47 70 Protokoll fört vid möte med Svenska Kennelklubbens Jakthundskommitté den 11 september 2009 på SKKs Thoresta Herrgård Upplands Bro Närvarande:

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "47 70 Protokoll fört vid möte med Svenska Kennelklubbens Jakthundskommitté den 11 september 2009 på SKKs Thoresta Herrgård Upplands Bro Närvarande:"

Transkript

1 SKK/JhK nr 4/ Protokoll fört vid möte med Svenska Kennelklubbens Jakthundskommitté den 11 september 2009 på SKKs Thoresta Herrgård Upplands Bro Närvarande: Curt-Christer Gustafsson, ordförande Hans Andersson Paul Andersson, f.r.o.m 55 Thomas Eriksson Willy Gustavsson Uno Olsson. Anmält frånvaro: Thomas Larsson, med anledning av deltagande vid Domarkonferens i tysk jaktterrierklubb. Adjungerade: Hans von Essen, Svenska Jägareförbundet (Sv JF) f.r.o.m. 55 Göran Johansson, SvStK Kjell Bräster, SKKs kansli Vid protokollet: Kjell Bräster Protokollsutdrag 52 Information från SKKs kansli Informerade verksamhetschef Kjell Bräster om det arbete som förevarit och vad som kvarstår för att tillsammans med Svenska Jägareförbundet och Sveriges Yrkesjägareförening utarbeta ett förslag till; Etiska riktlinjer för jakthundsanvändning. Förelåg också ett förslag från Kjell Bräster till PM för jakt och jaktprov med stövare, som åskådliggör hur jakt och jaktprov med drivande hund på hare går till. Beslutade JhK, med ett godkännande, tillställa de specialklubbar som har jaktprov på hare aktuellt PM och därefter lägga dokumentet till SKKs policysamling.

2 Bilaga Angående sammanlagd drevtid vid jaktprov på hare. Stövarnas drevtider på jaktprov för hare/räv, det vill säga 120 min för ett 1: a pris, har över tid varit ifrågasatt. All erfarenhet inom Svenska Stövarklubben (SvStK) visar att 120 minuters drevtid är väl avvägt för att provverksamheten ska ge den avelsinformation som måste anses nödvändig, Bakgrund till dagens regler Diskussionen om stövarjakten började redan i början av 1940 talet, då rådjursstammen blev alltmer etablerad i den svenska faunan. Sv StK ordförande vid denna tid, Nils Schager, tillsammans med riksjaktvårdskonsulent Harry Hamilton, var förutseende nog att 1944 bilda avelsförening för att rådjursrena stövare. Deras arbete byggde på ärftlighetslärans grunder genom att bedriva avel på hundar med inget eller ringa intresse för rådjur och därigenom avla fram hundar, som i möjligaste mån är helt ointresserade för att driva rådjur, utan endast ska visa intresse för att driva hare och räv. Till avelsföreningen var också genetikern Folke von Schantz knuten som avelsledare. Dreverns etablering 1953 godkändes drevern som en svensk rashund. Sv SstKs förutvarande ordförande Henrik Lövgren skrev om rådjursjakten med drivande hund i Sv StkKs jubileumstidskrift 1992 följande; Under femtiotalets första hälft upplevde vi ett allvarligt hot mot våra stövare. Enskilda personer, ledda av Dr Ygberg, engagerad i Svenska Dreverklubben (SDK), bedrev en kraftfull kampanj mot den svenska stövarjakten. Med åtskilliga uppvaktningar, riktade mot politiker, krävde företrädare för SDK att jakt med drivande hund vars boghöjd översteg 40 cm. skulle förbjudas. Som skäl för ett förbud anfördes bland annat, att den då starkt växande rådjursstammen inte tålde de störningar av högbenta stövare utgjorde. SvStKs dåvarande ordförande Nils Schager och riksjaktvårdskonsulenten Harry Hamilton uppvaktade beslutsfattarna och redogjorde för klubbens strävan och program för att göra de nordiska stövarraserna rådjursrena. I detta sammanhang omtalades också att ett beslut om 40 cm maxhöjd för jakt med drivande hund, för all framtid skulle spoliera jakten med nordiska stövare, vår i särklass äldsta och mest förankrade jaktform med hund.

3 Förslaget avvisades och SvStKs planerade arbete för att avla fram stövare som kunde betraktas som rådjursrena hade vunnit trovärdighet. Dåtidens företrädare för SvStK och SDK hade gemensamma överläggningar där alla missförstånd och åsiktsskillnader undanröjdes. Klubbarna har sedan dess haft ett fruktsamt samarbete, vilket också genomsyrat samarbetet med tillkommande klubbar för drivande hundar. I samband med ovan nämnda överläggningar, i vilka även Svenska Jägareförbundet deltog, kom man bland annat överens om att hålla september månad fri från drevjakt på rådjur, så att stövarjägarna därigenom skulle ha möjlighet att göra sina stövare rådjursrena, samt att genomföra ett rådjursrenhetsprov (RR-prov) som bevis på att hunden kunde betraktas som rådjursren. Avelsföreningen för rådjursrena stövare utarbetade då regler för RR-prov och de första proven genomfördes i december övertog Sv StK huvudmannaskapet för RR- proven och de fick då den officiell status som medförde att de kunde stambokföras i Svenska Kennelklubbens (SKK) register. Championatsgrundande meriter Från 1960 fick också intyget om rådjursrenhet ett ytterligare värde genom att det ingick som en del av meriteringen för ett jaktprovschampionat, samt att det beslutades om att en stövare måste erhålla titeln S JCH innan den kan bli utställningschampion (S UCH). Henrik Lövgren uttryckte också i sin jubileumsskrift en bestämd varning för att utesluta RR-provet som en av de championatgrundande meriterna, vilket enligt hans uppfattning skulle minska intresset för RR-prov och därmed jaktpolitiskt försvaga stövarjaktens ställning. De huvudsakliga skälen till behovet av 120 minuters drevtid Vad har då den nuvarande ordningen angående rådjurs- och rävprov för koppling till de 120 minuters drevtid, som idag krävs för ett 1:a pris på jaktprov. Ja, troligtvis mer än vad man vid en första tanke kan föreställa sig. Om man återkopplar till aveslföreningen för rådjursrena hundar vars avelsinriktning var att få fram ett avelsunderlag för rådjursrena stövare. Följande sammanfattning är grundat på mångåriga jaktliga erfarenheter och teorier som äldre medlemmar inom Sv StK förmedlat, men även av framgångsrika uppfödare/jägare av/med stövare. Både erfarenhetsmässigt och teoretisk vet man att den stövare som har ett spårnoga/markvittrat har ett lugnt drevarbete, samt är betydligt enklare att göra rådjursren än de stövare som har ett mer hetsigt arbetssätt, bland annat med utnyttjande av vindvittring.

4 Detta var också det som det som avelsförening för nordiska stövarraser kom fram till. Man har allt sedan i början av talet avlat med målsättningen att avla stövare med inget eller mycket lågt intresse för att driva rådjur. Man kan med lätthet föreställa sig att under de första åren var det omdiskuterat huruvida detta var möjligt, men ju längre tiden gick fick man ett allt större material att utvärdera, som också var till ovärderlig kunskap om aveln, och för att uppnå målsättningen. Resultatet av aveln har också visat att i stort sätt samtliga nordiska stövarraser i dag är disponibla för göras RR. Man kan ofta höra stövarägare säga att deras stövare i princip är rådjursrena redan när injagningen påbörjas. Den sammanlagda drevtiden var fram till 1957 obegränsad, utifrån att den reala drevtiden skulle vara 120 minuter, för ett första pris på hare, men med den skillnaden att också den maximala drevtiden skulle inte var begränsad kom nya regler med krav på att drevtiden skulle vara sammanlagd, men med den begränsning, att tid överstigande 90 minuters drevtappt medförde att hunden måste släppas i ett helt nytt markavsnitt. Samtidigt infördes också egenskapsbedömning med en osymmetrisk poängskala. Vid en regelrevidering1982 kom omredigerade jaktprovsregler med oförändrade drevtider men nu med en symmetrisk poängskala. Under dessa år förstärktes kunskapen om att de stövare som erhöll ett S JCH också var de som hade ett drevarbete som var spårnoga och arbetade med markvittring, alltså samma typ av hundar som ansågs vara lätta att prägla på enbart hare/räv. Vunna erfarenheter visade också att de hundar som hade ett hetsigt arbetssätt, bland annat med utnyttjande av vindvittring sorterades ut eftersom de hade svårighet att få till ett homogent 120 minuters drev på hare. Antingen slarvade de bort haren eller också jagade de mer med ögonen än med markvittring. Detta innebar att drevtiden oftast inte blev mer än maximum 90 minuter, och därigenom uppfyllde inte dessa hundar kravet för ett S JCH, vilket gjorde dem ointressanta i aveln. Det är med den vetskapen som Sv SvstK hävdar att 120 minuters drevtid på hare för ett erhålla ett 1:a pris även ur djurskyddsynpunkt är det bästa alternativet. Ett hardrev i 120 minuter i ett lugnt tempo torde vara skonsammare mot haren än ett till exempel ett 60 minuters drev i ett hetsigt och högt tempo. De nuvarande jaktprovsbestämmelserna För nuvarande provbestämmelser gäller att jaktprovet omedelbart ska avbrytas när den sammanlagda drevtiden uppnått 120 minuter. Vidare ska en provhund fortast möjligt kopplas upp när tappttiden överstiger drevtiden, samt att ett tappt längre än 60 minuter medför att hunden inte får släppas på samma hare, utan den får endast släppas i ett helt nytt markavsnitt.

5 Sammanfattning Mer än 60-års erfarenhet visar att för att nå ett framgångsrikt avelsarbete, krävs ett underlag på en sammanlagd drevtid om 120 minuter, och om tappttiden överstiger 60 minuter ska hunden släppas i ett helt nytt markavsnitt. Detta för att inte riskera att hunden åter börjar driva den ursprungliga haren. Det ska också tilläggas att haren inte skjuts vid ett jaktprov, men att vid en vanlig jakt med stövare, skjuter man haren alternativt, räven så fort ett avståndsmässigt och säkert tillfälle ges, oftast inom minuters efter det att man släppt hunden för att söka färska spår. Spånga SVENSKA KENNELKLUBBENs Jakthundkommitté Kjell Bräster eu Bilaga SLUTRAPPORT; för projektet Forskning kring skogsharens tillbakagång i Syd- och Mellansverige (nr. 5863) finansierat av Svenska Jägarförbundet Gunnar Jansson och Åke Pehrson Grimsö forskningsstation Institutionen för Naturvårdsbiologi, SLU.

6 SLUTRAPPORT För projektet Forskning kring skogsharens tillbakagång i Syd- och Mellansverige (nr. 5863) finansierat av Svenska Jägarförbundet Gunnar Jansson och Åke Pehrson Grimsö forskningsstation Institutionen för Naturvårdsbiologi, SLU 2.7 Fältharars rörelser under hunddrev Jämfört med skogshare, brukar drev på fälthare vara vidlyftigare och med enklare bukter plus att de senare springer betydligt mer på väg. Rapporter om att fältharar under senare år uppträtt annorlunda än tidigare under drev, gjorde att vi ville skaffa oss mer kunskap om artens biotopval i samband med jakt. Flera jägare påpekade i enkäten att de skillnader de tyckte sig märka kanske berodde på att det var hybrider mellan fält- och skogshare de fått framför hunden. Vi kontaktade 10 jägare med marker där de bruna hararna enligt uppgift under senare år dessutom börjat uppträda allt längre in i skogen. Vi bad dessa jägare att föra en grafisk jaktdagbok i form av att rita in huvuddragen från sina fältharedrev på en karta. Tanken var att dessa drevbeskrivningar senare skulle analyseras med avseende på biotopfördelning, vilka skogstyper som utnyttjats och hur stor del av dreven som spenderats i skog etc. Vi hoppades på åtminstone ett tiotal drevbeskrivningar från varje jägare, sålunda ett hundratal drev totalt. Vi bad vidare att de skulle ta prov på alla skjutna harar för DNA-analys och därmed kanske ge oss data från drev på såväl rena fältharar som hybrider. Det var ingen svårighet att få tag i 10 intresserade jägare som lovade att ställa upp. Dessvärre visade det sig att flertalet av dem tyvärr föll bort av en eller annan anledning. I slutänden fick vi därför endast in 21 användbara drevbeskrivningar från totalt fyra jägare. Hälften av beskrivningarna kom dessutom från en och samma jägare varför det inte är möjligt att besvara de aktuella frågeställningarna utifrån detta material. Trots det lilla antalet beskrivningar som kom oss tillhanda, kan vi ändå konstatera att metoden sannolikt är en framkomlig väg att skaffa de data vi var ute efter. Med rätt skala på kartorna kan drevens förlopp ofta ritas in tämligen exakt. Vid sidan av de avsedda resultaten, framkom däremot en del intressanta fakta kring dreven väl värda att redovisa. Utifrån kartorna och jägarnas noteringar mättes drevlängder, drevtider och tappter och vi sammanställde med hjälp av detta en del resultat som kan vara aktuella i samband med diskussioner kring bl.a. jaktprov. (Vid några tillfällen avslutades dreven med att haren sköts medan i andra fall dreven gick till dödtappt eller avslutades på annat sätt.)

7 Drevlängderna varierade mellan en och 14 kilometer med ett snitt på drygt fyra kilometer. Fälhararnas kända förkärlek för vägspringning bekräftades i och med att i snitt 25 % av drevlöporna var inritade längs med vägar. Den effektiva drevhastigheten, alltså med tappterna borträknade, var 113 m per minut. Räknar man om detta till kraven på ett 1:a pris drev på stövarprov, dvs. 120 minuter, innebär detta en total löpsträcka på 13.5 km. Denna notering är särskilt intressant då en av oss (ÅP) gjorde motsvarande beräkningar för skogshare i början av 1980-talet (10). Det materialet baserade sig på utfodringsförsök där hararnas totala konsumtionsförmåga och foderutnyttjande studerades. Det visade sig där att en hare har råd att springa ca 20 km per dygn innan den hamnar i en negativ energibalans. I den studien användes även data från några stövardrev vid Grimsö efter radiosändarförsedda harar (11, 12). Totalt nio drev av varierande längder gav en genomsnittlig drevhastighet av 139 m per minut, vilket motsvarar 16.7 km när drevet uppräknas till 120 minuter. Givetvis förekommer stora variationer mellan olika drev beroende på hare, hund, drevförhållanden etc., men vi har alltså vid två olika tillfällen konstaterat att 1:a prisdrev generellt håller sig inom de ramar inom vilka en drevhare fortfarande kan upprätthålla energibalans, ett kriterium som förefaller rimligt i samband med officiella jaktprov. En förutsättning är givetvis att haren efteråt får möjligheter att täcka sitt dagliga födobehov.

Protokoll fört vid möte med Svenska Kennelklubbens Jakthundskommitté den 8 april på Öster Malma

Protokoll fört vid möte med Svenska Kennelklubbens Jakthundskommitté den 8 april på Öster Malma SKK/JhK nr 2/2010 27 43 Protokoll fört vid möte med Svenska Kennelklubbens Jakthundskommitté den 8 april på Öster Malma Närvarande; Curt-Christer Gustafsson, ordförande Henrik Barnekow, vice ordförande

Läs mer

SKK/JhK nr 5/2009. Vid protokollet: Kjell Bräster. 71 Mötets öppnande

SKK/JhK nr 5/2009. Vid protokollet: Kjell Bräster. 71 Mötets öppnande SKK/JhK nr 5/2009 Protokoll fört vid möte med Svenska Kennelklubbens Jakthundskommitté den 24 november 2009 på SKKs Kansli Närvarande: Curt-Christer Gustafsson, ordförande Henrik Barnekow, vice ordförande

Läs mer

Protokoll fört vid möte med Svenska Kennelklubbens Jakthundskommitté den 16 februari på SKKs Kansli

Protokoll fört vid möte med Svenska Kennelklubbens Jakthundskommitté den 16 februari på SKKs Kansli SKK/JhK nr 1/2010 1 26 Protokoll fört vid möte med Svenska Kennelklubbens Jakthundskommitté den 16 februari på SKKs Kansli Närvarande: Curt-Christer Gustafsson, ordförande Henrik Barnekow, vice ordförande

Läs mer

Protokoll fört vid möte med Svenska Kennelklubbens Jakthundskommitté på Thoresta 1 oktober 2010

Protokoll fört vid möte med Svenska Kennelklubbens Jakthundskommitté på Thoresta 1 oktober 2010 SKK/JhK nr 5/2010 68 82 Protokoll fört vid möte med Svenska Kennelklubbens Jakthundskommitté på Thoresta 1 oktober 2010 Närvarande: Curt-Christer Gustafsson, ordförande Henrik Barnekow, vice ordförande

Läs mer

Djurskyddet Sverige och Svenska Rovdjursföreningens begäran om en utredning av konsekvenserna av jakt med lös hund; Dnr 2 2011/ 3210/JSF

Djurskyddet Sverige och Svenska Rovdjursföreningens begäran om en utredning av konsekvenserna av jakt med lös hund; Dnr 2 2011/ 3210/JSF YTTRANDE 2012-02-28 Landsbygdsdepartementet 103 33 STOCKHOLM Djurskyddet Sverige och Svenska Rovdjursföreningens begäran om en utredning av konsekvenserna av jakt med lös hund; Dnr 2 2011/ 3210/JSF Svenska

Läs mer

SKK/JhK nr 3-2016 2016-05-23 32-40

SKK/JhK nr 3-2016 2016-05-23 32-40 Sida 1/6 SKK/JhK nr 3-2016 32-40 Protokoll fört vid telefonmöte med Svenska Kennelklubbens Jakthundskommittè måndag. Närvarande: Ordinarie ledamöter: Britt-Marie Dornell, Willy Gustafsson, Tomas Larsson,

Läs mer

SKK/JhK nr

SKK/JhK nr Sida 1/5 SKK/JhK nr 4-2018 47-59 Protokoll fört vid sammanträde med Svenska Kennelklubbens Jakthundskommittè torsdag. Närvarande: Ordinarie ledamöter: Britt-Marie Dornell, Conny Jakobsson, Anders Carlsson,

Läs mer

Protokoll fört vid möte med Svenska Kennelklubbens Jakthundskommitté den 11 september 2009 på SKKs Thoresta Herrgård Upplands Bro

Protokoll fört vid möte med Svenska Kennelklubbens Jakthundskommitté den 11 september 2009 på SKKs Thoresta Herrgård Upplands Bro SKK/JhK nr 4/2009 Protokoll fört vid möte med Svenska Kennelklubbens Jakthundskommitté den 11 september 2009 på SKKs Thoresta Herrgård Upplands Bro Närvarande: Curt-Christer Gustafsson, ordförande Hans

Läs mer

Protokoll fört vid möte med Svenska Kennelklubbens Jakthundskommitté den 26 januari 2012 på SKKs kansli

Protokoll fört vid möte med Svenska Kennelklubbens Jakthundskommitté den 26 januari 2012 på SKKs kansli SKK/JhK nr 1/2012 1 25 Protokoll fört vid möte med Svenska Kennelklubbens Jakthundskommitté den 26 januari 2012 på SKKs kansli Närvarande: Henrik Barnekow, ordförande Christoffer Schildt, vice ordförande

Läs mer

Mötesprotokoll Drevprovskommittén Upplands dreverklubb

Mötesprotokoll Drevprovskommittén Upplands dreverklubb Mötesprotokoll Drevprovskommittén Upplands dreverklubb 2015-05-21 Närvarande: Thomas Jarl (Ordf.), Axel Eriksson (Sekr.), Lars Elgh, Ted Lindström, Henrik Parkkila, Sivert Bertilsson, Leif Eriksson & Åke

Läs mer

Motioner från Svenska Stövarklubbens Styrelse till Stövarfullmäktige 2016

Motioner från Svenska Stövarklubbens Styrelse till Stövarfullmäktige 2016 Motioner från Svenska Stövarklubbens Styrelse till Stövarfullmäktige 2016 1. Motion på utställningsmerit för att starta på jaktprov. Redan 2012 kom en motion ang utställningsmerit för stövare för att få

Läs mer

SKK/JhK nr

SKK/JhK nr Sida 1/7 57-70 Protokoll fört vid sammanträde med Svenska Kennelklubbens Jakthundskommittè onsdag på SKK kansli. Närvarande Ordinarie ledamöter: Britt-Marie Dornell, Freddy Kjellström, Henrik Barnekow,

Läs mer

Valdes Gunnar Pettersson till justerare att tillsammans med ordföranden justera dagens protokoll.

Valdes Gunnar Pettersson till justerare att tillsammans med ordföranden justera dagens protokoll. Svenska Stövarklubben Protokoll fört vid styrelsemöte nr 3-2016 Sammanträdestid och plats, 2016-04-28, kl 19.00, telefonmöte. Närvarande: Freddy Kjellström, ordförande, Owe Karlsson, Carina Adolfsson,

Läs mer

RAS Griffon Fauve de Bretagne

RAS Griffon Fauve de Bretagne 1 RAS Griffon Fauve de Bretagne Historia Fauve de Bretagne en ras med 2 varianter(griffon Fauve och Basset Fauve) Griffon Fauve de Bretagne är en mkt gammal ras som tillhörde adeln och de rika. När det

Läs mer

Styrelsemöte med Svenska Dreverklubben Upplands Väsby 12 februari 2012, 08.30-13.00

Styrelsemöte med Svenska Dreverklubben Upplands Väsby 12 februari 2012, 08.30-13.00 Styrelsemöte med Svenska Dreverklubben Upplands Väsby 12 februari 2012, 08.30-13.00 En tyst minut hölls för drevervännerna Lennart Davidsson, Alf Johansson och Håkan Petrén 1. Mötets öppnande Ordförande

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med Svenska Kennelklubbens Jakthundskommittè torsdag på Öster Malma.

Protokoll fört vid sammanträde med Svenska Kennelklubbens Jakthundskommittè torsdag på Öster Malma. Sida 1/7 SKK/JhK nr 2-2016 16-31 Protokoll fört vid sammanträde med Svenska Kennelklubbens Jakthundskommittè torsdag. Närvarande: Ordinarie ledamöter: Britt-Marie Dornell, Henrik Barnekow, Conny Jakobsson,

Läs mer

SKKs JhK nr 5/2012 2012-11-21 73-96

SKKs JhK nr 5/2012 2012-11-21 73-96 Sida 1/11 SKKs JhK nr 5/2012 73-96 Protokoll fört vid sammanträde med Svenska Kennelklubbens Jakthundskommitté (SKKs JhK) på SKK kansli i Spånga. Närvarande: Adjungerade: Anmält förhinder: Vid protokollet:

Läs mer

Motioner Stövarfullmäktige 2016

Motioner Stövarfullmäktige 2016 Motioner Stövarfullmäktige 2016 1 Innehåll VblStk motion ändrade regler för uttagning... 1 J-HStk, VnlStk, GvlStk och DStk Motion uttagningsregler... 1 VnlStk, Motion nej till varg... 2 U-VStk, Motion

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med Svenska Kennelklubbens Jakthundskommitté (JhK) onsdag 2013-05-08 På Hotell Scandic Elmia, Jönköping

Protokoll fört vid sammanträde med Svenska Kennelklubbens Jakthundskommitté (JhK) onsdag 2013-05-08 På Hotell Scandic Elmia, Jönköping Sida 1/7 SKK/JhK nr 2/2013 29-46 Protokoll fört vid sammanträde med Svenska Kennelklubbens Jakthundskommitté (JhK) onsdag På Hotell Scandic Elmia, Jönköping Närvarande: Ordinarie ledamöter: Henrik Barnekow,

Läs mer

Välmeriterad Rådjursren

Välmeriterad Rådjursren Zeke och Patrik trivs bäst i skogen med bössa i jakten på hare. Dock nekar ingen av dem till lite tävling och målet är att återigen kvala in till beagle-sm Fältharen kommer längs vägen för tredje gången

Läs mer

SKK/JhK nr på Öster Malma 17-32

SKK/JhK nr på Öster Malma 17-32 Sida 1/8 SKK/JhK nr 2-2017 17-32 Protokoll fört vid sammanträde med Svenska Kennelklubbens Jakthundskommittè torsdag och fredag. Närvarande: Ordinarie ledamöter: Britt-Marie Dornell, Freddy Kjellström,

Läs mer

SKK/JhK nr

SKK/JhK nr Sida 1/7 SKK/JhK nr 4-2017 76-89 Protokoll fört vid sammanträde med Svenska Kennelklubbens Jakthundskommittè tisdag. Närvarande: Ordinarie ledamöter: Britt-Marie Dornell, Conny Jakobsson, Göran Johansson,

Läs mer

Justerat protokoll fört vid möte med Svenska Kennelklubbens Jakthundskommitté den 18 september 2008 på Öster-Malma.

Justerat protokoll fört vid möte med Svenska Kennelklubbens Jakthundskommitté den 18 september 2008 på Öster-Malma. SKK / JhK nr 2-2008 Justerat protokoll fört vid möte med Svenska Kennelklubbens Jakthundskommitté den 18 september 2008 på Öster-Malma. Närvarande: Kjell Bräster (ordf.), Hans Anderson, Paul Andersson,

Läs mer

SKK/JhK nr

SKK/JhK nr Sida 1/7 63-75 Protokoll fört vid sammanträde med Svenska Kennelklubbens Jakthundskommittè onsdag. Närvarande: Ordinarie ledamöter: Britt-Marie Dornell, Tomas Larsson, Henrik Barnekow, Göran Johansson,

Läs mer

Drevprovsprotokoll efter Kollegie

Drevprovsprotokoll efter Kollegie BEAGLE Östsvenska Bl 1 SEJCH DAHLMIS AMARILLO SPRING Hane SE77/11 111 Ahlgren Stellan Smedslättsv 167 61 Bromma n Stellan Ahlgren 1711 ungsängen Chip Yttre faktorer x Snö Barmark Övrigt Släpp 8 1 6 Släpp

Läs mer

SKK/JhK nr

SKK/JhK nr Sida 1/6 SKK/JhK nr 3-2018 32-46 Protokoll fört vid sammanträde med Svenska Kennelklubbens Jakthundskommittè onsdag. Närvarande: Ordinarie ledamöter: Britt-Marie Dornell, Anders Carlsson, Henrik Barnekow,

Läs mer

Curt-Christer Gustafsson, ordförande Henrik Barnekow, vice ordförande Göran Johansson Thomas Eriksson Tomas Larsson Willy Gustavsson

Curt-Christer Gustafsson, ordförande Henrik Barnekow, vice ordförande Göran Johansson Thomas Eriksson Tomas Larsson Willy Gustavsson SKKs JhK nr 1/2011 1 23 Protokoll fört vid möte på SKKs Kansli 20 januari 2011 Närvarande: Adjungerade: Frånvarande: Vid protokollet: Curt-Christer Gustafsson, ordförande Henrik Barnekow, vice ordförande

Läs mer

Motion till stövarfullmäktige 2018

Motion till stövarfullmäktige 2018 Motion till stövarfullmäktige 2018 Motion: Förändring angående medlemsavgift Föredragande: Södermanlands stövarklubb Bakgrund: Medlemsavgiften är idag 395 kr varav lokalklubbarna får 100 kr och SvStK får

Läs mer

Avelskonferens Svenska Stövarklubben Upplands Väsby 2013-04-20

Avelskonferens Svenska Stövarklubben Upplands Väsby 2013-04-20 Avelskonferens Svenska Stövarklubben Upplands Väsby 2013-04-20 Program enligt Bilaga 1 Deltagare enligt Bilaga 2 Ove Karlsson öppnar konferensen och hälsar alla välkomna. Kjell Andersson pratar om Hundavel--en

Läs mer

Samarbetsfrågor för drever i Norden och Westfälische Dachsbracke i Tällberg 14 juni 2014 kl., 09.00-11.00

Samarbetsfrågor för drever i Norden och Westfälische Dachsbracke i Tällberg 14 juni 2014 kl., 09.00-11.00 Samarbetsfrågor för drever i Norden och Westfälische Dachsbracke i Tällberg 14 juni 2014 kl., 09.00-11.00 Kjell Andersson hälsade alla gäster från Tyskland, Norge och Finland samt de svenska deltagarna

Läs mer

Sammanträdesdatum och plats, , kl 10.00, Scandic hotell, Upplands-Väsby

Sammanträdesdatum och plats, , kl 10.00, Scandic hotell, Upplands-Väsby Svenska Stövarklubben Protokoll fört vid styrelsemöte nr 3-2015 Sammanträdesdatum och plats, 2015-08-14, kl 10.00, Scandic hotell, Upplands-Väsby Närvarande: Freddy Kjellström, ordförande, Owe Karlsson,

Läs mer

RAS Griffon Fauve de Bretagne Historia

RAS Griffon Fauve de Bretagne Historia RAS Griffon Fauve de Bretagne Historia Fauve de Bretagne en ras med två varianter, Griffon Fauve och Basset Fauve. Griffon Fauve de Bretagne är en mycket gammal ras som tillhörde adeln och de rika. När

Läs mer

SKK/JhK nr , på SKKs kansli 1-22

SKK/JhK nr , på SKKs kansli 1-22 Sida 1/8 SKK/JhK nr 1-2014 1-22 Protokoll fört vid sammanträde med Svenska Kennelklubbens Jakthundskommitté (JhK) Närvarande: Ordinarie ledamöter: Britt-Marie Dornell, ordf, Freddy Kjellström, vice ordf

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING HANDLEDNING OCH KOMMENTARER TILL GEMENSAMMA DREVPROVSREGLER Ett nytt regelverk kan med nödvändighet inte bli heltäckande på alla områden utan väcker som regel vissa funderingar och reser en del frågor.

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med Svenska Kennelklubbens Dopingkommitté/DopK på Thoresta Herrgård, Bro.

Protokoll fört vid sammanträde med Svenska Kennelklubbens Dopingkommitté/DopK på Thoresta Herrgård, Bro. Sida 1/5 SKK/DopK nr 1/2013 1-15 SKK/DopK nr 1/2013 Protokoll fört vid sammanträde med Svenska Kennelklubbens Dopingkommitté/DopK på Thoresta Herrgård, Bro. Närvarande: Ledamöter: Adjungerade: Vid protokollet:

Läs mer

..Förslag att poängsättning bör vara lika för räv och klöv och att rävs nuvarande poängsättning bör gälla med den ändringen:

..Förslag att poängsättning bör vara lika för räv och klöv och att rävs nuvarande poängsättning bör gälla med den ändringen: SYNPUNKTER PÅ MOMENTEN: Sydsvenska Skaraborg Östergötland Västsvenska 1 bör delas upp i Sök och Upptagningsarbete. En hund kan ha ett dåligt sök men ett utmärkt upptagningsarbete och tvärtom. risk att

Läs mer

Drevprovsprotokoll efter Kollegie

Drevprovsprotokoll efter Kollegie Beagle-er provsprotokoll efter Kollegie DREVER Jönköpings dreverklubb 1 FALLASKOGENS DIXI Tik SE19611/1 111 Göran Svensson Ovdaskog 67 9 Vaggeryd 9-16 1618 Inom Vo Släpp 8 1 6 Släpp 98 7 7Släpp Släpp Slag

Läs mer

ALLMÄNT KRAV FÖR START I EKL JAKTPROV KRAV FÖR START PÅ FULLBRUKSPROV KRAV FÖR START I JAKTKLASS PÅ UTSTÄLLNING SE UCH

ALLMÄNT KRAV FÖR START I EKL JAKTPROV KRAV FÖR START PÅ FULLBRUKSPROV KRAV FÖR START I JAKTKLASS PÅ UTSTÄLLNING SE UCH Värdering av utländska provmeriter 1 (6) ALLMÄNT I takt med ett ökat utbyte och successiva regeländringar är det sannolikt att man då och då kommer att upptäcka oklarheter i områden som inte är fullt ut

Läs mer

Protokoll fört angående Småhunds-SM

Protokoll fört angående Småhunds-SM Telefonmöte 2016-10-27 Protokoll fört angående Småhunds-SM Närvarande var: Martin Svensson, Göran Hagman (SDK), Folke Johansson (SBlK), Carina Olsson (STK), Håkan Hemäng (SBaK), Ander Karlsson, Ingemar

Läs mer

SKK/JhK nr 1-2015 29 januari 2015 1-15

SKK/JhK nr 1-2015 29 januari 2015 1-15 Sida 1/7 SKK/JhK nr 1-2015 1-15 Protokoll fört vid sammanträde med Svenska Kennelklubbens jakthundskommitté, torsdag på SKK kansli. Närvarande Ordinarie ledamöter: Britt-Marie Dornell, Tomas Larsson, Conny

Läs mer

Drevprovsprotokoll efter Kollegie

Drevprovsprotokoll efter Kollegie BEAGLE Sydsvenska Bl 1 J NOUCH FIUCH C.I.E GOLDENIMPRESSIONEN Tik SE6/1 Zentio Ingemar Dalshult 87 8 9 Perstorp Ingemar Zentio -61 111 Perstorp Hemmamark Chip O Yttre faktorer Snö Barmark Övrigt Släpp

Läs mer

Drevprovsprotokoll efter Kollegie

Drevprovsprotokoll efter Kollegie Beagle-er provsprotokoll efter ollegie atalognummer BEAGLE Västsvenska Bl 1 ön Reg.nr. Född STORJORDENS TRULLE Hane SE16/1 1 Björndell Erik Hultavägen 8 57 Gunnilse erik@bjorndell.se n 76-86 16117 Gunnilse

Läs mer

Blivande jägare på praktisk jakt

Blivande jägare på praktisk jakt Blivande jägare på praktisk jakt Jägarskolelever från Nässjö, Sandsjöfors, Gnosjö och Jönköping samlade för en dags stövarjakt på hare o räv. Hundratalet jägarexamenselever från Jönköpings län får vara

Läs mer

SKK/JhK nr

SKK/JhK nr Sida 1/6 1-13 Protokoll fört vid sammanträde med Svenska Kennelklubbens Jakthundskommitté torsdag. Närvarande: Ordinarie ledamöter: Britt-Marie Dornell, Henrik Barnekow, Johan Sonesson, Gunnar Pettersson

Läs mer

Svenska Stövarklubben Protokoll fört vid styrelsemöte nr Sammanträdestid och plats: Scandic hotell, Upplands Väsby , Klockan

Svenska Stövarklubben Protokoll fört vid styrelsemöte nr Sammanträdestid och plats: Scandic hotell, Upplands Väsby , Klockan Svenska Stövarklubben Protokoll fört vid styrelsemöte nr 3-2017 Sammanträdestid och plats: Scandic hotell, Upplands Väsby 2017-10-07, Klockan 08.30-15.30 Närvarande: Freddy Kjellström, ordförande, Carina

Läs mer

Drevprovsprotokoll efter Kollegie

Drevprovsprotokoll efter Kollegie Beagle-er provsprotokoll efter Kollegie 16119 Inom Vo Släpp 8 7 Släpp 1 1Släpp Slag 97 Slag 115 Slag Upptag 91 Upptag 118 Upptag Avbryter 917 Avbryter 18 Avbryter 95 Kopplas 95 Kopplas 111 Kopplas 11 7

Läs mer

Protokoll fört vid sammankomst i Svenska Kynologiska Akademin den 5 september i Svenska Kennelklubbens museum, Spånga

Protokoll fört vid sammankomst i Svenska Kynologiska Akademin den 5 september i Svenska Kennelklubbens museum, Spånga Svenska Kynologiska Akademin Protokoll nr 2/2016 2016-09-05 17-32 Protokoll fört vid sammankomst i Svenska Kynologiska Akademin den 5 september i Svenska Kennelklubbens museum, Spånga Närvarande: Ledamöter

Läs mer

Justerat protokoll fört vid sammanträde med Svenska Kennelklubbens Dopingkommitté på SKKs kansli, Spånga.

Justerat protokoll fört vid sammanträde med Svenska Kennelklubbens Dopingkommitté på SKKs kansli, Spånga. 1 SKK/DopK nr 2/2010 Justerat protokoll fört vid sammanträde med Svenska Kennelklubbens Dopingkommitté 2010-05-24 på SKKs kansli, Spånga. Närvarande: Bengt Pettersson (ordf), Åke Hedhammar/SKK ( 20-21)

Läs mer

Sammanträdesdatum och plats: 2014-12-11, kl 10.00, Scandic hotell, Upplands-Väsby

Sammanträdesdatum och plats: 2014-12-11, kl 10.00, Scandic hotell, Upplands-Väsby Svenska Stövarklubben Protokoll fört vid styrelsemöte nr 7-2014 Sammanträdesdatum och plats: 2014-12-11, kl 10.00, Scandic hotell, Upplands-Väsby Närvarande: Freddy Kjellström, F K, ordförande, Owe Karlsson,

Läs mer

SKK/JhK nr

SKK/JhK nr Sida 1/7 SKK/JhK nr 2-2018 18-31 Protokoll fört vid sammanträde med Svenska Kennelklubbens Jakthundskommittè torsdag och fredag. Närvarande: Ordinarie ledamöter: Britt-Marie Dornell, Magnus Jenssen, Henrik

Läs mer

Protokoll fört vid CS möte 17/ i Tällberg

Protokoll fört vid CS möte 17/ i Tällberg Protokoll fört vid CS möte 17/6 2016 i Tällberg 1. Mötets öppnande Ordförande Martin Svensson hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Upprop samt suppleanters rösträtt Närvarande: Martin

Läs mer

SKK/JhK nr

SKK/JhK nr Sida 1/8 SKK/JhK nr 1-2017 1-16 Protokoll fört vid sammanträde med Svenska Kennelklubbens Jakthundskommittè torsdag på SKK kansli. Närvarande Ordinarie ledamöter: Freddy Kjellström (vice ordförande), Henrik

Läs mer

Drevprovsverksamhet och större arrangemang. Bästa hund listorna. Sten Persson minne. Övriga utmärkelser utifrån drevprovsverksamheten.

Drevprovsverksamhet och större arrangemang. Bästa hund listorna. Sten Persson minne. Övriga utmärkelser utifrån drevprovsverksamheten. Drevprovsverksamhet och större arrangemang. Drevprovsverksamheten i klubben pågår under hela den tidsperiod som det är tillåtet att släppa drivande hund efter olika viltslag, dvs. det är i princip jakttidtabellen

Läs mer

Justerat protokoll fört vid möte med Svenska Kennelklubbens Jakthundskommitté den april 2008 på Öster-Malma.

Justerat protokoll fört vid möte med Svenska Kennelklubbens Jakthundskommitté den april 2008 på Öster-Malma. SKK / JhK nr 1-2008 Justerat protokoll fört vid möte med Svenska Kennelklubbens Jakthundskommitté den 17 18 april 2008 på Öster-Malma. Närvarande: Lars West (ordf.), Hans Anderson, Paul Andersson, Curt-Christer

Läs mer

Drevprovsprotokoll efter Kollegie

Drevprovsprotokoll efter Kollegie BEAGLE Östsvenska Bl 1 NORHAMS FIXA Tik SE958/016 016061 ällén Henrik Skolvägen 18 6 Enebyberg Henrik ällen 018018 Runsa Chip 667 1000 0 1100 1 0 115 1 105 5 0 1007 1108 115 15 0 109 11 0 115 115 opplas

Läs mer

Protokoll fört vid möte med Svenska Kennelklubbens Jakthundskommitté den 5-6 september på Thoresta

Protokoll fört vid möte med Svenska Kennelklubbens Jakthundskommitté den 5-6 september på Thoresta SKK/JhK nr 3/2012 46-71 Protokoll fört vid möte med Svenska Kennelklubbens Jakthundskommitté den 5-6 september på Thoresta Närvarande: Adjungerade: Henrik Barnekow, ordförande Christoffer Schildt, vice

Läs mer

SKK/JhK nr

SKK/JhK nr Sida 1/8 SKK/JhK nr 2-2015 16-30 Protokoll fört vid sammanträde med Svenska Kennelklubbens Jakthundskommitté torsdag och fredag 2015-04-10 på Öster Malma. Närvarande: Britt-Marie Dornell, Freddy Kjellström,

Läs mer

Ras specifik avelsstrategi RAS FÖR. Gonczy Polski. SRfv Svenska rasklubben för övriga vildsvinshundar

Ras specifik avelsstrategi RAS FÖR. Gonczy Polski. SRfv Svenska rasklubben för övriga vildsvinshundar Ras specifik avelsstrategi RAS FÖR Gonczy Polski SRfv Svenska rasklubben för övriga vildsvinshundar Specialklubb SSDV (Svenska specialklubben för drivande vildsvinshundar) Historik Redan på 1200-talet

Läs mer

Svenska Stövarklubben Protokoll fört vid sammanträde nr Sammanträdestid och plats: klockan , Scandic Hotell, Upplands

Svenska Stövarklubben Protokoll fört vid sammanträde nr Sammanträdestid och plats: klockan , Scandic Hotell, Upplands Svenska Stövarklubben Protokoll fört vid sammanträde nr 2 2018 Sammanträdestid och plats:2012-04-06 klockan 08.30-16.30, Scandic Hotell, Upplands Väsby. Närvarande: Freddy Kjellström, ordförande, Carina

Läs mer

SKK/JhK nr 4-2015 2015-08-12 på SKK kansli 34-50

SKK/JhK nr 4-2015 2015-08-12 på SKK kansli 34-50 Sida 1/9 SKK/JhK nr 4-2015 34-50 Protokoll fört vid sammanträde med Svenska Kennelklubbens Jakthundskommittè onsdag. Närvarande: Ordinarie ledamöter: Britt-Marie Dornell, Willy Gustafsson, Göran Johansson,

Läs mer

Hälsade ordföranden de närvarande välkomna till dagens möte och förklarade sammanträdet öppnat.

Hälsade ordföranden de närvarande välkomna till dagens möte och förklarade sammanträdet öppnat. Svenska Stövarklubben Protokoll fört vid styrelsemöte nr 2/2015 Sammanträdesdatum och plats, 2015-05-15, kl 12.00, Elmia, Jönköping Närvarande: Freddy Kjellström, ordförande, Owe Karlsson, Göran Johansson,

Läs mer

SBlK Drevprovsprotokoll ÖSTERGÖTLANDS BEAGLEKLUBBBEAGLE

SBlK Drevprovsprotokoll ÖSTERGÖTLANDS BEAGLEKLUBBBEAGLE TTF-nummer: Reg.nr 20121128-001 ARRANGÖR Ras 612 KAT. NR Hundens titel Hundens Namn Kön Född S26026/200 J EKERYDSKOGENS ANNIE T 200010 Fader Reg.nr Moder Reg.nr HUSS Ägare Postadress Provtyp ODP Temp C

Läs mer

Protokoll fört vid sammankomst i Svenska Kynologiska Akademin den 4 juni 2013 i Svenska Kennelklubbens Museum, Spånga

Protokoll fört vid sammankomst i Svenska Kynologiska Akademin den 4 juni 2013 i Svenska Kennelklubbens Museum, Spånga Svenska Kynologiska Akademin Protokoll nr 2/2013 2013-06-04 14 25 Protokoll fört vid sammankomst i Svenska Kynologiska Akademin den 4 juni 2013 i Svenska Kennelklubbens Museum, Spånga Närvarande: Ledamöter

Läs mer

Drevprovsprotokoll efter Kollegie

Drevprovsprotokoll efter Kollegie BEAGLE Norrbottens Bl J AHOSALON PIIA Tik S6/9 Engström Maria Gyljen varngränd 96 9 Överkali Hans Eliasson 96-96- 6 Bensbyn 6Z Yttre faktorer Snö Barmark Övrigt 7 6 9 8 6 9 8 6 Summa Summa 9 9 Summa Summa

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse

Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse Protokoll 9/2012 Datum: 2012-11-09 Tid: 09.00 16.30 Plats: Närvarande: Ordförande Best Western Arlanda Hotellby, Arlandastad Rolf Weiffert Anders Dahlstedt Tomas

Läs mer

Protokoll fört vid möte med Svenska Kennelklubbens Jakthundskommitté den april 2012 på Öster Malma

Protokoll fört vid möte med Svenska Kennelklubbens Jakthundskommitté den april 2012 på Öster Malma SKK/JhK nr 2/2012 26 46 Protokoll fört vid möte med Svenska Kennelklubbens Jakthundskommitté den 12 13 april 2012 på Öster Malma Närvarande: Henrik Barnekow, ordförande Christoffer Schildt, vice ordförande

Läs mer

Drevprovsprotokoll efter Kollegie

Drevprovsprotokoll efter Kollegie Beagle-er provsprotokoll efter Kollegie. Väckning på slag. arbete hast. BEAGLE Västsvenska BlK 1 EDDA Tik SE756/016 016060 Ode Peter Dissingtakan 65 6 95 Frändefors n 01800 Håby Yttre faktorer Snö x Barmark

Läs mer

SVENSKA DREVERKLUBBEN

SVENSKA DREVERKLUBBEN SVENSKA DREVERKLUBBEN Protokoll fört vid möte med CS för Svenska Dreverklubben, lördagen den 11/8 2012, Upplands Väsby 1. Sammanträdets öppnande Ordförande Martin Svensson hälsade välkommen och öppnade

Läs mer

Utvärdering RAS Rasspecifik avelsstrategi för NORSK LUNDEHUND

Utvärdering RAS Rasspecifik avelsstrategi för NORSK LUNDEHUND Utvärdering 2009 RAS Rasspecifik avelsstrategi för NORSK LUNDEHUND År 2007 fick Svenska lundehundsällskapet (SLS) sitt RAS fastställt av Svenska Kennelklubben. Det är nu dags att göra den årliga utvärderingen

Läs mer

ALLT OM DREVER. Jakthund, viltspårhund, utställningshund. www.svenskadreverklubben.se

ALLT OM DREVER. Jakthund, viltspårhund, utställningshund. www.svenskadreverklubben.se ALLT OM DREVER Jakthund, viltspårhund, utställningshund www.svenskadreverklubben.se Välkommen till Svenska Dreverklubben! 1944 bildades SDK under namnet Svenska Dachsbrackeklubben. 1947 fick vi vårt nuvarande

Läs mer

Svenska Stövarklubben

Svenska Stövarklubben Svenska Stövarklubben Utbildning i Drevprovsregler och Drevprovsanvisningar för blivande drevprovsdomare baserad på: Drevprovsregler 2017 2022 utgåva 2. Svenska Stövarklubben 2018-09-01 Utbildning av drevprovsdomare

Läs mer

Drevprovsprotokoll efter Kollegie

Drevprovsprotokoll efter Kollegie Beagle-er provsprotokoll efter Kollegie BEAGLE Östsvenska BlK 1 J HAR-ZELDAS SIKKI Tik SE9/1 16 Melander Olle Sulviken 67 8 Järpen Ägren 1611 Tynningö x 67-8 7 7 9 9 9 11 9 1 11 1 11 11 1 9 11 17 7 Summa

Läs mer

Drevprovsprotokoll efter Kollegie

Drevprovsprotokoll efter Kollegie BEAGLE Västsvenska BlK 1 J BASKEMÖLLAS AIJA Tik SE87/1 1611 Fredriksson Jonatan Poppelvägen 19 Munkedal n -16 19 Kleva/ Yttre faktorer x Snö Barmark x Övrigt - till nollgradigt 8 8 17 96 8 1 16 8 6 1 1

Läs mer

SBlK Drevprovsprotokoll SKARABORGS BEAGLEKLUBB BEAGLE

SBlK Drevprovsprotokoll SKARABORGS BEAGLEKLUBB BEAGLE S39121/2007 J ZIGGE H 200702 Temp C Hård vind x Myr/mossmark Kuperat Kalyta Pejl? (Ja/Nej): Ja Snö cm -1 Barrskog X Öppen mark/åker X Lövskog Övr: Testikelstatus (Ua/Anm): 0 09:20 09:2 1 12: 13:01 16 8

Läs mer

Drevprovsprotokoll efter Kollegie

Drevprovsprotokoll efter Kollegie Beagle-er provsprotokoll efter ollegie. sarbete. Väckning på slag. arbete hast. BEAGLE Östsvenska Bl 1 NORHAMS FIXA Tik SE9/16 1661 ällén Henrik Skolvägen 1 6 Enebyberg Henrik ällen 11 Runsa Chip 667 Yttre

Läs mer

Svenska Gordonsetter klubben

Svenska Gordonsetter klubben Svenska Gordonsetter klubben Protokoll fört vid SGSK styrelsemöte per telefon 2017 01 12 kl.1900 Närvarande: Jan Andersson (JA), Karin Bysell (KB), Marja Persson (MP), Lena Blomström (LB) och Per Grönlund

Läs mer

RASSPECIFIKA AVELSSTRATEGIER FÖR NORRBOTTENSPETS

RASSPECIFIKA AVELSSTRATEGIER FÖR NORRBOTTENSPETS RASSPECIFIKA AVELSSTRATEGIER FÖR NORRBOTTENSPETS INNEHÅLL Historik... 3 Populationen... 4 REGISTRERINGAR... 4 Målsättning... 5 Tillvägagångssätt... 5 Djur använda i aveln... 5 Målsättning... 6 Tillvägagångssätt...

Läs mer

SBlK Drevprovsprotokoll SKARABORGS BEAGLEKLUBB BEAGLE

SBlK Drevprovsprotokoll SKARABORGS BEAGLEKLUBB BEAGLE TTF-nummer: Reg.nr 2011118-001 Hundens titel Hundens Namn Kön Född S690/200 J GUTTEN H 200017 Fader Reg.nr N099/01 J S2671/2001 ALGOTSSON FLOTTEBO FLOTTEBO GÅRD 9 TIBRO 76888 Provtyp ODP Klass Ö Provdag

Läs mer

SBlK Drevprovsprotokoll ÖSTERGÖTLANDS BEAGLEKLUBBBEAGLE

SBlK Drevprovsprotokoll ÖSTERGÖTLANDS BEAGLEKLUBBBEAGLE TTF-nummer: Reg.nr 2010101-009 ARRANGÖR Ras 612 KAT. NR Hundens titel Hundens Namn Kön Född SE0100/2010 KOPPARGRUVANS ISA T 2010021 Fader Reg.nr Moder Reg.nr ROLANDER Ägare Postadress Provtyp DP Temp C

Läs mer

Mentalkunskapskurs 5 a Testledare MH

Mentalkunskapskurs 5 a Testledare MH 2.1 Mentalkunskapskurs 5 a Testledare MH Mål Efter genomgången utbildning skall elev ha: - god kunskap och färdighet såsom testledare på MH. - god kunskap att bygga bana vid MH. - god kunskap att sköta

Läs mer

Protokoll nr 8 fört vid Svenska Shetland Sheepdog klubbens styrelsemöte Datum: Plats: Telefonmöte

Protokoll nr 8 fört vid Svenska Shetland Sheepdog klubbens styrelsemöte Datum: Plats: Telefonmöte Sida 1 av 5 Protokoll nr 8 fört vid Svenska Shetland Sheepdog klubbens styrelsemöte Datum: 2017-11-28 Plats: Telefonmöte Närvarande: Birgit Andersson, Birgitta Åhman, Sofie Sundberg, Sinnica Wahlinder,

Läs mer

Rapport från de nordiska taxklubbarnas samarbetsmöte i Alahärmä 7.7.2012.

Rapport från de nordiska taxklubbarnas samarbetsmöte i Alahärmä 7.7.2012. Rapport från de nordiska taxklubbarnas samarbetsmöte i Alahärmä 7.7.2012. Närvarande: Björn G. Pettersen NDF, Wenja Rui NDF, VeraVestby NDF, Susie Hansen DGK, Maj- Britt Hansen DGK, Gitte Muldkjaer DGK,

Läs mer

Svenska Gordonsetterklubben

Svenska Gordonsetterklubben Svenska Gordonsetterklubben Protokoll fört vid SGSK styrelsemöte 2016 05 24 per telefon Närvarande: Lena Blomström (LB), Jan Andersson (JA), Tina Hedman (TH), Marja Persson (MP), Karin Bysell (KB), Lena

Läs mer

Regler och riktlinjer för konferenser

Regler och riktlinjer för konferenser Fastställda av SKK/PtK/JhK/KHM 2015-06-01, gäller från 2015-07-01 Regler och riktlinjer för konferenser för prov-/tävlingsdomare samt beskrivare SVENSKA KENNELKLUBBEN Innehållsförteckning Bakgrund...3

Läs mer

Stövaren skall användas till hare och/eller rävjakt (RAS dokumentet)

Stövaren skall användas till hare och/eller rävjakt (RAS dokumentet) Stövaren skall användas till hare och/eller rävjakt (RAS dokumentet) I nummer 4 av Stövaren 2013 tar Bertil Rosén upp en intressant frågeställning. Det han reagerar på är uppfattningen att för att rädda

Läs mer

Ordföranden hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. Att jämte ordförande att justera protokollet valdes Annika Andersson.

Ordföranden hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. Att jämte ordförande att justera protokollet valdes Annika Andersson. Protokoll styrelsemöte 23-24 april 2016, Scandic hotell Upplands Väsby Beslutande: Anita Ohlson Inger Karlsson Annika Andersson Janet Johansson Lena Ohlsson Kristina Nieminen Ingrid Andersson Anmält förhinder:

Läs mer

Protokoll fört vid Svenska Hamiltonstövareföreningens ordinarie årsmöte 2012-05-19

Protokoll fört vid Svenska Hamiltonstövareföreningens ordinarie årsmöte 2012-05-19 Protokoll fört vid Svenska Hamiltonstövareföreningens ordinarie årsmöte 2012-05-19 Plats: Munksund, Piteå Mötet inleddes med en tyst minut över avlidne Ove Ström. Därefter hälsade föreningens ordförande

Läs mer

JAKTPROVSPROTOKOLL Öppenklass

JAKTPROVSPROTOKOLL Öppenklass 21-2-29 sk stövare HÄRVSTA FIA SE JCH RR PELL-ANTFORSENS ROY RR SE J(RÄV)CH HÄRVSTA BIRKA 21-1-11 SE118/21 S2871/29 S1/29 Jarl Karlsson Adress Postadress 7-17 7 Domare Kjell Edström Vikbolandet Temp -8

Läs mer

SKK/UK nr

SKK/UK nr Sida 1/6 SKK/UK nr 1-2017 1-21 Protokoll fört vid sammanträde med Svenska Kennelklubbens utbildningskommitté (UK) torsdagen den 2 februari 2017. Närvarande: Ordinarie ledamöter: Eva Lejdbrandt (ordf),

Läs mer

Avelspolicy & avelsstrategier 2012-2016

Avelspolicy & avelsstrategier 2012-2016 Avelspolicy & avelsstrategier 2012-2016 INLEDNING Detta deldokument i Golden retrieverklubbens RAS, är till för att användas vid det dagliga arbetet i klubben när det gäller att förverkliga våra mål och

Läs mer

1. Mötets öppnande. Folke Johansson hälsade oss välkomna och öppnade mötet. 2 Val av sekreterare. Sven Granström valdes till sekreterare

1. Mötets öppnande. Folke Johansson hälsade oss välkomna och öppnade mötet. 2 Val av sekreterare. Sven Granström valdes till sekreterare Protokoll fört vid telefonmöte i JpK 2018-03-08 kl. 1900 Närvarande: Göte Roman (GR), Bo Ynger (BY), Sven Granström (SG), Stig Bertilsson (SB) och Folke Johansson (FJ) sammankallande. Ej närvarande: Björn

Läs mer

Redovisning av uppdrag angående en Göteborgsmodell att motverka svart arbetskraft

Redovisning av uppdrag angående en Göteborgsmodell att motverka svart arbetskraft Stadsledningskontoret Tjänsteutlåtande Utfärdat 2018-09-10 Diarienummer 0317/16 Handläggare Markus.Landahl Telefon: 031-368 03 95 E-post: markus.landahl@stadshuset.goteborg.se Redovisning av uppdrag angående

Läs mer

Svenska Beagleklubben

Svenska Beagleklubben Svenska Beagleklubben Protokoll Art: Styrelsemöte 10 efter BF 2011. Tid: 2011-09-08 Plats: Telefonmöte. Närvarande: Catharina Linde Forsberg Ordförande Sekreterare, Webmaster (AK) Hans Eliasson Ledamot

Läs mer

Grosser münsterländer kleiner münsterländer korthårig vorsteh långhårig vorsteh strävhårig vorsteh ungersk vizsla

Grosser münsterländer kleiner münsterländer korthårig vorsteh långhårig vorsteh strävhårig vorsteh ungersk vizsla SE JCh Svenskt jaktprovschampionat Regelgruppen föreslår, efter remiss, ingen ändring i SE JCh. Två 1:a pris i elitklass i Sverige. Betyget godkänd i anlagsklass på viltspårprov. Lägst Good eller 2:a pris

Läs mer

SKK/JhK nr till på Öster Malma 1-15

SKK/JhK nr till på Öster Malma 1-15 Sida 1/10 SKK/JhK nr 1-2016 1-15 Protokoll fört vid sammanträde med Svenska Kennelklubbens Jakthundskommittè onsdag. Närvarande: Ordinarie ledamöter: Britt-Marie Dornell, Willy Gustafsson, Henrik Barnekow,

Läs mer

SM Drev 2014 Lottning och livrapportering

SM Drev 2014 Lottning och livrapportering SM Drev 2014 Lottning och livrapportering Hund Liverapport 08.00 09.00 Liverapport2 09.00 10.00 Liverapport 10.00 11.00 Liverapport 11.00 slut Klubb Västmanland VIMURS ACKE HOFS GÅRD Provruta 1 Jan Erik

Läs mer

MOTION!TILL!TF!2015! ANMÄLNIGSBLANKETTENS!UTFORMING!

MOTION!TILL!TF!2015! ANMÄLNIGSBLANKETTENS!UTFORMING! MOTIONTILLTF2015 ANMÄLNIGSBLANKETTENSUTFORMING AnmälningsblankettenförSvenskaTaxklubbensaktiviteter,särskiltdåförutställningssidan. DenradensomanmälarenskallkryssaiomhundenstårförsvensktChampionat,blirman

Läs mer

Protokoll fört vid JhKs möte på SKKs Kansli 9 november 2011. Kjell Svensson, SKKs kansli. Hans von Essen, Sv. Jägareförbundet

Protokoll fört vid JhKs möte på SKKs Kansli 9 november 2011. Kjell Svensson, SKKs kansli. Hans von Essen, Sv. Jägareförbundet 1 SKKs JhK nr 4 /2011 83-105 Protokoll fört vid JhKs möte på SKKs Kansli 9 november 2011 Närvarande: Curt-Christer Gustafsson, ordförande Henrik Barnekow, vice ordförande Hans Andersson Thomas Eriksson

Läs mer

Avskjutningsrapportering. Örebro län

Avskjutningsrapportering. Örebro län Avskjutningsrapportering Örebro län Tillförlitlig avskjutningsstatistik, som är jämförbar över tid, är en av grundstenarna i en faktabaserad viltförvaltning. Ett stort tack riktas till er som bidragit

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte i Springerklubbens huvudstyrelse. Telefonmöte

Protokoll fört vid styrelsemöte i Springerklubbens huvudstyrelse. Telefonmöte 10.1 Mötets öppnande Protokoll fört vid styrelsemöte i Springerklubbens huvudstyrelse Närvaro : Tina Kauppinen, Olle Carlson, Pia Axelsson, Barbro Collin, Adjungerad jaktansvarig Sophia Jarl Frånvaro:

Läs mer