SOCIALTJÄNST- ARBETSMARKNADSNÄMNDEN PROTOKOLL nr 5/2009 O R G A N I S A T I O N S - O C H Sammanträdesdag

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SOCIALTJÄNST- ARBETSMARKNADSNÄMNDEN PROTOKOLL nr 5/2009 O R G A N I S A T I O N S - O C H Sammanträdesdag"

Transkript

1 s SOCIALTJÄNST- OCH ARBETSMARKNADSNÄMNDEN PROTOKOLL nr 5/2009 O R G A N I S A T I O N S - O C H Sammanträdesdag F Ö R E N I N G S U T S K O T T E T Justerat 23 / Jonas Nilsson Jackie Nylander Karin Hansson Nyberg sekreterare Plats: Lilla Fatburen, Swedenborgsgatan 20 Tid: Närvarande: Ordförande Vice ordförande Ledamöter Tjänstg. ersättare Ersättare Jonas Nilsson (M) Jackie Nylander (V) Dikran Dison (KD) Abdo Goriya (S) Petra Gardos Ek (M) Marion Sundqvist (MP) Förhinder hade anmälts av ledamoten Lena Kling (FP) och ersättaren Jonas Naddebo (C). Närvarande tjänstemän: Eddie Friberg, Berit Jernberg, Daniel Liljendahl, Linn Ljunglöf och Karin Hansson Nyberg. 1 Sammanträdets öppnande Ordföranden Jonas Nilsson (M) öppnade sammanträdet. 2 Godkännande av föredragningslista Organisations- och föreningsutskottet godkände föredragningslistan.

2 - 2-3 Val av protokollsjusterare Ordföranden Jonas Nilsson (M) och vice ordföranden Jackie Nylander (V) fick i uppdrag att justera dagens protokoll. 4 Tid för justering av protokollet Protokollet ska justeras måndagen den 23 november Anmälan av protokollsjustering Anmäldes att protokoll från sammanträdet hade justerats Anmälan av tjänstemannabeslut Biträdande förvaltningschef Eddie Friberg hade beslutat att bevilja Ny Gemenskap ett extra anslag om kr. Dnr / beslutat att avslå ansökan från HSO Stockholms stad om kr. Dnr / Ekonomisk redovisning Redovisning av organisations- och föreningsstöd Dnr /2009 Organisations- och föreningsutskottet beslutade att lägga rapporten till handlingarna. Förvaltningen hade redovisat ärendet i ett tjänsteutlåtande daterat Vid detta OFU informeras om ett delegationsbeslut om 75 tkr till Ny Gemenskap. Ny Gemenskap driver en öppen dagverksamhet för hemlösa och missbrukare. 165 tkr föreslås av sedan tidigare reserverade medel. Av dessa går 125 tkr till Systerjouren Somaya, gällande sex månader, samt 40 tkr i start och introduktionsstöd till Attention Stockholm för ett års verksamhet. Resterande anslag kan ej tas i anspråk, då de enligt nämndens beslut ingår i de budgethållningsåtgärder som fastställdes för 2009.

3 - 3 - att utskottet skulle lägga rapporten till handlingarna. 8 Skrivelse om hur föreningsbidragen används och handläggs Svar på skrivelse från Jackie Nylander (V), Abdo Goriya (S) och Marion Sundqvist (MP) Dnr /2009 Organisations- och föreningsutskottet hänvisar till tjänsteutlåtandet som svar på skrivelsen. Förvaltningen hade redovisat ärendet i ett tjänsteutlåtande daterat Jackie Nylander (V), Abdo Goriya (S) och Marion Sundqvist (MP) har i en skrivelse till organisations- och föreningsutskottet önskat ett klargörande av de rutiner som finns rörande utskottets organisations- och föreningsstöd. OFU fördelar årligen ett relativt omfattande ekonomiskt stöd till ideella organisationer. Det är en angelägen verksamhet och många av stadens organisationer utför ett betydelsefullt arbete. Nylander, Goriya och Sundqvist önskar därför att förvaltningen beskriver vilka rutiner som finns rörande dessa frågor. Förvaltningen delar uppfattningen om att det är angeläget att stödja ideella organisationer i deras arbete. Deras arbete är viktiga alternativ och komplement till nämndens övriga verksamhet. Det är således av stor vikt att det finns goda rutiner för att handlägga och administrera organisations- och föreningsstödet. Förvaltningen föreslår att organisations- och föreningsutskottet godkänner detta tjänsteutlåtande som svar på den ingivna skrivelsen. att utskottet skulle besluta enligt förvaltningens förslag till beslut. 9 Tilläggsanslag till X-Cons Ansökan om tilläggsanslag från X-Cons Stockholm Dnr / Organisations- och föreningsutskottet beslutade att avslå ansökan från X-Cons. 2. Organisations- och föreningsutskottet beslutade att ej återkräva den summa, kr, som förvaltningen har betalat ut för mycket till X-Cons.

4 - 4 - Förvaltningen hade redovisat ärendet i ett tjänsteutlåtande daterat Under hösten 2008 beslutade Kris, Kriminellas Revansch I Samhället, att på grund av stadgebrott utesluta sin lokalförening i Stockholm, Kris Stockholm. Den ombildade lokalföreningen i Stockholm kallar sig numera X-Cons. Innan splittringen fanns ett antal ekonomiska uppgörelser mellan riksorganisationen och lokalföreningen, som avbröts när lokalföreningen uteslöts. X-Cons menar att man har åsamkats oskälig ekonomisk skada på grund av att man inte längre tillhör Krisorganisationen. Föreningen ansöker därför hos OFU om ett extraanslag för att föreningen inte ska ta skada ekonomiskt. Förvaltningen menar dock att det ekonomiska läget, för socialtjänst- och arbetsmarknadsnämnden och OFU, inte medger att denna ansökan tillstyrks. Socialtjänst- och arbetsmarknadsförvaltningen föreslår att ansökan från X-Cons Stockholm avslås. att utskottet skulle besluta enligt förvaltningens förslag till beslut. Vidare beslöt utskottet att ej återkräva den summa som förvaltningen har betalat ut för mycket till X-Cons. 10 ATMISS, Anhöriga Till Missbrukare Ansökan från föreningen Anhöriga Till Missbrukare Dnr /2009 Organisations- och föreningsutskottet beslutade att avslå ansökan från föreningen Anhöriga Till Missbrukare. Förvaltningen hade redovisat ärendet i ett tjänsteutlåtande daterat ATMISS, föreningen Anhöriga Till Missbrukare är en relativt nystartad förening som vänder sig till anhöriga, barn ungdom vuxna, som lever eller har levt i en familj med missbruk. Föreningen har planer på att starta och erbjuda olika typer av verksamhet för målgruppen bland annat öppen verksamhet, stödgrupper och lugntrum för läxläsning/barnpassning. För närvarande bedrivs verksamhet i liten omfattning eftersom föreningen inte har någon ändamålsenlig verksamhetslokal utan lånar tillfälligt en gårdslokal. Föreningen har vid två tidigare tillfällen sökt projektstöd från OFU, ärendet (dnr: /2007) behandlades vid OFU:s sammanträdet och ärende (dnr: /2008) behandlades vid OFU.s sammanträde den , ansökningarna avslogs. Förvaltningen anser med hänvisning till de budgetförutsättningar som råder att redan etablerat och väl fungerande samarbete bör prioriteras före start av nya verksamheter. Förvaltningen föreslår därför att OFU avslår ansökan från föreningen Anhöriga Till Missbrukare.

5 - 5 - Ordföranden Jonas Nilsson (M), ledamoten Dikran Dison (KD) och tjänstgörande ersättaren Petra Gardos Ek (M) föreslog att utskottet skulle besluta enligt förvaltningens förslag till beslut. Vice ordföranden Jackie Nylander (V) och ledamoten Abdo Goriya (S) framlade ett annat förslag till beslut och föreslog att utskottet skulle besluta enligt detta förslag. Beslutsgång Ordföranden Jonas Nilsson (M) ställde förslagen mot varandra. Utskottet beslutade utan omröstning enligt ordföranden Jonas Nilssons (M), ledamoten Dikran Disons (KD) och tjänstgörande ersättaren Petra Gardos Eks (M) förslag till beslut. Reservation Vice ordföranden Jackie Nylander (V) och ledamoten Abdo Goriya (S) reserverade sig mot beslutet till förmån för sitt eget förslag enligt följande. 1. Organisations- och föreningsutskottet beslutar att bevilja ATMISS kr. 2. Därutöver anförs följande. ATMISS verksamhet vänder sig till anhöriga barn och ungdomar och behöver stöd till en föreningslokal, för att ha möjlighet att fortsätta sin värdefulla verksamhet med att stödja och hjälpa anhöriga till missbrukare, som bedrivs på ideell grund. Ingen annan förening har samma profil som denna förening och den fyller en viktig funktion som frivilligorganisation. Fortsatt tillgång till lokal är nödvändig, framför allt för att kunna ta emot barn och unga för gruppsamtal och stöd. Barn och unga är föreningens huvudsaliga målgrupp. Därför föreslås utskottet bevilja kr i årshyra och kr till övriga kostnader som är nödvändiga för att bedriva verksamheten (telefon, bredband, marknadsföring, försäkring m.m.). Ersättaryttrande Ersättaren Marion Sundqvist (MP) lämnade följande ersättaryttrande; Om jag deltagit i beslutet skulle jag ha anslutit mig till det förslag som lämnades av vice ordföranden Jackie Nylander (V) och ledamoten Abdo Goriya (S). 11 Attention Stockholms stad Ansökan från föreningen Attention Stockholms stad Dnr /2009 Organisations- och föreningsutskottet beslutade att bevilja Attention Stockholms stad kr i fortsatt start- och introduktionsstöd för ett års verksamhet. Förvaltningen hade redovisat ärendet i ett tjänsteutlåtande daterat

6 - 6 - Riksförbundet Attention bildades 1999 och är en samlande intresseorganisation för barn, ungdomar och vuxna med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Knutna till förbundet finns idag ca 40 lokalföreningar där också den medlemsnära verksamheten bedrivs. I Stockholms län har det sedan 1999 funnits en länsförening som främst arbetat intressepolitiskt och sedan hösten 2007 finns även en nybildad lokalförening inom Stockholms stad. Den nystartade föreningen i Stockholm har som målsättning att skapa en plats för medlemmar att träffas på där de kan få information, stöd och rådgivning. I april 2008 beviljade OFU start- och introduktionsbidrag till Attention Stockholms stad med kr för ett års verksamhet. Föreningen Attention Stockholms stad ansöker hos OFU om fortsatt start- och introduktionsbidrag med kr för ett års verksamhet. Förvaltningen föreslår att OFU beslutar att bevilja Attention Stockholms stad fortsatt start- och introduktionsstöd om kr för ett års verksamhet. Medel motsvarande det föreslagna beloppet finns reserverade. att utskottet skulle besluta enligt förvaltningens förslag till beslut. 12 Verksamhetschef Ansökan från Systerjouren Somaya Dnr /2009 Organisations- och föreningsutskottet beslutade att bevilja Systerjouren Somaya kr i fortsatta projektmedel avsedda för anställning av en verksamhetschef på halvtid under sex månader. Förvaltningen hade redovisat ärendet i ett tjänsteutlåtande daterat Systerjouren Somaya (kvinno- och tjejjour) är en ideell förening som arbetar med brottsofferstöd till misshandlade, hotade och våldtagna kvinnor/tjejer och deras barn. Föreningens jourkvinnor är flerspråkiga muslimer utbildade i jourkvinnokunskap med speciell kulturkompetens och förståelse för de hjälpsökande muslimska kvinnornas situation och specifika behov. Sedan starten 1998 har verksamheten snabbt expanderat till följd av en ökad tillströmning av stödsökande kvinnor/tjejer. Systerjouren Somayas personal har de senaste åren arbetat under pressade förhållanden, personalomsättningen har varit stor och resurserna bristfälliga. Systerjouren Somaya beviljades i april 2007 projektstöd av OFU med kr avsedda för att anställa en verksamhetschef/ledare inom föreningen för att på så vis skapa ordning och lugn i verksamheten samt på sikt stabilisera och stärka föreningens verksamhet.

7 - 7 - Hittills under år 2009 har Systerjouren Somaya haft 26 kvinnor och 17 barn boende i sitt skyddade boende. Av dessa var 88 % boende inom Stockholm stad. Under 2009 har Somaya även nekat 34 kvinnor boende varav 27 nekanden var på grund av platsbrist. Förvaltningen anser att Systerjouren Somayas verksamhet är ett betydande komplement till stadens egen verksamhet. Förvaltningen gör bedömningen att verksamhetschefen hittills varit av stor betydelse för Systerjouren Somayas verksamhet och föreslår därför att OFU beviljar föreningen fortsatt projektmedel om 125 tkr för sex månaders verksamhet avsedda för anställning av verksamhetschef på halvtid. Medel motsvarande det föreslagna beloppet finns reserverat. att utskottet skulle besluta enligt förvaltningens förslag till beslut. 13 Sammanträdestider för organisations- och föreningsutskottet 2010 Dnr /2009 Organisations- och föreningsutskottet beslutade fastställa följande sammanträdestider för Torsdag 11 februari Tisdag 11 maj Tisdag 22 juni projektansökningar Tisdag 28 september Torsdag 25 november projektansökningar, preliminärt beslut om vb 2011 Måndag 20 december Förvaltningen hade redovisat ärendet i ett tjänsteutlåtande daterat att utskottet skulle besluta enligt förvaltningens förslag till beslut. 14 Förvaltningens information a) Förelåg en skrivelse från RSMH Västerort om föreningsbidrag för 2010 samt förvaltningens svar på denna skrivelse. Dnr /2009 Skrivelserna lades till handlingarna.

8 - 8 - b) Förelåg en inbjudan till uppföljningskonferens för Överenskommelsen den 3 december Konferensen äger rum på Nalen i Stockholm. Utskottet beslutade att två ledamöter/ersättare från vardera majoriteten och oppositionen kan delta i konferensen. 15 Sammanträdet avslutas Ordföranden Jonas Nilsson (M) avslutade sammanträdet.

SOCIALTJÄNST- ARBETSMARKNADSNÄMNDEN PROTOKOLL nr 2/2010 O R G A N I S A T I O N S - O C H Sammanträdesdag

SOCIALTJÄNST- ARBETSMARKNADSNÄMNDEN PROTOKOLL nr 2/2010 O R G A N I S A T I O N S - O C H Sammanträdesdag s SOCIALTJÄNST- OCH ARBETSMARKNADSNÄMNDEN PROTOKOLL nr 2/2010 O R G A N I S A T I O N S - O C H Sammanträdesdag 2010-05-17 F Ö R E N I N G S U T S K O T T E T Justerat 26 / 5 2010 Jonas Nilsson Jackie

Läs mer

Jackie Nylander (V) t.o.m. 7 fr.o.m. 9

Jackie Nylander (V) t.o.m. 7 fr.o.m. 9 s SOCIALNÄMNDEN ORGANISATIONS - OCH PROTOKOLL nr 2/2011 F Ö R E N I N G S U T S K O T T E T Sammanträdesdag 2011-03-24 Justerat 1 / 4 2011 Yvonne Fernell-Ingelström Rebecca Adami Karin Hansson Nyberg sekreterare

Läs mer

Marie Ljungberg Schött (M) t.o.m. 5. Förhinder hade anmälts av vice ordföranden Roger Mogert (S).

Marie Ljungberg Schött (M) t.o.m. 5. Förhinder hade anmälts av vice ordföranden Roger Mogert (S). s SOCIALNÄMNDEN ORGANISATIONS - OCH PROTOKOLL nr 4/2011 F Ö R E N I N G S U T S K O T T E T Sammanträdesdag 2011-10- 24 Justerat 27 / 10 2011 Yvonne Fernell-Ingelström Jackie Nylander Karin Hansson Nyberg

Läs mer

Närvarande tjänstemän: Fredrik Jurdell, Ariane Andersson, Margareta Lindahl och Karin Hansson Nyberg.

Närvarande tjänstemän: Fredrik Jurdell, Ariane Andersson, Margareta Lindahl och Karin Hansson Nyberg. s SOCIALNÄMNDEN PROTOKOLL nr 1/2013 ORGANISATIONS-OCH SAMMANTRÄDESDAG 2013-02-21 FÖRENINGSUTSKOTTET Justerat 4 / 3 2013 Yvonne Fernell-Ingelström Roger Mogert Karin Hansson Nyberg sekreterare Plats: Lilla

Läs mer

PROTOKOLL nr 1/2008 O R G A N I S A T I O N S - O C H Sammanträdesdag Abdo Goriya (s) t.o.m. 9. Gertrud Brorsson (mp) fr.o.m.

PROTOKOLL nr 1/2008 O R G A N I S A T I O N S - O C H Sammanträdesdag Abdo Goriya (s) t.o.m. 9. Gertrud Brorsson (mp) fr.o.m. s SOCIALTJÄNSTNÄMNDEN PROTOKOLL nr 1/2008 O R G A N I S A T I O N S - O C H Sammanträdesdag 2008-02-26 F Ö R E N I N G S U T S K O T T E T Justerat 12 / 3 2008 Jonas Nilsson Karin Rågsjö Karin Hansson

Läs mer

Protokoll fört vid organisations- och föreningsutskottets sammanträde den 22 mars 2016

Protokoll fört vid organisations- och föreningsutskottets sammanträde den 22 mars 2016 SOCIALNÄMNDEN Sammanträdesprotokoll OFU 1/2016 Protokoll fört vid organisations- och föreningsutskottets sammanträde den 22 mars 2016 Tidpunkt: Kl. 18.30 Lokal: Rum: Storfors, Storforsplan 36, Farsta Närvarande:

Läs mer

PROTOKOLL nr 2/2008 O R G A N I S A T I O N S - O C H Sammanträdesdag

PROTOKOLL nr 2/2008 O R G A N I S A T I O N S - O C H Sammanträdesdag s SOCIALTJÄNSTNÄMNDEN PROTOKOLL nr 2/2008 O R G A N I S A T I O N S - O C H Sammanträdesdag 2008-04-22 F Ö R E N I N G S U T S K O T T E T Justerat 7/5 2008 Jonas Nilsson Karin Rågsjö Karin Hansson Nyberg

Läs mer

Protokoll fört vid organisations- och föreningsutskottets sammanträde tisdagen den 28 mars 2017

Protokoll fört vid organisations- och föreningsutskottets sammanträde tisdagen den 28 mars 2017 SOCIALNÄMNDEN Sammanträdesprotokoll 1/2017 Protokoll fört vid organisations- och föreningsutskottets sammanträde tisdagen den 28 mars 2017 Tid: Kl. 18.10 Plats: Storfors, Socialförvaltnngen, Storforsplan

Läs mer

Förvaltningen har redovisat ärendet i ett tjänsteutlåtande daterat 5 november 2018.

Förvaltningen har redovisat ärendet i ett tjänsteutlåtande daterat 5 november 2018. Sida 14 (20) 13 Kafé i gemenskap Östermalm Ansökan om tidsbegränsat bidrag år två från föreningen Ny Gemenskap Dnr 8.1.1 530/2018 s beslut 1. beviljar Ny Gemenskap ett tidsbegränsat bidrag på 250 000 kronor

Läs mer

SOCIALTJÄNST- ARBETSMARKNADSNÄMNDEN PROTOKOLL nr 6/2009 O R G A N I S A T I O N S - O C H Sammanträdesdag

SOCIALTJÄNST- ARBETSMARKNADSNÄMNDEN PROTOKOLL nr 6/2009 O R G A N I S A T I O N S - O C H Sammanträdesdag s SOCIALTJÄNST- OCH ARBETSMARKNADSNÄMNDEN PROTOKOLL nr 6/2009 O R G A N I S A T I O N S - O C H Sammanträdesdag 2009-12-17 F Ö R E N I N G S U T S K O T T E T Justerat 21 / 12 2009 Jonas Nilsson Jackie

Läs mer

SOCIALTJÄNST- ARBETSMARKNADSNÄMNDEN PROTOKOLL nr 6/2010 O R G A N I S A T I O N S - O C H Sammanträdesdag

SOCIALTJÄNST- ARBETSMARKNADSNÄMNDEN PROTOKOLL nr 6/2010 O R G A N I S A T I O N S - O C H Sammanträdesdag s SOCIALTJÄNST- OCH ARBETSMARKNADSNÄMNDEN PROTOKOLL nr 6/2010 O R G A N I S A T I O N S - O C H Sammanträdesdag 2010-12-16 F Ö R E N I N G S U T S K O T T E T Justerat 29 / 12 2010 Jonas Nilsson Jackie

Läs mer

SOCIALTJÄNSTNÄMNDEN PROTOKOLL nr 2/2006 Organisations- och Sammanträdesdag föreningsutskottet

SOCIALTJÄNSTNÄMNDEN PROTOKOLL nr 2/2006 Organisations- och Sammanträdesdag föreningsutskottet SOCIALTJÄNSTNÄMNDEN PROTOKOLL nr 2/2006 Organisations- och Sammanträdesdag 2006-04-06 föreningsutskottet Justerat 12 / 4 2006 Karin Rågsjö Sekreterare Abit Dundar Karin Hansson Nyberg Plats: Lilla Fatburen,

Läs mer

PROTOKOLL nr 6/2008 O R G A N I S A T I O N S - O C H Sammanträdesdag

PROTOKOLL nr 6/2008 O R G A N I S A T I O N S - O C H Sammanträdesdag s SOCIALTJÄNSTNÄMNDEN PROTOKOLL nr 6/2008 O R G A N I S A T I O N S - O C H Sammanträdesdag 2008-12-18 F Ö R E N I N G S U T S K O T T E T Justerat 19 / 1 2009 Jonas Nilsson Jackie Nylander Karin Hansson

Läs mer

SOCIALNÄMNDEN PROTOKOLL nr 2/2012 Tillståndsutskottet Sammanträdesdag Justerat 14 / Plats: Swedenborgsgatan 20 Tid: 08:30 9:30

SOCIALNÄMNDEN PROTOKOLL nr 2/2012 Tillståndsutskottet Sammanträdesdag Justerat 14 / Plats: Swedenborgsgatan 20 Tid: 08:30 9:30 SOCIALNÄMNDEN PROTOKOLL nr 2/2012 Tillståndsutskottet Sammanträdesdag Justerat 14 / 2 2012 Plats: Swedenborgsgatan 20 Tid: 08:30 9:30 Marie Ljungberg Schött (M) Elisabeth Brandt Ygeman (S) Sekreterare

Läs mer

Ansökan till länsstyrelsen om utvecklingsmedel för att förstärka och kvalitetsutveckla stödet till våldsutsatta kvinnor och barn som bevittnat våld

Ansökan till länsstyrelsen om utvecklingsmedel för att förstärka och kvalitetsutveckla stödet till våldsutsatta kvinnor och barn som bevittnat våld SOCIALTJÄNST- OCH ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN KANSLIAVDELNINGEN SAN 2009-06-16 SID 1 (6) 2009-05-28 Handläggare: Linn Ljunglöf Telefon: 08-508 25 077 Till Socialtjänst- och arbetsmarknadsnämnden Ansökan

Läs mer

Förvaltningen har redovisat ärendet i ett tjänsteutlåtande daterat den 19 maj 2015.

Förvaltningen har redovisat ärendet i ett tjänsteutlåtande daterat den 19 maj 2015. Sida 3 (29) Nelson Mandela-priset instiftades av Stockholms stad 1998 och syftar till att belöna och uppmärksamma goda initiativ i arbetet för en mer öppen och integrerad stad. Förvaltningen föreslår,

Läs mer

Ansökan till länsstyrelsen om utvecklingsmedel för att förstärka och kvalitetsutveckla stödet till våldsutsatta kvinnor och barn som bevittnat våld

Ansökan till länsstyrelsen om utvecklingsmedel för att förstärka och kvalitetsutveckla stödet till våldsutsatta kvinnor och barn som bevittnat våld SOCIALTJÄNST- OCH ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN AVDELNINGEN FÖR STAD SÖVERGRIPANDE FRÅGOR DNR 1.7-0213/2010 SID 1 (7) 2010-08-25 Handläggare: Linn Ljunglöf Telefon: 08-508 25 077 Till Socialtjänst- och arbetsmarknadsnämnden

Läs mer

SOCIALNÄMNDEN PROTOKOLL nr 9/2012 Tillståndsutskottet Sammanträdesdag Justerat 17 / Plats: Swedenborgsgatan 20 Tid: 09:00 11:00

SOCIALNÄMNDEN PROTOKOLL nr 9/2012 Tillståndsutskottet Sammanträdesdag Justerat 17 / Plats: Swedenborgsgatan 20 Tid: 09:00 11:00 SOCIALNÄMNDEN PROTOKOLL nr 9/2012 Tillståndsutskottet Sammanträdesdag Justerat 17 / 9 2012 Plats: Swedenborgsgatan 20 Tid: 09:00 11:00 Marie Ljungberg Schött (M) Jonas Eklund (MP) Sekreterare Anders Larsson

Läs mer

6 Förslag till fördelning av verksamhetsbidrag år 2017 Dnr /2016. Protokoll Sida 7 (19) Verksamhetsbidrag 2017

6 Förslag till fördelning av verksamhetsbidrag år 2017 Dnr /2016. Protokoll Sida 7 (19) Verksamhetsbidrag 2017 Sida 7 (19) 6 Förslag till fördelning av verksamhetsbidrag år 2017 Dnr 8.1.1-111/2016 Organisations- och föreningsutskottets beslut 1. Organisations- och föreningsutskottet beslutar att delvis bifalla

Läs mer

... Magnus Lingen (s) Peter Lundén-Welden (m) Birgit Marklund Beijer (s)

... Magnus Lingen (s) Peter Lundén-Welden (m) Birgit Marklund Beijer (s) Box 24156 104 51 Stockholm Blad 1 tel vx: 08-508 10 000 Justerat den 5 december 2006.... Helena Bonnier (m).... Birgit Marklund Beijer (s) Närvarande: Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Helena

Läs mer

Ansökan till länsstyrelsen om utvecklingsmedel för att förstärka och kvalitetsutveckla stödet till våldsutsatta kvinnor och barn som bevittnat våld

Ansökan till länsstyrelsen om utvecklingsmedel för att förstärka och kvalitetsutveckla stödet till våldsutsatta kvinnor och barn som bevittnat våld SOCIALTJÄNST- OCH ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN AVDELNINGEN FÖR STAD SÖVERGRIPANDE FRÅGOR DNR 1.7-0213/2010 SID 1 (6) 2010-05-25 Handläggare: Linn Ljunglöf Telefon: 08-508 25 077 Till Socialtjänst- och arbetsmarknadsnämnden

Läs mer

SOCIALTJÄNST - och PROTOKOLL nr 8/2009 ARBETSMARKNADSNÄMNDEN Tillståndsutskottet Sammanträdesdag

SOCIALTJÄNST - och PROTOKOLL nr 8/2009 ARBETSMARKNADSNÄMNDEN Tillståndsutskottet Sammanträdesdag SOCIALTJÄNST - och PROTOKOLL nr 8/2009 ARBETSMARKNADSNÄMNDEN Tillståndsutskottet Sammanträdesdag Justerat 16/9-2009 Plats: Swedenborgsgatan 20 Tid: 08:30 10:00 Marie Ljungberg Schött (m) Elisabeth Brandt

Läs mer

SOCIALTJÄNST- OCH ARBETSMARKNADSNÄMNDEN

SOCIALTJÄNST- OCH ARBETSMARKNADSNÄMNDEN SOCIALTJÄNST- OCH ARBETSMARKNADSNÄMNDEN ARBETSMARKNADSBEREDNINGEN PROTOKOLL 3/2009 SAMMANTRÄDESDAG 2009-09-10 Justerat Ulf Kristersson Karin Rågsjö Eva Woll Tegbäck Sekreterare Plats Tid Swedenborgsgatan

Läs mer

Projekt inom föreningen Kvinnors Rätt; Jourlägenhet

Projekt inom föreningen Kvinnors Rätt; Jourlägenhet SOCIALTJÄNT- OCH ARBETSMARKNADSFÖVALTNINGEN ORGANISATIONS- OCH FÖRENINGSSTÖD TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (7) 2009-11-17 Handläggare: Linn Ljunglöf Telefon: 08-508 25 077 Till Socialtjänt- och arbetsmarknadsnämnden

Läs mer

Rådet för funktionshinderfrågor

Rådet för funktionshinderfrågor KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesprotokoll Sida 1 (7) Rådet för funktionshinder Tidpunkt: Tisdag 22 april 2014 kl. 15:00 16:30 Lokal: Stora Konferense,, Justerat: 25 /4 2014 Ewa Samuelsson Ordförande Magnus

Läs mer

Pela och Fadime stödjouren

Pela och Fadime stödjouren Socialförvaltningen Administrativa avdelningen Enheten för juridik, upphandling och föreningsstöd Tjänsteutlåtande Sida 1 (8) 2017-02-22 Handläggare Linn Ljunglöv Ahlenius Telefon: 08-508 25 077 Till Socialnämnden

Läs mer

5 Beslut om lokalförhyrning på Trädskolevägen 17 gällande flera verksamheter inom Jobbtorg Stockholm AMN

5 Beslut om lokalförhyrning på Trädskolevägen 17 gällande flera verksamheter inom Jobbtorg Stockholm AMN Sida 6 (14) 5 Beslut om lokalförhyrning på Trädskolevägen 17 gällande flera verksamheter inom Jobbtorg Stockholm AMN 2019-0087-2.6 Arbetsmarknadsnämndens beslut 1. Arbetsmarknadsnämnden beslutade att godkänna

Läs mer

Kommunala ingångsjobb Motion av Leif Rönngren (s) (2009:34)

Kommunala ingångsjobb Motion av Leif Rönngren (s) (2009:34) Utlåtande 2010:50 RI (Dnr 209-1830/2009) Kommunala ingångsjobb Motion av Leif Rönngren (s) (2009:34) Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar följande Motion (2009:34) av Leif Rönngren (s)

Läs mer

Socialnämndens beslut. 3. Paragrafen justeras omedelbart.

Socialnämndens beslut. 3. Paragrafen justeras omedelbart. Sida 10 (37) 5 Framtidens valfrihetssystem inom socialtjänsten Svar på remiss från kommunstyrelsen av betänkande av utredningen om framtida valfrihetssystem inom socialtjänsten, SOU 2014:2 Dnr 1.6-61/2014

Läs mer

SOCIALNÄMNDEN PROTOKOLL nr 8/2012 Tillståndsutskottet Sammanträdesdag Justerat 24 / Plats: Swedenborgsgatan 20 Tid: 09:00 09:45

SOCIALNÄMNDEN PROTOKOLL nr 8/2012 Tillståndsutskottet Sammanträdesdag Justerat 24 / Plats: Swedenborgsgatan 20 Tid: 09:00 09:45 SOCIALNÄMNDEN PROTOKOLL nr 8/2012 Tillståndsutskottet Sammanträdesdag Justerat 24 / 8 2012 Plats: Swedenborgsgatan 20 Tid: 09:00 09:45 Marie Ljungberg Schött (M) Jonas Eklund (MP) Sekreterare Anders Larsson

Läs mer

Protokoll fört vid organisations- och föreningsutskottets sammanträde tisdagen den 13 juni 2017

Protokoll fört vid organisations- och föreningsutskottets sammanträde tisdagen den 13 juni 2017 Sammanträdesprotokoll fört vid organisations- och föreningsutskottets sammanträde tisdagen den 13 juni 2017 Tid: Kl. 18.05 Plats: Socialförvaltningen, Storfors, Storforsplan 36, Farsta Närvarande: Se sidan

Läs mer

Sammanträdesdatum. Vård- och Omsorgsnämnden 2004-11-18. Innehållsförteckning. Ärenden

Sammanträdesdatum. Vård- och Omsorgsnämnden 2004-11-18. Innehållsförteckning. Ärenden Vård- och Omsorgsnämnden 2004-11-18 1 (13) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15 15.30 Beslutande Sören Carlsson (s) Ann Svensson (s) Hans Nilsson (fp) Klas-Gunnar Appel (s) Lennart Samuelsson (s)

Läs mer

Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN. Protokoll. Sammanträde med Samordningsförbundet Göteborg Hisingen

Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN. Protokoll. Sammanträde med Samordningsförbundet Göteborg Hisingen 1 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA) Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN Protokoll Dnr 114/05 SAMMANTRÄDETS ART Sammanträde med Samordningsförbundet

Läs mer

Arbetsmarknadsnämnden Protokoll 2/2018

Arbetsmarknadsnämnden Protokoll 2/2018 Arbetsmarknadsnämnden Protokoll 2/2018 Sida 1 (6) Tidpunkt: Tisdag den 13 mars 2018, kl. 16:30 16:50 Plats: Bråvallasalen, plan 1, Stadshuset Justerat: Måndagen den 19 mars 2018 kl. 18:00 Mirja Räihä Yvonne

Läs mer

Socialförvaltningen Strategiska enheten. Handläggare Linn Ljunglöv Ahlenius Telefon: Möjligheter

Socialförvaltningen Strategiska enheten. Handläggare Linn Ljunglöv Ahlenius Telefon: Möjligheter Socialförvaltningen Strategiska enheten Tjänsteutlåtande Dnr 10.1-245/2014 OFU 2015-03-24 Sida 1 (5) 2015-03-04 Handläggare Linn Ljunglöv Ahlenius Telefon: 08-508 25 077 Till Socialnämnden Organisations-

Läs mer

Tillståndsutskottet. Anders Larsson Sekreterare. Tidpunkt: Torsdag den 3 september 2015 kl :35

Tillståndsutskottet. Anders Larsson Sekreterare. Tidpunkt: Torsdag den 3 september 2015 kl :35 Sammanträdesprotokoll nr 8/2015 Sida 1 (10) Tidpunkt: Torsdag den 3 september 2015 kl. 08.30 09:35 Lokal: Framtid Stockholm, Rosenlundsgatan 44 B, lokal Paris Justerat 8 / 9 2015 Ylva Wahlström (MP) Ordförande

Läs mer

Ewa Samuelsson Magnus Lindmark Karin Hansson Nyberg sekreterare Närvarande:

Ewa Samuelsson Magnus Lindmark Karin Hansson Nyberg sekreterare Närvarande: KOMMUNSTYRELSENS RÅD FÖR FUNKTIONSHINDERFRÅGOR Protokoll nr 5 fört vid Stockholms kommunstyrelses funktionshinderråds sammanträde måndagen den 21 maj 2012 kl. 15.00 16.00. Justerat den 25 / 5 2012 Ewa

Läs mer

Dagverksamheter för utsatta EU-medborgare 2017 ansökningar om bidrag från Frälsningsarmén, Ny Gemenskap, samt Stockholms stadsmission

Dagverksamheter för utsatta EU-medborgare 2017 ansökningar om bidrag från Frälsningsarmén, Ny Gemenskap, samt Stockholms stadsmission Socialförvaltningen Socialtjänstavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2016-09-28 Handläggare Jonas Zackrisson Telefon: 08-508 25 169 Till Socialnämnden 2016-10-25 Dagverksamheter för utsatta EU-medborgare

Läs mer

Protokoll fört vid Kommunstyrelsens råd för funktionshinderfrågor 6 maj 2015

Protokoll fört vid Kommunstyrelsens råd för funktionshinderfrågor 6 maj 2015 4/2015 Sida 1 (6) 2015-05-06 fört vid Kommunstyrelsens råd för funktionshinderfrågor 6 maj 2015 Tidpunkt: Kl. 16 Plats: HSO Stockholm, St Göransgatan 82, nb, Stockholm Närvarande: Se sid. 3 1-10 Justerat

Läs mer

1 (1) BEHANDLADEÄRENDEN SAMMANTRÄDESDAG 2013-04-11

1 (1) BEHANDLADEÄRENDEN SAMMANTRÄDESDAG 2013-04-11 'tj'cr'ty'tj'tj r...r:-'~ ~ 1 (1) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN BEHANDLADEÄRENDEN SAMMANTRÄDESDAG 74 Ansökan från Lejonskolan AB om godkännande som huvudman för en fristående gymnasieskola i Kristianstads

Läs mer

Protokoll 1 (12) Se nästa sida.

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Protokoll 1 (12) Plats och tid Nils/Holger kommunhuset, 2017-04-13, kl. 11.00 11.59 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör Cornelia Englén,

Läs mer

Rådet för funktionshinderfrågor

Rådet för funktionshinderfrågor KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesprotokoll Sida 1 (5) Rådet för funktionshinder Tidpunkt: Måndag 1 december 2014 kl. 14:00 14:30 Lokal: Stora Kollegiesalen, Stadshuset Justerat: 9 / 12 2014 Magnus Lindmark

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 22 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 22 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Myggdalen-25, Kommunhuset, Tyresö Centrum Torsdagen den 2 december 2010, kl Strategi- och verksamhetsplan 2011 DNr 2010 GAN 0083

Myggdalen-25, Kommunhuset, Tyresö Centrum Torsdagen den 2 december 2010, kl Strategi- och verksamhetsplan 2011 DNr 2010 GAN 0083 Tyresö Kommun Gymnasie- och arbetsmarknadsnämnden Plats och tid : Myggdalen-25, Kommunhuset, Tyresö Centrum Torsdagen den 2 december 2010, kl 18.30-20.45 66 Strategi- och verksamhetsplan 2011 DNr 2010

Läs mer

klockan Justeras / 2007 Hässelby Torg 20 Plaisiren Hässelby. 1-8 slutet sammanträde

klockan Justeras / 2007 Hässelby Torg 20 Plaisiren Hässelby. 1-8 slutet sammanträde -VÄLLINGBY PROTOKOLL 1:2007 Blad 1(6) Sammanträdesdag 2007-01-03 klockan 09.00 09.25 Justeras / 2007 Hässelby Torg 20 Plaisiren Hässelby Birgitta Wahlman Paragrafer 1-8 slutet sammanträde Berit Kruse Ordförande

Läs mer

Verksamhetschef May Bjerklund Barnomsorgschef Mona-Lisa Sandgren Administrativ chef Lina Rådegård 68 Sekreterare Sandra Norsell

Verksamhetschef May Bjerklund Barnomsorgschef Mona-Lisa Sandgren Administrativ chef Lina Rådegård 68 Sekreterare Sandra Norsell 1(12) Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl. 14.00-16.00 Beslutande Ledamöter Therese Gustafsson (FP) ers. ordförande Lena Svensson (S) Siv Ögren (S) Annika Holmstrand (C)

Läs mer

Amne Ali (S) Sten-Åke Larsson (M)

Amne Ali (S) Sten-Åke Larsson (M) Sida 1 (7) 2013-06-11 Närvarande ledamöter Annette Lundquist Larsson (M) ordförande Magnus Jarnling (MP) vice ordf Elisabeth Ståhlhem (M) Naémi Karlsson (M) Lotta Gravenius (FP) Bo Johnsson (S) Närvarande

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 08:

Kommunkontoret Djurås , kl. 08: Kultur- och fritidsnämnden 2018-03-22 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14:00-15:05, ajournering kl. 14.25-14.35 Beslutande Ledamöter Christina Walles (S), ordförande Ola Granath (KOSA) Tomas

Läs mer

Tillståndsutskottet. Anders Larsson Sekreterare. Tidpunkt: Torsdag den 30 juli 2015 kl :00

Tillståndsutskottet. Anders Larsson Sekreterare. Tidpunkt: Torsdag den 30 juli 2015 kl :00 Sammanträdesprotokoll nr 7/2015 Sida 1 (13) Tidpunkt: Torsdag den 30 juli 2015 kl. 08.30 09:00 Lokal: Framtid Stockholm, Rosenlundsgatan 44 B, lokal Chicago Justerat 4 / 8 2015 Ylva Wahlström (MP) Ordförande

Läs mer

2012-11-20. Socialkontoret, kl.15.00-16.30

2012-11-20. Socialkontoret, kl.15.00-16.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid ande Övriga närvarande Ersättare Socialkontoret, kl.15.00-16.30 Robin Gustavsson (kd) ordförande Sven-Erik Andersson (c) 1:e vice ordförande Leif Jannerstig (s)

Läs mer

Till Socialnämnden Organisations- och föreningsutskottet. Handläggare Linn Ljunglöv Ahlenius Telefon:

Till Socialnämnden Organisations- och föreningsutskottet. Handläggare Linn Ljunglöv Ahlenius Telefon: Avdelningen för stadsövergripande sociala frågor Tjänsteutlåtande Dnr: 8.1.1 100/2015 OFU 2015-03-24 Sida 1 (7) 2015-03-02 Handläggare Linn Ljunglöv Ahlenius Telefon: 08-508 25 077 Till Socialnämnden Organisations-

Läs mer

Tillståndsutskottet. Tidpunkt: Tisdagen den 11 september 2018 kl. 08:30-09:10. Plats: Storforsplan 36 (Farsta), entréplan, lokal Sunne

Tillståndsutskottet. Tidpunkt: Tisdagen den 11 september 2018 kl. 08:30-09:10. Plats: Storforsplan 36 (Farsta), entréplan, lokal Sunne Sida 1 (16) Tidpunkt: Tisdagen den 11 september 2018 kl. 08:30-09:10 Plats: Storforsplan 36 (Farsta), entréplan, lokal Sunne Justerat 2018-09-12 Ylva Wahlström Ödmann (MP), Ordförande Christina Elffors

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L)

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L) 1(8) Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje. kl. 14.00-15.20 Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond

Läs mer

Riktlinjer för bidrag till ideella föreningar

Riktlinjer för bidrag till ideella föreningar SOCIALFÖRVALTNINGEN AVDELNINGEN FÖR STAD SÖVERGRIPANDE SOCIALA FRÅGOR TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2013-03-01 Handläggare: Ariane Andersson Telefon: 08-508 25 031 Till Socialnämnden Förvaltningens förslag

Läs mer

Kommunhuset lokal Dalen Torsdagen den 18 september 2014 kl 18:00 20:00

Kommunhuset lokal Dalen Torsdagen den 18 september 2014 kl 18:00 20:00 1 (15) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset lokal Dalen Torsdagen den 18 september 2014 kl 18:00 20:00 Jessica Ashworth (M), ordförande Harriet Paulsson (C), 1e vice ordförande Anders Magnhagen

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 23 september 2015 kl. 13:00-17:00

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 23 september 2015 kl. 13:00-17:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 23 september 2015 kl. 13:00-17:00 Beslutande Åke Bertils (S) Sigbritt Persson (S) Solveig

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Socialnämnden. Plats och tid Falköpingssalen, kl Beslutande Se närvarolista på sida 2

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Socialnämnden. Plats och tid Falköpingssalen, kl Beslutande Se närvarolista på sida 2 1 (8) Plats och tid Falköpingssalen, kl. 13.15 15.15 Beslutande Se närvarolista på sida 2 Ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande Se närvarolista på sida 2 Justerare Underskrifter Sekreterare

Läs mer

Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 15 januari 2019 kl. 08:00

Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 15 januari 2019 kl. 08:00 1(12) Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 15 januari 2019 kl. 08:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att justera Gerd Lindgren (s) Justeringens

Läs mer

Avtal med föreningen Unga KRIS Linköping

Avtal med föreningen Unga KRIS Linköping 1 (5) Kommunledningskontoret 2014-11-20 Dnr Ks 2014-1063 Anders Netin Omsorgskontoret Tina Andersson Kommunstyrelsen Omsorgsnämnden Avtal med föreningen Unga KRIS Linköping FÖRSLAG TILL OMSORGSNÄMNDENS

Läs mer

Stadsbyggnadsnämnden Protokoll 13/2017. Mikael Lind 12, 15, 16, 26, 52 Närvarande

Stadsbyggnadsnämnden Protokoll 13/2017. Mikael Lind 12, 15, 16, 26, 52 Närvarande Stadsbyggnadsnämnden Protokoll 13/2017 Tid Plats Justerat Anslaget Torsdagen den 14 december 2017, kl. 16:00-17:30 Bolindersalen 9:035, Tekniska Nämndhuset, Fleminggatan 4 Torsdagen den 21 december 2017

Läs mer

Nya riktlinjer för bidrag till ideella föreningar

Nya riktlinjer för bidrag till ideella föreningar Socialförvaltningen Administrativa avdelningen Tjänsteutlåtande Dnr 1.2.2-201/2017 Sida 1 (6) 2017-05-02 Handläggare Eva-Lotta Elmér Telefon: +46 08-508 251 87 Till Socialnämnden 2017-05-16 Nya riktlinjer

Läs mer

Service- och tekniknämnden

Service- och tekniknämnden Service- och tekniknämnden 2007-01-11 3 Plats och tid Pelarsalen, Safiren, kl 15.00-17.00 Beslutande Pat Werner (s), Sten Holmgren (c), Berit Göthberg (s), Christer Ekstrand (s), Maj-Britt Staaf (s), Claes

Läs mer

6 Yttrande över remiss av förslag till Program om våld i nära relationer och hedersrelaterat våld och förtryck AMN

6 Yttrande över remiss av förslag till Program om våld i nära relationer och hedersrelaterat våld och förtryck AMN Sida 6 (19) 6 Yttrande över remiss av förslag till Program om våld i nära relationer och hedersrelaterat våld och förtryck 2017-2020 AMN 2016-0269-01.06 Arbetsmarknadsnämndens beslut 1. Arbetsmarknadsnämnden

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (12)

Sammanträdesprotokoll 1 (12) Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.20 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, Vice

Läs mer

Dnr /2016. Äldrenämndens beslut

Dnr /2016. Äldrenämndens beslut Sida 25 (53) 8 Fördelning av verksamhetsbidrag och lokalbidrag till ideella organisationer för år 2017 Dnr 731-671/2016 Ersättaren Else-Marie Bjellqvist (S) anmäler jäv och lämnar sammanträdesrum under

Läs mer

Reglemente för gemensam nämnd för samverkan kring socialtjänst och vård

Reglemente för gemensam nämnd för samverkan kring socialtjänst och vård KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING 2015:3 Reglemente för gemensam nämnd för samverkan kring socialtjänst och vård Antagen av kommunfullmäktige 2014-12-11 133 1 REGLEMENTE FÖR NÄMNDEN FÖR SAMVERKAN KRING SOCIALTJÄNST

Läs mer

S AM M AN T R ÄDE S P ROTOKOLL

S AM M AN T R ÄDE S P ROTOKOLL S AM M AN T R ÄDE S P ROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-06-10 Sid 1 Plats Tid kl 13.15 16.00 Socialtjänst Gävle, Skomakargatan 6, Gävle Närvarande Se sidan 2 Justeringens plats och tid Socialtjänst

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden 2012-12-11 113-119

Protokoll. Socialnämnden 2012-12-11 113-119 Socialnämnden 113-119 Socialnämnden Sida 2 Socialnämndens sammanträde Information om kvalitetsledningssystem 5 Ansökan om utökat serveringstillstånd First Hotel Grand 6 Handlingsprogram Våld i nära relationer

Läs mer

Hjorthagen 13 Livstycket Ersta Diakoni Vändpunkten 15 Filadelfiaförsamlingen i Stockholm 16 Forum idéburna/

Hjorthagen 13 Livstycket Ersta Diakoni Vändpunkten 15 Filadelfiaförsamlingen i Stockholm 16 Forum idéburna/ Sida 5 (30) 5 Förslag till fördelning av verksamhetsbidrag år 2016 Dnr 8.1.1-66/2015 s beslut 1. Verksamhetsbidrag för år 2016 beviljas till 54 verksamheter med angivna summor. Förening Beviljat belopp

Läs mer

LIDINGÖ STADS FÖRFATTNINGSSAMLING F 6 / 2017 REGLEMENTE FÖR OMSORGS- OCH SOCIALNÄMNDEN

LIDINGÖ STADS FÖRFATTNINGSSAMLING F 6 / 2017 REGLEMENTE FÖR OMSORGS- OCH SOCIALNÄMNDEN LIDINGÖ STADS FÖRFATTNINGSSAMLING F 6 / 2017 REGLEMENTE FÖR OMSORGS- OCH SOCIALNÄMNDEN antaget av kommunfullmäktige den 29 november 2016 och gällande från den 1 januari 2017 1 REGLEMENTE FÖR OMSORGS- OCH

Läs mer

Reglemente för skolnämnden i Enköpings kommun

Reglemente för skolnämnden i Enköpings kommun 1 (7) Ärendenummer SKN2016/236 Reglemente för skolnämnden i Enköpings kommun Beslutat av kommunfullmäktige den 14 november 2016 (dnr KS2016/488). Ersätter tidigare reglemente för skolskolnämnden i dess

Läs mer

ANTAGET AV KOMMUNFULLMÄKTIGE , 29 MED ÄNDRING , 155 ATT GÄLLA FRÅN

ANTAGET AV KOMMUNFULLMÄKTIGE , 29 MED ÄNDRING , 155 ATT GÄLLA FRÅN 1 (6) VÄSTERVIKS KOMMUN FÖRFATTNINGSSAMLING REGLEMENTE FÖR SOCIALNÄMNDEN ANTAGET AV KOMMUNFULLMÄKTIGE 1996-04-25, 29 MED ÄNDRING 2009-11-16, 155 ATT GÄLLA FRÅN 2010-01-01. SOCIALNÄMNDENS VERKSAMHETSOMRÅDE

Läs mer

Mathilda Ahlin, Nämndsekreterare Owe Lindström, Verksamhetschef medborgarservice

Mathilda Ahlin, Nämndsekreterare Owe Lindström, Verksamhetschef medborgarservice 1 (7) Plats och tid Håns Byalags lokal, 15.00 16.00 Beslutande Övriga närvarande Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Kristina Kristiansson, V Ordförande (S) Robin Olsson (M) Mårten Karlsson (S) Anette Eriksson

Läs mer

Utbildningsnämndens protokoll

Utbildningsnämndens protokoll Datum: Torsdagen den 12 april 2017 Tid: 17.00 18.00 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 12 april Paragrafer: 27-28 Utses att justera: Camilla Olofsson (M) Underskrifter:

Läs mer

Janne Jansson. Stadshuset enligt överenskommelse. Helena Andersson. Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Janne Jansson. Stadshuset enligt överenskommelse. Helena Andersson. Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 ande organ Plats och tid Hovden, Stadshuset tisdag den 21 mars 2017 kl 08:30-11:35 ande Övriga deltagare Justerare Jan Hallström (L), ordförande Janne Jansson (S), vice ordförande Leif Johansson

Läs mer

Tommy Rosenkvist (M) Sabine Noresson (MP) Bengt Björkman (SD) Leif Lindqvist (V) Helene Cranser (S) Johan Tolinsson (S)

Tommy Rosenkvist (M) Sabine Noresson (MP) Bengt Björkman (SD) Leif Lindqvist (V) Helene Cranser (S) Johan Tolinsson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) Tid och plats Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Kl. 17:00 måndagen den 14 december 2015, Övergransalen, Kommunhuset, Bålsta Carina Lund (M), Ordförande

Läs mer

REGLEMENTE FÖR VÅRD- OCH OMSORGSNÄMNDEN

REGLEMENTE FÖR VÅRD- OCH OMSORGSNÄMNDEN REGLEMENTE FÖR VÅRD- OCH OMSORGSNÄMNDEN GULLSPÅNG KOMMUN Antagen av kommunfullmäktige 2016-10-31, KF 166 Dnr: KS 2015/90 Kommunledningskontoret Torggatan 19, Box 80 548 22 HOVA Tel: 0506-360 00 www.gullspang.se

Läs mer

Reglemente. Socialnämnden. Mariestad. Antaget av Kommunfullmäktige Mariestad

Reglemente. Socialnämnden. Mariestad. Antaget av Kommunfullmäktige Mariestad Reglemente Socialnämnden Mariestad Antaget av Kommunfullmäktige Mariestad 2012-01-30 (Reviderat i socialnämnden 2014-08-19 och komplettering 2015-01-13) Datum: 2012-01-13 Dnr: SN 2011/0062-700 Sida: 2

Läs mer

Socialnämndens, Äldrenämndens och Överförmyndarnämndens gemensamma råd för funktionshinderfrågor. den 9 november Tid: Kl

Socialnämndens, Äldrenämndens och Överförmyndarnämndens gemensamma råd för funktionshinderfrågor. den 9 november Tid: Kl Socialnämndens, Äldrenämndens och Överförmyndarnämndens gemensamma råd för funktionshinderfrågor nr 10/2017 fört vid socialnämndens, äldrenämndens och överförmyndarnämndens gemensamma råd för funktionshinderfrågor

Läs mer

Tjänstemän Avdelningschefen Margareta Ericson, samt nämndsekreteraren Anna Birgersson

Tjänstemän Avdelningschefen Margareta Ericson, samt nämndsekreteraren Anna Birgersson Sammanträde tisdagen den klockan 09:00-09:10 Ledamöter Sus Andersson (MP) ordförande Ole-Jörgen Persson (M) vice ordförande Azad Hassan (S) Mecide Gulenay (S) Jossif Gummar (S) Stephan Gullberg (MP) Dennis

Läs mer

Sammanträdesdatum: Utbildningsförvaltningen, Stationsgatan 12, klockan

Sammanträdesdatum: Utbildningsförvaltningen, Stationsgatan 12, klockan * "KOMMUN SAMMANTRADESPROTOKOLL 1(12) och tid: Ledamöter: Övriga deltagare: Utbildningsförvaltningen, Stationsgatan 12, klockan 15.00-19.15 Caroline Andersson (S), ordf Linda Eskilsson (MP), 1 :e vice

Läs mer

Kommunstyrelsen 2015-04-14. Plats: Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-04-20 kl. 17:00

Kommunstyrelsen 2015-04-14. Plats: Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-04-20 kl. 17:00 Kallelse Kommunstyrelsen 2015-04-14 Plats: Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-04-20 kl. 17:00 Denna kallelse utgår även till ersättarna för kännedom. Vid eventuellt förhinder för ledamot

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (7) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Staffan Jansson Sammanträdesdatum 25 april 2013 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Särskilda program och behörighet till yrkesprogram (dnr U2009/5552/G) Remiss från Utbildningsdepartementet

Särskilda program och behörighet till yrkesprogram (dnr U2009/5552/G) Remiss från Utbildningsdepartementet PM 2009:205 RIV (Dnr 001-1985/2009) Särskilda program och behörighet till yrkesprogram (dnr U2009/5552/G) Remiss från Utbildningsdepartementet Borgarrådsberedningen föreslår att kommunstyrelsen beslutar

Läs mer

Omsorgsnämndens protokoll

Omsorgsnämndens protokoll Datum: Måndagen den 18 november 2013 Tid: 15.30 17.00 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Onsdagen den 20 november 2013 Paragrafer: 106-112 Utses att justera: Tommy Nilzén (MP)

Läs mer

Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN. Protokoll. Sammanträde med Samordningsförbundet Göteborg Hisingen

Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN. Protokoll. Sammanträde med Samordningsförbundet Göteborg Hisingen 1 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA) Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN Protokoll Dnr 0003/06 SAMMANTRÄDETS ART Sammanträde med Samordningsförbundet

Läs mer

Sammanträdesprotokoll , möte 1/18

Sammanträdesprotokoll , möte 1/18 Norrmalms stadsdelsförvaltning Norrmalms råd för funktionshinderfrågor Sida 1 (5) Sammanträdesprotokoll 2018-01-22, möte 1/18 Närvarande ledamöter Louise Lindström, rådets ordförande, Förbundet för Delaktighet,

Läs mer

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING FÖR STOCKHOLM Utgiven av KF/KS kansli 2006:5 Reglemente med allmänna bestämmelser för Stockholms stads nämnder Kommunfullmäktiges beslut den 11 december 2006 (Utl 2006:193)

Läs mer

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S)

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 12.30 16.00 Beslutande Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Social- och arbetsmarknadsnämnden. Nibblesbackevägen 17, Köping. Ida Frödén SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7)

ANSLAGSBEVIS. Social- och arbetsmarknadsnämnden. Nibblesbackevägen 17, Köping. Ida Frödén SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid KS-salen, kl 13.15-14.45 ande Andreas Trygg (V) ordförande Behxhet Ukelli (S) Ingalill Hedblom (S) Gina Lisegran (S) ersättare Abdul Qorbani (S) ersättare Birgitta

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen

Kommunledningsförvaltningen 1(11) Sammanträdesdatum Plats och tid Ronnebysalen, kl. 10:00-12.00 Beslutande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild förteckning Justerare Kranislav

Läs mer

SOCIALTJÄNSTNÄMNDEN PROTOKOLL nr 1/2007 Organisations- och Sammanträdesdag föreningsutskottet

SOCIALTJÄNSTNÄMNDEN PROTOKOLL nr 1/2007 Organisations- och Sammanträdesdag föreningsutskottet SOCIALTJÄNSTNÄMNDEN PROTOKOLL nr 1/2007 Organisations- och Sammanträdesdag 2007-02-01 föreningsutskottet Justerat 6 / 2 2007 Jonas Nilsson Sekreterare Karin Rågsjö Karin Hansson Nyberg Plats: Lilla konferensen,

Läs mer

Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunkontoret, fredagen den 23 november kl. 08:00

Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunkontoret, fredagen den 23 november kl. 08:00 1(18) Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 20 november 2018 kl. 08:00-14:00, ajournering för lunch kl. 11:30-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 17.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, Vice

Läs mer

Vinternatt - Vintern 2014/ nattlogiplatser för fattiga EU-medborgare

Vinternatt - Vintern 2014/ nattlogiplatser för fattiga EU-medborgare Socialförvaltningen Avdelningen för stadsövergripande sociala frågor Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2014-09-19 Handläggare Veronica Wolgast Karlberg Telefon: 08-508 25 081 Till Socialnämnden 2014-10-21 Vinternatt

Läs mer

Utbildningsnämnden (9)

Utbildningsnämnden (9) Utbildningsnämnden 2013-08-28 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 28 augusti kl. 9.00 11.50 med ajournering klockan 11.05 11.18. Bodil

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(6) Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(6) Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(6) Tid Klockan 09.00 10.00. Plats Strömsalen, Kinnaström, Kinna. Närvarande Beslutande KD Per-Olof Hermansson, ordförande M Lars-Bertil Rystrand C Anette Nilsson tjänstgör

Läs mer

Reglemente för byggnadsnämnden

Reglemente för byggnadsnämnden Utgiven av kommunledningskontoret Antagen av kommunfullmäktige 2018-06-11, 67 Reglemente för byggnadsnämnden Ansvarsområde och uppgifter 1 Byggnadsnämnden fullgör, i den mån uppgifterna inte åligger kommunstyrelsen,

Läs mer

Anna Berkestedt Jonsson, socialchef Sofie Eén, sekreterare. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anna Berkestedt Jonsson, socialchef Sofie Eén, sekreterare. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(12) Plats och tid Kommunhuset, Mus-Olle, tisdagen den, klockan 8.15-12.40 Beslutande Ledamöter Andreas Karlsson, C, ordförande Elisabeth Svensson, M, 1:e vice ordförande Annika Hansson, S, 2:e vice ordförande

Läs mer

PROTOKOLL 1(19) Sammanträdesdatum

PROTOKOLL 1(19) Sammanträdesdatum 1(19) Plats och tid: Mötesrum Hövdingasalen, kl 08:30-09:20 Beslutande och tjänstgörande ersättare: Närvarande ersättare och övriga deltagande: Mikael Berglund (S), ordf Dan Björk (M) Isabell Korn (M)

Läs mer