Studieresa till Israel och Västbanken 8 15 april

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Studieresa till Israel och Västbanken 8 15 april"

Transkript

1 Studieresa till Israel och Västbanken 8 15 april En resa som erbjuder möten med religiös och kulturell mångfald bl a får vi vara med om när sabbaten inleds liksom dela en sabbatsmåltid reflektera hur tron tar sig uttryck och hur tro praktiseras i svåra förhållanden Vi möter Sabeel, prästen Mitri Raheb från Betlehem samt firar gudstjänst med lokala kristna besök på Haram AL Sharif samtal kring hur vardagsliv påverkas av den politiska situationen. Vad innebär muren och avspärrningar? Vi får en inblick i olika boendemiljöer som by och stad, bosättning, flyktingsläger och kibbutzliv. Hur tar sig fredsarbete olika uttryck? kunskap om vad som görs och kan göras från svensk sida; Diakonia, SMK -följeslagarprogram, SCSC/Bilda, SIRA-skolan i Betlehem, vad gör STI och Svenska kyrkans mission besök på några heliga platser; Nasaret, Saligprisningarnas berg, Gennesaret, Olivberget, Getsemane, Jerusalem / gamla stan / Via Dolorosa, Betlehem och Beit Sahour/herdarnas äng egen tid för upplevelser reflektion och bearbetning i resegruppen = gemensam tankesmedja växande. Vår närvaro förändrar måhända inte Jerusalem, men den förändrar oss. Efter en resa till jordens medelpunkt är ingen sig lik Tisdag 8 april Att vara på väg första steget som räknas Vi möts kl 9.45 på terminal 5, Arlanda för incheckning och avfärd mot det heliga landet. Ankomst till flygplatsen Ben Gurion. Vi möts på flygplatsen med buss och åker upp till Jerusalem genom bördiga jordbruksdistrikt och klassiska kullar under cirka en timme för att sedan checka in på vårt hotell. Gloria ligger precis innanför murarna i gamla stan vid Jaffaporten. Middag på restaurang Nafoura där vi får dela måltid, gemenskap och erfarenheter med Sten-Åke Mollmyr som är följeslagare under tre månader i Jerusalem. Vad är det att vara medvandrare/följeslagare? Sten-Åke är utsänd av Sveriges kristna råd som hittills sänt 25 grupper av följeslagare efter en vädjan av kyrkoledare i Jerusalem om internationell närvaro med syfte att få våldet att dämpas, att respekten för folkrätten främjas men också en synlig praktisk solidaritetshandling med utsatta grupper. Idag kallas detta program i dagligt tal för följeslagarprogrammet SEAPPI. Kort avslutning med ord på vägen från Sten-Åke samt genomgång inför nästa dag.

2 Onsdag 9 april Möten med levande och döda stenar Tänk en helt vanlig onsdag i vecka 15 får vi ägna åt rundvandring i och omkring Jerusalems gamla stad. En stad omgärdad av tjocka gamla stadsmurar från talet. Jerusalem stad fylld av förväntningar där så många liksom också vi gör en resa till jordens medelpunkt går vi till Bildas studiecenter och möter Bildas personal Hania Kassicieh- Persekian och Maria Wålsten. De är våra lotsar under förmiddagen och visar på viktiga platser för såväl muslimer, judar som kristna. Bl a får vi besöka Haram As Sharif/klippmoskéområdet - tidigare platsen för templet, västra muren eller klagomuren, olivberget, Getsemane liksom besöka gravkyrkan eller uppståndelskyrkan som våra ortodoxa kristna omnämner denna plats. En förmiddag där vi färdas i spänningsfältet mellan det vi föreställt oss och det verkliga, där våra egna inre bilder möter vardagens Jerusalem genom våra sinnen. Vandringen avslutas vid lunchtid då det är fritt fram att inta sin egen lunch på någon av alla Jerusalems trottoarcaféer eller restauranger. Kl 13 möts vi vid studiecentret igen. Då kommer Safa från Diakonia och berättar om en del av allt Diakonia gör i denna del av världen. Sedan många år är situationen svår för befolkningen i östra Jerusalem, bland annat på grund av alla bosättningar som ligger som ett pärlband runt östra Jerusalem, avspärrningar och nu muren som hotar stadens vitala överlevnad. I Gamla Stan finns Saraya Center for Community Services som Diakonia stödjer i ett barnboksprojekt. En eftermiddag där vi möter barn och personal på Sarayya Center i gamla stan. Kl 16 är det dags att i små grupper utforska och än mer lära känna de olika kvarteren i gamla stan under ledning av Maria Wålsten, direktor på Bildas studiecenter. Vad gömmer sig i de kristna, armeniska, muslimska och judiska kvarteren? Middag intas denna kväll på Jerusalem Hotel. I närheten av Damaskusporten och trädgårdsgraven ligger detta hotell med tillhörande restaurang. En gång i tiden ett privat hem. Idag en charmig oas med god orientalisk mat och trevlig service. Torsdag den 10 april Helig stad?! Hur heligt är Jerusalem? Vi möter några röster denna dag som ger sin bild av den många gånger motsägelsefulla men samtidigt djupt fascinerande mångfald som präglar Jerusalem och Israel liksom Västbanken i stort. Kl 9 möter vi Hanna Barag är en israelisk kvinna som arbetar i organisationen Machsom Watch. Organisationen har tagit ett namn som betyder checkpoint. Namn till påminnelse och som ett tecken om vikten av att finnas vid gränsövergångarna för att förhindra övergrepp. Detta är en av alla israeliska fredsorganisationer. Några säger ironiskt att problemet är att det finns fler organisationer än medlemmar men trots pessimismen som kan råda ger de inte upp. Vad driver dem? Hanna delar sitt liv och sina tankar med oss under förmiddagen.

3 Lunch på valfritt ställe i den stad vi snart gjort till vår egen efter gårdagens utforskande och promenerande. Vad är egentligen Via Dolorosa? tar vi bussen från Jaffaporten för att möta Sabeel och bl a Omar Haramy. Sabeel är en ekumenisk gräsrotsrörelse bland palestinska kristna som inspirerats av Jesus eget liv och den undervisning Jesus stod för. Hur lever man ett helt och trovärdigt kristet liv som präglas av social handling, ickevåld, rättvisa, fred och försoning när vardagen ofta är fylld av kränkningar? Sabeel betyder vägen eller källa på arabiska och vill på olika sätt, bl a dela erfarenheter vad som händer när tro konfronteras med hård livssituation. Den här eftermiddagen erbjuder Sabeel en kontextuell Via Dolorosa-vandring där palestiniernas dagliga upplevelse av förtryck och våld utgör ett konkret och aktuellt exempel på det lidande som Herre Jesus kom till jorden för att dela och övervinna. Vad säger det här oss om tro? Middag på Armenian Tavern kl 18 och därefter en kort kvällssamling på studeicentret innan vi säger godnatt till varandra denna dag. Fredag den 11 april Murars olika språk? Vi startar kl 9 med en rundtur tillsammans med organisationen ICAHD, Israeli Committee Against House Demolisions och Sarah, en av de aktiva. Det här är en förmiddag som talar sitt eget språk när säkerhetsmur möter bosättarvägar och bosättningar och vad som händer när plötsligt hus kan rivas. ICAHD är en organisation grundad av Jeff Happner, tidigare professor i antropologi vid Ben Gurion universitetet i Negev. Organisationens syfte är att genom ickevåldsaktioner förhindra förstöring av palestinska hus på Västbanken och i östra Jerusalem. Lunch och eftermiddagen är fri för egna strövtåg. Det är fredag och sabbaten inleds vid västra muren vis solnedgången. Vi går en gemensam promenad genom gamla stan vid 17-tiden för att vara med om firandet av sabbat vid den utomhussynagoga som finns här. Därefter delar vi en sabbatsmåltid tillsammans med rabbinen Shlomo Zacharow denna sista dag i Jerusalem innan vi går hem till hotellet och packar ihop för att fara vidare mot Betlehem nästa morgon.

4 Lördag den 12 april Tro i funktion Vi checkar ut från Gloria Hotel och åker kl 9.00 på morgonen mot Betlehem och Beit Sahour. En sträcka på knappt en mil. Våra värdar för dagen är Alternative Tourism Group (ATG) med guide Aymen. I Beit Sahour har ATG under en följd av år arbetat för att skapa en grogrund för att arrangera resor i det palestinska landskapet. ATG började med olika kompletterande utbud till vanliga turistprogram, som andra erbjöd. Nu gör ATG hela program, som de skräddarsyr efter besökarnas önskemål. ATG ser det som en viktig uppgift att utveckla den alternativa turismen, för att på det sättet ge utländska gäster möjlighet till en mer balanserad bild av vad som händer på en plats varifrån hälsningen om fred en gång sjöngs av änglarna på julnatten. Idag är Betlehem, Beit Sahour och Beit Jala som tre trillingstäder, tätt hopvuxna med varandra. Här samsas vardagsliv med turister som bussas in och ut för att besöka födelsekyrkan. Vad finns mer att se, bortom kyrkor och andra heliga platser? Vi besöker herdarnas äng, födelsekyrkan, Deheishe flyktingläger och SIRA-skolan som bl a driver ett arbete med två specialskolor för barn på Västbanken. På kvällen, kl 18, äter vi middag med den lutherske prästen Mitri Raheb som är en kulturpersonlighet i det palestinska samhället och en engagerad fredsbyggare. Bl a har han arbetat med att bygga upp ett internationellt kulturcenter (ICB) med syfte att erbjuda en mötesplats mellan olika kulturer. Meningen med ICB är inte att investera i heliga platser utan i heliga människor säger Mitri och ser ICB som ett led i att skapa framtidstro för Betlehems alla generationer. Tro i funktion! Vi stannar över natt på ICBs gästhem och incheckning sker framåt kvällningen efter middagen. Söndag den 13 april Att resa i gränstrakter En dag i gränstrakterna Vi lämnar Betlehem 8.30 för att resa norröver till den lilla byn Taybeh strax utanför Ramallah. Till Taybeh drog sig Jesus undan strax innan han blev korsfäst, för vila och tillflykt. Idag är byn ett av ytterst få kristna samhällen på Västbanken. Här bryggs Palestinas enda öl och på höstarna ordnar man sedan två år tillbaka Oktoberfest, troligen Mellanösterns enda. Trots områdets alla problem så spirar hoppet i Taybeh. Under förmiddagen delar vi glädjen över att fira gudstjänst tillsammans i en av de tre kyrkorna i Taybeh, den romersk katolska kyrkan för att sedan få en pratstund med prästen Raed. Under Fader Raeds ledning har flera olika projekt utvecklats som gett sysselsättning åt invånarna. Kyrkan har också ett äldreboende, Beit Afram, där vi gör ett kort besök och äter lunch innan vi kl 13 far vidare genom nya gränstrakter för att fara till Nasareth och möta den lokala gruppen Sabeel kl 17. Vi får ett samtal tillsammans hur vi kan leva evangeliets utmaning men också Sabeels syn på situationen just nu, hur de arbetar som organisation genom att erbjuda särskilda program för kvinnor, ungdomar och präster men vi får en också ett samtal om de kristnas situation inne i Israel.

5 Vårt härbärge denna natt är på Galilee Hotel i Nasaret. Efter en välbehövlig middag på hotellet får vi ge varandra ord på vägen denna gränstrakternas dag. Måndag den 14 april Platsens betydelse för tron Vi vaknar upp i Nasareth för att kl 7.30 bege oss till Saligprisningarnas berg i Galiléen. Här sammanfattade Jesus sitt budskap och här får vi fira nattvard i den ljuvliga oas och trädgård som hör till kyrkan på bergssluttningen. En central del i Jesus budskap handlade om saligprisningarna med utmaningen att leva fred. Vad gör och kan vi göra för att föra vidare den utmaningen? En veckas möten med olika personer som arbetar med sina liv och sina organisationer för att verka för freden väcker förhoppningar men reser också frågor. Önskan om fred kan se olika ut. Vi åker upp på Golanhöjderna och möter trädgårdsmästaren Marla van Meter på kibbutz Afiq. Nu får vi delvis en annan bild av vad som är nödvändigt för att uppnå fred i detta heliga land. Marla betraktar kontrollen över Golanhöjderna som omistlig för Israels säkerhet och detta är porten mot Israel för inte bara Syrien utan också Iran och Irak. För Marla är pionjärlivet på kibbutzen så nära himmelriket hon kan komma Olika möten som exemplifierar hur tro kan sätta oss i rörelse. Vi fortsätter eftermiddagen med att besöka några av de platser som Kafarnaum och Tabgha där Jesus levde och verkade och gav uppdrag att föra budskapet vidare. Vad för vi vidare efter vår resa? Vilka bilder delar vi med oss av? Frågor och tankar vi får dela under en avslutande kvällssamling i Natanya, en turiststad i Israel belägen vid Medelhavets strand. Vi bor på Galilil Hotel i Natanya. Efter middag och kvällssamling är det dags att packa det sista liksom ta en kort nattvila innan vi lämnar Natanya vid tretiden på morgon för att fara mot Ben Gurions flygplats. Tisdag 15 april Vem är jag - efter att ha tagit första steget? En helt vanlig tisdag och Natanya vaknar upp för att möta en ny dag. Vi bryter upp i arla morgonstund, kl 3, och åker mot flygplatsen Ben Gurion. Efter säkerhetskontroller och incheckning lyfter vi från Ben Gurion kl 7.00 mot Arlanda där vi beräknas landa ca på förmiddagen. Nu återstår att fundera över vem är jag nu - efter en resa till jordens medelpunkt?! Vad kommer jag att skildra och berätta, dela och fundera över efter hemkomsten? Observera att programmet kan komma att ändras utifrån situationen i området..

6 Elisabeth Lindgren

Skolan i Betlehem. Engelsklektion

Skolan i Betlehem. Engelsklektion Betlehem Här kommer en liten hälsning från Betlehem. Jag tänkte försöka ge er en liten övergripande bild av mitt liv i det heliga landet. Tiden här flyger verkligen iväg, vilket är ett bra tecken på att

Läs mer

Bibeln förenar & berör

Bibeln förenar & berör Bibeln förenar & berör MINDRE GRUPP 10-14 pers Det heliga landet 4-11 maj 2014 en rundresa med många människomöten och bibeldrama Du kommer att möta många intressanta människor under resan bla: Vår svenska

Läs mer

Bibeln förenar & berör

Bibeln förenar & berör Resa med tema Bibeln förenar & berör med alternativ för dig som varit i landet förut med avgångar både från Arlanda och Kastrup med barnpriser Det heliga landet 13-20 nov 2016 historiska platser, människomöten

Läs mer

2-13 oktober 2013. Se och upplev Israel. Med Ewa och Börje Jonsson

2-13 oktober 2013. Se och upplev Israel. Med Ewa och Börje Jonsson Se och upplev Israel Med 2-13 oktober 2013 Vi har länge burit på en dröm om att få visa vänner, bekanta och andra det Israel som vi ofta återkommer till och som är en del av vårt intresse och liv. Hösten

Läs mer

Resedagbok. Studiecirkel i Upplands Väsby missionskyrka

Resedagbok. Studiecirkel i Upplands Väsby missionskyrka Resedagbok Studiecirkel i Upplands Väsby missionskyrka Resa till Israel och Västbanken 8 15 april 2008 Hur det började I mars 2007 berättade jag, på en tisdagsträff för daglediga i Upplands Väsby missionskyrka

Läs mer

Bibeln förenar & berör

Bibeln förenar & berör Resa med tema Bibeln förenar & berör med avgångar både från Arlanda och Kastrup med barnpriser Det heliga landet 17-24 nov 2019 historiska platser, människomöten och bibeldrama Du kommer att möta många

Läs mer

Kom med på en glad Idealresa till Israel 16-27 Maj 2014. Det här är resan för dig. I Mästarens Spår

Kom med på en glad Idealresa till Israel 16-27 Maj 2014. Det här är resan för dig. I Mästarens Spår Kom med på en glad Idealresa till Israel 16-27 Maj 2014 Det här är resan för dig I Mästarens Spår Ledare... Lil o Dan Johansson Birgitta o Olle Rosenqvist Vi flyger med Finnair från Helsingfors direkt

Läs mer

Bibeln fšrenar & beršr

Bibeln fšrenar & beršr Bibeln fšrenar & beršr Det heliga landet 22-29 april 2012 en klassisk rundresa med mœnga mšnniskomšten och bibeldrama Du kommer att möta många intressanta människor under resan bla: Birgitta Alkne, vår

Läs mer

Kom med på en glad Idealresa till Israel 16-27 Maj 2014

Kom med på en glad Idealresa till Israel 16-27 Maj 2014 Kom med på en glad Idealresa till Israel 16-27 Maj 2014 Det här är resan för dig! I Mästarens Spår H ISRAEL I MAJ 2014 Res med bibel- och Israelkunniga reseledare Se vi gå upp till Jerusalem Upplev herdarnas

Läs mer

KRISTENDOMEN. Grundare: Jesus

KRISTENDOMEN. Grundare: Jesus KRISTENDOMEN Grundare: Jesus Världens största religion med minst 2 miljarder troende. Utvecklades som en egen religion ur judendomen ungefär mellan åren 40-100 e Kr. I länderna som lyser lila är mer än

Läs mer

Bibeln förenar & berör

Bibeln förenar & berör Bibeln förenar & berör med alternativ för dig som varit i landet förut Det heliga landet 6-13 sept 2013 historiska platser, människomöten och bibeldrama Du kommer att möta många intressanta människor under

Läs mer

KRISTENDOMEN. Grundare: Jesus

KRISTENDOMEN. Grundare: Jesus KRISTENDOMEN Grundare: Jesus Världens största religion med minst 2 miljarder troende. Utvecklades som en egen religion ur judendomen ungefär mellan åren 40-100 e Kr. I länderna som lyser lila är mer än

Läs mer

Henrik Ingmanson KINARESA 28/3 4/4 2014 SA11D

Henrik Ingmanson KINARESA 28/3 4/4 2014 SA11D Henrik Ingmanson KINARESA 28/3 4/4 2014 SA11D INNEHÅLLSFÖRTECKNING Platsfakta 3 Program för Kinaresan 2014 4 Vårt hotell i Beijing 6 Förslag på packlista Kinaresa 7 Övrig information 8 Allmänna villkor

Läs mer

Följ med oss till. du blir aldrig densamma mer. 10-21 April 2015. Nästa år i Jerusalem

Följ med oss till. du blir aldrig densamma mer. 10-21 April 2015. Nästa år i Jerusalem Följ med oss till du blir aldrig densamma mer 10-21 April 2015 Nästa år i Jerusalem H ISRAEL I APRIL 2015 Vi flyger med Finnair från Helsingfors direkt till Tel Aviv. Flygtidtabell... 10.4 kl 20.05 AY

Läs mer

Följ med på en unik gruppresa till Israel

Följ med på en unik gruppresa till Israel Följ med på en unik gruppresa till Israel Grupp Ewa & Börje 15-25 september 2016 Välkommen till Israel! Det är med stor glädje vi planerar vår resa till Israel, ett land som vi både har bott i (Ewa) och

Läs mer

RESAN FÖR DIG SOM ÄR PASTOR/LEDARE

RESAN FÖR DIG SOM ÄR PASTOR/LEDARE 2019 24 september - 1 oktober RESAN FÖR DIG SOM ÄR PASTOR/LEDARE 24 SEPTEMBER - 1 OKTOBER 2019 Välkommen till pastors- och ledarresa till Israel Vi vill hälsa dig välkommen att följa med till Israel på

Läs mer

Från boken "Vägen till Palestina" av Evert Svensson. Alhambra Förlag

Från boken Vägen till Palestina av Evert Svensson. Alhambra Förlag Fredagsbön i Jerusalem. Hösten 2000, efter att det palestinska upproret - Intifadan - brutit ut, förbjöd den israeliska militären alla palestinska män under 45 år tillträde till Gamla stan och Al Aksamoskén.

Läs mer

HÖSTENS STORA RESA 3-13 NOVEMBER 2016

HÖSTENS STORA RESA 3-13 NOVEMBER 2016 HÖSTENS STORA RESA 3-13 NOVEMBER 2016 FÖLJ MED KANAL 10 TILL ISRAEL det heliga landet som ständigt är i händelsernas centrum och där Jesus själv vandrade omkring. Bli betagen av skönheten och platserna

Läs mer

Läsarresa till Israel

Läsarresa till Israel Läsarresa till Israel Tidningen Dagen 22-29 mar 2015 Välkommen till Israel! Att resa till Israel tillsammans med andra Dagenläsare är en alldeles speciell upplevelse. Det ger dig chansen att på ort och

Läs mer

Fakta om kristendomen

Fakta om kristendomen Kristendomen Jesus Fakta om kristendomen Kristendomen är världens största religion med fler än 2 miljarder anhängare. Kristendomen utgår från Jesus från Nasarets liv och lära som återges i Nya testamentet.

Läs mer

Rundresa i Palestina och Israel 8 dgr

Rundresa i Palestina och Israel 8 dgr Rundresa i Palestina och Israel 8 dgr Ett besök i Palestina och Israel ger oss många upplevelser! Intressant historia, olika religioner och fängslande natur. Vi besöker kända platser som födelsekyrkan

Läs mer

Tel Aviv Pride 2016. DAG 2: MÅNDAG - MAJ 30 - Tel Aviv & Jaffa

Tel Aviv Pride 2016. DAG 2: MÅNDAG - MAJ 30 - Tel Aviv & Jaffa Tel Aviv Pride 2016 Tel-Aviv har på kort tid gjort sig känd som ett utav världens topp gay resmål. Den extravaganta och överdådiga Pride veckan 29 maj 6 juni är ett måste för dig som vill parta, upptäcka

Läs mer

De abrahamitiska religionerna. Kristendom, Judendom, Islam.

De abrahamitiska religionerna. Kristendom, Judendom, Islam. De abrahamitiska religionerna Kristendom, Judendom, Islam. Tre religioner som hör ihop Judendom, Kristendom och Islam kallas för de abrahamitiska religioner. Det är för att religionernas grundare (personer

Läs mer

Följ med Kanal 10 till 28 maj 4 juni 2019

Följ med Kanal 10 till 28 maj 4 juni 2019 Följ med Kanal 10 till 28 maj 4 juni 2019 FOTO: ITAMAR GRINBERG INFO.GOISRAEL.COM Följ med Kanal 10 till Israel Det är en stor glädje för oss att vi har förmånen att få inbjuda dig till en ny Israelresa

Läs mer

PROPEL AFRICA D e s t i n a t i o n M a n a g e m e n t

PROPEL AFRICA D e s t i n a t i o n M a n a g e m e n t Golfresa till Norra Sydafrika 20-30 januari 2013 Måndag 21 Januari 2013 - Ankomst till Johannesburg kl 08.35 på morgonen med flyg SA 261. Er lokalguide möter upp på flygplatsen och visar vägen till bussen.

Läs mer

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar ! Onsdagen 10/7 Onsdagen 10/7 Torsdag 11/7 Torsdag 11/7, Fredag 12/7 Fredag 12/7 Lördag 13/7 Lördag 13/7 Söndag 14/7 Söndag 14/7 Måndag 15/7 Måndag 15/7 Tisdag 16/7 Tisdag 16/7 Onsdag 17/7 Onsdag 17/7

Läs mer

Res med till Palestina och Israel 8 dagar 18 25 november 2012

Res med till Palestina och Israel 8 dagar 18 25 november 2012 Res med till Palestina och Israel 8 dagar 18 25 november 2012 OBS! Nytt datum för resan. Norwegian har ändrat sin flygtidtabell och därmed är det resa 18-25 november som gäller. Nya Spår är ett Palestinskt

Läs mer

Tunadalskyrkan Friheten i Kristus Mark 2:23-28

Tunadalskyrkan Friheten i Kristus Mark 2:23-28 1 Tunadalskyrkan 14 09 07 Friheten i Kristus Mark 2:23-28 I en av våra psalmer sjunger vi om att Friheten sträcker ut sin hand, Och för att beskriva friheten används många olika ord: kärlek, att komma

Läs mer

Resa till Dalarna. 8-11 augusti 2016

Resa till Dalarna. 8-11 augusti 2016 Resa till Dalarna 8-11 augusti 2016 8 augusti - måndag Resan startar från hemorten på morgonen och färden går upp till rastplatsen Väst Göte, vid Vättern norr om Bankeryd, där vi gör uppehåll, då det blir

Läs mer

POLEN 2011. Jesper Hulterström. V10 s

POLEN 2011. Jesper Hulterström. V10 s POLEN 2011 Jesper Hulterström V10 s 1 Jag heter Jesper Hulterström och Har varit på utlandspraktik 5/5 25/5 i Polen i en stad vid namn Tuchola. Resan varade i 3 veckor och den gjorde jag med John Pettersson

Läs mer

Vad gör ni den 26:e till 30:e september?

Vad gör ni den 26:e till 30:e september? Vad gör ni den 26:e till 30:e september? För en tid sedan träffade jag Claes Claesson, f.d. mycket erkänd krögare i Karlstad, som numera tillsammans med hustrun Titti bl.a. arrangerar Njutningsresor se

Läs mer

Möten i Mellanöstern

Möten i Mellanöstern Möten i Mellanöstern Att förstå sig själv lite bättre i en stor värld Världen blir större, och på samma gång mindre. Det som händer här helt nära hänger samman med skeenden långt borta. Du ser en film

Läs mer

Vinresa Bulgarien November

Vinresa Bulgarien November Vinresa Bulgarien 22-26 November Program Dag 1. Onsdagen den 22 november Flyg: Ryan Air från Skavsta/Stockholm-Sofia 19.50-23.40 Austrian Air från Köpenhamn Sofia 17.40-22.55 (en mellanladdning) Sen ankomst

Läs mer

VÅR RESA TILL BOSNIEN 2008

VÅR RESA TILL BOSNIEN 2008 VÅR RESA TILL BOSNIEN 2008 MÅNDAG 15/9 Vi träffades tidigt på morgonen, för att ta tåget till Kastrup. Därifrån flög vi till Budapest, sen vidare till Sarajevo. Kärt återseende med regn. Vi tog taxi till

Läs mer

Rapport från A Day in Jerusalem

Rapport från A Day in Jerusalem 1 Rapport från A Day in Jerusalem -Y s Men Region Sveriges project med East Jerusalem Y s Men & Women s Club Bakgrund Att få tillträde till Jerusalem and the Old City är för många palestinier inte möjligt.

Läs mer

Det bästa av Israel & Palestinas kulturskatter 22-26 jan, 2014

Det bästa av Israel & Palestinas kulturskatter 22-26 jan, 2014 Följ med på en spännande resa till en av vår civilisations födelseplatser. Besök Jerusalem där tre världsreligioner möts, se Klagomuren, Klippmoskén och Uppståndelsekyrkan. Bada i Döda Havet på världens

Läs mer

Under maj månad har vi dock hunnit med flera aktiviteter:

Under maj månad har vi dock hunnit med flera aktiviteter: Månadsbrev juni 2014 Lasne 2014-05- 28 Hej alla Sweor! Denna sommarmånad, maj, har vad jag tycker, rusat förbi men snart stundar den verkliga sommaren med ledighet och avkoppling för många. Under maj månad

Läs mer

Personalresan till Amsterdam

Personalresan till Amsterdam Personalresan till Amsterdam Jag har det stora nöjet att hälsa dig välkommen till personalresan som 2010 går till Holland och vackra Amsterdam. Vi kommer att starta avresan tidigt så det blir en lång,

Läs mer

Program för Fältjägarresa till Wien,Bratislava och Salzburg 27 april - 4 maj 2015

Program för Fältjägarresa till Wien,Bratislava och Salzburg 27 april - 4 maj 2015 Program för Fältjägarresa till Wien,Bratislava och Salzburg 27 april - 4 maj 2015 Välkomna med på en resa till Österrike och Slovakien. Vi börjar i Salzburg de första två dagarna. Staden där så många berömdheter

Läs mer

IRLAND. Välkomna med på Borås Släktforskares traditionella vårresa! Denna gång reser vi till Irland 1-8 maj 2018!

IRLAND. Välkomna med på Borås Släktforskares traditionella vårresa! Denna gång reser vi till Irland 1-8 maj 2018! IRLAND Välkomna med på Borås Släktforskares traditionella vårresa! Denna gång reser vi till Irland 1-8 maj 2018! Vi reser med buss till Köpenhamn och flyg vidare till Dublin. Under rundresan på Irland,

Läs mer

KONFERENSRESA BERGAMO

KONFERENSRESA BERGAMO KONFERENSRESA BERGAMO UPPLEV VACKRA BERGAMO Den italienska staden Bergamo är en vacker stad belägen i utkanten av Alperna. Staden ligger i regionen Lombardien i norra Italien. Denna vackra stad är delad

Läs mer

Aboud en stad med en urgammal kristen församling

Aboud en stad med en urgammal kristen församling Aboud en stad med en urgammal kristen församling Ordens ståthållare i Sverige, H. E. Carl Falck, reste till det Heliga landet i november och besökte bl a staden Aboud. Den kristna skolan i Aboud stöds

Läs mer

Bekräftelse av fältstudieresa till Kina för Thomasgymnasiet

Bekräftelse av fältstudieresa till Kina för Thomasgymnasiet 2011-07-21 Bekräftelse av fältstudieresa till Kina för Thomasgymnasiet Resa till Peking, Zhengzhou och Shaolin den 16-29 november, 2011, 14 dagar Vår resa går till Peking och därefter direkt vidare till

Läs mer

Kristendom. Vad tror kristna på? Hur utövar de sin religion? Vilka olika inriktningar finns det?

Kristendom. Vad tror kristna på? Hur utövar de sin religion? Vilka olika inriktningar finns det? Kristendom Vad tror kristna på? Hur utövar de sin religion? Vilka olika inriktningar finns det? Kristendom De Centrala tankegångarna i kristendom Kristendomens historia; hur religionen började och hur

Läs mer

Åk med Berggren & Birro till Israel! 11-18 oktober 2015

Åk med Berggren & Birro till Israel! 11-18 oktober 2015 Åk med Berggren & Birro till Israel! 11-18 oktober 2015 Ta chansen att följa med på en helt unik resa till Israel! Den 11-18 oktober åker jag och Marcus Birro till Israel. Tillsammans med den svensktalande

Läs mer

KONFERENSRESA BERGAMO

KONFERENSRESA BERGAMO KONFERENSRESA BERGAMO UPPLEV VACKRA BERGAMO Den italienska staden Bergamo är en vacker stad belägen i utkanten av Alperna. Staden ligger i regionen Lombardien i norra Italien. Denna vackra stad är delad

Läs mer

Resedagbok. Studieresa Limousin- och Blondeföreningen

Resedagbok. Studieresa Limousin- och Blondeföreningen Resedagbok Studieresa Limousin- och Blondeföreningen - onsdag 24 juli 2013 07:59 Äntligen på väg! Några hade hoppat på redan i Varberg och resten hoppade på på Erikslund utanför Ängelholm. Totalt är 26

Läs mer

Studieresa till Israel och Palestina, 14 18 september 2016

Studieresa till Israel och Palestina, 14 18 september 2016 Studieresa till Israel och Palestina, 14 18 september 2016 Tema för resan: Kulturutövande bland barn och unga som lever i konflikt Vi reser till Jerusalem, en av världens historiskt, politiskt och religiöst

Läs mer

VACKRA PRAG. Vi bor fint och centralt, och har med oss svensktalande guide/reseledare under vistelsen.

VACKRA PRAG. Vi bor fint och centralt, och har med oss svensktalande guide/reseledare under vistelsen. VACKRA PRAG Följ med och upplev vackra Prag! Staden som bjuder på allt vi förväntar oss av en storstad i form av historia, kultur, restauranger och goda shoppingmöjligheter. Under våra dagar i Prag lär

Läs mer

16 sönd e Tref 1 årg Sorgens ansikten och Jesus

16 sönd e Tref 1 årg Sorgens ansikten och Jesus 16 sönd e Tref 1 årg Sorgens ansikten och Jesus 19Dina döda skall få liv igen, deras kroppar skall uppstå. Vakna och jubla, ni som vilar i mullen! Ty din dagg är en ljusets dagg, du låter den falla över

Läs mer

Religion = Organiserad tro på Gud med gemensamma traditioner och högtider.

Religion = Organiserad tro på Gud med gemensamma traditioner och högtider. Religion = Organiserad tro på Gud med gemensamma traditioner och högtider. 2 saker religioner håller på med: Existentiella frågor = Livsfrågor, t.ex. meningen med livet, vad händer när man dör, hur började

Läs mer

Historia. Judendom. Vem är jude? Historia. Kungariket Israel Kung David och kung Salomo Judarnas tempel, gudstjänster, offer, högtider.

Historia. Judendom. Vem är jude? Historia. Kungariket Israel Kung David och kung Salomo Judarnas tempel, gudstjänster, offer, högtider. Historia Abraham - förbund om att tro på den enda guden och judarna visar detta genom omskärelse av pojkar. Abraham är också viktig inom kristendom och islam Gud lovar människorna ett land vid namn Kanaan

Läs mer

Resa till Florens Montalcino. Onsdag till söndag maj 2019

Resa till Florens Montalcino. Onsdag till söndag maj 2019 Resa till Florens Montalcino Onsdag till söndag 23-26 maj 2019 Information om resan Pris: 14.000 kr per person (enkelrumstillägg 1.500 kr) Priset inkluderar: o o o o o 1 natt på fyrstjärnigt hotell i centrala

Läs mer

Shopping resa till Bangkok Ni åker med Thai Airways TG961 från Stockholm Arlanda kl 14.30 (onsdag) Här gäller Arlanda VIP service.

Shopping resa till Bangkok Ni åker med Thai Airways TG961 från Stockholm Arlanda kl 14.30 (onsdag) Här gäller Arlanda VIP service. Shopping resa till Bangkok Ni åker med Thai Airways TG961 från Stockholm Arlanda kl 14.30 (onsdag) Här gäller Arlanda VIP service. Ni möts i anslutning till vår VIP-entré på Arlanda, separat från terminalerna

Läs mer

Religion Judendom Kristendom Islam

Religion Judendom Kristendom Islam Religion Judendom Kristendom Islam Tror på Jahve (Gud) Väntar på Messias Gud Treenigheten Gud, Jesus och den helige Ande Helig bok/skrift Bibeln: Gamla testamentet Bibeln: Gamla testamentet och Nya testamentet

Läs mer

Pilgrims- och studieresa till det Heliga landet med biskopsvikarie p. Fredrik Emanuelson & f. Pär-Anders Feltenheim 19/2-28/2

Pilgrims- och studieresa till det Heliga landet med biskopsvikarie p. Fredrik Emanuelson & f. Pär-Anders Feltenheim 19/2-28/2 Pilgrims- och studieresa till det Heliga landet med biskopsvikarie p. Fredrik Emanuelson & f. Pär-Anders Feltenheim 19/2-28/2 Vi besöker bl.a. Jerusalem, Bethlehem, Jericho, Nazareth och Galiléen på den

Läs mer

Res till Bratislava/ Brno och Wien en kultur och vin-/ matresa september 2019.

Res till Bratislava/ Brno och Wien en kultur och vin-/ matresa september 2019. Res till Bratislava/ Brno och Wien en kultur och vin-/ matresa 18 24 september 2019. Följ med Mimosa kulturresa genom Europas moderna historia Onsdag 18 september Avresa från Arlanda till Wien (direktflyg

Läs mer

UFC 120 London UFC 120

UFC 120 London UFC 120 London UFC 120 London Åk till London för UFC 120 med Ciceron och FIghtplay och upplev MMA-världens största organisation live i en av världens mest dynamiska storstäder! London är staden som har allt, mat,

Läs mer

Pilgrimsfärd för tillit Taizéhelg för unga vuxna april TAIZÉ. Jönköping april

Pilgrimsfärd för tillit Taizéhelg för unga vuxna april TAIZÉ.  Jönköping april Pilgrimsfärd för tillit Taizéhelg för unga vuxna 20-22 april www.taize2018.se TAIZÉ Jönköping 20 20-22 april 18 Lämna vardagen ett slag. Gör ett avsteg från krav och stress. Träffa människor med olika

Läs mer

Preliminärt Program för Jubileumsresa med Club Amarone till Valpolicella 2015

Preliminärt Program för Jubileumsresa med Club Amarone till Valpolicella 2015 Preliminärt Program för Jubileumsresa med Club Amarone till Valpolicella 2015 Datum: 8-11 oktober Pris 10.500 kr / person (inluderar allt utom flyg) Välkommen att följa med till Valpolicella. Det är nu

Läs mer

VIMIL till Ischia, 8 dagar 25 oktober 1 november 2018

VIMIL till Ischia, 8 dagar 25 oktober 1 november 2018 VIMIL till Ischia, 8 dagar 25 oktober 1 november 2018 Sommaren är nu i sin högform, men snart nog blir det höst igen! Varför inte tillbringa en del av denna på den italienska ön Ischia!? Följ med VIMIL

Läs mer

OBS!!!!!!! Detta är ett preliminärt körschema och vissa punkter kommer att ändras!!!!!!!

OBS!!!!!!! Detta är ett preliminärt körschema och vissa punkter kommer att ändras!!!!!!! OBS!!!!!!! Detta är ett preliminärt körschema och vissa punkter kommer att ändras!!!!!!!!!!!dessa ändringar meddelas vid samlingarna som vi har morgon och kväll varje dag!!!!! Måndag 22/6 05.30 Samling

Läs mer

Strikeforce SAN JOSE

Strikeforce SAN JOSE SAN JOSE Strikeforce torsdag Flyg Stockholm San Francisco Våra värdar väntar med transfer som tar sällskapet till hotellet. Incheckning på Clift Hotel o Ett av stadens främsta och coolaste hotell. Hotellet

Läs mer

Östersjön runt Baltikum och Polen

Östersjön runt Baltikum och Polen Östersjön runt Baltikum och Polen Följ med och upptäck; Estland-Lettland-Litauen-Polen den 9 17 maj 2014 Rundresa från Öland/Kalmar via Stockholm Tallinn - Riga - Vilnius - Warmia/Mazurien- Gdansk/Gdynia

Läs mer

Las Vegas med Fightplay & Ciceron

Las Vegas med Fightplay & Ciceron UFC 116 Las Vegas Las Vegas med Fightplay & Ciceron Las Vegas är en stad som måste upplevas. Ingen stad i världen erbjuder den kombination av nöje, lyx, solsemester och shopping som Vegas. På dagarna kan

Läs mer

Kristendomen. Kristendomens tidiga historia

Kristendomen. Kristendomens tidiga historia Jesus tog på sig alla människors misslyckanden och synder när han dog på korset. På så sätt befriade Jesus människorna till att kunna leva ett liv nära Gud och beroende av Gud. Kristendomen uppstod i det

Läs mer

Världens största religion

Världens största religion Kristendomen Film Världens största religion Kristendomen är världens största religion med omkring två miljarder anhängare. Kristendomen uppstod i det lilla landet Palestina (dagens Israel) för cirka två

Läs mer

SPF Freja inbjuder i samarbete med Ena Operations till "Temaresa Vin 2017". Resmålet blir Budapest och Balatonsjön, Ungern 12/9 18/

SPF Freja inbjuder i samarbete med Ena Operations till Temaresa Vin 2017. Resmålet blir Budapest och Balatonsjön, Ungern 12/9 18/ SPF Freja inbjuder i samarbete med Ena Operations till "Temaresa Vin 2017". Resmålet blir Budapest och Balatonsjön, Ungern 12/9 18/9 2017. Ungerns huvudstad Budapest består av två stadshalvor. Dessa var

Läs mer

MAGNIFIKA LOFOTEN ETT SAGOLIKT LANDSKAP

MAGNIFIKA LOFOTEN ETT SAGOLIKT LANDSKAP RESA LOFOTEN MAGNIFIKA LOFOTEN ETT SAGOLIKT LANDSKAP Lofoten är en ögrupp vid Norges nordvästra kust. Huvudöarna Lofoten har en total landyta på 1227 km² och en befolkning på cirka är Austvågøy, Gimsøy,

Läs mer

ÅRETS ARTÈGOEVENT! GALA SHOW INSPIRATION WORKSHOP MIDDAG PARTY

ÅRETS ARTÈGOEVENT! GALA SHOW INSPIRATION WORKSHOP MIDDAG PARTY ÅRETS ARTÈGOEVENT! Inspireras av en unik Artègoshow med internationella topstylister. Ta chansen att vidareutbilda dig i olika workshops Upplev fantastiska Rom med Artègokollegor från hela världen. Vi

Läs mer

New Jersey San Jose NY Rangers Boston. Matcher: New Jersey Devils-NY Rangers New Jersey Devils-Toronto Maple Leafs NY Rangers-Phoenix Coyotes

New Jersey San Jose NY Rangers Boston. Matcher: New Jersey Devils-NY Rangers New Jersey Devils-Toronto Maple Leafs NY Rangers-Phoenix Coyotes Resa 1 27 Februari Matcher: NY Rangers Chicago New Jersey San Jose NY Rangers Boston Resa 2 21 Mars Matcher: New Jersey Devils-NY Rangers New Jersey Devils-Toronto Maple Leafs NY Rangers-Phoenix Coyotes

Läs mer

S:t Eskils Katolska församling

S:t Eskils Katolska församling S:t Eskils Katolska församling Månadsbladet Maj 2010 Välkommen till S:t Eskils Katolska Församling Den heliga mässan firas i regel varje dag kl. 18.30, utom torsdagar, och fredagar firas mässan kl.12.00.

Läs mer

FÖRSAMLINGENS VISION. Sammanfattning av predikoserie i tre delar: INÅT UPPÅT -UTÅT. Stefan W Sternmo

FÖRSAMLINGENS VISION. Sammanfattning av predikoserie i tre delar: INÅT UPPÅT -UTÅT. Stefan W Sternmo FÖRSAMLINGENS VISION Sammanfattning av predikoserie i tre delar: INÅT UPPÅT -UTÅT Stefan W Sternmo FÖRSAMLINGENS VISION Vad är församlingens vision, väg och värderingar? Enligt vår församlingsordning är

Läs mer

Studieresa till Krakow och Auschwitz 15-19 augusti 2016

Studieresa till Krakow och Auschwitz 15-19 augusti 2016 Studieresa till Krakow och Auschwitz 15-19 augusti 2016 Christer Bergström, som arrangerar och medföljer på resan, är utbildad gymnasie- och grundskolelärare med 30 års erfarenhet och har undervisat i

Läs mer

Gud blev människa. Nr 3 i serien Kristusvägen

Gud blev människa. Nr 3 i serien Kristusvägen Gud blev människa Nr 3 i serien Kristusvägen 1 Det kristna livet GUD UPPENBARAR SIG FÖR OSS Kristna tror att Gud söker oss människor i alla tider och överallt på jorden. Gud har visat oss vem han är genom

Läs mer

Mitt arbetshäfte om religion.

Mitt arbetshäfte om religion. Mitt arbetshäfte om religion. Centralt innehåll: Några högtider, symboler och berättelser ur kristendom, islam och judendom. Några berättelser ur Bibeln och deras innebörd samt några av de vanligaste psalmerna.

Läs mer

Abrahams barn. Syskonreligionerna Judendom, Kristendom och Islam

Abrahams barn. Syskonreligionerna Judendom, Kristendom och Islam Abrahams barn Syskonreligionerna Judendom, Kristendom och Islam Abrahamitiska religioner Mose grundade judendom. Jesus grundade kristendom. Muhammed grundade islam. Abraham Abraham är stamfader till de

Läs mer

Dag 02: Ho Chi Minh Staden, Saigon Cu Chi Tunnlarna. Kort beskrivning. Dag 01: Ankomst Ho Chi Minh Staden, Saigon. Detta ingår

Dag 02: Ho Chi Minh Staden, Saigon Cu Chi Tunnlarna. Kort beskrivning. Dag 01: Ankomst Ho Chi Minh Staden, Saigon. Detta ingår Kort beskrivning Avresedatum enligt kundens önskemål (Flyg till och från Vietnam ingår ej) Detta ingår Inrikes flyg i Vietnam Engelsktalande guide under utflykterna 14 nätter med del i dubbelrum på hotell

Läs mer

Las Vegas med Fightplay & Ciceron

Las Vegas med Fightplay & Ciceron UFC 116 Las Vegas Las Vegas med Fightplay & Ciceron Las Vegas är en stad som måste upplevas. Ingen stad i världen erbjuder den kombination av nöje, lyx, solsemester och shopping som Vegas. På dagarna kan

Läs mer

1. Mycket tidigt på första dagen i veckan kom de till graven då solen gick upp.

1. Mycket tidigt på första dagen i veckan kom de till graven då solen gick upp. Markus 16 (16:1-8) Jesus uppstår ur graven 1 När sabbaten var över, köpte Maria från Magdala, Maria, Jakobs mor, och Salome välluktande oljor för att gå och smörja honom. 2 Mycket tidigt på första dagen

Läs mer

Bibeln förenar & berör

Bibeln förenar & berör Resa med tema Bibeln förenar & berör med alternativ för dig som varit i landet förut med avgångar både från Arlanda och Kastrup med barnpriser Det heliga landet 10-17 sep 2017 historiska platser, människomöten

Läs mer

Kryssning i Amazonas. 6 Dagars expedition Munduruku!

Kryssning i Amazonas. 6 Dagars expedition Munduruku! Kryssning i Amazonas 6 Dagars expedition Munduruku! Det är ett oslagbart äventyr att på en flodkryssning upptäcka det mytomspunna och mystiska Amazonas! Amazonas är världens största regnskog, nära sex

Läs mer

Vision. Pingstkyrkan Alingsås Landskyrkoallén 4

Vision. Pingstkyrkan Alingsås Landskyrkoallén 4 Pingstkyrkans Vision Vi vill forma Alingsås framtid genom att vara en stor kyrka som har avgörande betydelse i stan. I vardagen vill vi lyssna, höras och vara en given tillgång. Söndagens gudstjänst och

Läs mer

Ordning för minnesgudstjänst i samband med olycka eller katastrof

Ordning för minnesgudstjänst i samband med olycka eller katastrof Ordning för minnesgudstjänst i samband med olycka eller katastrof När en minnesgudstjänst ordnas i samband med en olycka eller katastrof, har oftast en viss tid, timmar eller dygn, gått efter händelsen.

Läs mer

Upplev det verkliga Transsylvanien

Upplev det verkliga Transsylvanien Upplev det verkliga Transsylvanien Reseprogram VÄLKOMNA TILL TRANSSYLVANIEN! Under vår resa tillsammans kommer du få träffa människor som berättar om livet i Europas kanske mest mystiska destination, i

Läs mer

Kyrkresa 2012 till Finska vikens inre

Kyrkresa 2012 till Finska vikens inre Kyrkresa 2012 till Finska vikens inre En annorlunda pilgrimsresa 1 6 augusti nästa år Vi har fått många bilder från en motsvarande resa sommaren 2011. Om dem kan det skrivas foto: privat, vilket i detta

Läs mer

En resa för alla sinnen! 01-11 november 2015

En resa för alla sinnen! 01-11 november 2015 En resa för alla sinnen! 01-11 november 2015 Flera av Indiens viktigaste besöksmål ligger som ett pärlband, tvärs över norra Indien; Agra, Khajuraho, Varanasi. Detta är platser som alla gör ett djupt intryck

Läs mer

Min livräddare Onsdag: Torsdag: Ashramresa till Israel 28 maj 6 juni 2011. Fortsättning på Gerds resedagbok Tisdag:

Min livräddare Onsdag: Torsdag: Ashramresa till Israel 28 maj 6 juni 2011. Fortsättning på Gerds resedagbok Tisdag: Vänbrev 4 2011 Min livräddare Min livräddare Jesus Han har räddat mig med blodspriset På korset på Golgata Han har räddat mig utan förtjänst. Vem är min livräddare? Han är Jesus som har dött för mig På

Läs mer

BTF inbjuder till studieresa till Berlin 3 6 oktober 2014

BTF inbjuder till studieresa till Berlin 3 6 oktober 2014 BTF inbjuder till studieresa till Berlin 3 6 oktober 2014 TREPTOW CREMATORIUM FLUGHAFEN BERLIN BRANDENBURG Tyskland är världsledande på grönt och högteknologiskt byggande. Dessutom är de världsmästare

Läs mer

ÅRETS ARTÈGOEVENT! GALA SHOW INSPIRATION WORKSHOP MIDDAG PARTY

ÅRETS ARTÈGOEVENT! GALA SHOW INSPIRATION WORKSHOP MIDDAG PARTY ÅRETS ARTÈGOEVENT! Inspireras av en unik Artègoshow med internationella topstylister. Ta chansen att vidareutbilda dig i olika workshops Upplev fantastiska Rom med Artègokollegor från hela världen. Vi

Läs mer

Konstresa Venedig aug 2019

Konstresa Venedig aug 2019 Namn: Venedig Professionell Antal: Ca 10-24 personer Resmål: Venedig Datum: Guide: Martin Schibli Venedig En resa till alla som arbetat med konst och kultur i stora eller små organisationer. Den 58:e Venedigbiennalen

Läs mer

Bön för vår kyrka och vår värld

Bön för vår kyrka och vår värld Bön för vår kyrka och vår värld Bönen Vår viktigaste uppgift som kristna är att söka Gud, att låta hans kärleks eld tändas och brinna i våra hjärtan. Bön är att befinna sig i den älskande Gudens ansiktes

Läs mer

Första söndagen i Advent Lars B Stenström

Första söndagen i Advent Lars B Stenström 111127 Första söndagen i Advent Lars B Stenström Predikotexter: Matteusevangeliet 21:1-9 och Lukasevangeliet 4:16-22 Jag har varit på studiebesök på Kvinnerstaskolan i veckan och sett miniåsnan Lilleman!

Läs mer

med Kanal OKTOBER 2 12 NOVEMBER FLYG FRÅN STOCKHOLM OCH GÖTEBORG FOTO: BILL MATTSSON

med Kanal OKTOBER 2 12 NOVEMBER FLYG FRÅN STOCKHOLM OCH GÖTEBORG FOTO: BILL MATTSSON med Kanal 10 22 31 OKTOBER 2 12 NOVEMBER FOTO: BILL MATTSSON FLYG FRÅN STOCKHOLM OCH GÖTEBORG Fol j med Kanal 10 till Israel FÖLJ MED Kanal 10 TILL ISRAEL det heliga landet, ständigt i händelsernas centrum

Läs mer

Tjuvstarta sommaren 2016 med en härlig yogavecka i Nerja 9-16 april

Tjuvstarta sommaren 2016 med en härlig yogavecka i Nerja 9-16 april Tjuvstarta sommaren 2016 med en härlig yogavecka i Nerja 9-16 april Har glädjen att kunna erbjuda en yogakurs på din resa till vackra Nerja vid Medelhavets strand, Costa del sol, Andalusien. Den 9-16 april

Läs mer

3 LÄNDER 3 HISTORIER

3 LÄNDER 3 HISTORIER 3 LÄNDER 3 HISTORIER Den dalmatiska kusten räknas som en av Europas vackraste. Följ med oss på en spännande resa där vi bor både i Split och i Dubrovnik och dessutom tar oss till historiskt intressanta

Läs mer

September Vecka 36. Herre, förbarma dig!

September Vecka 36. Herre, förbarma dig! September 2018 Vecka 36 Herre, förbarma dig! Herre förbarma dig över Huskvarna, över oss som bor här, över våra skolor och över den situation som råder när en människa mördats i en av våra parker. Herre

Läs mer

Preliminärt program för resa 2018

Preliminärt program för resa 2018 Dag 1. Preliminärt program för resa 2018 (erna kan komma att justeras längre fram) Onsdag 27 juni Buss Karlstad Stockholm, färja till Riga 10.00-10.30 Buss avgång från Karlstad, by 51 och Centralstation

Läs mer

Det bibliska landet. Pilgrimsvandring på Tosterö

Det bibliska landet. Pilgrimsvandring på Tosterö Det bibliska landet Pilgrimsvandring på Tosterö Det bibliska landet Vid starten: Visa mig Herre din väg, och gör mig villig att vandra den. (Heliga Birgitta) Betlehem: Vid den tiden utfärdade kejsar Augustus

Läs mer