välkommen till L I L L A P I R A T F Ö R L A G E T S Sommar & höst 2013

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "välkommen till L I L L A P I R A T F Ö R L A G E T S Sommar & höst 2013"

Transkript

1 välkommen till LILLA PIRATFÖRLAGETS Sommar & höst 2013

2 Lena och Olof Landström Jag skriver om mig, du läser om dig Detta citat tycker jag fångar läsarens roll som medskapare till berättelsen. När vi läser bär vi med oss våra egna erfarenheter och berättelsen uppstår i ett personligt samtal mellan oss och texten. Lena och Olof Landström Varje läsning är unik och det är också därför det är så roligt att prata med andra som har läst samma bok. Passa därför på att läsa samma böcker som dina barn i sommar. Prata om det ni har upplevt och jag lovar att du kommer att lära känna både böckerna och barnen ännu bättre! Erik Titusson Förlagschef erik@lillapiratforlaget.se Christina Kivi PR-ansvarig christina@piratforlaget.se Madeleine Lawass Försäljningschef madeleine@piratforlaget.se Lilla Piratförlaget Kaptensgatan Stockholm info@lillapiratforlaget.se Erik Titusson Pim vill hoppa. Hunden vill också hoppa. Lena och Olof Landströms bilderbok Pom och Pim har blivit en stor framgång och redan översatts till flera språk. Nu får vi åter träffa den förtjusande duon i uppföljaren Var är Pim? där en lekfull hund plötsligt springer iväg med Pim i parken. Pom letar överallt! Var är Pim? Var är Pim? Text: Lena Landström Bild: Olof Landström Inbunden 32 sidor Från 2 år ISBN:

3 Sally vill leka frisör och lillebror Stig får vara med medan pappa sover. När Sally hittar en sax vill hon att Stig ska bli lika fin som hon är. Men det är svårt att göra kort hår långt. Som tur är vet Sally var det finns mer hår. Grodan, skunken, pandan, ja till och med elefanten alla står de på rad tillsammans med 46 andra djur. Men vad väntar de på? Ställ dig i kö så får du se! Boken ger barnet möjligheten att lära sig 50 olika djur och bjuder dessutom på en STOR överraskning! Hur gör man kort hår långt? Kritikerrosade författaren Bjørn Arild Ersland och flerfaldigt prisade illustratören Lilian Brøgger står bakom den charmiga bilderboken Sally hittar en sax om två syskon, med busiga storasystern Sally i täten. Boken har hyllats av kritiker i Danmark och Norge för det mångbottnade samspelet mellan barnen, samt mellan text och illustrationer. Vad väntar djuren på? Sally hittar en sax Text: Bjørn Arild Ersland Bild: Lilian Brøgger Översättning: Gunilla Halkjaer Olofsson Inbunden 32 sidor Från 3 år Utkommer i oktober ISBN: Ställ dig i kö! av Tomoko Ohmura Översättning: Yukiko Duke Inbunden 38 sidor Från 3 år Utkommer i maj ISBN: Illustratören Tomoko Ohmura är född och bosatt i Tokyo. Hon har illustrerat ett flertal böcker för barn i olika åldrar. Ställ dig i kö! har givits ut på flera språk. Till svenska har den översatts av Yukiko Duke.

4 Elise Gravel LE VER Mina damer och herrar, låt oss presentera: Masken! Masken är ett enda långt matsmältningsrör med muskler utanpå. Äcklig? Javisst, men inte bara! En liten pojke saknar systern han aldrig hade. Storasystern som dog vid födseln. När en ny flicka dyker upp på gatan stämmer allt det måste väl vara hon? Hans syskon från yttre rymden! En hjärtknipande och rolig berättelse om saknad och vänskap. I bilderboken Masken får femåringen veta mer om ett djur som levt mitt ibland oss i över 120 miljoner år. På ett humoristiskt, men likväl korrekt sätt, lär vi känna masken. Visste du till exempel att det finns maskar som kan bli 35 meter långa? Möt en trevlig prick: Flugan Masken av Elise Gravel Översättning: Gunilla Halkjaer Olofsson Inbunden 32 sidor Från 3 år Utkommer i maj ISBN: Flugan av Elise Gravel Översättning: Gunilla Halkjaer Olofsson Inbunden 32 sidor Från 3 år Utkommer i maj ISBN: Flugan spottar och kräks på maten innan den suger upp allt med en snabel. Äcklig? Javisst, men inte bara! Husflugan är huvudpersonen i Flugan och i lekfulla illustrationer får vi komma henne riktigt nära. På barns nivå presenterar den prisbelönta kanadensiska författaren och illu stratören Elise Gravel fakta som barn kan relatera till sin egen vardag. En stark högläsningsbok Ulf Stark är en av landets största barn- och ungdomsförfattare som står bakom älskade böcker som Dårfinkar och dönickar och Kan du vissla Johanna. Nu är han tillbaka med en ny stark högläsningsbok, illustrerad av Sara Gimbergsson. Ett syskon från yttre rymden Text: Ulf Stark Bild: Sara Gimbergsson Inbunden 48 sidor ISBN:

5 Lilla Extra Martin Widmarks nya lättlästa serie! Med list och humor levererar Lilla Extra-redaktionen scoop på scoop. Är stadens snabbaste kvinna verkligen snabbast? Har sjömannen seglat till vartenda land på jordklotet? Talar polisen alltid sanning? I Alla ljuger får du svaret! I Hitta den rätta ger sig Lilla Extra-redaktionen på matchmaking. Alla vill ju hitta den rätta och det är redaktionens uppgift att para ihop singlarna. Men sing larna är svårflirtade och barnen får en riktig utmaning. Lilla Extra: Alla ljuger Text: Martin Widmark Bild: Kristina Grundström Inbunden 64 sidor Utkommer i juni ISBN: Lilla Extra: Hitta den rätta Text: Martin Widmark Bild: Kristina Grundström Inbunden 64 sidor Utkommer i juni ISBN: Martin Widmark har en osviklig fingertoppskänsla för vad barn tycker är roligt och spännande. Nu vänder han sig till nybörjar läsaren med serien Lilla Extra om fyra barn som driver stans bästa kvällstidning. Böckerna om Lilla Extra är schvungfullt illustrerade av Kristina Grundström. Äventyr & mysterium! Äventyret i Paradiset fortsätter! Det är Kakans födelsedag. Hon har önskat sig en cykel och det får hon också. Men första cykelturen med Slatten blir inte riktigt som de hade tänkt sig. Ett bråk gör att hela födelsedagen känns misslyckad Hemliga Fyran är deckarklubben som löser de stora brotten. Eller, nåja, de reder i alla fall ut sånt som VERKAR vara stora brott. Vampyren är syskonen Peggy och Pyrets elaka granne som alla är rädda för. Men plötsligt leker hon med barnen, ler mot de vuxna och är en riktig glitterpinne. Vad har hänt?! Cecilia Lidbeck är en av landets mest omtyckta författare och har bland annat skrivit de populära Vilma-böckerna. Vampyrens hemlighet är den fjärde delen i den lättlästa serien Hemliga Fyran rikligt och roligt illustrerad av Bettina Johansson. Med värme och humor gör Moni Nilsson vardagen till dramatik. Äventyr i Paradiset är illustrerad av Elin Lindell, känd från Kamratposten. Bästa värsta födelsedagen är den fjärde boken i den lättlästa serien om Kakan och Slatten. Äventyr i Paradiset: Bästa värsta födelsedagen Text: Moni Nilsson Bild: Elin Lindell Inbunden 64 sidor Utkommer i juni ISBN: Hemliga Fyran: Vampyrens hemlighet Text: Cecilia Lidbeck Bild: Bettina Johansson Inbunden 64 sidor Utkommer i juni ISBN:

6 Alex och Corinthia reser vidare mot Alvernas rike för att lära känna sin farmor Ymbla eldmästare hos skogsalverna. Men Alvernas rike är hotat och källdiamanten försvagad. När en gigantisk drake närmar sig i fjärran inser Alex och Corinthia att det är Grimaug draken som dödade deras far. Alvernas rike är den fjärde boken i Patrik Bergströms fantasyserie Den eviga eldens magi. dens magi: Den eviga el ke Alvernas ri Bergström Text: Patrik Diehl Bild: Laura sidor Inbunden 80 år 9 ån Fr i oktober Utkommer : ISBN OBS! Det här är IN TE nån sliskig kä rlekshistoria 12-åriga Oda forts ätter att skriva i sin superhemliga dagb bästisar igen, men ok. Hon och Helle Oda tycker att nå är got känns annorlu mycket på Stian, nd a. Dessutom tänker att hon snart ska Oda börja högstadiet oc absolut alldeles ok h att hon då kom ysst! En dag flytta mer vara r en ny pojke in i gr älskar honom. Al annhuset och alla la utom Oda. bara Efter succén med Hej, det är jag! är Nina E. Grøntvedt nu tillbaka med uppföljaren Absolut okysst en dagboksroman för slukaråldern som gick direkt in på topplistan när den gavs ut i Norge. Nina E. Grøntvedt har hyllats för sin träffsäkra skildring av en självständig tjej som befinner sig på gränsen mellan barn och ungdom. st Absolut okys røntvedt av Nina E. G an g: Karin Nym Översättnin r do si 8 Inbunden 32 Från 9 år i augusti Utkommer : ISBN

7 En fängslande thriller Den elaka föreståndarinnan styr det gamla barnhemmet med järnhand och de stackars barnen har inget att säga till om. När barn efter barn spårlöst försvinner, inser Gilbert, Fransceska och de andra barnen att något hemskt pågår bakom barnhemmets stängda murar. Vem står näst på tur? För att hitta sina vänner och rädda sig själva krävs en plan och väldigt mycket mod. Majkens bästa vän Tessan vill plötsligt bara prata om killar. Men Majken har ju ingen kille och är heller inte så intresserad. Hon spelar hellre fiol med sin lärare Izzy. Men när den nya pojken Ivan börjar på skolan, bestämmer sig Majken för att göra ett experiment. Hur skulle det bli om hon låtsades att de är lite ihop Johanna Lindbäck skriver för mellanåldern! Barnhemmet Text: Cecilia Lidbeck Bild: Robert Vallmark Inbunden ca 170 sidor Från 9 år ISBN: Cecilia Lidbeck debuterade som författare i mitten av nittiotalet efter att ha vunnit en bilderbokstävling. Sedan dess har hon skrivit en lång rad barn- och ungdomsböcker, bland annat de populära böckerna om Vilma, samt Lilla Piratförlagets lättlästa serie om Hemliga Fyran. Med Barnhemmet vänder sig Cecilia Lidbeck till mellanåldern med en kuslig thriller i sagomiljö. Johanna Lindbäck är en av Sveriges mest älskade ungdomsboksförfattare. Nu skriver hon för första gången för slukaråldern och presenterar en fartfylld berättelse, full av igenkänning. lite ihop av Johanna Lindbäck Inbunden ca 200 sidor Från 9 år ISBN:

8 En bilderbok för kaniner i alla åldrar Sara Kadefors debuterade som författare 2001 med Augustprisbelönade Sandor slash Ida. Sedan dess har hon skrivit både för barn och vuxna. I romanen Lex bok blandas ljus och svärta, berättat med stor skärpa och ingen lämnas oberörd. Anna Höglund är en av Sveriges mest nyskapande illustratörer. I Om detta talar man endast med kaniner utforskar hon en högkänslig kanins tankar och liv. En poetisk bok där Anna Höglund kombinerar kollageteknik, fotografi och måleri för att skildra känslan av att vara annorlunda, men samtidigt sträva efter större gemenskap. Allt enligt Lex Lex går sista året i gymnasiet och är så less. Less på alla prestationskrav och hetsen om entreprenörstänk, som ställs på henne och andra unga i dag. I protest skapar hon alter egot Maya som via sin blogg revolterar mot allt vad framgångssagor heter. Men vad händer när bloggen plötsligt visar sig vara just en riktig framgång? Om detta talar man endast med kaniner av Anna Höglund Inbunden 56 sidor Från 12 år ISBN: Lex bok av Sara Kadefors Inbunden ca 320 sidor Från 15 år ISBN:

9 Upptäck fler böcker från Lilla Piratförlaget! 3-7 Bockarna Bruse på Badhuset Text: Bjørn F. Rørvik Bild: Gry Moursund Översättning: Pija Lindenbaum ISBN: Mamma borta Chris Haughton Översättning: Gunilla Halkjaer Olofsson ISBN: Watt Scaredy Squirrel makes a friend Den stora smällen Text: Mats Wänblad Bild: Per Gustavsson ISBN: Watt Scaredy Squirrel Mélanie Watt Nutte Nervös Nutte Nervös får en vän HEJ Nutte Mélanie Watt Nutte Nervös Nutte Nervös får en vän Mélanie Watt Översättning: Mark Levengood ISBN: ISBN: Stockholm Vimmelboken Judith Drews ISBN: Veke och den röda baddräkten Text: Charlotta Lannebo Bild: Emma Göthner ISBN: Doktor Proktor och den stora guldkuppen Jo Nesbø Översättning: Barbro Lagergren ISBN: Mystiska Milla och Frihetsgudinnans hemlighet Text: Unni Lindell Bild: Fredrik Skavlan Översättning: Barbro Lagergren ISBN: Glasbarnen Kristina Ohlsson ISBN: Om det var krig i Norden Janne Teller Översättning: Karin Nyman ISBN: Dagboksanteckningar från ett källarhål David Wiberg ISBN:

välkommen till Vinter 2012/2013

välkommen till Vinter 2012/2013 välkommen till LILLA PIRATFÖRLAGETS Vinter 2012/2013 Att skriva lätt är svårt Hur skriver man för att fängsla nybörjarläsaren? Två som har funderat mycket på det är författarna Moni Nilsson och Cecilia

Läs mer

välkommen till lilla piratförlagets Höst 2012 olof landström

välkommen till lilla piratförlagets Höst 2012 olof landström välkommen till lilla piratförlagets Höst 2012 olof landström Vi halvlåg i soffan och läste en bilderbok tillsammans, min systerson och jag. Jag höll i boken, hans små händer vilade i uppslaget - ofta i

Läs mer

Att skriva lätt är svårt

Att skriva lätt är svårt välkommen till lilla piratförlagets Vinter 2012/2013 Att skriva lätt är svårt Hur skriver man för att fängsla nybörjarläsaren? Två som har funderat mycket på det är författarna Moni Nilsson och Cecilia

Läs mer

Att skriva doktor Proktor är som att spela jazz

Att skriva doktor Proktor är som att spela jazz välkommen till lilla piratförlagets Vår 2013 Foto: Stefan Tell Att skriva doktor Proktor är som att spela jazz Jo Nesbøs ruskigt roliga berättelser om de osannolika hjältarna Bulle, Lise och doktor Proktor

Läs mer

Ill: Karin Cyrén. välkommen till

Ill: Karin Cyrén. välkommen till Ill: Karin Cyrén välkommen till LILLA PIRATFÖRLAGETS Sommar & höst 2014 Matchmaking på bokförlag Den här katalogen är lika mycket en katalog över samarbeten, som över sommarens och höstens böcker. Här

Läs mer

Föräldrahyllan Leva med barn Lars H. Gustafsson & Marie Köhler

Föräldrahyllan Leva med barn Lars H. Gustafsson & Marie Köhler Föräldrahyllan Leva med barn Lars H. Gustafsson & Marie Köhler En lättläst bok med tilltalande layout. Författarna skriver om barnets utveckling och omvårdnad, med tips om t.ex. amning, sömn, tandborstning

Läs mer

välkommen till LILLA PIRATFÖRLAGETS Sommar 2018

välkommen till LILLA PIRATFÖRLAGETS Sommar 2018 välkommen till LILLA PIRATFÖRLAGETS Sommar 2018 När verkligheten bryter in Flera av sommarens böcker skildrar skärvor av verkligheten omkring oss, just här och just nu. I Uje Brandelius och Clara Dackenbergs

Läs mer

Publicerat med tillstånd Bästa vänner Text Moni Nilsson Bild Elin Lindell Lilla Piratförlaget 2012

Publicerat med tillstånd Bästa vänner Text Moni Nilsson Bild Elin Lindell Lilla Piratförlaget 2012 Läs också: Äventyr i Paradiset Änglar, kakor och tappade tänder, av Moni Nilsson och Elin Lindell Hemliga fyran: Hunden som försvann, av Cecilia Lidbeck och Bettina Johansson Hemliga fyran: Spökjakt! av

Läs mer

Fackbok (barn & ungdom)

Fackbok (barn & ungdom) Äntligen är vi åter med nya boktips lagom till sportlovet. Hoppas alla lässugna får möjlighet att läsa lite nya böcker nu när ni är lediga. Denna gång tipsar vi om lite nytt lättläst och annat smått och

Läs mer

välkommen till LILLA PIRATFÖRLAGETS Sommar 2018

välkommen till LILLA PIRATFÖRLAGETS Sommar 2018 välkommen till LILLA PIRATFÖRLAGETS Sommar 2018 När verkligheten bryter in Flera av sommarens böcker skildrar skärvor av verkligheten omkring oss, just här och just nu. I Uje Brandelius och Clara Dackenbergs

Läs mer

Böcker för barn 3 år. Låna böcker gratis på biblioteket. Köp dem i bokhandeln. På nätet. I mataffären. Barn älskar böcker

Böcker för barn 3 år. Låna böcker gratis på biblioteket. Köp dem i bokhandeln. På nätet. I mataffären. Barn älskar böcker Böcker för barn 3 år Låna böcker gratis på biblioteket. Köp dem i bokhandeln. På nätet. I mataffären. Barn älskar böcker Den stora slummerboken Av Giovanna Zoboli Urax Orättvist! Av Åsa Mendel-Hartvig

Läs mer

Det mystiska huset Av Petter Lidbeck

Det mystiska huset Av Petter Lidbeck 1 2 Det mystiska huset Av Petter Lidbeck Tyra och Siri är enäggstvillingar och ändå så olika som två människor kan vara. De går i samma klass som sin bästis, Pella, som är berättaren i deckarserien Tre

Läs mer

Dagspöket på kalas (bilderbok) Författare: Jujja Wieslander Illustratör: Jens Ahlbom

Dagspöket på kalas (bilderbok) Författare: Jujja Wieslander Illustratör: Jens Ahlbom Då var det dags igen för lite nya boktips! Vi hoppas ni ska bli inspirerade och komma till biblioteket och låna lite böcker! Ha det gott i solen! /Martina och Petra Dagspöket på kalas (bilderbok) Författare:

Läs mer

Böcker för barn 1 år. Låna böcker gratis på biblioteket. Köp dem i bokhandeln. På nätet. I mataffären. Barn älskar böcker

Böcker för barn 1 år. Låna böcker gratis på biblioteket. Köp dem i bokhandeln. På nätet. I mataffären. Barn älskar böcker Böcker för barn 1 år Låna böcker gratis på biblioteket. Köp dem i bokhandeln. På nätet. I mataffären. Barn älskar böcker Knacka på! Av Anna-Clara Tidholm Alfabeta Lalo trummar Av Eva Susso och Benjamin

Läs mer

Bonnier Carlsens lättlästa böcker för nybörjarläsarna

Bonnier Carlsens lättlästa böcker för nybörjarläsarna Bonnier Carlsens lättlästa böcker för nybörjarläsarna Olika läsnivåer Det ska vara roligt och enkelt att läsa, även om man precis håller på att lära sig! Bonnier Carlsens lättlästa böcker för nybörjarläsaren

Läs mer

Kalle med klänning och Kalle som Lucia (Hcf bilderbok) Författare: Anette Skåhlberg Illustratör: Katarina Dahlquist

Kalle med klänning och Kalle som Lucia (Hcf bilderbok) Författare: Anette Skåhlberg Illustratör: Katarina Dahlquist Nytt år och nya boktips från Martina och Petra! Skriv gärna till oss och lämna förslag eller kommentarer genom att skicka ett mail till petra.ljungberg@laholm.se Kalle med klänning och Kalle som Lucia

Läs mer

Böcker för barn 1 år. Låna böcker gratis på biblioteket. Köp dem i bokhandeln. På nätet. I mataffären. Barn älskar böcker

Böcker för barn 1 år. Låna böcker gratis på biblioteket. Köp dem i bokhandeln. På nätet. I mataffären. Barn älskar böcker Böcker för barn 1 år Låna böcker gratis på biblioteket. Köp dem i bokhandeln. På nätet. I mataffären. Barn älskar böcker Knacka på! Av Anna-Clara Tidholm Alfabeta Följ med in i det lilla huset och knacka

Läs mer

DÖDLIG törst Lärarmaterial

DÖDLIG törst Lärarmaterial sidan 1 Författare: Peter Gotthardt Vad handlar boken om? I staden där Anna, Siri och Lina bor finns ett gammalt hus som alla kallar Slottet. Det är ett mystiskt hus där helt otroliga saker kan hända.

Läs mer

Lärarmaterial för inspiration och eftertanke kring föreställningen. Dumstrut

Lärarmaterial för inspiration och eftertanke kring föreställningen. Dumstrut Lärarmaterial för inspiration och eftertanke kring föreställningen Dumstrut Hej och välkommen till Norrbottensteaterns föreställning Dumstrut! Som lärare kan du välja att förbereda och efterarbeta teaterbesöket,

Läs mer

Bokkatalog utgivning 2018, Barnböcker:

Bokkatalog utgivning 2018, Barnböcker: Bokkatalog utgivning 2018, Barnböcker: Bokförlaget K&R AB www.bokforlaget-kr.com bokforlaget.kr@telia.com +46703368673 äventyrliga Busfröt upp och förverkligar Fläckfris högsta önskan om ömsesidig vänskap.

Läs mer

Ill: Pija Lindenbaum. välkommen till

Ill: Pija Lindenbaum. välkommen till Ill: Pija Lindenbaum välkommen till LILLA PIRATFÖRLAGETS Sommar & höst 2015 Fem modiga hjältar. Ett episkt äventyr. Cyan Magenta Yellow Black Cyan Magenta Yellow Black Christina Kivi PR-ansvarig 08-412

Läs mer

Vi som har gjort den här lärarhandledningen är skolbibliotekarier i Kävlinge kommun. Vi heter Susanne Almbecker och Maria Bolmehag.

Vi som har gjort den här lärarhandledningen är skolbibliotekarier i Kävlinge kommun. Vi heter Susanne Almbecker och Maria Bolmehag. 1 BJÖRNSTAD AV FREDRIK BACKMAN Björnstad är en riktig hockeystad. Alla följer det lovande juniorlaget. Om juniorlaget lyckas med säsongen kanske kommunen satsar på att lägga ett hockeygymnasium i Björnstad.

Läs mer

Läsnyckel. Stanna, Milo! Åsa Storck Illustratör: Andréa Räder. Innan du läser

Läsnyckel. Stanna, Milo! Åsa Storck Illustratör: Andréa Räder. Innan du läser Läsnyckel Stanna, Milo! Åsa Storck Illustratör: Andréa Räder Stanna, Milo! är den andra boken av tre om flyktingpojken Milo, som tillsammans med sin familj flyr till Sverige från sitt hemland. De två andra

Läs mer

Jenny tipsar om böcker 6-9 år Londonmysteriet -Suzanne Mortensen

Jenny tipsar om böcker 6-9 år Londonmysteriet -Suzanne Mortensen Jenny tipsar om böcker 6-9 år Londonmysteriet -Suzanne Mortensen Del i serien Dickens detektivbyrå, som är en spännande serie om två modiga syskon som är medhjälpare åt en superskicklig och annorlunda

Läs mer

Bokkatalog utgivning 2018, Barnböcker:

Bokkatalog utgivning 2018, Barnböcker: Bokkatalog utgivning 2018, Barnböcker: Bokförlaget K&R AB www.bokforlaget-kr.com bokforlaget.kr@telia.com +46703368673 äventyrliga Busfröt upp och förverkligar Fläckfris högsta önskan om ömsesidig vänskap.

Läs mer

Fräs, den lilla panterkatten

Fräs, den lilla panterkatten Fräs, den lilla panterkatten Det handlar om en liten kattunge som hade tappat bort sin mamma. Och så går han iväg, för han vill inte vara på ett ställe. Så hittar han ett hus och familjen som bor i det

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 Lärarhandledning INNEHÅLLSFÖRTECKNING Att jobba i klassrummet med Skarven s.3 Förslag på samtalsfrågor per kapitel Efter läsningen s.4-9 s.10-11 Lärarhandledning till Skarven av Sara Lövestam Utgiven

Läs mer

välkommen till Ill: Sara Gimbergsson

välkommen till Ill: Sara Gimbergsson välkommen till Ill: Sara Gimbergsson LILLA PIRATFÖRLAGETS Vinter & vår 2015 Möten som stannar kvar Jag älskar att stå i vår monter på bokmässan i Göteborg. Inte bara för att det är kul att leka affär,

Läs mer

Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner.

Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner. Veronicas Diktbok Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner. Vi gör roliga saker tillsammans. Jag kommer alltid

Läs mer

1. Drömkåken X. Huset som gud glömde 2. Kåkens hemlighet.

1. Drömkåken X. Huset som gud glömde 2. Kåkens hemlighet. 1 I den här filmen från 1993 får vi följa med Göran, som precis blivit stolt husägare. Huset har han köpt på auktion utan hans frus eller barns vetskap, det ska nämligen bli en stor överaskning. Problemet

Läs mer

jessica townsend Översättning: Carina Jansson

jessica townsend Översättning: Carina Jansson jessica townsend jessica townsend Översättning: Carina Jansson 3 Introduktion Nevermoor, viskade hon för sig själv. Hon tyckte om hur det lät. Som en hemlighet, ett ord som på något sätt bara tillhörde

Läs mer

Boktips. En god läshöst önkar vi er! /Martina och Petra. (hcf) Diktatorn Författare: Ulf Stark Illustratör: Linda Bondestam

Boktips. En god läshöst önkar vi er! /Martina och Petra. (hcf) Diktatorn Författare: Ulf Stark Illustratör: Linda Bondestam Boktips Äntligen, äntligen, äntligen kommer vi med våra nya lästips lagom till höstlovet. Hoppas ni kan hitta något mysigt ställe att krypa upp, ner eller in i och läsa lite bra böcker nu när vädret är

Läs mer

Läsnyckel Smyga till Hallon av Erika Eklund Wilson

Läsnyckel Smyga till Hallon av Erika Eklund Wilson Läsnyckel Smyga till Hallon av Erika Eklund Wilson Hegas arbetsmaterial heter nu Läsnycklar med lite mer fokus på samtal och bearbetning. Vi vill att böckerna ska räcka länge och att läsaren ska aktiveras

Läs mer

SKRIVÖVNINGAR NAMN... Psst... du får gärna fylla i med lite färg inte bara här, utan på alla övningssidor!

SKRIVÖVNINGAR NAMN... Psst... du får gärna fylla i med lite färg inte bara här, utan på alla övningssidor! SKRIVÖVNINGAR Psst... du får gärna fylla i med lite färg inte bara här, utan på alla övningssidor! Du kan börja att skriva på din övningssida och sedan fortsätta på ett eget papper, så att du får plats

Läs mer

Vi hoppas att du ska ha nytta av handledningen. Välj det som passar dig och din klass.

Vi hoppas att du ska ha nytta av handledningen. Välj det som passar dig och din klass. 1 Att vara jag Text och bild Anna Höglund I Att vara jag får vi möta Rosa 13 år. Rosa vill inte se sig själv utifrån, genom någon annans ögon. Hon vill se själv och söker förklaringar. Hur ser det ut egentligen?

Läs mer

Kapitel 1 - Hej Hej! Jag heter Lola. Och jag är 10 år och går på vinbärsskolan som ligger på Gotland. Jag går i skytte och fotboll. Jag älskar min bästa vän som heter Moa. Jag är rädd för våran mattant

Läs mer

Nåt slags schema. Del 1 Varför bokpratar vi? Förutsättningarna styr Att välja böcker Förberedelse Framförandet

Nåt slags schema. Del 1 Varför bokpratar vi? Förutsättningarna styr Att välja böcker Förberedelse Framförandet Nåt slags schema Del 1 Varför bokpratar vi? Förutsättningarna styr Att välja böcker Förberedelse Framförandet Del 2 Läslogg Rekvisita Framsidor Berättelser Ny teknik Litteraturlista kommer i slutet. Varför

Läs mer

Skräcktema. Bilderböcker och lättläst. Mörkret längst ner av Lemony Snicket. Spöknatt av Moni Nilsson

Skräcktema. Bilderböcker och lättläst. Mörkret längst ner av Lemony Snicket. Spöknatt av Moni Nilsson Skräcktema Nu i dessa mörka Halloweentider tänkte vi passa på och tipsa om riktigt ryslig läsning för stora och små. Hoppas att några av våra favoriter kan bli era favoriter. Bilderböcker och lättläst

Läs mer

välkommen till LILLA PIRATFÖRLAGETS Vår 2018 ill. lisen adbåge

välkommen till LILLA PIRATFÖRLAGETS Vår 2018 ill. lisen adbåge välkommen till LILLA PIRATFÖRLAGETS Vår 2018 ill. lisen adbåge Triss i fniss! Bilar på väg I vår får vi möta Miles och Niles för tredje gången mästerbusarna i Dubbel-Trubbel, som vunnit bokslukarnas hjärtan!

Läs mer

Ett batteri av frågor finns längst bak i denna handledning. Boken finns på tex Storytel

Ett batteri av frågor finns längst bak i denna handledning. Boken finns på tex Storytel Handledning till Klaras hemlighet Eleverna använder en loggbok för tankar och reflektioner under hela läsningen. Loggbokens framsida finns som kopieringsunderlag. Först när boken är slut ritar eleverna

Läs mer

Bilderbok Jan Lööfs bilderbok. Fackbok för barn (uvga) Spermie plus ägg är lika med bebis. Barnböcker (Hcf) Den mystiska bulan. Hej på er!

Bilderbok Jan Lööfs bilderbok. Fackbok för barn (uvga) Spermie plus ägg är lika med bebis. Barnböcker (Hcf) Den mystiska bulan. Hej på er! Hej på er! Här tipsar vi om läsvärda böcker. Slå dig ner i bibliotekets Fatboy-säck, i vår mysiga soffa på barnavdelningen eller i en skön fåtölj och läs! Besök våra filialer och vår bokbuss! /Martina

Läs mer

Elevmaterial. tacknamn mattias. Läsförståelse. Kapitel 1 1. Vad får ni veta om Rasmus? Skriv fyra saker som du får veta genom att läsa kapitel 1.

Elevmaterial. tacknamn mattias. Läsförståelse. Kapitel 1 1. Vad får ni veta om Rasmus? Skriv fyra saker som du får veta genom att läsa kapitel 1. SIDAN 1 Läsförståelse Kapitel 1 1. Vad får ni veta om Rasmus? Skriv fyra saker som du får veta genom att läsa kapitel 1. 2. Varför tror du att Rasmus pappa lät nervös och konstig, när han väckte Rasmus

Läs mer

EXTRA ABETA BOKFÖRLAG ALFABETA BOKFÖRLAG ALFABETA BOKFÖRLAG ALFABETA BOKF

EXTRA ABETA BOKFÖRLAG ALFABETA BOKFÖRLAG ALFABETA BOKFÖRLAG ALFABETA BOKF ABETA BOKFÖRLAG ALFABETA BOKFÖRLAG ALFABETA BOKFÖRLAG ALFABETA BOKF EXTRA En dag står det en ny flicka på skolgården. Hon verkar annorlunda. Främmande på något sätt. Blek och tunn och allvarlig men med

Läs mer

Lena Stenbrink. Illustrerad av Tor Jäger

Lena Stenbrink. Illustrerad av Tor Jäger Lena Stenbrink Illustrerad av Tor Jäger 3 www.wahlstroms.se Tobias och månstenen Text Lena Stenbrink Bild Tor Jäger Utgiven av B. Wahlströms Bokförlag, Forma Publishing Group AB, 2008 Grafisk formgivning

Läs mer

välkommen till LILLA PIRATFÖRLAGETS Vår 2018 ill. lisen adbåge

välkommen till LILLA PIRATFÖRLAGETS Vår 2018 ill. lisen adbåge välkommen till LILLA PIRATFÖRLAGETS Vår 2018 ill. lisen adbåge Triss i fniss! Bilar på väg I vår får vi möta Miles och Niles för tredje gången mästerbusarna i Dubbel-Trubbel, som vunnit bokslukarnas hjärtan!

Läs mer

ill. per gustavsson välkommen till

ill. per gustavsson välkommen till ill. per gustavsson välkommen till LILLA PIRATFÖRLAGETS Vår 2017 Vårkänslor När våren kommer och tjälen släpper kan man göra som Toto och gräva en grop. Eller gå och bada som Loppan Lus. Eller svansa runt

Läs mer

Hej alla bokläsare! Nu är det åter dags för lite trevliga boktips! Ha en skön läshöst önskar Martina & Petra

Hej alla bokläsare! Nu är det åter dags för lite trevliga boktips! Ha en skön läshöst önskar Martina & Petra Hej alla bokläsare! Nu är det åter dags för lite trevliga boktips! Ha en skön läshöst önskar Martina & Petra Verktygsapan och semestersabotören (Hcf, Bilderbok) Författare och illustratör: Chris Monroe

Läs mer

Katten Bus. B Mus C Bus A B C A B C. A i en vas B på ett bord C på ett fat. Vad heter katten? Lus. Vad vill Bus? sova leka äta. Vad ser du på bordet?

Katten Bus. B Mus C Bus A B C A B C. A i en vas B på ett bord C på ett fat. Vad heter katten? Lus. Vad vill Bus? sova leka äta. Vad ser du på bordet? 1 Katten us 1 Vad heter katten? Lus Mus us 2 Vad vill us? sova leka äta 3 Vad ser du på bordet? en duk en vas en bok 4 Var är us? i en vas på ett bord på ett fat Kopiering tillåten Författarna och Gleerups

Läs mer

SPRÅKSTÖD TILL FÖRESTÄLLNINGEN

SPRÅKSTÖD TILL FÖRESTÄLLNINGEN SPRÅKSTÖD TILL FÖRESTÄLLNINGEN HEJ LÄRARE! Vi på ung scen/öst är glada att du och dina elever kommer för att se vår föreställning När knoppar brister. För dig som vill förbereda dig och dina elever inför

Läs mer

Spring, Amina! Arbetsblad

Spring, Amina! Arbetsblad Spring, Amina! Arbetsblad Jag som har skapat de här övningarna heter Annelie Drewsen. Jag har även skrivit böckerna om Amina och flera andra böcker. Förut jobbade jag som lärare i svenska som andraspråk.

Läs mer

Ill. Maria Jönsson. välkommen till

Ill. Maria Jönsson. välkommen till Ill. Maria Jönsson välkommen till LILLA PIRATFÖRLAGETS Vinter & vår 2016 Vi frågade chans! I höstas, dagarna före bokmässan i Göteborg, blev Lilla Piratförlaget ihop med Gilla Böcker. Vi har träffats,

Läs mer

Saiid Min läsning i början och i slutet av det här året är två helt olika saker. Först måste jag säga att jag hade ett gigantiskt problem med att

Saiid Min läsning i början och i slutet av det här året är två helt olika saker. Först måste jag säga att jag hade ett gigantiskt problem med att Saiid Min läsning i början och i slutet av det här året är två helt olika saker. Först måste jag säga att jag hade ett gigantiskt problem med att gilla skönlitterära böcker från början, jag var inte van

Läs mer

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Hej jag heter Felicia och är tio år. Jag bor på en gård i södra Sverige och jag har ett syskon som heter Anna. Hon är ett år äldre än mig. Jag har även en bror som är ett år, han

Läs mer

Sune slutar första klass

Sune slutar första klass Bra vänner Idag berättar Sunes fröken en mycket spännande sak. Hon berättar att hela skolan ska ha ett TEMA under en hel vecka. Alla barnen blir oroliga och Sune är inte helt säker på att han får ha TEMA

Läs mer

Vi hoppas kunna ge er inspiration i vårsolen till att läsa lite nya barn- och ungdomsböcker.

Vi hoppas kunna ge er inspiration i vårsolen till att läsa lite nya barn- och ungdomsböcker. Hej! Vi hoppas kunna ge er inspiration i vårsolen till att läsa lite nya barn- och ungdomsböcker. Nu i april presenterar vi vår nya boktipsare som säkert kommer att ge er läsvärda tips. Hon heter Jenny

Läs mer

Text: Nina Ljungberg Bild: Anna Andersson

Text: Nina Ljungberg Bild: Anna Andersson Text: Nina Ljungberg Bild: Anna Andersson Mina föräldrar skall skiljas Text: Nina Ljungberg Bild: Anna Andersson Tack mina underbara barn Natalie och Estelle för att ni finns. Tidigare böcker av Nina

Läs mer

SFI-KURS C OCH D. ALKOHOL I SVERIGE. Ung och alkohol. Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterial på lätt svenska.

SFI-KURS C OCH D. ALKOHOL I SVERIGE. Ung och alkohol. Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterial på lätt svenska. SFI-KURS C OCH D. ALKOHOL I SVERIGE Ung och alkohol Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterial på lätt svenska. Att prata med din tonåring om alkohol När det gäller alkohol

Läs mer

Böcker för alla barn från liten till stor

Böcker för alla barn från liten till stor Böcker för alla barn från liten till stor Pelle Svanslös fyller år art.nr. 78831 Pelle Svanslös leker kurragömma art.nr. 78824 Pelle Svanslös Våga vara snäll art.nr. 78800 Berättelser om Pelle Svanslös

Läs mer

Den rätta vägen LÄSFÖRSTÅELSE. Elevmaterial EVA SUSSO SIDAN 1. Namn: Inledningen. Frågor på raden (Du hittar svaret på raden, direkt i texten.

Den rätta vägen LÄSFÖRSTÅELSE. Elevmaterial EVA SUSSO SIDAN 1. Namn: Inledningen. Frågor på raden (Du hittar svaret på raden, direkt i texten. SIDAN 1 Elevmaterial Namn: LÄSFÖRSTÅELSE Inledningen Frågor på raden (Du hittar svaret på raden, direkt i texten.) 1. I inledningen får vi veta hur världen är uppdelad. Hur är den uppdelad och varför?

Läs mer

Vero hit & dit. Text Katarina Kieri Bild Helena Lunding Hultqvist

Vero hit & dit. Text Katarina Kieri Bild Helena Lunding Hultqvist 1 Vero hit & dit Text Katarina Kieri Bild Helena Lunding Hultqvist Vero kommer ny en dag till Markus klass. Hon verkar så säker på sig själv och kan en massa saker som han inte har en aning om. Hur kan

Läs mer

Pluggvar familjens bästa vän!

Pluggvar familjens bästa vän! Pluggvar familjens bästa vän! Välkommen till min skog och Pluggvars vänner! Historien om Pluggvar och det perfekta kastet Långt inne i den djupa skogen bor en lustig figur vars namn är Pluggvar. Pluggvar

Läs mer

Barnboksförlaget Nimmi Östergatan 4b Simrishamn nimmi.se. Copyright texter Mi Tyler 2014 Copyright bilder Malin Ahlin 2014

Barnboksförlaget Nimmi Östergatan 4b Simrishamn nimmi.se. Copyright texter Mi Tyler 2014 Copyright bilder Malin Ahlin 2014 Barnboksförlaget Nimmi Östergatan 4b 272 31 Simrishamn nimmi.se Copyright texter Mi Tyler 2014 Copyright bilder Malin Ahlin 2014 Tryckt i EU 2014 ISBN: 978-91-87955-00-6 Mammas Liv av Mi Tyler med illustrationer

Läs mer

ill. torben kuhlmann välkommen till

ill. torben kuhlmann välkommen till ill. torben kuhlmann välkommen till LILLA PIRATFÖRLAGETS Höst 2017 Ja, vi elsker dette landet I Aktuellt försökte man gå till botten med vad som var grejen med SKAM, den norska ungdomsserien som tagit

Läs mer

Jagger Jagger. Text: Frida Nilsson Illustrationer: Lotta Geffenblad

Jagger Jagger. Text: Frida Nilsson Illustrationer: Lotta Geffenblad 1 Jagger Jagger Text: Frida Nilsson Illustrationer: Lotta Geffenblad Bengt mobbas av de andra barnen på gården, han vill helst inte gå ut alls. Men varje dag lämnar mamma en lapp på köksbordet med ärenden

Läs mer

Vad handlar boken om?

Vad handlar boken om? FÖRFATTARE Ann Gomér SIDAN 1 Mimmi, valpen och kaninen Lärarmaterial Klicka HÄR för att skriva ut arbetsmaterialet. Vad handlar boken om? Mimmi hälsar på sin kusin Anna. Hon tar med sig sin hund Bonita

Läs mer

EN TJUV UTANFÖR DÖRREN Lärarmaterial

EN TJUV UTANFÖR DÖRREN Lärarmaterial SIDAN 1 Författare: Ellen Holmboe Vad handlar boken om? Boken handlar om Filip som är en hemlig agent. Varje morgon läser han tidningen. Men plötsligt kommer inte tidningen längre. Mamma ringer och klagar.

Läs mer

Hur kunde han? VAD HANDLAR BOKEN OM? LGR 11 CENTRALT INNEHÅLL SOM TRÄNAS FÖRMÅGOR SOM TRÄNAS LGRS 11 CENTRALT INNEHÅLL SOM TRÄNAS FÖRMÅGOR SOM TRÄNAS

Hur kunde han? VAD HANDLAR BOKEN OM? LGR 11 CENTRALT INNEHÅLL SOM TRÄNAS FÖRMÅGOR SOM TRÄNAS LGRS 11 CENTRALT INNEHÅLL SOM TRÄNAS FÖRMÅGOR SOM TRÄNAS BENTE BRATLUND Sidan 1 Hur kunde han? Lärarmaterial VAD HANDLAR BOKEN OM? Lisa är kär i Finn. De har varit ihop i ett halvår nu. En kväll bakar Lisa en chokladkaka, som är det bästa Finn vet. Hon ska gå

Läs mer

Januari 2008. En robot försvinner av Mats Wänblad: Hcf (ca 7-9 år)

Januari 2008. En robot försvinner av Mats Wänblad: Hcf (ca 7-9 år) Januari 2008 En robot försvinner av Mats Wänblad: Hcf (ca 7-9 år) En bok i serien om D.E.Tektor, den hemlighetsfulla privatdetektiven som rycker in när polisen inte klarar av att lösa svåra fall. Hon är

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING Lärarhandledning INNEHÅLLSFÖRTECKNING HANDLING S.3 OM FÖRFATTAREN S.3-4 FÖRFATTAREN OM BOKENS BAKGRUND S.4 DISKUSSIONSFRÅGOR S.5-10 ARBETEN ATT GÖRA EFTER BOKLÄSNINGEN S.11 Lärarhandledning till Gruvan

Läs mer

Läsnyckel Hallon, bäst av alla av Erika Eklund Wilson

Läsnyckel Hallon, bäst av alla av Erika Eklund Wilson Läsnyckel Hallon, bäst av alla av Erika Eklund Wilson Hegas arbetsmaterial heter nu Läsnycklar med lite mer fokus på samtal och bearbetning. Vi vill att böckerna ska räcka länge och att läsaren ska aktiveras

Läs mer

En lättläst skrift om konventionen om barnets rättigheter

En lättläst skrift om konventionen om barnets rättigheter En lättläst skrift om konventionen om barnets rättigheter 1 Det här är Barnombudsmannens skrift om Konventionen om barnets rättigheter omskriven till lättläst. Thomas Hammarberg har skrivit texten. Lena

Läs mer

Januari 2008. Mänskliga rättigheter. Barnets rättigheter. En lättläst skrift om konventionen om barnets rättigheter

Januari 2008. Mänskliga rättigheter. Barnets rättigheter. En lättläst skrift om konventionen om barnets rättigheter Mänskliga rättigheter Januari 2008 Barnets rättigheter En lättläst skrift om konventionen om barnets rättigheter Mänskliga rättigheter Barnets rättigheter En lättläst skrift om konventionen om barnets

Läs mer

Läsnyckel. På plats i tiden 2 Lin vid muren. Av: Åsa Storck Illustrerad av: Anders Végh Blidlöv. Innan du läser. Medan du läser

Läsnyckel. På plats i tiden 2 Lin vid muren. Av: Åsa Storck Illustrerad av: Anders Végh Blidlöv. Innan du läser. Medan du läser Läsnyckel På plats i tiden 2 Lin vid muren Av: Åsa Storck Illustrerad av: Anders Végh Blidlöv På plats i tiden är en ny serie med fristående böcker som tar läsaren med på äventyr i historien. Lin och hennes

Läs mer

HÖSTEN 2014 HÖSTEN 2014. Ett imprint för crossover och romaner som har det där lilla extra

HÖSTEN 2014 HÖSTEN 2014. Ett imprint för crossover och romaner som har det där lilla extra Ett nytt imprint för crossover och romaner som har det där lilla extra Ett imprint för crossover och romaner som har det där lilla extra HÖSTEN 2014 HÖSTEN 2014 KANSKE ÄR DET ALLT DU BEHÖVER VETA E. LOCKHART

Läs mer

Läsnyckel. Yasmins flykt. Författare: Miriam Hallahmy Översättning: Sara Hemmel. Innan du läser. Medan du läser

Läsnyckel. Yasmins flykt. Författare: Miriam Hallahmy Översättning: Sara Hemmel. Innan du läser. Medan du läser Läsnyckel Yasmins flykt Författare: Miriam Hallahmy Översättning: Sara Hemmel Yasmins flykt är en gripande berättelse om den femtonåriga flickan Yasmine och hennes lillebror Ali. Tillsammans flyr syskonen

Läs mer

Läskort 2. Läskort 1. Läskort 4. Läskort 3

Läskort 2. Läskort 1. Läskort 4. Läskort 3 Läskort 1 Simon är 12 år. Han tycker mycket om att resa. Han har varit i många länder. Han tyckte mest om Italien, Spanien och USA för att maten är godast där. Nästa gång vill han resa till Sydafrika.

Läs mer

Tror du på vampyrer? Lärarmaterial

Tror du på vampyrer? Lärarmaterial sidan 1 Författare: Daniel Zimakoff Vad handlar boken om? Boken handlar om Oskar och hans familj som är på semester i Rumänien. Oskars kompis Emil är också med. De bor hos Ion som har en hund som heter

Läs mer

böcker att läsa innan du fyller

böcker att läsa innan du fyller 100 böcker att läsa innan du fyller 6 Häftet tillhör:. Ditt födelseår:.. Datum när ni läste bok nr. 1 i häftet:. Datum när ni läste bok nr. 100 i häftet:..... Favoritböcker:...... Det är aldrig för tidigt

Läs mer

En öde ö full av killar

En öde ö full av killar Text (Rosa): Måns Gahrton Text (Ville): Johan Unenge En öde ö full av killar Baserat på en berättelse av Måns Gahrton och Johan Unenge Illustrationer: Johan Unenge rosa 4e inl.indd 1 06-11-27 12.06.57

Läs mer

Beslutet. Bakgrund. Läsförståelse. Arbetsmaterial till. Skriven av: Hans Peterson

Beslutet. Bakgrund. Läsförståelse. Arbetsmaterial till. Skriven av: Hans Peterson Arbetsmaterial till Beslutet Skriven av: Hans Peterson Bakgrund Det här materialet kompletterar boken Beslutet. Det kan användas individuellt eller i grupp. Om rubriken följs av symbolen: (+) innebär det

Läs mer

Katalog för BOKPUFFAR

Katalog för BOKPUFFAR Nynäshamns bibliotek Barn- och ungdomsavdelningen Katalog för BOKPUFFAR Bokpuffar är ett begrepp som bl.a kommer från böcker skrivna av Lisa Henriksson. I korthet går det ut på att läsa böcker tillsammans

Läs mer

I skuggorna. MTM:s skolwebb. - läs, reflektera och diskutera. mtm.se/skola. Om boken

I skuggorna. MTM:s skolwebb. - läs, reflektera och diskutera. mtm.se/skola. Om boken I skuggorna - läs, reflektera och diskutera Ämne: Svenska, SVA Årskurs: 7-9, gymnasiet, Vux och SFI Lektionstyp: reflektion och diskussion i par eller mindre grupper Lektionsåtgång: 7 10 Det här lektionsupplägget

Läs mer

LÄRARHANDLEDNING Billie Lou och Lille Bo på begravning. Författare: Sanna Larén Illustratör: Anna Norin. Rekommenderas för ca 4-7 år

LÄRARHANDLEDNING Billie Lou och Lille Bo på begravning. Författare: Sanna Larén Illustratör: Anna Norin. Rekommenderas för ca 4-7 år LÄRARHANDLEDNING Billie Lou och Lille Bo på begravning Författare: Sanna Larén Illustratör: Anna Norin Rekommenderas för ca 4-7 år Lärarhandledningen är framtagen av Sanna Larén som sedan 2010 utformat

Läs mer

KLASS 1B ANDRA BARN I SKOLAN ALEX OLLE VICKE FRANK IDA LOVA SIRI EDVIN VUXNA I SKOLAN REKTOR JOHN PETER MELKER ALICE OSCAR SIV MAJA LINUS ELIN

KLASS 1B ANDRA BARN I SKOLAN ALEX OLLE VICKE FRANK IDA LOVA SIRI EDVIN VUXNA I SKOLAN REKTOR JOHN PETER MELKER ALICE OSCAR SIV MAJA LINUS ELIN KLASS 1B FRANK VICKE ANDRA BARN I SKOLAN ALEX OLLE LOVA SIRI EDVIN VUXNA I SKOLAN IDA MELKER ALICE OSCAR PETER REKTOR JOHN MAJA LINUS ELIN SKOLSYSTER ROBERT/IDROTT SIV Läs också : SPÖKET i skolan STARKAST

Läs mer

Månadsbrev från bibliotekens barnavdelningar i november 2013

Månadsbrev från bibliotekens barnavdelningar i november 2013 Månadsbrev från bibliotekens barnavdelningar i november 2013 Vi är inne i en av de mörkaste tiderna på året. Kanske är det därför som böckerna jag tipsar om rymmer allvar och som får oss att fundera och

Läs mer

Nypon förlag. Skölden. Läsförståelse. Elevmaterial NIKLAS KROG SIDAN 1. Namn: Detta hände i bok 1, Karavanen

Nypon förlag. Skölden. Läsförståelse. Elevmaterial NIKLAS KROG SIDAN 1. Namn: Detta hände i bok 1, Karavanen NIKLAS KROG SIDAN 1 Elevmaterial Namn: Läsförståelse Detta hände i bok 1, Karavanen 1. Var bodde Traz? 2. Vad hände en dag? 3. Vem är Krom? Beskriv honom. 4. Vad gjorde karavanen? 5. Traz flydde. Vad hände?

Läs mer

Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Mål och förmågor som tränas: Eleverna tränar på att: Författare: Beth Bracken och Kay Fraser

Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Mål och förmågor som tränas: Eleverna tränar på att: Författare: Beth Bracken och Kay Fraser Lärarmaterial SIDAN 1 Författare: Beth Bracken och Kay Fraser Vad handlar boken om? Boken är tredje delen av den spännande berättelsen om Svarta skogen. Lucy sitter fortfarande fängslad och har fått ett

Läs mer

Gregor - krigarens död

Gregor - krigarens död Gregor - krigarens död Författare: Suzanne Collins. Svenska, 2014-06-02 beskrivning : ~. Den sista striden i Underjord ~. Superspännande och känslofylld läsning i sista delen i fantasyserien om Gregor

Läs mer

Lärarmaterial. Klara och grisen. Vad handlar boken om? Mål och förmågor från Lgr 11: Eleverna tränar på följande förmågor: Författare: Hans Peterson

Lärarmaterial. Klara och grisen. Vad handlar boken om? Mål och förmågor från Lgr 11: Eleverna tränar på följande förmågor: Författare: Hans Peterson Lärarmaterial SIDAN 1 Författare: Hans Peterson Vad handlar boken om? Boken handlar om Klara som ska flytta till en gård med sin mamma och hennes kille Johan. Klara vill inte flytta till landet för där

Läs mer

November 2005. Mänskliga rättigheter. Barnets rättigheter. En lättläst skrift om konventionen om barnets rättigheter

November 2005. Mänskliga rättigheter. Barnets rättigheter. En lättläst skrift om konventionen om barnets rättigheter Mänskliga rättigheter November 2005 Barnets rättigheter En lättläst skrift om konventionen om barnets rättigheter Mänskliga rättigheter Barnets rättigheter En lättläst skrift om konventionen om barnets

Läs mer

. 13. Publicerat med tillstånd Om jag bara inte råkat byta ut tant Doris hund Text Ingelin Angerborn Tiden 2003

. 13. Publicerat med tillstånd Om jag bara inte råkat byta ut tant Doris hund Text Ingelin Angerborn Tiden 2003 2 Tant Doris hund heter Loppan. Hon är en långhårig chihuahua, och inte större än en kanin. Mycket mindre än en del av mina gosehundar. Men hon är riktig! Vit och ljusbrun och alldeles levande. Jag går

Läs mer

En modern klassiker. Vem handlar boken om? Vad tas upp i boken? Mästerdetektiven Blomkvist. Författare: Astrid Lindgren

En modern klassiker. Vem handlar boken om? Vad tas upp i boken? Mästerdetektiven Blomkvist. Författare: Astrid Lindgren sidan 1 Författare: Astrid Lindgren En modern klassiker Astrid Lindgren var och är en av våra mest älskade barnboksförfattare. Hennes berättelser har lästs av barn och vuxna från 1940-talet fram till våra

Läs mer

Varför får inte jag vara med? Anette Evaldsson

Varför får inte jag vara med? Anette Evaldsson Varför får inte jag vara med? Anette Evaldsson Tidigare utgivna böcker: Bakom skolans stängda dörrar, 2012 www.axplock.se Anette Evaldsson Produktion: Bokförlaget Axplock Illustratör: Cajsa Nordlund Tryck:

Läs mer

LÄSGUIDE till Boken Liten

LÄSGUIDE till Boken Liten LÄSGUIDE till Boken Liten LÄSGUIDE till Boken Liten Den här läsguiden är ett stöd för dig som vill läsa och arbeta med boken Liten på din förskola. Med hjälp av guiden kan du och barnen prata om viktiga

Läs mer

Föräldrahyllan 501 tips som underlättar föräldraskapet : från föräldrar till föräldrar sammanställd av Katarina Markiewicz

Föräldrahyllan 501 tips som underlättar föräldraskapet : från föräldrar till föräldrar sammanställd av Katarina Markiewicz Hej igen alla boktips-läsare! Oj, vad tiden rusar iväg! När vi skriver dessa boktips är det bara drygt en vecka kvar till sportlovet. Vi hoppas att vi kan inspirera till lite bra läsning mellan varven

Läs mer

Boktips år 3-5. Vem är du? En bok om tolerans av Pernilla Stalfelt, Rabén & Sjögren, 2012

Boktips år 3-5. Vem är du? En bok om tolerans av Pernilla Stalfelt, Rabén & Sjögren, 2012 Boktips år 3-5 Vem är du? En bok om tolerans av Pernilla Stalfelt, Rabén & Sjögren, 2012 Pernilla Stalfelts nya bok handlar om tolerans i alla dess former. Om likheter, om olikheter, om rädsla och utanförskap.

Läs mer

KIDNAPPAD. Linus har kommit hem från pizzaresturangen. Han undrar om det är han som har gjort slut på alla pengar.

KIDNAPPAD. Linus har kommit hem från pizzaresturangen. Han undrar om det är han som har gjort slut på alla pengar. innehållsförteckning Kap 1 Byxor s.1 Kap 2 Kidnappad s.2 Kap 3 den stora resan s.3 Kap 4 Hittat honom s.4 kap 5 Ingen tror oss s.5 Kap 6 Äntligen fångade s.6 BYXOR $$ Kap 1 Linus satt en tidig lördagmorgon

Läs mer

Fröken Spöke och den hemska hästen

Fröken Spöke och den hemska hästen SIDAN 1 Elevmaterial Namn: LÄSFÖRSTÅELSE 1. Galopp, galopp 1. Hur gammal är Ivar och Ebbas skola? 2. Vad gillar eleverna att fröken Sparre berättar om? 3. Varför hoppade och skuttade Rut till Ivar och

Läs mer

En dag så gick vi runt på skolan och pratade. Då så såg vi en konstig dörr. Den var vit och hade en svart ruta och den luktade inte gott.

En dag så gick vi runt på skolan och pratade. Då så såg vi en konstig dörr. Den var vit och hade en svart ruta och den luktade inte gott. Hej! Hej! Jag heter Peter och jag är tio år. Jag går på Tallbergskolan. Det finns många snälla på våran skola, men våran vaktmästare är jag väldigt rädd för. Han ser sur ut. Jag har en bästis som heter

Läs mer

VANESSA. Den orädda. Joachim Masannek

VANESSA. Den orädda. Joachim Masannek VANESSA Den orädda Joachim Masannek Vanessa Den orädda Bok 3 av Joachim Masannek Illustrerad av Jan Birck Översatt och bearbetad av Marie Helleday Ekwurtzel Originalets titel: Die Wilden Fussballkerle

Läs mer