IPMS Göteborgs tävling under åren

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "IPMS Göteborgs tävling under åren"

Transkript

1 IPMS Göteborgs tävling under åren september anordnas årets SM, och i år av IPMS Göteborg. Det sker i samband med IPMS Göteborgs årliga tävling i september, som hittills har kallats Modell Göteborg, men som nu byter namn till Art in Miniature. Tävlingen och utställningen kommer att hållas i Mölndals Folkets Hus, Göteborgsvägen 19, Mölndal. Från att ha börjat som en liten junior med ett endagsarrangemang år 2001 har vårt lilla lejon vuxit upp till en etablerad tävling i Sverige. Vi siktar nu på en verksamhet med mer internationell prägel, och samtidigt passar vi på att pensionera lejonet. Årets tävling kommer i stort att följa mönstret från tidigare år. Prisbordet kommer att vara större än någonsin, och lördagens gemensamma middag kommer att avnjutas i våra nya lokaler. De nya lokalerna kommer att vara exakt dubbelt så stora som de vi huserat i de senaste åren, och de gläder säkert alla, speciellt handlarna. IPMS Göteborg levde ett lugnt och stilla liv under nittiotalet, från 1995 träffades vi varje månad i Tomaskyrkan i Angered. Vi var nog tjugo personer från början men gruppen växte och vi närmade oss de fyrtio när seklet gick mot sitt slut och lokalerna började kännas trånga. Varje majmöte och julmöte höll vi egna tävlingar med modeller byggda under året, en jul hade vi fler än 200 modeller på borden, så tanken att anordna en riktig tävling började växa hos oss. Under flera år innan beslutet togs diskuterade vi på våra månadsmöten hur vi skulle kunna göra. Det fanns både olyckskorpar som varnade oss och optimister som peppade oss, men vid årsskiftet fattades beslutet att göra ett försök under En mycket svår fråga att lösa var när på året tävlingen skulle förläggas. På våren fanns redan två stora tävlingar, för både IPMS Norges LU och IPMS Open i Stockholm hölls i februari-april och sen på våren är alla upptagna med annat. På hösten fanns Euro Militaire och E-Day i september, C4-Open i slutet av oktober och IPMS Danmarks DM några veckor tidigare, sedan IPMS UK med Scale Modelworld i början av november. Vi kände att det behövdes minst ett halvår att komma igång och fullborda planeringen, så våren var ändå utesluten, och då återstod hösten eller vintern. Beslutet blev att den första utställningen skulle hållas en lördag veckan efter engelsmännens tävling. Det skulle vara enklare att locka utställare till en ny tävling om den endast höll på en dag var vårt resonemang. Återstod ett bra namn. Många förslag förkastades men till slut kom det ett bra förslag från fru Mägi som alla kunde enas runt, och från och med då hette arrangemanget Modell Göteborg. Herr Mägi hittade Härlanda kyrka som inspekterades och befanns täcka våra behov med en stor sal och ett café med gott om plats. Ett bra pris förhandlades fram och förberedelserna för den första tävlingen inleddes.

2 Liten kronologi över Modell Göteborg: 2001, 17 november Bord lånades här och där och på fredag kväll ställdes allt i ordning. Modellerna från oss göteborgare checkades in redan fredag kväll för att spara tid på lördagen. Det blev många modeller då många av våra medlemmar ställde ut det mesta de hade byggt. Minnesvärt från första året är att trots att det var en endagstävling hade vi domarbedömning. Det vi bäst minns är nog Magnus Berggrens insats, han dömde så att svetten lackade. Bilden visar det ena av två bordskomplex. Vi höll inte riktigt höll tidsschemat, men vi var mycket nöjda över att det trots allt hade gått så bra. Det blev en lång dag, från det att dörrarna öppnades tills den gemensamma middagen var över sent på kvällen. Den hölls i en lokalt litet café som speciellt för oss serverade mat och vin. Lokalen upplevdes så bra att vi beslöt att fr.o.m. januari 2002 började hålla våra månadsmöten där, och det gör vi ännu idag år , 5-6 oktober Första tvådagarstävlingen. Minnesvärt från detta år var den danske tjecken Albert M Tureczek som kom med 38 modeller (Bild), varav flera var spektakulära, t.ex. hans guldpläterade Tutanchamon. Totalt närmare 300 modeller ställdes ut. Detta år introducerade vi ett bildspel på alla pristagare som visades under prisutdelningen. Nu hölls också det första årsmötet för IPMS Sverige i samband med Modell Göteborg, då IPMS Stockholm överlämnat styret för IPMS Sverige till oss göteborgare.

3 2003, 4-5 oktober Detta år blev det fler specialpriser och nytt för Modell Göteborg var en Temaklass: Flyget 100 år som vanns av Håkan Eriksson. Publikens stora pris gick till L-G Johanssons fantastiska rosa B-24 Liberator i 1:48. SFF:s pris till bästa svenska flygplan gick till junioren Simon Fetscher med en JAS 39 gripen. Detta år blev det sämsta i antalet utställda modeller, men vi får leva med att ena året går det upp och det andra går det ner, men vi höll tiderna även på prisutdelningen som vanligt. 2004, september Det här året hade vi planerat att hålla tävlingen i maj, lokalen var bokad och vi inledde förberedelserna. Då fick vi besked från kyrkan att de hade hyrt ut till en konfirmation. Vi insåg då att det trots allt som sagts fanns det en prioritering, och vi stod inte högt upp på den listan. Nytt datum fick beslutas i hast och meddelas alla byggare runt om i landet. Det blev den tredje helgen i september som var den bäst lämpade lediga helg som fanns, och nu kände vi att vi måste hålla tävlingen en fast helg varje år. Tema för året var Dagen D, invasionen i Normandie 1944, som vanns av Calle Gunnarsson med sitt lilla diorama D-Day 6/ SFF:s vandringspris tillföll Henrik Bergman med en SK16 och publikens stora pris gick till Lars Borge från Norge med ett diorama med en Mi-24 Hind. Stockholmsgänget som arrangerar IPMS Open var på ett uppskattat besök och 225 modeller fanns utställda. Bilden visar glada domare in action.

4 2005, september Återigen i september, nu med nya, snygga, brandgula Modell Göteborg-tröjor; vi syntes verkligen i mängden av byggare. Vi minns med glädje Magnus Svanbergs diorama The Glue Got Him, en fantastisk komposition där en byggare pressat sig så mycket att bara skelettet fanns kvar.

5 SFF:s vandringspris gick till Johan Paléns J 35J och publikens stora pris till Magnus Svanbergs stackars byggare. Tema var krigsslutet 1945: VE-Day och VJ-day, som Henrik Bergman tog hem med sin Me 109 K-4. Nytt för i år var priset till Claes minne, en duktig allroundbyggare och fantastisk figurmålare som hastigt avled i början av året. Priset gick till Bengt Johansson för en helfestlig bil, han vann även utställarnas pris med dioramat Stalins Hämnd. 2006, 9-10 september Rekord i antalet modeller, men trångt hos handlarna. Varmt både ute och inne och dålig luft. Vi beslöt genast att försöka ordna något nytt till kommande år. Anmärkningsvärt var stockholmarnas framgång, speciellt Stellan Englund med sina Fiat 500 i olika skepnader, han tog också hem priset till Claes minne för dem. Årets Tema var Suezkrisen 1956, och Christer Olausson höll ett utmärkt föredrag om detta. Temaklassen vanns av Bo Genvad med en F-4U Corsair. SFF:s vandringspris gick till hans Percy för hans J-28 Vampire och publikens stora pris gick till Per Stenhammars diorama En Tysk By. Utställarnas pris togs av Calle Gunnarsson med ett diorama om 3:e infanteri (för långt att skriva ut) En modell att minnas var Ulf Anderssons klassegrande diorama Piece of Mind. 2007, 8-9 september Första året borta från kyrkan! Nu i Kungälv vilket väl inte var vad vi sökte efter när en större lokal behövdes, för den gamla var för liten och med ingen bra ventilation. Kvarnkullen var väl

6 ventilerad och större, men många synpunkter kom under åren där om att det var lite väl långt från Göteborg! Nytt för Modell Göteborg var barnbygget (make and take) där vi hade halvfärdiga byggsatser till självkostnadspris som de unga fick ta med hem; en stor succé! Vi hade också ett antal temabord, t.ex. ett om Falklandskriget som utspelades 25 år tidigare.

7 Temat för året var Rekord, som vanns av Jacob de Maré och en annan, Sven-Åke Grufstedt, skåning besökte oss för första gången och fullständigt rensade prisbordet i småskaligt pansar! Lördagskvällens gemensamma middag i kvarnen var en höjdpunkt! 2008, september Andra året utanför stan och temat för året var Siffran 3/tre, som vanns av Peter Halvra med en Caproni från Tre Kärlekar! Mikael Terfors var tillbaka efter några års frånvaro och tog ett par klassegras och vi hade en oförglömlig tävling att känna igen halvfärdiga, vakuumformade flygplan; Nisses ofullbordade, som vanns av Sten Ekedahl. Lars Österlund gästade oss med sin 1/12 Lotus 72, ett mycket finns bygge, och stockholmarna var på besök med Jonas Dahlberg och Stellan Englund i spetsen. Så här roligt är det lördagskvällen! 2009, 5-6 september Årets tema var Nippon som vanns av Lars Brage med ett kanontorn från ett slagskepp.

8 Ungraren Miklos Büte var tillbaka och vann ett par klasser som vanligt. Något vi minns men nästan inte såg var Ulf Nilssons vattentorn i skala 1/144, ett mästerbygge i liten skala, lägg speciellt märke till cykeln som står lutad mot huset.

9 2010, september Återigen en stor Stockholmsdelegation på besök, och de tog sex klassegrar. Annat att minnas är Andreas Ståhl som bara missade en klasseger i pansar och Mikael Terfors fantastiska dubbeldäckare! Bilden visar när de stora pojkarna kommer på besök med alla sina lådor! 2011, 3-4 september Året som verkligen blev ett mellanår, för med SM bara halvannan månad senare valde alldeles för många byggare att sitta hemma och bygga istället för att komma! Men några kom, bland dem Sven Young, en ny bekantskap med mycken talang. Som vanligt utmärkte sig herrarna Terfos, Halvar och Persson. Denna upplaga fick oss att vässa tänderna åtskilligt, självrannsakan är inte fel, så därför satsar vi betydligt mer för i år; kom gärna och se själv! Jan Forsgren

Barnens RäddningsArk Nyhetsbrev

Barnens RäddningsArk Nyhetsbrev Barnens RäddningsArk Nyhetsbrev December 2009 Till alla nyhetsbrev... Rubriker: Efter sju år har flickorna sitt eget hem Första mötet Aldrig kunde jag tro Festen på El Arca som ingen kommer att glömma

Läs mer

Kronobergsdistriktets specimencup Slutrapport 2003

Kronobergsdistriktets specimencup Slutrapport 2003 Kronobergsdistriktets specimencup Slutrapport 2003 Individuellt Morgan Svensson Ulf Sennvall Dan Dellerfjord Lagtävlingen SFK Bottennappet AFK Borren SFK Flugan Årets fisk 2003. mört 1068 gr 133,5 %, Morgan

Läs mer

LÄTTLÄSTA NYHETER NORRBOTTEN. Nr 41 Fredag 23 december 2011. Inga pengar till Norrbotniabanan

LÄTTLÄSTA NYHETER NORRBOTTEN. Nr 41 Fredag 23 december 2011. Inga pengar till Norrbotniabanan LÄTTLÄSTA NYHETER Nr 41 Fredag 23 december 2011 NORRBOTTEN Inga pengar till Norrbotniabanan I förra veckan röstade Riksdagen nej till att satsa pengar på järnvägen Norrbotniabanan. - Jag hoppas fortfarande

Läs mer

Club 100-träff i Stockholm 111218

Club 100-träff i Stockholm 111218 Club 100-träff i Stockholm 111218 Ovanstående datum hölls Club100s näst största möte någonsin efter årsmötet i Rättvik 2010. Hela 30 medlemmar, aspiranter och andra resglada dök upp (i Rättvik var vi 34).

Läs mer

Virestads Hembygdsförening. http://nya.hembygd.se/virestad. Arkiv 2011

Virestads Hembygdsförening. http://nya.hembygd.se/virestad. Arkiv 2011 Arkiv 2011 Verksamhetsberättelse 2011 för Virestads Hembygdsförening Styrelsen: Ordförande Harry Eriksson, Sedingehult Vice Ordförande Magnus Björkman, Kvarnatorp Kassör Ingvar Johansson Virestad Sekreterare/

Läs mer

Hej VIP - medlem! Det är fredag, fredagen den13 juni 2014.

Hej VIP - medlem! Det är fredag, fredagen den13 juni 2014. Hej VIP - medlem! Det är fredag, fredagen den13 juni 2014. I går kväll fick redaktören besked om att det nu går att anmäla sig till Veteran SM i Båstad. Du gör det enklast om Du går in på TenTour sida

Läs mer

Tillsammans med Birger, Maria, Helena och Annika fick jag en god kopp kaffe.

Tillsammans med Birger, Maria, Helena och Annika fick jag en god kopp kaffe. Måndag den 9 november 2009 Hej kära dagbok. Jag började min resa tidigt den här dagen. Redan klockan 5.30 blev jag hämtad av Birger och damerna. Birger körde oss så lugnt och säkert till Arlanda. På Arlanda

Läs mer

Verksamhetsberättelse för 2011 Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb

Verksamhetsberättelse för 2011 Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb Verksamhetsberättelse för 2011 Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb Vi började året den 25 januari med ett möte och prisutdelning med MHF-Ungdom på Kulturum i Partille. Klubben fick 2á pris i lag 125cc och första

Läs mer

Medlemsbrev december 2013

Medlemsbrev december 2013 Sid 1 av 5 Medlemsbrev december 2013 JAZZSUFIERN Jan Allan En epikuré ger sin syn på livets goda. Jazzlegenden Jan Allan minns sitt femtiotal. Liggande hemma hittar Jan en mängd bilder han fotograferat

Läs mer

ÄNTLIGEN! Välkommen Showen kan börja!

ÄNTLIGEN! Välkommen Showen kan börja! ÄNTLIGEN! Hur svårt kan det va? Att tala om vilken bana vi ska lira på? Att tala om vilka som är med? Att uppdatera en hemsida? Att tala om vad det är för specialare osv osv. Inte speciellt faktiskt. Men

Läs mer

Nyhetsbrev # 1. 2013. Stockholm Sverige 20 Mars

Nyhetsbrev # 1. 2013. Stockholm Sverige 20 Mars Nyhetsbrev # 1. 2013 Stockholm Sverige 20 Mars Kära medlemmar, månadsgivare och samarbetspartners! Nytt år, nya utmaningar och möjligheter! Vi är glada att ni vill fortsätta att stödja och följa oss i

Läs mer

ÅRETS LOPP 2012. Budapest halvmarathon 9 september 2012

ÅRETS LOPP 2012. Budapest halvmarathon 9 september 2012 ÅRETS LOPP 2012 Här hoppas jag att vi får in många berättelser. Jag hoppas också att jag 2012 kommer att kunna delta i flera lopp än 2011. Och vi blir glada om ni delar med er av era bilder och berättelser.

Läs mer

Veteran SM utomhus i Båstad år 2009

Veteran SM utomhus i Båstad år 2009 Veteran SM utomhus i Båstad år 2009 Några manliga spelares synpunkter om arrangemangen HS40 Vilken inramning och härligt evenemang.... M v h från en dålig förlorare som hade jäkligt kul i Båstad! Magnus

Läs mer

barnhemmet i muang mai måndag 16 november - söndag 20 december

barnhemmet i muang mai måndag 16 november - söndag 20 december barnhemmet i muang mai måndag 16 november - söndag 20 december Söndagen den 20 december och vad har hänt sen sist? I början var det lugn vardag men även på barnhemmet märks det att högsäsongen har börjat.

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb 2012

Verksamhetsberättelse för Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb 2012 Verksamhetsberättelse för Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb 2012 Vi började året den 7 januari med en klubbtävling som Sören Sandgren ordnade Vi kallade den Emfab Tomtetrial och blev sponsade av Emfab som stod

Läs mer

ISSN 1654-157X LINSLUSEN. Medlemstidning för Karlskrona Fotoklubb. Nr 4 Årgång 21 Vintern 2010

ISSN 1654-157X LINSLUSEN. Medlemstidning för Karlskrona Fotoklubb. Nr 4 Årgång 21 Vintern 2010 ISSN 1654-157X LINSLUSEN Medlemstidning för Karlskrona Fotoklubb Nr 4 Årgång 21 Vintern 2010 Karlskrona Oktober 2010 Foto: Håkan Nilsson Innehållsförteckning Ordföranden har ordet 3 Månadsmöten våren 2011

Läs mer

En lång och framgångsrik säsong börjar lida mot sitt slut..

En lång och framgångsrik säsong börjar lida mot sitt slut.. Sida 1 av 6 En lång och framgångsrik säsong börjar lida mot sitt slut.. Efter att ha öppnat tidigt, samt genomlidigt den kallaste maj månad i mannaminne, fick säsongen äntligen fart i augusti och vi hade

Läs mer

Projektarbete. Inledning

Projektarbete. Inledning Projektarbete Inledning Som projektarbete har vi valt att arrangera klassen studentskiva och flaket. Varför vi just valde detta projektarbete var för att vi under våren i årskurs 2 insåg att ingen ville

Läs mer

Hälsningar Lisbeth o Lennart Hedberg.

Hälsningar Lisbeth o Lennart Hedberg. Mannheim 2017. Klockan 3:45 ringer klockan. Det är dags att gå upp, ta packning och bil till Frillesås för att åka till marknaden i Mannheim. Det är tionde gången som Kent Johansson med stab anordnar resan,

Läs mer

SENIORRESAN /15

SENIORRESAN /15 SENIORRESAN 2019-08-14/15 Årets seniorresa var förlagd till Mjölby GK, med anor från 1983. Ägaren till gården Miskarp släppte till mark och 1986 invigdes de första nio hålen. Miskarp hette också det trevliga

Läs mer

LÄTTLÄSTA NYHETER NORRBOTTEN. Nr 14 Fredag 15 april 2011. Skolor försvinner i Kalix. Om många barn går i samma skola sparar kommunen pengar.

LÄTTLÄSTA NYHETER NORRBOTTEN. Nr 14 Fredag 15 april 2011. Skolor försvinner i Kalix. Om många barn går i samma skola sparar kommunen pengar. LÄTTLÄSTA NYHETER Nr 14 Fredag 15 april 2011 NORRBOTTEN Skolor försvinner i Kalix Nästan alla skolor som ligger i byar i Kalix kommun ska läggas ned. Det föreslår politikerna i Kalix. -Skolorna har fått

Läs mer

Modell Göteborg 2006 - Pristagare

Modell Göteborg 2006 - Pristagare Modell Göteborg 2006 - Pristagare CFAC - Civila fordon Avancerat Övrigt, alla skalor Förstapris Stellan Englund Schweizer Trans-Afrika Expedition 1967 1/24 Särskilt hedersomnämnande Ulf Nilsson Ford 1932

Läs mer

PRISER. heldag 12 timmar. stora halvdagen 8 timmar. lilla halvdagen 5 timmar. vigsel och porträtt 3 timmar

PRISER. heldag 12 timmar. stora halvdagen 8 timmar. lilla halvdagen 5 timmar. vigsel och porträtt 3 timmar 2 0 1 8 B R Ö L LO P S P R I S E R det är DAGS Är beslutet fattat, och ni håller på att planera en av de största dagarna i ert liv? Det är massor av bollar i luften och tretusen frågetecken. Och det känns

Läs mer

Medeltiden Tiden mellan ca år 1000 och år 1500 kallas för medeltiden.

Medeltiden Tiden mellan ca år 1000 och år 1500 kallas för medeltiden. Medeltiden Tiden mellan ca år 1000 och år 1500 kallas för medeltiden. Vad hände under medeltiden? Sverige blev ett rike. Människor blev kristna. Handeln ökade. Städer började byggas. Riddare och borgar.

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 Styrelsen Ordförande Kassör Sekreterare Ledamöter Suppleant Revisorer Revisorssuppleant Valberedning Mikael Schander Ann Berglund Birgitta Dignell Björn Johansson (vice ordf.)

Läs mer

Vi närmar oss Special Olympics Games 2016!

Vi närmar oss Special Olympics Games 2016! Vi närmar oss Special Olympics Games 2016! I dag är det bara 21 dagar kvar tills Special Olympics Games invigs Översikt tider Special Olympics Games FREDAG 3/6 Registreringen startar 14:00! Plats: Heden,

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Sandgrenska Manskören lördagen den 7 februari 2009 i Hantverksföreningens lokaler, Karlskrona.

Protokoll fört vid årsmöte med Sandgrenska Manskören lördagen den 7 februari 2009 i Hantverksföreningens lokaler, Karlskrona. Protokoll fört vid årsmöte med Sandgrenska Manskören lördagen den 7 februari 2009 i Hantverksföreningens lokaler, Karlskrona. 1 Ordföranden Bengt Almqvist förklarade årsmötet öppnat. Han hälsade medlemmarna

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse För Nya Skellefteå Squashklubb omfattande tiden 2014-07-01 2015-06-30. Styrelsens sammansättning Jan Kaiding Ulf Andren Malin Forsmark Tomas Widmark Mikael Åström Ann Holmberg Gunnar

Läs mer

LÄTTLÄSTA NYHETER NORRBOTTEN. Nr 39 Fredag 9 december 2011. Föräldralösa barn får stanna

LÄTTLÄSTA NYHETER NORRBOTTEN. Nr 39 Fredag 9 december 2011. Föräldralösa barn får stanna LÄTTLÄSTA NYHETER Nr 39 Fredag 9 december 2011 NORRBOTTEN Föräldralösa barn får stanna Syskonen Hiyab och Deymond får stanna i Sverige. - Barnen är så glada, säger advokaten Marcus Sandström. Hiyab är

Läs mer

Verksamhetsberättelse år 2004

Verksamhetsberättelse år 2004 Verksamhetsberättelse år 2004 År 2004 var ett händelserikt år för Svenska Taekwondoförbundets ITF sektion regionalt, nationellt och internationellt. Styrelse ITF sektionens styrelse för år 2004 hade följande

Läs mer

Bilaga till Göingebladet oktober 2014-januari 2015.

Bilaga till Göingebladet oktober 2014-januari 2015. Bilaga till Göingebladet oktober 2014-januari 2015. kunde vi verkligen säga till de 159 golfspelare som kommit till Hässleholm för att delta i årets golftävling. Arrangemanget var väl förberett och vackert

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011 År 17

Verksamhetsberättelse 2011 År 17 Man tror knappt det är sant. Svenska Bågskytteförbundet har i sin verksamhetsberättelse rankat framgångsrika klubbar. BK Fiskgjusen är nr 1 i Sverige Vi har tagit inte mindre än 10 (tio) svenska mästerskap

Läs mer

barnhemmet i muang mai måndag 16 juni - måndag 14 juli

barnhemmet i muang mai måndag 16 juni - måndag 14 juli barnhemmet i muang mai måndag 16 juni - måndag 14 juli Det är lugnt på Phuket när det är sommar i Europa, i alla fall mycket lugnare. Men hos oss är allt som vanligt fast med lite mindre besök. Och som

Läs mer

Nordisk Nauticat-Träff i Marstrand 2014

Nordisk Nauticat-Träff i Marstrand 2014 Nordisk Nauticat-Träff i Marstrand 2014 Nordisk Nauticat Träff 2014-07-12 kommer vi att arrangera en träff för medlemmar i alla nordiska klubbar i Marstrand. Marstrand är omskrivet ända sedan 1200-talet

Läs mer

Kransbindning lördagen 1 december. Skördefest september Mer info på sidan 2

Kransbindning lördagen 1 december. Skördefest september Mer info på sidan 2 2018:3 En saltstänkt hälsning från Föreningen Flatön www.flaton.se Kransbindning lördagen 1 december ellika.sandren@gmail.com anm. senast 26/11 Mer info på flaton.se Skördefest 29-30 september Mer info

Läs mer

LÄTTLÄSTA NYHETER NORRBOTTEN. Nr 32 Fredag 29 oktober 2010

LÄTTLÄSTA NYHETER NORRBOTTEN. Nr 32 Fredag 29 oktober 2010 LÄTTLÄSTA NYHETER Nr 32 Fredag 29 oktober 2010 NORRBOTTEN Poliser grep utpressare Många maskerade poliser stoppade en bil i centrala Piteå i lördags. Poliserna hade vapen i händerna när dom drog ut två

Läs mer

Herrserien på Gotland bestod av 3 lag, BBC C vann före BBC B och SIP. Någon damserie genomfördes inte.

Herrserien på Gotland bestod av 3 lag, BBC C vann före BBC B och SIP. Någon damserie genomfördes inte. !" #$%!!&'() " *+!,'-.'/ #$% %&# BBC Visby herrar deltog i div II och slutade 6:a i serien. Team Gotland damer deltog i div II och slutade 6:a i serien. Herrserien på Gotland bestod av 3 lag, BBC C vann

Läs mer

Fria idag! Det blir underbart

Fria idag! Det blir underbart Fria idag! Det blir underbart FRIA IDAG DET BLIR UNDERBART När en annan man stjäl din fru finns det ingen bättre hämnd än att låta honom behålla henne. - Sacha Guitry Det är fantastiskt att gifta sig när

Läs mer

Golfsäsongen 2012 G O L F K LU B B

Golfsäsongen 2012 G O L F K LU B B Golfsäsongen 2012 HUDIKSVALLS G O L F K LU B B Välkommen till säsongen 2012 Vintern är äntligen över och golfsäsongen drar igång. Årets program är fullt av aktiviteter som vi hoppas skall vara roliga och

Läs mer

92% Barnens Vän. Möt en köpstark. Barnvagnstestbana. Sveriges mest tongivande barnmässa 15-17 april 2011, Svenska Mässan Göteborg

92% Barnens Vän. Möt en köpstark. Barnvagnstestbana. Sveriges mest tongivande barnmässa 15-17 april 2011, Svenska Mässan Göteborg Möt en köpstark och intresserad målgrupp Barnvagnstestbana succén fortsätter Barnens Vän vi belönar hjältar med ett nytt pris 92% av besökarna skulle rekommendera andra att besöka Baby & Barn Källa: Detector

Läs mer

Välkommen till årets semesterträff onsdagen den 13:e juli! Hällabladet 2011

Välkommen till årets semesterträff onsdagen den 13:e juli! Hällabladet 2011 Välkommen till årets semesterträff onsdagen den 13:e juli! Hällabladet 2011 Födda Familjenyheter Rickard Edström och Birgitta Ramstedt fick den 30/10 en liten dotter Angelina. Therese (f.d. Olofsson) och

Läs mer

Enstånk Mod -85. Heat 1 Heat 2 Heat 3. 35 Fredrik Kronberg 54 Peter karlsson 2 Tomas Sjöström. 60 Johnny Olofsson 70 Mikael Karlsson

Enstånk Mod -85. Heat 1 Heat 2 Heat 3. 35 Fredrik Kronberg 54 Peter karlsson 2 Tomas Sjöström. 60 Johnny Olofsson 70 Mikael Karlsson Enstånk Mod -85 Heat 1 Heat 2 Heat 3 9 Marino Carlsson 60 Johnny Olofsson 35 Fredrik Kronberg 54 Peter karlsson 57 Pia Karlsson Fabjan 68 Anders Norell 2 Tomas Sjöström 63 Patrik Strandh 53 Kent Nordin

Läs mer

Fälttävlan och Lantlivsmässa 17-18 Maj 2014

Fälttävlan och Lantlivsmässa 17-18 Maj 2014 Fälttävlan och Lantlivsmässa 17-18 Maj 2014 KäraKäKära utställare, välkomna åter! Årets arrangör 2013 Först vill jag tacka alla som vågade satsa och deltog i vår Lantlivsmässa och bidrog till att skapa

Läs mer

Nordiska vattenskadeseminariet 2011. Nordiska vattenskadegruppen

Nordiska vattenskadeseminariet 2011. Nordiska vattenskadegruppen Nordiska vattenskadeseminariet 2011 har som vanligt arrangerats av Nordiska vattenskadegruppen Medlemmarna kommer från de fem nordiska länderna. En del har varit med från början och hunnit bli ganska gamla

Läs mer

Tusen tusen tack! Tusen tack till MinStoraDag s Maria Bah Schilling som alltid varit lika trevlig och hjälpsam, och varit med på alla event!

Tusen tusen tack! Tusen tack till MinStoraDag s Maria Bah Schilling som alltid varit lika trevlig och hjälpsam, och varit med på alla event! Tusen tusen tack! Det är med gråten i halsen, fortfarande, jag skriver detta tackbrev till Er alla inblandade i att göra lördagens Jonsters Charity event så fantastiskt! Efter sex månaders hårt arbete

Läs mer

Resultatet kan man ju ana, det är som vanligt.. en bild säger mer än tusen ord...

Resultatet kan man ju ana, det är som vanligt.. en bild säger mer än tusen ord... Marknadsnatta... denna återkommande höjdpunkt för den inbitne rallyentusiasten.. oavsett vilken sida man står på.. som uppladdning i år började vi en hel vecka innan tävlingen och träffades hos den förlorade

Läs mer

Siffran inom parentes förra året placering på listan

Siffran inom parentes förra året placering på listan DEN TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA 2013 Listan baseras på Landslagsmeriter, mästerskapsplaceringar och placering i Sverige bästa statistiken och övriga tävlingsprestationer. Island Games

Läs mer

Norrphil 2009 Senast uppdaterad 2009-04-06

Norrphil 2009 Senast uppdaterad 2009-04-06 Norrphil 2009 Senast uppdaterad 2009-04-06 Här finns bilder från Norrphil 2009 Torsdag 26/3 Fredag 27/3 Lördag 28/3 Söndag 29/3 106 exponat bedömdes Inlagt 28/3 2009 I kväll har det varit Palmarés, alltså

Läs mer

barnhemmet i muang mai fredag 18 januari - söndag 10 februari

barnhemmet i muang mai fredag 18 januari - söndag 10 februari barnhemmet i muang mai fredag 18 januari - söndag 10 februari Nu när ni har det kallt hemma i Sverige blir det bara varmare och varmare här hos oss. Vi går emot den varmaste perioden och det känns verkligen.

Läs mer

Orienteringssektionens verksamhetsberättelse 2015

Orienteringssektionens verksamhetsberättelse 2015 Orienteringssektionens verksamhetsberättelse 2015 Ungdomsverksamhet- träning Även under 2015 har ungdomsverksamheten var OK Löftan största, viktigaste och mest framgångsrika verksamhet. Träningsupplägget

Läs mer

SNO:s ungdomsavslutning med pepparkaksrunda, lunch, föreläsning och prisutdelning 7 december 2014 i Tveta

SNO:s ungdomsavslutning med pepparkaksrunda, lunch, föreläsning och prisutdelning 7 december 2014 i Tveta SNO:s ungdomsavslutning med pepparkaksrunda, lunch, föreläsning och prisutdelning 7 december 2014 i Tveta Efter en härlig träningsrunda, Pepparkaksrunda, av Olle Smitt bjöds det på god lunch och sedan

Läs mer

IS Göta ska vara dominerande i Skåne och tongivande i Sverige inom medel- och långdistanslöpning. När vi går in i 2006 ska vi vara 80 medlemmar!

IS Göta ska vara dominerande i Skåne och tongivande i Sverige inom medel- och långdistanslöpning. När vi går in i 2006 ska vi vara 80 medlemmar! IS Göta ska vara dominerande i Skåne och tongivande i Sverige inom medel- och långdistanslöpning. När vi går in i 2006 ska vi vara 80 medlemmar! #7-2005 MÅL 10SM Medaljer (0) & 50DM Medaljer (33) Hej alla!

Läs mer

Kundutvärdering (Cissila Adeyemi)

Kundutvärdering (Cissila Adeyemi) Kundutvärdering (Cissila Adeyemi) Avresedatum: 2015 07 18 Hur blev du mottagen vid ankomsten? Hur var boendet jämfört med dina förväntningar? Hur var maten som ingick i resans pris? Vad tyckte du om kvaliteten

Läs mer

Regionmästerskap Stockholm utomhus 2011

Regionmästerskap Stockholm utomhus 2011 Regionmästerskap Stockholm utomhus 2011 Huddinge TK har för tredje året i rad arrangerat Regionmästerskap Stockholm utomhus (RM Stockholm ute 2011). Den minnesgode kommer väl ihåg att tävlingsledaren Claes

Läs mer

21-23 mars 2014 på Kistamässan i Stockholm

21-23 mars 2014 på Kistamässan i Stockholm För Älvräddarna har det i många år varit en självklarhet att träffa nya och gamla medlemmar i vår monter på Sportfiskemässan. 2014 års Sportfiskemässa utgör inget undantag, vi känner oss säkra på att den

Läs mer

konfirmand Nu är det din tur

konfirmand Nu är det din tur konfirmand 2009 Nu är det din tur 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande.

Läs mer

ÄTRANS LAXFISKE i FALKENBERG Sträckan Laxbron - Tullbron STATISTIK - LAXFÅNGSTER 2007 ANTAL FÅNGADE LAXAR: 133 st (305 st) TOTAL VIKT: 603 kg (864,1 kg) MEDELVIKT: 4,53 kg (2,83 kg) (fjolårets siffror)

Läs mer

PROGRAM Fredag 28/10 Samling vid Hemmabutiken (Elon) i Strömma kl.13:30 - Kl.16:30 går färjan från Ystad till Rönne, framme 17:50 -

PROGRAM Fredag 28/10 Samling vid Hemmabutiken (Elon) i Strömma kl.13:30 - Kl.16:30 går färjan från Ystad till Rönne, framme 17:50 - PM KLUBBRESA BORNHOLM PROGRAM Fredag 28/10 - Samling vid Hemmabutiken (Elon) i Strömma kl.13:30 - Kl.16:30 går färjan från Ystad till Rönne, framme 17:50 - Incheckning på de två hotellen Lördag 29/10 -

Läs mer

PROGRAMBLAD Oktober 2018 Januari Skänninge Missionskyrka.

PROGRAMBLAD Oktober 2018 Januari Skänninge Missionskyrka. PROGRAMBLAD Oktober 2018 Januari 2019 Skänninge Missionskyrka http://equmeniakyrkan.se/skanninge/ Program Vecka 41 To 11/10 Fr 12/10 10.00 Andakt på Änggården 11.00 Andakt på Ängen Sö 14/10 10.00 Gudstjänst,

Läs mer

Nästa vecka: Fredag: Gymnastik! Kom ihåg ombyteskläder, skor, handduk, tvål och egen hårborste om man vill ha det.

Nästa vecka: Fredag: Gymnastik! Kom ihåg ombyteskläder, skor, handduk, tvål och egen hårborste om man vill ha det. Veckobrev v. 3 Hej! Äntligen är vi tillbaka i vardagen och rutinerna igen. Nog för att det kan vara väldigt skönt med lite ledigt och göra det som faller en in, så är det ändå skönt när det väl är dags

Läs mer

Styrelsen har haft 8 protokollförda möten under säsongen

Styrelsen har haft 8 protokollförda möten under säsongen Handbollsklubb Sida 1 av 6 Verksamhetsberättelse Ljunghusens Handbollsklubb, säsongen 2013/2014 Styrelse Klas Olsson, ordförande tom februari Jan Persson, ordförande from mars Carina Ostrander, sekreterare

Läs mer

Modell Göteborg Pristagare

Modell Göteborg Pristagare Modell Göteborg 2004 - Pristagare CFAC Civila fordon Avancerat Övrigt, alla skalor Förstapris Anders Strömbäck 1953 Ford Victoria 1:25 Särskilt hedersomnämnande Anders Strömbäck Fiat 600 1960 1:24 Hedersomnämnande

Läs mer

Nyhetsbrev från Calmar Renässansgille. Våren 2012. Madonna med Liljor/Fabergé

Nyhetsbrev från Calmar Renässansgille. Våren 2012. Madonna med Liljor/Fabergé RENYSSANS Nyhetsbrev från Calmar Renässansgille Våren 2012 Madonna med Liljor/Fabergé I detta nummer kan du läsa om nya lokaler, årsmötet, resor och utflykter samt kurser m.m. 1 Nya lokaler Som de flesta

Läs mer

Folksam cup D15 Moa Hansson D16 Hanna Abrahamsson. H15 Karl Stark H16 Filip Rosjö

Folksam cup D15 Moa Hansson D16 Hanna Abrahamsson. H15 Karl Stark H16 Filip Rosjö Folksam cup 2016 Smålandslaget 2016 D15 Moa Hansson D16 Hanna Abrahamsson Elisabet Mikkelsen Alma Haag Elsa Melin H15 Karl Stark H16 Filip Rosjö Ludwig Axelsson Fabian Flaa Melker Elofsson Loke Östangård

Läs mer

PROGRAM 4 december februari

PROGRAM 4 december februari Wesleybladet 2018-5 PROGRAM 4 december 2018-25 februari 2019 www.wesleykyrkan.se Gudstjänster och samlingar 2018-5 Tisdag 4 december 14:00 Tisdagsträffen. Öppen gemenskap med kaffe, andakt, sång och musik

Läs mer

Slaget i Lund. Tennis måste vara den mest spännande sport man uppleva. Vi som deltog i årets slutspel för H55-herrarna är helt överens om detta.

Slaget i Lund. Tennis måste vara den mest spännande sport man uppleva. Vi som deltog i årets slutspel för H55-herrarna är helt överens om detta. Slaget i Lund 1676 stod Slaget vid Lund mellan danskar och svenskar. Helgen 11-12/8, 2012 stod Slaget i Lund på Smörlyckans härliga tennisanläggning i centrala Lund. Tennis måste vara den mest spännande

Läs mer

DEN TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA 2007

DEN TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA 2007 DEN TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA 2007 1.(1.) Erik Larsson VIF Gute sjunde året i rad som Erik toppar listan Året har varit Eriks bästa. Efter att Erik ståt över inomhussäsongen för att

Läs mer

Har du koll på energi kostnaderna hemma eller springer den bara iväg varje månad och du har absolut ingen koll på vart det går?

Har du koll på energi kostnaderna hemma eller springer den bara iväg varje månad och du har absolut ingen koll på vart det går? Har du koll på energi kostnaderna hemma eller springer den bara iväg varje månad och du har absolut ingen koll på vart det går? Vår ide är en E-pad som får dig att hålla koll på kostnaderna. Den räknar

Läs mer

Inbjudan: Earth Hour mars släcker vi för en ljusare framtid. Släcker du? Från Världsnaturfonden WWF

Inbjudan: Earth Hour mars släcker vi för en ljusare framtid. Släcker du? Från Världsnaturfonden WWF Inbjudan: Earth Hour 2010 27 mars 20.30 släcker vi för en ljusare framtid. Släcker du? Från Världsnaturfonden WWF Inbjudan till Earth Hour Kära trossamfund, Årets Earth Hour blev en enorm framgång. Den

Läs mer

Largescale i Växjö 9-10 Juli RM4

Largescale i Växjö 9-10 Juli RM4 Largescale i Växjö 9-10 Juli RM4 Fredag 17 Juni Fri träning Dags för ännu ett race och även denna gången så hängde en dålig väderprognos över helgen, SMHI har lovat regn varje tävling såhär långt denna

Läs mer

Dagbok. från. resan till Brno 2008

Dagbok. från. resan till Brno 2008 Dagbok från resan till Brno 2008 Vi som åkte var: Johanna Engström Nora Ericsson Olga Fürst Värild Linnéa Gahm Charlie Hillbom Linda Holmström Sofie Holmström Angelica Härnlöv Johanna Larsson Prinz Felicia

Läs mer

VRCSK Månadsbrev. Utgivare: Västerorts RC Sportklubb, Kyrkhamnsvägen 1, Hässelby, Grundad

VRCSK Månadsbrev. Utgivare: Västerorts RC Sportklubb, Kyrkhamnsvägen 1, Hässelby, Grundad Medlemsavgift! Nu är det dags att förnya Ditt medlemskap. Se sista sidan. Det går bra att betala på plats på årsmötet också. Årsmöte söndagen 29 jan kl 15,Gamla Skolan På söndag kan du göra din röst hörd

Läs mer

Ansvariga under tävlingarna

Ansvariga under tävlingarna Välkomna till Jump-in-July 2016! Äntligen dags igen! För andra året i rad arrangerar vi, Göteborg Hästsportklubb, Jump-in-July här på Åbytravet i Mölndal. Efter ett mycket blött och kallt premiärår hoppas

Läs mer

Ännu en fantastisk afton med Kungens Kundkväll!

Ännu en fantastisk afton med Kungens Kundkväll! Ännu en fantastisk afton med Kungens Kundkväll! Tisdagen den 17 april 2012 höll ICA Kvantum i Kungens Kurva sin årliga kundkväll. Över 500 gäster samlades för att avnjuta god mat och dryck samt för att

Läs mer

16 januari: Runners World artikel

16 januari: Runners World artikel Det har varit ett framgångsrikt år för Stockholm Frontrunners IF. Vid årets slut hade vi hela 102 betalande medlemmar. Träningsverksamhet pågick hela året och vi deltog i många tävlingar i Sverige såväl

Läs mer

AQUARAPID INTERNATIONAL 29-31 oktober 2010 INBJUDAN

AQUARAPID INTERNATIONAL 29-31 oktober 2010 INBJUDAN AQUARAPID INTERNATIONAL 29-31 oktober 2010 Välkommen till Polisens IF Simidrott INJUDAN Förra året satte vi nytt deltagarrekord med 3260 starter i simning och simhopp. Simmare från 36 simklubbar och hoppare

Läs mer

Hälles Jul Quiz. Två duktiga smålänningar i Hälle. Rizak Dirshe

Hälles Jul Quiz. Två duktiga smålänningar i Hälle. Rizak Dirshe Hälles Jul Quiz 20 15 Rizak Dirshe 1. Rizak Risse Dirshe vann 2 SM guld och gick sedan till MAI. Det finns också en dubbel svensk mästare på 800m som gick motsatt väg från MAI och till Hälle. Vem då? 2.

Läs mer

barnhemmet i muang mai måndag 25 juli - söndag 14 augusti

barnhemmet i muang mai måndag 25 juli - söndag 14 augusti barnhemmet i muang mai måndag 25 juli - söndag 14 augusti Tre veckor har gått sedan vi skickade förra veckobrevet. Detta för att vi tog oss några dagar ledigt och för att Sussi sedan gick och blev sjuk.

Läs mer

KOSTNADSFRITT FÖR DIG OCH DINA KOLLEGOR KARLSTAD KARLSTAD CCC FREDAG 12 MAJ

KOSTNADSFRITT FÖR DIG OCH DINA KOLLEGOR KARLSTAD KARLSTAD CCC FREDAG 12 MAJ KOSTNADSFRITT FÖR DIG OCH DINA KOLLEGOR Du är inbjuden till... 2017 KARLSTAD KARLSTAD CCC FREDAG 12 MAJ NYA INSIKTER & NYA IDÉER! Fredagen den 12 maj är det dags för HR-Dagen på Karlstad CCC i Karlstad.

Läs mer

Europamästerskapen för veteran i Seefeld rapport 3

Europamästerskapen för veteran i Seefeld rapport 3 Europamästerskapen för veteran i Seefeld 2010 - rapport 3 Lördag 9 januari 2010 I går, fredag, skulle samtliga svenska spelare vara spellediga. Men sent på eftermiddagen fick Kenneth Andersson ett telefonsamtal

Läs mer

Partille TKD Challenge 2015 Partille 28/2-1/3 2015

Partille TKD Challenge 2015 Partille 28/2-1/3 2015 Partille TKD Challenge 2015 Partille 28/2-1/3 2015 www.itfsverige.se Text och foto: Partille TKD Klubb Partille TKD Challenge 2015 Helgen den 28/2-1/3 arrangerade årets upplaga av Partille TKD Challenge

Läs mer

VARBERG: "Bockanal-fästivalen" i Varberg går nu in i sin andra vecka, vilken i det mesta går i försvarets tecken.

VARBERG: Bockanal-fästivalen i Varberg går nu in i sin andra vecka, vilken i det mesta går i försvarets tecken. GP 1982-08-11 Slaget för Varberg VARBERG: "Bockanal-fästivalen" i Varberg går nu in i sin andra vecka, vilken i det mesta går i försvarets tecken. Idag genomförs "Slaget för Varberg" där armén, flygvapnet

Läs mer

V ästrä Göätäländs Styrkelyftsföä rbund

V ästrä Göätäländs Styrkelyftsföä rbund V ästrä Göätäländs Styrkelyftsföä rbund Verksämhetsber ä ttelse föä r 2013 Styrelsen har under verksamhetsåret haft 9 stycken möten. Styrelsens sammansättning har varit följande: Ordförande Kenneth Mattsson

Läs mer

Varmt välkommen till Göteborg på fullspäckad seminariehelg med fokus på sprint/häck!

Varmt välkommen till Göteborg på fullspäckad seminariehelg med fokus på sprint/häck! Varmt välkommen till Sedan 1980-talet har Håkan Andersson, Bengt-Erik (Benke) Blomkvist, Ulf Karlsson och Kenth Olsson utvecklat och påverkat svensk sprint/häck. Deras arbete har renderat framgångar och

Läs mer

Blixten och hans Vänner kapitel 5

Blixten och hans Vänner kapitel 5 Kapitel 5 I vilket Blixten möter Jaja och Nänä. Det blixtrade till i Idériks gröna huvud. "Jag fick en ny idé", ropade han. "Vi gör om hela museet till en djungel! "Ja", skrek Idérika, "med träd och blommor

Läs mer

Årsmöte Göteborgs goklubb 2014-03-26

Årsmöte Göteborgs goklubb 2014-03-26 Årsmöte Göteborgs goklubb 2014-03-26 Org. nummer: 802446-9499 Närvarande: Markus Artman Tobias Eriksson Erik Hellsten Viktor Hessle Lukas Lindroos Robin Nilsson Magnus Sandén Micael Svensson Eskil Varenius

Läs mer

Manusstopp till nästa nummer är den 25 februari. Bidrag kan mailas till

Manusstopp till nästa nummer är den 25 februari. Bidrag kan mailas till Skumt å Dumt nr.3 2011 Ni vet väl att den bästa motionen är den som blir av. Då är det viktigt att det är roligt. Om det ändå är svårt att komma sig för av egen kraft är det en bra idé att delta i en gruppaktivitet

Läs mer

FINNSAM-konferens i Gåsborn-Rämmen 1-3 juni 2007

FINNSAM-konferens i Gåsborn-Rämmen 1-3 juni 2007 FINNSAM-konferens i Gåsborn-Rämmen 1-3 juni 2007 Text: Arne Vannevik Foto: Elisabeth Thorsell Fredag 1 juni De tre första dagarna i juni månad samlades ungefär 45 FINNSAM:are, flertalet svenskar men hela

Läs mer

26 30 maj MARIA. Varför bara sitta inne och skapa? Ta med Skapande ut! Det gjorde Ingrid och Matilda KLUBBNYTT

26 30 maj MARIA. Varför bara sitta inne och skapa? Ta med Skapande ut! Det gjorde Ingrid och Matilda KLUBBNYTT 26 30 maj MARIA KLUBBNYTT Varför bara sitta inne och skapa? Ta med Skapande ut! Det gjorde Ingrid och Matilda aktiviteter på MFK 26 30 maj LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Aktiviteter SAL 3 SAL

Läs mer

Två gigs har arrangerats, vardags hardcore och en screamo spelning

Två gigs har arrangerats, vardags hardcore och en screamo spelning Styrelsemöte Ungdomens Hus 29 September 2010 Bilagor styrelsemöte 29 september 1. Dagordning 2. Närvarolista 3. Graffitiregler och priser 1. Mötets öppnande Sven förklarar mötet öppnat klockan 17.30 i

Läs mer

Några foton från STV Classic 2014 - onsdagen spel!

Några foton från STV Classic 2014 - onsdagen spel! Några foton från STV Classic 2014 - onsdagen spel! Onsdagen den 28 oktober spelades ett antal finaler och semifinaler i STV Classic 2014. Här några foton med förklarande text. OBS! Matchresultat från onsdagens

Läs mer

Heelwork to music workshop

Heelwork to music workshop Heelwork to music workshop Den 21-22 mars 2009 kommer för alltid att vara ett viktigt datum för introducerandet av den nya grenen inom freestyle, kallad heelwork to music. Det här är en gren som rönt stort

Läs mer

SPF-NYTT 2009-4. Falubygden INFÖR VINTERN 2009-10. (Foto: Lennart Ekman)

SPF-NYTT 2009-4. Falubygden INFÖR VINTERN 2009-10. (Foto: Lennart Ekman) SPF-NYTT 2009-4 Falubygden INFÖR VINTERN 2009-10 (Foto: Lennart Ekman) Styrelse Ordförande: Vice ordf: Kassör: Sekreterare: Vice sekr: Ledamöter: Ersättare: Karin Michols 253 98 Barbro Andréason 147 72

Läs mer

Oxie blir invaderat av glada barn som älskar fotboll.

Oxie blir invaderat av glada barn som älskar fotboll. Oxie blir invaderat av glada barn som älskar fotboll. I helgen som kommer utspelar sig den 6:e upplagan av knattecupen åldrarna 7 och 8. Cupen går av stapeln Lördagen den 16:e i och Söndagen den 17:e Augusti.

Läs mer

Best Kust Feskarna 03

Best Kust Feskarna 03 Specialtidning för BestKust Feskarna, Havsfiske Fröya 7:e resan 2003 Best Kust Feskarna 03 Uppresan till Fröya, Sördyröy Fisket inomskärs Fisket på storhavet med Frigg Robban, Lasse och Niklas första resa

Läs mer

Pluggvar familjens bästa vän!

Pluggvar familjens bästa vän! Pluggvar familjens bästa vän! Välkommen till min skog och Pluggvars vänner! Historien om Pluggvar och det perfekta kastet Långt inne i den djupa skogen bor en lustig figur vars namn är Pluggvar. Pluggvar

Läs mer

AIRNEWS. Poängtera. #51 September I DETTA NUMMER: Höstkursen / Luftaporträttet / Julös

AIRNEWS. Poängtera. #51 September I DETTA NUMMER: Höstkursen / Luftaporträttet / Julös AIRNEWS #51 September 2014 Poängtera I DETTA NUMMER: Höstkursen / Luftaporträttet / Julös INLEDANDE ORD 1 Häftigt! Otroligt! Vad hände? Vad gjorde du för två år sedan? Jag virkade mössor, Scoutade som

Läs mer

Efter regn kommer sol...

Efter regn kommer sol... Internet: http://hem2.passagen.se/cahls Adress; C Ahlström, Ranehedsv. 138, 444 65 Jörlanda, Tel. 0303-56256, Pg 4812975-3 Mars 2000 Efter regn kommer sol... Jo, nog har vintern varit lång, även om det

Läs mer

Varbergs Fotoklubb årsbok 2013

Varbergs Fotoklubb årsbok 2013 Varbergs Fotoklubb årsbok 2013 År 2013 i Varbergs Fotoklubb Fotoutflykt kring fästningen den 7 april 2013. I klubbens styrelse 2013 ingick: Leif Fryle, ordförande Leif Eliasson, vice ordförande Bengt Andersson,

Läs mer