Verksamhetsberättelse 2008

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsberättelse 2008"

Transkript

1 Verksamhetsberättelse 2008

2 Styrelsen Weine Johansson, ordförande Christer Serrander, elit, vice ordförande Leif Sandberg, kassör Jeanette Enckell, sekreterare Annika Bygdén, utbildning Christer Andén, ungdom Sven-Anders Melin, bredd Henrik Skoglund, IFK Hans Cronlund, OSK Håkan Sjögren, SIF Revisorer Per Bernersson, SNO Stefan Bengtsson, OSK Rolf Johansson, SIF Mats Johansson, IFK Valberedning Henrik Nord, ordförande Anders Werme Bengt Mattiasson Verksamhetsberättelse 2008 Möten Styrelsen har under året hållit 8 protokollförda möten. Dessutom har ett extra årsmöte hållits där styrelsen fick medlemmarnas uppdrag att till ordinarie årsmöte föreslå en organisation där SNO:s verksamhet i fortsättningen skall drivas utan samarbetsavtal med moderklubbarna(se vidare extra årsmötesprotokoll ). Samarbetet mellan moderklubbarna och SNO Ett nytt avtal tecknades mellan moderklubbarna och SNO för 2008 med tre månaders uppsägning från parterna. Moderklubbarnas orienteringssektioners representanter har vid samtliga SNO:s styrelsemöten inbjudits för information och diskussion i frågor av gemensam karaktär. Med anledning av de diskussioner som förts angående orienteringens framtid i Södertälje beslutade styrelsen i samråd med moderklubbarnas representanter att säga upp avtalet. Information är en viktig informationskälla för föreningen. Henrik Skoglund har liksom tidigare haft ansvaret och skött hemsidan på ett alldeles utmärkt sätt. Klubbtidningen Sänkan har tills vidare lagts på is och kan eventuellt återuppstå i en skrift/år under rubriken Året som gått.

3 Sponsring En fortsatt stabil och bra nivå, trots finanskrisen, av sponsring möjliggör vår elitsatsning. Scania, Astra- Zeneca, Telge m fl fortsätter sitt långsiktiga engagemang och är viktiga samarbetspartners. Bredd Breddverksamhetens uppgift är att samordna och se till att de gemensamma aktiviteterna som KM, Tvetafika, tävlingsvärdar mm, fungera bra och i enlighet med vad vi medlemmar önskar. Resultatmässigt har 2008 varit ett mellanår. 223 startande på KM, inkl. Ultralång (Novemberkåsan). Det är en försämring mot 2007 då vi hade 243 startande exkl. Novemberkåsan. Sprint-KM och Lång-KM arrangerades i egen regi, Natt-KM på OK Tors tävling samt Medel- KM i samband med ungdomslägret vid Järlastugan. Noveberkåsan arrangerads i samband med årsfesten, som ett helhetspaket. Det var ett uppskattat koncept av många med bra lagda banor och ett fantastiskt program under årsfesten. Antal DM-medaljer: Natt-DM, 4 guld Lång DM, 9 guld Medel DM, 6 guld Kavle DM, 5 guld Sprint DM, 0 guld Totalt 24 guld. Även det en försämring jämfört med 2007 då vi tog 31 st. (2006: 28st, 2005: 22st) På 43-kavlen blev det ett snäpp upp från fjolåret. Herrarna i H43 klarade av en 3.dje plats. 25-manna blev som alltid en dramatisk tävling. Efter sträcka 5 var vi i täten, men vi tappade på slutet och blev till slut 9.e lag. 2:dra laget slutade 78, 3:dje kom 218 och 4:de 226. Lag 3 och 4 var matchade mot varandra och i mål skiljde mindre än 5 minuter. Bra gjort. Det finns många i klubben som bidrar till att underhålla och utveckla vår verksamhet. För breddverksamheten skulle jag vilja lyfta fram två stycken initiativ som har startats spontant och som numera är stående inslag under vintersäsongen. Det ena är tjejintervallerna i Kusens Backe. Startade som intervaller för tjejerna med Kricko och Jo som sammankallande och pådrivande. Snabbt blev det fler än bara tjejer som dök upp och som vanligt i SNO är det bara uppskattat att olika löpare deltar. Det andra är Damcupen som Martin har arrangerat. Stor uppslutning och mycket bra arrangemang. Martin har lovat att det blir en ny cup i vinter. Segrare 2008 blev Maria Kleijn, dock med minsta möjliga marginal,1 poäng före Kricko. 3:dje platsen delades mellan Lovisa och Jo ytterligare 1 poäng efter. Inget av dessa arrangemang är något som skapas inom breddverksamheten utan de är egna initiativ, men de riktar sig till alla i klubben, speciellt tjejerna, och de är mycket uppskattade. Jag tror att lite av den sammanhållning som har skapats genom dessa initiativ har bidragit till tjejernas framgångar under året bl a 10-mila och Jukola.

4 Organisation Ordförande: Sven-Anders Melin med många medhjälpare men ännu fler behövs. UK för damer 35+ Eva-Lena Ericsson. UK för herrar 35+ vakant, men flera personer har ställt upp och löst laguttagningarna. Sven-Anders Melin Breddansvarig Ungdom Näst bästa ungdomsklubb i Sörmland för tredje året i rad. Endast slagen av Sveriges bästa ungdomsklubb Nyköpings OK. Sammanfattning Vi nådde kanske inte alla mål rent kvantitativt (främst färre nybörjare och deltagare på ungdomscupen) men verksamheten håller en högre kvalité. Under året har 18 st teknikträningar med specifika syften genomförts. Detta har medfört att våra ungdomar utvecklats resultatmässigt både individuellt och i kavlar. I kavlarna har D12-tjejerna varit suveräna och vann tre av fyra kavlar och killarna var bl a 7:a på Smålandskaveln. På 5-dagars hade vi tre etappsegrar (Jonas B, Oskar E-L och Johan E-L) och på USM vara Oskar 5:a. Oskar och Jonas var också 2:a resp 4:a på Skol-SM. Inför nästa år behöver vi förstärka nyrekryteringen och få in fler ledare. Ungdomar och föräldrar har också genom egna arbetsinsatser under året sett till att ungdomskommittén har stärkt sin ekonomi. Uppföljning mål Övergripande mål: SNO är Sörmland bästa ungdomsklubb Resultat: Näst bästa klubb efter Nyköpings OK (Mäts genom antalet deltagare och resultat på ungdomsklubbmatcherna) Efter att i tre år i rad ha prenumererat på femteplatsen i ungdomsklubbmatchen avancerade vi 2005 till tredje plats och till andra plats 2006 och fick vi ånyo se oss slagna av Nyköpings OK (utsedda till Sveriges bästa ungdomsklubb på orienteringsgalan). Delmål och aktiviteter: 1. öka antalet ungdomar som deltar på nationella tävlingar Fokus läggs på tävlingarna som ingår i ungdomsklubbmatchen (ukm) och våra egna arrangemang som i år ställdes in (Kringelträffen).. OK Tjärnen 1 maj (ukm), gemensam bussresa OK Måsen 31 maj (ukm) OK Grip 24 aug (ukm) DM 7 sept (Kjula IF - ukm) Delmål 1: Under 2008 ökar vi antalet starter till 125 och minst 25 deltagare på varje deltävling i ungdomsklubbmatchen och Kringelträffen (2007: 92 starter på fyra tävlingar/23 per tävling) Resultat: 23 starter per tävling eller totalt 68 starter på de tre tävlingar som ingick i ungdomsklubbmatchen (Kringelträffen inställd DM utgick ur ungdomsklubbmatchen). Målet nåddes inte. Flest deltagare (27 st) på Tjärnens tävling där vi ordnade gemensam bussresa.

5 Delmål 2 Minst 300 poäng i ungdomsklubbmatchen i Sörmland (2007: 2:a resp 282 poäng) Resultat: 291 poäng. Bättre än 2007 men vi nådde inte ända fram till 300 poäng. Resultatförbättringen förklaras av bättre placeringar jämfört med 2007 snare än fler deltagare. Resultat ungdomsklubbmatchen 2008: 1. Nyköpings OK 395 poäng 2. Södertälje-Nykvarn 291 poäng 3. OK Hällen 262 poäng 4. OK Klemmingen poäng 5. Ärla IF 182,5 poäng 2. ungdomsbudkavlar där alla som vill får vara med Stigtomtakaveln söndagen den 20 april Förra året vann vi i H12 och i år var det D12:ornas tur. Tyra Kleijn, Sofia Ehn och Jeanette Hellstadius ledde från start till mål. Försprånget ökade sträcka för sträcka till de efterföljande lagen och till slut blev segermarginalen nästan 5 min. I H13-18 kom SNO 5:a med ett ungt lag. Oskar Ek-Larsson växlade först efter första sträckan, brodern Johan var 2:a efter andra, Linus Ericsson 4:a och Jonas Borg gick i mål som 5:a. Starkt med tanke på att ingen i laget är äldre än 16 år. I H12 inledde Jesper Sjöblom bra på första sträckan och växlade 4:a en knapp minut efter täten. Laget tappade sedan och kom 10:a. Ungdomskaveln på 10-mila lördagen den 26 april Två lag var med och lag 1 med Frida H, Jeanette H, Jonas B och Oskar E-L kom 23:a och lag 2 kom 63:a i ett startfält med närmare 300 lag. Jonas Borg hade bästa sträcktid på sträcka 3 och plockade 149 placeringar. Ungdomens 10-mila fredag-lördag den 1-2 augusti Bäst gick det för HD12-laget som blev åtta. Första sträckan sprang Tyra Kleijn som var med i täten hela loppet. Tyra var första tjejen. Jeanette Hellstadius sprang andra sträckan vid växling var 28:a. Jesper Sjöblom gjorde ett riktigt starkt lopp på tredje sträckan. Jesper var tredje snabbast av alla och plockade upp till 6:e plats vid växling. Avståndet fram till ledaren var nu 1:03 men 40 sekunder fram till en 5:e plats. På sista sträckan sprang Joakim Andén. Täten gick säkert så det blev 4 löpare som tampades om platserna En halvminuts bom på näst sista gjorde att ett lag kom ifrån lite men de övriga spurtade Joakim ifrån och det blev en 8:e plats. HD12-laget har nu sviten 11, 4, 20, 6 och 8. Laget i HD18-klassen blev 26:a efter ganska stabila insatser rakt igenom. Man hade växlingsplaceringarna HD18 laget har nu förbättrat sin placering varje år sedan 2005 genom placeringarna 65, 64, 37 och 26. Melkers minne onsdagen den 13 augusti Melkers minne var i år "utlånat" till Rotebro. SNO var med i täten i både D12- och H16- klassen genom hela tävlingen. I D12 växlade Tyra 2:a efter 1:a sträckan och Sofia behöll den

6 positionen bara sekunder efter ledande Järla. I mål var Jeanette 3:a bara några sekunder från andra platsen. I H16 var 1:a laget med Oskar tvåa efter sträcka 1. 2:a laget med Rasmus var 4:a. På andra sträckan förde Linus upp laget till täten och 2:a laget med Jonas E var 5:a. Johan E-L fick gå med några sekunders försprång på Ravinens Kalle Bergman som kanske är Sveriges bästa 16- åring. Kalle gick ifrån och vann klart. En klunga på 6 lag fick sedan göra upp platserna 2-7 och där var båda våra lag med. Där lyckade 2:a laget bäst med Ludvig på sista som smet förbi Johan och tog en 5:e plats. 1:a laget var 6:a endast 8 sekunder från 2:a platsen. Frida och Hanna sprang var sin parallellsträcka bland killarna och Frida hade 4:e bästa sträcktid. I H12 sprang Patrik Roos, Felix Witell, Isak Chalkias, Chris Brennan och Joakim Andén. Laget kom 7:a. DM stafett söndagen 14 september Det blev två guld och två brons. Bäst gick det i klassen H16 där SNO blev både 1:a och 3:a. Linus Eriksson förde upp laget i ledning på andra sträckan efter det att Oskar Ek-Larsson växlat som tvåa på sträcka 1. Jonas Borg förde laget till en klar seger. SNO:s lag 2 tog sedan bronsplatsen. I klassen D12 var SNO:s lag i ledning från start till mål. Tyra Kleijn vann startsträckan med 2 sekunders marginal. Sofia Ehn behöll ledningen på andra sträckan och Jeanette Hellstadius kunde passera mållinjen tillsammans med jublande lagkompisar. I laget ingick också Klara Andén på andra sträckan. H12- laget kom på tredje plats efter att Jesper Sjöblom gett laget en ledning på 1:a sträckan. I den tuffa terrängen blev det många dramatiska omkastningar mellan lagen men Patrik Roos och Joakim Andén kunde till slut ordna bronsplatsen. Österåkerskaveln lördagen den 4 oktober På Österåkerskaveln startade Tyra Kleijn bra och växlade trea. Sofia Ehn kunde sedan föra fram laget till en ledning med ett par minuter efter två sträckor. Jeanette Hellstadius fick gå ut först på sista sträckan och jagades av 16 lag. I laget sprang också Alva Bergqvist. H12-laget kom på 13:e plats. Här lyckades Jesper Sjöblom bäst med att vara 3:a på startsträckan endast slagen med 4 sekunder. SNO hade också två lag i inskolnings- klassen som blev 22:a resp 25:a. Här gjorde särskilt Amanda Kleijn och Mikael Kullås fina prestationer. Daladubbeln lördag-söndag oktober I det sammanlagda resultatet var Johan-Ek Larsson tillsammans med Ravinenlöparen Emil Grankvist bäst med en 4:e plats i H14. I H16 hade SNO tre patruller och där lyckades Jonas Borg och Oskar Ek-Larsson bäst med en 5:e plats. I D14 kom Frida Jönsson-Hellstadius 7:a tillsammans med Anna Wehlin från Skogspojkarna. Jämna insatser under både stafetten och ultralång gav Joakim Andén och Jesper Sjöblom en 9:e plats i H12. Jeanette Jönsson- Hellstadius och Tyra Kleijn var med i tätstriden i stafetten och var 4:a endast 18 sekunder från segern. Efter en 18:e plats på söndagen blev dom totalt 11:a. I H10 knep Mikael Kullås en 14:e plats tillsammans med Johan Wehlin från Skogspojkarna.

7 Delmål 3: Minst 15 patruller på Dala-dubbeln (2007: 13 patruller) Resultat: 12 patruller med 24 ungdomar. Vi nådde ej målet och var dessutom färre än Delmål 4: Minst åtta lag på Melkers minne (2007 sex lag) Resultat: I och med att tävlingen flyttades till norr om Stockholm lyckades vi inte mobilisera mer än fyra lag. 3. Läger för att öka gemenskapen maj ungdomsläger Järlastugan ev samarbete med eliten och/eller medel KM 1-2 aug - Ungdomens 10-mila gemensam resa och övernattning okt Daladubbeln gemensam bussresa med övernattning utanför Falun läger i Sörmlands OF:s regi, Idrelägret mm Delmål 5: Minst 30 ungdomar på ungdomslägret i maj (2007: 20 st) Resultat: 20 ungdomar deltog vid lägret i Järlastugan. Ingen ökning från förra året såldes. 4. Ungdomscupens fyra deltävlingar med många deltagare från SNO Ett samarbete med våra grannklubbar. Alla på vardagskvällar och en bra möjlighet att prova att tävla i en minde tävling. OK Klemmingen 19 deltagare från SNO Strängnäs-Malmby IF 6 deltagare från SNO OK Grip 7 deltagare från SNO Södertälje-Nykvarn 14 deltagare från SNO Delmål 6: Ökat antalet starter till totalt 120 (2007: 105) Resultat: 46 starter vilket inte är godkänt. En förklaring är att vi detta år inte hade möjlighet att starta någon särskild nybörjarkurs utan valde att följa upp de ungdomar som redan varit med. Under 2008 deltog 25 ungdomar i minst en tävling då vi hade en nybörjarkurs deltog 51 i minst en deltävling. 5. Tisdagsträningarna för att lära sig OL-tekniken Delmål 7: Minst 300 träningsaktiviteter (18 tillfällen med en gemensam genomgång. med i genomsnitt deltagare) Resultat: 18 olika teknikträningar har genomförts med deltagare Teknikträningarna har utförts enligt programmet och varje träning har haft ett specifikt syfte och delats in i tre nivåer; grön/vit, gul/orange och röd/violett grupp. Ansvaret har också fördelats på alla i ungdomskommittén och alla har svarat för minst två träningar. Här har en kvalitetshöjning genoförts jämfört med tidigare år. Under vintern har Lennart Borg ordnat natt- OL varje måndag. Övriga resultat 2008 SNO:are segrade i distriktsmatchen Tre SNO:are bidrog till att bryta Östergötlands dominans i distriktsmatchen för ungdomar när stafetten avgjordes. Frida H, Johan E-L och Jonas B ingick i det segrande laget tillsamman med Ida Hylander från Nyköpings OK. Östergötland hade sedan placeringarna 2,3,4, 5 och 7. Förutom Sörmland och Östergötland deltog Örebro och Värmland i distriktsmatchen.

8 5-dagars 2008 topp 20 Plac 3 Jonas Borg H15:1 Plac 6 Johan Ek-Larsson H13:2 Plac 13 Joakim Andén H12 Plac 17 Oskar Ek-Larsson H15:1 Plac 18 Frida Hellstadius D14:1 Oskar Ek-Larsson 5:a på USM Oskar lyckades bäst av ungdomarna på USM och tog en fin 5:e plats. Oskar verkar vara en löpare för dom stora mästerskapen, förra året var han 2:a på Skol-SM och i år 5:a på USM.. Jonas Borg kom på 18:e plats. Övriga SNO-placeringar: H15 Ludvig Eriksson plac 71. H16 Linus Eriksson plac 97 2:a och 4:a på Skol-SM Skol-SM avgjordes i Sundsvall. Oskar Ek- Larsson blev tvåa i 15-årsklassen. I samma klass blev Jonas Borg 4:a. Både Johan och Oskar lyckades därmed på ett bra sätt att följa upp resultatet från skol-sm i Järna förra året då Jonas segrade och Oskar var tvåa. D12-tjejerna Segern på Österåkerskaveln blev lagets tredje 2008 och det innebär att man vunnit tre av fyra kavlar som man ställt upp i. Därtill bidrog alla tre starkt till SNO:s ungdomslag kom 8:a på Ungdomens tiomila i augusti. Där fick tjejerna även tävla mot killar i samma ålder och Tyra var första tjej på startsträckan. SNO har verkligen ett framtidskapital i Jeanette, Tyra, Sofia och Klara som alla är födda Ledartröjan Sörmland - topp 5 H16 1 Daniel Wejås Nyköpings OK 50,0 p 2 Jonas Borg SNO 45,5 p 3 Linus Ericson SNO 37,0 p H14 1 Didrik Hall Nyköpings OK 50,0 p 4 Johan Ek-Larsson SNO 36,0 p D14 1 Ida Wadman Katrineholms OK 50,0 p 2 Frida Hellstadius SNO 47,0 p 18 DM-medaljer varav 6 guld Klassisk: H12: 1:a Joakim Andén D14: 2:a Frida Hellstadius H 16:3:a Ludvig Eriksson D12: 1:a Jeanette Hellstadius och 3:a Tyra Kleijn Medel: H12 2:a Jesper Sjöblom D12:1:a Tya Kleijn och 3:a Jeanette Hellstadius H16:2:a Linus Ericson och 3:a Jonas Borg,

9 Natt: D12: 1:a Jeanette Hellstadius D14: 2:a Frida Hellstadius H14: 3:a Johan Ek-Larsson H16: 2:a Linus Ericsson DM stafett: D12 1:a H16: 1:a och 3:a H12: 3:a Klubbmästare Klass Klassisk Medel Sprint KM Natt KM H10 Chrisoffer Brennan Isak Chalkias - - H12 Joakim Andén Joakim Andén - Jesper Sjöblom D12 Jeanette Hellstadius Sofia Ehn - - H14 Simon Andén Johan Ek-Larsson Martin Karlsson D14 Hanna Toresson Frida Hellstadius - Frida Hellstadius - H16 Oskar Ek-Larsson Linus Ericson Oskar Ek-Larsson - - D Avslutning med 30 ungdomar och utdelning av utmärkelser Vid höstavslutningen deltog 30 ungdomar. Då utdelades bl a följande vandringspriser till segrarna i årets poängtävling: Årets minior: Flickor: Jeanette Hellstadius D12 Årets junior: Flickor: Frida Hellstadius D14 Pojkar: Jesper Sjöblom H12 Pojkar: Linus Ericson H16 Årets stjärnskott: Sofia Ehn Årets budkavlelöpare: Tyra Kleijn Organisation Ekonomi Ungdomskommittén har skapat ett överskott genom egna arbetsinsatser samt genom bidraget från moderklubbarna. Vidare ansökte ungdomskommittén och beviljades kr från Barnens Dag-stiftelsen Under 2008 genomfördes följande arbetsinsatser Vårstädning åt kommunen Kommunjoggen Medverkan Vällinge P-vakter Scania Summa intäkter eget arbete kr kr kr kr kr Ledare och organisation Ungdomskommittén behöver fler ledare för att kunna rekrytera nybörjare. Dagens ledare behövs för att ordna träningar och följa upp dom duktiga ungdomar som vi nu har. Under 2008 har t ex Bengt Mattiason fått ansvar för ungdomarna som skall slussas in i juniorklasserna (dvs ungdomar år).

10 Ungdomskommittén 2008 Christer Andén ordförande och ledamot av SNO:s styrelse Maria Kleijn ansvar: teknikträning Ammi Sjöblom ansvar: medlemsregister Mats Johansson ansvar: ungdomscup Eva-Lena Ericsson ansvar: ekonomi Sofia Heldt ansvar: nybörjare Torgny Toresson Britt och Mats Hellstadius Kjell Ehn Anna Ek Bengt Mattiason ansvar: övergång till junior (f om hösten 2008) Christer Andén Ordförande i ungdomskommittén Elit Så löd visionen och målsättningen för VISION Skapa de bästa förutsättningarna för att lyckas. Glädje, lärande och kvalité är ledord. MÅL Påbörja en planerad damsatsning samt befästa ställningen som en av världens bästa klubbar. HUVUDAKTIVITETER Årets tre viktigaste tävlingar för föreningen är: 1. Tiomila 2. SM 3. Jukola För enskild ska föreningen eftersträva att skapa förutsättningar för individuella satsningar som riktar sig mot mästerskapstävlingar. Resultat: Med platssiffrorna (damerna först) 2 och 3 på Tiomila, 9 och 10 på Jukola samt 6 och 2, 10 på SM så blir slutsatsen: SNO har lyckats med att skapa bra förutsättningar för att lyckas SNO har befäst ställningen som en av världens bästa klubbar SNO har presterat mycket BRA resultat på årets huvudaktiviteter Vi tar allt från början Tiomila i Rosersberg med ett underbart TC i slottsparken, vilken inramning! Damlaget med Maria, Katta, Jo, Lea och Ines låg under tävlingen hela tiden med i täten. Ines var verkligen stark på ankarsträckan och lyckades vinna en andraplats till laget och SNO. Jätteroligt att damerna fick till det efter att ha varit nära så många gånger tidigare. Undertecknad och Weine Johansson var under tävlingen verkligen exalterade och upprymda. Herrlaget hade som

11 vanligt, får man väl säga, tätkänning under hela tävlingen. Tiltnes och Isak växlade först på de korta nattsträckorna och Mattias Müller vann sträcka 8. Skarholt och Smola avslutade och laget slutade 3:a några sekunder efter Kristiansand och Halden. Det finns inte någon klubb som är i närheten den sammanlagda platssiffran 5. Härligt, kämpa stolt SNO. Inför Jukola åkte som vanligt ett antal löpare över i förväg till Tammerfors. Vi andra åkte buss med Kollberg och kom fram till TC i god tid före damstarten. Tävlingsterrängen var halvbushig och påminde lite om Tveta tyckte Katta. Damerna slutade 9:a och herrarna 10:a efter vissa små individuella misstag i båda tävlingarna. Vi bjöd i varje fall upp till fight och jag vet inte hur många gånger en SNO-löpare visades på storbildsskärmen. Den sammanlagda platssiffran på Jukola blev 19. Det var extra roligt att SNO kunde ställa upp med ett juniorlag på Jukola, första gången sedan I förhandsspekulationerna skulle det bli en tävling i tävlingen mellan juniorerna, SNO lag 4 och Scanialaget med gubbarna. Juniorerna gav inte de andra lagen en chans utan snarare krossade dem. Nationellt karaktäriseras höstsäsongen av SM på hemmaplan i Sörmland. SNO ställdes på stora prov då två moderklubbar skulle arrangera både SM-lång och SM-stafett samtidigt som eliten skulle delta på tävlingarna. Först var dock SM-Ultra i början av augusti. Anders Axelsson vann då sin första individuella SM-medalj och visade att sommarträningen och förberedelsen fungerat. SM i Sörmland. Terrängen och inramningen kunde inte bli bättre. På långdistans- SM placerade sig löparna i H21 och D21 enl. nedan: 13 Anders Skarholt 1:34:03 6:52 14 Michal Horacek 1:34:09 6:58 18 Anders Axelsson 1:34:54 7:43 19 John Fredriksson 1:35:21 8:10 29 Björn Widén 1:39:3512:24 17 Maria Kleijn 1:12:079:02 På medeldistans-sm blev placeringarna: 5 Anders Skarholt 38:26 10 Björn Widén 39:43 14 Michal Horacek 40:36 22 Anders Axelsson 41:24 13 Katarina Borg 37:30 Resultaten på Stafetten är redan nämnda i ingressen i denna berättelse. Vi deltog också med ytterligare ett D21 lag (43) och två unga H20 lag som mest var med för att lära inför framtiden. Natt-SM 2:a Erik Axelsson H 21

12 I Sverigeligan blev SNO:s herrar bästa stafettklubb i Sverige. Individuella mästerskapsresultat (10 bästa) värda att uppmärksammas: VM - Medeldistans H21 2:a Michal Smola D21 9:a Lea Mueller Elitkommiténs ledamöter under året har varit: Christer Serrander Ordförande/sammankallande Gunnar Hedlund Elitledare (UK-herrar, Rekrytering) Kristina Almström Elitledare (Damkapten, UK-Damer) Martin Lampinen Elitledare (Damkapten, UK-Damer) Claes-Göran Carlander Elitledare (Herrkapten, UK-Herrar) Stefan Persson Sponsorer/Rekrytering Per Molin Ekonomistyrning Tore Eklund Träning Weine Johansson Huvudstyrelserepresentant Henrik Skoglund Resurs, information Bengt Mattiasson Juniorer Pål Skogtjärn Löparrepresentant Jo Stevenson Löparrepresentant Christer Serrander Ordförande Elitkommittén Utmärkelser På årsfesten delades priser för 2008 ut: Årets prestation Anders Axelsson Årets kavlelopp Pål Skogtjärn Årets uppkomling Anders Skarholt Årets ledare Weine Johansson Utbildning Under året har fem medlemmar deltagit i kurser anordnade av SISU. Aktiva Under året har ca 230 orienterare representerat föreningen. Antal individuella lopp: Antal personer som sprungit minst en individuell tävling: 219 Genomsnittligt antal lopp per person: 7,5 SNO:arna har deltagit på så här många tävlingar: 138 Genomsnittligt antal deltagare per tävling: 12 Antal medlemmar: 388 varav -herrar 258 -damer 130

13 Slutord Åter har ett verksamhetsår lagts till handlingarna. Resultat- och verksamhetsmässigt är detta ett av de framgångsrikaste åren under den 10-åriga SNO-historien, och det finns mycket att glädja sig åt, läs verksamhetsberättelsen ytterligare en gång. Av verksamhetsberättelsen framgår att våra ungdomar stormar fram på bred front och detta förpliktar för framtiden där det behövs ännu fler ledare. Föreningens verksamhet är ett resultat av det arbete som ledare i kommittéer och medlemmar förtjänstfullt lägger ned för föreningen. Med detta arbete medverkar ni, ledare och övriga medlemmar till att vår förening har en framskjuten plats bland landets föreningar. Tack alla ledare för det arbete som lagts ned under det gångna året och tack alla sponsorer för era bidrag som möjliggjort vår elitsatsning med stora resultatmässiga framgångar. Södertälje Styrelsen Weine Johansson Christer Serrander.. Christer Andén Jeanette Enckell Leif Sandberg Annika Bygdén.. Sven-Anders Melin

Verksamhetsplan 2008 (inkl. budgetförslag)

Verksamhetsplan 2008 (inkl. budgetförslag) Verksamhetsplan 2008 (inkl. budgetförslag) Verksamhetsplanen för 2008 blir att bygga vidare på det arbete som grundlagts under flera år när vi nu går in i det 10:de verksamhetsåret i SNO:s färger. Utöver

Läs mer

Verksamhetsplan 2007 (inkl. budgetförslag)

Verksamhetsplan 2007 (inkl. budgetförslag) Verksamhetsplan 2007 (inkl. budgetförslag) Verksamhetsplanen för 2007 blir att bygga vidare på det arbete som grundlagts under flera år och som till största delen fokuserats på ungdoms- och elitverksamheten.

Läs mer

Verksamhetsplan 2010 (inkl. budgetförslag)

Verksamhetsplan 2010 (inkl. budgetförslag) Verksamhetsplan 2010 (inkl. budgetförslag) 1 Verksamhetsplanen för 2010 blir att bygga vidare på det arbete som grundlagts under tidigare år. Utöver att utveckla verksamheten i de olika kommittéerna krävs

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2010

Verksamhetsberättelse 2010 Verksamhetsberättelse 2010 1 Styrelsen Lars Mårsell, ordförande Arne Almström, vice ordförande Weine Johansson, kassör Jo Stevenson Christer Serrander, elit Christer Andén, ungdom Sven-Anders Melin, bredd

Läs mer

Södertälje Nykvarn Orientering Verksamhetsberättelse 2005

Södertälje Nykvarn Orientering Verksamhetsberättelse 2005 Södertälje Nykvarn Orientering Verksamhetsberättelse 2005 Styrelsen Weine Johansson, ordförande Stefan Persson, vice ordförande Leif Sandberg, kassör Lars Andersson, sekreterare Thomas Karlsson, elit Svante

Läs mer

Verksamhetsplan 2009 (inkl. budgetförslag)

Verksamhetsplan 2009 (inkl. budgetförslag) Verksamhetsplan 2009 (inkl. budgetförslag) Verksamhetsplanen för 2009 blir att bygga vidare på det arbete som grundlagts under tidigare år. Utöver att utveckla verksamheten i de olika kommittéerna krävs

Läs mer

SNO:s ungdomsavslutning med pepparkaksrunda, lunch, föreläsning och prisutdelning 7 december 2014 i Tveta

SNO:s ungdomsavslutning med pepparkaksrunda, lunch, föreläsning och prisutdelning 7 december 2014 i Tveta SNO:s ungdomsavslutning med pepparkaksrunda, lunch, föreläsning och prisutdelning 7 december 2014 i Tveta Efter en härlig träningsrunda, Pepparkaksrunda, av Olle Smitt bjöds det på god lunch och sedan

Läs mer

SNO-konferens. 2011-01-22 Tveta

SNO-konferens. 2011-01-22 Tveta SNO-konferens 2011-01-22 Tveta Agenda 09.00 09.20 Samling, välkomna, rep. av 2010 års konf. 09.20 10.00 Ekonomiska läget 10.00 10.15 Kaffe och mingel 10.15 11.10 Grupparbete 1 11.10 11.15 Kort genomgång

Läs mer

Södertälje Nykvarn Orientering Verksamhetsrapport 2004

Södertälje Nykvarn Orientering Verksamhetsrapport 2004 Södertälje Nykvarn Orientering Verksamhetsrapport 2004 Styrelsen Bertil Eriksson, ordförande (avled i maj) Stefan Persson, vice ordförande Birgitta Wallin, kassör Lars Andersson, sekreterare Thomas Karlsson,

Läs mer

Orienteringssektionens verksamhetsberättelse 2015

Orienteringssektionens verksamhetsberättelse 2015 Orienteringssektionens verksamhetsberättelse 2015 Ungdomsverksamhet- träning Även under 2015 har ungdomsverksamheten var OK Löftan största, viktigaste och mest framgångsrika verksamhet. Träningsupplägget

Läs mer

Verksamhetsplan 2011 (inkl. budgetförslag)

Verksamhetsplan 2011 (inkl. budgetförslag) Verksamhetsplan 2011 (inkl. budgetförslag) 1 Verksamhetsplanen för 2011 bygger på att av respektive förenings lagda motioner godkänns på årsmötena. I så fall har vi nått vårt mål att få en orienteringsklubb

Läs mer

TbOK Årsplan 2013 TbOK Januari

TbOK Årsplan 2013 TbOK Januari 01-jan 02-jan 03-jan 04-jan 05-jan 06-jan TbOK Årsplan 2013 TbOK Januari tisdag 07-jan 08-jan tisdag 09-jan Tisdagsträning/Gympa/Innebandy Vitalisskolan. GTNC 3, OKK:s sportstuga Hagstumossen Gnesta 18:30

Läs mer

Nyköpings orienteringsungdom

Nyköpings orienteringsungdom Nyköpings orienteringsungdom Upptaktsmöte 2016-03-12 Niclas Clashammar Fredrik Ekenborg Maria Fredriksson Agenda Grupper och ledare Träning och utrustning Nybörjarkurs Om klubben och ungdomsverksamheten

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011

Verksamhetsberättelse 2011 Verksamhetsberättelse 2011 1 Styrelsen Lars Mårsell, ordförande Arne Almström, vice ordförande Weine Johansson, kassör Jo Stevenson Christer Serrander, elit Christer Andén, ungdom Sven-Anders Melin, bredd

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012

Verksamhetsberättelse 2012 Verksamhetsberättelse 2012 Styrelsen Ordförande Kassör Sekreterare Ledamöter Suppleant Revisorer Revisorssuppleant Valberedning Jan Löfgren Hans Jonsson Per-Anders Björk Birgitta Dignell (Vice ordf.) Dag

Läs mer

OK Linnés Ungdomsplan år 2014

OK Linnés Ungdomsplan år 2014 OK Linnés Ungdomsplan år 2014 OK Linné är en av Sveriges största orienteringsklubbar både vad gäller elit och antalet aktiva ungdomar. I ungdomsplanen har ledarna i ungdomskommittén arbetat med att strukturera

Läs mer

HOF Planeringskonferens inför 2018

HOF Planeringskonferens inför 2018 HOF Planeringskonferens inför 2018 Närvarande: Jonas Johansson OK Nackhe, Fredrik Carlqvist FK Friskus, Malin Johansson FK Friskus, Mattias Jägstedt Halmstad OK, Fredrik Persson Halmstad OK, Gunilla Carlsson

Läs mer

Endast långsiktig plan för 2009. För varje månad se: http://www.trosastadslopp.se/tboknytt.htm

Endast långsiktig plan för 2009. För varje månad se: http://www.trosastadslopp.se/tboknytt.htm Endast långsiktig plan för 2009. För varje månad se: http://www.trosastadslopp.se/tboknytt.htm JANUARI TbOK:s ÅRSPLANERING 2009 1 TORSDAG 2 FREDAG 3 LÖRDAG 4 SÖNDAG 5 MÅNDAG 6 TISDAG 7 ONSDAG 8 TORSDAG

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 SEGERSTA OK E-post:segerstaok@passagen.se Under verksamhetsåret har följande personer ingått i styrelse och verksamhetsgrupper. Styrelse Ordförande Vice ordförande Kassör Sekreterare

Läs mer

Verksamhetsplan 2014 (inkl. budgetförslag)

Verksamhetsplan 2014 (inkl. budgetförslag) Verksamhetsplan 2014 (inkl. budgetförslag) Verksamhetsplanen för 2014 bygger på tidigare års framgångsrika koncept. Där sportsliga framgångar för ungdomar och elit kombineras med fortsatt rekrytering av

Läs mer

Skoghalls Innebandyklubb

Skoghalls Innebandyklubb Verksamhetsberättelse Skoghalls Innebandyklubb 2013-2014 Säsongen Föreningens 28:e säsong var den andra i Hammarö Arena. Säsong två brukar ju anses som tuff i idrottens värld. Man går in i någon sorts

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Motala AIF OL 2008

Verksamhetsberättelse. Motala AIF OL 2008 Verksamhetsberättelse Motala AIF OL 2008 Styrelsens förord Härmed lägger styrelsen för MAIF Orienteringslag fram sin verksamhetsberättelse. År 2008 fick vi äntligen arrangera våran Vår-tävling den 13 april

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2017 SEGERSTA OK E-post:segerstaok@passagen.se Under verksamhetsåret har följande personer ingått i styrelse och verksamhetsgrupper. Styrelse Ordförande Vice ordförande Kassör Sekreterare

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 IFK GÖTEBORG BOWLING

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 IFK GÖTEBORG BOWLING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 IFK GÖTEBORG BOWLING VÅREN 2016 Vilken vår vi haft. Rättare sagt hela säsongen har varit helt fantastisk. Vi stod som segrare i båda våra serier. Vi har nått alla våra mål. Vi

Läs mer

1(5) Verksamhets- berättelse

1(5) Verksamhets- berättelse 1(5) Verksamhets- berättelse 2014 SUNDSVALL ORTVIKENS BÅGSKYTTEKLUBB VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2014 Styrelsen 2014 2(5) Ordförande Rune Andersson Vice ordf. Erik Peräinen (avgick på egen begäran hösten

Läs mer

DALARNAS ORIENTERINGSFÖRBUND. Information från DOF:s Ungdomskommitté 2018

DALARNAS ORIENTERINGSFÖRBUND. Information från DOF:s Ungdomskommitté 2018 DALARNAS ORIENTERINGSFÖRBUND Information från DOF:s Ungdomskommitté 2018 Vår vision är att: Dalarnas ungdomar ska utvecklas tillsammans över klubbgränser, för långsiktig vänskap och gemensamma framgångar!

Läs mer

DALARNAS ORIENTERINGSFÖRBUND. Information från DOF:s Ungdomskommitté 2019

DALARNAS ORIENTERINGSFÖRBUND. Information från DOF:s Ungdomskommitté 2019 DALARNAS ORIENTERINGSFÖRBUND Information från DOF:s Ungdomskommitté 2019 Vår vision är att: Dalarnas ungdomar ska utvecklas tillsammans över klubbgränser, för långsiktig vänskap och gemensamma framgångar!

Läs mer

Verksamhetsplan 2013 (inkl. budgetförslag)

Verksamhetsplan 2013 (inkl. budgetförslag) Verksamhetsplan 2013 (inkl. budgetförslag) 1 Verksamhetsplanen för 2013 bygger på tidigare års framgångsrika koncept. Där sportsliga framgångar för ungdomar och elit kombineras med fortsatt rekrytering

Läs mer

OKTOBER 07. Anton Tynong var den GOK:are som lyckades ta en medalj under SM-veckan i Halland, ett brons på den klassiska distansen.

OKTOBER 07. Anton Tynong var den GOK:are som lyckades ta en medalj under SM-veckan i Halland, ett brons på den klassiska distansen. OKTOBER 07 Anton Tynong var den GOK:are som lyckades ta en medalj under SM-veckan i Halland, ett brons på den klassiska distansen. 20 OKTOBER Städdag och Höstmöte den 20:e oktober i GOK-stugan Vi startar

Läs mer

Ordförande slutord. Dags att summera 2014 års orienteringsår och 10 år som ordförande i OK Denseln.

Ordförande slutord. Dags att summera 2014 års orienteringsår och 10 år som ordförande i OK Denseln. Ordförande slutord Dags att summera 2014 års orienteringsår och 10 år som ordförande i OK Denseln. Vi börjar väl med några korta reflektioner kring 2014 och då starta med det bästa. I september månad fick

Läs mer

SKÅNESLÄTTENS OL VERKSAMHETSPLAN 2016

SKÅNESLÄTTENS OL VERKSAMHETSPLAN 2016 SKÅNESLÄTTENS OL VERKSAMHETSPLAN 2016 FOKUSOMRÅDE ELIT Individuella tävlingar 9-10 april Swedish League. Sprint o Lång, Brösarp 15 april Natt-SM, Karlskrona 1000 23-24 april Swedish League. Lång o medel,

Läs mer

Brons/Silver-grupperna 2017

Brons/Silver-grupperna 2017 Informationsmöte Brons/Silver-grupperna 2017 Hur ser gruppindelningen ut i OK Tyr Ungdom Mål med grupperna Brons och Silver Vilka är vi ledare i Brons resp. Silver (och resten av Ungdom) Hur kommer vi

Läs mer

Oktober 2012. Sumpsk n

Oktober 2012. Sumpsk n Oktober 2012 Sumpsk n Ledaren Sprint-SM som stor succé Så här skrev jag i våras inför sprint-sm. Tävlingsledaren Super-Pär Jonsson går på som en furie och kommer att se till att Strömvallen blir en riktig

Läs mer

Motion angående förslag om Terräng-KM

Motion angående förslag om Terräng-KM Motioner inkomna till Centrum OK årsmöte 2010 A. Terräng-KM 1 Oskar Karlin Motion om terräng-km Under 2009 arrangerades fem klubbmästerskap. Alla var roliga (på sitt sätt) och samlade klubbens medlemmar

Läs mer

OK Renen. Verksamhetsutveckling - Förslag på kommittéer

OK Renen. Verksamhetsutveckling - Förslag på kommittéer OK Renen Verksamhetsutveckling - Förslag på kommittéer 2016-04- 17 Förslag på kommittéer ü Arrangemangs ü Ungdoms ü Tränings- och tävlings ü Bredd ü SkidO ü Cykel ü Information- och marknadsförings ü Klubblokals

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Närkes Friidrottsförbund verksamhetsåret 2010

Verksamhetsberättelse för Närkes Friidrottsförbund verksamhetsåret 2010 Verksamhetsberättelse för Närkes Friidrottsförbund verksamhetsåret 2010 Hedersordförande Olle Ollward Styrelsen har under året haft följande sammansättning: Ordförande Lars-Gunnar Dackeryd V. ordförande

Läs mer

DJURGÅRDENS IF:s BOWLINGFÖRENING

DJURGÅRDENS IF:s BOWLINGFÖRENING DJURGÅRDENS IF:s BOWLINGFÖRENING Välkommen till årsmöte på Bowlinghallen, onsdagen den 9 september 2015 Förslag till dagordning 1 Mötets öppnande samt justering av röstlängd 2 Årsmötets stadgeenliga utlysning

Läs mer

Verksamhetsberättelse Bildbilaga

Verksamhetsberättelse Bildbilaga Verksamhetsberättelse 2016 - Bildbilaga Städning av skogen, 2 juni 2 juni samlades både unga och äldre orienterare i Södertälje Nykvarn Orientering och tränade och rensade skogen på skräp samtidigt. Målet

Läs mer

Gävle OK. Verksamhetsplan 2009 2010-02-24

Gävle OK. Verksamhetsplan 2009 2010-02-24 Gävle OK Verksamhetsplan 2009 2010-02-24 Inledningstext Gävle Orienteringsklubb är framgångsrik. Vi har tävlande som lyckas hemma, nationellt och även internationellt. Vi har också många som deltar för

Läs mer

Jubileumssprint 2008 sö :39 SPORTident sträcktider OE2003 Sverige Stephan Krämer 2005

Jubileumssprint 2008 sö :39 SPORTident sträcktider OE2003 Sverige Stephan Krämer 2005 Sida 1 H70 (3) 1750 m 1(55) 2(56) 3(45) 4(50) 5(37) 6(38) 7(53) 8(42) 9(57) 10(44) 11(100) 1 Gunnar Eriksson 12:49 1:27 2:17 3:21 4:39 5:14 7:44 8:45 9:36 11:09 11:52 12:13 12:49 Södertälje IF 1:27 0:50

Läs mer

Upptakt2016 -Information Föräldrar

Upptakt2016 -Information Föräldrar Upptakt2016 -Information Föräldrar Agenda Ungdomskommittens mål Vilka är vi? Ungdomar/ledare.. Verksamhetsplan 2016 Förväntningar på föräldrar Ekonomi/budget Övriga frågor Att bedriva en attraktiv, rolig

Läs mer

Hedemora bridgesällskap Verksamhetsberättelse för 2014

Hedemora bridgesällskap Verksamhetsberättelse för 2014 Hedemora BS 2014-01-10 sida 1(5) Hedemora bridgesällskap BS Spela Bridge 1945 Hedemora BS 2014-01-10 sida 2(5) Styrelsen Styrelsen har bestått av BS Ordförande: Jan Holm Spela Bridge Sekreterare: Kjell

Läs mer

Rasbo IK Innebandysektionen Verksamhetsberättelse 2015/16

Rasbo IK Innebandysektionen Verksamhetsberättelse 2015/16 Rasbo IK Innebandysektionen Verksamhetsberättelse 2015/16 1 Inledning... 3 Åretsförening 2014/15... 3 Styrelsen 2015/16... 4 Ekonomi... 4 Information... 5 Kompetensutveckling... 5 Det sportsliga... 5 Studio

Läs mer

Protokoll vid styrelsemöte

Protokoll vid styrelsemöte Östergötlands Orienteringsförbund Protokoll vid styrelsemöte Söndag den 22/4 2018, Plats: OK 64 Torpa Närvarande: Carina Berger-Svensson Bengt-Ove Blomkvist Lena Fröberg Björn Karlsson Eva-Karin Jönsson

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 Styrelsen Ordförande Kassör Sekreterare Ledamöter Suppleant Revisorer Revisorssuppleant Valberedning Mikael Schander Ann Berglund Birgitta Dignell Björn Johansson (vice ordf.)

Läs mer

ÅRSMÖTE ÖREBRIDGEN 2009-09-06

ÅRSMÖTE ÖREBRIDGEN 2009-09-06 ÅRSMÖTE ÖREBRIDGEN 2009-09-06 Datum: 2009-08-28 1 (5) 1. Mötets öppnande Föredragningslista Örebridgens årsmöte söndagen den 6 sept 2009 2. Godkännande av föredragningslista 3. Val av ordförande för mötet

Läs mer

Vid årets ol-avslutning visades en bildkavalkad av VM-året 2004. Ungdomsverksamhetens olika aktiviteter Läger- och tävlingsverksamhet SM VM

Vid årets ol-avslutning visades en bildkavalkad av VM-året 2004. Ungdomsverksamhetens olika aktiviteter Läger- och tävlingsverksamhet SM VM OL-avslutning den 23 oktober Vid årets ol-avslutning visades en bildkavalkad av VM-året 2004. Ungdomsverksamhetens olika aktiviteter Läger- och tävlingsverksamhet SM VM Alla klubbmästare hyllades med plaketter

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb 2012

Verksamhetsberättelse för Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb 2012 Verksamhetsberättelse för Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb 2012 Vi började året den 7 januari med en klubbtävling som Sören Sandgren ordnade Vi kallade den Emfab Tomtetrial och blev sponsade av Emfab som stod

Läs mer

Lovisa Moqvist spurtar i mål på en fin 11:e plats i D13 efter att ha plockat 3 placeringar i jaktstarten.

Lovisa Moqvist spurtar i mål på en fin 11:e plats i D13 efter att ha plockat 3 placeringar i jaktstarten. Veckan som gick avgjordes det 51:a O-ringen med centralorten i Borås. Totalt lockade tävlingen över 18000 deltagare i alla åldrar och ambitionsnivåer. Det var ett 30-tal löpare från Lerums SOK som deltog

Läs mer

Siffran inom parentes förra året placering på listan

Siffran inom parentes förra året placering på listan DEN TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA 2014 Listan baseras på Landslagsmeriter, mästerskapsplaceringar och placering i Sverige bästa statistiken och övriga tävlingsprestationer. Island Games

Läs mer

Verksamhetsplan 2016 (inklusive budgetförslag)

Verksamhetsplan 2016 (inklusive budgetförslag) Verksamhetsplan 2016 (inklusive budgetförslag) Förutsättningar Verksamhetsplanen för 2016 bygger på tidigare års framgångsrika koncept. Där sportsliga framgångar för ungdomar och elit kombineras med fortsatt

Läs mer

Skumt å Dumt nr

Skumt å Dumt nr Skumt å Dumt nr.2 2011 Oj vad tiden går fort. Nu är det sommar och vårsäsongen bara svischade förbi. Många tävlingar har det blivit bl.a DM-sprint som gick i Rimbo. Tävlingen avgjordes en vardag kväll

Läs mer

Verksamhetsberättelse Skogås Trångsund IBK 2014/2015

Verksamhetsberättelse Skogås Trångsund IBK 2014/2015 Verksamhetsberättelse Skogås Trångsund IBK 2014/2015 1(8) Historik och målsättning Skogås-Trångsund IBK bildades 1993 efter att Trångsunds IF hade delat upp sina respektive sektioner. Föreningen har som

Läs mer

25-manna 9 oktober, Kungsängen

25-manna 9 oktober, Kungsängen 25-manna 9 oktober, Kungsängen En av årets höjdpunkter inom orienteringen är 25- mannabudkavlen. Tjejer och killar, unga och gamla samlas i en och samma breddkavle. JÄTTEKUL! Vi hoppas i år att våra herrseniorer

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014-2015 Verksamhetsberättelse för Skoghalls BTK 2014-2015 Styrelse Ordförande: Evert Andersson Ledamöter: Leif Daggert Vice ordförande: Stefan Johansson Peter Johansson Kassör:

Läs mer

SNO idag (efter 15 år!)

SNO idag (efter 15 år!) 2013-02-03 SNO idag (efter 15 år!) Dagens teman Välkomna Organisation vem är vem och gör vad? Ekonomi Ny hemsida Ny klädleverantör Våra anläggningar - Tveta Friluftsgård Årets klubbresor, KM mm Årets SNO-arrangemang

Läs mer

Verksamhetsplan för Ringsjö OK 2012

Verksamhetsplan för Ringsjö OK 2012 1 Verksamhetsplan för Ringsjö OK 2012 Klubbens verksamhet bedrivs i enighet med Policy för Ringsjö OK, som bland annat innebär att vi arbetar mot alla former av droger, tobak, narkotika och dopning. Egna

Läs mer

Protokoll från Årsmöte 2007

Protokoll från Årsmöte 2007 Protokoll från Årsmöte 2007 Mötesdata Tid: Onsdagen den 13 juni 2007 kl. 19:00 Plats: Skidgården Hackefors 1 Mötet öppnas Vice ordförande Torgny Andersson förklarade mötet öppnat och hälsade de 35 närvarande

Läs mer

Örebro Läns Orienteringsförbunds Verksamhetsplan 2017

Örebro Läns Orienteringsförbunds Verksamhetsplan 2017 Örebro 2017-03-08 Örebro Läns Orienteringsförbunds Verksamhetsplan 2017 Svensk orienterings vision är att vara världens bästa idrott. Med denna vision som grund vill orienteringsrörelsen växa och attrahera

Läs mer

Sida 2. Toarps Mk Verksamhetsberättelse Toarps Mk för tiden 2011-01-01 till 2011 12-31. Under året har Toarps MK haft följande sammansättning.

Sida 2. Toarps Mk Verksamhetsberättelse Toarps Mk för tiden 2011-01-01 till 2011 12-31. Under året har Toarps MK haft följande sammansättning. Verksamhetsberättelse Toarps Mk 2011 Sida 2 Toarps Mk Verksamhetsberättelse Toarps Mk för tiden 2011-01-01 till 2011 12-31 Under året har Toarps MK haft följande sammansättning. Styrelse Ordf: Dan Järbyn

Läs mer

HK erping VERKSAMHETS BERÄTTELSE

HK erping VERKSAMHETS BERÄTTELSE HK erping VERKSAMHETS BERÄTTELSE 2013-2014 VERKSAMHETSBERÄTTELSE HK erping får avge följande verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2013-2014 Styrelsen Ordförande Sekreterare Kassör Jan Carmesten Jenny

Läs mer

Verksamhetsberättelse Götalands Dartförbunds 2016/2017

Verksamhetsberättelse Götalands Dartförbunds 2016/2017 Ordförande: Styrelsen under detta år är Ordf Stefan Petersson, Vice ordf Thomas Kallin, Kassör Evis Furuskog, Sekr Maria Rydell, Ledamot TK Pontus Danielsson, Ledamot SK Björn Isacsson, Ledamot JK Petra

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 IBF Borlänge Verksamhetsåret 2014-2015 Medlemmar Antalet medlemmar i föreningen under året har uppgått till 571 st. Fördelningen är 77 st. ledare, lagföräldrar, styrelse samt

Läs mer

Först: Tack till OK Kolmården som ordnade lokal och fika till ledarsamlingen!

Först: Tack till OK Kolmården som ordnade lokal och fika till ledarsamlingen! Östergötlands orienteringsförbund Ungdomskommittén Anteckningar från möte med ungdomsledare i Östergötland Uttersbergsskolan, Krokek, 2008-11-22 Närvarande: Jan-Erik Carlsson Mjölby OK Anita Wehlin Skogspojkarnas

Läs mer

Välkommen till O-Gala V ännäs OK:s tävling 3 september, en solig dag och fin terräng

Välkommen till O-Gala V ännäs OK:s tävling 3 september, en solig dag och fin terräng Välkommen till O-Gala 2017 V ännäs OK:s tävling 3 september, en solig dag och fin terräng Program O-Gala 2017 (WiFI: lösenord = nunnedok) VUXENPROGRAM 11.30-12.30 Lunch för alla (Umeå Folket Hus) 12.30-13.00

Läs mer

Upptakt 2015 -Information Föräldrar

Upptakt 2015 -Information Föräldrar Upptakt 2015 -Information Föräldrar Agenda Ungdomskommittens mål Vilka är vi? Ungdomar/ledare.. Verksamhetsplan 2015 Förväntningar på föräldrar Ekonomi/budget Övriga frågor Att bedriva en attraktiv, rolig

Läs mer

SÖDERMANLANDS OF:s ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2018

SÖDERMANLANDS OF:s ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2018 SÖDERMANLANDS OF:s ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2018 Bilagor: Föredragningslista Röstlängd Motioner Verksamhetsplaner 2016-2020 Styrelsens ekonomiska förslag Revisonsberättelse USM-läger och USM Budget för 2018

Läs mer

Informationsmöte Brons/Silver-grupperna 2016

Informationsmöte Brons/Silver-grupperna 2016 Informationsmöte Brons/Silver-grupperna 2016 Vilka är vi ledare i Brons resp. Silver (och resten av Ungdom) Hur ser gruppindelningen ut i OK Tyr Ungdom Mål med grupperna Brons och Silver Hur kommer vi

Läs mer

SOK Viljans resultat hösten 2011

SOK Viljans resultat hösten 2011 SOK Viljans resultat hösten 2011 Veteran-VM, Ungern, sprint kval 2/7 D 65-3 52 Ulla Nilsson H 65-1 21 Roland Nilsson H 75-2 13 Allan Håkansson H 75-1 33 Bengt-Åke Borgemo Veteran-VM, Ungern, sprint final

Läs mer

OK Tranans nyhetsbrev 2/2019

OK Tranans nyhetsbrev 2/2019 OK Tranans nyhetsbrev 2/2019 Det är augusti och slut på sommar och semester, men vi har en härlig orienteringshöst att se fram emot! Sommaren har varit fylld av trevlig orientering för den som varit flitigt,

Läs mer

FÖRENINGEN JAKTSKYTTARNA VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2016

FÖRENINGEN JAKTSKYTTARNA VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2016 FÖRENINGEN JAKTSKYTTARNA VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2016 Styrelsen för föreningen Jaktskyttarna i Trollhättan lämnar följande verksamhetsberättelse för tiden 2016-01-01 till 2016-12-31. Styrelse Namn Roll

Läs mer

GK Engelholmsgymnasterna

GK Engelholmsgymnasterna GK Engelholmsgymnasterna Årsbokslut för räkenskapsåret 2014-07-01-2015-06-30 Styrelsen för GK Engelholmsgymnasterna avger härmed följande årsbokslut Innehåll Verksamhetsberättelse 2 Resultaträkning 9 Balansräkning

Läs mer

MeOS :21:59, Klass A, (1/5)

MeOS :21:59, Klass A, (1/5) MeOS 2017-05-09 14:21:59, Klass A, (1/5) Klass A (29 / 29) Tid Efter 1. Hans-Ove Eriksson Nyköpings OK 38:30 2. Kenneth Johansson Eskilstuna OL 39:41 +1:11 3. Hans Aurell Gävle OK 40:14 +1:44 4. Anders

Läs mer

Jubileumssprint 2008 sö :36 Resultat OE2003 Sverige Stephan Krämer 2005

Jubileumssprint 2008 sö :36 Resultat OE2003 Sverige Stephan Krämer 2005 Sida 1 H70 (3) 1750 m 1 Gunnar Eriksson Södertälje IF 12:49 2 Nils Johansson OK Tjärnen 13:35 3 Alf Lundkvist OK Tor 14:21 H65 (4) 1 Karl-Erik Sundström Strängnäs-Malmby OL 18:26 2 Lars Nord Södertälje-Nykvarn

Läs mer

HÄLSINGLANDS ORIENTERINGSFÖRBUND. Verksamhetsplan (7)

HÄLSINGLANDS ORIENTERINGSFÖRBUND. Verksamhetsplan (7) HÄLSINGLANDS ORIENTERINGSFÖRBUND Verksamhetsplan 2019 1 (7) Innehåll Verksamhetsplan ungdom 3 Verksamhetsplan PreO 4 Verksamhetsplan SkidO 5 Verksamhetsplan MTBO 5 Verksamhetsplan tekniska kommittén 6

Läs mer

Gävle OK Verksamhetsplan 2008

Gävle OK Verksamhetsplan 2008 Gävle OK Verksamhetsplan 2008 Inledning Under inledningen av 2008 inbjuder styrelsen till en framtidsdiskussion under två dagar för att tillsammans med medlemmarna ta reda på vad vi vill med Gävle OK under

Läs mer

Styrelsen har haft 8 protokollförda möten under säsongen

Styrelsen har haft 8 protokollförda möten under säsongen Handbollsklubb Sida 1 av 6 Verksamhetsberättelse Ljunghusens Handbollsklubb, säsongen 2013/2014 Styrelse Klas Olsson, ordförande tom februari Jan Persson, ordförande from mars Carina Ostrander, sekreterare

Läs mer

Resultatlista. RådaSiö regattan. 18-19 augusti 2007. Rådasjön, Mölndal. Arrangör: Regattaföreningen RådaSiö

Resultatlista. RådaSiö regattan. 18-19 augusti 2007. Rådasjön, Mölndal. Arrangör: Regattaföreningen RådaSiö Resultatlista RådaSiö regattan 18-19 augusti 2007 Rådasjön, Mölndal Arrangör: Regattaföreningen RådaSiö Göteborgs RK, Mölndals RK, Göteborgs RF, Kungälvs RK den 19 augusti 2007 Sida 1 av 13 lördag Lopp

Läs mer

Östsvenska Volleybollförbundet Org nr Verksamhetsberättelse med årsredovisning 2015

Östsvenska Volleybollförbundet Org nr Verksamhetsberättelse med årsredovisning 2015 Östsvenska Volleybollförbundet Org nr Verksamhetsberättelse med årsredovisning 2015 Östsvenska Volleybollförbundet VERKSAMHET 2015... 2 ORGANISATION OCH STYRELSEARBETE... 3 UTBILDNING... 5 UNGDOMSVERKSAMHET...

Läs mer

Datum och tid 2014-10-06 kl 18.00 20.30 StOF-kansliet på Vretenvägen i Solna. ordförande

Datum och tid 2014-10-06 kl 18.00 20.30 StOF-kansliet på Vretenvägen i Solna. ordförande Sida 1 (1) Möte Styrelsemöte 5/2014 (548) Datum och tid 2014-10-06 kl 18.00 20.30 StOF-kansliet på Vretenvägen i Solna Plats Deltagare Lennart Brattgård Birgitta Billstam Leif Carlsson Urban Frej Lars

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÖSTERGÖTLANDS SCHACKFÖRBUND VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1/8 20 31/7 2012 Styrelsen för Östergötlands Schackförbund lämnar följande berättelse för det gångna verksamhetsåret. Styrelse: Ordförande: Ingvar Carlsson

Läs mer

DALARNAS ORIENTERINGSFÖRBUND. Information från DOF:s Ungdomskommitté 2017

DALARNAS ORIENTERINGSFÖRBUND. Information från DOF:s Ungdomskommitté 2017 DALARNAS ORIENTERINGSFÖRBUND Information från DOF:s Ungdomskommitté 2017 Vår vision är att: Dalarnas ungdomar ska utvecklas tillsammans över klubbgränser, för långsiktig vänskap och gemensamma framgångar!

Läs mer

Folksam cup D15 Moa Hansson D16 Hanna Abrahamsson. H15 Karl Stark H16 Filip Rosjö

Folksam cup D15 Moa Hansson D16 Hanna Abrahamsson. H15 Karl Stark H16 Filip Rosjö Folksam cup 2016 Smålandslaget 2016 D15 Moa Hansson D16 Hanna Abrahamsson Elisabet Mikkelsen Alma Haag Elsa Melin H15 Karl Stark H16 Filip Rosjö Ludwig Axelsson Fabian Flaa Melker Elofsson Loke Östangård

Läs mer

HÄLSINGLANDS ORIENTERINGSFÖRBUND. Verksamhetsplan Verksamhetsplan_HOF_2017

HÄLSINGLANDS ORIENTERINGSFÖRBUND. Verksamhetsplan Verksamhetsplan_HOF_2017 1 HÄLSINGLANDS ORIENTERINGSFÖRBUND Verksamhetsplan 2017 2 Innehåll Verksamhetsplan ungdom 3 Verksamhetsplan PreO 4 Verksamhetsplan MTBO 5 Verksamhetsplan tekniska kommittén 6 Bilagor Resultatbudget 3 Verksamhetsplan

Läs mer

Verksamhetsberättelse Sigtuna IF Fotboll 2018

Verksamhetsberättelse Sigtuna IF Fotboll 2018 Verksamhetsberättelse Sigtuna IF Fotboll 2018 Fotbollsklubben Fotbollsklubben har under 2017-2018 haft följande styrelse: Therese Gisslund, Ordförande Tobias Andersson, vice Ordförande Susanna Pärlfjärd,

Läs mer

Nya anmälningsavgifter 2015

Nya anmälningsavgifter 2015 Nya anmälningsavgifter 2015 Från och med den 1 januari 2015 efter beslut taget vid förbundsmötet 2014. Mästerskapstävlingar och nationella tävlingar Tävlingsorientering: Ungdom: 60-75 kr Vuxen utom elit:

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2016/2017 Styrelsen Ordförande Vice Ordförande Kassör Sekreterare Ansvarig Damakademin Ansvarig Herrakademin Ansvarig Ungdom Adj. ledamot Karl Gustav Holmgren Jan Hansson Åsa Berling

Läs mer

Hannes Holmberg. Tf. Ordförande

Hannes Holmberg. Tf. Ordförande Verksamhetsberättelse 2018 Inledande ord 2018 var ett år av förändring för Nyköpings basket. Det var en stor utmaning för föreningen, som tappade många av de basketsjälar som varit viktiga i att driva

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse För Nya Skellefteå Squashklubb omfattande tiden 2014-07-01 2015-06-30. Styrelsens sammansättning Jan Kaiding Ulf Andren Malin Forsmark Tomas Widmark Mikael Åström Ann Holmberg Gunnar

Läs mer

Svenska Taekwondoförbundet ITF Sektionen

Svenska Taekwondoförbundet ITF Sektionen Svenska Taekwondoförbundet ITF Sektionen Verksamhetsberättelse år 2003 Januari Annonsprojekt På initiativ av ITF sektionens styrelse inleddes ett annonsprojekt för sektionens klubbar i tidningen Fighter

Läs mer

MIN TRÄNINGSKALENDER JANUARI 2010

MIN TRÄNINGSKALENDER JANUARI 2010 MIN TRÄNINGSKALENDER JANUARI 2010 v53 forts. 1 Fr GOTT NYTT ÅÅÅÅR 2 Lö 3 Sö Vinterserien, Manillaskolan, Djurgården, SOIK Hellas v1 4 Må 5 Ti SOLträning KIP 17.45, Löpträning - Linnépasset 6 On 7 To SOLträning

Läs mer

Välkomna till årsmöte 2015! 2015-03-21 www.sibbhultsverken.com 1

Välkomna till årsmöte 2015! 2015-03-21 www.sibbhultsverken.com 1 Välkomna till årsmöte 2015! 2015-03-21 www.sibbhultsverken.com 1 Årsmöte Härlövs IF 2015-03-19 Preliminär dagordning för årsmötet 1. Fastställande av röstlängd för mötet 2. Fråga om mötet utlysts på rätt

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse för år 2017 Verksamhetsberättelse 2017-01-01-2017-12-31 Styrelsen har under verksamhetsåret haft ett årsmöte, 10 protokollförda styrelsesammanträden, tränarmöten, samt löpande kontakt

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2003 CK HYMER VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2003 1 oktober 2002-30 september 2003 Styrelsen för verksamhetsåret Ordförande Vice ordförande Kassör Sekreterare Ledamot Ledamot Ledamot Suppleant

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Hanvikens SK Friidrott 2015

Verksamhetsberättelse för Hanvikens SK Friidrott 2015 Verksamhetsberättelse för Hanvikens SK Friidrott 2015 Träningsgrupp Röd (födda 1995-2000) Tränare har varit Aive Lehtma. Träningsgrupp har bestått av ca 12 personer i olika åldrar. Några har slutat, några

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅRET 2017

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅRET 2017 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅRET 2017 Styrelsen för Götene Sportskytteklubb avger härmed följande verksamhetsberättelse för året 2017. Styrelsen har haft följande sammansättning: Ordförande: Claes Olsson

Läs mer

Juli, Augusti 2011. Sumpsk n

Juli, Augusti 2011. Sumpsk n Juli, Augusti 2011 Sumpsk n Ledaren Jag är i skrivande stund precis hemkommen från Jukola. En tredagars resa till Finland med glada klubbkamrater, för lite nattsömn och ett orienteringsarrangemang i världsklass.

Läs mer

Ungdomskalender Information om BDOFs ungdomsverksamhet

Ungdomskalender Information om BDOFs ungdomsverksamhet Ungdomskalender 2014 Information om BDOFs ungdomsverksamhet GM-truppen 2013 1 Verksamhetsplan 2014 BDOFs ungdomsverksamhet Aktivitet Datum Kommentar Ungdomsserien 27 april 17 maj 28 Maj 24 aug 7 sep Stenungsund

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Motala AIF OL 2010

Verksamhetsberättelse. Motala AIF OL 2010 Verksamhetsberättelse Motala AIF OL 2010 Styrelsens förord Härmed lägger styrelsen för MAIF Orienteringslag fram sin verksamhetsberättelse. Som vanligt svarar kommittéerna för sina redogörelser. Vi har

Läs mer

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär?

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär? Premiären i Motocross SM går i Vissefjärda! SM i motocross kommer i år gå på 6 olika banor i olika delar av Sverige. Premiären i år kommer att gå på crossbanan Rövaredalen som ligger i Vissefjärda, en

Läs mer