Nya Zeeland - en drömresa

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Nya Zeeland - en drömresa"

Transkript

1 Nya Zeeland - en drömresa NYA ZEELAND Få platser på jorden har en sådan positiv klang som Nya Zeeland. Ett avlägset resmål, en dröm bestående av två öar så långt bort att det är svårt att föreställa sig. Sagan om Ringen och Jane Champions filmatiseringar hjälper till att bygga på bilden av ett riktigt paradis. Under nästan tre veckor ska vi uppleva det bästa av Nya Zeeland när vi reser från Auckland på Nordön till Queenstown på Sydön. Vi besöker Rotoruas färgrika varma källor och Tongariros vulkaner, glaciärerna vid Franz Josef och fjordarna i Milford Sounds. Nya Zeeland erbjuder en outtömlig variation av stora naturscenerier. Vi tycker naturen upplevs allra bäst under strövtåg och vandringar och vid dessa tillfällen finns det alltid ett lättare och ett längre alternativ. Båtfärderna blir också flera, och spektakulära, som den från Nordön till Sydön över Cooksundet, till de fina stränderna i Abel Tasmans Nationalpark och när vi från Kaikoura gör en safari där vi spanar efter kaskelott, delfin och späckhuggare. Vi möter landets ursprungsinvånare maorierna och får vara med om en välkomstritual, som avslutas med en speciell hangi-måltid. I mångkulturella Auckland får vi prova på ett av världens bästa kök och både på ön Waiheke och i Marlborough möter vi den Nya världens allra främsta vinproducenter.

2

3 Resfakta och pris Dag 1-3 Flyg till Auckland Dag 3 Auckland Dag 4 Waiheke Island, Auckland Dag 5 Rotorua Dag 6 Rotorua - Ohakune Dag 7 Bridge to Nowhere, Wellington Dag 8 Wellington Dag 9 Abel Tasman Nationalpark Dag 10 Abel Tasman Nationalpark Dag 11 Marlborough, Kaikoura Dag 12 Kaikoura Dag 13 Punakaiki, Greymouth Dag 14 Franz Josef Dag 15 Lake Matheson, Queenstown Dag 16 Queenstown Dag 17 Queenstown, Milford Sounds Dag 18 Vandring Te Anau, Queenstown Dag Flygresa hem till Sverige Datum: november februari 5 mars november 6 december 2020 Resans pris: kr Enkelrumstillägg: kr Antal deltagare: Allt detta ingår: Klimatkompenserat flyg och flygskatt från Stockholm (anslutningsflyg från Göteborg, Köpenhamn och Oslo mot pristillägg, meddela vid bokning vilken avreseort du önskar) Lokaltrafik i städerna Egen hyrd buss för merparten av resan Båtresor till Waiheke Island, flodravinen Mangupurna, över Cooksundet, till Abel Tasmans Nationalpark, på valsafari i Kaikoura och fjordfärd i Milford Sounds Välkomst- och avskedsmiddag samt ytterligare sju måltider Frukost alla dagar Vinprovning i Marlborough Möjligheter till kortare vandring och strövtåg på Waiheke Island, Waimangus vulkandal, genom ursprungsskog till Bridge of Nowhere, kustvandringar i Abel Tasmans Nationalpark och Kaikoura, glaciärvandring vid Franz Josefglaciären samt i fjordlandskapet vid Routeburn Alla utflykter och aktiviteter samt inträden: Auckland Art Gallery, gejsrar och vulkanaktivitet i Rotorua, ett event med ursprungsbefolkningen maori, utflykt till Bridge to Nowhere, museet Te Papa i Wellington, Abel Tasmans Nationalpark, valsafari i Kaikoura, Franz Josefs glaciär, båt längs fjorden Milford Sounds Del i dubbelrum på hotell av mellanklass. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan) Svensk färdledning och lokala guider på vissa vandringar och några andra delar av resan Skriftlig information och/eller karta Dricks till lokal personal, guider och bussförare Vad ingår inte i resans pris? Måltider som ej nämns ovan, dryck

4 Visum. Fr.o.m. 1 oktober 2019 krävs visum till Nya Zeeland.

5 Resplan Dag 1-3 Flyg till Auckland Vi flyger till Auckland med byte på vägen. Ankomst tidig morgon dag 3. Tidsskillnaden är 12 timmar. Transfer till hotell. Dag 3 Auckland Auckland, Nya Zeelands största stad med en befolkning på cirka 1,5 miljoner i storstadsområdet. Det är också den stad på jorden som har störst polynesisk befolkning då det både finns en hel del av Nya Zeelands ursprungsbefolkning, maori, här samt många inflyttade från närliggande Söderhavsöar. Auckland har också rankats som världens tredje bovänligaste stad och det är lätt att förstå varför. Staden omges av vackra vulkaniska berg och har fantastiskt fina hamnområden. Efter incheckningen gör vi en rundtur till fots och med lokala färdmedel. Vi börjar i Aucklands stadskärna för att bekanta oss med dessa delar. Vi ser delar av den gamla staden med klocktorn, en synagoga, de gamla regeringsbyggnaderna till Albert Park. Här ligger Aucklands främsta konstmuseum, Auckland Art Gallery, ursprungligen byggt 1887 men renoverat på ett mycket tilltalande sätt Här gör vi ett stopp för att ta en fika och se på den nya konsten från Nya Zeeland. Vi fortsätter till Sky Tower, Aucklands Eiffeltorn, som är 328 meter högt och ger en fantastisk vy över hela "City of Sails" i alla väderstreck och ligger behändigt till mitt inne i city. Det är faktiskt den högsta fristående byggnaden på södra halvklotet. På kvällen äter vi välkomstmiddag i en av Aucklands trevliga stadsdelar.

6 Dag 4 Waiheke Island, Auckland På morgonen går vi till färjeterminalen för att åka färja över den vackra Haruakigolfen till ön Waiheke. Färjeövergången tar cirka 40 minuter och det händer att man ser delfiner och till och med val här i Haruakigolfen. Målet för dagen är den vackra ön Waiheke. Waiheke var från början ett ställe som endast lockade de som verkligen ville komma ifrån allt. Idag har det blivit ett alternativ även för andra än ensliga kulturarbetare och eremiter. Ön är känd för sina vingårdar, musslor, ölbryggerier, trevliga restauranger men också för de fina kustvandringarna och strandhuggen man kan göra här. Vi kommer att kombinera trevliga promenader längs kusten med besök på några vingårdar som finns här. Vi intar sannolikt dagens lunch på en av vingårdarna. Avslutningsvis kommer vi också till en av öns fina stränder och för den som vill går det utmärkt att ta ett dopp. Vi åker tillbaka till Auckland med båten och bor ännu en natt på samma hotell.

7 Dag 5 Rotorua Idag lämnar vi Auckland och åker knappt 25 mil söderut. Målet för dagen är Rotorua, ett geotermiskt område som fortfarande är väldigt aktivt. Här finns varma källor, bubblande lera och gejsrar som sprutar upp ånga 30 meter upp i luften. Rotorua är dessutom ett viktigt kulturcentrum för maori. Vi ankommer Rotorua mitt på dagen och börjar med ett besök till Te Puia som är ett kulturcenter och geotermiskt område. Vi äter lunch på traditionellt vis, en så kallad hangi. Detta är en traditionell maorisk matlagningsmetod som bygger på att uppvärmda stenar begravs i en lerugn. Maten som skall tillagas placeras i korgar som läggs på de uppvärmda stenarna innan gropen fylls med jord. Tillagningen nere i marken pågår sedan i flera timmar innan maten grävs upp igen. Maten serveras sedan i vackert flätade korgar enligt tradition. Efter lunchen går vi en guidad rundtur och får en inblick i ursprungsbefolkningen maoris kultur. Slutligen kommer vi fram till naturparken Rainbow Springs som är vackert upplyst. Här får vi uppleva en uppvisning när maori kommer i sina kanoter i full mundering följt av uppvisning med musikinslag. Vi blir mötta av några maorifamiljer på det traditionella sättet som maorierna vanligtvis gör med panna och näsa väldigt tätt inpå våra. Här berättar de för oss om sedvänjor och om maoris rika historia. Landets stolthet, Nya Zeelands rugbylandslag även kallat All Blacks, utför inför varje match en liknande maoriceremoni för att skrämma upp sina motståndare. Det har tydligtvis givit önskat resultat då Nya Zeeland stoltserar med att vara bäst i världen i rugby. Kvällen är sedan fri för egna aktiviteter.

8 Dag 6 Rotorua - Ohakune På morgonen ser vi mer av det speciella landskapet runt Rotorua. Vi ska utforska den geotermiska delen som kallas Wai-O-Tapu som på maoriernas språk betyder heligt vatten. Wai-O-Tapu är känt för att de heta källorna här är i så många olika färger. Även här finns gejsrar och kokande lerpölar. Vi ser området till fots i cirka 90 minuter innan vi åker vidare genom Nordöns spektakulära vulkanlandskap. Vi stannar till vid staden Taupo och gör en kortare promenad till det vackra vattenfallet Huka vid Waikatofloden. Taupo ligger oerhört vackert vid en stor sjö med samma namn. Färden fortsätter via nationalparken Tongariro med den 2797 meter höga vulkantoppen Ruapehu som den högsta toppen bland många vulkaner. Tongariro var Nya Zeelands första och världens fjärde nationalpark när den bildades redan På sydsidan om Mt Ruapehu ligger den lilla staden Ohakune där vi kommer att bo över natten. Dag 7 Bridge to Nowhere, Wellington Idag ska vi byta miljö. På morgonen lämnar vi vulkanlandskapet bakom oss och åker till Whanganui Nationalpark som ligger en timmes bilfärd bort. Från orten Pipiriki åker vi med snabba motorbåtar uppströms drygt tre mil genom en flodravin till Mangapurua. Härifrån gör vi en vandring i cirka 40 minuter genom ursprungsskog till dagens mål, Bridge to Nowhere. En bro som inte leder någonstans är precis vad det är. Efter 1:a världskriget öppnades denna dal upp för bosättning för de som kommit tillbaka från kriget. De fick först rensa bort ursprungsskog och gjorde sedan denna bro över dalen Mangapurua En översvämning gjorde att dalen stängdes och kvar blev denna bro. Nu har den återupptäckts av resenärer som besöker den på detta speciella sätt. Vi äter lunch vid bron och återvänder sedan till bussen på samma sätt som vi kom. Härifrån har vi sedan drygt 25 mil till Wellington dit vi ankommer sen eftermiddag.

9 Dag 8 Wellington En hel dag att utforska Nya Zeelands trevliga huvudstad Wellington. Med en befolkning på endast är staden betydligt mindre än den forna huvudstaden Auckland blev Wellington den konstitutionella huvudstaden och har med tiden också blivit den kulturella huvudstaden. På morgonen gör vi en kortare stadsrundtur till fots för att bekanta oss med staden. Även Wellington är kuperat och det är nära mellan berg och hav. Vi kommer ned till marinan och här ligger landets främsta museum, Te Papa. Te Papa betyder skattkammare och det är lite å det känns. Te Papa är landets Nationalmuseum och här finns bra utställningar om ursprungsbefolkningen, landets naturhistoria och flera interaktiva inslag. Museet stoltserar med väldigt fina tekniska lösningar. Museet är i sex våningar och kan lätt fylla hela dagen. Resten av dagen fritt för eget förfogande. Här finns flera trevliga aktiviteter som kan hålla er igång resten av dagen. Mt Victoria Lookout är ger dig de bästa vyerna över staden. Även från linbanan får du fina vyer över hamninloppet. Linbanan har stadens fina botaniska trädgård som slutmål. Nya Zeelands mest välkända författare, Kathrine Mansfield, kom härifrån och hennes födelseplats går att besöka. Även Peter Jackson som gjort filmerna Sagaon om Ringen och The Hobbit kommer härifrån. James Cameron som nu filmar in nya Avatar på Nya Zeeland bor också här, vilket gör att staden idag fyndigt kallas för Wellywood. Weta Cave gör en guidad tur på 45 minuter som visar upp hur filmerna kom till. Wellington har också mängder av trevliga gallerier, bra caféer och restauranger.

10 Dag 9 Abel Tasman Nationalpark Tidig morgon tar vi båten över Cooksundet. James Cook kom till Nya Zeeland 1769 och har fått namnge både detta sund samt landets högsta berg. Om vädret tillåter är den drygt tre timmar långa båtresan en riktigt njutning. Vi åker genom det historiska sundet Queen Charlotte som är en del Marlborough Sounds innan vi når hamnstaden Picton på Sydön. Vid ankomst till Picton blir det tid att äta lunch och se oss omkring i denna trevliga lilla ort. Från Picton åker vi västerut till Kaiteriteri i Abel Tasman National Park. Sista biten mot vårt boende åker vi båt då det är det enda sättet att komma till vår gård där vi ska bo över natten. Längs vägen en sightseeing längs den vackra kuststräckan. I Abel Tasmans Nationalpark kommer vi att bo på två olika gårdar (homesteads) som ligger vid vattnet med olika vyer. Bägge gårdarna ligger vid stränder som är palmklädda och har turkosblått vatten. Då vi åker med mindre båtar in i nationalparken kommer vi lämna en del av bagaget i Kaiteriteri och bara ta med oss vad vi behöver för dessa två dagar. De två dagarna vi bor i Tasmans Nationalpark ingår middagarna samt lunch dag 10. Dag 10 Abel Tasman Nationalpark Genom hela nationalparken går en av landets mest berömda vandringsleder, Abel Tasman Coast Track som är 51 km lång. Vandringsleden är väldigt lätt att gå och är växelvis genom skog och längs stränder. Vi går nio kilometer (cirka 2,5 timmar) av denna led till Medlands Beach där vi ordnar en barbecue lunch. På eftermiddagen åker vi med båttaxi tillbaka till vårt hotell. För den som inte vill gå fungerar det alldeles utmärkt att åka båt till Medlands Beach istället. Egen tid att njuta av nationalparken på eftermiddagen. För den aktive finns flera olika saker att göra som till exempel att hyra kajak.

11 Dag 11 Marlborough, Kaikoura På morgonen lämnar vi nationalparken med båt och buss. Lagom till lunch stannar vi till vid Nya Zeelands främsta vindistrikt, Marlborough. Vi åker till en av vingårdarna för att både få prova vin och äta lunch. Nya Zeeland har på senare år stigit som en av de nya stora stjärnorna på vinhimlen och det är framförallt för dess fantastiska pinot noir samt den fruktiga vita sauvignon blanc som odlats just här i Marlborough. Vårt besök förlägger vi till Brancott Estate där vi får prova på tre av vingårdens ekologiskt odlade viner samt få en rundvisning av gården. Från Marlborough åker vi vidare till Sydöns östkust och staden Kaikoura med drygt 2000 invånare. Kaikoura har hämtat sig bra från den jordbävning som drabbade stora delar av Sydöns östkust. Kaikoura är en bas för naturupplevelser av alla slag det är också en bra plats för att äta havskräftor på. Kai betyder på maori mat och koura betyder just kräftor. Dag 12 Kaikoura Kaikoura ligger vackert beläget, inklämt mellan bergen och Stilla havet. Hit kommer man framförallt för att spana efter val. Under vintern är det många olika slags val här. Även på sommarhalvåret är det så pass vanligt med val att operatörerna som ordnar safari här säger att det är upp till 98% sannolikhet att vi ser val. Det är framförallt kaskelot och späckhuggare vi kan se. Flera delfinarter syns nästan dagligen i området, såsom den lilla Hectors delfin och den akrobatiske delfinen med det långa namnet södra Atlantvitsiding. På förmiddagen gör vi en valsafari och vi hoppas att lyckan är med oss. På väg ut ur hamnen träffar vi garanterat på en av sälkolonierna som finns här. Att valarna trivs så bra i Kaikoura beror på dess ovanliga undervattenslandskap där kontinentalhyllan faller och bildar ett antal extremt djupa undervattensraviner. Lägg därtill att en varm ström norrifrån här möter den kallare söderifrån. På så sätt kommer näringsämnen högre upp mot ytan. På eftermiddagen kan vi välja att göra den milslånga och lättgångna Kaikoura Peninsula Walkway. Vandringen tar oss längs kusten till Point Kean. Vi ser sjöfågel av olika slag, albatrosser och många andra fågelarter samt fler kolonier av sälar. Här finns också möjlighet att simma med sälar för den som skulle vilja göra det. Vi bor även denna natt i Kaikoura.

12 Dag 13 Punakaiki, Greymouth Idag lämnar vi östkusten för att bege oss över hela Sydön till den än mer dramatiska västkusten. Vi åker på morgonen och stannar till för lunch. Tidig eftermiddag är vi framme i Paparoa Nationalpark med sina höga klippor, tomma stränder och väldigt speciella kalkstensformationer som kallas Pancake Rocks. De kallas så för att formationerna ser ut som högar av tjockpannkakor. Från vägen har vi en dryg kilometers promenad till en utsiktsplats varifrån vi får de bästa vyerna av detta naturfenomen. Vi fortsätter sedan till orten Greymouth där vi bor över natten. Dag 14 Franz Josef Vi fortsätter resa genom landskap med spännande klippformationer och gamla gruvsamhällen längs vägen. Efter ett par timmars bussresa kommer vi fram till en av Nya Zeelands främsta attraktioner, glaciären Franz Josef. Nederkanten av glaciären är belägen 300 meter över havet och är en av få glaciärer i världen att ligga så nära kusten och samtidigt vara omgärdad av regnskog. Det milda klimatet på denna låga höjd gör att Franz Josef och närliggande Fox glaciärerna är bland de lättaste att besöka i världen (för tillfället är Fox glaciären stängd) Isen är på sina ställen fortfarande 300 meter tjock. Avsatser i botten av dalen långt nedanför glaciären gör att det bildas sprickor och djupa raviner i glaciärytan som skapar ett dramatisk landskap. Ytsmältning förekommer längs hela glaciären och iskalla floder rinner ut genom steniga raviner och den tempererade regnskogen till Tasmanska sjön. Om vi får tillträde gör vi en kortare vandring, max två timmar totalt, uppför glaciärdalen för att få bra vyer av glaciären och topparna av Nya Zeelands högsta berg som reser sig bakom glaciären. Vi bor över natten vid Franz Josefs glaciär.

13 Dag 15 Lake Matheson, Queenstown Idag kommer vi färdas 35 mil för att komma till Queenstown. Landskapet är oerhört vackert och vi kommer att stanna till ett flertal gånger längs vägen. Vid Lake Matheson gör vi en vandring runt sjön som tar cirka en och en halv timme. Har vi tur ser vi Mt Cook, Nya Zeelands högsta topp, avspegla sig i vattnet. Vi åker genom låglänta skogsområden och enstaka betesmarker fram till Haast. Här lämnar vi västkusten och beger oss in i landet igen. Landskapet blir alltmer alpint. Från den lilla orten Wanaka ser vi ännu en gång bergen spegla sig i vattnet och om tiden räcker till stannar vi till här för ett besök. Sen eftermiddag är vi framme i Queenstown. Dag 16 Queenstown Ni har dagen helt och hållet för er själva. Queenstown är välbesökt och på väldigt goda grunder. Få städer ligger lika vackert som Queenstown. Wakatipusjön ligger i förgrunden till flera högresta berg i bakgrunden. Staden har inte mer än knappt invånare, men eftersom den är så välbesökt är det alltid mycket folk i rörelse. Här finns också ett rikt utbud av såväl sevärdheter som restauranger och caféer. Queenstown var först en bosättning för fårfarmare, men på slutet av 1860-talet hittade man här guld vilket förvandlade staden till en gruvstad. Den växte väldigt snabbt, men föll lika snabbt i glömska när guldet ebbade ut runt Sjön dominerar området och framförallt lockas folk till Queenstown Gardens som är belägen på en halvö i anslutning till staden. För att få de dramatiska vyerna går det att ta Skyline Gondola Dag 17 Queenstown, Milford Sounds Buss söderut in i nästa sjödistrikt med sjön Te Anau. Vi följer Te Anuasjön till dess norra delar, varifrån vi kliver på båten för att åka in i Nya Zeelands absolut mest välkända fjord, Milford Sound. Bergslandskapet längs glaciärsjöarna och vattenfallen vid Milford Sounds är hänförande. Fjorden Milford Sound sträcker sig hela vägen ut till Tasmanhavet. Det är inte helt ovanligt att en och annan delfin tar sig in i denna fjord. Hela landskapet är spektakulärt med glaciärer, snöklädda bergstoppar och bergssluttningar med ursprungsskog. Efter avslutad båtresa åker vi till staden Te Anau som ligger vid den vackra sjön med samma namn och checkar in på hotellet.

14 Dag 18 Vandring Te Anau, Queenstown Idag åker vi tillbaka till Queenstown. Vi börjar dagen med en trevlig vandring längs Te Anaus vackra sjö som är Nya Zeelands näst största. Det är en vacker och välskött vandringsled som bjuder på magnifika vyer över sjön. Efter lunch återvänder vi till vår väntande buss och fortsätter resan tillbaka till Queenstown. Sista kvällen avslutas med en gemensam avskedsmiddag och summerar en händelserik resa. Dag Flygresa hem till Sverige Vi flyger från Queenstown och hemkomst nästkommande dag. Färdledare Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter. Carina Lindh Carina bor halvårsvis i Nya Zeeland där hon är verksam som konstnär och arbetar med ett video- och fotoprojekt. Bosatt vid Abel Tasmans Nationalpark, där hon gärna vandrar och paddlar kajak. Har även jobbat som volontär vid valstrandningar. Carina har bra kunskap om Nya Zeelands geografi, konst, traditioner och landets goda viner. Kontaktperson Isabell Ingevald Reseproducent/administratör Isabell har sedan barnsben fantiserat om resor och äventyr. Direkt efter gymnasiet bestämde hon sig för att uppfylla sin dröm och bokade en enkelbiljett till Australien. Fem år senare återvände hon hem efter att ha bott i Australien, Nya Zeeland och England. Väl hemma bestämde hon sig för att kombinera sin passion för resor med nytta och utbildade sig därför till resekonsult. Under utbildningen praktiserade hon även tre månader på Sri Lanka. På Världens Resor arbetar Isabell med reseproduktion för Nya Zeeland och Sri Lanka samt med administration. isabell@varldensresor.se

Island är ett land som lämnar sina turister alltjämt förvånade och förundrade, hänförda och förtrollade.

Island är ett land som lämnar sina turister alltjämt förvånade och förundrade, hänförda och förtrollade. ISLANDSRESA ISLAND ETT SAGOLIKT LANDSKAP Island är ett land som lämnar sina turister alltjämt förvånade och förundrade, hänförda och förtrollade. Än i dag syns spåren tydligt efter hur naturen har format

Läs mer

Konst- och kulturresa till Split & Dubrovnik sep 2017

Konst- och kulturresa till Split & Dubrovnik sep 2017 Följ med på en konst- och kulturresa till de vackra kustpärlorna i Kroatien Split och Dubrovnik! Kroatien lockar många besökare med sin slående vackra och skiftande natur mäktiga berg, kuperande landskap,

Läs mer

Magnifika Kroatien till havs med SPF Munka-Ljungby

Magnifika Kroatien till havs med SPF Munka-Ljungby Magnifika Kroatien till havs med SPF Munka-Ljungby Vi gör en härlig kryssning längs den magnifika dalmatiska kusten och dess vackra öar. Under tre dagar på Adriatiska havet åker vi från en ö till en annan

Läs mer

Nya Zeeland med Söderhavet

Nya Zeeland med Söderhavet Nya Zeeland med Söderhavet På denna resa får vi uppleva det bästa av Nya Zeelands natur. Landskapet växlar från subtropiskt på Nordön till glaciärer, berg och fjordar på Sydön. Vi åker på många utflykter

Läs mer

Följ med på en spännande resa till Östtimor under hösten 2017!

Följ med på en spännande resa till Östtimor under hösten 2017! Följ med på en spännande resa till Östtimor under hösten 2017! Landet som styrts av både Portugal och Indonesien innan det blev självständigt 1999 är en outforskad pärla i sydöstra Asien. På denna resa

Läs mer

Gruppresa Aktiva Nya Zeeland

Gruppresa Aktiva Nya Zeeland Gruppresa Aktiva Nya Zeeland Aktiva Nya Zeeland är för er som vill se det klassiska men kombinera detta med fysiska aktiviteter så som mountainbike, kajakpaddling samt uppleva det kulturella Nya Zeeland.

Läs mer

Stora Nya Zeelandsresan 19 dagar

Stora Nya Zeelandsresan 19 dagar Stora Nya Zeelandsresan 19 dagar En resa som tar er från magnifikt alplandskap på Sydön till Nordöns variationsrika natur med palmer, böljande kullar och pysande gejsrar. På vägen till Nya Zeeland gör

Läs mer

ISLAND ETT SAGOLIKT LANDSKAP REYKJAVIK EN MÅNGSIDIG STAD

ISLAND ETT SAGOLIKT LANDSKAP REYKJAVIK EN MÅNGSIDIG STAD RESA ISLAND ISLAND ETT SAGOLIKT LANDSKAP Island är ett land som lämnar sina turister alltjämt förvånade och förundrade, hänförda och förtrollade. Än i dag syns spåren tydligt efter hur naturen har format

Läs mer

Vinresa till Niederösterreich Österrike

Vinresa till Niederösterreich Österrike Vinresa till Niederösterreich Österrike Slutet av september, början på oktober 2015 med Munskänkarna Otterbäcken 2015 är Niederösterreich i Österrike utsedd till årets vinort/region av Munskänkarna centralt.

Läs mer

Nya Zeeland Light. Nya Zeeland Light. Resan i korthet. Nya Zeeland, HÖSTKAMPANJ!

Nya Zeeland Light. Nya Zeeland Light. Resan i korthet. Nya Zeeland, HÖSTKAMPANJ! Nya Zeeland Light Nya Zeeland Light ger er det bästa av Nya Zeeland på lite kortare tid. Med bil och förbokade hotell upplever ni både nord- och sydön under drygt två veckor. Nya Zeeland är ett litet men

Läs mer

Nya Zeelands höjdpunkter - 21 dagar

Nya Zeelands höjdpunkter - 21 dagar Nya Zeelands höjdpunkter - 21 dagar Förnyad favorit! Mäktiga djurupplevelser och storslagna vyer Upplev en kontrastrik resa genom maoriernas land, Aotearoa, som betyder det långa vita molnets land. Nya

Läs mer

Polen runt - 8 dagar 12 augusti

Polen runt - 8 dagar 12 augusti 2018 Polen runt - 8 dagar 12 augusti Warszawa Välkommen med på vår sommarresa 2018. Vi väljer att resa till Polen och till huvudstaden Warszawa. Vi hinner även med ett besök i staden Krakow. Polen har

Läs mer

Grönland Midnattssol, valar och mäktiga isberg

Grönland Midnattssol, valar och mäktiga isberg Grönland 2016 Grönland Midnattssol, valar och mäktiga isberg Trackers erbjuder som enda researrangör i Europa en unik paddlingsresa i ett av Grönlands mest spektakulära områden Uummannaqfjorden på nordvästra

Läs mer

Nya Zeelands höjdpunkter - 21 dagar

Nya Zeelands höjdpunkter - 21 dagar Nya Zeelands höjdpunkter - 21 dagar Mäktiga djurupplevelser och storslagna vyer Förnyad favorit! Upplev en kontrastrik resa genom maoriernas land, Aotearoa, som betyder det långa vita molnets land. Nya

Läs mer

Nya Zeeland. Nya Zeeland. Resan i korthet. Nya Zeeland, Gruppresor med reseledare

Nya Zeeland. Nya Zeeland. Resan i korthet. Nya Zeeland, Gruppresor med reseledare Nya Zeeland Nya Zeeland är verkligen kontrasternas land. Här upplever ni allt från subtropisk regnskog i norr till glaciärer och alptoppar i söder. Nya Zeeland är det lilla landet som har allt, men den

Läs mer

Nya Zeeland med guide

Nya Zeeland med guide Nya Zeeland med guide Gruppresa med Nya Zeeländsk guide! Denna 17 dagar långa rundresa börjar i Auckland på Nordön och går därifrån till soldränkta Bay of Islands vidare till Rotorua med de geotermiska

Läs mer

Stora Nya Zeelandsresan 19 dagar

Stora Nya Zeelandsresan 19 dagar Stora Nya Zeelandsresan 19 dagar En resa som tar er från magnifikt alplandskap på Sydön till Nordöns variationsrika natur med palmer, böljande kullar och pysande gejsrar. På vägen görs ett stopp i Dubai,

Läs mer

VACKRA PRAG. Vi bor fint och centralt, och har med oss svensktalande guide/reseledare under vistelsen.

VACKRA PRAG. Vi bor fint och centralt, och har med oss svensktalande guide/reseledare under vistelsen. VACKRA PRAG Följ med och upplev vackra Prag! Staden som bjuder på allt vi förväntar oss av en storstad i form av historia, kultur, restauranger och goda shoppingmöjligheter. Under våra dagar i Prag lär

Läs mer

STORSLAGET ÄVENTYR UPPLEV NATURSKÖNA, SPÄNNANDE OCH MYSTISKA LANDET NYA ZEELAND 2014

STORSLAGET ÄVENTYR UPPLEV NATURSKÖNA, SPÄNNANDE OCH MYSTISKA LANDET NYA ZEELAND 2014 STORSLAGET ÄVENTYR UPPLEV NATURSKÖNA, SPÄNNANDE OCH MYSTISKA LANDET NYA ZEELAND 2014 Trollska skogar, ett maraton och ett storslaget äventyr» RESA 23 FEBRUARI - 13 MARS Följ med och upplev spännande och

Läs mer

Grönland Midnattssol, valar och mäktiga isberg

Grönland Midnattssol, valar och mäktiga isberg Grönland 2015 Grönland Midnattssol, valar och mäktiga isberg Trackers erbjuder som enda researrangör i Europa en unik paddlingsresa i ett av Grönlands mest spektakulära områden Uummannaqfjorden på nordvästra

Läs mer

RESA TANZANIA & ZANZIBAR

RESA TANZANIA & ZANZIBAR RESA TANZANIA & ZANZIBAR SAFARI PÅ RIKTIGT I TANZANIA Tanzania är ett land som lockar allt fler äventyrslystna turister. För många är det en livslång dröm att få se och uppleva den afrikanska naturen och

Läs mer

Hike & Drive Nya Zeeland

Hike & Drive Nya Zeeland Hike & Drive En resa som kombinerar en kör-själv-tur (4WD) med vandringsupplevelser. Här upplever man okända sidor av, helt olika landskap på Nord- och Sydön och bor på de mest fantastiska ställen. Den

Läs mer

NYA ZEELAND - med Auckland, Rotorua, Christchurch och Queenstown

NYA ZEELAND - med Auckland, Rotorua, Christchurch och Queenstown NYA ZEELAND - med Auckland, Rotorua, Christchurch och Queenstown Nya Zeeland - ett land att åka till för naturens skull med snöklädda berg, djupa fjordar, regnskogar, glaciärer och varma sprutande gejsrar.

Läs mer

MAGNIFIKA LOFOTEN ETT SAGOLIKT LANDSKAP

MAGNIFIKA LOFOTEN ETT SAGOLIKT LANDSKAP RESA LOFOTEN MAGNIFIKA LOFOTEN ETT SAGOLIKT LANDSKAP Lofoten är en ögrupp vid Norges nordvästra kust. Huvudöarna Lofoten har en total landyta på 1227 km² och en befolkning på cirka är Austvågøy, Gimsøy,

Läs mer

FLORENS EN STAD ATT FÖRUNDRAS ÖVER

FLORENS EN STAD ATT FÖRUNDRAS ÖVER RESA FLORENS FLORENS EN STAD ATT FÖRUNDRAS ÖVER Florens är utan tvekan en av världens mest omtalade och lovsjungna Det är en svindlande känsla att upptäcka det övermått av sevärdheter städer. Staden är

Läs mer

Nya Zeeland med Söderhavet

Nya Zeeland med Söderhavet Nya Zeeland med Söderhavet Följ med Thabela Travel på en resa jorden runt! Under denna resa får uppleva det bästa av Nya Zeelands natur. Landskapet växlar från subtropiskt på Nordön till glaciärer, berg

Läs mer

Sydafrika stadspuls, safari och historia

Sydafrika stadspuls, safari och historia Sydafrika stadspuls, safari och historia 12 dagar i Sydafrika med svensktalande reseledare Reskod: ZA-2 Antal resdagar: 14 (varav 12 i Sydafrika) Pris Pris per person: 26 500 kr Vad ingår i priset? Flyg

Läs mer

Fantastiska Georgien. 12 dagars rundresa

Fantastiska Georgien. 12 dagars rundresa Ltd georgien Fantastiska Georgien 12 dagars rundresa Dag 1: avresa: Från Stockholm eller Köpenhamn. Dag 2: Tbilisi Tidigt på morgonen anländer vi till Georgien och huvudstaden Tbilisi. Vi möts på flygplatsen

Läs mer

SPF 010 alltid på väg!

SPF 010 alltid på väg! 24/5-2/6 Det gemytliga och gästvänliga Tyrolen i Österrike Upplev den romantiska Tyrolen där de vackra dalgångarna slingrar sig fram mellan snöklädda alptoppar. Här njuter vi av Salzkammerguts bedårande

Läs mer

Nya Zeeland med Söderhavet

Nya Zeeland med Söderhavet Nya Zeeland med Söderhavet Under denna resa får vi uppleva det bästa av Nya Zeelands natur. Landskapet växlar från subtropiskt på Nordön till glaciärer, berg och fjordar på Sydön. Vi åker på många utflykter

Läs mer

Fantastiska Nya Zeeland

Fantastiska Nya Zeeland Fantastiska Nya Zeeland Höga snöklädda berg Djupa fjordar Vaca sjöar Vita sandstränder Sprutande gejsrar Imponerande glaciärer Unikt djurliv Intressant maorisk kultur Telefon 0 0 info@australienresor.se

Läs mer

Weekend i Washington DC

Weekend i Washington DC Weekend i Washington DC Weekendresa till Washington D.C. med besök till stadens alla sevärdheter. På denna resa till Washington D.C. får ni åka båt på Potomacfloden till Mount Vernon, ni ser kända monument

Läs mer

KULINARISK RESA TILL PERU APRIL 2014 18 dagar, 9 26 april, 2014

KULINARISK RESA TILL PERU APRIL 2014 18 dagar, 9 26 april, 2014 KULINARISK RESA TILL PERU APRIL 2014 18 dagar, 9 26 april, 2014 Följ med Tur & Retur på en spännande resa till Peru! Förutom att ni får besöka Perus främsta sevärdheter såsom Machu Picchu, Titikakasjön,

Läs mer

Fantastiska Nya Zeeland

Fantastiska Nya Zeeland Fantastiska Nya Zeeland På denna resa får vi uppleva det bästa av Nya Zeelands natur. Landskapet växlar från subtropiskt på Nordön till glaciärer, berg och fjordar på Sydön. Vi åker på många utflykter

Läs mer

Burmas gömda skatter - 2015

Burmas gömda skatter - 2015 Burmas gömda skatter - 2015 NYHET! 14 DAGAR YANGON-INLE LAKE-MANDALAY -BAGAN-NGAPALI BEACH 14 dagar Följ med på vår omfattande rundresa till ett av Asiens mest spännande länder. Vi får uppleva fantastiska

Läs mer

Irland Guidad rundresa på svenska Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com

Irland Guidad rundresa på svenska Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com Irland Guidad rundresa på svenska Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - I r l a n d Guidad Rundresa Irland Upptäck Irlands unik kulturarv genom naturliga underverk och längs dramatiska

Läs mer

PROVENCE & MONACO När hösten är som vackrast går vår resa till Provence och den franska rivieran.

PROVENCE & MONACO När hösten är som vackrast går vår resa till Provence och den franska rivieran. PROVENCE & MONACO När hösten är som vackrast går vår resa till Provence och den franska rivieran. Följ med till södra Frankrike där vi ska uppleva storstaden Nice, furstliga Monaco och flera charmiga provensalska

Läs mer

Vandring på Maria Island

Vandring på Maria Island Vandring på Maria Island Den tasmanska naturen är något helt speciellt och upplevs allra bäst på plats i någon av nationalparkerna. Önskar ni några avkopplande dagar omgivna av en natur i en klass för

Läs mer

15 DAGAR - PEKING-HANGZHOU-SUZHOU-TONGLI- SHANGHAI-GUILIN-YANGSHOU-XIAN

15 DAGAR - PEKING-HANGZHOU-SUZHOU-TONGLI- SHANGHAI-GUILIN-YANGSHOU-XIAN Stora Kina 15 DAGAR - PEKING-HANGZHOU-SUZHOU-TONGLI- SHANGHAI-GUILIN-YANGSHOU-XIAN Planerade avgångar 2013: 10/3, 16/3, 21/3, 26/3, 27/3, 28/3, 8/4, 9/4 (kontakta oss för senare avgångar) Det här är resan

Läs mer

3 LÄNDER 3 HISTORIER

3 LÄNDER 3 HISTORIER 3 LÄNDER 3 HISTORIER Den dalmatiska kusten räknas som en av Europas vackraste. Följ med oss på en spännande resa där vi bor både i Split och i Dubrovnik och dessutom tar oss till historiskt intressanta

Läs mer

Reseprogram Moheda SPF Seniorerna Budapest med Pusztan, Ungern 6-11 september 2017

Reseprogram Moheda SPF Seniorerna Budapest med Pusztan, Ungern 6-11 september 2017 Ungerns huvudstad Budapest består av två stadshalvor. Dessa var tidigare två självständiga städer. Buda ligger på vänstra sidan av floden Donau och Pest på den högra. År 1873 blev de till en stad som idag

Läs mer

Österrike Wien Salzburg - 9 dagar

Österrike Wien Salzburg - 9 dagar 2016 Österrike Wien Salzburg - 9 dagar Schönbrunn Palace Wien Wien Välkommen med på vår sommarresa 2016. Vi väljer att resa till Österrike och till huvudstaden Wien. Vi hinner även med ett besök i Mozarts

Läs mer

DP NOVA KURSRESA TILL SYDAFRIKA 27 DECEMBER 2009-08 JANUARI 2010

DP NOVA KURSRESA TILL SYDAFRIKA 27 DECEMBER 2009-08 JANUARI 2010 Preliminärt program DP NOVA KURSRESA TILL SYDAFRIKA 27 DECEMBER 2009-08 JANUARI 2010 Dag 1 28 december - måndag 06:15 Ankomst med British Airways till Kapstaden. Ni möts på flygplatsen av er guide för

Läs mer

VACKRA CHAMONIX-MONT-BLANC ENASTÅENDE SKIDÅKNING

VACKRA CHAMONIX-MONT-BLANC ENASTÅENDE SKIDÅKNING RESA CHAMONX VACKRA CHAMONIX-MONT-BLANC Chamonix, egentligen Chamonix-Mont-Blanc, är en ort belägen i regionen Rhône-Alpes i östra Frankrike, vid foten av Alpernas högsta berg Mont Blanc. Chamonix är till

Läs mer

Sydafrika. East London och Kapstaden. Avresa: 7/3 2012 15 dagar

Sydafrika. East London och Kapstaden. Avresa: 7/3 2012 15 dagar Sydafrika East London och Kapstaden Avresa: 7/3 2012 15 dagar Dag 1 (Sandviken) - Gävle - Johannesburg Vår resa börjar kl 11.30 med att hämta resenärer i Sandviken. Vi åker vidare via Gävle till Arlanda

Läs mer

DRÖMRESAN TILL PROVENCE

DRÖMRESAN TILL PROVENCE DRÖMRESAN TILL PROVENCE Följ med till Provence och njut av det goda livet! Vår reseledare, Finn Emilsen, jobbar till vardags som vinimportör, med fokus på vin från Provence. Det började med ett vinslott

Läs mer

PRO Husie till Bourgogne 23-31 maj 2015

PRO Husie till Bourgogne 23-31 maj 2015 PRO Husie till Bourgogne 23-31 maj 2015 Bourgogne namnet känner man igen och förknippar med vin. Och, naturligtvis finns här mycket och gott av den varan. Men, Bourgogne är inte bara vin! Här finns fantastiska

Läs mer

Alsace & Bourgogne. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com

Alsace & Bourgogne. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com Alsace & Bourgogne Guidad Rundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - A l s a c e o c h B o u r g o g n e Alsace och Bourgogne - Guidad Rundresa Upptäck de pittoreska vinregionerna

Läs mer

Ultimata Australien & Nya Zeeland 36 dagar

Ultimata Australien & Nya Zeeland 36 dagar Ultimata Australien & Nya Zeeland 36 dagar 1 = Antal nätter F = Frukost, L = Lunch och M = Middag DAG-FÖR-DAG-PROGRAM Avresa: 2016: 26/10 Dag 1 Skandinavien Singapore 26okt Flyg med Qantas till Singapore

Läs mer

Konsertresa för Filharmonikernas Vänner Bryssel 23 november - 26 november, 2018

Konsertresa för Filharmonikernas Vänner Bryssel 23 november - 26 november, 2018 Konsertresa för Filharmonikernas Vänner Bryssel 23 november - 26 november, 2018 Konsertresa för Filharmonikernas Vänner - Bryssel 23 november - 26 november, 2018 Konsertresa till Bryssel där ni under en

Läs mer

26-29 SEPTEMBER 2008 TRE NÄTTER 20 PERSONER

26-29 SEPTEMBER 2008 TRE NÄTTER 20 PERSONER ISLAND ********** 26-29 SEPTEMBER 2008 TRE NÄTTER 20 PERSONER Vilket annat land i vår närhet kan vara mer spännande? På Island finns aktiva vulkaner, jättelika glaciärer och vildmarker så ödsliga att de

Läs mer

Weekend i Washington DC

Weekend i Washington DC Weekend i Washington DC Weekendresa till Washington D.C. med besök till stadens alla sevärdheter. På denna resa till Washington D.C. får ni åka båt på Potomacfloden till Mount Vernon, ni ser kända monument

Läs mer

Island. individuella rundresor.

Island. individuella rundresor. Island individuella rundresor www.vespucci-tours.com I s l a n d R u n t På vår Island-Runt -Resa kör du runt hela Island och utforskar Islands olika facetter längs ett dramatiskt lavalandskap, pittoreska

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL REPUBLIKEN MALTA

VÄLKOMMEN TILL REPUBLIKEN MALTA RESA MALTA VÄLKOMMEN TILL REPUBLIKEN MALTA Den vackra östaten Malta ligger i mellersta Medelhavet, mellan Libyen i söder och Italien i norr. Malta är Europas sydligaste stat och har drygt 400 000 invånare.

Läs mer

IRLAND. Välkomna med på Borås Släktforskares traditionella vårresa! Denna gång reser vi till Irland 1-8 maj 2018!

IRLAND. Välkomna med på Borås Släktforskares traditionella vårresa! Denna gång reser vi till Irland 1-8 maj 2018! IRLAND Välkomna med på Borås Släktforskares traditionella vårresa! Denna gång reser vi till Irland 1-8 maj 2018! Vi reser med buss till Köpenhamn och flyg vidare till Dublin. Under rundresan på Irland,

Läs mer

Dag 4 Vid frukosten på terrassen kan vi njuta av utsikten innan vi återvänder till Kathamndu och Harati. Fri eftermiddag.

Dag 4 Vid frukosten på terrassen kan vi njuta av utsikten innan vi återvänder till Kathamndu och Harati. Fri eftermiddag. Himalaya 2015 Att vandra i Nepal hör till en av livets höjdpunkter. På denna resa gör vi en vandring längs Himalayas sluttningar från by till by under 5 dagar. Därutöver besöker vi Djungelområdet Chitwan,

Läs mer

KONFERENSRESA BERGAMO

KONFERENSRESA BERGAMO KONFERENSRESA BERGAMO UPPLEV VACKRA BERGAMO Den italienska staden Bergamo är en vacker stad belägen i utkanten av Alperna. Staden ligger i regionen Lombardien i norra Italien. Denna vackra stad är delad

Läs mer

RUTTFÖRSLAG FÖR EN VECKAS SEGLING NORR OCH SÖDER FRÅN SPLIT

RUTTFÖRSLAG FÖR EN VECKAS SEGLING NORR OCH SÖDER FRÅN SPLIT RUTTFÖRSLAG FÖR EN VECKAS SEGLING NORR OCH SÖDER FRÅN SPLIT 7 DAGAR SÖDER UT: Dag 1 - Trogir Vi rekommenderar er att segla norr ut er under första dag till staden Trogir. Trogir är en riktig pärla och

Läs mer

KENTAURS LÄSARRESA DOMINIKANSKA REPUBLIKEN 1-8/3-2014

KENTAURS LÄSARRESA DOMINIKANSKA REPUBLIKEN 1-8/3-2014 KENTAURS LÄSARRESA DOMINIKANSKA REPUBLIKEN 1-8/3-2014 Alla ryttares och hästälskares dröm besannas på denna resa Galoppera i vattenbrynet omgiven av vita stränder och turkosa dyningar som rullar in. Detta

Läs mer

LAOS. Vi reser i slutet av november 2016.

LAOS. Vi reser i slutet av november 2016. LAOS. Resan startar i Unescos världsarv Luang Prabang. Här skall vi upptäcka omgivningarna till fots och från elefantryggen innan vi åker österut till de mystiska Plain of Jars. Vidare till det underbara

Läs mer

Viktoriafallen, Chobe & Okavango

Viktoriafallen, Chobe & Okavango Viktoriafallen, Chobe & Okavango Denna resa kombinerar Viktoriafallens magiska krafter med safari i Chobe National park samt häftiga djurupplevelser i Okavango-deltat. I resan ingår två nätter vid Viktoriafallen,

Läs mer

Först och främst vill vi tacka dig för ditt intresse i den planerade Vin/sightseeingresan till Nya Zeeland.

Först och främst vill vi tacka dig för ditt intresse i den planerade Vin/sightseeingresan till Nya Zeeland. 1 2 Kära NZ vän! Först och främst vill vi tacka dig för ditt intresse i den planerade Vin/sightseeingresan till Nya Zeeland. Detta blir vår 10:e resa till andra sidan jordklotet med svenska resenärer.

Läs mer

The Bergmans Trip Down Under 2011-02-28 2011-03-27

The Bergmans Trip Down Under 2011-02-28 2011-03-27 The Bergmans Trip Down Under 2011-02-28 2011-03-27 Under mars månad 2011 for vi på en efterlängtad resa till andra sidan jordklotet. Målet var Australien från början men Nya Zeeland är på tok för bra för

Läs mer

Vad gör ni den 26:e till 30:e september?

Vad gör ni den 26:e till 30:e september? Vad gör ni den 26:e till 30:e september? För en tid sedan träffade jag Claes Claesson, f.d. mycket erkänd krögare i Karlstad, som numera tillsammans med hustrun Titti bl.a. arrangerar Njutningsresor se

Läs mer

KONFERENSRESA BERGAMO

KONFERENSRESA BERGAMO KONFERENSRESA BERGAMO UPPLEV VACKRA BERGAMO Den italienska staden Bergamo är en vacker stad belägen i utkanten av Alperna. Staden ligger i regionen Lombardien i norra Italien. Denna vackra stad är delad

Läs mer

Estland. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com

Estland. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com Estland Guidad Rundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - E s t l a n d Estland Intensiv - Guidad Rundresa Utforksa det kulturella och historiska arvet i Estland på vår 8-dagars

Läs mer

Lantmannen. Studieresa till Nya Zeeland januari 2016 Resdagar 15-25 januari samt 4 dagars förlängning med Nordön.

Lantmannen. Studieresa till Nya Zeeland januari 2016 Resdagar 15-25 januari samt 4 dagars förlängning med Nordön. Studieresa till Nya Zeeland januari 2016 Resdagar 15-25 januari samt 4 dagars förlängning med Nordön. Välkommen att följa med på en intensiv studieresa till Nya Zeeland där besök hos världsmästaren Mike

Läs mer

Nya Zeelands höjdpunkter

Nya Zeelands höjdpunkter Nya Zeelands höjdpunkter Följ med på en fantastisk rundresa i Nya Zeeland med skandinavisk reseledare, där ni besöker Auckland, Rotorua, Queenstown, Fiordland och Christchurch. Ni gör även ett stopp i

Läs mer

Program för Fältjägarresa till Wien,Bratislava och Salzburg 27 april - 4 maj 2015

Program för Fältjägarresa till Wien,Bratislava och Salzburg 27 april - 4 maj 2015 Program för Fältjägarresa till Wien,Bratislava och Salzburg 27 april - 4 maj 2015 Välkomna med på en resa till Österrike och Slovakien. Vi börjar i Salzburg de första två dagarna. Staden där så många berömdheter

Läs mer

Hem Galleri. Turer Om Densils Travels. Med många års yrkeserfarenhet erbjuder Densil Fernando ett unikt utbud av turer och utflykter på Sri Lanka.

Hem Galleri. Turer Om Densils Travels. Med många års yrkeserfarenhet erbjuder Densil Fernando ett unikt utbud av turer och utflykter på Sri Lanka. Hem Galleri Turer Om Densils Travels Tjänster Kontakt Densils Travels Turer med fantastiska upplevelser på Sri Lanka Med många års yrkeserfarenhet erbjuder Densil Fernando ett unikt utbud av turer och

Läs mer

Först och främst vill vi tacka dig för ditt intresse i den planerade Vin/sightseeingresan till Nya Zeeland.

Först och främst vill vi tacka dig för ditt intresse i den planerade Vin/sightseeingresan till Nya Zeeland. 1 2 Kära NZ vän! Först och främst vill vi tacka dig för ditt intresse i den planerade Vin/sightseeingresan till Nya Zeeland. Detta blir vår 17:e resa till andra sidan jordklotet med svenska resenärer.

Läs mer

Costa Brava, Roses Llançà, 5 nätter 1(5) Vandra i Spanien. Costa Brava, 5 nätter Roses Llançà, 4 vandringsdagar

Costa Brava, Roses Llançà, 5 nätter 1(5) Vandra i Spanien. Costa Brava, 5 nätter Roses Llançà, 4 vandringsdagar Costa Brava, Roses Llançà, 5 nätter 1(5) Vandra i Spanien Costa Brava, 5 nätter Roses Llançà, 4 vandringsdagar Costa Brava bjuder på variationsrik vandring både längs kusten och lite längre inåt land.

Läs mer

RUNDRESA TILL CHONGQING - LHASA - GYANTSE - SHIGATSE - 14 DAGAR

RUNDRESA TILL CHONGQING - LHASA - GYANTSE - SHIGATSE - 14 DAGAR Tibet världens tak RUNDRESA TILL CHONGQING - LHASA - GYANTSE - SHIGATSE - 14 DAGAR Planerad avgång 2015: Denna resa är just nu under produktion. Kontakta oss gärna så sätter vi upp dig på en intresselista.

Läs mer

Kryssning i de norska fjordarna Upplev naturens färgsprakande skönhet

Kryssning i de norska fjordarna Upplev naturens färgsprakande skönhet Club Eriks noga utvalda upplevelser Kryssning i de norska fjordarna Upplev naturens färgsprakande skönhet Köpenhamn Stavanger Bergen Ålesund Geiranger Tillsammans upplever vi de magiska norska fjordarna.

Läs mer

Club Eriks Sverigeresor Vi reser till Höga Kusten

Club Eriks Sverigeresor Vi reser till Höga Kusten Club Eriks noga utvalda upplevelser Club Eriks Sverigeresor Vi reser till Höga Kusten Höga kusten är ett unikt kustområde i Ångermanland som sedan istiden haft en landhöjning på 800 meter, vilket är världsunikt,

Läs mer

Nya Zeeland för livsnjutare

Nya Zeeland för livsnjutare för livsnjutare för livsnjutare är den optimala resan för dig som önskar bra boende, kvalitet och härliga upplevelser. Att ha gott om tid för upplevelserna är förstås härligt särskilt när man bor på ställen

Läs mer

Peking-Tibet med tåg

Peking-Tibet med tåg Peking-Tibet med tåg 13 DAGAR - PEKING-LHASA-GYANTSE-SHIGATSE planerade avgångar 2013: 25/6, 10-21/9 Pris i delat dubbelrum (enkelrumstillägg 2550kr) avresa 25/6 23650kr avresa 10/9 24650kr Denna kontrastrika

Läs mer

Gruppresa Nya Zeeland 17dgr

Gruppresa Nya Zeeland 17dgr Gruppresa Nya Zeeland 17dgr Gruppresa med Nya Zeeländsk guide! Denna 17 dagar långa rundresa börjar i Auckland på Nordön och går därifrån till soldränkta Bay of Islands vidare till Rotorua med de geotermiska

Läs mer

Yoga- och vandringsresa till Costa Blanca 3-10 februari 2013. Dag 1- ankomst

Yoga- och vandringsresa till Costa Blanca 3-10 februari 2013. Dag 1- ankomst Yoga- och vandringsresa till Costa Blanca 3-10 februari 2013 Dag 1- ankomst 15.45 Avresa från Arlanda 19.40 Ankomst till Alicante Transfer tlll hotellet - incheckning 21.00 Lätt middag på hotellet Information

Läs mer

Dag 02: Ho Chi Minh Staden, Saigon Cu Chi Tunnlarna. Kort beskrivning. Dag 01: Ankomst Ho Chi Minh Staden, Saigon. Detta ingår

Dag 02: Ho Chi Minh Staden, Saigon Cu Chi Tunnlarna. Kort beskrivning. Dag 01: Ankomst Ho Chi Minh Staden, Saigon. Detta ingår Kort beskrivning Avresedatum enligt kundens önskemål (Flyg till och från Vietnam ingår ej) Detta ingår Inrikes flyg i Vietnam Engelsktalande guide under utflykterna 14 nätter med del i dubbelrum på hotell

Läs mer

PROPEL AFRICA D e s t i n a t i o n M a n a g e m e n t

PROPEL AFRICA D e s t i n a t i o n M a n a g e m e n t Golfresa till Norra Sydafrika 20-30 januari 2013 Måndag 21 Januari 2013 - Ankomst till Johannesburg kl 08.35 på morgonen med flyg SA 261. Er lokalguide möter upp på flygplatsen och visar vägen till bussen.

Läs mer

Sri Lanka Tour 2016 med helpension

Sri Lanka Tour 2016 med helpension Sri Lanka Tour 2016 med helpension Dag 1 Negombo Efter vår ankomst åker vi till vårt hotell i Negombo som ligger ca 30 min med bil från flygplatsen. Vi bor nära havet så att vi kan koppla av lite efter

Läs mer

Vattenfall, safari & waterfront

Vattenfall, safari & waterfront Vattenfall, safari & waterfront Upplev tre fantastiska sevärdheter i tre olika länder på denna resa till det södra Afrika. Se de mäktiga Victoriafallen i Zimbabwe, upplev safari i Chobe National Park i

Läs mer

Konsertresa för Filharmonikernas Vänner Bryssel 23 november - 26 november, 2018

Konsertresa för Filharmonikernas Vänner Bryssel 23 november - 26 november, 2018 Konsertresa för Filharmonikernas Vänner Bryssel 23 november - 26 november, 2018 Konsertresa för Filharmonikernas Vänner - Bryssel 23 november - 26 november, 2018 Konsertresa till Bryssel där ni under en

Läs mer

Skotska smaker i vackra miljöer Islay - Inveraray - Edinburgh

Skotska smaker i vackra miljöer Islay - Inveraray - Edinburgh Club Eriks noga utvalda upplevelser Skotska smaker i vackra miljöer Islay - Inveraray - Edinburgh Karaktäristiska whiskydestillerier i vackra miljöer Följ med Club Eriks på vår välkomponerade whiskyresa

Läs mer

Vietnam & Kambodja LIGHT

Vietnam & Kambodja LIGHT Vietnam & Kambodja LIGHT 12 DAGAR HO CHI MINH CITY - SIEM REAP - SIHANOUKVILLE - PHNOM PENH NYHET! Upplev södra Vietnam och Kambodjas allra främsta sevärdheter. Vi inleder vår resa i spännande Ho Chi Minh

Läs mer

SPF Freja inbjuder i samarbete med Ena Operations till "Temaresa Vin 2017". Resmålet blir Budapest och Balatonsjön, Ungern 12/9 18/

SPF Freja inbjuder i samarbete med Ena Operations till Temaresa Vin 2017. Resmålet blir Budapest och Balatonsjön, Ungern 12/9 18/ SPF Freja inbjuder i samarbete med Ena Operations till "Temaresa Vin 2017". Resmålet blir Budapest och Balatonsjön, Ungern 12/9 18/9 2017. Ungerns huvudstad Budapest består av två stadshalvor. Dessa var

Läs mer

Sydafrika. Avresa: 7 mars 2015 15 dagar

Sydafrika. Avresa: 7 mars 2015 15 dagar Sydafrika East London och Kapstaden Avresa: 7 mars 2015 15 dagar Vi erbjuder här en unik resa till Sydafrika med Laila Nordfors som reseledare. Laila har på uppdrag av Gävle Kommun haft ett tätt samarbete

Läs mer

Program 14 Dagar i Sri Lanka

Program 14 Dagar i Sri Lanka Program 14 Dagar i Sri Lanka Kultur och Scenisk Natur Dag 1 Flygplats (CMB) Negombo Du blir välkomnad på Flygplatsen Vi åker mt den närliggande staden Negombo för att vila ut efter flygresan Besök stranden

Läs mer

Följ med på en fantastisk och oförglömlig 12- dagars resa till Uganda i februari 2014.

Följ med på en fantastisk och oförglömlig 12- dagars resa till Uganda i februari 2014. Följ med på en fantastisk och oförglömlig 12- dagars resa till Uganda i februari 2014. Reseprogram: Dag 1-2 Avresa från Kastrup med mellanlandning i Doha. Ankomst till Entebbe. Vi spenderar dagen och natten

Läs mer

Kryssning i Amazonas. 6 Dagars expedition Munduruku!

Kryssning i Amazonas. 6 Dagars expedition Munduruku! Kryssning i Amazonas 6 Dagars expedition Munduruku! Det är ett oslagbart äventyr att på en flodkryssning upptäcka det mytomspunna och mystiska Amazonas! Amazonas är världens största regnskog, nära sex

Läs mer

Tjeckien. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com

Tjeckien. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com Tjeckien Guidad Rundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - T j e c k i e n Tjeckien - Guidad Resa Upplev arkitektoniska mästerverk från medeltida, renässans och barocktiden

Läs mer

New Jersey San Jose NY Rangers Boston. Matcher: New Jersey Devils-NY Rangers New Jersey Devils-Toronto Maple Leafs NY Rangers-Phoenix Coyotes

New Jersey San Jose NY Rangers Boston. Matcher: New Jersey Devils-NY Rangers New Jersey Devils-Toronto Maple Leafs NY Rangers-Phoenix Coyotes Resa 1 27 Februari Matcher: NY Rangers Chicago New Jersey San Jose NY Rangers Boston Resa 2 21 Mars Matcher: New Jersey Devils-NY Rangers New Jersey Devils-Toronto Maple Leafs NY Rangers-Phoenix Coyotes

Läs mer

Vancouver Island med bil

Vancouver Island med bil Vancouver Island med bil Vildmarksliv i kombination med storstadsatmosfär ligger i fokus på denna resa till Vancouver och Vancouver Island på s västkust. Det är en resa med många aktiviteter som visar

Läs mer

Klassiska Vietnam 15 DAGAR HANOI HALONG BAY HUE HOI AN HO CHI MINH CITY PHU QUOC

Klassiska Vietnam 15 DAGAR HANOI HALONG BAY HUE HOI AN HO CHI MINH CITY PHU QUOC Klassiska Vietnam NYTT PROGRAM! 15 DAGAR HANOI HALONG BAY HUE HOI AN HO CHI MINH CITY PHU QUOC Följ med till Vietnams mest omtyckta platser! Resan inleds i Hanoi, följt av det storslagna skärgårdslandskapet

Läs mer

TRÄNINGSÄVENTYR OCH UTFLYKTER

TRÄNINGSÄVENTYR OCH UTFLYKTER TRÄNING FÖR ALLA - MALLORCA 22-29 OKTOBER TRÄNINGSÄVENTYR OCH UTFLYKTER Vanlig träning i all ära men om du vill utmana dig själv lite så erbjuder vi ett utflykts- och äventyrsprogram som är lite utöver

Läs mer

naturkrafternas & sagornas land ISLAND Juli - aug 2013

naturkrafternas & sagornas land ISLAND Juli - aug 2013 naturkrafternas & sagornas land ISLAND Juli - aug 2013 R följ med på ditt livs äventyr till Island Under den tre dagar långa vandringen får vi uppleva ett av Islands mest storslagna områden, Hornstrandir.

Läs mer

Kon-tiki resor. Kirgizistan

Kon-tiki resor. Kirgizistan Kirgizistan Efter varje dag framgår vilket hotell samt vilka måltider som är inkluderade i resans pris. Transfers, transporter och utflykter sker med privat transport och engelsktalande guide/chaufför,

Läs mer

Sydney och Cairns kombo

Sydney och Cairns kombo Sydney och Cairns kombo Är tiden begränsad men reslusten stor är detta resan för er. Detta är en kortare resa men inte mindre härlig för det. Reseförslaget kombinerar både storstadspuls i Sydney med skön

Läs mer

Burmas Underverk. Resan inkluderar NYHET! 15 DAGAR YANGON-INLE LAKE-MANDALAY- MOUNT POPA-BAGAN-NGAPALI BEACH

Burmas Underverk. Resan inkluderar NYHET! 15 DAGAR YANGON-INLE LAKE-MANDALAY- MOUNT POPA-BAGAN-NGAPALI BEACH Burmas Underverk NYHET! 15 DAGAR YANGON-INLE LAKE-MANDALAY- MOUNT POPA-BAGAN-NGAPALI BEACH Planerad avgång 2013 Denna resa är just nu under produktion. Kontakta oss gärna så sätter vi upp dig på en intresselista.

Läs mer