Församlimgsbladet SANNERUDSKYRKANS FÖRSAMLING MARS - MAJ 2011

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Församlimgsbladet SANNERUDSKYRKANS FÖRSAMLING MARS - MAJ 2011"

Transkript

1 Församlimgsbladet SANNERUDSKYRKANS FÖRSAMLING MARS - MAJ 2011

2 Sannerudskyrkan Bjurbäcksg Kil Postgiro: Bankgiro: Pastor och föreståndare Jenny Walan Tel jenny.walan@sannerudskyrkan.se Tel.tid. torsdag Tjänstgör torsdag-söndag Ungdomsledare Henric Götefelt tel henric.gotefelt@sannerudskyrkan.se Ledig: Måndag Kanslist Gunilla Hammenlind Tel gunilla.hammenlind@sannerudskyrkan.se Ledig: Måndag Vice församlingsföreståndare Jonas Hult Tel , jonas.hult@bilda.nu Ordförande Ingemar Lund Tel Ordförande SKU Kajsa Wingård Tel Telefon Expedition: Kök: Sannerudskyrkan i Kil är en ekumenisk församling Sannerudskyrkan är ansluten till Svenska Baptistsamfundet och Svenska Missionskyrkan. Sannerudskyrkans minnesfond När du vill skicka kondoleanser kontakta: Ingrid Magnusson tel Inger och B-G Wingård tel Sannerudskyrkans hemsida Här hittar du den senaste informationen. Församlingsbladet finns även på hemsidan i PDF-format Församlingsbladet Bidrag till församlingsbladet skickas till Gunilla Hammenlind bladet@sannerudskyrkan.se Vill du ha in något i bladet är senaste datum till nästa blad 1 maj 2011 Layout: Linnea Hjelm Ansvarig utgivare: Ingemar Lund Framsidan Tulpaner Foto: Linnea Hjelm Studieförbundet Bilda Studie-, kultur och kursverksamhet i Sannerudskyrkan sker i samarbete med studieförbundet Bilda.

3 Ord på vägen Hur ett väldesignat glasfasadhotell vid Norra Bantorget blev en helig plats Ja, man kan inte tro det när man går förbi, där finns inget av det där genuina, naturliga som vi ofta förknippar med platser som är heliga för oss. Inga spår av naturupplevelse, inga spår av historiens gång och människor som bett på platsen före oss. Men ändå, där samlades vi, nästan 400 medarbetare från Metodistkyrkan, Baptistsamfundet och Missionskyrkan. Kanske var det första gången någon bad på det hotellet? Det tror jag visserligen inte alls, många människor ber när ingen annan ser. Nu var det Vinterkonferens och fullt av pastorer, diakoner och alla slag av församlingsmedarbetare. Vi erbjöds gudstjänster, seminarier, konserter, föreläsningar och möten med välbekanta ansikten och gamla vänner. Vi pratade om att vara en kyrka utan väggar, en kyrka som visar vad som finns i och en kyrka som går att se in i, en kyrka som lever med det kringliggande samhället och alla människor i det. Jag ska nu ge mig på att beskriva det obeskrivbara, med risk för att inte bli förstådd. För så är det med heliga upplevelser, de är personliga och finns i ett Nu. De går inte att upprepa. En tidig morgon gick jag till ett av hotellets konferensrum. Av alla oss hundratals på konferensen var vi sexton personer som hittat till denna tidiga morgonmässa. Längst bak i rummet var gardinerna fråndragna och där öppnade sig ett panoramafönster från vägg till vägg, från golv till tak. Utanför fönstret Norra Bantorget. Precis innanför fönstret stod nattvardsbordet dukat och ett kors hängde där, väl synligt för de som passerade. Mot detta satt vi vända. Vi bad Herrens bön, sjöng tillsammans och delade brödet och vinet och utanför fönstret vaknade stan. Sopbilen kom och stannade till, Coca Colabilen passerade, trafiken tätnade och människor med tjocka halsdukar promenerade förbi. En kvinna tittade upp mot den våning där vi satt, hon saktade farten lite och fokuserade på nattvardsbordet som syntes tydligt. Vad tänkte hon? Det vet jag inte, men jag tänkte på henne. Där inne satt vi i mötet med det eviga Nuet, med tid och rum upplöst i Guds närhet, i bönen. Samtidigt pulsen utanför med människor som är på väg någonstans, mitt i tiden, i morgonrusningen. Kanske anade hon en gnutta av den bön jag bad för henne, kanske fick hon en fläkt av det eviga Nu som fanns i nattvardsfirandet. Det får jag aldrig veta. Vi fick vara kyrka för henne och alla andra vi såg utanför fönstret, i den stunden inför Gud fanns vi för deras skull.

4 En kyrka utan väggar När jag var i Stockholm en vecka senare kunde jag inte låta bli, utan tog bussen två hållplatser längre än vanligt för att titta på min heliga plats, se det fönster som hon hade sett och be en bön för henne som jag aldrig egentligen mött. Ja, den var kvar, men ändå inte, nu lever det i mig och det är det som är meningen med heliga platser, att när vi går därifrån bär vi en del med oss. Upplevelsen av helighet är egentligen ingenting som sker på en annan plats än inne i dig och det kan ske på alla platser även väldesignade glasfasadhotell vid Norra Bantorget. Pastor Jenny Walan Öppet hus på RIA i Karlstad Under våren svarar Sannerudskyrkan för två Öppet hus-samlingar på RIA, Pihlgrensg. 1, gula villan i Karlstad. Söndag 20 mars kl Torsdag 7 april kl Fikastund med smörgåsar, samtal och gemenskap. Var med och gör en uppskattad och givande insats. Flera frivilliga behövs. Hör av dej till: Gunilla Hammenlind, tel eller Bengt-Gunnar Wingård, tel Församlingsboken Nya medlemmar på bekännelse Ingrid Garp och Anders Nilsson välkomnades till församlingen Eva Odquist välkomnades till församlingen i gudstjänsten Nya medlemmar från annan församling Gunborg Magnusson, från Frykeruds missionsförsamling, välkomnades Ruth Olsson, från Frykeruds församling, välkomnades i gudstjänsten Vigda Maria Lee Larsson och Stefan Jönsson vigdes av brudens far Ivan Larsson

5 Ordföranden har ordet Personalsituationen Församlingens föreståndare Jenny Walan har fortsatt tjänstledighet på halvtid fram till och med våren 2011 för att läsa grundläggande psykoterapiutbildning vid St Lukas utbildningsinstitut på halvfart i två år. Henric Götefelt meddelade i samband med årshögtiden att han slutar sin ungdomsledartjänst hos oss i sommar. Gunilla Hammenlind arbetar vidare som vanligt och anpassar delvis sina arbetstider med hänsyn till hur Jenny arbetar. Vid årsmötet fick styrelsen i uppdrag att skyndsamt se över hela personalsituationen och komma med ett eller flera förslag på vilka typer av tjänster församlingen har behov av framöver. Vi behöver alla lägga fram personalsituationen som ett böneämne i vår dagliga andakt och be att Gud leder oss vidare. Fler friska församlingar - Sannerudskyrkans väg?! Som jag skrivit om i tidigare församlingsblad så deltager vår församling under åren i den ekumeniska satsningen på församlingsutveckling fler friska församlingar. I juni svarade ca 35 av oss som är aktiva i vår församling (slumpvis utvalda) på en enkät (hälsoundersökning) som underlag för denna satsning. Detta innebär att vi får en temperaturmätning på hur församlingen mår. Enkäten ställde frågor som utgick från de åtta så kallade särdragen i NFU: 1. Utrustande ledarskap 2. Gåvobaserad verksamhet 3. Hängiven andlighet 4. Funktionella strukturer 5. Inspirerande gudstjänster 6. Livsnära smågrupper 7. Behovsorienterad evangelisation 8. Kärleksfulla relationer Enkäten visade att vår minimifaktor i församlingen nu är Inspirerande gudstjänster. En samtalskväll den 9 december med detta tema var välbesökt och gav oss en bra grund för att vidareutveckla våra gudstjänster under Vi återkommer om detta. Vigsel av samkönade par Under december och januari genomfördes de planerade träffarna kring denna fråga. Den 2 december kl 19 vid den första av dessa kvällar var utgångspunkten Kan vi i Sannerudskyrkans församling vara en gemenskap som präglas av kärlek trots olika uppfattning i tex frågan om vigsel av samkönade par? Styrelsens uppfattning är att alla dessa kvällar präglades av en god ton och samtal i respekt för varandra och våra olika åsikter.

6 Enligt styrelsens önskan blev det därför ingen debatt eller argumentation i denna fråga vid årsmötet. Församlingens medlemmar fick därför istället som steg 1 ta ställning till följande fråga: - Är vi i Sannerudskyrkans församling mogna för att ta beslut i frågan om Vigsel av samkönade par? På förslag av styrelsen beslutade årsmötet enhälligt att det skulle fordras att två tredjedelar (67%) av de närvarande röstberättigade skulle vara ense om detta beslut för att i steg 2 rösta om att Sannerudskyrkans församling ska säga ja eller nej till att viga samkönade par. 65% av de röstande svarade ja, dvs att man var mogen att fatta beslut i frågan vilket inte var tillräckligt. Detta innebar att årsmötet inte gick vidare med steg 2 utan att församlingen i den nu rådande situationen inte är mogen att ta beslut i denna fråga. Frågan om vigselrätten i den nya gemensamma kyrkan (Svenska Missions kyrkan, Svenska Baptistsamfundet och Metodistkyrkan i Sverige) kommer säkert upp till behandling efter bildandet som är planerat till den 1 januari Då kommer förmodligen denna fråga att igen bli aktuell att ta ställning till. Församlingens uppdrag! Matt 28:18-20 Missionsbefallningen sammanfattar Sannerudskyrkans församlings uppdrag idag i Kil. Gå därför ut och gör alla folk till lärjungar.. Därför kan man inte annat än bli glad och känna stor tacksamhet när vi under 2010 välkomnat 9 nya medlemmar varav sju på bekännelse och två från annan församling. Några av de nya medlemmarna har kommit med via vårt Alpha-arbete! Bed därför att Missionsbefallningen fortsatt ska vara Sannerudskyrkans församlings utgångspunkt vid allt arbete bland våra kilsbor. Dina böner behövs. Ingemar Lund LunchSpa för själen För dig som som vill vill finna finna ro ro en vanlig vardag 9 mars och 23 mars För 9 mer mars, information 23 mars en vanlig vardag kontakta Monica tel För mer information kontakta Monica, tel eller se hemsida: Vill DU ha trädgårdskaffe i Din trädgård i sommar? Vi startar den 3 juli till 28 augusti. En trevlig avslutning på gudstjänsten, att sitta och dricka kaffe. Du som upplåter din trädgård behöver bara se till att det finns plats att sitta. De som kommer har med sig fikakorg. Hör gärna av dig till Marie Börjesson, tel , om vilken söndag som passar dig!

7 Kalendern MARS SÖNDAG 6 kl Missionsgudstjänst. Bibeldeckarna. Predikan: Marie Börjesson. Gtj.led: Bengt-Gunnar Wingård. Sång/musik: Sångarbröderna från Sunne. Organsist: Jan Gyllström. Missionslunch. Tacksamhetsoffer. Kärlekens väg. Hög v 8:6-7, 2 Kord 5:14-21, Mark 10:32-45, Ps 86:5-11 LÖRDAG 12 kl Auktion i Kils Arena. Servering, se sid. 10 SÖNDAG 13 kl Gudstjänst. Offerdag för pastors- och diakonutbildning. Predikan: Jenny Walan. Gtj. led: Gunilla Hammenlind. Sång/musik: Kils Brass. Medverkande av konfirmander. Kyrkfika. Församlingsmöte. Prövningens stund. 1 Mos 3:1-13, Heb 5:7-10, Mark 1:12-13, Ps 31:2-6 Kl Bibelmeditation, se sid. 13 TISDAG 15 kl Tisdagsträffen. Anna-Lisa och Asta sjunger och spelar. Närhetens kyrkan inbjuden. SÖNDAG 20 kl Nattvardsgudstjänst. Predikan: Jenny Walan. Gtj.led: Ing-Marie Dahlén. Organist: Ewert Axelsson. Kyrkfika. Den kämpande tron, Diakonsamling. Jes 61:1-3, Heb 11:23-27, Mark 14:3-9, Ps 130 Kl RIA, se sid. 4. SÖNDAG 27 kl Gudstjänst. Predikan: Bengt Källberg. Gtj.led: Runa Wester. Organist: Ann-Berit Vilhelmson. Kyrkfika. Guds mäktiga verk. 1 Sam 2:1-10, Kol 1:15-20, Luk 1:26-38, Luk 1:46-55, Ps 147:7-15. TISDAG 29 kl Tisdagsträffen. Elisabeth Johansson med kören Tonnära.

8 SÖNDAG 3 kl Gudstjänst. Medverkan av ungdomar, Henric Götefelt, Jenny Walan Gympasko kollekt, se sid 13. Bibeldeckarna. Kyrkfika. Livets bröd. Ords. 9:1-6, 1 Kor10:1-6, Joh 6:48-59, Ps 107:1-9 ONSDAG 6 kl Kyrkorna i Kil har bjudit in Tomas Sjödin till en kväll i Sannerudskyrkan. Se sid. 15 Samarr. med Sfb. Bilda LÖRDAG 9 kl 9.00 Kvinnofrukost. Gunnel Rosenqvist, se sid. 13 SÖNDAG 10 kl Himlakul och scoutgudstjänst. Medverkande: Himlakul och scoutledarna, Kajsa Wingård. Kyrkkorv. Försonaren. 4 Mos 21:4-9, 1 Joh 1:8-2:2, Joh 3:11-21, Ps 103:8-14 TISDAG 12 kl Tisdagsträffen. Ove Jensen, Trossnäs gård. Mitt liv som bonde och missionär. SÖNDAG 17 kl Gudstjänst. Predikan: Bengt-Gunnar Wingård Gtj.led: Niklas Hult APRIL Sång/musik: Lisbet Fredriksson Kyrkfika. Vägen till korset. Sak 2:10-13, Fil 2:5-11, Joh 12:1-16. Ps 118:19-29 TORSDAG 21 kl Skärtorsdagen Getsemanestund med nattvard. Medverkande:Jenny Walan, Anna Bohlin Christensson Jonas Hult, Gunnar Nilsson Serveringsgrupp Mar 14:1-15:20 FREDAG 22 kl Långfredag Gudstjänst. Predikan: Gunnar Nilsson Gtj.led: Anna Bohlin Christensson Sång: Kören Organist: Ann-Berit Vilhelmson Korset Mar 15:21-41 Jes 53:1-12, Heb 10:19-25 SÖNDAG 24 kl Påskdagen Gudstjänst. Predikan: Anna Bohlin Christensson Gtj.led: Jonas Hult. Sång: Kören Organist: Jan Gyllström. Serveringsgrupp. Kristus är uppstånden. Mar 16:1-14, Jon 2:1-11 Apg. 13:32-37, Ps 118:15-24

9 TISDAG 26 kl Tisdagsträffen. Tomas Gustavsson, sånger till gitarr. SÖNDAG 1 kl Gudstjänst. Bibeldeckarna. Pred: Marie Börjesson Gtj led: Jenny Walan Organist Ann-Berit Vilhelmson Tacksamhetsoffer. Kyrkfika Påskens vittne. Sak 8:6-8, 1 Pet 1:3-9, Joh 20:24-31, Ps 145:1-7 LÖRDAG 7 kl 9.00 Loppmarknad. SÖNDAG 8 kl Gudstjänst. Pred: Jenny Walan Gtj led: Henric Götefelt Sång/musik: Lovsångsbandet Organist: Jan Gyllström. Församlingsmöte. Kyrkfika. Diakonsamling. Den gode herden. Jer 23:3-8, Ps 23 1 Pet 5:1-4, Joh 10: MAJ kl Bibelmeditation. TISDAG 10 kl Tisdagsträffens vårlunch. Maria Leben med vänner. SÖNDAG 15 kl Nattvardsgudstjänst. Predikan: Jonas Hult Gtj.led: Bengt-Gunnar Wingård Organist: Ewert Axelsson Kyrkfika Vägen till livet. 2 Mos 13:20-22, 1 Thess 5:9-11, Joh 13:31-35 Ps 147:1-7. SÖNDAG 22 kl Konfirmation i Fageråshallen. Medverkande: konfirmanderna och deras ledare. Att växa i tro. Jes 57:15-16, Gal 5:1318, Joh 17:9-17, Ps 98:1-8

10 SÖNDAG 29 kl Himlakulgudstjänst. Medverkande: Himlakulgruppen och ledare.kyrkkorv. Bönen 1 Kung 3:514, Rom 8:24-27 Matt 6:5-8, Ps 13 JUNI SÖNDAG 5 kl Gudstjänst Predikan: Marie Börjesson Gtj.led: Petra Jonsson Sång/musik Kyrkfika, Tacksamhetsoffer Hjälparen kommer 1Kung 19:9-16, Apg 1:12-14 Joh 16:12-15, Ps 33:18-22 AUKTION Den 12 mars kl 10 har Sannerudskykans ungdom auktion i Kils Arena. Du som vill skänka bröd till serveringen ring Ruth Hermansson, tel LOPPISJOUR Har du eller någon du känner grejer som behöver hämtas till loppis ring Gunilla Hammenlind i kyrkan eller till den som kör den aktuella veckan. Vecka Namn Tel.nr. 8 & 9 Gunnar Nilsson 10 &11 Jonas Hult 12 & 13 Ewert Axelsson 14 L-E Rudby 15 Arild Moldsvor 16 Stilla veckan 17 Calle Rydström 17 Torbjörn Nytomt 17 Gunnar Magnusson 18 Staffan Sandström 18 Anders Heyle 18 Göran Werme 18 Malte Hallquist Årets loppis 7 maj Du som kan hjälpa till med sortering av auktonsgodset eller skänka pengar till omkostnaderna kontakta Sven Haglund tel snarast. Kyrkokonferensen Nästa kyrkokonferens hålls 2 5 juni i Stockholm parallellt med årskonferenserna för Svenska Missionskyrkan, Svenska Baptistsamfundet, Metodistkyrkan i Sverige och equmenia. 10

11 Bibelläsningsplan Denna bibelläsningsplan följer kyrkoåret (tredje årg). På söndagen läser man den aktuella evangelietexten och på lördagen episteltexten. Texterna under veckans övriga dagar är i huvudsak valda utifrån kommande söndags tema. Bibelläsningsplanen är sammanställd av pastor Rune Forsbeck. Hela bibeln finns att läsa på Svenska Bibelsällskapet En skatt, den yppersta på jord, få vi vår egen kalla. Den skatten är Guds helga ord, som hörer till oss alla. Text: J. L. Runeberg, 1857; nr 64:1, sv. ps. 6 mars Fastlagssöndagen Mark 10:32-45 Vecka 10 Mån 7 mars Ps 37:1-9 Tis 8 mars 2 Kor 7:8-13 Ons 9 mars Luk 5:33-39 (Askonsdagen) Tor 10 mars 1 Mos 14:17-20 Fre 11 mars Ps 110:1-7 Lör 12 mars Heb 5:7-10 Söndag 13 mars Mark 1:12-13 (1 i fastan) Vecka 11 Mån 14 mars Joh 7:32-36 Tis 15 mars Joh 7:40-53 Ons 16 mars Joh 8:1-11 Tor 17 mars Joh 8:12-20 Fre 18 mars 2 Mos 2:1-10 Lör 19 mars Heb 11:23-27 Söndag 20 mars Mark 14:3-9 (2 i fastan) Vecka 12 Mån 21 mars 1 Sam 1:1-8 Tis 22 mars 1 Sam 1:9-18 Ons 23 mars 1 Sam 1:19-23a Tor 24 mars 1 Sam 1:23b-28 Fre 25 mars 1 Sam 2:1-10 Lör 26 mars Kol 1:15-20 Söndag 27 mars Luk 1:46-55 ( Jungfru Marie bebådelsedag) Vecka 13 Mån 28 mars Joh 8:21-30 Tis 29 mars 2 Mos 13:20-22 Ons 30 mars 2 Mos 14:1-14 Tor 31 mars 2 Mos 14:15-23 Fre 1 april 2 Mos 14:24-31 Lör 2 april 1 Kor 10:1-6 Söndag 3 april Joh 6:48-59 (Midfastosönd) Vecka 14 Mån 4 april Joh 8:31-47 Tis 5 april Joh 8:

12 Ons 6 april Joh 9:1-12 Tor 7 april Joh 9:13-41 Fre 8 april Joh 10:1-21 Lör 9 april 1 Joh 1:8 2:2 Söndag 10 april Joh 3:11-21 (5 i fastan) Vecka 15 Mån 11 april Joh 10:31-42 Tis 12 april Joh 11:1-17 Ons 13 april Joh 11:28-44 Tor 14 april - Joh 11: Fre 15 april Joh 11:54-57 Lör 16 april Fil 2: april Palmsöndagen Joh 12:1-16 Vecka 16 Mån 18 april Joh 12:17-36 Tis 19 april Joh 12:37-43 Ons 20 april Heb 10:12-18 Tor 21 april Joh 13:1-17 (Skärtorsdag) Fre 22 april Joh 19:17-37 (Långfredag) Lör 23 april Apg 13:32-37 Påskdagen 24 april Joh 20:1-18 Vecka 17 Mån 25 april Joh 20:19-23 (Ann.dag påsk) Tis 26 april Jes 55:6-9 Ons 27 april Ps 139:23-24 Tor 28 april Matt 28:16-20 Fre 29 april 2 Kor 4:5-10 Lör 30 april 1 Pet 1:3-9 Söndag 1 maj Joh 20:24-31 (2 i påsktiden) Vecka 18 Mån 2 maj Joh 13:18-30 Tis 3 maj 1 Kung 8:27-30 Ons 4 maj 1 Kung 8:54-58 Tor 5 maj Kol 2:6-10 Fre 6 maj 1 Kor 3:10-17 Lör 7 maj 1 Pet 5:1-4 Söndag 8 maj Joh 10:22-30 (3 i påsktiden) Vecka 19 Mån 9 maj Joh 13:36-38 Tis 10 maj Ords 14:21-22 Ons 11 maj Ps 37:21-27 Tor 12 maj 1 Kor 12:27-13:3 Fre 13 maj 1 Kor 13:4-13 Lör 14 maj 1 Thess 5:9-11 Söndag 15 maj Joh 13:31-35 (4 i påsktiden) Vecka 20 Mån 16 maj Joh 14:1-14 Tis 17 maj 1 Mos 28:10-15 Ons 18 maj 4 Mos 6:22-27 Tor 19 maj Judas brev Fre 20 maj Heb 2:11-18 Lör 21 maj Gal 5:13-18 Söndag 22 maj Joh 17:9-17 (5 i påsktiden) Vecka 21 Mån 23 maj Joh 14:15-23 Tis 24 maj Jona 2:1-13 Ons 25 maj Ps 116:1-19 Tor 26 maj 1 Pet 3:8-12 Fre 27 maj 1 Tim 4:1-5 Lör 28 maj Rom 8:24-27 Söndag 29 maj Matt 6:5-8 (Bönsönd) 12

13 Vecka 22 Mån 30 maj Joh 14:23-31 Tis 31 maj Hes 37:1-14 Ons 1 juni Apg 1:1-11 Tor 2 juni Joh 17:1-8 (Kristi himm.f.dag) Fre 3 juni Neh 9:16-20 Lör 4 juni Apg 1:12-14 Söndag 5 juni Joh 16:12-15 (sönd.f.pingst) KVINNOFRUKOST Lördag 9 april kl 9.00 Gunnel Rosenqvist Martha min syster.. Frukostpris 60 kronor Anmälan till tfn senast 7 april. GYMPASKOKOLLEKTEN Den 3 april har vi en fantastisk möjlighetatt få dela av oss av vårt överflöd. I denna gudstjänst så har vi, utöver det vanliga offrandet, en möjlighet att få ge någonting konkret till någon som behöver det bättre än oss. RIA i Karlstad, som betjänar människor som hamnat snett i livet på olika vis, berättar om att de människor som de kommer i kontakt med via sin verksamhet behöver skor och sandaler. Och i den här gudstjänsten så efterfrågar vi just skor som kan gå till de här människorna. Det största behovet ligger i storlekar mellan 41 och 45 i både dam och herrmodell. När du letar efter ett par skor som du kan ge så tänk också på i vilket skick skorna är. Fråga dig själv, vad skulle jag vilja ge bort till en bror eller syster? Så vänner, här har vi en möjlighet att få dela med oss av vårat överflöd. Ta chansen! Matt 25:31-40 Sagt om bibelmeditationen Bibeln kan läsas på olika sätt. Ett sätt är att inte enbart läsa eller höra orden utan också leva sig in i berättelserna. Bibelmeditationen inleds med en kort avslappning innan vi får lyssna till en vald bibeltext. Först hela texten rakt igenom. Sedan långsamt, så varje ord får möjlighet att nå in. Därefter leds vi in i berättelsen, blir delaktiga och i den avslappnade stillheten och monotona upprepningen får vi möjlighet att möta både oss själva och Gud på ett nytt sätt. För mig är Bibelmeditation både skratt och gråt, rörande och berörande, ja, helt enkelt fantastiskt! Lisa Nyberg 28 januari 2011 BIBELMeditation En enkel och avskalad halvtimme på söndagskvällen kl vid ljusbäraren i Sannerudskyrkan 13 mars 8 maj 12 juni. Ge dina egna tankar, om Jesu möten med människor, utrymme. Ge utrymme, bland dina egna tankar, för ditt möte med Jesus. V Ä L K O M M E N 13

14 Ungdomsledaren rapporterar Nyårsläger Det kändes fantastisk roligt att få planera och genomföra ännu ett nyårsläger. Och när suget för det kommer ifrån tonåringarna och inte bara ifrån ledarna så blir allting så mycket bättre. Det var en smula hektiskt att få ihop det hela men resultatet blev hemskt bra så inga sura miner. Vi fick ihop tre dagar med eld, andakter, nattvard, disco, charader, bästa-med-året-rundan, en intressant festmåltid, våldsamma lekar och en rätt fantastisk gemenskap. När man kommer till den punkten att det inte är de planerade aktiviteterna som gör lägret lyckat utan den mysig samvaron tillsammans i gruppen, då känner man sig bra lyckad och lyckligt lottad. Resultatet: ett läger som inte blev direkt som vi hade tänkt oss men som blev väldigt mycket bättre ändå. pas jag få se resultatet av de frön som såddes under förra året. Både som tillväxt hos människor men också växt i samarbete mellan olika föreningar och relationerna mellan olika människor och olika människor och Gud. När en tonåring funderar över vad det innebär att gå med i församlingen eller frågan om vi inte skulle åka till Skåre och spela spel kommer från en som tidigare inte har visat något intresse för det. Då ser jag lite tydligare hur det växer. Vårat ungdomsarbete betyder otroligt mycket för ungdomar. Jag tror att vi är väldigt bra på att så rätt frön hos människor och jag tror också att Gud har gröna fingrar. Henric Götefelt Det är en mycket fin vår som finns i framtiden, det känner jag tydligt när jag sitter här och skriver, några timmar efter deadline. Det här med växter, trädgårdar och frön har aldrig riktigt varit min grej. Jag är lite för hetsig, vill se resultat och saknar det där tålamodet som krävs. Men samtidigt så fastnar jag i samma metaforer och bilder som någon med ett större trädgårdsintresse säkert också skulle göra i mina skor. Under den här vintern har jag sett och under våren hop- 14 Under våren kommer det att komma upp utmaningar till Dig utanför kyrksalen. Utmana dig själv att utöka din omsorg för andra människor, för dig själv eller för någon på stan. Det här är en kampanj från UR för att öka vår medvetenhet om vilken omsorg vi visar varandra och oss själva. Ta chansen och våga utmanas!

15 Barn och ungdomsarbetet BIBEL DECKARNA Söndagsskolan bibeldeckarna träffas för att spana vidare 6 mars, 3 april och 1 maj. Bibeldeckarna träffas samma tid som gudstjänsten kl Välkommen! HIMLAKUL LÅDBIL åk. 1-2 Tisd. 15/3, 22/3, 29/3, 5/4 och sönd. 10/4 UTELIV åk. 1-2 Tisd. 3/5, 10/5, 17/5, 24/5 och sönd. 29/5 Tomas Sjödin En tro för det sluttande livet. Det mänskliga livet lutar. Oftast tänker man inte på det, men ibland känns det väldigt tydligt. Allt faller plötsligt av åt ett oväntat håll. Så skriver Tomas Sjödin i sin nya bok Jag lutar åt Gud. I den här föreläsningen tar han sats i egna livsupplevelser och söker efter vägar att hantera det liv som aldrig är spikrakt. Det handlar om känslan av att inte räcka till, om mod att släppa taget, om att ibland låta saker bero och att öva sig i att vänta. Men också om att våga och orka ta emot livet en gång till, efter de stora förlusterna. Det handlar, med andra ord, om en tro för det sluttande livet. Tomas Sjödin har skrivit krönikor i Göteborgs-Posten i tretton år. Ett urval av dessa finns samlade i höstens storsäljare Jag lutar åt Gud. Han är pastor, författare och föredragshållare och uppskattad bl a för sin förmåga att förena djupaste allvar med humor och värme. Samarr. med sfb.bilda Tomas Sjödin kommer till Sannerudskyrkan 6 april

16

veckovy

veckovy veckovy 2018-12-31-2020-01-05 31 MÅNDAG december 1 1 TISDAG Nyårsdagen I Jesu namn Jes 49:13-16 Heb 13:5-8 Luk 13:6-9 Ps 121 2 ONSDAG 3 TORSDAG 1 I VECKAN: januari FREDAG 4 LÖRDAG 5 Trettondedag jul Guds

Läs mer

Kalender för Pingstkyrkan Västervik

Kalender för Pingstkyrkan Västervik Kalender för Pingstkyrkan Västervik Februari 2019 Sön 17 01:00 Septuagesima ?nåd och tjänst Luk 17:7-10 Jon 3:10-4:11 Fil 1:3-11 Ps 25:4-11 Sön 17 16:00 Mån 18 09:00 Tis 19

Läs mer

Församlingsbladet. Vad händer i kyrkan i jul? Evangelisation i nyår Tonårsläger i Trysil Julkonsert, Kils Brass Julmusikal i år igen!

Församlingsbladet. Vad händer i kyrkan i jul? Evangelisation i nyår Tonårsläger i Trysil Julkonsert, Kils Brass Julmusikal i år igen! Församlingsbladet Sannerudskyrkans församling Vad händer i kyrkan i jul? Evangelisation i nyår Tonårsläger i Trysil Julkonsert, Kils Brass Julmusikal i år igen! Vernissage december 2008 februari 2009 sid

Läs mer

november måndag 24 tisdag 25 onsdag 26 torsdag

november måndag 24 tisdag 25 onsdag 26 torsdag 23 måndag november 48 24 tisdag 25 onsdag 26 torsdag 48 november fredag 27 lördag 28 1:a sön. i advent 29 Ett nådens år Sak 9:9-10 Upp 3:20-22 Matt 21:1-9 Ps 24 30 måndag november 49 1 tisdag 2 onsdag

Läs mer

Telefon. Bjurbäcksgatan 1 665 32 Kil Tel. 0554-148 87 Plusgiro: 438 15 67-9 Bankgiro: 677-8450

Telefon. Bjurbäcksgatan 1 665 32 Kil Tel. 0554-148 87 Plusgiro: 438 15 67-9 Bankgiro: 677-8450 Bjurbäcksgatan 1 665 32 Kil Tel. 0554-148 87 Plusgiro: 438 15 67-9 Bankgiro: 677-8450 Pastor och föreståndare Jenny Walan Tel. 0554-10251 jenny.walan@sannerudskyrkan.se Tel.tid: torsdag 10.00-11.00 Tjänstgör

Läs mer

Församlingsbladet. Sannerudskyrkans församling Mars 2014 - Maj 2014

Församlingsbladet. Sannerudskyrkans församling Mars 2014 - Maj 2014 Församlingsbladet Sannerudskyrkans församling Mars 2014 - Maj 2014 Sannerudskyrkan Ord på vägen Bjurbäcksgatan 1 665 32 Kil Bankgiro: 677-8450 Pastor och föreståndare Träffas säkrast onsdagar kl. 10-13

Läs mer

Datum Dag EV Kyrkoår 1/1/2016 Fredag Luk 13:6-9 Nyårsdagen 1/2/2016 Lördag Upp 19: /3/2016 Söndag Mark 11:15-19 Söndagen efter nyår 1/4/2016

Datum Dag EV Kyrkoår 1/1/2016 Fredag Luk 13:6-9 Nyårsdagen 1/2/2016 Lördag Upp 19: /3/2016 Söndag Mark 11:15-19 Söndagen efter nyår 1/4/2016 Datum Dag EV Kyrkoår 1/1/2016 Fredag Luk 13:6-9 Nyårsdagen 1/2/2016 Lördag Upp 19:11-16 1/3/2016 Söndag Mark 11:15-19 Söndagen efter nyår 1/4/2016 Måndag Ps 23 1/5/2016 Tisdag Ps 40:1-6 1/6/2016 Onsdag

Läs mer

SANNERUDSKYRKANS FÖRSAMLING Bjurbäcksgatan 1 665 32 Kil Tel. 0554-148 87 Plusgiro: 438 15 67-9 Bankgiro: 677-8450

SANNERUDSKYRKANS FÖRSAMLING Bjurbäcksgatan 1 665 32 Kil Tel. 0554-148 87 Plusgiro: 438 15 67-9 Bankgiro: 677-8450 SANNERUDSKYRKANS FÖRSAMLING Bjurbäcksgatan 1 665 32 Kil Tel. 0554-148 87 Plusgiro: 438 15 67-9 Bankgiro: 677-8450 Pastor och föreståndare Jenny Walan (föräldraledig) Tel. 0554-102 51 Vikarierande pastor

Läs mer

SANNERUDSKYRKANS FÖRSAMLING Bjurbäcksgatan 1 665 32 Kil Tel. 0554-148 87 Plusgiro: 438 15 67-9 Bankgiro: 677-8450

SANNERUDSKYRKANS FÖRSAMLING Bjurbäcksgatan 1 665 32 Kil Tel. 0554-148 87 Plusgiro: 438 15 67-9 Bankgiro: 677-8450 SANNERUDSKYRKANS FÖRSAMLING Bjurbäcksgatan 1 665 32 Kil Tel. 0554-148 87 Plusgiro: 438 15 67-9 Bankgiro: 677-8450 Pastor och föreståndare Jenny Walan (föräldraledig) Kontaktpastor Bengt-Gunnar Wingård

Läs mer

Vi ber under fastan. Bibelläsning och Bön under 8 veckor. 18 feb 12 april 2015 Kyrkan vid Brommaplan

Vi ber under fastan. Bibelläsning och Bön under 8 veckor. 18 feb 12 april 2015 Kyrkan vid Brommaplan 1 Vi ber under fastan Bibelläsning och Bön under 8 veckor 18 feb 12 april 2015 Kyrkan vid Brommaplan Bibelläsning och bön under fastan 2015 2 Fastan en tid för omvändelse bön och eftertanke. Sedan 300-talet

Läs mer

Välkommen till Missionskyrkan febr - april 2016

Välkommen till Missionskyrkan febr - april 2016 Välkommen till Missionskyrkan febr - april 2016 Husesyn Ockelbo Missionskyrka N. Åsgatan 26 816 31 Ockelbo 0297 423 37 ockelbo.missionskyrka@ telia.com Bg. 336 5772 Ungdom Bg. 5055-9103 www.equmeniakyrkan.se/

Läs mer

FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN SÖDRA DAL Mars - Maj 2019

FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN SÖDRA DAL Mars - Maj 2019 FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN SÖDRA DAL Mars - Maj 2019 De hör ihop! Två bilder tätt ihop. Vinter och vår sida vid sida och så nära varandra att gränsen nästan har suddats ut. De hör ihop, det kramade

Läs mer

Församlingsbladet. Sannerudskyrkans församling December 2013 - Februari 2014

Församlingsbladet. Sannerudskyrkans församling December 2013 - Februari 2014 Församlingsbladet Sannerudskyrkans församling December 2013 - Februari 2014 Sannerudskyrkan Ord på vägen Bjurbäcksgatan 1 665 32 Kil Bankgiro: 677-8450 Pastor och föreståndare Urban Holmquist Träffas säkrast

Läs mer

Bibelläsningsplan 2015

Bibelläsningsplan 2015 Bibelläsningsplan 2015 läs Bibeln på ett år med oss! Välkomna att delta i gemensam bibelläsning med Roseniuskyrkan. Vi har tagit fram en bibelläsningsplan som täcker hela Bibeln på exakt ett år, där vi

Läs mer

Församlingsbladet SANNERUDSKYRKANS FÖRSAMLING Feb Maj

Församlingsbladet SANNERUDSKYRKANS FÖRSAMLING Feb Maj Församlingsbladet SANNERUDSKYRKANS FÖRSAMLING Feb Maj 2019 1 BJURBÄCKSGATAN 1 665 32 KIL Bankgiro: 677 8450 KONTOR Bemannat onsdag 10-12 Kontor och kök, 0554-148 87 info@sannerudskyrkan.se PASTOR OCH FÖRSAMLINGSFÖRESTÅNDARE

Läs mer

Aktuellt från Equmenia Region Mitt

Aktuellt från Equmenia Region Mitt Aktuellt från Equmenia Region Mitt Våga Välja Väg 7-9 mars UNGDOMSHELG I TIERP Temat för helgen är livsresor. Vi kommer att få höra om olika människors livsresor med Gud. Kanske att också din resa är intressant...

Läs mer

Telefon. Bjurbäcksgatan 1 665 32 Kil Tel. 0554-148 87 Plusgiro: 438 15 67-9 Bankgiro: 677-8450

Telefon. Bjurbäcksgatan 1 665 32 Kil Tel. 0554-148 87 Plusgiro: 438 15 67-9 Bankgiro: 677-8450 Bjurbäcksgatan 1 665 32 Kil Tel. 0554-148 87 Plusgiro: 438 15 67-9 Bankgiro: 677-8450 Församlingsföreståndare Urban Holmquist Tel 0554-102 51, 0707-87 27 19 urban.holmquist@sannerudskyrkan.se Ledig: måndag

Läs mer

Kyrkoår och evangeliebok

Kyrkoår och evangeliebok Introduktion till avsnittet Evangelieboken i Psalmer och Sånger Kyrkoår och evangeliebok Den första kristna församlingen samlades från början till gudstjänst på söndagen, Herrens dag (t.ex. 1 Kor 16:2).

Läs mer

Vision. Pingstkyrkan Alingsås Landskyrkoallén 4

Vision. Pingstkyrkan Alingsås Landskyrkoallén 4 Pingstkyrkans Vision Vi vill forma Alingsås framtid genom att vara en stor kyrka som har avgörande betydelse i stan. I vardagen vill vi lyssna, höras och vara en given tillgång. Söndagens gudstjänst och

Läs mer

Telefon. Bjurbäcksgatan 1 665 32 Kil Tel. 0554-148 87 Plusgiro: 438 15 67-9 Bankgiro: 677-8450

Telefon. Bjurbäcksgatan 1 665 32 Kil Tel. 0554-148 87 Plusgiro: 438 15 67-9 Bankgiro: 677-8450 Bjurbäcksgatan 1 665 32 Kil Tel. 0554-148 87 Plusgiro: 438 15 67-9 Bankgiro: 677-8450 Pastor och föreståndare Jenny Walan Tel. 0554-102 51 jenny.walan@sannerudskyrkan.se Tel.tid: torsdag 10.00-11.00 Tjänstgör

Läs mer

Januari. Ekumeniska böneveckan 18-25 januari Samlingar i Saronhuset varje dag kl. 18

Januari. Ekumeniska böneveckan 18-25 januari Samlingar i Saronhuset varje dag kl. 18 Januari Vecka 1 Torsdag 1 januari 11.00 Ekumenisk gudstjänst i Uddevalla kyrka Söndag 4 januari 11.00 Gudstjänst med nattvard Sönd. eft. nyår Guds hus Lars Widéll, Yvonne Eriksdotter Vecka 2 Tisdag 6 januari

Läs mer

Håstenskyrkan Programblad för Equmeniakyrkan Varberg Nr 1 Vintern 2017

Håstenskyrkan Programblad för Equmeniakyrkan Varberg Nr 1 Vintern 2017 Håstenskyrkan Programblad för Equmeniakyrkan Varberg Nr 1 Vintern 2017 Equmeniakyrkan Varberg Post- och besöksadress: Håstens torg 432 30 Varberg Telefon 0340-10466 E-mail: info@hastenskyrkan.se Hemsida:

Läs mer

CENTRUMKYRKAN. i Skånes Fagerhult MARS-MAJ 2012 VÄLKOMMEN

CENTRUMKYRKAN. i Skånes Fagerhult MARS-MAJ 2012 VÄLKOMMEN CENTRUMKYRKAN i Skånes Fagerhult MARS-MAJ 2012 VÄLKOMMEN TÄNKVÄRT Har du förstått Min Gud, har jag funnit min Glädje Min Gud, han har gett oss av sin Fröjd Av nåden så måste jag medge, att har man Jesus

Läs mer

PROGRAM 25 februari - 21 april

PROGRAM 25 februari - 21 april Wesleybladet 2019-1 PROGRAM 25 februari - 21 april 2019 www.wesleykyrkan.se Gudstjänster och samlingar 2019-1 Vad har du i dina händer? Bibeln om förvaltarskap Måndag 25 februari Tisdag 26 februari 14:00

Läs mer

SANNERUDSKYRKANS FÖRSAMLING

SANNERUDSKYRKANS FÖRSAMLING SANNERUDSKYRKANS FÖRSAMLING Bjurbäcksgatan 1 665 32 Kil Tel. 0554-148 87 Plusgiro: 438 15 67-9 Bankgiro: 677-8450 Pastor och föreståndare Jenny Walan Tel. 0554-10251 jenny.walan@sannerudskyrkan.com Tel.tid:

Läs mer

i Centrumkyrkan Tumba händer nr , 2 september 14 oktober

i Centrumkyrkan Tumba händer nr , 2 september 14 oktober i Centrumkyrkan Tumba händer nr 3 2012, 2 september 14 oktober DETTA PROGRAMBLAD är en hälsning till dig från Centrumkyrkan i Tumba. Du hittar den i centrum, Gröndalsvägen 10. Du är varmt välkommen till

Läs mer

Välkommen till. Missionskyrkan. april - juni 2015

Välkommen till. Missionskyrkan. april - juni 2015 Välkommen till Missionskyrkan april - juni 2015 Sommartid Ockelbo Missionskyrka N. Åsgatan 26 816 31 Ockelbo 0297 423 37 Exp.tid tisd - onsd 10-12 ockelbo.missionskyrka@ telia.com Pg. 29 54 46-9 Bg. 336

Läs mer

Varje vecka lägger jag ut någon bild från Equmeniakyrkan och från Huskvarna på Facebook. Du får gärna bli vän med mig också där!

Varje vecka lägger jag ut någon bild från Equmeniakyrkan och från Huskvarna på Facebook. Du får gärna bli vän med mig också där! Vecka 13 2016 Glad Påsk Påsktiden är en god tid med vårens ankomst och alla goda bibeltexter om hur den uppståndne möter sina vänner och lärjungar och de blir påskens vittnen. Och liksom julen varar intill

Läs mer

TYDLIG. Älskad, förlåten och innesluten. Bibel och Frukost? Ingrid KÖREN INNEHÅLL

TYDLIG. Älskad, förlåten och innesluten. Bibel och Frukost? Ingrid KÖREN INNEHÅLL 2 11 Älskad, förlåten och innesluten På kyrkbladets framsida, ser du en hand som håller i ett kors. Korset är tillverkat för hand av olivträ från Betlehem. (från redan beskurna grenar). Det fungerar inte

Läs mer

Program våren Välkommen!

Program våren Välkommen! Program våren 2018 Välkommen! Allt har sin tid. Så står det i Predikaren 3. Texten fortsätter med flera exempel på motsatta saker som var och en har sin tid. Det beskriver en allmän mänsklig erfarenhet

Läs mer

Sannerudskyrkans församling dec 2005 feb 2006

Sannerudskyrkans församling dec 2005 feb 2006 Församlingsbladet Sannerudskyrkans församling dec 2005 feb 2006 I en natt så klar och kall av en ung och tapper mor. I en krubba, i ett stall föddes hoppet till vår jord. Så förunderligt och stilla staden

Läs mer

Missionskyrkan Gråbo

Missionskyrkan Gråbo Missionskyrkan Gråbo PROGRAMBLAD 161201-170131 Ny medarbetare Carina Hult börjar som ny pastor i vår församling den 1 december. Carina kommer närmast från Tabernaklet i Göteborg, där hon arbetat som deltidspastor.

Läs mer

Program mars - juni 2019

Program mars - juni 2019 Program mars - juni 2019 Hej kära församlingsmedlemmar och vänner till församlingen! Jag heter Ann-Christin, (kallas för Anki) och är Centrumkyrkans nya församlingsföreståndare sedan årsskiftet. Jag kommer

Läs mer

Bibelläsningsplan 2014

Bibelläsningsplan 2014 Bibelläsningsplan 2014 läs Bibeln på ett år med oss! Välkomna att delta i gemensam bibelläsning med Roseniuskyrkan. Vi har tagit fram en bibelläsningsplan som täcker hela Bibeln på exakt ett år, där vi

Läs mer

Bön och bibelläsning 2 jan 5 feb. 2017

Bön och bibelläsning 2 jan 5 feb. 2017 Bön och bibelläsning 2 jan 5 feb. 2017 1 Januari - församlingens bönemånad I slutet av november kom det ett förslag till äldste från församlingens nya böneteam (Anne Rehn, Helene Bergman, Kerstin Florén,

Läs mer

SALEMKYRKAN BORENSBERG

SALEMKYRKAN BORENSBERG SALEMKYRKAN BORENSBERG PROGRAM FEBRUARI-MARS 2017 Kom till mig, så ska ni finna vila för er själ När vi går in i februari brukar det kännas att året har börjat på riktigt. Förhoppningsvis infinner sig

Läs mer

FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN SÖDRA DAL December 2018 Februari 2019

FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN SÖDRA DAL December 2018 Februari 2019 FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN SÖDRA DAL December 2018 Februari 2019 Alla behövs! Hur ska det gå? Kommer vi att klara det här? Det är klart att vi ställer oss de frågorna, inte minst då utmaningarna

Läs mer

SANNERUDSKYRKANS FÖRSAMLING Mars Juni 2015

SANNERUDSKYRKANS FÖRSAMLING Mars Juni 2015 Församlingsbladet SANNERUDSKYRKANS FÖRSAMLING Mars Juni 2015 1 Sannerudskyrkan Ord på vägen Bjurbäcksgatan 1 665 32 Kil Bankgiro: 677-8450 Pastor och föreståndare Urban Holmquist Kontorstid: måndag och

Läs mer

Församlingsblad. Equmeniakyrkan Östhammar och. Gimo-Vattensta Missionsförsamling

Församlingsblad. Equmeniakyrkan Östhammar och. Gimo-Vattensta Missionsförsamling Församlingsblad Equmeniakyrkan Östhammar och Gimo-Vattensta Missionsförsamling April juni 2018 Tacksamhet Livet har sina sidor. Det finns mycket att vara orolig inför. Var och en av oss har en hel uppsättning

Läs mer

FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN SÖDRA DAL Juni September 2019

FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN SÖDRA DAL Juni September 2019 FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN SÖDRA DAL Juni September 2019 Delad passion! Det vetenskapliga namnet på blomman är Passiflora, vi kallar den Passionsblomma och det finns bortåt 500 arter av den. Jag

Läs mer

SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer.

SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer. R I F T A M N IO N 0 O 2 K 5 1 0 2 6 1 SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer. Så mycket mer än

Läs mer

Söndagsskolan och LoveNepal. sid12

Söndagsskolan och LoveNepal. sid12 Söndagsskolan och LoveNepal sid12 1 2 Den Helige Ande - Vår Hjälpare Nu går jag till honom som har sänt mig, och ingen av er frågar mig: Vart går du? Men eftersom jag har sagt er detta, är era hjärtan

Läs mer

Bibelläsningsplan 3 december januari Ljuset är nära Guds rike är nära Nåden är nära Gud är nära Guds löften är nära

Bibelläsningsplan 3 december januari Ljuset är nära Guds rike är nära Nåden är nära Gud är nära Guds löften är nära Bibelläsningsplan 3 december 2017 7 januari 2018 Ljuset är nära Guds rike är nära Nåden är nära Gud är nära Guds löften är nära VÄLKOMMEN TILL BIBELLÄSNING OCH BÖN Den här bibelläsningsplanen sträcker

Läs mer

Pastorns tankar. Temagudstjänster om bön vårterminen Herre, lär oss att be!

Pastorns tankar. Temagudstjänster om bön vårterminen Herre, lär oss att be! Pastorns tankar Det himmelska hemmet! En dag tar vårt jordiska liv slut. Det vet vi alldeles säkert. Min gamla mor fick hembud för en tid sedan. Hon var nästan 91 år och vägde drygt 30 kilo. De sista åren

Läs mer

Februari Maj 2015 INTERVJU MED MARTA KARLSSON

Februari Maj 2015 INTERVJU MED MARTA KARLSSON Februari Maj 2015 INTERVJU MED MARTA KARLSSON Marta, du är anställd på Equmeniakyrkans Region Nord. När började du där och vad har du för arbetsuppgifter? - Jag började jobba i september, men tjuvstartade

Läs mer

Försam lings nytt. Bibel ordet. Vetlanda Alliansförsamling. I detta nummer, bl a: Se oss på: http://www.vetlandaallianskyrka.se

Försam lings nytt. Bibel ordet. Vetlanda Alliansförsamling. I detta nummer, bl a: Se oss på: http://www.vetlandaallianskyrka.se Försam lings nytt Nr: 34 program mars april 2014 I detta nummer, bl a: Från pastorns penna Barn o Ungdomsverksamheten Program för mars, april 2014 Ekonomi Vision och mål (måldokument) Annonser mm. mm.

Läs mer

Program Dals-Eds Missionsförsamling

Program Dals-Eds Missionsförsamling Program Dals-Eds Missionsförsamling Februari - April 2019 Kyrkoårets söndagar Söndag Rubrik Gammaltestamentlig läsning Epistel 10 feb Sådd och 4:e Mosebok 11:24-30 Filipperbrevet skörd 1:12-18 17 feb Nåd

Läs mer

Obs att det står fel i det tryckta bladet om gudstjänsten den 28 april. Det skall stå:

Obs att det står fel i det tryckta bladet om gudstjänsten den 28 april. Det skall stå: Obs att det står fel i det tryckta bladet om gudstjänsten den 28 april. Det skall stå: GUDSTJÄNST. INGRID SVENSSON. (1) Gudstjänsten är alltså i Missionskyrkan och inte i Kållereds kyrka 1 10 Att skapa

Läs mer

Församlingsbladet. SANNERUDSKYRKANS FÖRSAMLING September November 2012

Församlingsbladet. SANNERUDSKYRKANS FÖRSAMLING September November 2012 Församlingsbladet SANNERUDSKYRKANS FÖRSAMLING September November 2012 Sannerudskyrkan BJURBÄCKSGATAN 1 665 32 KIL Plusgiro: 438 15 67-9 Bankgiro: 677-8450 DIAKON OCH VIK.FÖRESTÅNDARE Vakant UNGDOMSLEDARE

Läs mer

Varsågod och sitt... SMU KÅLLERED. Hälsningar pastor Ingrid

Varsågod och sitt... SMU KÅLLERED. Hälsningar pastor Ingrid 1 Varsågod och sitt... upp och ner på Labackavägen med dess sega backe, så kanske det inte vore så dumt att få sätta sig på en bänk utanför kyrkan och vila en stund? En bland många olika uppgifter som

Läs mer

Välkommen till Fiskebäckskyrkan Hösten 2014

Välkommen till Fiskebäckskyrkan Hösten 2014 Välkommen till Fiskebäckskyrkan Hösten 2014 Hösthälsning Månadsblad nr 3 2014 Oskattbar insats Då var man äntligen här. I fem år har jag längtat efter att bli ungdomsledare, och äntligen har drömmen blivit

Läs mer

SANNERUDSKYRKANS FÖRSAMLING

SANNERUDSKYRKANS FÖRSAMLING Församlingsbladet SANNERUDSKYRKANS FÖRSAMLING December 2015 Februari 2016 Sannerudskyrkan Ord på vägen Bjurbäcksgatan 1 665 32 Kil Bankgiro: 677 8450 Kontor Bemannat onsdagar kl. 10-12 Kontor och kök.

Läs mer

Välkommen till Missionskyrkan april - juni 2017

Välkommen till Missionskyrkan april - juni 2017 Välkommen till Missionskyrkan april - juni 2017 Ockelbo Missionskyrka N. Åsgatan 26 816 31 Ockelbo 0297 423 37 Exp.tid tisdagar 9-13 ockelbo.missionskyrka@ telia.com Bg. 336 5772 Ungdom Bg. 5055-9103 www.equmeniakyrkan.se/

Läs mer

Församlingsordning för Abrahamsbergskyrkans församling (förslag 3 okt)

Församlingsordning för Abrahamsbergskyrkans församling (förslag 3 okt) Församlingsordning för Abrahamsbergskyrkans församling (förslag 3 okt) Församlingsordning för Abrahamsbergskyrkans församling antagen vid årsmöte 2013-03- XX Abrahamsbergskyrkans församling har antagit

Läs mer

IMMANUELSKYRKAN. www.imkskovde.se. December 2014 - Februari 2015 SKÖVDE. Equmeniakyrkan

IMMANUELSKYRKAN. www.imkskovde.se. December 2014 - Februari 2015 SKÖVDE. Equmeniakyrkan IMMANUELSKYRKAN SKÖVDE December 2014 - Februari 2015 Equmeniakyrkan www.imkskovde.se Omslagsbilden: Välkommen in i värmen i Immanuelskyrkan! Skövde Missionsförsamling & Equmenia Skövde Kungsgatan 17, 541

Läs mer

Sannerudskyrkans församling juni 2006 aug 2006

Sannerudskyrkans församling juni 2006 aug 2006 Församlingsbladet Sannerudskyrkans församling juni 2006 aug 2006 Varje liten blomma vårdar vår Gud Kläder dem så fagert uti färgrik skrud Skogens fåglar sjunger under himmel blå Gud i makt och kärlek sörjer

Läs mer

längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet, 2014-2015 längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet,

längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet, 2014-2015 längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet, längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet, livsviktigt, Gud, smärta,framtid.. längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet, livsviktigt, Gud, smärta,framtid..

Läs mer

i Centrumkyrkan Tumba händer nr 1 2014, 23 februari 25 maj

i Centrumkyrkan Tumba händer nr 1 2014, 23 februari 25 maj i Centrumkyrkan Tumba händer nr 1 2014, 23 februari 25 maj DETTA PROGRAMBLAD är en hälsning till dig från Centrumkyrkan i Tumba, som du hittar i centrum, Gröndalsvägen 10. Du är varmt välkommen till de

Läs mer

Ta steget! Konfirmation 2015/16. Järfälla kyrka Kyrkvägen 8. Maria kyrka Vasavägen 25. S:t Lukas kyrka Svarvargränd 1. Viksjö kyrka Agrargränd 2

Ta steget! Konfirmation 2015/16. Järfälla kyrka Kyrkvägen 8. Maria kyrka Vasavägen 25. S:t Lukas kyrka Svarvargränd 1. Viksjö kyrka Agrargränd 2 Ta steget! Järfälla kyrka Kyrkvägen 8 Maria kyrka Vasavägen 25 S:t Lukas kyrka Svarvargränd 1 Viksjö kyrka Agrargränd 2 Konfirmation 2015/16 Varför konfirmation? Konfirmandtiden är ett fantastiskt tillfälle

Läs mer

Bön och bibelläsning sommaren 2015 Kyrkan vid Brommaplan

Bön och bibelläsning sommaren 2015 Kyrkan vid Brommaplan Bön och bibelläsning sommaren 2015 Kyrkan vid Brommaplan 1 Bibelläsning sommaren 2015 Den här bibelläsningsplanen följer kyrkoårets texter och teman. Texterna syftar framåt mot den kommande söndagens gudstjänst.

Läs mer

Tureholms kyrkan. En kyrka för hela livet där mötet med Jesus Kristus förvandlar - mig, dig och världen. www.tureholmskyrkan.se

Tureholms kyrkan. En kyrka för hela livet där mötet med Jesus Kristus förvandlar - mig, dig och världen. www.tureholmskyrkan.se Tureholms kyrkan april-september 2014 En kyrka för hela livet där mötet med Jesus Kristus förvandlar - mig, dig och världen. n 2 www.tureholmskyrkan.se Tre blir ett Text: Derek WALLES När jag för flera

Läs mer

November / december 2013

November / december 2013 November / december 2013 Vid den tiden utfärdade kejsar Augustus en förordning om att hela världen skulle skattskrivas. Det var den första skattskrivningen, och den hölls när Quirinius var ståthållare

Läs mer

Sannerudskyrkans församling mars 2005 maj 2005

Sannerudskyrkans församling mars 2005 maj 2005 Församlingsbladet s församling mars 2005 maj 2005 När jag ser din himmel, som dina fingrar format, månen och stjärnorna du fäste där, vad är då en människa att du tänker på henne, en dödlig att du tar

Läs mer

FÖRSAMLINGS- BLADET. Det är gott att i stillhet hoppas på hjälp från HERREN. KALMAR ADVENTKYRKA JULI 2014. Klag 3:26

FÖRSAMLINGS- BLADET. Det är gott att i stillhet hoppas på hjälp från HERREN. KALMAR ADVENTKYRKA JULI 2014. Klag 3:26 FÖRSAMLINGS- BLADET KALMAR ADVENTKYRKA JULI 2014 Det är gott att i stillhet hoppas på hjälp från HERREN. Klag 3:26 Hur läser man Bibeln? Under olika bibelsamtal uppstår då och då frågan om hur man läser

Läs mer

indelade efter kyrkoårets olika teman

indelade efter kyrkoårets olika teman indelade efter kyrkoårets olika teman Första söndagen i advent Ett nådens år Fast du som kommer Hosianna Hosianna (kanon) Här är det fest I advent På en vanlig åsna Stenarna Tänd ett ljus Vi är så glada

Läs mer

HANDLEDNING. livet. Tillsammans för MISSION OCH EVANGELISATION I EN VÄRLD I FÖRÄNDRING

HANDLEDNING. livet. Tillsammans för MISSION OCH EVANGELISATION I EN VÄRLD I FÖRÄNDRING HANDLEDNING livet Tillsammans för MISSION OCH EVANGELISATION I EN VÄRLD I FÖRÄNDRING Kyrkan finns till genom mission liksom elden finns till genom att brinna. Om hon inte engagerar sig i mission upphör

Läs mer

indelade efter kyrkoårets olika teman

indelade efter kyrkoårets olika teman indelade efter kyrkoårets olika teman Första söndagen i advent Ett nådens år Fast du som kommer Hosianna Här är det fest I advent Sång vid ljusbäraren Vi är så glada Juldagen Jesu födelse Julsång På natten

Läs mer

indelade efter kyrkoårets olika teman

indelade efter kyrkoårets olika teman indelade efter kyrkoårets olika teman Första söndagen i advent Ett nådens år Fast du som kommer Hosianna Här är det fest I advent Sång vid ljusbäraren Vi är så glada Marias advent Andra söndagen i advent

Läs mer

Det händer i. IMMANUELSKYRKAN SKÖVDE Mars Maj 2013. Foto: Daniel Demming. www.imkskovde.se

Det händer i. IMMANUELSKYRKAN SKÖVDE Mars Maj 2013. Foto: Daniel Demming. www.imkskovde.se Det händer i IMMANUELSKYRKAN SKÖVDE Mars Maj 2013 Foto: Daniel Demming www.imkskovde.se Skövde Missionsförsamling & Skövde SMU Kungsgatan 17, 541 31 SKÖVDE Telefon: 0500-41 04 21 Hemsida: www.imkskovde.se

Läs mer

KYRKAN. Välkommen till Fiskebäckskyrkan sommar 2015

KYRKAN. Välkommen till Fiskebäckskyrkan sommar 2015 KYRKAN Välkommen till Fiskebäckskyrkan sommar 2015 Det finns ett ord som återkommer i livet identitet. Vem är jag? Vem vill jag egentligen vara? De svaren förändras troligtvis genom åren. Senaste decennierna

Läs mer

Välkommen till Missionskyrkan april - juni 2016

Välkommen till Missionskyrkan april - juni 2016 Välkommen till Missionskyrkan april - juni 2016 Vad är oumbärligt i ditt liv? Ockelbo Missionskyrka N. Åsgatan 26 816 31 Ockelbo 0297 423 37 Exp.tid tisdagar 9-13 ockelbo.missionskyrka@ telia.com Bg. 336

Läs mer

Nu gör jag något nytt

Nu gör jag något nytt Nu gör jag något nytt Linda Alexandersson fredag 15 maj Det började med att två tjejer i min församling i Arvika, åkte ner hit till Göteborgsområdet för att träffa en präst. De hade bekymmer på ett område

Läs mer

MARS - JUNI 2015 Foto: Stefan

MARS - JUNI 2015 Foto: Stefan MARS - JUNI 2015 Fo St Kroppen En kropp fungerar för att cellerna har olika uppgifter och för att de troget gör sitt jobb. Hjärtat pumpar blod, lungorna syresätter blodet och levern renar blodet från slaggprodukter

Läs mer

Predika Heliga Trefaldighets dag 2010, årg 2 Texter: 2 Mos 3:1-15, Rom 11:33-36, Matt 28:16-20 Pär-Magnus Möller

Predika Heliga Trefaldighets dag 2010, årg 2 Texter: 2 Mos 3:1-15, Rom 11:33-36, Matt 28:16-20 Pär-Magnus Möller Predika Heliga Trefaldighets dag 2010, årg 2 Texter: 2 Mos 3:1-15, Rom 11:33-36, Matt 28:16-20 Pär-Magnus Möller Jag har märkt att vi kristna ibland glömmer hur fantastiskt det är att känna Jesus. Vi blir

Läs mer

Församlingsbladet. Tillsammansdag, Ung i sommar vad göra? En bild säger mer än tusen ord. Rapport från Litauenresa. Sandvikengården.

Församlingsbladet. Tillsammansdag, Ung i sommar vad göra? En bild säger mer än tusen ord. Rapport från Litauenresa. Sandvikengården. Församlingsbladet Sannerudskyrkans församling juni augusti 2008 En bild säger mer än tusen ord Ung i sommar vad göra? Rapport från Litauenresa Tillsammansdag, Sandvikengården sidan 3 sidan 12 sidan 13

Läs mer

Välkommen till Fiskebäckskyrkan Sommar 2014

Välkommen till Fiskebäckskyrkan Sommar 2014 Välkommen till Fiskebäckskyrkan Sommar 2014 Sommarhälsning På småvägarna kan vi möta Gud Nu är det snart semester för min del, ska bli skönt. Inte för att jag inte gillar att jobba utan mer för att bryta

Läs mer

Jag minns en sommar för några år sedan. Det var väldigt varmt. Jag orkade inte göra något mer än att sitta på altanen och bara titta ut över sjön.

Jag minns en sommar för några år sedan. Det var väldigt varmt. Jag orkade inte göra något mer än att sitta på altanen och bara titta ut över sjön. Pastorn har ordet SOMMAR är förskingringens tid, då vi flyr ut från våra instängda rum! Allt ska hinnas med, helst ska man besöka släkt och vänner, måla om, renovera och städa. Helst ska barnen ha hunnit

Läs mer

rogramblad Värmlandsnäs Missionsförsamling " # # NR APRIL JUNI Forts. sid 7.

rogramblad Värmlandsnäs Missionsförsamling  # # NR APRIL JUNI Forts. sid 7. P rogramblad Värmlandsnäs Missionsförsamling NR 2 2013 APRIL JUNI! " # # $ Forts. sid 7. 1 VÄRMLANDSNÄS MISSIONSFÖRSAMLING kyrkan Allévägen 5 661 93 Säffle Ansluten till Svenska Missionskyrkan Bankgiro

Läs mer

FÖRSAMLINGSBLAD P I N G S T K Y R K A N. april - maj. februari T O L L A R P - K R I S T I A N S T A D

FÖRSAMLINGSBLAD P I N G S T K Y R K A N. april - maj. februari T O L L A R P - K R I S T I A N S T A D FÖRSAMLINGSBLAD april - maj februari 2015 P I N G S T K Y R K A N T O L L A R P - K R I S T I A N S T A D Det är femtio dagar mellan Påsk och Pingst, två av våra största kristna högtider. Tiden mellan

Läs mer

SEPTEMBER 2015 HÖGER RUBRIK. Alphakurs, sid 3. Församlingsdag på Nimbus, sid 10. Inbjudan till lovsångsfrukost, sid 12

SEPTEMBER 2015 HÖGER RUBRIK. Alphakurs, sid 3. Församlingsdag på Nimbus, sid 10. Inbjudan till lovsångsfrukost, sid 12 HÖGER RUBRIK SEPTEMBER 2015 Alphakurs, sid 3 Församlingsdag på Nimbus, sid 10 Inbjudan till lovsångsfrukost, sid 12 Brunnsgatan 3 413 12 Göteborg Tel 031-741 12 00 info@saron.se www.saron.se GUDSTJÄNSTER

Läs mer

WESLEYKYRKA. Malmö Metodistförsamling. PROGRAM 16 februari - 15 april 2012. - en Oas på Limhamn. www.wesleykyrkan.se

WESLEYKYRKA. Malmö Metodistförsamling. PROGRAM 16 februari - 15 april 2012. - en Oas på Limhamn. www.wesleykyrkan.se WESLEYKYRKA Malmö Metodistförsamling PROGRAM 16 februari - 15 april 2012 www.wesleykyrkan.se Torsdag 16 februari WESLEYKYRKAN GUDSTJÄ STER OCH SAMLI GAR Söndag 19 februari 11:00 Gudstjänst med temat Trygghet

Läs mer

December - Februari Immanuelskyrkan Skövde

December - Februari Immanuelskyrkan Skövde December - Februari 2017-18 Immanuelskyrkan Skövde Immanuelskyrkan Skövde & Equmenia Skövde Pastor & Församlingsföreståndare Anton Omnell 070-321 45 90 anton@imkskovde.se Kungsgatan 17, 541 31 Skövde tel.

Läs mer

Bibelordet. Känn dig alltid välkommen på våra samlingar!

Bibelordet. Känn dig alltid välkommen på våra samlingar! P r o g r a m december januari februari 2016/17 Bibelordet Rom. 5: 1-2 Då vi nu har gjorts rättfärdiga genom tro, har vi frid med Gud genom vår herre Jesus Kristus. Han har gett oss tillträde till den

Läs mer

GUD ÄLSKAR DIG! Gud älskar Dig och har skapat Dig till att känna Honom personligen.

GUD ÄLSKAR DIG! Gud älskar Dig och har skapat Dig till att känna Honom personligen. Gud älskar Dig och har skapat Dig till att känna Honom personligen. Så älskade Gud världen att han gav den sin ende son, för att var och en som tror på honom inte skall gå under utan ha evigt liv. (Joh

Läs mer

1. Psalm. T.ex. psalm 131, 180, 243, 244, 360 eller 399. Inledande välsignelse och växelhälsning

1. Psalm. T.ex. psalm 131, 180, 243, 244, 360 eller 399. Inledande välsignelse och växelhälsning D. I sorgehuset Andakten leds av en präst, en församlingsanställd eller en församlingsmedlem. På ett bord som är täckt med en vit duk kan man placera en bibel, ett kors eller ett krucifix och ett tänt

Läs mer

TYDLIG. hälsar din pastoringrid. sid 1 sid 2 sid 3 sid 4 sid 5-6 sid 7-8 sid 9. Gudstjänstkalendarium SMU-sidor...och däremellan kommer fastan...

TYDLIG. hälsar din pastoringrid. sid 1 sid 2 sid 3 sid 4 sid 5-6 sid 7-8 sid 9. Gudstjänstkalendarium SMU-sidor...och däremellan kommer fastan... 1 10 Sedan 1873 har församlingen funnits i Vart är vi på väg? Kållered, ett samhälle som är i ständig Kanske tillhör du dem som brukar se förändring och tillväxt. på det populära Tv programmet På Vi har

Läs mer

Immanuelskyrkan Skövde. September - December 2018

Immanuelskyrkan Skövde. September - December 2018 Immanuelskyrkan Skövde September - December 2018 Immanuelskyrkan Skövde & Equmenia Skövde Pastor & Församlingsföreståndare Anton Omnell (Föräldraledig 50%) 070-321 45 90 anton@imkskovde.se Kungsgatan 17,

Läs mer

Församlingsblad. Equmeniakyrkan Östhammar och Gimo-Vattensta Missionsförsamling

Församlingsblad. Equmeniakyrkan Östhammar och Gimo-Vattensta Missionsförsamling Församlingsblad Equmeniakyrkan Östhammar och Gimo-Vattensta Missionsförsamling April juni 2019 Att våga nytt När jag var yngre upplevde jag ofta våren som en känslomässigt svår tid. Det är ju så vackert

Läs mer

Tro en vardagsförmiddag- 10:27

Tro en vardagsförmiddag- 10:27 Tro en vardagsförmiddag- 10:27 Jonas Lundkvist equmenia 2012 Grafisk form: Rebecca Miana Olsson Första utgåvan equmenia Box 14038, 167 14 Bromma 2 INNEHÅLL Ett litet förtydligande... 4 Att använda materialet...

Läs mer

Bibelläsningsplan Kyrkan vid Brommaplan

Bibelläsningsplan Kyrkan vid Brommaplan Be Lyssna Handla Konstverk av Birgitta Kärnbo Bibelläsningsplan Kyrkan vid Brommaplan 5 september 2016 1 januari 2017 1 Be Lyssna Handla De tre orden är ledord för gudstjänster och bibelläsningsplanen

Läs mer

Församlingsbladet. Sannerudskyrkans församling September - November 2014

Församlingsbladet. Sannerudskyrkans församling September - November 2014 Församlingsbladet Sannerudskyrkans församling September - November 2014 Sannerudskyrkan Ord på vägen Bjurbäcksgatan 1 665 32 Kil Bankgiro: 677-8450 Pastor och föreståndare Urban Holmquist Träffas säkrast

Läs mer

Psalmvalslistan Bibel-Psalm. med nya psalmbokstillägget 2002

Psalmvalslistan Bibel-Psalm. med nya psalmbokstillägget 2002 Psalmvalslistan Bibel-Psalm med nya psalmbokstillägget 2002 Hänvisningar från bibelställen till psalmverser och från psalmverser till bibelställen Sammanställd av Kåre Strindberg Svenska Kyrkans Fria Synod

Läs mer

Välkommen till Missionskyrkan april - augusti 2019

Välkommen till Missionskyrkan april - augusti 2019 Välkommen till Missionskyrkan april - augusti 2019 Är det den Helige Ande? Ockelbo Missionskyrka N. Åsgatan 26 816 31 Ockelbo 0297-423 37 ockelbo.missionskyrkan@ equmeniakyrkan.nu Bg. 336 5772 Swish nr

Läs mer

Församlingsblad Juni - Augusti 2009 1

Församlingsblad Juni - Augusti 2009 1 Församlingsblad Juni - Augusti 2009 1 Ekbackskyrkans församling Ekbackskyrkan Parkvägen 17 643 30 Vingåker Bankgiro: 624-7027 Postgiro: 71 91 26-5 Org. nummer: 817606-0229 E-post: kontakt@ekbackskyrkan.se

Läs mer

Då förtryck och förnedring faller och befrielse och upprättelse blir segern.

Då förtryck och förnedring faller och befrielse och upprättelse blir segern. Församlingsblad för VISBY MISSIONSFÖRSAMLING April - maj 2018 Livet vänder - från död till liv Vi inleder denna period med att fira påsken. Då döden övergår till nytt liv. Då livet segrar över ondskans

Läs mer

Förändring är möjlig!

Förändring är möjlig! FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN PÅ SÖDRA DAL December 2017 Februari 2018 Förändring är möjlig! Visst känner vi en viss tvekan inför det påståendet. Det är som att de sidor av vår erfarenhet som säger;

Läs mer

SANNERUDSKYRKANS FÖRSAMLING

SANNERUDSKYRKANS FÖRSAMLING Församlingsbladet SANNERUDSKYRKANS FÖRSAMLING September - November 2016 Sannerudskyrkan Ord på vägen BJURBÄCKSGATAN 1 665 32 KIL Bankgiro: 677 8450 KONTOR Bemannat onsdagar kl. 10-12 Kontor och kök. Tel.

Läs mer

Om att bli mer lik Gud och sig själv.

Om att bli mer lik Gud och sig själv. Om att bli mer lik Gud och sig själv. 2 Helgjuten Om att bli lik Gud och sig själv 3 Jonas Lundkvist equmenia 2012 Grafisk form & Illustration: Rebecca Miana Olsson Första utgåvan equmenia Box 14038, 167

Läs mer

IMMANUELSKYRKAN. www.imkskovde.se. Mars - Maj 2015 SKÖVDE. Equmeniakyrkan

IMMANUELSKYRKAN. www.imkskovde.se. Mars - Maj 2015 SKÖVDE. Equmeniakyrkan IMMANUELSKYRKAN SKÖVDE Mars - Maj 2015 www.imkskovde.se Equmeniakyrkan Vi vill vara en välkomnande kyrka med Jesus i centrum Foto omslagsbild: Anton Omnell Skövde Missionsförsamling & Equmenia Skövde Kungsgatan

Läs mer

GUD JESUS TRO LEK LLIVET 2016-2017 KÄRLEK PARTY STILLHET. familj DÖDEN. kyrka RELATIONER TVIVEL SKRATT VÄNNER. läger livskunskap BIBELN KOMPISAR

GUD JESUS TRO LEK LLIVET 2016-2017 KÄRLEK PARTY STILLHET. familj DÖDEN. kyrka RELATIONER TVIVEL SKRATT VÄNNER. läger livskunskap BIBELN KOMPISAR JESUS KOMPISAR LLIVET TONÅRING VÄNNER AKTUELLT läger livskunskap BIBELN BÖN familj DÖDEN KÄRLEK PARTY STILLHET ANDAKT GUD kyrka RELATIONER TVIVEL 2016-2017 SKRATT TRO LEK SÅ MYCKET MER. Det finns många

Läs mer