Smålands Ishockeyförbund Tävlingskommittén

Relevanta dokument

Region Syd Tävlingskommittén

Region Syd. Seriebestämmelser. J18 Elit 2016/2017. Region Syd. Region Syd:s tävlingskmmitté

Region Syd. Seriebestämmelser. J20 Division /2017. Region Syd. Tävlingskommittén. Region Syd:s tävlingskommitté

Region Syd. Seriebestämmelser. J18 Division /2017. Region Syd. Region Syd:s tävlingskommitté

Region Syd. Seriebestämmelser. J18 Elit 2018/2019. Region Syd. Region Syd:s tävlingskommitté

Seriebestämmelser 2017/2018. HockeyTrean Södra. Region Syd

Norrbottens Ishockeyförbund Deltagande lag Tävlingen är öppen för seniorlag i föreningar som tillhör Norrbottens Ishockeyförbund.

Tävlingsbestämmelser DM

Seriebestämmelser Ungdom

Norrlandsmästerskapen

TÄVLINGSBESTÄMMELSER FÖR DISTRIKTSSERIERNA.

Gruppindelning J-18 Div.2 Småland

Seriebestämmelser. Reviderade Säsongen För. Dam Division 2. Kval till Riksserien Dam. Division 2C Västra. Play Off för Division 2

Seriebestämmelser HockeyTvåan Västra Säsongen Reviderade

TIDEBERG TROPHY U Utgåva 2.

KYRKEFALLA TROPHY U10

Så funkar det! På varje spelort spelas gruppspel under fredag den 16 mars samt lördag den 17 mars.

TIDEBERG TROPHY U Utgåva

U10 Distriktsserie 2014/2015

NORRBOTTENS ISHOCKEYFÖRBUND Tävlingskommittén Fastställd

Seriebestämmelser Göteborgs Ishockeyförbund

NORRBOTTENS ISHOCKEYFÖRBUND Tävlingskommittén

Så funkar det! På varje spelort spelas gruppspel under fredag den 22 september samt lördag den 23 september.

SMÅLAND BLEKINGE HANDBOLLFÖRBUND

SWECASE ETT KOMPLEMENT TILL OFFICIELL REGELBOK SAMT CASE BOOK

Kval till division 5 herrar 2016

HockeyAllsvenska Finalen

VÄLKOMNA TILL VÄRMLAND OCH FORSHAGA!

Allsvenskans, SuperAllsvenskans och HockeyAllsvenskans tabeller år för år

Kristianstad Padel League (KPL) är öppen för alla. Matcherna spelas i Lindabhallen i Kristianstad enligt ett fastställt spelschema.

Serie- och tävlingsbestämmelser för distriktsserier

Matchfunktionärs utbildning. Regelgenomgång Säsong

SEKRETARIATS- KOMPENDIUM

Tävlingsbestämmelser ungdomsserierna 2014/2015

Hemköp Ängby Cup oktober 2012

Sammansättning och upp- och nedflyttning i distriktsserierna fastställs av respektive SDF.

Grundläggande tävlingsbestämmelser Innebandy RM 2013 i Malmö

UPP-/NEDFLYTTNING OCH KVALSPEL

14c. Regelfrågor med svar. REGELTEST - Föreningsdomare. 1 Från vilken ålder är tacklingar tillåtna?...

Serie- och tävlingsbestämmelser för distriktsserier 2019/2020

Serier, spelformer samt slutspel och kval till respektive serie

Innehåll

Tävlingskrav Ungdomsturneringar

Transkript:

Smålands Ishockeyförbund Tävlingskommittén Seriebestämmelser 2017/2018 A2 Division 1 Småland Smålands Ishockeyförbunds tävlingskommitté

Seriebestämmelser för A2 Division 1 Småland 2017/2018 A2 division 1 kommer att genomföras som grundserier, slutspel och fortsättningsserier. A2 division 1 A, B och C grundserier 2017/2018 serier som består av 6 lag i vardera serien. A2 division 1A (Grundserie) HC Vita Hästen HV71 Linköping HC Mjölby HC Tranås AIF Österstads IF A2 division 1B (Grundserie) Gislaveds SK HC Dalen IK Oskarshamn Nässjö HC Vimmerby HC Västerviks IK A2 division 1C (Grundserie) IF Troja Ljungby Kallinge Ronneby IF Karlskrona HK Mörrums GoIS IK Tingsryds AIF Växjö Lakers HC Spelform: Enligt SIF:s Tävlingsbestämmelser 2017/2018 5:7 D Seriemetoden tre poäng med Overtime och straffar. Resultatrapportering: OVR Light. Övrigt: Periodpaus, 15 minuter. Serieadministratörer: Smålands Ishockeyförbund Speldagar: Serie Grundserie A, B och C, 6 lag, 10 omgångar 1 2017-10-15 6 2017-11-19 2 2017-10-22 7 2017-11-26 3 Fredag 2017-10-27 8 Fredag 2017-12-01 4 5 2017-10-29 2017-11-05 9 10 2017-12-03 2017-12-17 Spelordning: Se separata program. Efter färdigspelade grundserier Lag 1-2 från vardera A2 division 1 grundserie A, B och C är kvalificerade för spel i A2 division 1 slutspel. Övriga lag från grundserie A, B och C är kvalificerade för spel i A2 division 1 A/B Vårserie.

A2 division 1 slutspel 2017/2018 Lag 1-2 från grundserie A, B och C är kvalificerade för spel i A2 division 1 slutspel, totalt 6 lag. 10 omgångar. A2 division 1 slutspel Spelform: Enligt SIF:s Tävlingsbestämmelser 2017/2018 5:7 D Seriemetoden tre poäng med Overtime och straffar. Resultatrapportering: OVR Light. Övrigt: Serieadministratör: Spelordning: Periodpaus, 15 minuter. Smålands Ishockeyförbund. Se separat program. Speldagar: A2 Division 1 Slutspel (6 lag, 10 omgångar). 1 2018-01-07 6 2018-02-11 2 2018-01-14 7 2018-02-18 3 2018-01-21 8 2018-02-25 4 2018-01-28 9 2018-03-11 5 2018-02-04 10 2018-03-18

A2 division 1 Fortsättningsserie. Lag 2-6 från vardera grundserie A, B och C är kvalificerade för spel i A2 division 1 Fortsättningsserie, 2 serier A/B med totalt 6 lag / serie, 10 omgångar. Fortsättningserierna delas in geografiskt A2 division 1A Fortsättningsserie A2 division 1B Fortsättningsserie Smålands Ishockeyförbunds tävlingskommitté förbehåller sig rätten att placera in lagen i respektive serie. Spelform: Enligt SIF:s Tävlingsbestämmelser 2017/2018 5:7 E Seriemetoden tre poäng med Overtime och straffar. Resultatrapportering: OVR Light. Övrigt: Periodpaus,15 minuter. Serieadministratörer: Smålands Ishockeyförbund Spelordning: Se separat program. Speldagar: A2 Division 1 Fortssättningsserie A/B(6 lag / serie, 10 omgångar). 1 2018-01-07 6 2018-02-11 2 2018-01-14 7 2018-02-18 3 2018-01-21 8 2018-02-25 4 2018-01-28 9 2018-03-11 5 2018-02-04 10 2018-03-18

Övrigt. 5:7 D SERIEMETODEN MED OVERTIME OCH STRAFFAR Beträffande ordningsföljden gäller följande: A Segrande lag under ordinarie tid får 3 poäng. Förloraren får 0 poäng. Vid oavgjord match får lagen 1 poäng vardera. B Vid oavgjort resultat efter tre perioders spel (60 minuter) gäller: Lagen spelar med 5 spelare inklusive målvakt. Målvakt får ej ersättas med utespelare under Overtime undantaget avvaktande utvisning. Om ett lag ersätter målvakten med en utespelare (ej avvaktande utvisning) under Overtime ska laget ådömas ett lagstraff (2 min). Matchen förlängs enligt Overtime-metoden (dock högst 5 minuter) till dess att något av lagen gjort mål. Laget som gör vinstmålet under Overtime erhåller ytterligare en poäng. Vid oavgjort resultat efter overtime skall straffslag utföras enligt 5:9. Laget som vinner straffslagstävlingen vinner en poäng till och slutresultatet skrivs med ett mål mer efter det oavgjorda resultatet till det segrande laget. C Ordningsföljden mellan lagen i en serie avgörs med antalet vunna poäng. D Vid lika poängställning avgör målskillnaden, det vill säga skillnaden mellan antalet gjorda och insläppta mål. E Är målskillnaden lika stor, placeras det lag främst som gjort flest mål. F Har lagen gjort lika många mål, är lagens inbördes resultat avgörande. G Kan ordningsföljden ändå inte fastställas spelas skiljematch på en av SIF fastställd bana, dock endast om utgången av matchen har betydelse för serieseger, upp- eller nedflyttning i seriesystemet. H Om det inte finns någon möjlighet att genomföra en skiljematch sker lottning

TREPOÄNGSSYSTEMET OVERTIME REGLER Efter en två minuters vila så börjar övertidsperioden, spelarna är kvar vid isen under pausen. Lagen har kvar samma planhalva som man hade under den tredje perioden. De båda lagen ska under övertidsperioden ha fyra utespelare och en målvakt på planen. Utvisningar döms på samma sätt som under ordinarie speltid. Anmärkning 1 Om ett lag skulle tilldelas en utvisning under övertidsperioden så spelar lagen 4-3. Anmärkning 2 Om ett lag under övertidsperioden tilldelas två utvisningar så ska det laget som har numerärt underläge ha tre spelare på isen. Det lag som har numerärt överläge får sätta in en extra spelare och det blir spel fem mot tre. Anmärkning 3 Vid första avblåsningen efter ett numerärt underläge med två man så blir det spel antingen fyra mot fyra eller fyra mot tre. Anmärkning 4 Om en utvisning inte tagit slut under ordinarie matchtid så följer den med till övertidsperioden. Så ett fem mot fyra överläge under ordinarie matchtid blir fyra mot tre överläge under övertidsperioden. Anmärkning 5 Om man spelar fem mot tre när ordinarie matchtid tar slut så fortsätter man att spela fem mot tre under övertidsperioden. När de utvisade spelarna kommer in så spelar man fem mot fem eller fem mot fyra till första avblåsningen, då går man över till spel fyra mot fyra eller fyra mot tre. Anmärkning 6 Om man spelar tre mot tre när ordinarie matchtid tar slut så fortsätter man att spela tre mot tre under övertidsperioden. När de utvisade kommer in och det blir spel fem mot fem eller fem mot fyra, så spelar man så tills första avblåsningen då man går över till spel fyra mot tre eller fyra mot fyra. Anmärkning 7 Om man spelar fyra mot fyra när ordinarie matchtid tar slut så fortsätter man att spela fyra mot fyra under övertidsperioden. När de utvisade kommer in så blir det spel fem mot fyra eller fem mot fem. Vid första avblåsningen så går man över till spel fyra mot tre eller fyra mot fyra.

5:9 STRAFFSLAG 1. Straffslagen utförs mot samma mål. Målen väljs av hemmalaget innan påbörjat straffslagsavgörande. Straffslagsavgörandet ska slås på befintlig is och den ska inte skrapas eller genomgå isvård om inget behov föreligger. 2. Lagen utser tre (3) spelare som ska utföra straffslagen. Dessa behöver inte namnges i förväg. Dom fyra målvakterna och samtliga spelare som finns på laguppställningen har rätt att delta i straffläggningen. 3. Utvisad spelare som inte avtjänat sitt straff får inte utföra straffslag. Utvisad spelare ska vara kvar i utvisningsbåset alternativt omklädningsrummet. 4. Domaren avgör genom lottning och under överinseende av lagens kaptener, vilket lag som ska starta straffläggningen. Vinnaren av lottningen får välja om hans lag ska börja skjuta eller inte. 5. Målvakterna från respektive lag får bytas efter varje straffslag. 6. Straffslagen utförs enligt officiella regelboken (regel 509). 7. Lagen utför tre straffslag vardera. Turordningen mellan lagen skiftas. Om ett avgörande sker tidigare exempelvis 2-0, ska inte resterande straffslag utföras. 8. Om resultatet är oavgjort efter tre straffar av vardera laget ska straffslag utföras enligt Sudden Death, med samma eller nya spelare, med det andra laget som startar straffläggningen. Samma spelare kan användas för straffslagen i Sudden Death. Det lag som först har gjort flest mål, efter lika antal utförda straffslag, har segrat. 9. Protokollföraren antecknar samtliga spelare som lägger straffslag och de målvakter som deltar, samt utgången av straffläggningen. 10. Endast det avgörande målet räknas in i slutresultatet. Målet krediteras den spelare som gjorde det avgörande målet och den målvakt det berör.