2013:3. En hälsning till Dig från Gullabo och Torsås församlingar

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "2013:3. En hälsning till Dig från Gullabo och Torsås församlingar"

Transkript

1 november Kyrknytt september 2013:3 En hälsning till Dig från Gullabo och Torsås församlingar

2 Rune har ordet Sju år Sju år i Bibeln är ett heligt tal som för helheten. Det handlar om Gud som vi talar om som treenig och de fyra väderstrecken som omfattar jorden. Tre plus fyra är sju. Sjutalet rymmer allt! För cirka sju år sedan fick jag beskedet att jag fått tjänsten som kyrkoherde i Torsås och Gullabo församlingar. Det var med glädje som jag tackade ja till tjänsten. Under intervjuerna träffade jag många glada och positiva människor och jag blev varmt välkomnad av alla församlingsbor, förtroendevalda och anställda. Jag har fått möta många av er under dessa år. Möten som har handlat både om att dela sorg och glädje, vardag och fest, framgång och svårigheter. Sju år som har rymt nästan allt. Jag är djupt tacksam för alla dessa möten med er. Nu är vi som Israels folk, då de kommit till floden Jordan och var på väg in i det nya utlovade landet. Vi i våra församlingar står inför en gräns, då vi vid årsskiftet 2014 går samman med Söderåkra till ett nytt gemensamt pastorat. Jag väljer att lämna uppdraget som kyrkoherde här och någon annan kommer att ta över. Jag vill därför passa på att tacka er alla för dessa sju år som gått alldeles för fort. Tack ni anställda som är mina medarbetare i vårt gemensamma uppdrag att bygga Guds församling. Tack ni förtroendevalda för ert förtroende och det gemensamma arbete och ansvar som vi delat! Tack ni församlingsbor i alla åldrar som jag fått möta och lära känna! Särskilt er konfirmander som är så raka, öppna och ärliga i ert sätt att vara! Tack till er i kommunen och andra verksamheter, där församlingen och jag har fått samverka med er. Tack! Önskar nu er alla: Allt gott och Guds rika välsignelse i det som väntar. Er tillgivne Rune utges av Torsås och Gullabo församlingar Box Torsås Ansvarig utgivare kyrkoherde Rune Olofsson Formgivning och grafisk produktion: Ann Bergermark Rintala, Annslaget text & bildproduktion. Kyrknytt ges ut av Torsås och Gullabo församlingar 4 gånger per år. Reservation för eventuella ändringar.

3 Ny kyrkoherde Från den i januari 2014 kommer Anders Hedlund, nuvarande kyrkoherde i Söderåkra, att bli kyrkoherde för det nybildade Torsås pastorat med församlingarna; Gullabo, Torsås och Söderåkra. Anders är välkänd i våra församlingar. Anders har varit kyrkoherde i Söderåkra i 20 år och flyttade till Sunelycke, Torsås församling, julen Dessutom kommer Anders Hedlund att vara tillförordnad kyrkoherde i det nuvarande Torsås pastorat från oktober månad, då Rune Olofsson slutar sin tjänst. Lunchträff Vi fortsätter våra lunchträffar i Gullabo församlingshem. Det serveras en enkel måltid till självkostnadspris och lite underhållning. Vi har öppet mellan kl följande torsdagar: 19 september, 17 oktober, 21 november och 19 december. Välkommen Anders till ditt nya uppdrag som kyrkoherde i församlingarna i Torsås kommun. Äldres dag Vi inbjuder till De äldres dag, i våra båda församlingar. Vi börjar med högmässa i kyrkan och fortsätter sedan med en måltid och lite underhållning i församlingshemmet. Vi vill ha din anmälan till pastorsexpeditionen senast onsdagen innan, tfn Torsås kyrka den 29 september högmässa kl därefter äter vi en gemensam måltid i Olofsgården och har en trevlig stund tillsammans. Gullabo kyrka den 6 oktober högmässa kl därefter en måltid i församlingshemmet med gemenskap och trevlig samvaro. Välkomna!

4 Barn och ungdomsverksamhet VÄLKOMMEN till Svenska kyrkans barn-, ungdoms- och musikverksamhet i Torsås och Gullabo församlingar. I våra olika grupper får barn och ungdomar på olika sätt möjlighet att upptäcka och förstå den kristna tron. Vi arbetar bland annat med bibliska berättelser, samtal, lek, kreativ verksamhet, sång och musik och mycket annat skoj. Träffarna avslutas med en lugn stund och andakt. Under året bjuder vi in till olika familjegudstjänster och vardagsgudstjänster. Välkomna då! Följande grupper finns under höstterminen I Torsås församling startar grupperna vecka 36 och i Gullabo församling startar de vecka 35. Torsås församling VUXEN BARN är för barn i åldern 0 5 år tillsammans med någon vuxen. Vi träffas på onsdagar kl för att prata, leka och pyssla. Träffen avslutas med sång och andakt. Vid våra samlingar erbjuds fika till självkostnadspris. OBS! Ingen anmälan. MINIMINIORER är för dig som är i åldern 6 7 år. Vi träffas på onsdagar kl Vid behov hämtar/ lämnar vi barnen på fritids. Mellanmål serveras. MINIORER är för dig som är i åldern 8 9 år. Vi träffas på måndagar kl Vid behov hämtar/ lämnar vi barnen på fritids. Mellanmål serveras. MÅNDAGSMIXEN är för dig som är i åldern 10 år och uppåt. Vi träffas på måndagar kl Vi fikar och gör något tillsammans, till exempel samtalar om livets alla frågor, spelar spel, ser en film eller pysslar. Kom med egna förslag, gruppen formas efter dina önskemål! BABYSÅNG är för barn under 1 år och deras föräldrar. Vi träffas på tisdagar kl Vi träffas en timma i veckan under tio veckor för att tillsammans med barnen sjunga och låta dem uppleva melodier och rytm. BARNKÖR är kören som vänder sig till dig som är 6 8 år. Vi träffas på torsdagar kl Vi övar varje vecka och sjunger dessutom upp vid familjegudstjänster och Lucia.

5 UNGDOMSKÖREN är för dig mellan 9 och 11 år. Vi träffas på tisdagar kl Vi övar varje vecka och sjunger dessutom upp vid familjegudstjänster och Lucia. Alla grupper är i Lilla Olofsgården. Kontaktpersoner och anmälan till: Nancy Holst, Församlingspedagog (Miniminiorerna, Miniorerna och Måndagsmixen) Epost: nancy.holst@svenskakyrkan.se Mobil: Tfn: Elisabeth Ilhammar, Kantor (Babysång, Barnkören och Ungdomskören) Epost: elisabeth.ilhammar@svenskakyrkan.se Mobil: Tfn: Gullabo församling VUXEN BARN är för barn i åldern 0 5 år tillsammans med någon vuxen. Vi träffas på onsdagar kl Ring och anmäl till Yvonne Bondesson Tfn: TORSDAGSKLUBBEN för dig i åldern 6 12 år. Vi träffas på torsdagar kl BARNKÖR är kören för dig i åldern 8 12 år. Vi träffas på torsdagar kl Grupperna är i Gullabo församlingshem. Ledare och kontaktpersoner: Ann Palmqvist, Kantor/Diakon Epost: ann.palmqvist@svenskakyrkan.se Mobil: Tfn: Yvonne Bondeson, Barnledare Tfn hem: Gullabo församlingshem:

6 Barns tankar... Så här svarar tre barn i Torsås församlings barngrupper på frågan vad man gör i församlingens barnverksamhet. Frågor 1. Vad brukar du göra på Miniorerna/Miniminiorerna? 2. Vad tycker du är roligast? 3. Varför tycker du att man ska gå Miniorerna/Miniminiorerna? Hilma Josefsson 1. Vi brukar äta mellanmål, pyssla och leka. 2. Att pyssla. 3. För att man lär sig mer om Gud och kyrkan. Frida Andersson 1. Vi brukar prata om Jesus och Gud. Ibland brukar vi pyssla. 2. Jag tycker det är roligast när vi pratar om Gud och när vi pysslar. 3. Det är en rolig fritidssysselsättning och man träffar kompisar. Nova Tuvesson 1. Vi brukar prata om kyrkan och om Jesus. Sedan pysslar vi och leker. Vi har kollat på prästens kläder och ibland gör vi spel på gudstjänster. I slutet brukar vi tända ljus. 2. Jag tycker att det är roligast när vi pysslar och när vi leker med våra prästkläder. 3. Därför att man lär sig mer om kyrkan och om Jesus och så. Jag tycker att det är roligt här för att vi gör roliga saker.

7 Församlingskvällar i höst Torsås Bengt Bertilsson har under många år filmat händelser och personer i våra bygder. Vi har tidigare visat filmen om Sven Petersson från Gullabo. Denna höst ska vi få se Bengt Bertilssons film om Kjell Arvidsson. Bygdens egen träsnidare som bland annat snidat änglar till predikstolen i Torsås kyrka men är kanske mest känd som snidare av Torsåstuppen. Filmen om Kjell Arvidsson visas torsdagen den 24 oktober i Olofsgården kl Gullabo Den som har gjort en resa har något att berätta Denna kväll kommer Helene Eriksson att berätta om en resa hon gjorde tillsammans med andra ombud för Svenska kyrkan i utlandet. Svenska kyrkan finns tillhands på 40 platser i världen när vi själva gör en resa för att uppleva andra platser och kulturer. Helene berättar om vad kyrkan gör ute i världen. Välkomna torsdagen den 14 november kl. 19 till en givande kväll i Gullabo församlingshem.

8 Gör din röst hörd! Du missar väl inte att göra din röst hörd! Den 15 september är det kyrkliga val i vårt land. Valet gäller våra representanter som ska fatta beslut för Svenska kyrkan i olika frågor. Det är tre olika val vi kan göra. de får ditt förtroende i valet samt de namn som är med på deras lista. Kyrkofullmäktige kommer att bestå av 25 ledamöter. Svenska kyrkans organisation Utöver det val vi kan göra till vårt gemensamma kyrkofullmäktige så sker det två ytterligare val den 15 september. Söndagen den 15 september 2013 är det kyrkoval. Mer än 5,5 miljoner människor kommer att ha möjlighet att rösta. Vid förra valet deltog ungefär nomineringsgrupper och ungefär personer valdes till minst ett uppdrag. Rösträttsåldern är unikt låga 16 år. Valet till Torsås nybildade pastorat Till valet av kyrkofullmäktige i Torsås nybildade pastorat har vi fem olika nomineringsgrupper att välja mellan. De presenteras här i tidningen med några punkter om vad de vill arbeta för om Regional nivå stiften Stiften utgör den regionala nivån i Svenska kyrkan. Sveriges cirka församlingar är indelade i 13 stift. Stiften har till uppgift att främja församlingarnas arbete. De har också vissa tillsynsuppgifter. I valet väljs ledamöter till stiftsfullmäktige, som sedan utser bland annat stiftsstyrelsen. Nationell nivå Kyrkomötet Förtroendevalda som på nationella nivån tar ansvar för Svenska kyrkans gemensamma angelägenheter finns i kyrkomötet. Kyrkomötets uppgifter är bland annat att besluta om kyrkoordningen, ha ett övergripande ansvar för internationell diakoni och mission, liksom att vara Svenska kyrkans röst utåt. I valet väljs ledamöter till kyrkomötet, som sedan utser kyrkostyrelsen. Om du inte kan den 15 september För den som är bortrest den 15 september eller upptagen på annat sätt, så

9 finns det andra tillfällen då man kan göra sin röst hörd. Vi har öppet för förtidsröstning den 2 7 september och den 9 11 september kl. 9 12, samt torsdagen den 5 september och måndagen den 9 september kl Förtidsröstningen sker på pastorsexpeditionen i Söderåkra, kyrkvägen 14. Ta med dig ditt röstkort till pastorsexpeditionen. Vägval I samband med kyrkovalet den 15 september inbjuder vi till en temagudstjänst med temat Vägval i Torsås kyrka kl Vi får besök av en sånggrupp med elever från stage4you som kommer att sjunga sånger om livet och våra livsval. Musikgudstjänst På valdagen den 15 september kommer Hans-Bertil Hagström och Sofia Palmgren till Gullabo kyrkan. Du inbjuds till en härlig musikgudstjänst kl Efter gudstjänsten är vallokalen öppen och du är även välkommen på kyrkkaffe i församlingshemmet. Centerpartiet Kandidater 1 Ronny Ramberg, Gummebo 2 Christina Svensson, Torsås 3 Elsie Ludwig, Söderåkra 4 Jan-Olof Olsson, Gunnilkroka 5 Tommy Andersson, Bergkvara 6 Ing-Marie Fridolfsson, Slätafly 7 Jonas Fransson, Bergkvara 8 Sören Nilsson, Torsås 9 Östen Barrdahl, Ragnabo 10 Marita Johansson, Vetlycke 11 Eva Bertilsson, Skeppevik 12 Marita Petersson, Torsås 13 Håkan Algotsson, Ekskogen 14 Britt-Marie Norrman Gustavsson, Sunelycke 15 Åsa Haglund Rosenborg, Ragnabo 16 Anders Eriksson, Brändabo 17 Lorentz Svensson, Ekelunda 18 Jan Elofsson, Påboda Vi vill: Centern står för en öppen folkkyrka. Människor i alla åldrar välkomnas att delta i våra aktiviteter. Genom att rösta i kyrkovalet visar du att du bryr dig om din kyrka. Kyrkan är en kulturbärande förvaltare med kristen värdegrund, som möter människor på ett modernt och tidsenligt sätt.

10 En mångfaldig kyrka Kandidater 1 Marie Johansson 2 Evelina Brolin 3 Annette Ottosson 4 Sofia Karlsson 5 Liselott Sjöholm 6 Danny Arvidsson 7 Maj Wernebrant 8 Jennie Olsson 9 Ingemar Portin 10 Ida Niklasson 11 Tadas Lundberg 12 Agneta Krantz Vi vill: Vi väntar inte på att du ska komma till oss, utan ser fram emot att komma till dig. Diakoni inte bara bland unga och äldre utan i alla åldrar. Välkomna nyinflyttade och invandrare. Vi vill stå med öppna armar när alla andra tänkbara dörrar är stängda. Dopet är värdefullt, följt av ett livslångt samarbete mellan familj och församling. Stor och alternativ konfirmationsundervisning. er överallt. Varför inte i simhallen? En levande församling med sång och musik i alla former. Hårdrock, dans, drama Personal med relevant och varierad kompetens. Kvalitet framför kvantitet! Utnyttja lokaler och ytor: kyrkans, kommunens, naturens, det allmänna rummet Nå ut till många och alla. Vår församling ska synas i sociala medier! Vi tror på en kyrka i framtiden! Gör du?

11 Samlingslistan Kandidater 1 Ulla Borgius, Torsås 2 Göta Gullin, Ilingetorp 3 Britt-Marie Swedestam, Tjärekulla 4 Roger Isberg, Södra Kärr 5 Ewy Svensson, Slätafly 6 Karl-Erik Håkansson, Ilingetorp 7 Britt-Marie Ljunggren, Sloalycke 8 Inga-Lill Håkansson, Ilingetorp 9 Åke Gullin, Ilingetorp 10 Margaretha Engdahl, Torsås Vi vill: Att alla ska känna sig hemma i kyrkan. Att kyrkan ska ha ett relevant innehåll och verka för en folkkyrka i tiden. Att svenska kyrkan ska stödja föräldrar och vara en miljö där olika åldrar trivs tillsammans. Att kyrkans verksamhet ska vara utåtriktad och ett stöd för behövande och utsatta inom våra församlingars område. Att barn- och ungdomsarbetet ska ha en fortsatt framträdande roll. Konfirmandarbetet med dess inriktning på undervisning, samtal i livsfrågor och vuxenblivande är viktig. Uppmuntra samverkan med skolan. Ytterligare stärka en redan omfattande musikalisk verksamhet och främja rekryteringen av unga. Uppmärksamma frivilliggruppernas behov av uppmuntran, ökad delaktighet och undervisning. Fortsätta det ekumeniska arbetet både i Sverige och utomlands, samt ta del av det globala ansvaret. Ge kyrkan en fortsatt viktig roll vid kriser och katastrofer. Att kyrkan genom sitt internationella arbete hjälper människor i nöd, för ut det glada budskapet och verkar för fred.

12 Gullabolistan Gullabolistan i Torsås pastorat är partipolitiskt obunden. Kandidater 1 Joel Parde, Rislycke 2 Åke Karlsson, Törnemåla 3 Eivor Nilsson, Kyrkebo 4 Gunilla Bondesson, Björkemåla 5 Jan-Olof Olsson, Karsjö 6 Sven-Erik Bondesson, Björkemåla 7 Catarina Larsson, Gullabo 8 Bertil Gustafsson, Torhult Vi vill: Torsås pastorat ska bestå av Gullabo, Söderåkra och Torsås församlingar med ett engagerat, varierat och delaktigt missionsoch församlingsarbete och gudstjänstliv. Vara en öppen, välkomnande och samverkande kyrka där alla ska känna delaktighet oavsett bakgrund, ålder och tillhörighet. Utveckla vårt aktiva och inkluderande barn- och ungdomsarbete. Stärka den musikaliska verksamheten. Lyfta fram och stödja det frivilliga arbetet i vårt församlingsliv. Vår kyrka ska finnas som stöd i kris och vardag för såväl unga som äldre. Stärka samarbetet med skola och föreningsliv.

13 Partipolitiskt obundna i Svenska kyrkan Kandidater 1 Bengt Österström, Torsås 2 Gunilla Palmqvist, Torsås 3 Karin Österström, Torsås 4 Katarina Dahlberg, Gökalund, Bergkvara 5 Björn Gustavsson, Gata, Bergkvara 6 Helena Karlsson, Holmaryd 7 Ronny Karlsson, Applerum 8 Birgitta Andrén Olsson, Bergkvara 9 Ann-Chatrin Schaefer, Stenbäck 10 Annika Axelsson, Torsås 11 Gunilla Nilsson, Snällegården, Söderåkra 12 Towa Nilsson, Torsås 13 Kerstin Gårdmo, Applerum 14 Anita Gustafsson, Torsås 15 Ann-Charlotte Ericsson, Slätafly 16 Eva-Lisa Svensson, Applerum 17 Marianne Engström, Torsås 18 Mats Olsson, Bergkvara 19 Liselotte Eriksson, Skörebo, Gullabo 20 John-Olov Svensson, Applerum 21 Elisabet Ilhammar, Torsås 22 Christina Wallander, Påboda, Söderåkra 23 Kurt Karlsson, Davidsmåla 24 Maria Lennartsson, Applerum 25 Ulla Olsson, Torsås Vi vill: Att församlingarnas kyrkor ska vara ett centrum för ett regelbundet gudstjänstfirande. Att människor ska känna delaktighet och engagemang i kyrkans arbete oavsett ålder och partitillhörighet. Stödja och lyfta fram flera frivilliga medarbetare i exempelvis gudstjänstgrupper. Att det viktiga barn- och ungdomsarbetet ska bli en grogrund för konfirmationstiden och ett fortsatt kristet intresse in i vuxenlivet. Att församlingarna finner vägar att nå människor i alla åldrar, även den ofta bortglömda "medelåldern".

14 Välkommen till våra gudstjänster September Söndag 1 september 14 efter Trefaldighet Torsås kyrka kl Gullabo kyrka kl Söndag 8 september 15 efter Trefaldighet Torsås kyrka kl Gullabo kyrka kl Söndag 15 september 16 efter Trefaldighet Torsås kyrka kl Temagudstjänst Gullabo kyrka kl Musikgudstjänst Strömsby kl Bygudstjänst Söndag 22 september 17 efter Trefaldighet Torsås kyrka kl Gullabo kyrka kl Söndag 29 september Den helige Mikaels dag Torsås kyrka kl Äldres dag Kyrkokören Gullabo kyrka kl Jaktmässa Oktober Söndag 6 oktober 19 efter Trefaldighet Torsås kyrka kl Gullabo kyrka kl Äldres dag Kyrkokören Söndag 13 oktober Tacksägelsedagen Torsås kyrka kl Familjegudstjänst Barnkören Gullabo kyrka kl Familjegudstjänst Barnkören Torsdagsklubben Söndag den 22 september har Rune Olofsson avslutande mässor som kyrkoherde i Gullabo och Torsås församlingar.

15 Söndag 20 oktober Strömsberg kl Bygudstjänst Gullabo kyrka kl Söndag 27 oktober 22 efter Trefaldighet Torsås kyrka kl Gullabo kyrka kl November Lördag 2 oktober Alla Helgons dag Torsås kyrka kl Minnesgudstjänst Kyrkokörerna Gullabo kyrka kl Minnesgudstjänst Kyrkokörerna Söndag 3 november Torsås kyrka kl Söndag 10 november 24 efter Trefaldighet Torsås kyrka kl Taizémässa Gullabo kyrka kl Sångmedverkan Söndag 17 november Söndag före Domssöndagen Torsås kyrka kl Familjegudstjänst Biblar till 5-åringar Gullabo kyrka kl Söndag 24 november Domssöndagen Torsås kyrka kl Gullabo kyrka kl Lördag 30 november Torsås kyrka kl Mässa December Söndag 1 december 1 i Advent Torsås kyrka kl Kyrkokörerna Gullabo kyrka kl Kyrkokörerna Varje helgfri torsdag är det gudstjänst på Mariahemmet kl Du kan även hitta oss på:

16 Så här kontaktar du oss Pastorsexpeditionen för Torsås och Gullabo församlingar Besöksadress: Allfargatan 11 A, Torsås Postadress: Box 116, Torsås Telefax: E-post: Telefon och besökstid: vardagar kl Webbplats: eller Pastorsexpeditionen Assistent Gertrud Ronnert Tel Kyrkokamrer Anita Winblad Tel Präster Kyrkoherde Rune Olofsson Tel , mobil Från 1 oktober: vik. Kyrkoherde Anders Hedlund Mobil Komminister Ronny Fransson Tel mobil Diakon Diakon Ann Palmqvist Tel mobil Församlingspedagog Nancy Holst Tel mobil Gullabo kyrka och församlingshem Tel Kantor och diakon Ann Palmqvist Tel. exp mobil Kyrkvaktmästare Christer Gustafsson Tel (Kyrkan) Mobil Barngrupper Yvonne Bondesson Tel (församlingshem) Tel (bostad) Värdinna Margareta Alexandersson Tel mobil Torsås kyrka och församlingsgård Torsås kyrka Tel Stora Olofsgården Tel Lilla Olofsgården Tel Kantor Elisabeth Ilhammar Tel mobil Kyrkvaktmästare Vik. Anders Petersson Tel Kyrkogårdsvaktmästare Sören Nilsson Mobil Barngrupper Clary Ax Tel el Värdinna Margareta Alexandersson Tel , mobil Förskolan Vindruvan Förskolechef Siv Robertsson Tel Förtroendevalda i Torsås och Gullabo Kyrkorådet i Torsås, ordf. Annika Axelsson tel Kyrkorådet i Gullabo, ordf. Joel Parde tel Kyrkonämnd ordf. Bengt Österström tel Kyrkofullmäktige ordf. Ulla Borgius tel

2012:3. Kyrknyttseptember november. En hälsning till Dig från Gullabo och Torsås församlingar

2012:3. Kyrknyttseptember november. En hälsning till Dig från Gullabo och Torsås församlingar 2012:3 Kyrknyttseptember november En hälsning till Dig från Gullabo och Torsås församlingar Rune har ordet OS Följde du OS i sommar? När jag skriver detta är det i full gång. Inga större framgångar för

Läs mer

2013:2. Kyrknytt juni-augusti. En hälsning till Dig från Gullabo och Torsås församlingar

2013:2. Kyrknytt juni-augusti. En hälsning till Dig från Gullabo och Torsås församlingar 2013:2 Kyrknytt juni-augusti En hälsning till Dig från Gullabo och Torsås församlingar Rune har ordet Ett möte Jag tänker inte på olika sammanträden eller andra sammankomster. Ett möte med en människa.

Läs mer

2012:2. augusti. Kyrknyttmaj. En hälsning till Dig från Gullabo och Torsås församlingar

2012:2. augusti. Kyrknyttmaj. En hälsning till Dig från Gullabo och Torsås församlingar 2012:2 Kyrknyttmaj augusti En hälsning till Dig från Gullabo och Torsås församlingar Rune har ordet Sommar! Nu har vi framför oss den tid på året som de flesta längtar efter. Sommar! Eller du som läser

Läs mer

2012:4. Kyrknyttdecember februari. En hälsning till Dig från Gullabo och Torsås församlingar

2012:4. Kyrknyttdecember februari. En hälsning till Dig från Gullabo och Torsås församlingar 2012:4 Kyrknyttdecember februari En hälsning till Dig från Gullabo och Torsås församlingar Rune har ordet Adventsvesper i Torsås Omvald! Det har varit val av president i USA. Hela världen har varit engagerad.

Läs mer

2013:1. Kyrknytt mars maj. En hälsning till Dig från Gullabo och Torsås församlingar

2013:1. Kyrknytt mars maj. En hälsning till Dig från Gullabo och Torsås församlingar 2013:1 Kyrknytt mars maj En hälsning till Dig från Gullabo och Torsås församlingar Rune har ordet Förändringar Vi lever i en föränderlig tid. Förändringarna går snabbare och snabbare. Så upplever många

Läs mer

Kyrkfönstret TORSÅS PASTORAT 2015:3

Kyrkfönstret TORSÅS PASTORAT 2015:3 Kyrkfönstret TORSÅS PASTORAT 2015:3 Kyrkoherdens förundran Vi har alla våra brister och ett steg i mognad, brukar man säga, är att inse sina tillkortakommanden/sina brister! Att veta sina gränser/begränsningar

Läs mer

BARN OCH UNGDOM. Höstterminen 2018

BARN OCH UNGDOM. Höstterminen 2018 BARN OCH UNGDOM Höstterminen 2018 0-6 BRÄMHULT. ÖPPEN FÖRSKOLA Start 10/9-18 Måndag kl 09.30-12.00 Barn och vuxna träffas och leker, målar, fikar och sjunger i Brämhults församlingshem. För mer info ring

Läs mer

FLUXEN Söndag 2 december kl Gudstjänst, Mattias Olofsson

FLUXEN Söndag 2 december kl Gudstjänst, Mattias Olofsson December 2018 Välkommen under Jul och nyår Den första advent börjar en tid av förväntan. Det är en glad tid då vi ser fram emot att få fira att Jesu födelse. Vi samlas till gudstjänster, konserter och

Läs mer

Bön för vår kyrka och vår värld

Bön för vår kyrka och vår värld Bön för vår kyrka och vår värld Bönen Vår viktigaste uppgift som kristna är att söka Gud, att låta hans kärleks eld tändas och brinna i våra hjärtan. Bön är att befinna sig i den älskande Gudens ansiktes

Läs mer

Barn och familj hösten 2017

Barn och familj hösten 2017 Barn och familj hösten 2017 Välkommen! På bilden ovan syns barnhänder i olika storlekar som klipper, klistrar och skapar kring tema om tro och liv. Det finns också vuxenhänder som hjälper till samtidigt

Läs mer

Barn & Familj MARIA FÖRSAMLING. Våren Hos oss finns en öppen och välkomnade gemenskap med det kristna budskapet i centrum

Barn & Familj MARIA FÖRSAMLING. Våren Hos oss finns en öppen och välkomnade gemenskap med det kristna budskapet i centrum Barn & Familj Våren 2013 Hos oss finns en öppen och välkomnade gemenskap med det kristna budskapet i centrum MARIA FÖRSAMLING ÖPPEN FÖRSKOLA Mötesplats för vuxna med barn i alla åldrar. Man kommer och

Läs mer

Barn och familj 2018/2019

Barn och familj 2018/2019 Våren 2019 Barn och familj 2018/2019 Låt barnen komma till mig, säger Jesus. Barn och familj är en viktig del av vår verksamhet. De förtjänar det bästa i livet! I våra grupper lägger vi stor vikt vid att

Läs mer

Välkommen till våra verksamheter för. Barn Ungdom & Familj 0-18 år Våren 2015

Välkommen till våra verksamheter för. Barn Ungdom & Familj 0-18 år Våren 2015 Välkommen till våra verksamheter för Barn Ungdom & Familj 0-18 år Våren 2015 Välkommen till vår hemsida Titta gärna på vår hemsida för telefonnummer, e-postadresser och aktuell information som t.ex. terminsstart

Läs mer

T A 2016:4 R STO A S P SÅ R TO

T A 2016:4 R STO A S P SÅ R TO TORSÅS PASTORAT 2016:4 Betraktelse Det folk som vandrar i mörkret, ser ett stort ljus, över dem som bor i mörkrets land strålar ljuset fram. (Jes 9:2) med tränger igenom tidens begränsningar. Genom alla

Läs mer

FLUXEN Söndag 3 februari kl Gudstjänst, Stig Strömbergsson. Kyrkkaffe

FLUXEN Söndag 3 februari kl Gudstjänst, Stig Strömbergsson. Kyrkkaffe Februari 2019 GUDSTJÄNSTER 1-28 februari Gudstjänster firas varje söndag och ofta andra dagar i veckan. Gudstjänsten är alltid öppen för alla, oavsett vem du är, var du kommer ifrån eller vad du tror på.

Läs mer

Valresultat i kyrkofullmäktigevalet 2017 för POSK i Onsala. Förtroendevalda Röst- och mandatfördelning

Valresultat i kyrkofullmäktigevalet 2017 för POSK i Onsala. Förtroendevalda Röst- och mandatfördelning Förtroendevalda 2018 2021 Bilden visar några av våra kandidater i Kyrkovalet 2017. Foto: Ann Breitfeld. Linda Ejbyfeld, Thomas Levin, Jan Norlenius, Johan Reftel Christer Änghede, Karin Westin, David Sjöstrand

Läs mer

Svenska kyrkan. Församlingsexpedition Öppettider: måndag - torsdag kl 10-12 Telefon: 0381-661530

Svenska kyrkan. Församlingsexpedition Öppettider: måndag - torsdag kl 10-12 Telefon: 0381-661530 Svenska kyrkan YDRE rkoherde aria Petri - sjukskriven. Kyrkoherde rs Hedberg 073-074 28 00 s.hedberg@svenskakyrkan.se ntorer aria Axelsson Samhällsinformation 076-137 17 05 ria.axelsson@svenskakyrkan.se

Läs mer

Församlingsbladet. Sätila Hyssna. Okt. - Dec. 2013

Församlingsbladet. Sätila Hyssna. Okt. - Dec. 2013 Församlingsbladet Sätila Hyssna Okt. - Dec. 2013 Vad betyder det att vara en lärjunge? Vi befinner oss nu i gränslandet mellan sommar och höst. Många av oss kan med tacksamhet blicka tillbaka på en ovanligt

Läs mer

Barn & Unga. Pyssel Körer Gemenskap Glädje Skratt Mys Kompisar. www.svenskakyrkan.se/lerum. Gilla oss på Facebook www.facebook.com/lerumsforsamling

Barn & Unga. Pyssel Körer Gemenskap Glädje Skratt Mys Kompisar. www.svenskakyrkan.se/lerum. Gilla oss på Facebook www.facebook.com/lerumsforsamling Barn & Unga Pyssel Körer Gemenskap Glädje Skratt Mys Kompisar Gilla oss på Facebook www.facebook.com/lerumsforsamling www.svenskakyrkan.se/lerum Kyrkans förskola För information om Kyrkans förskola se

Läs mer

Kyrkfönstret TORSÅS PASTORAT 2014:3

Kyrkfönstret TORSÅS PASTORAT 2014:3 Kyrkfönstret TORSÅS PASTORAT 2014:3 Kyrkoherdens förundran När jag skriver ner dessa rader är det strax efter midsommar. Som så ofta var midsommar både och, lite regn lite sol och i år lite väl sval. Det

Läs mer

KVARTALSBLAD September-november 2008

KVARTALSBLAD September-november 2008 KVARTALSBLAD September-november 2008 Förändring Stenar på en strand som slipats av havet jag bär med mig denna bild nu när sommaren går mot höst. Liv är rörelse och förändring. Inför höststarten kommer

Läs mer

SEPTEMBER Lörd 2/ Lekmannakåren gästar Vikens lekmannakår. Allsång med L Ahlberg. Sönd 3/ Gudstjänst, B Eriksson, M Uddling.

SEPTEMBER Lörd 2/ Lekmannakåren gästar Vikens lekmannakår. Allsång med L Ahlberg. Sönd 3/ Gudstjänst, B Eriksson, M Uddling. SEPTEMBER Lörd 2/9 16-18 Lekmannakåren gästar Vikens lekmannakår. Allsång med L Ahlberg. Sönd 3/9 17.00 Gudstjänst, B Eriksson, M Uddling. Kyrkkaffe Sönd 10/9 17.00 Mässa, M Ivarsson. M Nordberg Kyrkkaffe

Läs mer

Slutlig rösträkning och mandatfördelning

Slutlig rösträkning och mandatfördelning 1/1 PROTOKOLL 2010-09-20 09-24 Slutlig rösträkning och mandatfördelning Val till kommunfullmäktige 2010-09-19 Kommun: TORSÅS Plats: Länsstyrelsens utbildningslokal Dnr: 201-4379-2010 Rösträkningen och

Läs mer

KALENDER SÖDERMÖRE PASTORAT. Februari 2019

KALENDER SÖDERMÖRE PASTORAT. Februari 2019 KALENDER SÖDERMÖRE PASTORAT Februari 2019 Söndag 3/2 Kyndelsmässodagen Uppenbarelsens ljus 10.00 Högmässa Ljungby kyrka Välsignelse av ljus, Ljungbykören, kyrkkaffe Bengt-Olof Roos, Lars Övrenius 11.00

Läs mer

Församlingar samverkar i Julita

Församlingar samverkar i Julita Församlingar samverkar i Julita I Julita har kyrkorna ett tätt samarbete och i denna foldern kan du hitta informationen om våra gudstjänster och verksamhet Julita missionskyrka Januari 15 januari kl 11.00

Läs mer

Barn & Unga. som vill utforska livet. Gilla oss på Facebook

Barn & Unga. som vill utforska livet.  Gilla oss på Facebook Barn & Unga som vill utforska livet Gilla oss på Facebook www.facebook.com/lerumsforsamling www.svenskakyrkan.se/lerum Aktiviteter för dig som är småbarnsförälder Lerums församling erbjuder många olika

Läs mer

DET HÄNDER I KYRKAN. September. S. Kyrkogatan 10, Strömstad mån, ons-fre kl

DET HÄNDER I KYRKAN. September. S. Kyrkogatan 10, Strömstad mån, ons-fre kl DET HÄNDER I KYRKAN September 2016 S. Kyrkogatan 10, Strömstad 0526-183 00 mån, ons-fre kl. 10-12 www.svenskakyrkan.se/stromstad September och terminsstart för verksamheter. I detta nummer av församlingsbladet

Läs mer

Församlingsblad. Advent, Jul och Nyår Det är en ros utsprungen av Jesse rot och stam

Församlingsblad. Advent, Jul och Nyår Det är en ros utsprungen av Jesse rot och stam Församlingsblad Advent, Jul och Nyår 2016 Det är en ros utsprungen av Jesse rot och stam Till Dig Ett nytt nådens år från Herren ekonomiskt kanske Herren också bjuder in oss till något nytt. Nu behöver

Läs mer

BA RN &FA BARN & FAMILJ MI LJ

BA RN &FA BARN & FAMILJ MI LJ BA RN &FA BARN & FAMILJ MI LJ VÅRTERMINEN 2012 FAMILJEMÄSSA Kom och var delaktig! Gudstjänsten är hjärtat i församlingens verksamhet, i den kan Du finna rum för ro och eftertanke samt uppleva glädje, musik

Läs mer

Kyrklig samverkan i Visby stift

Kyrklig samverkan i Visby stift SAMHÄLLSINFORMATION TILL HUSHÅLLEN Kyrklig samverkan i Visby stift Vi värnar om en öppen folkkyrka som tar ansvar i samhället. Kyrkan ska synas, höras och vara tillgänglig för alla. Dess främsta uppgift

Läs mer

Advent, jul och nyår. i Lagunda församling

Advent, jul och nyår. i Lagunda församling Advent, jul och nyår i Lagunda församling Händer i Lagunda församling 2014 Fredag 28 november 14 Gudstjänst inför helgen, i Giresta kyrka (obs platsen!) Kören Våga sjunga, Måns Godée och Mikael Dagobert.

Läs mer

FÖR EN KYRKA SOM TAR STÄLLNING

FÖR EN KYRKA SOM TAR STÄLLNING FÖR EN KYRKA SOM TAR STÄLLNING FRAMTIDSPARTIET I OSKARSHAMNS KOMMUN EN ÖPPEN OCH VÄLKOMNADE En öppen folkkyrka ska ha plats för alla, oavsett var man befinner sig på trons väg. Det ska vara enkelt att

Läs mer

Fram skrider året i sin gång, nu gulna lund och lid. Farväl med all din lust och sång, du korta sommartid.

Fram skrider året i sin gång, nu gulna lund och lid. Farväl med all din lust och sång, du korta sommartid. Kyrknytt VESSIGE PASTORAT SEPTEMBER NOVEMBER 2011 Fram skrider året i sin gång, nu gulna lund och lid. Farväl med all din lust och sång, du korta sommartid. Låt gulna varje blad på kvist, låt falna varje

Läs mer

Program för EFS i Töllsjö. Program för EFS i Töllsjö. Januari April Januari April 2018

Program för EFS i Töllsjö. Program för EFS i Töllsjö. Januari April Januari April 2018 Program för EFS i Töllsjö Program för EFS i Töllsjö Januari April 2018 Januari April 2018 Januari Vaktmästare Måndag 1/1 Töllsjö kl 17.00 Grupp 2 Jan Benjaminsson Jonas Ljunggren Viola mfl Iréne Olsson

Läs mer

Nr 1 Årg. 2 DECEMBER -08 FEBRUARI -09. Redaktion: Patrik Ahlmark Barbro Olofsson, S Andersson. FÖRSAMLINGSBLAD För Kyrkorna i och runt Garda

Nr 1 Årg. 2 DECEMBER -08 FEBRUARI -09. Redaktion: Patrik Ahlmark Barbro Olofsson, S Andersson. FÖRSAMLINGSBLAD För Kyrkorna i och runt Garda Nr 1 Årg. 2 DECEMBER -08 FEBRUARI -09 Redaktion: Patrik Ahlmark Barbro Olofsson, S Andersson Garde Församling Östra Missionsförsamlingen FÖRSAMLINGSBLAD För Kyrkorna i och runt Garda ÄR DU VÄVSUGEN? Vävstuga

Läs mer

Pastorns tankar. Du får naturligtvis vara helt anonym men har också möjlighet att skriva ditt namn.

Pastorns tankar. Du får naturligtvis vara helt anonym men har också möjlighet att skriva ditt namn. Pastorns tankar Förbön är något centralt i den kristna församlingen. Gång efter annan uppmanar oss nya testamentet att be, både enskilt och tillsammans. I samband med våra förmiddagsgudstjänster kommer

Läs mer

Din röst spelar roll! Söndagen den 15 september 2013 är det kyrkoval och du är röstberättigad. Här kommer ditt röstkort. Vilka ska få ditt förtroende

Din röst spelar roll! Söndagen den 15 september 2013 är det kyrkoval och du är röstberättigad. Här kommer ditt röstkort. Vilka ska få ditt förtroende Din röst spelar roll! Söndagen den 15 september 2013 är det kyrkoval och du är röstberättigad. Här kommer ditt röstkort. Vilka ska få ditt förtroende att fatta viktiga beslut de kommande fyra åren? Det

Läs mer

Din röst spelar roll! Använd ditt röstkort. Vem kan du rösta på? Personrösta på tre kandidater

Din röst spelar roll! Använd ditt röstkort. Vem kan du rösta på? Personrösta på tre kandidater Din röst spelar roll! Söndagen den 20 september 2009 är det kyrkoval och du är röstberättigad. Vilka ska få ditt förtroende att fatta viktiga beslut i kyrkan de kommande fyra åren? Det handlar både om

Läs mer

VÄLKOMNA VÅREN Barnverksamheten i Jämjö, Kristianopel,Torhamn, Ramdala och Sturkös församlingar.

VÄLKOMNA VÅREN Barnverksamheten i Jämjö, Kristianopel,Torhamn, Ramdala och Sturkös församlingar. VÄLKOMNA VÅREN 2018 Barnverksamheten i Jämjö, Kristianopel,Torhamn, Ramdala och Sturkös församlingar. MUSIKGRUPPER Hoppas du haft en skön och avkopplande jul! Nu vill vi i Jämjö Pastorat inbjuda dig och

Läs mer

Kyrknytt. Information från Svenska kyrkan i Dalstorps församling

Kyrknytt. Information från Svenska kyrkan i Dalstorps församling Kyrknytt Information från Svenska kyrkan i Dalstorps församling Vintern 2012 Julen år 2012 Nu går det mot Jul igen, Förhoppning om: vit Jul julklappar fridfull Jul god mat god gemenskap gamla traditioner.

Läs mer

Torsd 30/ Lekmannakåren. Höstupptakt. Allsång med Eva och Kurt Mellby

Torsd 30/ Lekmannakåren. Höstupptakt. Allsång med Eva och Kurt Mellby AUGUSTI/SEPTEMBER Torsd 30/8 18.30 Lekmannakåren. Höstupptakt. Allsång med Eva och Kurt Mellby Sönd 2/9 17.00 Gudstjänst. S Hagman. Kyrkkaffe Månd 3/9 19.00 Församlingskväll med Eva Söderström. (se ruta)

Läs mer

KOLLEKTMATERIAL TEMA: BARN HAR RÄTT! FN:S BARNKONVENTION FYLLER 20 ÅR 1989-2009!

KOLLEKTMATERIAL TEMA: BARN HAR RÄTT! FN:S BARNKONVENTION FYLLER 20 ÅR 1989-2009! KOLLEKTMATERIAL TEMA: BARN HAR RÄTT! FN:S BARNKONVENTION FYLLER 20 ÅR 1989-2009! RIKSKOLLEKT SVENSKA KYRKANS UNGA JUNGFRU MARIE BEBÅDELSEDAG 22 MARS 2009 KOLLEKTMATERIAL 2009 JUNGFRU MARIE BEBÅDELSEDAG

Läs mer

Händer i Lagunda församling

Händer i Lagunda församling Händer i Lagunda församling Tacksägelse- och allhelgonatid Torsdag 9 oktober 18 Lectio divina, Biskopskulla kyrka Bibelsamtal där man lyssnar till ett kortare avsnitt ur Bibeln flera gånger. Mellan varje

Läs mer

SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer.

SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer. R I F T A M N IO N 0 O 2 K 5 1 0 2 6 1 SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer. Så mycket mer än

Läs mer

VÅRDNÄS FÖRSAMLING Höst 2011

VÅRDNÄS FÖRSAMLING Höst 2011 VÅRDNÄS FÖRSAMLING Höst 2011 Ett vänligt ord Hösten innebär ofta nya sammanhang, nya människor och nya rutiner. Arbete och skola har börjat efter en längre ledighet som många gånger bryter av rutiner som

Läs mer

Församlingsbladet. Hyssnas vårfest för alla över 80 år! Sätila Hyssna. Juli - Sept 2013. Fotograf Bengt Andersson

Församlingsbladet. Hyssnas vårfest för alla över 80 år! Sätila Hyssna. Juli - Sept 2013. Fotograf Bengt Andersson Församlingsbladet Sätila Hyssna Juli - Sept 2013 Hyssnas vårfest för alla över 80 år! Fotograf Bengt Andersson Ni som förut var långt borta har nu kommit nära Gemenskap är något av det mest grundläggande

Läs mer

Nr 3: 2013 Y R K N Y T T. Foto: Yngve Ivarsson

Nr 3: 2013 Y R K N Y T T. Foto: Yngve Ivarsson K Nr 3: 2013 Y R K N Y T T Foto: Yngve Ivarsson Kan Gud älska en medioker medelmåtta? Vissa människor och möten sätter spår i oss och avtryck i våra hjärtan. Det hade varit en intensiv period med massor

Läs mer

Nomineringslista för val till kyrkofullmäktige i Lerums församling. 1. Anita Borke, Lerums centrum. 2. David Sandén, Hallsås

Nomineringslista för val till kyrkofullmäktige i Lerums församling. 1. Anita Borke, Lerums centrum. 2. David Sandén, Hallsås Nomineringslista för val till kyrkofullmäktige i Lerums församling. 1. Anita Borke, Lerums centrum 2. David Sandén, Hallsås 3. Anna Karin Jönbrink, Lilla Bråta 4. Sven Larsson, Hallsås 5. Lena Backlund,

Läs mer

Verksamhetsplan för Starrkärr-Kilanda församling 2015. Antagen av kyrkorådet den 2014-10-14 Fastställd av kyrkofullmäktige 2014-11-05

Verksamhetsplan för Starrkärr-Kilanda församling 2015. Antagen av kyrkorådet den 2014-10-14 Fastställd av kyrkofullmäktige 2014-11-05 Verksamhetsplan för Starrkärr-Kilanda församling 2015 Antagen av kyrkorådet den 2014-10-14 Fastställd av kyrkofullmäktige 2014-11-05 Innehåll Starrkärr-Kilanda församling... 3 Historik... 3 Nutid... 3

Läs mer

Musik. Gudstjänster. Café. Utflykter

Musik. Gudstjänster. Café. Utflykter Musik Gudstjänster Café Utflykter Sommar 2018 Sommarutflykter Utflykten till Gammelkil går med buss som startar från Hackeforsgården, passerar Hjulsbro och vändplatsen vid sidan av Ekholmens centrum. Utflykten

Läs mer

Vasa församling HÖSTEN Gudstjänster Konserter Vardagsaktiviteter

Vasa församling HÖSTEN Gudstjänster Konserter Vardagsaktiviteter Vasa församling HÖSTEN 2016 Gudstjänster Konserter Vardagsaktiviteter Söndag 2 oktober kl. 11.00 Den helige Mikaels dag HÖG Stefan Martinsson, predikant Tore Bennshagen, celebrant Söndag 2 oktober kl.

Läs mer

Svenska kyrkan på väg mot 2020-talet. Borgerligt alternativs program 2014 2017

Svenska kyrkan på väg mot 2020-talet. Borgerligt alternativs program 2014 2017 Svenska kyrkan på väg mot 2020-talet Borgerligt alternativs program 2014 2017 1 Innehåll Förord 3 Värdegrund 4 Vad är Svenska kyrkan? 5 Verksamhet i församlingarna 6 Gudstjänstliv i förnyelse Kyrkomusiken

Läs mer

Församlingsblad. Torestorp, Öxabäck & Älekulla Hösten 2013

Församlingsblad. Torestorp, Öxabäck & Älekulla Hösten 2013 Församlingsblad Torestorp, Öxabäck & Älekulla Hösten 2013 Förtroendeval 2 Alphakurs 2 Gemenskapshelg 3 Församlingskväll 3 Kyrkoval 4-5 På gång 6 Döpta & Kontakt 7 Gudstjänster 8 Förtroendeval Församlingen

Läs mer

Sankt Olofsbladet 2018

Sankt Olofsbladet 2018 Sankt Olofsbladet 2018 Farhult-Jonstorps församling ARBETSLEDANDE KOMMINISTER Björn Eriksson tel 042-683 80 / bjorn.eriksson@svenskakyrkan.se KOMMINISTER Therese Bjerle 042-36 06 47, therese.bjerle@svenskakyrkan.se

Läs mer

i Svenska kyrkan Kalmar

i Svenska kyrkan Kalmar Barn & Unga i Svenska kyrkan Kalmar MÅND AG GUD, PASTA OCH SÅNG - HÄR ÄR DET HÅLLIGÅNG 10.00-12.00, Kalmar domkyrka Föräldrar tillsammans med barn 0-5 år. Vi börjar med en samling i kyrkan och därefter

Läs mer

konfirmand Nu är det din tur

konfirmand Nu är det din tur konfirmand 2009 Nu är det din tur 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande.

Läs mer

Välkomna till våra gudstjänster i Träslövs kyrka

Välkomna till våra gudstjänster i Träslövs kyrka Församlingens hemsida: www.svenskakyrkan.se/traslov samt Varbergsposten Träslövs församlingsexp tel 0340-20 10 30 är öppen mån-fre 9:30-12:00, tis 13.00-15.00 Gunnarsgårdsgatan 2, 432 37 Varberg. E-mail:

Läs mer

Grupper och mötesplatser Hösten 2018:1

Grupper och mötesplatser Hösten 2018:1 Grupper och mötesplatser Hösten 2018:1 Landeryds kyrka Varje sön- och helgdag kl 10. 00 firas högmässa. Efteråt bjuds det på ett enkelt kyrkkaffe. Under sommarmånaderna (jun-aug) är det mässa med musik

Läs mer

GRATTIS TILL DITT BARN

GRATTIS TILL DITT BARN GRATTIS TILL DITT BARN Information till er föräldrar inför ert barns dop från Vänersborg och Väne-Ryrs församling Jag vill lyckönska till ert barn och inbjuda till dop När vi står med ett nyfött barn i

Läs mer

Kyrkfönstret TORSÅS PASTORAT 2015:4

Kyrkfönstret TORSÅS PASTORAT 2015:4 Kyrkfönstret TORSÅS PASTORAT 2015:4 Kyrkoherdens förundran Det är lättare att ge än att få ett NEJ Under många år har skolbarn fått uppgiften att gå runt och sälja Majblomman. Behållningen stöttar på olika

Läs mer

Januari. Ekumeniska böneveckan 18-25 januari Samlingar i Saronhuset varje dag kl. 18

Januari. Ekumeniska böneveckan 18-25 januari Samlingar i Saronhuset varje dag kl. 18 Januari Vecka 1 Torsdag 1 januari 11.00 Ekumenisk gudstjänst i Uddevalla kyrka Söndag 4 januari 11.00 Gudstjänst med nattvard Sönd. eft. nyår Guds hus Lars Widéll, Yvonne Eriksdotter Vecka 2 Tisdag 6 januari

Läs mer

Kyrknytt. Hösten 2013

Kyrknytt. Hösten 2013 Kyrknytt Hösten 2013 I detta nummer informerar vi särskilt om Kyrkovalet den 15 september. I år är det extra viktigt att du röstar eftersom din röst påverkar vårt inflytande i det nya pastoratet! Jösta

Läs mer

Veckobrev Oktober Vecka 40

Veckobrev Oktober Vecka 40 Veckobrev Oktober 2017 Vecka 40 När vi idag möttes till vår medarbetarträff kom vi att tala om längtan. Vad är det vi längtar efter som människor och kristna? Hur kan vår längtan efter gemenskap med Gud

Läs mer

Onsd 13/ Luciagudstjänst, M Uddling, M Ivarsson. Lussebullar och pepparkakor Torsd 14/ Julbord. Se nedan.

Onsd 13/ Luciagudstjänst, M Uddling, M Ivarsson. Lussebullar och pepparkakor Torsd 14/ Julbord. Se nedan. DECEMBER Sönd 3/12 11.00 Första Adventsgudstjänst. Sångensemble, trumpet Joacim Andersson, M Ivarsson, EK Norberg. Glögg och pepparkaka. Försäljning av julkransar. Sönd 10/12 17.00 Mässa, B Eriksson. Kyrkkaffe

Läs mer

Barnverksamheten i Jämjö, Kristianopel, Torhamn, Ramdala och Sturkös församlingar

Barnverksamheten i Jämjö, Kristianopel, Torhamn, Ramdala och Sturkös församlingar HÖSTEN 2018 Barnverksamheten i Jämjö, Kristianopel, Torhamn, Ramdala och Sturkös församlingar Alla grupper startar v. 36 Hej! Hoppas du haft en skön och avkopplande sommar! Nu vill vi i Jämjö Pastorat

Läs mer

Kyrkfönstret TORSÅS PASTORAT 2014:4

Kyrkfönstret TORSÅS PASTORAT 2014:4 Kyrkfönstret TORSÅS PASTORAT 2014:4 Kyrkoherdens förundran Det prasslar i de torra boklöven när jag går min skogsvandring. Att traska ensam i skogen bland tusentals nedfallna höstlöv skänker mig ro i själ

Läs mer

VI SÖKER DIG SOM: o Har ett hjärta för barn och ungdomar och vill bli en del av deras vardag här i Vännäs.

VI SÖKER DIG SOM: o Har ett hjärta för barn och ungdomar och vill bli en del av deras vardag här i Vännäs. VI SÖKER DIG SOM: o Har ett hjärta för barn och ungdomar och vill bli en del av deras vardag här i Vännäs. o Är trygg i din egen tro och vill och kan dela den med andra. o Vill vara spindeln i nätet för

Läs mer

Program för EFS i Töllsjö. Program för EFS i Töllsjö. Januari April Januari April 2017

Program för EFS i Töllsjö. Program för EFS i Töllsjö. Januari April Januari April 2017 Program för EFS i Töllsjö Program för EFS i Töllsjö Januari April 2017 Januari April 2017 Januari Servering Vaktmästare Söndag 1/1 Töllsjö kl 17.00 Grupp 1 Lars Töllenius Jonas Ljunggren Solveig mfl Elisabeth

Läs mer

Danmark Funbo församlings BARNGRUPPER

Danmark Funbo församlings BARNGRUPPER Danmark Funbo församlings BARNGRUPPER Höstterminen 2013-Vårterminen 2014 Danmark Funbo församling erbjuder aktiviteter för alla barn. Frågor och funderingar hänvisas till gruppens ansvariga, per mail eller

Läs mer

PROGRAM 4 december februari

PROGRAM 4 december februari Wesleybladet 2018-5 PROGRAM 4 december 2018-25 februari 2019 www.wesleykyrkan.se Gudstjänster och samlingar 2018-5 Tisdag 4 december 14:00 Tisdagsträffen. Öppen gemenskap med kaffe, andakt, sång och musik

Läs mer

Café och luncher i Vara väst

Café och luncher i Vara väst Café och luncher i Vara väst Måndagsfrukost Varje måndag i Vara församlingshem 09.00-11.00 En stund av gemenskap. Vi fikar och pratar. Du kan även läsa tidningen Vi träffas varje måndag t.o.m 18 december

Läs mer

KYRKNYTT ANKARET TORSÅS PASTORAT 2014:1

KYRKNYTT ANKARET TORSÅS PASTORAT 2014:1 KYRKNYTT ANKARET TORSÅS PASTORAT 2014:1 Kyrkoherdens undran Får jag dela en stund med dig? En vävd bonad i Bergkvara kapell visar Jesu lärjungar i en båt. Jag fantiserar att de är ute på ett välsignat

Läs mer

LERKIL. Hälsning från pastorn. Axplock ur innehållet: Varmt och hjärtligt välkommen till kyrkan. Alla samlingar är självklart öppna för alla.

LERKIL. Hälsning från pastorn. Axplock ur innehållet: Varmt och hjärtligt välkommen till kyrkan. Alla samlingar är självklart öppna för alla. LERKIL Hälsning från pastorn I bibeln i Predikaren kap. 3:11 så står det så här: Allt vad Gud har gjort är skönt i rättan stund. Han låter människor urskilja ett sammanhang, men aldrig kan de fatta Guds

Läs mer

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande.

Läs mer

församlingar Vårterminen 2013 för barn i Bäve -Uddevalla-Lane-Ryrs kul

församlingar Vårterminen 2013 för barn i Bäve -Uddevalla-Lane-Ryrs kul kul i Bäve -Uddevalla-Lane-Ryrs församlingar Vårterminen 2013 för barn välkommen! Genom barn- och familjeverksamhet hoppas vi kunna vara en mötesplats för barn och föräldrar. En mötesplats där barn och

Läs mer

Barn och träd är vänner

Barn och träd är vänner Kvartalsblad December 2013 februari 2014 Barn och träd är vänner Rubrikens ord finns inristade på en klockstapel i Uppsala och de passar så fint till det jag vill berätta. Äntligen är dopträdet färdigt

Läs mer

Kalender för Kyrkhults församling

Kalender för Kyrkhults församling Kalender för Kyrkhults församling Oktober 2019 Tis 01 Tis 01 Tis 01 Tors 03 Tors 03 Fre 04 Fre 04 Sön 06 Tis 08 är en barngrupp för åk 4-6. Vi hämtar barnen vid skolan och barnen går hem själva eller hämtas

Läs mer

Stockslyckekyrkan KVARTALSBREV februari-april 2007

Stockslyckekyrkan KVARTALSBREV februari-april 2007 Stockslyckekyrkan KVARTALSBREV februari-april 2007 Det har vänt! Dagarna blir allt ljusare och vintermörkret naggas i kanten. Fåglarna har börjat att kvittra igen och redan i slutet av mars ställer vi

Läs mer

DEL AV GEMENSKAPEN. Kyrkan är Guds famn och familj

DEL AV GEMENSKAPEN. Kyrkan är Guds famn och familj Medlemskap DEL AV GEMENSKAPEN Kyrkan är Guds famn och familj Varje år finns en majoritet av kyrkans nära sju miljoner medlemmar med i något av kyrkans sammanhang. Det kan vara i den lilla kören på landet,

Läs mer

Köpings Socialdemokratiska Tidning Årgång 15 Nr

Köpings Socialdemokratiska Tidning Årgång 15 Nr Köpings Socialdemokratiska Tidning Årgång 15 Nr 3-4 2009 Kyrkovalet 2009 MÖT UPP VID VALURNORNA Rösta på SOCIALDEMOKRATERNA Kyrkoval söndagen den 20 september Vi Socialdemokrater vill verka för den ÖPPNA

Läs mer

Barn- och familjeverksamhet i Löddebygdens församling

Barn- och familjeverksamhet i Löddebygdens församling Barn- och familjeverksamhet i Löddebygdens församling Marie saknas på bilden Det är oss du träffar i verksamheterna Om ni undrar något får ni gärna höra av er till någon av oss: André Nyberg, församlingspedagog

Läs mer

Näsums Kyrkoblad. Fira Påsk i din kyrka!

Näsums Kyrkoblad. Fira Påsk i din kyrka! Näsums Kyrkoblad Nr 1/2010 Mars- Juni 2010 Fira Påsk i din kyrka! Barnen i grupperna välkomnar alla redan på Palmsöndagens familjegudstjänst då vi har stor fest och final på årets Fastekampanj och upptakt

Läs mer

Kyrkofullmäktige för mandatperioden

Kyrkofullmäktige för mandatperioden 1 (11) Kyrkofullmäktige för mandatperioden 2010-2013 Plats och tid Perstorp församlingshem, tisdagen den 3 december 2013, kl. 19.15-19.30 samt 20.00-20.45. Beslutande Bengt Jarring, ålderspresident 16-17

Läs mer

Foto: Reine Jonsson Församlingsblad för VISBY MISSIONSFÖRSAMLING September - oktober 2019

Foto: Reine Jonsson Församlingsblad för VISBY MISSIONSFÖRSAMLING September - oktober 2019 Foto: Reine Jonsson Församlingsblad för VISBY MISSIONSFÖRSAMLING September - oktober 2019 September 1 Söndag 11:00 Tillsammanshögtid Equmeniakyrkan Gotland Tema: Till jordens yttersta gräns... i Hemse

Läs mer

KONFIRMAND Vilken grupp väljer du? Fjälkinge Gärds Köpinge Kristianstad Västra Vram

KONFIRMAND Vilken grupp väljer du? Fjälkinge Gärds Köpinge Kristianstad Västra Vram KONFIRMAND 2016-2017 Vilken grupp väljer du? Fjälkinge Gärds Köpinge Kristianstad Västra Vram 1 Våga ta chansen......och konfirmera dig! Se konfirmandtiden som en tid då du i lugn och ro tillsammans med

Läs mer

December Vecka 48 Söndag 2/ Adventsgudstjänst. Henrik Bergenholtz. Sång av Adventskör.

December Vecka 48 Söndag 2/ Adventsgudstjänst. Henrik Bergenholtz. Sång av Adventskör. December Vecka 48 Söndag 2/12 10.00 Adventsgudstjänst. Henrik Bergenholtz. Sång av Adventskör. Vecka 49 Tisdag 4/12 10.00 Barnsång i Hamnkyrkan Onsdag 5/12 18.30 Bibel och bön Torsdag 6/12 10.00 Gemensam

Läs mer

2014/2015. konfirmand

2014/2015. konfirmand 2014/2015 konfirmand 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande. Vad är rätt

Läs mer

DECEMBER. Vi går mot juletider.

DECEMBER. Vi går mot juletider. Björksäterkyrkan december 2017 - februari 2018 Vi går mot juletider. Jesus blev människa, en av oss. Julens största kärlekshälsning är detta, att Jesus vill möta oss var och en. År efter år, dag efter

Läs mer

2013/2014. konfirmand

2013/2014. konfirmand 1 2013/2014 konfirmand Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande. Vad är rätt

Läs mer

Sommar i Vasa. Djurparksresa, gudstjänster, midsommarfirande med mera! VASA

Sommar i Vasa. Djurparksresa, gudstjänster, midsommarfirande med mera! VASA Sommar i Vasa Djurparksresa, gudstjänster, midsommarfirande med mera! VASA Församlingsblad NR 2 SOMMMAREN 2012 Allting är Herrens... Allting är Herrens och allt har han skapat, skapat i kärlek och gett

Läs mer

Svenska kyrkan i Salem på väg mot 2020-talet

Svenska kyrkan i Salem på väg mot 2020-talet Svenska kyrkan i Salem på väg mot 2020-talet Borgerligt alternativs lokala program för Salems församling 2014-2017 Innehåll Förord 3 Ledande ord för det lokala programmet 3 Svenska kyrkan i Salem 4 Församlingens

Läs mer

Gilla oss på Facebook

Gilla oss på Facebook & Gilla oss på Facebook www.facebook.com/lerumsforsamling www.svenskakyrkan.se/lerum Beröringspunkten Beröringspunkten är en mötesplats för alla som vill stanna upp en stund och låta sig bli berörda. En

Läs mer

FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN SÖDRA DAL December 2018 Februari 2019

FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN SÖDRA DAL December 2018 Februari 2019 FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN SÖDRA DAL December 2018 Februari 2019 Alla behövs! Hur ska det gå? Kommer vi att klara det här? Det är klart att vi ställer oss de frågorna, inte minst då utmaningarna

Läs mer

Vad Hände 2008?

Vad Hände 2008? 1 av 22 2011-10-09 21:36 Vad Hände 2008? 2007 2009 Bildcolage från söndagens lucia och tomte samt av tackning av Erika Kågström. 2 av 22 2011-10-09 21:36 Söndagens tema var Bana väg för herren. En kyrka

Läs mer

Södra Nissadalens Missionsförsamling Programblad. Oktober December 2004

Södra Nissadalens Missionsförsamling Programblad. Oktober December 2004 Södra Nissadalens Missionsförsamling Programblad Oktober December 2004 Vem är Eva? Här kommer några rader om och från mig, Eva Altemar, nybliven diakon, nybliven hallänning och från den 15 augusti anställd

Läs mer

Antal dop har ökat med 20 procent de senaste tre åren.

Antal dop har ökat med 20 procent de senaste tre åren. Antal dop har ökat med 20 procent de senaste tre åren. Antal dop har stadigt minskat de senaste 10 åren. Konfirmandstatistiken ligger på ungefär 50 procent. Konfirmandstatistiken ligger på ungefär 85 procent.

Läs mer

Immanuelskyrkan Skövde. September - December 2018

Immanuelskyrkan Skövde. September - December 2018 Immanuelskyrkan Skövde September - December 2018 Immanuelskyrkan Skövde & Equmenia Skövde Pastor & Församlingsföreståndare Anton Omnell (Föräldraledig 50%) 070-321 45 90 anton@imkskovde.se Kungsgatan 17,

Läs mer

VÄLKOMNA. Hösten Barnverksamheten i Jämjö, Kristianopel,Torhamn, Ramdala och Sturkös församlingar

VÄLKOMNA. Hösten Barnverksamheten i Jämjö, Kristianopel,Torhamn, Ramdala och Sturkös församlingar VÄLKOMNA Hösten 2017 Barnverksamheten i Jämjö, Kristianopel,Torhamn, Ramdala och Sturkös församlingar Söndagsskola Varje söndag då det är förmiddagsgudstjänst i Jämjö kyrka inbjuds alla barn mellan 2 och

Läs mer

VÄLKOMNA. Våren Barnverksamheten i Jämjö, Kristianopel,Torhamn, Ramdala och Sturkös församlingar

VÄLKOMNA. Våren Barnverksamheten i Jämjö, Kristianopel,Torhamn, Ramdala och Sturkös församlingar VÄLKOMNA Våren 2017 Barnverksamheten i Jämjö, Kristianopel,Torhamn, Ramdala och Sturkös församlingar Hoppas du haft en skön och avkopplande ledighet! Nu vill vi i Jämjö Pastorat inbjuda dig och din familj

Läs mer

Konfirmation 13/14. Helsingborg

Konfirmation 13/14. Helsingborg Konfirmation 13/14 Helsingborg Why Not? Ja, varför ska du inte konfirmeras? Svenska kyrkan Helsingborg erbjuder många olika alternativ för konfirmation, det är grupper med inriktning på friluftsliv, äventyr,

Läs mer