Stadgar för Bostadsföreningen Gröndalsgården u.p.a.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Stadgar för Bostadsföreningen Gröndalsgården u.p.a."

Transkript

1 Stadgar för Bostadsföreningen Gröndalsgården u.p.a. Denna förening bildades den 3 augusti 1918 under namnet Gullvivan 11 u.p.a. 1 Namn och ändamål. Föreningens firma är Bostadsföreningen Gröndalsgården utan personligt ansvar. Föreningen har till ändamål att i föreningens hus med adress Gröndalshamnen 1 och Maskinistgatan 15 och 17 i Stockholm upplåta bostäder till permanent boende utan begränsning i tiden. 2 Föreningens säte. Föreningens styrelse har sitt säte i Stockholms kommun och län. 3 Medlemskap. Inträde i föreningen kan av styrelsen beviljas myndig person som har förvärvat en eller flera andelar. En juridisk person får inte utan föreningens särskilda medgivande förvärva andel. Har en andel övergått till ny innehavare får denne ej besittningsrätt till lägenheten förrän han eller hon antagits som medlem. Ansökan om medlemskap ska göras i samband med förvärvet. Föreningen förbehåller sig rätten att fritt pröva varje ansökan om medlemskap såvida inte denna rätt inskränks nedan. Ansökan om medlemskap ska vara skriftlig och innehålla utfästelsen att sökande förbinder sig att fullgöra de skyldigheter som stadgarna föreskriver. 4 Besittningsrätt. Medlem erhåller besittningsrätt till lägenhet i föreningens fastighet och bibehåller denna rätt så länge medlemmen fullgör sina skyldigheter enligt stadgarna gentemot föreningen. Varje medlem är delägare i föreningen till så stor del som motsvaras av den eller de andelar han har förvärvat. 5 Avgifter till föreningen. Årsavgift för andel fastställes av styrelsen. Årsavgiften avvägs så att den i förhållande till andelens lägenhetsyta motsvarar andelens del av föreningens kostnader, underhåll, amorteringar och avsättningar till fonder. Årsavgiften ska erläggas i förskott senast sista vardagen före varje kalendermånads början. Om inte årsavgiften betalas i tid utgår dröjsmålsränta enligt räntelagen (1975:635) tills dess full betalning sker. Eventuella utsökningskostnader betalas av medlemmen. I årsavgiften ingående avgifter för värme, varmvatten, konsumtionsvatten och renhållning kan styrelsen beräkna efter varje lägenhets förbrukning. 6 Fonder. Inom föreningen ska det finnas en fond för yttre underhåll och en reservfond i enlighet med bestämmelserna i lagen om ekonomiska föreningar. Avsättning till fond för yttre underhåll ska göras i enlighet med budget och underhållsplan enligt 7. Fond för yttre underhåll ska motsvaras av omsättningstillgångar i balansräkningen.

2 7 Underhåll. Styrelsen ska upprätta en plan för underhåll av föreningens fastighet och årligen upprätta en budget för att kunna fatta beslut om årsavgiften samt säkerställa att behövliga medel avsätts för att trygga fastighetens framtida underhåll. 8 Styrelse. Styrelsen ska bestå av fem ledamöter valda av ordinarie föreningsstämma bland föreningens medlemmar. Styrelseledamöterna, som kan återväljas, väljes för två år, två respektive tre ledamöter växelvis vartannat år. Styrelsen är beslutsför då tre ledamöter är närvarande. Styrelsen utser inom sig ordförande, vice ordförande och övriga funktionärer. Vid ordinarie föreningsstämma väljes också, för ett år i taget, två styrelsesuppleanter, revisor, revisorssuppleant och en valberedning bestående av minst två medlemmar i föreningen. En av ledamöterna i valberedningen utses till sammankallande. 9 Arvoden. Arvoden för styrelse och revisorer fastställes på ordinarie föreningsstämma. 10 Firmateckning. Föreningens firma tecknas av två styrelseledamöter i förening eller av en styrelseledamot i förening med annan person som styrelsen därtill utsett. 11 Räkenskapsår och årsredovisning. Föreningens räkenskapsår omfattar tiden 1 januari till den 31 december. Före mars månads utgång ska styrelsen till revisorerna avge årsredovisning bestående av balans och resultaträkning samt styrelsens förvaltningsberättelse. Revisorerna ska före april månads utgång ha lämnat sin revisionsberättelse till styrelsen. Föreningens räkenskaper, styrelsens protokoll samt därtill hörande handlingar ska hållas tillgängliga för medlemmarna. 12 Kallelse till föreningsstämma. Ordinarie föreningsstämma hålles varje år före maj månads utgång. Kallelse till föreningsstämma skall innehålla uppgift om förekommande ärenden och lämnas i brevlådan till respektive lägenhet senast två veckor före ordinarie och en vecka före extra föreningsstämma. Extra stämma hålles om minst 10% av föreningens medlemmar så önskar eller på anmodan av styrelse eller revisorer. 13 Motionsrätt. Medlem som önskar visst ärende behandlat av föreningsstämman ska skriftligen anmäla ärendet till styrelsen före april månads utgång.

3 14 Dagordning. Vid ordinarie föreningsstämma ska följande ärenden behandlas: 1. Stämman öppnas. 2. Fastställande av dagordningen. 3. Val av ordförande för stämman. 4. Val av protokollförare. 5. Val av två justeringsmän. 6. Fråga om stämman blivit i behörig ordning utlyst. 7. Fastställande av röstlängd. 8. Styrelsens årsredovisning. 9. Revisorernas berättelse. 10. Fråga om fastställande av resultat och balansräkning. 11. Fråga om beviljande av ansvarsfrihet för styrelsen. 12. Beslut om resultatdisposition. 13. Arvoden åt styrelseledamöter och revisorer. 14. Val av styrelseledamöter och suppleanter. 15. Val av två revisorer och en revisorssuppleant. 16. Övriga ärenden som angetts i kallelsen till stämman. 17 Stämman avslutas. På extra stämma ska förutom punkterna ett till sju i dagordningen ovan endast de frågor behandlas som fanns i kallelsen och föranledde mötet. 15 Rösträtt och ombud vid föreningsstämma. Vid föreningsstämma har varje medlem en röst per andel. Innehar flera medlemmar en andel tillsammans har de dock endast en gemensam röst. Röstberättigad är endast den medlem som har fullgjort sina förpliktelser gentemot föreningen. Medlem får utöva sin rösträtt genom ombud. Ombud ska förete skriftlig fullmakt och får bara företräda en medlem. Fullmakten gäller högst ett år från den dag det utfärdades. 16 Beslut som kräver kvalificerad majoritet. Beslut i föreningsstämma och kvalificerad majoritet krävs för: Beslut som ökar medlemmarnas ansvar för föreningens förbindelser. Beslut om omfattande ombyggnad. Beslut om försäljning eller rivning av fastigheten. Beslut om stadgeändring eller ekonomisk plan. Beslut om föreningens upplösning. Kvalificerad majoritet uppnås om alla röstberättigade medlemmar är eniga eller om beslutet fastställes på två på varandra följande föreningsstämmor varav en ska vara ordinarie föreningsstämma. Beslutet ska dessutom på det senaste av de två mötena biträdas av minst två tredjedelar av de närvarande röstberättigade medlemmarna.

4 17 Om överlåtelse av andel och besittningsrätt. Medlem som har fullgjort sina ekonomiska skyldigheter gentemot föreningen har rätt att överlåta sin andel och besittningsrätten till sin lägenhet till annan av styrelsen godkänd person. 18 Besittningsrätt för arvtagare och dödsbo. Avliden medlems dödsbo har rätt att behålla andel och besittningsrätt i sex månader eller tills lagakraftsvunnen bodelning och arvsskifte föreligger, dock högst tre år, varefter föreningen har rätt att för dödsboets räkning sälja andelen. Den som genom arv förvärvat andel ska, såvida inte särskilda skäl talar mot detta, beviljas inträde som medlem. 19 Lägenhetsanvändning. Lägenheterna får inte användas för annat ändamål än bostad. 20 Andrahandsuthyrning. Medlem äger ej rätt att hyra ut sin lägenhet utan styrelsens tillstånd. Tillstånd till uthyrning ges endast för en begränsad tid på grund av en tidsbegränsad anledning, till exempel studier, projekt eller provanställning utomlands, uppdrag för UD eller liknande. Ansökan om uthyrning ska ske skriftligt till styrelsen med angivande av skäl, tidsbegränsning och uppgifter om hyresgästen. Medlem ansvarar själv inför föreningen att hyresgästen iakttar de skyldigheter som normalt åligger medlemmen. 21 Medlemmens skyldigheter. Medlem är skyldig att: På egen bekostnad till det inre hålla lägenhet och tillhörande utrymmen i gott skick. Med ansvaret följer såväl underhåll som reparationsskyldighet. Medlem ansvarar inte för de stamledningar för värme, gas, vatten och el som föreningen försett lägenheten med, såvida inte medlemmen genom vårdlöshet själv har förorsakat skada. Samma förhållande gäller beträffande brand eller vattenskada. Medlem bekostar själv målning och beklädning av stamledningar. Erbjuda föreningen och styrelsen tillträde till lägenheten för besiktningar och reparationer. Följa de ordningsföreskrifter som föreningen meddelar. Omedelbart till styrelsen anmäla om ohyra visar sig i lägenheten. 22 Förändring i lägenhet. Medlem får inte utan styrelsens medgivande göra väsentliga förändringar i lägenheten.

5 23 Förverkande av besittningsrätten. Medlem kan av föreningsstämma uteslutas och besittningsrätten till lägenheten förverkas om: Medlem dröjer med att erlägga årsavgiften till föreningen längre än 30 dagar efter förfallodagen. Medlem hyr ut sin lägenhet utan styrelsens tillstånd. Medlem använder lägenheten till annat ändamål än bostad. Medlem eller någon till vilken denne upplåtit lägenheten vanvårdar lägenheten, uppträder störande eller i övrigt inte följer föreningens stadgar och ordningsregler och som inte efter tillsägelse genast rättar sig. Besittningsrätten är inte förverkad och uteslutning ur föreningen kan inte ske om det som ligger medlemmen till last är av ringa betydelse eller om medlemmen vidtagit rättelse innan beslut om uteslutning fattats. Medlem som förverkat sin besittningsrätt är skyldig att sälja sin andel och omedelbart flytta. Om så inte sker äger föreningen rätt att efter sex månader för medlemmens räkning sälja lägenheten. Föreningen har rätt till eventuell skada, fordringar och samtliga kostnader för att sälja lägenheten och skilja medlemmen från besittningsrätten till lägenheten. 24 Föreningens upplösning. Om föreningen upplöses ska föreningens tillgångar fördelas till medlemmarna i förhållande till var och ens andel. 25 Lag om ekonomisk förening. Utöver ovanstående stadgar gäller lag (1987:667) om ekonomisk förening.

S T A D G A R FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN OBELISKEN 29

S T A D G A R FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN OBELISKEN 29 S T A D G A R FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN OBELISKEN 29 FIRMA, ÄNDAMÅL OCH SÄTE 1 Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Obelisken 29. Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen RODEN

Stadgar för Bostadsrättsföreningen RODEN Bostadsrättsföreningen STADGAR Sidan 1 (6) Stadgar för Bostadsrättsföreningen Antagna 2004-03-25 1 Föreningsnamn Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Gröna Husen Lidingö - antagna den 19 januari 2010.

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Gröna Husen Lidingö - antagna den 19 januari 2010. Stadgar för Bostadsrättsföreningen Gröna Husen Lidingö - antagna den 19 januari 2010. 1 Föreningens firma och säte Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Gröna Husen Lidingö. Organisationsnummer är

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Ateljéhuset 2010

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Ateljéhuset 2010 Stadgar för Bostadsrättsföreningen Ateljéhuset 2010 (org.nr. 769619-1803) Antagna den 7 mars 2011, reviderade den 28 november 2012, den 2 september 2013 och den 17 juni 2015. 1 Föreningens namn och firmateckning

Läs mer

BRF FALKEN UPPSALA. Stadgar för bostadsrättsföreningen Falken

BRF FALKEN UPPSALA. Stadgar för bostadsrättsföreningen Falken BRF FALKEN UPPSALA Stadgar för bostadsrättsföreningen Falken 1 Föreningens namn Föreningens namn är Bostadsrättföreningen Falken. Org nr 717600-1308. 2 Ändamål och verksamhet. Föreningen har till ändamål

Läs mer

Stadgar för BRF Ateljéhuset 2010

Stadgar för BRF Ateljéhuset 2010 Stadgar för BRF Ateljéhuset 2010 Organisationsnummer 769619-1803. Antagna den 7 mars 2011, reviderade 28 november 2012. 1 FÖRENINGENS NAMN Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Ateljéhuset 2010.

Läs mer

STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN. Åre Sjö 6

STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN. Åre Sjö 6 STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN Åre Sjö 6 Stadgar för Åre Sjö 6 Antagna den 8/1 2008 1 Föreningsnamn Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen Åre Sjö 6. Föreningen har sitt säte i

Läs mer

Föreningens firma och ändamål. Föreningens säte. Medlemskap i föreningen. Räkenskapsår och årsredovisning

Föreningens firma och ändamål. Föreningens säte. Medlemskap i föreningen. Räkenskapsår och årsredovisning Föreningens firma och ändamål 1 Föreningens firma och ändamål Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Loket7. Föreningen har till ändamål att i föreningens hus upplåta bostadslägenhet för permanent

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Korpen, Sälen

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Korpen, Sälen Stadgar för Bostadsrättsföreningen Korpen, Sälen Innehåll 1 Firma... 2 2 Ändamål och verksamhet... 2 3 Föreningens säte... 2 4 Insats och årsavgift... 2 5 Styrelsen... 3 6 Firmatecknare... 3 7 Förvaltning...

Läs mer

PROPOSITION 1 Uppdaterade Stadgar

PROPOSITION 1 Uppdaterade Stadgar PROPOSITION 1 Uppdaterade Stadgar Förslag till uppdaterade stadgar, ändringar markerade med GULT Stadgar för Bostadsrättsföreningen Gröna Husen Lidingö antagna den 30 september 2015. 1 Föreningens firma

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Vandraren 2

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Vandraren 2 Stadgar för Bostadsrättsföreningen Vandraren 2 1 Föreningsnamn Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen Vandraren 2. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas

Läs mer

STADGAR BRF LÄCKÖGÅRDEN

STADGAR BRF LÄCKÖGÅRDEN STADGAR BRF LÄCKÖGÅRDEN 1. Föreningens firma och ändamål Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Läckögården. Föreningen har till ändamål att främja sina medlemmars ekonomiska intressen genom att i

Läs mer

Stadgar för bostadsrättsföreningen JASMINEN 3 1 Föreningens namn antagna den 10 januari 2006 Föreningens namn (firma) är Bostadsrättsföreningen Jasminen 3 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål

Läs mer

Stadgar Brf Valdemarsro

Stadgar Brf Valdemarsro Bostadsrättsförning Valdemarsro 1. Föreningens firma och ändamål Föreningens firma är Brf Valdemarsro. Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom att i föreningens hus

Läs mer

Stadgar för bostadsrättsföreningen Floragården Antagna den 22 april 2002 1 Föreningens namn Föreningens namn (firma) är Bostadsrättsföreningen Floragården 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål

Läs mer

STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN MALMÖ MORKULLAN. Föreningens namn är Bostadsrättsföreningen Malmö Morkullan.

STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN MALMÖ MORKULLAN. Föreningens namn är Bostadsrättsföreningen Malmö Morkullan. STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN MALMÖ MORKULLAN 1 FÖRENINGENS NAMN Föreningens namn är Bostadsrättsföreningen Malmö Morkullan. 2 ÄNDAMÅL OCH VERKSAMHET Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas

Läs mer

Stadgar för BRF Flaggan 9 i Stockholm

Stadgar för BRF Flaggan 9 i Stockholm Stadgar för BRF Flaggan 9 i Stockholm 2016-06-15 1. Föreningsnamn Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen Flaggan 9 i Stockholm 2. Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Stavgränd

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Stavgränd Stadgar för Bostadsrättsföreningen Stavgränd Antagna den 2014-05-26 1 Föreningens namn Föreningens namn är Bostadsrättsföreningen Stavgränd med organisationsnummer 769622-5551. 2 Ändamål och verksamhet

Läs mer

Förslag till stadgeförändringar för Bostadsrättsföreningen Runhällen

Förslag till stadgeförändringar för Bostadsrättsföreningen Runhällen Förslag till stadgeförändringar för Bostadsrättsföreningen Runhällen Styrelsen för Brf Runhällen förslår följande stadgeändringar att behandlas på extra föreningsstämma 2017-02-22 samt ordinarie föreningsstämma

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Bögatan 43 Organisationsnummer 769615-1880. Stadgar för Brf. Bögatan 43 Antagna 2006-08-22

Bostadsrättsföreningen Bögatan 43 Organisationsnummer 769615-1880. Stadgar för Brf. Bögatan 43 Antagna 2006-08-22 Stadgar för Brf. Bögatan 43 Antagna 2006-08-22 1 Föreningsnamn Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen Bögatan 43. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Malmö Värnhem 13

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Malmö Värnhem 13 1 av 5 Stadgar för Bostadsrättsföreningen Malmö Värnhem 13 Antagna 2011-05-17 Ändrade 2015-05-24 1 Föreningen namn Föreningens namn (firma) är Bostadsrättsföreningen Malmö Värnhem 13 2 Ändamål och verksamhet

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Duetten

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Duetten Stadgar för Bostadsrättsföreningen Duetten Antagna den 23 maj 2018. 1 Föreningsnamn Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen Duetten. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål

Läs mer

Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intresse genom att producera förnybar el med solceller för medlemmarnas räkning.

Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intresse genom att producera förnybar el med solceller för medlemmarnas räkning. Stadgar antagna 2014-04-28 Stadgar för Zolcell 1:1 Ekonomisk Förening Org. nr: 1 Föreningens namn Föreningens namn är Zolcell 1:1 ekonomisk förening. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Biografen

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Biografen Stadgar för Bostadsrättsföreningen Biografen Antages 2013-05-01 1 Föreningsnamn Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Biografen. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas

Läs mer

Stadgar för Brf Korpkulla 1 Antagna den 8 maj 2007, ändrade och

Stadgar för Brf Korpkulla 1 Antagna den 8 maj 2007, ändrade och Stadgar för Brf Korpkulla 1 Antagna den 8 maj 2007, ändrade 2010-12-14 och 2011-04-20 1 Föreningsnamn Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen Korpkulla 1. 2 Ändamål och verksamhet.

Läs mer

Antagna den 11/ Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen Ärlan i Ulricehamn.

Antagna den 11/ Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen Ärlan i Ulricehamn. STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN ÄRLAN I ULRICEHAMN Antagna den 11/1 2017 1 Föreningsnamn Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen Ärlan i Ulricehamn. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen

Läs mer

Stadgar för bostadsrättsföreningen Nora Kungsholmen Antagna den 9 oktober 2002

Stadgar för bostadsrättsföreningen Nora Kungsholmen Antagna den 9 oktober 2002 Stadgar för bostadsrättsföreningen Nora Kungsholmen Antagna den 9 oktober 2002 1 Föreningens namn (firma) är Nora Kungsholmen. 2 Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen

Läs mer

Stadgar för Brf Malmö Nya Egnahemsförening

Stadgar för Brf Malmö Nya Egnahemsförening Stadgar för Brf Malmö Nya Egnahemsförening Föreningens namn och ändamål 1 Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Malmö Nya Egnahemsförening. Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Pennteckningen 3

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Pennteckningen 3 Stadgar för Bostadsrättsföreningen Pennteckningen 3 1 Föreningsnamn Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen Pennteckningen 3. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål att

Läs mer

Förslag till - Stadgar för Bostadsrättsföreningen Tunabostaden

Förslag till - Stadgar för Bostadsrättsföreningen Tunabostaden Förslag till - Stadgar för Bostadsrättsföreningen Tunabostaden 1 Föreningens firma, ändamål och säte Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Tunabostaden. Föreningens ändamål är att främja medlemmarnas

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Riggen Gröndal Antagna den 24 mars 2015

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Riggen Gröndal Antagna den 24 mars 2015 Mall Stadgar Brf (2).doc 14 Stadgar för Bostadsrättsföreningen Riggen Gröndal Antagna den 24 mars 2015 1 Föreningens namn Föreningens namn (firma) är Bostadsrättsföreningen Riggen Gröndal. 2 Föreningens

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Roslagstullsbacken Antagna den

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Roslagstullsbacken Antagna den Stadgar för Bostadsrättsföreningen Roslagstullsbacken Antagna den 2013-10-21 1 Föreningens namn Föreningens namn är Bostadsrättsföreningen Roslagstullsbacken. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till

Läs mer

S T A D G A R FÖR ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING

S T A D G A R FÖR ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING S T A D G A R FÖR ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING ÄNDAMÅL 1 Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom att via kabel distribuera TV-program till medlemmarna att erbjuda

Läs mer

Stadgar Bostadsrättsföreningen Chokladfabriken Organisationsnummer: Antagna den 22/maj 2018

Stadgar Bostadsrättsföreningen Chokladfabriken Organisationsnummer: Antagna den 22/maj 2018 Stadgar Bostadsrättsföreningen Chokladfabriken Organisationsnummer: 769626-6134 Antagna den 22/maj 2018 Contents 1 Föreningsnamn... 3 2 Ändamål och verksamhet... 3 3 Medlemskapsprövning - juridisk person...

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Mälarstrand 2

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Mälarstrand 2 Stadgar för Bostadsrättsföreningen Mälarstrand 2 Antagna den 21 oktober 2018 1 Föreningsnamn Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen Mälarstrand 2. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen

Läs mer

Stadgar för Nätverk Svedala Ekonomisk förening. Antagna den 2012-05-21

Stadgar för Nätverk Svedala Ekonomisk förening. Antagna den 2012-05-21 Stadgar för Nätverk Svedala Ekonomisk förening Antagna den 2012-05-21 Innehållsförteckning Innehåll 1 Föreningens namn... 3 2 Ändamål och verksamhet... 3 3 Föreningens säte... 3 4 Medlemskap... 3 5 Medlems

Läs mer

1. Föreningsnamn Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen Kastanjen i Solna stad.

1. Föreningsnamn Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen Kastanjen i Solna stad. STADGAR för Bostadsrättsföreningen Kastanjen i Solna stad, Förrådsgatan 1 Organisationsnummer 769615-3365 Antagen den 14 oktober 2006 med ändring den 2 november 2009, den 23 november 2009 och den 11 maj

Läs mer

Stadgar för Brf Korpkulla 1 Antagna den 8 maj 2007, ändrade , , och

Stadgar för Brf Korpkulla 1 Antagna den 8 maj 2007, ändrade , , och Stadgar för Brf Korpkulla 1 Antagna den 8 maj 2007, ändrade 2010-12-14, 2011-04-20, 2015-09-17 och 2017-11-19 1 Föreningsnamn Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen Korpkulla 1 2 Ändamål

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Välten 9

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Välten 9 Stadgar för Bostadsrättsföreningen Välten 9 Antagna den 27/3 2007 1 Föreningsnamn Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen Välten 9. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål

Läs mer

Namn 1 Föreningens firma är SkottaNet ekonomisk förening. Säte 2 Föreningens styrelse har sitt säte i Kungälvs kommun.

Namn 1 Föreningens firma är SkottaNet ekonomisk förening. Säte 2 Föreningens styrelse har sitt säte i Kungälvs kommun. Stadgar för SkottaNet Ekonomisk förening Namn 1 Föreningens firma är SkottaNet ekonomisk förening. Säte 2 Föreningens styrelse har sitt säte i Kungälvs kommun. Ändamål 3 Föreningen har till ändamål att

Läs mer

Stadgar for Bostadsrättsföreningen Strandlyckan

Stadgar for Bostadsrättsföreningen Strandlyckan Stadgar for Bostadsrättsföreningen Strandlyckan 1 Föreningens namn Föreningens namn är Bostadsrättsföreningen Strandlyckan. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas

Läs mer

Stadgar för Brf Gripen. 1 Föreningens namn. 2 Ändamål, verksamhet. 3 Medlemskap och överlåtelse. 4 Medlemskap juridisk person

Stadgar för Brf Gripen. 1 Föreningens namn. 2 Ändamål, verksamhet. 3 Medlemskap och överlåtelse. 4 Medlemskap juridisk person Stadgar för Brf Gripen Antagna den 2011-12- 20 1 Föreningens namn Föreningens namn är Bostadsrättsföreningen Gripen. 2 Ändamål, verksamhet Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska

Läs mer

STADGAR FÖR BOSTADSFÖRENINGEN MUNIN 37 UPA ANTAGNA PÅ FÖRENINGSSTÄMMA DEN 2 maj 2007

STADGAR FÖR BOSTADSFÖRENINGEN MUNIN 37 UPA ANTAGNA PÅ FÖRENINGSSTÄMMA DEN 2 maj 2007 STADGAR FÖR BOSTADSFÖRENINGEN MUNIN 37 UPA ANTAGNA PÅ FÖRENINGSSTÄMMA DEN 2 maj 2007 1. Namn och ändamål Bostadsföreningen Munin 37 utan personlig ansvarighet har till ändamål att inom sin fastighet i

Läs mer

Stadgar för Fossa Bostadsrättsförening

Stadgar för Fossa Bostadsrättsförening Stadgar för Fossa Bostadsrättsförening Antagna 2010-04-10 FIRMA 1 Föreningens namn (firma) är Fossa Bostadsrättsförening. ÄNDAMÅL & VERKSAMHET 2 Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska

Läs mer

Antagna den 2012-10-04 Uppdaterad 2012-10-10 Reviderad 2012-10-23 Reviderade 2013-06-18

Antagna den 2012-10-04 Uppdaterad 2012-10-10 Reviderad 2012-10-23 Reviderade 2013-06-18 ÖLME FIBER ekonomisk förening STADGAR Antagna den 2012-10-04 Uppdaterad 2012-10-10 Reviderad 2012-10-23 Reviderade 2013-06-18 1 Föreningsnamn Föreningens företagsnamn är ÖLME FIBER ekonomisk förening.

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Örebäcksparken i Båstad

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Örebäcksparken i Båstad Stadgar för Bostadsrättsföreningen Örebäcksparken i Båstad Reg nr: 469625-4502 Antagna den 8 april 2013, 19 maj 2015, 2 mars och x juli 2018 1 Föreningsnamn Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsförenimgen

Läs mer

Föreningens styrelse har sitt säte i Innertavle, Umeå Kommun

Föreningens styrelse har sitt säte i Innertavle, Umeå Kommun 1. Stadgar för Innertavle IT ekonomisk förening INLEDANDE BESTÄMMELSER Föreningens firma och ändamål 1 Föreningens firma är Innertavle IT ekonomisk förening Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas

Läs mer

Bosarps Fiber Ekonomisk Förening

Bosarps Fiber Ekonomisk Förening Bosarps Fiber Ekonomisk Förening 1 Firma Föreningens namn är Bosarps Fiber Ekonomisk Förening. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom att

Läs mer

3 Säte Föreningen har sitt säte i Sätra, Skärholmen, Stockholms Kommun, Stockholms län.

3 Säte Föreningen har sitt säte i Sätra, Skärholmen, Stockholms Kommun, Stockholms län. Stadgar Stadgar för Transätra Fiber Ekonomisk Förening Antagna den 2017-05-09. 1 Föreningens namn Föreningens namn är Transätra Fiber Ekonomisk förening 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål

Läs mer

Stadgar. FÖRENINGENS SÄTE 2 Föreningens styrelse har sitt säte i Stockholm.

Stadgar. FÖRENINGENS SÄTE 2 Föreningens styrelse har sitt säte i Stockholm. Stadgar FÖRENINGENS FIRMA OCH ÄNDAMÅL 1 Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Kannan 13 i Stockholm. Föreningen har till ändamål att i föreningens hus upplåta bostadslägenhet för permanent boende

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Kolonigatan 3 Antagna den 25/4 2015

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Kolonigatan 3 Antagna den 25/4 2015 Stadgar för Bostadsrättsföreningen Kolonigatan 3 Antagna den 25/4 2015 1 Föreningens namn Föreningens namn (firma) är Bostadsrättsföreningen Kolonigatan 3. 2 Föreningens ändamål och verksamhet Föreningen

Läs mer

STADGAR för Tor 46 Ekonomisk Förening organisationsnummer

STADGAR för Tor 46 Ekonomisk Förening organisationsnummer STADGAR för Tor 46 Ekonomisk Förening organisationsnummer 769618-5185 1 Namn, säte och ändamål 2 Medlemskap 3 Medlems skyldigheter 4 Insats 5 Medlemsavgift 6 Uteslutning 7 Avgång 8 Styrelse 9 Firmateckning

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Brigadgeneralen. Föreningens namn (firma) är Bostadsrättsföreningen Brigadgeneralen.

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Brigadgeneralen. Föreningens namn (firma) är Bostadsrättsföreningen Brigadgeneralen. 546385-1 5 Stadgar för Bostadsrättsföreningen Brigadgeneralen Antagna 25 september 215 1 Föreningens namn Föreningens namn (firma) är Bostadsrättsföreningen Brigadgeneralen. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen

Läs mer

STADGAR för Väne Ryrs Fiber Ekonomisk Förening

STADGAR för Väne Ryrs Fiber Ekonomisk Förening STADGAR för Väne Ryrs Fiber Ekonomisk Förening antagna vid konstituerande föreningsstämma 2014-11-06. 1 FIRMA Föreningens namn är Väne Ryrs Fiber Ekonomisk Förening. 2 ÄNDAMÅL OCH VERKSAMHET Föreningen

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Unionen Södra

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Unionen Södra 1(8) Stadgar för Bostadsrättsföreningen Unionen Södra Antagna vid konstituerande stämma den 26 januari 2003 och ändrade vid föreningsstämma den 14 juni 2006 samt vid föreningsstämma den 16 juli 2008. FIRMA,

Läs mer

STADGAR HELLO WORLD! IDEELL FÖRENING FIRMA, ÄNDAMÅL OCH SÄTE FÖR. 1 Firma Föreningens firma är Hello World! Ideell Förening.

STADGAR HELLO WORLD! IDEELL FÖRENING FIRMA, ÄNDAMÅL OCH SÄTE FÖR. 1 Firma Föreningens firma är Hello World! Ideell Förening. STADGAR FÖR HELLO WORLD! IDEELL FÖRENING FIRMA, ÄNDAMÅL OCH SÄTE 1 Firma Föreningens firma är Hello World! Ideell Förening. 2 Ändamål och verksamhet Hello World! är en allmännyttig ideell förening. Föreningen

Läs mer

Avgifter. Bostadsrättshavares rättigheter och skyldigheter

Avgifter. Bostadsrättshavares rättigheter och skyldigheter Stadgar för Bostadsrättsföreningen Ekbacken i Högdalen Firma och ändamål 1 Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Ekbacken i Högdalen Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska

Läs mer

Stadgar för HANAHOLM 789 BRF

Stadgar för HANAHOLM 789 BRF Med anledning av gällande lagstiftning behöver Hanaholm 789 BRF uppdatera sina stadgar senast 30 juni 2018. En ändring av stadgar kräver genomröstning vid två stämmor, varpå vi ordnar med en extra-stämma

Läs mer

Skapa en möjlighet för medlemmarnas kompetens utvecklings via utbildning, teknik, och andra aktiviteter.

Skapa en möjlighet för medlemmarnas kompetens utvecklings via utbildning, teknik, och andra aktiviteter. STADGAR FÖR ERITREANSKFÖRENINGEN LUDVIKA FIRMA, ÄNDAMÅL OCH SÄTE 1 Föreningens firma är Eritreanskföreningen Ludvika. Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas intresse genom att i föreningens

Läs mer

STADGAR FÖR Kville Fiber ekonomisk förening

STADGAR FÖR Kville Fiber ekonomisk förening 1 FIRMA STADGAR FÖR Kville Fiber ekonomisk förening Föreningens namn är Kville Fiber ekonomisk förening. 2 ÄNDAMÅL OCH VERKSAMHET Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen

Läs mer

STADGAR för Väne Ryrs Fiber Ekonomisk Förening

STADGAR för Väne Ryrs Fiber Ekonomisk Förening STADGAR för Väne Ryrs Fiber Ekonomisk Förening antagna vid extra föreningsstämma 2018-05-20. 1 FIRMA Föreningens namn är Väne Ryrs Fiber Ekonomisk Förening. 2 ÄNDAMÅL OCH VERKSAMHET Föreningen har till

Läs mer

Registrerades av Bolagsverket 2018-

Registrerades av Bolagsverket 2018- 1(5) Registrerades av Bolagsverket 2018- Stadgar för Orgnr 1 Föreningens namn Föreningens namn är. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom

Läs mer

Rödmyrans Förskola. STADGAR FÖR RÖDMYRANS FÖRSKOLA Nya stadgar beslutade 2007-05-12

Rödmyrans Förskola. STADGAR FÖR RÖDMYRANS FÖRSKOLA Nya stadgar beslutade 2007-05-12 STADGAR FÖR RÖDMYRANS FÖRSKOLA Nya stadgar beslutade 2007-05-12 1 (5) 1 Firma Föreningen firma är Rödmyrans förskola ekonomisk förening 2 Ändamål m m Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas

Läs mer

STADGAR för. Dalarnas Besöksnäring Ekonomisk Förening, DBEF

STADGAR för. Dalarnas Besöksnäring Ekonomisk Förening, DBEF STADGAR för, DBEF 1 FIRMA, ÄNDAMÅL, SÄTE 1.1 Namn Föreningens namn är, DBEF. 1.2 Ändamål Föreningens ändamål är att främja och tillvarata medlemmarnas intressen samt verka för Dalarnas besöksnärings utveckling.

Läs mer

5 Andra avgifter Föreningen kan ta ut upplåtelseavgift, överlåtelseavgift och pantsättningsavgift efter beslut av styrelsen.

5 Andra avgifter Föreningen kan ta ut upplåtelseavgift, överlåtelseavgift och pantsättningsavgift efter beslut av styrelsen. 219498/12 Stadgar för ii311 Havsterassen Antagna den 2012-04-26 20 12060406105 1 Föreningens namn Föreningens namn är Bostadsrättsföreningen Havsterassen. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål

Läs mer

Föreningsstadgar för Sexdrega fiberförening ekonomisk förening.

Föreningsstadgar för Sexdrega fiberförening ekonomisk förening. Sida 1 av 5 Föreningsstadgar för Sexdrega fiberförening ekonomisk förening. Antagna av föreningens årsstämma 2015-02-19 1 Föreningens namn Föreningens namn (firma) är Sexdrega fiberförening ekonomisk förening

Läs mer

Stadgar för Föräldrakooperativet Vikdalens Barn ek. för. antagna 2014-03-11

Stadgar för Föräldrakooperativet Vikdalens Barn ek. för. antagna 2014-03-11 Stadgar för Föräldrakooperativet Vikdalens Barn ek. för. antagna 2014-03-11 1. Firma och säte Firma är Föräldrakooperativet Vikdalens Barn Ekonomisk förening. Föreningen har sitt säte i Nacka. 2. Ändamål

Läs mer

Föreningsstadgar för Lugnåsbergets fiberförening.

Föreningsstadgar för Lugnåsbergets fiberförening. Sida 1 av 5 Föreningsstadgar för Lugnåsbergets fiberförening. Antagna av föreningens konstituerande stämma 2014-02-20 1 Föreningens namn Föreningens namn (firma) är Lugnåsbergets fiber ekonomisk förening

Läs mer

Föreningsstadgar för Fiber i Brunskog - Furtan

Föreningsstadgar för Fiber i Brunskog - Furtan Föreningsstadgar för Fiber i Brunskog - Furtan Antagna av föreningens konstituerade stämma 2014-04-01 1 Föreningens namn 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska

Läs mer

Stadgar för Mälaröarnas Montessori, ek. för

Stadgar för Mälaröarnas Montessori, ek. för Stadgar för Mälaröarnas Montessori, ek. för 2000-04-29 1 FIRMA Föreningens firma är Mälaröarnas Montessori, ek. för. 2 ÄNDAMÅL Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN REFUGEES WELCOME STOCKHOLM. 1 Föreningens firma Föreningens firma är Refugees Welcome Stockholm.

STADGAR FÖR FÖRENINGEN REFUGEES WELCOME STOCKHOLM. 1 Föreningens firma Föreningens firma är Refugees Welcome Stockholm. Stadgar STADGAR FÖR FÖRENINGEN REFUGEES WELCOME STOCKHOLM 1 Föreningens firma Föreningens firma är Refugees Welcome Stockholm. 2 Föreningens syfte Refugees Welcome Stockholm är en ideell förening som har

Läs mer

Org.nr fr.o.m. den 22 maj FIRMA Föreningens namn är By-Horndal Landsbygdsfiber ekonomisk förening

Org.nr fr.o.m. den 22 maj FIRMA Föreningens namn är By-Horndal Landsbygdsfiber ekonomisk förening STADGAR FÖR BY-HORNDAL LANDSBYGDSFIBER EKONOMISK FÖRENING Org.nr. 769625 7596 fr.o.m. den 22 maj 2016 1 FIRMA Föreningens namn är By-Horndal Landsbygdsfiber ekonomisk förening 2 ÄNDAMÅL OCH VERKSAMHET

Läs mer

Föreningens styrelse skall ha sitt säte i Borås kommun. Föreningens verksamhetsområde är Funningen och Bosnäs med viss omnejd.

Föreningens styrelse skall ha sitt säte i Borås kommun. Föreningens verksamhetsområde är Funningen och Bosnäs med viss omnejd. STADGAR FÖR BOSSNETS FIBERFÖRENING 1 FIRMA Föreningens namn är BossNet. 2 ÄNDAMÅL OCH VERKSAMHET Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom att tillhandahålla medlemmarna

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Skogen 9

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Skogen 9 Stadgar för Bostadsrättsföreningen Skogen 9 Firma och ändamål 1 Föreningen firma är Bostadsrättsföreningen Skogen 9. Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom att i

Läs mer

STADGAR BRF LÖTTORPS VILLAGE

STADGAR BRF LÖTTORPS VILLAGE STADGAR BRF LÖTTORPS VILLAGE 1. Föreningens firma och ändamål Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Löttorps Village. Föreningen har till ändamål att främja sina medlemmars ekonomiska intressen genom

Läs mer

EKONOMISKA FÖRENINGEN PIONJÄREN

EKONOMISKA FÖRENINGEN PIONJÄREN EKONOMISKA FÖRENINGEN PIONJÄREN STADGAR EKONOMISKA FÖRENINGEN PIONJÄREN STADGAR (Träder i kraft vid ordinarie föreningsstämma våren 2019 försåvitt medlemmarna tillstyrker dem först vid extrastämma 2018

Läs mer

1 Firma Föreningens firmanamn är Skalsvyn Fritid II Ekonomisk Förening.

1 Firma Föreningens firmanamn är Skalsvyn Fritid II Ekonomisk Förening. Stadgar Skalsvyn Fritid II Ekonomisk Förening. 1 Firma Föreningens firmanamn är Skalsvyn Fritid II Ekonomisk Förening. 2 Ändamål & verksamhet Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska

Läs mer

Stadgar. Brf Kyrkbypark. Med senaste ändring

Stadgar. Brf Kyrkbypark. Med senaste ändring Stadgar Brf Kyrkbypark Med senaste ändring 2017-05-10 Stadgar för bostadsrättsföreningen Kyrkbypark Firma och ändamål 1 Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Kyrkbypark. Föreningens organisationsnummer

Läs mer

STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN LOBO. 3 Föreningens säte Föreningens styrelse har sitt säte i Lunds kommun, Skåne län.

STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN LOBO. 3 Föreningens säte Föreningens styrelse har sitt säte i Lunds kommun, Skåne län. 370302/18 STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN LOBO 1 Föreningens namn Föreningens namn är Bostadsrättsföreningen Lobo. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska

Läs mer

STADGAR FÖR Västersockens Fibernät EKONOMISK FÖRENING

STADGAR FÖR Västersockens Fibernät EKONOMISK FÖRENING 264025/08 1 STADGAR FÖR Västersockens Fibernät EKONOMISK FÖRENING 1-23 Antagna av föreningens medlemmar vid konstituerande sammanträde 2012-04- 26 1 FIRMA Föreningens namn är Västersockens fibernät ekonomisk

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Tuben 14

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Tuben 14 1 Stadgar för Bostadsrättsföreningen Tuben 14 Antagna den 3 maj 2012. Organisationsnummer: 716419-7019 Firma och ändamål 1 Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Tuben 14. 2 Föreningen har till ändamål

Läs mer

Nöbbelövsp rkens. Stadgar för Nöbbelövsparkens bredband och tv ekonomisk förening. Antagna på föreningens konstituerande stämma den 2 november -2016

Nöbbelövsp rkens. Stadgar för Nöbbelövsparkens bredband och tv ekonomisk förening. Antagna på föreningens konstituerande stämma den 2 november -2016 Nöbbelövsp rkens bredband och tv e nomisk förening Stadgar för Antagna på föreningens konstituerande stämma den 2 november -2016 1 Föreningens namn Föreningens namn är bredband och tv ekonomisk förening...

Läs mer

NORMALSTADGAR FÖR BRF SOLROSEN1 1(5)

NORMALSTADGAR FÖR BRF SOLROSEN1 1(5) NORMALSTADGAR FÖR BRF SOLROSEN1 1(5) 1 Föreningens namn Föreningens namn är Bostadsrättsföreningen Solrosen Gröna gränd 7 19, 831 36 ÖSTERSUND. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål att

Läs mer

1 Firma Föreningens firmanamn är Klockarfjället 2 Fritid Ekonomisk Förening.

1 Firma Föreningens firmanamn är Klockarfjället 2 Fritid Ekonomisk Förening. Stadgar Klockarfjället 2 Fritid Ekonomisk Förening 1 Firma Föreningens firmanamn är Klockarfjället 2 Fritid Ekonomisk Förening. 2 Ändamål & verksamhet Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas

Läs mer

Stadgar för Auktorisation för Rostskyddsmålning ekonomisk förening

Stadgar för Auktorisation för Rostskyddsmålning ekonomisk förening Stadgar för Auktorisation för Rostskyddsmålning ekonomisk förening 1. Föreningens namn Föreningens namn är Auktorisation för Rostskyddsmålning ek. för. 2. Ändamål Föreningen har som ändamål att utveckla

Läs mer

Ideella föreningen Blåshuset

Ideella föreningen Blåshuset Ideella föreningen Blåshuset Stadgar Föreningens ändamål 1 Föreningen har till ändamål att verka för att ett hus, och tillhörande mark, byggs eller köps där föreningen Linköpings Tekniska Högskolas Blåscorps

Läs mer

Stadgar för Föreningen Nordiska Trästäder

Stadgar för Föreningen Nordiska Trästäder 1(4) Dessa stadgar har antagits vid interimistiskt årsmöte i Helsingfors den 10 oktober 2008. Stadgar för Föreningen Nordiska Trästäder 1 Firma Föreningens firma är Föreningen Nordiska Trästäder ideell

Läs mer

Föreningsstadgar för Fiberföreningen Björnhult/ Hammarsbo ekonomiska förening

Föreningsstadgar för Fiberföreningen Björnhult/ Hammarsbo ekonomiska förening Föreningsstadgar för Fiberföreningen Björnhult/ Hammarsbo ekonomiska förening 1 Föreningens namn Föreningens namn är Fiberföreningen Björnhult/ Hammarsbo ekonomisk förening 2 Ändamål och verksamhet Föreningen

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Masken 13, Majorsgatan 27

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Masken 13, Majorsgatan 27 Stadgar för Bostadsrättsföreningen Masken 13, Majorsgatan 27 852 38 Sundsvall med organisationsnummer 716414-2072 Antagna den 2009-08-14 1 Föreningsnamn Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen

Läs mer

Stadgar för Solel i Sala och Heby Ekonomisk Förening Org. nr: 769620-1172

Stadgar för Solel i Sala och Heby Ekonomisk Förening Org. nr: 769620-1172 Stadgar för Solel i Sala och Heby Ekonomisk Förening Org. nr: 769620-1172 1 Föreningens ändamål Föreningen, vars firma är Solel i Sala och Heby Ekonomisk Förening, och som i dessa stadgar benämns föreningen,

Läs mer

STADGAR för. SAMVERKAN VISIT SÖDRA DALARNA ekonomisk förening

STADGAR för. SAMVERKAN VISIT SÖDRA DALARNA ekonomisk förening STADGAR för SAMVERKAN VISIT SÖDRA DALARNA ekonomisk förening 1 FIRMA, ÄNDAMÅL, SÄTE Namn Föreningens namn är SAMVERKAN VISIT SÖDRA DALARNA ekonomisk förening Ändamål Föreningens ändamål är att främja och

Läs mer

1. Firma Föreningens firma är Bråbygdens föräldrakooperativ ekonomisk förening

1. Firma Föreningens firma är Bråbygdens föräldrakooperativ ekonomisk förening Stadgar 1. Firma Föreningens firma är Bråbygdens föräldrakooperativ ekonomisk förening 2. Ändamål: (hur ska medlemmarna ekonomiska intressen tillgodoses) Föreningen har som ändamål att främja medlemmarnas

Läs mer

STADGAR FÖR FLICKSÄTER VATTEN EKONOMISK FÖRENING, 1-23 Antagna av föreningens medlemmar den

STADGAR FÖR FLICKSÄTER VATTEN EKONOMISK FÖRENING, 1-23 Antagna av föreningens medlemmar den STADGAR FÖR FLICKSÄTER VATTEN EKONOMISK FÖRENING, 1-23 Antagna av föreningens medlemmar den 2012-05-29 1 FIRMA Föreningens namn är Flicksäter Vatten Ekonomisk Förening. 2 ÄNDAMÅL OCH VERKSAMHET Föreningen

Läs mer

STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN VERKSTADSKLUBBEN 10

STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN VERKSTADSKLUBBEN 10 STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN VERKSTADSKLUBBEN 10 1 Föreningens namn Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Verkstadsklubben 10 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål att främja

Läs mer

Stadgar för Lögdö Byfiber ekonomisk förening

Stadgar för Lögdö Byfiber ekonomisk förening Stadgar för Lögdö Byfiber ekonomisk förening Antagna vid konstituerande styrelsemöte 2014-11-27. 1 Firma Föreningens namn är Lögdö Byfiber Ekonomisk förening. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till

Läs mer

Medlemmarna skall delta i verksamheten genom att nyttja föreningens tjänster.

Medlemmarna skall delta i verksamheten genom att nyttja föreningens tjänster. Förslag till: STADGAR FÖR OTHEM FIBER EKONOMISK FÖRENING Antagna vid konstituerande sammanträde 2013-08-13. 1 FIRMA Föreningens namn är OTHEM Fiber ekonomisk förening. 2 ÄNDAMÅL OCH VERKSAMHET Föreningen

Läs mer

Föreningens namn är Norra Båven Rockelstad Fiber ekonomisk förening

Föreningens namn är Norra Båven Rockelstad Fiber ekonomisk förening Stadgar Stadgar för Norra Båven Rockelstad Fiber ekonomisk förening Organisations nr: 769628-0515 Reviderade vid extrastämma 2014-11-05 1 Föreningens namn Föreningens namn är Norra Båven Rockelstad Fiber

Läs mer

Stadgar för Strädelängan Ekonomisk förening

Stadgar för Strädelängan Ekonomisk förening Stadgar för Strädelängan Ekonomisk förening (antagna första gången 9 april 2014) 1 Föreningens namn Föreningens namn är Strädelängan Ekonomisk Förening. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen är en politiskt

Läs mer

Stadgar för Lund Citysamverkan, ideell förening.

Stadgar för Lund Citysamverkan, ideell förening. Stadgar för Lund Citysamverkan, ideell förening. Antagna av föreningsstämman den 26 april 2017. 1 Firma och säte Föreningen driver sin verksamhet under firma Lund Citysamverkan, ideell förening, och har

Läs mer

Antagna den 11/ Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen Sköldskivlingen nr 2.

Antagna den 11/ Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen Sköldskivlingen nr 2. STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN SKÖLDSKIVLINGEN NR 2 Antagna den 11/12 2017 1 Föreningsnamn Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen Sköldskivlingen nr 2. 2 Ändamål och verksamhet

Läs mer