Seriedirektiv F/P Röd klass (12-16 år) Gäller från

Relevanta dokument
Sida 1 Seriedirektiv F/P Blå klass (9-12 år) Säsongen 16/17

Sida 1 Seriedirektiv F/P Grön klass (6-9 år) Säsongen 17/18

Seriedirektiv F/P Blå klass (9-12 år) Säsongen 18/19

Seriedirektiv Gästriklands och Hälsinglands Innebandyförbund F/P Röd klass (12-16 år) Gäller från

Sida 1 Seriedirektiv F/P Grön klass (6-9 år) Säsongen 18/19

Seriedirektiv för föreningar i Regional Division 2 dam & herr

Seriedirektiv D2 GUDH/H2 GUDH Säsongen 15/16

Seriedirektiv regionala junior- och ungdomsserier GUD 18/19

Seriedirektiv Lokala serier säsongen 18/19 - Herrar Division 3 G/D - Herrar Division 4 G/D - Damer Division 2 G/D

GUD 19/20 - Seriedirektiv Junior- och ungdomsserier

GUD 19/20 - Seriedirektiv Division 1 damer och 2 Division herrar

SERIEKRAV HERRAR DIVISION 1 SAMT DAMER DIVISION /2012

Seriekrav lokala uppländska serier Säsongen 18/19

Upplands Innebandyförbund Lokala förutsättningar. 1:a utgåvan. Gäller från 1 juli 2014

Skånes Innebandyförbund Lokala förutsättningar

Sekretariatets uppgifter på våra matcher!

Svenska Innebandyförbundet Box Solna Telefon: Säsongen 2004/2005

Svenska Innebandyförbundet Box Solna Telefon: Säsongen 2008/2009

Seriekrav för Herrar Division 1

Seriekrav för Allsvenskan

Seriedirektiv för GRÖNA SERIER Knattar 6-9 år

Stockholms Innebandyförbund Seriedirektiv för Blå nivå 9-12 år års utgåva Gäller från 1 juli 2018

ÅLDERSINDELNINGEN FÖR RÖD NIVÅ

Stockholms Innebandyförbund Seriedirektiv för Röd nivå år års utgåva Gäller från 1 juli 2018

LATHUND TILL IDA (Innebandyns Dagliga Administrationssystem)

Seriekrav Allsvenskan Damer

HALLANDS INNEBANDYFÖRBUNDS TÄVLINGSFÖRESKRIFTER Gäller från 1 juli 2008

Södermanlands Innebandyförbund Lokala förutsättningar

Liten lathund för SEKRETARIATET

TÄVLINGSFÖRUTSÄTTNINGAR GÄSTRIKESPELEN 2019

Speaker. Ex utvisning: Västerbottens spelare, nr 16 David Lundberg, utvisas 2 minuter för otillåtet slag. Tid: 14.12

6:e utgåvan. Gäller från 1 juli 2007

Så spelar vi Fotboll 11 mot 11 Så många, så länge i så bra miljö som möjligt Bra och utvecklande spel...

Så spelar vi Fotboll 7 mot 7 Konstruktivt och bra spel Ge alla möjlighet till utveckling Så många, så länge i så bra miljö som möjligt

Seriekrav Juniorallsvenskan HJ18/DJ16-17

Seriekrav för Svenska Superligan

BARN LEDARHJÄLPEN Inför säsongen/seriestart

Välkommen till blå nivå

Skånes Innebandyförbunds Domarkommittés allmänna direktiv för domare säsongen 2016/2017

Seriebestämmelser,

Seriekrav Ungdom. Pojk- & Flickserien Poolspel

Stockholms Innebandyförbund Seriedirektiv för Seniorserier-, Utvecklingsserier- och Veteranserier års utgåva Gäller från 1 juli 2017

Matchtider. 3 x 20 minuter effektiv tid + 5min sudden Herr div 2 och 3, Dam div 2. 3 x 20 minuter effektiv tid Herrutveckling och Juniorserierna

ETT TREVLIGT MATCHARRANGEMANG

Seriekrav för Herr & Dam Seniorer, HJ, DJ

Lokala seriedirektiv Dalarnas IBF säsongen 17/18

Seriedirektiv 2019/2020 Knatteligan Grön nivå 7-9 år

Välkommen till Blå nivå. -organiserat seriespel

Så spelar vi 11-mannafotboll Inom JHFF spelas det 11-manna fotboll från 14 år.

Tävlingskrav Ungdomsturneringar

Så spelar vi fotboll 9 mot 9

Gotlands Innebandyförbund Lokala förutsättningar

DGHF Tävlingsbestämmer för barn och ungdom. SHF Tävlingsbestämmer för barn och ungdom. SHF Tävlingsbestämmelser. SHF Tävlingshandbok

SÄSONGEN INFORMATION OM ANMÄLAN TILL SERIERNA

Så spelar vi 7-mannafotboll 2016 Bättre förutsättningar Jämnare matcher Roligare och bättre spel Alla skall få vara med

TÄVLINGSBESTÄMMELSER & LEDARMANUAL

Transkript:

Seriedirektiv F/P Röd klass (12-16 år) Gäller från 2016-09-28 1. INLEDNING Dessa seriedirektiv gäller under säsongen 2016/2017. Dispens från nedanstående seriedirektiv söks hos administrerande förbund. Om dispensen godkänns gäller den för en säsong i taget. 2. MATCHARENOR 2.1 Spelmått Gästriklands Innebandyförbund tidsätter matcherna på befintlig arena. 2.2 Publikförutsättningar 2.3 Spelplanens material Golvet ska vara lämpligt för innebandyspel. 2.4 Lägsta takhöjd Takhöjden eller lägsta föremåls höjd bör vara minimum fem (5) meter. 2.5 Omklädningsrum Varje lag ska ha tillgång till omklädningsrum med plats för tjugo (20) personer och med separat dusch. Omklädningsrummet bör vara disponibelt tjugo (20) minuter före matchstart och bör vara låsbart. Domarna bör ha tillgång till separat låsbart omklädningsrum med tillhörande dusch. Hemmalaget ansvarar för att domarna/motståndare tas emot samt att det finns nyckel till omklädningsrum för dessa. 2.6 Belysning Förening ska ha tillgång till hall med fullgod belysning. 2.7 Ljudanläggning (Högtalare) Matcharenan bör vara utrustad med ett fungerande högtalarsystem. 2.8 Speaker Speaker ska finnas under matcherna i de arenor utrustning finns. Speaker ska vara neutral. 2.9 Sekretariat Sekretariatet ska vara bemannat med minst två personer varav en sköter matchprotokollet och den andra matchklockan. Sekretariatet ska vara neutralt. 2.10 Resultattavla och signal Resultattavlan ska kunna visa resultat, matchtid och period. Signal ska ljuda automatiskt vid periodslut. 2.11 Bokning av Matchtider Gästriklands Innebandyförbund ansvarar för bokning av matchtider eller enligt överenskommelse med förening/arena. 2.12 Stora målburar skall användas i dessa serier. 3. INNAN MATCH 3.1 Kallelse av motståndarlag och domare Hemmalag ska senast en (1) dag innan match skriftligen kalla motståndarlag och domare till match. Kallelse kan ske genom e-post, sms eller telefon. Se förslag på matchkallelse på sida fem (5) I kallelsen ska följande information finnas: dag och tidpunkt för match, spelplats, hur betalning skall göras samt ett sista-minuten-telefonnummer till hemmalaget. 3.2 Inbjudan till allmänheten 3.3 Matchvärd Sida 1

3.4 Matchprotokoll Hemmalaget ansvarar för att matchprotokoll finns till matchstart. ibis:s matchprotokoll ska användas. Det är ej tillåtet att endast använda sig av digitalt protokoll vid match, fysiskt protokoll ska också finnas utskrivet. 3.5 Uppvärmning 3.6 Entré 3.7 Sekretariat och avbytarbås Sekretariat, utvisningsbås och avbytarbås ska vara placerade efter en långsida vid mittlinjen i de arenor där det går. Sekretariat och utvisningsbås ska om möjligt placeras på motsatt långsida gentemot avbytarbås. 3.8 Speaker - Intro och Line Up Speaker ska hälsa publik, spelare och domare välkomna Speaker bör informera om båda lagens startuppställning (lineup) före matchstart om tid för detta finns. 3.9 Matchtid Matchtiden är 3x20 minuter rullande speltid med tio (10) minuters paus. Sista tre (3) minuterna i tredje perioden spelas effektiv speltid. Vid oavgjort efter ordinarie speltid tillämpas fem (5) minuters effektiv SD. 3.10 Matchändring Matchändring ska göras på anvisat webbformulär på administrerande förbunds hemsida eller via mail. Matchnummer, nytt matchdatum/tid/arena samt båda lagens kontaktpersoner skall anges. 3.11 Dispenser Generella dispenser för två (2) utespelare samt en (1) målvakt gäller. Överenskommelser som gjorts på serieläggningsmötena, av närvarande ledare är enligt nedan och gäller för säsongen 2016-2017. Även övriga beslut kan tas av TK och delges lagen/föreningarna via e-post under säsongen. Röd klass P01-02 Hofors IBK får använda sig av fem (5) utespelare + en (1) målvakt per match. Max tre (3) på planen samtidigt exkl målvakt. Dispensarmbindel skal användas på dessa. Röd klass P02-03: Älvkarleby IK får använda sju (7) st spelare födda -01 per match. Valbo AIF har fått OK att använda max fyra (4) spelare födda -01 per match vid behov. Röd Klass P03-04: Gävle GIK, Andersbergs IBK, Älvkarleby IK får använda fritt antalet -02 vid match. Röd Klass P04-05: Skutskärs IBK får använda fyra (4) st spelare födda -03 per match Storviks IF får använda åtta (8) spelare födda -03 samt en (1) spelare född -02 per match. Hofors IBK får använda fem (5) stycken spelare födda -03 per match. 3.12 Skyddsglasögon Skyddsglasögon skall användas på samtliga spelare födda 01 och yngre. Även äldre spelare (-00 och äldre) som kommer ner och spelar i röda serier skall använda skyddsglasögon. 3.13 Spelarflytt mellan två-tre lag i föreningen i samma serie Det är tillåtet att flytta fritt antalet spelare mellan lagen i samma serie. Sida 2

4. UNDER MATCH 4.1 Speakerns arbete Matchspeaker ska förmedla all nödvändig information om matchen. Informationen ska lämnas med saklighet och gott omdöme. Speaker får under inga omständigheter lämna förlöjligande kommentarer om domslut, publik, spelare eller andra händelser. Under match ska speaker lämna information målskyttar, passningsläggare och utvisade spelares namn och nummer, samt informera om utvisningstidens längd och orsak. Den information som lämnas av domaren får ej förvanskas. Speaker ska även meddela när lag blivit fulltaliga alternativt spelar med fyra spelare. Dessutom ska speaker även meddela när en minut återstår av perioden. 4.2 Sargvakter Får användas men ej krav. Skyddsglasögon rekommenderas på dessa. 4.3 Periodpaus Periodpaus ska vara tio (10) minuter lång från det perioden blåses av till dess att spelet sätts igång igen. Events och arrangemang får arrangeras i pauserna men får dock inte påverka igångsättandet av en ny period om inte särskilda skäl finns och dispens sökts för detta. 4.4 Nedsläckning av hallen vid mål Det ä inte tillåtet att helt släcka ljuset i matcharenan vid mål då det försvårar domarnas möjligheter att upptäcka eventuella incidenter mellan spelare. Lösning där annat ljus tänds i tillräcklig omfattning i samma ögonblick som ordinarie ljus släcks är tillåtet. Dock krävs att hela spelytan är upplyst på ett sätt som gör att domarna kan utföra sitt uppdrag på ett tillfredsställande sätt. Huruvida den alternativa belysningen är tillräcklig avgörs från fall till fall av tjänstgörande domare. 4.5 Antalet spelare Man spelar 5-5. Max antalet spelare till match är 20 st inklusive målvakter. 4.6 Sidbyte Lagen ska byta sida varje periodpaus, dock sitter man kvar i sitt avbytarbås hela matchen. 5. EFTER MATCH 5.1 Lämnande av spelplan/arena Spelare och tränare ska omgående efter slutsignal, tacka varandra och domare, och lämna spelplan/arena. 5.2 Matchprotokoll Hemmalaget ansvarar för att matchprotokollet sparas till 2017-04-31. Matchprotokollet ska inte skickas in till administrerande förbund utan efter det datumet är det upp till varje förening att själva välja om och hur de vill arkivera matchprotokollet. Har domarna utdömt UM3 ska domarna ta hand om protokollet och skicka in det till administrerande förbund tillsammans med anmälan till bestraffning senast tre (3) vardagar efter match. Domare som ej skickar in anmälan till bestraffning samt matchprotokoll inom stipulerad tid kan utdömas tävlingsavgifter. Hemmalaget ansvarar för att ta en bildkopia med mobilkamera eller liknande så att uppgifter för resultatrapportering kan göras inom stipulerad tid. 5.3 Utbetalning av domararvode samt restidsersättning Om förening väljer att betala ut domararvode/traktamente/reseersättning via bankkonto skall detta göras senast första (1) vardagen efter spelad match av hemmalaget. Som referens vid kontobetalning skall alltid matchnummer anges. Även swisch/kontant betalning kan göras enligt överenskommelse med domare. Om hemmalag ej betalar ut domararvode första (1) vardagen kan tävlingsavgifter utdömas till hemmalag enligt sid fem (5). Om domare dömer fler matcher än en (1) match så ska restidsersättning/reseersättningen delas på antal matcher. Domare skall på kvittot ange vilka matcher det avser samt skriva matchnummret för matchen. Traktamentet för domare är: Sida 3

4-6 timmar 100 kr 6-24 timmar 200 kr 6. ÖVRIGT 6.1 Säkerhetskrav Finns det brister i arenan vad gäller spelare/domare/funktionärers/publik etc säkerhet skall detta omgående mailas in till administrerande förbund. 6.2 Musik under match Musik kan spelas i samband med spelavbrott och periodpauser. Det är inte tillåtet att spela musik under pågående spel. Kallelse till match (exempel på matchkallelse) Välkommen till och match i. Nedan finner du all information om vad som gäller före match samt vilka tider som gäller. Fyll i vilka som ingår i första femman och lämna till sekretariatet/matchvärden senast 20 minuter innan första tekning. Matchdatum: Starttid: Tröjfärg hemmalag: Byxfärg hemmalag: Strumpfärg hemmalag: Domare ska inkomma med kontonummer till??? (via e-postadress till utbetalare) för utbetalning av domarersättning. Har ni några frågor eller problem så tveka inte att kontakta vår matchvärd på mobil/telefon. (förslag på tidsplan efter uppvärmning) 13 minuter: före match ska båda lagen lämna planen efter uppvärmningen. 6 minuter: före match ska bortalaget göra entré enligt matchvärdens anvisningar. 5 minuter: före match ska hemmalaget göra entré. 3 minuter: innan match presenteras lineup för båda lagen samt dagens domarpar. Matchstart: Ska ske på utsatt tid. Klockan i hallen gäller som referenstid och måste gå rätt. Saknas klocka i hallen kommer hemmalag tillsammans med domare överens om Vilken klocka som ska gälla. LINE UP BORTALAG Målvakt nr: Namn: Back nr: Namn: Back nr: Namn: Center nr: Namn: Forward nr: Namn: Forward nr: Namn: Sida 4

Tävlingsavgifter F/P Röd klass (12-16 år) Ej sökt dispens om avsteg enligt seriedirektiven Fysiskt matchprotokoll saknas Ej resultatrapporterat första vardagen kl.12:00 efter spelad match Ej inskickat matchprotokoll inom stipulerad tid (gäller domare vid utdömt UM3) Ej betalat arvode/restidsersättning på konto inom 1 dag traktamente/reseersättning Matchkallelse domare/bortalag 500 kr/per avsteg 500kr/tillfälle + arvode, 500kr/tillfälle Sekretariat/speaker saknas Matchändring 7-0 dagar innan ordinarie matchdatum Matchändring tidigare än 7 dagar före match WO avgift 500/tillfälle + 50 % av domararvodet ingen avgift 2000/tillfälle Vid upprepande misskötsel av ovan seriedirektiv kan högre tävlingsavgift utdömas enligt SIBF:s maxbelopp för tävlingsavgifter. Övriga tävlingsavgifter enligt SIBF:s tävlingsavgifter. Sida 5