Pojkar år 2015

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Pojkar år 2015"

Transkript

1 Pojkar år 2015

2 Dagordning Inledning Ungdomsfotboll TB & RB Nyheter Ungdomsfotbollen 2015 Fastställande av gruppindelning Övrigt

3 Avbytare / Bollstorlek AVBYTARE Utbytt spelare får återinträda i spelet. Byte av spelare får ske under spelets gång, s.k. flygande byte. Alla spelare som finns med på spelarförteckningen anses ha deltagit i matchen, oavsett om de blivit inbytta eller ej. 9-fotboll och 7-fotboll: Gäller obegränsat antal avbytare. BOLLSTORLEK Pojkserier: P10-11 ska bollstorlek 4 användas.

4 Dispenser DISPENSER I POJKSERIERNA 2015 Pojkserierna års-serierna. Om en förening har lag anmält i underliggande och överliggande ålderskategori får ej den generella dispensen användas. P11: Har föreningen lag i P10 och P12 får inga överåriga spelare användas. I klassen P10 gäller alltid den generella dispensen. I övrigt gäller den generella dispensen: - I 7-fotbollsserierna medges dispens för 2 spelare per match mot ett år yngre kamrater. OBS! Särskild dispens utöver de generella söks via blanketten Dispensansökan 2015.

5 Dispenser forts. Dispenssystemet är till för att: - Fler lag ska få ihop lag för att kunna deltaga i seriespelet. - Spelare som ligger efter i utvecklingen kan spela med det yngre laget - Spelare som är 1 år äldre kan hjälpa till för att förhindra w.o.-matcher Dispenssystemet är INTE till för att: - Utnyttjas för att vinna serien eller vinna matcher För Övriga s.k. Dispensansökningar utöver de generella gäller följande: Tävlingskommittén skickar ut skrivelsen på remiss (1 vecka) till seriens lag för att sedan ta beslut om Bifall eller Avslag. Dispensansökan görs på särskild blankett. Senast 15 april gäller för att söka dispens om spelarna ska bli spelklara till första match. OBS! När ni deltar i cuper, så gäller SvFF:s regler gällande dispenser, d.v.s. 2 dispenser per lag upp till 17 års ålder. Arrangören i cuper kan bevilja dispenser för överåriga i egen tävling, i enlighet med SvFF:s regler.

6 Domararvoden P11: 180:- (2x30 min.) P10: 120:- (2x20 min.)

7 Licensiering / Registrering / Övergångar SPELTERMINER för spelare 14 år (födda 2001) och yngre Registrera alla spelare år (födda ). Det går även att registrera in yngre spelare. För tävlingsfotboll gäller även följande: (gäller ej 10-årsklassen) Fotboll: Spelåret indelas i tre spelterminer, omfattande perioderna den 1 mars 30 juni, den 1 juli 31 oktober samt den 1 november 28 februari. Under en spelperiod kan spelaren endast representera en förening. Futsal: De tre spelterminerna i Futsal är 16 december 31 mars, 1 april 31 augusti samt 1 september 15 december.

8 MATCHTIDER P11: 2x30 min. P10: 2x20 min. OBS! 2 matcher spelas vid varje tillfälle.

9 INFORMATION OM MATCHOBSERVATÖRER 2015 Inför 2013 införde vi Matchobservatörer inom Örebro Läns Fotbollförbund och detta kommer vi att fortsätta med även Vi söker personer som brinner för Fotboll och vill vara med att hjälpa till inom Fotbollen men kanske inte har något uppdrag idag eller inte har den tiden som det idag innebär att vara tränare, ledare eller domare. Även aktiva domare, ledare eller spelare från föreningar är välkomna att söka. (senast den 1 april) se hemsida: Inför denna säsong har vi haft 24 utbildade Matchobservatörer som bevakat 173 matcher i distriktet fördelat på 77 seniormatcher, 75 Ungdomsmatcher och 21 Licenskontroller. En matchobservatör ska stötta matchfunktionärerna i sitt arbete, observera händelser på plan (hur spelare uppträder mot funktionärer, motståndare, publik och lagkamrater). Matchobservatören ska visa att han/hon är på plats genom att hälsa på gästande lag, hemmalag, domare och andra ev. representanter från arrangerande föreningen. Matchobservatören ska också vara ett stöd till matchfunktionärerna. Matchobservatörens huvuduppgift är att observera framför att aktivt lägga sig i arrangemanget. Matchobservatören ska så snart som möjligt efter avslutat uppdrag rapportera sina observationer genom att fylla i ett formulär som skickas till Tävlingskommittén.

10 SPELARFÖRTECKNING OCH DOMARRAPPORT Domarrapport för serier år. I serierna år kan domarrapporten göras i Fogis, se ovan. Lagen ska lämna spelarförteckningen till domaren ifylld och klar senast 10 min. före avspark. Det är sedan hemmalaget som ansvarar för att domarrapporten finns ÖLFF tillhanda senast 1 vecka efter spelad match. Om inte detta görs uttages en avgift på 50:- av hemmaföreningen i matchen.

11 Domarrapport årsserierna Spelarförteckningarna i Fogis: Fördelarna med systemet är bland annat att: - ledarna behöver inte sitta och skriva spelarförteckningen för hand (många gånger i sista minuten just före match) och att den blir mer lättläst för domare och andra funktionärer, Före match: Hemmalag och bortalag ska var för sig på ett fastställt formulär i Fogis upprätta en spelarförteckning innehållande spelarnas för- och efternamn samt personnummer. (födelseår räcker för spelare 14 år och yngre). Spelarförteckningen utgör tillika domarrapport. Spelarförteckningen ska dessutom innehålla namn och funktion på de ledare.. Lagen ska sedan skriva ut ett exemplar av sin spelarförteckning och överlämna dessa till domaren senast 30 min. före match. Spelarförteckningen ska vara undertecknad av för laget ansvarig person. Efter match: Lagen ska lämna spelarförteckningen till domaren senast 10 min. före matchstart. Det är sedan hemmalaget som ansvarar för att domarrapporten finns ÖLFF tillhanda senast 1 vecka efter spelad match. Om inte detta görs uttages en avgift på 50:- av hemmaföreningen i matchen.

12 Hur förbereder sig föreningen 1. Tekniska baskrav En dator med Internetanslutning samt en skrivare. 2. Inloggning i Fogis samt skapa användare Alla föreningar har i dag en inloggning. När en förening har en inloggning kan föreningens Fogis-administratör skapa användare i föreningen. Lämpligen bör den person/personer som är ans variga för att skriva spelarförteckningen vid matcherna ha inloggnings möjlighet i Fogis för att själv kunna upprätta en spelarförteckning/domarrapport. 3. Lägga upp trupp och ledare Här rekommenderas att ni före första match lägger upp föreningens spelartrupp som hämtas från SvFF:s licensregister samt de ledare som arbetar med laget och som är aktuella för att finnas i det tekniska området under match. Om inte ledarna är upplagda sedan tidigare i föreningen måste de läggas upp som en person med en viss roll. När ni lägger upp en ny person måste ni ha fullständigt personnummer. 4. Lägga till spelare och ledare till en match Ni har tagit ut en spelarförteckning/domarrapport till en match och sedan måste akuta korrigeringar göras t ex på grund av skada eller att en spelare insjuknar och inte kan delta i matchen. Vad händer då? Ev. förändringar efter att spelarförteckning är utskriven kan göras direkt på spelarförteckningen med penna. Om PC och skrivare finns tillgänglig vid IP eller annan plats ska självklart en ny spelarförteckning upprättas. Ett annat alternativ kan vara, t ex om en spelare ska testa om han/hon kan vara med i matchen, att anmäla 20 spelare på spelarförteckningen och sedan stryka den eller de spelare som inte ska delta i matchen. 5. I krisläge d v s om ni inte kan få fram en spelarförteckning av något skäl kan ni lämna in en förteckning med samtliga spelares namn och kompletta personnr till domaren. Match kan aldrig ställas in med anledning av att spelarförteckning ej går att få fram via Fogis.

13 Resultatrapportering OBS! Gäller P11. Ingen rapportering av resultat i P10 I serier där ÖLFF tar ut domare ansvarar domaren för Resultatrapporteringen. I serier där hemmalaget tar ut domaren (14 år och yngre) ansvarar hemmalaget för resultatrapporteringen. SMS eller FOGIS Följande Gäller: SMS efter varje match (alt. inloggning via Fogis): Ex. Om matchnummer slutar 4-2. SMS:a följande: (mellanslag)4(mellanslag)2 Till nummer:

14 Förutsättningar för nationella tillstånd TILLSTÅNDSANSÖKNINGAR ÖLFF kan, om särskilda skäl föreligger, neka förening att delta i nationell tävling eller träningsmatch. ÖLFF fastställer vad som i övrigt gäller beträffande deltagande i och arrangerande av turneringar i distriktet. Föreningarna ska söka tillstånd senast 1 månad före cup-turneringens start. För lag upp till 12 år gäller följande: ÖLFF har inför 2015 beslutat att Cuper endast får arrangeras och deltas i under följande perioder: 12/6-16/8, 1/10-1/5(2016) Cuper med poolspel för 7-9 åringar kan godkännas under andra perioder om samtliga lag som deltar är anslutna till Örebro läns Fotbollförbund. Ansökan om egen tävling görs via blanketten Tillståndsansökan För lag upp till år gäller följande: ÖLFF har inför 2015 beslutat att Cuper endast får arrangeras och deltas i under följande perioder: 16/6-14/8, 5/10-1/5(2016) Undantag gällande 14-års lag då även helgen juni tillåts för cupspel samt gällande 13-årslag då även helgen aug tillåts för cupspel. Detta p.g.a. spelarutbildningsläger för 14-åringar den aug. och för 13-åringar den juni. Ansökan om egen tävling görs via blanketten Tillståndsansökan OBS! Ska ni arrangera en egen cup juni, aug. alt okt. och bjuder in lag från andra distrikt krävs ett godkännande från lagets Distriktsförbund enligt SvFF:s bestämmelser. Futsal: Cuper i Futsal i distriktet för klasserna 13 år och äldre inte får genomföras under perioden 3/11-21/12 p.g.a. vårt seriespel i Futsal. Träningsmatcher: Träningsmatcher för lag 13 år och äldre måste ha tillstånd för att genomföras under perioderna 4/5-11/6 samt 17/8-30/9. Ansökan görs via blanketten Ansökan om Träningsmatch 2015.

15 W.O. / Ospelad match W.O. I distriktsserierna utesluts lag efter sin andra w.o. match. Vid första w.o. fastställs matchresultatet till 0-3. Om särskilda skäl föreligger kan Tävlingsstyrelsen besluta om fortsatt deltagande i serien. Uteblir förening från seriematch gäller s.k. w.o. avgift. Vid 2:a w.o. gäller dubbel utträdesavgift. Uteslutet lags matcher ogiltigförklaras, poäng och målskillnad annulleras. Ospelad match ÖLFF har rätt att i ospelad match i distriktsserierna besluta att inga poäng eller mål ska tilldelas något av de berörda lagen d.v.s. w.o.-förlust för båda lagen eller att det ena laget ska tilldelas tre poäng och 3-0 i målskillnad.

16 ÖVRIGT Det är förbjudet att spela med skruvdobbar i distriktets ungdomsserier till och med 14 år.

17 Förändringar Pojkfotbollen år 2015 Nivåanpassade grupper för Pojkar år. 7-fotboll, SERIESPEL: (Pojkar 11 år) P04 Vår & Höst serier d.v.s. upp- och nedflyttning sker mellan nivåerna under sommaren för att anpassa helt till ännu jämnare matcher. Lagen delas in geografiskt Norr och Söder med 2-3 olika nivåer i varje geografiskt område, ca. 8 lag i varje grupp. Lag 1-2 i Grupp 2-3 flyttas upp en nivå efter våren och Lag 7-8 i Grupp 1-2 skulle flyttas ner en nivå efter våren. Serierna lottas sedan om inför hösten och genomförs även då enkelrondigt.

18 Förändringar Flick- och Pojkfotbollen 10 år 2015 Poolspelsvarianter kommer finnas kvar men i ett seriespel. 3-4 lag samlas och 2 matcher (2 omgångar) spelas vid varje tillfälle. Fler matcher spelas totalt på en säsong men med något kortare speltid 2x20 min. Det blir färre tillfällen ca. 7 st. mot idag är det ca. 10 enskilda matcher i 10-årsklasserna. Det skulle i förslaget då bli fler matcher totalt ca. 14 matcher. Målvaktsregeln att laget backar tillbaka till egen planhalva görs även i 10-årsserierna. Med stöd av erfarenheter från andra distrikt som med framgång genomfört detta vill även ÖLFF införa detta. Syftet är bl.a. att utveckla passningsspelet redan i tidig ålder samt att fler målvakter vågar stå i mål. Vi vill också påpeka att det är målvakten som bestämmer när spelet sätts igång, vilket innebär att har inte laget hunnit backa hem då målvakten sätter igång spelet behöver inte motståndarna backa hem till halva planen.

19 Förändringar Ungdomsfotbollen 7-12 år 2015 Gällande extraspelare vid 4- och 6-målsunderläge. Bakgrund: ÖLFF strävar hela tiden efter jämnare matcher vilket innebär en utveckling av fotbollen och att breddfotbollen ska leva vidare upp i högre åldrar. ÖLFF har undersökt olika möjligheter hur andra distrikt utvecklar fotbollen på ett positivt sätt som alla lagen drar nytta av. ÖLFF har haft en remiss ute till vår utvärdering med att få in så många synpunkter som möjligt till våra ledare. Det mesta är positivt kring frågan att en extraspelare ska kunna sättas in vid ett stort målunderläge. För att vara tydlig med vår idé med extra spelare gäller följande: När ett lag leder med 4 mål, får det andra laget sätta in en extra spelare och vid 6 mål ytterligare en extra spelare, tills målskillnaden krympt till 3 resp. 5 mål. OBS! Det är domaren som ska ha koll på resultatet med hjälp av ledarna. Därav att inget resultat nämns under spelets gång utan domaren meddelar ledaren i laget när det är dags att ska sätta in en spelare eller ta ut en spelare från planen. Denna bestämmelse har funnits i Småland i många år och gör att matcherna blir jämnare både resultatoch spelmässigt. Även i Stockholm finns samma förslag just nu. Tanken är att skapa en sundare idrottsmiljö och jämnare matcher vilket gynnar både det bättre och det sämre laget.

20 Serieindelning P11:1 P11 GRUPP 1 (8 lag) Adolfsbergs IK Övre Gul IF Eker Örebro IFK Kumla Vit IK Sturehov Röd Karlslunds IF HFK Röd Lillån FK Grön Mariebergs IK Blå Örebro Syrianska IF 1 Rek. Speldag: Lördag Vår: Serierna genomförs enkelrondigt maj-juni. Lag 7-8 i Grupp 1 flyttas ned till Grupp 2. Lag 1 i resp. Grupp 2 flyttas upp till Grupp 1. Lag 7-8 i resp. Grupp 2 flyttas ned till Grupp 3 Lag 1-2 i resp. Grupp 3 flyttas upp till Grupp 2. Höst: NY lottning och serierna genomförs enkelrondigt aug-sep Spelveckor: Vår: V (v.25 spelas vardag) Höst: V

21 Serieindelning P11:2 P11 GRUPP 2 Norra (8 lag) P11 GRUPP 2 Södra (8 lag) BK Forward Lundby Adolfsbergs IK Nedre Svart Kopparberg BK BK Forward Trängen Nora-Pershyttan BK IFK Hallsberg FK IK Sturehov Vit IFK Kumla Blå Karlslunds IF HFK Blå IK Sturehov Blå Vivalla SK 1 Karlslunds IF HFK Vit Örebro SK FK Svart 2 Vivalla SK 2 Örebro Syrianska IF 2 Örebro SK FK Vit 2 Rek. Speldag: Söndag Rek. Speldag: Lördag Vår: Serierna genomförs enkelrondigt maj-juni. Lag 7-8 i Grupp 1 flyttas ned till Grupp 2. Lag 1 i resp. Grupp 2 flyttas upp till Grupp 1. Lag 7-8 i resp. Grupp 2 flyttas ned till Grupp 3 Lag 1-2 i resp. Grupp 3 flyttas upp till Grupp 2. Höst: NY lottning och serierna genomförs enkelrondigt aug-sep Spelveckor: Vår: V (v.25 spelas vardag) Höst: V

22 Serieindelning P11:3 P11 GRUPP 3 Norra (8 lag) Fellingsbro GOIF Frövi IK Grythyttans IF Glanshammars IF Adolfsbergs IK Övre Svart Hovsta IF Vivalla SK 3 Örebro SK FK Röd Rek. Speldag: Lördag P11 GRUPP 3 Södra (8 Lag) Latorps IF Pålsboda GOIF Sköllersta IF Östansjö IF Mariebergs IK Vit Adolfsbergs IK Nedre Gul Lillån FK Vit HOIF Rek. Speldag: Söndag Vår: Serierna genomförs enkelrondigt maj-juni. Lag 7-8 i Grupp 1 flyttas ned till Grupp 2. Lag 1 i resp. Grupp 2 flyttas upp till Grupp 1. Lag 7-8 i resp. Grupp 2 flyttas ned till Grupp 3 Lag 1-2 i resp. Grupp 3 flyttas upp till Grupp 2. Höst: NY lottning och serierna genomförs enkelrondigt aug-sep Spelveckor: Vår: V (v.25 spelas vardag) Höst: V

23 Serieindelning P10 P10 GRUPP 1 Svår P10 GRUPP 2:1 Medel P10 GRUPP 3 Lätt IFK Kumla Vit Adolfsbergs IK Svart Ervalla SK Karlslunds IF HFK Blå BK Forward Svart GSBK Karlslunds IF HFK Röd Fjugesta IF Hällefors AIF Laxå IF Hovsta IF IFK Hallsberg Rynninge IK P06 IFK Askersund Karlslunds IF HFK Svart Rynninge IK Blå IFK Kumla Blå Latorps IF Örebro SK FK Svart 1 IFK Lindesberg 1 Lekebergs IF Örebro Syrianska IF 1 IFK Lindesberg 2 Lillkyrka IF 8 Lag IFK Örebro Skyllbergs IK IK Sturehov Blå Wedevågs IF P10 GRUPP 2:2 Medel Rynninge IK Vit Örebro SK FK Röd BK Forward Gul 11 Lag 11 Lag Adolfsbergs IK Gul IK Sturehov Röd Karlslunds IF HFK Vit Nora-Pershyttan BK Simon SK Örebro SK FK Vit Örebro SK FK Svart 2 8 Lag

24 Serieindelning P10 forts. Rek. Speldag: Speltider 3 lag, 1 plan Speltider 4 lag, 2 planer Lördag/Söndag varierar 10:00 10: maj 11:00 11: maj 12: juni aug ev.5 lag vid vissa tillfällen. 5-6 sep sep sep

Pojkar år 2016

Pojkar år 2016 Pojkar 10-11 år 2016 Dagordning Inledning Ungdomsfotboll TB & RB Nyheter Ungdomsfotbollen 2016 Gruppindelningen Övriga frågor Avbytare / Bollstorlek AVBYTARE Utbytt spelare får återinträda i spelet. Byte

Läs mer

Pojkar år 2015

Pojkar år 2015 Pojkar 12-13 år 2015 Dagordning Inledning Ungdomsfotboll TB & RB Nyheter Ungdomsfotbollen 2015 Fastställande av gruppindelning Övrigt Avbytare / Bollstorlek AVBYTARE / ERSÄTTARE 11-fotboll: Högst sju avbytare

Läs mer

Pojkar år 2017

Pojkar år 2017 Pojkar 10-11 år 2017 Dagordning Inledning Ungdomsfotboll TB & RB Nyheter Ungdomsfotbollen 2017 Gruppindelningen Övriga frågor Avbytare / Bollstorlek AVBYTARE Utbytt spelare får återinträda i spelet. Byte

Läs mer

Pojkar år 2016

Pojkar år 2016 Pojkar 12-15 år 2016 Dagordning Inledning Ungdomsfotboll TB & RB Nyheter Ungdomsfotbollen 2016 Gruppindelningen Övrigt Avbytare / Bollstorlek AVBYTARE / ERSÄTTARE 11-fotboll: Högst sju avbytare får antecknas

Läs mer

Pojkar år 2017

Pojkar år 2017 Pojkar 12-15 år 2017 Dagordning Inledning Ungdomsfotboll TB & RB Nyheter Ungdomsfotbollen 2017 Gruppindelningen Övrigt Avbytare / Bollstorlek AVBYTARE Utbytt spelare får återinträda i spelet. Byte av spelare

Läs mer

Pojkar år 2018 (7mot7)

Pojkar år 2018 (7mot7) Pojkar 10-12 år 2018 (7mot7) Välkomna! SPELFORMER 2018/2019 2018 (Lokalt) 7-9 år: 5mot5 10-12 år: 7mot7 12-14 år: 9mot9 14-19 år: 11mot11 2019 (Nationellt) 7 år: 3mot3 8-9 år: 5mot5 10-12 år: 7mot7 13-14

Läs mer

Flickor år 2017

Flickor år 2017 Flickor 10-13 år 2017 Dagordning Inledning Ungdomsfotboll TB & RB Nyheter Ungdomsfotbollen 2017 Gruppindelningen Övriga frågor Avbytare / Bollstorlek AVBYTARE Utbytt spelare får återinträda i spelet. Byte

Läs mer

POOLSPEL Informationsmöte Pojkar 9 år (-2008) 2017

POOLSPEL Informationsmöte Pojkar 9 år (-2008) 2017 POOLSPEL 2017 Informationsmöte 2017-04-06 Pojkar 9 år (-2008) 2017 DAGORDNING: 1 Välkomna, Upprop 2 Tävlingsregler 3 Spelprogram, lottnycklar 4 Fastställande av Arrangörer och Datum för Poolspelen 2017

Läs mer

POOLSPEL Informationsmöte Pojkar 7 år 2015

POOLSPEL Informationsmöte Pojkar 7 år 2015 POOLSPEL 2015 Informationsmöte 2015-04-15 Pojkar 7 år 2015 DAGORDNING: 1 Välkomna, Upprop 2 Tävlingsregler 3 Spelprogram, lottnycklar 4 Fastställande av Arrangörer och Datum för Poolspelen 2015 5 Avslutning

Läs mer

POOLSPEL Informationsmöte Pojkar 8 år (-2009) 2017

POOLSPEL Informationsmöte Pojkar 8 år (-2009) 2017 POOLSPEL 2017 Informationsmöte 2017-04-06 Pojkar 8 år (-2009) 2017 DAGORDNING: 1 Välkomna, Upprop 2 Tävlingsregler 3 Spelprogram, lottnycklar 4 Fastställande av Arrangörer och Datum för Poolspelen 2017

Läs mer

POOLSPEL Informationsmöte Flickor 7-9 år (-2009/-2010/-2011) 2018

POOLSPEL Informationsmöte Flickor 7-9 år (-2009/-2010/-2011) 2018 POOLSPEL 2018 Informationsmöte 2018-04-10 Flickor 7-9 år (-2009/-2010/-2011) 2018 DAGORDNING: 1 Välkomna, Upprop 2 Spelformer, Spel- och Tävlingsregler 3 Spelprogram, lottnycklar 4 Fastställande av Arrangörer

Läs mer

POOLSPEL Informationsmöte Flickor 7-9 år (-2008/-2009/-2010) 2017

POOLSPEL Informationsmöte Flickor 7-9 år (-2008/-2009/-2010) 2017 POOLSPEL 2017 Informationsmöte 2017-04-06 Flickor 7-9 år (-2008/-2009/-2010) 2017 DAGORDNING: 1 Välkomna, Upprop 2 Tävlingsregler 3 Spelprogram, lottnycklar 4 Fastställande av Arrangörer och Datum för

Läs mer

Tävlingsbestämmelser år kap. Tävlingens genomförande. Bilaga 3. Representantskapet

Tävlingsbestämmelser år kap. Tävlingens genomförande. Bilaga 3. Representantskapet Bilaga 3. Representantskapet 2017-12-08 Till: Samtliga föreningar ---------------------------------- Struken text = Förslag till borttagen text Röd text = Förslag till ny text Blå text = ÖLFF:s bestämmelser

Läs mer

Pojkar år 2019 (7mot7)

Pojkar år 2019 (7mot7) Pojkar 10-12 år 2019 (7mot7) Välkomna! SPELFORMER fr.o.m. 2019 2019 (Nationellt) 7 år: 3mot3 8-9 år: 5mot5 10-12 år: 7mot7 13-14 år: 9mot9 15-19 år: 11mot11 SPELREGLER 2019/2020 2019 Samma spelregler i

Läs mer

Bilaga 1. Representantskapet SAMARBETE VÄSTMANLANDS FF / ÖREBRO LÄNS FF DAM- OCH FLICKFOTBOLLEN

Bilaga 1. Representantskapet SAMARBETE VÄSTMANLANDS FF / ÖREBRO LÄNS FF DAM- OCH FLICKFOTBOLLEN Bilaga 1. Representantskapet 2013-12-04 SAMARBETE VÄSTMANLANDS FF / ÖREBRO LÄNS FF DAM- OCH FLICKFOTBOLLEN Bakgrund: Via Örebro Läns Fotbollförbunds utvärdering 2013 har det framkommit önskemål från föreningar/ledare

Läs mer

POOLSPEL Informationsmöte mot5 Pojkar 8 år (2011) 2019

POOLSPEL Informationsmöte mot5 Pojkar 8 år (2011) 2019 POOLSPEL 2019 Informationsmöte 2019-04-09 5mot5 Pojkar 8 år (2011) 2019 DAGORDNING: 1 Välkomna, Upprop 2 Spelformer, Spel- och Tävlingsregler 3 Policy Ungdomsfotboll 7-14 år Örebro Läns FF 4 Spelprogram,

Läs mer

POOLSPEL Informationsmöte Pojkar 7 år 2014

POOLSPEL Informationsmöte Pojkar 7 år 2014 POOLSPEL 2014 Informationsmöte 2014-04-14 Pojkar 7 år 2014 DAGORDNING: 1 Välkomna, Upprop 2 Nyheter Tävlingsregler 3 Övriga Tävlingsregler 4 Fastställande av Arrangörer och Datum för Poolspelen 2014 5

Läs mer

Upplands Fotbollförbunds kompletterande tävlingsföreskrifter gällande serier för Ungdom 13 till 17 år 2014

Upplands Fotbollförbunds kompletterande tävlingsföreskrifter gällande serier för Ungdom 13 till 17 år 2014 Upplands Fotbollförbunds kompletterande tävlingsföreskrifter gällande serier för Ungdom 13 till 17 år 2014 1. Tävlingsstyrelse Upplands Fotbollförbund administrerar tävlingen. Upplands Fotbollförbunds

Läs mer

Upplands Fotbollförbund

Upplands Fotbollförbund Uppsala 2009-04-08 Till föreningarna i Uppland och på Åland. Inför seriestarten 2009 Vi vill börja med att erinra om att det är föreningens, ledarens, spelarens och funktionärens skyldighet att förvissa

Läs mer

Preliminära Tävlingsföreskrifter Ligacupen 2016/2017 Ligacupen U19, U17 och U16.

Preliminära Tävlingsföreskrifter Ligacupen 2016/2017 Ligacupen U19, U17 och U16. Preliminära Tävlingsföreskrifter Ligacupen 2016/2017 Ligacupen U19, U17 och U16. 1 kap. - Allmänna bestämmelser I frågor som inte regleras i dessa föreskrifter gäller Svenska Fotbollförbundets (SvFF) tävlingsbestämmelser

Läs mer

Upplands Fotbollförbunds kompletterande tävlingsföreskrifter gällande serier för Ungdom 13 till 17 år 2015

Upplands Fotbollförbunds kompletterande tävlingsföreskrifter gällande serier för Ungdom 13 till 17 år 2015 Upplands Fotbollförbunds kompletterande tävlingsföreskrifter gällande serier för Ungdom 13 till 17 år 2015 1. Tävlingsstyrelse Upplands Fotbollförbund administrerar tävlingen. Upplands Fotbollförbunds

Läs mer

BARN- OCH UNGDOMSFOTBOLL 1. SPELTIDER OCH BESTÄMMELSER FÖR BARN- OCH UNGDOMSFOTBOLL

BARN- OCH UNGDOMSFOTBOLL 1. SPELTIDER OCH BESTÄMMELSER FÖR BARN- OCH UNGDOMSFOTBOLL BARN- OCH UNGDOMSFOTBOLL A. SPELREGLER 1. SPELTIDER OCH BESTÄMMELSER FÖR BARN- OCH UNGDOMSFOTBOLL 11-MANNALAG Boll- Antal Övriga Lag Speltid Storlek Spelare/Avbytare Regler Div 1 pojkar 2x40 5 11-Obegränsat

Läs mer

Så spelar vi Fotboll 11 mot 11 Så många, så länge i så bra miljö som möjligt Bra och utvecklande spel...

Så spelar vi Fotboll 11 mot 11 Så många, så länge i så bra miljö som möjligt Bra och utvecklande spel... Så spelar vi Fotboll 11 mot 11 Så många, så länge i så bra miljö som möjligt Bra och utvecklande spel... Inom JHFF och SvFF spelas det 11 mot 11 från 15 år och uppåt. Innehåll Allmänt... 3 Spelares behörighet...

Läs mer

Dalarnas Fotbollförbund

Dalarnas Fotbollförbund Dalarnas Fotbollförbund Falun 2010-03-16 Till/ Samtliga föreningar De handskrivna matchrapporterna försvinner - elektronisk matchrapport tar vid! Dalarnas FF övergår från och med denna säsong till sk elektronisk

Läs mer

Ungdomsfotboll i Gästrikland

Ungdomsfotboll i Gästrikland Ungdomsfotboll i Gästrikland Kompletterande regler och information 2013-1 - Innehållsförteckning SIDA 1 ÅLDERSKLASSER SPELFORMER 3 2 DIVISIONSINDELADE SERIER MED UTÖKAD ÅLDERSINDELNING 4 3 DM-TÄVLINGAR

Läs mer

POOLSPEL Informationsmöte Flickor 9 år 2014

POOLSPEL Informationsmöte Flickor 9 år 2014 POOLSPEL 2014 Informationsmöte 2014-04-15 Flickor 9 år 2014 DAGORDNING: 1 Välkomna, Upprop 2 Nyheter Tävlingsregler 3 Övriga Tävlingsregler 4 Fastställande av Arrangörer och Datum för Poolspelen 2014 5

Läs mer

Så spelar vi Fotboll 11 mot 11 Så många, så länge i så bra miljö som möjligt Bra och utvecklande spel...

Så spelar vi Fotboll 11 mot 11 Så många, så länge i så bra miljö som möjligt Bra och utvecklande spel... Så spelar vi Fotboll 11 mot 11 Så många, så länge i så bra miljö som möjligt Bra och utvecklande spel... Inom JHFF och SvFF spelas det 11 mot 11 från 15 år och uppåt. Innehåll Allmänt... 3 Spelares behörighet...

Läs mer

POOLSPEL 2014. Informationsmöte 2014-04-14 Pojkar 9 år 2014

POOLSPEL 2014. Informationsmöte 2014-04-14 Pojkar 9 år 2014 POOLSPEL 2014 Informationsmöte 2014-04-14 Pojkar 9 år 2014 DAGORDNING: 1 Välkomna, Upprop 2 Nyheter Tävlingsregler 3 Övriga Tävlingsregler 4 Fastställande av Arrangörer och Datum för Poolspelen 2014 5

Läs mer

Upplands Fotbollförbunds kompletterande tävlingsföreskrifter gällande serier för Ungdom 13 till 17 år 2017

Upplands Fotbollförbunds kompletterande tävlingsföreskrifter gällande serier för Ungdom 13 till 17 år 2017 Upplands Fotbollförbunds kompletterande tävlingsföreskrifter gällande serier för Ungdom 13 till 17 år 2017 1. Tävlingsstyrelse och Beslutsorgan Upplands Fotbollförbund administrerar tävlingen. Upplands

Läs mer

Upplands Fotbollförbunds kompletterande Tävlingsföreskrifter: Ungdom år 2018

Upplands Fotbollförbunds kompletterande Tävlingsföreskrifter: Ungdom år 2018 Upplands Fotbollförbunds kompletterande Tävlingsföreskrifter: Ungdom 13-17 år 2018 1. Tävlingsstyrelse och Beslutsorgan Upplands Fotbollförbund administrerar tävlingen. Upplands Fotbollförbunds Tävlingskommitté

Läs mer

POOLSPEL Informationsmöte Flickor 8 år 2014

POOLSPEL Informationsmöte Flickor 8 år 2014 POOLSPEL 2014 Informationsmöte 2014-04-15 Flickor 8 år 2014 DAGORDNING: 1 Välkomna, Upprop 2 Nyheter Tävlingsregler 3 Övriga Tävlingsregler 4 Fastställande av Arrangörer och Datum för Poolspelen 2014 5

Läs mer

I frågor som inte regleras i dessa föreskrifter gäller Svenska Fotbollförbundets (SvFF) tävlingsbestämmelser (TB) i tillämpliga delar.

I frågor som inte regleras i dessa föreskrifter gäller Svenska Fotbollförbundets (SvFF) tävlingsbestämmelser (TB) i tillämpliga delar. FÖRESKRIFTER SVENSKA SPEL F 19 2015 1 Kap. - Allmänna bestämmelser I frågor som inte regleras i dessa föreskrifter gäller Svenska Fotbollförbundets (SvFF) tävlingsbestämmelser (TB) i tillämpliga delar.

Läs mer

Upplands Fotbollförbunds kompletterande Tävlingsföreskrifter: Futsal

Upplands Fotbollförbunds kompletterande Tävlingsföreskrifter: Futsal Upplands Fotbollförbunds kompletterande Tävlingsföreskrifter: Futsal 2017 2018 1. Tävlingsstyrelse och Beslutsorgan Upplands Fotbollförbund (UFF) administrerar tävlingen. Upplands Fotbollförbunds Tävlingskommitté

Läs mer

Föreskrifter år 2018 U16 Nationell (SEF-serie) Tävlingsföreskrifterna är fastställda av SvFF:s Tävlingskommitté den 23 mars 2018

Föreskrifter år 2018 U16 Nationell (SEF-serie) Tävlingsföreskrifterna är fastställda av SvFF:s Tävlingskommitté den 23 mars 2018 Föreskrifter år 2018 U16 Nationell (SEF-serie) Tävlingsföreskrifterna är fastställda av SvFF:s Tävlingskommitté den 23 mars 2018 1 kap. - Allmänna bestämmelser 1 I frågor som inte regleras i dessa föreskrifter

Läs mer

Så spelar vi fotboll 9 mot 9

Så spelar vi fotboll 9 mot 9 Så spelar vi fotboll 9 mot 9 Så många, så länge i så bra miljö som möjligt Bra och utvecklande spel... Vi spelar 9 mot 9 i åldrarna 13 14 år. I syfte att skapa bättre förutsättningar för att spela fotboll

Läs mer

Kval till Div. 5 Fellingsbro GoIF - SMÅ IF 5-6 eft. straffar

Kval till Div. 5 Fellingsbro GoIF - SMÅ IF 5-6 eft. straffar REPRESENTATIONSSERIER, HERRAR ALLSVENSKAN M. V. O. F. Mål P. Djurgårdens IF...26 19 1 6 62-26 58 Hammarby IF...26 15 6 5 50-30 51 Malmö FF...26 14 6 6 50-23 48 Örgryte IS...26 14 3 9 42-40 45 AIK...26

Läs mer

Barn- och Ungdomsfotboll. i Gästrikland

Barn- och Ungdomsfotboll. i Gästrikland Barn- och Ungdomsfotboll i Gästrikland Kompletterande regler och information 2016 Version 1-1 - Innehållsförteckning SIDA 1 ÅLDERSKLASSER SPELFORMER 3 2 DIVISIONSINDELADE SERIER MED UTÖKAD ÅLDERSINDELNING

Läs mer

Upplands Fotbollförbunds kompletterande tävlingsföreskrifter gällande DM 2017

Upplands Fotbollförbunds kompletterande tävlingsföreskrifter gällande DM 2017 Upplands Fotbollförbunds kompletterande tävlingsföreskrifter gällande DM 2017 1. Tävlingsstyrelse och Beslutsorgan Upplands Fotbollförbund administrerar tävlingen. Upplands Fotbollförbunds Tävlingskommitté

Läs mer

I frågor som inte regleras i dessa föreskrifter gäller Svenska Fotbollförbundets (SvFF) tävlingsbestämmelser (TB) i tillämpliga delar.

I frågor som inte regleras i dessa föreskrifter gäller Svenska Fotbollförbundets (SvFF) tävlingsbestämmelser (TB) i tillämpliga delar. FÖRESKRIFTER SVENSKA SPEL F-19 2017 1 Kap. Allmänna bestämmelser I frågor som inte regleras i dessa föreskrifter gäller Svenska Fotbollförbundets (SvFF) tävlingsbestämmelser (TB) i tillämpliga delar. Det

Läs mer

Upplands Fotbollförbund

Upplands Fotbollförbund Uppsala 2008-04-14 Till föreningarna i Uppland och på Åland. Inför seriestarten 2008 Vi vill börja med att erinra om att det är föreningens, ledarens, spelarens och funktionärens skyldighet att förvissa

Läs mer

DIVISION 5 REPRESENTATIONSSERIER, HERRAR

DIVISION 5 REPRESENTATIONSSERIER, HERRAR Serietabeller REPRESENTATIONSSERIER, HERRAR ALLSVENSKAN Djurgårdens IF... 26 16 4 6 51-33 52 Malmö FF... 26 14 4 8 52-32 46 Örgryte IS... 26 12 8 6 49-38 44 Helsingborgs IF... 26 10 8 8 38-38 38 AIK...

Läs mer

Så spelar vi fotboll 9 mot 9

Så spelar vi fotboll 9 mot 9 Så spelar vi fotboll 9 mot 9 Så många, så länge i så bra miljö som möjligt Bra och utvecklande spel... Vi spelar 9 mot 9 i åldrarna 13 14 år. I syfte att skapa bättre förutsättningar för att spela fotboll

Läs mer

Föreskrifter för DM UNGDOM år 2017

Föreskrifter för DM UNGDOM år 2017 Föreskrifter för DM UNGDOM år 2017 KAPITEL I ADMINISTRATION 1. T ä v l i n g s s t y r e l s e Smålands Fotbollförbund (SmFF) administrerar turneringen. SmFF:s Tävlingskommitté (TK) är tävlingsstyrelse.

Läs mer

Så spelar vi Fotboll 7 mot 7 Konstruktivt och bra spel Ge alla möjlighet till utveckling Så många, så länge i så bra miljö som möjligt

Så spelar vi Fotboll 7 mot 7 Konstruktivt och bra spel Ge alla möjlighet till utveckling Så många, så länge i så bra miljö som möjligt Så spelar vi Fotboll 7 mot 7 Konstruktivt och bra spel Ge alla möjlighet till utveckling Så många, så länge i så bra miljö som möjligt Inom JHFF spelas det 7 mot 7 när man är 10-12 år. Syftet är att skapa

Läs mer

Skånes Fotbollförbund Kvalreglemente 2015

Skånes Fotbollförbund Kvalreglemente 2015 Skånes Fotbollförbund Kvalreglemente 2015 Kapitel 1 ADMINISTRATION 1. Tävlingsstyrelse Skånes Fotbollförbund (Skånes FF) administrerar kvaltävlingarna och förbundets Tävlingskommitté (TK) är tävlingsstyrelse

Läs mer

Så spelar vi 11-mannafotboll Inom JHFF spelas det 11-manna fotboll från 14 år.

Så spelar vi 11-mannafotboll Inom JHFF spelas det 11-manna fotboll från 14 år. Så spelar vi 11-mannafotboll 2017 Inom JHFF spelas det 11-manna fotboll från 14 år. Allmänt Tävlingen arrangeras av Jämtland-Härjedalens Fotbollförbund (JHFF) i samarbete med Kompisligan. Ansvariga för

Läs mer

Seriebestämmelser,

Seriebestämmelser, Seriebestämmelser, 2015-2016 1 Matchtider Serie Matchtid Speldagar U16 Örebro/ 3 x 20 min. Lördagar seriespel U15 Örebro/ 3 x 20 min. Söndagar seriespel U14 Örebro/ 3 x 15 min. Lördagar seriespel U13 Örebro/

Läs mer

Välkomna till HFF Tävlingsinformation 6 februari 2019 Seniorserier. Fler aktiva, längre Fair Play Utvecklande

Välkomna till HFF Tävlingsinformation 6 februari 2019 Seniorserier. Fler aktiva, längre Fair Play Utvecklande Välkomna till HFF Tävlingsinformation 6 februari 2019 Seniorserier Inledning Föredrag: Agenda Hot mot föreningarna & fotbollen Hur hanteras dem? Information Regel nyheter Tävlingsbestämmelser 2019 Information

Läs mer

Så spelar vi 9-mannafotboll 2017

Så spelar vi 9-mannafotboll 2017 Så spelar vi 9-mannafotboll 2017 Lagom stor plan... Lagom många spelare... Bättre och mer utvecklande spel... Syftet med 9-manna är att skapa bättre förutsättningar för att spela fotboll på ett utvecklande

Läs mer

UNGDOM LEDARHJÄLPEN Inför säsongen/seriestart

UNGDOM LEDARHJÄLPEN Inför säsongen/seriestart LEDARHJÄLPEN Inför säsongen/seriestart Registrering av spelare Ungdomsregistrera dina spelare i ålder 10-14 år och förstagångslicensiera spelare som fyller 15 år i Fogis. Föreningen skall innan registreringen

Läs mer

Så spelar vi Fotboll 7 mot 7 Konstruktivt och bra spel Ge alla möjlighet till utveckling Så många, så länge i så bra miljö som möjligt

Så spelar vi Fotboll 7 mot 7 Konstruktivt och bra spel Ge alla möjlighet till utveckling Så många, så länge i så bra miljö som möjligt Så spelar vi Fotboll 7 mot 7 Konstruktivt och bra spel Ge alla möjlighet till utveckling Så många, så länge i så bra miljö som möjligt Inom JHFF spelas det 7 mot 7 när man är 10-12 år. Syftet är att skapa

Läs mer

LEDARHJÄLPEN 11-MANNA 2016

LEDARHJÄLPEN 11-MANNA 2016 INFÖR SÄSONG/SERIESTART Ungdomsregistrera dina spelare i ålder 10-14 år och förstagångslicensiera spelare som fyller 15 år i Fogis. Föreningen skall innan registreringen inhämta spelarens och dennes vårdnadshavares

Läs mer

Föreskrifter år 2018/2019 Ligacupen (U19, U17 och U16) Tävlingsföreskrifterna är fastställda av SvFF:s Tävlingsutvecklingskommitté den 11 juni 2018

Föreskrifter år 2018/2019 Ligacupen (U19, U17 och U16) Tävlingsföreskrifterna är fastställda av SvFF:s Tävlingsutvecklingskommitté den 11 juni 2018 Föreskrifter år 2018/2019 Ligacupen (U19, U17 och U16) Tävlingsföreskrifterna är fastställda av SvFF:s Tävlingsutvecklingskommitté den 11 juni 2018 1 kap. - Allmänna bestämmelser 1 I frågor som inte regleras

Läs mer

Föreskrifter år 2019 P16 Nationell. Tävlingsföreskrifterna är fastställda av SvFF:s Tävlingsutvecklingskommitté den 28 mars 2019

Föreskrifter år 2019 P16 Nationell. Tävlingsföreskrifterna är fastställda av SvFF:s Tävlingsutvecklingskommitté den 28 mars 2019 Föreskrifter år 2019 P16 Nationell Tävlingsföreskrifterna är fastställda av SvFF:s Tävlingsutvecklingskommitté den 28 mars 2019 1 kap. - Allmänna bestämmelser 1 I frågor som inte regleras i dessa föreskrifter

Läs mer

Föreskrifter år 2019/2020 Ligacupen (P19, P17 och P16) Tävlingsföreskrifterna är fastställda av SvFF:s Tävlingsutvecklingskommitté den 8 juli 2019

Föreskrifter år 2019/2020 Ligacupen (P19, P17 och P16) Tävlingsföreskrifterna är fastställda av SvFF:s Tävlingsutvecklingskommitté den 8 juli 2019 Föreskrifter år 2019/2020 Ligacupen (P19, P17 och P16) Tävlingsföreskrifterna är fastställda av SvFF:s Tävlingsutvecklingskommitté den 8 juli 2019 1 kap. - Allmänna bestämmelser 1 I frågor som inte regleras

Läs mer

Inbjudan till utomhusspel i fotboll för barn- och ungdomslag 2015

Inbjudan till utomhusspel i fotboll för barn- och ungdomslag 2015 Västerås uppdaterat: 2015-03-12 Inbjudan till utomhusspel i fotboll för barn- och ungdomslag 2015 Nu är det äntligen dags att anmäla lag till utomhussäsongen 2015. Förändringar 2015 Västmanlands Fotbollförbund

Läs mer

UNGDOM LEDARHJÄLPEN Inför säsongen/seriestart

UNGDOM LEDARHJÄLPEN Inför säsongen/seriestart LEDARHJÄLPEN Inför säsongen/seriestart Inför match - Kallelse av motståndare och domare sker vi Fogis så se till att datum, matchtid och anläggning är uppdaterad. Ta gärna kontakt med dina motståndare

Läs mer

Regler för zonfotbollen 2013 Norra - Södra - Västra - Östra zonerna. Föreningens ansvar. Årsmötesdatum

Regler för zonfotbollen 2013 Norra - Södra - Västra - Östra zonerna. Föreningens ansvar. Årsmötesdatum Föreningens ansvar Årsmötesdatum Regler för zonfotbollen 2013 Norra - Södra - Västra - Östra zonerna Anmälningsdatum till seriespel 1/3 Anmälningsdatum till sammandrag Gruppindelning 7-manna 5-manna Sammandrag

Läs mer

Så spelar vi 7-mannafotboll 2016 Bättre förutsättningar Jämnare matcher Roligare och bättre spel Alla skall få vara med

Så spelar vi 7-mannafotboll 2016 Bättre förutsättningar Jämnare matcher Roligare och bättre spel Alla skall få vara med Så spelar vi 7-mannafotboll 2016 Bättre förutsättningar Jämnare matcher Roligare och bättre spel Alla skall få vara med Inom JHFF spelas det 7-manna fotboll när man är 10-12 år. Syftet är att skapa bättre

Läs mer

JUNIOR- OCH UNGDOMSFOTBOLL 1. SPELTIDER OCH BESTÄMMELSER FÖR JUNIOR- OCH UNGDOMSFOTBOLL

JUNIOR- OCH UNGDOMSFOTBOLL 1. SPELTIDER OCH BESTÄMMELSER FÖR JUNIOR- OCH UNGDOMSFOTBOLL JUNIOR- OCH UNGDOMSFOTBOLL A. SPELREGLER 1. SPELTIDER OCH BESTÄMMELSER FÖR JUNIOR- OCH UNGDOMSFOTBOLL 11-MANNALAG Boll- Antal Övriga Lag Speltid Storlek Spelare/Avbytare Regler Div 1 pojkar 2x40 5 11-Obegränsat

Läs mer

Så spelar vi 7-mannafotboll 2017 Jämna matcher Konstruktivt och bra spel Alla skall få vara med Så många som möjligt-så länge som möjligt

Så spelar vi 7-mannafotboll 2017 Jämna matcher Konstruktivt och bra spel Alla skall få vara med Så många som möjligt-så länge som möjligt Så spelar vi 7-mannafotboll 2017 Jämna matcher Konstruktivt och bra spel Alla skall få vara med Så många som möjligt-så länge som möjligt Inom JHFF spelas det 7-manna fotboll när man är 10-12 år. Syftet

Läs mer

Föreskrifter SM Flickor 16, år 2018 Fastställda av Svenska Fotbollförbundets Tävlingskommitté den 13 mars 2018

Föreskrifter SM Flickor 16, år 2018 Fastställda av Svenska Fotbollförbundets Tävlingskommitté den 13 mars 2018 1 Föreskrifter SM Flickor 16, år 2018 Fastställda av Svenska Fotbollförbundets Tävlingskommitté den 13 mars 2018 1 kap. Allmänna bestämmelser 1 I frågor som inte regleras i dessa föreskrifter gäller Svenska

Läs mer

Upplands Fotbollförbunds kompletterande tävlingsföreskrifter gällande serier för Barn 10 till 12 år samt poolspel för 10 åringar 2017

Upplands Fotbollförbunds kompletterande tävlingsföreskrifter gällande serier för Barn 10 till 12 år samt poolspel för 10 åringar 2017 Upplands Fotbollförbunds kompletterande tävlingsföreskrifter gällande serier för Barn 10 till 12 år samt poolspel för 10 åringar 2017 1. Tävlingsstyrelse och Beslutsorgan Upplands Fotbollförbund administrerar

Läs mer

Upplands Fotbollförbunds kompletterande tävlingsföreskrifter gällande serier för Barn 10 till 12 år samt poolspel för Barn 10 år 2018 Justerad

Upplands Fotbollförbunds kompletterande tävlingsföreskrifter gällande serier för Barn 10 till 12 år samt poolspel för Barn 10 år 2018 Justerad Upplands Fotbollförbunds kompletterande tävlingsföreskrifter gällande serier för Barn 10 till 12 år samt poolspel för Barn 10 år 2018 Justerad 180307 1. Tävlingsstyrelse och Beslutsorgan Upplands Fotbollförbund

Läs mer

Upplands Fotbollförbunds kompletterande tävlingsföreskrifter gällande serier för Barn 10 till 12 år 2014

Upplands Fotbollförbunds kompletterande tävlingsföreskrifter gällande serier för Barn 10 till 12 år 2014 Upplands Fotbollförbunds kompletterande tävlingsföreskrifter gällande serier för Barn 10 till 12 år 2014 1. Tävlingsstyrelse Upplands Fotbollförbund administrerar tävlingen. Upplands Fotbollförbunds Disciplinutskott

Läs mer

TÄVLINGS- och REPRESENTATIONSBESTÄMMELSER 2019 FÖR DALARNAS UNGDOMSTÄVLINGAR

TÄVLINGS- och REPRESENTATIONSBESTÄMMELSER 2019 FÖR DALARNAS UNGDOMSTÄVLINGAR TÄVLINGS- och REPRESENTATIONSBESTÄMMELSER 2019 FÖR DALARNAS UNGDOMSTÄVLINGAR SvFF:s Representantskap har 20 november 2018 beslutat om Tävlingsbestämmelser för barn och ungdomsfotboll som träder i kraft

Läs mer

Serieinformation

Serieinformation Serieinformation 2018-2019 2018-06-26 10:40 Sid 1 av 8 Serieinformation 2018-2019 Nu är serieindelningen och lottningen för säsongen 2018-2019 klara. Alla serier ligger ute på föreningens ibis-sida och

Läs mer

Ungdomsfotboll i Gästrikland. Kompletterande regler och. information

Ungdomsfotboll i Gästrikland. Kompletterande regler och. information Ungdomsfotboll i Gästrikland Kompletterande regler och information 2010 Innehållsförteckning SIDA 1 ÅLDERSKLASSER SPELFORMER 3 2 DIVISIONSINDELADE SERIER MED UTÖKAD ÅLDERSINDELNING 4 3 DM TÄVLINGAR 5 4

Läs mer

1 kap. Allmänna bestämmelser

1 kap. Allmänna bestämmelser Föreskrifter för Distriktspojkturneringen och Distriktsflickturneringen Cup Kommunal år 2018-2019 Fastställda av Svenska Fotbollförbundets Tävlingsutvecklingskommitté den 3 september 2018 1 kap. Allmänna

Läs mer

TILLÄGG TILL SPELREGLER FÖR BARN- OCH UNGDOMSFOTBOLL SAMT TÄVLINGSBESTÄMMELSER FÖR BARN OCH UNGDOM

TILLÄGG TILL SPELREGLER FÖR BARN- OCH UNGDOMSFOTBOLL SAMT TÄVLINGSBESTÄMMELSER FÖR BARN OCH UNGDOM TILLÄGG TILL SPELREGLER FÖR BARN- OCH UNGDOMSFOTBOLL SAMT TÄVLINGSBESTÄMMELSER FÖR BARN OCH UNGDOM 1. ÅLDERSBESTÄMMELSER FÖR JUNIORSPELARE Spelare är junior till och med det kalenderår han fyller 19 år

Läs mer

Ungdomsfotboll i Gästrikland

Ungdomsfotboll i Gästrikland Ungdomsfotboll i Gästrikland Kompletterande regler och information 2012 1 Innehållsförteckning SIDA 1 ÅLDERSKLASSER SPELFORMER 3 2 DIVISIONSINDELADE SERIER MED UTÖKAD ÅLDERSINDELNING 4 3 DM TÄVLINGAR 5

Läs mer

Barn- och Ungdomsfotboll. i Gästrikland

Barn- och Ungdomsfotboll. i Gästrikland Barn- och Ungdomsfotboll i Gästrikland Kompletterande regler och information 2014 Version 1-1 - Innehållsförteckning SIDA 1 ÅLDERSKLASSER SPELFORMER 3 2 DIVISIONSINDELADE SERIER MED UTÖKAD ÅLDERSINDELNING

Läs mer

Upplands Fotbollförbunds kompletterande tävlingsföreskrifter gällande serier för Barn 10 till 12 år samt poolspel för 10 åringar 2016

Upplands Fotbollförbunds kompletterande tävlingsföreskrifter gällande serier för Barn 10 till 12 år samt poolspel för 10 åringar 2016 Upplands Fotbollförbunds kompletterande tävlingsföreskrifter gällande serier för Barn 10 till 12 år samt poolspel för 10 åringar 2016 1. Tävlingsstyrelse och Beslutsorgan Upplands Fotbollförbund administrerar

Läs mer

TÄVLINGSBESTÄMMELSER & LEDARMANUAL

TÄVLINGSBESTÄMMELSER & LEDARMANUAL 2013 TÄVLINGSBESTÄMMELSER & LEDARMANUAL INNEHÅLLSFÖRTECKNING 2 Allmän information 3-4 11-manna 5 7-manna 6 5-manna 7 Checklista för 5-manna-sammandrag 8 Information angående 7- och 5-mannadomare Allmänt

Läs mer

Serieinformation

Serieinformation Serieinformation 2017-2018 2017-06-12 15:41 Sid 1 av 8 Serieinformation 2017-2018 Nu är serieindelningen och lottningen för säsongen 2017/18 klar. Alla serier ligger ute på föreningens ibis-sida och vår

Läs mer

Så spelar vi fotboll 5 mot 5 Konstruktivt och bra spel Alla skall få vara med Så många, så länge, i så bra miljö som möjligt

Så spelar vi fotboll 5 mot 5 Konstruktivt och bra spel Alla skall få vara med Så många, så länge, i så bra miljö som möjligt Så spelar vi fotboll 5 mot 5 Konstruktivt och bra spel Alla skall få vara med Så många, så länge, i så bra miljö som möjligt 5 mot 5 spelas när man är 8-9 år och skall lära våra barn att spela fotboll

Läs mer

Till föreningens ordförande i ungdomssektion/ungdomsansvarige

Till föreningens ordförande i ungdomssektion/ungdomsansvarige Till föreningens ordförande i ungdomssektion/ungdomsansvarige Information om inbjudan och anmälan till seriespel för barn- och ungdomsfotboll i Halland 2019 Hej! Detta dokument riktar sig till föreningens

Läs mer

Skånes Fotbollsförbund Kvalspel - Föreskrifter år 2011

Skånes Fotbollsförbund Kvalspel - Föreskrifter år 2011 Skånes Fotbollsförbund Kvalspel - Föreskrifter år 2011 Kapitel 1 ADMINISTRATION 1. Tävlingsstyrelse Skånes Fotbollförbund (Skånes FF) administrerar kvaltävlingarna. Skånes FF:s tävlingskommitté (TK) är

Läs mer

1 kap. Allmänna bestämmelser

1 kap. Allmänna bestämmelser Föreskrifter för Distriktspojkturneringen och Distriktsflickturneringen Cup Kommunal år 2019-2020 Fastställda av Svenska Fotbollförbundets Tävlingsutvecklingskommitté den 8 september 2019 1 kap. Allmänna

Läs mer

Barn- och Ungdomsfotboll. i Gästrikland

Barn- och Ungdomsfotboll. i Gästrikland Barn- och Ungdomsfotboll i Gästrikland Kompletterande Tävlings- och Representationsbestämmelser samt information 2019 Version 2 2019-04-23-1 - Tävlings- och Representationsbestämmelser ungdom 2019 ÅLDERSKLASSER

Läs mer

Upplands Fotbollförbunds kompletterande tävlingsföreskrifter gällande serier för Barn 10 till 12 år samt poolspel för 10 åringar 2015

Upplands Fotbollförbunds kompletterande tävlingsföreskrifter gällande serier för Barn 10 till 12 år samt poolspel för 10 åringar 2015 Upplands Fotbollförbunds kompletterande tävlingsföreskrifter gällande serier för Barn 10 till 12 år samt poolspel för 10 åringar 2015 1. Tävlingsstyrelse Upplands Fotbollförbund administrerar tävlingen.

Läs mer

Välkomna till Hallsberg och Transtenscupen 2015!

Välkomna till Hallsberg och Transtenscupen 2015! Välkomna till Hallsberg och Tranenscupen 2015! Vi är glada att ni valt att delta i Tranenscupen 2015. Cupen arrangeras i år för 26:e gången. Vi kan i år presentera ett artfält på över 190 lag. Det är rekord!

Läs mer

Kval till division 5 herrar 2016

Kval till division 5 herrar 2016 Berörda föreningar 2015.10.05 Kval till division 5 herrar 2016 Västergötlands Fotbollförbunds tävlingskommitté (DTK) har efter lottning fastställt följande spelordning för kvalspelet till division 5 2016.

Läs mer

INBJUDAN OCH ANMÄLAN TILL 2019 ÅRS UNGDOMS- OCH DM-TÄVLINGAR

INBJUDAN OCH ANMÄLAN TILL 2019 ÅRS UNGDOMS- OCH DM-TÄVLINGAR INBJUDAN OCH ANMÄLAN TILL 2019 ÅRS UNGDOMS- OCH DM-TÄVLINGAR Här kommer inbjudan till Gestriklands Fotbollförbunds Tävlingskommittés fotbollsarrangemang fotbollsäsongen 2019. Följande inbjudningar och

Läs mer

Så spelar vi 11-mannafotboll 2016. Inom JHFF spelas det 11-manna fotboll från 14 år.

Så spelar vi 11-mannafotboll 2016. Inom JHFF spelas det 11-manna fotboll från 14 år. Så spelar vi 11-mannafotboll 2016 Inom JHFF spelas det 11-manna fotboll från 14 år. Allmänt Tävlingen arrangeras av Jämtland-Härjedalens Fotbollförbund (JHFF) i samarbete med Kompisligan. Ansvariga för

Läs mer

Serieinformation Sid 1 av 8

Serieinformation Sid 1 av 8 Serieinformation 2019 2020 Sid 1 av 8 Nu är serieindelningen och lottningen för säsongen 2019-2020 klar. Alla serier ligger ute på föreningens ibis-sida och vår publika hemsida. Saknar ni något lag skicka

Läs mer

SÄSONGEN 2010/2011 SERIEINFORMATION

SÄSONGEN 2010/2011 SERIEINFORMATION SÄSONGEN 2010/2011 SERIEINFORMATION DALARNAS INNEBANDYFÖRBUND REGIONALA SERIER Genom att samarbetet omfattar flera distrikt och blir en region ökas valmöjligheterna samtidigt som stärker utvecklingsförutsättningarna.

Läs mer

Barn- och Ungdomsfotboll

Barn- och Ungdomsfotboll Barn- och Ungdomsfotboll i Gästrikland Kompletterande regler och information 2015 Version 1-1 - Innehållsförteckning SIDA 1 ÅLDERSKLASSER SPELFORMER 3 2 DIVISIONSINDELADE SERIER MED UTÖKAD ÅLDERSINDELNING

Läs mer

DGHF Tävlingsbestämmer för barn och ungdom. SHF Tävlingsbestämmer för barn och ungdom. SHF Tävlingsbestämmelser. SHF Tävlingshandbok

DGHF Tävlingsbestämmer för barn och ungdom. SHF Tävlingsbestämmer för barn och ungdom. SHF Tävlingsbestämmelser. SHF Tävlingshandbok DGFH Tävlingsbestämmelser för barn och ungdomar (DGFH TBBU) TBBU kompletterar SHF Tävlingsbestämmelserna för barn och ungdomar (SHF TBBU) med särbestämmelser för DGHF distrikt Om det finns ordalydelser

Läs mer

TÄVLINGS- och REPRESENTATIONSBESTÄMMELSER 2018 FÖR DALARNAS UNGDOMSTÄVLINGAR

TÄVLINGS- och REPRESENTATIONSBESTÄMMELSER 2018 FÖR DALARNAS UNGDOMSTÄVLINGAR TÄVLINGS- och REPRESENTATIONSBESTÄMMELSER 2018 FÖR DALARNAS UNGDOMSTÄVLINGAR Kompletteringar för tävlingar arrangerande av Dalarnas FF. Fastställda vid Representantskapsmöte 2017-12-09. I övrigt hänvisas

Läs mer

För föreningar tillhörande Dalarnas FF gäller: Dalarnas FF lämnar ej tillstånd för deltagande i eller arrangerande (tillstyrkan)

För föreningar tillhörande Dalarnas FF gäller: Dalarnas FF lämnar ej tillstånd för deltagande i eller arrangerande (tillstyrkan) TB och RB 2012 Förslag till justeringar Förutom dessa förslag till förändringar kan SvFF:s Representantskap vid sitt möte den 2011-11-25 besluta om övergripande förändringar som påverkar DFF:s tävlingsverksamhet

Läs mer

Barn- och ungdomsfotboll i Västmanland

Barn- och ungdomsfotboll i Västmanland Barn- och ungdomsfotboll i Västmanland Så spelar vi fotboll 11 mot 11 Version 2016-04-18 Innehållsförteckning Fotbollens spela, lek och lär... 2 Spelarutbildningsplan (SUP)... 3 Tränarutbildning... 3 Domarutbildning...

Läs mer

MANUAL FOGIS ELEKTRONISKA DOMARRAPPORTERINGEN

MANUAL FOGIS ELEKTRONISKA DOMARRAPPORTERINGEN MANUAL FOGIS ELEKTRONISKA DOMARRAPPORTERINGEN FÖRBEREDELSE FÖRE SÄSONGEN. - Uppdatera Truppen. Gå in på Lag-Fliken på Startsidan - Välj Laget (Lagnamnet) där uppdateringen ska ske. - Välj fliken trupp

Läs mer

Förändrade bestämmelser. Förändrade Tävlingsbestämmelser. 4 Ersättare och avbytare 17 Förening som utgår ur tävling eller lämnar w.o.

Förändrade bestämmelser. Förändrade Tävlingsbestämmelser. 4 Ersättare och avbytare 17 Förening som utgår ur tävling eller lämnar w.o. Förändrade bestämmelser. Utöver nedan föreslagna förändringar föreslås styrelsen få rätt att justera text av redaktionell art, däribland ändringar av 2014 till 2015 samt byte av ordet licens till registrering

Läs mer

BARN LEDARHJÄLPEN Inför säsongen/seriestart

BARN LEDARHJÄLPEN Inför säsongen/seriestart LEDARHJÄLPEN Inför säsongen/seriestart Registrering Samtliga spelare i 7 mot 7 skall vara registrerade i FOGIS med registreringstyp Fotboll ungdom för den förening man avser att representera. - Övergångsblankett

Läs mer

INBJUDAN OCH ANMÄLAN TILL 2018 ÅRS UNGDOMS- OCH DM-TÄVLINGAR

INBJUDAN OCH ANMÄLAN TILL 2018 ÅRS UNGDOMS- OCH DM-TÄVLINGAR INBJUDAN OCH ANMÄLAN TILL 2018 ÅRS UNGDOMS- OCH DM-TÄVLINGAR Här kommer inbjudan till Gestriklands Fotbollförbunds Tävlingskommittés fotbollsarrangemang fotbollsäsongen 2018. Följande inbjudningar och

Läs mer

Kval till Div. 3, herrar 2020

Kval till Div. 3, herrar 2020 Solna 2019-09-11 Till Adm. SDF för kval till div 3 herrar, Övriga SDF för kännedom Kval till Div. 3, herrar 2020 Förutsättningarna gällande kvalspel i och till förbundsserierna framgår i tävlingsbestämmelserna

Läs mer

Arboga Södra IF Arboga den Inbjudan till Arboga Södra IF:s Vänskapsfotboll 2011 (7- och 5-manna).

Arboga Södra IF Arboga den Inbjudan till Arboga Södra IF:s Vänskapsfotboll 2011 (7- och 5-manna). Arboga Södra IF Arboga den 2011-03-10 Inbjudan till Arboga Södra IF:s Vänskapsfotboll 2011 (7- och 5-manna). Er förenings yngre lag inbjuds härmed till den sedvanliga Vänskapsfotbollen. I år omfattas den

Läs mer

INBJUDAN OCH ANMÄLAN TILL 2017 ÅRS UNGDOMS- OCH DM-TÄVLINGAR

INBJUDAN OCH ANMÄLAN TILL 2017 ÅRS UNGDOMS- OCH DM-TÄVLINGAR INBJUDAN OCH ANMÄLAN TILL 2017 ÅRS UNGDOMS- OCH DM-TÄVLINGAR Här kommer inbjudan till Gestriklands Fotbollförbunds Tävlingskommittés fotbollsarrangemang fotbollsäsongen 2017. Följande inbjudningar och

Läs mer

Spelordningsmötet Liten 7 mot 7. Göteborgs Fotbollsförbund

Spelordningsmötet Liten 7 mot 7. Göteborgs Fotbollsförbund Spelordningsmötet Liten 7 mot 7 Göteborgs Fotbollsförbund Agenda Inledning och presentation 5 min Matchguide Presentation 10 min Gruppindelning 15 min Grupparbete 40 min Summering 10 min Allmän info 10

Läs mer