Bollerup. mer än en vanlig skola. Bollerup är annorlunda! Sveriges kanske vackraste gymnasieskola! Här har vi utbildat människor i över hundra år!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Bollerup. mer än en vanlig skola. Bollerup är annorlunda! Sveriges kanske vackraste gymnasieskola! Här har vi utbildat människor i över hundra år!"

Transkript

1 Bollerup mer än en vanlig skola Bollerup är annorlunda! Sveriges kanske vackraste gymnasieskola! Här har vi utbildat människor i över hundra år! Bollerup satsar på Trygghet, Trivsel och Kvalitet. Välkomna till oss.

2 Häst på Bollerup Hästutbildningar på Bollerup Hästutbildning på Bollerup passar Dig som vill kombinera Dina studier med Ditt hästintresse. Du får en god grund att stå på, oavsett om Du väljer att jobba direkt efter gymnasiet eller studera vidare på högskola/universitet. Bollerup har under flera år varit Sveriges största varmblodsstuteri och anläggningen har därför lång hästerfarenhet. Vår hästpersonal har gedigen hästutbildning och lång yrkeserfarenhet. Skolan har en egen veterinärklinik och seminstation. Vi har 110 egna hästar och föl om året. Naturbruksprogrammet Häst Du får en bra teoretisk grund samtidigt som du får arbeta med våra fina hästar. Du får rida och köra och får även lära dig hur vi tar hand om hästar i olika åldrar på bästa sätt. Dessutom får du lära dig att köra traktor och hur man sköter en hästanläggning. Du kommer alltså vara väl förberedd för ett arbete med hästar. Beroende på intresse väljer du någon av följande inriktningar: Naturbruksprogrammet Hästinriktning med Samhällsvetenskapliga kurser Denna inriktning med individuellt val och utökat program ger behörighet till de flesta av högskolans samhällsinriktade kurser och program. Teoristudierna varvas med praktiska moment inom hästkurserna vilket kan vara ett skönt avbrott i dagen. Naturbruksprogrammet Hästinriktning med Naturvetenskapliga kurser Vill man läsa vidare på högskola efter gymnasiet så ger vårt naturbruksprogram med Naturvetenskapliga kurser en bra grund. Den ger, med individuellt val och utökat program, behörighet att läsa vidare på naturvetenskapliga program på universitet eller högskola.

3 Naturbruksprogrammet - Hästinriktning med Särskild variant Den unga hästens utveckling- för dig som vill arbeta med avel och unghästar! Den unga hästens utveckling är en särskild variant av naturbruksprogrammet inriktning häst och är riksrekryterande. Just denna särskilda variant kan du bara läsa här på Bollerup. Med individuellt val och utökat program kan du läsa grundläggande högskolebehörighet. Du får kunskaper om avel, föl- och stohantering samt grundutbildning av unga hästar. Här har du möjlighet att vara med från fölning till treårstest och kvalitetsbedömning., Efter att du gått denna är du väl förberedd för yrkeslivet med hästar. Du är även lämpad att läsa till Hippolog eller Unghästberidare. Privata hästar Alla elever som börjar på Bollerup har möjlighet att ta med sin egen häst. Vi har varje termin cirka elevhästar på anläggningen.

4 Lantbruksutbildningar på Bollerup Lantbruksutbildningar på Bollerup Lantbruksutbildningen på Bollerup är den givna starten för dig som vill arbeta med lantbruk, antingen som anställd eller som företagare. På Bollerup finns landets största skoljordbruk. Det är en omfattande verksamhet med 150 mjölkkor som mjölkas i en nybyggd ladugård samt rekryteringsdjur. Här finns en avelsbesättning av rasen Simmental med ca 50 djur. Svinproduktionen omfattar 350 suggor med helintegrerad slaktsvinsuppfödning, det blir ca 7500 grisar varje år. En mindre grupp får, 75 tackor, hjälper oss med gräsklippningen. Arealen är 720 hektar, varav ca 480 ha ingår i växtföljden, 130 ha beten,87 ha skog och 32 ha park. Maskinparken är stor med ca 30 traktorer, 4 lastmaskiner och 3 skördetröskor. Ca 10 av traktorerna är 1-2 år gamla Naturbruksprogrammet Lantbruk Bollerups utbildning ger dig flera olika kompetenser. Du får kunskaper om och lär dig hantera lantbrukets djur i stora besättningar. Du är en självklar deltagare i växtodlingsåret på Bollerup. Du får arbeta med moderna maskiner och traktorer. Du får kunskap om maskinservice och om byggnader. Dessutom ingår företagande och entreprenörskap som en självklar del av utbildningen. Du kommer att bli väl förberedd för arbetslivet och för fortsatta studier, även för att avlägga prov för Grönt kort, (en certifiering inom lantbruk). Väljer du att läsa utökat program samt väljer behörighetsgivande kurser som individuellt val, har du möjlighet att läsa vidare på t.ex. Lantmästarprogrammet.

5 Naturbruksprogrammet Lantbruk med Naturvetenskapliga kurser Lantbruksinriktningen med Naturvetenskapliga kurser är det naturliga valet för dig som vill ha både en grundläggande lantbruksutbildning och behörighet att läsa vidare på naturvetenskapliga utbildningar på universitet eller högskola. Det kallar vi för dubbel kompetens. Den är för dig som vill läsa till agronom, veterinär, ingenjör Grunden är den samma i de två alternativen; Naturbruk Lantbruk och Naturbruk Lantbruk med naturvetenskapliga kurser. På Naturbruk Lantbruk med naturvetnskapliga kurser får du grundläggande lantbrukskompetens omfattande djurhållning, växtodling och entreprenörskap. Du får också en omfattande naturvetenskaplig kompetens inom matematik, fysik, kemi och biologi. Du kommer att bli förberedd för arbetslivet samtidigt som du får möjlighet att läsa vidare inom naturvetenskap. För att gå vidare till högskola/universitet efter gymnasiet väljer du att läsa utökat program i större eller mindre omfattning beroende på ditt mål. På Bollerup finns också möjlighet att läsa meritgivande kurser inom t ex språk.

6 Lantbruksutbildningar på Bollerup Hundutbildning på Bollerup Naturbruksprogrammet Hundinriktning med Samhällsvetenskapliga kurser Vi har utbildningen för dig, som vill kombinera dina studier med att lära dig mer om hundar. En bred utbildning som ger dig möjlighet att jobba med hundar i framtid eller att fortsätta studera på högskolan. Det är bra men inte nödvändigt att du har egen hund med dig till utbildningen. Utbildningen riktar sig mot olika hundsporter såsom lydnad, agility och olika bruksgrenar. Du lär dig om olika raser och får en god insikt i avel och uppfödning av hundar samt hur man förbereder dem inför utställning med till exempel klippning och trimning. Denna inriktning med individuellt val och utökat program ger behörighet till de flesta av högskolans samhällsinriktade kurser och program. Teoristudierna varvas med praktiska moment inom hundkurserna vilket kan vara ett skönt avbrott i dagen. Du läser även entreprenörskap och företagande som är en bra kurs för dig som vill starta ett eget företag i framtiden?

7 Gymnasiesärskola skog, mark och djur Inriktning Lantbruk Syftar till att du skall kunna arbeta på ett lantbruk. Maskinkörning, reparation och service av maskiner, växtkunskap, byggnadsunderhåll och mycket annat ingår. Huvuddelen av utbildningen är i form av praktiska övningar men det ingår en mindre del teoretiska lektioner också. För att kunna fullfölja en fördjupning inom jordbruk krävs att du har traktorkort och det har Du möjlighet att läsa in i åk1 och 2. Inriktning Park Syftar till att Du skall kunna arbeta inom park och trädgårdsnäringen. Gräsklippning, trädvård, växtkunskap, maskinunderhåll, röjsåg och mycket annat ingår. Huvuddelen av utbildningen är i form av praktiska övningar men det ingår en mindre del teoretiska lektioner också. Exempel på möjliga arbetsplatser är tex: kyrkogård, fastighetsskötare, trädgårdsfirma, parkförvaltning m.m. Traktorkort är inte nödvändigt men naturligtvis bra att ha. Inriktning Djur Syftar till att Du skall kunna arbeta som djurskötare. På skolan utbildas Du på ko, gris och fårskötsel. Fårklippning, mjölka kor, märka, väga och mycket annat får du prova på! Det mesta av utbildningen är praktisk men en liten del består också av teoretiska lektioner. Övergripande för utbildningarna är att vi har väldigt tydliga regler både under skoltid och fritid. Vår pedagogik är att jobba praktiskt så mycket som möjligt även i kärnämnen. Under skolveckorna bor eleverna på elevinternatet. Det är möjligt att pendla till och från skolan men det finns ingen kollektivtrafik som går dagligen till Bollerup så man får själv lösa resorna då. Man delar på ansvaret för städning, diskning och tvätt. Vi har organiserade aktiviteter på kvällarna och någon av lärarna jobbar till måndag till torsdag. Måltiderna äter man i skolans matsal tillsammans med övriga elever och personal. För att känna på våra utbildningar vill vi att du kommer på tre veckors praktik hos oss innan du börjar.

8 Bollerup -en plats i tiden Bollerup har genom århundraden spelat en stor roll, inte minst inom jordbruk, hästavel och utbildning. I mer än 100 år har skolverksamhet bedrivits på Bollerup som ägs av Stiftelsen Lagmannen Tage Ludvig Sylvans Lantbruksinstitut. Idag är Bollerup en fristående gymnasieskola med riksintag och cirka 300 elever. Naturbruksprogrammet är basen i utbildningen och allmän behörighet till universitet och högskola är grunden. Ett brett urval av tillvalskurser såväl natur- och samhällsvetenskapliga som språk- och yrkeskurser erbjuds eleverna. På Bollerup har eleverna tillgång till landets största anläggning både avseende häst och lantbruksinriktning. Bollerup är en av Sveriges personaltätaste skolor och ligger i topp när det gäller studieresultat bland landets gymnasieskolor. Bollerup erbjuder internatboende med upp till hotellstandard och skolrestaurangen lagar mat med i första hand närproducerade råvaror av hög kvalitet. Det finns gott om fritidsaktiviter som eleverna kan ägna sig åt på fritiden. Yoga, dans, mekakvällar och boxersize är några av favoriterna. Vi låter elevernas önskemål styra över vilka aktiviteter som anordnas. På Bollerup kan man ha med sig sin egen häst, hund eller annat husdjur. På skolan finns även hästklinik med veterinärer så att även ditt djur är i goda händer. Liksom de medeltida riddarna ägnade sig åt träning, har man på Bollerup tillgång till idrottshall, tennisbana och fotbollsplan. På skolan erbjuds många olika fritidsaktiviteter såsom yoga, dans, innebandy, boxersize, agility med mycket mera. Att studera på Bollerup ger kunskaper, vänner och minnen för livet. Studiebesök / mer information: info@bollerup.se Tel. vxl

Bollerup. mer än en vanlig skola. Bollerup är annorlunda! Sveriges kanske vackraste gymnasieskola! Här har vi utbildat människor i över hundra år!

Bollerup. mer än en vanlig skola. Bollerup är annorlunda! Sveriges kanske vackraste gymnasieskola! Här har vi utbildat människor i över hundra år! Bollerup mer än en vanlig skola Bollerup är annorlunda! Sveriges kanske vackraste gymnasieskola! Här har vi utbildat människor i över hundra år! Bollerup satsar på Trygghet, Trivsel och Kvalitet. Välkomna

Läs mer

Bollerup. - mer än en vanlig skola

Bollerup. - mer än en vanlig skola Lisen och Peder kommer Ni att träffa ofta under Er tid på Bollerup! Bollerup - mer än en vanlig skola HÄSTUTBILDNINGAR PÅ BOLLERUP passar Dig som vill kombinera Dina studier med Ditt hästintresse. Du får

Läs mer

HÄSTUTBILDNINGAR PÅ BOLLERUP

HÄSTUTBILDNINGAR PÅ BOLLERUP HÄSTUTBILDNINGAR PÅ BOLLERUP HÄSTUTBILNINGAR PÅ BOLLERUP passar Dig som vill kombinera Dina studier med Ditt hästintresse. Du får en god grund att stå på, oavsett om Du väljer att jobba direkt efter gymnasiet

Läs mer

Vill du känna på hur det är på Bollerup?

Vill du känna på hur det är på Bollerup? NATURBRUKSGYMNASIUM Vill du känna på hur det är på Bollerup? Bollerup är en gymnasieskola med häst- och lantbruksinriktning och internatboende. Många elever har inlett sin utbildning här hos oss med att

Läs mer

Bollerup. - mer än en vanlig skola

Bollerup. - mer än en vanlig skola Lisen och Peder kommer Ni att träffa ofta under Er tid på Bollerup! Bollerup HÄSTUTBILDNINGAR PÅ passar Dig som vill kombinera Dina studier med Ditt hästintresse. Du får en god grund att stå på, oavsett

Läs mer

HÄSTUTBILDNINGAR PÅ BOLLERUP

HÄSTUTBILDNINGAR PÅ BOLLERUP Lisen och Peder kommer Ni att träffa ofta under Er tid på Bollerup! Bollerup - mer än en vanlig skola HÄSTUTBILDNINGAR PÅ BOLLERUP passar Dig som vill kombinera Dina studier med Ditt hästintresse. Du får

Läs mer

Naturbruksprogram -Lantbruk alt. Lantbruk NA -Häst NA alt. SA -Unghästutbildning -riksrekryterande- Yrkesintroduktion Gymnasiesärskola

Naturbruksprogram -Lantbruk alt. Lantbruk NA -Häst NA alt. SA -Unghästutbildning -riksrekryterande- Yrkesintroduktion Gymnasiesärskola Naturbruksprogram -Lantbruk alt. Lantbruk NA -Häst NA alt. SA -Unghästutbildning -riksrekryterande- Yrkesintroduktion Gymnasiesärskola Välkommen till våra INFODAGAR på Bollerup 19 okt 2019 25 jan 2020

Läs mer

HÄSTUTBILDNINGAR PÅ BOLLERUP

HÄSTUTBILDNINGAR PÅ BOLLERUP HÄSTUTBILDNINGAR PÅ BOLLERUP HÄSTUTBILNINGAR PÅ BOLLERUP passar Dig som vill kombinera Dina studier med Ditt hästintresse. Du får en god grund att stå på, oavsett om Du väljer att jobba direkt efter gymnasiet

Läs mer

NATURBRUKSPROGRAMMET INRIKTNINGAR HÖSTEN 2011 DJURVÅRD LANTBRUK

NATURBRUKSPROGRAMMET INRIKTNINGAR HÖSTEN 2011 DJURVÅRD LANTBRUK NATURBRUKSPROGRAMMET INRIKTNINGAR HÖSTEN 2011 DJURVÅRD LANTBRUK GYMNASIEGEMENSAMMA ÄMNEN OCH PROGRAMGEMENSAMMA KARAKTÄRSÄMNEN GYMNASIEGEMENSAMMA ÄMNEN 600 P Gemensamma kurser för alla yrkesförberedande

Läs mer

Djurens biologi, 100 p; Djuren i naturbruket, 100 p, Djurhållning, 100 p Inriktning Djur Häst 300 p

Djurens biologi, 100 p; Djuren i naturbruket, 100 p, Djurhållning, 100 p Inriktning Djur Häst 300 p Matematik 5, 100 p Matematik 4, 100 p Fysik 2, 100 p Fysik 1b2, 50 p Kemi 2, 100 p Biologi 2, 100 p (tentas av) Fysik 1b1, 100 p Kemi 1, 100 p Naturvetenskapliga kurser Körning 1, 100 p Djurvård, inom

Läs mer

Lantbruk. Naturbruksprogrammet - Lantbruk. Läs mer på

Lantbruk. Naturbruksprogrammet - Lantbruk. Läs mer på Lantbruk Naturbruksprogrammet - Lantbruk Läs mer på www.ingelstad.nu Årskurs 1 Året innehåller bl.a traktorkörning, djurskötsel, mjölka, vårbruk, 2 veckor APL Ditt första år på Lantbruk Du börjar höstterminen

Läs mer

Hästgymnasiet med ambitioner och visioner! Lev och lär med häst!

Hästgymnasiet med ambitioner och visioner! Lev och lär med häst! Hästgymnasiet med ambitioner och visioner! Lev och lär med häst! Hos oss blir du sedd och får möjlighet att uppnå dina mål vare sig det är att komma vidare till högskoleutbildning eller att gå direkt ut

Läs mer

VI FLYTTAR! Naturbruksprogrammet. Transportteknik. till Österportgymnasiet i Ystad. till Nils Holgerssongymnasiet i Sjöbo

VI FLYTTAR! Naturbruksprogrammet. Transportteknik. till Österportgymnasiet i Ystad. till Nils Holgerssongymnasiet i Sjöbo VI FLYTTAR! Naturbruksprogrammet till Österportgymnasiet i Ystad Transportteknik till Nils Holgerssongymnasiet i Sjöbo Information från Sydskånska Gymnasiet Djurhållning Transportteknik Exotiska djur Praktik

Läs mer

Om du går in på vår hemsida hittar du mer information om Lantbruk samt hela skolans utbud.

Om du går in på vår hemsida   hittar du mer information om Lantbruk samt hela skolans utbud. Kontakt Vill du veta mer? Om du går in på vår hemsida www.nbgkalmar.se hittar du mer information om Lantbruk samt hela skolans utbud. Har du eller dina föräldrar frågor? Skicka e-post till info@nbgkalmar.se

Läs mer

Hund. Naturbruksprogrammet - Djur. Läs mer på

Hund. Naturbruksprogrammet - Djur. Läs mer på Hund Naturbruksprogrammet - Djur Läs mer på www.ingelstad.nu Årskurs 1 Året innehåller bl.a hundens beteende, grundläggande fostran och träning, olika hundsporter, klipp och trim Ditt första år på hundutbildningen

Läs mer

Djurvård. Naturbruksprogrammet - Djur. Läs mer på

Djurvård. Naturbruksprogrammet - Djur. Läs mer på Djurvård Naturbruksprogrammet - Djur Läs mer på www.gamlebygymnasiet.nu Årskurs 1 Året innehåller bl.a djurskötsel och hantering av djur Första året handlar mycket om att hantera, utfordra och sköta om

Läs mer

Studievägar 2016. 415 studerande varav - 300 gymnasiestuderande - 25 gymnasiesärskola - 90 vuxenstuderande. Djurvård * Djurpark.

Studievägar 2016. 415 studerande varav - 300 gymnasiestuderande - 25 gymnasiesärskola - 90 vuxenstuderande. Djurvård * Djurpark. Studievägar 2016 Himmelstalundsgymnasiet 415 studerande varav - 300 gymnasiestuderande - 25 gymnasiesärskola - 90 vuxenstuderande Studievägar 2016 Djursjukvård Djurvård * Djurpark Trädgård * Florist Hund

Läs mer

Naturvetenskaplig profil

Naturvetenskaplig profil Naturvetenskaplig profil Naturbruksprogrammet - Djursjukvård, Hund eller Ridsport Läs mer på www.ingelstad.nu Årskurs 1 Första året innehåller bl.a anatomi, stökiometri, genetik, trigonometri Ditt första

Läs mer

Lantbruk. Naturbruksprogrammet - Lantbruk. Läs mer på

Lantbruk. Naturbruksprogrammet - Lantbruk. Läs mer på Lantbruk Naturbruksprogrammet - Lantbruk Läs mer på www.ingelstorp.nu Årskurs 1 Året innehåller bl.a traktorkort, maskinkörning, grödor, djurraser Ditt första år på lantbruksutbildningen Under ditt första

Läs mer

Hund. Naturbruksprogrammet - Djur. Läs mer på

Hund. Naturbruksprogrammet - Djur. Läs mer på Hund Naturbruksprogrammet - Djur Läs mer på www.gamlebygymnasiet.nu Årskurs 1 Året innehåller bl.a kunskap om olika hundraser, grundläggande fostran och träning, olika hundsporter, pälsvård Ditt första

Läs mer

Entreprenad. Naturbruksprogrammet - Lantbruk. Ingelstadgymnasiet i samarbete med. Läs mer på

Entreprenad. Naturbruksprogrammet - Lantbruk. Ingelstadgymnasiet i samarbete med. Läs mer på Entreprenad Naturbruksprogrammet - Lantbruk Ingelstadgymnasiet i samarbete med Läs mer på www.ingelstad.nu Årskurs 1 Traktor och lastmaskinkörning, djurskötsel, markkännedom, vårbruk, byggnadsunderhåll

Läs mer

Naturbruk SLOTTEGYMNASIET. Bra utbildning i en kreativ miljö. Ljusdal

Naturbruk SLOTTEGYMNASIET. Bra utbildning i en kreativ miljö. Ljusdal Ljusdal Naturbruk SLOTTEGYMNASIET Bra utbildning i en kreativ miljö Vill du ha en bra utbildning, gå i en skola där du får utmana din kreativitet och utveckla din kompetens? Då ska du söka till Naturbruksprogrammet!

Läs mer

Välkommen till Tenhults Naturbruksgymnasium!

Välkommen till Tenhults Naturbruksgymnasium! Välkommen till Tenhults Naturbruksgymnasium! Onsdagen den 21 augusti kl.10:00 är det upprop i skolans matsal. Under de första veckorna kommer all utbildning vara förlagd till den inriktning du valt. Därefter

Läs mer

Välkommen till Tenhults Naturbruksgymnasium!

Välkommen till Tenhults Naturbruksgymnasium! Välkommen till Tenhults Naturbruksgymnasium! Torsdagen den 18 augusti kl.10:00 är det upprop i skolans matsal. Under de första veckorna kommer all utbildning vara förlagd till den inriktning du valt. Därefter

Läs mer

Djurvård/Djursjukvård

Djurvård/Djursjukvård Djurvård/Djursjukvård Naturbruksprogrammet - Djur Läs mer på www.nbgkalmar.se Årskurs 1 Året innehåller bl.a djurskötsel, djurskydd, djurbeteenden, djurens biologi Ditt första år på djurvård Under ditt

Läs mer

Entreprenad. Naturbruksprogrammet - Lantbruk. Läs mer på

Entreprenad. Naturbruksprogrammet - Lantbruk. Läs mer på Entreprenad Naturbruksprogrammet - Lantbruk Läs mer på www.gamlebygymnasiet.nu Årskurs 1 Redan på höstterminen i årskurs ett tar du ditt traktorkort Ditt första år på Lantbruk-Entreprenad Första året ligger

Läs mer

Naturbruk. Naturbruk SLOTTEGYMNASIET. Bra utbildning i en kreativ miljö. Ljusdal. Ljusdal

Naturbruk. Naturbruk SLOTTEGYMNASIET. Bra utbildning i en kreativ miljö. Ljusdal. Ljusdal Ljusdal Ljusdal Naturbruk SLOTTEGYMNASIET Naturbruk SLOTTEGYMNASIET Bra utbildning i en kreativ miljö Vill du ha en bra utbildning, gå i en skola där du får utmana din kreativitet och utveckla din kompetens?

Läs mer

Djursjukvård. Naturbruksprogrammet - Djur. Läs mer på

Djursjukvård. Naturbruksprogrammet - Djur. Läs mer på Djursjukvård Naturbruksprogrammet - Djur Läs mer på www.gamlebygymnasiet.nu Årskurs 1 Åk 1 innehåller bl.a djurskötsel och djurhantering Pågående hälsoundersökning med ett övervakande öga av vår djursjukvårdslärare

Läs mer

Om skolan och miljon. Om framtiden

Om skolan och miljon. Om framtiden FAKTA Skolans internat har plats för 51 elever. Rummen är fördelade på fyra hus med eget kök och allrum med TV. Alla rum har egen dusch och toalett. På skolan finns ett välutrustat gym, datasal med internet,

Läs mer

Skolan för dig som gillar djur och natur GYMNASIESÄRSKOLA

Skolan för dig som gillar djur och natur GYMNASIESÄRSKOLA et m t m he ra rig og ö pr eh ks eb ru ol rb sk tu ög Na d h e m Skolan för dig som gillar djur och natur HÄST LANTBRUK INTRODUKTIONSPROGRAM GYMNASIESÄRSKOLA INRIKTNING DJUR Studera häst, lantbruksdjur,

Läs mer

Om du går in på vår hemsida hittar du mer information om Häst & Ridsport samt hela skolans utbud.

Om du går in på vår hemsida  hittar du mer information om Häst & Ridsport samt hela skolans utbud. Kontakt Vill du veta mer? Om du går in på vår hemsida www.nbgkalmar.se hittar du mer information om Häst & Ridsport samt hela skolans utbud. Har du eller dina föräldrar frågor? Skicka e-post till info@nbgkalmar.se

Läs mer

Lantbruk. Naturbruksprogrammet - Lantbruk. Läs mer på

Lantbruk. Naturbruksprogrammet - Lantbruk. Läs mer på Lantbruk Naturbruksprogrammet - Lantbruk Läs mer på www.gamlebygymnasiet.nu Årskurs 1 Redan på höstterminen i årskurs ett tar du ditt traktorkort Ditt första år på Lantbruk Första året börjar med mycket

Läs mer

Djurvård. Naturbruksprogrammet - Djur. Läs mer på

Djurvård. Naturbruksprogrammet - Djur. Läs mer på Djurvård Naturbruksprogrammet - Djur Läs mer på www.ingelstorp.nu Årskurs 1 Året innehåller bl.a djurskötsel, djurskydd, djurbeteenden, djurens biologi Ditt första år på djurvård Under ditt första år får

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL BIRGITTASKOLAN!

VÄLKOMMEN TILL BIRGITTASKOLAN! VÄLKOMMEN TILL BIRGITTASKOLAN! På Birgittaskolan händer allt och lite till! Birgittaskolan är en skola där du blir sedd och får möjlighet att utvecklas. Under din tid på skolan kommer du att lära känna

Läs mer

Vretagymnasiet. 480 studerande varav gymnasiestuderande gymnasiesärskola vuxenstuderande

Vretagymnasiet. 480 studerande varav gymnasiestuderande gymnasiesärskola vuxenstuderande Vretagymnasiet 480 studerande varav - - - 335 gymnasiestuderande - - 15 gymnasiesärskola - 130 vuxenstuderande Studievägar 2017 Hästskötare ridning/trav* Inriktning Nationell idrottsutb ridning Djur Djurskötare*

Läs mer

Djursjukvård. Naturbruksprogrammet - Djur. Läs mer på

Djursjukvård. Naturbruksprogrammet - Djur. Läs mer på Djursjukvård Naturbruksprogrammet - Djur Läs mer på www.ingelstad.nu Årskurs 1 Inblick i yrket, praktiska hälsoundersökningar, veterinärklinik Ditt första år på Djursjukvård Ditt första år ger dig grundläggande

Läs mer

VALINFORMATION NATURVETENSKAPS- PROGRAMMET 17 / 18

VALINFORMATION NATURVETENSKAPS- PROGRAMMET 17 / 18 VALINFORMATION NATURVETENSKAPS- PROGRAMMET 17 / 18 VAL TILL ÅR 2 OCH 3 Naturvetenskapsprogrammet Inför år 2 och år 3 har du möjlighet att forma din studieväg genom tre olika val. Du skall välja: Inriktning

Läs mer

VÄLLKOMNA TILL INFORMATIONSKVÄLL INFÖR GYMNASIEVALET 2014

VÄLLKOMNA TILL INFORMATIONSKVÄLL INFÖR GYMNASIEVALET 2014 VÄLLKOMNA TILL INFORMATIONSKVÄLL INFÖR GYMNASIEVALET 2014 Yaara Robinson Studie- och yrkesvägledare yaara.robinson@uppsala.se 073-4321607 Gymnasieskolan Läser i kurser som räknas i poäng 1 poäng = 1 lektion

Läs mer

Mälardalens Ridgymnasium

Mälardalens Ridgymnasium Mälardalens Ridgymnasium VÄSTERÅS GUSTAVSBERG 1 Mälardalens Ridgymnasium VÄSTERÅS GUSTAVSBERG Mälardalens Ridgymnasiums vision är att Vara ett av Mellansveriges mest attraktiva naturbruksgymnasium som

Läs mer

Förverkliga dina drömmar på. Einar Hansen. gymnasiet! Natur och Estet1

Förverkliga dina drömmar på. Einar Hansen. gymnasiet! Natur och Estet1 Förverkliga dina drömmar på Einar Hansen gymnasiet! Natur och Estet1 Grattis! Du har tre fantastiska år framför dig Gymnasietiden är speciell. För första gången har du möjlighet att välja skola och program

Läs mer

Vreta Utbildningscentrum

Vreta Utbildningscentrum Vreta Utbildningscentrum 487 studerande varav - - - 335-398 gymnasiestuderande - - 19 gymnasiesärskola - 70 vuxenstuderande Studievägar Hästskötare ridning/trav* Inriktning Nationell idrottsutb-ridsport*

Läs mer

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet sprogrammet Inriktningar och musik och samhälle Nyhet! PER BRAHEGYMNASIET Det är en cool miljö på PB med en trevlig stämning. Jag var på öppet hus och hade också hört mycket bra om skolan. Det var också

Läs mer

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet Naturvetenskapsprogrammet riksintag och internat Hvilan har ett nära samarbete med Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) i skånska Alnarp. Läs NA-programmet I SAMARBETE MED UNIVERSITETET Hvilans Naturvetenskapsprogram

Läs mer

Hantverksprogrammet Frisör

Hantverksprogrammet Frisör Hantverksprogrammet Frisör Drömmer du om att bli frisör? Är du intresserad av mode och trender? Gillar du att arbeta med färg och form? Tycker du om att möta människor? Utbildningen ger dig grundläggande

Läs mer

VALINFORMATION NATURVETENSKAPS- PROGRAMMET 19 / 20

VALINFORMATION NATURVETENSKAPS- PROGRAMMET 19 / 20 VALINFORMATION NATURVETENSKAPS- PROGRAMMET 19 / 20 VAL TILL ÅR 2 OCH 3 Naturvetenskapsprogrammet Inför år 2 och år 3 har du möjlighet att forma din studieväg genom tre olika val. Du skall välja: Inriktning

Läs mer

Jällagymnasiets gymnasiesärskola. Nationellt och Individuellt program

Jällagymnasiets gymnasiesärskola. Nationellt och Individuellt program Jällagymnasiets gymnasiesärskola Nationellt och Individuellt program Om gymnasiesärskolan I gymnasiesärskolan får eleverna en god grund för att studera vidare och för att kunna delta aktivt i samhällslivet.

Läs mer

Nyhet! Nu kan du läsa naturvetenskapliga kurser hos oss. Florist Trädgårdsmästare Trädgårdsanläggare Trädgårdsdesigner

Nyhet! Nu kan du läsa naturvetenskapliga kurser hos oss. Florist Trädgårdsmästare Trädgårdsanläggare Trädgårdsdesigner Nyhet! Nu kan du läsa naturvetenskapliga kurser hos oss. Florist Trädgårdsmästare Trädgårdsanläggare Trädgårdsdesigner Trädgårdsmästare Lev livet grönare! Har du en längtan efter att odla och vill få handfasta

Läs mer

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet sprogrammet Inriktningar och samhälle PER BRAHEGYMNASIET Det är en cool miljö på PB med en trevlig stämning. Jag var på öppet hus och hade också hört mycket bra om skolan. Det var också en kompis som skulle

Läs mer

Häst & Ridsport. Naturbruksprogrammet - Lantbruk. Läs mer på

Häst & Ridsport. Naturbruksprogrammet - Lantbruk. Läs mer på Häst & Ridsport Naturbruksprogrammet - Lantbruk Läs mer på www.ingelstorp.nu Årskurs 1 Året innehåller bl.a säkerhet, ergonomi, stallskötsel, sits- och balansträning Ditt första år på häst- och ridsport

Läs mer

Poängplaner Spånga Gymnasium. Ekonomiprogrammet Naturveteskapsprogrammet

Poängplaner Spånga Gymnasium. Ekonomiprogrammet Naturveteskapsprogrammet Poängplaner Spånga Gymnasium Ekonomiprogrammet Naturveteskapsprogrammet 2013-2016 Inriktningsprofil Djurkunskap Preliminär poängplan 2013-2016 Åk 1 Åk 2 Åk 3 SUMMA KURS Ht Vt Ht Vt Ht Vt poäng timmar GYMNASIEGEMENSAMMA

Läs mer

EKONOMI NATURBRUK FYRA GODA VAL! IDROTT TRANSPORT TEKNIK

EKONOMI NATURBRUK FYRA GODA VAL! IDROTT TRANSPORT TEKNIK EKONOMI NATURBRUK FYRA GODA VAL! TRANSPORT TEKNIK IDROTT 1 Därför valde jag Transportteknik Sebastian Bauer, 18, åk 3: Man får garanterat jobb efter examen. De flesta har i praktiken redan jobb innan de

Läs mer

Naturbruksprogrammet exempel på programfördjupningspaket

Naturbruksprogrammet exempel på programfördjupningspaket Naturbruksprogrammet exempel på programfördjupningspaket Inriktning djur Hästskötare med inriktning mot ridning Häst 1, 100 poäng Häst 2, 100 poäng Häst 3, 100 poäng Ridning och körning, 100 poäng Ridning

Läs mer

Träning och studier - en oslagbar kombination Samhällsvetenskap (SA) Träning och hälsa (BF) www.hbgsportgymnasium.com Utmana dig själv! Härlig gemenskap Vill du kombinera dina studier med tuff och rolig

Läs mer

Naturvetenskapliga kurser på naturbruksprogrammet

Naturvetenskapliga kurser på naturbruksprogrammet Regeringen Utbildningsdepartementet 103 33 STOCKHOLM 2012-06-20 1 (5) Naturvetenskapliga kurser på naturbruksprogrammet Bakgrund Skolverket har tidigare föreskrivit om vilka kurser som ska ingå i gymnasieskolans

Läs mer

Gymnasiesärskolans. Naturbruksprogram. Öknaskolan

Gymnasiesärskolans. Naturbruksprogram. Öknaskolan Gymnasiesärskolans Naturbruksprogram Öknaskolan Välkommen till Naturbruksprogrammet på Öknas gymnasiesärskola! Vi har ca 20 elever. Här går du i 4 år. Du tränar på att ta ansvar, att arbeta både självständigt

Läs mer

Gymnasieskolan. 3 år frivillig skolform 18 nationella program 60 inriktningar Antagningskrav

Gymnasieskolan. 3 år frivillig skolform 18 nationella program 60 inriktningar Antagningskrav Gymnasieskolan 3 år frivillig skolform 18 nationella program 60 inriktningar Antagningskrav De 6 högskoleförberedande nationella programmen EK - Ekonomi - Juridik - Ekonomi SA - Samhällsvetenskap - Beteendevetenskap

Läs mer

Lantbruk. Programmet för Skog, Mark & Djur. Programfördjupning på gymnasiesärskolan Sötåsen

Lantbruk. Programmet för Skog, Mark & Djur. Programfördjupning på gymnasiesärskolan Sötåsen Programmet för Skog, Mark & Djur Lantbruk Programfördjupning på gymnasiesärskolan Sötåsen Programfördjupningen Lantbruk är avsedd för dig som vill skaffa dig en bred och fördjupad utbildning om lantbruk.

Läs mer

Information inför Det som tas upp är följande...

Information inför Det som tas upp är följande... Information inför Det som tas upp är följande... Utbildning Skaraborg Program Behörighet Tillträdesregler - högskola Ansökningsförfarandet Utbildning Skaraborg Samverkan mellan 15 kommuner. Sök fritt bland

Läs mer

Välkommen till Fredrikshovs gymnasium

Välkommen till Fredrikshovs gymnasium Välkommen till Fredrikshovs gymnasium I grönskan på Kungliga Djurgården finner eleverna studiero och inspiration, med stadens puls och internationella influenser på promenadavstånd. Vår metod bygger på

Läs mer

Himmelstalunds Utbildningscentrum

Himmelstalunds Utbildningscentrum Himmelstalunds Utbildningscentrum 425 studerande varav - 280 gymnasiestuderande - 28 gymnasiesärskola - 120 vuxenstuderande Studievägar 2017 Djursjukvård* Djurvård * Djurpark* Inriktning Djur Trädgård

Läs mer

Välkommen till gymnasieskolan!

Välkommen till gymnasieskolan! 030509 Välkommen till gymnasieskolan! Inledning: Jämfört med den skolan du kommer från, grundskolan, så kommer du snart att märka en del skillnader. I grundskolan läste du ämnen. Det gör du också i gymnasieskolan

Läs mer

LS Fastställande av kursutbud vid Berga naturbruksgymnasium

LS Fastställande av kursutbud vid Berga naturbruksgymnasium Stockholms läns landsting Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE 1(2) Ankom Stockholms läns landsting Dnr: 2011-06- 0 8 2011-06-08 LS 1105-0834 tamcstingssf VRELSEN 1 1-06- 21 * 020 Landstingsstyrelsen Fastställande

Läs mer

Programgemensamma karaktärsämnen 400 p

Programgemensamma karaktärsämnen 400 p Naturbruksp Med yrkesutgång: Djur Gymnasiegemensamma Engelska Engelska 5 Biologi Biologi 1 Historia Historia 1a1 50 p Entreprenörskap Entreprenörskap Idrott och Hälsa Idrott och Hälsa Naturbruk Naturbruk

Läs mer

Lägesrapport ht 2011

Lägesrapport ht 2011 Lägesrapport ht 2011 Himmelstalundsgymnasiet - -394 studerande varav -314 gymnasiestuderande -32 gymnasiesärskola -48 vuxenstuderande Antal per studieväg i GY2011 (år 1) Djursjukvård 16 Sällskapsdjur 14

Läs mer

Anläggningsfordon. Bygg- och anläggning. Läs mer på

Anläggningsfordon. Bygg- och anläggning. Läs mer på Anläggningsfordon Bygg- och anläggning Läs mer på www.gamlebygymnasiet.nu Årskurs 1 Grunderna inom bygg och anläggning Ditt första år på Anläggningsfordon Det första året läser du förutom de ämnen som

Läs mer

Elevens namn:... Nuvarande skola:... kommun:... Ansvarig studie- och yrkesvägledare:... Tel:... E-mail:.. Rektor eller bitr. rektors namn:... Tel:...

Elevens namn:... Nuvarande skola:... kommun:... Ansvarig studie- och yrkesvägledare:... Tel:... E-mail:.. Rektor eller bitr. rektors namn:... Tel:... NUVARANDE SKOLA OCH KURSER Uppgifter angående nuvarande skola: Elevens namn:... Nuvarande skola:... kommun:... Tel:... Ansvarig studie- och yrkesvägledare:... Tel:... E-mail:.. Rektor eller bitr. rektors

Läs mer

Välkommen på. gymnasieinformation!

Välkommen på. gymnasieinformation! Välkommen på gymnasieinformation! Gymnasiet Består av 18 olika program - 12 yrkesprogram - 6 högskoleförberedande program Olika behörighetskrav - beroende på vilket program du söker till Gymnasieexamen

Läs mer

Lägesrapport ht 2012

Lägesrapport ht 2012 Lägesrapport ht 2012 Himmelstalundsgymnasiet -386 studerande varav -308 gymnasiestuderande -33 gymnasiesärskola -45 vuxenstuderande Antal per studieväg i GY2011 (år 1) Djursjukvård 24 Sällskapsdjur 13

Läs mer

Dille Gård. Naturbruksgymnasium

Dille Gård. Naturbruksgymnasium Dille Gård Naturbruksgymnasium Naturbruksprogrammet det breda yrkesprogrammet med många möjligheter. Välkommen till Dille Gård vi ger dig både rötter och vingar! Vi har utbildningar för dig som vill kombinera

Läs mer

TIDSPLAN. Måndagen 30 januari söndagen 12 februari kl 24.00 www.studieval.spyken.lund.se Kvittenser in senast den 14/2 till mentorn.

TIDSPLAN. Måndagen 30 januari söndagen 12 februari kl 24.00 www.studieval.spyken.lund.se Kvittenser in senast den 14/2 till mentorn. VAL INFORMATION TIDSPLAN V 3-4 Klassinformation 26/1 Föräldramöte V 5 & 6 Webbval Måndagen 30 januari söndagen 12 februari kl 24.00 www.studieval.spyken.lund.se Kvittenser in senast den 14/2 till mentorn.

Läs mer

Individuellt Val årskurs 2 och 3

Individuellt Val årskurs 2 och 3 Individuellt Val årskurs 2 och 3 Läsåret 14/15 och 15/16 Kursutbud Det individuella valet omfattar 200 poäng som fördelas över årskurs 2 och 3 och innehåller behörighetsgivande kurser, intressekurser och

Läs mer

Gymnasieinformation 2013

Gymnasieinformation 2013 Gymnasieinformation 2013 SYV-Kalendarium HT-2012 Kommunala gymnasieskolor - presentation i aulan (september) SYV - gymnasieinformation klassvis (september) PRAO vecka 40 Enskilda vägledningssamtal inbokade

Läs mer

1. Vad händer i år? 2. Skolsystemet. 3. Vilka gymnasieprogram finns det? 4. Hur är programmen uppbyggda? 5. Två typer av gymnasieexamen

1. Vad händer i år? 2. Skolsystemet. 3. Vilka gymnasieprogram finns det? 4. Hur är programmen uppbyggda? 5. Två typer av gymnasieexamen 1. Vad händer i år? 2. Skolsystemet 3. Vilka gymnasieprogram finns det? 4. Hur är programmen uppbyggda? 5. Två typer av gymnasieexamen 6. Vad krävs för att komma in på gymnasiet? 7. Var finns informationen?

Läs mer

Mål - Naturbruksprogrammet GY-2000 3 årig utbildning

Mål - Naturbruksprogrammet GY-2000 3 årig utbildning Mål - Naturbruksprogrammet GY-2000 3 årig utbildning (hämtat från Skolverkets hemsida) Programmet är inriktat mot djur, växter, natur och miljö. Man lär sig också om turism, miljö- och landskapsvård, bioenergi

Läs mer

Information inför gymnasievalet 2017

Information inför gymnasievalet 2017 Information inför gymnasievalet 2017 Det finns 18 nationella gymnasieprogram. Av de är 12 yrkesprogram och 6 är högskoleförberedande program. Alla nationella program är 3-åriga. Det finns också 5 olika

Läs mer

Informations- och valblankett NATURBRUKSPROGRAMMET INRIKTNING DJUR STUDIEVÄG DJURPARK OCH TROPISK ANLÄGGNING

Informations- och valblankett NATURBRUKSPROGRAMMET INRIKTNING DJUR STUDIEVÄG DJURPARK OCH TROPISK ANLÄGGNING Informations- och valblankett NATURBRUKSPROGRAMMET INRIKTNING DJUR STUDIEVÄG DJURPARK OCH TROPISK ANLÄGGNING Dina val gör Du på sidan 5 (som är valblankett och lämnas in) Skriv namn och personnummer överst

Läs mer

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet Naturvetenskapsprogrammet NA Vill du få en gedigen naturvetenskaplig utbildning? Vill du till detta lägga studier i språk som ökar möjligheterna till studier eller jobb utomlands? Alla dessa möjligheter

Läs mer

Mina uppgifter. Martina Håkansson. Studie- och yrkesvägledare. Martina.hakansson@staffanstorp.se Tfn: 046-251637

Mina uppgifter. Martina Håkansson. Studie- och yrkesvägledare. Martina.hakansson@staffanstorp.se Tfn: 046-251637 Gymnasievalet Mina uppgifter Martina Håkansson Studie- och yrkesvägledare Martina.hakansson@staffanstorp.se Tfn: 046-251637 Måndag 08.00-14 Tisdag 08.00-15 Onsdag 08.00-16.30 Tider gymnasievalet Hösten:

Läs mer

Gymnasieinformation läsåret 14/15 Vad tycker du om att göra? Intressen Fritidssysselsättning Favoritämnen

Gymnasieinformation läsåret 14/15 Vad tycker du om att göra? Intressen Fritidssysselsättning Favoritämnen Gymnasieinformation läsåret 14/15 Vad tycker du om att göra? Intressen Fritidssysselsättning Favoritämnen Hur mycket vill du satsa? Studera efter gymnasiet Studera på annan ort Program med mycket teori

Läs mer

4 årsprogrammen. Barn- och fritidsprogrammet. Bygg- och anläggningsprogrammet. Typ av program: Yrkesprogram

4 årsprogrammen. Barn- och fritidsprogrammet. Bygg- och anläggningsprogrammet. Typ av program: Yrkesprogram 4 årsprogrammen har en utvecklingsstörning och behöver en anpassad utbildning som ger en god grund för ett arbete, en sysselsättning eller fortsatta studier inom folkhögskola. Vi lägger ner mycket kraft

Läs mer

PROGRAMKATALOG GYMNASIESÄRSKOLA

PROGRAMKATALOG GYMNASIESÄRSKOLA PROGRAMKATALOG GYMNASIESÄRSKOLA Att arbeta här gör mig lycklig! / Bodil SJÖARPSSKOLAN - Det är smått magiskt när jag kliver in på skolan och möts av positiva, roliga och genomtrevliga elever! / Monica

Läs mer

örighet och särskild behörighet genom tillval.

örighet och särskild behörighet genom tillval. örighet och särskild behörighet genom tillval. Utbildningskatalog 2013-2014 Hästskötare Djurskötare - lantbruksdjur Djurskötare - djurparksdjur Arbete med hundar Djurvårdare - djursjukvård Djurvårdare

Läs mer

Gymnasieinformation till föräldrar inför gymnasievalet. Vellinge.se

Gymnasieinformation till föräldrar inför gymnasievalet. Vellinge.se Gymnasieinformation till föräldrar inför gymnasievalet Vägledningssamtal med alla elever i åk 9 Vill du som förälder boka tid för ett samtal inför gymnasievalet? Kontakta studie- och yrkesvägledaren på

Läs mer

Jällagymnasiets gymnasiesärskola. Nationellt och Individuellt program Jälla-4

Jällagymnasiets gymnasiesärskola. Nationellt och Individuellt program Jälla-4 Jällagymnasiets gymnasiesärskola Nationellt och Individuellt program Jälla-4 Om gymnasiesärskolan I gymnasiesärskolan får eleverna en god grund för att studera vidare och för att kunna delta aktivt i samhällslivet.

Läs mer

Nyhetsbrev. från Naturbruksgymnasiet Nuntorp Nr 1, 2009. Mot ljusare tider!

Nyhetsbrev. från Naturbruksgymnasiet Nuntorp Nr 1, 2009. Mot ljusare tider! Mot ljusare tider! Här på Nuntorp märks våren och ljusare tider på många sätt. Bland vårtecknen märks traktorer och maskiner som görs i ordning för vårbruket, stängsel för hästar och kor som ses över och

Läs mer

Naturbrukskonferens 2015

Naturbrukskonferens 2015 Naturbrukskonferens 2015 Västerås den 17 april 2015 Bengt Weidow Undervisningsråd Disposition 1. Statistik 2. Yrkesprogramutredningen 3. Ny utredning 4. Lärarlegitimationer 5. Kvalitet i yrkesutbildning

Läs mer

Kan vi utbilda och träna framtidens lantbrukare och djurskötare?

Kan vi utbilda och träna framtidens lantbrukare och djurskötare? Kan vi utbilda och träna framtidens lantbrukare och djurskötare? Exempel på djurkurser med säkerhetsmål Djurkunskap grund Lantbruksdjurs skötsel Djursjukvård Arbetsliv naturbruk Arbetsmiljö och säkerhet

Läs mer

Gymnasiekatalog 2019/2020

Gymnasiekatalog 2019/2020 Gymnasiekatalog 2019/2020 1 DJURVÅRD HUND HÄST LANTBRUK TRÄDGÅRD DINGLEGYMNASIET EN SKOLA MED TRADITIONER OCH FRAMTIDA VISIONER INNEHÅLL DINGLEGYMNASIET AB är en nystartad friskola med visionen att ge

Läs mer

Informations- och valblankett NATURBRUKSPROGRAMMET INRIKTNING DJUR STUDIEVÄG DJURSJUKVÅRD

Informations- och valblankett NATURBRUKSPROGRAMMET INRIKTNING DJUR STUDIEVÄG DJURSJUKVÅRD Informations- och valblankett NATURBRUKSPROGRAMMET INRIKTNING DJUR STUDIEVÄG DJURSJUKVÅRD Dina val gör Du på sidan 5 (som är valblankett och lämnas in) Skriv namn och personnummer överst på sidan och skriv

Läs mer

Gymnasiekatalog 2018/2019

Gymnasiekatalog 2018/2019 Gymnasiekatalog 2018/2019 1 DJURVÅRD HUND HÄST LANTBRUK TRÄDGÅRD DINGLEGYMNASIET EN SKOLA MED TRADITIONER OCH FRAMTIDA VISIONER INNEHÅLL DINGLEGYMNASIET AB är en nystartad friskola med visionen att ge

Läs mer

Välkommen till. gymnasieinformation!

Välkommen till. gymnasieinformation! Välkommen till gymnasieinformation! Gymnasieskolan Består av 18 olika program - 12 yrkesprogram - 6 högskoleförberedande program Olika behörighetskrav - beroende på vilket program du söker till Gymnasieexamen

Läs mer

TEKNIKPROGRAMMET: DESIGN OCH PRODUKTUTVECKLING KURSÖVERSIKT 2016/2017*

TEKNIKPROGRAMMET: DESIGN OCH PRODUKTUTVECKLING KURSÖVERSIKT 2016/2017* TEKNIKPROGRAMMET: DESIGN OCH PRODUKTUTVECKLING Cad 1 + Bild och form 1a1 100 Design 1 100 Design 2 100 Grafisk kommunikation** 100 Fysik 2 / Entreprenörskap 100 Konstruktion 1 100 Visuell kommunikation**

Läs mer

VALINFORMATION TEKNIKPROGRAMMET 19 / 20

VALINFORMATION TEKNIKPROGRAMMET 19 / 20 VALINFORMATION TEKNIKPROGRAMMET 19 / 20 VAL TILL ÅR 2 OCH 3 Teknikprogrammet Inför år 2 och år 3 har du möjlighet att forma din studieväg genom olika val. Du skall välja: Inriktning med fördjupningspaket

Läs mer

Gymnasieinformation. Gymnasiegemensamma ämnen: ämnen som ingår på alla program.

Gymnasieinformation. Gymnasiegemensamma ämnen: ämnen som ingår på alla program. Gymnasieinformation Gymnasieskolan GY11: Programmen är uppdelade på 12 yrkesprogram och 6 högskoleförberedande program. På yrkesprogrammen utbildar man sig mot ett yrke eller yrkesområde. På de högskoleförberedande

Läs mer

GYMNASIESÄRSKOLAN i Kalmarsunds Gymnasieförbund Läsåret 2012 / 2013

GYMNASIESÄRSKOLAN i Kalmarsunds Gymnasieförbund Läsåret 2012 / 2013 GYMNASIESÄRSKOLAN i Kalmarsunds Gymnasieförbund Läsåret 2012 / 2013 Gymnasiesärskolan Läsåret 2015/2016 Gymnasiesär GYMNASIESÄRSKOLAN i Kalmarsunds Gymnasieförbund 2 Gymnasiesärskolan har idag elever till

Läs mer

Programmet för skog, mark och djur

Programmet för skog, mark och djur Programmet för skog, mark och djur Programmet för skog, mark och djur är till för dig som vill arbeta med olika arbetsuppgifter inom naturbruk. Det kan handla om arbete med lantbruk, park eller trädgård.

Läs mer

Grundläggande högskolebehörighet på yrkesprogrammen Alla elever på yrkesprogram har möjlighet att skaffa sig grundläggande högskolebehörighet.

Grundläggande högskolebehörighet på yrkesprogrammen Alla elever på yrkesprogram har möjlighet att skaffa sig grundläggande högskolebehörighet. 1 (5) Grundläggande högskolebehörighet på yrkesprogrammen Alla elever på yrkesprogram har möjlighet att skaffa sig grundläggande högskolebehörighet. Det kan de göra genom att välja kurser inom ramen för

Läs mer

Informations- och valblankett NATURBRUKSPROGRAMMET INRIKTNING TRÄDGÅRD STUDIEVÄG TRÄDGÅRD

Informations- och valblankett NATURBRUKSPROGRAMMET INRIKTNING TRÄDGÅRD STUDIEVÄG TRÄDGÅRD Informations- och valblankett NATURBRUKSPROGRAMMET INRIKTNING TRÄDGÅRD STUDIEVÄG TRÄDGÅRD Dina val gör Du på sidan 5 (som är valblankett och lämnas in) Skriv namn och personnummer överst på sidan och skriv

Läs mer

Du läser ämnen som ger grundläggande

Du läser ämnen som ger grundläggande Allmän kurs Allmän kurs med extra svenska 2012/2013 Allmän kurs På Allmän kurs på Sigtuna folkhögskola gäller samarbete och du arbetar nära dina lärare och kurskompisar. Den här kursen är ett bra alternativ

Läs mer

Gymnasieskolan. En presentation av gymnasieskolan och dess program. En presentation skapad år 2012 av Jeanette Pettersson, studie - och yrkesvägledare

Gymnasieskolan. En presentation av gymnasieskolan och dess program. En presentation skapad år 2012 av Jeanette Pettersson, studie - och yrkesvägledare Gymnasieskolan En presentation av gymnasieskolan och dess program En presentation skapad år 2012 av Jeanette Pettersson, studie - och yrkesvägledare Dagens Gymnasieskola består av 18 olika program indelade

Läs mer