Församlingsblad. ViiViås

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Församlingsblad. ViiViås"

Transkript

1 Församlingsblad ViiViås Verksamhet hösten 2011

2 Kyrkoherdens tankar Bibeln ger ofta litterära upplevelser, inte minst gamla testamentets fascinerande berättelser. Men bibelböckerna låter oss också komma nära Gud själv. Guds levande ord har blivit till ord och meningar. Därför kan man säga, att Gud talar till oss i Bibeln. Bibeln är Guds ord därför att det finns ett budskap från Gud i den. Plötsligt när vi läser Bibeln är det som fick vi ett personligt meddelande från Gud. Ibland har man liknat Bibeln vid ett kärleksbrev, eller idag kanske man skulle säga kärleks-sms. Det är inte så dumt att tänka så. För vad händer när man får ett kärleksbrev? Lägger man det åt sidan och struntar i det? Nej naturligtvis inte, man vill läsa det gång på gång, för man vill ju veta vad den man älskar har skrivit, är hon arg på mig eller är hon glad, man vill ju ha bekräftelse på att man är älskad. På samma sätt är det egentligen att vara kristen. Man läser inte Bibeln för att man är tvungen utan av glädje för att få se att man verkligen är älskad av Gud. Och man får det bekräftat därför att Bibeln är Guds stora kärleksbrev till oss. Slår man upp Johannes 3:16, så står det: Så älskade Gud världen att han gav den sin ende son, för att de som tror på honom inte skall gå under utan ha evigt liv. Just den här texten kallas "lilla Bibeln" av den anledningen att de kort sammanfattar det allra viktigaste som Bibeln har att säga. Det är en kärleksförklaring till oss. Tänk att vi får vara Guds barn och ha Gud som far, visst är det underbart!!! Det finns en bön som jag skulle vilja avsluta dessa tankar med som den heliga Birgitta har skrivit: "Herre visa mig din väg och gör mig villig att vandra den." Kanske kan också vi finna en ny mening på vår livsväg genom att läsa lite i Guds kärleksbrev till mänskligheten. Jag får önska Er alla en trevlig och välsignad höst Er kyrkoherde Lars Kempe

3 Kräftfiske i Sjösåsviken. Måndagen den 28.e augusti fiskade boende från Sjöliden, personal och vaktmästarna kräftor. Efter att burarna har kommit i sjön blev det Bullens korv och kaffe, det blev även provsmakning av kräftor från Örken. Tisdag morgon vittjade vi burarna, det blev 9 tjog. Kräftorna tog Sjölidens kök hand om till kommande kräftskiva. Kyrk-rallyt En av stationerna på kyrkrallyt den 31 juli var Eke kyrkplats. Där firade vi gudstjänst mitt på dagen i varmt solsken och till trevlig dragspelsmusik som vår duktige sommarkantor, Bern Gustafsson, bestod med. Det blev tre tävlande som fick dela på förstaplatsen i Kyrkrallyts tipstävling; Roland Johansson Brantåsa Eva-Stina Sääf och Annelie Folkesson Böksholm. De hade alla 21 rätt av 24 möjliga. Bra gjort! I lotteriet som hölls med alla inlämnade startkort vann Lilian Lindell, Asta Engblom och Annelie Folkesson Dagen avslutades i Sjösås gamla kyrka med en härlig musikgudstjänst där Iréne Kristérn sjöng och spelade piano Insamlingar till Svenska kyrkans internationella arbete Under kräftfisket samlades det in 4000 kronor som går till Tanzania och Somalia kronor från Braåsdagen går till Somalia. Tack för ditt bidrag!!

4 Församlingsresan i Dädesjö Vi hade en jättetrevlig dag, med ett fint gudstjänstbesök i Bäckaby kyrka, en rejäl middag på Ädelfors folkhögskola och sedan kom dagens höjdpunkt med bygdespelet På marsch mot evigheten i Stenberga hembygdsgård. Det var verkligen sevärt! Även besöket på Virserums konsthall var över förväntan. Där såg vi en mycket fascinerande utställning av cementavgjutningar av Virserumsbors händer, (100-tals!). Tänk så mycket olika händer kan skilja sig åt! Dessutom fick vi se Ingegerd Carlsson i Björkas fina linnevävnader, som fanns utställda där. Tack till våra duktiga researrangörer! Från bygdespelet På marsch mot evigheten Bäckaby kyrka Daniel Bern Camilla Björkman Daniel Carlson och Ursula Björkman Sjögren När vi firade Olofdagen den 29 juli ösregnade det så det var risk att rustningarna skulle rosta!. Vi fick hålla oss inne i kyrkan och det blev en liten mysig tillställning där vi åt medeltidsmat, lyssnade på föredrag om St: Olof och sjöng medeltida psalmer.

5 23 oktober kl 18:00 firar vi FN-dagen med en Tema-musikmässa; We shall overcome Med ljud, ord och bild lyfter vi frågorna om global rättvisa och klimathot. Medverkar gör Dädesjö kyrkokör, Ungdomskör och barnkör, Drevkören, Allemanskören, Mogna Röster, Maximalena, musikgruppen Himlaliv från Furuby och dessutom flera övriga musiker och solister. Musiken är främst hämtad från den legendariske amerikanske sångaren och låtskrivaren Peter Segers stora sångskatt. Dädesjö Stiftelser Ansökan om bidrag inlämnas till Dädesjö kyrkoråd senast den 31 oktober. Närmare upplysningar: Kontakta Mattias Nilsson tel eller Solveig Fransson tel Tacksägelsedagen 9 oktober Kyrkorådet inbjuder alla till gudstjänst och därefter lunch i sockenstugan Alla är välkomna! Högmässan börjar i Dädesjö kyrka. Hans-Olof Ekström & Carina Carlson Kör medverkar. Gudstjänst på Staffansgården: Söndag den 16 oktober kl 14:00 Lars Kempe & Elena Voznuik Söndag den 13 november kl 15:00 Hans-Olof Ekström & Elena Voznuik

6 Musikcafé i Möllekull den 27 september kl 19:00. Kaffe & kaka 25 kr Underhållning: Drevkören & Allsång VÄLKOMNA!! Norrhults Big Band Musikgudstjänst i Sjösås nya kyrka, Viås. Den 16 oktober kl Lars Kempe Elena Voznuik Föreläsning 2 oktober kl 14:00 i Braås församlingshem. Göran Bäckstrand, fd Braåsbor & Pia-Kristina Garde, författare, besöker oss och föreläser om sina böcker och mötet med några av kvinnorna som kom till Braås med dom Vita bussarna. Vi bjuder på förtäring! Välkomna!! Röda korset, Dädesjö och Svenska kyrkan, Braås. 2 maj 1945 kom det 200 fransyskor med Röda korsets vita bussar till Braås. 200 kvinnor som hade räddats från koncentrationslägret Ravensbrück i Tyskland. Många av kvinnorna var i väldigt dåligt skick när dom kom fram, men togs om hand av Braåsborna och kunde senare återvända till Frankrike. Hela samhället engagerade sig för att hjälpa kvinnorna.

7 Babycafé Att sjunga för sitt späda barn är viktigt och roligt. Du lär dig nya sånger, rytmik och dans, som är härligt att göra tillsammans med barnet. En fikastund ingår, där du också har möjlighet att utbyta erfarenheter med andra vuxna. Måndagar Braås församlingshem Föräldrar och Barn!! små och stora Mötesplats för alla åldrar. Samlingar innehåller bl.a. sångstunder, pyssel och gemensamt fika. Tisdagar Braås församlingshem Fredagar Dädesjö sockenstuga UNGDOMAR TONÅR Onsdagar kl Start den 14.e september i Braås församlingshem. För dig som går i 7:an-9:an. ViiViås Varannan tidsdag kl Start den 13.e september Viås församlingshem. För dig som går i 4:an-9:an. spel LEDARE: CAMILLA & CARRO Ta med dig en kompis och kom!!

8 Allemanskören Du som längtar efter att sjunga i kör men kanske inte vågat tidigare. Du som har sjungit förut men vill bli bättre. Vi sjunger enkla sånger i olika stilar. Visst ska vi sjunga upp! Vi framför det vi kan till jul eller under våren. Vi vill alltid bli flera!! Allemanskören övar onsdagar Braås församlingshem Kantor: Elena Vozniuk Mogna röster övar torsdagar Braås församlingshem Kantor: Elena Vozniuk Barnkör Minimalerna ( för barn mellan 6-8 år) övar torsdagar Braås församlingshem Maximalerna (för barn mellan 9-11 år) övar onsdagar Braås församlingshem Vi lär oss sånger, ramsor och att röra sig till musik. Vi medverkar även i gudstjänster och kommer även att göra större projekt som musikal. Vi ordnar frukt och mellanmål innan övningen. Kantor: Elena Vozniuk Drev-Hornaryds kör: Övar tisdagar Möllekull Kantor: Carina Carlson Sången frigör energi och bygger upp hälsa och välmående. Sång är friskvård på ett roligt och lustfyllt sätt. Alla kan sjunga!!

9 Körverksamheten i Dädesjö församling Du som vill vara med och sjunga i någon av våra körer välkommen till oss. Vi övar på måndagar i Dädesjö Sockenstuga. Barnkören: Ungdomskören: Vuxenkören: Kantor: Carina Carlson Du som tidigare spelat i någon av våra instrumentgrupper eller vill börja spela, är välkommen att höra av dig så försöker vi hitta en bra tid efter skolan för gruppen. Vi övar i källaren Dädesjö Sockenstuga. Anmälan till kantor Carina Carlson, Crystal Light är namnet på en ungdomskör med körsångare från Dädesjö, Madesjö, Söraby och Älghult. Vi övar i våra egna små körer och träffas några gånger per termin för gemensam övning. Förra året sjöng vi bl.a. tillsammans med Lill Lindfors. Våren 2012 planerar vi bl.a. att åka till ungdomskörsfestivalen i Luleå. Är du mellan 15 och 25 år och känner att detta vore roligt är du välkommen att höra av dig till mig. Kantor: Carina Carlson Ängel utan vingar Det är namnet på en musikal som barnkören tänker öva in nu i höst. Vi kommer att åka till Hamneda för att där få öva tillsammans med den som har gjort musikalen. Senare i höst ska vi också göra musikalen i Tolg den 19 nov. kl. 16 tillsammans med alla barnkörerna i Vidinge kontrakt.

10 Kontakta oss Kyrkoherde Lars Kempe Komminister Ursula Björkman Sjögren Förvaltningsassistent Johan Lindström Församlingsassistent Ingela Boberg Ungdomsledare Camilla Gustafsson Sjösås kyrkliga samfällighet Sjösåsvägen Braås tel telefontid mån-tors kl fax: Besök gärna vår hemsida Vaktmästarna Magnus Lindström Holger Carlsson Värdinna i sockenstuga Dädesjö Karin Persson Värdinna i Braås församlingshem Linda Skoglund Kantorer/ Musiker Carina Carlson carina.stjernquist.carlson@svenskakyrkan.se Elena Vozniuk elena.vozniuk@svenskakyrkan.se

11 Gudstjänster i Sjösås pastorat under hösten :e söndag e Tref 18 sept. 14: e söndag e Tref 25 sept. Den H Mikaels dag Söndag 2 okt. Tacksägelsedagen Söndag 9 okt. 17:e söndag e Tref 16 okt. 18:e söndag e Tref 23 okt. 19:e söndag e Tref 30 okt. Alla Helgons dag Lördag den 5 nov. Söndag e Alla H 6 nov. Sönd. f Domssönd 13 nov. Domssöndagen 20 nov. 1 advent Sönd. den 27 nov. 14:00 14:00 Högmässa i Drev-Hornaryds kyrka Gudstjänst i Dädesjö kyrka Gudstjänst i Dädesjö kyrka Gudstjänst i Sjösås g:a kyrka Gudstjänst i Sjösås g:a kyrka Gudstjänst i Dädesjö Högmässa i Dädesjö, kör Gudstjänst i Sjösås NYA kyrka, Viås. Kyrkkaffe Gudstjänst i Drev-Hornaryds kyrka, kör Gudstjänst på Staffansgården Musikgudstjänst i Sjösås nya kyrka, Viås. Norrhults Big Band 18:00 Temagudstjänst om RÄTTVISA & KLIMAT i Dädesjö kyrka, körer medverkar 18:30 Församlingsdag i Braås församlingshem Högmässa i Dädesjö Minnesgudstjänst i Dädesjö kyrka, kör Minnesgudstjänst i Drev-Hornaryd, kör Minnesgudstjänst i Sjösås nya kyrka, Viås 15:00 14:00 Högmässa i Sjösås g:a kyrka Gudstjänst på Staffansgården Högmässa i Dädesjö kyrka Gudstjänst, & dopfest i Drev-Hornaryds kyrka Adventsgudstjänst i Drev-Hornaryds, VIIBRAKÖREN, kör Adventsgudstjänst i Sjösås nya kyrka, Viås. Kör Adventsgudstjänt i Dädesjö kyrka, kör Med reservation för förändring! Gudstjänster på Sjöliden torsdagar jämn vecka kl 15:00 Mer info om vår gudstjänster hittar du på vår hemsida eller i predikoturerna i Smålandsposten

Församlingsblad. Våren 2011

Församlingsblad. Våren 2011 Församlingsblad Våren 2011 Lille Oskar skulle fylla fem år. I den åldern är födelsedagar viktiga. I tanken förbereder man sig veckor i förväg. Förväntningar och drömmar blir som levande bilder. Man talar

Läs mer

Våga vara medmänniska

Våga vara medmänniska Församlingsblad Våga vara medmänniska Trettonde söndagen efter trefaldighet handlar om medmänniskan och mina tankar utgår från söndagens ämne. Vi är så vana att vi ska hjälpa andra, att vi ska ge, men

Läs mer

Församlingsblad. Sommaren 2011

Församlingsblad. Sommaren 2011 Församlingsblad Sommaren 2011 Konfirmation i Dädesjö 15 maj 2011 Vår igen, grönskan kommer åter. För varje år tycker jag bara det känns mer och mer fantastiskt! Fast jag vid det här laget har upplevt ganska

Läs mer

Forsamlingsbladet Advent & jul 2012

Forsamlingsbladet Advent & jul 2012 Forsamlingsbladet Advent & jul 2012 Bilden ovan visar Staffan (som precis som i visan vattnar sina fålar ) Den är en av de fantastiska 1200-talsmålningar man fortfarande kan beundra i trätaket i Dädesjö

Läs mer

Församlingsblad Våren 2013

Församlingsblad Våren 2013 Församlingsblad Våren 2013 Kyrkoherdens tankar Det finns en sång som heter "du omsluter mig på alla sidor och håller mig i din hand". Den säger så mycket om gudsbilden tycker jag. Texten är hämtad från

Läs mer

Församlingsbladet. Sätila Hyssna. Okt. - Dec. 2013

Församlingsbladet. Sätila Hyssna. Okt. - Dec. 2013 Församlingsbladet Sätila Hyssna Okt. - Dec. 2013 Vad betyder det att vara en lärjunge? Vi befinner oss nu i gränslandet mellan sommar och höst. Många av oss kan med tacksamhet blicka tillbaka på en ovanligt

Läs mer

FLUXEN Söndag 2 december kl Gudstjänst, Mattias Olofsson

FLUXEN Söndag 2 december kl Gudstjänst, Mattias Olofsson December 2018 Välkommen under Jul och nyår Den första advent börjar en tid av förväntan. Det är en glad tid då vi ser fram emot att få fira att Jesu födelse. Vi samlas till gudstjänster, konserter och

Läs mer

Pastorns tankar. Du får naturligtvis vara helt anonym men har också möjlighet att skriva ditt namn.

Pastorns tankar. Du får naturligtvis vara helt anonym men har också möjlighet att skriva ditt namn. Pastorns tankar Förbön är något centralt i den kristna församlingen. Gång efter annan uppmanar oss nya testamentet att be, både enskilt och tillsammans. I samband med våra förmiddagsgudstjänster kommer

Läs mer

Advent, jul och nyår. i Lagunda församling

Advent, jul och nyår. i Lagunda församling Advent, jul och nyår i Lagunda församling Händer i Lagunda församling 2014 Fredag 28 november 14 Gudstjänst inför helgen, i Giresta kyrka (obs platsen!) Kören Våga sjunga, Måns Godée och Mikael Dagobert.

Läs mer

Barn och familj hösten 2017

Barn och familj hösten 2017 Barn och familj hösten 2017 Välkommen! På bilden ovan syns barnhänder i olika storlekar som klipper, klistrar och skapar kring tema om tro och liv. Det finns också vuxenhänder som hjälper till samtidigt

Läs mer

SJÖSÅS OCH DÄDESJÖ FÖRSAMLINGAR. Forsamlingsblad. advent & jul 2013

SJÖSÅS OCH DÄDESJÖ FÖRSAMLINGAR. Forsamlingsblad. advent & jul 2013 SJÖSÅS OCH DÄDESJÖ FÖRSAMLINGAR Forsamlingsblad advent & jul 2013 Advents & Jul tankar!! Himmelriket är nära! Visst vill vi leva i ett himmelrike! Ibland lyckas vi nästan skapa stunder med sådana känslor.

Läs mer

FLUXEN Söndag 3 februari kl Gudstjänst, Stig Strömbergsson. Kyrkkaffe

FLUXEN Söndag 3 februari kl Gudstjänst, Stig Strömbergsson. Kyrkkaffe Februari 2019 GUDSTJÄNSTER 1-28 februari Gudstjänster firas varje söndag och ofta andra dagar i veckan. Gudstjänsten är alltid öppen för alla, oavsett vem du är, var du kommer ifrån eller vad du tror på.

Läs mer

Nr 3: 2013 Y R K N Y T T. Foto: Yngve Ivarsson

Nr 3: 2013 Y R K N Y T T. Foto: Yngve Ivarsson K Nr 3: 2013 Y R K N Y T T Foto: Yngve Ivarsson Kan Gud älska en medioker medelmåtta? Vissa människor och möten sätter spår i oss och avtryck i våra hjärtan. Det hade varit en intensiv period med massor

Läs mer

Barn & Unga. Pyssel Körer Gemenskap Glädje Skratt Mys Kompisar. www.svenskakyrkan.se/lerum. Gilla oss på Facebook www.facebook.com/lerumsforsamling

Barn & Unga. Pyssel Körer Gemenskap Glädje Skratt Mys Kompisar. www.svenskakyrkan.se/lerum. Gilla oss på Facebook www.facebook.com/lerumsforsamling Barn & Unga Pyssel Körer Gemenskap Glädje Skratt Mys Kompisar Gilla oss på Facebook www.facebook.com/lerumsforsamling www.svenskakyrkan.se/lerum Kyrkans förskola För information om Kyrkans förskola se

Läs mer

BARN OCH UNGDOM. Höstterminen 2018

BARN OCH UNGDOM. Höstterminen 2018 BARN OCH UNGDOM Höstterminen 2018 0-6 BRÄMHULT. ÖPPEN FÖRSKOLA Start 10/9-18 Måndag kl 09.30-12.00 Barn och vuxna träffas och leker, målar, fikar och sjunger i Brämhults församlingshem. För mer info ring

Läs mer

Välkommen till Fiskebäckskyrkan Hösten 2014

Välkommen till Fiskebäckskyrkan Hösten 2014 Välkommen till Fiskebäckskyrkan Hösten 2014 Hösthälsning Månadsblad nr 3 2014 Oskattbar insats Då var man äntligen här. I fem år har jag längtat efter att bli ungdomsledare, och äntligen har drömmen blivit

Läs mer

Vasa församling HÖSTEN Gudstjänster Konserter Vardagsaktiviteter

Vasa församling HÖSTEN Gudstjänster Konserter Vardagsaktiviteter Vasa församling HÖSTEN 2016 Gudstjänster Konserter Vardagsaktiviteter Söndag 2 oktober kl. 11.00 Den helige Mikaels dag HÖG Stefan Martinsson, predikant Tore Bennshagen, celebrant Söndag 2 oktober kl.

Läs mer

Andreasakademin En lekmannaakademi Hösten 2015

Andreasakademin En lekmannaakademi Hösten 2015 Andreasakademin En lekmannaakademi Hösten 2015 Vad är Andreasakademin? Målsättningen för församlingsens vuxenfördjupning är att vi ska gripa oss an stora ämnen - utan att krångla till det. Namnet Andreasakademin

Läs mer

KALENDER SÖDERMÖRE PASTORAT. Februari 2019

KALENDER SÖDERMÖRE PASTORAT. Februari 2019 KALENDER SÖDERMÖRE PASTORAT Februari 2019 Söndag 3/2 Kyndelsmässodagen Uppenbarelsens ljus 10.00 Högmässa Ljungby kyrka Välsignelse av ljus, Ljungbykören, kyrkkaffe Bengt-Olof Roos, Lars Övrenius 11.00

Läs mer

träffpunkter KUNGSBACKA HANHALS FÖRSAMLING, SVENSKA KYRKAN hösten 2015 / våren 2016

träffpunkter KUNGSBACKA HANHALS FÖRSAMLING, SVENSKA KYRKAN hösten 2015 / våren 2016 träffpunkter KUNGSBACKA HANHALS FÖRSAMLING, SVENSKA KYRKAN hösten 2015 / våren 2016 Vis Att varje människa i Kungsbacka-Hanhals ska få en personlig tro på Jesus Kristus onen På följande sidor presenteras

Läs mer

Svenska kyrkan. Församlingsexpedition Öppettider: måndag - torsdag kl 10-12 Telefon: 0381-661530

Svenska kyrkan. Församlingsexpedition Öppettider: måndag - torsdag kl 10-12 Telefon: 0381-661530 Svenska kyrkan YDRE rkoherde aria Petri - sjukskriven. Kyrkoherde rs Hedberg 073-074 28 00 s.hedberg@svenskakyrkan.se ntorer aria Axelsson Samhällsinformation 076-137 17 05 ria.axelsson@svenskakyrkan.se

Läs mer

Barn- och familjeverksamhet ALLA TIDER OCH AKTIVITETER HÖSTEN 2016

Barn- och familjeverksamhet ALLA TIDER OCH AKTIVITETER HÖSTEN 2016 Barn- och familjeverksamhet ALLA TIDER OCH AKTIVITETER HÖSTEN 2016 Kom ihåg att att du kan anmäla till den grupp som passar dig och din familj bäst, oftast behövs ingen föranmälan, det är bara att komma!

Läs mer

November / december 2013

November / december 2013 November / december 2013 Vid den tiden utfärdade kejsar Augustus en förordning om att hela världen skulle skattskrivas. Det var den första skattskrivningen, och den hölls när Quirinius var ståthållare

Läs mer

Barn & Unga. som vill utforska livet. Gilla oss på Facebook

Barn & Unga. som vill utforska livet.  Gilla oss på Facebook Barn & Unga som vill utforska livet Gilla oss på Facebook www.facebook.com/lerumsforsamling www.svenskakyrkan.se/lerum Aktiviteter för dig som är småbarnsförälder Lerums församling erbjuder många olika

Läs mer

Präst och diakon kommer att finnas tillgängliga på kyrkogården under eftermiddagen. Vi serverar också varm dryck.

Präst och diakon kommer att finnas tillgängliga på kyrkogården under eftermiddagen. Vi serverar också varm dryck. November 2018 Välkommen under Allhelgona Allhelgona är den helg på året som vi tillsammans med människor i Sverige och världen uppmärksammar och minns de som lämnat det här livet. En helg då vi påminner

Läs mer

Barn- och familjeverksamhet

Barn- och familjeverksamhet Barn- och familjeverksamhet ALLA TIDER OCH AKTIVITETER VÅREN 2017 Kom ihåg att att du kan anmäla till den grupp som passar dig och din familj bäst, oftast behövs ingen föranmälan, det är bara att komma!

Läs mer

Kyrknytt. Information från Svenska kyrkan i Dalstorps församling

Kyrknytt. Information från Svenska kyrkan i Dalstorps församling Kyrknytt Information från Svenska kyrkan i Dalstorps församling Vintern 2012 Julen år 2012 Nu går det mot Jul igen, Förhoppning om: vit Jul julklappar fridfull Jul god mat god gemenskap gamla traditioner.

Läs mer

Januari. Ekumeniska böneveckan 18-25 januari Samlingar i Saronhuset varje dag kl. 18

Januari. Ekumeniska böneveckan 18-25 januari Samlingar i Saronhuset varje dag kl. 18 Januari Vecka 1 Torsdag 1 januari 11.00 Ekumenisk gudstjänst i Uddevalla kyrka Söndag 4 januari 11.00 Gudstjänst med nattvard Sönd. eft. nyår Guds hus Lars Widéll, Yvonne Eriksdotter Vecka 2 Tisdag 6 januari

Läs mer

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar ! Onsdagen 10/7 Onsdagen 10/7 Torsdag 11/7 Torsdag 11/7, Fredag 12/7 Fredag 12/7 Lördag 13/7 Lördag 13/7 Söndag 14/7 Söndag 14/7 Måndag 15/7 Måndag 15/7 Tisdag 16/7 Tisdag 16/7 Onsdag 17/7 Onsdag 17/7

Läs mer

Händer i Lagunda församling

Händer i Lagunda församling Händer i Lagunda församling Tacksägelse- och allhelgonatid Torsdag 9 oktober 18 Lectio divina, Biskopskulla kyrka Bibelsamtal där man lyssnar till ett kortare avsnitt ur Bibeln flera gånger. Mellan varje

Läs mer

På gång i Centrumkyrkan September 2015-Januari 2016

På gång i Centrumkyrkan September 2015-Januari 2016 - Vi vill hjälpa människor hitta fram - På gång i Centrumkyrkan September 2015-Januari 2016 Frukta inte, ty jag är med dig, se dig inte ängsligt om, ty jag är din Gud. Jag styrker dig, jag hjälper dig,

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 för Adelöv/Linderås kyrkokör

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 för Adelöv/Linderås kyrkokör VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 för Adelöv/Linderås kyrkokör Efter ett litet juluppehåll startade kören igen den 21/1 i Linderås. Helgen efter var det dags för Sångartinget, som den här gången hölls i Gripenbergs

Läs mer

i Centrumkyrkan Tumba händer nr , 2 september 14 oktober

i Centrumkyrkan Tumba händer nr , 2 september 14 oktober i Centrumkyrkan Tumba händer nr 3 2012, 2 september 14 oktober DETTA PROGRAMBLAD är en hälsning till dig från Centrumkyrkan i Tumba. Du hittar den i centrum, Gröndalsvägen 10. Du är varmt välkommen till

Läs mer

2014/2015. konfirmand

2014/2015. konfirmand 2014/2015 konfirmand 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande. Vad är rätt

Läs mer

Vad händer i Färgelanda? Oktober

Vad händer i Färgelanda? Oktober Vad händer i Färgelanda? Oktober Världens Barn Gala Torsdag 2 oktober kl. 18.30 Färgelanda Sporthall Lilla Bandet Jenny och Frank Margareta Haglund med familj DNA and The Cellarboys Färgelanda Judoklubb

Läs mer

Kyrknytt. Hösten 2013

Kyrknytt. Hösten 2013 Kyrknytt Hösten 2013 I detta nummer informerar vi särskilt om Kyrkovalet den 15 september. I år är det extra viktigt att du röstar eftersom din röst påverkar vårt inflytande i det nya pastoratet! Jösta

Läs mer

LERKIL. Hälsning från pastorn. Axplock ur innehållet: Varmt och hjärtligt välkommen till kyrkan. Alla samlingar är självklart öppna för alla.

LERKIL. Hälsning från pastorn. Axplock ur innehållet: Varmt och hjärtligt välkommen till kyrkan. Alla samlingar är självklart öppna för alla. LERKIL Hälsning från pastorn I bibeln i Predikaren kap. 3:11 så står det så här: Allt vad Gud har gjort är skönt i rättan stund. Han låter människor urskilja ett sammanhang, men aldrig kan de fatta Guds

Läs mer

SEPTEMBER Lörd 2/ Lekmannakåren gästar Vikens lekmannakår. Allsång med L Ahlberg. Sönd 3/ Gudstjänst, B Eriksson, M Uddling.

SEPTEMBER Lörd 2/ Lekmannakåren gästar Vikens lekmannakår. Allsång med L Ahlberg. Sönd 3/ Gudstjänst, B Eriksson, M Uddling. SEPTEMBER Lörd 2/9 16-18 Lekmannakåren gästar Vikens lekmannakår. Allsång med L Ahlberg. Sönd 3/9 17.00 Gudstjänst, B Eriksson, M Uddling. Kyrkkaffe Sönd 10/9 17.00 Mässa, M Ivarsson. M Nordberg Kyrkkaffe

Läs mer

Augusti. Söndag 2/ Gudstjänst med nattvard. Sune Sjölander. Sång Emmy Lindqvist

Augusti. Söndag 2/ Gudstjänst med nattvard. Sune Sjölander. Sång Emmy Lindqvist Augusti Vecka 35 Måndag 27/8 18.00 Stickcafé Onsdag 29/8 18.30 Bibel och bön Torsdag 30/8 10.00 Bön i Kyrkans Hus Fredag 31/8 19.00 House i Hamnkyrkan September Söndag 2/9 10.00 Gudstjänst med nattvard.

Läs mer

Kista kyrka 30 år. Jubileumsprogram 30 september - 5 oktober

Kista kyrka 30 år. Jubileumsprogram 30 september - 5 oktober Kista kyrka 30 år Jubileumsprogram 30 september - 5 oktober KISTA KYRKA 30 ÅR TISDAG 30/9 Kista kyrka, vad berättar byggnaden? En kväll om själva kyrkobyggnaden med kyrkorum och angränsande verksamhetslokaler.

Läs mer

Grupper och mötesplatser Hösten 2018:1

Grupper och mötesplatser Hösten 2018:1 Grupper och mötesplatser Hösten 2018:1 Landeryds kyrka Varje sön- och helgdag kl 10. 00 firas högmässa. Efteråt bjuds det på ett enkelt kyrkkaffe. Under sommarmånaderna (jun-aug) är det mässa med musik

Läs mer

Torsd 30/ Lekmannakåren. Höstupptakt. Allsång med Eva och Kurt Mellby

Torsd 30/ Lekmannakåren. Höstupptakt. Allsång med Eva och Kurt Mellby AUGUSTI/SEPTEMBER Torsd 30/8 18.30 Lekmannakåren. Höstupptakt. Allsång med Eva och Kurt Mellby Sönd 2/9 17.00 Gudstjänst. S Hagman. Kyrkkaffe Månd 3/9 19.00 Församlingskväll med Eva Söderström. (se ruta)

Läs mer

FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN PÅ SÖDRA DAL Juni - September 2017

FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN PÅ SÖDRA DAL Juni - September 2017 FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN PÅ SÖDRA DAL Juni - September 2017 Jag tycker nog att jag har skapligt bra lokalsinne, jag brukar inte gå vilse. Men visst händer det ändå ibland att jag tappar riktningen,

Läs mer

Pastorns tankar. Temagudstjänster om bön vårterminen Herre, lär oss att be!

Pastorns tankar. Temagudstjänster om bön vårterminen Herre, lär oss att be! Pastorns tankar Det himmelska hemmet! En dag tar vårt jordiska liv slut. Det vet vi alldeles säkert. Min gamla mor fick hembud för en tid sedan. Hon var nästan 91 år och vägde drygt 30 kilo. De sista åren

Läs mer

Ekhagsbladet. Nr 3 2014

Ekhagsbladet. Nr 3 2014 Ekhagsbladet Ett informationsblad från Ekhagskyrkan Nr 3 2014 Välkommen till Ekhagskyrkan och vår verksamhet. I det här bladet kan du läsa om våra barngrupper, körer, gudstjänster, konserter och soppluncher

Läs mer

På torsdag är det en Träffpunkt då Lena och Pelle Hellsing berättar med ord och bild om Island ett annorlunda landskap.

På torsdag är det en Träffpunkt då Lena och Pelle Hellsing berättar med ord och bild om Island ett annorlunda landskap. Veckobrev November 2017 Vecka 44 Pilgrimsorden för Huskvarna kyrkogård Imorgon onsdag 1/11 11.00 återinviger vi Pilgrimsorden, denna gång på Huskvarna kyrkogård. Välkommen med till en liten Allhelgonavandring

Läs mer

GRATTIS TILL DITT BARN

GRATTIS TILL DITT BARN GRATTIS TILL DITT BARN Information till er föräldrar inför ert barns dop från Vänersborg och Väne-Ryrs församling Jag vill lyckönska till ert barn och inbjuda till dop När vi står med ett nyfött barn i

Läs mer

Utvärdering Barnkörveckan 2014 - Google Forms

Utvärdering Barnkörveckan 2014 - Google Forms 46 responses View all responses Publish analytics Summary Edit this form Nina Wormbs This version of Safari is no longer supported. Please upgrade to a supported browser. Dismiss Vilken kör gäller svaren?

Läs mer

Barn och föräldrar våren 2016

Barn och föräldrar våren 2016 Barn och föräldrar våren 2016 Svenska kyrkan i Partille Kom som du är! Små och stora, barn och vuxna - vi hoppas att ni känner er välkomna att besöka någon av våra kyrkor. Här finns mycket att välja på

Läs mer

Välkomna till våra gudstjänster i Träslövs kyrka

Välkomna till våra gudstjänster i Träslövs kyrka Församlingens hemsida: www.svenskakyrkan.se/traslov samt Varbergsposten Träslövs församlingsexp tel 0340-20 10 30 är öppen mån-fre 9:30-12:00, tis 13.00-15.00 Gunnarsgårdsgatan 2, 432 37 Varberg. E-mail:

Läs mer

Barnverksamheten i Jämjö, Kristianopel, Torhamn, Ramdala och Sturkös församlingar

Barnverksamheten i Jämjö, Kristianopel, Torhamn, Ramdala och Sturkös församlingar HÖSTEN 2018 Barnverksamheten i Jämjö, Kristianopel, Torhamn, Ramdala och Sturkös församlingar Alla grupper startar v. 36 Hej! Hoppas du haft en skön och avkopplande sommar! Nu vill vi i Jämjö Pastorat

Läs mer

Hösten 2015. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Grillning vid Glänninge. Och annat kul

Hösten 2015. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Grillning vid Glänninge. Och annat kul Hösten 2015 Dans Bowling Musikcafé Simning Disco Grillning vid Glänninge Och annat kul I Samarbete med bl a Fub Laholm, Höks Hi, Fritid Halmstad, m fl. Hej! Från och med den 1:e januari 2015 finns fritidsprogrammet

Läs mer

SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer.

SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer. R I F T A M N IO N 0 O 2 K 5 1 0 2 6 1 SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer. Så mycket mer än

Läs mer

Församlingsblad Somm m a m r a en 20 2 12 1

Församlingsblad Somm m a m r a en 20 2 12 1 Församlingsblad Sommaren 2012 Dagarna mellan påskdagen och pingstdagen kallas ibland för de femtio dagarna och det är en otrolig tid i kristendomens historia. Lärjungarna fick uppleva den tomma graven,

Läs mer

Välkommen till våra verksamheter för. Barn Ungdom & Familj 0-18 år Våren 2015

Välkommen till våra verksamheter för. Barn Ungdom & Familj 0-18 år Våren 2015 Välkommen till våra verksamheter för Barn Ungdom & Familj 0-18 år Våren 2015 Välkommen till vår hemsida Titta gärna på vår hemsida för telefonnummer, e-postadresser och aktuell information som t.ex. terminsstart

Läs mer

VÄLKOMNA. Hösten Barnverksamheten i Jämjö, Kristianopel,Torhamn, Ramdala och Sturkös församlingar

VÄLKOMNA. Hösten Barnverksamheten i Jämjö, Kristianopel,Torhamn, Ramdala och Sturkös församlingar VÄLKOMNA Hösten 2017 Barnverksamheten i Jämjö, Kristianopel,Torhamn, Ramdala och Sturkös församlingar Söndagsskola Varje söndag då det är förmiddagsgudstjänst i Jämjö kyrka inbjuds alla barn mellan 2 och

Läs mer

DET HÄNDER I KYRKAN. September. S. Kyrkogatan 10, Strömstad mån, ons-fre kl

DET HÄNDER I KYRKAN. September. S. Kyrkogatan 10, Strömstad mån, ons-fre kl DET HÄNDER I KYRKAN September 2016 S. Kyrkogatan 10, Strömstad 0526-183 00 mån, ons-fre kl. 10-12 www.svenskakyrkan.se/stromstad September och terminsstart för verksamheter. I detta nummer av församlingsbladet

Läs mer

En liten hjälp till BAS grupperna i Lidköpings församling

En liten hjälp till BAS grupperna i Lidköpings församling En liten hjälp till BAS grupperna i Lidköpings församling Sida2 BAS ABC Några grunder för BAS grupper i Lidköpings församling En BAS grupp är en grupp i församlingen. Där man på ett nära sätt kan träffas

Läs mer

Träffar för barn och ungdom. Öppen verksamhet för barn Musiklek Barnkörer Föräldrautbildning Ungkväll Ungdomskörer

Träffar för barn och ungdom. Öppen verksamhet för barn Musiklek Barnkörer Föräldrautbildning Ungkväll Ungdomskörer Träffar för barn och ungdom Öppen verksamhet för barn Musiklek Barnkörer Föräldrautbildning Ungkväll Ungdomskörer Öppen verksamhet för barn och vuxen Hemlingby kyrka, Hemlingbyvägen 2 Måndagar 0-5 år 09.00-11.30

Läs mer

BA RN &FA BARN & FAMILJ MI LJ

BA RN &FA BARN & FAMILJ MI LJ BA RN &FA BARN & FAMILJ MI LJ VÅRTERMINEN 2012 FAMILJEMÄSSA Kom och var delaktig! Gudstjänsten är hjärtat i församlingens verksamhet, i den kan Du finna rum för ro och eftertanke samt uppleva glädje, musik

Läs mer

Med tillstånd av fotografen Linda Jarl, Hyra Gotland

Med tillstånd av fotografen Linda Jarl, Hyra Gotland Med tillstånd av fotografen Linda Jarl, Hyra Gotland Församlingsblad för VISBY MISSIONSFÖRSAMLING September - oktober 2018 Varmt välkommen till gemenskapen i Tjelvarkyrkan! Välkommen med på gudstjänster,

Läs mer

Församlingsblad. Advent, Jul och Nyår Det är en ros utsprungen av Jesse rot och stam

Församlingsblad. Advent, Jul och Nyår Det är en ros utsprungen av Jesse rot och stam Församlingsblad Advent, Jul och Nyår 2016 Det är en ros utsprungen av Jesse rot och stam Till Dig Ett nytt nådens år från Herren ekonomiskt kanske Herren också bjuder in oss till något nytt. Nu behöver

Läs mer

OKTOBER 2016 Gudstjänst - Änglar mitt ibland oss Församlingsmöte Öppen kyrka kl Arbete ute Symöte Öppen kyrka kl.

OKTOBER 2016 Gudstjänst - Änglar mitt ibland oss Församlingsmöte Öppen kyrka kl Arbete ute Symöte Öppen kyrka kl. Församlingsblad för VISBY MISSIONSFÖRSAMLING Oktober - November 2016 Guds gästvänlighet Vi är mitt i hösten. En årstid då naturen inbjuder oss att upptäcka en gudagiven färgrikedom. Hösten är också naturens

Läs mer

Frälsningsarmén Trelleborg

Frälsningsarmén Trelleborg Offentliga Samlingar Frälsningsarmén Trelleborg September-November En hälsning ifrån biträdande kårledaren Kära medlemmar och vänner i våra olika grupper. Jag har nu haft förmånen att få arbeta hos er

Läs mer

Vi vill finnas med på festivaler, marknader, torg. och i nattlivet! www.bussmissionen.se

Vi vill finnas med på festivaler, marknader, torg. och i nattlivet! www.bussmissionen.se Vi vill finnas med på festivaler, marknader, torg och i nattlivet! www.bussmissionen.se Bakom Cafébussens arbete finns Bussmissionen, som är en kristen ideell förening som startade 2003, med representanter

Läs mer

Vårfest i Hyssna prästgårds trädgård

Vårfest i Hyssna prästgårds trädgård Sätila Hyssna Församlingsbladet Sätila Hyssna Okt. - Dec. 2014 Låt gulna varje blad på kvist, låt falna varje strå: Guds rika nåd, det vet jag visst, den skiftar ej ändå. Psalm 203 vers 3 Vårfest i Hyssna

Läs mer

Nu gör jag något nytt

Nu gör jag något nytt Nu gör jag något nytt Linda Alexandersson fredag 15 maj Det började med att två tjejer i min församling i Arvika, åkte ner hit till Göteborgsområdet för att träffa en präst. De hade bekymmer på ett område

Läs mer

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande.

Läs mer

Norrahammars kyrka 10.30-12.30 Öppen för stillhet, ljuständning. Sandseryds kyrka 11.00 Gudstjänst med dop

Norrahammars kyrka 10.30-12.30 Öppen för stillhet, ljuständning. Sandseryds kyrka 11.00 Gudstjänst med dop Onsdag 6 juni, Nationaldagen Stenbäcken 18.00-21.00 Kvällsvåfflan 10 kronor Sverigeleken för stora och små Tipspromenad m.m. Sega gubbar spelar sommarmusik i trädgården Se startsidan för mer info Lördag

Läs mer

Då förtryck och förnedring faller och befrielse och upprättelse blir segern.

Då förtryck och förnedring faller och befrielse och upprättelse blir segern. Församlingsblad för VISBY MISSIONSFÖRSAMLING April - maj 2018 Livet vänder - från död till liv Vi inleder denna period med att fira påsken. Då döden övergår till nytt liv. Då livet segrar över ondskans

Läs mer

FÖRSAMLINGSBLAD P I N G S T K Y R K A N. september 2015 T O L L A R P - K R I S T I A N S T A D

FÖRSAMLINGSBLAD P I N G S T K Y R K A N. september 2015 T O L L A R P - K R I S T I A N S T A D FÖRSAMLINGSBLAD september 2015 P I N G S T K Y R K A N T O L L A R P - K R I S T I A N S T A D Som lamm in bland vargar I Luk 10 kan man läsa om hur Jesus sände ut sjuttio andra och sände dem två och två

Läs mer

DECEMBER. Vi går mot juletider.

DECEMBER. Vi går mot juletider. Björksäterkyrkan december 2017 - februari 2018 Vi går mot juletider. Jesus blev människa, en av oss. Julens största kärlekshälsning är detta, att Jesus vill möta oss var och en. År efter år, dag efter

Läs mer

Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2018

Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2018 Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2018 FRITIDEN Hej! Här kommer Höst - programmet 2018. Bläddra igenom och du hittar säkert något du kan vara med på. Tänk på att anmäla er i tid. Thord Nilsson Tel: 0346-88

Läs mer

Ordning för minnesgudstjänst i samband med olycka eller katastrof

Ordning för minnesgudstjänst i samband med olycka eller katastrof Ordning för minnesgudstjänst i samband med olycka eller katastrof När en minnesgudstjänst ordnas i samband med en olycka eller katastrof, har oftast en viss tid, timmar eller dygn, gått efter händelsen.

Läs mer

Gott Nytt År. Annandagen på EFS. Året slutar och börjar,ett nådens år. Nu är tiden vår! Nu har just vi en uppgift, ett liv och ett hjärta som slår.

Gott Nytt År. Annandagen på EFS. Året slutar och börjar,ett nådens år. Nu är tiden vår! Nu har just vi en uppgift, ett liv och ett hjärta som slår. Gott Nytt År Året slutar och börjar,ett nådens år. Nu är tiden vår! Nu har just vi en uppgift, ett liv och ett hjärta som slår. Hejsan alla! Vi är nu på väg att avrunda 2011 ett år som vi lägger till handlingarna,

Läs mer

VÄLKOMNA VÅREN Barnverksamheten i Jämjö, Kristianopel,Torhamn, Ramdala och Sturkös församlingar.

VÄLKOMNA VÅREN Barnverksamheten i Jämjö, Kristianopel,Torhamn, Ramdala och Sturkös församlingar. VÄLKOMNA VÅREN 2018 Barnverksamheten i Jämjö, Kristianopel,Torhamn, Ramdala och Sturkös församlingar. MUSIKGRUPPER Hoppas du haft en skön och avkopplande jul! Nu vill vi i Jämjö Pastorat inbjuda dig och

Läs mer

Bön för vår kyrka och vår värld

Bön för vår kyrka och vår värld Bön för vår kyrka och vår värld Bönen Vår viktigaste uppgift som kristna är att söka Gud, att låta hans kärleks eld tändas och brinna i våra hjärtan. Bön är att befinna sig i den älskande Gudens ansiktes

Läs mer

Vad längtar du efter?

Vad längtar du efter? Vad längtar du efter? Det drar ihop sig till adventstid med allt vad det innebär. För många av oss är det en intensiv tid av stökande, pyntande, fixande och en och annan julfest mellan varven. För en del

Läs mer

VÅRDNÄS FÖRSAMLING Höst 2011

VÅRDNÄS FÖRSAMLING Höst 2011 VÅRDNÄS FÖRSAMLING Höst 2011 Ett vänligt ord Hösten innebär ofta nya sammanhang, nya människor och nya rutiner. Arbete och skola har börjat efter en längre ledighet som många gånger bryter av rutiner som

Läs mer

i Svenska kyrkan Kalmar

i Svenska kyrkan Kalmar Barn & Unga i Svenska kyrkan Kalmar MÅND AG GUD, PASTA OCH SÅNG - HÄR ÄR DET HÅLLIGÅNG 10.00-12.00, Kalmar domkyrka Föräldrar tillsammans med barn 0-5 år. Vi börjar med en samling i kyrkan och därefter

Läs mer

Vad Hände 2008?

Vad Hände 2008? 1 av 22 2011-10-09 21:36 Vad Hände 2008? 2007 2009 Bildcolage från söndagens lucia och tomte samt av tackning av Erika Kågström. 2 av 22 2011-10-09 21:36 Söndagens tema var Bana väg för herren. En kyrka

Läs mer

Församlingsblad. Ankarsrum, Blackstad och Hallingeberg

Församlingsblad. Ankarsrum, Blackstad och Hallingeberg Församlingsblad Nr 2 2014 Ankarsrum, Blackstad och Hallingeberg Triolernas avslutning På Bönsöndagen den 25 maj hade Triolerna sin terminsavslutning i Ankarsrums kyrka. Eftersom det även var Mors dag så

Läs mer

Barn och familj 2018/2019

Barn och familj 2018/2019 Våren 2019 Barn och familj 2018/2019 Låt barnen komma till mig, säger Jesus. Barn och familj är en viktig del av vår verksamhet. De förtjänar det bästa i livet! I våra grupper lägger vi stor vikt vid att

Läs mer

Program december - januari 2018/2019. Carlskyrkan. kom som du är

Program december - januari 2018/2019. Carlskyrkan. kom som du är Program december - januari 2018/2019 Carlskyrkan kom som du är KOM OCH VAR MED I Levande Julkrubban Barn och vuxna övar tillsammans och framför detta julspel på julafton. Vi övar lördag den 15/12 kl 10-12

Läs mer

Foto: Reine Jonsson Församlingsblad för VISBY MISSIONSFÖRSAMLING September - oktober 2019

Foto: Reine Jonsson Församlingsblad för VISBY MISSIONSFÖRSAMLING September - oktober 2019 Foto: Reine Jonsson Församlingsblad för VISBY MISSIONSFÖRSAMLING September - oktober 2019 September 1 Söndag 11:00 Tillsammanshögtid Equmeniakyrkan Gotland Tema: Till jordens yttersta gräns... i Hemse

Läs mer

Församlingsnytt hösten 2014

Församlingsnytt hösten 2014 Församlingsnytt hösten 2014 Den vår den svage kallar höst! Hösttider.. Nu är den här, min favoritårstid, hösten! Naturen bjuder på härliga frukter och grönsaker. Temperaturen är alldeles lagom! Församlingen

Läs mer

Höstterminen 2016 MI LJ

Höstterminen 2016 MI LJ BA RN &FA Höstterminen 2016 MI LJ Välkommen! hälsar Barn- och familjeverksamheten i S:t Matteus församling Familjemässa (med nattvard) Familjemässan är till för hela familjen! Gudstjänsten är hjärtat i

Läs mer

Program. Kulturvecka. i Kungariket. Programmet finns också på. www.kungsor.se

Program. Kulturvecka. i Kungariket. Programmet finns också på. www.kungsor.se Program Programmet finns också på www.kungsor.se Måndag 28/9 Föredrag om Kalklinbanan av Knut Barr kl. 19.00. Kalklinbanans historia och framtid med skapandet av ett eventuellt industrihistoriskt centrum.

Läs mer

Vilka tre föremål hade du tagit med dig till en öde ö?

Vilka tre föremål hade du tagit med dig till en öde ö? Mitt livs resa Vilka tre föremål hade du tagit med dig till en öde ö? Under konfirmationstiden i Aspenkyrkan ger sig konfirmanderna ut på en fiktiv resa till en öde ö där de får leva som skeppsbrutna,

Läs mer

Offentliga samlingar December Februari Frälsningsarmén Trelleborg

Offentliga samlingar December Februari Frälsningsarmén Trelleborg Offentliga samlingar December 2017 - Februari 2018 Frälsningsarmén Trelleborg En hälsning från kårledaren! Kära medlemmar och vänner i våra olika grupper, Det känns som om vi blivit en stor familj som allt

Läs mer

KVARTALSBLAD September-november 2008

KVARTALSBLAD September-november 2008 KVARTALSBLAD September-november 2008 Förändring Stenar på en strand som slipats av havet jag bär med mig denna bild nu när sommaren går mot höst. Liv är rörelse och förändring. Inför höststarten kommer

Läs mer

Programblad för december 2015 & januari 2016

Programblad för december 2015 & januari 2016 Programblad för december 2015 & januari 2016 Det folk som vandrar i mörkret ser ett stort ljus, över dem som bor i mörkrets land strålar ljuset fram. Du låter jublet stiga, du gör glädjen stor. De gläds

Läs mer

VÄLKOMMEN till Pingstkyrkan Smålandsstenar

VÄLKOMMEN till Pingstkyrkan Smålandsstenar VÄLKOMMEN till Pingstkyrkan Smålandsstenar Program Mars April - Maj 2019 Vi vill vara en välkomnande, kärleksfull och växande gemenskap med Jesus och varandra MARS 3 Söndag 10.00 FÖRSAMLINGSMÖTE Nattvard

Läs mer

januari 2017 Vi dansar ut julen! Det händer i Lidingö församling

januari 2017 Vi dansar ut julen! Det händer i Lidingö församling Det händer i Lidingö församling januari 2017 Vi dansar ut julen! Söndagen den 15 januari dansar vi ut julen i både Breviks och Bodals kyrka. Läs mer om våra gudstjänster med julgransplundring på baksidan.

Läs mer

Näsums Kyrkoblad. Helgmålsbön

Näsums Kyrkoblad. Helgmålsbön Näsums Kyrkoblad Nr 3/2012 1 oktober 23 december Helgmålsbön Foto:Brodde Almer Du höga tempel låt din klocka ringa till helgmålsbön. För varje tröttad själ den vill ett fridens budskap bringa Till tack

Läs mer

September Vecka 36. Herre, förbarma dig!

September Vecka 36. Herre, förbarma dig! September 2018 Vecka 36 Herre, förbarma dig! Herre förbarma dig över Huskvarna, över oss som bor här, över våra skolor och över den situation som råder när en människa mördats i en av våra parker. Herre

Läs mer

PROGRAM 2 juli - 24 september

PROGRAM 2 juli - 24 september Wesleybladet 2017-3 PROGRAM 2 juli - 24 september 2017 www.wesleykyrkan.se Gudstjänster och samlingar 2017-3 Sommartema: Abraham, Isak och Jakobs Gud Söndag 2 juli 18:00 Sommargudstjänst med nattvard Abrahams

Läs mer

ÖPPEN FÖRSKOLA Vårterminen 2014

ÖPPEN FÖRSKOLA Vårterminen 2014 ÖPPEN FÖRSKOLA Vårterminen 2014 Kontakt: Öppna Förskolan KULAN Fäladstorget 1 226 44 Lund telefon: 046 35 64 38 Hemsida: www.lund.se/kulan E-post: kulansoppnaforskola@live.se Blogg : www.kulanbloggen.se

Läs mer

Barnvälsignelse Anvisningar Ordning

Barnvälsignelse Anvisningar Ordning Barnvälsignelse Anvisningar Den teologiska grunden för barnvälsignelsen grundar sig i att Jesus tog barnen i famnen och välsignade dem. Jesus visade att Guds rike hör barnen till. Det är en del av Guds

Läs mer

Onsd 13/ Luciagudstjänst, M Uddling, M Ivarsson. Lussebullar och pepparkakor Torsd 14/ Julbord. Se nedan.

Onsd 13/ Luciagudstjänst, M Uddling, M Ivarsson. Lussebullar och pepparkakor Torsd 14/ Julbord. Se nedan. DECEMBER Sönd 3/12 11.00 Första Adventsgudstjänst. Sångensemble, trumpet Joacim Andersson, M Ivarsson, EK Norberg. Glögg och pepparkaka. Försäljning av julkransar. Sönd 10/12 17.00 Mässa, B Eriksson. Kyrkkaffe

Läs mer