ÖREBRO LÄNS FOTBOLLFÖRBUND

Relevanta dokument

Futsal (generella regler i korthet) 2014/2015

Undantag i LB07 FUTSAL CUP se sista sidan I övrigt gäller Skånes FFs tävlingsregler!

Till deltagande HERRLAG

SNÖBOLLEN CUP. Tullinge TP Fotboll välkomnar er till STOCKHOLMS BÄSTA INOMHUSCUP DEC Bygg & montage BolageT

Norrbottens Fotbollförbund

2 Bollen får inte studsa mindre än 50 cm och inte mer än 65 cm vid första studsen när den släpps från en höjd av 2 m.

Spelregler för barn- och ungdomsfotboll 2019

Spelregler. 7 mot 7 och 9 mot 9

26-28 jan och 2-4 feb För pojkar och flickor födda 06 till -10

spelregler Barn- och ungdomsfotboll

Tullinge TP Fotboll välkomnar er till SNÖBOLLEN CUP STOCKHOLMS BÄSTA INOMHUSCUP DEC Riksten

Antal spelare På plan 11 st varav en målvakt. En match kan inte börja om något av lagen är färre än 7 spelare

TÄVLINGSFÖRESKRIFTER Sportlovscupen Eslöv FUTSALTÄVLING I SKÅNE MED TILLSTÅND

TÄVLINGSFÖRESKRIFTER - Skånecupen FUTSALTÄVLING I SKÅNE MED TILLSTÅND

Hemfrågor FACIT

För flickor och pojkar födda -07 till jan och 1-3 feb 2019

TÄVLINGSFÖRESKRIFTER - KAMRATCUPEN FUTSALTÄVLING I SKÅNE MED TILLSTÅND

ANLEDNINGAR TILL ATT SPELA FUTSAL

3. Under pågående spel förolämpar spelare nr 7 i lag A tränaren i lag B, nr 7 befinner sig på spelplanen och lag A har bollen. Domslut?

Futsal. Tävlingsbestämmelser Regler

24-26 jan och 31 jan - 2 feb För pojkar och flickor födda -02 till -06

TILLÄGGSBESTÄMMELSER TILL. 5-MANNAREGLER (Fivé a side)

SVENSKA FOTBOLLFÖRBUNDET Domarkommittén H E M F R Å G O R Namn:...

5-mannafotboll utomhus

Viking Cup spelas i Bergtorpshallen vid Bergtorpsskolan i Viggbyholm Fredag - söndag, 7-9 december 2012

Regel- och tillståndsfrågor gällande Futsal och andra inomhustävlingar

UEFA:s riktlinjer med SvFF tolkning 2013/2014

SÅ SPELAR VI 5 MOT 5-FOTBOLL I STOCKHOLM FLICKOR OCH POJKAR 8-9 ÅR

13 stycken regelfrågor

Välkommen till Gustafs cup Ungdom År Göstahallen Söndag 24/3

5-mannafotboll. Ett studiematerial om regler för 5-mannafotboll för 8-9 åringar i Värmland.

Futsalkurs Cupspel Välkommen till årets kurs!!!

Infohäfte till föreningsdomare manna domare

Spelregler för Futsal

Spelregler för Futsal 2005/06

Gå-fotboll. Fotboll för alla på riktigt!

Föreningsdomarutbildning

Vad är futsal? Namnet Futsal är en kombination av de spanska orden för fotboll (futbol) samt för hall (sala) Futsal administreras av FIFA och UEFA

För spelplanen gäller handbollsplanernas mått och begränsningslinjer med tejpade kompletteringar för Futsal.

Spelregler för 7-mannafotboll

Spelregler Barn- och ungdomsserierna

Spelregler för Futsal 2007/08

Så spelar vi 9 mot Hälsingland

Är du osäker i vilken klass du ska anmäla ditt lag är du välkommen att kontakta Tyresö FF!

SISK:s Inomhusturnering Gustafs Cup år 2012

SPELREGLER FÖR 5- OCH 7-MANNAFOTBOLL

INNEHÅLL: BARNDOMARE 3 MOT 3 5 MOT 5 7 MOT

TÄVLINGSFÖRESKRIFTER - MALL FUTSALTÄVLING I SKÅNE MED TILLSTÅND

Tävlingsföreskrifter Stuvsta Indoor Cup 2016/2017

Så spelar vi Futsal Alltid spelbart Många bollkontakter och hög aktivitet Dämpad boll, utvecklande spel

Medelpads Fotbollförbund

Så spelar vi 7 mot Hälsingland

Tävlingsstyrelse Skånes Fotbollförbund administrerar tävlingen. Skåne FF s TK är tävlingsstyrelse.

Poolspel P07 säsongen 2016

Införande av 9-manna Regeländringar 7-manna Förändringar av planstorlekar Tävlingsmatris Planskisser

Spelpregler 7-manna Fotboll

SAMMANSTÄLLNING REGELFRÅGOR. 125 stycken Med rätt svar

SPELPROGRAM MIRUM CUP FUTSAL FUTSAL-CUP för pojkar och flickor födda Speldatum söndag 30 december 2018 i Mässhallen.

Regelnytt SvFF Domarkommittén/JB Domarkommittén/JB

BSK Herrfotboll. Bra att veta när det är dags att DÖMA 5-MANNA! Uppdaterat:

Så spelar vi 5 mot Hälsingland

SÅ SPELAR VI 7 MOT 7-FOTBOLL I STOCKHOLM FLICKOR OCH POJKAR ÅR

SPELPROGRAM 16/2-22/2 2013

SPELPROGRAM MIRUM CUP FUTSAL FUTSAL-CUP för pojkar födda 2003 och 2004 samt flickor födda Speldatum november 2017 i Ektorpshallen.

Spelregler för Futsal. Spelregler inlaga 2016 ma.indd :31:44

VINTERSERIEN

Regler Observera att det är lagledarens ansvar att se till att samtliga spelare i laget kan reglerna innan första matchen!

Spelschemat kommer att finnas tillgängligt på

Spelprogram FUTSALTURNERING. Pojkar födda 2000 och Flickor födda 1999/2000 och 2001/2002. Speldatum november 2014 i Mässhallen.

Transkript:

FUTSAL FRÅGOR OCH SVAR 2005 1. Får målvakten kasta bollen över halva planen? Svar: Ja. Målvakten får alltid kasta bollen över halva planen. 2. Om målvakten byts ut, mot en utespelare får den inbytte spelaren fritt ta emot hemåtpassningar? Svar: Nej. När målkast har skett måste bollen över halva planen eller vidröra en motståndare först innan målvakten får röra bollen igen. 3. Måste det vara våran boll när vi begärt Time-out för att domaren ska stoppa spelet, eller spelar det ingen roll? Svar: Det måste vara våran boll för att få utföra Time-Out. 4. Utförs Time-outen när bollen är död? Svar: JA. 5. Är tacklingar tillåtna? Svar: Nej för utespelare. Ja för målvakt inom eget straffområde så länge det ej är vårdslöst eller oaktsamt. 6. Hur lång kommer speltiden att vara i DM? Svar: 2x20 minuter. EJ effektiv tid. 7. Vad är Min-måtten på spelplanen i DM? Svar: 25x15 meter. 8. Ska målvaktsbyte göras under spelets gång? Svar: Målvaktsbyte får endast ske när bollen är ur spel. 9. Om man gör ett målvaktsbyte måste då målvakten bära en annan färg än lagen eller kan man byta in en utespelare som ej agerar som målvakt? Svar: Nej. En målvakt måste finnas på planen och bära en annan färg än båda lagen.

10. Kan man använda den gamla 5-manna bollen i Futsal? Svar: JA. 11. Blir det 10-meterstraff efter den 5:e frisparken vid varje regelbrott? Svar: Ja. Men endast i samma halvlek och direkta frisparkar. I nästa halvlek startas Ackumeleringen om från noll igen. 12. Om man får vanlig straff efter det 5:e regelbrottet. Vad händer då? Tillvägagångssätt? Svar: Endast vanlig straff. 13. Vad är Domararvodet för respektive domare? Svar: Seniorer, Juniorer och P/F-17 180:-/domare, P/F-15 140:- /domare. 14. Vad kommer namnet Futsal ifrån? Svar: Futsal kommer ursprungligen från Uruguay där det spelats Futsal sedan 1930! Namnet betyder (Fut=Fot, Sal=Inne). VM spelades för första gången 1989. Futsal ser ut att bli OS-gren redan 2010. 15. Får spelare bära glasögon vid match? Svar: Ja. 16. Måste bollen spelas framåt vid avspark? Svar: Ja. 17. Får man spela bollen tillbaka till målvakt vid inspark? Svar: Ja. Men målvakten får ej använda händerna vid tillbakaspel från inspark. 18. När ska tiden stoppas? Svar: Domaren ska stoppa tiden vid Skada, Time-Out och Målvaktsbyte. Speltiden ska förlängas vid Straffspark och 10-meters-straffen så att dessa kan slås.

19. När ska en utvisad spelare komma in på planen igen? Svar: En utvisad spelare är utvisad resten av matchtiden. En annan spelare får ersätta den utvisade spelaren efter 2 minuter eller om det andra laget gör mål innan utvisningstiden gått ut så länge som det andra laget är en man mer på planen. 20. Måste tröjnumreringen vara 1-15? Svar: Nej. Det är fri numrering av matchtröjor. 21. Kan domaren lämna fördel även efter det 5:e regelbrottet? Svar: Ja, men endast om domaren anser att det är en uppenbar målchans. (Tomt mål) 22. Kan man spara en Time-Out från 1:a till 2:a halvlek och på så sätt få en extra Time-out i 2:a halvlek? Svar: Nej, endast 1 Time-out per lag och halvlek. 23. Får man ångra en time-out när man har begärt den och ändra sig när spelet blivit avblåst? Svar: Nej, Har man begärt en Time-out så ska den även utföras. 24. Ska lagen byta bänk till andra halvlek? Svar: Nej, Lagen byter ej planhalva i 2:a halvlek. 25. Vad händer om bollen tar i taket? Svar: Det blir Inspark från närmaste punkt på sidlinjen för det laget som ej rörde bollen sist. 26. Får man spela tillbaka till målvakten om denne är utanför straffområdet och bollen inte gått över halva planen? Svar: När målkast sker måste bollen passera halva planen eller motståndarna rört bollen innan målvakten får röra bollen igen. Detta gäller även om målvakten är utanför straffområdet.

27. Vad händer om målvakten tar emot bollen innan den varit över halva planen efter ett målkast? Svar: När målkast skett och om målvakten rör bollen innan bollen gått över halva planen eller en motståndare rört bollen blir det Indirekt Frispark där Målvakten rörde bollen. Om det är innanför straffområdet blir det Indirekt Frispark på närmaste punkten på straffområdeslinjen. 28. Måste man avsluta direkt på 10 metersstraffen? Svar: JA, Spelaren som lägger straffen måste sparka bollen med avsikt att göra mål och får inte passa bollen till någon annan spelare. 29. Är bollen i spel efter 10-metersstraffen? Svar: JA, Bollen är i spel när den tar på målvakten eller i ribba eller stolpe. 30. Vad gäller om det sjätte regelbrottet hamnar närmare än 10 meter från målet? Svar: Då får laget välja om de vill lägga straffen från den yttre straffpunkten eller från den plats regelbrottet begicks. 31. Finns 4-sekundersregeln kvar? Svar: JA, 4 sekunder gäller alltid vid fasta situationer, spelets start och återupptagande. 32. Om målvakten räddar bollen får målvakten då lägga ner bollen och spela vidare? Svar: JA 33. Gäller ackumulerade varningar i Futsal-DM? Svar: NEJ. 34. Sker sidbyte efter halvtidspausen? Svar: NEJ.

35. Blir en utvisad spelare avstängd i nästa match? Svar: JA. En utvisad spelare blir avstängd i nästa match i samma tävling. 36. Kan spelet sättas igång på annat sätt när bollen gått död bakom målet? Svar: När bollen gått död bakom målet sätts alltid spelet igång med ett målkast. Målvakten ska alltid sätta igång spelet med att kasta ut bollen. Bollen är i spel när den kastats utanför straffområdet. 37.