Programblad för Valdshult Öreryds missionsförsamlingar

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Programblad för Valdshult Öreryds missionsförsamlingar"

Transkript

1 Programblad för Valdshult Öreryds missionsförsamlingar Nov Feb. 2013

2 Alla behöver någon att lita på Ja, så sjöng Ingemar Olsson i en sång en gång. Det kommer dagar hos oss alla när vi tycker att vi grejar det mesta av livet själva, vi tycker visserligen att det är både bra och gott att det finns medmänniskor runt omkring, men, jag klarar mig helst själv så långt det är möjligt. Dessa ord gäller dock inte alla av oss, närmare än du tror finns det någon som inte klarar av sitt liv just nu, de finns där, tro mig. Eftersom vi träffar de flesta av dem någorlunda ofta så skapas det lätt en bild, inom oss, att de nog har det helt okey, våra medmänniskor. Jag skulle vilja dela den utmaning jag ställt framför mig själv med dig, nämligen att inventera min närmaste omgivning, grannar, familj och släkt, ja, de som finns där du och jag finns. Jag kanske skall förklara mig så här, låt oss säga att vi skapar ett mål att arbeta efter, ett mål där vi säger att i vår bygd skall ingen vara övergiven Inventeringen skall leda till att vi upptäcker människor som behöver en änglagärning ett spontanbesök, telefon eller livesamtal, något som bekräftar, uppmuntrar och framför allt överraskar, i positiv mening. Alla behöver någon. 2.

3 Om vi funderar över någon, tänker på vad den människan kanske skulle behöva just nu, och sedan bokar in en tid i almanackan för att kunna göra verklighet av tanken, då har vi börjat jobba på vårt mål, i vår bygd skall ingen vara övergiven. Det borde passa bra att börja med detta redan nu, inte minst för att Julen närmar sig, med sitt kärleksbudskap. En by som märker skillnad på grund av våra enkla handlingar, blir en förvandlad by på sikt. Personligen, så tycker jag att detta är en spännande tanke. Glädjen över att du dyker upp eller på något sätt hör av dig, till den enskilde, blir stor och skapar hopp för framtiden i vår bygd. Vill du vara med och jobba mot målet? Allt gott önskar jag dig. Mvh Sven-Olle Ps I vår bygd skall ingen vara övergiven.ds 3.

4 4. Mötesplatsens Gästskribent Hej på er! Vad roligt att jag får skriva en hälsning i Mötesplatsen! Jag heter Sofie Sjöberg och är uppvuxen i Lilla Öjhult. Förra sommar n gifte jag mig (i Stengårdshult kyrka) och blev då en Sjöberg istället för Laurinsson som jag hette innan. Namnet Sjöberg passar bra ihop med mina intressen och den plats vi valt att bo på just nu. För drygt tre år sedan flyttade jag 100 mil norrut, till Åre kommun i västra Jämtland. Detta är en plats som på många sätt liknar den jag kommer ifrån. Det är stora skogar, många sjöar, många meter över havet och många företagsamma människor. Men trots dessa likheter skiljer det sig mycket också. Den största skillnaden är nog att vi har 6 månader med snö och kyla, och då massor med skidåkning såklart! Jag flyttade hit just på grund av snön, första året jag bodde här utbildade jag mig till, och jobbade som skidlärare. Det året blev det 150 dagar i pjäxor och på skidor, det ledde till starka ben men lite ledsna fötter..! Jag och min man Joel bor nu i Duved, det ligger i skidområdet men 8 km ifrån Åre by. Det är väldigt skönt, Duved är lite lugnare än Åre, men båda byarna skiljer sig markant från andra byar här omkring. De flesta som bor i Åre/Duved är hitflyttade och delar intressen som friluftsliv, vandring, fiske, skidåkning och cykling, det är därför de, och vi, flyttat hit. Det gör att det är en plats med mest människor av samma sort. Det finns få jobb som är året runt så många har offrat mycket för att kunna bo här, fritidsintressena går före karriär och jobb. Byarna kretsar kring turismen, och samtalsämnen är värdskap och destinationsutveckling, hur gör vi för att locka fler turister till Åredalen? Det som gör att jag trivs så bra här uppe är naturen, vintern och mitt jobb. Jag har det bästa jobb jag kan tänka mig och som jag tidigare bara hade drömt om att kunna få. Jag jobbar i Svenska kyrkan Åre församling - som församlingsassistent. Jag har då hand om all verksamhet för barn och föräldralediga, det är öppen förskola, babyrytmik, musiklek, barnkörer, resurs för skolan, familjegudstjänster och konfirmation. Mycket sång och musik och mycket barn, så det är precis vad jag gillar.

5 Varje vecka träffar jag drygt 60 sångglada barn som kommer till kyrkans verksamhet för att sjunga och dansa. Till alla dem får jag dela med mig av Guds kärlek, tala om för dem att de är skapade till dem de är, att de är värdefulla, att de ska våga vara sig själva och hur de kan vara bra kompisar mot varandra. Svenska kyrkan är en stor organisation och vi är flera anställda som jobbar med olika bitar. När jag tänker på missionsförsamlingarna i Valdshult och Öreryd är jag stolt och imponerad. Jag är så glad för allt jag fått med mig därifrån och förundras över att en så liten församling ändå kan göra så mycket. Jag förundras över frivilligheten och människors engagemang och brinnande hjärtan! Det jag egentligen gör här i Åre/Duved är att jag försöker sprida det som finns i Valdshult/Öreryd och det jag fått med mig därifrån. (Förra året gjorde vi julspelet Rubens hotell, och det gick verkligen hem. ) Det är också tack vare att jag uppmuntrats, fått vara ledare och spela och sjunga hemma i kyrkan som gjort att jag utvecklats och kan jobba med det jag gör idag. Ni är ett bra exempel på en församling som finns till för, och tjänar sin by. Ni ordnar mötesplatser för unga och gamla och ger alla möjlighet att växa som människor men också i sin tro/sökande efter Gud!! Ni förgyller bygden med gemenskap, något djupare än mode, karriär och pengar. TACK! Sofie Sjöberg 5.

6 Gudstjänster och Möten i Missionskyrkorna Valdshult och Öreryd NOVEMBER 14 Onsdag - Gislaved Bibelskolan borjar i Cenrumkyrkan Gislaved Enade Riket Lördag - Söndag Bibelhelg i Valdshult Med Larry Andersson Onda och Goda krafter i Uppenbarelseboken Lördag kl Söndag kl Månadsoffer Mötesl: Dan Andersson Servering Gr.2 20 Tisdag - Valdshult Adventskören övar 21 Onsdag - Valdshul Vi läser Bibeln och Ber tillsammans i M-kyrkan 25 Söndag - Öreryd Gudstjänst Månadsoffer Mötesl. Lars-Erik Gårdeskog Servering 27 Tisdag - Valdshult Adventskören övar 28 Onsdag - Gislaved Bibelskolan i Cenrumkyrkan Gislaved Från delat rike till Exil 6.

7 DECEMBER 1:a ADVENT 2 Söndag - Valdshult Ekum. Adventsgudstjänst i Missionskyrkan Valdshult Adventskören Mötesl: Rune Green Servering Gr 3 8 Lördag - Valdshult SMU.s gemensamma Julfest Söndasskolan - Tonår Paketauktion - Lotterier Andakt Servering Gr 1 2 Söndag - Öreryd Ekum. Adventsgudstjänst i Sv.Kyrkan Öreryd Hans-Joachim Franze PrimÖr Servering 5 Onsdag - Valdshult Vi läser Bibeln och Ber tillsammans i M-kyrkan 9 Söndag - Öreryd Missionsgudstjänst Eva Mårtenson Insamling till Mission i andra länder Mötesl. Roger Strand Servering Gr2 7.

8 Gudstjänst och Möten Valdshult - Öreryd Vill Du ha en uppgift i församlingen/smu! Vill du byta eller avsäga Dig något. 10dec är sista dagen för kontakt med valberedningen Valdshults mfs.gunbritt Laurinsson Öreyds mfs. Ann-Katrin Strand Onsdag - Gislaved Bibelskolan i Cenrumkyrkan Gislaved Från Exil till hemkomst JANUARI 1 Tisdag - Valdshult Nyårsdagen Nattvardsgudstjänst i Valdshults Missionskyrka 5 Lördag - Öreryd Trettondagsafton Julfest för ALLA i Öreryds Missionskyrka Detta vill jag inte missa 16 Söndag - Valdshult Missionsgudstjänst Julsånger av Toppengruppen Insamling till Mission i andra länder Mötesl: Gunnel Laurinsson Adventskaffe Gr 2 Ansvarig grupp 1 och 2 9 Onsdag - Gislaved Kvällsbibelskolan startar en ny termin i Cenrumkyrkan Gislaved Mer info. kommer 8.

9 16 Onsdag - Öreryd Vi läser Bibeln och Ber tillsammans 18 Fredag - Valdshult SMU:s Årsmöte 20 Söndag - Valdshult Gudstjänst Sång Månadsoffer Mötesl: Peter Lennartsson Servering Gr 3 23 Onsdag - Gislaved Kvällsbibelskola i Centrumkyrkan Gislaved 27 Söndag - Valdshult Söndagsskolans vårtermin börjar 29 Tisdag - Öreryd SMU:s Årsmöte i Öreryd 30 Onsdag - Valdshult Vi läser Bibeln och Ber tillsammans FEBRUARI 2 Lördag - Valdshult Församlingens årsmöte med nattvardsfirande Servering Gr 1 3 Söndag - Öreryd Församlingens årsmöte Servering 6 Onsdag - Gislaved Kvällsbibelskola i Centrumkyrkan Gislaved 10 Söndag - Valdshult Gudstjänst Sång Mötesl: Servering Gr 2 13 Onsdag - Valdshult Vi läser Bibeln och Ber tillsammans Nu kan du läsa hela programbladet på Toppensidan 9.

10 Gudstjänst och Möten Valdshult - Öreryd 17 Söndag - Valdshult Vintersöndag för ALLA kl Vi samlas och njuter av vad vintern kan erbjuda, SMU fixar lunchen Vi äter, och mår bra 2 Lördag - Valdshult kl Missionsauktion Kom, Bjud och Trivs Andakt - Försäljning Lotterier - Servering Auktionist: Magnus Josefsson Missa inte detta! 20 Onsdag - Gislaved Kvällsbibelskola i Centrumkyrkan Gislaved 24 Söndag - Öreryd Sv.Kyrkan i Öreryd Tomas Sjödin Mer info senare. Nya medlemmar Som nya medlemmar i Valdshults församling hälsas Oskar Axelsson, Mona Eriksson Välkomna Välkomna in i församlingens gemenskap! Till Vila Gunborg Karlsson Ingrid Laurinsson Maj Levinsson Öreryds mfs Valdshults mfs. Valdshults mfs. Jesus sade: Jag är uppståndelsen och livet. Den som tror på mig skall leva om han än dör Joh.11:25 10.

11 Börja gemenskapsdagen med att fika tillsammans kan nog inte bli bättre Ringformad undervisning där alla ser alla Även en pastor måste ju få äta ibland Att sträcka på benen och andas in höstluft gör ju att man mår orkar ännu mer 11.

12 En kyrka för hela livet där mötet med Jesus Kristus förvandlar mig, dig och världen Hej, vill du ha någon att prata med, eller någon som bara lyssnar? Då är du välkommen att höra av dig till vår pastor, Han hjälper dig även med frågor som gäller, dop, barnvälsignelse, vigsel, begravning, själavård, bikt, förbön eller medlemskap. Han nås på tel Välkommen att höra av dig Missionsförsamlingen i Valdshult c/o Green Järnvägsgatan Gnosjö Missionskyrkan, telefon Ordf. Rune Green Kassör Bodil Axelsson Bankgiro Församlingsnummer hos SMK 5789 Valdshults SMU Ordf. Rolf Laurinsson Kassör Lars-Ingemar Andersson Missionsförsamlingen i Öreryd c/o Jonasson, Skogsfors Hestra Missionskyrkan, telefon Ordf. Lise-Lotte Jonasson Kassör Roger Strand PlusGiro Församlingsnummer hos SMK 5804 Öreryds SMU Ordf. Roger Strand Kassör Håkan Jonasson

Programblad för Valdshult Öreryds missionsförsamlingar

Programblad för Valdshult Öreryds missionsförsamlingar Programblad för Valdshult Öreryds missionsförsamlingar Mars Juni 2011 Snö och kyla, tö, halka och is. Denna vinter har vi verkligen fått smaka på båda delarna i fullt måtto. Och än är inte vintern slut.

Läs mer

Programblad för Valdshult Öreryds missionsförsamlingar

Programblad för Valdshult Öreryds missionsförsamlingar Programblad för Valdshult Öreryds missionsförsamlingar December 2013 - Mars 2014 Jag önskar dig en fin höst. Det är lite som vanligt att man säger i juli, att om det blir en fin september och oktober så

Läs mer

Programblad för Valdshult Öreryds missionsförsamlingar

Programblad för Valdshult Öreryds missionsförsamlingar Programblad för Valdshult Öreryds missionsförsamlingar Sept - Nov 2013 Sommaren är inte slut, det känns bra att göra det klart för oss alla, särskillt för dig som känner oro inför höst, arbete och kalla

Läs mer

Valdshult och Öreryds Missionsförsamlingar

Valdshult och Öreryds Missionsförsamlingar och s Missionsförsamlingar Nov 2014 Feb 2015 Pastorn har ordet Jesus sa, jag är världens ljus! Ljuset behövs allra mest och fungerar bäst i mörkret, därmed kan man tycka att Jesus passar utmärkt i vår

Läs mer

Programblad för Valdshult Öreryds missionsförsamlingar

Programblad för Valdshult Öreryds missionsförsamlingar Programblad för Valdshult Öreryds missionsförsamlingar Augusti Oktober 2012 Förändring på samma gång.. Hej! Ja nu har vi ännu en gång fått vara med om att tiden går fort, med det vill jag inte på något

Läs mer

Öreryds Missionskyrkas nya ljusbärare. Programblad för Valdshult Öreryds missionsförsamlingar

Öreryds Missionskyrkas nya ljusbärare. Programblad för Valdshult Öreryds missionsförsamlingar Öreryds Missionskyrkas nya ljusbärare Programblad för Valdshult Öreryds missionsförsamlingar Februari Maj 2010 2. Vinter! De stora vägarna är moddiga och ofta välsaltade, medan det är ett nöje att komma

Läs mer

Programblad för Valdshult Öreryds missionsförsamlingar

Programblad för Valdshult Öreryds missionsförsamlingar Programblad för Valdshult Öreryds missionsförsamlingar Juli September 2011 Guds egen barnkammare! Nu när försommaren är i full gång är också Guds egen barnkammare full. Fåglarna tar hand om sina ungar,

Läs mer

Programblad för Valdshult och Öreryd

Programblad för Valdshult och Öreryd Programblad för Valdshult och Öreryd Juli Oktober 2015 Pastorn har ordet Tillfället kommer inte igen. Vi som har fått rutin på att vakna om morgnarna, alltså vi som lever idag, vi har ju blivit ganska

Läs mer

Programblad för Valdshult och Öreryd

Programblad för Valdshult och Öreryd Programblad för och Öreryd Nov 2016 - Feb 2017 En Faders kärlek till sin son På youtube finns det flera filmer om Rick och Dick Hoyt där Rick är handikappad sedan födseln. En dag frågade Rick sin pappa

Läs mer

i Centrumkyrkan Tumba händer nr , 2 september 14 oktober

i Centrumkyrkan Tumba händer nr , 2 september 14 oktober i Centrumkyrkan Tumba händer nr 3 2012, 2 september 14 oktober DETTA PROGRAMBLAD är en hälsning till dig från Centrumkyrkan i Tumba. Du hittar den i centrum, Gröndalsvägen 10. Du är varmt välkommen till

Läs mer

Programblad för Valdshult och Öreryd

Programblad för Valdshult och Öreryd Programblad för och Öreryd Juli - Oktober 2016 Sofies vittnesbörd Med Guds tydliga ledning så flög jag ner en söndagskväll till Kampala, Uganda. Jag hade ingen aning om vad som låg framför mig dessa månader

Läs mer

LERKIL. Hälsning från pastorn. Axplock ur innehållet: Varmt och hjärtligt välkommen till kyrkan. Alla samlingar är självklart öppna för alla.

LERKIL. Hälsning från pastorn. Axplock ur innehållet: Varmt och hjärtligt välkommen till kyrkan. Alla samlingar är självklart öppna för alla. LERKIL Hälsning från pastorn I bibeln i Predikaren kap. 3:11 så står det så här: Allt vad Gud har gjort är skönt i rättan stund. Han låter människor urskilja ett sammanhang, men aldrig kan de fatta Guds

Läs mer

2014/2015. konfirmand

2014/2015. konfirmand 2014/2015 konfirmand 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande. Vad är rätt

Läs mer

DECEMBER. Vi går mot juletider.

DECEMBER. Vi går mot juletider. Björksäterkyrkan december 2017 - februari 2018 Vi går mot juletider. Jesus blev människa, en av oss. Julens största kärlekshälsning är detta, att Jesus vill möta oss var och en. År efter år, dag efter

Läs mer

CENTRUMKYRKAN. i Skånes Fagerhult MARS-MAJ 2012 VÄLKOMMEN

CENTRUMKYRKAN. i Skånes Fagerhult MARS-MAJ 2012 VÄLKOMMEN CENTRUMKYRKAN i Skånes Fagerhult MARS-MAJ 2012 VÄLKOMMEN TÄNKVÄRT Har du förstått Min Gud, har jag funnit min Glädje Min Gud, han har gett oss av sin Fröjd Av nåden så måste jag medge, att har man Jesus

Läs mer

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande.

Läs mer

På gång i Centrumkyrkan September 2015-Januari 2016

På gång i Centrumkyrkan September 2015-Januari 2016 - Vi vill hjälpa människor hitta fram - På gång i Centrumkyrkan September 2015-Januari 2016 Frukta inte, ty jag är med dig, se dig inte ängsligt om, ty jag är din Gud. Jag styrker dig, jag hjälper dig,

Läs mer

December Vecka 48 Söndag 2/ Adventsgudstjänst. Henrik Bergenholtz. Sång av Adventskör.

December Vecka 48 Söndag 2/ Adventsgudstjänst. Henrik Bergenholtz. Sång av Adventskör. December Vecka 48 Söndag 2/12 10.00 Adventsgudstjänst. Henrik Bergenholtz. Sång av Adventskör. Vecka 49 Tisdag 4/12 10.00 Barnsång i Hamnkyrkan Onsdag 5/12 18.30 Bibel och bön Torsdag 6/12 10.00 Gemensam

Läs mer

Barn och familj hösten 2017

Barn och familj hösten 2017 Barn och familj hösten 2017 Välkommen! På bilden ovan syns barnhänder i olika storlekar som klipper, klistrar och skapar kring tema om tro och liv. Det finns också vuxenhänder som hjälper till samtidigt

Läs mer

KYRKAN. Välkommen till Fiskebäckskyrkan sommar 2015

KYRKAN. Välkommen till Fiskebäckskyrkan sommar 2015 KYRKAN Välkommen till Fiskebäckskyrkan sommar 2015 Det finns ett ord som återkommer i livet identitet. Vem är jag? Vem vill jag egentligen vara? De svaren förändras troligtvis genom åren. Senaste decennierna

Läs mer

Programblad. Södra Nissadalens Missionsförsamling. December 2001 Februari 2002

Programblad. Södra Nissadalens Missionsförsamling. December 2001 Februari 2002 Programblad Södra Nissadalens Missionsförsamling December 2001 Februari 2002 Jakten på julstämning Ett litet barn av Davids hus ska göra vinternatten ljus. Det är jul igen och därmed också sökandet efter

Läs mer

FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN SÖDRA DAL December 2018 Februari 2019

FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN SÖDRA DAL December 2018 Februari 2019 FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN SÖDRA DAL December 2018 Februari 2019 Alla behövs! Hur ska det gå? Kommer vi att klara det här? Det är klart att vi ställer oss de frågorna, inte minst då utmaningarna

Läs mer

Välkommen till Fiskebäckskyrkan Hösten 2014

Välkommen till Fiskebäckskyrkan Hösten 2014 Välkommen till Fiskebäckskyrkan Hösten 2014 Hösthälsning Månadsblad nr 3 2014 Oskattbar insats Då var man äntligen här. I fem år har jag längtat efter att bli ungdomsledare, och äntligen har drömmen blivit

Läs mer

Södra Nissadalens Missionsförsamling Programblad. Januari Mars 2005

Södra Nissadalens Missionsförsamling Programblad. Januari Mars 2005 Södra Nissadalens Missionsförsamling Programblad Januari Mars 2005 Pastorn har ordet Tidevarv komma, tidevarv försvinna, släkten följa släktens gång. Aldrig förstummas tonen från himlen i själens glada

Läs mer

Se, din konung kommer till dig!

Se, din konung kommer till dig! Missionskyrkan i Alvesta kommun December 2013 - Februari 2014 (2) ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ----------------------------

Läs mer

längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet, 2014-2015 längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet,

längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet, 2014-2015 längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet, längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet, livsviktigt, Gud, smärta,framtid.. längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet, livsviktigt, Gud, smärta,framtid..

Läs mer

SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer.

SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer. R I F T A M N IO N 0 O 2 K 5 1 0 2 6 1 SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer. Så mycket mer än

Läs mer

Missionskyrkan Gråbo

Missionskyrkan Gråbo Missionskyrkan Gråbo PROGRAMBLAD 161201-170131 Ny medarbetare Carina Hult börjar som ny pastor i vår församling den 1 december. Carina kommer närmast från Tabernaklet i Göteborg, där hon arbetat som deltidspastor.

Läs mer

September Vecka 36 Vecka 37 Vecka 38 Vecka 39 Oktober Vecka 40

September Vecka 36 Vecka 37 Vecka 38 Vecka 39 Oktober Vecka 40 September Vecka 36 Tisdag 5/9 12 och 16,30. Bön och fasta 18,30 Tonår Onsdag 6/9 18,30 Israel ett Guds mirakel Torsdag 7/9 10,00 Gemensam bön i Hamnkyrkan Söndag 10/9 10,00 Gudstjänst. Ellen Lorentzon.

Läs mer

EQUMENIAKYRKAN ASKLANDA-ORNUNGA

EQUMENIAKYRKAN ASKLANDA-ORNUNGA EQUMENIAKYRKAN ASKLANDA-ORNUNGA En församling för hela människan, hela livet. En plats för gemenskap med Gud och varandra. Informationsbroschyr om Equmeniakyrkan Asklanda-Ornunga och föreningen Equmenia

Läs mer

Kontakt. Med evig kärlek har jag älskat dig, därför låter jag min nåd förbli över dig. Jeremia 31:3. December 2015 Februari 2016

Kontakt. Med evig kärlek har jag älskat dig, därför låter jag min nåd förbli över dig. Jeremia 31:3. December 2015 Februari 2016 Kontakt December 2015 Februari 2016 Ett programblad från Löfstad kyrkan i Tranås samt Gripenbergs & Åsens missionsförsamlingar Med evig kärlek har jag älskat dig, därför låter jag min nåd förbli över dig.

Läs mer

DECEMBER 2010 - APRIL 2011 Nr 1 ÅRGÅNG 45 FÖLJ STJÄRNAN

DECEMBER 2010 - APRIL 2011 Nr 1 ÅRGÅNG 45 FÖLJ STJÄRNAN DECEMBER 2010 - APRIL 2011 Nr 1 ÅRGÅNG 45 FÖLJ STJÄRNAN I NSIDAN av Margareta Martinsson Stjärnan i Betlehem leder ej bort men hem... Vad är det som är så stort med att få tillhöra Guds rike? Det är att

Läs mer

Missionskyrkan. Välsignad. är han som kommer. i Alvesta kommun. December Februari 2018 (4:1)

Missionskyrkan. Välsignad. är han som kommer. i Alvesta kommun. December Februari 2018 (4:1) Missionskyrkan i Alvesta kommun December 2017- Februari 2018 (4:1) Välsignad är han som kommer Hej, det är jag! Hur hälsar man glatt på människor man mött förut? Igenkänning är något fint och värmer hjärtat.

Läs mer

Programblad för Valdshult och Öreryd

Programblad för Valdshult och Öreryd Programblad för och Öreryd Nov 2017 - Feb 2018 Den store krukmakaren En keramiker sitter vid sitt drejbord och skall göra en keramikvas. Keramikerns bord utgörs av två runda skivor, som snurrar med hjälp

Läs mer

Vision. Pingstkyrkan Alingsås Landskyrkoallén 4

Vision. Pingstkyrkan Alingsås Landskyrkoallén 4 Pingstkyrkans Vision Vi vill forma Alingsås framtid genom att vara en stor kyrka som har avgörande betydelse i stan. I vardagen vill vi lyssna, höras och vara en given tillgång. Söndagens gudstjänst och

Läs mer

konfirmand Nu är det din tur

konfirmand Nu är det din tur konfirmand 2009 Nu är det din tur 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande.

Läs mer

Jag minns en sommar för några år sedan. Det var väldigt varmt. Jag orkade inte göra något mer än att sitta på altanen och bara titta ut över sjön.

Jag minns en sommar för några år sedan. Det var väldigt varmt. Jag orkade inte göra något mer än att sitta på altanen och bara titta ut över sjön. Pastorn har ordet SOMMAR är förskingringens tid, då vi flyr ut från våra instängda rum! Allt ska hinnas med, helst ska man besöka släkt och vänner, måla om, renovera och städa. Helst ska barnen ha hunnit

Läs mer

Inte helt 100! Jonsereds Missionskyrka

Inte helt 100! Jonsereds Missionskyrka Inte helt 100! Jonsereds Missionskyrka Jonsereds Missionskyrka 1912-2012 Jonsereds missionsförsamling är en kristen kyrka med närmare 90 medlemmar, alltså ännu inte helt 100, men på god väg och vi vill

Läs mer

Församlingsordning för Abrahamsbergskyrkans församling (förslag 3 okt)

Församlingsordning för Abrahamsbergskyrkans församling (förslag 3 okt) Församlingsordning för Abrahamsbergskyrkans församling (förslag 3 okt) Församlingsordning för Abrahamsbergskyrkans församling antagen vid årsmöte 2013-03- XX Abrahamsbergskyrkans församling har antagit

Läs mer

Logmöten. 8-26 augusti. Stommen Ornunga. Tomas Sjödin Leif Nordlander Emil Jonzon Britta Hermansson med flera...

Logmöten. 8-26 augusti. Stommen Ornunga. Tomas Sjödin Leif Nordlander Emil Jonzon Britta Hermansson med flera... Logmöten Stommen Ornunga 8-26 augusti Tomas Sjödin Leif Nordlander med flera... Tomas Sjödin Jag lutar åt Gud 9 augusti Tomas Sjödin är pastor och en av Sveriges mest lästa kristna författare med böcker

Läs mer

Anneberg, Solberga & Flisby Missionsförsamlingar

Anneberg, Solberga & Flisby Missionsförsamlingar december 2015-mars 2016 Anneberg, Solberga & Flisby Missionsförsamlingar Välkommen till en stämningsfull och berikande avslutning på julaftonens firande. På midnattsgudstjänsten sjunger vi många av de

Läs mer

VI SÖKER DIG SOM: o Har ett hjärta för barn och ungdomar och vill bli en del av deras vardag här i Vännäs.

VI SÖKER DIG SOM: o Har ett hjärta för barn och ungdomar och vill bli en del av deras vardag här i Vännäs. VI SÖKER DIG SOM: o Har ett hjärta för barn och ungdomar och vill bli en del av deras vardag här i Vännäs. o Är trygg i din egen tro och vill och kan dela den med andra. o Vill vara spindeln i nätet för

Läs mer

Program Dals-Eds Missionsförsamling

Program Dals-Eds Missionsförsamling Program Dals-Eds Missionsförsamling November 2018 Januari 2019 Kyrkoårets söndagar Söndag Rubrik Gammaltestamentlig läsning 11 nov Den yttersta Amos 4:12-13 tiden 18 nov Vaksamhet och väntan 25 nov Kristi

Läs mer

Ett nådens år från Herren

Ett nådens år från Herren Missionskyrkan i Alvesta kommun December 2015 - Februari 2016 (4:2) ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- -------------

Läs mer

IMMANUELSKYRKAN. www.imkskovde.se. December 2014 - Februari 2015 SKÖVDE. Equmeniakyrkan

IMMANUELSKYRKAN. www.imkskovde.se. December 2014 - Februari 2015 SKÖVDE. Equmeniakyrkan IMMANUELSKYRKAN SKÖVDE December 2014 - Februari 2015 Equmeniakyrkan www.imkskovde.se Omslagsbilden: Välkommen in i värmen i Immanuelskyrkan! Skövde Missionsförsamling & Equmenia Skövde Kungsgatan 17, 541

Läs mer

DEL AV GEMENSKAPEN. Kyrkan är Guds famn och familj

DEL AV GEMENSKAPEN. Kyrkan är Guds famn och familj Medlemskap DEL AV GEMENSKAPEN Kyrkan är Guds famn och familj Varje år finns en majoritet av kyrkans nära sju miljoner medlemmar med i något av kyrkans sammanhang. Det kan vara i den lilla kören på landet,

Läs mer

FÖRSAMLINGS- BLADET. Det är gott att i stillhet hoppas på hjälp från HERREN. KALMAR ADVENTKYRKA JULI 2014. Klag 3:26

FÖRSAMLINGS- BLADET. Det är gott att i stillhet hoppas på hjälp från HERREN. KALMAR ADVENTKYRKA JULI 2014. Klag 3:26 FÖRSAMLINGS- BLADET KALMAR ADVENTKYRKA JULI 2014 Det är gott att i stillhet hoppas på hjälp från HERREN. Klag 3:26 Hur läser man Bibeln? Under olika bibelsamtal uppstår då och då frågan om hur man läser

Läs mer

Välkommen till Fiskebäckskyrkan Sommar 2014

Välkommen till Fiskebäckskyrkan Sommar 2014 Välkommen till Fiskebäckskyrkan Sommar 2014 Sommarhälsning På småvägarna kan vi möta Gud Nu är det snart semester för min del, ska bli skönt. Inte för att jag inte gillar att jobba utan mer för att bryta

Läs mer

FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN SÖDRA DAL Juni September 2019

FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN SÖDRA DAL Juni September 2019 FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN SÖDRA DAL Juni September 2019 Delad passion! Det vetenskapliga namnet på blomman är Passiflora, vi kallar den Passionsblomma och det finns bortåt 500 arter av den. Jag

Läs mer

Församlingsordning för Uppsala Missionsförsamling

Församlingsordning för Uppsala Missionsförsamling Församlingsordning för Uppsala Missionsförsamling Församlingsordning för Uppsala Missionsförsamling antagen vid årsmöte 2008-03-01 och församlingsmöte 2008-05-25 samt ändrad vid årsmöte 2009-03-07 och

Läs mer

Barnvälsignelse Anvisningar Ordning

Barnvälsignelse Anvisningar Ordning Barnvälsignelse Anvisningar Den teologiska grunden för barnvälsignelsen grundar sig i att Jesus tog barnen i famnen och välsignade dem. Jesus visade att Guds rike hör barnen till. Det är en del av Guds

Läs mer

Söndagen den 20 september kommer Kvillsfors Missionsförsamling att byta namn till Equmeniakyrkan Kvillsfors. Bakgrunden är att Svenska Missionskyrkan

Söndagen den 20 september kommer Kvillsfors Missionsförsamling att byta namn till Equmeniakyrkan Kvillsfors. Bakgrunden är att Svenska Missionskyrkan Söndagen den 20 september kommer Kvillsfors Missionsförsamling att byta namn till Equmeniakyrkan Kvillsfors. Bakgrunden är att Svenska Missionskyrkan 2011 gick samman med Metodistkyrkan i Sverige och Svenska

Läs mer

Programblad. En Fridfull Julhelg & Ett Välsignat Nytt År. Björkbackskyrkan Örbyhus, Missionskyrkan Österbybruk, Kyrksalen Tobo. Dec feb 2019

Programblad. En Fridfull Julhelg & Ett Välsignat Nytt År. Björkbackskyrkan Örbyhus, Missionskyrkan Österbybruk, Kyrksalen Tobo. Dec feb 2019 Programblad,, Kyrksalen Tobo Dec 2018 -feb 2019 Gläns över sjö och strand, stjärna ur fjärran, du som i Österland tändes av Herran! Stjärnan från Betlehem leder ej bort men hem. En Fridfull Julhelg & Ett

Läs mer

Nu gör jag något nytt

Nu gör jag något nytt Nu gör jag något nytt Linda Alexandersson fredag 15 maj Det började med att två tjejer i min församling i Arvika, åkte ner hit till Göteborgsområdet för att träffa en präst. De hade bekymmer på ett område

Läs mer

2013/2014. konfirmand

2013/2014. konfirmand 1 2013/2014 konfirmand Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande. Vad är rätt

Läs mer

Välkommen till Fiskebäckskyrkan Vintern 2014-2015

Välkommen till Fiskebäckskyrkan Vintern 2014-2015 Välkommen till Fiskebäckskyrkan Vintern 2014-2015 Vinterhälsning Jag släpper upp rullgardinen när jag väcker barnen klockan sju. Men ingen soluppgång hjälper längre till med uppvaknandet. Ingen sömndrucken

Läs mer

Programblad för Valdshult och Öreryd

Programblad för Valdshult och Öreryd Programblad för och Öreryd Juli - Oktober 2017 Livets vatten Vi har hört i nyheterna att det är låga grundvattennivåer, det är bevattningsförbud och vi skall spara på vatten. Vi skall inte vattna våra

Läs mer

Vi vill finnas med på festivaler, marknader, torg. och i nattlivet! www.bussmissionen.se

Vi vill finnas med på festivaler, marknader, torg. och i nattlivet! www.bussmissionen.se Vi vill finnas med på festivaler, marknader, torg och i nattlivet! www.bussmissionen.se Bakom Cafébussens arbete finns Bussmissionen, som är en kristen ideell förening som startade 2003, med representanter

Läs mer

Dece Dec mb e er e

Dece Dec mb e er e December 2016 Hösttankar från pastorn. I Johannesevangeliets inledning finns de kända orden: Och ljuset lyser i mörkret, och mörkret har inte övervunnit det. Så här i hösttider behöver jag de orden. Missförstå

Läs mer

Det händer i. IMMANUELSKYRKAN SKÖVDE Mars Maj 2013. Foto: Daniel Demming. www.imkskovde.se

Det händer i. IMMANUELSKYRKAN SKÖVDE Mars Maj 2013. Foto: Daniel Demming. www.imkskovde.se Det händer i IMMANUELSKYRKAN SKÖVDE Mars Maj 2013 Foto: Daniel Demming www.imkskovde.se Skövde Missionsförsamling & Skövde SMU Kungsgatan 17, 541 31 SKÖVDE Telefon: 0500-41 04 21 Hemsida: www.imkskovde.se

Läs mer

OKTOBER 2016 Gudstjänst - Änglar mitt ibland oss Församlingsmöte Öppen kyrka kl Arbete ute Symöte Öppen kyrka kl.

OKTOBER 2016 Gudstjänst - Änglar mitt ibland oss Församlingsmöte Öppen kyrka kl Arbete ute Symöte Öppen kyrka kl. Församlingsblad för VISBY MISSIONSFÖRSAMLING Oktober - November 2016 Guds gästvänlighet Vi är mitt i hösten. En årstid då naturen inbjuder oss att upptäcka en gudagiven färgrikedom. Hösten är också naturens

Läs mer

TYDLIG. hälsar din pastoringrid. sid 1 sid 2 sid 3 sid 4 sid 5-6 sid 7-8 sid 9. Gudstjänstkalendarium SMU-sidor...och däremellan kommer fastan...

TYDLIG. hälsar din pastoringrid. sid 1 sid 2 sid 3 sid 4 sid 5-6 sid 7-8 sid 9. Gudstjänstkalendarium SMU-sidor...och däremellan kommer fastan... 1 10 Sedan 1873 har församlingen funnits i Vart är vi på väg? Kållered, ett samhälle som är i ständig Kanske tillhör du dem som brukar se förändring och tillväxt. på det populära Tv programmet På Vi har

Läs mer

IMMANUELSKYRKAN SKÖVDE. December Februari Equmeniakyrkan

IMMANUELSKYRKAN SKÖVDE. December Februari Equmeniakyrkan IMMANUELSKYRKAN SKÖVDE December 2013- Februari 2014 Equmeniakyrkan www.imkskovde.se Skövde Missionsförsamling & Skövde SMU Kungsgatan 17, 541 31 SKÖVDE Telefon: 0500-41 04 21 Hemsida: www.imkskovde.se

Läs mer

Välkommen till våra verksamheter för. Barn Ungdom & Familj 0-18 år Våren 2015

Välkommen till våra verksamheter för. Barn Ungdom & Familj 0-18 år Våren 2015 Välkommen till våra verksamheter för Barn Ungdom & Familj 0-18 år Våren 2015 Välkommen till vår hemsida Titta gärna på vår hemsida för telefonnummer, e-postadresser och aktuell information som t.ex. terminsstart

Läs mer

2. Grund för ekumeniskt samarbete i Linköpings city

2. Grund för ekumeniskt samarbete i Linköpings city Samarbetsavtal mellan 1. Grunddokument D etta grunddokument beskriver mål och inriktning samt ekumeniska förutsättningar för samarbetet mellan Linköpings domkyrkoförsamling och Linköpings S:t Lars församling

Läs mer

livet Taizé EN LITEN TIDNING FRÅN BJÖRKÖ MISSIONSKYRKA SEPT - NOV

livet Taizé EN LITEN TIDNING FRÅN BJÖRKÖ MISSIONSKYRKA SEPT - NOV livet Taizé EN LITEN TIDNING FRÅN BJÖRKÖ MISSIONSKYRKA SEPT - NOV 2010 1 KALENDARIUM 17 söndag 11.00 Gudstjänst med nattvard Att leva tillsammans Leif Herngren Charlotta Alexanderson 7 söndag 17.00

Läs mer

På Gång i Skälvums missionshus

På Gång i Skälvums missionshus På Gång i Skälvums missionshus Nr 4. dec 2014 - feb 2015 I detta nummer kan du läsa om... Pastorns sida... 2 Ordförarens sida... 3 Vinterns samlingar... 4 Källan... 6 Ekumenisk bönevecka... 7 equmenia/sku...

Läs mer

PROGRAMBLAD September December 2018

PROGRAMBLAD September December 2018 VÄSTERFÄRNEBO FLÄCKEBO FRIKYRKA ELIMKYRKAN Pastor: Håkan Hansson 072 938 03 56 Ordförande: Mats Vangbo PROGRAMBLAD September December 2018 073 673 31 31 Hemsida: kristengemenskap.org Bankgiro: 58489535

Läs mer

Ta steget! Konfirmation 2015/16. Järfälla kyrka Kyrkvägen 8. Maria kyrka Vasavägen 25. S:t Lukas kyrka Svarvargränd 1. Viksjö kyrka Agrargränd 2

Ta steget! Konfirmation 2015/16. Järfälla kyrka Kyrkvägen 8. Maria kyrka Vasavägen 25. S:t Lukas kyrka Svarvargränd 1. Viksjö kyrka Agrargränd 2 Ta steget! Järfälla kyrka Kyrkvägen 8 Maria kyrka Vasavägen 25 S:t Lukas kyrka Svarvargränd 1 Viksjö kyrka Agrargränd 2 Konfirmation 2015/16 Varför konfirmation? Konfirmandtiden är ett fantastiskt tillfälle

Läs mer

Missionskyrkan Oskarshamn Årgång 64 #1 2013. sjung! Vi hälsar på hos barnkyrkan. Gudrun i. guinea. Missionskyrkan Oskarshamn

Missionskyrkan Oskarshamn Årgång 64 #1 2013. sjung! Vi hälsar på hos barnkyrkan. Gudrun i. guinea. Missionskyrkan Oskarshamn Missionskyrkan Oskarshamn Årgång 64 #1 2013 Kom med OCH sjung! Vi hälsar på hos barnkyrkan Gudrun i guinea 1 Missionskyrkan Oskarshamn KYRKBLADET Krönika Den största gåvan Pastorns krönika Nu har våren

Läs mer

Julbetraktelse. Med Guds rika välsignelse och önskan om en God Jul. Rebecka Gustafsson Komminister, Kållereds församling

Julbetraktelse. Med Guds rika välsignelse och önskan om en God Jul. Rebecka Gustafsson Komminister, Kållereds församling Centrumkyrkan Julbetraktelse För mig har advent och julen alltid främst handlat om tre saker. Traditionerna, familjen och lukten. Eller doften kanske jag ska säga. Pepparkakor, saffransbullar, granbarr,

Läs mer

Tureholms kyrkan n. januari-april 2013

Tureholms kyrkan n. januari-april 2013 Tureholms kyrkan n januari-april 2013 Jag tror himlen finns redan här överallt, där Jesus är Herre i hjärta och hem. Jag tror himlen sedan blir mer än jag tror, ja, mer än min vackraste dröm här på jord.

Läs mer

Allianskyrkan Skärstad

Allianskyrkan Skärstad Allianskyrkan Skärstad vinterprogram december 2015 februari 2016 God Jul & Gott Nytt År M fin er in ns f he på o ms vår ida Kraften i ett leende Jag har precis kommit hem från en vecka i Aten, Grekland,

Läs mer

Välkommen till Missionskyrkan april - juni 2016

Välkommen till Missionskyrkan april - juni 2016 Välkommen till Missionskyrkan april - juni 2016 Vad är oumbärligt i ditt liv? Ockelbo Missionskyrka N. Åsgatan 26 816 31 Ockelbo 0297 423 37 Exp.tid tisdagar 9-13 ockelbo.missionskyrka@ telia.com Bg. 336

Läs mer

Sångarresa till Hässleholm

Sångarresa till Hässleholm Sångarresa till Hässleholm Lördagen den 15 oktober reste ATsångarna från Kvillsfors tillsammans med sångare från Virserum, Målilla och Hultsfred till Hässleholms missionskyrka för en dag med gemenskap

Läs mer

Foto: John Redstig. September - oktober 2015

Foto: John Redstig. September - oktober 2015 Foto: John Redstig September - oktober 2015 September 2015 V Dat Dag Tid Samling 36 1 tisd 18:30 Omsorgsgrupp 2 onsd 18:00 Scout - start 3 torsd 4 fred 19:00 TONÅR: Skattjakt 5 lörd 19:00 Lägereko i Granö

Läs mer

DET VIKTIGASTE MED KONFIRMATIONEN ÄR DU.

DET VIKTIGASTE MED KONFIRMATIONEN ÄR DU. DET VIKTIGASTE MED KONFIRMATIONEN ÄR DU. Funderar du på om du ska konfirmeras? Då är du inte ensam! Förra året var det nästan 45 000 som konfirmerades i Sverige, och det lär bli minst lika många i år.

Läs mer

Välkommen till ett nytt år i Jesu efterföljd

Välkommen till ett nytt år i Jesu efterföljd Församlingsbladet Missionskyrkan Februari Juni 2018 i Harbo Välkommen till ett nytt år i Jesu efterföljd Foto: Aaron Burden/Unsplash Redaktion: Jakob Ihfongård, Anna Binning Sundberg, Sören Johansson,

Läs mer

Programblad. Senorens. Missionshus. - Fredagsmix - Söndagsskolan. - Senorens Missionshus, våren 2017

Programblad. Senorens. Missionshus. - Fredagsmix - Söndagsskolan. - Senorens Missionshus, våren 2017 Programblad - Senorens Missionshus, våren 2017 - Fredagsmix - Söndagsskolan Du är ALLTID välkommen till Senorens Missionshus! Kom till Mig alla ni som är tyngda av bördor. Jag ska skänka er vila. Matt.

Läs mer

Programblad för Valdshult och Öreryd

Programblad för Valdshult och Öreryd Programblad för och Öreryd Juli - Okt 2018 Den smala vägen När man är ute åker med sin bil och kommer till ett vägskäl och då skall man välja vilken väg man ska åka, skall man ta den smala, trånga vägen

Läs mer

Frälsningsarmén Trelleborg

Frälsningsarmén Trelleborg Offentliga Samlingar Frälsningsarmén Trelleborg December 2018- Februari 2019 En hälsning från kårledaren Så stundar åter juletid och vi är många som ser framemot julefrid och juleljusen som lyser upp vintermörkret.

Läs mer

November / december 2013

November / december 2013 November / december 2013 Vid den tiden utfärdade kejsar Augustus en förordning om att hela världen skulle skattskrivas. Det var den första skattskrivningen, och den hölls när Quirinius var ståthållare

Läs mer

GUD JESUS TRO LEK LLIVET 2016-2017 KÄRLEK PARTY STILLHET. familj DÖDEN. kyrka RELATIONER TVIVEL SKRATT VÄNNER. läger livskunskap BIBELN KOMPISAR

GUD JESUS TRO LEK LLIVET 2016-2017 KÄRLEK PARTY STILLHET. familj DÖDEN. kyrka RELATIONER TVIVEL SKRATT VÄNNER. läger livskunskap BIBELN KOMPISAR JESUS KOMPISAR LLIVET TONÅRING VÄNNER AKTUELLT läger livskunskap BIBELN BÖN familj DÖDEN KÄRLEK PARTY STILLHET ANDAKT GUD kyrka RELATIONER TVIVEL 2016-2017 SKRATT TRO LEK SÅ MYCKET MER. Det finns många

Läs mer

Södra Nissadalens Missionsförsamling Programblad. Oktober December 2004

Södra Nissadalens Missionsförsamling Programblad. Oktober December 2004 Södra Nissadalens Missionsförsamling Programblad Oktober December 2004 Vem är Eva? Här kommer några rader om och från mig, Eva Altemar, nybliven diakon, nybliven hallänning och från den 15 augusti anställd

Läs mer

Söndag plus. Mer än bara söndagar. Sep nov Programblad för EFS, Mission och Pingst Sollefteå

Söndag plus. Mer än bara söndagar. Sep nov Programblad för EFS, Mission och Pingst Sollefteå Mer än bara söndagar Sep nov 2018 Programblad för EFS, Mission och Pingst Sollefteå Återkommande samlingar Bön ele i Långs r n a t k y o På L na veck m ä j r a g tisda 0. kl. 19.0 Mission sg I Missio ruppen

Läs mer

Frälsningsarmén Trelleborg

Frälsningsarmén Trelleborg Offentliga Samlingar Frälsningsarmén Trelleborg December 2018- Februari 2019 En hälsning från kårledaren Så stundar åter juletid och vi är många som ser framemot julefrid och juleljusen som lyser upp vintermörkret.

Läs mer

Januari. Ekumeniska böneveckan 18-25 januari Samlingar i Saronhuset varje dag kl. 18

Januari. Ekumeniska böneveckan 18-25 januari Samlingar i Saronhuset varje dag kl. 18 Januari Vecka 1 Torsdag 1 januari 11.00 Ekumenisk gudstjänst i Uddevalla kyrka Söndag 4 januari 11.00 Gudstjänst med nattvard Sönd. eft. nyår Guds hus Lars Widéll, Yvonne Eriksdotter Vecka 2 Tisdag 6 januari

Läs mer

Equmeniakyrkan ÅRJÄNG

Equmeniakyrkan ÅRJÄNG Equmeniakyrkan ÅRJÄNG dec 2015 - feb 2016 En av våra församlingsmedlemmar Amelie Länsberg Rylander, skriver många dikter som handlar om tro och livet. De handlar om tacksamhet, om att bli sårad, trygghet,

Läs mer

Vecka Tänd ett ljus

Vecka Tänd ett ljus Vecka 49 2015 Tänd ett ljus Även om det kommer att bli mörkare ytterligare ett par veckor känns det ändå som om det vänt. I och med alla tända ljus blir det inte alldeles mörkt. Varje år påminns man om

Läs mer

Guds mål är att RÄDDA MÄNNISKORNA 2005-11-22

Guds mål är att RÄDDA MÄNNISKORNA 2005-11-22 Guds mål är att RÄDDA MÄNNISKORNA 2005-11-22 Guds mål är att rädda människorna Människans väg till räddning Det är 4 steg du som människa tar för att bli räddad. 1. Du möter på olika sätt budskapet om

Läs mer

Församlingsblad. Equmeniakyrkan Östhammar och Gimo-Vattensta Missionsförsamling

Församlingsblad. Equmeniakyrkan Östhammar och Gimo-Vattensta Missionsförsamling Församlingsblad Equmeniakyrkan Östhammar och Gimo-Vattensta Missionsförsamling Oktober december 2017 Nu är den korta men vackert blomrika sommaren över och vi har återigen ställt in oss på höst och kommande

Läs mer

Bifrostnytt. Sep Nov 2019 MÖLNDAL

Bifrostnytt. Sep Nov 2019 MÖLNDAL Bifrostnytt Sep Nov 2019 MÖLNDAL 1 Bifrostkyrkans Församling är en del av Equmeniakyrkan. Våra gudstjänster och samlingar är öppna för alla som önskar delta. Ta gärna kontakt med någon av våra anställda

Läs mer

PROGRAM 4 december februari

PROGRAM 4 december februari Wesleybladet 2018-5 PROGRAM 4 december 2018-25 februari 2019 www.wesleykyrkan.se Gudstjänster och samlingar 2018-5 Tisdag 4 december 14:00 Tisdagsträffen. Öppen gemenskap med kaffe, andakt, sång och musik

Läs mer

Håstenskyrkan Programblad för Equmeniakyrkan Varberg Nr 4 Hösten 2014

Håstenskyrkan Programblad för Equmeniakyrkan Varberg Nr 4 Hösten 2014 Håstenskyrkan Programblad för Equmeniakyrkan Varberg Nr 4 Hösten 2014 Equmeniakyrkan Varberg Post- och besöksadress: Håstens torg 432 30 Varberg Telefon 0340-104 66 E-mail: hastenskyrkan@telia.com Hemsida:

Läs mer

Välkommen till Missionskyrkan febr - april 2016

Välkommen till Missionskyrkan febr - april 2016 Välkommen till Missionskyrkan febr - april 2016 Husesyn Ockelbo Missionskyrka N. Åsgatan 26 816 31 Ockelbo 0297 423 37 ockelbo.missionskyrka@ telia.com Bg. 336 5772 Ungdom Bg. 5055-9103 www.equmeniakyrkan.se/

Läs mer

Söndag plus. Mer än bara söndagar. "Och detta är tecknet för er: ni skall finna ett nyfött barn som är lindat och ligger i en krubba.

Söndag plus. Mer än bara söndagar. Och detta är tecknet för er: ni skall finna ett nyfött barn som är lindat och ligger i en krubba. Mer än bara söndagar Dec 2018 feb 2019 "Och detta är tecknet för er: ni skall finna ett nyfött barn som är lindat och ligger i en krubba." Programblad för EFS, Mission och Pingst Sollefteå1 Gud vill komma

Läs mer

FörsamlingsNytt hösten 2010

FörsamlingsNytt hösten 2010 kyrkan.. Svenska.... BJARREDS FORSAMLING FörsamlingsNytt hösten 2010 Välkommen till Öppet Hus på Tallkotten! I Foto: Lynn-Marie Palm Redaktionen Öresundsvägen 9 23735 Bjärred Ansvarig utgivare: www.svenskakyrkan.se/bjarred

Läs mer

befriad äventyret Snäckan Klintehamn 16-19 juli barnkonferensen talare Robert Eriksson Britta Hermansson Viktor Paulsson sång & musik Jenny Wahlström

befriad äventyret Snäckan Klintehamn 16-19 juli barnkonferensen talare Robert Eriksson Britta Hermansson Viktor Paulsson sång & musik Jenny Wahlström befriad 2015 16-19 juli Snäckan Klintehamn talare Robert Eriksson Britta Hermansson Viktor Paulsson sång & musik Jenny Wahlström konsert med A Treehouse Wait barnkonferensen äventyret GOTLAND Pingstförsamlingarna

Läs mer

MISSIONSKYRKAN EKENÄSSJÖN En kyrka för hela livet där mötet med Jesus Kristus förvandlar mig, dig och världen

MISSIONSKYRKAN EKENÄSSJÖN En kyrka för hela livet där mötet med Jesus Kristus förvandlar mig, dig och världen MISSIONSKYRKAN EKENÄSSJÖN En kyrka för hela livet där mötet med Jesus Kristus förvandlar mig, dig och världen November 2015- Februari 2016 Vi har precis ställt om våra klockor till vintertid och om morgonen

Läs mer

Veckobrev December Vecka 49. Gott nytt kyrkoår

Veckobrev December Vecka 49. Gott nytt kyrkoår Veckobrev December 2017 Vecka 49 Gott nytt kyrkoår I detta brev finns det med två hälsningar. Första hälsningen är ifrån Rebecka Andersson, som var vikarie för Ewah Sturesson ett tag. Hon reste sedan till

Läs mer