Resenärer: Mirjam Nordström, Monica Texén, Bernt Texén, Åke Samuelsson, Torsten Schaffer, Bosse Bergenwall, Dan Berling, Kenneth Holgersson.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Resenärer: Mirjam Nordström, Monica Texén, Bernt Texén, Åke Samuelsson, Torsten Schaffer, Bosse Bergenwall, Dan Berling, Kenneth Holgersson."

Transkript

1 Reserapport Vitryssland oktober Bakgrund: Pastor Alexander Maximov från Liozno/Vitebsk/Vitryssland är en av Pingstförsamlingens i Lidköping samarbetspartners. Past Maximov vädjade under 2013 om hjälp i form av varma kläder och skor, att dela ut till fattiga människor i församlingens verksamhetsområde. Ledningsgruppen för Second Hand fattade under sommaren 2014 beslut om att organisera en hjälpsändning under oktober månad 2014 i samarbete med OSS-hjälpen i Bor/Värnamo. Resan företogs med buss med en lastkapacitet på 50 kub meter och tolv platser för passagerare. Resenärer: Mirjam Nordström, Monica Texén, Bernt Texén, Åke Samuelsson, Torsten Schaffer, Bosse Bergenwall, Dan Berling, Kenneth Holgersson. Ekonomi: Second hand skänker de kläder och skor som efterfrågas. Ett flertal sponsorer bidrar med varor i form av kaffe, hygienartiklar, pampers, stickade och sydda kläder och filtar mm, mm. Deltagarnas egenavgift var 3000 kr/pers. Utöver denna kostnad betalar deltagarna själva kostnader för logi och mat. Transportkostnaden mellan Bor och Vitebsk t.o.r. ca 240 mil, delas mellan OSS-hjälpen och Second Hand. Måndagen 20 oktober. Avresa från Pingstkyrkan Lidköping kl 9. Torsten och Bosse är chaufförer. Paus vid Isaberg ca 16 mil från Lidköping. Vacker plats som varmt rekommenderas. Anländer till Bor där vi går ombord på bussen, som tar oss till Karlshamn. Bernt är chaufför. Efter diverse formaliteter är vi snart ombord på Athena Seaways som under natten ska ta oss ca 40 mil över Östersjön till destinationen Klapeidia i Lithauen. Bra hytter rent och fint. Vindstyrkan är ca 7 m/sec. Äter en god middag. Tisdag 21 oktober. Färjan anlände till Klapeida ca kl 9. Iland kl 9.45 Inga gränskontroller efterson både Sverige och Lithauen är EU-länder. Vädret är växlande + 11 C. Passerar huvudstaden Vilnius och kommer fram till den Vitryska gränsen kl 15 efter ca 30 mils körning. Bosse är chaufför. Hundratals lastbilar väntar vid gränsstationen. Bussar har priority och kör förbi. Många kontroller lång väntan, 5 timmar. Kl kan vi passera och fortsätta. Efter ytterligare ca 8 mils körning på skumpiga och regniga vägar anländer vi till Pingstkyrkan i Krasnoje kl 22. En del av lasten ska lossas bl.a en spark. Ett flertal personer med Alexander i spetsen hjälpe till. När

2 allt är klart får vi skjuts till olika familjer där vi ska övernatta. Vi får god mat innan det är dags för God natt. Engelska språket är en bristvara. Onsdag 22 oktober. Bernt och Alexander åkte in till storstaden Maladesno för att tulla lasten. Allt gick bra och den del av lasten som ska lossas i Krasoje lastades av i ett av kyrkans förråd. Solen strålade från en klarblå himmel och temperaturen var något under nollan. Alla kom till kyrkan och resan kunde fortsätta till Vitebsk, ca 25 mil sedan vi blivit bjudna på lunch av Alexander. Klockan är nu 15. Vägarna var ojämna och bussen som är av 1982-års modell och gått mil fick bekänna färg. Vi anlände till den nybyggda Pingstkyrkan i Vitebsk kl 19. Vitebsk är på invånare. Bernt som var dagens chaufför hittade utan problem. Ungdomspastorn Costas tog emot oss. Även Nadia, som studerat svenska, var med och hälsade välkommen, nu på svenska. Albina, som organiserat vårt besök i Vitebsk var med tillsammans med sin man Michael. Temperaturen hade nu sjunkit rejält och var 8 C. En trerätters god middag väntade. Ungdomspastor Costas var värd. Därefter fick vi skjuts till de familjer där vi skulle bo fyra nätter. Åke och undertecknad bodde hos Ludmilla och Jori med barn (tre flickor och en pojke). Jori jobbar på gasfälten i Ryssland/Sibirien som elektriker. Temp mellan -30 C och -40 C. Mörkt dygnet runt. Torsdag 23 oktober Klar kall morgon med 9 C. Samling i kyrkan kl 10 för avresa 4 mil till Liozno, där alla våra kartonger ska lastas av i det lilla enkla pingstkapellet. Vi stannar på ett köpcentrum i utkanten av Vitebsk för att inhandla frukt, kex mm till barnen på barnhemmet vi ska besöka på eftermiddagen. Anländer kl till Liozno och alla kartongerna lossas och fyller hela entrén + delar av kyrksalen. Ett vackert piano av märket Schimmel, byggt i Prag, lastas av och bärs in i lokalen. Alla hjälps åt. Flera bord, som vi haft med från Lidköping, monteras och blir perfekta för den kommande lunchen, fixad och tillagad av Galina Miximova, past Alexanders fru. Värme och matlagning är beroende av ved, som eldas i den enkla spisen. Vi överlämnar nattvardskalk, två ljusstakar och en kanna. Kalken är en gåva från Falkagårdskyrkan i Vinninga. En vackert broderad tavla som föreställer den första nattvarden överlämnas och hängs upp på väggen över pianot, som invigs genom att Bosse spelar ett klassiskt musikstycke.

3 Med pastor Alexander som vägvisare åkte vi sedan ca 6 mil till Bogochevs, ett barnhem för 270 handikappade barn. Viktor som är chefen sedan många år tar emot och ett antal kartonger med leksaker, hygienartiklar mm, bärs in i den stora huvudbyggnaden. Allt ska registreras enligt vitrysk lag. Med Viktor i spetsen besöker vi sedan olika avdelningar. Vi får träffa barn alla med handikapp i olika grad. Alla blir vi djupt berörda. Allt det vi ser är väl organiserat, rent och fräscht. Gruppboendet, som byggts upp genom Tanja Poevskajas organisation WWB besöktes. Här får ungdomar träning för att kunna klara ett liv utanför institutionen. I två hus bor 10 ungdomar, som sköter ett mindre lantbruk och har ansvar för olika uppgifter. Den mesta maten i gruppboendet, produceras på gården. Ett visst överskott säljs och ger ekonomiskt tillskott. Viktor berättade att gruppboendet varit så framgångsrikt att det ska införas på övriga fem (?) barnhem i Vitryssland. Viktor vädjar om fortsatt hjälp. På återvägen besökte vi den lilla pingstkyrkan i Bogochevs. Past tog emot och hälsade oss välkomna. När vi så småningom kommer tillbaka till Vitebsk möter oss en god middag tillsammans med församlingen förstepastor. Fredag 24 oktober. -12 C på morgonen. Sol hela dagen. Albina och Michael var med oss. Dagen ägnades åt shopping, besök på minnesplatsen för 2:a världskriget ( då nazisterna jämnade hela Vitebsk med marken ). Marc Chagalls hem, som numera är muséum besöktes. En god lunch på en vackert belägen restaurang avnjöts. ( Kostnad: 40 SEK/ pers inkl dricka ), Åkte ca 25 km till Ruba där Michael är pastor i pingstförsamlingen. Den berömde ryske målaren Repins sommarbostad, vackert belägen vid floden Drina, besöktes. Här målades många av hans berömda tavlor i slutet av 1800-talet. Vi bjöds på te och kaffe i Albinas och Michaels hem. Därefter var det ett möte i pingstkyrkan i Ruba. Vi gav en hälsning. Kyrkan är ännu inte helt färdig. Alla bjöds på god mat och därefter tillbaka till Vitebsk/värdfamiljerna.

4 Lördag 25 oktober Kall morgon. Samling i kyrkan Vitebsk kl 9. Natasha Miximova mötte oss. Hon jobbar i Moskva och hade rest med nattåget till Vitebsk 5,5 h för att vara med oss denna dag. Efter inköp av frukt, kex mm åkte vi återigen till Liozno där past Alexander tog emot. Ett improviserat möte med församlingens medlemmar hölls. Vi gav en hälsning och Bosse spelade på det nya pianot, ett instrument som aldrig funnits i kyrkan tidigare. Efter mötet gjorde vi iordning 70 påsar med frukt, kex, godis för eftermiddagens besök på två ålderdomshem. Galina bjöd på ännu en god lunch i pingstkapellet innan vi reste vidare till ett sjukhus, där andra våningen användes till äldreboende. Påsarna delades ut och glädjen blev stor i den annars så dystra miljön. Vi gick sedan en promenad till den lilla pingstkyrkan i byn, som ligger 2 km från ryska gränsen. Kyrkan var upprustad och doftade av ny målarfärg. Endast en medlem finns kvar. Hon var med under vårt korta besök. Vi samlades och bad om väckelse. Fortsatte sedan till ytterligare ett ålderdomshem på en annan plats, där vi gjorde ett tidigare besök påsken Ett antal lådor lastades av. Flera kartonger innehöll kaffe, sponsrat av ICA-Hjertberg. Vi träffade de gamla i en samlingssal och alla fick sin påse. Past Alexander höll en minipredikan och vi sjöng några sånger. Efteråt blev vi bjudna på te och smörgås. Mycket sympatisk och trevlig kvinnlig föreståndare. Kvällen avslutades i pastor Alexander Maximovs hem där vi bjöds på pizza, som enligt de flesta var den godaste någonsin.

5 Söndag 26 oktober Besöket i Vitebsk avslutades med gudstjänst i den nybyggda pingstkyrkan kl 10. Temat var Tacksamhet till Gud för årets skörd. Flera talade, kören sjöng ett flertal sånger och ett långt inslag, där barnen medverkade med sång, drama och läsning utantill med texter från olika bibelböcker. Pastor Arkady höll ett tacktal riktat fr a till Bernt Texén för hans insatser under många år då kyrkan byggdes under stora svårigheter och uppoffringar. Vi hälsade från vår församling med ett ord från Filipperbrevet kap 1 v3-11. Bosse Bergenwall sjöng två sånger. Efter visning av kyrkan och därefter lunch började återresan kl 15. Nadia var med och tolkade från svenska. Stopp gjordes i byn Chatyn, som är en minnesplats, som beskriver de illdåd som nazisterna utförde på civilbefolkningen under 2:a världskriget. Den 22 mars 1943 dödades 156 byinnevånare i den lilla byn Chatyn, genom att låsa in dem i byns församlingshus. 76 personer av dessa var barn Därefter satte man eld på huset.. Endast en vuxen och tre barn lyckades gömma sig och överlevde. Den mäktiga staty som möter besökarna vid minnesplatsen föreställer byns smed som lyckades överleva massakern. I sina armar bär han sitt döda barn. Chatyn är bara en av de 9200 vitryska byar som utplånades av nazisterna. Kl var vi åter i Krasnoje där vi fick skjuts till samma familjer som vi tidigare besökte. Måndag 27 oktober Avresa kl 8:15 mot gränsen till Lithauen, som passerades efter lång väntan ( 3 h) i tillsynes oändliga bilköer och hopplös byråkrati. Ca 30 mils körning till Klapeida där vi åt lunch på ett modernt köpcentrum. Därefter till färjan Athena Seaways, som avgick kl 21 mot Sverige. Vinden ganska kraftig vilket innebar viss sjöhävning. Tisdag 28 oktober Båten anlände Karlshamn kl 9:00. Bussresa ca 2 h till Bor där Monica bjöd på kaffe. Därefter bilresa till Lidköping. Åter ca kl 16. Alla glada och tacksamma för en välsignad resa. Stort tack till samtliga resenärer för trevlig gemenskap. Särskilt tack till Bosse som tillsammans med Bernt körde bussen. Vid datorn Kenneth H

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar ! Onsdagen 10/7 Onsdagen 10/7 Torsdag 11/7 Torsdag 11/7, Fredag 12/7 Fredag 12/7 Lördag 13/7 Lördag 13/7 Söndag 14/7 Söndag 14/7 Måndag 15/7 Måndag 15/7 Tisdag 16/7 Tisdag 16/7 Onsdag 17/7 Onsdag 17/7

Läs mer

Resedagbok. Studieresa Limousin- och Blondeföreningen

Resedagbok. Studieresa Limousin- och Blondeföreningen Resedagbok Studieresa Limousin- och Blondeföreningen - onsdag 24 juli 2013 07:59 Äntligen på väg! Några hade hoppat på redan i Varberg och resten hoppade på på Erikslund utanför Ängelholm. Totalt är 26

Läs mer

VÅR RESA TILL BOSNIEN 2008

VÅR RESA TILL BOSNIEN 2008 VÅR RESA TILL BOSNIEN 2008 MÅNDAG 15/9 Vi träffades tidigt på morgonen, för att ta tåget till Kastrup. Därifrån flög vi till Budapest, sen vidare till Sarajevo. Kärt återseende med regn. Vi tog taxi till

Läs mer

Jubileumsresan till RIGA 2019

Jubileumsresan till RIGA 2019 Jubileumsresan till RIGA 2019 För att fira att Radio Vikings Supporterklubb hade funnits i 25 år så arrangerades en specialgjord resa till RIGA för våra medlemmar. Vi åkte med M/S Romantika den 29 augusti.

Läs mer

Polen runt - 8 dagar 12 augusti

Polen runt - 8 dagar 12 augusti 2018 Polen runt - 8 dagar 12 augusti Warszawa Välkommen med på vår sommarresa 2018. Vi väljer att resa till Polen och till huvudstaden Warszawa. Vi hinner även med ett besök i staden Krakow. Polen har

Läs mer

Tillsammans med Birger, Maria, Helena och Annika fick jag en god kopp kaffe.

Tillsammans med Birger, Maria, Helena och Annika fick jag en god kopp kaffe. Måndag den 9 november 2009 Hej kära dagbok. Jag började min resa tidigt den här dagen. Redan klockan 5.30 blev jag hämtad av Birger och damerna. Birger körde oss så lugnt och säkert till Arlanda. På Arlanda

Läs mer

Träna svenska A och B. Häfte 7 Klockan

Träna svenska A och B. Häfte 7 Klockan Träna svenska A och B Häfte Klockan 0 Del analog klocka Vad är klockan? Läs klockan är tolv klockan är ett klockan är två klockan är tre klockan är fyra klockan är fem klockan är sex klockan är sju klockan

Läs mer

Resebrev från Gran Canaria, Tenneriffa, La Gomera, El Hierro och med besök av Lisa o Sivert, Anette o Kenneth, Monica o Peter o Inger o Hasse

Resebrev från Gran Canaria, Tenneriffa, La Gomera, El Hierro och med besök av Lisa o Sivert, Anette o Kenneth, Monica o Peter o Inger o Hasse Resebrev från Gran Canaria, Tenneriffa, La Gomera, El Hierro och med besök av Lisa o Sivert, Anette o Kenneth, Monica o Peter o Inger o Hasse Under denna period har vi hunnit besöka Gran Canaria, Teneriffa;

Läs mer

Vad gör ni den 26:e till 30:e september?

Vad gör ni den 26:e till 30:e september? Vad gör ni den 26:e till 30:e september? För en tid sedan träffade jag Claes Claesson, f.d. mycket erkänd krögare i Karlstad, som numera tillsammans med hustrun Titti bl.a. arrangerar Njutningsresor se

Läs mer

En resa till landet ANNORLUNDA.

En resa till landet ANNORLUNDA. En resa till landet ANNORLUNDA. 26 medlemmar av SPF Borlänge har nyligen företagit en 5-dagars resa till Island. Avresa en söndag morgon i maj med buss från Borlänge till Hofors där medlemmar av PRO på

Läs mer

Program för resa Polen 2018

Program för resa Polen 2018 Program för resa Polen 2018 Dag 1. Onsdag 27 juni Buss Karlstad Stockholm (300 km), färja till Riga 10.00 Buss avgång från Karlstad, Centralstation, Karlstad Hemvärnsgård By 51 10.30 Påstigning Kristinehamn

Läs mer

HEMAVAN/TÄRNABY VÅREN 2015

HEMAVAN/TÄRNABY VÅREN 2015 HEMAVAN/TÄRNABY VÅREN 2015 Så var det då dags att flyga till nordligare delar av Sverige. Åtta gubbar från Veterangänget hade bokat genom Magnus och Janne en resa till skid och skoterparadiset Hemavan.

Läs mer

Program för Fältjägarresa till Wien,Bratislava och Salzburg 27 april - 4 maj 2015

Program för Fältjägarresa till Wien,Bratislava och Salzburg 27 april - 4 maj 2015 Program för Fältjägarresa till Wien,Bratislava och Salzburg 27 april - 4 maj 2015 Välkomna med på en resa till Österrike och Slovakien. Vi börjar i Salzburg de första två dagarna. Staden där så många berömdheter

Läs mer

Måndag 8/11-10. 05:05 Avfärd med buss från Söderhamn. 06:25 Byte till tåg i Gävle

Måndag 8/11-10. 05:05 Avfärd med buss från Söderhamn. 06:25 Byte till tåg i Gävle Måndag 8/11-10 05:05 Avfärd med buss från Söderhamn 06:25 Byte till tåg i Gävle 10:00 Avfärd från Arlanda till Frankfurt I Frankfurt spärrades bandet där våra väskor skulle komma av. Det var lite obehagligt

Läs mer

2008 års. Verksamhetsberättelse för. Volvo IF:S Friluftssektion

2008 års. Verksamhetsberättelse för. Volvo IF:S Friluftssektion 2008 års Verksamhetsberättelse för Volvo IF:S Friluftssektion Verksamhetsberättelse för VIF:s Friluftssektion år 2008. Styrelsen i VIF:s Friluftssektion har efter avslutat årsmöte 08 konstituerat på följande

Läs mer

Resa till Dalarna. 8-11 augusti 2016

Resa till Dalarna. 8-11 augusti 2016 Resa till Dalarna 8-11 augusti 2016 8 augusti - måndag Resan startar från hemorten på morgonen och färden går upp till rastplatsen Väst Göte, vid Vättern norr om Bankeryd, där vi gör uppehåll, då det blir

Läs mer

Resa med Moheda SPF till Gdansk med Vargskansen 8/5 11/5 2015.

Resa med Moheda SPF till Gdansk med Vargskansen 8/5 11/5 2015. Resa med Moheda SPF till Gdansk med Vargskansen 8/5 11/5 2015. Fredag 8/5 18.00 Samling på Stena terminalen i Karlskrona. 19.00 Stena Vision lägger ut med kurs mot Gdynia. 20.00 Kvällens stora buffémiddag

Läs mer

Fritidsnytt Augusti-September 2017

Fritidsnytt Augusti-September 2017 Augusti-September 2017 2015-03-24 Länsdans Datum: Plats: Tid: Avresa: Kostnad: : Fredag 25 augusti ABB, Magneten Västerås 19.30-23.00 18.45 från Q8 100 kr inträde och 100 kr buss Senast tisdag 22 augusti

Läs mer

Varje vecka lägger jag ut någon bild från Equmeniakyrkan och från Huskvarna på Facebook. Du får gärna bli vän med mig också där!

Varje vecka lägger jag ut någon bild från Equmeniakyrkan och från Huskvarna på Facebook. Du får gärna bli vän med mig också där! Vecka 13 2016 Glad Påsk Påsktiden är en god tid med vårens ankomst och alla goda bibeltexter om hur den uppståndne möter sina vänner och lärjungar och de blir påskens vittnen. Och liksom julen varar intill

Läs mer

MC resa med HIMCC till Tyskland Det var vi som var på Tysklandsresa

MC resa med HIMCC till Tyskland Det var vi som var på Tysklandsresa MC resa med HIMCC till Tyskland 2017 Det var vi som var på Tysklandsresa 2017-05-24 2017-05-30 Resan startar 09:30 från Biltema i Karlstad onsdagen den 24 maj 2017. 24 Maj. Idag leder turen genom Dalsland

Läs mer

4 vä rddägär vid lotsutkiken i juli 2014.

4 vä rddägär vid lotsutkiken i juli 2014. 4 vä rddägär vid lotsutkiken i juli 2014. Här följer en liten sammanställning om vad som kan hända under en 4,5 dagars vistelse som värd på lotsutkiken. Utfärd med båt vid 11-tiden på söndag. Hade tänkt

Läs mer

Kyrkresa 2012 till Finska vikens inre

Kyrkresa 2012 till Finska vikens inre Kyrkresa 2012 till Finska vikens inre En annorlunda pilgrimsresa 1 6 augusti nästa år Vi har fått många bilder från en motsvarande resa sommaren 2011. Om dem kan det skrivas foto: privat, vilket i detta

Läs mer

Vid den fortsatta turen runt hamnen passerades presidentpalatset som var under reparation. President Sauli Niinistö bor tillfälligtvis på annat håll.

Vid den fortsatta turen runt hamnen passerades presidentpalatset som var under reparation. President Sauli Niinistö bor tillfälligtvis på annat håll. Finland i maj 2013 Årets vårkryssning blev förlängd till en tredagars Finlandsresa, och på kvällen den 20 maj drog 43 medlemmar iväg till Åbo med Viking Lines Amorella. Reseledare var Eva och Gert Lidö

Läs mer

Midsommarorientering på Karelska näset i Ryssland 22-25/6 2017

Midsommarorientering på Karelska näset i Ryssland 22-25/6 2017 Midsommarorientering på Karelska näset i Ryssland 22-25/6 2017 Erik Anderson från OK Österåker och jag hängde på researrangören Suunnisusmatkat som arrangerar resor överallt där det finns orienteringstävlingar

Läs mer

Skogstomten Stures dagbok

Skogstomten Stures dagbok Skogstomten Stures dagbok Sara Kåll, 2013. Måndag Tidigt på morgonen var luften frisk. Solen tittade fram och i mina kinder kände jag, att temperaturen var ett par grader på minus. Idag har jag suttit

Läs mer

Maj 2015 V Dat Dag Tid Samling 3 sönd 11:00 Gudstjänst Blod & Eld lörd Klädinsamling till Ukraina 10 sönd 17:00 Församlingskväll med middag

Maj 2015 V Dat Dag Tid Samling 3 sönd 11:00 Gudstjänst Blod & Eld lörd Klädinsamling till Ukraina 10 sönd 17:00 Församlingskväll med middag Maj - Juni 2015 En gång i fjärran väst, vid Stilla havets kust jag fann mig själv en sommardag, mitt hjärta slog med lust och snart med mod på land jag stod. Jag tänkte gräva guld, bli rik och få betjänt,

Läs mer

Norgeresa med Fortum Power Riders. 2014-05-17 tom 2014-05-22

Norgeresa med Fortum Power Riders. 2014-05-17 tom 2014-05-22 Deltagare: Håkan Andersson, Börje Salonen och Frank Skaufel. En kväll i februari träffades Börje och jag hemma hos honom för att titta på en trolig rutt i Norge till sommaren. Börje hade redan bokat in

Läs mer

Rapport från besök i Rameshwari school, Khamare 14-16 oktober 2011

Rapport från besök i Rameshwari school, Khamare 14-16 oktober 2011 Rapport från besök i Rameshwari school, Khamare 14-16 oktober 2011 Jag, Jenny Adhikari, min man MadhuSudan, samt vår halvåriga dotter Agnes i sällskap med två svenska kvinnor vid namn Isabella och Veronique,

Läs mer

PRO Kävlinge - Resekommittén

PRO Kävlinge - Resekommittén Bussen hämtade oss kl 07.30 i Kävlinge och 7.40 i Furulund. Alla var på plats och färden kunde börja. Förutom oss PRO:are från Kävlinge hade vi sällskap med ett trevligt gäng från Landskrona. Observera

Läs mer

Östersjön runt Baltikum och Polen

Östersjön runt Baltikum och Polen Östersjön runt Baltikum och Polen Följ med och upptäck; Estland-Lettland-Litauen-Polen den 9 17 maj 2014 Rundresa från Öland/Kalmar via Stockholm Tallinn - Riga - Vilnius - Warmia/Mazurien- Gdansk/Gdynia

Läs mer

EN SEPTEMBER-REPRIS SFI. Hur är det idag? Får jag låna ditt busskort? Vad vill du ha, kaffe eller te? Vad vill du ha, nötter eller godis?

EN SEPTEMBER-REPRIS SFI. Hur är det idag? Får jag låna ditt busskort? Vad vill du ha, kaffe eller te? Vad vill du ha, nötter eller godis? SFI EN SEPTEMBERREPRIS Hur är det idag? Får jag låna ditt busskort? Vad vill du ha, kaffe eller te? Vad vill du ha, nötter eller godis? Vill du ha lite mer? Kan du hjälpa mig? Oj, förlåt! Tack för lånet!

Läs mer

ÖPPEN FÖRSKOLA. Kontakt : Email : Blogg : www.kulanbloggen.se. Facebook: www.facebook.com/kulansoppnaforskola

ÖPPEN FÖRSKOLA. Kontakt : Email : Blogg : www.kulanbloggen.se. Facebook: www.facebook.com/kulansoppnaforskola ÖPPEN FÖRSKOLA Kontakt : Öppna Förskolan KULAN Fäladstorget 1 226 44 Lund telefon: 046 35 64 38 www.lund.se/kulan Email : kulansoppnaforskola@live.se Blogg : www.kulanbloggen.se Facebook: www.facebook.com/kulansoppnaforskola

Läs mer

Jóhann F ś Ridresor. Jóhann Fri geirsson inbjuder dig att vara med om en exklusiv Islandshästupplevelse.

Jóhann F ś Ridresor. Jóhann Fri geirsson inbjuder dig att vara med om en exklusiv Islandshästupplevelse. Jóhann F ś Ridresor Jóhann Fri geirsson inbjuder dig att vara med om en exklusiv Islandshästupplevelse. Nu välkomnar han alla oss, som han har lärt känna under sina år i Sverige, att komma hem till honom

Läs mer

FÖRSAMLINGS- BLADET KALMAR ADVENTKYRKA JUNI Matt 6:30

FÖRSAMLINGS- BLADET KALMAR ADVENTKYRKA JUNI Matt 6:30 FÖRSAMLINGS- BLADET KALMAR ADVENTKYRKA JUNI 2014 Om nu Gud ger sådana kläder åt gräset, som i dag står på ängen och i morgon kastas i ugnen, hur mycket mer skall han då inte klä er? Så lite tro ni har!

Läs mer

POLEN 2011. Jesper Hulterström. V10 s

POLEN 2011. Jesper Hulterström. V10 s POLEN 2011 Jesper Hulterström V10 s 1 Jag heter Jesper Hulterström och Har varit på utlandspraktik 5/5 25/5 i Polen i en stad vid namn Tuchola. Resan varade i 3 veckor och den gjorde jag med John Pettersson

Läs mer

Erbjudande till medlemmarna i Mölndals Golfklubb med vänner och bekanta och alla andra som åkt med oss de senaste åren till Spanien!

Erbjudande till medlemmarna i Mölndals Golfklubb med vänner och bekanta och alla andra som åkt med oss de senaste åren till Spanien! Åk med på golfresa till Benidorm och Alicante i Spanien hösten 2012! (OBS: Nytt program avresa en dag senare än vad tidigare meddelats flygresenärer flyger nu med Norwegian Air Shuttle direkt Göteborg-Alicante

Läs mer

Verksamhetsberättelse för VIF:s Friluftssektion år 2011.

Verksamhetsberättelse för VIF:s Friluftssektion år 2011. Verksamhetsberättelse för VIF:s Friluftssektion år 2011. Styrelsen i VIF:s Friluftssektion har efter avslutat årsmöte 2011 konstituerat på följande vis. Ordf. Mikael Bernsten V. Ordf. Anders Abrahamsson

Läs mer

Borlänge Skolors Musikkår

Borlänge Skolors Musikkår Borlänge Skolors Musikkår 27 juni 8 juli 2013 Nu är det snart dags att stiga på bussarna och åka till Lido di Jesolo! Vi ledare ser fram emot ett par härliga veckor tillsammans med er och hoppas att allt

Läs mer

Nätåkarresan till Skåne/Höganäs 2010

Nätåkarresan till Skåne/Höganäs 2010 Nätåkarresan till Skåne/Höganäs 2010 Vid höstmötet i november beslöts att bilda två grupper med skilda resmål. Den ena gruppen skulle under ledning av Kent att åka till Skåne. Slutmålet blev Höganäs och

Läs mer

Vinresa till Barcelona-Priorat Torsdag till måndag

Vinresa till Barcelona-Priorat Torsdag till måndag Vinresa till Barcelona-Priorat Torsdag till måndag Resan arrangeras av Italy By Wine AB Italy By Wine AB drivs av Fredrik och Martina Montelius som arrangerat vinresor sedan 2008. Vi anordnar årligen sju

Läs mer

Dagbok. från. resan till Brno 2008

Dagbok. från. resan till Brno 2008 Dagbok från resan till Brno 2008 Vi som åkte var: Johanna Engström Nora Ericsson Olga Fürst Värild Linnéa Gahm Charlie Hillbom Linda Holmström Sofie Holmström Angelica Härnlöv Johanna Larsson Prinz Felicia

Läs mer

VÄLKOMMEN till Pingstkyrkan Smålandsstenar

VÄLKOMMEN till Pingstkyrkan Smålandsstenar VÄLKOMMEN till Pingstkyrkan Smålandsstenar Program Mars April - Maj 2019 Vi vill vara en välkomnande, kärleksfull och växande gemenskap med Jesus och varandra MARS 3 Söndag 10.00 FÖRSAMLINGSMÖTE Nattvard

Läs mer

LERKIL. Hälsning från pastorn. Axplock ur innehållet: Varmt och hjärtligt välkommen till kyrkan. Alla samlingar är självklart öppna för alla.

LERKIL. Hälsning från pastorn. Axplock ur innehållet: Varmt och hjärtligt välkommen till kyrkan. Alla samlingar är självklart öppna för alla. LERKIL Hälsning från pastorn I bibeln i Predikaren kap. 3:11 så står det så här: Allt vad Gud har gjort är skönt i rättan stund. Han låter människor urskilja ett sammanhang, men aldrig kan de fatta Guds

Läs mer

Hälsningar Lisbeth o Lennart Hedberg.

Hälsningar Lisbeth o Lennart Hedberg. Mannheim 2017. Klockan 3:45 ringer klockan. Det är dags att gå upp, ta packning och bil till Frillesås för att åka till marknaden i Mannheim. Det är tionde gången som Kent Johansson med stab anordnar resan,

Läs mer

Resa till Budapest 3-6 sep 2017

Resa till Budapest 3-6 sep 2017 Resa till Budapest 3-6 sep 2017 Dag 1 En tidig septembermorgon samlades 35 SPF-medlemmar för en fyra dagar lång resa till Budapest. Håbobuss till Arlanda och flyg till Budapest där vår guide Dénes Szász

Läs mer

Månd 2 juni: Vi anländer till Skottland Tisd 3 juni: Islay med Laphroaig, Lagavulin, Ardbeg och Bruichladdich

Månd 2 juni: Vi anländer till Skottland Tisd 3 juni: Islay med Laphroaig, Lagavulin, Ardbeg och Bruichladdich 31 maj 8 juni 2014 Följ med på en fantastisk whiskyresa till Skottland. I denna underbara miljö får du prova denna ädla dryck på flera av världens mest uppskattade destillerier. Vi åker över till Islay

Läs mer

Finike marina under mars månad, o allt det lilla som där händer!

Finike marina under mars månad, o allt det lilla som där händer! Resebrev nr 2, 2013 Finike marina under mars månad, o allt det lilla som där händer! Lite om vad som händer i marinan, o det är inte lite det! Egentligen så är denna period mest tänkt till att jobba på

Läs mer

PRO Kävlinge på rundtur på Gotland augusti 2016

PRO Kävlinge på rundtur på Gotland augusti 2016 PRO Kävlinge på rundtur på Gotland 22-26 augusti 2016 Resan startade tidigt i ottan klockan 05:30 från Furulund och 06:00 från Kävlinge! Reseledaren Per Arne, chauffören Joakim och alla vi andra var på

Läs mer

DALABULLEN. Kalendarium

DALABULLEN. Kalendarium DALABULLEN Nr 1 Våren 2018 www.celiaki.se/dalarna Kalendarium Föreläsning Söndag 21/1, se sid 3 Bad och pizza Lördag 10/2, se sid 4 Årsmöte Söndag 11/3, Se sid 5 Lunch och fikaträffar i: Ludvika, lördag

Läs mer

Specialtidning för BestKust Feskarna, Grovfjord 04. BestKust Feskarna 04. Sponsored by

Specialtidning för BestKust Feskarna, Grovfjord 04. BestKust Feskarna 04. Sponsored by Specialtidning för BestKust Feskarna, Grovfjord 04 BestKust Feskarna 04 Bra fiske efter havskatt och torsk Sponsored by Innehåll BestKust Feskarna 04, 2:a resan till Grovfjord Nord-Norge Uppresan till

Läs mer

Folksam cup i Östersund 2015

Folksam cup i Östersund 2015 Folksam cup i Östersund 2015 Den 6-8 mars 2015 stod Spikbordarnas IK som arrangör för Riksfinalen Folksam cup för längdskidungdomar i åldern 15-16 år. Smålands skidförbunds trupp bestod av tolv ungdomar,

Läs mer

MÅNADSBLAD. Träffpunkter & sysselsättning

MÅNADSBLAD. Träffpunkter & sysselsättning MÅNADSBLAD Träffpunkter & sysselsättning FEBRUARI 2014 Aktiviteter Nya cirklar på Tinget 2014: Hästcirkel start torsdag 6 februari 13.00-15.30 Lurbo Gård För mer information: Gunilla Andersson, 018-727

Läs mer

Scandinavian training camp 21-28/4 2007.

Scandinavian training camp 21-28/4 2007. Scandinavian training camp 21-28/4 2007. Inspirerade av Christians historier var vi några som på bussen till Lidingöloppet bestämde oss för att också prova på att åka på träningsläger till Portugal. Här

Läs mer

VACKRA PRAG. Vi bor fint och centralt, och har med oss svensktalande guide/reseledare under vistelsen.

VACKRA PRAG. Vi bor fint och centralt, och har med oss svensktalande guide/reseledare under vistelsen. VACKRA PRAG Följ med och upplev vackra Prag! Staden som bjuder på allt vi förväntar oss av en storstad i form av historia, kultur, restauranger och goda shoppingmöjligheter. Under våra dagar i Prag lär

Läs mer

Onsdag den 13 oktober 2010

Onsdag den 13 oktober 2010 Onsdag den 13 oktober 2010 Kära dagbok! Nu är det dags för mig att träffa mina Comenius vänner i England. Först provade jag att sitta i eget säte men det var lite läskigt så jag satte mig hos Tommy. I

Läs mer

Besök i Norrrköpings konstmuseum

Besök i Norrrköpings konstmuseum ÅRSKALENDER 2011 1 Besök i Norrrköpings konstmuseum Den 13 april besökte vi Norrköpings Konstmuseum, som visade en utställning av konstnären Karl Axel Pehrson Med naturen som utgångspunkt kombinerat med

Läs mer

Utbyte med ungdomsorganisationer i Finska Karelen. Av Förbundet Skog och Ungdom med projektpengar från Stiftelsen Konung Gustaf V:s 90-årsfond

Utbyte med ungdomsorganisationer i Finska Karelen. Av Förbundet Skog och Ungdom med projektpengar från Stiftelsen Konung Gustaf V:s 90-årsfond Utbyte med ungdomsorganisationer i Finska Karelen Av Förbundet Skog och Ungdom med projektpengar från Stiftelsen Konung Gustaf V:s 90-årsfond Här kommer en rapport från vår studieresa vi gjorde med syfte

Läs mer

TURLISTA Luleås skärgårdsbåtar

TURLISTA Luleås skärgårdsbåtar 2015 TURLISTA Luleås skärgårdsbåtar INNEHÅLLSFÖRTECKNING Prislistor Biljetter, information, priser reguljära turer sid 3 Turlistor Luleå skärgård, reguljära turer Turlista Högsäsong, M/S Symfoni sid 4

Läs mer

Preliminärt program för Peruresa 28 september 14 oktober Inkaresor och Winslow Travel 17 dagar

Preliminärt program för Peruresa 28 september 14 oktober Inkaresor och Winslow Travel 17 dagar Preliminärt program för Peruresa 28 september 14 oktober Inkaresor och Winslow Travel 17 dagar Dag 1, 28 september Från Sverige flyger vi till Amsterdam, och sedan vidare till Lima, huvudstaden i Peru,

Läs mer

IRLAND. Välkomna med på Borås Släktforskares traditionella vårresa! Denna gång reser vi till Irland 1-8 maj 2018!

IRLAND. Välkomna med på Borås Släktforskares traditionella vårresa! Denna gång reser vi till Irland 1-8 maj 2018! IRLAND Välkomna med på Borås Släktforskares traditionella vårresa! Denna gång reser vi till Irland 1-8 maj 2018! Vi reser med buss till Köpenhamn och flyg vidare till Dublin. Under rundresan på Irland,

Läs mer

DHR ÄNGELHOLM. NR.4. 2011. Informationsblad om vad som händer i föreningen Kurser, fester, resor Och andra aktiviteter

DHR ÄNGELHOLM. NR.4. 2011. Informationsblad om vad som händer i föreningen Kurser, fester, resor Och andra aktiviteter DHR ÄNGELHOLM. NR.4. 2011 Informationsblad om vad som händer i föreningen Kurser, fester, resor Och andra aktiviteter ORDFÖRANDE. OVE JANSSON. Tel. 0435-21694 MOBIL. 070-5216941 KASSÖR. SVEN-ÅKE JÖNSSON.

Läs mer

Välkommen till Emmaboda kyrka

Välkommen till Emmaboda kyrka Välkommen till Emmaboda kyrka Kort historik Från början fanns här endast ett församlingshem som invigdes av Biskop Ludvig Lindberg en dag i februari 1926. Klockan 3.30 tändes den elektriska belysningen

Läs mer

Järvsö och FJR Club Swedens Årsmöte.

Järvsö och FJR Club Swedens Årsmöte. Järvsö och FJR Club Swedens Årsmöte. Den 14 maj körde jag mot Järvsö. Från Stockholm körde vi, undertecknad, Swempa, Åke och Göran. I Enköping skulle Peppe möte upp men vi ändrade det till att sammanstråla

Läs mer

PROGRAMBLAD September December 2018

PROGRAMBLAD September December 2018 VÄSTERFÄRNEBO FLÄCKEBO FRIKYRKA ELIMKYRKAN Pastor: Håkan Hansson 072 938 03 56 Ordförande: Mats Vangbo PROGRAMBLAD September December 2018 073 673 31 31 Hemsida: kristengemenskap.org Bankgiro: 58489535

Läs mer

Augusti Vecka Mitt i sommaren

Augusti Vecka Mitt i sommaren Augusti 2016 Vecka 31 2016 Mitt i sommaren Förra året började inte sommaren på riktigt förrän i mitten av augusti så man kan alltid hoppas på ytterligare två sommarmånader och då är vi mitt i den. Semestern

Läs mer

Välkomna på infomöte. tävlingsresa till Dortmund 9-12 mars tis 6 och tor 15 febr Carla Berns

Välkomna på infomöte. tävlingsresa till Dortmund 9-12 mars tis 6 och tor 15 febr Carla Berns Välkomna på infomöte tävlingsresa till Dortmund 9-12 mars 2018 tis 6 och tor 15 febr Carla Berns Vem är jag och vilka andra ledare kommer att följa med (kan bli ännu fler beroende på antal anmälda barn)

Läs mer

Gambia tour 5-10 februari 2014. Upplev det bästa av Gambia tillsammans med mig och vår fina personal på One World Village Guesthouse!

Gambia tour 5-10 februari 2014. Upplev det bästa av Gambia tillsammans med mig och vår fina personal på One World Village Guesthouse! Gambia tour 5-10 februari 2014 Upplev det bästa av Gambia tillsammans med mig och vår fina personal på One World Village Guesthouse! Onsdag 5/2 Bakau tour. Vi promenerar i omgivningarna, besöker Crocodile

Läs mer

FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN PÅ SÖDRA DAL Juni - September 2017

FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN PÅ SÖDRA DAL Juni - September 2017 FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN PÅ SÖDRA DAL Juni - September 2017 Jag tycker nog att jag har skapligt bra lokalsinne, jag brukar inte gå vilse. Men visst händer det ändå ibland att jag tappar riktningen,

Läs mer

Piteå s vänort Grindavik Island

Piteå s vänort Grindavik Island Piteå s vänort Grindavik Island Januari 2013 Gunilla Granqvist och Maud Nordwall Blå Lagunen Grindavik är en kommun med 2 800 innevånare, vilket innebär god socialkontroll men också en grannlag uppgift

Läs mer

Finland via Åland med Fortum Power Riders. 2013-06-05 tom 2013-06-10

Finland via Åland med Fortum Power Riders. 2013-06-05 tom 2013-06-10 Deltagare: Håkan Andersson och Börje Salonen. Börje och jag hade pratat en tid om att åka till Åbo via Åland. Vi fick lite tips från medlemmar i klubben samt från bekantas bekanta. I någorlunda god tid

Läs mer

Mc-resa En reseberättelse om vår resa upp till Midnattssolen,

Mc-resa En reseberättelse om vår resa upp till Midnattssolen, Mc-resa 2018 En reseberättelse om vår resa upp till Midnattssolen, Vi fick frågan av Sten och Gunvor om att följa med upp till Midnattssolträffen i Gällivare. Vi var inte sena med att tacka ja. Söndag

Läs mer

!!!!!!Följ med på vår nästa Kunskapsresa till Berlin 24 26 april 2013

!!!!!!Följ med på vår nästa Kunskapsresa till Berlin 24 26 april 2013 !!!!!!Följ med på vår nästa Kunskapsresa till Berlin 24 26 april 2013 Att förstå vad som händer i vår värld blir allt mer angeläget i takt med att konkurrensen ökar och nya ekonomier växer fram. Att läsa

Läs mer

Min tid i Bryssel. Onsdag 12 nov 2008:

Min tid i Bryssel. Onsdag 12 nov 2008: Min tid i Bryssel Onsdag 12 nov 2008: Klockan ringde 03:15 och jag har aldrig varit så trött i hela mitt liv. Det var väldigt nära att jag direkt somnade om för just då kändes en hel natts sömn viktigare

Läs mer

Fritidsnytt November 2018

Fritidsnytt November 2018 November 2018 Länsdans Datum: Plats: Tid: Kostnad: Fredag 23 november Folkets Hus Köping 19.30-23.00 100 kr inträde Kvällens orkester: Reminders Välkomna! Höstfest/The-dans Datum: Plats: Tid: Avresa: Kostnad:

Läs mer

LAXALEKEN. Transport: Organiserad samkörning i bilar. Se mer info på sid. 4 och 5 Stort tack till alla föräldrar som erbjudit sin hjälp!

LAXALEKEN. Transport: Organiserad samkörning i bilar. Se mer info på sid. 4 och 5 Stort tack till alla föräldrar som erbjudit sin hjälp! LAXALEKEN Datum: Fredag 1:e söndag 3:e juni 2007 Plats: Halmstad, Simstadion (utomhus 50:a med 8st banor) Transport: Organiserad samkörning i bilar. Se mer info på sid. 4 och 5 Stort tack till alla föräldrar

Läs mer

Resa till Polen september 2017

Resa till Polen september 2017 Resa till Polen 11 16 september 2017 Närheten, möjligheten att återuppleva kultur och gemensam historia och mycket mera gör Polen till ett land värt att besöka. Polen har enormt mycket att erbjuda mellan

Läs mer

Kulturcenter Oxbackens mötesplats

Kulturcenter Oxbackens mötesplats MÅNADSPROGRAM Juni 2017 Välkommen till våra aktiviteter i juni! Mot Tanzania Kulturcenter Oxbackens mötesplats Oxbacksgatan 5, 724 61 Västerås. Öppettider måndag fredag kl.09:00 16:00 Telefon 021-390190,

Läs mer

SANKT FRANSISCUS NYTT

SANKT FRANSISCUS NYTT Församlingsbladet för Sankt Fransiscus församling, Segeltorp, Stockholm Avslutning Fredag den 19 december i tredje adventsveckan avslutad vi i församlingen årets verksamhet eller om man så vill inledde

Läs mer

Resebrev nr 9, 12 juli 11 augusti 2011. Rekresa till Kos o mötet med Emma o Andreas med resp, plus Familjen Sturesson som var på besök i 2 veckor.

Resebrev nr 9, 12 juli 11 augusti 2011. Rekresa till Kos o mötet med Emma o Andreas med resp, plus Familjen Sturesson som var på besök i 2 veckor. Resebrev nr 9, 12 juli 11 augusti 2011. Rekresa till Kos o mötet med Emma o Andreas med resp, plus Familjen Sturesson som var på besök i 2 veckor. Efter att Elin o Larsa lämnat oss så tog vi en seglig

Läs mer

Efter båtens avgång väntade oss en buffé med så mycket gott att äta. Efter kvällens underhållning väntade så hytterna på oss för nattvila

Efter båtens avgång väntade oss en buffé med så mycket gott att äta. Efter kvällens underhållning väntade så hytterna på oss för nattvila Reseberättelse från Riga resan 11 13 sept. 2013 Onsdagen den 11 september kl. 13.00 möttes 17 st. förväntansfulla flygplatsseniorer Arlanda/Bromma i Tallink/Silja s frihamns terminal för att med båten

Läs mer

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Hänt under 2015. Januari Medlemsträff Torsdagen den 22 januari träffades medlemmar i föreningen med temat 60-talet i ord och ton. Sven Thomson berättade minnen och spelade musik från 60-talet. Många minnen

Läs mer

Med resten av våra liv vill vi väl leva så att Gud, våra medmänniskor och vi själva blir glada!

Med resten av våra liv vill vi väl leva så att Gud, våra medmänniskor och vi själva blir glada! Januari 2019 Vecka 1 God fortsättning på 2019! Årets första brev innehåller egentligen bara en inbjudan till gudstjänst med små och stora nu på söndag 10.00. Denna söndag är Trettondag jul. Vi kommer att

Läs mer

KrakowLila 28/10-2/11

KrakowLila 28/10-2/11 KrakowLila 28/10-2/11 Schema Söndag 28/10 14.30 Avresa från Varberg Nord. Bussen börjar rulla 14:30 så var i god tid. 17.00 Vi äter kvällsmat på Carlssons Taverna i Kristianstad (ingår) 21:00 Färjan avgår

Läs mer

På Gång. i Skälvums missionshus. I detta nummer kan du läsa om... Hajk på Sjölunda. Nr 3. september - november Kontaktpersoner...

På Gång. i Skälvums missionshus. I detta nummer kan du läsa om... Hajk på Sjölunda. Nr 3. september - november Kontaktpersoner... På Gång i Skälvums missionshus Nr 3. september - november 2017 Hajk på Sjölunda I detta nummer kan du läsa om... Kontaktpersoner... 2 Messy Church... 10 Pastorns sida... 3 Höstens samlingar... 4 Hajk...

Läs mer

Juni. Juli. Augusti. Vecka 26 Onsdag 28/6 18,30 Bibel och bön Torsdag 29/6 10,00 Gemensam bön i Kyrkans Hus

Juni. Juli. Augusti. Vecka 26 Onsdag 28/6 18,30 Bibel och bön Torsdag 29/6 10,00 Gemensam bön i Kyrkans Hus Juni Vecka 23 Onsdag 7/6 18,30 Bibel och Bön Torsdag 8/6 10,00 Gemensam bön i Kyrkans Hus Söndag 11/6 10,00 Gudstjänst. P-O Svensson. Dop. Sång Annika Lindh & Lisa Josefsson Vecka 24 Onsdag 14/6 18,30

Läs mer

Träna ordföljd Ett övningshäfte där du tränar rak ordföljd och omvänd ordföljd. Namn:

Träna ordföljd Ett övningshäfte där du tränar rak ordföljd och omvänd ordföljd. Namn: Träna ordföljd Ett övningshäfte där du tränar rak ordföljd och omvänd ordföljd. Namn: Träna rak ordföljd. Subjektet är först. Verbet är alltid på andra plats. Subjekt Verb Objekt Zlatan spelar fotboll.

Läs mer

Eva Bernhardtson Louise Tarras. Min mening. Bildfrågor (diskutera)

Eva Bernhardtson Louise Tarras. Min mening. Bildfrågor (diskutera) Eva Bernhardtson Louise Tarras Min mening Bildfrågor (diskutera) Folkuniversitetets förlag Box 2116 SE-220 02 Lund tel. 046-14 87 20 www.folkuniversitetetsforlag.se info@folkuniversitetetsforlag.se Information

Läs mer

Tack för din bokning!

Tack för din bokning! Tack för din bokning! Singel i Salto 9-14 juli 2017 I det här informationsbrevet vill vi berätta lite mer om vad veckan innebär och ge dig svar på saker du undrar över. Vill du ha ytterligare information

Läs mer

Studieresa Till EU-parlamentet

Studieresa Till EU-parlamentet Studieresa Till EU-parlamentet När våren fortfarande var i full blom gjorde DHR i Borås en studieresa till Bryssel. Man fick träffa politiker och på plats studera hur man arbetar för tillgänglighet. Med

Läs mer

Program September 2017 Mötesplatsen Solhaga

Program September 2017 Mötesplatsen Solhaga Program September 2017 Mötesplatsen Solhaga Välkommen till Mötesplatsen Solhaga Solhagsvägen 15 Telefon: 0510-77 09 42 Öppettider: Måndag-Torsdag 10:00-16:00 Fredag 11:00-16:00 Söndag 14:30-16:30 Måndagar:

Läs mer

Resa Skåne runt. 10-13 augusti 2015. Vid Sverige är fästat en liten jordlapp som kallas Skåne, för att visa detta Sverige hur övriga Europa ser ut.

Resa Skåne runt. 10-13 augusti 2015. Vid Sverige är fästat en liten jordlapp som kallas Skåne, för att visa detta Sverige hur övriga Europa ser ut. Resa Skåne runt 10-13 augusti 2015 Vid Sverige är fästat en liten jordlapp som kallas Skåne, för att visa detta Sverige hur övriga Europa ser ut. Så sa en man som hette Stjernswärd i mitten av 1800-talet

Läs mer

inbjuder till BÅTTUR & KORPAGILLE Lördagen den 11 augusti 2012 Program

inbjuder till BÅTTUR & KORPAGILLE Lördagen den 11 augusti 2012 Program inbjuder till BÅTTUR & KORPAGILLE Lördagen den 11 augusti 2012 Program Lördag 11 aug: Kl 11.30 Samling vid Svenskholmarna Kl 12.00 Avresa med Uddevalla Kommuns skärgårdsbåt Byfjorden Under båtturen serveras

Läs mer

Förskoleklass Bubblan

Förskoleklass Bubblan Sida 1 av 5 Skarpnäcks skola Förskoleklass Bubblan Bulleribock telenr: 0761291067 Bubblan telenr: 0761294382 Öppning och stängningsfritids telenr: 50815626 Veckobrev 30 mars 2012 för vecka 14, 16 och 17

Läs mer

Efter en god natts sömn så packade vi ihop och drog oss ner mot Färjan i Rödby. Vi åkte rätt tidigt på Torsdag morgon, käkade frukost på båten för vi

Efter en god natts sömn så packade vi ihop och drog oss ner mot Färjan i Rödby. Vi åkte rätt tidigt på Torsdag morgon, käkade frukost på båten för vi MOTOGP 2015 Tänkte berätta om en till resa på 11 dagar som jag och 3 vänner gjorde sommaren 2015. Syftet med resan var at åka till Assen, Holland och kolla på Moto gp. Jag började min resa tisdag morgon

Läs mer

Aktiviteter 1 januari 30 juni 2014

Aktiviteter 1 januari 30 juni 2014 Anhörigcenter Foto: Sofia Sabel Kartan är beskuren och lånad från broschyren Innerstaden Kungsbacka, smakfulla upplevelser Du är välkommen att kontakta oss. Telefon: 0300-83 42 29 E-post: anhorigstod-ao@kungsbacka.se

Läs mer

Församlingsblad. Equmeniakyrkan Östhammar och. Gimo-Vattensta Missionsförsamling

Församlingsblad. Equmeniakyrkan Östhammar och. Gimo-Vattensta Missionsförsamling Församlingsblad Equmeniakyrkan Östhammar och Gimo-Vattensta Missionsförsamling April juni 2018 Tacksamhet Livet har sina sidor. Det finns mycket att vara orolig inför. Var och en av oss har en hel uppsättning

Läs mer

Fritidskatalog Våren 2010

Fritidskatalog Våren 2010 Fritidskatalog Våren 2010 HEJ! I denna katalog hittar du vårens fritidsaktiviteter. Hoppas att du ska hitta något som du tycker är roligt. Vi ser fram emot att så många som möjligt kan komma och ha kul

Läs mer

Exempel på genomförandeplan i hemtjänsten

Exempel på genomförandeplan i hemtjänsten Exempel på genomförandeplan i hemtjänsten Delaktighet Kunden har varit delaktig i upprättandet av genomförandeplanen Övriga deltagare Anna Andersson Kontaktman Lotta Svensson Dotter Utredning ICF-test2

Läs mer

VAD HÄNDER PÅ SPORTLOVET V.8?

VAD HÄNDER PÅ SPORTLOVET V.8? VAD HÄNDER PÅ SPORTLOVET V.8? HÖRBY KARATE KLUBB Kom och testa karate med oss på Älvdalsskolan! Tisdag 19/2 och Torsdag 21/2 18.00-19.00, Lördag 23/2 10.00-11.30 Medtag gympakläder! SATSERUPS IDROTTS/BYAFÖRENING

Läs mer