Språkkonsultprogrammet

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Språkkonsultprogrammet"

Transkript

1 HUMANISTISKA FAKULTETEN Utbildningsplan för Språkkonsultprogrammet 120/180 högskolepoäng Grundnivå Language Consultancy Programme 120/180 Higher Education Credits First cycle H1SPK G 2016/44 (reviderad version, tidigare dnr G /10, G 2014/153) Humanistiska fakulteten 1 (6) Humanisten, Renströmsgatan 6, Box 200, Göteborg

2 1. Utbildningsprogrammets benämning och omfattning Språkkonsultprogrammet (Language Consultancy Programme) omfattar 120,0 eller 180,0 högskolepoäng. Programkod: H1SPK. 2. Fastställande Utbildningsplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsnämnden, Göteborgs universitet, att gälla från och med höstterminen Föreliggande version är reviderad av Humanistiska fakultetsstyrelsen att gälla från och med höstterminen Programansvarig institution är Institutionen för svenska språket vid Göteborgs universitet. Institutionen för svenska språket ansvarar för år 1 och 2 (kurs 1 4) samt de valbara inriktningarna mot språkvård, språkrådgivning och redaktörsarbete respektive språkvård och språkrådgivning i ett flerspråkigt arbetsliv år 3. Institutionen för språk och litteraturer vid Göteborgs universitet ansvarar för den valbara inriktningen mot språkvård och språkrådgivning i ett engelskspråkigt arbetsliv år Utbildningsprogrammets syfte Syftet med programmet är att förbereda för professionell verksamhet inom kommunikation och språkvård, särskilt med inriktning på svenska språket, inom eget företag eller med anställning vid myndighet, företag eller organisationer inom eller utom Sverige. Programmet förbereder även för vidare studier till exempel inom Svenska språket, Svenska som andraspråk och Nordiska språk. 4. Examen som utbildningsprogrammet leder till Tre års studier på programmet (180 högskolepoäng) leder till kandidatexamen i svenska språket med inriktning mot språkkonsultverksamhet (Bachelor of Arts in Swedish Language with Specialization in Language Consultancy). Efter två år (120 högskolepoäng) på programmet är det möjligt att ta ut högskoleexamen i svenska språket med inriktning mot språkkonsultverksamhet (University Diploma 120 higher education credits in Swedish Language with Specialization in Language Consultancy). De studerande har möjlighet att gå vidare till kandidatnivå även efter uttagen högskoleexamen. 2 (6)

3 5. Huvudområde i utbildningsprogrammet Svenska språket med inriktning mot språkkonsultverksamhet (Swedish Language with Specialization in Language Consultancy). 6. Mål Utöver de mål som anges för kandidatexamen i högskoleförordningen ska studenten efter avslutat program kunna: Kunskap och förståelse visa kunskap och förståelse för språkets roll i ett modernt samhälle visa kunskap om svenska språket och dess uppbyggnad och användning visa förståelse för svenska språkets roll i relation till andra språk och till mångspråkighet i det moderna arbetslivet samt för internationalisering och flerspråkighet i förhållande till individ och samhälle visa kunskap och förståelse för den tillämpade språkvetenskapens vetenskapliga grund samt orientering om aktuella forskningsfrågor visa kunskap om olika analys- och beskrivningsmetoder för språk och språkbruk i ett arbetslivs- och samhällsperspektiv visa fördjupade kunskaper om språkvård, språkriktighet och praktiskt arbete med språkvård och språkrådgivning Färdighet och förmåga uttrycka sig väl i tal och skrift, inom olika genrer, för olika syften och målgrupper kritiskt och konstruktivt kommentera och redigera texter av olika slag söka, samla, värdera och kritiskt tolka relevant information i en självständigt formulerad språkvetenskapligt relevant problemställning samt att kritiskt diskutera företeelser, frågeställningar och situationer självständigt identifiera, formulera och lösa språkvetenskapliga problem samt att genomföra uppgifter inom givna tidsramar, muntligt och skriftligt redogöra för och diskutera information, problem och lösningar anlägga ett kontrastivt perspektiv på språk och kommunikation analysera kommunikation och kommunikationsproblem med relevanta språkvetenskapliga redskap samt på vetenskaplig grund och med grund i beprövad erfarenhet föreslå lösningar på dessa 3 (6)

4 Värderingsförmåga och förhållningssätt visa förmåga att i relation till den tillämpade språkvetenskapen göra bedömningar med hänsyn till relevanta vetenskapliga, samhälleliga och etiska aspekter visa insikt om kunskapens roll i samhället och om människors ansvar för hur den används visa ett sakligt förhållningssätt till språkförändring, språklig variation och attityder till språk visa förmåga att identifiera sitt behov av ytterligare kunskap och att utveckla sin kompetens. 7. Utbildningsprogrammets huvudsakliga innehåll och uppläggning Språkkonsultprogrammet är treårigt och leder till kandidatexamen om 180 högskolepoäng (hp). Inom programmet utförs två självständiga arbeten (examensarbeten) inom huvudområdet för utbildningen: ett mindre om 7,5 hp under termin 4 (kurs 4) som ger möjlighet till högskoleexamen och ett större om 15 hp under termin 6 (kurs 6) som ger möjlighet till kandidatexamen. Programmet är uppbyggt av sex terminslånga kurser om 30 hp inklusive praktik och examensarbete. De första två åren omfattar kurs 1 4, och är gemensamma för samtliga studenter på programmet. Det tredje året, som ger kandidatexamen, innebär en specialisering mot en av följande tre inriktningar: Språkvård, språkrådgivning och redaktörsarbete Språkvård och språkrådgivning i ett flerspråkigt arbetsliv Språkvård och språkrådgivning i ett engelskspråkigt arbetsliv. De ingående kurserna beskrivs nedan. Språkkonsultprogrammet, kurs 1, 30 hp Kursen ger introduktion i språkvetenskaplig teori och metod med relevans för blivande språkkonsulter. I kursen ingår delkurser som ger grundläggande kunskaper om språkstrukturanalys, textanalys, språksociologi och samtalsanalys. Inom kursen övas även praktiskt skrivande och talande, särskilt ur ett processperspektiv. I kursen ingår också en introduktion till språkkonsulters yrkesverksamhet. Språkkonsultprogrammet, kurs 2, 30 hp Kursen ger en fortsatt introduktion i språkvetenskaplig teori och metod med relevans för blivande språkkonsulter. I kursen ingår delkurser som ger fördjupande kunskaper om språkstrukturanalys och textanalys, liksom grundläggande kunskaper om språkteknologi och psykolingvistiska aspekter på språkbruk. Inom kursen ges fortsatt övning i praktiskt skrivande och talande, särskilt ur ett kommunikationsperspektiv. 4 (6)

5 Språkkonsultprogrammet, kurs 3, 30 hp Kursen innehåller delkurser som behandlar språkvård i teori och praktik och ger en orientering om svenska som andraspråk i ett yrkeslivsperspektiv. I kursen ingår också delkurser som orienterar om kommunikationsplanering och visuell design. Språkkonsultprogrammet, kurs 4, 30 hp Kursen innehåller orienterande delkurser som ger grundläggande kunskaper om översättning och terminologi och fördjupade kunskaper om språkbruk i arbetslivet. En stor del av kursen utgörs av ett praktikmoment och en uppsats som skrivs i anslutning till praktiken. Kursen avslutas med ett moment om entreprenörskap ur språkkonsultperspektiv. Språkkonsultprogrammet, kurs 5R, 30 hp: Specialiseringskurs I mot språkvård, språkrådgivning och redaktörsarbete Kursen är inriktad på typiskt språkkonsultarbete i en svenskspråkig miljö och ger möjlighet till viss individuell specialisering inom området. Den består av 15 hp obligatoriska specialiseringskurser inom skrivteori, skrivdidaktik och projektledning samt 15 hp valbara specialiseringskurser. Språkkonsultprogrammet, kurs 6R, 30 hp: Specialiseringskurs II mot språkvård, språkrådgivning och redaktörsarbete, kurs R6, 30 hp Kursen innehåller en fördjupad specialisering inom typiskt språkkonsultarbete i en svenskspråkig miljö. Den innefattar 15 hp praktik samt ett examensarbete om 15 hp. Språkkonsultprogrammet, kurs 5F, 30 hp: Specialiseringskurs I mot språkvård och språkrådgivning i ett flerspråkigt arbetsliv Kursen är särskilt anpassad för språkkonsultarbete i ett flerspråkigt arbetsliv, i synnerhet med hänsyn till svenska på flerspråkig grund. Den består av 15 hp obligatoriska specialiseringskurser inom flerspråkighet samt 15 hp valbara specialiseringskurser. Språkkonsultprogrammet, kurs 6F, 30 hp: Specialiseringskurs II mot språkvård och språkrådgivning i ett flerspråkigt arbetsliv Kursen innehåller en fördjupad specialisering inom språkkonsultarbete i ett flerspråkigt arbetsliv, i synnerhet med hänsyn till svenska på flerspråkig grund. Den innefattar 15 hp praktik samt ett examensarbete om 15 hp. Språkkonsultprogrammet, kurs 5E, 30 hp: Specialiseringskurs I mot språkvård och språkrådgivning i ett engelskspråkigt arbetsliv Kursen är särskilt anpassad till språkkonsultverksamhet i ett engelskspråkigt arbetsliv, i synnerhet språkmiljöer med engelska och svenska i samspel, och förutsätter goda färdigheter i båda språken. Stor vikt läggs vid ett kontrastivt perspektiv på språk och kommunikation. Den består av 15 hp obligatoriska specialiseringskurser samt 15 hp valbara specialiseringskurser. 5 (6)

6 Kursen ges i samarbete mellan Institutionen för svenska språket och Institutionen för språk och litteraturer. Språkkonsultprogrammet, kurs E6, 30 hp: Specialiseringskurs II mot språkvård och språkrådgivning i ett engelskspråkigt arbetsliv Kursen innehåller en fördjupad specialisering inom språkkonsultverksamhet i ett engelskspråkigt arbetsliv, i synnerhet språkmiljöer med engelska och svenska i samspel. Den innefattar 15 hp praktik samt ett examensarbete om 15 hp. 8. Förkunskapskrav För programmet krävs grundläggande behörighet samt En B eller En 6 (områdesbehörighet 2/2A, undantag ges för moderna språk steg 3). För antagning till programmet krävs också godkänt på ett antagningsprov. För specialiseringen Språkvård och språkrådgivning i ett engelskspråkigt arbetsliv krävs utöver detta högskolestudier om 60 hp i ämnet engelska samt godkänt resultat på ett antagningsprov som görs inför år tre. Urval: bland behöriga sökande som godkänts på antagningsprovet antas 1/3 på grundval av rangordning på antagningsprovet och övriga utifrån sedvanliga kvotgrupper. 9. Platsgaranti Student som följer utbildningsprogrammet har platsgaranti. Generell platsgaranti gäller till samtliga obligatoriska kurser. Begränsad platsgaranti gäller till kurser och delkurser som är valbara under år tre. Detta innebär att det inte är möjligt att garantera studenterna plats på en viss kurs eller delkurs, men att studenten garanteras plats på någon av dem som erbjuds. 10. Övergångsbestämmelser Inga övergångsbestämmelser. 11. Övrigt Programmet innehåller såväl kortare praktikmoment som en längre praktik under termin 6. Programmet ges som studier på helfart. Utvärdering av programmets sex terminer görs vid varje terminsslut. I förekommande fall kan även delkurser utvärderas. Uppföljning av hela programmet görs dels vid sjätte terminens slut, dels via kontakter med studenterna efter examen och avslutat program. För undervisnings- och examinationsformer hänvisas till kursplanen för respektive kurs. 6 (6)

SPRÅKKONSULTPROGRAMMET

SPRÅKKONSULTPROGRAMMET SPRÅKKONSULTPROGRAMMET Utbildningsplan för högskole- och kandidatexamen i svenska språket med inriktning mot språkkonsultverksamhet Bachelor in Swedish language consultancy 120/180 högskolepoäng Grundnivå

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR SVENSKA SPRÅKET

INSTITUTIONEN FÖR SVENSKA SPRÅKET INSTITUTIONEN FÖR SVENSKA SPRÅKET SPK040 Språkkonsultprogrammet, kurs 4, 30 högskolepoäng Language Consultancy Programme, Course 4, Fastställande Kursplanen är fastställd av Institutionen för svenska språket

Läs mer

Utbildningsplan för Arbetsvetarprogrammet programmet för analys och utvärdering av arbete och arbetsmarknad 180 högskolepoäng, Grundläggande nivå

Utbildningsplan för Arbetsvetarprogrammet programmet för analys och utvärdering av arbete och arbetsmarknad 180 högskolepoäng, Grundläggande nivå Utbildningsplan för Arbetsvetarprogrammet programmet för analys och utvärdering av arbete och arbetsmarknad 180 högskolepoäng, Grundläggande nivå Programme syllabus Programme for Analysis and Evaluation

Läs mer

HANDELSHÖGSKOLAN. Ekonomie kandidatprogram, 180 högskolepoäng

HANDELSHÖGSKOLAN. Ekonomie kandidatprogram, 180 högskolepoäng Utbildningsplan Dnr G 2018/512 HANDELSHÖGSKOLAN Ekonomie kandidatprogram, 180 högskolepoäng Bachelor's Programme in Business and Economics, Programkod: S1EKA 1. Fastställande Utbildningsplanen är fastställd

Läs mer

Utbildningsplan för Ledarskap i slöjd och kulturhantverk (N1LES), kandidatprogram, 180 högskolepoäng

Utbildningsplan för Ledarskap i slöjd och kulturhantverk (N1LES), kandidatprogram, 180 högskolepoäng NATURVETENSKAPLIGA FAKULTETEN Dnr G 2017/368 Utbildningsplan för Ledarskap i slöjd och kulturhantverk (N1LES), kandidatprogram, 180 högskolepoäng Grundnivå Bachelor s Programme in Leadership and Handicraft

Läs mer

Lärande, kommunikation och informationsteknologi, Magisterprogram, 60 högskolepoäng

Lärande, kommunikation och informationsteknologi, Magisterprogram, 60 högskolepoäng Utbildningsplan Dnr G 2018/203 IT-FAKULTETEN Lärande, kommunikation och informationsteknologi, Magisterprogram, 60 högskolepoäng Learning, Communication and Information Technology, Master's Programme,

Läs mer

Datavetenskapligt program, 180 högskolepoäng

Datavetenskapligt program, 180 högskolepoäng GÖTEBORGS UNIVERSITET UTBILDNINGSPLAN IT-fakultetsstyrelsen 2013-02-14 Datavetenskapligt program, 180 högskolepoäng (Computer Science, Bachelor s Programme, 180 credits) Grundnivå/First level 1. Fastställande

Läs mer

Beslut Denna utbildningsplan är fastställd av Humanistiska fakultetsnämnden

Beslut Denna utbildningsplan är fastställd av Humanistiska fakultetsnämnden Utbildningsplan för Kandidatprogram i moderna språk Bachelor's Programme in Modern Languages 180.0 Högskolepoäng 180.0 ECTS credits Programkod: HMOLK Gäller från: HT 2015 Fastställd: 2015-03-05 Värdinstitution:

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR SVENSKA SPRÅKET

INSTITUTIONEN FÖR SVENSKA SPRÅKET INSTITUTIONEN FÖR SVENSKA SPRÅKET SPK030 Språkkonsultprogrammet, Kurs 3, 30 högskolepoäng Language consultancy programme, Course 3, Fastställande Kursplanen är fastställd av Institutionen för svenska språket

Läs mer

Utbildningsplan för Ledarskap i slöjd och kulturhantverk (N1LES), kandidatprogram, 180 högskolepoäng

Utbildningsplan för Ledarskap i slöjd och kulturhantverk (N1LES), kandidatprogram, 180 högskolepoäng NATURVETENSKAPLIGA FAKULTETEN Dnr G 2018/514 Utbildningsplan för Ledarskap i slöjd och kulturhantverk (N1LES), kandidatprogram, 180 högskolepoäng Bachelor s Programme in Leadership and Handicraft (N1LES),

Läs mer

Utbildningsplan för Pedagogik, kandidatprogram 180 högskolepoäng

Utbildningsplan för Pedagogik, kandidatprogram 180 högskolepoäng Utbildningsplan för Pedagogik, kandidatprogram 180 högskolepoäng Bachelor s Programme in Education 180 Higher Education Credits Revidering fastställd av dekanus vid Utbildningsvetenskapliga fakulteten

Läs mer

UTBILDNINGSPLAN Medie- och kommunikationsvetenskapliga programmet,

UTBILDNINGSPLAN Medie- och kommunikationsvetenskapliga programmet, UTBILDNINGSPLAN Medie- och kommunikationsvetenskapliga programmet, 180 högskolepoäng Programstart: Hösten 2017 Högskolan för lärande och kommunikation, Box 1026, 551 11 Jönköping BESÖK Barnarpsgatan 39,

Läs mer

Utbildningsplan för Sports coaching, kandidatprogram 180 högskolepoäng

Utbildningsplan för Sports coaching, kandidatprogram 180 högskolepoäng Utbildningsplan för Sports coaching, kandidatprogram 180 högskolepoäng Sports Coaching, Bachelor s Programme 180 Higher Education Credits Revidering fastställd av dekanus vid Utbildningsvetenskapliga fakulteten

Läs mer

Utbildningsplan. Kommunikation och PR. SGKPR Kommunikation och PR Study Programme in Public Relations. Programkod: Programmets benämning:

Utbildningsplan. Kommunikation och PR. SGKPR Kommunikation och PR Study Programme in Public Relations. Programkod: Programmets benämning: Dnr HS 2016/638 Fakulteten för humaniora och samhällsvetenskap Utbildningsplan Programkod: Programmets benämning: SGKPR Study Programme in Public Relations Karlstads universitet 651 88 Karlstad Tfn 054-700

Läs mer

UTBILDNINGSPLAN MASTERPROGRAM I UTBILDNINGSLEDARSKAP, 120 HÖGSKOLEPOÄNG

UTBILDNINGSPLAN MASTERPROGRAM I UTBILDNINGSLEDARSKAP, 120 HÖGSKOLEPOÄNG STYRDOKUMENT Dnr G 2016/234 UTBILDNINGSPLAN MASTERPROGRAM I UTBILDNINGSLEDARSKAP, 120 HÖGSKOLEPOÄNG MASTER S PROGRAMME IN EDUCATIONAL LEADERSHIP, 120 HIGHER EDUCATION CREDITS AVANCERAD NIVÅ/SECOND CYCLE

Läs mer

UTBILDNINGSPLAN Medie- och kommunikationsvetenskapliga programmet,

UTBILDNINGSPLAN Medie- och kommunikationsvetenskapliga programmet, UTBILDNINGSPLAN Medie- och kommunikationsvetenskapliga programmet, 180 högskolepoäng Programstart: Hösten 2018 Högskolan för lärande och kommunikation, Box 1026, 551 11 Jönköping BESÖK Barnarpsgatan 39,

Läs mer

SAMHÄLLSVETENSKAPLIGA FAKULTETEN

SAMHÄLLSVETENSKAPLIGA FAKULTETEN Utbildningsplan Dnr G 2018/361 SAMHÄLLSVETENSKAPLIGA FAKULTETEN Kandidatprogrammet i Globala studier, 180 högskolepoäng BA-program in Global Studies, 180 credits Programkod: S1GLS 1. Fastställande Utbildningsplanen

Läs mer

Dnr G 2016/249. Grundnivå. First cycle. vid Göteborgs Syfte. Slöjd och. , verksammaa 1 (5)

Dnr G 2016/249. Grundnivå. First cycle. vid Göteborgs Syfte. Slöjd och. , verksammaa 1 (5) NATURVET TENSKAPLIGA FAKULTETEN Dnr G 2016/249 Utbildningsplan för Ledarska ap i slöjd och kulturhantverk (N1LES), kandidatprogram, 180 högskolepoäng Grundnivå Bachelor s Programme in Leadership and Handicraft

Läs mer

Utbildningsplan Dnr CF /2006. PR- OCH INFORMATIONSPROGRAMMET, 180 HÖGSKOLEPOÄNG Public Relations Programme, 180 ECTS

Utbildningsplan Dnr CF /2006. PR- OCH INFORMATIONSPROGRAMMET, 180 HÖGSKOLEPOÄNG Public Relations Programme, 180 ECTS HUMANISTISKA INSTITUTIONEN Utbildningsplan Dnr CF 52-669/2006 Sida 1 (6) PR- OCH INFORMATIONSPROGRAMMET, 180 HÖGSKOLEPOÄNG Public Relations Programme, 180 ECTS Utbildningsprogrammet är inrättat 12 oktober

Läs mer

UTBILDNINGSPLAN Medie- och kommunikationsvetenskapliga programmet,

UTBILDNINGSPLAN Medie- och kommunikationsvetenskapliga programmet, UTBILDNINGSPLAN Medie- och kommunikationsvetenskapliga programmet, 180 högskolepoäng Programstart: Hösten 2019 Högskolan för lärande och kommunikation, Box 1026, 551 11 Jönköping BESÖK Barnarpsgatan 39,

Läs mer

SGGNV, Kandidatprogram i genusvetenskap, 180 högskolepoäng Bachelor of Science Programme in Gender Studies, 180 credits

SGGNV, Kandidatprogram i genusvetenskap, 180 högskolepoäng Bachelor of Science Programme in Gender Studies, 180 credits Samhällsvetenskapliga fakulteten SGGNV, Kandidatprogram i genusvetenskap, 180 högskolepoäng Bachelor of Science Programme in Program utan akademiska förkunskapskrav och med slutlig examen på grundnivå

Läs mer

Beslut Denna utbildningsplan är fastställd av Humanistiska fakultetsnämnden

Beslut Denna utbildningsplan är fastställd av Humanistiska fakultetsnämnden Utbildningsplan för Kandidatprogram i språk Bachelor's Programme in Language Studies 180.0 Högskolepoäng 180.0 ECTS credits Programkod: HSPIK Gäller från: HT 2016 Fastställd: 2016-03-02 Värdinstitution:

Läs mer

180 Higher Education Credits

180 Higher Education Credits KONSTNÄRLIGA FAKULTETEN Utbildningsplan Konstnärligt kandidatprogram i fotografi Grundnivå 180 högskolepoäng Programkod: K1FOT Curriculum BFA Programme in Photography First cycle 180 Higher Education Credits

Läs mer

Folkhälsa, samhälle och projektledning, 180 hp

Folkhälsa, samhälle och projektledning, 180 hp 1 (6) Utbildningsplan för: Folkhälsa, samhälle och projektledning, 180 hp Public Health, Society and Project Management, 180 Credits Allmänna data om programmet Programkod Tillträdesnivå Diarienummer VFOLG

Läs mer

ENGK01, Engelska: Kandidatkurs, 30 högskolepoäng English: Level 3 - B. A. Course, 30 credits Grundnivå / First Cycle

ENGK01, Engelska: Kandidatkurs, 30 högskolepoäng English: Level 3 - B. A. Course, 30 credits Grundnivå / First Cycle Humanistiska och teologiska fakulteterna ENGK01, Engelska: Kandidatkurs, 30 högskolepoäng English: Level 3 - B. A. Course, 30 credits Grundnivå / First Cycle Fastställande Kursplanen är fastställd av utbildningsledaren

Läs mer

SVEK11, Svenska: Språklig inriktning - kandidatkurs, 30 högskolepoäng Swedish Language: Level 3 - B. A. Course, 30 credits Grundnivå / First Cycle

SVEK11, Svenska: Språklig inriktning - kandidatkurs, 30 högskolepoäng Swedish Language: Level 3 - B. A. Course, 30 credits Grundnivå / First Cycle Humanistiska och teologiska fakulteterna SVEK11, Svenska: Språklig inriktning - kandidatkurs, 30 högskolepoäng Swedish Language: Level 3 - B. A. Course, 30 credits Grundnivå / First Cycle Fastställande

Läs mer

Utbildningsplan Konstnärligt kandidatprogram i musik, inriktning musik- och ljudproduktion Grundnivå 180 högskolepoäng Programkod: K1MLP

Utbildningsplan Konstnärligt kandidatprogram i musik, inriktning musik- och ljudproduktion Grundnivå 180 högskolepoäng Programkod: K1MLP KONSTNÄRLIGA FAKULTETEN Utbildningsplan Konstnärligt kandidatprogram i musik, inriktning musik- och ljudproduktion Grundnivå 180 högskolepoäng Programkod: K1MLP Curriculum Bachelor ś Programme in Music,

Läs mer

Utbildningsplan Konstnärligt kandidatprogram i Teater, inriktning skådespeleri, Grundnivå 180 högskolepoäng Programkod: K1SCE

Utbildningsplan Konstnärligt kandidatprogram i Teater, inriktning skådespeleri, Grundnivå 180 högskolepoäng Programkod: K1SCE Utbildningsplan Konstnärligt kandidatprogram i Teater, inriktning skådespeleri, Grundnivå 180 högskolepoäng Programkod: K1SCE Curriculum Bachelor of Fine Arts in Theatre with Specialization in Acting,

Läs mer

HUMANISTISKA FAKULTETEN. Teologiskt program, kandidatprogram på grundnivå, 180 högskolepoäng

HUMANISTISKA FAKULTETEN. Teologiskt program, kandidatprogram på grundnivå, 180 högskolepoäng Utbildningsplan Dnr G 2018/467 HUMANISTISKA FAKULTETEN Teologiskt program, kandidatprogram på grundnivå, 180 högskolepoäng Theological Programme, Programkod: H1RKT 1. Fastställande Utbildningsplanen är

Läs mer

HAÖVR, Masterprogram i översättning, 120 högskolepoäng Master's Programme in Translation, 120 credits

HAÖVR, Masterprogram i översättning, 120 högskolepoäng Master's Programme in Translation, 120 credits Humanistiska och teologiska fakulteterna HAÖVR, Masterprogram i översättning, 120 Master's Programme in Translation, 120 Program med akademiska förkunskapskrav och med slutlig examen på avancerad nivå

Läs mer

Informatik med inriktning systemutveckling, 180 hp

Informatik med inriktning systemutveckling, 180 hp 1 (6) Utbildningsplan för: Informatik med inriktning systemutveckling, 180 hp Informatics with Focus on Systems Development, 180 Credits Allmänna data om programmet Programkod Tillträdesnivå Diarienummer

Läs mer

Avancerad nivå 120 högskolepoäng Programkod: K2TIL Inriktningskoder: KERA, SMYC, TEXT

Avancerad nivå 120 högskolepoäng Programkod: K2TIL Inriktningskoder: KERA, SMYC, TEXT KONSTNÄRLIGA FAKULTETEN Utbildningsplan Konstnärligt masterprogram i Konsthantverk, med inriktning Keramikkonst, Smyckekonst eller Textilkonst Avancerad nivå 120 högskolepoäng Programkod: K2TIL Inriktningskoder:

Läs mer

UTBILDNINGSVETENSKAPLIGA FAKULTETEN. Nordiskt masterprogram i pedagogik med inriktning mot aktionsforskning, 120 högskolepoäng

UTBILDNINGSVETENSKAPLIGA FAKULTETEN. Nordiskt masterprogram i pedagogik med inriktning mot aktionsforskning, 120 högskolepoäng Utbildningsplan Dnr G 2018/372 UTBILDNINGSVETENSKAPLIGA FAKULTETEN Nordiskt masterprogram i pedagogik med inriktning mot aktionsforskning, 120 högskolepoäng Nordic Master's Programme in Education with

Läs mer

Programmet för medie- och kommunikationsvetenskap

Programmet för medie- och kommunikationsvetenskap Institutionen för kultur- och medievetenskaper Umeå universitet, 901 87 Umeå Telefon: 090-786 50 00 E-post: studievagledare@medkom.umu.se www.kultmed.umu.se Utbildningsplan Dnr UmU 501-4111-08 Datum 2012-05-31

Läs mer

Utbildningsplan för Matematikprogrammet (N1MAT) Bachelor s Programme in Mathematics Grundnivå

Utbildningsplan för Matematikprogrammet (N1MAT) Bachelor s Programme in Mathematics Grundnivå Naturvetenskapliga fakulteten Dnr G 2015/59 Utbildningsplan för Matematikprogrammet (N1MAT) Bachelor s Programme in Mathematics Grundnivå 1. Utbildningsprogrammets benämning och omfattning Programmet benämns

Läs mer

KONSTNÄRLIGA FAKULTETEN

KONSTNÄRLIGA FAKULTETEN Utbildningsplan Dnr G 2017/349 KONSTNÄRLIGA FAKULTETEN Konstnärligt kandidatprogram i fotografi, 180 högskolepoäng BFA Programme in Photography, 180 Programkod: K1FOT 1. Fastställande Utbildningsplanen

Läs mer

Utbildningsplan Dnr CF /2006. Sida 1 (5)

Utbildningsplan Dnr CF /2006. Sida 1 (5) HUMANISTISKA INSTITUTIONEN Utbildningsplan Dnr CF 52-668/2006 Sida 1 (5) FILMPROGRAMMET, 180 HÖGSKOLEPOÄNG Film Studies Programme, 180 ECTS Utbildningsprogrammet är inrättat den 12 oktober 2004 av fakultetsnämnden

Läs mer

SGGNV, Kandidatprogram i genusvetenskap, 180 högskolepoäng Bachelor of Science Programme in Gender Studies, 180 credits

SGGNV, Kandidatprogram i genusvetenskap, 180 högskolepoäng Bachelor of Science Programme in Gender Studies, 180 credits Samhällsvetenskapliga fakulteten SGGNV, Kandidatprogram i genusvetenskap, 180 högskolepoäng Bachelor of Science Programme in Program utan akademiska förkunskapskrav och med slutlig examen på grundnivå

Läs mer

Utbildningsplan Konstnärligt kandidatprogram i smyckekonst Grundnivå 180 högskolepoäng Programkod: K1SMY

Utbildningsplan Konstnärligt kandidatprogram i smyckekonst Grundnivå 180 högskolepoäng Programkod: K1SMY KONSTNÄRLIGA FAKULTETEN Utbildningsplan Konstnärligt kandidatprogram i smyckekonst Grundnivå 180 högskolepoäng Programkod: K1SMY Curriculum BFA Programme in jewellery art First cycle 180 Higher Education

Läs mer

Utbildningsplan. Masterprogram i marknadsföring. Dnr HS 2015/401. SASMF Masterprogram i Marknadsföring Master programme in Marketing

Utbildningsplan. Masterprogram i marknadsföring. Dnr HS 2015/401. SASMF Masterprogram i Marknadsföring Master programme in Marketing Dnr HS 2015/401 Fakulteten för humaniora och samhällsvetenskap Utbildningsplan Masterprogram i marknadsföring Programkod: Programmets benämning: Inriktningar: SASMF Masterprogram i Marknadsföring Master

Läs mer

Dnr G 2016/247. Grundnivå. First cycle. 2. Syfte 1 (5)

Dnr G 2016/247. Grundnivå. First cycle. 2. Syfte 1 (5) NATURVET TENSKAPLIGA FAKULTETEN Dnr G 2016/247 Utbildningsplan för Bygghan ntverkprogrammet (N1BHP), 180 högskolepoäng Grundnivå Bachelor s Programme in Building Crafts (N1BHP), 180 credits. First cycle

Läs mer

Fakultetsnämnden för humaniora och samhällsvetenskap Institutionen för språk och litteratur

Fakultetsnämnden för humaniora och samhällsvetenskap Institutionen för språk och litteratur Dnr: HL/2009 0110 Utbildningsplan Fakultetsnämnden för humaniora och samhällsvetenskap Institutionen för språk och litteratur Internationell administration med språk, 180 högskolepoäng International Administration

Läs mer

SGSCO, Kandidatprogram i sociologi, 180 högskolepoäng Bachelor of Science Programme in Sociology, 180 credits

SGSCO, Kandidatprogram i sociologi, 180 högskolepoäng Bachelor of Science Programme in Sociology, 180 credits Samhällsvetenskapliga fakulteten SGSCO, Kandidatprogram i sociologi, 180 högskolepoäng Bachelor of Science Programme in Program utan akademiska förkunskapskrav och med slutlig examen på grundnivå / First

Läs mer

Folkhälsovetenskapliga programmet, 180 hp

Folkhälsovetenskapliga programmet, 180 hp 1 (6) Utbildningsplan för: Folkhälsovetenskapliga programmet, 180 hp Programme in Public Health Science, 180 credits Allmänna data om programmet Programkod Tillträdesnivå Diarienummer VFOHG Grundnivå MIUN

Läs mer

Utbildningsplan för Hälsopromotion, kandidatprogram 180 högskolepoäng

Utbildningsplan för Hälsopromotion, kandidatprogram 180 högskolepoäng Utbildningsplan för Hälsopromotion, kandidatprogram 180 högskolepoäng Health Promotion, Bachelor s Programme 180 Higher Education Credits Revidering fastställd av dekanus vid Utbildningsvetenskapliga fakulteteten

Läs mer

SGFKO, Kandidatprogram i freds- och konfliktvetenskap, 180 högskolepoäng Bachelor of Science Programme in Peace and Conflict Studies, 180 credits

SGFKO, Kandidatprogram i freds- och konfliktvetenskap, 180 högskolepoäng Bachelor of Science Programme in Peace and Conflict Studies, 180 credits Samhällsvetenskapliga fakulteten SGFKO, Kandidatprogram i freds- och konfliktvetenskap, 180 högskolepoäng Bachelor of Science Programme in Peace and Conflict Studies, 180 credits Program utan akademiska

Läs mer

Utbildningsplan för Pedagogik, kandidatprogram 180 högskolepoäng

Utbildningsplan för Pedagogik, kandidatprogram 180 högskolepoäng Utbildningsplan för Pedagogik, kandidatprogram 180 högskolepoäng Bachelor s Programme in Education 180 Higher Education Credits Revidering fastställd av Utbildningsvetenskapliga fakultetsstyrelsen 2013-03-15

Läs mer

LOKAL EXAMENSBESKRIVNING

LOKAL EXAMENSBESKRIVNING Dnr G 2017/412 IT-FAKULTETEN LOKAL EXAMENSBESKRIVNING Filosofie kandidatexamen med huvudområdet kognitionsvetenskap Degree of Bachelor of Science with a major in Cognitive Science 1. Fastställande Examensbeskrivning

Läs mer

Dnr G 2016/250. dens och. Grundnivå. First cycle. vid Göteborgs Syfte. landskapsvårdens 1 (6)

Dnr G 2016/250. dens och. Grundnivå. First cycle. vid Göteborgs Syfte. landskapsvårdens 1 (6) NATURVET TENSKAPLIGA FAKULTETEN Dnr G 2016/250 Utbildningsplan för Trädgård dens och landskapsvårdens hantverk (N1TLH), kandidatprogram, 180 högskolepoäng Grundnivå Bachelor s Programme in Garden and Landscape

Läs mer

Fakulteten för konst och humaniora. Journalistik och medieproduktion, 180 högskolepoäng Journalism and Media Production Programme, 180 credits

Fakulteten för konst och humaniora. Journalistik och medieproduktion, 180 högskolepoäng Journalism and Media Production Programme, 180 credits Dnr: 2010/1475 Utbildningsplan Fakulteten för konst och humaniora Journalistik och medieproduktion, 180 högskolepoäng Journalism and Media Production Programme, 180 credits Nivå Grundnivå Fastställande

Läs mer

KONSTNÄRLIGA FAKULTETEN. Konstnärligt masterprogram i konsthantverk, 120 högskolepoäng

KONSTNÄRLIGA FAKULTETEN. Konstnärligt masterprogram i konsthantverk, 120 högskolepoäng Utbildningsplan Dnr G 2017/604 KONSTNÄRLIGA FAKULTETEN Konstnärligt masterprogram i konsthantverk, 120 högskolepoäng MFA Programme in Crafts, 120 Programkod: K2TIL 1. Fastställande Utbildningsplanen är

Läs mer

Fakulteten för humaniora och samhällsvetenskap. Utbildningsplan Kulturvetarprogrammet. Cultural Studies

Fakulteten för humaniora och samhällsvetenskap. Utbildningsplan Kulturvetarprogrammet. Cultural Studies Fakulteten för humaniora och samhällsvetenskap Utbildningsplan Kulturvetarprogrammet Programkod: Programmets benämning: Högskolepoäng/ECTS: Beslut om inrättande: Undervisningsspråk: Utbildningsnivå: Examenskategori:

Läs mer

KONSTNÄRLIGA FAKULTETEN. Konstnärligt masterprogram i Tillämpad konst och formgivning, 120 högskolepoäng

KONSTNÄRLIGA FAKULTETEN. Konstnärligt masterprogram i Tillämpad konst och formgivning, 120 högskolepoäng Utbildningsplan Dnr G 2017/266 KONSTNÄRLIGA FAKULTETEN Konstnärligt masterprogram i Tillämpad konst och formgivning, 120 högskolepoäng MFA Programme in Programkod: K2TIK 1. Fastställande Utbildningsplanen

Läs mer

Beslutsuppgifter. Programbeskrivning. Samhällsvetenskapliga fakulteten

Beslutsuppgifter. Programbeskrivning. Samhällsvetenskapliga fakulteten Samhällsvetenskapliga fakulteten SGPEA, Kandidatprogram i personal- och arbetslivsfrågor, 180 högskolepoäng Bachelor of Science Programme in Human Resource Development and Labour Relations, 180 credits

Läs mer

UTBILDNINGSVETENSKAPLIGA FAKULTETEN. Barn- och ungdomsvetenskap, masterprogram, 120 högskolepoäng

UTBILDNINGSVETENSKAPLIGA FAKULTETEN. Barn- och ungdomsvetenskap, masterprogram, 120 högskolepoäng Utbildningsplan Dnr G 2018/716 UTBILDNINGSVETENSKAPLIGA FAKULTETEN Barn- och ungdomsvetenskap, masterprogram, 120 högskolepoäng Child and Youth Studies, Master's Programkod: L2BUV 1. Fastställande Utbildningsplanen

Läs mer

Utbildningsplan för Konservatorsprogrammet (N1KVP), 180 högskolepoäng

Utbildningsplan för Konservatorsprogrammet (N1KVP), 180 högskolepoäng NATURVETENSKAPLIGA FAKULTETEN Dnr G 2018/515 Utbildningsplan för Konservatorsprogrammet (N1KVP), 180 högskolepoäng Bachelor s Programme in Conservation of Cultural Heritage Objects (N1KVP), 180 credits.

Läs mer

Masterprogram i psykologi med inriktning mot samhällspsykologi

Masterprogram i psykologi med inriktning mot samhällspsykologi Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden Psykologisk institutionen Utbildningsplan för Masterprogram i psykologi med inriktning mot samhällspsykologi S2PSA 120 högskolepoäng Avancerad nivå Master Programme

Läs mer

Programmet för journalistik

Programmet för journalistik Institutionen för kultur- och medievetenskaper Umeå universitet, 901 87 Umeå Telefon: 090-786 50 00 E-post: studievagledare@medkom.umu.se www.kultmed.umu.se Utbildningsplan Dnr UmU 501-1832-11 Datum 2012-05-31

Läs mer

Utbildningsplan. Masterprogram i redovisning och styrning. Dnr HS 2017/1044

Utbildningsplan. Masterprogram i redovisning och styrning. Dnr HS 2017/1044 Dnr HS 2017/1044 Fakulteten för humaniora och samhällsvetenskap Utbildningsplan Masterprogram i redovisning och styrning Programkod: Programmets benämning: SASRS Masterprogram i redovisning och styrning

Läs mer

Utbildningsplan. Masterprogram i Service Management. Dnr HS 2017/888

Utbildningsplan. Masterprogram i Service Management. Dnr HS 2017/888 Dnr HS 2017/888 Fakulteten för humaniora och samhällsvetenskap Utbildningsplan Masterprogram i Service Management Programkod: Programmets benämning: SASSM Masterprogram i Service Management Magister (MASM),

Läs mer

NATURVETENSKAPLIGA FAKULTETEN

NATURVETENSKAPLIGA FAKULTETEN NATURVETENSKAPLIGA FAKULTETEN Utbildningsplan Dnr GU 2019/1736 Matematikprogrammet, 180 högskolepoäng Bachelor's Programme in Mathematics, 180 credits Programkod: N1MAT 1. Fastställande Utbildningsplanen

Läs mer

Beslut Denna utbildningsplan är fastställd av Humanistiska fakultetsnämnden 2014-09-24.

Beslut Denna utbildningsplan är fastställd av Humanistiska fakultetsnämnden 2014-09-24. Utbildningsplan för Masterprogram i språkvetenskap Master's Programme in Language Science Programkod: HSPPO Gäller från: HT 2015 Fastställd: 2014-09-24 Värdinstitution: Institutionen för lingvistik 120

Läs mer

Utbildningsplan för Masterprogram i översättning (Översättarutbildningen)

Utbildningsplan för Masterprogram i översättning (Översättarutbildningen) Humaniora och teologi Utbildningsplan för Masterprogram i översättning (Översättarutbildningen) 1. Identifikation Programmets namn Masterprogram i översättning (Översättarutbildningen) Programmets namn

Läs mer

NAMIH, Masterprogram i miljö- och hälsoskydd, 120 högskolepoäng Master Programme in Environmental Health Science, 120 credits

NAMIH, Masterprogram i miljö- och hälsoskydd, 120 högskolepoäng Master Programme in Environmental Health Science, 120 credits Naturvetenskapliga fakulteten NAMIH, Masterprogram i miljö- och hälsoskydd, 120 högskolepoäng Master Programme in Program med akademiska förkunskapskrav och med slutlig examen på avancerad nivå / Second

Läs mer

TYSK02, Tyska: Kandidatkurs, 30 högskolepoäng German: BA Course, 30 credits Grundnivå / First Cycle

TYSK02, Tyska: Kandidatkurs, 30 högskolepoäng German: BA Course, 30 credits Grundnivå / First Cycle Humanistiska och teologiska fakulteterna TYSK02, Tyska: Kandidatkurs, 30 högskolepoäng German: BA Course, 30 credits Grundnivå / First Cycle Fastställande Kursplanen är fastställd av Prodekanen med ansvar

Läs mer

Avancerad nivå 120 högskolepoäng Programkod: K2TIK Inriktningskoder: MEGE, MÖFS, TEKL

Avancerad nivå 120 högskolepoäng Programkod: K2TIK Inriktningskoder: MEGE, MÖFS, TEKL KONSTNÄRLIGA FAKULTETEN Utbildningsplan Konstnärligt masterprogram i tillämpad konst och formgivning, med specialisering i Metallgestaltning, Möbeldesign inriktning trä eller Textil Kläder Formgivning

Läs mer

Beslutsuppgifter. Programbeskrivning. Naturvetenskapliga fakulteten

Beslutsuppgifter. Programbeskrivning. Naturvetenskapliga fakulteten Naturvetenskapliga fakulteten NAASK, Masterprogram i atmosfärvetenskap och biokemiska kretslopp, 120 högskolepoäng Master Programme in Atmospheric Sciences and Biogeochemical Cycles, 120 credits Program

Läs mer

Estetisk-filosofiska fakulteten. Utbildningsplan Kulturvetarprogrammet

Estetisk-filosofiska fakulteten. Utbildningsplan Kulturvetarprogrammet Estetisk-filosofiska fakulteten Utbildningsplan Kulturvetarprogrammet Programkod: Programmets benämning: Högskolepoäng/ECTS: Beslut om inrättande: Undervisningsspråk: Utbildningsnivå: Examenskategori:

Läs mer

Utbildningsplan. Masterprogram i marknadsföring. Dnr HS 2015/171. SASMF Masterprogram i Marknadsföring Master programme in Marketing

Utbildningsplan. Masterprogram i marknadsföring. Dnr HS 2015/171. SASMF Masterprogram i Marknadsföring Master programme in Marketing Dnr HS 2015/171 Fakulteten för humaniora och samhällsvetenskap Utbildningsplan Masterprogram i marknadsföring Programkod: Programmets benämning: Inriktningar: SASMF Masterprogram i Marknadsföring Master

Läs mer

Lokal examensbeskrivning

Lokal examensbeskrivning 1 (5) Dnr SU-FV-3.2.5-1656- 15 Lokal examensbeskrivning Filosofie kandidatexamen Huvudområde: Översättningsvetenskap inriktning: Tolkning inriktning: Översättning Translation Studies specialization: Interpreting

Läs mer

Fakulteten för ekonomi, kommunikation och IT. Utbildningsplan

Fakulteten för ekonomi, kommunikation och IT. Utbildningsplan Dnr FAK1 2010/159 Fakulteten för ekonomi, kommunikation och IT Utbildningsplan Magister-/masterprogram i redovisning och finansiering Masterprogramme in Accounting and Finance Programkod: SAMRE/SAAAF Programmets

Läs mer

A. Utbildningsplan för Kandidatprogram i genusvetenskap

A. Utbildningsplan för Kandidatprogram i genusvetenskap Dnr U2017/92 Samhällsvetenskapliga fakulteten A. Utbildningsplan för Kandidatprogram i genusvetenskap (Bachelor of Science Programme in Gender Studies) Omfattning: 180 högskolepoäng Nivå: Grundnivå Programkod:

Läs mer

DIGITAL MEDIEDESIGNPROGRAMMET, 180 HÖGSKOLEPOÄNG

DIGITAL MEDIEDESIGNPROGRAMMET, 180 HÖGSKOLEPOÄNG AKADEMIN FÖR HUMANIORA, UTBILDNING OCH SAMHÄLLSVETENSKAP Utbildningsplan Dnr CF 52-564/2009 Sida 1 (6) DIGITAL MEDIEDESIGNPROGRAMMET, 180 HÖGSKOLEPOÄNG Digital Media Design Programme, 180 higher educational

Läs mer

Dnr G 2014/566 LOKAL EXAMENSBESKRIVNING Examensbenämning (svensk): Filosofie kandidatexamen med huvudområdet kognitionsvetenskap Examensbenämning (eng

Dnr G 2014/566 LOKAL EXAMENSBESKRIVNING Examensbenämning (svensk): Filosofie kandidatexamen med huvudområdet kognitionsvetenskap Examensbenämning (eng Dnr G 2014/566 LOKAL EXAMENSBESKRIVNING Examensbenämning (svensk): Filosofie kandidatexamen med huvudområdet kognitionsvetenskap Examensbenämning (engelsk): Degree of Bachelor of Science with a major in

Läs mer

SGSPL, Kandidatprogram i samhällsplanering - urban och regional utveckling, 180 högskolepoäng

SGSPL, Kandidatprogram i samhällsplanering - urban och regional utveckling, 180 högskolepoäng Samhällsvetenskapliga fakulteten SGSPL, Kandidatprogram i samhällsplanering - urban och regional utveckling, 180 högskolepoäng Bachelor of Science Programme in Urban and Regional Planning, 180 credits

Läs mer

Grundläggande behörighet och Matematik B eller Matematik 2a/2b/2c (områdesbehörighet 7/A7, undantag ges för Fysik A/1b1/1a).

Grundläggande behörighet och Matematik B eller Matematik 2a/2b/2c (områdesbehörighet 7/A7, undantag ges för Fysik A/1b1/1a). Utbildningsplan Dnr GU 2019/1571 IT-FAKULTETEN Kandidatprogram i kognitionsvetenskap, 180 högskolepoäng Bachelor in Cognitive Science, 180 Programkod: N1KOG 1. Fastställande Utbildningsplanen är fastställd

Läs mer

Lokal examensbeskrivning

Lokal examensbeskrivning 1 (6) Dnr SU-FV-3.2.5-1604-15 Lokal examensbeskrivning Filosofie masterexamen Huvudområde: Klassiska språk Inriktning: Grekiska Inriktning: Latin Engelsk benämning: Classical Languages Specialization:

Läs mer

Lokal examensbeskrivning

Lokal examensbeskrivning 1 (5) Dnr SU-FV-3.2.5-1603-15 Lokal examensbeskrivning Filosofie magisterexamen Huvudområde: Klassiska språk Inriktning: Grekiska Inriktning: Latin Engelsk benämning: Classical Languages Specialization:

Läs mer

UTBILDNINGSPLAN. Ekonomprogrammet On-line, 180 högskolepoäng. The Business Administration and Economics Program On-Line, 180 ECTS Credits

UTBILDNINGSPLAN. Ekonomprogrammet On-line, 180 högskolepoäng. The Business Administration and Economics Program On-Line, 180 ECTS Credits Dnr: 943/2006-510 Grundutbildningsnämnden för humaniora och samhällsvetenskap UTBILDNINGSPLAN Ekonomprogrammet On-line, 180 högskolepoäng The Business Administration and Economics Program On-Line, 180

Läs mer

Magisterprogram/Masterprogram i kognitionsvetenskap

Magisterprogram/Masterprogram i kognitionsvetenskap Samhällsvetenskaplig fakultet Umeå universitet, 901 87 Umeå Telefon: 090-786 00 00 E-post: anna.andersson@adm.umu.se www.umu.se Dnr 512-1954-10 2010-09-15 Sid 1 (6) Magisterprogram/Masterprogram i kognitionsvetenskap

Läs mer

Utbildningsplan för Sports coaching, kandidatprogram 180 högskolepoäng

Utbildningsplan för Sports coaching, kandidatprogram 180 högskolepoäng Utbildningsplan för Sports coaching, kandidatprogram 180 högskolepoäng Sports Coaching, Bachelor s Programme 180 Higher Education Credits Revidering fastställd av Utbildningsvetenskapliga fakultetsstyrelsen

Läs mer

HÄLSOUTVECKLARPROGRAMMET, 180 HÖGSKOLEPOÄNG

HÄLSOUTVECKLARPROGRAMMET, 180 HÖGSKOLEPOÄNG HÄLSOVETENSKAPLIGA INSTITUTIONEN Utbildningsplan Dnr CF 52-677/2006 Sida 1 (6) HÄLSOUTVECKLARPROGRAMMET, 180 HÖGSKOLEPOÄNG Health Promotion Programme, 180 ECTS Utbildningsprogrammet inrättades den 13 december

Läs mer

Utbildningsplan för Masterprogram i Mänskliga rättigheter 120 högskolepoäng. Master s Programme in Human Rights

Utbildningsplan för Masterprogram i Mänskliga rättigheter 120 högskolepoäng. Master s Programme in Human Rights Utbildningsplan för Masterprogram i Mänskliga rättigheter 120 Avancerad nivå Master s Programme in Human Rights Fastställd av samhällsvetenskapliga fakultetsstyrelsen 2014-06-05 1. Utbildningsprogrammets

Läs mer

Lokal examensbeskrivning

Lokal examensbeskrivning 1 (5) Dnr SU-FV-3.2.5-1655-15 Lokal examensbeskrivning Filosofie masterexamen Huvudområde: Tyska Engelsk benämning: German Studierna inom huvudområdet tyska ger kunskaper om färdigheter i det tyska språket,

Läs mer

Utbildningsplan Dnr CF /2006. Sida 1 (6) INTERNATIONELLA MEDIEPROGRAMMET, 180 HÖGSKOLEPOÄNG International Communications Programme, 180 ECTS

Utbildningsplan Dnr CF /2006. Sida 1 (6) INTERNATIONELLA MEDIEPROGRAMMET, 180 HÖGSKOLEPOÄNG International Communications Programme, 180 ECTS HUMANISTISKA INSTITUTIONEN Utbildningsplan Dnr CF 52-670/2006 Sida 1 (6) INTERNATIONELLA MEDIEPROGRAMMET, 180 HÖGSKOLEPOÄNG International Communications Programme, 180 ECTS Utbildningsprogrammet är inrättat

Läs mer

Utbildningsplan. Politices kandidat. SGPOL Politices kandidat. Programkod: Programmets benämning: Political Science. Högskolepoäng/ECTS: 180

Utbildningsplan. Politices kandidat. SGPOL Politices kandidat. Programkod: Programmets benämning: Political Science. Högskolepoäng/ECTS: 180 Dnr HS 2016/702 Fakulteten för humaniora och samhällsvetenskap Utbildningsplan Politices kandidat Programkod: Programmets benämning: SGPOL Politices kandidat Högskolepoäng/ECTS: 180 Political Science Beslut

Läs mer

Beslut Denna utbildningsplan är fastställd av Humanistiska fakultetsnämnden

Beslut Denna utbildningsplan är fastställd av Humanistiska fakultetsnämnden Utbildningsplan för Masterprogram i medeltidsstudier Master's Programme in Medieval Studies 120.0 Högskolepoäng 120.0 ECTS credits Programkod: HMEDA Gäller från: HT 2016 Fastställd: 2016-03-02 Värdinstitution:

Läs mer

NATKL, Masterprogram i tillämpad klimatstrategi, 120 högskolepoäng Master Programme in Applied Climate Change Strategies, 120 credits

NATKL, Masterprogram i tillämpad klimatstrategi, 120 högskolepoäng Master Programme in Applied Climate Change Strategies, 120 credits Naturvetenskapliga fakulteten NATKL, Masterprogram i tillämpad klimatstrategi, 120 högskolepoäng Master Programme in Applied Climate Change Strategies, 120 credits Program med akademiska förkunskapskrav

Läs mer

SGSAN, Kandidatprogram i socialantropologi, 180 högskolepoäng Bachelor of Science Programme in Social Anthropology, 180 credits

SGSAN, Kandidatprogram i socialantropologi, 180 högskolepoäng Bachelor of Science Programme in Social Anthropology, 180 credits Samhällsvetenskapliga fakulteten SGSAN, Kandidatprogram i socialantropologi, 180 högskolepoäng Bachelor of Science Programme in Program utan akademiska förkunskapskrav och med slutlig examen på grundnivå

Läs mer

SGSDM, Kandidatprogram i strategisk kommunikation och digitala medier, 180 högskolepoäng

SGSDM, Kandidatprogram i strategisk kommunikation och digitala medier, 180 högskolepoäng Samhällsvetenskapliga fakulteten SGSDM, Kandidatprogram i strategisk kommunikation och digitala medier, 180 högskolepoäng Bachelor of Science Programme in Strategic Communication and Digital Media, 180

Läs mer

Lokal examensbeskrivning

Lokal examensbeskrivning 1 (6) Dnr SU-FV-3.2.5-1635-15 Lokal examensbeskrivning Filosofie masterexamen Huvudområde: Romanska språk Engelsk benämning: Romance languages Romanska språk är en samlande benämning för de språk som har

Läs mer

KONSTNÄRLIGA FAKULTETEN. Konstnärligt kandidatprogram i möbeldesign med inriktning trä, 180 högskolepoäng

KONSTNÄRLIGA FAKULTETEN. Konstnärligt kandidatprogram i möbeldesign med inriktning trä, 180 högskolepoäng Utbildningsplan Dnr G 2017/600 KONSTNÄRLIGA FAKULTETEN Konstnärligt kandidatprogram i möbeldesign med inriktning trä, 180 högskolepoäng BFA Programme Programkod: K1MDT 1. Fastställande Utbildningsplanen

Läs mer

Utbildningsplan. Samhällsvetarprogrammet. 180 högskolepoäng. Social Science Programme. 180 Higher Education Credits *)

Utbildningsplan. Samhällsvetarprogrammet. 180 högskolepoäng. Social Science Programme. 180 Higher Education Credits *) Utbildningsplan Samhällsvetarprogrammet 180 högskolepoäng Social Science Programme 180 Higher Education Credits *) Fastställd i Utbildnings- och Forskningsnämnden 2010-11-24 Gäller fr.o.m. 2011-07-01 Reviderad

Läs mer

A Utbildningsplan för kandidatprogram i samhällsplanering - urban och regional utveckling

A Utbildningsplan för kandidatprogram i samhällsplanering - urban och regional utveckling Samhällsvetenskapliga fakulteten A Utbildningsplan för kandidatprogram i samhällsplanering - urban och regional utveckling (Bachelor of Science Programme in Urban and Regional Planning) Omfattning: 180

Läs mer

Presumtiva studenter söker direkt till den inriktning de vill bli antagna till.

Presumtiva studenter söker direkt till den inriktning de vill bli antagna till. Masterprogrammet i visuell kultur och lärande Beslut Utbildningsplanen är fastställd av Nämnden för konstnärligt utvecklingsarbete 2014-12-10. Reviderad 2015-06-17. Reviderad 2017-11-15 av Utbildnings-

Läs mer

Identifikation 1. Programmets namn Kandidatprogram i religionsvetenskap och teologi

Identifikation 1. Programmets namn Kandidatprogram i religionsvetenskap och teologi 1 2018-04-25 Dnr U 2018/6 Utbildningsplan 1. Identifikation 1. Programmets namn Kandidatprogram i religionsvetenskap och teologi Programmets namn på Bachelor Programme in Religious Studies and Theology

Läs mer

programm 2. Syfte Grundnivå (N1BBA), 180 First cycle elseantikvariskt utbildningen. U varvar diskutera verksamhetsfältet Dnr G 2016/2466

programm 2. Syfte Grundnivå (N1BBA), 180 First cycle elseantikvariskt utbildningen. U varvar diskutera verksamhetsfältet Dnr G 2016/2466 NATURVET TENSKAPLIGA FAKULTETEN Dnr G 2016/2466 Utbildningsplan för Bebygge elseantikvariskt programm (N1BBA), 180 högskolepoäng Grundnivå Bachelor s Programme in Integrated Conservation of Built Heritage

Läs mer

Fakulteten för konst och humaniora

Fakulteten för konst och humaniora Dnr: 2015/573 3.1.1 Utbildningsplan Fakulteten för konst och humaniora Internationell administration med språk, 180 högskolepoäng International Administration Programme with foreign language, 180 credits

Läs mer

SVEA20, Svenska: Språklig inriktning - fortsättningskurs, 30 högskolepoäng Swedish Language: Level 2, 30 credits Grundnivå / First Cycle

SVEA20, Svenska: Språklig inriktning - fortsättningskurs, 30 högskolepoäng Swedish Language: Level 2, 30 credits Grundnivå / First Cycle Humanistiska och teologiska fakulteterna SVEA20, Svenska: Språklig inriktning - fortsättningskurs, 30 högskolepoäng Swedish Language: Level 2, 30 credits Grundnivå / First Cycle Fastställande Kursplanen

Läs mer