BOKSLUTSKOMMUNIKÉ januari december 2011

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "BOKSLUTSKOMMUNIKÉ januari december 2011"

Transkript

1 BOKSLUTSKOMMUNIKÉ januari december 2011

2 Perioden oktober december 2011 Koncernens nettoomsättning i perioden blev MSEK (1 630) Koncernens rörelseresultat blev -1 MSEK (-102) Koncernens resultat efter finansiella poster blev -19 MSEK (-103) Koncernens resultat efter skatt blev -23 MSEK (-108) 94 procent av godstågen kom fram till kunderna inom utlovad timme Perioden januari december 2011 Koncernens nettoomsättning i perioden blev MSEK (6 181) Koncernens rörelseresultat blev 101 MSEK (-141) Koncernens resultat efter finansiella poster uppgick till 26 MSEK (-132) Koncernens resultat efter skatt blev 10 MSEK (-139) Styrelsen föreslår att ingen utdelning lämnas för räkenskapsåret 2011 Koncernchefens kommentarer Koncernens rörelseresultat för helåret blev 101 MSEK (-141) och resultat efter finansiella poster blev 26 MSEK (-132) för Det innebär att Green Cargo-koncernen 2011 redovisar en förbättring av rörelseresultatet med 242 MSEK och med 158 MSEK efter finansiella poster, jämfört med året innan. Våra volymer och vårt resultat visade en positiv trend under årets tre första kvartal, men under det fjärde kvartalet märktes en tydlig nedgång i våra kunders transportvolymer. Inget tyder idag på en nedgång av den storleksordning näringslivet upplevde 2008, men vi förbereder oss ändå för att klara lägre volymer med fortsatt lönsamhet. I vårt pågående effektiviseringsarbete startade nya aktiviteter inom både administration och produktion. Detta arbete fortsätter under första kvartalet Det är med säkerhet och punktlighet som grund som vi ska bli ett lönsamt företag. Det synsättet präglar hela vårt arbete och med ett långsiktigt arbetssätt lyfte vi våra prestanda både när det gäller säkerhet och kvalitet under året som gick. Punktligheten till kund inom utlovad timme blev 93 procent för 2011, en höjning med en procentenhet sedan Vårt mål är att åter nå 95 procents punktlighet, en kvalitetsnivå som blev ett signum för Green Cargo innan ett par besvärliga vintrar och problem i infrastrukturen pressade ned punktligheten något. Säkerhetstänkandet genomsyrar allt från vår planering, förbättrade säkerhetsutbildningar för anställda och lokala riskinventeringar till analys och åtgärder efter tillbud och olyckor. På samma sätt är det med punktlighetsarbetet. Vi arbetar för att med en realistisk planering ge våra medarbetare möjlighet att lyckas. Framgångar när det gäller säkerhet och punktlighet handlar om uthållighet och ledarskap och vi gläds över våra framgångar. Vår kvalitet och våra resurser är en stark grund när våra säljare möter marknadens krav. Vi har under året tecknat nya eller förlängda avtal till ett värde av knappt MSEK. Bland dessa kan nämnas avtal med Dannemora Mineral, Statoil, Outokumpu, Kombiverkehr, DSV, rederiet Transatlantic samt Boliden och LKAB. Vårt dotterbolag Green Cargo Logistics har tecknat nya avtal med bland andra Whirlpool, Nespresso och Apoteket Hjärtat och har nu en lagerfyllnad på ca 95 procent. 2(16) Samtliga belopp avser MSEK om inget annat anges.

3 Året har präglats av ett grundligt analysarbete av vår verksamhet och marknadens önskemål. Det har lett fram till en ny strategi för Green Cargo i vilken vi fördjupar vårt erbjudande kring järnvägen. I linje med denna spetsigare strategi har lastbilsåkeriet sålts. Med samarbetsavtal med vårt tidigare ägda åkeri och ytterligare ca 200 åkerier klarar vi de lastbilstransporter som behövs när spåren inte når ända fram. Vi avvecklade även olönsam färjeverksamhet under Dotterbolaget NTR integreras nu i Green Cargos marknadsorganisation. Vi har till stor del samma kunder och skapandet av en sammanhållen marknadsorganisation kan både utveckla vårt erbjudande och effektivisera såväl säljverksamhet som kundservice. När vi fullföljer vår strategi så frigör vi resurser för att kunna växa runt godsjärnvägen. Det handlar om investeringar i lokmodernisering och vagnar samt en ökad effektivitet i vår underhållsverksamhet. Vi investerar även i IT-system och logistikkompetens, allt för att kunna erbjuda svenskt näringsliv effektiv och hållbar järnvägslogistik. Vi går från en bredare logistikverksamhet till djupare kompetens inom godsjärnväg och ska bli ännu bättre på det som är vår kärnverksamhet. I linje med vår strategi inledde vi under 2011 även en sondering kring möjligheterna att sälja vår tredjepartslogistik. Det skulle ge oss möjligheter till investeringar och utveckling av vårt järnvägserbjudande. Vi och våra kunder lever i en osäker omvärld, men trots snabba konjunkturella kast har vi förbättrat vårt rörelseresultat med knappt 300 MSEK på två år. Vi har förbättrat vår punktlighet och vår säkerhet och samlat vårt företag kring en strategi som siktar på järnvägslogistik i världsklass. Mikael Stöhr Nyckeltal Koncernen Helår Helår Helår Helår Helår Nettoomsättning Rörelseresultat Resultat efter finansiella poster Resultat efter skatt Rörelsemarginal % 2% neg neg 2% 5% Avkastning på sysselsatt kapital % 3% neg neg 6% 11% Avkastning på eget kapital % 1% neg neg 0% 11% Soliditet % 24% 25% 28% 35% 43% Skuldsättningsgrad (ggr) 2,4 2,0 1,8 1,2 0,8 Bruttoinvesteringar Medelantal anställda (16) Samtliga belopp avser MSEK om inget annat anges.

4 Våra affärer Efterfrågan på järnvägstransporter är starkt knuten till aktiviteten inom svensk basnäring och verkstadsindustri vilken i sin tur påverkas av efterfrågan på exportmarknaderna både inom EU och USA. Den allmänna osäkerheten om ekonomin har påverkat svensk basindustri och Green Cargo har efter sommaren sett en nedgång i de totala volymerna och volymprognoserna framöver präglas av försiktighet och det märks en avtagande efterfrågan inom samtliga Green Cargos segment. Tendenserna till avmattning leder till att Green Cargo sätter ökat tryck på att genomföra de åtgärder som krävs för att anpassa verksamheten till marknadsläget och för att förbättra effektiviteten inom alla delar av koncernen och öka flexibiliteten. Även efterfrågan på intermodala transportlösningar har mattats av under det rådande konjunkturläget. Samtidigt syns en fortsatt svårighet att hålla punktligheten ute i Europa på grund av omfattande banarbeten. Det är ett problem som delas med samtliga tågoperatörer på marknaden och som medför överflytt till lastbil. Green Cargo har under 2011 upprätthållit två intermodala pendlar som dagligen kört Malmö-Hannover och Malmö-Krefeld. Tågen som gått sex dagar i veckan i båda riktningarna har visat underskott. I oktober beslutade Green Cargo därför att som en konsekvens av dålig lönsamhet lägga ner dessa intermodala pendlar. Inom tredjepartslogistiken är efterfrågan fortsatt god och tillväxten sker med lönsamhet. Begränsningen ligger inte i efterfrågan utan i kapaciteten i våra logistikcentra som successivt byggts ut och nu i stort sett är fullbelagda. Totalt tecknade Green Cargo koncernen nya avtal under kvartalet motsvarande ett värde av 215 MSEK, huvudsakligen inom segmentet transportverksamhet. Sammanlagt under året har Green Cargo tecknat avtal till ett värde av knappt MSEK. Risker och osäkerhetsfaktorer Risktagning och hantering av risker är en naturlig del av all affärsverksamhet. Verksamheten i Green Cargo-koncernen är exponerad för ett flertal risker, såsom en produktion som till sin karaktär är kapitalintensiv, en allt starkare konkurrens på marknaden och ett beroende av fungerande samarbeten med andra operatörer i vår internationella affär. Green Cargos bedömning och hantering av risker ingår som en integrerad del i verksamheten. Finansoron inom euro-zonen medför fortsatt höga finansiella risker i form av svängningar på ränteoch valutamarknaderna. Styrelsen har fastställt en finanspolicy som fastslår ramar för ränterisker och valutaexponering samt anger tillåtna motparter och limiter för att nå en rimlig finansiell riskexponering inom vilken Green Cargos finansfunktion agerar. En mer omfattande beskrivning av de risker och osäkerhetsfaktorer som kan påverka Green Cargos verksamhet samt hur dessa hanteras återfinns i riskavsnittet i årsredovisningen för (16) Samtliga belopp avser MSEK om inget annat anges.

5 Q4-08 Q1-09 Q2-09 Q3-09 Q4-09 Q1-10 Q2-10 Q3-10 Q4-10 Q1-11 Q2-11 Q3-11 Q4-11 Miljarder Bruttotonkm Bokslutskommuniké januari december 2011 Resultat oktober december 2011 KONCERNEN Koncernens rörelseintäkter under fjärde kvartalet 2011 uppgick till MSEK (1 640) vilket var 5 procent lägre än föregående år. Minskningen förklaras främst av vikande transportvolymer till följd av den finansiella oron i omvärlden samt att omsättningen för den avyttrade åkeriverksamheten ingår med 53 MSEK i föregående års utfall. Trots lägre intäkter förbättrades rörelseresultatet jämfört med 2010 och uppgick till -1 MSEK (-102). Föregående års utfall belastades med omstruktureringskostnader uppgående till -55 MSEK. Resultatandelar från intresseföretag förbättrades betydligt och blev -1 MSEK (-97). Föregående års utfall inkluderar dock en realisationsförlust avseende andelar i CargoNet AS. Finansnettot för perioden uppgick till -18 MSEK (-1). Räntenettot försämrades på grund av en högre räntenivå och ökad upplåning för lokmoderniseringsprogrammet. Marknadsvärderingar och omvärdering av finansiella skulder påverkade positivt med 3 MSEK (14). Skatt på periodens resultat var -4 MSEK (-5). Skattekostnaden hänför sig främst till återlagda ej avdragsgilla poster i periodens resultat. En mindre del avser korrigering av skatt från tidigare år. Koncernens nettoresultat uppgick till -23 MSEK (-108). Transportverksamheten Bruttotonkm (last + tom) Bruttotonkilometer är tågets totala vikt multiplicerat med producerad delsträcka 9,0 8,0 7,0 6,0 5,0 4,0 3,0 2,0 1,0 0,0 Rörelseintäkterna för Transportverksamheten uppgick under sista kvartalet till MSEK (1 406). Minskningen är främst orsakad av lägre transportvolymer. Nedgången märks främst inom branscherna stål och auto/verkstadsindustri. Rörelseresultatet under kvartalet uppgick till 5 MSEK (12). Kvartal 5(16) Samtliga belopp avser MSEK om inget annat anges.

6 Tredjepartslogistiken Fyllnadsgrad, månadsvärden 100% 95% 90% 85% 80% 95% Periodens rörelseintäkter för tredjepartslogistiken uppgick till 265 MSEK (241) vilket var 8 procent högre än fjärde kvartalet föregående år. Rörelseresultatet för perioden uppgick till 8 MSEK (10). 75% 70% Utfallet belastas av engångsposter på 5 MSEK men en fortsatt mycket hög fyllnadsgrad har påverkat positivt. Utfall Målnivå MODERBOLAGET Rörelseintäkterna för Green Cargo AB blev MSEK mot (1 315) för samma period föregående år. Minskningen förklaras främst av att moderbolagets utfall 2010 delvis inkluderar tredjepartslogistiken och åkeridelen vilka bolagiserades i slutet av året. Transportverksamheten i moderbolaget har dock ökat intäkterna jämfört med föregående år som en följd av nya avtal och att rörelsen i TGOJ Trafik integrerats i moderbolaget. Moderbolagets rörelseresultat förbättrades jämfört med föregående år och uppgick till -23 MSEK (-33) trots en nedgång av transportvolymerna och att resultatet för verksamheterna inom tredjepartslogistik och åkeri inte längre ingår. Förbättringen beror främst på effekten av genomförda effektiviseringar samt att föregående års utfall inkluderar omstruktureringskostnader med -55 MSEK. Resultat januari december 2011 KONCERNEN Koncernens rörelseintäkter under perioden januari - december 2011 ökade med 4 procent jämfört med föregående år och uppgick till MSEK (6 196). Intäkterna påverkas av ökade transportvolymer under årets första tre kvartal, uppstart av nya kundavtal samt en stark utveckling för tredjepartslogistiken. Rörelseresultatet för perioden uppgick till 101 MSEK (-141). Rörelsemarginalen förbättrades främst tack vare ökad omsättning samt genomförda effektiviseringsåtgärder. Det ackumulerade resultatet har påverkats negativt av kostnader för övertid, reparation och underhåll samt ersättningstransporter i samband med vinterstörningarna i början av året. Rörelseresultatet påverkas positivt av effekter från valutakursförändringar med 8 MSEK (23). Jämförelseperiodens utfall belastas av sammanlagt -155 MSEK avseende omstruktureringskostnader och realisationsförlust avseende andelarna i CargoNet A/S som avyttrades under fjärde kvartalet (16) Samtliga belopp avser MSEK om inget annat anges.

7 Koncernens finansnetto ackumulerat uppgick till -75 MSEK (9). Räntenettot försämrades på grund av ökad upplåning hänförlig till lokmoderniseringen samt en högre räntenivå. Marknadsvärderingar och omvärdering av finansiella skulder har påverkat positivt med 5 MSEK (70). Skatt på koncernens resultat efter fjärde kvartalet uppgick till -16 MSEK (-7) och hänför sig främst till periodens överskott samt en mindre korrigering av skatt från tidigare år. Koncernens nettoresultat för perioden uppgick till 10 MSEK (-139). Transportverksamheten Rörelseintäkterna för Transportverksamheten ökade med 4 procent och blev MSEK (5 335). Ökningen är främst en effekt av högre transportvolymer till och med tredje kvartalet. En avmattning märks dock i slutet av året. Rörelseresultatet uppgick till 131 MSEK (110). Tredjepartslogistiken Periodens intäkter för logistikverksamheten uppgick till MSEK (921). Ökningen på 10 procent är huvudsakligen hänförlig till den svenska verksamheten. Tillväxten har skett både genom ökade volymer inom befintliga avtal och nya uppdrag som implementerats under året. Rörelseresultatet för 2011 blev 61 MSEK (54). MODERBOLAGET Rörelseintäkterna för Green Cargo AB blev MSEK (5 376). Minskningen förklaras främst av att moderbolagets utfall 2010 inkluderar tredjepartslogistiken och åkeridelen vars verksamheter nu bedrivs i egna bolag. Volymnedgången under sista kvartalet har också haft en negativ effekt. Intäkterna påverkades dock positivt av nya avtal inom transportverksamheten samt att rörelsen i TGOJ Trafik nu ingår i moderbolaget. Moderbolagets rörelseresultat förbättrades jämfört med föregående år och uppgick till 15 MSEK (-48). Ökningen förklaras främst av effekten av genomförda effektiviseringar samt att föregående års utfall inkluderar omstruktureringskostnader med -55 MSEK. Investeringar Koncernens bruttoinvesteringar i immateriella tillgångar och materiella anläggningstillgångar uppgick till 540 MSEK (437) totalt under Av koncernens sammanlagda investeringar svarar moderbolaget för 518 MSEK (416). Periodens investeringar avser främst lokmoderniseringen. Investeringar avseende tredjepartslogistiken uppgick till 12 MSEK. Värdet för beställda investeringar som ej levererats var 299 MSEK (627) vid periodens slut. Av detta avser 292 MSEK (619) den pågående lokmoderniseringen. Återstående del avser investering i vagnar. För delleveranser av pågående men ej slutlevererade investeringar har betalats MSEK (609). 7(16) Samtliga belopp avser MSEK om inget annat anges.

8 Finansiering Koncernens räntebärande skulder uppgick vid årets utgång till MSEK varav MSEK avsåg finansiella leasingkontrakt och MSEK lånefinansiering. Leasingkontrakten förfaller under perioden och skuldportföljen inklusive lån har en genomsnittlig löptid på knappt 6 år. Under året har ny låneskuld tagits upp med 461 MSEK, avseende finansiering av pågående lokmoderniseringsprogram. Amortering av befintliga leasingskulder har gjorts med 121 MSEK, medan lån amorterats med 38 MSEK. Årets amortering inkluderar ej leasingskuld på 59 MSEK som övertagits av köparen vid avyttring av åkeriverksamheten och inte heller årets amortering, 10 MSEK. Räntebärande skulder har ökat med netto 272 MSEK efter nyupptagna lån, amortering och omvärdering av skulder i utländsk valuta. Räntebärande tillgångar har minskat med totalt 10 MSEK, vilket sammantaget innebär att räntebärande nettoskuld ökat med 282 MSEK. Green Cargo AB har en outnyttjad rörelsekredit i Nordea Bank på 75 MSEK. Koncernförändringar Dotterbolaget Green Cargo Åkeri AB avyttrades den 27 oktober Försäljningen har inte haft någon väsentlig påverkan på koncernens resultat. Den 1 maj förvärvade Green Cargo Logistics AB andelarna i det helägda dotterbolaget Green Cargo Road & Logistics A/S från moderbolaget. Genom förvärvet samlas Green Cargo-koncernens tredjepartslogistik i en egen underkoncern och det danska bolagets firma har också ändrats till Green Cargo Logistics A/S. Transaktionen har inte påverkat koncernens resultat eller finansiella ställning. I början av oktober meddelades att Green Cargo AB överväger en försäljning av verksamheten inom tredjepartslogistik. En utredning av förutsättningarna för detta har startat under fjärde kvartalet. I april förvärvade dotterbolaget Hallsbergs Terminal AB återstående 20 procent av andelarna i Hallsbergs Kombiterminal AB från minoritetsägaren CargoNet AB. Förvärvet har inte haft någon väsentlig påverkan på koncernens resultat eller balansräkning för perioden. Under sista kvartalet fattades också beslut om att överföra verksamheten i Nordisk Transport Rail (NTR) i moderbolagets division Marknad. Detta är ett ytterligare steg i renodlingen av koncernens transportverksamhet och integrationen beräknas vara genomförd under första halvåret Från och med 1 januari 2012 upphör verksamheten med tågfärja som bedrivs av intresseföretaget SeaRail OY. Beslutet har fattats efter en längre tids vikande lönsamhet. Green Cargo kvarstår tillsvidare som hälftenägare av bolaget och förhandlingar om bolagets fortsatta verksamhet pågår. Viktiga händelser efter periodens utgång I januari 2012 har en försäljningsprocess inletts avseende tredjepartslogistiken inom Green Cargo Logistics. Denna process omfattar även den del av koncernens fastighetsbestånd som används för tredjepartslogistiken. 8(16) Samtliga belopp avser MSEK om inget annat anges.

9 Några andra händelser som bedöms ha väsentlig påverkan på koncernens resultat eller finansiella ställning har inte inträffat efter periodens utgång. Säkerhet, punktlighet och miljö Utfallet för trafiksäkerhetsindex inom moderbolagets transportverksamhet var vid periodens utgång 94,3 (93,4). Index avser en rullande 12-månaders period. Utfallet belastas av ett högt antal olyckor under vintern i början av 2011 men trenden med minskat antal olyckor och olyckskostnader som märktes tidigare under hösten har fortsatt under fjärde kvartalet. Inga allvarligare olyckor har inträffat under årets sista kvartal. Punktlighet till kund för järnvägen påverkades av avbrott och stora störningar i tågtrafiken på grund av svåra vinterförhållanden i början av året. Ackumulerat utfall för rullande 12-månaders period blev 93 procent (92) jämfört med målet på 95 procent. Från och med andra kvartalet har en förbättring skett. Under december månad orsakade stormar avbrott i tågtrafiken i flera delar av landet vilket påverkade utfallet negativt. Kvalitetsmåttet för tredjepartslogistiken, plockkvalitet (antal reklamerade fel per 1000 orderrader), visar ett utfall för 2011 på 0,6 vilket är klart bättre än målet på 1,5. Utfallet inom målområde Miljö för järnvägen (dieselförbrukning) blev bättre än årets mål (0,9 liter per 1000 nettotonkm) och överträffade även föregående år, mycket tack vare högre transportvolymer, som till största delen producerats med ellok. Mätning av miljömål för tredjepartlogistiken, elförbrukning/ m 2, sker kvartalsvis. Utfallet vid senaste mätning uppgick till 34,8 kwh/m2 vilket var i nivå med det ackumulerade målet för kvartal 4 på 35kWh/m 2. 9(16) Samtliga belopp avser MSEK om inget annat anges.

10 Resultaträkningar i sammandrag Koncernens resultaträkning okt - dec okt - dec jan - dec jan - dec Nettoomsättning Övriga rörelseintäkter Summa rörelsens intäkter Driftskostnader Personalkostnader Övriga kostnader Avskrivningar Nedskrivningar Resultat från andelar i intresseföretag Rörelseresultat Finansiella poster Resultat efter finansiella poster Skatter Periodens resultat Varav hänförligt till moderbolagets ägare Varav hänförligt till innehav utan best. inflytande Rapport över koncernens totalresultat okt - dec okt - dec jan - dec jan - dec Periodens resultat Redovisning av finansiella instrument till verkligt värde Omräkningsdifferens Skatt Totalresultat för perioden Varav hänförligt till moderbolagets ägare Varav hänförligt till innehav utan best. inflytande (16) Samtliga belopp avser MSEK om inget annat anges.

11 Resultaträkningar i sammandrag, forts. Moderbolagets resultaträkning okt - dec okt - dec jan - dec jan - dec Nettoomsättning Övriga rörelseintäkter Summa rörelsens intäkter Driftskostnader Personalkostnader Övriga kostnader Avskrivningar Nedskrivningar Rörelseresultat Finansiella poster Resultat efter finansiella poster Skatter Periodens resultat Rapport över moderbolagets totalresultat okt - dec okt - dec jan - dec jan - dec Periodens resultat Redovisning av finansiella instrument till verkligt värde Skatt Totalresultat för perioden Koncernbidrag som erhållits från dotterföretag redovisas enligt RFR 2 som utdelning från dotterföretag. Detta innebär att koncernbidraget redovisas som finansiell intäkt. Skatt på koncernbidrag redovisas i enlighet med IAS 12 Inkomstskatter i resultaträkningen. Redovisning sker för räkenskapsår som påbörjas den 1 januari 2011 och ändringen gäller retroaktivt. I resultaträkningen för moderbolaget har därmed erhållet koncernbidrag för 2010, som tidigare redovisats i eget kapital, lagts till i resultaträkningen för Finansiella poster har därmed ökat med 46 (intäkt) och årets skattekostnad har ökat med 12 (kostnad). Årets resultat efter finansiella poster för 2010 har därmed ökat med 46, från -226 till Skatt på årets resultat har ökat med 12, från 1 till -11. Årets resultat har ökat med 34, från -225 till Balanserade vinstmedel för 2010 har motsvarande minskat med netto 34, från till (16) Samtliga belopp avser MSEK om inget annat anges.

12 Balansräkningar i sammandrag Koncernen Moderbolaget TILLGÅNGAR 31 dec dec dec dec 2010 Immateriella tillgångar Materiella anläggningstillgångar Finansiella anläggningstillgångar Uppskjutna skattefordringar Summa anläggningstillgångar Varulager Kortfristiga fordringar Kortfristiga placeringar Kassa och bank Summa omsättningstillgångar Tillgångar till försäljning SUMMA TILLGÅNGAR EGET KAPITAL OCH SKULDER Eget kapital Långfristiga avsättningar Långfristiga leasingskulder Övriga långfristiga skulder Summa långfristiga skulder Kortfristiga leasingskulder Övriga kortfristiga skulder Summa kortfristiga skulder Skulder hänförliga till Tillgångar till försäljning SUMMA EGET KAPITAL OCH SKULDER POSTER INOM LINJEN Ställda säkerheter och eventualförpliktelser Koncernbidrag som erhållits från dotterföretag redovisas enligt RFR 2 som utdelning från dotterföretag. Detta innebär att koncernbidraget redovisas som finansiell intäkt. Skatt på koncernbidrag redovisas i enlighet med IAS 12 Inkomstskatter i resultaträkningen. Redovisning sker för räkenskapsår som påbörjas den 1 januari 2011 och ändringen gäller retroaktivt. I resultaträkningen för moderbolaget har därmed erhållet koncernbidrag för 2010, som tidigare redovisats i eget kapital, lagts till i resultaträkningen för Finansiella poster har därmed ökat med (intäkt) och årets skattekostnad har ökat med 12 (kostnad). Årets resultat för 2010 har därmed ökat med netto 34, från -225 till -191.Balanserade vinstmedel för 2010 har motsvarande minskat med netto 34, från till (16) Samtliga belopp avser MSEK om inget annat anges.

13 Förändring i eget kapital Eget kapital hänförligt till moderbolagets ägare Innehav utan bestämmande inflytande Koncernen Övrigt Kassa Skatt hänförlig jan - dec 2011 Aktie- tillskjutet Balanserade Årets flödes Omräknings till övrigt Totalt eget Belopp i MSEK kapital kapital vinstmedel resultat säkring differens totalresultat Summa kapital Ingående balans per 1 januari Disposition av föregående års resultat Summa totalresultat för året Utgående balans per 31 december Moderbolaget jan - dec 2011 Aktie- Reserv Fond för Balanserade Årets Belopp i MSEK kapital fond verkligt värde vinstmedel resultat Summa Ingående balans per 1 januari Disposition av föregående års resultat Förvärv/avyttring av verksamheter Redovisning av finansiella instrument till verkligt värde Årets resultat -6-6 Utgående balans per 31 december Aktiekapitalet består av aktier med ett kvotvärde om 100 SEK per aktie. Övrigt tillskjutet kapital avser överkurs vid nyemission 100 MSEK och erhållet aktieägartillskott 947 MSEK. Aktieägaren har lämnat villkorat aktieägartillskott som uppgår till totalt MSEK 347 (347). Innehav utan Eget kapital hänförligt till moderbolagets ägare bestämmande inflytande Koncernen Övrigt Kassa Skatt hänförlig jan - dec 2010 Aktie- tillskjutet Balanserade Årets flödes Omräknings till övrigt Totalt eget Belopp i MSEK kapital kapital vinstmedel resultat säkring differens totalresultat Summa kapital Ingående balans per 1 januari Disposition av föregående års resultat Förvärv/avyttring av verksamheter Summa totalresultat för året Utgående balans per 31 december Moderbolaget jan - dec 2010 Aktie- Reserv Fond för Balanserade Årets Belopp i MSEK kapital fond verkligt värde vinstmedel resultat Summa Ingående balans per 1 januari Disposition av föregående års resultat Förvärv/avyttring av verksamheter Redovisning av finansiella instrument till verkligt värde Årets resultat Utgående balans per 31 december Aktiekapitalet består av aktier med ett kvotvärde om 100 SEK per aktie. Övrigt tillskjutet kapital avser överkurs vid nyemission 100 MSEK och erhållet aktieägartillskott 947 MSEK. Aktieägaren har lämnat villkorat aktieägartillskott som uppgår till totalt MSEK 347 (347). Koncernbidrag som erhållits från dotterföretag redovisas enligt RFR 2 som utdelning från dotterföretag. Detta innebär att koncernbidraget redovisas som finansiell intäkt. Skatt på koncernbidrag redovisas i enlighet med IAS 12 Inkomstskatter i resultaträkningen. Redovisning sker för räkenskapsår som påbörjas den 1 januari 2011 och ändringen gäller retroaktivt. I resultaträkningen för moderbolaget har därmed erhållet koncernbidrag för 2010, som tidigare redovisats i eget kapital, lagts till i resultaträkningen för Finansiella poster har därmed ökat med 46 (intäkt) och årets skattekostnad har ökat med 12 (kostnad). Årets resultat för 2010 har därmed ökat med netto 34, från -225 till Balanserade vinstmedel för 2010 har motsvarande minskat med netto 34, från till (16) Samtliga belopp avser MSEK om inget annat anges.

14 Kassaflödesanalyser i sammandrag Koncernen Moderbolaget jan - dec jan - dec Den löpande verksamheten Resultat efter finansiella poster Justeringar för poster som inte ingår i kassaflödet Betalningar avseende avsättningar Betald skatt Kassaflöde från den löpande verksamheten före förändringar av rörelsekapital Kassaflöde från förändringar i rörelsekapital Ökning/Minskning av kortfristiga fordringar Ökning/Minskning av kortfristiga skulder Kassaflöde från den löpande verksamheten Förvärv/försäljning av materiella och immateriella anläggningstillgångar Förvärv/försäljning av finansiella anläggningstillgångar Förvärv/försäljning av verksamheter Utdelning från intresseföretag Förändringar i kortfristiga placeringar Förändringar i långfristiga finansiella placeringar Kassaflöde från investeringsverksamheten Upptagna lån Amortering av leasingskulder och lån Förändringar i kortfristig finansiell fordran Erhållna/lämnade koncernbidrag Kassaflöde från finansieringsverksamheten Periodens kassaflöde Likvida medel vid periodens början Likvida medel vid periodens slut Likvida medel avser kassa och bank samt kortfristiga placeringar med en löptid på tre månader eller mindre vid anskaffningstidpunkten. Utöver likvida medel förfogar koncernen över likviditetsreserver i form av realiserbara kortfristiga placeringar med andra löptider. Värdet av dessa var vid periodens utgång 540 MSEK (219). Koncernens kassaflöde under perioden uppgick till -315 MSEK (45). Kassaflödet från den löpande verksamheten före förändringar i rörelsekapital var oförändrat trots resultatförbättringen. Föregående års resultat inkluderade avsättningar och realisationsresultat på sammanlagt 155 MSEK vilka inte påverkade kassaflödet. Förändringar i rörelsekapitalet bidrog positivt med 34 MSEK (131). Periodens investeringar, främst den pågående lokmoderniseringen, belastade kassaflödet med -521 MSEK (-334). En ökning av både kort- och långfristiga placeringar påverkade kassaflödet negativt med sammanlagt -321 MSEK (-25). Under året har nya lån upptagits med 461 MSEK inom ramen för befintlig lånefacilitet avseende lokmoderniseringen. Amorteringar av lån och leasingskulder under 2011 ökade till -169 MSEK (-150). 14(16) Samtliga belopp avser MSEK om inget annat anges.

15 Noter Not 1 Segmentinformation (MSEK) Green Cargo koncernen är organiserad i i två huvudsakliga verksamhetsområden: Transportverksamheten och Tredjepartslogistiken, för vilka rapportering sker till högste verkställande beslutsfattaren. Transportverksamheten utgörs av moderbolagets divisioner Produktion och Marknad samt NTR-koncernen. I segmentet rapporteras även utfallet för intresseföretagen DB Schenker Rail Scandinavia A/S och SeaRail OY. Tredjepartslogistiken omfattar Green Cargo Logistics AB samt Green Cargo Logistics A/S. Övriga dotterbolag rapporteras tillsammans med moderbolagets staber under Övrigt. Transportverksamheten - Verksamhetsområdet erbjuder kostnadseffektiva tjänster inom järnvägslogistik. Med tåg som kärnresurs erbjuds olika transport- och logistikupplägg, inom samt till och från Sverige. Verksamheten tillhandahåller tjänster såsom transporter inrikes och utrikes, systemtransporter, specialtransporter, entreprenad, intermodal samt biofuel och bioflex. Genom dotterkoncernen Nordisk Transport Rail (NTR) bedrivs även speditionsverksamhet inom internationell järnvägstrafik. NTR har sin huvudmarknad i Europa och köper, säljer samt förädlar järnvägstransporter och logistiklösningar i kombination med andra transportslag. Tredjepartslogistiken - Verksamhetsområdet är den enda aktören på den svenska marknaden som även tillhandhåller egna järnvägslösningar. I segmentet tillhandahålls tjänster inom import, förtullning och tullager, lagring, kundorderregistrering, orderplockning och distribution samt förädling av varor. Man erbjuder även internationella upplägg som inkluderar flöden med återlastning. Verksamheten bedrivs i Sverige och Danmark. Koncernen Rörelseintäkter okt-dec okt-dec jan-dec jan-dec Transportverksamheten Tredjepartslogistiken Övrigt Eliminering Rörelseintäkter, externa Rörelseresultat okt-dec okt-dec jan-dec jan-dec Transportverksamheten Tredjepartslogistiken Övrigt Eliminering Rörelseresultat Finansnetto Resultat efter finansiella poster Eliminering avser intern försäljning mellan och inom segmenten samt koncernelimineringar. Av periodens bruttoinvesteringar avser 520 MSEK transportverksamheten och 12 MSEK tredjepartslogistiken. Några andra väsentliga förändringar av de tillgångar som redovisas per segment har inte skett under perioden. Externa rörelseintäkter fördelade per geografiskt område okt-dec okt-dec jan-dec jan-dec Sverige Övriga länder Summa (16) Samtliga belopp avser MSEK om inget annat anges.

16 Redovisningsprinciper Denna bokslutskommuniké har upprättats enligt IAS 34 Delårsrapportering samt Årsredovisningslagen. Green Cargo tillämpar International Financial Reporting Standards, IFRS, såsom de antagits av EU, i sin koncernredovisning. Moderbolaget tillämpar RFR 2 i sin redovisning. Redovisningsprinciperna kan i sin helhet läsas i bolagets årsredovisning för Inga förändringar av redovisningsprinciperna har skett under Solna den 9 februari 2012 Mikael Stöhr Verkställande direktör Denna delårsrapport har ej varit föremål för granskning av bolagets revisorer. Årsstämma i Green Cargo AB kommer att hållas den 27 april Årsredovisning för Green Cargo AB samt koncernen kommer att publiceras på bolagets hemsida den 30 mars Kommande delårsrapporter avseende år 2012 är planerade att presenteras på bolagets hemsida enligt följande: Kvartal 1: 27 april Kvartal 2: 10 augusti Kvartal 3: 30 oktober Kvartal 4: 8 februari 2013 Har du frågor gällande Green Cargos bokslutskommuniké, vänligen kontakta: Mikael Stöhr, CEO, tel Mariann Östansjö, CFO, tel Adress: Box 39, SOLNA Tel vxl: (16) Samtliga belopp avser MSEK om inget annat anges.

DELÅRSRAPPORT januari mars 2016

DELÅRSRAPPORT januari mars 2016 DELÅRSRAPPORT januari mars 2016 Perioden januari mars 2016 Koncernens nettoomsättning i perioden uppgick till 1 027 MSEK (1 004) Koncernens rörelseresultat uppgick till -24 MSEK (-32). Koncernens resultat

Läs mer

DELÅRSRAPPORT januari september 2011

DELÅRSRAPPORT januari september 2011 DELÅRSRAPPORT januari september 2011 Perioden juli september 2011 Koncernens nettoomsättning i perioden uppgick till 1 576 MSEK (1 504). Koncernens rörelseresultat blev 72 MSEK (49). Koncernens resultat

Läs mer

DELÅRSRAPPORT januari september 2015

DELÅRSRAPPORT januari september 2015 DELÅRSRAPPORT januari september 2015 Perioden juli september 2015 Koncernens nettoomsättning i perioden uppgick till 942 MSEK (1 002). Koncernens rörelseresultat uppgick till 25 MSEK (2). Koncernens resultat

Läs mer

DELÅRSRAPPORT januari mars 2012

DELÅRSRAPPORT januari mars 2012 DELÅRSRAPPORT januari mars 2012 Perioden januari mars 2012 Koncernens nettoomsättning i perioden uppgick till 1 214 MSEK (1 360), en effekt av konjunkturavmattning. Koncernens rörelseresultat uppgick till

Läs mer

DELÅRSRAPPORT januari mars 2015

DELÅRSRAPPORT januari mars 2015 DELÅRSRAPPORT januari mars 2015 Perioden januari mars 2015 Koncernens nettoomsättning i perioden uppgick till 1 004 MSEK (1 075) Koncernens rörelseresultat uppgick till -32 MSEK (-19). Koncernens resultat

Läs mer

Q1 Delårsrapport januari mars 2013

Q1 Delårsrapport januari mars 2013 Q1 Delårsrapport januari mars 2013 Koncernen januari-mars Nettoomsättning 102,0 Mkr (106,6) Resultat före skatt 9,1 Mkr (8,8) Resultat efter skatt 7,1 Mkr (6,6) Resultat per aktie 0,34 kr (0,31) Nettoomsättning

Läs mer

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ januari december 2015

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ januari december 2015 BOKSLUTSKOMMUNIKÉ januari december 2015 Perioden oktober december 2015 Koncernens nettoomsättning i perioden uppgick till 980 MSEK (1 015) Koncernens rörelseresultat uppgick till -6 MSEK (-81) Koncernens

Läs mer

Definition av nyckeltal framgår av årsredovisningen för 2016 FTA TREDJE KVARTALET 2017 JANUARI-SEPTEMBER För ytterligare information, kontakta

Definition av nyckeltal framgår av årsredovisningen för 2016 FTA TREDJE KVARTALET 2017 JANUARI-SEPTEMBER För ytterligare information, kontakta Q 3 Delårsrapport juli september 2017 Belopp i Mkr kvartal 3 jan-sep helår 2017 2016 2017 2016 2016 Nettoomsättning 256,9 245,4 851,0 847,4 1 109,2 Rörelseresultat före av- och nedskrivningar (EBITDA)

Läs mer

januari juni 2015 ANDRA KVARTALET 2015 Mätsticka Trekvartbredd JANUARI-JUNI 2015 HÄNDELSER EFTER KVARTALETS UTGÅNG

januari juni 2015 ANDRA KVARTALET 2015 Mätsticka Trekvartbredd JANUARI-JUNI 2015 HÄNDELSER EFTER KVARTALETS UTGÅNG Q 2 Delårsrapport januari juni 2015 Ostnor AB (publ.) Ostnor AB, org nr 556051-0207 Belopp i Mkr kvartal 2 jan-jun helår 2015 2014 2015 2014 2014 Nettoomsättning 288,4 262,1 581,0 487,8 969,0 Rörelseresultat

Läs mer

januari mars 2016 FÖRSTA FÖRSTA KVARTALET 2016 VÄSENTLIGA HÄNDELSER UNDER KVARTALET För ytterligare information, kontakta

januari mars 2016 FÖRSTA FÖRSTA KVARTALET 2016 VÄSENTLIGA HÄNDELSER UNDER KVARTALET För ytterligare information, kontakta Q 1 Delårsrapport januari mars 2016 Belopp i Mkr kvartal 1 helår 2016 2015 2015 Nettoomsättning 298,6 292,6 1 112,6 Rörelseresultat 38,1 31,5 85,7 Rörelsemarginal, % 12,8 10,8 7,7 Resultat efter finansiella

Läs mer

DELÅRSRAPPORT FÖRSTA KVARTALET 2014

DELÅRSRAPPORT FÖRSTA KVARTALET 2014 DELÅRSRAPPORT FÖRSTA KVARTALET 2014 Första kvartalet Nettoomsättningen uppgick till 88,6 (85,4) Mkr Rörelseresultatet uppgick till 31,6 (28,2) Mkr, vilket motsvarade en marginal på 36 (33) % Resultatet

Läs mer

Delårsrapport januari juni 2005

Delårsrapport januari juni 2005 Delårsrapport januari juni 2005 - Omsättningen för perioden uppgick till 215,1 Mkr (202,2) - Resultatet efter finansiella poster blev 42,2 Mkr (36,7) - Resultat efter skatt uppgick till 30,4 Mkr (26,5)

Läs mer

Delårsrapport januari - september 2008

Delårsrapport januari - september 2008 Delårsrapport januari - september 2008 Koncernen * - Omsättningen uppgick till 389,7 Mkr (389,1) - Resultatet före skatt 77,3 Mkr (80,5)* - Resultatet efter skatt 56,1 Mkr (59,2)* - Vinst per aktie 2,65

Läs mer

Q 4 Bokslutskommuniké

Q 4 Bokslutskommuniké Q 4 Bokslutskommuniké januari december 2015 Belopp i Mkr kvartal 4 jan-dec FJÄRDE KVARTALET 2015 JANUARI-DECEMBER 2015 2015 2014 2015 2014 Nettoomsättning 269,7 243,0 1 112,6 969,0 Rörelseresultat 7,8

Läs mer

* Resultat per aktie före och efter utspädning FÖRSTA TREDJE KVARTALET 2016 JANUARI-SEPTEMBER För ytterligare information, kontakta

* Resultat per aktie före och efter utspädning FÖRSTA TREDJE KVARTALET 2016 JANUARI-SEPTEMBER För ytterligare information, kontakta Q 3 Delårsrapport januari september 2016 Belopp i Mkr kvartal 3 jan-sep helår FÖRSTA TREDJE KVARTALET 2016 2016 2015 2016 2015 2015 Nettoomsättning 245,4 261,8 847,4 842,8 1 112,6 Rörelseresultat 18,9

Läs mer

* Resultat per aktie före och efter utspädning Definition av nyckeltal framgår av årsredovisningen för 2016 FÖRSTA FÖRSTA KVARTALET 2017

* Resultat per aktie före och efter utspädning Definition av nyckeltal framgår av årsredovisningen för 2016 FÖRSTA FÖRSTA KVARTALET 2017 Q 1 Delårsrapport januari mars 2017 Belopp i Mkr kvartal 1 helår FÖRSTA FÖRSTA KVARTALET 2017 2017 2016 2016 Nettoomsättning 291,5 298,6 1 109,2 Rörelseresultat före av- och nedskrivningar (EBITDA) 43,3

Läs mer

DELÅRSRAPPORT januari juni 2012

DELÅRSRAPPORT januari juni 2012 DELÅRSRAPPORT januari juni 2012 Perioden januari juni 2012 Koncernens nettoomsättning i perioden uppgick till 2 424 MSEK (2 793), nedgången jämfört med föregående år är främst en effekt av konjunkturavmattningen.

Läs mer

TREDJE KVARTALET 2015 JANUARI-SEPTEMBER 2015 VÄSENTLIGA HÄNDELSER UNDER KVARTALET. För ytterligare information, kontakta

TREDJE KVARTALET 2015 JANUARI-SEPTEMBER 2015 VÄSENTLIGA HÄNDELSER UNDER KVARTALET. För ytterligare information, kontakta Q 3 Delårsrapport januari september 2015 Belopp i Mkr kvartal 3 jan-sep helår 2015 2014 2015 2014 2014 Nettoomsättning 261,8 238,2 842,8 726,0 969,0 Rörelseresultat 18,8 16,3 77,9 47,7 48,3 Rörelsemarginal,

Läs mer

FJÄRDE KVARTALET 1 OKTOBER 31 DECEMBER 2013 ACKUMULERAT 1 JANUARI 31 DECEMBER (21)

FJÄRDE KVARTALET 1 OKTOBER 31 DECEMBER 2013 ACKUMULERAT 1 JANUARI 31 DECEMBER (21) FJÄRDE KVARTALET 1 OKTOBER 31 DECEMBER 2013 ACKUMULERAT 1 JANUARI 31 DECEMBER 2013 1 (21) ACANDO AB (publ.) 2 (21) ACANDO AB (publ.) 3 (21) MSEK oktober - december 2013 2012 2013 2012 2013 2012 Nettoomsättninomsättninresultaresultamarginal

Läs mer

Delårsrapport januari - mars 2007

Delårsrapport januari - mars 2007 Delårsrapport januari - mars 2007 - Omsättningen ökade till 136,9 Mkr (126,3) - Resultatet före skatt 25,6 Mkr (23,6) - Resultatet efter skatt 17,6 Mkr (17,0) - Vinst per aktie 0,83 kr (0,80) Omsättning

Läs mer

Bokslutskommuniké 2014/15

Bokslutskommuniké 2014/15 Bokslutskommuniké 1 april 2014 31 mars 2015 (12 månader) Nettoomsättningen för ökade med 12 procent till 2 846 MSEK (2 546). Den organiska tillväxten mätt i lokal valuta uppgick till 5 procent för jämförbara

Läs mer

Q1 Kvartalsrapport januari mars 2010

Q1 Kvartalsrapport januari mars 2010 Q1 Kvartalsrapport januari mars 2010 Koncernen januari mars Nettoomsättning 115,1 Mkr (120,3) Resultat före skatt 17,4 Mkr (17,0) Resultat efter skatt 12,9 Mkr (12,7) Resultat per aktie 0,61 kr (0,60)

Läs mer

Bokslutskommuniké för Svedbergskoncernen 2006

Bokslutskommuniké för Svedbergskoncernen 2006 Bokslutskommuniké för Svedbergskoncernen 2006 - Omsättningen ökade till 504,4 Mkr (423,1) - Resultatet före skatt 107,2 Mkr (96,3) - Resultatet efter skatt 73,7 Mkr (66,8) - Vinst per aktie 3,48 kr (3,19)

Läs mer

Delårsrapport Q1 januari mars 2014

Delårsrapport Q1 januari mars 2014 Delårsrapport Q1 januari mars 2014 Koncernen januari-mars Nettoomsättning 99,7 Mkr (102,0) Resultat före skatt 13,3 Mkr (9,1) Resultat efter skatt 10,3 Mkr (7,1) Resultat per aktie 0,49 kr (0,34) Fortsatt

Läs mer

Fortnox International AB (publ) - Delårsrapport januari - mars 2012

Fortnox International AB (publ) - Delårsrapport januari - mars 2012 Fortnox International AB (publ) - Delårsrapport januari - mars 2012 Första kvartalet 2012 Nettoomsättningen uppgick till 859 (372) tkr Rörelseresultatet uppgick till -4 418 (-455) tkr Kassaflödet från

Läs mer

Fortnox International AB (publ) - Bokslutskommuniké januari - december 2012

Fortnox International AB (publ) - Bokslutskommuniké januari - december 2012 Fortnox International AB (publ) Bokslutskommuniké januari december 212 Fjärde kvartalet 212 Nettoomsättningen uppgick till 41 (453) tkr Rörelseresultatet uppgick till 9 65 (1 59) tkr Kassaflödet från den

Läs mer

Koncernen. Kvartalsrapport januari mars 2009

Koncernen. Kvartalsrapport januari mars 2009 Q1 Kvartalsrapport januari mars 2009 Koncernen Omsättningen uppgick till 120,3 Mkr (138,4) Resultatet före skatt 17,0 Mkr (25,8)* Resultatet efter skatt 12,7 Mkr (18,5)* Vinst per aktie 0,60 kr (0,87)*

Läs mer

Bokslutskommuniké januari - december 2008

Bokslutskommuniké januari - december 2008 Bokslutskommuniké januari - december 2008 Koncernen - Omsättningen uppgick till 514,3 Mkr (526,6) - Resultat före skatt uppgick till 98,3 Mkr (108,3)* * Exklusive jämförelsestörande poster för avvecklad

Läs mer

För 2009 blev nettoomsättningen 482,2 Mkr (514,3), en minskning med 6 % jämfört med föregående år.

För 2009 blev nettoomsättningen 482,2 Mkr (514,3), en minskning med 6 % jämfört med föregående år. Q4 Bokslutskommuniké januari december 2009 Koncernen januari december oktober december Nettoomsättning 482,2 Mkr (514,3) Nettoomsättning 132,4 Mkr (124,6) Resultat före skatt 76,5 Mkr (98,3)* Resultat

Läs mer

Delårsrapport januari-juni 2013

Delårsrapport januari-juni 2013 Delårsrapport januari-juni 2013 1 - Apoteksgruppen delårsrapport januari juni 2013 2 - Apoteksgruppen delårsrapport januari juni 2013 Koncernens rapport över totalresultat KONCERNENS RESULTATRÄKNING

Läs mer

Delårsrapport från Gandalf AB (Publ) för januari juni 2002

Delårsrapport från Gandalf AB (Publ) för januari juni 2002 1 Delårsrapport från Gandalf AB (Publ) för januari juni 2002 Periodens resultat - 1,4 MSEK (- 14,7) Fortsatt positivt kassaflöde 8,7 MSEK (- 0,8) Affärsidé Gandalf är verksam som en nordisk leverantör

Läs mer

Stark tillväxt och god rörelsemarginal under 2014. Perioden oktober-december. Perioden januari december

Stark tillväxt och god rörelsemarginal under 2014. Perioden oktober-december. Perioden januari december Stark tillväxt och god rörelsemarginal under 2014 Perioden oktober-december Omsättningen uppgick till 79,0 MSEK (70,3), vilket motsvarar en tillväxt med 12,4 % Rörelseresultatet uppgick till 7,5 MSEK (8,2)

Läs mer

Delårsrapport januari - mars 2008

Delårsrapport januari - mars 2008 Delårsrapport januari - mars 2008 Koncernen * - Omsättningen ökade till 138,4 Mkr (136,9) - Resultatet före skatt 25,8 Mkr (28,6)* - Resultatet efter skatt 18,5 Mkr (20,6)* - Vinst per aktie 0,87 kr (0,97)*

Läs mer

FÖRSTA KVARTALET 1 JANUARI 31 MARS 2014

FÖRSTA KVARTALET 1 JANUARI 31 MARS 2014 FÖRSTA KVARTALET 1 JANUARI 31 MARS 2014 1 (20) ACANDO AB (publ.) 2 (20) januari - mars 2014 2013 2014 2013 2014 2013 MSEK Nettoomsättning Nettoomsättning Rörelseresultat Rörelseresultat Rörelsemarginal

Läs mer

Förbättrad lönsamhet i Q4, starkt kassaflöde och höjd utdelning 1,00 kr (0,50)**

Förbättrad lönsamhet i Q4, starkt kassaflöde och höjd utdelning 1,00 kr (0,50)** Bokslutskommuniké januari december2013 Koncernen januari-december oktober-december Nettoomsättning 369,9 Mkr (400,8) Nettoomsättning 100,0 Mkr (103,0) Resultat före skatt 24,0* Mkr (26,8) Resultat före

Läs mer

Omsättningen uppgick till 62,3 MSEK (59,0) för kvartalet och 234,0 MSEK (167,0) för rapportperioden.

Omsättningen uppgick till 62,3 MSEK (59,0) för kvartalet och 234,0 MSEK (167,0) för rapportperioden. Delårsrapport januari - september 2008 Omsättningen uppgick till 62,3 MSEK (59,0) för kvartalet och 234,0 MSEK (167,0) för rapportperioden. Rörelseresultatet uppgick till 0,9 MSEK (1,8) för kvartalet och

Läs mer

DELÅRSRAPPORT januari september 2012

DELÅRSRAPPORT januari september 2012 DELÅRSRAPPORT januari september 2012 Perioden januari september 2012 Koncernens nettoomsättning i perioden uppgick till 3 503 MSEK (4 118), nedgången jämfört med föregående år är främst en effekt av vikande

Läs mer

Q 4 BOKSLUTSKOMMUNIKÉ

Q 4 BOKSLUTSKOMMUNIKÉ Q 4 BOKSLUTSKOMMUNIKÉ januari december 2014 Ostnor AB (publ.) Ostnor AB, org nr 556051-0207 kvartal 4 jan-dec 2014 2013 2014 2013 Nettoomsättning 243,0 189,1 969,0 823,7 Rörelseresultat 0,6 3,7 48,3 70,0

Läs mer

Starkt kassaflöde och resultat i nivå med föregående år, exklusive engångskostnader

Starkt kassaflöde och resultat i nivå med föregående år, exklusive engångskostnader Q2 Delårsrapport januari juni 2013 Koncernen april-juni januari-juni Nettoomsättning 92,9 Mkr (104,7) Nettoomsättning 194,9 Mkr (211,3) Resultat före skatt -1,1* Mkr (10,4) Resultat före skatt 8,0* Mkr

Läs mer

januari mars 2015 FÖRSTA KVARTALET 2015 Mätsticka Trekvartbredd För ytterligare information, kontakta

januari mars 2015 FÖRSTA KVARTALET 2015 Mätsticka Trekvartbredd För ytterligare information, kontakta Q 1 Kvartalsrapport januari mars 2015 Ostnor AB (publ.) Ostnor AB, org nr 556051-0207 kvartal 1 helår 2015 2014 2014 Nettoomsättning 292,6 225,6 969,0 Rörelseresultat 31,5 18,0 48,3 Rörelsemarginal, %

Läs mer

Delårsrapport januari - juni 2006

Delårsrapport januari - juni 2006 Delårsrapport januari - juni 2006 - Omsättningen ökade till 258,0 Mkr (215,1) - Resultatet före skatt blev 50,9 Mkr (42,2) - Resultat efter skatt uppgick till 34,8 Mkr (30,4) - Resultat efter skatt per

Läs mer

1 april 31 december 2011 (9 månader)

1 april 31 december 2011 (9 månader) 1 april 31 december 2011 (9 månader) Nettoomsättningen för årets första nio månader ökade med 13 procent till 1 663 (1 478). Rörelseresultatet ökade med 29 procent till 132 (102). Rörelsemarginalen uppgick

Läs mer

DELÅRSRAPPORT januari juni 2015

DELÅRSRAPPORT januari juni 2015 DELÅRSRAPPORT januari juni 2015 Perioden januari juni 2015 Koncernens nettoomsättning i perioden uppgick till 1 985 MSEK (2 137) Koncernens rörelseresultat uppgick till -4 MSEK (-42) Koncernens resultat

Läs mer

Finansiella rapporter

Finansiella rapporter Finansiella rapporter Resultaträkning KONCERNEN, MKR NOT 2011 2010 Nettoomsättning 2 18 656 17 581 Övriga rörelseintäkter 3 661 862 Förändring varulager 176 0 Råvaror och förnödenheter -10 280-9 800 Personalkostnader

Läs mer

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ FÖR FENIX OUTDOOR AB (publ) 2010-01-01 2010-12-31

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ FÖR FENIX OUTDOOR AB (publ) 2010-01-01 2010-12-31 BOKSLUTSKOMMUNIKÉ FÖR FENIX OUTDOOR AB (publ) 20100101 20101231 Koncernens rörelseintäkter uppgick till 1 351,6 (1 132,5) MSEK, en ökning med 19%. Koncernens rörelseresultat uppgick till 251,4 (171,7)

Läs mer

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ januari december 2014

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ januari december 2014 BOKSLUTSKOMMUNIKÉ januari december 2014 Perioden oktober december 2014 Koncernens nettoomsättning i perioden uppgick till 1 015 MSEK (1 096). Koncernens rörelseresultat uppgick till -81 MSEK (-236) Koncernens

Läs mer

Ökad orderingång noteras. Perioden oktober-december. Perioden januari december. Vd:s kommentar. Bokslutskommuniké 2012

Ökad orderingång noteras. Perioden oktober-december. Perioden januari december. Vd:s kommentar. Bokslutskommuniké 2012 Ökad orderingång noteras Perioden oktober-december Omsättningen uppgick till 58,2 MSEK (60,4), vilket motsvarar en minskning med -3 % Rörelseresultatet uppgick till 4,3 MSEK (6,2) vilket ger en rörelsemarginal

Läs mer

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ januari december 2012

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ januari december 2012 BOKSLUTSKOMMUNIKÉ januari december 2012 Perioden januari december 2012 Koncernens nettoomsättning i perioden uppgick till 4 585 MSEK (5 418), nedgången jämfört med föregående år är främst en effekt av

Läs mer

Inission AB (publ) Delårsrapport januari-juni 2015

Inission AB (publ) Delårsrapport januari-juni 2015 Inission AB: org.nr 556747-189 Stålvägen 4, 684 92 Munkfors www.inission.com För mer information kontakta Fredrik Berghel, Koncernchef +46 732 2 22 1 fredrik.berghel@inission.com Inission AB (publ) Delårsrapport

Läs mer

Net Gaming Europe AB (publ)

Net Gaming Europe AB (publ) Delårsrapport för perioden 1 januari 30 september 2013 Samtliga belopp i rapporten avser koncernen och anges i tkr, om inte annat anges. Beloppen inom parentes avser motsvarande period förra året. Casinotillväxt,

Läs mer

Perioden januari mars 2009. Koncernchefens kommentarer

Perioden januari mars 2009. Koncernchefens kommentarer DELÅRSRAPPORT januari mars 2009 Perioden januari mars 2009 Koncernens nettoomsättning i perioden uppgick till 1 426 (1 598). Koncernens resultat efter finansiella poster uppgick till -186 (12). Koncernens

Läs mer

* Resultat före räntor, skatt, samt materiella och immateriella avskrivningar Gustavslundsvägen 143

* Resultat före räntor, skatt, samt materiella och immateriella avskrivningar Gustavslundsvägen 143 Delårsrapport, Fortsatt fokus på att öka antalet kunduppdrag Under tredje kvartalet 2014 visade Vendator ett negativt resultat. Rörelsemarginalen för koncernen uppgick till -3,2 procent och rörelseresultatet

Läs mer

3;8<,,:99=,5 1 JANUARI - 30 JUNI 2007 ! "#$%"$&' ( )#*&%$)+#', >, 0-%&&' ( $&+%&+&' >, #-%00'? ( )+#%$&+'? >9 ( *+*%)$"' >&0*%#"$'? >, -.

3;8<,,:99=,5 1 JANUARI - 30 JUNI 2007 ! #$%$&' ( )#*&%$)+#', >, 0-%&&' ( $&+%&+&' >, #-%00'? ( )+#%$&+'? >9 ( *+*%)$' >&0*%#$'? >, -. :%' 3;84 "#$%"$&' ( )#*&%$)+#' >, 0-%&&' ( $&+%&+&' >, #-%00'? ( )+#%$&+'? >9 ( *+*%)$"' >&0*%#"$'? >, -.0%-#)' ( +#0%)-*#'! "#$%"$&' ( )#*&%$)+#', &-%*#' ( $+"%&*.'

Läs mer

Delårsrapport 1 januari 31 mars 2015

Delårsrapport 1 januari 31 mars 2015 AGES INDUSTRI AB (publ) Delårsrapport 1 januari s Delårsperioden Nettoomsättningen var 213 MSEK (179) Resultat före skatt uppgick till 23 MSEK (18) Resultat efter skatt uppgick till 18 MSEK (14) Resultat

Läs mer

Malmbergs Elektriska AB (publ)

Malmbergs Elektriska AB (publ) Malmbergs Elektriska AB (publ) DELÅRSRAPPORT JANUARI - JUNI 2005 Q2 Delårsrapport i sammandrag Nettoomsättningen ökade med 13 procent till 216 485 (191 954) kkr Resultatet efter finansiella poster ökade

Läs mer

Bokslutskommuniké januari december 2014

Bokslutskommuniké januari december 2014 Bokslutskommuniké Bokslutskommuniké januari december Finansiell Översikt Nettoomsättning 103 073 112 278 197 358 217 150 Rörelseresultat 12 626-11 736 7 800-15 672 EBITDA 17 323-6 905 17 207-6 050 EBITDA

Läs mer

Halvårsrapport januari juni 2015

Halvårsrapport januari juni 2015 Halvårsrapport januari juni 2015 Finansiell Översikt Koncernen TKR Jan-jun Jan-jun Helår Helår Nettoomsättning 182 244 94 285 197 358 217 150 Rörelseresultat 5 256-4 826 7 800-15 672 EBITDA 11 012-127

Läs mer

DELÅRSRAPPORT 1 januari 30 September 2006

DELÅRSRAPPORT 1 januari 30 September 2006 1 DELÅRSRAPPORT 1 januari 30 September 2006 Delårsrapporten i korthet Omsättningen uppgick till 364,4 MSEK (249,0), en ökning med 46%. Rörelseresultatet ökade med 80% till 25,7 MSEK (14,3), vilket ger

Läs mer

KONCERNENS RESULTATRÄKNING 2006-10-01 2005-10-01 2006-01-01 2005-01-01

KONCERNENS RESULTATRÄKNING 2006-10-01 2005-10-01 2006-01-01 2005-01-01 KONCERNENS RESULTATRÄKNING 2006-10-01 2005-10-01 2006-01-01 2005-01-01 Belopp i kkr 2006-12-31 2005-12-31 2006-12-31 2005-12-31 Rörelsens intäkter m.m. Intäkter 88 742 114 393 391 500 294 504 88 742 114

Läs mer

Delårsrapport januari - september 2006

Delårsrapport januari - september 2006 Delårsrapport januari - september 2006 - Omsättningen ökade till 364,3 Mkr (304,6) - Resultatet före skatt blev 74,7 Mkr (62,9) - Resultat efter skatt uppgick till 51,7 Mkr (45,3) - Resultat efter skatt

Läs mer

Andelen rekrytering av omsättningen är på väg uppåt och påverkar rörelsemarginalen positivt.

Andelen rekrytering av omsättningen är på väg uppåt och påverkar rörelsemarginalen positivt. God tillväxt och ökad rörelsemarginal Perioden juli - september Omsättningen uppgick till 74,4 MSEK (69,7), vilket motsvarar en tillväxt på 6,5 % (29,0) Rörelseresultatet uppgick till 8,1 MSEK (7,2) vilket

Läs mer

Kommentarer från VD. Per Holmberg, VD

Kommentarer från VD. Per Holmberg, VD Orderingång 69,3 MSEK (42,4) Omsättning 63,7 MSEK (43,7) Bruttomarginal 41,1 procent (45,7) Rörelseresultat 6,0 MSEK (2,4) Resultat efter skatt 5,2 MSEK (2,0) Kommentarer från VD JLT gick in i med en stark

Läs mer

Tillväxten fortsätter: intäkterna ökade med 150%, bruttoresultatet med 181%

Tillväxten fortsätter: intäkterna ökade med 150%, bruttoresultatet med 181% Delårsrapport för perioden 1 januari 31 mars 2016 Samtliga belopp i rapporten avser koncernen och anges i tkr, om inte annat anges. Beloppen inom parentes avser motsvarande period förra året. Tillväxten

Läs mer

Delårsrapport för perioden 2006-01-01-- 2006-06-30

Delårsrapport för perioden 2006-01-01-- 2006-06-30 1 (8) Duni AB Delårsrapport för perioden 2006-01-01-- 2006-06-30 Koncernen i sammanfattning mkr Jan juni Juli 2005- Helår 2006 2005 juni 2006 2005 Nettoomsättning 3.119 2.642 6.441 5.964 Rörelseresultat

Läs mer

Den organiska försäljningen, vilken exkluderar valutaeffekter, förvärv och avyttringar, ökade med 2 procent

Den organiska försäljningen, vilken exkluderar valutaeffekter, förvärv och avyttringar, ökade med 2 procent T i l l ä g g s i n f o r m a t i o n D e l å r s r a p p o r t Q 1 2 0 1 7 D e n k o m b i n e r a d e h y g i e n - o c h s k o g s i n d u s t r i v e r k s a m h e t e n 1 JANUARI 31 MARS 2017 (jämfört

Läs mer

LAGERCRANTZ GROUP AB (publ)

LAGERCRANTZ GROUP AB (publ) LAGERCRANTZ GROUP AB (publ) Delårsrapport 1 april 30 september 2003 (6 månader) Nettoomsättningen ökade till 757 MSEK (710). Resultatet efter finansnetto förbättrades till 12 MSEK (1). Resultatet efter

Läs mer

NYCKELTAL okt-dec jan-dec MEUR

NYCKELTAL okt-dec jan-dec MEUR Munksjö Oyj Bokslutskommuniké 20 NYCKELTAL okt-dec jan-dec MEUR 20 20 20 20 Nettoomsättning 281,0 255,7 1 7,3 863,3 EBITDA (just.*) 28,4 16,0 105,0 55,0 EBITDA-marginal, % (just.*) 10,1 6,3 9,2 6,4 EBITDA

Läs mer

MUNKSJÖ OYJ Delårsrapport januari-mars Materials for innovative product design

MUNKSJÖ OYJ Delårsrapport januari-mars Materials for innovative product design MUNKSJÖ OYJ Delårsrapport januari-mars 2015 Materials for innovative product design NYCKELTAL jan-mar jan-dec 2015 20 20 Nettoomsättning 280,2 287,9 1 7,3 EBITDA (just.*) 26,5 27,4 105,0 EBITDA-marginal,

Läs mer

Perioden oktober december Perioden januari december Koncernchefens kommentarer

Perioden oktober december Perioden januari december Koncernchefens kommentarer BOKSLUTSKOMMUNIKÉ januari december 2010 Perioden oktober december 2010 Koncernens nettoomsättning i perioden uppgick till 1 630 MSEK (1 557). Koncernens rörelseresultat i perioden uppgick till 52 MSEK

Läs mer

Avvaktande marknad. Perioden juli - sep. Perioden januari september. Vd:s kommentar. Delårsrapport januari-september 2012

Avvaktande marknad. Perioden juli - sep. Perioden januari september. Vd:s kommentar. Delårsrapport januari-september 2012 Avvaktande marknad Perioden juli - sep Omsättningen uppgick till 50,0 MSEK (51,6), vilket motsvarar en negativ tillväxt på -3,1 % Rörelseresultatet uppgick till 4,6 MSEK (6,0) vilket ger en rörelsemarginal

Läs mer

DELÅRSRAPPORT JUL SEP 2012

DELÅRSRAPPORT JUL SEP 2012 DELÅRSRAPPORT JUL SEP 2012 Fortnox International AB (publ) Fortnox International Box 10, 351 06 Växjö +46 470-32 20 00 info@fortnoxinternational.se www.fortnoxinternational.se Tredje kvartalet 2012 > Nettoomsättningen

Läs mer

januari juni 2016 FÖRSTA ANDRA KVARTALET 2016 JANUARI-JUNI 2016 VÄSENTLIGA HÄNDELSER UNDER KVARTALET För ytterligare information, kontakta

januari juni 2016 FÖRSTA ANDRA KVARTALET 2016 JANUARI-JUNI 2016 VÄSENTLIGA HÄNDELSER UNDER KVARTALET För ytterligare information, kontakta Q 2 Delårsrapport januari juni 2016 Belopp i Mkr kvartal 2 jan-jun helår 2016 2015 2016 2015 2015 Nettoomsättning 303,4 288,4 602,0 581,0 1 112,6 Rörelseresultat 23,6 27,7 61,7 59,2 85,7 Rörelsemarginal,

Läs mer

JLT Delårsrapport jan mar 16

JLT Delårsrapport jan mar 16 JLT Delårsrapport jan mar 16 Orderingång 41,9 MSEK (28,7) Omsättning 24,5 MSEK (24,6) Bruttomarginal 45,7 procent (42,7) Rörelseresultat 2,4 MSEK (1,8) Resultat efter skatt 1,6 MSEK (1,5) Kommentarer från

Läs mer

DELÅRSRAPPORT 2013 januari - september

DELÅRSRAPPORT 2013 januari - september STOCKHOLM 2013-10-23 DELÅRSRAPPORT 2013 januari - september Relation & Brand AB (556573-6500) presenterar idag tredje kvartalet 2013. Januari - september Rörelseresultatet (EBITDA) under perioden uppgick

Läs mer

Handel 50%(51) Egna produkter 26%(26) Nischproduktion 15%(13) Systemintegration 6%(7) Serviceintäkter 3%(3) Övrig försäljning 1%(0)

Handel 50%(51) Egna produkter 26%(26) Nischproduktion 15%(13) Systemintegration 6%(7) Serviceintäkter 3%(3) Övrig försäljning 1%(0) Omsättning per land 6 mån 2011/12 (6 mån ) Omsättning per affärstyp 6 mån 2011/12 (6 mån ) Sverige 48%(47) Danmark 33%(33) Norge 8%(7) Finland 6%(7) Tyskland 4%(5) Övriga 1%(1) Handel 50%(51) Egna produkter

Läs mer

Kvartalsrapport Dentware 1 januari 31 mars 2016

Kvartalsrapport Dentware 1 januari 31 mars 2016 Kvartalsrapport koncernen 1 1 januari 31 mars 2016 Nettoomsättningen uppgick till 5.0 MSEK Rörelseresultatet blev -2.9 MSEK Rörelsemarginalen blev -57% Periodens resultat efter skatt uppgick till -2.9

Läs mer

+4% 0,9% n/a Q2 2015. Viss omsättningstillväxt och förbättrad lönsamhet

+4% 0,9% n/a Q2 2015. Viss omsättningstillväxt och förbättrad lönsamhet Delårsrapport 1 januari 30 juni 2015 Koncernrapport 14 augusti 2015 Viss omsättningstillväxt och förbättrad lönsamhet APRIL JUNI (jämfört med samma period föregående år) Nettoomsättningen ökade med 4%

Läs mer

Delårsrapport januari - juni 2007

Delårsrapport januari - juni 2007 Delårsrapport januari - juni 2007 - Omsättningen ökade till 276,9 Mkr (258,0) - Resultatet före skatt 51,2 Mkr (50,9) - Resultatet efter skatt 36,1 Mkr (34,8) - Vinst per aktie 1,70 kr (1,64) Omsättning

Läs mer

Munksjö Bokslutskommuniké 2015

Munksjö Bokslutskommuniké 2015 Munksjö Bokslutskommuniké 20 NYCKELTAL okt-dec jan-dec MEUR 20 20 20 20 Nettoomsättning 290,0 281,0 1 130,7 1 137,3 EBITDA (just.*) 22,1 28,4 93,6 105,0 EBITDA-marginal, % (just.*) 7,6 10,1 8,3 9,2 EBITDA

Läs mer

SJR: s fokus på kvalitet och service medför att koncernen fortsätter att växa med bibehållen rörelsemarginal.

SJR: s fokus på kvalitet och service medför att koncernen fortsätter att växa med bibehållen rörelsemarginal. Fortsatt tillväxt med god rörelsemarginal Perioden juli september Omsättningen uppgick till 79,7 MSEK (74,4), vilket motsvarar en tillväxt på 7,7 % (6,5) Rörelseresultatet uppgick till 8,6 MSEK (8,1) vilket

Läs mer

Fortsatt god tillväxt och starkt rörelseresultat. Perioden april juni. Perioden januari juni. Vd:s kommentar. Delårsrapport april-juni 2015

Fortsatt god tillväxt och starkt rörelseresultat. Perioden april juni. Perioden januari juni. Vd:s kommentar. Delårsrapport april-juni 2015 Fortsatt god tillväxt och starkt rörelseresultat Perioden april juni Omsättningen ökade till 82,2 MSEK (72,7), vilket motsvarar en tillväxt om 13,1 % (19,7) Rörelseresultatet uppgick till 8,2 MSEK (7,0)

Läs mer

Resultatet för första kvartalet är i stort i paritet med fjärde kvartalet 2011 (exkl. reavinst på fastighetsförsäljningen i Finland).

Resultatet för första kvartalet är i stort i paritet med fjärde kvartalet 2011 (exkl. reavinst på fastighetsförsäljningen i Finland). Q1 Delårsrapport januari mars 2012 Koncernen januari-mars Nettoomsättning 106,6 Mkr (123,0) Resultat före skatt 8,8 Mkr (21,0) Resultat efter skatt 6,6 Mkr (15,5) Resultat per aktie 0,31kr (0,73) Nettoomsättning

Läs mer

HÖGANÄS AB (publ) Org. Nr 556005-0121 DELÅRSRAPPORT JANUARI MARS 2005 KONCERNEN. Utvecklingen i sammandrag

HÖGANÄS AB (publ) Org. Nr 556005-0121 DELÅRSRAPPORT JANUARI MARS 2005 KONCERNEN. Utvecklingen i sammandrag HÖGANÄS AB (publ) Org. Nr 556005-0121 DELÅRSRAPPORT JANUARI MARS 2005 Utvecklingen i sammandrag Nettoomsättning 1 095 Mkr +5% Resultat efter skatt 106 Mkr -5% Vinst per aktie 3,10 Kr (3,30) Resultat före

Läs mer

Omsättningsökning med 29 % och rörelsemarginal över 10 %

Omsättningsökning med 29 % och rörelsemarginal över 10 % Omsättningsökning med 29 % och rörelsemarginal över 10 % Perioden juli - sep Omsättningen uppgick till 69,7 MSEK (54,2), vilket motsvarar en tillväxt på 29,0 % Rörelseresultatet uppgick till 7,2 MSEK (4,7)

Läs mer

Finansiella rapporter

Finansiella rapporter Finansiella rapporter Resultaträkning KONCERNEN, MKR NOT 2012 2011 Nettoomsättning 2 17 852 18 656 Övriga rörelseintäkter 3 621 661 Förändring varulager -34 176 Råvaror och förnödenheter -9 802-10 280

Läs mer

Nilörngruppen AB (Publ) (Org.nr )

Nilörngruppen AB (Publ) (Org.nr ) Nilörngruppen AB (Publ) (Org.nr. 556322-3782) RAPPORT FÖR FÖRSTA KVARTALET 28 Orderingången ökade till 78,6 MSEK (74,4) Omsättningen ökade till 65,4 MSEK (65,2) Bruttomarginalen förbättrades till 47,5

Läs mer

DELÅRSRAPPORT FÖR A-COM AB, 1 MAJ, 2006 31 JULI, 2006

DELÅRSRAPPORT FÖR A-COM AB, 1 MAJ, 2006 31 JULI, 2006 DELÅRSRAPPORT FÖR A-COM AB, 1 MAJ, 2006 31 JULI, 2006 Omsättningen ökade med 56 procent och byråintäkten med 19 procent för jämförbara enheter Rörelseresultat om 3,2 Mkr, en ökning med 3,5 Mkr för jämförbara

Läs mer

Fortsatt tillväxt och god lönsamhet. Perioden april juni. Perioden januari juni. Vd:s kommentar. Delårsrapport april-juni 2014

Fortsatt tillväxt och god lönsamhet. Perioden april juni. Perioden januari juni. Vd:s kommentar. Delårsrapport april-juni 2014 Fortsatt tillväxt och god lönsamhet Perioden april juni Omsättningen ökade till 72.7 MSEK (60.9), vilket motsvarar en tillväxt om 19.7 % Rörelseresultatet uppgick till 7.0 MSEK (4.5) vilket ger en rörelsemarginal

Läs mer

Perioden juli september Perioden januari september Koncernchefens kommentarer

Perioden juli september Perioden januari september Koncernchefens kommentarer DELÅRSRAPPORT januari september 2010 Perioden juli september 2010 Koncernens nettoomsättning i perioden uppgick till 1 504 MSEK (1 463). Koncernens resultat efter finansiella poster uppgick till 53 MSEK

Läs mer

Omsättningstillväxt Resultat per aktie minskade till -0,05 (0,02) SEK. Kassaflöde från den löpande verksamheten minskade med -3,4 (0,4) MSEK.

Omsättningstillväxt Resultat per aktie minskade till -0,05 (0,02) SEK. Kassaflöde från den löpande verksamheten minskade med -3,4 (0,4) MSEK. Delårsrapport 1 januari 30 september 2016 Koncernrapport 11 november 2016 Svagare tredje kvartal än förväntat JULI - SEPTEMBER (jämfört med samma period föregående år) Q3 2016 Nettoomsättningen minskade

Läs mer

Kvartalsrapport Dentware 1 juli 30 september 2016

Kvartalsrapport Dentware 1 juli 30 september 2016 Delårsrapport koncernen 1 1 juli 30 september Nettoomsättningen uppgick till 1,3MSEK Rörelseresultatet blev -5,3 MSEK Rörelsemarginalen blev -382% Periodens resultat efter skatt uppgick till -5,4 MSEK

Läs mer

Mkr mars Koncernen. Nettoomsättning Operativt rörelseresultat 1)

Mkr mars Koncernen. Nettoomsättning Operativt rörelseresultat 1) Mkr 2019 2018 mars 19 2018 Koncernen Nettoomsättning 6 874 6 978 28 278 28 382 Operativt rörelseresultat 1) 238 218 1 054 1 034 Operativt rörelseresultat, exklusive IFRS 16 2) 227 218 1 043 1 034 Operativ

Läs mer

Koncernen. Delårsrapport. Januari Juni

Koncernen. Delårsrapport. Januari Juni Q2 Delårsrapport Januari Juni 2009 Koncernen Januari Juni April - Juni - Omsättningen uppgick till 252,9 Mkr (277,2) - Omsättningen uppgick till 132,7 (138,8) - Resultat före skatt 41,0 Mkr (55,3)* - Resultat

Läs mer

Koncernen. Nettoomsättning och resultat. Marknadsutsikter Investeringar. Avskrivningar Avskrivningarna 2011 uppgick till 19,8 Mkr (20,0).

Koncernen. Nettoomsättning och resultat. Marknadsutsikter Investeringar. Avskrivningar Avskrivningarna 2011 uppgick till 19,8 Mkr (20,0). Q4 Bokslutskommuniké januari december 2011 Koncernen januari december oktober december Nettoomsättning 436,7 Mkr (435,4) Nettoomsättning 112,2 Mkr (114,1) Resultat före skatt 68,1 Mkr (62,0) Resultat före

Läs mer

Avstämning segment och koncern. 12 mån 2009/10 Q /11 Q /10 Q / mån 2009/10 Q /11 MSEK. Omsättning per land 3 mån 2010/11

Avstämning segment och koncern. 12 mån 2009/10 Q /11 Q /10 Q / mån 2009/10 Q /11 MSEK. Omsättning per land 3 mån 2010/11 Omsättning per land 3 mån 2010/11 Omsättning per affärstyp 3 mån 2010/11 Sverige 49% Danmark 31% Finland 8% Norge 6% Tyskland 5% Övriga 1% Handel 51% Egna produkter 25% Nischproduktion 13% Systemintegration

Läs mer

Kvartalsrapport Dentware 1 april 30 juni 2016

Kvartalsrapport Dentware 1 april 30 juni 2016 Delårsrapport koncernen 1 1 januari 30 juni Nettoomsättningen uppgick till 9,5MSEK Rörelseresultatet blev -7,8 MSEK Rörelsemarginalen blev -82% Periodens resultat efter skatt uppgick till -7,8 MSEK Resultat

Läs mer

Kommentarer från VD. Per Holmberg, VD

Kommentarer från VD. Per Holmberg, VD Orderingång 92,3 MSEK (83,5) Omsättning 96,7 MSEK (85,7) Bruttomarginal 46,4 procent (44,2) Rörelseresultat 9,3 MSEK (8,0) Resultat efter skatt 7,2 MSEK (5,9) Kommentarer från VD Faktureringen under tredje

Läs mer

Delårsrapport januari juni 2005

Delårsrapport januari juni 2005 Delårsrapport januari juni 2005 April-juni 2005 Nettoomsättningen ökade med 43 % till 10,6 (7,4) mkr Resultatet efter skatt uppgick till 0,5 (-0,8) mkr Resultatet per aktie uppgick till 0,17 (-0,25) kr

Läs mer

Delårsrapport januari-juni 2019

Delårsrapport januari-juni 2019 Delårsrapport januari-juni 2019 Belopp i Mkr apr-jun jan-jun helår Definition av nyckeltal framgår av årsredovisningen för 2018. * Genomsnittligt antal aktier under året ökade med 1 446 575 som en följd

Läs mer

Ökad omsättning. Perioden januari mars. Vd:s kommentar. Delårsrapport januari-mars 2013

Ökad omsättning. Perioden januari mars. Vd:s kommentar. Delårsrapport januari-mars 2013 Ökad omsättning Perioden januari mars Omsättningen ökade till 61,9 MSEK (58,7), vilket ger en tillväxt om 6 % Rörelseresultatet uppgick till 4,3 MSEK (4,5) vilket ger en rörelsemarginal om 6,9 % (7,7)

Läs mer