Smarter Choices, Better Air.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Smarter Choices, Better Air."

Transkript

1 Smarter Choices, Better Air.

2 Smarta skydd mot luftföroreningar Tre steg mot bättre luft Luftföroreningar är den fjärde största dödsorsaken världen över och 92 % av världens befolkning andas in luft som anses skadlig av Världshälsoorganisationen. Medan luftföroreningar utomhus får de flesta rubrikerna, kan luften vi andas in inomhus vara mycket mer skadlig. Eftersom vi spenderar omkring 90 % av vår tid inomhus är den plats där vi känner oss som mest säkra inte lika hälsosam som vi tror. MANN+HUMMEL har utformat OurAir för att förvandla dessa utrymmen till de rena och hälsosamma miljöer som de borde vara. OurAir är en kombination av intelligenta produkter och tjänster som gör det möjligt för dig att förstå och få kontroll över luften du andas. Så att du kan hålla dig själv, din familj eller andra som vistas i din byggnad friska. Kunskap OurAir:s smartphone-app kombinerar mätningar som görs av luftkvalitetsmätare i din fastighet med data om externa föroreningar, vilket ger en enastående översikt över luften omkring dig. Förbättra Luftrenare och luftfilter ger dig ren luft hemma. Luftfilter hjälper fastighetsägare och förvaltare att skapa hälsosamma inomhusmiljöer för att skydda de som bor eller arbetar i byggnaden. Hantera Webbportalen för OurAir gör det möjligt för fastighetsägare och förvaltare att få en översikt över luftkvaliteten i flera olika fastigheter. Eco16 identifierar sedan den optimala filterlösningen för din lokal eller fastighet. OurAir i hemmet Om du förstår ett problem vet du när du skall och när du inte skall vidta åtgärder. Detta är tanken bakom Our Air för hemanvändare. Få tillgång till luftkvalitetsdata Se luftkvalitén. Få råd om hur du skall förbättra luftkvaliteten. Ett enkelt, separat system för luftfilterprodukter. Indikation på när du skall slå på din luftrenare. Spara energi, pengar och livslängd på filter. Du kan enkelt skapa en hälsosam hemmiljö. Our Air på jobbet Att tillhandahålla ren luft visar att du bryr dig om personerna i fastigheten. Det är också fördelaktigt rent ekonomiskt. Öka produktiviteten och minska sjukfrånvaro. Bli en frizon mot föroreningarna utanför. Uppfylla arbetsmiljökraven. Visa omsorg om medarbetarna. Enkelt identifiera problemområden. Minska energianvändningen. Använda ventilationen mer effektivt.

3 Kunskap Var beredd att göra smartare val Den första delen av OurAir-systemet handlar om att hjälpa dig att vara förberedd. Luftkvalitetsmätare fastställer nivån av luftburna föroreningar i ditt hem eller din fastighet. Dessa mätningar kombineras med data för luften utanför din fastighet och presenteras för dig via en lättanvänd smartphoneapp. OurAir-appen OurAir-appen är tillgänglig för ios- och Android-enheter och ger dig tillgång till luftkvalitetsinformation både hemma eller när du är ute och reser. Den använder sig av ett enkelt klassificeringssystem som gör det lätt att se luftföroreningar i din lokal/fastighet. För att göra det lättare att skapa en bra inomhusmiljö, kan du få tips och råd för att förbättra luftkvaliteten hemma eller på jobbet. OurAir luftkvalitetsmätare OurAir AQM-serien övervakar kontinuerligt luften på ett ställe för att mäta de vanligaste och mest skadliga föroreningarna. Den här informationen visas antingen på den inbyggda skärmen (när den är monterad) eller via OurAir-appen eller webbportalen. OurAir AQM övervakar även andra egenskaper i luften, såsom temperatur och luftfuktighet, för att ge en fullständig bild av luftkvaliteten omkring dig. Följ vänner och familj för att kontrollera kvaliteten på luften de andas in. Markera platser du ofta besöker; till exempel gymmet, skolan eller arbetsplatsen. Skydd mot de vanligaste och mest skadliga föroreningarna Utomhusluft sista biten i pusslet Föroreningar Vanliga källor Hälsoeffekter Fint damm PM2.5 Industrin, trafik, matlagning Andningsirritation; hjärtsjukdomar och cancer Andningsirritation; hjärtsjukdomar och cancer Kvävedioxid (NO 2 ) Fordon och elproduktion Nedsatt lungfunktion; bronkit; astma Flyktiga organiska föreningar (VOC) Målarfärg, aerosoler, rengöringsmedel, mattor, möbler Andningsirritation; skador på lever och njurar Kvaliteten på inomhusluften är kopplad till luftföroreningar utomhus. Det är därför vi tar med data om partikelhalten i utomhusluften i MANN+HUMMEL:s luftkvalitetsberäkningar. Utan den, skulle vi inte få hela bilden. OurAir:s utomhuskvalitetsdata genomgår en rigorös process för insamling samt validering av data. Detta ger dig en exakt information om luftkvaliteten på en lokal nivå. Kolmonoxid (CO) Trafik, felaktig uppvärmning och matlagningsutrustning Minskad syretillförsel till vitala organ Koldioxid (CO 2 ) Andning, förbränning av fossila bränslen Huvudvärk och trötthet

4 Know Förbered dig för bättre luft Förbättra Effektivt och ändamålsenligt skydd Kunskap och förståelse är meningslöst om du inte har utrustningen för att göra något åt det. Så den andra delen av OurAir-processen syftar till att ge dig kunskap och hjälpmedel för att förbättra luftkvaliteten i ditt hem eller fastighet. Ventilationsfilter i hemmet Utomhusluft kan utsätta de som bor i huset och ventilationssystemet t.ex. värmeväxlaren för skadliga partiklar. Våra ventilationsfilter hindrar dessa partiklar att komma in och ser till att vi får en ren och fräsch inomhusmiljö. OurAir Luftrenare för inomhusbruk Luftrenare för inomhusbruk ger bekvämlighet och enkelhet - en komplett luftreningslösning i ett kompakt utförande. OurAir luftrenare för inomhusbruk ger effektivt skydd mot ett stort antal föroreningar och tar bort 99 % av PM2.5 partiklar. Prestandan kombinerat med en reningsgrad på mer än 500 m3/h, innebär att OurAir luftrenare är effektiv för lokaler på upp till 60 m2. Med den inbyggda funktionen startar OurAir luftrenare automatiskt och på lämplig nivå när partikelkoncentrationen stiger. Lösningar för fastigheter och industriella applikationer HVAC-luftfilter HVAC-filtrering ger skydd mot de små partiklarna som undkommer våra kroppars naturliga försvar. Att skydda de som vistas i byggnaden från dessa partiklar har betydelse, oavsett vilken typ av fastighet det gäller. Om du vill att personalen skall vara frisk och produktiv är effektiva luftfilter ett måste. MANN+HUMMEL erbjuder ett komplett utbud av luftfilter t.ex. filtermedia, panelfilter, påsfilter och kompaktfilter. Om du behöver hjälp med att välja rätt filterlösning så hjälper vi gärna till. Våra filter kan hjälpa dig att minska energikostnaden utan att behöva kompromissa med luftkvaliteten. Se Eco 16 på sidan 9. Takhängd luftrenare För fastigheter/lokaler utan HVAC-system, erbjuder vi OurAir:s takhängda luftreningssystem som är en portabel ren luftslösning. Det är en takmonterad luftrenare som länkar till OurAir-appen och webbportalen för en enkel och smart kontroll. Du kan anpassa prestanda och funktioner så de passar dina behov. Den kan även integreras med andra taksystem för att få rätt prestanda och kapacitet både före eller efter renovering.

5 Hantera Ta kontroll över luften i dina områden Luftföroreningar är ett folkhälsoproblem, så det är viktigt att fastighetsägare och driftschefer är medvetna om vilken standard man har på luftkvaliteten i sina fastigheter. OurAir ger konsumenter och fastighetsägare kontroll över luften i sina fastigheter och lokaler, med tillgång till professionella redskap och tjänster. eco16 Det finns en bieffekt när det gäller filter: När filtreringseffektiviteten ökas, så påverkas också energiförbrukningen. Att välja ett filter med hög filtreringseffektivitet medför vanligtvis högre energiförbrukning vilket inte är bra för din ekonomi eller för ditt koldioxidavtryck. Vår patenterade eco16-kalkyl ger dig lösningen på detta problem. Den hittar den optimala balansen mellan filtreringseffektivitet och energiförbrukning. Lägsta energiförbrukningen eco16 Vi utför en fullständig analys av din fastighet inklusive mätning OurAir-webbportal OurAir:s webbportal är det enda hjälpmedel som behövs för kontroll och av luftkvaliteten både inuti och utanför din fastighet. Med hjälp av dessa mätdata tar vi fram den optimala filterlösningen för att möta dina krav. Denna kalkyl ger dig rätt luftkvalitet till lägsta möjliga kostnad både för dig och miljön. Säker luftkvalitet Lägsta totala kostnaden styrning av luftkvaliteten för en eller flera fastigheter. Dina OurAir-luftkvalitetsmätare samlar in föroreningsdata och resultaten presenteras i realtid via webbportalen. Du kan byta namn på en lokal eller fastighet för att enkelt identifiera problemområden med luftföroreningar. Eftersom portalen är webbaserad kan du komma åt den överallt, du behöver bara dina OurAir inloggningsuppgifter. Webbportalen ger också råd om hur du väljer de bästa filtren för just dina problem, så att du kan säkerställa effektiviteten i ditt ventilationssystem och säkerheten hos de som vistas i ditt hem eller din fastighet. När du är ute och reser, kan du ändå ha översikt över luftkvaliteten i din fastighet med OurAir-appen. Ren luft handlar inte bara om hälso- och säkerhetslösningar. En hälsosam arbetsplats ökar effektiviteten och produktiviteten och minskar sjukfrånvaron.

6 Tjugofyra. Det är antalet timmar på en dag. Men det är också antalet filter som MANN+HUMMEL producerar varje sekund. Det är ett av skälen till att vi är världsledande inom filtrering med stort fokus på kvalitet och innovation. Av de anställda som vi sysselsätter över hela världen, arbetar över anställda på vår forskning- och utvecklingsavdelning. Det innebär att vi ligger i framkant när det gäller att hitta nya sätt att förbättra luftkvaliteten eller leverera den mer effektivt. MANN+HUMMEL har varit en filtreringsspecialist i över 75 år. Vi kombinerar vårt kunnande inom filtrering med det senaste inom smart teknik. Bli en del av OurAir-communityn och upptäck smarter choices, better air. Det är därför vi har mer än patentansökningar, patent och bruksmodeller. Att göra skillnad är det som driver oss. Det är det vi strävar efter och det är denna expertis och passion som vi har inkluderat i OurAir.

7 1018 Tryckt i Tyskland MANN+HUMMEL

Leadership in Filtration. ISO En guide till den nya standarden för luftfiltrering.

Leadership in Filtration. ISO En guide till den nya standarden för luftfiltrering. Leadership in Filtration ISO 16890 En guide till den nya standarden för luftfiltrering. ISO 16890 Den nya standarden för klassificering av luftfilter. Partiklar finns i många olika storlekar många är osynliga

Läs mer

Leadership in Filtration. eco16 Ren luft till lägsta möjliga pris.

Leadership in Filtration. eco16 Ren luft till lägsta möjliga pris. Leadership in Filtration eco16 Ren luft till lägsta möjliga pris. eco16 renluftshantering eco 16 Att välja ett luftfilter kan verka som en enkel uppgift många personer ersätter bara det befintliga filtret

Läs mer

IBLAND MÅSTE DU GÅ LÅNGT TILLBAKA FÖR ATT VARA MODERN CITY M LUFTRENARE FRÅN CAMFIL. Camfil Clean Air Solutions 1

IBLAND MÅSTE DU GÅ LÅNGT TILLBAKA FÖR ATT VARA MODERN CITY M LUFTRENARE FRÅN CAMFIL. Camfil Clean Air Solutions 1 IBLAND MÅSTE DU GÅ LÅNGT TILLBAKA FÖR ATT VARA MODERN CITY M LUFTRENARE FRÅN CAMFIL Camfil Clean Air Solutions 1 FAKTA: Inom loppet av några timmar (beroende på rummets storlek) reducerar en CITY luftrenare

Läs mer

CamCleaner luftrenare. CamCleaner luftrenare. Camfil Farr - clean air solutions

CamCleaner luftrenare. CamCleaner luftrenare. Camfil Farr - clean air solutions CamCleaner luftrenare Camfil Farr Produkt broschyr CamCleaner luftrenare Camfil Farr - clean air solutions När du en gång andats riktigt ren luft, vill du inte andas något annat. På arbetsplatser idag

Läs mer

EN SUNDARE ARBETSMILJÖ MED BÄTTRE INOMHUSLUFT

EN SUNDARE ARBETSMILJÖ MED BÄTTRE INOMHUSLUFT EN SUNDARE ARBETSMILJÖ MED BÄTTRE INOMHUSLUFT LÖSNINGAR FÖR BÄTTRE INOMHUSLUFT LÖSNINGAR FÖR BÄTTRE INOMHUSLUFT Inomhusluften anses ha en direkt koppling till vår hälsa och vårt välbefinnande. Kvaliteten

Läs mer

LUFTRENARE FÖR SJUKHUS

LUFTRENARE FÖR SJUKHUS LUFTRENARE FÖR SJUKHUS SKYDDA PATIENTERNAS HÄLSA ATT SKAPA RUM MED ÖVERTRYCK Konceptet med att skapa rum med övertryck är till för att säkerställa att luften som tillförs är ren och att all luft som tränger

Läs mer

Blueair Aware. Handbok

Blueair Aware. Handbok Blueair Aware Handbok Den intelligenta Blueair Aware TM med Wi-Fi använder högteknologiska sensorer för att mäta luftföroreningar inomhus. Uppgifterna skickas till din smarttelefon, så att du kan övervaka

Läs mer

Lösningar för ren luft

Lösningar för ren luft PM1 SMÅ PARTIKLAR EN HÄLSORISK Lösningar för ren luft FOKUS PÅ PM1 FÖR ATT SKYDDA VÅR HÄLSA Vi vet alla att luftföroreningar inte är bra för hälsan. Det är betydligt mindre känt att de minsta luftpartiklarna

Läs mer

Blueair Classic 200, 400, 500 & 600 serien Hög prestanda, hög kvalitet

Blueair Classic 200, 400, 500 & 600 serien Hög prestanda, hög kvalitet Blueair Classic 200, 400, 500 & 600 serien Hög prestanda, hög kvalitet Breathe Blueair Blueair Classic 200, 400, 500 & 600 serien Upplev känslan av renare inomhusluft Studier visar att bra luftkvalitet

Läs mer

Luftreningssystem. Tysta och effektiva luftreningslösningar med den lägsta möjliga energiförbrukningen. Healthier homes since

Luftreningssystem. Tysta och effektiva luftreningslösningar med den lägsta möjliga energiförbrukningen. Healthier homes since Luftreningssystem Tysta och effektiva luftreningslösningar med den lägsta möjliga energiförbrukningen. Healthier homes since 1970. www.woods.se Hotel Caféer & barer Wood s inbyggda luftrenare Wood s inbyggda

Läs mer

PM 10 - Luftkvalitetsdetektor, inomhus PM 1O

PM 10 - Luftkvalitetsdetektor, inomhus PM 1O PM 10 - Desk PM 10 - Wall Utmärkande egenskaper Inbyggd professionell sensor med optisk IR LED-avkänningsmetod. realtidsmätning av PM 10-koncentration via inomhusmonitor Inbyggd temperatur och RH-givare

Läs mer

eq Luftbehandlingsaggregat Nya Semco Roterande Värmeväxlare med marknadens bästa kylåtervinning

eq Luftbehandlingsaggregat Nya Semco Roterande Värmeväxlare med marknadens bästa kylåtervinning eq Luftbehandlingsaggregat Nya Semco Roterande Värmeväxlare med marknadens bästa kylåtervinning Två av de viktigaste faktorerna som påverkar inomhusluft är lufttemperaturen och luftfuktigheten, men att

Läs mer

Leadership in Filtration. Syntetiska medier Undersökning av den elektrostatiska effekten

Leadership in Filtration. Syntetiska medier Undersökning av den elektrostatiska effekten Leadership in Filtration Syntetiska medier Undersökning av den elektrostatiska effekten Syntetiska medier Undersökning av den elektrostatiska effekten Som den största beståndsdelen av ett luftfilter bidrar

Läs mer

Råd vid val av filterklass - standard EN13779 och EN779. Vägledning till dig som köper in luftfilter

Råd vid val av filterklass - standard EN13779 och EN779. Vägledning till dig som köper in luftfilter Råd vid val av filterklass - standard EN13779 och EN779 Vägledning till dig som köper in luftfilter ? Klimatanläggningens komponenter? VI vill här uppmärksamma några av de faktorer som bör påverka ditt

Läs mer

Enheten för hälsoskydd Michael Ressner

Enheten för hälsoskydd Michael Ressner Enheten för hälsoskydd Michael Ressner tel. 075-247 3146 e-post: michael.ressner@socialstyrelsen.se www.socialstyrelsen.se/halsoskydd Fastighetsägares gares egenkontroll Nationellt tillsynsprojekt under

Läs mer

Krav och rekommendationer för bra inomhusluft. Svensk Ventilation Britta Permats

Krav och rekommendationer för bra inomhusluft. Svensk Ventilation Britta Permats Krav och rekommendationer för bra inomhusluft Svensk Ventilation Britta Permats Innehåll Inledning Vanliga föroreningar i inomhusluft Luftkvalitet kan bedömas utifrån. Luftkvalitet tillämpa dagens kunskap

Läs mer

SWEGON HOME SOLUTIONS

SWEGON HOME SOLUTIONS INTELLIGENT INOMHUSKLIMAT FÖR MÄNNISKOR OCH HEM SOM GARANTERAR FRISK OCH HÄLSOSAM LUFT Luft har en väldigt stor betydelse för hur vi mår. Den kan påverka vår sömn, vår koncentrationsförmåga och vår hälsa.

Läs mer

Högre energieffektivitet och behaglig luftfuktighet

Högre energieffektivitet och behaglig luftfuktighet Högre energieffektivitet och behaglig luftfuktighet Stora och snabba variationer i luftfuktigheten är typiska för ett duschrum. Genom direkt ventilationsstyrning med EC-Vent och hygrostatsensorer säkerställer

Läs mer

EC-Vent skapar ett perfekt inomhusklimat och spar energi

EC-Vent skapar ett perfekt inomhusklimat och spar energi EC-Vent skapar ett perfekt inomhusklimat och spar energi Högre energieffektivitet med automatisk anpassning för lunchrusningen EC-Vent med timer-styrning gör det enkelt för en restaurang att anpassa ventilationen

Läs mer

AIR COMPRESSORS ROLLAIR

AIR COMPRESSORS ROLLAIR AIR COMPRESSORS ROLLAIR 380-430 - 480 RLR 380-430-480: Tillförlitlighet och effektivitet Under många år har Worthington Creyssensac utvecklat nya produkter och förbättrat deras konstruktion och prestanda

Läs mer

Oljedimavskiljare. Oljedimavskiljare för processer med vattenbaserad emulsion. Oljerökavskiljare avsedda för processer med rak olja.

Oljedimavskiljare. Oljedimavskiljare för processer med vattenbaserad emulsion. Oljerökavskiljare avsedda för processer med rak olja. Oljedimavskiljare Oljedimavskiljare för processer med vattenbaserad emulsion. Oljerökavskiljare avsedda för processer med rak olja. FILTAC Filtac AB grundades 1982 i Göteborg. Allt sedan dess har vi specialiserat

Läs mer

Hi-Flo II XLT 7 HI-FLO II XLT 7 VÄRLDENS BÄSTA A+ KLASSADE PÅSFILTER. Clean air solutions

Hi-Flo II XLT 7 HI-FLO II XLT 7 VÄRLDENS BÄSTA A+ KLASSADE PÅSFILTER. Clean air solutions Hi-Flo II XLT 7 HI-FLO II XLT 7 VÄRLDENS BÄSTA A+ KLASSADE PÅSFILTER Clean air solutions VÅRT BÄSTA PÅSFILTER NÅGONSIN Ett A+ klassat filter som sparar energi och effektivt renar inomhusmiljön. HI-FLO

Läs mer

En sammanställning av luftmätningar genomförda i Habo och Mullsjö kommuner under åren Malin Persson

En sammanställning av luftmätningar genomförda i Habo och Mullsjö kommuner under åren Malin Persson En sammanställning av luftmätningar genomförda i Habo och Mullsjö kommuner under åren 1999-2003 Malin Persson 2003-08-26 Miljönämnden i Habo och Mullsjö kommuner Rapport 1:2003 2(13) Innehållsförteckning

Läs mer

2014-02-06. Ventilation i byggnader. Från och med den 1 januari 2014. Den livsviktiga inomhusmiljön. Michael Ressner

2014-02-06. Ventilation i byggnader. Från och med den 1 januari 2014. Den livsviktiga inomhusmiljön. Michael Ressner Ventilation i byggnader Från och med den 1 januari 2014 Hälsoskydd Inomhusmiljö, buller, ventilation, luftkvalitet, fuktskador, bassängbad, objektsburen smitta mm Den livsviktiga inomhusmiljön Barn, ungdomar

Läs mer

Topvex med SoftCooler ger alltid rätt temperatur även på sommaren

Topvex med SoftCooler ger alltid rätt temperatur även på sommaren Fläktar Luftbehandlingsaggregat Luftdon Brandsäkerhet Luftridåer och värmeprodukter Tunnelfläktar Topvex med SoftCooler ger alltid rätt temperatur även på sommaren 2 Att andas är att leva Eftersom vi tillbringar

Läs mer

Vägledning om ventilation - luftkvalitet

Vägledning om ventilation - luftkvalitet Vägledning om ventilation - luftkvalitet Innehåll: Inomhusmiljön i skolor är viktig och varför Folkhälsomyndighetens vägledningsmaterial AR om ventilation och kompletterande vägledning Ventilation luftkvalitet

Läs mer

Enervent ventilation SYSTEM FÖR INOMHUSKLIMAT I BOSTÄDER

Enervent ventilation SYSTEM FÖR INOMHUSKLIMAT I BOSTÄDER Enervent ventilation SYSTEM FÖR INOMHUSKLIMAT I BOSTÄDER Hälsa Hälsoaspekten av Enervent ventilation är avsevärd. Vårt mekaniska till- och frånluftssystem garanterar ett friskt och hälsosamt inomhusklimat

Läs mer

AirBee & AirFox. Heimbach Panel och Kompakt Filter. Heimbach Filtration Skräddarsydda lösningar

AirBee & AirFox. Heimbach Panel och Kompakt Filter. Heimbach Filtration Skräddarsydda lösningar AirBee & AirFox Heimbach Panel och Kompakt Filter Heimbach Filtration Skräddarsydda lösningar Heimbach Filtration skräddarsydda ventilationsfilter lösningar Vi är dina experter på ventilationsfilter. Heimbach

Läs mer

ErP. DVCompact. med SoftCooler som ger optimalt inomhusklimat och enkel installation

ErP. DVCompact. med SoftCooler som ger optimalt inomhusklimat och enkel installation Fläktar Luftbehandlingsaggregat Brandsäkerhet Luftdistribution Luftkonditionering Värmeprodukter DVCompact med SoftCooler som ger optimalt inomhusklimat och enkel installation ErP 2016 2 Att andas är att

Läs mer

Inomhusmiljön i skola och förskola

Inomhusmiljön i skola och förskola Inomhusmiljön i skola och förskola Greta Smedje Är miljön i skolan dålig? I skolan finns samma problem som i andra byggnader, t.ex. fukt och emission av kemiska ämnen, t.ex. från byggnadsoch inredningsmaterial

Läs mer

REKOMMENDERAD FILTRERING - Enligt EN 13779

REKOMMENDERAD FILTRERING - Enligt EN 13779 REKOMMENDERAD FILTRERING - Enligt EN 13779 LUFTKVALITÉN ÄR VIKTIG FÖR VÅR HÄLSA Luft är avgörande för mänsklighetens överlevnad. Endast små förändringar i sin kombination gör den oanvändbar för människor

Läs mer

INSTRUKTIONSMANUAL PM1 TRACKER. Gör det osynliga synligt: Mät och förbättra din IAQ. Clean air solutions

INSTRUKTIONSMANUAL PM1 TRACKER. Gör det osynliga synligt: Mät och förbättra din IAQ. Clean air solutions INSTRUKTIONSMANUAL PM1 TRACKER Gör det osynliga synligt: Mät och förbättra din IAQ Clean air solutions INNEHÅLL 1. Introduktion...3 2. Start/Stop av enheten...4 3. PM 1ndexläge...4 4. Realtid...5 5. Inställningar...6

Läs mer

Bättre ekonomi och miljösamvete med våra energismarta värme- och ventilationssystem

Bättre ekonomi och miljösamvete med våra energismarta värme- och ventilationssystem Bättre ekonomi och miljösamvete med våra energismarta värme- och ventilationssystem + = energismart När du står inför att bygga nytt hus har du alla möjligheter att redan från början välja rätt och få

Läs mer

DriPak GX PÅSFILTER THE WORLD LEADER OF CLEAN AIR SOLUTIONS. Funktioner och fördelar

DriPak GX PÅSFILTER THE WORLD LEADER OF CLEAN AIR SOLUTIONS. Funktioner och fördelar THE WORLD LEADER OF CLEAN AIR SOLUTIONS DriPak GX PÅSFILTER Funktioner och fördelar ISO 1689: epm1, epm2,5 och epm1 Innovativ design med konformade påsar för optimalt luftflöde Lågt tryckfall och låg energiförbrukning

Läs mer

BioZone Scientific International Inc. Luftrening i ventilationssystem

BioZone Scientific International Inc. Luftrening i ventilationssystem BioZone Scientific International Inc. Luftrening i ventilationssystem 2/21/2007 Ger ditt ventilationssystem bättre eller sämre inohusmiljö? Vanliga Problem i Ventilationssystem Ventilationssystem förmodas

Läs mer

Hälsa och ventilation

Hälsa och ventilation Hälsa och ventilation Mathias Holm, överläkare Sandra Johannesson, yrkes- och miljöhygieniker 2015-10-20 Ventilation Är det farligt med låg ventilation? Kan ventilationen bli för hög? 2 Varför behövs ventilation?

Läs mer

Det handlar om hybrid. HybrId systemet

Det handlar om hybrid. HybrId systemet Det handlar om hybrid HybrId systemet det HaNdLar Om HybrId sedan 2003 geesinknorba erbjuder hybridsystem för sina geesinknorba baklastare. under 2009 vann Hybrid plug-in systemet CIWm recycling Award

Läs mer

Skruvkompressorer över 30 kw. Människor. Passion. Prestanda.

Skruvkompressorer över 30 kw. Människor. Passion. Prestanda. Skruvkompressorer över 30 kw Människor. Passion. Prestanda. Människor. Passion. Prestanda. Definiera dina behov så Vårt utbud av oljeinsprutade skruvkompressorer på 30-90 kw är omfattande och hela serien

Läs mer

Camfil Farr svepelektronmikroskop. Camfil Farr clean air solutions

Camfil Farr svepelektronmikroskop. Camfil Farr clean air solutions Camfil Farr svepelektronmikroskop Camfil Farr Teknikbroschyr C a m f i l Fa r r s ve p e l e k t ro n m i k ro s ko p Camfil Farr clean air solutions Analyssystem Camfil Farr vilken luft andas du? Camfil

Läs mer

Push/Pull-system. Ta kontroll över svetsröken

Push/Pull-system. Ta kontroll över svetsröken Push/Pull-system Ta kontroll över svetsröken Systemkomponenter PUSH-kanal Push-gallren kan justeras både horisontellt och verikalt, och har reglage för luftvolym. fläktar Vi har ett brett sortiment av

Läs mer

Hur påverkas inomhusluftens föroreningsinnehåll av uteluftens kvalitet? Ventilation och filtrering

Hur påverkas inomhusluftens föroreningsinnehåll av uteluftens kvalitet? Ventilation och filtrering Energy Management AB A Chalmers Industriteknik Company Hur påverkas inomhusluftens föroreningsinnehåll av uteluftens kvalitet? Lars Ekberg, Chalmers Industriteknik Ventilation och filtrering Luftrening

Läs mer

URURU SARARA. Total. komfortlösning DAIKIN SÄTTER NY STANDARD FÖR KLIMATET

URURU SARARA. Total. komfortlösning DAIKIN SÄTTER NY STANDARD FÖR KLIMATET URURU SARARA Total komfortlösning DAIKIN SÄTTER NY STANDARD FÖR KLIMATET Rätt klimat för dig Vill du slippa tänka på klimatet på din arbetsplats? Bara känna att du alltid har ett skönt klimat på kontoret,

Läs mer

Luftmätningar i Ystads kommun 2012

Luftmätningar i Ystads kommun 2012 Luftmätningar i Ystads kommun 2012 Resultat NO 2 Miljökvalitetsnorm, årsmedelvärde: 40 µg/m 3 Årsmedelvärde, Ystad Centrum: 15,5 µg/m 3 Årsmedelvärde, Lantmännen: 14,1 µg/m 3 Årsmedelvärde, Bornholmstermin:

Läs mer

Intelligent Air Solutions Produktöversikt

Intelligent Air Solutions Produktöversikt Intelligent Air Solutions Produktöversikt Leadership in Filtration Ren luft Produktsortiment luftfilter REN LUFT Vi kan inte se den, känna lukten av den, smaka på den eller känna den men den är en avgörande

Läs mer

Flexit bostadsventilation

Flexit bostadsventilation Flexit bostadsventilation A FÖR EN SUND INOMHUSMILJÖ Varför ventilera? Du är säkert noga med vad barnen äter, men hur ställer du dig till luften de andas? Vi tillbringar ca 90% av tiden inomhus och uppfattar

Läs mer

Bättre ekonomi och miljösamvete med våra energismarta värme- och ventilationssystem

Bättre ekonomi och miljösamvete med våra energismarta värme- och ventilationssystem Bättre ekonomi och miljösamvete med våra energismarta värme- och ventilationssystem + = energismart När du står inför att bygga nytt hus har du alla möjligheter att redan från början välja rätt och få

Läs mer

Bättre inomhusklimat i skolor och bostäder

Bättre inomhusklimat i skolor och bostäder Bättre inomhusklimat i skolor och bostäder är det möjligt? Svensk Ventilation Britta Permats Vision: Ett energieffektivt och hälsosamt inomhusklimat för alla Innemiljön -Hur ser det ut idag? 1,2 miljoner

Läs mer

Oljedimavskiljare Oljedimavskiljare för processer med vattenbaserad emulsion. Oljerökavskiljare avsedda för processer med rak olja.

Oljedimavskiljare Oljedimavskiljare för processer med vattenbaserad emulsion. Oljerökavskiljare avsedda för processer med rak olja. Oljedimavskiljare Oljedimavskiljare för processer med vattenbaserad emulsion. Oljerökavskiljare avsedda för processer med rak olja. FILTAC Filtac AB grundades 1982 i Göteborg. Allt sedan dess har vi specialiserat

Läs mer

SvD: Luften inomhus lika farlig som luften utomhus. Stockholms Universitet, inst. för Tillämpad Miljövetenskap

SvD: Luften inomhus lika farlig som luften utomhus. Stockholms Universitet, inst. för Tillämpad Miljövetenskap SvD: Luften inomhus lika farlig som luften utomhus yymm Anders Jansson Stockholms Universitet, inst. för Tillämpad Miljövetenskap hur och varför partiklar förekommer i inomhusluft Frisk luft Luften skall

Läs mer

BioZone MobiZone III. GENUINE PURE AIR ON-THE-GO Ren Luft Överallt. Användningsområden:

BioZone MobiZone III. GENUINE PURE AIR ON-THE-GO Ren Luft Överallt. Användningsområden: BioZone MobiZone III GENUINE PURE AIR ON-THE-GO Ren Luft Överallt. Användningsområden: BioZone MobiZone III installeras i bilen eller båtar för ren luft i allmänhet eller för att ta bort föroreningar och

Läs mer

PlasmaMade och ren luft Så säljer du ren luft till alla, överallt V2.0 000-11.1

PlasmaMade och ren luft Så säljer du ren luft till alla, överallt V2.0 000-11.1 PlasmaMade och ren luft Så säljer du ren luft till alla, överallt V2.0 000-11.1 Garantier: PlasmaMade-luftfilter Hälsosam luft Ren luft I utrymmen där flera människor bor, som vardagsrum, sovrum, kontor

Läs mer

Atlas Copco. Kompressorer för medicinsk luft GA 5-22 MED / GA 5-15 VSD MED (5-22 kw / 7,5-30 hk)

Atlas Copco. Kompressorer för medicinsk luft GA 5-22 MED / GA 5-15 VSD MED (5-22 kw / 7,5-30 hk) Atlas Copco Kompressorer för medicinsk luft (5-22 kw / 7,5-30 hk) Medicinsk luft: Renhet och precision i krävande sjukvårdsmiljöer Inom det viktiga området patientvård krävs en tillförlitlig tryckluftskälla

Läs mer

Luftreningssystem UC UC Mar. 12

Luftreningssystem UC UC Mar. 12 NYA TEKNOLOGIER FÖR KVALITÉN PÅ INOMHUSLUFTEN Tar bort föroreningar och lukter på ett effektivt sätt Återställer den joniska balansen i inomhusluften Förvandlar arbetsplatser och fritidslokaler till oaser

Läs mer

Bättre inomhusklimat i skolor och bostäder

Bättre inomhusklimat i skolor och bostäder Bättre inomhusklimat i skolor och bostäder är det möjligt? Svensk Ventilation Britta Permats Vision: Ett energieffektivt och hälsosamt inomhusklimat för alla Innemiljön -Hur ser det ut idag? 1,2 miljoner

Läs mer

Luftföroreningar i tätorter är ett hälsoproblem. De orsakar en ökad

Luftföroreningar i tätorter är ett hälsoproblem. De orsakar en ökad Miljömålet Frisk luft Luften ska vara så ren att människors hälsa samt djur, växter och kulturvärden inte skadas. Sist i kapitlet finns miljömålet i sin helhet med precisering av dess innebörd Ja Nära

Läs mer

Luftföroreningar i de Värmländska tätorterna

Luftföroreningar i de Värmländska tätorterna Luftföroreningar i de Värmländska tätorterna Vilka är det som har störst betydelse och vilka är hälsoeffekterna? Var kommer föroreningarna ifrån? Projekt Samverkan 2012-2014 Resultat Åtgärder Kvävedioxid

Läs mer

Praktiska råd för dig som vill undvika allergier

Praktiska råd för dig som vill undvika allergier Praktiska råd för dig som vill undvika allergier Förord Allergi och annan överkänslighet är ett stort folkhälsoproblem i Sverige och västvärlden och det har under de senaste decennierna ökat dramatiskt.

Läs mer

INTERNATIONELL STANDARD ISO 16890

INTERNATIONELL STANDARD ISO 16890 INTERNATIONELL STANDARD ISO 16890 För råd och information om den nya standarden, eller hjälp vid val av filter, kontakta Resema. KÖPENHAMN - Försäljning MALMÖ - Tillverkning - Försäljning - Hämtlager =

Läs mer

SAVE ger utmärkt inomhusklimat och sparar energi

SAVE ger utmärkt inomhusklimat och sparar energi Fläktar Luftbehandlingsaggregat Luftdistributionsprodukter Brandsäkerhet Luftkonditionering Luftridåer och värmeprodukter Tunnelfläktar SAVE ger utmärkt inomhusklimat och sparar energi 2 Ren, frisk luft

Läs mer

Leadership in Filtration. FreciousComfort inomhusfiltrering Mer komfort bättre hälsa

Leadership in Filtration. FreciousComfort inomhusfiltrering Mer komfort bättre hälsa Leadership in Filtration inomhusfiltrering Mer komfort bättre hälsa Allergiutmaningen I siffror 8 % >0 % av alla vuxna i Europa lider av allergier (Robert Koch-Institut, 017) av alla barn led av allergier

Läs mer

Topvex med SoftCooler

Topvex med SoftCooler Fläktar Luftbehandlingsaggregat Luftdistributionsprodukter Brandsäkerhet Luftkonditionering Luftridåer och värmeprodukter Tunnelfläktar Topvex med SoftCooler ger alltid rätt temperatur - även på sommaren

Läs mer

Systemet påverkar hela huset. Alla rum blir renade, alla rum blir tempererade och alla rum blir syresatta.

Systemet påverkar hela huset. Alla rum blir renade, alla rum blir tempererade och alla rum blir syresatta. Luvian FTX-L - Modern infrastruktur för ett mycket komfortabelt inomhusklimat. Kombinerar modern ventilationsteknik med luftkonditionering, temperaturreglering, oöverträffad energieffektivitet, luftkvalitet

Läs mer

SAMSPELET MELLAN VENTILATION & LUFTKVALITET SÅ SER DET UT. Anders Lundin. TIAB Inomhusmiljö 9 april 2019

SAMSPELET MELLAN VENTILATION & LUFTKVALITET SÅ SER DET UT. Anders Lundin. TIAB Inomhusmiljö 9 april 2019 SAMSPELET MELLAN VENTILATION & LUFTKVALITET SÅ SER DET UT Anders Lundin andblun@gmail.com TIAB Inomhusmiljö 9 april 2019 Innemiljöorganisationen SWESIAQ AL Innemiljö Vad är bra luftkvalitet? Många talar

Läs mer

kansi Enerventin perusilmeellä

kansi Enerventin perusilmeellä Enervent Superior och Premium Ventilationsaggregat med kyl-/värmepump kansi Enerventin perusilmeellä Fresh, hot & cool Enervent Superior- och Premium -serier Ventilation värme kyla Ventilationsaggregaten

Läs mer

Brett sortiment av vattenvärmda fläktluftvärmare

Brett sortiment av vattenvärmda fläktluftvärmare Brett sortiment av vattenvärmda fläktluftvärmare intelligent flexibel lättanvänd tyst Intelligent Ställer om sig automatiskt efter din lokal SWH anpassar sig automatiskt till förutsättningarna i din lokal.

Läs mer

LUFTRENARE Små problem blir snabbt STORA

LUFTRENARE Små problem blir snabbt STORA LUFTRENARE Små problem blir snabbt STORA Clean air solutions 2 Camfil Clean Air Solutions TA HAND OM DINA MINSTA PROBLEM INNAN DE BLIR STORA Camfils serie med patenterade luftrenare är försedda med marknadens

Läs mer

LYRA » ENERGIEFFEKTIV KYLKASSETT AIR DIFFUSION LYRA

LYRA » ENERGIEFFEKTIV KYLKASSETT AIR DIFFUSION LYRA AIR DIFFUSION LYRA LYRA» ENERGIEFFEKTIV KYLKASSETT Energieffektivitet grunden i våra lösningar Vi utför allt vårt forsknings- och utvecklingsarbete och alla labbtester med målinriktat fokus på att kunna

Läs mer

AL-KO PURE LUFTSTERILISATOR PLATS ATT ANDAS DJUPT.

AL-KO PURE LUFTSTERILISATOR PLATS ATT ANDAS DJUPT. AL-KO PURE LUFTSTERILISATOR PLATS ATT ANDAS DJUPT. PLATS ATT ANDAS DJUPT AL-KO PURE STERILISERAR INNELUFTEN Som du säkert vet finns det många ämnen i luften inomhus som kan påverka vår hälsa. Virus, bakterier

Läs mer

Äntligen fri från allergener

Äntligen fri från allergener Äntligen fri från allergener Gör ditt hem eller kontor till en praktiskt taget allergenfri zon med det effektivaste luftreningssystemet på marknaden. Det främsta luftreningssystemet för ditt hem eller

Läs mer

Vill du också sänka energikostnaderna för din kyrka?

Vill du också sänka energikostnaderna för din kyrka? Vill du också sänka energikostnaderna för din kyrka? Norra Gotlands Pastorat har blivit en Smart Kyrka, de sänker sina energikostnader med 30 procent med hjälp av Vattenfalls Energikontrollen och smarta

Läs mer

Fresh air for the future

Fresh air for the future future re future Fresh air for the future Fresh air for the future ALH/ALH1-SERIEN Frisk luft en livsnödvändighet För att våra hus skall erbjuda en frisk och sund miljö omsättning per timme enligt kraven

Läs mer

STF SVENSKA TEXTILFILTER AB

STF SVENSKA TEXTILFILTER AB SVENSKTILLVERKAT SEDAN 1972 STF SVENSKA TEXTILFILTER AB VENTILATION RÖKGASRENING VÅT F ILT RERING STOFTAVSKILJNING SERVICE VI TILLVERKAR FILTER Så enkelt skulle vi kunna förklara vad vi gör här på Svenska

Läs mer

KOMMENTARER TILL BEDÖMNING OCH PARTIKELTYPER

KOMMENTARER TILL BEDÖMNING OCH PARTIKELTYPER KOMMENTARER TILL BEDÖMNING OCH PARTIKELTYPER 1. PROVTAGNING OCH ANALYSMETODER 1:1 Provtagning Provtagning sker med hjälp av så kallade mätstubbar kopplade till en vacuumpump. Luftburna partiklar samlas

Läs mer

Program för samordnad kontroll av luftkvalitet i Jönköpings län 2013 2020

Program för samordnad kontroll av luftkvalitet i Jönköpings län 2013 2020 Program för samordnad kontroll av luftkvalitet i Jönköpings län 2013 2020 Antagen på Luftvårdsförbundets styrelsemöte 11 juni 2012, kostnadsfördelning justerad på styrelsemöte 23 november 2012 Bakgrund

Läs mer

Atlas Copco. Kolvkompressorer Automan-serien (0,75-8,1 kw/1-11 hk)

Atlas Copco. Kolvkompressorer Automan-serien (0,75-8,1 kw/1-11 hk) Atlas Copco Kolvkompressorer Automan-serien (0,75-8,1 kw/1-11 hk) AH-serien med direktdrift: små, praktiska och oljefria AH-seriens oljefria kompressorer är konstruerade för en mängd tillämpningar. Utan

Läs mer

Filterguiden. Dinairs guide till ett enklare och balanserat filterval

Filterguiden. Dinairs guide till ett enklare och balanserat filterval Filterguiden Dinairs guide till ett enklare och balanserat filterval Vilket filter ska du välja? Greenflo PLA-HL4 CO 2: 3,3 kg Filterklass: G4 Greenflo PLA-HL5 CO 2: 3,3 kg Greenflo PLA6 CO 2: 2,8 kg Greenflo

Läs mer

Partiklar i inomhusmiljön - en litteraturgenomgång. Claes-Gunnar Ericsson, Greta Smedje, Gunilla Wieslander

Partiklar i inomhusmiljön - en litteraturgenomgång. Claes-Gunnar Ericsson, Greta Smedje, Gunilla Wieslander Partiklar i inomhusmiljön - en litteraturgenomgång Claes-Gunnar Ericsson, Greta Smedje, Gunilla Wieslander Avgränsningar Fokus på storleksdefinierade partiklar, t.ex. ultrafina partiklar, PM 1, PM 2,5,

Läs mer

R e n l u f t t i l l l ä g r e ko s t n a d

R e n l u f t t i l l l ä g r e ko s t n a d R e n l u f t t i l l l ä g r e ko s t n a d Camfil Farr Segmentbroschyr LC C L iv s cy ke l ko s t n a d Camfil Farr clean air solutions ko s t n a d e n f ö r re n l u f t filtret är den enda komponent

Läs mer

Information om luftmätningar i Sunne

Information om luftmätningar i Sunne Information om luftmätningar i Sunne Miljöenheten i Sunne kommun utför luftmätningar i centrala Sunne. Vi mäter små partiklar och lättflyktiga kolväten på Storgatan. Aktiv dygnsprovtagare vid Slottet på

Läs mer

SMIL Strategi och Metodik för bedömning av Inomhusluftskvalitet i Lågenergibyggnader

SMIL Strategi och Metodik för bedömning av Inomhusluftskvalitet i Lågenergibyggnader SMIL Strategi och Metodik för bedömning av Inomhusluftskvalitet i Lågenergibyggnader Sarka Langer Projektets mål och utförande Projektets mål var att ta fram en strategi och metodik för kartläggning, bedömning

Läs mer

Personlig skyddsutrustning är en nödlösning. Marianne Andersson mätingenjör Arbets- och miljömedicin

Personlig skyddsutrustning är en nödlösning. Marianne Andersson mätingenjör Arbets- och miljömedicin Personlig skyddsutrustning är en nödlösning Marianne Andersson mätingenjör Arbets- och miljömedicin EXPONERINGSVÄGAR Via huden Via matstrupen/förtäring Via andning Via andningsorganen utsätts vi för flest

Läs mer

KMPs värmepumpsberedare. ger dig billigt tappvarmvatten. En miljövänlig varmvattenberedare

KMPs värmepumpsberedare. ger dig billigt tappvarmvatten. En miljövänlig varmvattenberedare KMPs värmepumpsberedare ger dig billigt tappvarmvatten En miljövänlig varmvattenberedare med inbyggd värmepump, som är utformad för tappvarmvatten i fastigheter och bostäder. Når en värmefaktor på upp

Läs mer

UVI - Capture Jet -kåpa med side-jet teknik, UV-fettavskiljningsteknik Capture Ray UVI

UVI - Capture Jet -kåpa med side-jet teknik, UV-fettavskiljningsteknik Capture Ray UVI UVI Capture Jet -kåpa med side-jet teknik, UV-fettavskiljningsteknik Capture Ray ALLIED MEMBER R LISTED Kvaliteten på inomhus- och utomhusluften håller på att bli en stor fråga. I många kök erfordras kontroll

Läs mer

Produktfamiljöversikt. LMS1000 Blixtsnabb mätning på rekordtid! 2D-LIDAR-SENSORER

Produktfamiljöversikt. LMS1000 Blixtsnabb mätning på rekordtid! 2D-LIDAR-SENSORER Produktfamiljöversikt LMS1000 Blixtsnabb mätning på rekordtid! Fördelar A B MÄTNING PÅ REKORDTID! B C D E F 2D-LiDAR-sensorn LMS1000 utgör en idealisk lösning för indoor- och outdoorapplikationer, även

Läs mer

SAVE ger utmärkt inomhusklimat och sparar energi

SAVE ger utmärkt inomhusklimat och sparar energi Fläktar Luftbehandlingsaggregat Luftdistributionsprodukter Brandsäkerhet Luftkonditionering Luftridåer och värmeprodukter Tunnelfläktar SAVE ger utmärkt inomhusklimat och sparar energi 2 Ren, frisk luft

Läs mer

HÄLSA OCH INOMHUSKLIMAT. Du kan minska sjukfrånvaron och förbättra inomhusklimatet för dina medarbetare med rätt luftfuktighet

HÄLSA OCH INOMHUSKLIMAT. Du kan minska sjukfrånvaron och förbättra inomhusklimatet för dina medarbetare med rätt luftfuktighet HÄLSA OCH INOMHUSKLIMAT Du kan minska sjukfrånvaron och förbättra inomhusklimatet för dina medarbetare med rätt luftfuktighet Hälsa, inomhusklimat och luftkvalitet Bra inomhusklimat lönar sig Produktiviteten

Läs mer

ENERGIEFFEKTIV VENTILATION I BUTIKER - ÅTERLUFT

ENERGIEFFEKTIV VENTILATION I BUTIKER - ÅTERLUFT ENERGIEFFEKTIV VENTILATION I BUTIKER - ÅTERLUFT Författare: Caroline Markusson Projektnummer: BF03 År: 2012 Energieffektiv ventilation i butiker - återluft Rapport förstudie Caroline Markusson SP Sveriges

Läs mer

Racoon Miljöfilter AB

Racoon Miljöfilter AB OON Racoon Miljöfilter AB Vi renar luften du andas Racoon RACOON Miljöfilter AB Arsenik Avgaser Bly Silika Ammoniak Kvicksilver Radon Uran Anpassad efter dina behov Vi på Racoon Miljöfilter AB strävar

Läs mer

foto: www.canstockphoto.com RESEMA LUFTFILTER energiklassificering enligt Eurovent 4/11

foto: www.canstockphoto.com RESEMA LUFTFILTER energiklassificering enligt Eurovent 4/11 foto: www.canstockphoto.com RESEMA LUFTFILTER energiklassificering enligt Eurovent 4/11 1 Energiberäkning enligt Eurovent 4/11 Eurovent 4/11 specificerar en beräkningsmodell för energiklassificering av

Läs mer

Enervent ventilation SYSTEM AVSEDDA FÖR ANDRA UTRYMMEN ÄN BOSTÄDER

Enervent ventilation SYSTEM AVSEDDA FÖR ANDRA UTRYMMEN ÄN BOSTÄDER Enervent ventilation SYSTEM AVSEDDA FÖR ANDRA UTRYMMEN ÄN BOSTÄDER Decentraliserade ventilationssystem Planering av decentraliserad ventilation i andra byggnader än bostäder är klokt. Uppdelning av byggnaden

Läs mer

Andas frisk luft hemma

Andas frisk luft hemma Fläktar Luftbehandlingsaggregat Luftdistributionsprodukter Brandsäkerhet Luftkonditionering Luftridåer och värmeprodukter Tunnelfläktar Andas frisk luft hemma Bostadsventilation Vi äter och dricker ca

Läs mer

iq Star från Fläkt Woods Energisnål kylning för moderna miljöer Star by Fläkt Woods

iq Star från Fläkt Woods Energisnål kylning för moderna miljöer Star by Fläkt Woods Star by Fläkt Woods iq Star från Fläkt Woods Energisnål kylning för moderna miljöer Alltid rätt kyleffekt. Smart och energisnålt. Moderna kontor förändras ständigt. Tack vare bärbara datorer och mobiltelefoner

Läs mer

i n o m h u s l u f t e n s k v a l i t e t I AQ Camfil Farr broschyr SS-EN 13779:2007 europeisk standard Camfil Farr clean air solutions

i n o m h u s l u f t e n s k v a l i t e t I AQ Camfil Farr broschyr SS-EN 13779:2007 europeisk standard Camfil Farr clean air solutions i n o m h u s l u f t e n s k v a l i t e t I AQ Camfil Farr broschyr SS-EN 13779:2007 europeisk standard Camfil Farr clean air solutions SS-EN 13779 miljö, luftkvalitet och hälsa Den industrialiserade

Läs mer

Det bästa har blivit ännu bättre. Kräv NYA ALPHA2

Det bästa har blivit ännu bättre. Kräv NYA ALPHA2 Det bästa har blivit ännu bättre Kräv NYA ALPHA2 KONTINUERLIG INNOVATION. DET LIGGER I VÅRA GENER. Med över 3 miljoner sålda enheter världen över har Grundfos ALPHA2 visat sig vara världens bäst säljande

Läs mer

SMARTA HEM STANDARDPAKET

SMARTA HEM STANDARDPAKET SMARTA HEM STANDARDPAKET Eco-Smarta hus med KNX-system Vi bygger Eco-Smarta hus med ett inbyggt system för att styra hemmet, baserat på världsstandarden KNX. Systemet innebär att du kan styra allehanda

Läs mer

Schneider Electric är involverade i 72% av slutanvändarnas energiförbrukning. Vi kan hjälpa er att spara!

Schneider Electric är involverade i 72% av slutanvändarnas energiförbrukning. Vi kan hjälpa er att spara! Energieffektivitet Schneider Electric är involverade i 72% av slutanvändarnas energiförbrukning Vi kan hjälpa er att spara! Schneider Electric - Segment Industri & Automation - Augusti 2009 2 Byggnader

Läs mer

Fortum SmartLiving - The smart home from the energy perspective

Fortum SmartLiving - The smart home from the energy perspective Fortum SmartLiving - The smart home from the energy perspective Johan Ander Fortum SmartLiving johan.ander@fortum.com Huvudarrangörer: Medarrangörer: Guldpartners: Silverpartners: Mediapartner: SmartLiving

Läs mer

ENERGIASPEKTER & EFFEKTIV FILTRERING

ENERGIASPEKTER & EFFEKTIV FILTRERING ENERGIASPEKTER & EFFEKTIV FILTRERING ENERGIBERÄKNING ENLIGT EUROVENT 4/21-2018 Eurovent 4/21 specificerar en beräkningsmodell för energiklassificering av luftfilter, rankat från A+ till E där A+ motsvarar

Läs mer

Luftfiltrering. Innovation Tillförlitlighet Effektivitet

Luftfiltrering. Innovation Tillförlitlighet Effektivitet Luftfiltrering Innovation Tillförlitlighet Effektivitet Ni, Ert Företag och Vår Miljö Ingersoll Rand Ingersoll Rands nästa generation tryckluftsfilter presenteras med vår nya mätare som visar när det är

Läs mer

Det enda du inte kan mäta är potentialen

Det enda du inte kan mäta är potentialen lindab vi förenklar byggandet Det enda du inte kan mäta är potentialen LindabUltraLink Ny teknologi för mätning av luftflöde och temperatur utan ökat tryckfall i ventilationssystem 2 Vi förenklar byggandet

Läs mer