INSTRUKTION FÖR NOLLPUNKTSREAKTOR

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "INSTRUKTION FÖR NOLLPUNKTSREAKTOR"

Transkript

1 Page: 1/13 1. TRANSPORT LAGRING INSTALLATION PÅ PLATS ANSLUTNING DRIFTTAGNING NOLLPUNKSTREAKTORNS STRÖMINSTÄLLNING UNDERHÅLL, ÄNDRING OCH MILJÖ Bilagor: 1. Instruktion 1 - Olja till nollpunktsreaktorn 2. Instruktion 2 - Frakt och säkring av gods under transport 3. Instruktion 3 - Montage av hjul 4. Instruktion 4 - Instrument, indikering, larm, etc. 5. Instruktion 5 - Luftning 6. Instruktion 6 - Läckage - åtgärder Nollpunktsreaktorn skall bara installeras, användas och underhållas av kunnig personal. Alla instruktioner måste följas. Destin AB eller EGE, tar inte ansvar för skador av något slag beroende fel skrivning i denna manual/instruktioner. Vid tveksamheter måste kontakt tas med säljande enhet eller med EGE för att få korrekt information. Efter garantitiden så tar inte Destin AB eller EGE, spol. s r.o. ansvar för utrustningen.

2 Page: 2/13 1. Transport 1.1. Information om transport av nollpunktsreaktorn Information för hur nollpunktsreaktorn skall transporteras finns i denna instruktion. Den kan levereras helt i hopsatt eller delvis nedmonterad. Läs noga igenom hela instruktionen innan arbete påbörjas. Se även information i orderdokumentationen Transport Beroende på typ så skall reaktorn levereras komplett eller nedmonterad i flera delar. Det kan skilja, se även i orderdokumenten. Se nedan tabell: Table1. Transport enhet typ typ Komplett reaktor Reaktor med nedmonterad genomföring Emballage med genomföring Emballage för tank med olja Emballage med genomföring D1 PEmballage med tillbehör 1) Emballage med kylare ZTC50, 250, 800, 1250 ASR 1.0 ASR1.6 ASR2.0 ASR2.5 ASR 3.2 ASR 3.2V ASR 4.0 ASR5.0 ASR6.3 2) /- -/+ -/+ -/ ASR 6.3V 2) +/- -/+ -/+ -/+ -/+ + - ASR 10V 2) +/- -/+ -/+ -/+ -/+ + -/+ ASR 10V ZTC ) ZTC Coil in corrugated sheet tank Förklaring: + del av leverans - inte inkluderad i leveransen 1) Reaktortillbehör: Hjul inklusive material för installation (om med i leveransen), Fjärrindikator och Uo indikator (om med i ordern), lufttorkare (med i transporten av reaktorn om genomföringen inte är monterad), packning för montage av genomföring eller torkare etc. 2) Enligt val av transportsätt så transporteras reaktorn komplett eller nedmonterad genomföring och eventuellt annan utrustning. 3) Endast för reaktor med kylare.

3 Page: 3/ Reaktor avlyft och placering Reaktorn skall lyftas och förflyttas bara med ev. medföljande utrustning och användandet av lyftöglor, krokar och pinnar etc. (se Tabell 2). Tabell 2. Nummer Använd Placering Syfte 4 Lyftögla (hake, pin) på tankens topp Lyft av komplett nollpunktsreaktor samt fastsättning under transport 2 or 4 lyftögla På tank Lyfta borttagbara detaljer 1) 4 Hjul tankens undersida / ben Förflyttning på mark 4 dragögla Nedre delen av tanken Förflyttning på mark 4 Lyft stativ Nedre delen av tanken Lyft av nollpunktsreaktor med domkraft 2) 1) Lyftöglan kan inte användas för att lyfta hela nollpunktsreaktorn, bara för de mindre typerna; ZTC 50 och nollpunktsreaktorer med korrugerad tank, där öglorna är gjorda för att lyfta hela nollpunktsreaktorn. 2) För att lyfta nollpunktsreaktorn med domkraft skall alla stativbenen lyftas samtidigt. Längden på linan måste väljas så att inte den förstör andra delar på reaktorn, som genomföringen, kylare, etc. Var noggrann och varsam så inte lacken på tanken förstörs, vilket kan förändra egenskaperna på ytan. Nollpunktsreaktorn kan lyftas och flyttas med en truck, med den måste surras med lina vid behov. Notera att gafflarna måste vara under hela emballaget så det inte finns risk för att den välter Lastsäkra under transport För transport, lasten måste säkras enligt gällande krav och rutiner och enligt instruktioner kontrollera skador efter transport Vid mottagandet på plats, d.v.s. direkt efter leveransen så måste reaktorn och alla delar kontrolleras om det är någon skada på produkter eller emballage samt om alla delar är med i leveransen. Kontrollera speciellt genomföring, eller tillbehör på toppen på tanken. Om något är skadat eller saknas så skall detta skrivas på följesedeln och rapporteras direkt till Destin eller EGE:

4 Page: 4/13 Innan nollpunktsreaktorn lyfts av så ta ett flertal kort på skadan från olika vinklar och hela nollpunktsreaktorn. Ta kort även på lastbilen, hur nollpunktsreaktorn är fastsurrad. Notera tidpunkt och plats samt informera om händelsen. Informera direkt Destin AB eller EGE om händelsen, skicka sedan kopia på följesedel samt kort och en beskrivning av händelse. 2. Lagring 2.1. Lagring av komplett ihopmonterad nollpunktsreaktorn En komplett levererad reaktor kan lagras för obegränsad period om krav enligt 3.1 följs. Dock, reaktor som är utrustad med en DIN luft torkare så är det nödväntigt med inspektioner, se DIN torkare / dryer instruction manual. När reaktorn har underhållsfritt torkarmaterial så måste torkaren kopplas till spänning (se instruktion för torkare) för att säkerhetsställa dess funktion och förhindra förändringar och kvalitet i oljan. For att skydda elektrisk utrustning mot vatten p.g.a. av kondensering i kontrollskåpet kan temporär torkare användas eller aktivering av kontrollskåpets värmeelement om detta är nödvändigt. Demontage av hjul måste göras när reaktorn ställs på plats och inte innan för att förhindra att ytan på reaktorn stativ förstörs. Stativen kan med fördel ställas på ekbrädor eller liknande. Beroende på vad reaktorn är utrustad med, måste den eventuellt placeras inomhus. Vid minsta osäkerhet rådgör med tillverkaren Lagring av demonterad, levererad nollpunktsreaktor lagring av komplett monterad nollpunktsreaktor. Om reaktorn ska monteras ihop innan lagringen så skall den monteras ihop enligt 3.3 till 3.6 i dessa generella instruktioner. Nästa aktivitet skall ske enligt 2.1. Lagring av reaktor levererad komplett Lagring av delvis demonterat. Det är inte rekommenderat att lagra nollpunktsreaktorn! Om det är tvunget att lagra reaktor som är demonterad skall detta göras under kontroll och skall meddelas till tillverkare för att få instruktioner speciellt för den leveransen. Generellt skall lagring göras enligt 2.1 lagring.

5 Page: 5/13 Om reaktorn är levererad delvis demonterad så är det speciellt viktigt att ta hänsyn till oljan. Se instruktioner för oljan. 3. Installation på plats 3.1. Specifikation beroende på omgivande klimat. Reaktorn är normalt tillverkad för att vara utomhus i medium klimatzoner typ group M (CT,WT,EDr a MWDr) och svenska krav till temperaturer på ner till -40C. Det måste tas extra noggrannhet för att säkerhetsställa om reaktorn skall klara andra hårdare krav. Se specifikationer från tillverkaren gällande förutsättningar. Om reaktorn är installerad i stängda rum så måste det tas hänsyn till att luftcirkulationen är tillräcklig. Luftcirkulationen måste vara minst 4m 3 luft till 1 kw av värmeförlusterna. Värmeförlusterna finns givna i tekniska orderdokumenten, se test certifikat Uppställning på plats Reaktorn måste ställas upp på plats enligt gällande regler och standarder. Speciell hänsyn måste tas till: generella krav för högspänningsanläggningar, krav på byggnader, kylning, ljud, säkerhet, etc. krav på skydd för beröring av elektriska apparater, typ av jordning av högspänningsanläggningar, användandet av elektriska kraftsystem med reaktorer, krav för skydd mot elektriska maskiner och apparater Notera: för att få en fungerande funktion på gas relä så måste reaktorn stå plant, minimalt med 1 maximal avvikelse Kylare - montage Leverans med avtagbara kylare sker endast i speciella fall, i dessa fall levereras en separat instruktion. Beakta detta i så fall.

6 Page: 6/ Montage av expansionskärl Leverans av en icke färdigmonterad reaktor så är expansionskärlet ofta packad i trälåda. Expansionskärlet och gasvaktens (Buchholz relay) rör är försedd med pluggar. Monteringen görs följande: ta bort pluggarna, gör ren ytorna på rör och flänsar, använd de medföljande gummitätningarna skruva ihop flänsen och koppla ihop röret till expansionskärlet med gasvakten (Buchholz relay), fixera expansionskärlet med fästen för huven (under transport är alla nödvändiga fästelement fastsatta på detta fäste), installera röret mellan expansionskärlet och torkapparaten (röret är under transport lagd i en låda) Notera vid vissa fall, om reaktorn är utrustad med speciell utrustning så kan röret vara installerat på tanken, se Om expansionskärlet var omonterat vid leveransen och lagrat under längre tid (se artikel 2.2.2) är det nödvändigt med en extra kontroll av expansionskärlets interiör (kondenserat vatten), så att en försämring av transformatoroljan undviks. Om det behövs måste expansionskärlet torkas ut. Den tillfälliga anslutning mellan gasvakt, flänsen och torkapparaten måste då tas bort. Notera: för att demontera expansionskärlet så krävs det en lyftanordning, t.ex. kran. Se beskrivning för montage av expansionskärl Installation av genomföringar. Installation av genomföringar (U, D1, 1.1) måste göras om reaktorn är av typ (ASR6.3V, ASR10V, ZTC 5000) för 110kV spänningsnivå. Under transport är genomföringarna sammansatta med packningar i separate lådor. Separat teknisk beskrivning för installation finns med i leveransen Installation av torkapparat Om reaktorn levereras utan monterad expansionskärl och torkapparat så är torkapparaten placerad i en separat låda tillsammans med nödvändiga packningar. Installationen görs enligt följande: rengör ytorna för anslutningen där rörets fläns,

7 Page: 7/13 använd gummitätningar, sätt fast anslutningsröret mot tanken, test av torkapparat, nästa steg är enligt hur torkapparaten skall appliceras Montage av hjul Montering av hjulen måste ske innan slutgiltig placering av reaktorn. Detta görs enligt instruktion nr Oljepåfyllning - ventilation Om reaktorn är levererad delvis nedmonterad skall reaktorn fyllas på olja när den kommit på plats. Erforderlig olja finns ofta medlevererad i speciella fat som placerats i trälådor. Oljepåfyllning och justering av oljenivå görs enligt instruktion nr 1. Luftning görs enligt instruktion nr 5. Före ventilering/luftning så måste gummistycket på gasvakten (Buchholz relay) tas bort. 4. Reaktoranslutningar Läget på genomföringarna och märkning visas i ritningarna. Enligt märkningssystemet kan genomföringarna vara märkta enligt nedan: Huvudlindning inkommande genomf. anslutning D1 1.1 U Huvudlindning utgående genomf. jord D2 1.2 V Strömtransformator genomföring k - l k - l k - l Mätlindning genomföring M1-N v m -u m Kraft/hjälplindning genomföring M2-N v-u

8 Page: 8/13 Notera ledningsanslutningen till genomföringarnas anslutningar. Muttern till anslutningen skall dras åt tillräckligt hårt för att säkerhetställa att kabeln sitter fast, var försiktighet så inte genomföringen går sönder och skapar oljeläckage Anslutning Anslutningskabeln måste vara rätt dimensionerad. Sker anslutning med en s.k. elastimoldanslutning skall det göras enlig de direktiv gällande för den. Anslutningen till porslinsgenomföringen görs med kabelsko med ögla eller med kabel med plan och rengjord yta. Inkommande genomföring ska kopplas till transformatorns nolla. Utgående genomföring skall koppla till jord Anslutning av (Power winding) hjälplindningen Anslutningskabeln måste vara rätt dimensionerad. Anslutningen till genomföringen görs med kabelsko med ögla eller med kabel med plan och rengjord yta. Sekundära lindningens genomföring är skyddad med separat skyddshuv och placerad på tanken Anslutning av mätlindningens genomföring Genomföringarna är normalt täckta av skydd och kopplade till plintar i kontrollskåpet Skyddsjordning För anslutning av jord finns 4 anslutningspunkter tillgängliga enligt DIN48088-B-M Anslutning av hjälpkraft och kontrollkretsar Hjälpspänningen (t.ex. 3x400V/230V 50Hz), samt kontrollkabel skall anslutas till plintar i kontrollskåpet enligt kretsschema.

9 Page: 9/13 5. Drifttagning Att ta reaktorn i drift görs först efter man säkerhetstält att allt är rätt kopplat och det inte finns risk felaktig koppling eller annan säkerhet för människa. Drifttagningen måste göras enligt dessa instruktioner av utbildad och erfaren personal Kontroll av mekaniska delar Kontrollera mekaniska delar på nollpunktsreaktorn: kontrollera avstängningen för kylarens flänsar fungerar, om nödvändigt skall de öppnas. Täthetskontroll av Buchholz relay, kylare, expansionskärl, oljeventiler och genomföringar. Kontrollera skruvförband sitter ordentligt, se kylare, flänsar, etc Kontroll av elektriska delar Kontroll av genomföringar, Kontrollera anslutningar samt visuellt skicket, Kontroll av alla anslutningar i kontrollskåpet så de sitter bra samt kontroll mot kretsschema i orderdokumenten. Kontrollera funktion på motor, kontaktor, reläer, switchar, gränslägesbrytare, etc. En förutsättning för en fungerande motor är att rätt det är rätt kopplat så det blir rätt fasföljd. kontrollera den manuella funktionen av spolen från lokala tryckknappar eller omkopplare, eller vev om sådan är medlevererad. kontrollera fjärrstyrning av spolen, kontrollera anslutningen till motståndet samt kontaktorfunktionen gör mätning av isolationsresistans Kontroll av instrumentens funktion kontroll av mätinstrumentens funktion (se Instruktion 4),

10 Page: 10/13 kontrollera eventuella settings/lägen satta från fabrik samt signalkontakters funktion, kontrollera anslutningar mellan nollpunktsreaktorn och automatiken och till stationskontroll (då det är applicerbart). I förekommande fall även till enheten för ströminjicering. Före luftning måste gummitätning i testknappen av Buchholz relä tas bort Verifikation av oljenivå kontrollera oljenivå 1), gör luftning av nollpunktsreaktorn enligt Instruktion 5, kontrollera torkarens funktion (se separate Instruktion), kontrollera expansionskärlet, som ska ha en oljenivå enligt aktuell omgivningstemperatur (korrektion beroende på temperaturen se instruktion 1). 1) Specifikation om oljan och dess tekniska data enligt specifikation. Oljetest är beskrivet i Instruktion 1.

11 Page: 11/13 6. Nollpunktsreaktor - ströminställning 6.1. Nollpunktsreaktor Manuell inställning Nollpunktsreaktorn skall ställas in på sitt minsta värde och kopplas in på ett nät utan jordfel. En förändring av läget på spolen till maximum förändrar strömmen genom spolen till sitt maximum. Under förloppet mäts nollpunktsspänningen. Vid ett värde av nollpunktsspänningen når kurvan sitt maximala värde vilket är toppen av resonanskurvan, vid denna topp är den kapacitiva strömmen. Den kapacitiva strömmens värde skall kompenseras ut av spolens induktiva strömvärde och en inställning skall ge ungefär vid detta värde. Dock kan inställningen vara något över eller under detta värde, beroende på eget krav. Vid vissa förhållanden kan det vara stora obalanser i nätet Nollpunktsreaktor inställning med automatik Se 6.1 ovan för förklaring om inställningsförloppet. Kontrollera att spolen fungerar även i manuellt läge. För att använda automatisk inställning så sätt in spolen på sitt lägsta strömvärde och ha automatiken på manuellt läge. Automatiken skall ställas in för värden som spolen skall arbeta under. Spolen skall kalibreras. Används ströminjicering skall denna informeras till automatiken. Följ noggrant kraven som finns för automatiken. 7. Underhåll, revision av nollpunktsreaktorn och skrotning Spolen är inte i behov av mycket underhåll, tester och provning. I princip skall man undersöka den visuellt samt vid mindre provningar Nollpunktsreaktor visuell kontroll Nollpunktsreaktorn skall kontrolleras var 6:e månad. Detta skall göras vid ett tillfälle under drift med utbildad och erfaren personal och enligt alla säkerhetsregler. Den skall innehålla följande steg: Total visuell kontroll av spolen. Kontrollera om det finns läckage, skulle det finnas läckage gå till instruktion 6. Kontrollera oljenivån. Oljenivån skall vara över min nivå. Korrektion skall göras mot aktuell omgivningstemperatur. Skulle någon åtgärd behöva göras så läs Instruktion 1. Kontroll av torkare se speciell instruktion beroende på torkare som används.

12 Page: 12/ Test på plats Tester på plats skall göras efter 2 år och fortgående vartannat år. Detta skall göras vid ett tillfälle under drift med utbildad och erfaren personal och enligt alla säkerhetsregler. Följande skall testas: Kontrollera eventuellt läckage, se 7.1 ovan. Inspektera tankens ytskikt, ta bort smuts och kontrollera rostskyddet. Vid behov skall ytskiktet förbättras enligt gällande instruktioner beroende på hur ytskiktet är gjort från början. Kontrollera genomföringar. Ta bort eventuell smuts och eventuell korrosion. Skulle genomföringen vara skadad måste den genast bytas ut. Kontaktytorna skall göras rena från smuts och eventuell korrosion och smörjas in. Kontrollera alla skruvförband. Kontrollera alla jorduttag. Kontaktytorna skall göras rena från smuts och eventuell korrision samt smörjas in. Kontrollera alla skruvförband. Mätning av isolationen. Kontrollera oljan. Kontrollera oljenivån enligt 7.1. Samtidigt skall ett oljeprov göras för att verifiera de tekniska parametrarna. Detta skall göras enligt instruktioner som beskrivs i Operating Instruktion 1. Kontroll av motor. Motorn skall kontrolleras enligt instruktion för motorn och är olika för olika modeller. Se separat instruktion. Kontrollera alla instrument. Rengör glasröret för oljenivån, instrument och mätare. Verifiera funktionerna från alla instrument och dess kontakter. Specifikation av signaller, se instruktion 4. Kontrollera Buchholz relay och om det är nödvändigt gör ett gasprov. Kontrollera funktionen av Buchholz relay enligt instruktioner. Kontrollera torkare se 7.1. Kontrollera kylare. Kontrollera om det finns läckage och ventiler. Skulle det vara ett läckage måste detta genast åtgärdas. Se instruktion Revision Revision av nollpunktsreaktorn görs hos tillverkaren och kan göras vid behov. Det rekommenderas var 15:e år men är givetvis beroende på skicket och tester gjorda Skrotning Vid skrotning av nollpunktsreaktorn så är det viktigt att det är utbildad och kunnig personal som gör det och enligt gällande regler och lagar. Nollpunktsreaktorn skall plockas sönder och material skall slängas separate enligt gällande regler. Enligt viktandel så kan nollpunktsreaktorn klassifieras enligt nedanstående kategorier:

13 Page: 13/13 Material kategori Viktandel i % * Koppar 9 Järndetaljer 61 Annat <4 Olja 26 * uppskattat medeltal för nollpunktsreaktorer från EGE

INSTRUKTION 1 NOLLPUNKTSREAKTOR

INSTRUKTION 1 NOLLPUNKTSREAKTOR OLJA TILL N Page: 1/5 1. Generellt Alla nollpunktsreaktorer tillverkade av EGE är fyllda med olja vid leverans, förutom ett fåtal större modeller (t.ex. modellerna ASR6.3, ASR 10V, ZTC4000 a ZTC5000).

Läs mer

GENERELLA MONTAGE- OCH UNDERHÅLLSINSTRUKTIONER

GENERELLA MONTAGE- OCH UNDERHÅLLSINSTRUKTIONER GENERELLA MONTAGE- OCH UNDERHÅLLSINSTRUKTIONER FÖR RÖKLUCKOR OCH TAKLJUSKUPOLER 1. LAGRING AV KUPOLER PÅ ARBETSPLATSEN Till takljuskupolerna och rökluckor med ljuskupoler levereras kupolerna i separat

Läs mer

Konstantspänningslikriktare.

Konstantspänningslikriktare. Konstantspänningslikriktare. Sidan 1 av 8 Mekanisk uppbyggnad Likriktaren är monterad i en låda avsedd att hängas på vägg. Lådan har ventilationshål för att erhålla god kylning med hjälp av naturlig konvektion.

Läs mer

Konstantspänningslikriktare med inbyggda batterier.

Konstantspänningslikriktare med inbyggda batterier. Konstantspänningslikriktare med inbyggda batterier. Sidan 1 av 6 Mekanisk uppbyggnad Likriktaren är monterad i en låda avsedd att hängas på vägg. Lådan har ventilationshål för att erhålla god kylning med

Läs mer

Vattenfelsbrytare esystop flow

Vattenfelsbrytare esystop flow 151217 sida 1 av 3 Installationen bör utföras av en fackman. Vattenfelsbrytaren esystop flow är anpassad till branschregler Säker Vatteninstallation. För installation av och sensor i systemet se separat

Läs mer

Konstantspänningslikriktare med inbyggda batterier.

Konstantspänningslikriktare med inbyggda batterier. Konstantspänningslikriktare med inbyggda batterier. Sidan 1 av 6 Mekanisk uppbyggnad Likriktaren är monterad i en låda avsedd att hängas på vägg. Lådan har ventilationshål för att erhålla god kylning med

Läs mer

RB-16 ELEKTRISK BOCKMASKIN MANUAL

RB-16 ELEKTRISK BOCKMASKIN MANUAL RB-16 ELEKTRISK BOCKMASKIN MANUAL LÄS NOGGRANNT DENNA MANUAL INNAN MASKINEN TAS I BRUK. Felaktig användning kan orsaka skada på människa och material. Innehåll Sida Generell instruction 2 Delar och specifikationer...

Läs mer

Nollpunktsreaktor. (22kV Nollpunktsreaktorer )

Nollpunktsreaktor. (22kV Nollpunktsreaktorer ) Nollpunktsreaktor (22kV Nollpunktsreaktorer ) Introduktion Resonansjordning med Petersen spolar (Nollpunktreaktorer) har varit dominerande i Skandinavien och andra Europeiska länder under de senaste åttio

Läs mer

Konstantspänningslikriktare med inbyggda batterier.

Konstantspänningslikriktare med inbyggda batterier. Konstantspänningslikriktare med inbyggda batterier. Sidan 1 av 7 Mekanisk uppbyggnad Likriktaren är monterad i en låda avsedd att hängas på vägg. Lådan har ventilationshål för att erhålla god kylning med

Läs mer

Motorer för modulerande reglering AME 110 NL, AME 120 NL

Motorer för modulerande reglering AME 110 NL, AME 120 NL Motorer för modulerande reglering AME 110 NL, AME 120 NL Beskrivning Motorerna AME 110 NL och AME 120 NL används tillsammans med den automatiska flödesbegränsaren AB-QM DN10-32. Motorn kan användas till

Läs mer

Coolpart Sweden AB Förrådsvägen Södertälje. Tel Fax

Coolpart Sweden AB Förrådsvägen Södertälje. Tel Fax Coolpart Sweden AB Förrådsvägen 5 151 48 Södertälje Tel. 08-554 40 500 Fax. 08-544 40 501 info@coolpart.se www.coolpart.se Rubin Kyl & Frysskåp, Spindel väggkyl, Fanzy väggkyl, Tapaskyl, Smaragd delikyldisk

Läs mer

Monteringsbox VM Beskrivning. Varianter. stål DN PN 10 fläns

Monteringsbox VM Beskrivning. Varianter. stål DN PN 10 fläns Beskrivning Monteringsbox för vätskor. Monteras mellan armatur och rörfläns för att underlätta montering respektive demontering. För justering av avståndet mellan ventil och rör med max ±20 mm för DN 50-150

Läs mer

Idrifttagande & underhållsmanual för Arcos Hydraulcylindrar

Idrifttagande & underhållsmanual för Arcos Hydraulcylindrar Idrifttagande & underhållsmanual för Arcos Hydraulcylindrar Januari 2014 Innehåll 1. Generell information 1.1 Dokumentation 1.2 Användningsområde cylinder 1.3 Transport 1.4 Lagring 2. Idrifttagande och

Läs mer

PORTABEL LUFTKONDITIONERING BRUKSANVISNING

PORTABEL LUFTKONDITIONERING BRUKSANVISNING PORTABEL LUFTKONDITIONERING BRUKSANVISNING Modell: AC-210 / AC-310 Vänligen läs noggrant igenom bruksanvisningen för att säkerställa korrekt användning, underhåll och installation. Spara manualen för framtida

Läs mer

Bruksanvisning. ATV spruta Art.: Annelundsgatan 7A I Enköping I Tel I Fax I

Bruksanvisning. ATV spruta Art.: Annelundsgatan 7A I Enköping I Tel I Fax I Bruksanvisning ATV spruta Art.: 90 15 552 Annelundsgatan 7A I 749 40 Enköping I Tel 010-209 70 50 I Fax 0171-44 14 10 I www.p-lindberg.se Lycka till med din produkt från P. Lindberg! Innan du installerar

Läs mer

BRUKSANVISNING FÖR KARTRO KOMPRESSOR K251

BRUKSANVISNING FÖR KARTRO KOMPRESSOR K251 BRUKSANVISNING FÖR KARTRO KOMPRESSOR K251 Installation 1. Montera hjulen och gummidelen på tanken, om dessa inte redan är monterade. 2. Montera insugningsfiltret i kompressorerna, om detta inte redan är

Läs mer

ENERGIBESPARING Villa Fritidshus

ENERGIBESPARING Villa Fritidshus ENERGIBESPARING Villa Fritidshus EnergiVaktarnas kunder bidrar till bättre miljö. Våra installationer sparar 8-15% på varje kwh EnergiVaktarna ser till att din inkommande elleverans från, Vattenfall, EON,

Läs mer

BRUKSANVISNING EE6253/6254

BRUKSANVISNING EE6253/6254 BRUKSANVISNING EE6253/6254 Pelarlyften är avsedd för fast installation och framtagen för att lyfta personbilar och mindre transportbilar. Säkerhetsföreskrifter Läs manualen noga och förvara den i närheten

Läs mer

Cirkulerande varmvattensystem 220V Gjutjärns modell. 2016

Cirkulerande varmvattensystem 220V Gjutjärns modell. 2016 Bruksanvisning Art.: 9027791 Cirkulerande varmvattensystem 220V Gjutjärns modell. 2016 Cirkulerande varmvattensystem Aqualine Art.: 9027791 Cirkulerande varmvattensystem för frostskydd av vattenkoppar

Läs mer

Lindningskopplare, typ UZE och UZF med motormanöverdon, typ BUF 3 Installations- och drifttagningsanvisning

Lindningskopplare, typ UZE och UZF med motormanöverdon, typ BUF 3 Installations- och drifttagningsanvisning Lindningskopplare, typ UZE och UZF med motormanöverdon, typ BUF 3 Installations- och drifttagningsanvisning 1ZSE 5492-115 sv, Rev. 4, 1997-10-30 Denna handling får ej utan vårt medgivande kopieras. Den

Läs mer

Montage av ACSS duschpaneler

Montage av ACSS duschpaneler Montage av ACSS duschpaneler Avser ny infästning som börjat levereras 2015 Modeller: ACSS Duschpanel 120, 121, 200, 201, 220, 221, 300, 320, 321 1 Förberedelser Anslutning av vatten ovanifrån: Dra 15 mm

Läs mer

Vedklyv, turbo Bensinmotor

Vedklyv, turbo Bensinmotor Bruksanvisning Art. 9051051 Vedklyv, turbo Bensinmotor Vedklyv, turbo Art. 90 51 051 Beskrivning: Vedklyv med 6,5 HK 4-takts bensinmotor med mekanisk matning. Användning: Utrustningen får endast användas

Läs mer

Gjuterigatan 10, 34131, Ljungby, Sverige Tel +46 372 694 30, Fax +46 372 136 71 www.silverstone.se, info@silverstone.se 3312-1150.

Gjuterigatan 10, 34131, Ljungby, Sverige Tel +46 372 694 30, Fax +46 372 136 71 www.silverstone.se, info@silverstone.se 3312-1150. Gjuterigatan 10, 34131, Ljungby, Sverige Tel +46 372 694 30, Fax +46 372 136 71 www.silverstone.se, info@silverstone.se 3312-1150 Användarmanual Observera: Användaren måste läsa och till fullo förstå användarmanualen

Läs mer

Företag Ersätter tidigare dokument Dokumentid Utgåva E.ON Elnät Sverige AB D

Företag Ersätter tidigare dokument Dokumentid Utgåva E.ON Elnät Sverige AB D Dokumentslag Verksamhetsstyrande 1 (6) Företag Ersätter tidigare dokument Dokumentid Utgåva E.ON Elnät Sverige AB D16-0013811 1.0 Organisation Giltig fr o m Giltig t o m E.ON Elnät 2016-12-22 Dokumentansvarig

Läs mer

Teknisk bestämmelse Nollpunktsutrustning

Teknisk bestämmelse Nollpunktsutrustning Dokumentslag Verksamhetsstyrande 1 (10) Företag Ersätter tidigare dokument Dokumentid Utgåva E.ON Elnät Sverige AB NUT-091111-024 D10-0015684 2.0 Organisation Giltig fr o m Giltig t o m Anläggning 2011-11-21

Läs mer

Servicemanual Kylskåp HKS2-R404

Servicemanual Kylskåp HKS2-R404 Servicemanual skåp HKS2-R404 2015-06-05 Innehållsförteckning INNEHÅLLSFÖRTECKNING... 2 1. SÄKERHET... 3 2. ANVÄNDARANVISNING... 4 2.1 Installation och montering... 4 2.2 Rengöring efter montering... 4

Läs mer

Företag Ersätter tidigare dokument Dokumentid Utgåva E.ON Elnät Sverige AB NUT-091123-006 D14-0007569 3.0

Företag Ersätter tidigare dokument Dokumentid Utgåva E.ON Elnät Sverige AB NUT-091123-006 D14-0007569 3.0 Dokumentslag Verksamhetsstyrande 1 (5) Företag Ersätter tidigare dokument Dokumentid Utgåva E.ON Elnät Sverige AB NUT-091123-006 D14-0007569 3.0 Organisation Giltig fr o m Giltig t o m Anläggning 2015-08-12

Läs mer

IA HECON LOCAL. Installationsinstruktioner

IA HECON LOCAL. Installationsinstruktioner Installationsinstruktioner Installationsinstruktioner 1.0 Allmän information Användandet av dessa instruktioner förutsätter att användaren är väl bekant med handhavandet av både blockenheten och hydraulsystemet

Läs mer

Bruksanvisning Reservdelslista

Bruksanvisning Reservdelslista Bruksanvisning Reservdelslista Obs: Användaren måste läsa och förstå bruksanvisningen innan användning av denna gaffelvagn LÄS NOGGRANT Varningar och säkerhetsåtgärder Observera noggrant de anvisningar

Läs mer

INSTALLATIONSMANUAL 11/2017

INSTALLATIONSMANUAL 11/2017 1 INSTALLATIONSMANUAL 11/2017 SÄKERHET OCH KORREKT ANVÄNDNING För att säkerställa en säker och hållbar prestanda på denna produkt måste instruktionerna i denna manual följas. Underlåtande att efterfölja

Läs mer

Bruksanvisning. Vattenpump 2 benzin Art.: Annelundsgatan 7A I Enköping I Tel I Fax I

Bruksanvisning. Vattenpump 2 benzin Art.: Annelundsgatan 7A I Enköping I Tel I Fax I Bruksanvisning Vattenpump 2 benzin Art.: 90 42 637 Annelundsgatan 7A I 749 40 Enköping I Tel 010-209 70 50 I Fax 0171-44 14 10 I www.p-lindberg.se Lycka till med din produkt från P. Lindberg! Innan du

Läs mer

Studsmatta 512x305 cm

Studsmatta 512x305 cm SÄKERHETSANVISNINGAR OCH MONTERINGSANVISNINGAR Art. 9053595 Studsmatta 512x305 cm Studsmatta, fyrkantig - Art. 9053595 Beskrivning: Fyrkantig studsmatta med nät, matta och stege. Innehåll Inledning...

Läs mer

Instruktion Fläktar RGF

Instruktion Fläktar RGF 2009 In Instruktion Fläktar RGF Instruktionen ger information och dokumentation om fläktarnas teknik och skötsel. Den ska läsas av ansvarig personal och servicepersonal Åsa Grönberg Åkerstedts Verkstads

Läs mer

Installationsmanual 10/2015

Installationsmanual 10/2015 1 Installationsmanual 10/2015 SÄKERHET OCH KORREKT ANVÄNDNING För att säkerställa en säker och hållbar prestanda på denna produkt måste instruktionerna i denna manual följas. Underlåtande att efterfölja

Läs mer

Installationsanvisning och bruksanvisning. Reningsgrad standard 100 micron (0,1mm)

Installationsanvisning och bruksanvisning. Reningsgrad standard 100 micron (0,1mm) Installationsanvisning och bruksanvisning JPF AT ¾ " 2 Reningsgrad standard 100 micron (0,1mm) Obs! Läs noga igenom installation och bruksanvisning innan ni monterar och driftsätter detta filter. Viktigt

Läs mer

MANUAL Cerlic HKS 2343

MANUAL Cerlic HKS 2343 1 MANUAL Cerlic HKS 2343 Rostfritt Syrafast Kylskåp INNEHÅLLSFÖRTECKNING MAN 9901 VER 1.00 I Kapitel Rubrik Sid 1. INLEDNING 1.1 INLEDNING... 3 1.2 ANKOMSTKONTROLL...3 2. INSTALLATION 2.1 INSTALLATION

Läs mer

SINKAMAT K Helautomatisk minipumpstation för fristående montage

SINKAMAT K Helautomatisk minipumpstation för fristående montage Installation Drift & underhåll SINKAMAT K Helautomatisk minipumpstation för fristående montage Figur 1 PRODUKTBESKRIVNING Sinkamat-K är ett helautomatiskt pumpaggregat för fristående montage på golv, Sinkamat

Läs mer

Aircode ID AC-100. Uppgradera ventilationssystemet!

Aircode ID AC-100. Uppgradera ventilationssystemet! Aircode ID AC-100 Uppgradera ventilationssystemet! Aircode ID AC-100 Aircode TM ID AC-100 är joniseringsaggregat för installation i ventilationskanaler. Aggregatet skapar ett rent inomhusklimat såväl vid

Läs mer

SLM - Flödesmätare för tätningsvatten BRUKSANVISNING

SLM - Flödesmätare för tätningsvatten BRUKSANVISNING BRUKSANVISNING 1/6 1 INSTALLATION SLM - Flödesmätare för tätningsvatten BRUKSANVISNING 1.1 Montering SLM är försedd med en monteringsplatta för enklare installation. SLM kan monteras genom att lossa en

Läs mer

Installations och idriftagnings manual Avskiljarlarm. Separix ll

Installations och idriftagnings manual Avskiljarlarm. Separix ll Installations och idriftagnings manual Avskiljarlarm Separix ll 1. Presentation 2. Installation 3. Inkoppling 4. Kalibrering / Inställningar 5. Funktion 6. Underhåll / Kontroll 7. Tekniska data 8. Certifikat

Läs mer

Användarmanual. Modell: SLIM M602W / M602SS

Användarmanual. Modell: SLIM M602W / M602SS Användarmanual Modell: SLIM M602W / M602SS Användarmanual till HN 8395 och HN 8397 spisfläkt slim M602W / M602SS VIKTIGT Läs denna användarmanual noggrant innan installation och användning av spisfläkten.

Läs mer

Ingrepp vid enkla driftsstörningar

Ingrepp vid enkla driftsstörningar Ingrepp vid enkla driftsstörningar Luftförlust från pressostatens ventil: denna störning beror på dålig tätning hos stoppventilen. Åtgärd: - Töm tanken helt - Lossa ventilens sexkantshuvud (A) - Rengör

Läs mer

Instruktions manual FWT Akterspegel Monterad Motor

Instruktions manual FWT Akterspegel Monterad Motor Instruktions manual FWT Akterspegel Monterad Motor Watersnake elektriska motorer Gratulerar och välkommen till en värld av tysta motorer. Du kommer inte att ångra ditt köp av en lättviktsmotor från Jarvis

Läs mer

DL VÄRMELAMPA. Installations- och användningsanvisningar

DL VÄRMELAMPA. Installations- och användningsanvisningar DL VÄRMELAMPA Installations- och användningsanvisningar INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Allmänt... 3 2. Säkerhetsföreskrifter... 3 3. Konstruktion och modeller... 4 4. Installation... 4 4.1 Placering av lampan...4

Läs mer

Opptiningsskåp Tina 180 Installeringsanvisning

Opptiningsskåp Tina 180 Installeringsanvisning Made in Sweden by Opptiningsskåp Tina 180 Installeringsanvisning DOC.NO STO 9176-01 EDITION 1 2014.11 Innehåll Sida Allmänna anvisningar 3 Installation 4 El anslutning 4 Vatten och avlopps-anslutning 4

Läs mer

Gasflödesmätare VM 9040 Optisonic Allmänna säkerhetsanvisningar. Transport. för kontinuerlig mätning av mättad biogas

Gasflödesmätare VM 9040 Optisonic Allmänna säkerhetsanvisningar. Transport. för kontinuerlig mätning av mättad biogas Introduktion Gasflödesmätare VM 9040 Optisonic 7300 av ultraljudstyp är endast designad för kontinuerlig mätning av volymflöde, massflöde, molarmassa, gain, flödeshastighet, ljudhastighet, SNR och diagnosvärde.

Läs mer

DOMEKT ReGO 200VE(W)-B(K) Aggregatmanual

DOMEKT ReGO 200VE(W)-B(K) Aggregatmanual Observera! Värdehandling DOMEKT ReGO 200VE(W)-B(K) Aggregatmanual Observera! Värdehandling SE Innehåll Säkerhetsföreskrifter...3 Transport...3 Kort beskrivning av aggregatet...5 Installation...6 Underhåll...10

Läs mer

Gasolvärmare Modell 12015

Gasolvärmare Modell 12015 12015 01/02 Bt 1 Gasolvärmare Modell 12015 Utan bord! Läs noggrant igenom monterings- och bruksanvisningen innan Du tar Din LANDMANN-kvalitetsgrill i bruk. Vid användning enligt föreskrifterna är funktionsstörningar

Läs mer

Användarmanual. Great Northern Popcorn Skyline 800

Användarmanual. Great Northern Popcorn Skyline 800 Användarmanual Great Northern Popcorn Skyline 800 För manual på Danska, Finska, Norska och Engelska vänligen besök vår hemsida. For manual in Danish, Finnish, Norwegian or English, please visit our website.

Läs mer

Horisontella vindkraftverk 1,25-3,6 MW

Horisontella vindkraftverk 1,25-3,6 MW Horisontella vindkraftverk 1,25-3,6 MW INSTALLATION OCH BRUKSANVISNING MW VÄLKOMMEN! Tack för att du köpt ett horisontellt vindkraftverk från Eco Production, en förnybar energikälla, en generator som använder

Läs mer

Brand/brandgasspjäll EKO-SRB1

Brand/brandgasspjäll EKO-SRB1 Brand/brandgasspjäll EKO-SRB1 Monterings-, drift- och underhållsanvisning 2014-04 Monterings-, drift och underhållsanvisning EKO-SRB1 Innehåll Produkthantering...3 Allmänt montering...4 Monteringstillbehör...5

Läs mer

MANUAL TC-9000 PORTABEL LUFTKONDITIONERING

MANUAL TC-9000 PORTABEL LUFTKONDITIONERING MANUAL TC-9000 PORTABEL LUFTKONDITIONERING Läs och följ anvisningarna och säkerhetsinstruktionerna inför användning av denna produkt. Spara manualen om du skulle behöva den senare. Kontakta behörig personal

Läs mer

RAI-S Rodervinkelsvisare Installationsmanual

RAI-S Rodervinkelsvisare Installationsmanual RAI-S Rodervinkelsvisare Installationsmanual 1 Innehållsförteckning Inledning...3 Roderlägesgivare...4 Rodervinkelsvisaren...6 Montering...6 Testning...6 Justeringar...6 Även om alla åtgärder har vidtagits

Läs mer

Monteringsanvisning VAZ H600/1. Monteringsanvisning. För installatörer. Utgivare/tillverkare Vaillant GmbH

Monteringsanvisning VAZ H600/1. Monteringsanvisning. För installatörer. Utgivare/tillverkare Vaillant GmbH Monteringsanvisning För installatörer Monteringsanvisning VAZ H600/1 SE Utgivare/tillverkare Vaillant GmbH Berghauser Str. 40 D-42859 Remscheid Telefon 021 91 18 0 Telefax 021 91 18 28 10 info@vaillant.de

Läs mer

Produktbeskrivning och användarmanual

Produktbeskrivning och användarmanual Produktbeskrivning och användarmanual OM/OMB Luftisolerad lastfrånskiljare Utgåva 201510.8 Innehållsförteckning 1. Allmän information 1.1 Produktbeskrivning 1.2 Ansvar 1.3 Kvalitet 1.4 Underhåll 2. Apparattyper

Läs mer

BRUKSANVISNING EE6254E

BRUKSANVISNING EE6254E BRUKSANVISNING EE6254E Pelarlyften är avsedd för fast installation och framtagen för att lyfta personbilar och mindre transportbilar. Säkerhetsföreskrifter Läs manualen noga och förvara den i närheten

Läs mer

Installations- och användningsanvisningar

Installations- och användningsanvisningar ELSIS OCE 40 OCE Installations- och användningsanvisningar INNEHÅLLSFÖRTECKNING INSTALLATIONSANVISNINGAR... 1 START... 1 FELSÖKNING... 1 UTBYTE AV FELAKTIGA KOONENTER... 1 ANVÄNDNING OCH SKÖTSEL... 2 ANVÄNDNING...

Läs mer

365009 / 3650112 luftkonditionering. Användarmanual

365009 / 3650112 luftkonditionering. Användarmanual 365009 / 3650112 luftkonditionering Användarmanual Tack för att du har valt denna utmärkta bärbara luftkonditionerare. Läs manualen noga före användningen. I händelse av problem, kontakta behörig underhållspersonal

Läs mer

Svensk Manual Låg lyftande Sax lyft QJY-L3000

Svensk Manual Låg lyftande Sax lyft QJY-L3000 Svensk Manual Låg lyftande Sax lyft QJY-L3000 INSTALLATION, DRIFT OCH UNDERHÅLL MANUAL Tillverkare Xinghui Auto Maintenance Machinery TEL: 8621-3910 8885, FAX: 8621-3910 8580 www.xinghuijx.com Distributör/

Läs mer

Horisontella Vindkraftverk 1-200 kw

Horisontella Vindkraftverk 1-200 kw Horisontella Vindkraftverk 1-200 kw VÄLKOMMEN! Tack för att du köpt ett horisontellt vindkraftverk från Eco Production, en förnybar energikälla, en generator som använder vinden som kraftkälla! Eco Productions

Läs mer

Riello Gulliver RG2 Montage- och driftsinstruktion Oljebrännare Enstegsfunktion

Riello Gulliver RG2 Montage- och driftsinstruktion Oljebrännare Enstegsfunktion Montage- och driftsinstruktion Oljebrännare Enstegsfunktion 1 INNEHÅLL 1. BRÄNNAREBESKRIVNING 2 1.1 Utrustning 2 2. TEKNISKA DATA 3 2.1 Tekniska data 3 2.2 Mått 3 2.3 Arbetsdiagram 3 3. INSTALLATION 4

Läs mer

Installationsmanual. Thermopads Golvvärme Värmekabelkit 10W/m för tunna golv Värmekabel 17W/m för betong golv Värmekabelmatta 10W/m för tunnagolv

Installationsmanual. Thermopads Golvvärme Värmekabelkit 10W/m för tunna golv Värmekabel 17W/m för betong golv Värmekabelmatta 10W/m för tunnagolv GOLVVÄRMESYSTEM Installationsmanual Thermopads Golvvärme Värmekabelkit 10W/m för tunna golv Värmekabel 17W/m för betong golv Värmekabelmatta 10W/m för tunnagolv Thermopads Pvt Ltd. #28, Nagarjuna Hills

Läs mer

SMHA Hatch Brandgasfläkt HT-fan Installation, Drift och Skötsel

SMHA Hatch Brandgasfläkt HT-fan Installation, Drift och Skötsel Brandgasfläkt HT-fan Installation, Drift och Skötsel 22.8.2012 Innehåll 1. Viktig information 2. Säkerhetsanvisningar 3. Teknisk beskrivning 4. Transport 5. Monteringsanvisningar 6. Driftsättning 7. Underhåll

Läs mer

Monterings- och bruksanvisning Terassvärmare art.-nr

Monterings- och bruksanvisning Terassvärmare art.-nr 12018 09/03 JA 1 Monterings- och bruksanvisning Terassvärmare art.-nr. 12018 Läs noggrant igenom monterings- och bruksanvisningen innan Du tar Din LANDMANN-terassvärmare i bruk. Vid användning enligt föreskrifterna

Läs mer

ANAB AB C/O ANDERS GUSTAVSSON VASTANBY ROSENLUND 2 716 93 FJUGESTA SWEDEN WWW.ANABINT.COM

ANAB AB C/O ANDERS GUSTAVSSON VASTANBY ROSENLUND 2 716 93 FJUGESTA SWEDEN WWW.ANABINT.COM CB-580 Manual Distrubitör/återförsäljare ANAB AB C/O ANDERS GUSTAVSSON VASTANBY ROSENLUND 2 716 93 FJUGESTA SWEDEN WWW.ANABINT.COM 1. Säkerhets Instruktioner..2 2. Produkt instruktion.2 2.1 Yttre konstruktionsskiss

Läs mer

Mellanspänningsställverk. Monteringsanvisning för tryckavlastningskanaler

Mellanspänningsställverk. Monteringsanvisning för tryckavlastningskanaler Uniswitch Mellanspänningsställverk Monteringsanvisning för tryckavlastningskanaler INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 Sammanfattning... 1 2 Transport och lagring... 2 2.1 Tillstånd vid leverans... 2 2.2 Uppackning

Läs mer

HANDBOK viktiga handlingar för installation och underhåll

HANDBOK viktiga handlingar för installation och underhåll 7-001 Dispenser Tallriksdispenser omställbar HANDBOK viktiga handlingar för installation och underhåll Doc. nr. 521 11 74 Edition1 2010/02 Om handboken I den här handboken hittar du all information som

Läs mer

maximal funktionalitet

maximal funktionalitet mervärde HÖGRE SÄKERHET maximal funktionalitet tillbehör för utökad funktionalitet Till EdmoLift s lyftbord finns en mängd olika tillbehör som ger ett mervärde på Er investering. I den här broschyren ser

Läs mer

ANMÄRKNINGAR OCH SYMBOLER 2 1 ALLMÄNT 3. 2 SKIVA OCH BROMSFUNDAMENT 3 2-1 Skiva 3 2-2 Bromsfundament 3

ANMÄRKNINGAR OCH SYMBOLER 2 1 ALLMÄNT 3. 2 SKIVA OCH BROMSFUNDAMENT 3 2-1 Skiva 3 2-2 Bromsfundament 3 INNEHÅLL Kapitel Sidan Rubrik ANMÄRKNINGAR OCH SYMBOLER 2 1 ALLMÄNT 3 2 SKIVA OCH BROMSFUNDAMENT 3 2-1 Skiva 3 2-2 Bromsfundament 3 3 INSTALLATION AV BROMSOK 3 3-1 Leverans utförande 4 3-2 Sidbyte av manuella

Läs mer

Alla enheter är utrustade med G2 filter och filterbytesindikator.

Alla enheter är utrustade med G2 filter och filterbytesindikator. Teknisk beskrivning ELEKTRISKA KOPPLINGAR: Spänning: Spänning på styrning (fläkt typ FK) Skyddsklass: Typ av skydd: För användning i våtutrymmen 230 V AC 50 Hz 12 V DC II IP X5 Fotnot: 1) Silvento typ

Läs mer

Montering och drift LPS1000

Montering och drift LPS1000 Montering och drift LPS1000 Skandinavisk Kommunalteknik AB www.kommunalteknik.se Sept 11 LPS allmänt LPS (Low Pressure Sewer) eller Tryckavlopp på svenska, skiljer sig från självfallsystem på flera sätt.

Läs mer

INNEHÅLL DENNA BRUKSANVISNING TYPSKYLT

INNEHÅLL DENNA BRUKSANVISNING TYPSKYLT BRUKSANVISNING INNEHÅLL DENNA BRUKSANVISNING SID 2 TYPSKYLT SID 2 VIKTIGT OM SÄKERHET SID 3 INSTALLATION SID 4 HANDHAVANDE SID 6 SERVICE SID 7 SKÖTSEL SID 7 FELSÖKNING SID 7 TEKNISKA DATA SID 8 DENNA BRUKSANVISNING

Läs mer

INSTRUKTION ANA-R. Mårdvägen 7, 352 45 Växjö, 0470 700 600, E-mail: info@aquaexpert.se. Upplaga 05-1. Sid 1

INSTRUKTION ANA-R. Mårdvägen 7, 352 45 Växjö, 0470 700 600, E-mail: info@aquaexpert.se. Upplaga 05-1. Sid 1 INSTRUKTION ANA-R Mårdvägen 7, 352 45 Växjö, 0470 700 600, E-mail: info@aquaexpert.se Upplaga 05-1 Sid 1 GARANTIVILLKOR Ni har just installerat ett filter från Aqua Expert AB, ett ledande företag i branschen

Läs mer

Drift- och skötselanvisning. Nivåkontroll ER-8. Nivåkontroll typ ER-8.

Drift- och skötselanvisning. Nivåkontroll ER-8. Nivåkontroll typ ER-8. Nivåkontroll typ ER-8. Apparatskåp. Apparatskåpet är i plug-in-utförande, för vägg eller panelmontage (litet rack). Det består av strömförsörjningsenhet med funktionsfördröjning, manöverreläer, lampor,

Läs mer

Monterings- och skötselanvisning för luftavfuktare LA-6D

Monterings- och skötselanvisning för luftavfuktare LA-6D Monterings- och skötselanvisning för luftavfuktare LA-6D Hjälmarödsvägen 15 277 32 Kivik Sweden Tel: 0414-41 42 60 E-post: info@kylprodukter.se www.kylprodukter.se Luftavfuktare LA-6D LA-6D är en luftavfuktare

Läs mer

Luftkylare AirCool 6C. Bruksanvisning LÄS BRUKSANVISNINGEN NOGA INNAN DU ANVÄNDER APPARATEN.

Luftkylare AirCool 6C. Bruksanvisning LÄS BRUKSANVISNINGEN NOGA INNAN DU ANVÄNDER APPARATEN. Luftkylare AirCool 6C Bruksanvisning LÄS BRUKSANVISNINGEN NOGA INNAN DU ANVÄNDER APPARATEN. Innehåll VARNING - FÖRSIKTIG... 2 VIKTIGT... 3 FUNKTIONER... 3 UPPBYGGNAD... 4 REGLAGEPANEL - FUNKTION... 5 REGLAGEPANEL

Läs mer

Bruksanvisning. AQUA LINE Typ: AQ V 3000W Art.:

Bruksanvisning. AQUA LINE Typ: AQ V 3000W Art.: Bruksanvisning AQUA LINE Typ: AQ340 230V 3000W Art.: 90 27 791 Annelundsgatan 7A I 749 40 Enköping I Tel 010-209 70 50 I Fax 0171-44 14 10 I www.p-lindberg.se Lycka till med din produkt från P. Lindberg!

Läs mer

Väggenomföring, typ GOEL. Installations- och underhållsanvisning

Väggenomföring, typ GOEL. Installations- och underhållsanvisning Väggenomföring, typ GOEL Installations- och underhållsanvisning Detta dokument får ej kopieras utan skriftligt tillstånd från oss och innehållet får ej delges tredje part eller användas för något icke

Läs mer

Sleipner AB. CE Alla Steering Power produkter är producerade i enlighet med CE direktiv 94/25/EC (direktiv för fritidsbåtar) 16 juni, 1994, En 30592

Sleipner AB. CE Alla Steering Power produkter är producerade i enlighet med CE direktiv 94/25/EC (direktiv för fritidsbåtar) 16 juni, 1994, En 30592 Innehåll FÖRBEREDELSER:... 3 DIMENSIONER RATTPUMP 26/35/44 CCM... 4 INSTALLATION AV RATTPUMP... 5 Rattpump med fläns.... 5 Rattpump utan fläns... 6 Rattpump med tilt... 7 Installation av styrcylinder....

Läs mer

PromoSol 130/4. Electrotec Energy. Upphovsrättsskyddad Sida 1

PromoSol 130/4. Electrotec Energy. Upphovsrättsskyddad Sida 1 PromoSol 130/4 Sida 1 Innehåll 1 Allmänt... Fel! Bokmärket är inte definierat. 2 Produkt beskrivning... 3 3 Mått... 4 4 Teknisk specifikation... 4 5 Solkretspump, Grundfos Solar 20 65 130... 5 6 Montering...

Läs mer

Användarmanual. Great Northern Popcorn - Little Bambino

Användarmanual. Great Northern Popcorn - Little Bambino Användarmanual Great Northern Popcorn - Little Bambino För manual på Danska, Finska, Norska och Engelska vänligen besök vår hemsida. For manual in Danish, Finnish, Norwegian or English, please visit our

Läs mer

EC Declaration of Conformity. Decon Wheel AB Tel 0345-40880 Södra Ekeryd 115 Fax 0345-40895 314 93 Hyltebruk www.decon.se

EC Declaration of Conformity. Decon Wheel AB Tel 0345-40880 Södra Ekeryd 115 Fax 0345-40895 314 93 Hyltebruk www.decon.se Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 EC Declaration of Conformity... 2 Easywheel... 3 Leveranskontroll... 3 Ingående komponenter... 3 Identifiering och märknig av Easywheel... 4 CE-märkning...

Läs mer

Bruksanvisning. Elverk Art.: Annelundsgatan 7A I Enköping I Tel I Fax I

Bruksanvisning. Elverk Art.: Annelundsgatan 7A I Enköping I Tel I Fax I Bruksanvisning Elverk Art.: 90 42 044 Annelundsgatan 7A I 749 40 Enköping I Tel 010-209 70 50 I Fax 0171-44 14 10 I www.p-lindberg.se Lycka till med din produkt från P. Lindberg! Innan du installerar och

Läs mer

Spiskåpa CPDD & CPDL. Teknisk anvisning

Spiskåpa CPDD & CPDL. Teknisk anvisning Innehåll Drift & Skötsel (för brukaren) CPDD & CPDL - allmänt... 3 CPDL - inställning av tilluftstemperatur... 5 Montering (för installatör & servicepersonal) CPDD till värmeåtervinningsaggregat ACF...

Läs mer

Monteringsanvisningar till H-Air

Monteringsanvisningar till H-Air Monteringsanvisningar till H-Air Mekanisk montering av ugn, frontram m.m. beskrivs här... Elektrisk montering av fläktlåda: Fläkten får endast monteras av en behörig elinstallatör. Nätkablar som används

Läs mer

E-twin. Kompletterande monteringsanvisning. i denna bruksanvisning

E-twin. Kompletterande monteringsanvisning. i denna bruksanvisning Kompletterande monteringsanvisning E-twin Läs denna bruksanvisning och den ordinarie bruksanvisningen innan utrustningen tas i bruk. Bruksanvisningen innehåller varningsföreskrifter. Varning. Risk för

Läs mer

INSTRUKTION Göingefilter K 40, 50, 75, 125, 175

INSTRUKTION Göingefilter K 40, 50, 75, 125, 175 INSTRUKTION Göingefilter K 40, 50, 75, 125, 175 Mårdvägen 7, 352 45 Växjö, 0470 700 600, E-mail: info@aquaexpert.se Upplaga 07-1 Sid 1 GARANTIVILLKOR Ni har just installerat ett filter från Aqua Expert

Läs mer

MANUAL MONTERING & INSTALLATION

MANUAL MONTERING & INSTALLATION Eliott MANUAL MONTERING & INSTALLATION PRODUKTFAKTA Eliott PRODUKTBESKRIVNING Prisma Light Eliott är en svensktillverkad armatur, gatubelysning, med LED-teknik. Tillval: stolpfäste och kabel. ANVÄNDNINGSOMRÅDE

Läs mer

Installationer. Drift-och skötsel

Installationer. Drift-och skötsel Labko Sverige AB Box 6095 187 06 Täby Tel: 08-514 00 520 Fax: 08-514 00 529 E-mail: info@labko.se www.labko.se Installationer Drift-och skötsel Fettavskiljare RFD-0,3 Innehåll 1 ALLMÄNT... 3 2 TEKNISKA

Läs mer

GHH CS1200. Saleby Bulk & Tank AB. Kompressorinstallation direktdriven. RTI Transport Installaties B.V.

GHH CS1200. Saleby Bulk & Tank AB. Kompressorinstallation direktdriven. RTI Transport Installaties B.V. GHH CS1200 Kompressorinstallation direktdriven RTI Transport Installaties B.V. Saleby Bulk & Tank AB Kylning RTI Transport Installaties B.V. har utvecklat flera kylalternativ. Låt våra specialister på

Läs mer

Installations- & Servicemanual D-LUX TIMER. Digital elektronisk timer 11/14

Installations- & Servicemanual D-LUX TIMER. Digital elektronisk timer 11/14 Installations- & Servicemanual D-LUX TIMER Digital elektronisk timer 11/14 ANVÄNDNING D-LUX Timer produceras med SMT (Ytmontering Technology), ger bättre prestanda och konsekvens i vår tillverkningsprocess.

Läs mer

DOMEKT REGO RECU P. Aggregatmanual

DOMEKT REGO RECU P. Aggregatmanual DOMEKT REGO RECU P Aggregatmanual SE Innehåll Säkerhetsföreskrifter...3 Transport...4 Kort beskrivning av aggregatet...5 Installation...7 Underhåll...8 Teknisk information...9 Ordernyckel...10 2 Säkerhetsföreskrifter

Läs mer

Bruksanvisning för konvektorelement. Denna produkt är endast lämpad för välisolerade utrymmen eller tillfällig användning.

Bruksanvisning för konvektorelement. Denna produkt är endast lämpad för välisolerade utrymmen eller tillfällig användning. Bruksanvisning för konvektorelement 99103 Denna produkt är endast lämpad för välisolerade utrymmen eller tillfällig användning. 1 SVENSK A Värna om miljön! Får ej slängas bland hushållssopor! Denna produkt

Läs mer

KYL- OCH FRYSBOX MODELL: DC-25P DC-35P DC-62P DC-82P INSTRUKTIONS MANUAL

KYL- OCH FRYSBOX MODELL: DC-25P DC-35P DC-62P DC-82P INSTRUKTIONS MANUAL KYL- OCH FRYSBOX MODELL: DC-25P DC-35P DC-62P DC-82P INSTRUKTIONS MANUAL Art: 22-1670 DC-62P Art: 22-1680 DC-82P Gratulerar till köpet av denna kvalitets kyl- och frysbox. Vi som tillverkare och leverantör

Läs mer

INSTALLATIONSHANDBOK. Gateway-tillbehörsbox EKLONPG EKBNPG

INSTALLATIONSHANDBOK. Gateway-tillbehörsbox EKLONPG EKBNPG INSTALLATISHANDBOK INNEHÅLL Sida FUNKTI Tillbehör... Funktion... Komponenternas benämning och funktioner... Välja plats för installationen... Mekanisk installation... Elektriska kopplingar... Försiktighetsåtgärder...

Läs mer

Installations Guide. Daylight LED

Installations Guide. Daylight LED Installations Guide Installationsanvisningar för: 160 DS Ø 25 cm 290 DS Ø 35 cm 330 DS Ø 53 cm 750 DS Ø 53 cm Innehållsförteckning Sida 1 Sida 2 Säkerhet och skötselanvisning Specifikationer och garanti

Läs mer

WATER LINE QUEEN PEARL

WATER LINE QUEEN PEARL Manual WATER LINE QUEEN PEARL med underskåp QUEEN PEARL för inbyggnad Serverar kylt vatten och kylt kolsyrat vatten. Din återförsäljare U_SE Rev. 080929...... 1. Innehåll. WATER LINE 1. Innehåll 2 2. Till

Läs mer

EuroHEK Omega 2000, 4000 och 5000 Sandavskiljare

EuroHEK Omega 2000, 4000 och 5000 Sandavskiljare www.wavin.se AB Svenska Wavin Kjulamon 6 SE-635 06 Eskilstuna Tel: +46 (0)16-541 00 00 Fax: +46 (0)16-541 00 01 E-mail: wavin@wavin.se 06/05 EuroHEK Omega 2000, 4000 och 5000 Sandavskiljare Installation,

Läs mer

Saab 9-3 D223L M03- 900 Monteringsanvisning MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE.

Saab 9-3 D223L M03- 900 Monteringsanvisning MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE. SCdefault 900 Monteringsanvisning SITdefault Insticksvärmare MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE Accessories Part No. Group Date Instruction Part No.

Läs mer

INSTRUKTION Mjukvattenfilter Midi, Maxi

INSTRUKTION Mjukvattenfilter Midi, Maxi INSTRUKTION Mjukvattenfilter Midi, Maxi Mårdvägen 7, 352 45 Växjö, 0470 700 600, E-mail: info@aquaexpert.se Upplaga 07-1 Sid 1 GARANTIVILLKOR Ni har just installerat ett filter från Aqua Expert AB, ett

Läs mer