Bromölla bibliotek Hösten Kulturprogram. Sara Paborn 26 november kl Tema: Engagerad höst

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Bromölla bibliotek Hösten 2015. Kulturprogram. Sara Paborn 26 november kl 18.30. Tema: Engagerad höst"

Transkript

1 Bromölla bibliotek Hösten 2015 Kulturprogram Sara Paborn 26 november kl Tema: Engagerad höst

2 SISSEFÖRESTÄLLNINGAR Alltid på söndagar kl 14. Pris 40 kr per föreställning. Köp biljetter till fyra olika föreställningar betala för tre. Förköp: Bromölla bibliotek , Sölvesborgs bibliotek och Sölvesborgs Medborgarkontor Sisseföreställningarna är ett samarbete med Sölvesborg kommun. Läs mer på SISSE Ett yogaäventyr, från 4 år (musik och rörelse), Söndag 27 september kl 14 Shanti och Shakti är ett yogaäventyr där barnen på ett lekfullt sätt får landa i sin kropp. Till magiska toner på instrumenten tampura, harmonium och tablas tar Shanti och Shakti med alla barn på en spännande resa till Indien! Där får de möta djuren och naturen som har lärt dem yoga. Avslutningsvis blir det vila vid Gangesfloden. Shanti och Shakti guidar på ett lekfullt sätt barnen genom dynamiska yogarörelser varvat med sång, musik och avslappning. Medverkande: Musik i syd. Speltid: ca 40 minuter. Arrangeras i Plats: Humlescenen i Bromölla. Ögonblick, från 4 år (dans) Söndag 18 oktober kl 14 Nyfikenhet, upptäcktslusta och längtan gestaltas av tre dansare i denna varma föreställning där fantasin står i centrum. Fantasin kräver inget förhållande till tid och rum utan kan uppstå som separata händelser. Plötsligt har flugan blivit en myra och ballongerna en hel skog. Tråkkråkor och andra låtsaskompisar dyker upp och försvinner, från ett Ögonblick till ett annat. Medverkande: KolKo ink. Speltid: ca minuter rörelseverkstad. Arrangeras i Plats: Humlescenen i Bromölla. Hunden Rund planterar, från 2 år (musik och rytmik) Söndag 8 november kl 14 Hunden Rund har hittat något på marken. Det är ett frö. Med inspiration från bilderna och texten i boken Hunden Rund planterar har ny musik som gestaltar och levandegör innehållet som komponerats. Tillsammans sjunger vi för frön, gräver, planterar, och dansar vattenkannedans! Barnen får på ett lustfyllt och musikaliskt sätt lära sig om vad som händer när man planterar ett frö. Medverkande: Karin Holmström. Speltid: ca 40 min. Plats: Biblioteket i Sölvesborg. Kaninkraschen, från 5 år (teater) Söndag 29 November kl 14 Agata har hittat sin drömleksak. Ett stort vitt flygplan som skiner och blänker när det far genom luften. Det är bara det att flygplanet inte är hennes, utan tillhör hennes bästa kompis Adamas. Så när Agata bestämmer sig för att låna hem planet, gör hon det utan att fråga om lov. När flygplanet råkar ut för en riktig krasch kan inget klister och tejp i världen mildra Agatas dåliga samvete. Och det blir inte bättre av att Adamas är ledsen och vill ha sitt plan tillbaka. Den ende som tar hela situationen med ro är Boris, som istället är upptagen med sin nya, stora, vita kanin som han har fått i present. En kanin som visserligen ingen hittills har sett skymten av. Medverkande: Teater 23. Speltid: 35 minuter. Plats: Furulundskolan i Sölvesborg.

3 SAGOSTUNDER FÖR BARN Sagor kan berättas, sjungas, tecknas och mycket mer. Vad föredrar du? Välkommen på våra sagostunder i höst. För barn 0-6 år. Arrangeras i Bromölla bibliotek - kl 14 Lördag 5 september Läsa saga. Högläsning. Lördag 3 oktober Kolla saga. Högläsning och filmvisning. Måndag 26 oktober Sjunga saga. Högläsning och sångstund med Maria Duvald. OBS! kl 11 Lördag 28 november Rita saga. Högläsning och teckning. Näsums bibliotek - kl 10 Måndag 28 september Läsa saga. Högläsning. Torsdag 3 december Rita saga. Högläsning och teckning. AFTER SCHOOL, Tisdagar i oktober Varje tisdagseftermiddag i oktober har vi After School. Det kan vara ett bokprat, pyssel, brädspel eller någon filmrulle som sätts på. Håll utkik på och på vår Facebooksida om vad som händer! Arrangeras i BABYRYTMIK, Tisdag 27 oktober kl 14 Babyrytmik med Mia Stjernfeldt. Från 0-4 år. Anmälan senast 24 oktober till biblioteket. Arrangeras i samarbete med Bromölla pastorat och ABF. ung kulturskymning, Fredag 20 november kl 18 Under en kväll när höstmörkret tränger på öppnar vi upp biblioteket för alla unga och fritidsgården Tunnan flyttar hit. Vi utlovar en festlig kväll med workshops, photobooth, tävlingar, karaoke och massor av annat kul. Vi inleder kvällen och internationella barndagen kl 18 med att tända 1000-tals lyktor - under samma himmel. Alla förskolor, skolor och andra intresserade bjuds in att skapa lyktor för att synliggöra barnens kreativitet. Håll utkik efter mer information. Arrangeras i höstlov KREATIV HELG - PROVA PÅ MAKRAMÉ, Lördag 24 oktober kl Makramé är en gammal teknik som har använts i flera tusen år. Nu har det blivit trendigt att slå knopar igen. Kom till biblioteket och prova själv. Det är roligt och enkelt. Du kan till exempel göra fina armband och pimpa med pärlor. Till självkostnadspris. Arrangeras i samarbete med Medborgarskolan. PIPPI 70 ÅR!, Måndagen den 26 oktober kl 11 Var med på vår Pippi-fest med berättelser, Pippisånger med Maria Duvald, sakletarjakt och sockerdricka med spunk till alla barn. Kom gärna utklädd eller tillsammans med en Pippi-docka! Vi inviger vår Pippi-utställning på barnavdelningen. Arrangeras i Sakletarjakten pågår hela veckan. En vinnare dras i slutet av veckan. BABYRYTMIK, Tisdag 27 oktober kl 14 Se ovan. LÄR DIG TECKNA!, Onsdag 28 oktober kl 11 och 15 Workshop med konstnär Ilpo Okkola. Max 10 personer i varje grupp. Ålder 7-11 år. Anmälan görs till biblioteket i förväg. Arrangeras i samarbete med ABF.

4 vuxna Arrangemangen äger rum i bibliotekets hörsal om inget annat anges. KREATIVA KVÄLLAR GRILLA SOM PROFFSEN, Torsdag 27 augusti kl 18 Robin Linghage från tv-programmen Sveriges Mästerkock och Grillmästarna kommer och grillar tillsammans med gästerna i biblioteksparken och ger sina bästa grilltips. Samling i hörsalen. Kostnad 85 kr inkl. mat. OBS! begränsat antal platser. Förköp på biblioteket. Arrangeras i KULTURCIRKELNS DAG MED KARIN BRUNK HOLMQVIST, Lördag 29 augusti kl Studieförbunden ABF och Studieförbundet Vuxenskolan ger information om vad de har att erbjuda under hösten. Kl föreläser en av Sveriges mest lästa och uppskattade författare, Karin Brunk Holmqvist. Karin skriver med humor och mycket hjärta, om vardagshjältar som inser att det aldrig är för sent att förändra livet. Hon låter krocken mellan gamla och nya tider, landsort och stad blomma ut i underhållande skrönor fyllda av mänsklig storhet och tillkortakommande. Det är berättelser som ofta lockar till skratt och igenkännande nickar. Arrangeras i samarbete med ABF och Studieförbundet vuxenskolan. KREATIVA KVÄLLAR TECKNA STILLEBEN, Onsdag 9 september kl Vi övar på att teckna med hjälp av enkla tekniktips. Efter att vi har tecknat äter vi upp frukt och annat ätbart från vårt stilleben. Välkommen oavsett om du är van tecknare eller nybörjare. Kursledare: Lotta Pettersson. Fika 20 kr. Material finns. (ca 2-2,5 h inkl fika). Arrangeras i samarbete med ABF. BOKCAFÉ, Fredag 11 september kl Har du läst en bra bok som du vill tipsa andra om? Behöver du själv få tips på bra böcker? Vi träffas över en kopp kaffe och pratar böcker. Personal från biblioteket ger egna boktips och berättar om vad biblioteket har att erbjuda. Fika 20 kr. TEMA - VÅRA VIKTIGA BIN, Tisdag 15 september kl Sofi Holmgren, en av grundarna till Adopt a bee, kommer till Bromölla för att berätta mer om projektet och om varför bin är så otroligt viktiga. Adopt a bee har funnits sedan 2011 och projektet har sin bas i Hässleholm. Syftet med projektet är att sprida kunskap och få fler intresserade av bin och biodling. Bin pollinerar det mesta vi äter och utan bin skulle vi människor inte klara att leva. Arrangeras i TEMA - MÄNNISKOR PÅ FLYKT, Tisdag 22 september kl Utställning och visning av en Vit buss från Röda Kors-expeditionen kl Föreläsning med Bo Fröberg, Malmö, om människorna som räddades och de som engagerade sig för detta. Lördag 19 september lördag 3 oktober Utställningen På flykt med fotografier av Anders Hansson. Arrangeras i samarbete med Röda Korset.

5 VANDRINGENS DAG, Lördag 26 september kl 10 Välkommen ut i naturen på guidad vandring. Upplev vår vackra natur i höstskrud. Du kan välja mellan att vandra en del av Gustavsbergsleden ca 10 km (3-3,5h) eller Näsumaviksleden 3,5 km (1-1,5h). Vi hoppas du vill följa med oss ut i naturen! Samling vid Barnakälla vandrarhem för Gustavsbergsleden och vid Piesleö för Näsumaviksleden. Båda lederna går i en cirkel så du kommer tillbaka till din bil. Samåk gärna. Ta med egen matsäck. Ha bra skor och kläder efter väder. En försmak av Eurorando KULTURQUIZ, Onsdag 30 september kl Utmana er i vår frågesportskväll på biblioteket. Vi bjuder både på enklare och kluriga frågor. Bilda ett lag på 1-4 personer eller kom till biblioteket där du hittar ett lag att tävla med. Fina priser. Fika 20 kr. Arrangeras i emedborgarvecka, Måndag 5 - söndag 11 oktober emedborgarveckan är en kampanjvecka som är till för att hjälpa medborgarna att använda den digitala tekniken. Det gäller främst de offentliga e-tjänsterna. Bland annat kommer informatörer från Region Skåne för att berätta om Mina vårdkontakter. Hela veckans program presenteras längre fram. Arrangeras i TEMA - OPERATION SMILE, Torsdag 8 oktober kl Operation Smile är en obunden religiös och politisk hjälporganisation som utför ca operationer per år på barn och vuxna med läpp-, käk- och gomspalt runt om i hela världen. Susanna von Palffy är intensivvårdssjuksköterska och arbetar som volontär för denna organisation, hon har varit på uppdrag i Indien, Marocko och Bolivia. Susanne kommer till biblioteket för att berätta om upplevelsen att åka iväg på dessa uppdrag. Att få hjälpa barn och vuxna till ett bättre liv, se nya kulturer och få arbeta med kollegor från hela världen! Arrangeras i KVÄLLSFIKA MED BOK PÅ NÄSUMS BIBLIOTEK, Måndag 12 oktober kl 18 Vi träffas för kvällsfika och bokprat på Näsums bibliotek. Tipsa om dina favoriter och inspireras till ny läsning av andra. Personal från biblioteket ger egna boktips och berättar om vad biblioteket har att erbjuda. Fika 20 kr. KREATIVA KVÄLLAR - GÖR EGNA KNAPPAR, Tisdag 13 oktober kl Vi lär dig hur du kan göra egna knappar med hjälp av tyg, garn och lite olika knappstommar. Vissa av knapparna kan även monteras som små broscher. Kursledare: Marita Trobäck och Margareth Persson. Kostnad: 150 kr/person. Material till två knappar ingår. Ytterligare material kan köpas av kursledarna. Anmälan till biblioteket senast 30 september. Arrangeras i samarbete med Östra Skånes Hemslöjdsförening. TEMA - RESEINSPIRATION OCH BERÄTTELSER, Måndag 19 oktober kl Bente är helt Thailandsfrälst. För 25 år sedan reste hon till Thailand på något hon trodde skulle vara en gång i livet, men hon fastnade och har rest tillbaka många gånger för att volontärarbeta och se mer. Bente har också cykelsemestrat genom flera länder. En inspirerande föreläsning om Thailand, livet där, att resa med barn, hjälparbete, och att samla kraft genom cyklingen. Bente har skrivit böcker om sitt hjälparbete i Thailand och sina cykelresor i bland annat Indien och Thailand. Böckerna finns att låna på biblioteket. Arrangeras i

6 KATARINA MAZETTI PER HAGMAN TALBOKSCAFÉ, Onsdag 21 oktober kl Café där vi tipsar varandra om talböcker. Böcker som är roliga, spännande eller griper tag och berör. Personal från biblioteket tar med några favoritböcker. Fika 20 kr. Välkomna! BIRGITTA SMIDING - SKÅDESPELARE, SÅNGARE OCH TEATERVETARE, Onsdag 21 oktober kl Birgitta är bördig från Bromölla och kom 2014 ut med den självbiografiska romanen När jag blir stor ska jag bli en sån tant som blöder där hon bl a skriver om sin uppväxt i Bromölla och om livet inom teatern. Under sina 25 år vid Malmö stadsteater medverkade Birgitta i både tal- och sångroller. Birgitta Smiding är också en flitig inläsare av talböcker. Arrangeras i PROVA PÅ SJÄLVFÖRSVAR, Tisdag 27 oktober kl För tjejer från 12 år och uppåt. Föreningen Soul of Defence visar tekniker som gör att du kan känna dig trygg i din vardag. Soul of Defense är ett självförsvarskoncept, där styrkan inte har någon betydelse. Vi använder enkla och effektiva tekniker med så stor verkan som möjligt, vilka ska stå i proportion till angreppet. I Soul of Defense ingår även teoretiska delar, som konflikthantering och nödvärnsrätt. Arrangeras i BOKCAFÉ, Fredag 6 november kl Har du läst en bra bok som du vill tipsa andra om? Behöver du själv få tips på bra böcker? Vi träffas över en kopp kaffe och pratar böcker. Personal från biblioteket ger egna boktips och berättar om vad biblioteket har att erbjuda. Fika 20 kr. AUGUST STRINDBERG ASTRID LINDGREN SELMA LAGERLÖF NORDISKA BIBLIOTEKSVECKAN, Måndag 9 november kl Nordiska biblioteksveckan verkar för att sprida läsning, manifestera högläsning, nordisk berättartradition och litteratur i Norden. Under måndagkvällen högläses årets utvalda text på mer än 2000 platser under Kura skymning. I år är temat Vänskap i Norden och texten är ett utdrag ur Islänningasagorna. Arrangeras i KONST SOM PROVOCERAT GENOM TIDERNA, Torsdag 12 november kl Upplev nedslag bland konst som provocerat i historien. Christian Ohlsson från Önnestads folkhögskola bjuder på ett bildföredrag som startar i renässansen och går fram till nutidskonsten med exempel på konst som gått emot normen och flyttat på gränser. Arrangeras i TEMA - BETYDELSEN AV KLIMATFÖRÄNDRINGAR, Måndag 16 november kl Klimatförändringar berör oss alla, men i olika utsträckning och på olika sätt. Anna Kaijser forskar kring föreställningar om vad som egentligen är miljövänligt och hur maktstrukturer påverkar synen av detta. Anna kommer att prata om hur ansvar för utsläpp av växthusgaser, sårbarhet för klimatförändringarnas effekter samt deltagande i klimatpolitik skiljer sig mellan olika grupper av människor. Hon belyser hur maktstrukturer utifrån genus, klass, ras, plats och ålder förstärks eller utmanas genom klimatförändringar och klimatstrategier. Vad är egentligen miljövänligt? Arrangeras i samarbete med Folkuniversitetet. SARA PABORN, Torsdag 26 november kl Sara Paborn är född i Sölvesborg och debuterade som författare 2009 med romanen Släktfeber. I år utkom hennes tredje roman En eller annan väg och fokus riktas återigen mot relationer inom familjen. Sara har en förmåga att balansera fint mellan existentiellt drama och feel-good. Hon är även skapare av appen Poesi på G i vilken kända svenskar framför hennes dikter och diskuterar läsande och skrivande. Arrangeras i samarbete med ABF.

7 KREATIVA KVÄLLAR SKULPTERA I LERA, Onsdag 2 december kl Vi övar på att se formen på tredimensionella föremål och återskapa dem i lera. Välkommen oavsett om du är van att skulptera eller nybörjare. Fika 20 kr. Material finns. (ca 2-2,5 h inkl fika). Arrangeras i UPPTÄCK DITT BIBLIOTEK, Torsdag 3 december kl Alla som är födda 1949 bjuds in till biblioteket. Träffa varandra och upptäck ditt bibliotek! Personlig inbjudan kommer i brevlådan. TEMA - DINA ENERGIVAL, Tisdag 8 december kl Lars Ivarsson, Bromöllas energirådgivare, berättar om miljöaspekterna kring de energival vi gör. Han kommer bland annat att ta upp vilken uppvärmning som är bäst för miljön och vilka för- och nackdelar som finns med olika bilbränslen. Han kommer även att prata om förnybar el samt sol, vind och vatten. Arrangeras i BOKCAFÉ, Fredag 11 december kl Har du läst en bra bok som du vill tipsa andra om? Behöver du själv få tips på bra böcker? Vi träffas över en kopp kaffe och pratar böcker. Personal från biblioteket ger egna boktips och berättar om vad biblioteket har att erbjuda. Fika 20 kr. LUCIAFIRANDE, lördag 12 december kl Lions luciatåg besöker biblioteket och sprider julstämning. ÅTERKOMMANDE PÅ BIBLIOTEKET SPRÅKCAFÉ, Torsdagar 20 augusti - 10 september och 29 oktober - 19 november kl Språkcafé för alla som är intresserade av att träffa nya människor och prata svenska tillsammans. Arrangeras i samarbete med Svenska kyrkan och Sensus. DIGITALT DROP-IN, Tisdagar 1 september, 6 oktober, 3 november, 1 december kl Kom med dina frågor om till exempel e-böcker, surfplattan eller mobilen. Alla funderingar är välkomna! ADVOKATJOUR, Torsdagar 24 september, 29 oktober och 26 november kl Gratis advokatrådgivning 15 minuter. Föranmälan till biblioteket! Arrangeras i samarbete med Centrumadvokaterna. ENERGIRÅDGIVNING, DROP-IN, Måndagar kl Har du frågor om energi finns Bromöllas och Sölvesborgs energirådgivare Lars Ivarsson på biblioteket varje måndag. SÖK KULTURSTIPENDIUM Varje år delar kommunstyrelsen ut ett kulturstipendium till kulturutövande ungdomar boende i kommunen. Syftet med kulturstipendiet är att stimulera, uppmuntra och stödja kulturutövande ungdom upp till 25 års ålder i Bromölla kommun. Läs mer om stipendiet och hur man ansöker på Sista ansökningsdag är 20 september. NOMINERA NÅGON TILL BROMÖLLA KOMMUNS KULTURPRIS! Kulturpriset tilldelas person, grupp eller sammanslutning av personer som gjort värdefulla insatser inom kulturområdet och som har en nära anknytning till Bromölla kommun. Läs mer på Senast den 20 september behöver vi ditt förslag.

8 utställningar Måndag 7 september lördag 26 september Emilia Svensson visar tavlor. Lördag 19 september lördag 3 oktober TEMA - Människor på flykt Utställningen På flykt med fotografier av Anders Hansson. Tisdag 22 september Tema - Människor på flykt. Kl Utställning och visning av en Vit buss från Röda Kors-expeditionen 1945 Måndag 26 oktober lördag 7 november Kjell Klevfors visar sin vykortssamling. Måndag 26 oktober lördag 14 november Pippi 70 år. Samarrangemang med ABF. Temautställningarna är i samarbete med Röda Korset. Innan sommaren lanserades ett nytt digitalt bibliotek och gemensam webbplats för biblioteken i Skåne Nordost. Det digitala biblioteket är en ny mötesplats för lässugna i vår del av Skåne där du själv kan vara delaktig genom att skapa användarnamn och betygsätta böcker du har läst. Här erbjuds lästips, topplistor och recenserade titlar. I bibliotekskatalogen kan du låna e-böcker och beställa böcker från alla folkbibliotek i området. Välkommen in! Information om biblioteken i Bromölla och Näsum Förutom böcker, kan du även låna ljudböcker, musik, tidskrifter och filmer för barn och vuxna på biblioteket. I tidskriftshörnan kan du läsa dagstidningar och tidskrifter i olika ämnen. Om du vill sitta här med din egen dator eller läsplatta finns det tillgång till trådlöst internet i hela biblioteket. Du kan även boka tid vid de publika datorerna. Vet du att du på biblioteket kan få handledning i att söka på internet, läsa e-böcker, använda e-post och att du kan få hjälp med andra frågor om digital teknik? På biblioteket finns också informationskontor med konsumentvägledning, samhällsvägledning, energirådgivning och turistbyrå. Öppettider Huvudbiblioteket Bromölla Näsum måndag-torsdag måndag fredag torsdag lördag Kontakta oss på Bromölla bibliotek , (Näsum) biblioteket@bromolla.se Arrangör för kulturprogrammet är Bromölla kultur och fritid och om inget annat anges äger aktiviteterna rum på biblioteket i Bromölla. Reservation för ändringar i programmet. Alla aktiviteter har fri entré om inget annat anges. För fler arrangemang i kommunen, se evenemangskalendern på

Bromölla bibliotek Våren 2015. Kulturprogram. Elisabet Nemert 22 april kl 18.30. Foto: Johanna Jeansson

Bromölla bibliotek Våren 2015. Kulturprogram. Elisabet Nemert 22 april kl 18.30. Foto: Johanna Jeansson Kulturprogram Bromölla bibliotek Våren 2015 Elisabet Nemert 22 april kl 18.30 Foto: Johanna Jeansson Barn och unga SISSEFÖRESTÄLLNINGAR (abonnemangsserien för barn) Alltid på söndagar kl 14. Pris 40 kr

Läs mer

Sjöbo bibliotek Blentarps bibliotek Vollsjö bibliotek Lövestad bibliotek

Sjöbo bibliotek Blentarps bibliotek Vollsjö bibliotek Lövestad bibliotek Sjöbo bibliotek Vårprogram 2015 Sjöbo bibliotek måndag 10-19 tisdag 10-18 onsdag 12-18 torsdag 10-19 fredag 10-18 lördag 10-14 Gamla Torg 10, 275 80 Sjöbo Tel: 0416-271 60 E-post: biblioteket@sjobo.se

Läs mer

Program hösten 2013. Sjöbo bibliotek

Program hösten 2013. Sjöbo bibliotek Program hösten 2013 Sjöbo bibliotek Biblioteket - allt från böcker till barnteater Biblioteket erbjuder böcker inom många olika ämnesområden. Här finns ljudböcker, e-böcker, film, tv-spel, tidningar och

Läs mer

loddekopinge.bibliotek@kavlinge.se

loddekopinge.bibliotek@kavlinge.se HÖSTENS PROGRAM 201 3 Kävlinge bibliotek Kvarngatan 17 244 31 Kävlinge 046-73 94 72 kavlinge.bibliotek@kavlinge.se Löddeköpinge bibliotek Barsebäcksvägen 60 246 30 Löddeköpinge 046-73 95 30 loddekopinge.bibliotek@kavlinge.se

Läs mer

Bromölla bibliotek Hösten 2011

Bromölla bibliotek Hösten 2011 Kulturprogram Bromölla bibliotek Hösten 2011 Lena Friblick, aktuell från Nyhetsmorgon i TV 4, 11 NOVEMBER 7 NOVEMBER KL 18.30 KL 19 Sara Arambula, skånsk, svensk och nordisk mästare i berättande, 7 NOVEMBER

Läs mer

Sjöbo bibliotek Lövestad bibliotek Blentarps bibliotek Meröppettid: Bemannad öppettid: Vollsjö bibliotek

Sjöbo bibliotek Lövestad bibliotek Blentarps bibliotek Meröppettid: Bemannad öppettid: Vollsjö bibliotek Vårprogram 2016 Tel: 0416-271 60/61 E-post: biblioteket@sjobo.se Gamla Torg 10. 275 80 Sjöbo Måndag 10-19 Tisdag 10-18 Onsdag 12-18 Torsdag 10-19 Fredag 10-18 Blentarps bibliotek Måndag 10-12, 13-16 Tisdag

Läs mer

BARN OCH UNGDOMAR JÄRFÄLLA BIBLIOTEK VÅREN 2019 BARKARBY BIBLIOTEK. Alla bibliotekens program är kostnadsfria!

BARN OCH UNGDOMAR JÄRFÄLLA BIBLIOTEK VÅREN 2019 BARKARBY BIBLIOTEK. Alla bibliotekens program är kostnadsfria! BARN OCH UNGDOMAR JÄRFÄLLA BIBLIOTEK VÅREN 2019 BARKARBY BIBLIOTEK Familjelördag med tema snö Sagostund och pyssel med tema snö. När: Lördag 2 februari. Sagostund kl 13 och pyssel kl. 11-15. Fika till

Läs mer

SPÖKVANDRING... TV-SPELSTURNERING! BARNFILMKLUBBEN ANUJ SHARMA PROVA PÅ TENNIS! SPÖKHISTORIER HÖSTLOVSPROGRAM 2015!

SPÖKVANDRING... TV-SPELSTURNERING! BARNFILMKLUBBEN ANUJ SHARMA PROVA PÅ TENNIS! SPÖKHISTORIER HÖSTLOVSPROGRAM 2015! SPÖKVANDRING... TV-SPELSTURNERING! BARNFILMKLUBBEN ANUJ SHARMA PROVA PÅ TENNIS! SPÖKHISTORIER HÖSTLOVSPROGRAM 2015! 1 Hej! Här hittar du en massa kul att göra under höstlovet! Ibland ska man anmäla sig

Läs mer

Mitt bibliotek Hösten 2014

Mitt bibliotek Hösten 2014 Mitt bibliotek Hösten 2014 För dig som är runt 1 till 13 år Tillhör:... BIBLIOTEKEN I MÖLNDAL Skaffa lånekort! Har du hittat till vår fina bokbuss? Kom och hälsa på! Det här är jag: Jag heter... Jag gillar...

Läs mer

Höstens program 2016 BODENS

Höstens program 2016 BODENS Höstens program 2016 BODENS STADSBIBLIOTEK Vuxna HELA HÖSTEN VARJE MÅNAD TISDAGAR kl. 9.00 BOKTIPSFRUKOST Kom in och byt boktips med personalen och varandra. Frukost till självkostnadspris. (Samarr: ABF)

Läs mer

Program. Bellevuegårdsbiblioteket

Program. Bellevuegårdsbiblioteket Program Bellevuegårds Hösten 2014 Vi gör mer än lånar ut böcker! Biblioteken är viktiga för det demokratiska samhällets utveckling genom att bidra till kunskapsförmedling och fri åsiktsbildning. Det slår

Läs mer

BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED

BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED PROGRAM BARN &UNGA HÖSTEN 2015 Sagostunder från 3 år Ingen föranmälan behövs SAGOSKOJ PÅ BIBLIOTEKEN! LOMMA BIBLIOTEK Följ med Tant Saga och Vilda Hilda in i sagornas förtrollade

Läs mer

Evenemang våren 2012. Biblioteken i Lessebo kommun

Evenemang våren 2012. Biblioteken i Lessebo kommun Evenemang våren 2012 Biblioteken i Lessebo kommun Kurt Henriksson Boda Kurre berättar om sitt artistliv Glasblåsaren från Boda blev rikskändis som akrobaten Boda-Kurre. Tid. måndag 9/1 kl. 17.00 LCHF:

Läs mer

Hitta information (kurs C)

Hitta information (kurs C) Hitta information (kurs C) I dagstidningar finns det ofta annonser för olika typer av nöjen och aktiviteter. Svara på frågorna med hjälp av annonserna på nästa sida. A. Var kan man lyssna på musik gratis?

Läs mer

BIBLIOTEKEN I Lomma & Bjärred

BIBLIOTEKEN I Lomma & Bjärred Live på bio: Semiramis BIBLIOTEKEN I Lomma & Bjärred Program Barn & Unga HÖSTEN 2018 Bio på bibblan LOMMA BIBLIOTEK Lördag 15/9 kl. 13.00 Lördag 29/9 kl. 13.00 Lördag 13/10 kl. 13.00 Måndag 29/10 kl. 13.00

Läs mer

Eksjö bibliotek med filialer. Vårprogram. med 100-årsfirande Eksjö stadsbibliotek och filialer

Eksjö bibliotek med filialer. Vårprogram. med 100-årsfirande Eksjö stadsbibliotek och filialer Vårprogram Eksjö bibliotek med filialer Vå r p r o g r a m med 100-årsfirande Eksjö stadsbibliotek och filialer Vårprogram 2015 www.eksjo.se/biblioteket stadsbiblioteket@eksjo.se 0381-361 00 Biblioteket

Läs mer

BARN & UNGA. Kulturspäckad höst på Lindängenbiblioteket! Sommarbokenfest. Sagostunder. Sångstunder

BARN & UNGA. Kulturspäckad höst på Lindängenbiblioteket! Sommarbokenfest. Sagostunder. Sångstunder BARN & UNGA Kulturspäckad höst på Lindängenbiblioteket! Vi hoppas att ni vill besöka oss i höst, då vi har en mängd spännande aktiviteter och program för alla åldrar! Nytt för terminen är bland annat Kulturögonblick

Läs mer

Program. Limhamns- och Bunkeflostrands bibliotek

Program. Limhamns- och Bunkeflostrands bibliotek Program s- och s bibliotek Hösten 2014 Biblioteket en knutpunkt Vill du titta närmare på knoparna du ser på tavlan? Besök sbiblioteket. Biblioteken är viktiga knutpunkter för många människor. Det är platser

Läs mer

Lövestad bibliotek Stängt under renovering Meröppetfilial öppnar i början av 2016 Vid frågor kontakta Sjöbo bibliotek

Lövestad bibliotek Stängt under renovering Meröppetfilial öppnar i början av 2016 Vid frågor kontakta Sjöbo bibliotek Sjöbo bibliotek Höstprogram 2015 Sjöbo bibliotek måndag 10-19 tisdag 10-18 onsdag 12-18 torsdag 10-19 fredag 10-18 lördag 10-14 Gamla Torg 10, 275 80 Sjöbo Tel: 0416-271 60 E-post: biblioteket@sjobo.se

Läs mer

Program för barn och ungdomar

Program för barn och ungdomar Program för barn och ungdomar Våren 2017 Sportlov Tävlingar på alla bibliotek under sportlovet. Fina bokpriser! KOMTEK Skapa något som du får ta med dig hem! Kl. 12-16. Måndag 27/2 Kallhäll, tisdag 28/2

Läs mer

Program. Kulturvecka. i Kungariket. Programmet finns också på. www.kungsor.se

Program. Kulturvecka. i Kungariket. Programmet finns också på. www.kungsor.se Program Programmet finns också på www.kungsor.se Måndag 28/9 Föredrag om Kalklinbanan av Knut Barr kl. 19.00. Kalklinbanans historia och framtid med skapandet av ett eventuellt industrihistoriskt centrum.

Läs mer

Stadsbiblioteket PROGRAM. Hösten 2015

Stadsbiblioteket PROGRAM. Hösten 2015 Stadsbiblioteket PROGRAM Hösten 2015 ةيبرعلاب تاياكح Sagor på arabiska Välkomna till en mysig sagostund på Mariestads Stadsbibliotek! Tid: Lördagar hela hösten kl.11.00-11.45 Magasinsvisningar Vill du

Läs mer

Fredag 25/10 Ungdomsfestival UNF Närlundahallen

Fredag 25/10 Ungdomsfestival UNF Närlundahallen Här kan du läsa om lite olika saker som du kan aktivera dig med under höstlovet i år. Dåsportlovsprogrammet innehåller mycket fritids- och sportaktiviteter försöker vi till höstlovet nu erbjuda saker som

Läs mer

Talboksklubben Vi träffas och berättar om nya DAISY-böcker. Fika. Onsdagen den 19 september kl 14.00-15.00

Talboksklubben Vi träffas och berättar om nya DAISY-böcker. Fika. Onsdagen den 19 september kl 14.00-15.00 Bibliotekets höstprogram 2012 Cecilia Gyllenhammar Vad säger Maja Ekelöfs blick? Rapporter från en skurhink 2012. Karlskoga kommunarkiv bjuder in till föreläsning med Cecilia Persson. Onsdagen den 12 september

Läs mer

Astronomi SAGOSKOJ! Sommarboken BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED. Bibliotekspoesi. Pysselverkstad. Bio på bibblan. Program för Barn & Unga

Astronomi SAGOSKOJ! Sommarboken BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED. Bibliotekspoesi. Pysselverkstad. Bio på bibblan. Program för Barn & Unga BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED Sommarboken Sommarläsning Kick-off! Kalas SAGOSKOJ! Pysselverkstad Bibliotekspoesi Vår katastrofala bokklubb Bio på bibblan Astronomi - en resa bland stjärnor och planeter

Läs mer

Blå Stället SOMMARKUL I ANGEREDS STADSPARK 2015. Hej alla leksugna barn! För dig mellan 6-13 år. Allt är gratis! Vecka 26-32. Kl 13-16.

Blå Stället SOMMARKUL I ANGEREDS STADSPARK 2015. Hej alla leksugna barn! För dig mellan 6-13 år. Allt är gratis! Vecka 26-32. Kl 13-16. s SOMMARKUL I ANGEREDS STADSPARK 2015 För dig mellan 6-13 år. Allt är gratis! Vecka 26-32. Kl 13-16. Hej alla leksugna barn! Nu är det ÄNTLIGEN SOMMAR snart! Skolan är slut för denna gång och vi på kommer

Läs mer

KUL I LOV 2012 20-24 februari

KUL I LOV 2012 20-24 februari KUL I LOV 20-24 februari KUL I LOV KÖP KUL I LOV KORT 30 KRONOR För att deltaga i det här häftets aktiviteter måste du köpa ett KUL I LOVKORT för 30 kronor. Korten kommer att säljas på följande ställen

Läs mer

BIBLIOTEKET BJUDER NY PÅ NÄTET HÖGLÄSNING TRÄDGÅRDSKVÄLL FÖRFATTARAFTON. och mycket annat

BIBLIOTEKET BJUDER NY PÅ NÄTET HÖGLÄSNING TRÄDGÅRDSKVÄLL FÖRFATTARAFTON. och mycket annat BIBLIOTEKET BJUDER TRÄDGÅRDSKVÄLL FÖRFATTARAFTON NY PÅ NÄTET HÖGLÄSNING och mycket annat 24 SEPT (lör) kl. 18:30-20:00 Poesicafé (Laholms kulturnatt) Stadsbiblioteket.Ta tillfället i akt och läs upp dina

Läs mer

Kommunbladet maj 2014

Kommunbladet maj 2014 Kommunbladet maj 2014 Information från Norsjö kommun på lättläst svenska. Val till EU-parlamentet Den 25 maj 2014 är det val till EU-parlamentet (Europa-parlamentet). Då väljer du vilka 20 svenska politiker

Läs mer

Kommunbladet november 2013

Kommunbladet november 2013 Kommunbladet november 2013 Information från Norsjö kommun Nyheter om bredbands-nätet i Norsjö Det kommer att vara störningar i bredbands-nätet i Norsjö kommun på natten mellan onsdag och torsdag den 20

Läs mer

BARN OCH UNGDOMAR JÄRFÄLLA BIBLIOTEK HÖSTEN år. 3-9 år

BARN OCH UNGDOMAR JÄRFÄLLA BIBLIOTEK HÖSTEN år. 3-9 år BARN OCH UNGDOMAR JÄRFÄLLA BIBLIOTEK HÖSTEN 2018 0-2 år Småbarnsrytmik Kom och dansa med ditt barn! Sång- och danslekar, rim och ramsor. Vi upplever musiken med kroppen och knoppen. När: Varje onsdag 5/9-24/10

Läs mer

Kultur i Hörby Oktober 2016

Kultur i Hörby Oktober 2016 Kultur i Hörby Oktober 2016 Teater Litteratur Utställning Förtäring Musik Dans Föreläsning Barn Guidning i Östra Sallerups 1600-talspark Samling vid Östra Sallerups Kulturhus. Hur kom Jöns Henriksson,

Läs mer

Påskpynta Gummifabriken Välkommen till en kväll där vi pyntar Gummifabriken i påskens alla färger. Vi bjuder på påskfika!

Påskpynta Gummifabriken Välkommen till en kväll där vi pyntar Gummifabriken i påskens alla färger. Vi bjuder på påskfika! Påskpynta Gummifabriken Välkommen till en kväll där vi pyntar Gummifabriken i påskens alla färger. Vi bjuder på påskfika! Tid: 15.30-20.00 Plats: Gummifabrikens Allaktivitetshus Övrigt: Ingen föranmälan

Läs mer

LÖRDAGSKUL OCH ANNAT KUL

LÖRDAGSKUL OCH ANNAT KUL LÖRDAGSKUL OCH ANNAT KUL PÅ LAHOLMS BIBLIOTEK HÖST 2016 Lördagskul och annat kul för barn hösten 2016! Det blir musikprogram, teaterföreställningar, författarbesök, babybokprat och sagostunder. För platser

Läs mer

KULTUR FÖR BARN HÖSTEN 2014

KULTUR FÖR BARN HÖSTEN 2014 KULTUR FÖR BARN HÖSTEN 2014 Barnkulturprogram på biblioteken hösten 2014 Märsta bibliotek TV-spel Kom och spela TV-spel på bibblan! Låna kontroller med ditt lånekort. Följ oss på Instagram för att få veta

Läs mer

FRITIDSPROGRAM November 2012

FRITIDSPROGRAM November 2012 FRITIDSPROGRAM November 2012 Teater Mimulus Eldshow Kulturnatten 21/9 i Museiparken 1 FRITIDSAKTIVITETER FÖR DIG SOM BOR I KARLSTADS OCH HAMMARÖ KOMMUN Karlstads Kommuns Fritidsverksamhet (LSS) För personer

Läs mer

Program barn & unga. Våren 2015. Öppettider: Mån kl. 9.00 19.00 Tis kl. 9.00 19.00 Ons kl. 11.00 19.00

Program barn & unga. Våren 2015. Öppettider: Mån kl. 9.00 19.00 Tis kl. 9.00 19.00 Ons kl. 11.00 19.00 Älmhlts Bibliotek Program barn & nga Våren 2015 http://bibliotek.almhlt.se Öppettider: Mån kl. 9.00 19.00 Tis kl. 9.00 19.00 Ons kl. 11.00 19.00 Tors kl. 9.00 19.00 Fre kl. 9.00 17.00 Lör kl. 10.00 14.00

Läs mer

SOMMARENS AKTIVITETER FÖR BARN OCH UNGA

SOMMARENS AKTIVITETER FÖR BARN OCH UNGA SOMMARENS AKTIVITETER FÖR BARN OCH UNGA 1 Sommarläsning på Biblioteken i Borås Är du mellan 7 12 år och gillar du att prata och tipsa om böcker du lyssnat på eller läst, träffa kompisar och fika? Biblioteken

Läs mer

TV-SPELSTURNERING! BARNFILMKLUBB SPÖKVANDRING... PROVA PÅ TENNIS!

TV-SPELSTURNERING! BARNFILMKLUBB SPÖKVANDRING... PROVA PÅ TENNIS! TVSPELSTURNERING! BARNFILMKLUBB SPÖKVANDRING... PROVA PÅ TENNIS! HÖSTLOVSPROGRAM 2014! 1 Hej! I din hand håller du ett program med spännande aktiviteter som du kan ta del av under höstlovet. Om det inte

Läs mer

SPORTLOV! För ett aktivt sportlov för barn och ungdomar!

SPORTLOV! För ett aktivt sportlov för barn och ungdomar! snämnden SPORTLOV! Aktiviteter i samarbete mellan Älmhults föreningar och Kultur- och Fritidsnämnden För ett aktivt sportlov för barn och ungdomar! Postadress Box 500, 343 23 Älmhult Besöksadress Stortorget

Läs mer

Släktforskarhjälp med KLGF Måndag 9 september kl. 13.00-15.00 Plats: Huvudbiblioteket Arr: Kalmar läns genealogiska förening

Släktforskarhjälp med KLGF Måndag 9 september kl. 13.00-15.00 Plats: Huvudbiblioteket Arr: Kalmar läns genealogiska förening Välkommen till bibliotekets program hösten 2013 Kalmar Stadsbibliotek Alla evenemang anordnas i Huvudbibliotekets samlingssal om inget annat anges. September Måndag 2 september kl. 17.00-20.00 Torsdag

Läs mer

BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED

BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED PROGRAM BARN HÖSTEN 2014 SAGOSKOJ PÅ LOMMA BIBLIOTEK BIBLIOTEKEN! Sagostunder från 3 år Ingen föranmälan behövs Följ med Saga och Vilda Hilda in i sagornas förtrollade värld!

Läs mer

Äntligen dags för HÖSTLOV! 28 oktober - 3 november. Läslov på biblioteket

Äntligen dags för HÖSTLOV! 28 oktober - 3 november. Läslov på biblioteket Äntligen dags för HÖSTLOV! 28 oktober - 3 november Läslov på biblioteket Måndag 28/10 Elektroniskt musikskapande, kl 13.00-16.00. Ålder från 8 år. Workshop med David Engström. Gör en egen cool låt. Den

Läs mer

Bibliotekets vårprogram BARN OCH UNGA BARN OCH. Barnteater. Diktatorn. Barnteater. Petras Prick. www.karlskoga.se

Bibliotekets vårprogram BARN OCH UNGA BARN OCH. Barnteater. Diktatorn. Barnteater. Petras Prick. www.karlskoga.se Bibliotekets vårprogram 2014 BARN OCH UNGA BARN OCH Foto: Frida Edlund (omslag), Love Lannér (Petras Prick), Martin Skoog (Diktatorn). Barnteater Diktatorn Barnteater Petras Prick www.karlskoga.se Illustration:

Läs mer

Kommunbladet november 2015

Kommunbladet november 2015 Kommunbladet november 2015 Det här är några av artiklarna i kommunbladet nummer 8 2015. Har du frågor eller vill veta mer om vad som händer i Norsjö under november månad? Ring växeln, telefon 0918-140

Läs mer

LÖRDAGSKUL OCH ANNAT KUL PÅ LAHOLMS BIBLIOTEK

LÖRDAGSKUL OCH ANNAT KUL PÅ LAHOLMS BIBLIOTEK LÖRDAGSKUL OCH ANNAT KUL PÅ LAHOLMS BIBLIOTEK Hösten 2017 Lördagskul och annat kul för barn hösten 2017 Det blir teater för blandade åldrar, musikföreställning, högläsning m.m. För platser och tider -

Läs mer

Barnteater. Bokfrukost

Barnteater. Bokfrukost Karlskoga biblioteks vårprogram 2013 Barnteater Foto: Martin Skoog Hemma hos med Teater TR3 Söndag 27 januari kl 11.00 och kl 13.00 Ålder 3-6 år. Cirka 35 minuter. En liten man i ett litet hus. En alldeles

Läs mer

Evenemang för vuxna. Tisdag 14 oktober, kl 13-14, 12 november, kl 13-14, Sjöbo bibliotek Ingen föranmälan

Evenemang för vuxna. Tisdag 14 oktober, kl 13-14, 12 november, kl 13-14, Sjöbo bibliotek Ingen föranmälan Sjöbo bibliotek Höstprogram 2014 Sjöbo bibliotek måndag 10-19 tisdag 10-18 onsdag 12-18 torsdag 10-19 fredag 10-18 lördag 10-14 Gamla Torg 10, 275 80 Sjöbo Tel: 0416-271 60 E-post: biblioteket@sjobo.se

Läs mer

21 28 april sång musik. teater workshops barnens kulturlördag författarbesök. tipspromenad sagor och mycket mer!

21 28 april sång musik. teater workshops barnens kulturlördag författarbesök. tipspromenad sagor och mycket mer! Barnbokens vecka! 21 28 april 2018 teater workshops barnens kulturlördag författarbesök sång musik film tipspromenad sagor och mycket mer! Mer information hittar du på: bibliotek.boras.se Barnens kulturlördag

Läs mer

Program höst Höstens barnaktiviteter på Falu stadsbibliotek. Det är fri entré på Falu stadsbiblioteks arrangemang.

Program höst Höstens barnaktiviteter på Falu stadsbibliotek. Det är fri entré på Falu stadsbiblioteks arrangemang. falun.se/bibliotek Program höst 2016 Höstens barnaktiviteter på Falu stadsbibliotek Det är fri entré på Falu stadsbiblioteks arrangemang. Välkommen in till biblioteken i höst! Kontakt och frågor: Falu

Läs mer

VÅRGÅRDA BIBLIOTEKS HÖSTEN 2015. Omslagsfoto: (CC0 1.0)

VÅRGÅRDA BIBLIOTEKS HÖSTEN 2015. Omslagsfoto: (CC0 1.0) VÅRGÅRDA BIBLIOTEKS HÖSTEN 2015 Omslagsfoto: (CC0 1.0) Sista tisdagen i varje månad, kl.16.00-17.00, med start 25/8: Bokklubb Bokklubb för dig som är 9-12 år. Vi pratar om böcker vi läst/lyssnat på och

Läs mer

K U L T U R H Ö S T E N

K U L T U R H Ö S T E N K U L T U R H Ö S T E N 2018 Kulturhändelser hösten 2018 i Svalövs kommun Decemberupplagan D E C E M B E R 3 november-9 december U T S TÄ L L N I N G - T O M M Y LENNARTSSON Konstnären Tommy Lennartsson

Läs mer

Höstlov Aktiviteter. Vecka 43/44 28/10-5/11

Höstlov Aktiviteter. Vecka 43/44 28/10-5/11 Grästorps kommun Höstlov 2017 Aktiviteter Vecka 43/44 28/10-5/11 Höstlovsprogrammet finns även på www.grastorp.se Evenemangskalendern har aktiviteter under hela året. LÖRDAG 28 OKTOBER Vi arrangerar en

Läs mer

Arrangörer. Fråga mer:

Arrangörer. Fråga mer: 18 april 24 april 2016 Arrangörer ABF Barkhyttans byalag Entré Ungdom Folkets Hus Föreningen Nya Vävstugan Hofors Bibliotek Hofors Finska Förening Hofors Hembygdsförening Hofors kommun Hofors Konstintresse

Läs mer

BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED

BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED PROGRAM BARN/UNGA VÅREN 2015 Sagostunder från 3 år Ingen föranmälan behövs! Lomma Bibliotek Följ med Vilda Hilda och Gurra Aktersnurra in i sagornas förtrollade värld! SAGOSKOJ

Läs mer

Sportlovsprogram 2019 Sjöbo kommun

Sportlovsprogram 2019 Sjöbo kommun VECKA 8 Sportlovsprogram 2019 Sjöbo kommun VECKA 8 Sportlovsprogram 2019 Äntligen är det dags för sportlov! Det finns massor av roliga aktiviteter att välja bland under hela veckan - även om det inte är

Läs mer

Måndag 26/3. Påsklovskul i Skurups Kommun

Måndag 26/3. Påsklovskul i Skurups Kommun Påsklovskul i Skurups Kommun Kommunens Kultur- och fritidsverksamheter Biorama, Gummifabriken, Skurups bibliotek, Fritidsgårdarna, Kulturskolan, Kultur- och fritid välkomnar dig som ung till en fartfylld

Läs mer

HÄLSOVECKA. Den 6-13 september ordnar Hofors kommun och Ovako en hälsovecka kring INSPIRATION, MOTIVATION, ÅTERHÄMTNING, KOST, TRÄNING OCH KULTUR

HÄLSOVECKA. Den 6-13 september ordnar Hofors kommun och Ovako en hälsovecka kring INSPIRATION, MOTIVATION, ÅTERHÄMTNING, KOST, TRÄNING OCH KULTUR HÄLSOVECKA Den 6-13 september ordnar kommun och Ovako en hälsovecka kring INSPIRATION, MOTIVATION, ÅTERHÄMTNING, KOST, TRÄNING OCH KULTUR Hälsoveckan inleds söndagen den 6/9 med Aktivera loppet, och avslutas

Läs mer

Orden flödar på Bunkeflostrands bibliotek i höst! Barn

Orden flödar på Bunkeflostrands bibliotek i höst! Barn Program Hösten 2017 Orden flödar på Bunkeflostrands bibliotek i höst! Barn Sagostunder Att läsa och lyssna tillsammans är toppen! På våra sagostunder läser vi både ur de allra senaste bilderböckerna och

Läs mer

2014 BIBLIOTEKETS BARNPROGRAM

2014 BIBLIOTEKETS BARNPROGRAM Moomin CharactersTM 2014 BIBLIOTEKETS BARNPROGRAM TRÄFFA DJUREXPERTEN Charlotte Hage. FREDDE GRANBERG TOVE JANSSON 100 ÅR BARNTEATER CHARLOTTE HAGE JULIA LINDEN HILL SAGOSTUNDER BOKHÖRNAN RETROVECKA MÅRTEN

Läs mer

#sumpanlov. Sagoläsning. Dans och pyssel. I Sundbyberg finns det massor av gratis höstaktiviteter för barn och unga! PSST!

#sumpanlov. Sagoläsning. Dans och pyssel. I Sundbyberg finns det massor av gratis höstaktiviteter för barn och unga! PSST! Dans och pyssel Sagoläsning Höstlovsdisco #sumpanlov PSST! I Sundbyberg finns det massor av gratis höstaktiviteter för barn och unga! SUNDBYBERG.SE/SUMPANLOV Här hittar du allt kul som händer i Sundbyberg

Läs mer

Öppen förskola. Kontakt : Öppna Förskolan KULAN Fäladstorget 1 226 44 Lund telefon: 046 35 64 38. E-mail : kulansoppnaforskola@live.

Öppen förskola. Kontakt : Öppna Förskolan KULAN Fäladstorget 1 226 44 Lund telefon: 046 35 64 38. E-mail : kulansoppnaforskola@live. Öppen förskola Kontakt : Öppna Förskolan KULAN Fäladstorget 1 226 44 Lund telefon: 046 35 64 38 E-mail : kulansoppnaforskola@live.se Blogg : www.kulanbloggen.se Facebook: www.facebook.com/kulansoppnaforskola

Läs mer

för mer info. se www.skanesdjurpark.se

för mer info. se www.skanesdjurpark.se 1 Lär dig paddla kajak och ha kul i kanotskola! Åk. 3 - uppåt Tid: Mån 14 juni - tors 17 juni, kl.l10.00-15.00. Söndag 13 juni k.l15.00 har vi föräldraträff med information om kanotskolan. Kostnad: 500kr

Läs mer

9/11 kl Kapten Kryp & skattkistan ÄLMHULTS BIBLIOTEK. Hösten 2019 Barn & Unga

9/11 kl Kapten Kryp & skattkistan ÄLMHULTS BIBLIOTEK. Hösten 2019 Barn & Unga 9/11 kl. 11.00 Kapten Kryp & skattkistan ÄLMHULTS BIBLIOTEK Hösten 2019 Barn & Unga SPRÅKSTEGEN SPRÅKSTEGEN Språkstegen är ett samarbete i Blekinges och Kronobergs län för att främja små barns språkutveckling

Läs mer

Träffpunkt Karl-Johan

Träffpunkt Karl-Johan Månadsblad oktober 2019 Träffpunkt Karl-Johan En mötesplats för dig som är senior 65+ Här är du välkommen för en stunds sällskap, ta en kopp kaffe, läsa dagens UNT eller delta i de aktiviteter som erbjuds.

Läs mer

LÖRDAGSKUL! LAHOLMS BIBLIOTEK VÅR 2015

LÖRDAGSKUL! LAHOLMS BIBLIOTEK VÅR 2015 LÖRDAGSKUL! PÅ LAHOLMS BIBLIOTEK VÅR 2015 LÖRDAGSKUL - FÖR BARN PÅ LAHOLMS BIBLIOTEK! I vår blir det författarbesök, musikprogram, barnboksfest, teaterföreställningar och sagostund med polisen. För platser

Läs mer

Höstlovs Program 2015

Höstlovs Program 2015 Höstlovs Program 2015 Aktiviteter, evenemang och tips för unga Planering inför höstlovet 2015 Inför höstlovet har Laholms kommun tillsammans med andra aktörer i kommunen och regionen samlat material som

Läs mer

Kulturlov! 30 oktober-5 november 2017

Kulturlov! 30 oktober-5 november 2017 Kulturlov! 30 oktober-5 november 2017 I samverkan av: Biorama-Gummifabriken-Skurups Bibliotek, Fritidsgårdarna-Kultur & Fritid - Kulturskolan 1 Måndagen 30 oktober Midnight Feast Tid: Måndag 30/10 kl.18.00-31/10

Läs mer

Foto: Willy Bjørnstad. Program September 2018 Mötesplatsen Solhaga

Foto: Willy Bjørnstad. Program September 2018 Mötesplatsen Solhaga Foto: Willy Bjørnstad Program September 2018 Mötesplatsen Solhaga Välkommen till Mötesplatsen Solhaga Solhagsvägen 15 Telefon: 0510-77 09 42 Öppettider: Måndag-Torsdag kl. 10:00-16:00 Fredag kl. 11:00-16:00

Läs mer

VÅREN Utställningar våren RETOY Lilla Läs. Carmen. Sportlov = Bygglov Då händer det massor av skoj på biblioteken

VÅREN Utställningar våren RETOY Lilla Läs. Carmen. Sportlov = Bygglov Då händer det massor av skoj på biblioteken VÅREN 2019 Utställningar våren 2019 på biblioteken i Lomma & Bjärred SAGOSKOJ! Bygg din egen magiska trädkoja Lennart Hellsing 100 år! Bokklubbar RETOY Lilla Läs Carmen Pyssla till påsk! Sommarboken Filmtajm!

Läs mer

Program våren 2019 Sjöbo Bibliotek

Program våren 2019 Sjöbo Bibliotek Program våren 2019 Sjöbo Bibliotek Program för vuxna Språkträning Kom och prata svenska! Under språkträffarna tränar vi svenska tillsammans genom samtal. Träffarna passar bra för dig som antingen är ny

Läs mer

Vinterveckan 28 februari - 9 mars

Vinterveckan 28 februari - 9 mars Vinterveckan 28 februari - 9 mars Vinterveckan börjar med Lycksele vårmarknad och avslutas helgen efter med att Lycksele IF arrangerar JSM på längdskidor. Vinterveckan ska vara årligen återkommande och

Läs mer

Medelpunkten. en social mötesplats för seniorer och frivilliga. Foto Taina Ahola

Medelpunkten. en social mötesplats för seniorer och frivilliga. Foto Taina Ahola Medelpunkten en social mötesplats för seniorer och frivilliga Foto Taina Ahola September 2015 ANSLAGSTAVLAN Seniorveckan 13-18 september Seniorveckan invigs söndagen den 13 september av kommunstyrelsens

Läs mer

För att då har jag ingen fritidsaktivitet och vi har bokklubb då här.

För att då har jag ingen fritidsaktivitet och vi har bokklubb då här. . Vilken tid och veckodag skulle passa dig bäst att besöka biblioteket? "Har barn som går på förskola och vet att de har haft problem att få tider som passar att besöka biblioteket i Hovmantorp på förmiddagarna.

Läs mer

Sjöbo bibliotek. Våren 2013. Program

Sjöbo bibliotek. Våren 2013. Program Sjöbo bibliotek Våren 2013 Program Sjöbo bibliotek Biblioteket erbjuder böcker inom många olika ämnesområden. Här hi ar du också ljudböcker, e böcker, film, tv spel, dningar och dskri er för både barn

Läs mer

SPORTLOV 2014 Sportlovsaktiviteter i Sigtuna kommun 24-28 februari 2014

SPORTLOV 2014 Sportlovsaktiviteter i Sigtuna kommun 24-28 februari 2014 SPORTLOV 2014 Sportlovsaktiviteter i Sigtuna kommun 24-28 februari 2014 VAD VILL DU GÖRA? Sportlovsaktiviteter i Sigtuna kommun MASSOR AV AKTIVITETER PÅ SPORTLOVET Sportlovet bjuder på sjudande aktiviteter

Läs mer

RYMDBALETT! FILMKLUBBEN PYSSEL PROVA PÅ TENNIS! SKRIV SPÖKHISTORIER HÖSTLOVSPROGRAM 2016!

RYMDBALETT! FILMKLUBBEN PYSSEL PROVA PÅ TENNIS! SKRIV SPÖKHISTORIER HÖSTLOVSPROGRAM 2016! RYMDBALETT! FILMKLUBBEN PYSSEL SKRIV SPÖKHISTORIER PROVA PÅ TENNIS! HÖSTLOVSPROGRAM 2016! 1 Öppettider och kontaktuppgifter Kultur & Fritid, Burlövs kommun Kultur i Burlöv, Möllegården kultur 040-625 63

Läs mer

Burlövs kommun. Bild: Jimmy Wallin. Februarilovet. Burlövs kommun

Burlövs kommun. Bild: Jimmy Wallin. Februarilovet. Burlövs kommun Burlövs kommun Bild: Jimmy Wallin Februarilovet Burlövs kommun 2014 MÅNDAG 17 FEBRUARI Snusk och annat förbjudet med Dan Höjer Det är nog svårt att tänka sig en mer passande än författaren Dan Höjer när

Läs mer

Program våren 2014. Sjöbo bibliotek

Program våren 2014. Sjöbo bibliotek Program våren 2014 Sjöbo bibliotek 1 Biblioteket - allt från böcker till barnteater Biblioteket erbjuder böcker inom många olika ämnesområden. Här finns ljudböcker, e-böcker, film, tv-spel, tidningar och

Läs mer

Bromölla bibliotek Hösten 2013. Kulturprogram. Patrik Lundberg. Foto: Magnus Liam Karlsson

Bromölla bibliotek Hösten 2013. Kulturprogram. Patrik Lundberg. Foto: Magnus Liam Karlsson Kulturprogram Bromölla bibliotek Hösten 2013 Patrik Lundberg 10 oktober kl 18.30 Foto: Magnus Liam Karlsson Barn och unga SISSEFÖRESTÄLLNINGAR (abonnemangsserien för barn) Alltid på söndagar kl 14. Pris

Läs mer

Kurser för dig med intellektuell funktionsnedsättning

Kurser för dig med intellektuell funktionsnedsättning Sommaren 2015 Kurser för dig med intellektuell funktionsnedsättning Främst för dig som omfattas av LSS, till exempel går i särskolan, på Lärvux, arbetar i daglig verksamhet eller bor i gruppbostad. Studieförbundet

Läs mer

Program våren Vårens barnaktiviteter på Falu stadsbibliotek. Det är fri entré på Falu stadsbiblioteks arrangemang.

Program våren Vårens barnaktiviteter på Falu stadsbibliotek. Det är fri entré på Falu stadsbiblioteks arrangemang. falun.se/bibliotek Program våren 2016 Vårens barnaktiviteter på Falu stadsbibliotek Det är fri entré på Falu stadsbiblioteks arrangemang. Välkommen in till biblioteket i vår! Kontakt och frågor: Falu stadsbibliotek

Läs mer

program våren 2019 VI ARBETAR PÅ MARKAN Chatarina Wilgotsson andreas svensson jen wesséus andré sjölund

program våren 2019 VI ARBETAR PÅ MARKAN Chatarina Wilgotsson andreas svensson jen wesséus andré sjölund 1 program våren 2019 TISDAG 29 JANUARI KL. 18.30 LÅTSKRIVARWORKSHOP MED SABINA CHANTOURIA Fri entré Workshopen ger dig grundläggande kunskaper om låtskrivande, du får prova övningar och tekniker för att

Läs mer

Enkät 1; Om din läsning (7-11 år)

Enkät 1; Om din läsning (7-11 år) Modul: Stimulera läsintresse Del 1: Att stimulera elevers läsintresse ett samverkansuppdrag Enkät 1; Om din läsning (7-11 år) 1. Vem är du? Hur gammal är du? På vilka språk läser du? 2. Hur mycket tycker

Läs mer

Hösten 2015. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Grillning vid Glänninge. Och annat kul

Hösten 2015. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Grillning vid Glänninge. Och annat kul Hösten 2015 Dans Bowling Musikcafé Simning Disco Grillning vid Glänninge Och annat kul I Samarbete med bl a Fub Laholm, Höks Hi, Fritid Halmstad, m fl. Hej! Från och med den 1:e januari 2015 finns fritidsprogrammet

Läs mer

AKTIVITETER VÅREN 2018 PROGRAM FÖR MARS, APRIL OCH MAJ

AKTIVITETER VÅREN 2018 PROGRAM FÖR MARS, APRIL OCH MAJ AKTIVITETER VÅREN 2018 PROGRAM FÖR MARS, APRIL OCH MAJ VAD ÄR FRITIDSVERKSAMHETEN EXTRA STÖD? Karlstad kommuns Fritidsverksamhet extra stöd jobbar med kultur- och fritidsaktiviteter för personer med olika

Läs mer

Höstlovet Burlövs kommun 2013

Höstlovet Burlövs kommun 2013 Höstlovet Burlövs kommun 2013 2 ~28 OKTOBER - 2 NOVEMBER~ Internationellt fotokonstprojekt Är du en ung Burlövsbo mellan 15 och 18? Intresserad av fotografi? Vill du prova en gammal fotokonst metod? Ta

Läs mer

Kärleksveckan Från den 9 februari till och med 17 februari pågår Kärleksveckan i Norsjö. Det här är några av aktiviteterna på programmet:

Kärleksveckan Från den 9 februari till och med 17 februari pågår Kärleksveckan i Norsjö. Det här är några av aktiviteterna på programmet: Kärleksveckan 2019 Från den 9 februari till och med 17 februari pågår Kärleksveckan i Norsjö. Det här är några av aktiviteterna på programmet: Lördag 9 februari Klockan 11:00 till 15:00 pågår Kärleksmässan

Läs mer

Sportlovsprogram. 18-24 feb 2013. Utgiven av Sölvesborgs kommun, Fritid & Kultur med reservation för ev. ändringar.

Sportlovsprogram. 18-24 feb 2013. Utgiven av Sölvesborgs kommun, Fritid & Kultur med reservation för ev. ändringar. Sportlovsprogram 18-24 feb 2013 Utgiven av Sölvesborgs kommun, Fritid & Kultur med reservation för ev. ändringar. Nominera till Ask & Embla Priset Sista dag för nominering är 31 mars Som ung i Sölvesborg

Läs mer

Program våren Vårens barnaktiviteter på Falu stadsbibliotek. Det är fri entré på Falu stadsbiblioteks arrangemang.

Program våren Vårens barnaktiviteter på Falu stadsbibliotek. Det är fri entré på Falu stadsbiblioteks arrangemang. falun.se/bibliotek Program våren 2016 Vårens barnaktiviteter på Falu stadsbibliotek Det är fri entré på Falu stadsbiblioteks arrangemang. Välkommen in till biblioteket i vår! Kontakt och frågor: Falu stadsbibliotek

Läs mer

Hitta information (kurs C)

Hitta information (kurs C) Hitta information (kurs C) I dagstidningar finns det ofta annonser för olika typer av nöjen och aktiviteter. Svara på frågorna med hjälp av annonserna på nästa sida. A. Var kan man lyssna på musik gratis?

Läs mer

Höstlovsprogram 2017

Höstlovsprogram 2017 Höstlovsprogram 2017 Fagersta bibliotek 30 Måndag den 30 oktober Har du läst den här? Birgitta och Mari berättar om böcker. Massor av boktips för barn 7-13 år. Alla som kommer får vara med i bibliotekets

Läs mer

Dokumentet om detta ska fyllas i och lämnas tillbaka till skolan. Bifogar även ett brev från skolledningen angående nya läroplanen.

Dokumentet om detta ska fyllas i och lämnas tillbaka till skolan. Bifogar även ett brev från skolledningen angående nya läroplanen. Utflykten till Skansen var en härligt blöt dag! Vi såg många djur och hade en fantastisk klass som det var en fröjd att åka på utflykt med, och de tog även hänsyn till andra passagerare på både Roslagsbanan

Läs mer

Hej och välkommen till årets kulturlov!

Hej och välkommen till årets kulturlov! 23/10-1/11 2015 Hej och välkommen till årets kulturlov! Här har vi sammanställt lite av vad som erbjuds under vecka 44 Ha ett härligt och aktivt lov! /kultur-och fritidsförvaltningen Bokfika Torsdag 29/10

Läs mer

Enkät 1: Om din läsning (7-11 år)

Enkät 1: Om din läsning (7-11 år) Modul: Stimulera läsintresse Del 1: Stimulera läsintresse en introduktion Enkät 1: Om din läsning (7-11 år) 1. Vem är du? Hur gammal är du? På vilka språk läser du? 2. Hur mycket tycker du om att läsa?

Läs mer

Februari - mars 2015. Skarpnäcks Kulturhus. Programblad

Februari - mars 2015. Skarpnäcks Kulturhus. Programblad Februari - mars 2015 Skarpnäcks Kulturhus Programblad Sportlov vecka 9 21 februari Konsert - Trumma kl. 13.00 (c:a 30 min) Mikael och Niclas förvandlar vattenkannor, krukor och rör till ett trumset och

Läs mer

Vad händer i Färgelanda? December

Vad händer i Färgelanda? December Vad händer i Färgelanda? December Fr.o.m. 28/11 kommer vad händer i Färgelanda att medfölja Dalslänningens totalutdelningar till ALLA hushåll i Färgelanda, Dals-Ed och Bengtsfors kommuner samt Hedekas

Läs mer

Släktforskarhjälp med KLGF. Måndag 10 februari kl. 13.00-15.00. Plats: Huvudbiblioteket Arr: Kalmar läns genealogiska förening

Släktforskarhjälp med KLGF. Måndag 10 februari kl. 13.00-15.00. Plats: Huvudbiblioteket Arr: Kalmar läns genealogiska förening Välkommen till bibliotekets program våren 2014 Kalmar Stadsbibliotek Alla evenemang anordnas i Huvudbibliotekets samlingssal om inget annat anges. FEBRUARI Måndag 10 februari kl. 13.00-15.00 Tisdag 11

Läs mer

Vecka 41 är Kulturvecka!

Vecka 41 är Kulturvecka! Vecka 41 är Kulturvecka! Begreppet kultur är inte alltid så lätt att förklara eftersom det har många betydelser, men mest tänker vi kanske på människans skapande och kreativitet såsom konst, litteratur,

Läs mer