DESTINATION RHODOS 3%.!44,)6

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "DESTINATION RHODOS 3%.!44,)6"

Transkript

1 DESTINATION RHODOS

2 SE OCH GÖRA MAT & DRICKA KAFÉER BARER NATTLIV SHOPPING SOVA BRA ATT VETA RHODOS ÄR EN STAD där kyrktorn och minareter samsas. De antika städerna Lindos, Kamiros och Yalisos grundade tillsammans en ny stad på 400- talet f.kr som fick namnet Rhodos. Det som mest präglat dagens Rhodos är Johanniterriddarnas byggnader. De kom till ön 1309 och stannade till 1522 då turkarna tog över fram till 1912, när Tolvöarna övergick i italiensk ägo. Först 1947 blev Rhodos och övriga öar grekiska på riktigt. Italienarna byggde alla officiella byggnader i Mandrakihamnen, men även jordbrukarsamhällen i Kolymbia, Agios Pavlos och Eloussa. I dag är det en arkitektur man börjat uppskatta igen. Turismen har också satt sin prägel på både ön och staden och idag lever alla dessa kulturarv sida vid sida. TREVLIGASTE SÄTTET att se stan är att ta det lilla tåget som avgår från Nationalteatern. Man får vara där i god tid för det är otroligt populärt och alla vinkar när det kommer tuffande. Stadsmuren som omger den medeltida stadskärnan är mer än fyra kilometer lång. Innanför den finns sevärdheter som Riddargatan, Arkeologiska museet, Stormästarpalatset och Suleimanmoskén. Uppe på kullen finns lämningarna av det antika Rhodos, tempelruiner, ett stadion. Området är omtyckt av joggare och solnedgången över Symi är spektakulär. Ett gammalt vackert renoverat turkiskt bad där man kopplar av i en och en halv timme för 1,5 euro. Ta med handduk, tvål och schampo. Ingen massage. Adress: Plateia Arinos, Gamla Stan Har en av Greklands förnämsta samlingar av modern grekisk konst. Adress: vid Hundra palmer, nära Akvariet Här kan man se vilket intensivt liv som finns under vattnet. Själva byggnaden är en arkitektonisk pärla från italienska tiden. Adress: ute på udden I dag finns ca 40 judar kvar på Rhodos, övriga utrotades under andra världskriget. Synagogan Kahal Shalom är från 1500-talet och museet visar hur den judiska församlingen levde i kvarteret La Juderia i Gamla stan. Adress: Dossiadou, Gamla stan, nära Sjöhästfontänen Ligger ca 60 km söder om Rhodos stad på östkusten. Byn är vacker och Akropolen sevärd. Tyvärr är det alltför många turistbussar samtidigt varför det kan bli väldigt trångt i gränderna. Resterna av den antika staden ligger ca 30 km från Rhodos på västkusten och är en utgrävning värd namnet. DEN VÄSTRA KUSTEN

3 SE OCH GÖRA MAT & DRICKA KAFÉER BARER NATTLIV SHOPPING SOVA BRA ATT VETA kallas för Blåssidan för där ligger vinden nästan alltid på. Den östra kusten är betydligt lugnare. Vill man bada inne i stan är Elli Beach populärast och går man ut på udden vid Akvariet kan man välja mellan blåsigt och lugnt och där finns heller inga solstolar eller parasoller. Cirka sex kilometer ned på östkusten ligger Kallithea, en samling små vikar med tavernor. Buss 20 går från Cyperntorget och stannar på huvudvägen, korsa den och gå en liten bit i bussens färdriktning och sedan till vänster. Där står skyltar till Oasis Beach, som har ett litet kapell uthugger i klippan och en väldigt trevlig taverna. LÄNGRE NED PÅ SAMMA KUST ligger den långa Afandoustranden, som är långgrund och barnvänlig, och vid Traganou finns en taverna, annars får man ha matsäck med sig. Ännu längre ned ligger Stegna, med ett fantastiskt läge och inte många turister. Sväng till vänster vid havet och där ligger taverna Louisitania och Koza s Studios, där man kan övernatta nästan med fötterna i havet. Gör man en örundtur ska man inte missa den traditionella byn Lahania. Längst ned i söder vid Prassonissi håller windsurfarna till. Ett hål-i-väggen med utsökta smårätter, som intas med tsiporadiko eller souma, grekernas motsvarighet till grappa. Adress: Akti Miaouli, på blåssidan vid havet bakom bargatan Utmärkta Wonderl ligger i en ljuvlig trädgård. Drivs av svenskar och anses vara en av de bästa krogarna på Rhodos. Menyn är Medelhav med lite skandinavist touche. Vid öppningstid är det mest skandinaver och vid stängningsdags mest grekiska gäster. Adress: El. Venizelou Tel: Drivs av Stavros och hans norska fru Sissel och har stora ambitioner i modern miljö. Kända tv-kockar hjälper till att komponera menyn. Samma krögarpar driver även Viktoria, lite längre upp på samma gata (grekisk husmanskost). Adress: Papanikolaou 25 Tel: En bra liten italienare, som omväxling till det grekiska. Mamma Maria står vid grytorna och hennes Pasta Gamberoni är värd en resa i sig. Adress: Griva 104 Tel: Den lilla tavernan drivs av kvarterets slaktare och gamla mormor står vid grytorna, vilket garanterar äkta hemlagat. Adress: I. Kazouli, vid S:ta Mariakyrkan I Gamla stan hittar man denna krog. Kockan är fransyska och ibland spelas levande musik. Menyn är internationell. Adress: Sofokleos 38 Tel: I hotellet med samma namn hittar man ett utmärkt lunchalternativ inne på en fridfull gård. Menyn är ekologisk och miljön superb. Adress: Agios Fanuriu Tel: En klassiker, som funnits i Lindos sedan 30-talet och fortfarande drivs av samma familj. Krogen har fått flera pris och är berömd i hela Grekland. Address: Torget i Lindos Tel: Har legat precis vid havet i byn Stegna sedan 1932 och serverar traditionell grekisk mat med moderna inslag. Adress: Stegna Tel:

4 SE OCH GÖRA MAT & DRICKA KAFEER KAFÉER BARER BARER NATTLIV NATTLIV SHOPPING SOVA BRA ATT VETA I byn Lahania på sydkusten bor många konstnärer som rustat upp många av de gamla traditionella husen. Intill kyrkan ligger Platanos, en rejäl grekisk taverna som är värd en omväg. Adress: Torget I Lahania Ett litet café med mycket trendkänsla. Sara själv har full koll på vilka evenemang som går av stapeln i kvarteren runt omkring och driver även restaurang Nektar & Ambrosia vägg-i-vägg. Adress: Sofokleous Tel: Chickast i stan! Ligger mitt emot televerket OTE och publiken är en mix av eleganta damer med dyra shoppingkassar, ungdomar och trendnissar. Inredningen med lampor som ser ut som skyltdockor är spektakulär. Adress: 25Martoiu 26 Tel: Eller Svenska Bageriet, har bra kaffe och stora smörgåsar, förutom svenska bakverk och grekerna älskar att gå hit. Filialerna Tarantella ligger på Soufouli nära det antika stadion och Palas nära Diagorasstadion. Adress: Iroon Polytechniou 4, nära Casinot Tel: Var tidigare flytande restaurang med marint stuk, men är nu ombyggd och renoverad till oigenkännlighet. Att sitta på övre däck och fika eller ta en drink i solnedgången är aldrig fel. Serverar även mat. Adress: Mandrakihamnen Huset är flera hundra år gammalt och är en underbar miljö att ta en drink eller kaffe på. Man kan också röka vattenpipa. Adress: Sokratous 66, Gamla Stan En mycket romantisk bar med blommande jasminer inne på en vackert stenlagd gård i den nya stadsdelen. Här spelas modern grekisk musik. Adress: Griva 102 Tel: Ett koncentrat av engelska, irländska, skandinaviska och andra barer med varierande ljudstyrka och publik. El Corazon, Plaza och Pepes Bodega är andra pålitliga nattadresser. Här ligger även gaybaren Berlin. Nöjestemplet på Bargatan upptar tre våningar och det finns en bar eller musikstil för alla. På nedervåningen spelas liverock med den äran. Adress: Orfanidou Tel: En liten trång gränd som är Gamla stans motsvarighet till bargatan och där det mesta börjar hända runt midnatt. Theatro, Angel och Havana är de ställen som dominerar gränden, där en mixad publik av trendiga ungdomar och lite äldre kulturpersonligheter samlas. Runt torget Plateia Arinos lite högre upp i Gamla stan hittar man vattenhål som Mooi och Badus, med huvudsaklig grekisk publik. Adress: Gamla stan Stilfull bar som frekventeras av lite yngre skandinavisk publik och som har både DJ och levande musik vissa dagar i veckan. Adress: Appoloniou Rodiou 61 Tel:

5 SE OCH GÖRA MAT & DRICKA KAFÉER BARER NATTLIV SHOPPING SOVA BRA ATT VETA BÄSTA PARAPLYSORTI- MENTET hittar man på Kalafatas, vid Cypernplatsen, där det finns både original och kopior. Marinos, 28 Octovrio 23-25, har en stor sortering av grekiska viner och ska man köpa fin märkeswhisky så har The Celler of Knights, under trappan vid torget i Gamla Stan, bästa och mest prisvärda urvalet. Anastasia Triantafillou, producerar ekologiskt vin på vägen till Fjärilsdalen och där kan man gå in och provsmaka. Mittemot ligger en butik som säljer andra lokala ekologiska produkter. FÖR ÄKTA SMYCKEN ÄR Athina, Aristotelous 10, Gamla Stan, en bra adress. Pepe s Bodega, Mandilara 12, säljer annorlunda pashminaschalar samt väskor och accessoarer av bättre sort. Natura GRECA, Sokratous har ekologisk olivolja, honung och kryddor, samt olivtvål, pimpsten och olika skönhetsprodukter gjorda på olivolja eller mastika. Varuhuset Pappou, 25 Martiou 7, nära telefonbolaget OTE, har stor sortering av sololjor och schampo i gatuplanet och en hygglig matvaruavdelning i källaren där man hittar billiga olivtvålar bland tvättmedlen. Tvättsvampar ska man alltid köpa oblekta av bästa kvalitet, då håller de i flera år. HAR MAN RECEPT kostar glasögon ca hälften mot hemma, förutom bågen. Orestes Loukaidis, Sofokli Venizelou 9, är en bra optiker. Trendiga skor och lädervaror säljer O.K. Creation, Sokratous 68, Gamla Stan. PÅ SOKRATOUS 6-8 ligger frisbee, med lite exklusivare kläder och di più, Ermou 71, Gamla Stan säljer fina italienska märken. MARKNAD, ONSDAG OCH LÖRDAG vid Zephyros, torsdag nära Diagorasstadion. Här kan man köpa frukt och grönt från byarna men även olja, oliver och kryddor. Även billiga kläder. Ett litet vackert designhotell, med eget café, beläget i en trång gränd. Inredningen går i orientalisk stil med moderna inslag. Huset har anor från både Medeltid och Turktid och ett av rummen är ett ombyggt Hamam. Trädgården är en oas. Adress: Agios Fanuriu 40-42, Tel: Pris dubbelrum: fr. 100 euro De två modeskaparna som klätt alla från Sofia Loren till Jackie Onassis har gjort om sin modeateljé till Fashion Hotel. Smakfullt inrett i orientalisk stil och med en förtjusande liten patio där man kan få frukost. Adress: Panetiou 25, Gamla stan Tel: Pris dubbelrum: fr. 150 euro Väldigt charmigt och kul inrett litet hotell. Från tak- terrassen, som också är frukostservering bar, har man utsikt över Gamla stans tak, hamnen, Stormästarpalatset och flera moskéer. Adress: Pythagoras 45/Lisipou 2, Gamla Stan Tel: Pris dubbelrum: fr. 45 euro. Studios i ett traditionellt gammalt hus med fin trädgård. Ligger nära S:ta Mariakyrkan och Casinot i den nya delen av staden, men i en liten gränd med stor charm. Adress: Amarandou 8 Tel: Pris dubbelrum: fr. 35 euro Ligger på västkusten ca 4 mil från Rhodos stad, nära utgrävningarna vid Kamiros. Litet pensionat på landet där hönsen pickar i rabatterna och havet ligger ett par hundra meter bort.

6 SE OCH GÖRA MAT & DRICKA KAFÉER BARER NATTLIV SHOPPING SOVA GREIT Å VITE Katerina och Dimitris sköter om sina gäster på ett enkelt och flärdfritt sätt.. Adress: Kalavarda Tel: Pris dubbelrum: fr. 30 euro Ett enklare familjehotell som ligger centralt, men ändå tyst nära S:ta Mariakyrkan. med mycket 80- talskänsla. Vissa rum har pentry och ac. De här kvarteren är den gamla delen av den nya staden. Adress: Amarandou 5, Tel: Pris dubbelrum: fr. 35 euro. Ligger precis vid havet på östkusten ca 3 mil från stan och endast en grusväg skiljer huset från stranden. Pentry och ac. Byn Stegna har flera bra restauranger. Adress: Stegna Tel: kozasstudios@hotmail.com Pris dubbelrum: fr. 40 euro Diagoras, döpt efter en rhodisk olympiasegrare under antiken. Taxi in till centrum tar en kvart och kostar ca 15 euro. Busstationen ligger intill Mandrakihamnen och bussarna trafikerar både staden och alla byarna. Det finns en taxistation i Mandraki och en i hörnet av Al. Diakou och Sof. VENITZELOU. RADIOTAXI Tel: Adress: Makariou & Papagou Tel: , CENTRALA POST- KONTORET Adress: Mandrakihamnen 1434, eller fråga på närmsta apotek. Jourläkare, apotek Samtliga apotek har ett anslag i fönstret, med adress till det apotek i området som har jour. Brandkår: 199 Läkare: 166 Polis: 100 DENNA GUIDE ÄR PRODUCERAD AV EMMA PUBLISHING AB. GUIDEN ÄR SKYDDAD AV UPPHOVSRÄTTSLAGEN OCH FÅR EJ REPRODUCERAS. EMMA PUBLISHING AB FÖRSÖKER HÅLLA INFORMATIONEN SÅ KORREKT SOM MÖJLIGT. EMMA PUBLISHING AB ANSVARAR INTE FÖR NÅGRA SKADOR SÅSOM FÖRLORAD VINST ELLER ANNAN UTEBLIVEN NYTTA MED ANLEDNING AV NYTTJANDE AV DENNA GUIDE. MAILA GÄRNA SYNPUNKTER TILL GUIDER@ EMMA-PUBLISHING.SE. COPYRIGHT EMMA PUBLISHING AB varav ca i Rhodos stad 1 euro = ca 9,20 SEK Månd. och onsd , tisd, torsd, fred , , lörd Andra öppettider kan förekomma. rhodes Athens News är en nyhetstidning på engelska som kommer ut varje fredag. Internationella tidningar säljs i många affärer.

Resebrev nr 8, 3 12 juli 2011. Kort resa från Kos till Rhodos o mötet med Elin o Larsa, som var ombord 1 vecka o var med o segla utmed Rhodos.

Resebrev nr 8, 3 12 juli 2011. Kort resa från Kos till Rhodos o mötet med Elin o Larsa, som var ombord 1 vecka o var med o segla utmed Rhodos. Resebrev nr 8, 3 12 juli 2011. Kort resa från Kos till Rhodos o mötet med Elin o Larsa, som var ombord 1 vecka o var med o segla utmed Rhodos. Äntligen så kom då vårt besök, Elin o Larsa gående på gatan,

Läs mer

ANCIENT PLAYGROUND kreta by

ANCIENT PLAYGROUND kreta by ANCIENT PLAYGROUND kreta by SLÄPP FÖRÄLDRARNE LOSS. I byn Almirida har vi hittat ett ställe långt från massturism och charterkänsla. Här ligger vårt hotell Langley Resort Almirida Bay mitt i en olivlund,

Läs mer

Vykort från Cucao, Isla de Chiloé

Vykort från Cucao, Isla de Chiloé Vykort från Cucao, Isla de Chiloé Vi längtade ut till havet Océano Pacífico där vi trodde att vi kunde idka lite beach walking, dvs. vandring på stranden. Har man en gång provat detta vill man alltid tillbaka.

Läs mer

Hotell Villa Platanias

Hotell Villa Platanias Hotell Villa Platanias ger dig det lilla extra här kan du njuta av livets goda, mitt i centrum av Platanias. Trots det centrala läget, är Hotell Villa Platanias lugnt och fridfullt. Hotellet är omgivet

Läs mer

TRÄNINGSÄVENTYR OCH UTFLYKTER

TRÄNINGSÄVENTYR OCH UTFLYKTER TRÄNING FÖR ALLA - MALLORCA 22-29 OKTOBER TRÄNINGSÄVENTYR OCH UTFLYKTER Vanlig träning i all ära men om du vill utmana dig själv lite så erbjuder vi ett utflykts- och äventyrsprogram som är lite utöver

Läs mer

Måndag 8/11-10. 05:05 Avfärd med buss från Söderhamn. 06:25 Byte till tåg i Gävle

Måndag 8/11-10. 05:05 Avfärd med buss från Söderhamn. 06:25 Byte till tåg i Gävle Måndag 8/11-10 05:05 Avfärd med buss från Söderhamn 06:25 Byte till tåg i Gävle 10:00 Avfärd från Arlanda till Frankfurt I Frankfurt spärrades bandet där våra väskor skulle komma av. Det var lite obehagligt

Läs mer

tio tips om den grekiska ön Santorini

tio tips om den grekiska ön Santorini tio tips om den grekiska ön Santorini 01 Bo i Oía (ía) Oía är, i min smak, den finaste delen av Santorini. När du bildsöker på Santorini är det mest bilder av Oía du hittar. Men, när du söker efter boende

Läs mer

Vykort från Castro, Isla de Chiloé

Vykort från Castro, Isla de Chiloé Vykort från Castro, Isla de Chiloé Chiloé är en mycket stor ö, några mil söder om Puerto Montt. Den är 25 mil lång från norr till söder och c:a 5-6 mil från öster till väster. Inga berg på ön är över 1000

Läs mer

RESTAURANG REKOMDENDATIONER I COMO!

RESTAURANG REKOMDENDATIONER I COMO! RESTAURANG REKOMDENDATIONER I COMO! Restaurang The Market Place The Market Place är en nyöppnad restaurang med en mysig och internationell atmosfär. Restaurangens rätter bygger på enkla råvaror och ingredienser

Läs mer

MCI har bokat upp ett antal hotellrum för att garantera boende till er deltagare på SFAI-veckan.

MCI har bokat upp ett antal hotellrum för att garantera boende till er deltagare på SFAI-veckan. MCI har bokat upp ett antal hotellrum för att garantera boende till er deltagare på SFAI-veckan. Vi arbetar utifrån förste man/kvinna till kvarn... principen, så vad gäller nedan hotell, reserverar vi

Läs mer

ROM ITALIEN 9-13 MAJ 2011

ROM ITALIEN 9-13 MAJ 2011 ROM ITALIEN 9-13 MAJ 2011 BYGGPROGRAMMET ÅK.2 STAFFANGYMNASIET Innehållsförteckning Slutrapport...3 Första dagen (Måndag)...3 Andra dagen (Tisdag)...3 Tredje dagen (Onsdag)...3 Fjärde dagen (Torsdag)...3

Läs mer

Formel 1 resor till Spanien & Barcelona guide för resan

Formel 1 resor till Spanien & Barcelona guide för resan Formel 1 resor till Spanien & Barcelona guide för resan 2015 05 29 Inga kommentarer Guide för Formel 1 resor till Spanien & Barcelona Om du inte har varit på Formel 1 resa till Spanien & Barcelona kommer

Läs mer

Mallorca oktober 2009

Mallorca oktober 2009 Mallorca oktober 2009 Palma de Mallorca Det var egentligen två saker som avgjorde att vi åkte till Mallorca på höstlovet. Vi hade aldrig varit där någon gång och det är kort flygtid. Denna sista veckan

Läs mer

Renoverad villa med karaktär och spektakulär utsikt över kusten in Monchique

Renoverad villa med karaktär och spektakulär utsikt över kusten in Monchique Renoverad villa med karaktär och spektakulär utsikt över kusten in sida 1/5 Renoverad villa med karaktär och spektakulär utsikt över kusten in sida 2/5 Renoverad villa med karaktär och spektakulär utsikt

Läs mer

Kryssning Greklands ö-värld 28 augusti 5 september 2016

Kryssning Greklands ö-värld 28 augusti 5 september 2016 Kryssning Greklands ö-värld 28 augusti 5 september 2016 Rederi: Royal Caribbean Cruise Line Fartyg: Jewel of the Seas Resrutt kryssning: 28/8 Rom (Civitavecchia), Italien 17:00 29/8 Till havs 30/8 Santorini,

Läs mer

Guide för Formel 1 resor till Ungern & Budapest

Guide för Formel 1 resor till Ungern & Budapest Guide för Formel 1 resor till Ungern & Budapest 2015 07 17 Inga kommentarer Guide för Formel 1 resor till Ungern & Budapest Ska du åka på Formel 1 resa till Ungern & Budapest med BE Resor kommer du vekligen

Läs mer

Destination Läckö-Kinnekulle 31. Europeiska Vandringsdagar 13-16 maj 2016

Destination Läckö-Kinnekulle 31. Europeiska Vandringsdagar 13-16 maj 2016 Destination Läckö-Kinnekulle 31. Europeiska Vandringsdagar 13-16 maj 2016 Välkommen till Destination Läckö-Kinnekulle! Vi vill hälsa dig hjärtligt välkommen till Destination Läckö-Kinnekulle med Götene

Läs mer

Övernattning. Dana Cup No.1 Frederikshavn 11-16 juli 2011

Övernattning. Dana Cup No.1 Frederikshavn 11-16 juli 2011 Frederikshavn är beläget på norra Jylland i Danmark. Här finns aktiviteter för hela familjen. Du hittar fina sandbadstränder på bägge sidor av staden. Alldeles norr om Frederikshavn finner ni Danmarks

Läs mer

HÄLSORESA MED YOGA TILL SITGES 18-25 OKTOBER 2016

HÄLSORESA MED YOGA TILL SITGES 18-25 OKTOBER 2016 HÄLSORESA MED YOGA TILL SITGES 18-25 OKTOBER 2016 Återhämtningsresa med Lise och Anna en härlig och inspirerande resa som passar både vana yogautövare och nybörjare. Tillsammans med Anna Hallén och Lise

Läs mer

Gastromic tours: Detta är en resa för alla sinnen och i synnerhet för smaken.

Gastromic tours: Detta är en resa för alla sinnen och i synnerhet för smaken. Gastromic tours: Vi erbjuder skräddasydda, exklusiva gastronomiresor till Baskien och Katalonien. Här är vår nästa gastromiresa till Baskien: Upplev vackra Baskien 15-18 september 2016 Detta är en resa

Läs mer

ÄVENTYRSVANDRING 2015

ÄVENTYRSVANDRING 2015 På söndagen satte vi oss på bussen till Allinge. Här såg vi de stora tälten och alla arrangemangen för Folkmødet som hålls på torsdag till söndag i denna vecka. Vi tog oss genast till det stora fältet,

Läs mer

Blomstervandring. Lokal Service. Mat, Kaffe, Boende. Övrigt. Butiker

Blomstervandring. Lokal Service. Mat, Kaffe, Boende. Övrigt. Butiker Blomstervandring En lätt vandring med Lars Lundgren som guide! Efter gemensam färd till Grönfjäll, går vi upp i Grantonsskalet och tittar på fjällets flora. Ta med fika. Söndag 10/7 Samling vid Träffpunkten

Läs mer

Formel 1 resor till Italien & Monza guide för resan

Formel 1 resor till Italien & Monza guide för resan Formel 1 resor till Italien & Monza guide för resan 2015 06 03 Inga kommentarer Guide och info för Formel 1 resor till Italien & Monza Innan du åker på en Formel 1 resa till Italien & Monza bör du läsa

Läs mer

Kultur och strand 12 dages magisk rundresa till Cuba. Kultur i Havanna och strandsemester i Varadero

Kultur och strand 12 dages magisk rundresa till Cuba. Kultur i Havanna och strandsemester i Varadero Kultur och strand 12 dages magisk rundresa till Cuba. Kultur i Havanna och strandsemester i Varadero Kulturel rundresa med 2 Kultur och Strand 12 dages rundresa till Kuba Havanna - Varadero - Havanna Denna

Läs mer

Upplev det verkliga Transsylvanien

Upplev det verkliga Transsylvanien Upplev det verkliga Transsylvanien Reseprogram VÄLKOMNA TILL TRANSSYLVANIEN! Under vår resa tillsammans kommer du få träffa människor som berättar om livet i Europas kanske mest mystiska destination, i

Läs mer

Gardasjön 9 dagar 25/7-2/8 2015

Gardasjön 9 dagar 25/7-2/8 2015 Gardasjön 9 dagar 25/7-2/8 2015 2015 GARDASJÖN Italiens största sjö, den azurblå Gardasjön med sitt kristallklara vatten, omgärdas av flera medeltida, pittoreska städer med smala gränder och charmiga stadskärnor.

Läs mer

Villa de la Mariposa 2010-04-05 Senast uppdaterad 2010-04-05

Villa de la Mariposa 2010-04-05 Senast uppdaterad 2010-04-05 Villa de la Mariposa 2010-04-05 Senast uppdaterad 2010-04-05 I en liten by i nationalparken Montseny 45 min norr om Barcelona driver Kristin Ehrenborg och hennes sambo ett B&B. Här delar de sin dröm med

Läs mer

Kryssning i de norska fjordarna Upplev naturens färgsprakande skönhet

Kryssning i de norska fjordarna Upplev naturens färgsprakande skönhet Club Eriks noga utvalda upplevelser Kryssning i de norska fjordarna Upplev naturens färgsprakande skönhet Köpenhamn Stavanger Bergen Ålesund Geiranger Tillsammans upplever vi de magiska norska fjordarna.

Läs mer

ZHelhet. Träningsresa. Program. entaio m. Turkiet / Side 28 april 2012 All inclusive

ZHelhet. Träningsresa. Program. entaio m. Turkiet / Side 28 april 2012 All inclusive Resa för kropp & själ Mat & motion, möten & motivation upplev härliga Turkiet och tänk bara dig själv! Träningsresa Turkiet / Side 28 april 2012 All inclusive ZHelhet entaio m 4e Motion Motivation Möten

Läs mer

zorngården en oas mitt i mora

zorngården en oas mitt i mora program 2016 zorngården en oas mitt i mora Året runt Att stiga in i Zorngården, makarna Anders och Emma Zorns hem, är som att förflyttas tillbaka i tiden etthundra år. Zorn gården är ett närmast orört

Läs mer

Resa till Dalarna. 8-11 augusti 2016

Resa till Dalarna. 8-11 augusti 2016 Resa till Dalarna 8-11 augusti 2016 8 augusti - måndag Resan startar från hemorten på morgonen och färden går upp till rastplatsen Väst Göte, vid Vättern norr om Bankeryd, där vi gör uppehåll, då det blir

Läs mer

Animal Farm FNL En gård fylld med liv

Animal Farm FNL En gård fylld med liv Animal Farm FNL Animal Farm FNL En gård fylld med liv Av : Fanny, Nathalie och Lole Innehållsförteckning Bakgrund 3 Affärsidé 3 Ledning/Arbetsuppgifter 4 Aktiviteter 4 Boende 5 Marknadsföring 5 Särskilda

Läs mer

STAND UP PADDLING & YOGA PÅ RÅGSKÄR I STOCKHOLMS YTTERSKÄRGÅRD MED RUNMARÖ SUP & YOGI PAL 20-21/8 & 27-28/8-2016

STAND UP PADDLING & YOGA PÅ RÅGSKÄR I STOCKHOLMS YTTERSKÄRGÅRD MED RUNMARÖ SUP & YOGI PAL 20-21/8 & 27-28/8-2016 STAND UP PADDLING & YOGA PÅ RÅGSKÄR I STOCKHOLMS YTTERSKÄRGÅRD MED RUNMARÖ SUP & YOGI PAL 20-21/8 & 27-28/8-2016 Långt ut i Stockholms unika ytterskärgård, i Bullerö naturreservat, ligger ett litet torp

Läs mer

Vi kommer att arrangera en visningsresa och återkommer närmre om detta.

Vi kommer att arrangera en visningsresa och återkommer närmre om detta. The Lodge, Romelåsen The Lodge öppnar i September på Romeleåsens topp, 165 m över havet. Det kommer att bli en förträfflig lodge för konferens, boende, njutning, SPA och aktiviteter. Allt detta plus en

Läs mer

Resebrev 14 september - 15 oktober, Sicilien runt

Resebrev 14 september - 15 oktober, Sicilien runt Resebrev 14 september - 15 oktober, Sicilien runt Från Malta o till Sicilien är det bara en Skagen resa i våra mått, det skuttet tog vi den 14 september o hamnade i viken Rada Di Portopalo på södra delen

Läs mer

Pris 100:- Gäller 1 mars 2010-31 augusti 2010.

Pris 100:- Gäller 1 mars 2010-31 augusti 2010. Kupongen gäller för de som kostar från 44:-. Kupongen ger dig på alla subs. Kupongen gäller för de som kostar från 44:-. Kupongen ger dig på alla subs. Kupongen gäller för de som kostar från 44:-. Kupongen

Läs mer

Logg fra n A lva. Elevlogg: Kära loggbok, dagen till ära var vi på marknaden i Marrakech. Datum: 11 mars 2014

Logg fra n A lva. Elevlogg: Kära loggbok, dagen till ära var vi på marknaden i Marrakech. Datum: 11 mars 2014 Logg fra n A lva Datum: 11 mars 2014 Elevloggare: Ella, Aliide, Madde, Sara, Erik W, Alexander, Olle och Emil Personalloggare: Catharina Position: Förtöjda i Agadir Beräknad ankomst till nästa hamn: Arrecife

Läs mer

Upplev Malmö! WWW.MALMOTOWN.COM @ JOHAN PERSSON, OSKAR FALCK/MALMÖ TURISM

Upplev Malmö! WWW.MALMOTOWN.COM @ JOHAN PERSSON, OSKAR FALCK/MALMÖ TURISM Upplev Malmö! Malmö har så mycket att erbjuda att det kan vara svårt att välja bland alla upplevelser. Vi på Malmö Turism vill gärna hjälpa er! Låt er inspireras av våra förslag på hur en dag i vår stad

Läs mer

Rapport från besök i Rameshwari school, Khamare 14-16 oktober 2011

Rapport från besök i Rameshwari school, Khamare 14-16 oktober 2011 Rapport från besök i Rameshwari school, Khamare 14-16 oktober 2011 Jag, Jenny Adhikari, min man MadhuSudan, samt vår halvåriga dotter Agnes i sällskap med två svenska kvinnor vid namn Isabella och Veronique,

Läs mer

Har du/ni betalat? Vi har inte fått in medlemsavgiften från alla.

Har du/ni betalat? Vi har inte fått in medlemsavgiften från alla. 2016-06-08 Hej alla trädgårdsvänner! Välkommen att ta del av sommarens program! Vi ber om ursäkt att vi inte skickat ut tidigare men hoppas ni har överseende med det! Kika in på föreningens hemsida & Facebook!

Läs mer

Programförslag. Gruppresa för 10 personer till Palma de Mallorca

Programförslag. Gruppresa för 10 personer till Palma de Mallorca Programförslag Gruppresa för 10 personer till Palma de Mallorca 2013 En vacker och sofistikerad pärla Palma De Mallorca Vackra Palma de Mallorca har under årtionden varit ett mycket populärt resmål. Som

Läs mer

KONTOR 185M 2 NACKA HESSELMANS TORG 5

KONTOR 185M 2 NACKA HESSELMANS TORG 5 KONTOR 185M 2 NACKA HESSELMANS TORG 5 FIN LOKAL HÖGST UPP PREMIUMKONTORSHUS I SICKLA HK 60 i Sickla Affärskvarter är ett premiumkontorshus i bästa läge. Här har ett spännande möte mellan stram design,

Läs mer

Costa Brava, Roses Llançà, 5 nätter 1(5) Vandra i Spanien. Costa Brava, 5 nätter Roses Llançà, 4 vandringsdagar

Costa Brava, Roses Llançà, 5 nätter 1(5) Vandra i Spanien. Costa Brava, 5 nätter Roses Llançà, 4 vandringsdagar Costa Brava, Roses Llançà, 5 nätter 1(5) Vandra i Spanien Costa Brava, 5 nätter Roses Llançà, 4 vandringsdagar Costa Brava bjuder på variationsrik vandring både längs kusten och lite längre inåt land.

Läs mer

Stadslifv in real life!

Stadslifv in real life! Stadslifv in real life! Hej! Du kommer nu att gå en stadsrundvandring på egen hand. Har du karta, penna, klisterprickar och instruktionsblad och någon sorts kamera så är det bara att sätta igång. Startplats

Läs mer

Här på Söderby ligger fokus idag på travhästuppfödning men på

Här på Söderby ligger fokus idag på travhästuppfödning men på Välkommen till Söderby En vandring i svensk forntid Här på Söderby ligger fokus idag på travhästuppfödning men på gårdens ägor finns spåren av en välbevarad odlingsmiljö från den äldre järn-åldern, århundradena

Läs mer

När vi så stiger in på macken så är Håkan i full färd med sina sysslor, de har blivit som ett inrutat mönster efter 25 år.

När vi så stiger in på macken så är Håkan i full färd med sina sysslor, de har blivit som ett inrutat mönster efter 25 år. Artikel av Tuva Klinthäll Publicerad i Smålandsposten den 18 september 2010 Kl 07.00 Klockan har precis slagit sju och det är i mitten av augusti. De allra flesta ligger och sover men inte Håkan Håkansson.

Läs mer

BJÖRN AXÉN på mallorca

BJÖRN AXÉN på mallorca BJÖRN AXÉN på mallorca välkommen till mallorca 15 19 MAJ 2016 Upplev Mallorca när ön är som bäst och fyll på med uppsättnings- och stylinginspiration tillsammans med Johan Hellström och Peter Hägelstam.

Läs mer

Cykla på väggen, hoppa på månen Tom Tits Experiment 16 000 kvm med spännande upplevelser

Cykla på väggen, hoppa på månen Tom Tits Experiment 16 000 kvm med spännande upplevelser Cykla på väggen, hoppa på månen Tom Tits Experiment 16 000 kvm med spännande upplevelser Tom Tits Experiment är ett av Sveriges mest välbesökta och populära Science Centres. Här finns fler än 600 experiment

Läs mer

AKTIV VINTERRESA TILL SOLEN FÖR OSS VUXNA!

AKTIV VINTERRESA TILL SOLEN FÖR OSS VUXNA! AKTIV VINTERRESA TILL SOLEN FÖR OSS VUXNA! När vintermörkret har legat tungt över oss i månadsvis längtar både kropp och själ efter sol och rörelse! Då är en aktiv resa med oss till härliga Nerja på spanska

Läs mer

Res med Nordström assistans till Teneriffa 20 november- 27 november 2016

Res med Nordström assistans till Teneriffa 20 november- 27 november 2016 Res med Nordström assistans till Teneriffa 20 november- 27 november 2016 Koppla av i värmen med möjlighet till träning varje dag. Något för dig? Rehabanläggningen Mar y Sol, Los Cristianos Hej! Vi på Nordström

Läs mer

Båtuthyrning vid Dodekaneserna (Tolvöarna)

Båtuthyrning vid Dodekaneserna (Tolvöarna) Tolvöarna Båtuthyrning vid Dodekaneserna (Tolvöarna) Dodekaneserna, eller Tolvöarna som de också kallas, ligger utanför den västra delen av Egeiska havet, nära den turkiska kusten. Kos är en av skärgårdens

Läs mer

Gijon La Coruna - Porto 2009-08-01 2009-09-01

Gijon La Coruna - Porto 2009-08-01 2009-09-01 Gijon La Coruna - Porto 2009-08-01 2009-09-01 När vi lägger till i Gijon hör vi ett himla oväsen ifrån staden. Självklart är det ca 15 säckpipeblåsare som håller på att stämma sin instrument. Det roliga

Läs mer

Vandra i Portugal. Den portugisiska vägen, 7 nätter Porto Tui, 6 vandringsdagar

Vandra i Portugal. Den portugisiska vägen, 7 nätter Porto Tui, 6 vandringsdagar Den portugisiska vägen/camino Portugués, Porto Tui, 7 nätter 1(5) Vandra i Portugal Bro bygd av Romare i Ponte da Lima Den portugisiska vägen, 7 nätter Porto Tui, 6 vandringsdagar Efter Den franska pilgrimsvägen

Läs mer

Grönland Midnattssol, valar och mäktiga isberg

Grönland Midnattssol, valar och mäktiga isberg Grönland 2016 Grönland Midnattssol, valar och mäktiga isberg Trackers erbjuder som enda researrangör i Europa en unik paddlingsresa i ett av Grönlands mest spektakulära områden Uummannaqfjorden på nordvästra

Läs mer

press release Nytt utflyktsmål på Gotland: Fröjel Resort inbjuder med poolhus, spa och bra kök

press release Nytt utflyktsmål på Gotland: Fröjel Resort inbjuder med poolhus, spa och bra kök Visby, 2011-07-14 Nytt utflyktsmål på Gotland: Fröjel Resort inbjuder med poolhus, spa och bra kök En semesterresort på en semesterö det låter som ett ganska vanligt inslag, som knappast ges större utrymme

Läs mer

AFFÄRSPLAN. Av Josefin, Sophia, Olivia & Linus

AFFÄRSPLAN. Av Josefin, Sophia, Olivia & Linus AFFÄRSPLAN Av Josefin, Sophia, Olivia & Linus Innehållsförteckning Affärsidé s. 2 Företagsnamn och logotyp s. 2 Historia s. 2 Verksamhet & Aktiviteter s. 2 Utflykter s. 3 Logi s. 3 Kunder & Målgrupp s.

Läs mer

Österrike Wien Salzburg - 9 dagar

Österrike Wien Salzburg - 9 dagar 2016 Österrike Wien Salzburg - 9 dagar Schönbrunn Palace Wien Wien Välkommen med på vår sommarresa 2016. Vi väljer att resa till Österrike och till huvudstaden Wien. Vi hinner även med ett besök i Mozarts

Läs mer

Vintererbjudanden 2008

Vintererbjudanden 2008 Vintererbjudanden 2008 Weekend i Göteborg Välkommen till Göteborg och upplev Sveriges vackra västkust. Vi erbjuder första klassens hotellmiljö och en stad med mat och nöjen för alla. Radisson SAS Scandinavia

Läs mer

Vinresa till Nerja. Kulinarisk vinresa till Andalusien i vinskördetiden, 17-24 september 2016

Vinresa till Nerja. Kulinarisk vinresa till Andalusien i vinskördetiden, 17-24 september 2016 Vinresa till Nerja Kulinarisk vinresa till Andalusien i vinskördetiden, 17-24 september 2016 Expertguide är den välkände Munskänken och sommelieren Sten Svenhage, vilket borgar för att våra upplevelser

Läs mer

Sommarens resmål 2016

Sommarens resmål 2016 Sommarens resmål 2016 Nu är det dags att anmäla sig till sommarens verksamhet! Nu i vinterns kalla tider kan det vara skönt att se fram emot en härlig sommarsemester! Sin vana trogen slår Kärragården upp

Läs mer

AYYN. Några dagar tidigare

AYYN. Några dagar tidigare AYYN Ayyn satt vid frukostbordet med sin familj. Hon tittade ut genom fönstret på vädret utanför, som var disigt. För några dagar sedan hade det hänt en underlig sak. Hon hade tänkt på det ett tag men

Läs mer

En åtta genom byn. Bild 2. Swedbank. Bild 1. Fjäråsvägen. Bild 3. Tvärdalsvägen Bild 4. OK Rävenstugan Bild 5. En av våra Fänagator

En åtta genom byn. Bild 2. Swedbank. Bild 1. Fjäråsvägen. Bild 3. Tvärdalsvägen Bild 4. OK Rävenstugan Bild 5. En av våra Fänagator En åtta genom byn Sätilas centrum, i den meningen att det är mitt i byn, är vägskälet där Fjäråsvägen kommer upp från Storåns dalgång, och ansluter till vägen som antingen bär till Björlanda och Göteborg,

Läs mer

38 hemma hos - BYGGA NYTT HUS -

38 hemma hos - BYGGA NYTT HUS - 38 hemma hos - BYGGA NYTT HUS - - BYGGA NYTT HUS - hemma hos 39 Med passion för husbyggande text maria östlund, Louise josborg Foto pär olsson Jan Eidman vet precis hur han vill ha det. Han har renoverat

Läs mer

-MonACO- Med kaktus och mörka grottor. -CANNES- Lyxig badort för turister och fast boende. -CANYON VERDON- Europas Grand Canyon. Med raviner och berg.

-MonACO- Med kaktus och mörka grottor. -CANNES- Lyxig badort för turister och fast boende. -CANYON VERDON- Europas Grand Canyon. Med raviner och berg. -MonACO- Med kaktus och mörka grottor -CANNES- Lyxig badort för turister och fast boende. -MONACO- Litet land med mycket att uppleva, tack vare sin storlek. -CANYON VERDON- Europas Grand Canyon. Med raviner

Läs mer

KV HAREN EN OAS VID NORRTÄLJEÅN

KV HAREN EN OAS VID NORRTÄLJEÅN KV HAREN EN OAS VID NORRTÄLJEÅN BO I EN IDYLLISK HAMNSTAD MED UNIKA KVALITETER. Frukost i öst, lunch i söder och middag i väst. Tre balkonger i lika många väderstreck är lyx. Med kv Harens priser har du

Läs mer

Min dagbok. Av: Iris Frick

Min dagbok. Av: Iris Frick Min dagbok Av: Iris Frick September Lördagen den 8 -Mamma! Sluta vara så tråkig, jag vill inte städa. Mamma och pappa är som två poliser som säger att jag ska göra en sak ena sekunden och något annat

Läs mer

Se upp för havets kvinnor

Se upp för havets kvinnor HAENYO Se upp för havets kvinnor Utanför den sydkoreanska kusten ligger ön Jeju, känd för sin speciella matkultur. Vi tog oss dit för att uppleva dess unika gastronomi och passade på att träffa de kvinnliga

Läs mer

Turistundersökning Marstrand 2009

Turistundersökning Marstrand 2009 Turistundersökning Marstrand 2009 Undersökning på uppdrag av Kungälvs kommun HHGS HandelsConsulting AB Innehåll 1. Sammanfattning, sid 3-5 2. Inledning och metod, sid 6-7 3. Resultat, sid 8-26 4. Förbättringsområden

Läs mer

Resebrev norra Spanien och en bra bit av Portugal

Resebrev norra Spanien och en bra bit av Portugal Resebrev norra Spanien och en bra bit av Portugal När vi kom till den lilla viken Ria De Cedeira den 18 aug så blev vi liggande många nätter på svaj, vilket är det bästa vi vet (helt gratis och inga grannar

Läs mer

Reportage. 32 Där det händer. New York är ett vanligt resmål för Lennart Wallander i dennes sökande efter nya mattrender.

Reportage. 32 Där det händer. New York är ett vanligt resmål för Lennart Wallander i dennes sökande efter nya mattrender. 32 Där det händer. New York är ett vanligt resmål för Lennart Wallander i dennes sökande efter nya mattrender. Jakten på den nya varmkorven Kött, bröd och utmärkt att äta med en hand. Korven dominerar

Läs mer

Yoga- och vandringsresa till Costa Blanca 3-10 februari 2013. Dag 1- ankomst

Yoga- och vandringsresa till Costa Blanca 3-10 februari 2013. Dag 1- ankomst Yoga- och vandringsresa till Costa Blanca 3-10 februari 2013 Dag 1- ankomst 15.45 Avresa från Arlanda 19.40 Ankomst till Alicante Transfer tlll hotellet - incheckning 21.00 Lätt middag på hotellet Information

Läs mer

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande.

Läs mer

Rapport från resa till Tavastehus, Finland, 2011

Rapport från resa till Tavastehus, Finland, 2011 Rapport från resa till Tavastehus, Finland, 2011 Söndagen den 7 augusti samlades 53 Frejamedlemmar för resa till Tavastehus i Finland. Resan gick med Lönns buss från Sundsvall vid 9-tiden på morgonen och

Läs mer

Stockholm, vårt mål.

Stockholm, vårt mål. 2013-07-13 Stockholm, vårt mål. Vi har varit för första gången med egen båt i vår huvudstad, en fin upplevelse att komma via södertörn och Dalarö in genom det vackra Stäket och Skurusundet ända in till

Läs mer

28 ALLT OM VILLOR & HUS

28 ALLT OM VILLOR & HUS Drömhuset på HEMMA hos Svantes och Ewas vackra hus är ritat och uppfört av Sävsjö Trähus, med Tony Sundberg som arkitekt och med Andreas Sjöholm som projektledare. Framsidan är inbjudande, med en rejäl

Läs mer

Toscana och Chianti med Italiens fantastiska vin och mat!

Toscana och Chianti med Italiens fantastiska vin och mat! En vinresa av och med BKWine Vinresa i Toscana Toscana och Chianti med Italiens fantastiska vin och mat! 18-22 maj 2011 Toscana lockar med sin vackra landsbygd, sina viner, sin olivolja och inte minst

Läs mer

Har ni inte möjlighet att svara digitalt via länken är ni välkomna att ringa till KFUMs administration 090-18 57 00 vardagar mellan kl. 8.30-12.00.

Har ni inte möjlighet att svara digitalt via länken är ni välkomna att ringa till KFUMs administration 090-18 57 00 vardagar mellan kl. 8.30-12.00. Hej! Välkommen till sommarläger på KFUM Umeås aktivitetscenter på Nydala 2016. Vi ser fram emot att få uppleva några härliga och spännande dagar tillsammans med dig och alla andra lägerdeltagare. Här kommer

Läs mer

Opera och vinprovning Verona & Gardasjön 1-4/9 2012

Opera och vinprovning Verona & Gardasjön 1-4/9 2012 Opera och vinprovning Verona & Gardasjön 1-4/9 2012 Veneto är ett mycket omväxlande landskap med otroligt vacker natur i form av berg & dalar, kulturstäder och inte minst italiens största sjö, Gardasjön

Läs mer

Barcelona Maj 2015 Ficktjuvad

Barcelona Maj 2015 Ficktjuvad Barcelona Maj 2015 Tillbaka till Barcelona. Denna gång tillsammans med ett älskat barnbarn på 7 år. Andra krav och önskemål ställs än när vi reser som ensamma vuxna. Tempot sänks, att saker får ta tid.

Läs mer

RUM 22 DET ÄR DETALJERNA SOM GÖR DET

RUM 22 DET ÄR DETALJERNA SOM GÖR DET RUM 22 DET ÄR DETALJERNA SOM GÖR DET AFFÄRSIDÉ Rum 22 tillhandahåller tidsenlig design och accessoarer till priser lagda på en medelnivå. VISION Rum 22 skall bli det självklara valet för Falkenbergarna

Läs mer

Kvarteret Filantropen

Kvarteret Filantropen Kvarteret Filantropen Tryggt och bekvämt boende Tryggt och bekvämt boende för äldre i Glimåkra Västergatan 5 är ett seniorboende i ett lummigt och lugnt område mitt i centrala Glimåkra. I huset finns lägenheter

Läs mer

Erikshjälpen grundades 1967, men historien började 38 år tidigare.

Erikshjälpen grundades 1967, men historien började 38 år tidigare. Historik Erikshjälpen grundades 1967, men historien började 38 år tidigare. 1929 föddes Erik Nilsson i en by i Småland. Eriks barndom och ungdom tillbringades på sjukhus och i vila i sitt hem. Erik föddes

Läs mer

Kryssning i Amazonas. 6 Dagars expedition Munduruku!

Kryssning i Amazonas. 6 Dagars expedition Munduruku! Kryssning i Amazonas 6 Dagars expedition Munduruku! Det är ett oslagbart äventyr att på en flodkryssning upptäcka det mytomspunna och mystiska Amazonas! Amazonas är världens största regnskog, nära sex

Läs mer

Mötesplats Ängholmen. Juli & Augusti. Telefonnummer

Mötesplats Ängholmen. Juli & Augusti. Telefonnummer Telefonnummer Vid fel eller frågor som gäller själva fastigheten, kontaktar ni Riksbyggen på telefon 0771-860 860. Samma nummer går att ringa hela dygnet; de har jour för akuta fel. Mötesplats Ängholmen

Läs mer

Stadskärnan utvecklas.

Stadskärnan utvecklas. Stadskärnan utvecklas. Utvecklingsarbetet går vidare. Exempel på vad som hänt: K Gångbryggan vid Gamla Bryggeriet K Belysningen utmed åpromenaden K Utvecklingen av Nyköpings hamn K Stensättning av Storgatans

Läs mer

Bostadsmässan i Vasa. ommar ute, sommar inne... Nu är det sommar och tid att njuta av sol och bad, lata dagar, spännande utfärder, god mat...

Bostadsmässan i Vasa. ommar ute, sommar inne... Nu är det sommar och tid att njuta av sol och bad, lata dagar, spännande utfärder, god mat... S ommar ute, sommar inne... Nu är det sommar och tid att njuta av sol och bad, lata dagar, spännande utfärder, god mat... Nätbutiken är fylld av sommarens produkter och på våra inspirationssidor Sköna

Läs mer

NYTT LIV GEMENSKAPSLÄGER BOBERGSGÅRDEN 20-22 SEPTEMBER 2013 FRISTADS MISSIONSKYRKA SMU

NYTT LIV GEMENSKAPSLÄGER BOBERGSGÅRDEN 20-22 SEPTEMBER 2013 FRISTADS MISSIONSKYRKA SMU NYTT LIV GEMENSKAPSLÄGER BOBERGSGÅRDEN 20-22 SEPTEMBER 2013 SMU FRISTADS MISSIONSKYRKA Gemenskapsläger Varför? Att känna gemenskap betyder mycket och det är viktigt för oss människor att ha relationer.

Läs mer

SOMMAREN I HÄRNÖSAND

SOMMAREN I HÄRNÖSAND 2015 Text & bilder får användas fritt i samband med artiklar eller annan publicering om Härnösand SOMMAREN I HÄRNÖSAND Härnösand i Höga Kusten är en riktig sommarstad och ett populärt mål för både båtgäster

Läs mer

Vinresa till Alsace. 24 30 september 2016

Vinresa till Alsace. 24 30 september 2016 Vinresa till Alsace 24 30 september 2016 Rhen, slätten, vinodlingarna och Vogeserna Alsace är som en öppen bok. Från Strasbourg till Colmar avlöser mjuka kullar, tobaksfält, fruktträdgårdar och vinodlingar

Läs mer

Det perfekta kvarteret! 8 december 2009

Det perfekta kvarteret! 8 december 2009 Det perfekta kvarteret! 8 december 2009 1 Vi frågade 600 invånare* i Stockholms Stad om vad som bäst bidrar till ett perfekt kvarter generellt och för Slussen specifikt. Tänk dig att du skulle bo i Stockholms

Läs mer

Har du saknat mig? Prolog Nu är det 12 år sedan och jag tänker fortfarande på det. Hur mamma skriker på pappa att han ska gå medan han skriker tillbaka, det var då han lämnade oss och tillbaka kom han

Läs mer

Skywalk liknande den vi hade tänkt ha mellan byggnaderna. Tommy Lindborg & Daniel. Nordqvist. sida 1

Skywalk liknande den vi hade tänkt ha mellan byggnaderna. Tommy Lindborg & Daniel. Nordqvist. sida 1 Skywalk liknande den vi hade tänkt ha mellan byggnaderna Nordqvist Tommy Lindborg & Daniel sida 1 Innehållsförteckning Inledning sida 3 Syfte sida 3 Bakgrund sida 3 MILJÖ sida 3 Omgivning sida 3 Affärer

Läs mer

Halmstad behöver ha riktig glass

Halmstad behöver ha riktig glass Nummer 3, september Från Halmstads Energi och Miljö AB Halmstad behöver ha riktig glass - Riccardo Boggian Ny rapport visar HEM:s miljöpåverkan Företagare prisas för miljösatsningar Nr. 3 sept. 2014 Med

Läs mer

g Ä ÄÉáÉ á Yt Y Ä~x ~ ÇuxÜz4 z

g Ä ÄÉáÉ á Yt Y Ä~x ~ ÇuxÜz4 z g ÄÄ Éáá YtÄ~xÇuxÜz4 Aktiviteter för barn och ungdomar. (Ålder 8-15) Minigolf. Skreas Bangolf ligger Priser Barn Vuxen 9 hål 35 kr 45 kr 18 hål 45 kr 55 kr 27 hål 55 kr 65 kr Simhall. Klitterbadet. Priser:

Läs mer

Vandra i Sverige. Österlenleden, 4 nätter Simrishamn Kuskahusen, 3 vandringsdagar

Vandra i Sverige. Österlenleden, 4 nätter Simrishamn Kuskahusen, 3 vandringsdagar Österlenleden, Simrishamn Kuskahusen 4 nätter Sida 1 av 5 Vandra i Sverige Österlenleden, 4 nätter Simrishamn Kuskahusen, 3 vandringsdagar I följande alternativ har du möjlighet att vandra den östra delen

Läs mer

Kapitel 1. Lina. Innehållsförteckning: Kapitel 1: sid 1 Kapitel 2: sid 2 Kapitel 3: sid 3 Kapitel 4: sid 5 Kapitel 5: sid 7 Kapitel 6: sid 10

Kapitel 1. Lina. Innehållsförteckning: Kapitel 1: sid 1 Kapitel 2: sid 2 Kapitel 3: sid 3 Kapitel 4: sid 5 Kapitel 5: sid 7 Kapitel 6: sid 10 Innehållsförteckning: Kapitel 1: sid 1 Kapitel 2: sid 2 Kapitel 3: sid 3 Kapitel 4: sid 5 Kapitel 5: sid 7 Kapitel 6: sid 10 Lina Kapitel 1 Lina var 10 år och satt inne med sina två vänner Gustav och Caroline.

Läs mer

Lägerutvärdering FLATÖN 14

Lägerutvärdering FLATÖN 14 Lägerutvärdering FLATÖN 14 Läger 1 (22-28/6) Utvärdering 2014 års VVDS läger 1; 22 juni-28 juni Förmågor före och efter lägret (Skalan är 1-5 där 1 är lägst och 5 högst) Före (37) Efter (32) Självkänsla

Läs mer

Resebrev Fuengirola, Mallorca o till Sardinien

Resebrev Fuengirola, Mallorca o till Sardinien Resebrev Fuengirola, Mallorca o till Sardinien Att det var långt till Mallorca det visste vi, men ändå kändes det som ett litet stenkast när vi äntligen kommit i i Medelhavet. Men resan från Fuengirola

Läs mer

Kust till kust leden, Skummeslövsstrand Torekov 3 nätter Sida 1 av 6. Vandra i Sverige. Hamnen i Båstad

Kust till kust leden, Skummeslövsstrand Torekov 3 nätter Sida 1 av 6. Vandra i Sverige. Hamnen i Båstad Kust till kust leden, Skummeslövsstrand Torekov 3 nätter Sida 1 av 6 Vandra i Sverige Hamnen i Båstad Bjärehalvön, 3 nätter Skummeslövstrand Torekov, 2 vandringsdagar Leden på Bjärehalvön ingår i Skåneleden

Läs mer

Välkommen till Grodan, våren 2009

Välkommen till Grodan, våren 2009 Välkommen till Grodan, våren 2009 Ett nytt år och en ny termin står framför oss med massor av nya utmaningar och spännande lärande. Vi planerar för fullt vad våren ska innehålla men vi tänker också ta

Läs mer