överkropp, höftled och lårben situationer där selen önskas kunna tas på och av snabbt/enkelt lyft till och från sittande position lyft till och från halvliggande position med nackstöd lyft vid situationer när stor öppning önskas t.ex. som hygiensele/toalettsele. XS-XXL xx

27 27 Selar Basic Basic (Halvhög sele) Funktion Stödjer hela kroppen utom huvudet. Finns även som nätsele. Passar för lyft av personer som har kontroll på överkropp lyft till och från sittande eller halvsittande position (säng och rullstol osv.) xxx 4 Basic Low (Låg sele) Funktion Stödjer kroppen upp till skuldrorna. Finns även som nätsele. Passar för lyft av personer som har kontroll på överkropp lyft till och från sittande position (stol och säng osv.) Använd nackstöd vid dålig huvudkontroll eller lyft från golv xxx 5 Basic High (Hög sele) Funktion Stödjer hela kroppen inklusive huvudet. Finns även som nätsele. Passar för lyft av personer med liten kontroll över huvud och kropp lyft till och från liggande position (säng och golv osv.) lyft till och från sittande position xxx

28 28 Selar Sit-On (Helsele) Funktion Stödjer lårbenen och ryggen. Användaren sitter i selen. Extra band fixeras runt öppningen på respektive sida av selen för att förhindra att användaren faller ut på sidan. Passar för personer som måste sitta kvar på selen på grund av t.ex. specialtillverkad rullstol. Övriga funktioner materialet förhindrar att värme alstras mellan kroppen och selen selen tas på medan personen ligger, men används vid lyft till och från sittande position i säng eller rullstol inte lämplig för personer med sitt- eller liggsår xx 7 Sit-On High (Helsele) Funktion Stödjer lårbenen, ryggen och huvudet. Användaren sitter i selen. Extra band fixeras runt öppningen på respektive sida av selen för att förhindra att användaren faller ut på sidan. Passar för personer som måste sitta kvar på selen på grund av t.ex. specialtillverkad rullstol. Övriga funktioner materialet förhindrar att värme alstras mellan kroppen och selen selen tas på medan person ligger, men används vid lyft till och från liggande position. Inte lämplig för personer med sitt- eller liggsår xx 8 Amputee (Ampsele) Funktion Stödjer hela kroppen upp till skuldrorna och bäckenet. Passar för lyft av enkel- eller dubbelamputerade (ovanför knäleden) lyft av dubbelt och högt amputerade lyft från liggande position. Stöd för huvudet kan användas. Används som vanlig sele då litet hål önskas xx

29 29 Selar Barn Basic Basic Funktion Stödjer hela kroppen utom huvudet. Det inbyggda stödbältet ger extra stöd åt kroppen. Passar för lyft av personer som kan röra huvudet och som kan eller inte kan röra kroppen lyft från sittande eller halvsittande position (säng och rullstol osv.) xxx 10 Basic High Funktion Stödjer hela kroppen inklusive huvudet. Det inbyggda stödbältet ger extra stöd åt kroppen. Passar för lyft av personer med liten kontroll över huvud och kropp lyft till och från liggande position (säng, ombytesbänk och golv osv.) lyft till och från sittande position xxx

30 30 Selar Lyftsele för ben Används för lyft av tunga ben. Vid t.ex. påklädning, omläggning, behandling, hygien mm i säng. Förpackad i kartong med 10 selar Repositioneringssele, 500 kg Används till bl.a. permanent sängliggande personer, ombäddning av säng, för flyttning av personen i sängen. Förflyttning från säng till brits/vagn. Vägning av sängliggande personer i kombination med digitalvågen. Maxvikt 455 kg. Förpackad i kartong med 10 selar Turner Används som hjälp vid vändning av sängliggande personer. Möjliggör applicering av sele utan manuell rullning av sängliggande person. Används vid hudkontroll, behandling, omläggning mm p.g.a att selen täcker liten hudyta. Max vikt 200 kg Twin Turner Används som hjälp vid vändning av sängliggande personer. Gör det möjligt att vända en brukare på båda sidor utan att ta bort selen. Används vid hudkontroll, behandling, omläggning mm p.g.a. att selen täcker en liten hudyta. Medium Large

31 31 Selar Storlek Kids Kids Kids XS S M L XL XXL XXXL Micro polyester Trainer polyester Basic Basic polyester x) Basic Basic nät Basic Low polyester Basic Low nät Basic High polyester x) Basic High nät Amputee polyester Storlek Kids Slim Standard Wide Sit-On nät Sit-On High nät Max lyftkapacitet för alla Guldmann: 255 kg x) Basic Basic och Basic High XXXL kan lyfta upp till 500 kg Riktlinjer vid val av storlek på selen Kids Kids Kids XS S M L XL XXL XXXL H H B B Material Special vävd polypropylene Polyester Nät polyester De färgade öglorna säkerställer symmetrin i lyftet och underlättar kommunikationen i samband med lyftet/utprovningen

32 32 Engångsselar 1 1 Engångssele Hög II, 205 kg Funktion Stödjer hela kroppen inklusive huvudet. Används med fördel på avd för infektion, operation, medicin, kirurgi mm. Även i hemsjukvården av infekterade personer. Detta är en engångssele som tål vatten, men som förstörs efter att den använts klart. Samma utförande som Guldmann Basic High. Passar för lyft av personer med liten kontroll över huvud och kropp lyft till och från liggande position (säng och golv osv.) lyft till och från sittande position. Förpackad i kartong med 10 selar. Material Polypropylene special väv M/L L/XL XL/XXL Engångssele Hög II, 350 kg Funktion Stödjer hela kroppen inklusive huvudet. Används med fördel på avd för infektion, operation, medicin, kirurgi mm. Även i hemsjukvården av infekterade personer. Detta är en engångssele som tål vatten, men som förstörs efter att den använts klart. Samma utförande som Guldmann Basic High. Passar för lyft av personer med liten kontroll över huvud och kropp lyft till och från liggande position (säng och golv osv.) lyft till och från sittande position. Förpackad i kartong med 10 selar. Material Polyester/bomull L/XL XL/XXL XXL/XXXL

33 33 Engångsselar Engångs Repositioneringssele, 500 kg Funktion Används till bl.a. permanent sängliggande personer, ombäddning av säng samt för förflyttning av personen i sängen. Används med fördel på avd för infektion, operation, medicin, kirurgi mm. Även i hemsjukvården av infekterade personer. Detta är en en-gångssele som tål vatten, men som förstörs efter att den använts klart. Samma utförande som Guldmann Repositioneringssele. Passar för Förflyttning från säng till brits/vagn, vägning av sängliggande personer i kombintaion med digitalvågen. Förpackad i kartong med 10 selar. Material Polyester special väv Engångs Twin Turner II Funktion Används som hjälp vid vändning av en person för hygien, omläggningar mm. Den möjliggör placering av vanlig sele under personen utan manuell rullning av denne. Liten tygyta som täcker kroppen möjliggör hudinspektion och behandling. Detta är en engångssele som tål vatten, men förstörs efter den använts klart. Samma utformning som Guldmann Turner. Förpackad i kartong med 10 selar. Material Polypropylene special väv Regular Large Engångs lyftsele för ben II Funktion Används för lyft av tunga ben. Vid t.ex. påklädning, omläggning, behandling, hygien mm i säng. Används med fördel på avd för infekttion, operation, medicin, kirurgi mm. Även i hemsjukvården av infekterade personer. Detta är en engångssele som tål vatten, men som förstörs efter att den använts klart. Samma utförande som Guldmann bensele. Förpackad i kartong med 10 selar. Material Polypropylene special väv

34 34 Selar för 4 punktsbygel Vip Stretch Sele för 4 punktsbygeln, inställningsbar. Används då det är nödvändigt att ändra sittställning under lyftet. Material Polyester M/L L/XL Standard Nät Sele för 4 punktsbygeln, inställningsbar. Används då det är nödvändigt att ändra sittställning under lyftet och i kombination vid badning. Material Nät M/L L/XL Vip Nät Sele för 4 punktsbygeln, inställningsbar. Används då det är nödvändigt att ändra sittställning under lyftet och i kombination vid badning. Denna sele ger brukaren en mer bakåtlutad ställning jämfört med Standard nät sele. Material Nät M/L L/XL Max lyftkapacitet för alla Selar för 4-punktsbygel: 200 kg

35 35 Lyfttillbehör GH lyftbygel, medium, max 350 kg Passar för personer som använder lyftsele i storlek M-XXXL GH Lyftbygel, small, Max 350 kg Passar för personer som använder lyftsele i storlek XS och M och större storlekar med armarna utanför GH Lyftbygel, x-small, max 350 kg Passar för personer som använder lyftsele i storlek Kids och S och större storlekar med armarna utanför GH X-bygel, 500 kg Används till personer där större avstånd mellan rygg och benupphänging önskas. Används till motor GH3+ och GH3 Twin Kopplingsbygel för GH3 Twin 500 kg H-bygel, 350 kg, GH3 Används till personer där större avstånd mellan rygg- och benstödupphäng krävs. T.ex. personer med stor mage (där benstöden önskas längre ner på låret) och för långa personer H-bygel är tillgänglig med sidobyglar i 3 olika storlekar. H-bygel centrumbygel (Består av 1 bygel och 2 Swing kit ) OBS! Du behöver också beställa 2 st sidobyglar. Antingen x-small (550058), small (550057) eller medium (550316) 6 Swing kit

36 36 Lyfttillbehör 6 Planlyft, hopfällbar, 250 kg Används när horisontellt stabilt lyft önskas. Kan viktbalanseras. Används med lyftsele eller lyftband Lyftsele Set med lyftband Planlyft, hofällbar, 250 kg För 2 lyftband Används när horisontellt stabilt lyft önskas. Kan viktbalanseras. Används med lyftsele eller lyftband Lyftsele Set med lyftband Förvaring- och transport vagn för planlyft

37 37 Lyfttillbehör Horisontal lyft, 350 kg Horisontal lyft med 5 olika lyftpositioner. Kan användas med GH3 taklyftar eller med Guldmann mobila lyftar Sele Horisontal lyft, M Sele Horisontal lyft, XL Horisontal lyft, 350 kg Horisontal lyft med justerbar viktbalansering. Kan användas med GH3 taklyftar eller med Guldmann mobila lyftar Sele Horisontal lyft, M Sele Horisontal lyft, XL Bassängstol rostfri, 150 kg Används där man önskar ett stabilit lyft ner i en simbassäng/pool Bassängbår rostfri, 150 kg Används när man önskar ett stabilt plant lyft ner i en simbassäng/behandlingsbad punktsbygel, inställbar 200 kg Används vid situationer när man önskar/ måste ändra sittställning under själva lyftet. Finns både manuell och elektrisk version. 4 Punktsbygel, elektrisk för GH Punktsbygel, manuell för GH3 och mobil lyft Denna bygel kan endast användas ihop med selar för 4 punktsbygel (s. 34). 14 Planlyft BS, 150 kg En planlyftbygel designad och utvecklad för att underlätta arbetet på bårhus

38 38 Lyfttillbehör Digitalvåg Batteridriven Lyftkapacitet max 320 kg Godkänd för medicinskt bruk Lyftkapacitet max 250 kg Bygelparkering för GH3 lyftbygel Vridskiva Vrider en stående person till rätt position Huvudstöd Stödjer huvudet utan att stimulera nackreflexerna. Passar för personer som inte kan hålla huvudet i låga selar

39 39 Fast, flexibel eller flyttbar? Guldmann kan uppfylla de flesta behov för att lyfta, förflytta människor. Frågan är vad som passar bäst för dig och din specifika vårdgivar-/ brukarmiljö. All tid som vårdgivaren använder för att hitta, hämta och ställa i ordning en lyft kostar pengar och innebär ofta mindre direkt vård, tid och omsorg för vårdtagaren. Som hjälp för att överblicka kostnader, besparingar och tid erbjuder Guldmann olika lösningar så att du själv kan se vilken lösning eller kombination av lösningar som är bäst för dig. Guldmanns experter finns här för dig om du vill diskutera lösningar eller behov. Väg fördelarna mot nackdelarna Hur många lyft behövs det varje dag? Hur lång tid tar varje lyft? Hur många vårdgivare finns tillgängliga? Vilka regler gäller för vårdgivarnas arbetsmiljö? Behöver lyften finnas tillgänglig hela tiden? Behöver lyften finnas tillgänglig överallt? Med Guldmanns expertis och erfarenhet får du hjälp att välja bästa möjliga kombination av utrustning för lyft och förflyttning.

40 40 Sängar Bekväma, praktiska och justerbara Guldmanns vårdsängar är konstruerade för att ge användaren största möjliga bekvämlighet kombinerat med effektiv vård. Sängarna har en praktisk och ergonomiskt riktig design som sparar tid, arbete och ansträngning för alla vårdgivare och annan personal. De är också enkla att flytta, underhålla och rengöra på ett effektivt sätt. Multijusterbara, praktiska Sängarna är fullständigt justerbara i höjdled och den fyrdelade sängbottnen kan kombineras i ett stort antal positioner. Elmotorer finns för separat inställning av varje del av sängbotten för största möjliga bekvämlighet och effektivast möjliga vård. Handkontrollen kan hanteras av både sängens användare och vårdgivaren, och lyftmekanismen arbetar mjukt och i det närmaste helt tyst. Guldmanns vårdsängar tar minimalt med plats och är enkla att ställa in och flytta. På så vis kan ett stressigt och krävande arbete underlättas eftersom vårdgivaren alltid kan inta bästa positionen för den aktuella uppgiften. Vid behov kan sänggrindar monteras på sängramen, vilket ser till att sängens totala bredd fortfarande blir så liten som möjligt. Välutformade Varenda detalj i sängarnas konstruktion har noga övervägts så att användarens bekvämlighet kan förbättras och vårdgivarnas arbetsbörda minimeras. Sängramarna saknar anslutningsdelar och fästen, alla manövreringshandtag är lättåtkomligt placerade och det krävs inga verktyg för att justera eller underhålla sängarna. Maximal bekvämlighet Utformningen av sängbotten gör stor och märkbar skillnad för användarens bekvämlighet. Sektionerna för rygg och lår är monterade i ett speciellt svävande fäste. Det innebär att samtidigt som ryggsektionen höjs upp, förflyttar sig både rygg- och lårsektionen och gör på så vis sittdelen 120 mm längre. För patienten innebär detta större plats att sitta på, och att buken utsätts för mindre belastning när sängen höjs upp. Detta extra utrymme innebär också att sängen är idealisk för användning med madrasser som är tjockare än vanligt. Sängbottnens lårsektion höjs upp innan ryggsektionen förflyttas, vilket ser till att patienten inte kan glida nedåt i sängen. Även de allra längsta får plats Ryggsektionen på den nykonstruerade sängbottnen är 60 mm längre än tidigare, och sängbottnen har försetts med en inbyggd förlängning som gör sängen bekvämare för långa patienter. En förlängning kan monteras på sänggrindarna som också följer med i rörelserna. Förlängningarna är tillvalsprodukter.

41 41 Enkel att använda och ställa in Var och en av sängbottnens sektioner på Guldmanns vårdsäng är försedd med en motor som standard. Inga verktyg krävs för att ställa in sängen eller montera extra utrustning. Mer stabil Sängen har gjorts ännu säkrare och stabilare än tidigare genom att sängbottnen har förlängts, fogarna har konstruerats om och förbättrats, och dessutom har lyftanordningen utformats så att den smidigt glider längs precisionstillverkade aluminiumkanaler. Sängen är enkel att ta i sär, men utan att varken säkerhet eller stabilitet påverkas. Enkel att transportera Sängen är enkel att ta i sär utan verktyg. Den går att demontera i sex separata delar, som var och en väger mindre än 25 kg. Detta gör det väldigt enkelt att flytta sängen från en plats till en annan. Olika lyfthastigheter Guldmanns vårdsäng finns i två varianter, med två olika lyfthastigheter. Robusta nya sänggrindar De nykonstruerade sänggrindarna för Guldmanns vårdsängar är verkligt robusta. De går inte att montera fel, och är mer tilltalande för ögat än den tidigare modellen. De nya sänggrindarna kan även monteras på befintliga Guldmannoch Flexus-vårdsängar. 1 GB4 Vårdsäng Vårdsäng med 4 motorer, avtagbara gavlar i trä. Sängen är förberedd för stålgrindar

42 42 Sängtillbehör GB4 Vårdsäng, trä GB4 Vårdsäng trä gavlar och trägrindar 2 Trägrind, stål standard höger vänster Sänggrind, stål förhöjningsdel Sänggrind, stål förlängning Stödhandtag Huvudstöd

43 43 Sängtillbehör Sängbord höger/vänster Lyftbåge max 75 kg

44 44 Sängtillbehör Madrass 82 x 196 x 13 cm, Multiflex x 196 x 12 cm, Cold foam Madrassförlängning 82 x 20 x 13 cm, för Multiflex-madrass x 20 x 12 cm, för Cold foam-madrass Madrasskydd Bomull Inkontinens Skydd till stålgrind GB4 standard stålgrind GB4 stålgrind med förhöjning Skydd till trägrind GB4 standard trägrind och GB4 trägrind med förlängning Skyddshjul horisontella vertikala Transportvagn för säng Sidobord för sänggrind Skydd för sänggrind, gul

45 45 Tekniska specifikationer Care bed GB4 SWL Max brukarvikt Lyftmotor, elektrisk Ryggmotor, elektrisk Benmotor, elektrisk Lårmotor, elektrisk Centralbroms Bredd madrass storlek Standard trägavlar huvud/fot förberedd för stålgrind Trägavlar huvud/fot med trägrindar Överbelastningsskydd Batteri backup Handkontroll med låsfunktion Sänggrind, stål 240 kg 200 kg ja ja ja ja ja 82/90 cm ja tillval ja tillval tillval ingår ej Max 35

46 46 Information och utbildning Delade prioriteringar För att få bästa nytta av Guldmanns utrustning för lyft, förflyttning och behandling krävs det information och praktisk träning. Det är viktigt att alla inblandade är överens om hur dessa hjälpmedel ska användas. Delade prioriteringar är avgörande för att kunna uppfylla målsättningar för vårdgivarnas arbetsmiljö och brukarens bekvämlighet. Praktiska demonstrationer och praktisk träning har alltid varit en topprioritering för Guldmann. Så är även förmedlingen av vår gedigna know-how och erfarenhet. Genom att löpande utveckla nytt och förbättra funktioner samt användning av vår utrustning. Know-how betalar sig alltid Fokus på vad som är bästa praxis för lyft och behandling resulterar i mindre stress och överansträngning på arbetet det är dokumenterat. Sjukdomar och skador minskar och detta resulterar i en mätbar minskning av den totala personalkostnaden över tid. En investering i information och träning betalar sig därför snabbt. CareLift Management Guldmanns informations- och träningsaktiviteter bygger på ett noga strukturerat koncept under namnet CareLift Management (CLM). Detta har planerats, utvecklats och finjusterats med hjälp av professionell vårdpersonal och andra experter inom hela hälsovårdssektorn. Guldmanns CLM program med alla dess fördelar finns nu tillgängligt för kunder och samarbetspartner över hela världen via en internationell utbildningsorganisation. Här erbjuds kurser, seminarier och temaevenemang som har skräddarsytts för de praktiska behoven hos dem som deltar. Under dessa sessioner fokuserar man på hela spannet av aktuella problem med effektiva behandlings- och lyftprocedurer, arbetsmiljön och hur man kan minska arbetsrelaterad stress och överbelastning. Guldmann erbjuder utbildningar på olika nivåer för att tillmötesgå de behov som finns.

47 47 Utbildningsprogram CLM certifiering Guldmanns CLM program är strukturerat i två nivåer: CLM Basic, är en endagskurs, för all personal, med instruktioner om de mest ergonomiska sätten att arbeta med lyft- och behandlingshjälpmedel. I kursen fokuserar man också på förståelse av de allmänna frågorna om användning av sådana hjälpmedel, och särskilt på vikten av att dela samma grundläggande synsätt. CLM Advanced, är en två dagarskurs, för utvald personal. Denna kurs har utformats för att bibehålla den positiva utvecklingen och delningen av synsätt på att lyfta, förflytta och behandla. Den syftar också till att skapa ett team som kan agera som ledare och rollmodeller för sina kollegor, som är välbekanta med produkterna och de effektivaste sätten att använda dem och som har en särskild förmåga att handskas med problem som relaterar till lyft och behandling av brukare Dessa två kurser hjälper till att förbättra allmänna attityder om lyft och behandling, och vilka fördelarna blir för vårdgivarnas arbetsmiljö och den vård och omsorg som brukaren kan få. Guldmanns certifierade utbildning Guldmann ser också till att kunskapen hos både den egna personalen och Guldmanns samarbetspartner alltid är uppdaterad, dokumenterad och lika god som bland de bästa i världen. Guldmanns montörer och servicetekniker måste genomgå och klara Guldmanns interna utbildningsprogram. Detta omfattar: instruktioner om Guldmanns övergripande värderingar och tid för omsorg både teoretisk och praktisk utbildning i Guldmanns egna utbildningslokaler i Danmark eller USA. Montörer De interna utbildningsprogrammen för montörer bygger på uppvisad skicklighet: de måste få godkänt på grundnivån innan de kan gå vidare i de avancerade certifieringsprogrammen. Servicetekniker För servicetekniker är det övergripande utbildningsprogrammet indelat i separata program: mobila lyftar, taklyftar. Guldmanns certifiering är en garanti för att både vårdgivaren och brukaren får full nytta av Guldmanns lyft- och förflyttningshjälpmedel, som fungerar exakt som avsett vid alla tillfällen.

Selar och lyfttillbehör

Selar och lyfttillbehör 24 Selar och lyfttillbehör Selar och andra lyfttillbehör är en viktig del i Guldmanns omfattande sortiment av utrustning för att lyfta, förflytta och positionera. Specialutformade selar gör det enkelt,

Läs mer

Nova Taklyft ett smidigt och säkert hjälpmedel

Nova Taklyft ett smidigt och säkert hjälpmedel Nova Taklyft ett smidigt och säkert hjälpmedel Med Nova taklyftsystem gör du smidiga överflyttningar i vardagen, till exempel till och från golv, säng, toalett och rullstol. Det fast installerade systemet

Läs mer

Nova Frilyft en stabil lyft för olika miljöer

Nova Frilyft en stabil lyft för olika miljöer Nova Frilyft en stabil lyft för olika miljöer Frilyften är ett bra hjälpmedel för personlyft i vardagen. Lyften står stadigt och monteras utan ingrepp i tak och väggar. Med en stilren design i matt aluminium

Läs mer

Nova Frilyft en stabil lyft för olika miljöer

Nova Frilyft en stabil lyft för olika miljöer Nova Frilyft en stabil lyft för olika miljöer Frilyften är ett bra hjälpmedel för personlyft i vardagen. Lyften står stadigt och monteras utan ingrepp i tak och väggar. Med en stilren design i matt aluminium

Läs mer

Nova Taklyft ett smidigt och säkert hjälpmedel

Nova Taklyft ett smidigt och säkert hjälpmedel Nova Taklyft ett smidigt och säkert hjälpmedel Med Nova taklyftsystem gör du smidiga överflyttningar i vardagen, till exempel till och från golv, säng, toalett och rullstol. Det fast installerade systemet

Läs mer

GH1 Q, GH1 F -1830/08/2012 SE Guldmann

GH1 Q, GH1 F -1830/08/2012 SE Guldmann GH1 Q, GH1 F Taklyftarna GH1 Taklyft för långsiktig vård Taklyftsystemet GH1 är konstruerat för att uppfylla alla vardagliga lyftbehov både i hem- och vårdmiljöer. Den kräver väldigt lite utrymme, och

Läs mer

Etac Nova 100. Nova 100 en snabb och effektiv lyftmotor.

Etac Nova 100. Nova 100 en snabb och effektiv lyftmotor. Etac Nova 100 Nova 100 en snabb och effektiv lyftmotor. Etac Nova 100 säker teknik ger trygga användare Nova 100 lyftmotor är utvecklad med utgångspunkt att produkten skall vara säker, flexibel och enkel

Läs mer

Etac Nova lyftselar. För enkel och säker förflyttning

Etac Nova lyftselar. För enkel och säker förflyttning tac Selguide tac Nova lyftselar För enkel och säker förflyttning tac Nova lyftselar används tillsammans med de olika lyftarna i Nova serien för att underlätta vardaglig förflyttning från säng, golv, toalett

Läs mer

BRUKSANVISNING. Lyftselarna kan kompletteras med Human Cares Midjebälte 25145/25146. 25080 och 25085 är anpassade för två- och trepunktsupphängning.

BRUKSANVISNING. Lyftselarna kan kompletteras med Human Cares Midjebälte 25145/25146. 25080 och 25085 är anpassade för två- och trepunktsupphängning. BRUKSANVISNING Hygiensele Plus 25080 & 25085 (nät) Human Care Hygiensele Plus 25080 och Human Care Hygiensele Plus Nät 25085 används framförallt i samband med toalettbesök. Selarna är förstärkta i ryggen

Läs mer

Etac Molift RgoSling. SV - Bruksanvisning. RgoSling Toilet LowBack. RgoSling Toilet HighBack. BM40204 Rev. B 2013-09-03. Toilet LowBack padded

Etac Molift RgoSling. SV - Bruksanvisning. RgoSling Toilet LowBack. RgoSling Toilet HighBack. BM40204 Rev. B 2013-09-03. Toilet LowBack padded Toilet LowBack padded max max UP/OPP 350 770 OUT/UT kg lbs MEDIUM User name / Brukers navn: Art no: 3036000 / Ergo 4 Low Back Material: Polyester Polypropylene Polyethylene Year 2012 2013 2014 2015 Month

Läs mer

Vi har utvecklat rullstolar i 30 år. Nu lyfter vi blicken.

Vi har utvecklat rullstolar i 30 år. Nu lyfter vi blicken. Vi har utvecklat rullstolar i 30 år. Nu lyfter vi blicken. Vår erfarenhet och historia hjälper oss att lyckas inom överflyttning Sedan 80-talet har vi på Etac varit erkända för våra rullstolar och rollatorer.

Läs mer

Sittsele 25030. Badsele Nät 25035. Viktigt! BRUKSANVISNING

Sittsele 25030. Badsele Nät 25035. Viktigt! BRUKSANVISNING Sittsele 25030 BRUKSANVISNING Badsele Nät 25035 Human Cares Sittsele 25030 är en förflyttningssele främst tänkt för förflyttningar mellan säng, rullstol och liknande. Selen är stadig med ett förstärkt

Läs mer

TENOR. Ett säkert lyftsystem för kraftigt överviktiga vårdtagare. with people in mind

TENOR. Ett säkert lyftsystem för kraftigt överviktiga vårdtagare. with people in mind TENOR Ett säkert lyftsystem för kraftigt överviktiga vårdtagare with people in mind Vård av kraftigt överviktiga - Tenor 3 KLARA UTMANINGARNA I VÅRDEN AV KRAFTIGT ÖVERVIKTIGA Antalet personer som klassas

Läs mer

Indivo. lyftenheter för det bekväma köket

Indivo. lyftenheter för det bekväma köket Indivo lyftenheter för det bekväma köket Det flexibla köket Oavsett om köket är nytt eller om man har haft glädje av det i många år krävs det få förändringar för att göra det flexibelt och tillgängligt

Läs mer

Liko Comfortsele Plus, mod. 300, 310, 350, 360

Liko Comfortsele Plus, mod. 300, 310, 350, 360 Liko Comfortsele Plus, mod. 300, 310, 350, 360 Bruksanvisning Svensk 7SV160183-03 Mod. 300, 310 Mod. 350, 360 Produktbeskrivning Liko Comfortsele Plus ger en bekväm sittställning och en trygg överflyttning

Läs mer

Lift Bruksanvisning. 2015-05-05/ ver 10 Bruksanvisning Art nr: 10780

Lift Bruksanvisning. 2015-05-05/ ver 10 Bruksanvisning Art nr: 10780 2015-05-05/ ver 10 Bruksanvisning Art nr: 10780 Lift Bruksanvisning VIKTIGT Lift får ej användas, servas eller rengöras av personer som ej läst eller tagit del av informationen i denna Bruksanvisning.

Läs mer

Bruksanvisning. Blue Wave

Bruksanvisning. Blue Wave Bruksanvisning Blue Wave Denna bruksanvisning ger information om montering, inställningsmöjligheter, säkerhetsföreskrifter och skötselråd för badstolen Blue Wave. Genom att läsa igenom och följa anvisningarna

Läs mer

Fastighetsanpassning Produkter och Lösningar

Fastighetsanpassning Produkter och Lösningar Fastighetsanpassning Produkter och Lösningar Välkommen till Etac Etac är ett expansivt företag som erbjuder produkter för personer med nedsatt rörelseförmåga samt produkter och tjänster till sjukhus och

Läs mer

Flexibel och mobil med många möjligheter! MobiCrane TM. och MobiArm TM

Flexibel och mobil med många möjligheter! MobiCrane TM. och MobiArm TM Flexibel och mobil med många möjligheter! MobiCrane TM och MobiArm TM MobiCrane TM flexibla och mycket enkla att flytta och MobiArm TM Fördelar MobiCrane och MobiArm skapar en bättre arbetsmiljö. Du lyfter

Läs mer

Artikelnummer 803316 Senast ändrad 130412 Giltig från 070601 REAL 9000 PLUS VUXEN. skräddarsydda arbetsstolar

Artikelnummer 803316 Senast ändrad 130412 Giltig från 070601 REAL 9000 PLUS VUXEN. skräddarsydda arbetsstolar Artikelnummer 803316 Senast ändrad 130412 Giltig från 070601 REAL 9000 PLUS VUXEN skräddarsydda arbetsstolar REAL 9000 PLUS REAL 9000 PLUS EL ETT modulsystem fyra basmodeller En modern arbets-/specialstol

Läs mer

Tre smarta alternativ när du ska byta garageport

Tre smarta alternativ när du ska byta garageport Från Sveriges största expert på garageportar Tre smarta alternativ när du ska byta garageport GPE 200/300/400 takskjutportar www.garageportexperten.se Tre speciellt utvalda och prisvärda garageportar.

Läs mer

Molift Rail System Det flexibla taklyftssystemet

Molift Rail System Det flexibla taklyftssystemet Molift Rail System Det flexibla taklyftssystemet www.etac.se Enkelt att installera i alla typer av tak och väggar Traverssystem Traverssystem är den flexibla lösningen. Ett traverssystem är en rumstäckande

Läs mer

CareVan & Tillbehör. Läkemedelsvagnar Data- & Journalvagnar Akutvagnar Rondvagnar

CareVan & Tillbehör. Läkemedelsvagnar Data- & Journalvagnar Akutvagnar Rondvagnar CareVan & Tillbehör Läkemedelsvagnar Data- & Journalvagnar Akutvagnar Rondvagnar Konstruktion Stommen i CareVan är framställd av 16 mm spånplatta, belagda med melamin i vit kulör (RAL K101PE). Alla sidor

Läs mer

Produktkatalog. - Lyftplattformar, speciallösningar & offentlig transport

Produktkatalog. - Lyftplattformar, speciallösningar & offentlig transport Produktkatalog - Lyftplattformar, speciallösningar & offentlig transport 2 FÖRETAGSPRESENTATION Tänk dig en värld full av hinder... En värld där du själv inte kan bestämma vilka hus, butiker, restauranger

Läs mer

STATIONÄRA PERSONLYFTAR

STATIONÄRA PERSONLYFTAR Anvisningar till protokoll vid periodisk besiktning av STATIONÄRA PERSONLYFTAR Sid 1(8) Förslag till besiktningspunkter vid PERIODISKT ÅTERKOMMANDE BESIKTNING AV Stationära personlyftar (12 36 12) Anvisningarnas

Läs mer

Etac Nova 30. Ett modernt skensystem med diskreta skenor och smarta detaljer. Enkelt att montera och enkelt att använda.

Etac Nova 30. Ett modernt skensystem med diskreta skenor och smarta detaljer. Enkelt att montera och enkelt att använda. Etac Nova 30 Ett modernt skensystem med diskreta skenor och smarta detaljer. Enkelt att montera och enkelt att använda. Etac Nova 30 helt enkelt. Nova 30 är ett funktionellt skensystem med tidlös och enkel

Läs mer

SLIMLIFT 6250. Väggmonterad Bänklyftare GRANBERG

SLIMLIFT 6250. Väggmonterad Bänklyftare GRANBERG SLIMLIFT 6250 Väggmonterad Bänklyftare GRANBERG Slimlift 6250 Väggmonterad Bänklyftare SLIMLIFT 6250 är en väggmonterad bänklyftare med stor flexibilitet för anpassning till olika behov. Utrustningen i

Läs mer

Överlägsen komfort och minimal arbetsbelastning!

Överlägsen komfort och minimal arbetsbelastning! Amfibi Hygienstol Överlägsen komfort och minimal arbetsbelastning! Amfibi Hygienstol Fördelen med GATEs hygienstolar är att de mycket snabbt kan anpassas efter varje individs behov och varje situations

Läs mer

GL5 GLS5. Guldmanns golvlyftar produktutbud

GL5 GLS5. Guldmanns golvlyftar produktutbud GL5 GLS5 Guldmanns golvlyftar produktutbud GL5 Mobila lyftar GL5 Mobila lyftar är golvbaserade alternativ till Guldmanns takmonterade lyftsystem. Vi har lyssnat pa vara anvandares rad och aterkoppling

Läs mer

S... Guldmann vårdsäng - Hjälparens Guide. Vers. 1.00

S... Guldmann vårdsäng - Hjälparens Guide. Vers. 1.00 S........ Guldmann vårdsäng - Hjälparens Guide Vers. 1.00 Innehåll 1.00......... Guldmann vårdsäng........................................... 3 2.00......... Säkerhet.....................................................

Läs mer

Maxlast: 125kg. Visuell inspektion Gör regelbundna funktionskontroller på lyften. Kontrollera att materialet är helt fritt från skador.

Maxlast: 125kg. Visuell inspektion Gör regelbundna funktionskontroller på lyften. Kontrollera att materialet är helt fritt från skador. Manual 1 5 MiniLift125 är en elektrisk uppresningslyft för personer med nedsatt rörlighet. Den är utvecklad för inomhusbruk och för att på ett skonsamt sätt resa upp en person till stående tillsammans

Läs mer

ALGOT Förvaring för hela hemmet

ALGOT Förvaring för hela hemmet Bygg hela vägen upp till taket för att utnyttja varenda kvadratcentimeter, utan att använda så mycket golvyta. Välj metallhyllplan vid förvaring av tunga saker. Metallhyllplan med måtten 80x38 tål belastning

Läs mer

LYFTA MED MAXICRANE MAXICRANE

LYFTA MED MAXICRANE MAXICRANE LYFTA MED MAXICRANE Lifts All AB är en av de världsledande tillverkarna av lyftverktyg. Vårt omfattande produktsortiment förser industrier världen över med skräddarsydda ergonomiska lösningar. Vi lyfter

Läs mer

PMS 322 C. Hygienstolar

PMS 322 C. Hygienstolar PMS 322 C Hygienstolar Amfibi Hygienstol Fördelen med GATEs hygienstolar är att de mycket snabbt kan anpassas efter varje individs behov och varje situations krav. Justera sitthöjden med manuell- eller

Läs mer

CIBES TWO DIN DISKRETA STOLTRAPPHISS

CIBES TWO DIN DISKRETA STOLTRAPPHISS CIBES TWO DIN DISKRETA STOLTRAPPHISS 2 INNEHÅLL 4 CIBES TWO Det första du märker med TWO är hur liten plats den tar. Trapphissen är kompakt men har en säker konstruktion. 6 du kan fortfarande använda trappan

Läs mer

Eva600EE. Kontroll av funktion. Läs alltid manualen. SystemRoMedic TM. Manual - Svenska

Eva600EE. Kontroll av funktion. Läs alltid manualen. SystemRoMedic TM. Manual - Svenska Eva600EE SystemRoMedic TM Manual - Svenska 3 4 5 6 7 2 13 11 12 1 9 1. Lyftarm 2. Lyftpelare 3. Körhandtag 4. Batteripack 5. Nödstopp 6. Kontrollbox 7. Motor för breddning 8. Bakre hjul med broms 9. Lyftbygel

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL. VIKTIGT! Vänligen läs denna manual noggrant före användning. Behåll för framtida bruk.

ANVÄNDARMANUAL. VIKTIGT! Vänligen läs denna manual noggrant före användning. Behåll för framtida bruk. ANVÄNDARMANUAL VIKTIGT! Vänligen läs denna manual noggrant före användning. Behåll för framtida bruk. Vaggaro bekväm för både vuxna och barn Vaggaro är en hopfällbar kombinationsmöbel som snabbt blir oumbärlig

Läs mer

Instruktion för användare av COMFORTABEL. Sängryggstöd

Instruktion för användare av COMFORTABEL. Sängryggstöd Instruktion för användare av COMFORTABEL Sängryggstöd COMFORTABEL Sängryggstöd är ett enkelt och lättmonterat hjälpmedel för privatsängar i hemsjukvård eller liknande. Sängryggstödet skall placeras på

Läs mer

Bruksanvisning. trailerline elvinsch. Bruksanvisning Elvinsch version 3 01.2007. trailerline

Bruksanvisning. trailerline elvinsch. Bruksanvisning Elvinsch version 3 01.2007. trailerline Bruksanvisning trailerline elvinsch Bruksanvisning Elvinsch version 3 01.2007 trailerline INLEDNING Tack för att du har valt en elvinsch från vårt företag. Vi ber dig att noga läsa igenom och sätta dig

Läs mer

Nova 300 NG Mobil personlyft flexibel och nära till hands

Nova 300 NG Mobil personlyft flexibel och nära till hands Nova 300 NG Mobil personlyft flexibel och nära till hands Nova 300 NG Smart, enkel och ergonomisk Nova Mobil Personlyft hjälper till att förflytta personer med nedsatt styrka och mobilitet. Personlyften

Läs mer

Kombinera ett funktionellt arbetsbord efter Ditt eget behov!

Kombinera ett funktionellt arbetsbord efter Ditt eget behov! Alla produkterna på dessa sidor finns även i ESD Förvaringskassetter Stabil stålram pulverlackerad i RAL 7045. Glasklara plastlådor med plastskyddade etiketter och lådstopp. Lådorna finns även i röd, blå

Läs mer

Skötbordsguiden DIN GUIDE TILL DET BÄSTA SKÖTBORDET

Skötbordsguiden DIN GUIDE TILL DET BÄSTA SKÖTBORDET Skötbordsguiden DIN GUIDE TILL DET BÄSTA SKÖTBORDET Skötbord Alla våra skötbordsmodeller är ergonomiska och snälla mot din rygg. I denna broschyr ger vi dig en överblick samt en kort presentation av skötbordsmodeller

Läs mer

BRUKSANVISNING HUMAN CARE TAKLYFT SINGEL HC 2100

BRUKSANVISNING HUMAN CARE TAKLYFT SINGEL HC 2100 BRUKSANVISNING TAKLYFT SINGEL HC 2100 1 Användnigsområde och beskrivning Taklyften SINGEL används i samband med lyft till och från säng, rullstol, toalett, dusch och bad, samt vid lyft från golv. Ett komplett

Läs mer

Vår styrka - den kompletta lösningen

Vår styrka - den kompletta lösningen hissar hissar 1 Vår styrka - den kompletta lösningen P DAHL har sedan starten specialiserat sig på hissystem och sedan många år har vi varit Norra Europas största leverantör och tillverkare av hisselektronik.

Läs mer

MODULSTOLEN REAL 9000

MODULSTOLEN REAL 9000 MODULSTOLEN REAL 9000 Artikelnr: 803336 Mercado 0811 Giltig från 960601 REAL 9000 - Den svenska kvalitetsstolen ett system där behoven bestämmer utförandet När benen är svaga behöver man en stol både

Läs mer

Molift Air. SV - Bruksanvisning. BM16104 Rev B 2013-11-06

Molift Air. SV - Bruksanvisning. BM16104 Rev B 2013-11-06 Molift Air SV - Bruksanvisning BM16104 Rev B 2013-11-06 Svensk manual Innehåll Molift Air 205/300...2 Lyftens beståndsdelar...2 Om Molift Air...2 Allmänt...3 Försäkran om överensstämmelse...3 Villkor för

Läs mer

MIRANTI. Lyftbadvagn. with people in mind

MIRANTI. Lyftbadvagn. with people in mind MIRANTI Lyftbadvagn with people in mind Miranti 3 MIRANTI-KRAFT ERSÄTTER MUSKELKRAFT Bad ger en känsla av välbefinnande. Människan har upplevt fördelarna för kropp och själ ända sedan forntiden, och idag

Läs mer

Den ekonomiska lösningen på ett ergonomiskt problem

Den ekonomiska lösningen på ett ergonomiskt problem VacuMyggan VacuMyggan Den ekonomiska lösningen på ett ergonomiskt problem VacuMyggan är en manuell vakuumlyftare som hanterar alla typer av laster. Manövreringen är extremt smidig och snabb. Samtliga funktioner

Läs mer

Vill du slippa gå ur bilen vid garaget i mörker och oväder?

Vill du slippa gå ur bilen vid garaget i mörker och oväder? Garageportöppnare Sommer och Aperto garageportö Vill du slippa gå ur bilen vid garaget i mörker och oväder? Med en garageportöppnare slipper du gå ur bilen i regn och rusk bara för att öppna porten. Portöppnaren

Läs mer

NoteLocker NoteCart NoteCase. Säker och flexibel förvaring och uppladdning av elektronisk utrustning

NoteLocker NoteCart NoteCase. Säker och flexibel förvaring och uppladdning av elektronisk utrustning NoteLocker NoteCart NoteCase Säker och flexibel förvaring och uppladdning av elektronisk utrustning 2 Innehåll NoteLocker 4 Flexibel förvaring och uppladdning av bärbara datorer, ipods, mobiltelefoner

Läs mer

my baby carrier SVENSKA BRUKSANVISNING

my baby carrier SVENSKA BRUKSANVISNING my baby carrier BRUKSANVISNING SVENSKA Integrerat huvudstöd VIKTIGT! SPARA BRUKS- ANVISNINGEN SÅ ATT DU HAR DEN TILL HANDS OM DU SKULLE BEHÖVA DEN IGEN! Integrerad ryggförlängning... > VARNINGAR VARNING:

Läs mer

Monteringsanvisning. izi Modular: bakåt- & framåtvänd. izi Modular RF: bakåtvänd. Bakåtvänd godkänd höjd 61-105 cm. Framåtvänd godkänd höjd 88-105 cm

Monteringsanvisning. izi Modular: bakåt- & framåtvänd. izi Modular RF: bakåtvänd. Bakåtvänd godkänd höjd 61-105 cm. Framåtvänd godkänd höjd 88-105 cm a f d e b c i Monteringsanvisning g h 4 > 5 cm izi Modular: bakåt- & framåtvänd izi Modular RF: bakåtvänd 5 Bakåtvänd godkänd höjd 6-05 cm Framåtvänd godkänd höjd 88-05 cm maximal vikt 8 kg Ålder 6 mån

Läs mer

Säng och sängbord. för sjukhusmiljö

Säng och sängbord. för sjukhusmiljö Säng och sängbord för sjukhusmiljö Välkommen till Etac Etac är ett expansivt företag som erbjuder produkter för personer med nedsatt rörelseförmåga samt produkter och tjänster till sjukhus och sjukhem.

Läs mer

Operationsbord. Modulärt alternativ för allmänkirurgi

Operationsbord. Modulärt alternativ för allmänkirurgi Operationsbord Modulärt alternativ för allmänkirurgi Practico operationsbord Practico är ett mobilt operationsbord i praktisk design och med eldrivna funktioner vilka ger maximal flexibilitet för allmänkirurgi.

Läs mer

Den nya generationen mobillyftar.

Den nya generationen mobillyftar. Den nya generationen mobillyftar. LikoTM VikingTM Viking XS Viking S Viking M Viking L Viking XL Låt behoven styra ditt val. Sedan flera år har vår unika lyftfamilj LikoTM VikingTM satt standarden för

Läs mer

Garderob och förvaring

Garderob och förvaring Garderobe forside svensk C 14/05/13 10.11 Side 1 Garderob och förvaring Intelligent förvaring Blika är en av Europas ledande tillverkare av intelligenta förvaringssystem. Sedan företagets start i 1947

Läs mer

Bruksanvisning. Bestic software version 1.0-2.0. Äthjälpmedel. Internet: www.bestic.se

Bruksanvisning. Bestic software version 1.0-2.0. Äthjälpmedel. Internet: www.bestic.se Bruksanvisning Bestic software version 1.0-2.0 Äthjälpmedel Sida 1 (20) Innehållsförteckning 1. Introduktion 2. Säkerhet 3. Produktöversikt 4. Handhavande 5. Äta med Bestic 6. Skötselråd 7. Transport och

Läs mer

Trappklättrare för rullstolar. Ett kraftfullt, säkert och bekvämt sätt att ta dig upp och ner för trappor. www.aat-online.de

Trappklättrare för rullstolar. Ett kraftfullt, säkert och bekvämt sätt att ta dig upp och ner för trappor. www.aat-online.de Trappklättrare för rullstolar Ett kraftfullt, säkert och bekvämt sätt att ta dig upp och ner för trappor www.aat-online.de Trappor utgör ett problem i vardagen för många människor. Oavsett om man ska till

Läs mer

Patienthanteringstekniker för att förebygga MSD inom sjukvården

Patienthanteringstekniker för att förebygga MSD inom sjukvården 28 Inledning Patienthanteringstekniker Arbetsrelaterade muskuloskeletala sjukdomar (MSD) är ett allvarligt problem hos sjukhuspersonal, och särskilt hos vårdpersonalen. Mest oroande är ryggskador och överansträngda

Läs mer

bakåtvänd montering Monteringsanvisning Grupp Vikt Ålder 0+/1 0-18 kg 6 mån-4 år

bakåtvänd montering Monteringsanvisning Grupp Vikt Ålder 0+/1 0-18 kg 6 mån-4 år bakåtvänd montering Monteringsanvisning ECE R44 04 Grupp Vikt Ålder 0+/1 0-18 kg 6 mån-4 år 1 Tack för att du valde BeSafe izi Kid. BeSafe har noggrant och omsorgsfullt utvecklat denna stol för att skydda

Läs mer

BODYGROOMER. MT 6030 Wet & Dry SVENSKA

BODYGROOMER. MT 6030 Wet & Dry SVENSKA BODYGROOMER MT 6030 Wet & Dry SVENSKA A B E F G C D H I J 2 SVENSKA 43-50 3 SÄKERHET Observera följande instruktioner vid användning av enheten: 77Enheten är bara utformad för användning i hemmet. 77Den

Läs mer

bakåtvänd montering Monteringsanvisning Grupp Vikt Ålder 0+/1 0-18 kg 6 mån-4 år

bakåtvänd montering Monteringsanvisning Grupp Vikt Ålder 0+/1 0-18 kg 6 mån-4 år bakåtvänd montering Monteringsanvisning ECE R44 04 Grupp Vikt Ålder 0+/1 0-18 kg 6 mån-4 år 1 Tack för att du valde BeSafe izi Kid ISOfix. BeSafe har noggrant och omsorgsfullt utvecklat denna stol för

Läs mer

CHUBBSAFES EVOLVE BRUKSANVISNING

CHUBBSAFES EVOLVE BRUKSANVISNING CHUBBSAFES EVOLVE BRUKSANVISNING 1 Ref: BASS-0010-B/21.02.2014 Innehållsförteckning 1- EGENSKAPER... 4 1-1 Modeller... 4 1-2 Mått och vikt... 4 1-3 Interiör (standard och tillval)... 5 2- TRANSPORT...

Läs mer

EC Declaration of Conformity. Decon Wheel AB Tel 0345-40880 Södra Ekeryd 115 Fax 0345-40895 314 93 Hyltebruk www.decon.se

EC Declaration of Conformity. Decon Wheel AB Tel 0345-40880 Södra Ekeryd 115 Fax 0345-40895 314 93 Hyltebruk www.decon.se Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 EC Declaration of Conformity... 2 Easywheel... 3 Leveranskontroll... 3 Ingående komponenter... 3 Identifiering och märknig av Easywheel... 4 CE-märkning...

Läs mer

SE...GH1/GH1 Q Taklyft. Brukarmanual ver. 12.00

SE...GH1/GH1 Q Taklyft. Brukarmanual ver. 12.00 SE...GH1/GH1 Q Taklyft Brukarmanual ver. 12.00 1 GH1/GH1 Q Taklyft 1.00...Syfte och användning...4 1.01...Tillverkare...4 1.02...Användning...4 1.03...Syfte...4 1.04...Viktigt/försiktighetsåtgärder...5

Läs mer

Bakåtvänd montering ECE R44 04. Monteringsanvisning. GRUPP Vikt Ålder 0+/1/2 0-25 6 mån-5 år

Bakåtvänd montering ECE R44 04. Monteringsanvisning. GRUPP Vikt Ålder 0+/1/2 0-25 6 mån-5 år 1 20 21 2 5 3 4 Bakåtvänd montering Monteringsanvisning 7 8 9 6 10 11 12 13 14 22 23 15 16 17 24 25 18 19 ECE R44 04 GRUPP Vikt Ålder 0+/1/2 0-25 6 mån-5 år 26 27 28 29 30 31 35 34 36 32 33 37 38 39 40

Läs mer

Lycka till! Innehåll: Inredningsförslag s. 4-7. Vägghängd inredning s. 8-12. Fristående inredning s. 13. Garderobsinredning s.

Lycka till! Innehåll: Inredningsförslag s. 4-7. Vägghängd inredning s. 8-12. Fristående inredning s. 13. Garderobsinredning s. Garderobsinredning och skjutdörrar 2016 2 Pelly har tillverkat smart garderobsinredning i småländska Hillerstorp sedan 1947. Vi gör helt enkelt bra förvaring baserad på skandinavisk designtradition. Med

Läs mer

Monteringsanvisning och Garanti

Monteringsanvisning och Garanti Monteringsanvisning och Garanti Sängen som ger dig mer Stjärnbädden har en tydlig filosofi att ge högsta kvalitet, bästa sovkomfort och att alltid erbjuda riktigt prisvärda sängar Med en säng från Stjärnbädden

Läs mer

Jag är precis som du. Kanske lite äldre, kanske inte så smidig. Benen är långsamma, men jag är snabb i tanken. Har en karriär, eller har i alla fall

Jag är precis som du. Kanske lite äldre, kanske inte så smidig. Benen är långsamma, men jag är snabb i tanken. Har en karriär, eller har i alla fall 1 Rollatorer Jag är precis som du. Kanske lite äldre, kanske inte så smidig. Benen är långsamma, men jag är snabb i tanken. Har en karriär, eller har i alla fall haft en. Men jag slår inte av på takten.

Läs mer

Enkel Digital Skyltning. på några minuter...

Enkel Digital Skyltning. på några minuter... Enkel Digital Skyltning på några minuter... Enkel Digital Skyltning 105mm i litet format... Det finns enkel digital skyltning, med enkla genomtänkta system... Paketen Vi har tagit fram tre färdiga paket

Läs mer

Prislista för hyreshjälpmedel, Hjälpmedel Stockholm

Prislista för hyreshjälpmedel, Hjälpmedel Stockholm 2015-10-01 Prislista för hyreshjälpmedel, Hjälpmedel Stockholm till kommuner, stadsdelsförvaltningar, privata vårdgivare samt institutioner. Prislistan gäller från 2015-09-01. Reservation för eventuella

Läs mer

Instruktionsbok. Kidzofix ECE R44 / 04. Framåtvänd med stolens bälte 9-18 kilo. Bakåtvänd fäst med Isofix 9-18 kilo

Instruktionsbok. Kidzofix ECE R44 / 04. Framåtvänd med stolens bälte 9-18 kilo. Bakåtvänd fäst med Isofix 9-18 kilo Instruktionsbok Kidzofix Bakåtvänd fäst med Isofix 9-18 kilo Framåtvänd med stolens bälte 9-18 kilo Bakåtvänd fäst med bilens bälte 9-25 kilo Testad och godkänd enligt ECE R44 / 04 Isofix size C/R3 Framåtvänd

Läs mer

Upplev ett nytt sätt att hantera din mobillyft.

Upplev ett nytt sätt att hantera din mobillyft. Upplev ett nytt sätt att hantera din mobillyft. Därför skapade vi EvaDrive. Kostnaderna för olyckor vid manuella personlyft, framförallt ryggskador, inom vårdsektorn ökar i takt med att antalet patienter

Läs mer

Skyddsutrustning. Skyddsutrustning för professionell användning

Skyddsutrustning. Skyddsutrustning för professionell användning Skyddsutrustning Skyddsutrustning för professionell användning Extra säkert. Extra elegant. Kärchers nya arbetsutrustning sätter nya riktlinjer för säkerhet och utseende. Våra produkter skyddar mot smuts,

Läs mer

Innhold. Om Molift Mover 300...3 Innan du använder lyften... 3 Förklaring av symboler... 3

Innhold. Om Molift Mover 300...3 Innan du använder lyften... 3 Förklaring av symboler... 3 Rev C 09/2012 BM06104 Molift MOVER 300 Svensk Side 1 av 20 Innhold Om Molift Mover 300...3 Innan du använder lyften... 3 Förklaring av symboler... 3 Allmänna försiktighetsåtgärder...4 Allmänt... 4 Vid

Läs mer

Albany RapidRoll 3000-serien Högpresterande industriportar inomhus och utomhus för tillverkningsindustrin. Tekniskt datablad

Albany RapidRoll 3000-serien Högpresterande industriportar inomhus och utomhus för tillverkningsindustrin. Tekniskt datablad Albany RapidRoll 3000-serien Högpresterande industriportar inomhus och utomhus för tillverkningsindustrin Tekniskt datablad 1 Albany RapidRoll 3000-serien Albany RapidRoll 3000-serien kännetecknas av en

Läs mer

Användarhandledning Undersökningsbord Linnea 130-00102-00, 130-00103-00, 130-00104-00, 130-00107-00 och 130-00109-00

Användarhandledning Undersökningsbord Linnea 130-00102-00, 130-00103-00, 130-00104-00, 130-00107-00 och 130-00109-00 Användarhandledning Undersökningsbord Linnea 130-00102-00, 130-00103-00, 130-00104-00, 130-00107-00 och 130-00109-00 2008-0007 utgåva 5 Tel +46- -0010n-00 Innehåll 1. Rini undersökningsbord Linnea... 3

Läs mer

Silentia Silver Line S K Ä R M A A V U T A N AT T S T Ä N G A I N

Silentia Silver Line S K Ä R M A A V U T A N AT T S T Ä N G A I N Silentia Silver Line S K Ä R M A A V U T A N AT T S T Ä N G A I N Ett unikt avskärmningssystem lika enkelt som användbart Silentia Silver Line är ett patenterat avskärmningssystem, som utvecklats för att

Läs mer

BRUKSANVISNING. Den här produkten är i linje med det som föreskrivs i Direktiv 1999/5/EC

BRUKSANVISNING. Den här produkten är i linje med det som föreskrivs i Direktiv 1999/5/EC BRUKSANVISNING VARNING Innehåller smådelar, ej lämplig för barn under 3 å. Rör aldrig en roterande propeller. Flyg aldrig helikoptern ovanför någons huvud. En vuxen person bör alltid närvara när helikoptern

Läs mer

Instruktion. E-Green Medio

Instruktion. E-Green Medio Instruktion E-Green Medio Innehållsförteckning 1. Introduktion... 3 2. Produktbeskrivning... 4 2.1 Ramnummer... 4 3. Funktioner/inställningar... 5 3.1 Batteri -/felindikator... 5 3.2 Assistans funktion...

Läs mer

FÖR ETT AKTIVT FRILUFTSLIV

FÖR ETT AKTIVT FRILUFTSLIV FÖR ETT AKTIVT FRILUFTSLIV Kennel Equip är en serie högkvalitativa produkter utvecklade för ett aktivt uteliv med hunden. Med inspiration från norskt friluftsliv är de noggrant anpassade till vårt nordiska

Läs mer

BOLTHi INTELLIGENT RÖRELSEDETEKTOR MED SVÄNGBAR STRÅLKASTARE, KAMERA OCH LARM

BOLTHi INTELLIGENT RÖRELSEDETEKTOR MED SVÄNGBAR STRÅLKASTARE, KAMERA OCH LARM BOLTHi INTELLIGENT RÖRELSEDETEKTOR MED SVÄNGBAR STRÅLKASTARE, KAMERA OCH LARM BRUKSANVISNING Vänligen läs alla instruktioner innan installationen ÖVERBLICK 00701/00708 med kamera (480x640 pixlar) och 00707

Läs mer

Aktiv sittställning för alla. Justera efter dina behov

Aktiv sittställning för alla. Justera efter dina behov RH Mereo RH Mereo Nu lanserar RH en stol som också är ett arbetsredskap och ett affärsverktyg på samma gång. RH Mereo är konstruerad för att höja kapaciteten, både din egen och på hela arbetsplatsen. Den

Läs mer

FOURMI Flyttsystem är ett unikt proffsverktyg för att flytta hyllor

FOURMI Flyttsystem är ett unikt proffsverktyg för att flytta hyllor Flyttverktyg för professionellt bruk U n i v e r s a l m o v i n g s y s t e m FOURMI Flyttsystem är ett unikt proffsverktyg för att flytta hyllor När du bekantar dig med FOURMI -systemet märker du att

Läs mer

Lätta och portabla lyftar. Bockkranar Svängkranar Pyramidlyftar

Lätta och portabla lyftar. Bockkranar Svängkranar Pyramidlyftar Lätta och portabla lyftar Bockkranar Svängkranar Pyramidlyftar Vi gör det svåra lyftet lättare David den flyttbara bockkranen Vårt fokus på expansion och utveckling har gjort oss till en av de ledande

Läs mer

Hjälpmedel för tyngre brukare på Hjälpmedelscentrum i Halland

Hjälpmedel för tyngre brukare på Hjälpmedelscentrum i Halland Hjälpmedel för tyngre brukare på Hjälpmedelscentrum i Halland I detta dokument tas enbart hjälpmedel med som har en brukarvikt utöver standardsortimentet eller är särskilt lämpliga för tyngre/kraftigare

Läs mer

GBP verkstads/monteringsoch

GBP verkstads/monteringsoch PACKORD OCH PÅYGGNADSDETALJER GP verkstads/monteringsoch packbord GP har ett brett sortiment av bordsstativ för både lätt monterings- arbete, lite tyngre verkstadsarbete och packningsarbete. Stativen finns

Läs mer

Lär dig göra marklyft

Lär dig göra marklyft Lär dig göra marklyft Marklyft är en bra övning för din kropp. I ett enda lyft använder du alla muskler. Så greppa en skivstång! Vi visar hur du får till dina marklyft. Marklyft 1 Före lyftet Stå med fötterna

Läs mer

KVALITET OCH INNOVATION SEDAN 1947

KVALITET OCH INNOVATION SEDAN 1947 KVALITET OCH INNOVATION SEDAN 1947 Vi vet att professionella användare ställer höga krav på sin utrustning och våra verktyg är konstruerade för att tillmötesgå våra kunders behov, både med avseende på

Läs mer

Dekorativa radiatorer

Dekorativa radiatorer InspiratioN Dekorativa radiatorer PURMO PURMO RADIATORER PURMO PURMO RADIATORER Vi bryr oss om stil. Passionerat. En personlig touch Dagens trender inom inredning handlar om att skapa ett rum med individuella

Läs mer

LAGERAUTOMAT LOGIMAT. Effektiv lagring och orderplock av smådelar

LAGERAUTOMAT LOGIMAT. Effektiv lagring och orderplock av smådelar ogimat Effektiv lagring och orderplock av smådelar LAGERAUTOMAT LOGIMAT Fördelar Lagerautomat LogiMat Ergonomiskt och kraftfullt system för lagring och plock av smådelar Fördelar: LogiMat är en automatiserad

Läs mer

KAPPA FLEXIBELT EFTER DINA ÖNSKEMÅL

KAPPA FLEXIBELT EFTER DINA ÖNSKEMÅL KAPPA FLEXIBELT EFTER DINA ÖNSKEMÅL Kappa Original 5 Kappa Klassisk 9 Kappa Bas 13 Upphängning 17 Färger 18 1 2 KAPPA Kappa En lösning för alla Bredast utbud Oavsett vilket behov som finns i ert projekt

Läs mer

15 ötbord 20 uppen gr hbord / sk medema Dusc

15 ötbord 20 uppen gr hbord / sk medema Dusc medemagruppen Duschbord / skötbord 2015 medema.com Innehåll Sina comfort 4 Mystral 5 Sirocco 5 Marina 6 Luxal 6 M53 / M54 7 M23 / M24 7 Mona 8 Nivano 9 CTM 10 CT HD 11 CTAD / CTEA 12 WN 13 M28 / M34 14

Läs mer

Kappa. Kapprumsinredning. Innehållsförteckning Kappa Original 3 Kappa Klassisk 7 Kappa Bas 11 Upphängning 15 Färger 16

Kappa. Kapprumsinredning. Innehållsförteckning Kappa Original 3 Kappa Klassisk 7 Kappa Bas 11 Upphängning 15 Färger 16 Kapprumsinredning Kappa Innehållsförteckning Kappa Original 3 Kappa Klassisk 7 Kappa Bas 11 Upphängning 15 Färger 16 Kappa En lösning för alla Bredast utbud Oavsett vilket behov som finns i ert projekt

Läs mer

SVERIGES MEST PRISVÄRDA BRASKAMINER SE HELA AKTUELLA UTBUDET PÅ WWW.NORDICBRASKAMINER.SE

SVERIGES MEST PRISVÄRDA BRASKAMINER SE HELA AKTUELLA UTBUDET PÅ WWW.NORDICBRASKAMINER.SE 1 SVERIGES MEST PRISVÄRDA BRASKAMINER 2 NJUT AV ELDENS VÄRME OCH LÅGORNAS SKEN I årtusenden har människan hänförts av elden och vad den kan erbjuda oss. I vår moderna tid är det kanske främst möjligheten

Läs mer

MULTI funktionella INDIVO kök

MULTI funktionella INDIVO kök INDIVO MULTI funktionella kök KÖK I ÖGONHÖJD I VARJE SITUATION Ett kök är ofta både familjens och vännernas samlingspunkt. Med de flexibla lyftenheterna Indivo för köksbänk och överskåp kan du skapa en

Läs mer

PACKBORD PACKBORD. 1800 x 800 mm...bl-1100-300-18m-s 2000 x 800 mm...bl-1100-300-20m-s 2400 x 800 mm...bl-1100-300-24m-s

PACKBORD PACKBORD. 1800 x 800 mm...bl-1100-300-18m-s 2000 x 800 mm...bl-1100-300-20m-s 2400 x 800 mm...bl-1100-300-24m-s Bloms packbord bygger på det flexibla Multi Flex stativet, vilket innebär att tillbehören i katalogen även passar detta bord. Bordet går att få i andra mått och layouter än de som är standard. Packborden

Läs mer

Oktober 2006. Elrullstolen som som förvandlas till till ett ett framsäte UPPFINNINGAR FÖR LIVSKVALITÉ

Oktober 2006. Elrullstolen som som förvandlas till till ett ett framsäte UPPFINNINGAR FÖR LIVSKVALITÉ Oktober 2006 Elrullstolen som som förvandlas till till ett ett framsäte i din i din bil bil UPPFINNINGAR FÖR LIVSKVALITÉ Elrullstolen som förvandlas till ett framsäte i din bil Nu kan Du som kör elrullstol

Läs mer

WT Serien IUOU Multi intelligent batteriladdare

WT Serien IUOU Multi intelligent batteriladdare WT Serien IUOU Multi intelligent batteriladdare SW Exergon art: 27-6600 15A (WT-1215-TB) 27-6700 25A (WT-1225-TB) 27-6800 45A (WT-1245-TB) Användarmanual Läs noggrannt denna manual innan installation och

Läs mer

Produkter Indivo-lyftenheter för köket. Version 4

Produkter Indivo-lyftenheter för köket. Version 4 Produkter Indivo-lyftenheter för köket Version 4 Det flexibla köket Oavsett om det är ett nytt kök eller ett kök man har njutit av i många år så krävs det bara några få ändringar för att göra det flexibelt

Läs mer