Power End of Summer Meet är en galet frän träff i den Småländska Vildmarken i slutet av augusti varje år! Ofattbart stor dessutom!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Power End of Summer Meet är en galet frän träff i den Småländska Vildmarken i slutet av augusti varje år! Ofattbart stor dessutom!"

Transkript

1 Power End of Summer Meet är en galet frän träff i den Småländska Vildmarken i slutet av augusti varje år! Ofattbart stor dessutom! För 34 år sedan kom några entusiaster från Emmaboda US Car Club och hälsade på hos Kjelle och Bibi (bland annat Kent Karlsson som fortfarande är aktiv i klubben!) och resultatet blev just chansningen End of Summer Meet på Emmaboda Flygfält. Det tog många år innan träffen tog riktig fart år! Men tillströmningen blev större och större och nu blir i stort sett hela det gigantiska fältet fyllt med bilar OCH en rejäl marknad! Bara den som besökt Power End of Summer Meet förstår vad det innebär! Emmaboda ligger en bra bit in i dom djupa skogarna men ändå inte så långt ifrån städer som Växjö, Kalmar, Karlskrona, Eksjö och Borgholm på Öland. Bra läge dessutom för Gottlänningar som kan ta färjan via Oskarsamn. Man kanske kan jämföra Emmabodaträffen med GK:s i Ullared i Halland - som ligger mitt i ingenstans med en kostig till väg som framkörning. Trots det är väl GK:s Sveriges mest besökta shoppingmål! Trots allmänt dåliga väderlekssutsikter ifjol (som folk uppenbart sket i..) blev det en kanondag på Emmabodafältet. Bilderna i detta reportage berättar sanningen rakt upp och ner. Fullständigt enorma mängder bilar och entusiaster gled in och ut genom grindarna utan några längre köer. Vi ses på Emmabodafältet lördagen 31 augusti!

2 Hubbe som ursprungligen kommer från Nässjö var på besök från Kalifornien. Tummen upp för svensk bilhobby!

3 2018 fick Per 2:a pris i Hard Top klassen på End Of Summer Meet. Egentligen en åkbil! Per Säljö en en mycket aktiv bilentusiast med flera synnerligen välregisserade projekt bakom sig, Bland annat en röd Pontiac Trans Am 1974 med 455 motor och en kompressormatad Camaro Pro Touring - båda vinnare på Powerträffarna. När Per letade efter ett nytt projekt för ett par år sedan hamnade fokus på en Dodge Challenger. - Jag kollade faktiskt på 6-7 bilar innan jag fastnade för den här 70:an som fanns i Växjö inte så långt ifrån mina hemtrakter i östra Blekinge. Den hade importerats av en kille från Dalarna så sent som Original en 383 försedd bil men nu satt det en 440 motor från 1969 under huven. OTROLIGT VÄLBEVARAD! Per körde hem Challenger utan att egentligen veta skicket på bilen. Det visade sig vara ett fullständigt unikt otroligt OSKRUVAT objekt. När Per tvättade underredet med högtryckstvätten kom alla original kritmarkeringar från fabriken att synas tydligt. - Den enda rosten i karossen var det typiska problemstället nedanför bakrutan. Det samlas fukt bakom vinyltaket som sedan ligger där och gror. Inte en enda bil som använts i trafik har klarat sig. Men å andra sidan fanns det inte en rostfläck på insidan av A-stolparna där det brukar bli fukt mot isoleringen. Den är Challengern måste ha levt ett tort liv från början. OCH inredningen är faktiskt helt original från 1970 i fint skick. När

4 Per Säljö har renoverat en nästan oskruvad -70 big block Challenger i fränfärgen Sublime! Mest tänkt att användas för att dra runt husvagnen sommartid!

5 Per plockade ner Challengern 22 oktober 2017 och var klar med renoveringen 10 juni SVÅRSLAGET TEMPO! Karossen blästrades och den visade sig vara nästan som ny rakt igenom. Bara lite rost under vinyltaket nedanför bakrutan. Bilden talar för sig själv! Nyckeln till en lyckad renovering är noggrann planering. Jag brukar bestämma i vilken ordning jag ska göra dom olika momenten och beställa delar som behövs i motsvarande ordning! Per Säljö När Per tvättade underredet med högtryck kom alla färgmärkningar fram. Brukar sällan finnas kvar efter 50 år. Axeln är en 8 3/4 tum. Bilen har varit nedskruvad i molekyler och lackerad helt enligt original. Per har gjort nästan allt helt själv! hörde du talas om något liknande senast? Bara instrumentbrädans ovansida byttes mot en nytillverkad. Från början bestämde Per att E- body Dodgen skulle bli på gränsen till bruksbil - med dragkrok! Men sedan gick det som det gick! Per målade underredet i samma färg som utsidan - nämligen original MoPar High Impact kulören SubLime. Samma kulör som Challengern fick på fabriken Givetvis nya slitdelar! - Sen blev det givetvis nya bussningar i fram- och bakvagn. Nya stötdämpare och nya slitdelar är ingen stor kostnad. Jag valde att montera skivbromsar (eftermarknadsgrejer) fram (trummor original) för att jag ville ha en säker bil även med husvagn på kroken. Allt är original i övrigt - förutom lite bredare 8,5 tums plåtfälgar bak.

6 1970 Challenger SUBLIME! Per behöll givetvis 440 big block motorn kopplad till en renoverad 727 automatlåda. Per renoverar själv automatlådor åt sig själv och kompisar och är allmänt bra på alla typer av hantverk. Nyligen har han byggt ett helt nytt garage på ca 100 kvadratmeter! Bakaxeln på Challengern är original 8 3/4 tum MoPar med 3,55:1 utväxling. - Jag har nog svårt att sitta still! I vinter har jag fixat till en 1989 Cheva 1500 med kort flak till min flickvän. En del rostsvets plus mattsvart lack med orange SS stripes! Letar efter nytt projekt! Per tänker inte sitta still framledes heller. Är sugen på nått nytt att sätta tänderna i. Kanske en Corvette big block cab eller en -71 Pontiac H.O. Trans Am 455. Modellen är dock sällsynt och kom bara lackerade i blått eller vitt. Han är givetvis tacksam för tips! Inredningen är nästan 50 år gammal och i ett fantastiskt originalskick. Vi har aldrig sett en Cuda eller Challenger E- body så rostfri och välbevarad förut. Nästan som en tidskapsel! Challengern kom med 383 big block original men ersattes med en för många år sedan, Dock inte mycket som skiljer. Per har inte fallit för festelsen att friska upp maskinen med dubbla fyrportare eller Six Pack. Challengern ska användas som bruksbil!

7 Robert Kempners -55 Chevrolet Two-Ten ligger på ett nytt chassi från Art Morrison. Drivlinan är modern: Chevrolet LS3 med 4L60 automatlåda. En riktig åkbil som besökte samtliga stora svenska bilträffar under 2018! Robert nöjde sig inte med en pigg 6,2 liters LS3 cratemotor på 430 hkr. I vinter har det monterats en Edelbrock kompressor på motorn! Nu blir det åka av! Nedan på väg in på träffen i Emmaboda! Fälgarna är 20 tums American Racing Turbine med 235/275 däck. Snyggt stuk eller hur!

8 Robert köpte 55:an i juli Då var bilen en helt original 210:a. - Jag kom i kontakt med Allan Holmlund på Dream Factory och Mats Göransson på Classic Car Service i Löddeköpinge norr om Malmö. Det resulterade i att original ram och hjulupphängningar byttes ut mot ett helt nytt modern chassi från Art Morrison i USA. Det finns ett antal olika options på Morrison chassin men Robert valde ett baserat på individuell Corvette fram- och bakvagn. Motorvalet föll på en modern Chevrolet LS3 motor och en 4L60 automatlåda. Chevan kom åter ut på gatan i mars ifjol och för familjen Kempner (Robert och hustrun Petra - bor i Rinkaby i Skåne) blev det besök på bland annat Power-träffarna och Classic Car Week. - Vi gillar att köra långt! AirRide och kompressor - Bilen blev lite väl låg och det påverkade givetvis komforten. När jag träffade Simon som driver firman SS Autoshop i Falkenberg gav han mig några förslag som jag köpte. Det fick bli luftfjädring: Ride Tech bälgar kombinerat med delar från AccuAir. Bland annat trycktank med inbyggd kompressor. Fjädringen kan justeras i tre olika höjdlägen. Även via en app på telefonen! Tekniken går vidare! - Ville ha lite mera tryck i motorn och det fixade Classic Car Service genom att montera en Edelbrock kompressor på LS3 motorn. Det blev även ny luftkonditionering på 55:an. - Min bror håller på med en -57 Cheva med nya LT4:ans kompressormatade motor. Och även våra söner är väldigt bilintresserade. Så motorgenerna verkar finnas i släkten. Nästa projekt för Robert blir en -70:a Dodge Challenger cab med 426 Hemimotor (motorn preppas av Jari Konnolla!) och målet är att bli färdig till sommaren 2020! Robert och Petra träffade vi på Bellas Place i Bromölla efter Power End of Summer Meet!

9 Classic Chevy Klubben gör alltid en imponerande uppställning på End of Summer Meet

10 EVIGA KLASSIKER: FRÅN BUSBILAR TILL PERFEKTA ORIGINALARE! Över 30 Tri-Five Chevor kom till Emmaboda träffen En klart imponerande siffra!

11 Är man uppvuxen med en Chevagalen pappa (Gunnar Ericsson äger numera en av Sveriges finaste Pro Street 55:or) är det lätt att bli smittad! Marcus Ericsson köpte sin -60 Impala Tittade på fem 60:or innan jag fastnade för denna. Bilen är importerad 1988 och iordninggjord av Järudds Bil Idag sitter det en 358 Cheva småblock (350 med mera borr), dubbla Edelbrock 600 cfm förgasare och lite vassare kamaxel i 60:an. Marcus kör med 2,5 tums rostfritt avgas med bara en dämpare. - Den låter SUPERGOTT! Lådan är en TH700 med lock up converter. - Varvar 2000 rpm vid 120 km/tim! Lågt ska det vara! Hittills har Marcus kört med pumpbara luftdämpare bak och heavy duty stötdämpare plus kraftiga spiralfjädrar fram. EX- TREMT snyggt stuk men aningen stötigt. Troligen blir det riktig AirRide på bilen till hösten... Fälgarna är 10x20 tum bak och 8,5x20 tum fram. American Racing. - Jag har lagt mycket jobb på att polera lacken och kromat om alla blankdelar. Blänker bra. Jag är nöjd! Sen ligger det ett stereosystem som pumpar ut 9000 watt i - 60 Chevan. Vad kan man säga mer än ROCK ON!

12 I vinter har Marcus uppgraderat Cheva motorn till en pigg 358 med vassare kamaxel och dubbla Edelbrock 600. Marcus är supernöjd med sin 60:a. Många gillar stuket de luxe ute på cruisingarna!

13

14 End of Summer Meet lockar flera hundra USA-bilar till klubbfållorna! Märkesklubbarna gör en fin insats i Emmaboda varje år!

15

16

17 Vi plåtade ett antal gamla godingar på flygfältet - men det fanns många fler att kolla in denna sista lördag i augusti! Snart dax igen!

18 SSRA samlade många roddar på End of Summer Meet!

19

20 REVOLUTION CLASSIC BLACK 8x ,8+9,5x ,17500,8,5x20 8,5+10x ,- NEW AMERICAN RACING SALT FLAT GREY VN x ,8+9,5x ,- REVOLUTION CLASSIC POLISH 8x ,8+9,5x ,17500,8,5x20 8,5+10x ,9x ,- REVOLUTION THRUST POLISH 8x ,8+9,5x ,13999,8x18 8.5x ,- REVOLUTION THRUST GUNMETAL 8x ,17500,8.5x20 REVOLUTION OUTLAW 18 POLISH 8+10x ,- REVOLUTION PRO REVOLUTION 7+8,5x ,- OUTLAW 7+10x ,- 7+8,5x ,7+10x ,- Kun GM 5x4,75 SMOOTHIE BLACK 6x x ,8799,8x15 7x ,8x ,18500,8x20 8+9x ,Med baby moon cap NEW N AMERICAN RACING SALT FLAT POLISH VN x ,8+9,5x ,- AMERICAN RACING VN 506 BLACK 7x ,8x ,7+9x ,- AMERICAN RACING VN 506 POLISH 7x ,14800,8x17 7+9x ,- AMERICAN RACING 501 7x ,7+8x ,7x ,8x ,- AMERICAN RACING 427 7x ,7x ,8x ,- NEW NEW REVOLUTION MAG GREY 8x ,8+9,5x ,8,5x ,8,5+10x ,Kun GM 5,4,75 REVOLUTION OUTLAW 18 BLACK 8+10x ,- AMERICAN RACING TURBINE 7x ,7x ,8x ,- AMERICAN RACING BURNOUT 21792,7x17 8x ,8+10x ,8,5x ,- AMERICAN RACING OUTLAV II 10868,7x15 8x ,7+10x ,- AMERICAN RACING ANSEN 12248,7x15 8x ,8x ,8+9x ,- AMERICAN RACING TORQ THRUST SL 20800,7x17 8x ,8,5x ,8,5x ,- AMERICAN RACING TORQ THRUST D 105 7x ,8x ,- AMERICAN RACING SALT FLAT GREY 7x ,7x ,8x ,8x ,- REVOLUTION MAG POLISH 8x ,8+9,5x ,8,5x ,8,5+10x ,- AMERICAN RACING VF 489 DIRECTIONAL 7x ,8x ,8+10x ,8,5x ,- CADDILAC WIRE 6x15 med 235/75-15 Coker WWW 32260,- SHOW WHEEL WIRE CHROME 7x ,8x ,8x ,- MOPAR RALLYE 8x ,8+9x ,+ Centercap SNOWFLAKE 9x ,+ Centercap DETROIT STEEL WHEEL NO PAINT 8x ,8x ,9x ,- N NASCAR V1 STEEL 7x ,7+8x ,7+10x ,- R ROCKET INJECTOR 8+10x ,1 F FOOSE CHALLENGER 8x ,8x ,8+10x ,8,5x ,- F FOOSE NIT ROUS NITROUS 7x17 7x1 7 8x x x18 8,5x x20 8,5x20 O RAM BLACK OE 9x20 med 285/ ,9,10x22 med 305/ ,9,- AMERICAN RACING TT 2 7x ,7x ,8x ,8x ,- A AMERICAN RACING GASSER 7x ,8x ,8+10x ,8,5x ,8,5+ 10x ,8,5+10x ,- A ASW MAGNUM 500 6x ,7x ,8x ,Centercap + Center cap A ASW BUICK RALL LYE RALLYE 6x ,1 7x15 1, 13800,8x ,7+10x ,1 + center cap p centercap A ASW MOPAR RALL LYE RALLYE 7x ,7x ,8x ,7+10x ,+ cap & ring mporten.dk Fuglevangsvej Hor Fuglevangsvej Horsens, senss, Danmark Tlf o@daekim mporten.dk Tlf inf info@daekimporten.dk Fra gt til Sverige: Sverige: 4 däc fälge 300 SEK Fragt däckk eller fälge fälgee med däc däckk fra 880 SEK 4 fälg 2P 27500,29000,30999,31699,- R REVOLUTION RAL LL LYE STEEL RALLYE 7x15 7x ,7+8 8x x ,Finns I 5 och 6 huls SMOOTHIE CHROME 6x ,7x ,8x ,7+10x ,Med baby moon cap SMOOTHIE RED/ WHITE WALL DÄCK CHROME 215/ ,7x ,- 215/ ,8x ,- 235/ ,7x ,- 225/ ,7+10x ,- 245/ ,Med baby moon cap 245/ ,- REVOLUTION COBRA 8+9,5x ,8,5+10x ,- REVOLUTION BONNEVILLE 8x ,-8+9,5x ,-8,5x ,-8,5+10x ,-- PRISER ER MED DÄCK CK 14 = 205/ = 225/ = 225/ = 225/ = 245/ = 265/35-22 Andre Andr e storlek mot merpris ris VORES BUTIK PÅ BLOCKET

21 2 gånger 1,5 kilometer! Marknaden på End of Summer Meet är en extrem historia. Var kommer dom alla ifrån? Det som inte säljs här finns nästan inte! Marknaden sätts upp 7.00 på morron. Öppnar 8.00 och är över Plattan i mattan bland både säljare och köpare! Det är också en stor social mötesplats bland entusiaster från hela regionen!

22 Besök vvår BBesök år år pop-u pop-up up sstore tore under u r Power Powerr Bigg Meet! Meet! Vi har laddat u V upp pp med produkter produkkter ssom om gör på Ho vby fly gfält äännu bbättre. ättre. dina dagar på Hovby flygfält SSom om alltid erbjuder erbju uder vi självklart självklarrt riktigt låga ppowerpris p er till alla som som kkommer omm mer fförbi örbi os s. powerpriser oss. Vi sses es i de dett mo m motordoftande tordoftande vvimlet! imlet!

23

24

25 Resultat från Power End of Summer Meet Emmaboda 2018 Hot Rod 1. Björn "Biffen" Jonsson, Vetlanda Plymouth Coupe -37, 43+ p Custom 1. Karl-Johan Johansson, Rockneby Hudson Hornet -53, 41 p 2. Henning Stålhammar, Hammenhög Cheva -59 cab, 35 p 3. Johan Nilsson, Sölvesborg Chevrolet Corvette C5-02, 30 p Street Machine 1. Lasse Ekelund, Jönköping Chevrolet -57, 45 p 2. Mikael Öhrn, Ekenässjön Oldsmobile , 40 p 3. Gunnar Ericsson, Eksjö Chevrolet Bel Air -55, 39 p Pickup & Jeep 1. Kjell Bergh, Hjortsberga Ford pickup -41, 39 p 2. William Olsson, Trensum/Karlshamn Chevrolet Silverado , 19 p 3. Linus Gideson, Älmeboda Volvo 744 ombyggd -89, 15 p Europébil 1. Jörgen Mårtensson, Åkarp Volvo Amazon -61, 40 p 2. Sune o Lillian Pettersson, Grimstorp Volvo Amazon Sport -60, 36 p 3. Karl-Johan Johansson, Rockneby Tatraplan T600-50, 32 p Classic (före 1955) 1. Olof Grönkvist, Åkarp Lincoln Zephyr -38, 46+ p 2. Lennart Fjellborg, Kalmar Franklin -31, 43 p 3. Martin Windjuul, Kalundborg /DK Oldsmobile Fiesta -53, 28 p Hard Top 1. Margareta Abelsson, Åkarp Chevrolet Bel Air -57, 43 p 2. Christer Söderström, Tidaholm Ford Skyliner -58, 39 p 3. Claes Ciggeström, Vetlanda Chevrolet Impala SS 62, 39 p Cabriolet 1. Dan Ljungblad, Ryssby Chevrolet Impala -58, 45 p 2. Sammy Gabrielsson, Berga Plymouth Fury -60, 34 p 3. Börje "Wippe" Karlsson, Växjö Chevrolet Bel Air, 32 p HT 1. Mikael Lindgren, Nybro Dodge Charger -68, 38 p 2. Per Säljö, Fridlevstad Dodge Challenger -70, 36 p Cabriolet 1. Joakim Storm, Sandsjöfors Chevrolet Impala -65, 35++ p 2. Peter Goos, Ronneby Plymouth Cuda -70, 35 p 3. Kjelle D Svensson, Asarum Ford Mustang -65, 28 p New Classic (1974 o nyare) 1. Magnus Axelsson, Äspered Ford Mustang GT350 R SS -16, 34 p 2. Simon Svensson, Värnamo Ford Mustang Roush -05, 31 p 3. Christer Andersson, Bor Shelby Super Snake -17, 29 p Best in Show Roine Nilsson, 1956 Meteor Rideau

26

27

28

- bättre kan det inte bli! Välkomna åter till sydöstra Småland lördagen 26 augusti 2017!

- bättre kan det inte bli! Välkomna åter till sydöstra Småland lördagen 26 augusti 2017! 2016 upplevde vi en otrolig rekordträff! Största Power End of Summer Meet någonsin! Perfekt sensommarväder med blå himmel och tusentals USAbilar på Emmaboda Flygfält - bättre kan det inte bli! Välkomna

Läs mer

Träffen som ökat mest på 2000-talet! Crille och Göran från Eagles Car Club hade en stor stab av goda medhjälpare för att rodda träffen!

Träffen som ökat mest på 2000-talet! Crille och Göran från Eagles Car Club hade en stor stab av goda medhjälpare för att rodda träffen! Träffen som ökat mest på 2000-talet! Crille och Göran från Eagles Car Club hade en stor stab av goda medhjälpare för att rodda träffen! Det är ingen tvekan om att USA-bilshobbyn vuxit snabbare söderöver

Läs mer

Bättre än så kan det inte bli! Träffområdet mitt inne i Nossebro är stort och sväljer lätt över entusiastfordon. Tack vare 5 filer in

Bättre än så kan det inte bli! Träffområdet mitt inne i Nossebro är stort och sväljer lätt över entusiastfordon. Tack vare 5 filer in En mera underbar sommardag än den vi upplevde på AmericaFesten i Nossbro 2016 kan man knappast önska sig! Sol, blå himmel och otroligt många besökare: Bättre än så kan det inte bli! Träffområdet mitt inne

Läs mer

Det blir en många sidor lång bildkavalkad

Det blir en många sidor lång bildkavalkad Bilden nedan togs cirka 12 på dagen fredagen 7 juli från bakluckan på Flygvapnets Hercules. Det fylde på med bilar ytterligare 3 timmar. Lördagen blev ännu större. Över 1000 bilar enbart på Svensson P!

Läs mer

VÄNNÄS 2013. Gubben Krantz orkar inte hur många helger som helst på en sommar och vi vill fortsätta varje år.

VÄNNÄS 2013. Gubben Krantz orkar inte hur många helger som helst på en sommar och vi vill fortsätta varje år. VÄNNÄS 2013 Gubben Krantz orkar inte hur många helger som helst på en sommar och vi vill fortsätta varje år. Efter utbildning i Härnösand och upprepade träningar på hemmaplan så kände Krantz förtroende

Läs mer

BILSTEIN GASSTÖTDÄMPARE AMERIKANSKA PERSONBILAR

BILSTEIN GASSTÖTDÄMPARE AMERIKANSKA PERSONBILAR BUICK Alla "Full Size" Personbilar och Kombi Electra/ Le Sabre Endast Bakhjulsdrivna PERSONBILAR 71-76 AK 2072 PERSONBILAR 77-90 PERSONBILAR 91-95 B46-1516 B46-1517 COMBI 71-90 PERSONBILAR 91-95 B46-1516

Läs mer

Historien om Svempa, the C3 restorer. En 1968 Corvette Coupe

Historien om Svempa, the C3 restorer. En 1968 Corvette Coupe reportagge För C3:ans fortlev Historien om Svempa, the C3 restorer Egentligen började det 1982, då Svempa fick upp ögonen för Chevrolet Corvette och köpte en -69 Coupe. Det hann bli ytterligare en -69

Läs mer

COYOTE LATESUMMER MEET MED KRANTZ CHALLENGE VÄNNÄS 2014

COYOTE LATESUMMER MEET MED KRANTZ CHALLENGE VÄNNÄS 2014 COYOTE LATESUMMER MEET MED KRANTZ CHALLENGE VÄNNÄS 2014 För andra året i rad kör vi i Coyote Cruisers Umeå ett Krantz Challenge i egen regi. Vi är först med att nominera en bil till Superfinalen i Rättvik

Läs mer

Mercedes Benz 220 se C/b Historien om ett vrak

Mercedes Benz 220 se C/b Historien om ett vrak Mercedes Benz 220 se C/b Historien om ett vrak När jag fick nys om den så var den importerad från Tyskland som skrot, svenska papper fanns, tullad och klar men ej besiktad. Hade varit med på en filminspelning

Läs mer

Vad är min drömbil värd, hur mycket ska jag betala?

Vad är min drömbil värd, hur mycket ska jag betala? Vad är min drömbil värd, hur mycket ska jag betala? Att köpa bil är inte lätt idag, framförallt inte när man ska köpa sin pojkdröm, den där läckra Corvetten som du såg när du var 12 och och har drömt om

Läs mer

Oljerekommendationer

Oljerekommendationer Motorolja Motorolja BUICK Buick Park Avenue 3,8 91-93 SJU01042 1gal 4qt GLF132025 4l CADILLAC Cadillac Seville 4,9 92-93 SJU01042/01041 1gal/1qt 5,5qt GLF132025/GLF132007 4l/1l Cadillac Seville 4,6 93-01

Läs mer

Sveriges TYNGSTA GARAGE?

Sveriges TYNGSTA GARAGE? 12-14, 16-18_Brink:Layout 1 08-03-10 11.11 Sida 2 Sveriges TYNGSTA GARAGE? Den här rosa Olds 58:an är Susannes egen bil och en Thunderbird från -56 är även på gång för hennes del. 12 08-03-10 11.11 Sida

Läs mer

Burnout Krantz Challenge

Burnout Krantz Challenge Burnout Krantz Challenge Åter en solig dag på SPEED WEEK FESTIVAL och den inleddes med bankörning inne på arenan under en klarblå himmel. Krantz Challenge då? Jo, det kom att bli en vild historia med vitrykande

Läs mer

Philip Island Kustom Nationals 2008

Philip Island Kustom Nationals 2008 Philip Island Kustom Nationals 2008 Text och bild Mats Carlsson Första helgen varje år i januari är det en tredagars bilträff på Philip Island 2 timmar utanför Melbourne, Australien. Mycket roddar och

Läs mer

HIGH COAST MEET ÖRNSKÖLDSVIK

HIGH COAST MEET ÖRNSKÖLDSVIK HIGH COAST MEET ÖRNSKÖLDSVIK med SAGAVÄGEN CRUISING och MOLIDEN ROCK blev en publiksuccé. Fredagens cruising innebar fyllda parker med åskådare och crusing till fem (!) på morgonen Inga poliser, inga låtsasbanor

Läs mer

Generell standardolja i de flesta motorer är: 5W-30

Generell standardolja i de flesta motorer är: 5W-30 Motoroljeguide Motoroljeguide för USA-bilar från USAbilforum.se/com OBS, vi tar inget som helst ansvar för denna guide och kan ej garantera att den är korrekt! OBS, guiden uppdateras kontinuerligt! Hittar

Läs mer

Classic Lady - alla resultat Maj Rosendahl Djura SE Pontiac Chieftain

Classic Lady - alla resultat Maj Rosendahl Djura SE Pontiac Chieftain Classic Lady - alla resultat 2019 Placering Bokare Ort Land Fordon Poäng Utslagsfråga 1 47 Maj Rosendahl Djura SE Pontiac Chieftain 1957 76 24 2 72 Annette Kirmo Nacka SE Ford Fairlane 1958 71 23 3 10

Läs mer

Choppern byter ägare igen, nu ägs den av en annan känd skånsk scooterist nämligen Bea Lachut.

Choppern byter ägare igen, nu ägs den av en annan känd skånsk scooterist nämligen Bea Lachut. Pop-choppern. Alla är vi olika, tack och lov för det. Precis som sina ägare så finns det scootrar med varierande stil, allt ifrån nut and bolt renoveringar till väldigt radikala ombyggnationer. Alla stilar

Läs mer

Krantz Challenge startade i Nykarleby

Krantz Challenge startade i Nykarleby Krantz Challenge startade i Nykarleby I första tävlingen 2013 visade tävlingsformen direkt sin storhet som komplement till traditionellt tävlande. En Buick på tre hjul vann! Road Rockets Nykarleby Finland

Läs mer

TRELLEBORG LURADE ALLA

TRELLEBORG LURADE ALLA TRELLEBORG LURADE ALLA Sommarvärme och växlande molnighet med brunbrända ansikten på eftermiddagen. Det var Palmträffen 2014. Massor med fina bilar och folk som fick se ett Krantz Challenge roddat utav

Läs mer

Tobbes 1303a. Foto: Torbjörn Lilja Text: Fredrik Olsson

Tobbes 1303a. Foto: Torbjörn Lilja Text: Fredrik Olsson Tobbes 1303a Foto: Torbjörn Lilja Text: Fredrik Olsson Kommer ni ihåg denna? Tobbes cleana 1303a med riktigt bra puts, breddade skärmar Centerlinefälgar med maffiga däck och en snygg lack! Utrustad med

Läs mer

Poängställning Pro Division

Poängställning Pro Division Poängställning Pro Division Plac Nr Förnamn Efternamn Anmälare Klubb Nat Bil PP1 P1 P2 PP2 P3 P4 PP3 P5 P6 PP4 P7 P8 Tot 1 56 Mikael Nyman Nyman Racing Karlskoga MF S Ford -34 Coupe 25 25 1 20 20 11 11

Läs mer

Massor av raffel i SPEED WEEK FESTIVAL och Tierp Arenas första Krantz Challenge.

Massor av raffel i SPEED WEEK FESTIVAL och Tierp Arenas första Krantz Challenge. Massor av raffel i SPEED WEEK FESTIVAL och Tierp Arenas första Krantz Challenge. Stefan Martinsson, Skyttorp kom med en Mercury 1950 coupe som för ovanlighetens skull inte var choppad. Köpt 2011 nästa

Läs mer

Men så en dag ville min bror dela ett garage i Täby med mig. Det blev en nytändning.

Men så en dag ville min bror dela ett garage i Täby med mig. Det blev en nytändning. Rambler 1960 Supersix För 20 år sen så flyttade jag till villa med garage. Jag har alltid gillat att skruva och såg nu tillfället att dra igång ett projekt. I förbigående nämnde jag detta för en kamrat

Läs mer

REDIGERAT AV: NAMN, NAMN, NAMN, NAMN

REDIGERAT AV: NAMN, NAMN, NAMN, NAMN Under huven på REDIGERAT AV: NAMN, NAMN, NAMN, NAMN 12 DECEMBER 2009 VÄSTFRONTEN UTRIKES 13 en nostalgiker För en del blir bilen en livsstil. För andra resulterar livsstilen i en bil. REDIGERAT AV: NAMN,

Läs mer

Klubbrekord Män/Pojkar MÄN

Klubbrekord Män/Pojkar MÄN Klubbrekord Män/Pojkar MÄN 100 m Magnus Andersson-62 11.30 810627 Växjö Magnus Andersson-62 11.1m 810516 Oskarshamn 200 m Camilo Karlström -89 22.34 50605 Högby 400 m Martin Svensson-81 48.40 990822 Malmö

Läs mer

Bröderna Mårtenssons båtvarv på Östra Hästholmen.

Bröderna Mårtenssons båtvarv på Östra Hästholmen. Bröderna Mårtenssons båtvarv på Östra Hästholmen. Söndagen den 20 juli 2014 tog vi, 111112-1621 Ingvar Sturkman och undertecknad, oss tid för ett sedan länge bokat besök på ovan nämnda varv. 1C3132-411

Läs mer

Januari 2015. Februari 2015. Mars 2015. April 2015. Planeringskalender Motorträffar 2015 info@yankeecarclub.se

Januari 2015. Februari 2015. Mars 2015. April 2015. Planeringskalender Motorträffar 2015 info@yankeecarclub.se Januari 2015 31 Lördag Planeringsmöte Ystad www.yankeecarclub.se/ Februari 2015 7 Lördag Årsfest kl. 21.00-- www.americars.org 28 Lördag Februarifest. Öppnar kl. 21.00. Livemusik. "Svinastallet" på klubbstugan

Läs mer

A-final seniorer Christian Andersson Tjörns MF Saab Jonathan Berglund Kalmar MK Saab C-final seniorer

A-final seniorer Christian Andersson Tjörns MF Saab Jonathan Berglund Kalmar MK Saab C-final seniorer A-final seniorer 1 26 Timmo Helgesson Vimmerby MS Saab 7 7 7 21 2 24 Thomas Karlsson Vimmerby MS Ford 7 5 7 19 3 35 Patrik Johansson Vetlanda RRC Saab 7 7 5 19 4 1 Hanna Petersson Bohus Racing Saab 7 7

Läs mer

Resultat från SydSvenska Mästerskapen i Precision 2014

Resultat från SydSvenska Mästerskapen i Precision 2014 Resultat från SydSvenska Mästerskapen i Precision 2014 Plats: Kalmar Arrangör: Kalmar läns södra pistolskyttekrets 2014-09-06-07 Plac. Skytt Klubb Ser 1 Ser 2 Ser 3 Ser 4 Ser 5 Ser 6 Ser 7 S:a Ser 8 Ser

Läs mer

300 salubilar hos South Beach Classic

300 salubilar hos South Beach Classic Underrubrik: -Det här är ett snabbköp med drömbilar säger Ted Vernon. 300 salubilar hos South Beach Classic Teds valrossmustasch och Robins leende mötte i bilhallen precis som i TVserien som sänds på Discovery.

Läs mer

DÄCK OCH FÄLGAR SOM TÅL DET VÄRSTA Värstingdäck med ett mönster designat för lera och snö. Rejäla aluminiumfälgar med riktigt snygg design.

DÄCK OCH FÄLGAR SOM TÅL DET VÄRSTA Värstingdäck med ett mönster designat för lera och snö. Rejäla aluminiumfälgar med riktigt snygg design. 65 HK V-TWINMOTOR. 850CC MOTORPRESTANDA SOM INGER RESPEKT Om du ska köra i riktigt svår terräng eller i djup lera eller sand då är v-twinmotorn i Stels 850G din bästa vän. Hela 65 hk och 75 newtonmeters

Läs mer

Säljes Volvo a Ltt 19500mil Postad av Martin - 25 nov :41

Säljes Volvo a Ltt 19500mil Postad av Martin - 25 nov :41 Säljes Volvo 940 98a Ltt 19500mil Postad av Martin - 25 nov 2012 20:41 Varan såld! //Moderator Tja. Har en 940 98a Classic. Röd 601. Har rullat ca 19500mil. Få ägare. B230FK M90 AC (Okänd funktion/fungerade

Läs mer

Poängställning Pro Division

Poängställning Pro Division Poängställning Pro Division Plac Nr Förnamn Efternamn Anmälare Klubb Nat Bil PP1 R1Pro R2Pro Tot 1 56 Mikael Nyman Nyman Racing Karlskoga MF S Ford -34 Coupe 25 25 50 2 29 Cralle Lindholm Linköping MS

Läs mer

Low down green dream från 1952

Low down green dream från 1952 Överrubrik: Livet är kort. Söla inte med dina drömmar. Low down green dream från 1952 Larry Roche ville hitta tillbaka till sin första bil, en grön Chevrolet från 1951. Drömmen skulle han bära genom hela

Läs mer

DM/SC SMÅLAND. Smålands Cup. Gr-A/N över 2001cc, Nat spec 4wd tot. Gr-H 2wd, Nat spec 2wd, Gr-H 66-74, Gr-A/N cc

DM/SC SMÅLAND. Smålands Cup. Gr-A/N över 2001cc, Nat spec 4wd tot. Gr-H 2wd, Nat spec 2wd, Gr-H 66-74, Gr-A/N cc DM/SC SMÅLAND 06-maj Nybro AC 17-jun Skillingaryds MK 12-aug Wäxjö MS 28-okt Asarums MS 20-maj Ljungby MK 01-jul Södra Sunnerbo MK 23-sep MK Ran DM Gr-A/N över 2001cc, Nat spec 4wd 1 2 3 4 5 6 7 tot 1

Läs mer

Maj ~2006~ Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Lördag Söndag 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Maj ~2006~ Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Lördag Söndag 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Roliga timmen på Anderstorp under FIA Historic GT 2005. Foto: Anders Hellberg Maj 18 19 20 21 22 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 14 maj, Helsingborg.

Läs mer

Epa på annons LÄSFÖRSTÅELSE. Elevmaterial MARTINA ERICSON SIDAN 1. Namn: Kapitel 1. Frågor på raden (Du hittar svaret på raden, direkt i texten.

Epa på annons LÄSFÖRSTÅELSE. Elevmaterial MARTINA ERICSON SIDAN 1. Namn: Kapitel 1. Frågor på raden (Du hittar svaret på raden, direkt i texten. SIDAN 1 Elevmaterial Namn: LÄSFÖRSTÅELSE Kapitel 1 1. Vad gör Joel varje dag? 2. Vad letar Joel efter? 3. Varför har Joel letat så länge utan att hitta en epa, tror du? 4. Har du köpt något på Blocket

Läs mer

KLASSREGLER BIL, RACE ON THE BASE 2013

KLASSREGLER BIL, RACE ON THE BASE 2013 KLASSREGLER BIL, RACE ON THE BASE 2013 BILKLASSER RACE ON THE BASE / RACESTAR TROPHY 2013 TH - TEN N HALF BO 7.00 sek på 402m. PS - PRO STREET BO 7.60 sek på 402m. 4TO6 - FOUR TO SIX BO 6.00 sek på 402m.

Läs mer

Simons Universal avgasdelar

Simons Universal avgasdelar Simons Universal avgasdelar Användningsområde: Med Simons Universaldelar kan man bygga avgassystem till de flesta fordon. Dämparna är konstruerade enligt absorbtionsprincipen, d.v.s avgaserna kan passera

Läs mer

Klass Placering Namn Ort/klubb Resultat Skilje

Klass Placering Namn Ort/klubb Resultat Skilje Resultat Jaktstig Björsebo 2018-06-17 Öppen 1 Emil Aronsson Nybro 180 74 2 Oskar Johansson Fågelmara 180 49 3 Ulf Carlsson Hovmantorp 180 39 4 Ulf Sivberg Vederslöv 178 5 Klas Kärvegård Korsberga 177 78

Läs mer

RESULTATLISTA GRANGÄRDEBYGDENS VETERAN & ENTUSIASTRALLY 2015

RESULTATLISTA GRANGÄRDEBYGDENS VETERAN & ENTUSIASTRALLY 2015 1 81 Erik Olsén Nyhammar Ford F 100 61 8 10 5 9 15 10 57 117 67 2 82 Björn Lundberg Nyhammar BMC 850 65 6 5 10 9 15 10 55 310 126 3 93 Jan Andersson Ludvika Mercedes Benz 220 SE Cab 60 8 10 10 15 10 0

Läs mer

Chevrolet Parkwood 1959

Chevrolet Parkwood 1959 Chevrolet Parkwood 1959 Av Olle Wilson Nöjesvagn fullastad med bruksvärde Esko Ojala i Ludvika har fixat till en bil som funkar lika bra till vardags som på söndagsutflykt. Och så var ju också tanken från

Läs mer

OBS! UNGEFÄRLIGA TIDER VARV

OBS! UNGEFÄRLIGA TIDER VARV OBS! UNGEFÄRLIGA TIDER Starttid Nr Namn Lag 08:00 VARV 1 Elitserien 8001 Henrik Arvidsson Sjövikens IF 7001 Jan Söderqvist Södertälje BGK 08:06 6001 Magnus Westerberg Tyresö BGK 5001 Aki Sillman Kungälvs

Läs mer

DM Klass R2/R3 A förare Namn Klubb Bilmärke Totalt 1 Simon Karlsson Gullabo RC Volvo Mattis Olsson Gullabo RC

DM Klass R2/R3 A förare Namn Klubb Bilmärke Totalt 1 Simon Karlsson Gullabo RC Volvo Mattis Olsson Gullabo RC DM Klass R2/R3 A förare 1 Simon Karlsson Gullabo RC Volvo 0 12 14 20 17 6 20 89 2 Mattis Olsson Gullabo RC Toyota 0 17 12 14 14 20 0 77 3 Per Eriksson Emådalens MK Volvo 0 4 20 0 3 14 17 58 4 Thomas Grönberg

Läs mer

Blown Ford Customline 1953

Blown Ford Customline 1953 Överrubrik. -Jag är ingen 110-hästars kille Blown Ford Customline 1953 David Beyer var på semester 1980 och svängde in på Boulevarden i Britton Minneapolis. Där stod en totaltrött Ford med uppbränd lack.

Läs mer

Deltävlingar SC Klass R1B A-förare

Deltävlingar SC Klass R1B A-förare SC Klass R1A A -förare 1 Andreas Olsson Kalmar MK VW 2 17 2 2 17 2 2 134 2 Stefan Ottosson Vetlanda RRC VW 2 2 2 6 3 4 5 6 7 SC Klass R1B A-förare 1 Thomas Grönberg Oskarshamns RRC Volvo 2 2 2 2 2 2 12

Läs mer

INSTRUKTIONER Y1 HJÄLPMEDEL SOM KAN BEHÖVAS DELARNA. Instruktion Y1 v. 0.2 Sida 1 av 7

INSTRUKTIONER Y1 HJÄLPMEDEL SOM KAN BEHÖVAS DELARNA. Instruktion Y1 v. 0.2 Sida 1 av 7 Instruktion Y1 v. 0.2 Sida 1 av 7 INSTRUKTIONER Y1 HJÄLPMEDEL SOM KAN BEHÖVAS Byggsatsen skall limmas ihop. Lämpligt lim är cyanoakrylat, ex. Loctite Super Attak. Nyttiga verktyg: Kniv typ brytkniv Nålfilar

Läs mer

Att leda ett samtal, formulera och bemöta argument samt sammanfatta huvuddragen i vad som sagts. (SV åk 7 9)

Att leda ett samtal, formulera och bemöta argument samt sammanfatta huvuddragen i vad som sagts. (SV åk 7 9) SIDAN 1 Lärarmaterial VAD HANDLAR BOKEN OM? Joel drömmer om en riktigt fin epa-traktor. Han tittar på annonser varje dag. Pengar har han: han har sommarjobbat och mamma och pappa har lovat att bidra med

Läs mer

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär?

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär? Premiären i Motocross SM går i Vissefjärda! SM i motocross kommer i år gå på 6 olika banor i olika delar av Sverige. Premiären i år kommer att gå på crossbanan Rövaredalen som ligger i Vissefjärda, en

Läs mer

Officiell Resultatlista Totalt Klass 1: Super Nationell

Officiell Resultatlista Totalt Klass 1: Super Nationell Götalandscupen i Rallycross Tabergsbanan / 009 Arrangör: Jönköpings MK Officiell Resultatlista alt Klass 1: Super Nationell Plac Nr Förare/Anmälare Klubb/Bil Platssiffra Bästa tid 10 Niklas Berglund 1

Läs mer

CUSTOM MOTOR SHOW över 500 nya, original, restaurerade, ombyggda och unika fordon

CUSTOM MOTOR SHOW över 500 nya, original, restaurerade, ombyggda och unika fordon 20 1 CUSTOM MOTOR SHOW över 500 nya, original, restaurerade, ombyggda och unika fordon SKANDINAVIENS STÖRSTA BIL & MC MÄSSA FÖR ENTUSIASTFORDON FERINGE HOT ROD ASSOCIATION MARS 2000 Nr:22 "# "#!$ $ %!$

Läs mer

ALLSVENSKAN 50m. Division 1 A. Division Elitserien

ALLSVENSKAN 50m. Division 1 A. Division Elitserien ALLSVENSKAN 50m Tavelkontroll omgång 2 (Redovisas tillsammans med omgång 4) Div Veteran Elit I19/A9 1103 1108 Götlunda 1 Götlunda 3 1077 1075 Bromma-Solna 1 Götlunda 2 1098 1095 Div Liggande 1 C Uddevalla

Läs mer

Vinterfältträffen i Gammalstorp Resultat F 15 Plac Namn Klubb Totalt 1 Kim Carlsson Köping-Alböke 26 2 Jenny Thelander Växjö (G) 25

Vinterfältträffen i Gammalstorp Resultat F 15 Plac Namn Klubb Totalt 1 Kim Carlsson Köping-Alböke 26 2 Jenny Thelander Växjö (G) 25 Vinterfältträffen i Gammalstorp Segrare i årets upplaga av vinterfältträffen blev Magnus Thelander 35 träffar 6 Skyttar kom upp till 35 träffar och för att skilja om medaljerna användes innnerringsmarkering.

Läs mer

Officiell resultatlista. Vimmerby MS Team www.racepage.com. MK Ramunder AS1 Rallyteam. MK Ramunder AS1 Rallyteam

Officiell resultatlista. Vimmerby MS Team www.racepage.com. MK Ramunder AS1 Rallyteam. MK Ramunder AS1 Rallyteam Arr: Pl St.nr Senior Bakhj.driv Klubb Total kl. 41 Förare Anmälare Bil SS 1 SS2 SS 3 tid 1 18 Niclas Svensson BMW 1:43,43 1:42,00 1:40,87 03:22,87 2 23 Thomas Karlsson Vimmerby MS Team www.racepage.com

Läs mer

Götalandscupen i Rallycross 24/4 2004 Arrangör: Fjärås MK/Kungsbacka MA Officiell Resultatlista Totalt Klass 1: Super Nationell

Götalandscupen i Rallycross 24/4 2004 Arrangör: Fjärås MK/Kungsbacka MA Officiell Resultatlista Totalt Klass 1: Super Nationell Götalandscupen i Rallycross / 0 Arrangör: Fjärås MK/Kungsbacka MA Officiell Resultatlista alt Klass : Super Nationell Omg Omg Platssiffra Bästa tid Lars Sakariassen.0,0.,.,., A., A., 0 Ola Carlsson.,0.,.,.,0

Läs mer

Artikel. från. Saab Magazine

Artikel. från. Saab Magazine Artikel från Saab Magazine 1 / 2006 Gillar du din Saab? Då är du ingen entusiast. Om du däremot älskar din gamla klassiker så mycket att du ägnar den oräkneliga timmar per år då är du i sanning värdig

Läs mer

Fortsättningsvis så följer lite byggbilder med förklaringar allt eftersom

Fortsättningsvis så följer lite byggbilder med förklaringar allt eftersom Storyn bakom 55:an Efter jag åkt öppet ett år bestämde jag mig för att dela garage med Jens och kanske köpa en bubbla typ 1 så att familjen också kunna hänga med utan att frysa. Så efter ett tag hittade

Läs mer

den 27 maj 2019 den 19 augusti 2019 Smålandsserien H70 Div. 1 RESULTATLISTA Plac Namn Lag Till par Total

den 27 maj 2019 den 19 augusti 2019 Smålandsserien H70 Div. 1 RESULTATLISTA Plac Namn Lag Till par Total Plac Namn Lag Till par Total 1 Christer Arrhov Jönköpings GK I - H70-2 70 2 Börje Bäck Jönköpings GK I - H70 +2 74 3 Jan Johansson Jönköpings GK I - H70 +3 75 4 Hans Grufman A6 GK I - H70 +3 75 5 Paul

Läs mer

Startlista. RM i jaktskytte. Jägarnas Riksförbund Örebro 25-26/7 2015

Startlista. RM i jaktskytte. Jägarnas Riksförbund Örebro 25-26/7 2015 Lag 1 Utropstid för laget är 5 minuter före utsatt starttid Lördag 08:00 Lördag 11:00 Lördag 16:00 1 Preben Garner 05 - Östergötland V+ 2 Benny Gill 18 - Ö 3 Stefan Hansson 14 - Västra Götaland Ö 4 Joachim

Läs mer

Slutställning 2014, Bil-O Syd

Slutställning 2014, Bil-O Syd Bana 2A Ljungby Hörby Örkelljunga Mölndal Ljungby Hässleholm Arlöv Plac. Bana 2A Klubb (Hemort) Antal 12-apr 03-maj 17-maj 24-maj 27-sep 11-okt 22-nov Totalt 1 Lennart Dacke Hyllinge MS (Perstorp) 3+4

Läs mer

Örnstråket Resultat. Örnstråket. Sida 1 av 5

Örnstråket Resultat. Örnstråket. Sida 1 av 5 Resultat 2015 1 56 1 100 Marie Edin Husum Bil Volvo 142 1975 2 55 2 73 Sten-Gunnar Nyman Härnösand Bil Volkswagen 1302LS 1973 3 55 1 8 Tomas Jonsson Själevad Bil Plymouth Club Cupé 1948 4 52 3 26 Henrik

Läs mer

Officiell Resultatlista Totalt Klass 1: Super Nationell

Officiell Resultatlista Totalt Klass 1: Super Nationell Götalandscupen i Rallycross Höljesbanan 20-0-2 Arrangör: Officiell Resultatlista alt Klass : Super Nationell Omg Plac Nr Förare/Anmälare Klubb/Bil Plac Tid Plac Tid Plac Tid Platssiffra Bästa tid Plac

Läs mer

Officiell Resultatlista Totalt Klass 1: Super Nationell

Officiell Resultatlista Totalt Klass 1: Super Nationell Götalandscupen i Rallycross Svampabanan 7/ 00 Arrangör: Officiell Resultatlista alt Klass : Super Nationell Omg 0 Kristoffer Andersson Dalby MK.0,7.0, ().09,66.0, A., Maskinutbildning i Skåne BMW M Robin

Läs mer

Renovering för 3800 kr Med turboaggregatet på skulle vi öka motorns effekt från cirka 100 hk till 140 hk. All motortrimning ökar belastningen

Renovering för 3800 kr Med turboaggregatet på skulle vi öka motorns effekt från cirka 100 hk till 140 hk. All motortrimning ökar belastningen Vi bilägares Volv o Turbo är klar och den går! Aven 76:ans Volvo stationsvagn på 100 hästar har det blivit en turbo på 140. 'Men det var inte så lätt att plocka ihop alla bitarna - mer än 200 delar - som

Läs mer

Silly Season i 1300RallyCup

Silly Season i 1300RallyCup Silly Season i 1300RallyCup Säsongen börjar närma sig med stormsteg, många har kämpat med renoveringar och uppgraderingar hela hösten/vintern. Nu får man lite extra tid på sig att putsa till det sista

Läs mer

Ge din VTX en ny bakdel!

Ge din VTX en ny bakdel! Ge din VTX en ny bakdel! Av: Håkan Kvarnström, VTX Riders Sweden Som bekant har inte VTX 1800 den vackraste av bakar i originalutförande. Denna sida visar hur man kan modifiera baken så att den ser mindre

Läs mer

T J O L Ö H O L M C L A S S I C M O T O R 2 5 M A J

T J O L Ö H O L M C L A S S I C M O T O R 2 5 M A J Tryckt på papper från: 1922 MÖLNDALS MK 2008 Årgång 35 Nr. 4 / Maj 2008 T J O L Ö H O L M C L A S S I C M O T O R 2 5 M A J MMK på Tjolöholm Classic Motor 2006 Innehåll i detta nummer: Kalender, styrelsen

Läs mer

Män. GK=Godkänd. GK=Godkänd

Män. GK=Godkänd. GK=Godkänd Män 100m el 11,59 +0,6 Björn Johansson -80 Jönköping 2003-08-12 11,60 +1,2 Jonas Björk -71 Jönköping 1991-08-21 11,77 +0,6 Daniel Berggren -79 Boden 1994-08-05 11,79 GK Christian Melin -71 Jönköping 1996-08-13

Läs mer

RESULTATLISTA CCM-OPEN 10, Best in show: Nr 198, Stefan Heine, 'Lil Snorer Drag Beetle. Standard

RESULTATLISTA CCM-OPEN 10, Best in show: Nr 198, Stefan Heine, 'Lil Snorer Drag Beetle. Standard 1 RESULTATLISTA CCM-OPEN 10, 2012-03-17 Best in show: Nr 198, Stefan Heine, 'Lil Snorer Drag Beetle Standard NR S:a 1 1:a 1 NAMN MODELL 329 20 8 Eero Kumanto VW Tiki Type 2 213 17 7 Roger Nordhagen 35

Läs mer

Ford Mustang (Base) Ford Mustang GT

Ford Mustang (Base) Ford Mustang GT sida 1 av 10 M O D E L L E R v 1.2 Ford Mustang (Base) 4.0L V6 210Hp 325Nm Ford Mustang GT 433Nm Ford Mustang California Special - 433Nm I övrigt samma som GT. Ford Mustang Bullitt - 315Hp 440Nm Ford Mustang

Läs mer

Götalandscupen i Rallycross Förlandabanan 28/5 2006 Arrangör: Fjärås MK/Kungsbacka MA Officiell Resultatlista Klass 1: Super Nationell Tot

Götalandscupen i Rallycross Förlandabanan 28/5 2006 Arrangör: Fjärås MK/Kungsbacka MA Officiell Resultatlista Klass 1: Super Nationell Tot Götalandscupen i Rallycross Förlandabanan / 00 Arrangör: /Kungsbacka MA Officiell Resultatlista Klass : Super Nationell 0 Frank Sigeskog ().0,.,.,., A., Volvo S0 B - 0 0 Roy Olsson Karlskrona AK., ().,.,.,

Läs mer

Kinnekulle Historic Meeting

Kinnekulle Historic Meeting orted on best lap time Kval 0-0- : Qualifying started at ::0 Pos 0 0 No. 0 Name Adam Persson Per Danielsson Jacob andqvist ivert Andersson Jonas jöström Magnus Brodin Tomas tålhammar Mats Larsson Razmus

Läs mer

Resultatlista Totalt Alla Klasser Treskerundan 2017

Resultatlista Totalt Alla Klasser Treskerundan 2017 Resultatlista Totalt Alla Klasser Treskerundan 2017 1 3 3 Magnus Engelbrektsson 2 2 3 Nicklas Karlsson Angela Petré 3 102 5 Emil Andersson Kim Rauséus 4 15 8 Tom Axelsson Krister Gull 5 1 2 Kåre Moen Martin

Läs mer

Elmotor - Felsöka Kompressor Postad av Martin - 26 sep :23

Elmotor - Felsöka Kompressor Postad av Martin - 26 sep :23 Elmotor - Felsöka Kompressor Postad av Martin - 26 sep 2017 23:23 Tja. Har en gammal kompressor från 1974 Som jag hade igång förrförra sommaren Utan bekymmer. Detta i en maskinhall kopplad från 16A 3Fas

Läs mer

JUBILEUMSTÄVLING 2018

JUBILEUMSTÄVLING 2018 Result of Kval Pos Nbr Name Club Laps In Gap 1 6 Per Danielsson (SWE) Chevy -34 14 59.476 4 2 50 Jacob Sandqvist (R/Jr) (SWE) Ford -34 Sedan 14 59.853 6 0.377 3 14 Adam Persson (Jr) (SWE) Ford -34 Sedan

Läs mer

Resultatlista DM fältskjutning Ravlunda 2012-03-11

Resultatlista DM fältskjutning Ravlunda 2012-03-11 Resultatlista DM fältskjutning Ravlunda 2012-03-11 Mästare Senior Ingemar Månsson Helsingborg 37 Veteran Åke Widén Eslöv 38 Lägre Marcus Johansson Christianstad 36 Mål Figur Ställning Skjuttid Avstånd

Läs mer

Huselius Rullskidcup 2015

Huselius Rullskidcup 2015 Totala cupen huvudklass Karlsnäsrullen Nybrorullen Rull-Dacke Maran Skåneskejten Änglarullen Total 1 Johannes AnderssonIF Ski Team Skåne 50 100 100 250 2 Joakim Bydinger Ronneby OK 60 29 80 45 214 3 Lars

Läs mer

"DÖDERHULTSTRÄFFEN"

DÖDERHULTSTRÄFFEN Sida 1 av 5 "DÖDERHULTSTRÄFFEN" 2011-09-11 ARRANGÖRER DÖDERHULTS PK o HÖGSBY PK Klass C1 1 Senad Kuljuh Emmmaboda PK 5 6 6 6 4 4 5 4 40 28 13 68 B 250 2 Mattias Nilsson Nybro PK 5 4 4 6 5 6 4 6 40 27 11

Läs mer

Klappjakten. Officiell Resultatlista. Ydre MK

Klappjakten. Officiell Resultatlista. Ydre MK Officiell Resultatlista Klappjakten Ydre MK 00-0- Kl. Tot Snr Förare / Kartläsare SS/SP SS/SP SS/SP 9 Klass: Debut Antal Startande: 0 Joakim Friberg/Per Friberg Fullf. V:a Östergötlands Mk/Msk Kvarnvingarna

Läs mer

Fullt till sista plats i Hudiksvall

Fullt till sista plats i Hudiksvall Fullt till sista plats i Hudiksvall Kattvikskajen i Hudiksvall är inget mysområde typ Norrtäljes utställningspark eller som i Lycksele där bilarna står inne i djurparken. Kattvikskajen är en asfaltsvart

Läs mer

Götalandscupen i Rallycross Hedeängsbanan 19/ Arrangör: SMK Trollhättan Officiell Resultatlista Totalt Klass 1: Super Nationell

Götalandscupen i Rallycross Hedeängsbanan 19/ Arrangör: SMK Trollhättan Officiell Resultatlista Totalt Klass 1: Super Nationell Götalandscupen i Rallycross Hedeängsbanan / 00 Arrangör: Officiell Resultatlista alt Klass : Super Nationell Omg Omg Omg Plac Tid Platssiffra Bästa tid Plac Tid 0 Roy Olsson Karlskrona AK ().,.,.,., A.,

Läs mer

Stor lagerrensning se vår hemsida www.yankeeparts.se. Enkelt! Telefonbeställning:

Stor lagerrensning se vår hemsida www.yankeeparts.se. Enkelt! Telefonbeställning: Yankee Parts Allt till Yankee Katalog och Prislista 2013 Bilen, Pickup & Van Buick Cadillac Chevrolet Oldsmobile Pontiac Chrysler Dodge Plymouth AMC Jeep Ford Lincoln Mercury Stor lagerrensning se vår

Läs mer

Resultatlista Rally Classic 2016

Resultatlista Rally Classic 2016 Resultatlista Rally Classic 2016 Placering Start nr Förare Ort 1 44 Björn Lundberg Nyhammar 2 79 Karl-Erik Jansson Ätran 3 39 Anna-Karin Mix Nusnäs 4 59 JAN VON BERENS STOCKHOLM 5 8 Peter Olsson Vällingby

Läs mer

Totalresultat Smålands-Cupen Enduro Just 4 Fun D2 17/2 SMK Värna mo. D3 14/4 Björkö End. D5 6/6 Solsh.MCK. D8 18/8 Westwr v.

Totalresultat Smålands-Cupen Enduro Just 4 Fun D2 17/2 SMK Värna mo. D3 14/4 Björkö End. D5 6/6 Solsh.MCK. D8 18/8 Westwr v. rby 1 v.k Klass 1 Ungdom 85 E0 1 104 Hugo Svensson Målilla Husqvarna 25 25 20 70 Klass 1 Ungdom 85 E0 2 101 Elias Nilsson Målilla Husqvarna 20 18 16 54 Klass 1 Ungdom 85 E0 3 162 Hugo Holmberg FMCK Eksjö

Läs mer

Placering Namn Förening Vapengrupp T / F Tot Poäng M. 1 Mathias Karlsson Döderhults Pistolklubb A1 36/

Placering Namn Förening Vapengrupp T / F Tot Poäng M. 1 Mathias Karlsson Döderhults Pistolklubb A1 36/ Tävlingar Kalmarträffen Information (/competitions/45) Anmälningslista (/competitions/45/signups) Patruller (/competitions/45/patrols) 37 Resultat (/competitions/45/results) Resultat 1 Mathias Karlsson

Läs mer

Dam Singel Open Summa

Dam Singel Open Summa SMÅLANDSTOUREN OPEN 2018 Deltävlingar: 1 Vetlanda Open, 2 Tranås Clay Court Open, 3 Östanåspelen-Vetlanda, 4 Racketcentrum Open-Värnamo, 5 Sharp Open-Vetlanda, 6 Höglandsspelen-Eksjö, 7 Indoors-Tranås.

Läs mer

Ark1. Rally DM 2016 Övre Norra Bilsportförbundet

Ark1. Rally DM 2016 Övre Norra Bilsportförbundet Ark1 DM 4 WD 1 2 3 4 5 6 7 8 Totalt 1 Michael Wikström Lennart Nilsson NMS Boden Ford Focus 13 20 33 2 Kenneth Andersson Inger Lundberg Piteå MS Subaru 15 17 32 3 B-O Näslund Lena Näslund Vännäs MK Subaru

Läs mer

Adresslista NVS-kontor

Adresslista NVS-kontor oktober 2007 1(9) Adresslista NVS-kontor Alstermo Alstermo Värme & Sanitet Aspvägen 13, Box 4, 360 75 ALSTERMO Tel 0481-61485, fax 0481-61487 Bo Andersson bo.andersson@nvs.se mobil 070-682 28 75 oktober

Läs mer

Officiell Resultatlista Totalt Klass 1: Super Nationell

Officiell Resultatlista Totalt Klass 1: Super Nationell Götalandscupen i Rallycross / 0 Arrangör: Falköpings MK Officiell Resultatlista alt Klass : Super Nationell 0 Ola Carlson ().0,.,0.,0 0.0, A., Håkans Vatten&Energibrunnar AB Volvo 0 0 Roy Olsson Karlskrona

Läs mer

850 CC 81 NM 65 HK 100% MONSTER STELS 850G TROPHY PRO

850 CC 81 NM 65 HK 100% MONSTER STELS 850G TROPHY PRO 100% MONSTER STELS 850G TROPHY PRO MOTOR SOM INGER RESPEKT Om du ska köra i riktigt svår terräng eller i djup lera eller sand då är V-Twinmotorn i Stels 850G din bästa vän. Hela 81 Nm vrid vid 6000 varv.

Läs mer

SID. 4-5 SID. 4-5 SID ÅRS GARANTI 520 4X4 STEEL, CLASSIC 520 MAX 4X4 CLASSIC. 625 injection 4X4

SID. 4-5 SID. 4-5 SID ÅRS GARANTI 520 4X4 STEEL, CLASSIC 520 MAX 4X4 CLASSIC. 625 injection 4X4 GO WITH GOES 1 3 ÅRS GARANTI FYRHJULINGAR FÖR ALL 520 4X4 STEEL, CLASSIC 520 MAX 4X4 CLASSIC 625 injection 4X4 Goes 520 är redan en klassiker faktiskt. Därför har vi valt att kalla den för det den är,

Läs mer

St Namn Klubb Anmälare Bil Omgång1 Omgång2 Omgång3 Totalt Total lag 1 Marcus Schön Kristianstad FRC Team Buse Ford 3 2 5 10 101 Martin Schön

St Namn Klubb Anmälare Bil Omgång1 Omgång2 Omgång3 Totalt Total lag 1 Marcus Schön Kristianstad FRC Team Buse Ford 3 2 5 10 101 Martin Schön St Namn Klubb Anmälare Bil Omgång Omgång Omgång Totalt Total lag Marcus Schön Kristianstad FRC Team Buse Ford 0 0 Martin Schön Kristianstad FRC team Buse Ford 0 0 Magnus Olsson Asarums MS Volvo 0 0 0 Jens

Läs mer

Varmt och vänligt i Vännäs

Varmt och vänligt i Vännäs Varmt och vänligt i Vännäs Solen lekte tittut i molnen och temperaturen låg på mycket behagliga 24 grader. Några fler bilar räknades in i år men i övrigt kändes träffen lika välbesökt som premiäråret 2011.

Läs mer

Officiell Resultatlista Duntiscup 1 19/ Arrangör: SMK Motala Bil

Officiell Resultatlista Duntiscup 1 19/ Arrangör: SMK Motala Bil Juniorer Officiell Resultatlista Duntiscup 1 19/5-2013 Arrangör: SMK Motala Bil Plac 1 22212 Marcus Albrektsson SMK Motala Bil (01.47,25) 01.38,31 01.38,74 03.17,05 2 44201 Linn Carlsson Nässjö MK (02.44,58)

Läs mer

Tävlingskalender 2009 KRC klass 1 (HRB 1) Namn Klubb Bil start p Totalt

Tävlingskalender 2009 KRC klass 1 (HRB 1) Namn Klubb Bil start p Totalt Tävling 7, 21/9 Östgöta Classic Rally/ Linköpings MS KRC klass 1 (HRB 1) 1 Göran Hedefalk Skepptuna MK Volvo Amazon 2 - - - - 4-2 8 2 Per Sjöstrand Skepptuna MK Volvo PV 444 1 - - 2 - - - 3 Tävling 7,

Läs mer

Be free. Be free. monstra.se

Be free. Be free. monstra.se Be free Be free monstra.se 1 För dig som söker enastående värde för pengarna. Ta en titt på detaljkvaliteten, här saknas inget. Designspråket får dig att njuta varje gång du ser den. Monstra har kommit.

Läs mer

Deltävling #11-12 Porsche Service Center Haninge Race weekend, Mantorp Park 12-13 augusti

Deltävling #11-12 Porsche Service Center Haninge Race weekend, Mantorp Park 12-13 augusti Huvudpartner Racehelgpartner Race rapport # 6 Porsche Sports Cup Scandinavia Deltävling #11-12 Porsche Service Center Haninge Race weekend, Mantorp Park 12-13 augusti Inledning Lördagen på Mantorp delades

Läs mer

Klass: 3A Pl Namn Klubb Resultat Tot P Stm 1 Åke Nordin FOK Borås Per Klingberg Eksjö Skyttegille

Klass: 3A Pl Namn Klubb Resultat Tot P Stm 1 Åke Nordin FOK Borås Per Klingberg Eksjö Skyttegille Tävling: Västboträffen 2014, 2014-06-14 1A 1 Caj Wessand Borås Pistolskyttar 799510 9610 65 24 B 2 Kenny Karlsson Eksjö Skyttegille 7636812 89 59 24 3 Per Wikman Lidköpings PSF 76829868 54 15 4 Carl Delfin

Läs mer

Herr Grand Master -75 Höger. Mats Ottosson - Skåne Armsport. Totte Lundgren - Vätternbrytarna Motala. Herr Grand Master -75 Vänster

Herr Grand Master -75 Höger. Mats Ottosson - Skåne Armsport. Totte Lundgren - Vätternbrytarna Motala. Herr Grand Master -75 Vänster Herr Grand Master -75 Höger Mats Ottosson - Skåne Armsport Totte Lundgren - Vätternbrytarna Motala Herr Grand Master -75 Vänster Mats Ottosson - Skåne Armsport Totte Lundgren - Vätternbrytarna Motala Herr

Läs mer