Sida 1 Seriedirektiv F/P Blå klass (9-12 år) Säsongen 16/17

Sida 1 Seriedirektiv F/P Grön klass (6-9 år) Säsongen 17/18

SERIEKRAV HERRAR DIVISION 1 SAMT DAMER DIVISION /2012

Seriedirektiv regionala junior- och ungdomsserier GUD 18/19

Seriedirektiv F/P Röd klass (12-16 år) Gäller från

Seriedirektiv Gästriklands och Hälsinglands Innebandyförbund F/P Röd klass (12-16 år) Gäller från

Seriedirektiv F/P Blå klass (9-12 år) Säsongen 18/19

Sida 1 Seriedirektiv F/P Grön klass (6-9 år) Säsongen 18/19

GUD 19/20 - Seriedirektiv Division 1 damer och 2 Division herrar

GUD 19/20 - Seriedirektiv Junior- och ungdomsserier

Seriekrav lokala uppländska serier Säsongen 18/19

Upplands Innebandyförbund Lokala förutsättningar. 1:a utgåvan. Gäller från 1 juli 2014

Norrbottens Innebandyförbund

Seriedirektiv Ungdom

Seriekrav för Damer Division 1 västra Svealand Säsongen 2016/17

Seriedirektiv 2015/2016 för Damer Div 3-4 och Herrar Div 3-4

Seriekrav för Damer Division 1 Region Säsongen 2018/19

Preliminära seriedirektiv 2016/2017 Damer Div 1 och Herrar Div 2

Seriedirektiv Lokala serier säsongen 18/19 - Herrar Division 3 G/D - Herrar Division 4 G/D - Damer Division 2 G/D

Seriekrav för Div 1. Säsongen

Sekretariatets uppgifter på våra matcher!

Seriekrav för Allsvenskan

LATHUND TILL IDA (Innebandyns Dagliga Administrationssystem)

Seriedirektiv för GRÖNA SERIER Knattar 6-9 år

Seriekrav för Allsvenskan Herrar

Skånes Innebandyförbunds Domarkommittés allmänna direktiv för domare säsongen 2016/2017

Speaker. Ex utvisning: Västerbottens spelare, nr 16 David Lundberg, utvisas 2 minuter för otillåtet slag. Tid: 14.12

Matchfunktionärs utbildning Bemanning i matchfunktionärsbåset

Seriekrav för Svenska Superligan

Representationsbestämmelser

Seriekrav för Herr & Dam Seniorer, HJ, DJ

ÅLDERSINDELNINGEN FÖR RÖD NIVÅ

Stockholms Innebandyförbund Seriedirektiv för Blå nivå 9-12 år års utgåva Gäller från 1 juli 2018

Seriekrav Ungdom. Pojk- & Flickserien Poolspel

Arbetsbeskrivning. FC Helsingborg. Arrangemang

Jämtland/Härjedalens Innebandyförbund Lokala förutsättningar

HALLANDS INNEBANDYFÖRBUNDS TÄVLINGSFÖRESKRIFTER Gäller från 1 juli 2008

Stockholms Innebandyförbund Seriedirektiv för Röd nivå år års utgåva Gäller från 1 juli 2018

TÄVLINGSFÖRESKRIFTER FÖRBUNDSTÄVLINGAR

6:e utgåvan. Gäller från 1 juli 2007

Liten lathund för SEKRETARIATET

Så spelar vi 11-mannafotboll Inom JHFF spelas det 11-manna fotboll från 14 år.

ETT TREVLIGT MATCHARRANGEMANG

Så spelar vi Fotboll 11 mot 11 Så många, så länge i så bra miljö som möjligt Bra och utvecklande spel...

SÄSONGEN INFORMATION OM ANMÄLAN TILL SERIERNA

Stockholms Innebandyförbund Lokala förutsättningar

UNGDOM LEDARHJÄLPEN Inför säsongen/seriestart

Gotlands Innebandyförbund Lokala förutsättningar

RUTINER FÖR UBR BÅSFUNKTIONÄRER

Stockholms Innebandyförbund Seriedirektiv för Seniorserier-, Utvecklingsserier- och Veteranserier års utgåva Gäller från 1 juli 2016

Så spelar vi Fotboll 7 mot 7 Konstruktivt och bra spel Ge alla möjlighet till utveckling Så många, så länge i så bra miljö som möjligt

Seriedirektiv 2019/2020 Knatteligan Grön nivå 7-9 år

Seriebestämmelser,

BARN LEDARHJÄLPEN Inför säsongen/seriestart

Elitseriemanual för vattenpolo Sida 1 av 13

Seriekrav Ungdom. Pojk- & Flickserien Poolspel. Säsongen

Administrativa merkostnader vid förseelse mot Tävlingsbestämmelser, föreskrifter och seriedirektiv

Transkript:

Bilaga 2 Seriedirektiv för föreningar i Regional Division 2 dam & herr 1. INLEDNING Seriedirektiven tillämpas från och med säsongen 2010/2011 och tillsvidare. Om dessa inte uppfylls så kan tävlingsavgifter (sida 4) utfärdas. 2. MATCHARENOR 2.1 Spelmått Förening ska ha tillgång till en hall med spelmåtten 40x20 meter innanför sarg. Dispens för spelplan som understiger dessa mått söks hos administrerande förbund. Dispens ansökan skall sökas varje säsong. 2.2 Publikförutsättningar Förening ska ha tillgång till en hall med sittplatser på läktare. Dispens söks hos administrerande förbund. Dispensansökan skall sökas varje säsong. 2.3 Spelplanens material Golv ska vara lämpligt för innebandyspel. 2.4 Lägsta takhöjd Takhöjden eller lägsta föremåls höjd bör vara minimum sju (7) meter. Dispens söks hos administrerande förbund. Dispensansökan skall sökas varje säsong. 2.5 Omklädningsrum Varje lag ska ha tillgång till omklädningsrum med plats för tjugo (20) personer och med separat dusch. Omklädningsrummet ska vara disponibelt fyrtiofem (45) minuter före matchstart och ska vara låsbart. Domarna bör ha tillgång till separat låsbart omklädningsrum med tillhörande dusch. 2.6 Belysning (Ljus) Förening ska ha tillgång till hall med fullgod belysning. Belysningskraven ska vara enligt Svenska kommunförbundets krav i måttboken. 2.7 Ljudanläggning (Högtalare) Matcharenan ska vara utrustad med ett fungerande högtalarsystem. 2.8 Speaker Speaker ska finnas under matcherna. Speaker ska vara neutral. 2.9 Sekretariat Sekretariatet ska vara bemannat senast tjugo (20) minuter innan matchstart. Sekretariatet ska vara bemannat med minst två personer varav en sköter matchprotokollet och den andra matchklockan. Dessa två personer ska vara utbildade. Sekretariatet ska vara neutralt. 2.10 Resultattavla och signal Resultattavlan ska kunna visa resultat, matchtid och period. Signal ska ljuda automatiskt vid periodslut. Sida 1

3. INNAN MATCH 3.1 Kallelse av motståndarlag och domare Hemmalag ska senast 5 dagar innan match skriftligen kalla motståndarlag och domare till match. Kallelse kan ske genom e post. Se förslag på matchkallelse på sida fem (5) I kallelsen ska följande information finnas: dag och tidpunkt för match, spelplats, vägbeskrivning till spelplatsen, vilka färger hemmalaget har på tröja, byxa och strumpor (dessa ska följa registrerade färger i IDA) samt ett sista minuten telefonnummer till hemmalaget. 3.2 Inbjudan till allmänheten Hemmaföreningen bör informera om kommande match för allmänheten. Detta kan ske via annonser, affischering och hemsida. 3.3 Matchvärd En ansvarig ska finnas som tar emot motståndarlag och domare vid ankomst. Denne ska vara på plats sextio (60) minuter innan matchstart och informera om förutsättningarna inför matchen. 3.4 Matchprotokoll Hemmalaget ansvarar för att matchprotokoll finns till matchstart. IDA:s matchprotokoll skall användas. Det är ej tillåtet att endast använda sig av digitalt protokoll vid match, fysiskt protokoll skall också finnas utskrivet. 3.5 Uppvärmning Tid för uppvärmning på matcharenan ska vara minimum tjugo (20) minuter före matchstart. 3.6 Entré Publikentré ska öppnas senast trettio (30) minuter före matchstart. 3.7 Sekretariat och avbytarbås Sekretariat, utvisningsbås och avbytarbås ska vara placerade efter en långsida vid mittlinjen. Sekretariat och utvisningsbås ska om möjligt placeras på motsatt långsida gentemot avbytarbås. Dispens söks hos administrerande förbund. Dispensansökan skall sökas varje säsong. 3.8 Speaker Intro och Line Up Speaker ska hälsa publik, spelare och domare välkomna och om möjligt göra Line up. 4. UNDER MATCH 4.1 Onlinerapportering gäller i serien, hemmalag ansvarar för att matcherna on linerapporteras i IDA. Varje förening använder sig av sina inloggningsuppgifter som man har sedan tidigare då man har lagt in förenings licensuppgifter mm. Saknar man inloggning kontaktar man sin föreningsadministratör för IDA eller administrerande förbund. (Gästriklands Innebandyförbund) Matchrapporteringen går ut på att hemmalaget under match är inloggade i IDA och fyller i uppgifter om matchen (resultat, publik, målgörare, passningsläggare osv) direkt när dessa händer. Manual för onlinerapportering finns på www.innebandy.se Sida 2

4.2 Speakerns arbete Matchspeaker ska förmedla all nödvändig information om matchen. Informationen ska lämnas med saklighet och gott omdöme. Speaker får under inga omständigheter lämna förlöjligande kommentarer om domslut, publik, spelare eller andra händelser. Under match ska speaker lämna information målskyttar, passningsläggare och utvisade spelares namn och nummer, samt informera om utvisningstidens längd och orsak. Den information som lämnas av domaren får ej förvanskas. Speaker ska även meddela när lag blivit fulltaliga alternativt spelar med fyra spelare. Dessutom ska speaker även meddela när en minut återstår av perioden. 4.3 Sargskötare Hemmalag ska tillse att det finns tillräckligt antal sargskötare, minst fyra (4) stycken med en minimiålder av 12 år, på plats så att onödiga spelavbrott ska kunna undvikas. Dessa ska även ha tillgång till torkredskap för att kunna torka upp vatten på t ex plan och avbytarbås. 4.4 Periodpaus Periodpaus ska vara tio (10) minuter lång från det perioden blåses av till dess att spelet sätts igång igen. Events och arrangemang får arrangeras i pauserna men får dock inte påverka igångsättandet av en ny period om inte särskilda skäl finns och dispens sökts för detta. Under pauserna får inga, förutom deltagare i pausaktivitet, spelare och vid behov funktionärer, vara på spelplanen. Det får inte under några omständigheter finnas andra personer som spelar/skjuter på de delar av banan som ej används av pausaktivitet. 4.5 Nedsläckning av hallen vid mål Det ej är tillåtet att helt släcka ljuset i matcharenan vid mål då det försvårar domarnas möjligheter att upptäcka eventuella incidenter mellan spelare. Lösning där annat ljus tänds i tillräcklig omfattning i samma ögonblick som ordinarie ljus släcks är tillåtet. Dock krävs att hela spelytan är upplyst på ett sätt som gör att domarna kan utföra sitt uppdrag på ett tillfredsställande sätt. Huruvida den alternativa belysningen är tillräcklig avgörs från fall till fall av tjänstgörande domare. 5. EFTER MATCH 5.1 Lämnande av spelplan/arena Spelare och tränare ska omgående efter slutsignal, tacka varandra och domare, och lämna spelplan/arena. 5.2 Matchprotokoll Hemmalaget ansvarar för att matchprotokoll arkiveras under pågående säsong, dock längst till 30 april. Om administrerande förbund begär att matchprotokoll skall skickas in så skall detta göras inom fem (5) dagar från att begäran mottagits. Har domarna utdömt UM3 ska domarna ta hand om protokollet och skicka in det till administrerande förbund tillsammans med anmälan till bestraffning senast tre (3) vardagar efter match. 5.3 Utbetalning av domararvode Domararvode/rese/restidsersättning kan utbetalas via bankkonto senast tre (3) dagar efter spelad match av hemmalaget. Annars betalas arvode ut kontant vid match. 6. ÖVRIGT 6.1 Säkerhetskrav Hallen ska vara godkänd av tillståndsmyndighet. Hallen ska i övrigt uppfylla säkerhetskrav angivna i SIBF:s Tävlingsbestämmelser. 6.2 Musik under match Musik kan spelas i samband med spelavbrott och periodpauser. Det är inte tillåtet att spela musik under pågående spel. Sida 3

Tävlingsavgifter division 2 GUDH dam & herr Ej sökt dispens om avsteg enligt seriedirektiven (gäller punkt 2.1, 2.2, 2.4 samt 3.7) Speaker/ljudanläggning saknas Fysiskt matchprotokoll saknas Ej onlinerapportering Sargskötare saknas (minst 4 st) Ej inskickat matchprotokoll enligt anmodan Ej betalat ut domararvode på konto inom tre (3) dagar om överenskommelse är gjort med domare. 500 kr/per avsteg 1000 kr/tillfälle Sida 4

Kallelse till match (exempel på matchkallelse) Välkommen till och match i. Nedan finner du all information om vad som gäller före match samt vilka tider som gäller. Fyll i vilka som ingår i första femman och lämna till sekretariatet/matchvärden senast 20 minuter innan första tekning. Har ni några frågor eller problem så tveka inte att kontakta vår matchvärd på mobil/telefon. 13 minuter: före match skall båda lagen lämna planen efter uppvärmningen. 6 minuter: före match skall bortalaget göra entré enligt matchvärdens anvisningar. 5 minuter: före match skall bortalaget göra entré. 3 minuter: innan match presenteras lineup för båda lagen samt dagens domarpar. Matchstart: Skall ske på utsatt tid. Klockan i hallen gäller som referenstid och måste gå rätt. Saknas klocka i hallen kommer hemmalag tillsammans med domare överens om vilken klocka som skall gälla. LINE UP Målvakt nr: Namn: Back nr: Namn: Back nr: Namn: Center nr: Namn: Forward nr: Namn: Forward nr: Namn: Sida 5