Totalt inskrivna arbetslösa i Hallands län december (6,9%) kvinnor (7,2%) män (6,6%) unga år (15,5%)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Totalt inskrivna arbetslösa i Hallands län december (6,9%) kvinnor (7,2%) män (6,6%) unga år (15,5%)"

Transkript

1 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Halmstad, Sara Andersson, Arbetsförmedlingen Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Hallands län (6,9%) kvinnor (7,2%) män (6,6%) unga år (15,5%) (Andel av registerbaserade arbetskraften) Mer information om arbetsmarknadsläget i Hallands län i slutet av månad 2011 Första halvåret 2011 var ett mycket starkt halvår på arbetsmarknaden. Industriproduktionen låg återigen på nivåer som innan finanskrisen. Arbetslösheten minskade och sysselsättningen ökade starkt. Under sensommaren började de svarta tidningsrubrikerna om ett skuldtyngt Europa och budgetbråk i USA. Under hösten vändes den breda optimismen inom alla branscher till en stor osäkerhet inför framtiden. Så i kom det beskedet som många länge befarat Saab försattes i konkurs och varslen ökade starkt i Västra Götaland och så även i Hallands län blev ett dystert år på börsen! Första veckan i när inköpschefsindex för Tyskland, Kina och USA för månad publicerades gjorde börserna runt om i världen ett glädjeskutt! Orderläget för amerikans industri såg mycket bättre ut än på länge och bedömare menar att det positiva läget för amerikansk industri kommer att hindra en konjunkturnedgång i USA. Glädjen blev dock kortvarig. Redan andra veckan i kom nya dystra siffror. Bland annat meddelade SCB att industriproduktionen gick ner i, samt att orderingången till Svensk industri också minskade med närmare fem procent i. Arbetsförmedlingens egen statistik visade förutom att varseltalen steg kraftig de sista månaderna 2011 att även antalet nyanmälda platser var betydligt lägre i 2011 jämfört med Det ackumulerade antalet platser var dock betydligt större 2011 än 2010 och uppgick till och Antalet nyinskrivna arbetslösa var också något högre i 2011 än 2010, 900 jämfört med 800. Även något färre antal arbetslösa fick arbete i 2011, jämfört med samma månad föregående år. Arbetslösheten steg i Hallands län under hela hösten jämfört med månaden innan. I passerade den återigen personer från att ha varit nere på personer i. Arbetslösheten för unga år steg från personer i när den var som lägst till personer i slutet av.

2 Så utvecklades arbetslösheten i Hallands län under 2011 I 2011 uppgick arbetslösheten i Hallands län till personer, varav kvinnor och män. Arbetslösheten sjönk under våren och låg som lägst i, då den var nere i personer, kvinnor och män. Arbetslösheten sjönk alltså mer för män än för kvinnor tack vara den goda utvecklingen inom industri och byggbranschen. Under hösten ökade arbetslösheten åter till följd av det försämrade ekonomiska läget i världen. Arbetslösheten uppgick i slutet av till personer i länet, varav kvinnor och män. Den var närmare nio procent lägre än arbetslösheten Diagram 1 Arbetslöshetens utveckling i Hallands län under 2011 för personer i åldern år samt kvinnor och män Totalt Kvinnor Män 0 Unga år I 2011 uppgick antalet arbetslösa ungdomar i Hallands län till personer, varav kvinnor och män. Även arbetslösheten för unga sjönk stadigt under våren. I slutet av hade antalet gått ner till personer. I när ungdomar slutar skolan stiger normalt antalet arbetslös och så skedde även detta år, med dryga 200 personer. I gick ungdomsarbetslösheten återigen ner för att börja öka successivt från. I uppgick antalet arbetslösa ungdomar till personer, vilket motsvarar en ökning med 35 procent från i när den låg som lägst. Det är dock 6,4 procent lägre än Det är värt att notera skillnaden i antal arbetslösa unga uppdelat på kön skiljer sig markant från totala populationen år uppdelat på kön. Det är betydligt fler unga män som är arbetslösa än unga kvinnor. För hela populationen är skillnaden mellan könen marginell. En del av förklaring är att unga kvinnor tenderar att studera efter gymnasiet i större utsträckning än unga män.

3 Diagram 2 Arbetslöshetens utveckling för unga år i Hallands län under 2011, unga totalt samt kvinnor och män Totalt Kvinnor Män 0 Äldre år I 2011 var närmare personer i åldern år arbetslösa. 400 av dem var kvinnor och närmare 600 var män. Det bör påpekas i sammanhanget kvinnor har lägre arbetskraftsdeltagande än män. Under våren sjönk arbetslösheten för männen i gruppen något, till följd av det mycket goda konjunkturläget. Kvinnornas arbetslöshet var däremot i princip oförändrad. I när arbetslösheten var som lägst uppgick arbetslösheten för de äldre till närmare 900 personer, varav 400 kvinnor och 500 män. Under hösten steg arbetslösheten återigen något och låg i slutet av på strax över 900 personer. De äldre drabbades inte lika hårt i konjunkturnedgången, men när konjunkturen vände hade de som var arbetslösa betydligt svårare att komma tillbaka till arbetsmarknaden. Utrikesfödda I 2011 uppgick antalet arbetslösa utrikesfödda i Hallands län till personer av dem var kvinnor och var män. Under våren sjönk arbetslösheten för de utrikesfödda, men inte alls i samma utsträckning som för de inrikesfödda. I när arbetslösheten låg som lägst uppgick den till personer. Under hösten steg arbetslösheten något till följd av det försämrade konjunkturläget och uppgick i slutet av till strax över personer, varav kvinnor och män. Det var dock fyra procent lägre än i Funktionsnedsatta med nedsatt arbetsförmåga Funktionsnedsatta med nedsatt arbetsförmåga är en grupp av personer som Arbetsförmedlingen har ett särskilt uppdrag att stötta. I 2011 uppgick antalet inskrivna arbetslösa vid någon av arbetsförmedlingens kontor i Hallands län till personer. Nästan lika många av dem var kvinnor som män. Under våren när arbetslösheten totalt sjönk i länet var nivån på arbetslösheten för de med nedsatt arbetsförmåga i princip oförändrad, den sjönk endast marginellt och uppgick i till personer. Under hösten steg arbetslösheten som för övriga grupper. Enda skillnaden är att den ligger högre för denna grupp i än vad den gjorde i. För övriga grupper var arbetslösheten lägre i 2011 än i I 2011 uppgick antalet arbetslösa funktionsnedsatta med nedsatt

4 arbetsförmåga till närmare personer av dessa var kvinnor och 900 var män. En orsak till att denna grupp har ökat är att Arbetsförmedlingen successivt under de senaste åren har tagit över ansvaret för dessa personer från Försäkringskassan. Ett exempel på en sådan lagändring var införandet av arbetslivsintroduktion 2010, när sjukförsäkringen tidsbegränsades. Stor skillnad i utvecklingen för olika grupper I diagram 3 görs en jämförelse mellan utvecklingen av arbetslösheten för unga år, jämfört med de äldsta på arbetsmarknaden åringarna, utrikesfödda, funktionsnedsatta som har en nedsatt arbetsförmåga, samt utvecklingen av det totala antalet arbetslösa. Diagrammet visar att under våren när arbetslösheten sjönk gynnades långt i från alla grupper lika mycket. De unga som drabbades hårt av den ekonomiska krisen 2008 i form av kraftigt ökat antal arbetslösa gynnades när arbetslösheten återigen sjönk. Under våren 2011 kom många unga återigen ut i arbete. Under hösten har arbetslösheten för de unga återigen stigit. Det ligger nära till hands att tro att det är de unga som i först hand får lämna sina arbeten i tider av konjunkturnedgång, men är bland de första att gynnas när det går bra på arbetsmarknaden. De äldre drabbades inte lika hårt i konjunkturnedgången, men när konjunkturen vände hade de som var arbetslösa betydligt svårare att komma tillbaka till arbetsmarknaden. De ungas arbetsmarknad verkar således vara betydligt mer konjunkturkänslig än andra gruppers. Två grupper som inte gynnats i närmelsevis lika stor utsträckning av konjunkturförbättringen är utrikesfödda och personer med funktionsnedsättning som medför nedsatt arbetsförmåga. Diagram 3visar mycket tydligt att när arbetslösheten sjönk under våren för det totala antalet arbetslösa, hade dessa grupper fortfarande svårt att hitta ett jobb. Att arbetslösheten för de funktionsnedsatta endast sjönk så lite beror dock att inflödet av denna grupp till Arbetsförmedlingen har ökat starkt på grund av förändringar i reglerna kring sjukförsäkring. De funktionsnedsatta är en grupp som Arbetsförmedlingen lägger starkt fokus på och trenden under hösten har varit positiv. Personer med funktionshinder har kommit ut i arbete i större utsträckning än andra grupper under hösten.

5 Diagram 3 Arbetslöshetens utveckling under 2011 för ett antal grupper Totalt Unga Äldre Utrikesfödda Funktionsnedsatta Utbildningsbakgrund Av de personer som var inskrivna som arbetslösa i Hallands län i 2011 hade förgymnasial utbildning, gymnasial utbildning och eftergymnasial utbildning. Arbetslösheten sjönk för samtliga tre grupper under våren, men mest för dem med gymnasial utbildning. I var antal arbetslösa med förgymnasial utbildning nere i personer, för dem med gymnasial utbildning personer och för dem med eftergymnasial utbildning personer. Efter en höst med stigande arbetslöshet uppgick antalet arbetslösa med förgymnasial utbildning till personer i slutet av 2011, de med gymnasial utbildning till personer och de med eftergymnasial utbildning till personer. I 2010 låg arbetslösheten för de tre grupperna med mellan 7,4 och 9,8 procent högre. Det förbättrade konjunkturläget under våren 2011 gynnade dem med gymnasial utbildning i störst utsträckning. De med förgymnasialutbildning fick inte arbete i lika stor utsträckning, likväl som de med eftergymnasial utbildning. De med eftergymnasial utbildning har dock i stort utsträckning andra egenskaper som påverkar deras situation på arbetsmarknaden. Av de personer med eftergymnasial utbildning som var arbetslösa i slutet av 2011 var 30 procent utrikesfödda, 13 procent hade ett funktionshinder som medförde arbetsnedsättning, 10 procent var i åldern år.

6 Diagram 4 Arbetslöshetsutvecklingen 2011 för personer indelade efter utbildningsnivå 110 Förgymnasial Gymnasial Eftergymnasial Totalt Utvecklingen av deltagare i de arbetsmarknadspolitiska programmen i Hallands län 2011 I slutet av 2011 deltog personer i något arbetsmarknadspolitiskt program med aktivitetsstöd i Hallands län av dem var kvinnor och var män. Antalet deltagare sjönk sedan fram till och låg då på personer och ökade sedan något de därpå följande månaderna. I uppgick antalet deltagare till personer, varav kvinnor och män. I 2010 var deltagandet i de arbetsmarknadspolitiska programmen dryga nio procent lägre och uppgick till personer. Av de deltagarna i 2011 var av i åldern år och av personer var utrikesfödda av deltagarna hade ett funktionshinder som innebar nedsatt arbetsförmåga hade förgymnasial utbildning, hade gymnasial utbildning och 770 hade en eftergymnasial utbildning. Diagram 5 Utvecklingen av öppet arbetslösa och deltagare i arbetsmarknadspolitiskt program med aktivitetsstöd för personer år Totalt Öppet arbetslösa Deltagare i program 0

7 Jobb- och utvecklingsgarantin 1 är det arbetsmarknadspolitiska program som har flest deltagare. I Hallands län var deltagarantalet personer i både början och slutet av Dock var det så att en lång trend av stadigt ökande nettoinflöde till programmet bröts under I hade antalet ökat med fyra procent jämfört med Nästan lika många av deltagarna var kvinnor som män. Av deltagarna i jobb- och utvecklingsgarantin deltar 700 personer i dess tredje fas, den så kallade sysselsättningsfasen 2. Det är en ökning med 25 procent jämfört med Diagram 6 Antal deltagare år i Jobb- och utvecklingsgarantin, kvinnor, män i Hallands län Totalt Kvinnor Män Jobbgaranti för ungdomar 3 hade deltagare i slutet av och utgör därmed det näst största programmet. Antalet deltagare hade minskat med 15 procent sedan föregående år. 500 av deltagarna var kvinnor och 600 var män. I 2011 var antalet deltagare i jobbgaranti för ungdomar personer. Antalet sjönk sedan fram till, då antalet var nere i 700 personer. Det motsvarar en minskning med 20 procent. Förändringen ser likadan ut uppdelat på kön, men nedgången var starkare för män under de första månaderna av året, vilket har lett till att antalet manliga deltagare i jobbgaranti för ungdomar nu är nere på nästan samma nivå som för kvinnor. 1 Den huvudsakliga målgruppen för jobb- och utvecklingsgarantin är personer som har förbrukat sin ersättningsperiod inom arbetslöshetsförsäkringen. Inom ramen för programmet erbjuds exempelvis jobbsökaraktiviteter med coachning, arbetspraktik och arbetsmarknadsutbildning. 2 Jobb- och utvecklingsgarantins fas 3 innebär sysselsättning hos en anordnare för deltagare som efter 450 utbetalade ersättningsdagar i programmet ännu inte har fått ett arbete. 3 Jobbgaranti för ungdomar erbjuds ungdomar under 25 år som varit arbetslösa och inskrivna på arbetsförmedlingen i minst 90 dagar (inom en ramtid på fyra månader).

8 Diagram 7 Antal deltagare i Jobbgaranti för unga, kvinnor, män i Hallands län Totalt Kvinnor Män 0 Förberedande insatser 4 var det tredje största aktiviteten i Hallands län med 800 deltagare i 2011, men är egentligen en grupp av program. Det är samma nivå som antalet deltagare i programmet ett år tidigare. Inom förberedande insatser återfinns exempelvis deltagarna i programmet arbetslivsintroduktion. 5 Antalet deltagare i programmet var lika många vid årets början som vid årets slut. Det sjönk något under våren och ökade sedan under hösten. Som lägst var antalet deltagare i, med 660 deltagare och som högst var antalet deltagare i med närmare 850 deltagare. Flödet av arbetslösa I var det arbetslösa personer som fick ett arbete. Ungefär hälften var kvinnor och hälften var män. 330 var ungdomar, närmare 800 var födda i Sverige och dryga 200 var födda utanför Sverige. Det var bara marginellt fler arbetslösa personer som fick ett arbete i Totalt under 2011 fick arbetslösa personer ett arbete i Hallands län, vilket är lägre än det totala antalet 2010, men högre än uppgick det ackumulerade antalet arbetslösa som fick ett arbete till personer och 2009 till personer. Även antalet arbetslösa som får arbete uppvisar ett klart säsongsmönster. Antalet personer som får arbete är vanligtvis lägst i och och flest övergångar från arbetslöshet till arbete sker i. Under 2007 var omsättningen till arbete stor i 4 Förberedande insatser kan vara vägledande, rehabiliterande eller orienterande och används för att förbereda arbetssökande för ett annat arbetsmarknadspolitiskt program eller ett arbete. 5 Arbetslivsintroduktion riktar sig till personer som har haft sjukpenning eller begränsad sjukersättning där sjukpenningdagarna eller ersättningsdagarna har tagit slut. Genom programmet erbjuds deltagarna individuellt anpassade insatser med målsättningen att erhålla ett arbete.

9 Hallands län och sjönk till betydligt lägre nivåer under Redan 2009 ökade omsättningen till arbete. En ökning som fortsatte under 2010, men bröts redan våren I 2011 fick arbetslösa personer arbete, jämfört med närmare personer i 2010 Diagram 8 Omsättning till arbete i Hallands län, 2009 till % 20% 15% 10% 5% 0% jan-09 feb-09 mar-09 apr jun-09 jul-09 aug-09 sep-09 okt-09 nov-09 dec-09 jan-10 feb-10 mar-10 apr jun-10 jul-10 aug-10 sep-10 okt-10 nov-10 dec-10 jan-11 feb-11 mar-11 apr jun-11 jul-11 aug-11 sep-11 okt-11 nov-11 dec-11 Antal nyinskrivna arbetslösa vid Arbetsförmedlingen i Hallands län uppgick i slutet av till 900 personer. 400 av dem var kvinnor och 500 var män. 300 var ungdomar i åldern år. Under 2011 har sammanlagt personer skrivit in sig som nyinskriven arbetslös vid någon av Arbetsförmedlingens kontor i Hallands län. I 2010 var det 800 personer som skrev in sig som arbetslösa i Hallands län och totalt under 2010 skrev personer in sig som arbetslösa. Nyanmälda platser till Arbetsförmedlingen i Hallands län 2011 Antalet nyanmälda platser till Arbetsförmedlingen i Hallands län har legat på en hög nivå hela Endast i och var antalet lägre än motsvarande månad Det ackumulerade antalet nyanmälda platser 2011 uppgick till platser vilket kan jämföras med platser 2010 och platser Nyanmälda platser har en naturlig säsongsvariation och brukar vara som högst under de fem första månaderna på året för att sedan minska under sommarmånaderna för att öka igen under inledningen av hösten och avslutas något svagare under årets sista månad. Under och 2011 minskade antalet nyanmälda platser jämfört med månaden innan, så skedde inte under Det kan vara en indikation på den inbromsning på arbetsmarknaden som skedde under hösten. I ökade dock antalet igen.

10 Diagram 9 Antal nyanmälda platser till Arbetsförmedlingen i Hallands län 2009 till Stor ökning av antalet varsel i Hallands län i 2011 I 2011 varslades 170 personer om uppsägning i Hallands län. Det är 145 fler personer än i Det är ingen allmän tränad av ökade varsel i utan alla varslade personer kommer i princip från ett företag. Trots att varseltalen ökade under hösten 2011, låg totalt antal varslade personer i Hallands län på historiskt låga nivåer fram till. Endast 2007 var varseltalen lägre. Under 2011 varslades totalt personer om uppsägning. Samma siffra 2010 uppgick till 980 personer, som också var ett år med mycket låga varseltal. Under 2008 och 2009 var varseltalen däremot mycket höga och uppgick till och personer. Snittet för antal varsel i Hallands län låg under 2000-talet på varsel. Merparten av varslen i härrörde företag inom tillverkningsindustrin. Uppgifter om varsel skall i första hand ses som en konjunkturindikator. Alla som varslas blir inte uppsagda och av dem som blir uppsagda blir inte alla arbetslösa. Drygt 60 procent 6 av dem som har varslats på riksnivå de senaste åren har sedan också blivit uppsagda var det 16 procent av de varslade som ett halvår senare hade anmält sig som arbetssökande till arbetsförmedlingen. Hur stor andel av dessa som anmäler sig till Arbetsförmedlingen varierar dock över konjunkturen. I Hallands län har varslen visat sig vara hårdare. Av dem som blev varslade om uppsägning 2010 var det 80 procent som hade blivit uppsagda sex månader senare i Hallands län. 6 Arbetsförmedlingen 2011, Arbetsmarknadsrapport 2011, Arbetsförmedlingen, Stockholm

11 Diagram 10 Antal personer varslade om uppsägning i Hallands län 2011 och Fortsatt stora skillnader i arbetslösheten bland kommunerna i länet Av tabell ett nedan framgår att andelen arbetslösa varierar bland länets kommuner. Lägst arbetslöshet har Kungsbacka med 4,4 procent och högst arbetslöshet har Halmstad med 8,9 procent arbetslösa av den registerbaserade arbetskraften 7. Hallands län hade 6,9 procent andel arbetslösa i slutet av När arbetslösheten låg som lägst i uppgick andelen arbetslösa till 6,0 procent och i 2010 låg den på 7,6 procent. Kungsbacka följt av Varberg är de kommuner i Hallands län som har den lägsta andelen arbetslösa ungdomar (18-24 år) med 10,7 respektive 12,7 procent av den registerbaserade arbetskraften. Halmstad följt av Laholm har den högsta arbetslösheten för ungdomar på 19,9 respektive 18,0 procent. Andelen arbetslösa ungdomar totalt för länet uppgick till 15,5 procent i 2011 och 16,6 i När arbetslösheten var som lägst i var för de unga uppgick andelen arbetslösa till 12,4 procent. Kungsbacka är den kommun som har läst andel arbetslösa för alla grupper utom gruppen äldre år där den är lägre i Hylte. Halmstad har högst andel arbetslösa för alla grupper utom för gruppen som är födda utanför Sverige samt de med eftergymnasial utbildning. För de två grupperna är andelen arbetslösa högst i Laholm. Att andelen arbetslösa är så låg i Kungsbacka och relativt hög i Halmstad beror snarare på befolkningsstruktur i dessa kommuner än på industristrukturen. Stor skillnad i arbetslöshet för olika grupper i länet Av tabellen 1 nedan framgår att andelen arbetslösa i Hallands län har minskat för samtliga grupper sedan föregående år. Störst skillnad i andel arbetslösa är det för grupperna unga år och de med grundskoleutbildning. Där har arbetslösheten sjunkit med drygt 1 procent jämfört med föregående månad. Minst skillnad sedan 7 Från och med 2011 redovisar Arbetsförmedlingen andelen arbetslösa av den registerbaserade arbetskraften istället som andel av befolkningen.

12 föregående år är det för de äldre år. Där har arbetslösheten endast sjunkit med 0,4 procent. Jämfört med riket ligger arbetslösheten betydligt lägre för samtliga grupper i Hallands län. Andelen arbetslösa för hela gruppen år uppgick till 8,6 procent för riket i 2011, jämfört med 6,9 procent i Hallands län. Störst skillnad i arbetslöshet mellan Hallands län och riket är det för gruppen som endast har förgymnasial utbildning. Där är 5,5 procent fler andel arbetslösa i riket. Därnäst kommer arbetslösheten för unga som har 3,6 procent högre andel arbetslösa i riket jämfört med Hallands län. Högre arbetslöshet för kvinnor än för män I uppgick andelen arbetslösa kvinnor till 7,8 procent och andelen arbetslösa män till 7,6 procent i Hallands län. Under våren minskade arbetslösheten för båda grupper, männens arbetsmarknad gynnades mer när det gick bra för industrin och byggbranschen i länet. I 2011 uppgick andelen arbetslösa kvinnor till 6,4 procent, medan andelen arbetslösa män uppgick till 5,7 procent. I 2011 hade andelen arbetslösa kvinnor återigen ökat till dryga sju procent och uppgick till 7,2 procent medan männens arbetslöshet endast hade ökat till 6,6 procent. Motsvarande siffror för 2010 uppgick till 7,6 och 7,5 procent. Fortfarande hög arbetslöshet för unga De unga år hade en mycket lägre arbetslöshet i Halland än i riket i 2011, 15,5 jämfört med 19,1 procent i riket. I länet i fjol låg den på 16,6 procent och när den låg som lägst i på 11,5 procent. Unga tillhör alltså den grupp där arbetslösheten har varierat mest för under Svårt för arbetslösa äldre att komma tillbaka till arbetsmarknaden En grupp som förvisso har låg andel arbetslösa är de äldre år, med endast 6,2 procent arbetslösa i Hallands län. I 2010 upp gick arbetslösheten till 6,5 procent. En relativt liten förändring. Om en person i åldern år blir arbetslös har den personen oftast tufft att komma tillbaka till arbetsmarknaden. Variationen bland länets kommuner sträcker sig från 4,9 procent arbetslösa i Hylte till 7,8 procent arbetslösa i Halmstad. Tufft på arbetsmarknaden för utrikesfödda Arbetslösheten för utrikesfödda uppgick till 19,1 procent i Det kan jämföras med en arbetslöshet på 5,5 procent för de inrikesfödda. Lägst andel arbetslösa utrikesfödda hade Kungsbacka med 10,2 procent, följt av Varberg på 16,6 procent. Även för de inrikesfödda var det Kungsbacka som hade lägst andel arbetslösa på 4,1 procent, följt av Varberg på 4,9 procent. Högst andel arbetslösa utrikesfödda hade Laholm på 23,0 procent följt av Falkenberg på 21,8 procent. För inrikesfödda var det Halmstad som hade högst andel arbetslösa på 6,7 procent och lägst hade Kungsbacka på 4,1 procent.

13 Hög arbetslöshet för dem med förgymnasial utbildning Vilken utbildningsbakgrund en person har spelar stor roll för chansen att få arbete. Personer som endast har en grundskoleexamen är en grupp som har svårt att hitta jobb på arbetsmarknaden. Denna grupp har också lägre arbetskrafts deltagande än två övriga utbildningsgrupper. Andelen arbetslösa med grundskoleexamen uppgick till 13,1 procent i Hallands län i Ett år tidigare låg denna andel på 14,2 procent och i riket låg den klart högre på 18,6 procent. Den relativa arbetslösheten är däremot mycket låg för dem med eftergymnasial utbildning och andelen arbetslösa uppgick till 4,5 procent i I 2010 uppgick den till 5,0 procent. Andelen arbetslösa med gymnasieutbildning låg på 6,7 procent i Hallands län i 2011 och hela 8,5 procent i riket. Tabell 1: Arbetslöshetens struktur, 2011 Totalt antal inskrivna arbetslösa som andel av den registerbaserad arbetskraft i respektive grupp, procent. Kommun Totalt år Kvinnor, SCB Män Unga år Äldre år Utbildning Inrikesfödda Utrikesfödda Grundskola Gymnasial Eftergymnasial Falkenberg 7,7% 7,6% 6,1% 15,4% 6,9% 5,9% 21,8% 14,0% 6,8% 5,0% Halmstad 8,9% 8,8% 8,5% 19,9% 7,8% 6,7% 21,6% 19,4% 9,1% 5,0% Hylte 6,9% 8,7% 5,0% 16,8% 4,9% 4,3% 20,6% 13,6% 4,9% 4,7% Laholm 7,8% 8,3% 6,7% 18,0% 6,4% 4,1% 10,2% 8,1% 4,4% 3,5% Kungsbacka 4,4% 4,5% 4,3% 10,7% 5,0% 6,3% 23,0% 11,3% 7,2% 6,6% Varberg 6,0% 5,9% 4,9% 12,7% 5,1% 4,9% 16,6% 9,5% 6,0% 4,2% Länet 6,9% 7,2% 6,6% 15,5% 6,2% 5,5% 19,1% 13,1% 6,7% 4,5% Länet ifjol 7,6% 7,6% 7,5% 16,6% 6,5% 6,1% 19,9% 14,2% 7,4% 5,0% Riket 8,6% 8,3% 7,9% 19,1% 6,7% 6,5% 21,3% 18,6% 8,5% 5,2% Personer i arbete med anställningsstöd Antalet personer i arbete med anställningsstöd fortsätter att öka. I 2011 fanns 176 personer i arbete med anställningsstöd (33 procent fler än 2010), varav 121 i särskilt anställningsstöd 8 (47 personer 2010) och 55 i instegsjobb 9 (85 personer i 2010). 8 Särskilt anställningsstöd är för personer som har svårigheter att få ett reguljärt arbete och där arbetsgivaren får ett ekonomiskt stöd i form av skattekreditering. 9 Instegsjobb är anställning med särskilt anställningsstöd som ska kombineras med svenskundervisning för invandrare. Målgruppen är nyanlända invandrare.

14 Särskilda insatser för personer med funktionsnedsättning Inom ramen för Arbetsförmedlingens uppdrag inom arbetslivsinriktad rehabilitering finns möjligheter till anställning med stöd för personer med funktionsnedsättning som medför nedsatt arbetsförmåga. I Hallands län hade personer en anställning genom särskilda insatser för funktionsnedsatta i slutet av, vilket motsvarar en ökning med 3,8 procent sedan av dessa personer var kvinnor och var män. 131 personer var i åldern år. 275 av personerna var utrikesfödda av dem med särskilt anställningsstöd för personer med funktionsnedsättning hade en anställning med lönebidrag (en ökning med 2,0 procent jämfört med 2010), 447 i trygghetsanställning (en ökning med 8,0 procent), 130 i utvecklingsanställning (en ökning med 20,4 procent) och 67 personer i offentligt skyddat arbete (en minskning med 11,8 procent jämfört med samma månad föregående år). Ökning av nystartsjobben i länet Antalet personer i nystartsjobb 10 har legat högre varje månad 2011 jämfört med samma månad Under 2011 ökade nystartsjobben stadigt hela våren jämfört med månaden innan fram till. Från har de sedan minskat jämfört med föregående månad. I 2011 sysselsatte dessa jobb personer jämfört med för ett år sedan. Detta är en ökning med 8 procent. Av samtliga nystartsjobb hade 13 personer särskilt nystartsjobb. Betydligt fler män än kvinnor hade nystartsjobb i Hallands län i slutet av 2011, 500 kvinnor och 800 män. Av de personer som hade nystartsjobb i slutet av 2011 var 90 ungdomar i åldern år, 30 procent lägre än för ett år sedan. Antalet utrikesfödda med nystartsjobb hade ökat med 13 procent i 2011 jämfört med 2010 och uppgick i 2011 till närmare 500 personer. 10 Nystartsjobb innebär en ekonomisk ersättning motsvarande dubbla arbetsgivaravgiften (normal arbetsgivaravgift om den anställde inte har fyllt 26 år vid årets ingång) till en arbetsgivare som anställer en person som stått utanför arbetslivet en längre tid. Särskilt nystartsjobb har målgruppen långtidssjukskrivna och personer med sjuk- eller aktivitetsersättning.

15 Statistik för län och kommuner finns på: /statistik Fakta om statistiken Den officiella arbetslösheten redovisas av SCB enligt deras Arbetskraftsundersökning, AKU. Den officiella definitionen innebär bland annat att man söker och kan ta ett arbete omedelbart, men man behöver inte vara inskriven på Arbetsförmedlingen. Arbetsförmedlingen redovisar olika kategorier av inskrivna arbetssökande. En är öppet arbetslösa - de som saknar, aktivt söker och omgående kan ta ett arbete. En annan är sökande i program med aktivitetsstöd. Dessa två grupper benämns tillsammans totalt inskrivna arbetslösa och är det mått som närmast svarar mot SCB:s definitioner. Andelen öppet arbetslösa och/eller sökande i program med aktivitetsstöd anges numera i förhållande till en registerbaserad arbetskraft. Mer information: /nytt-om-statistik Mer information om SCB:s arbetskraftsundersökning: Januari månads arbetsmarknadsstatistik publiceras

Mer information om arbetsmarknadsläget i Hallands län i slutet av september månad 2011

Mer information om arbetsmarknadsläget i Hallands län i slutet av september månad 2011 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Halmstad, 13 oktober 2011 Sara Andersson, Arbetsförmedlingen Analysavdelningen Mer information om arbetsmarknadsläget i Hallands län i slutet av september månad 2011

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Hallands län i slutet av oktober månad 2011

Mer information om arbetsmarknadsläget i Hallands län i slutet av oktober månad 2011 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Halmstad, 11 november 2011 Sara Andersson, Arbetsförmedlingen Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Hallands län oktober 2011 9 369 (6,4%) 4 837 kvinnor

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Hallands län i slutet av april månad 2012

Mer information om arbetsmarknadsläget i Hallands län i slutet av april månad 2012 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Halmstad, 11 maj 2012 Sara Andersson, Arbetsförmedlingen Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Hallands län april 2012 9 493 (6,3%) 4 718 kvinnor (6,4%)

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Jönköpings län i slutet av februari månad 2012

Mer information om arbetsmarknadsläget i Jönköpings län i slutet av februari månad 2012 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Jönköping, 14 mars 2012 Sara Andersson, Arbetsförmedlingen Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Jönköping län februari 2012 12 148 (7,2%) 5 730 kvinnor

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Hallands län i slutet av januari 2012

Mer information om arbetsmarknadsläget i Hallands län i slutet av januari 2012 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Göteborg, 14 februari 2012 Jens Sandahl, Arbetsförmedlingen Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Hallands län januari 2012 10 533 (7,0%) 5 231 män (6,8%)

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Hallands län i slutet av maj månad 2012

Mer information om arbetsmarknadsläget i Hallands län i slutet av maj månad 2012 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Halmstad, 15 juni 2012 Sara Andersson, Arbetsförmedlingen Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Hallands län maj 2012 8 964 (6,0%) 4 502 kvinnor (6,2%)

Läs mer

9 683 (6,5%) Mer information om arbetsmarknadsläget i Hallands län i slutet av september 2012

9 683 (6,5%) Mer information om arbetsmarknadsläget i Hallands län i slutet av september 2012 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Halmstad, 12 oktober 2012 Andreas Mångs, Arbetsförmedlingen Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Hallands län september 2012 9 683 (6,5%) 4 816 kvinnor

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Västra Götalands län i slutet av augusti 2012

Mer information om arbetsmarknadsläget i Västra Götalands län i slutet av augusti 2012 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Göteborg, 12 september 2012 Jens Sandahl, Arbetsförmedlingen Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Västra Götalands län augusti 2012 63 951 (8,1%) 34 197

Läs mer

MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET

MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Göteborg, 10 september 2015 Sara Andersson, Arbetsförmedlingen Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Västra Götalands län augusti 2015: 56 965 (7,1%) 25

Läs mer

MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET

MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Göteborg, 12 april 2016 Sara Andersson, Arbetsförmedlingen Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Hallands län mars 2016: 9 677 (6,3%) 4 337 kvinnor (5,8%)

Läs mer

Sara Andersson, Analysavdelningen. av utvecklingen. indikerar tillväxt. nedgångar år. historiska snittet. Arbetsförmedlingen

Sara Andersson, Analysavdelningen. av utvecklingen. indikerar tillväxt. nedgångar år. historiska snittet. Arbetsförmedlingen MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Halmstad, 8 november 2013 Sara Andersson, Arbetsförmedlingen Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Hallands län, oktober 2013 10 217 (6, 7%) 4 748 kvinnor

Läs mer

Totalt inskrivna arbetslösa i Hallands län mars (6,7%) kvinnor (6,8%) män (6,5%) unga år (13,8%)

Totalt inskrivna arbetslösa i Hallands län mars (6,7%) kvinnor (6,8%) män (6,5%) unga år (13,8%) MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Halmstad, 17 april 2012 Sara Andersson, Arbetsförmedlingen Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Hallands län mars 2012 9 982 (6,7%) 4 963 kvinnor (6,8%)

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Västra Götalands län i slutet av februari månad 2011

Mer information om arbetsmarknadsläget i Västra Götalands län i slutet av februari månad 2011 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Göteborg, 11 mars 2011 Jens Sandahl, Arbetsförmedlingen Analysavdelningen Mer information om arbetsmarknadsläget i Västra Götalands län i slutet av februari månad

Läs mer

MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET

MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Göteborg, 12 maj 2016 Sara Andersson, Arbetsförmedlingen Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Västra Götalands län april 2016: 54 139 (6,7%) 23 670 kvinnor

Läs mer

(6,7 %) Mer information om arbetsmarknadsläget i Hallands län i slutet av oktober 2012

(6,7 %) Mer information om arbetsmarknadsläget i Hallands län i slutet av oktober 2012 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Halmstad, 14 november 2012 Andreas Mångs, Arbetsförmedlingen Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Hallands län, oktober 2012 10 052 (6,7 %) 4 925 kvinnor

Läs mer

9 651 (6,3 %) Arbetsmarknadsläget i Hallands län - mars 2015

9 651 (6,3 %) Arbetsmarknadsläget i Hallands län - mars 2015 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Halmstad, 14 april 2015 Sara Andersson, Arbetsförmedlingen Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Hallands län, mars 2015 9 651 (6,3 %) 4 263 kvinnor (5,8

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Västra Götalands län i slutet av december månad 2010

Mer information om arbetsmarknadsläget i Västra Götalands län i slutet av december månad 2010 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Göteborg, 17 januari 2011 Jens Sandahl, Arbetsförmedlingen Analysavdelningen Mer information om arbetsmarknadsläget i Västra Götalands län i slutet av december månad

Läs mer

Sara Andersson, Analysavdelningen. återhämtningen. näringslivet. att. län minskade. det historiska. Arbetsförmedlingen

Sara Andersson, Analysavdelningen. återhämtningen. näringslivet. att. län minskade. det historiska. Arbetsförmedlingen MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Halmstad, 111 september 2013 Sara Andersson, Arbetsförmedlingen Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Hallands län, augusti 2013 9 995 (6,66 %) 4 749 kvinnor

Läs mer

MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET

MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Göteborg, 15 juni 2015 Sara Andersson, Arbetsförmedlingen Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Västra Götalands län maj 2015: 54 955 (6,9%) 24 396 kvinnor

Läs mer

Andreas Mångs, juni Halmstad, 14. Analysavdelningen. Den svenska. sig exportföretag. knaden. Detta. än normalt. ekonomin som.

Andreas Mångs, juni Halmstad, 14. Analysavdelningen. Den svenska. sig exportföretag. knaden. Detta. än normalt. ekonomin som. MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Halmstad, 14 juni 2013 Andreas Mångs, Arbetsförmedlingen Analysavdelningen Totalt inskrivna i arbetslösa i Hallands län, april 2013 9 445 (6,3 %) 4 495 kvinnor (6,2

Läs mer

Andreas Mångs, Halmstad, 15. maj Analysavdelningen. arbetsförmedlingar. 483 personer män

Andreas Mångs, Halmstad, 15. maj Analysavdelningen. arbetsförmedlingar. 483 personer män MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Halmstad, 15 maj 2013 Andreas Mångs, Arbetsförmedlingen Analysavdelningen Totalt inskrivna i arbetslösa i Hallands län, april 2013 9 930 (6,66 %) 4 627 kvinnor (6,3

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Västra Götalands län i slutet av oktober 2011

Mer information om arbetsmarknadsläget i Västra Götalands län i slutet av oktober 2011 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Göteborg, 11 november 2011 Jens Sandahl, Arbetsförmedlingen Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Västra Götalands län oktober 2011 60 900 (7,8%) 32 000

Läs mer

Jens Sandahl, januari i fjol. för arbete. Arbetsförmedlingen

Jens Sandahl, januari i fjol. för arbete. Arbetsförmedlingen MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Göteborg, 11 februari 2014 Jens Sandahl, Arbetsförmedlingen Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösaa i Västra Götalands län januari 2014: 65 906 (8,2%) 36 976

Läs mer

MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET

MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Göteborg, 12 maj 2016 Jens Sandahl, Arbetsförmedlingen Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Jönköpings län april 2016: 10 798 (6,3%) 5 899 män (6,6%) 4

Läs mer

Sara Andersson, Analysavdelningen. konjunkturin. ndex. Både. industrins. inköpscheferna. det historiska. Arbetsförmedlingen

Sara Andersson, Analysavdelningen. konjunkturin. ndex. Både. industrins. inköpscheferna. det historiska. Arbetsförmedlingen MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Halmstad, 111 oktober 2013 Sara Andersson, Arbetsförmedlingen Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Hallands län, september 2013 10 102 (6, 7%) 4 785 kvinnor

Läs mer

Totalt inskrivna arbetslösa i Jönköpings län maj (7,1%)

Totalt inskrivna arbetslösa i Jönköpings län maj (7,1%) MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Maria Lycke, Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Jönköpings län maj 2013 12 170 (7,1%) 5 660 kvinnor (7,0%) 6 610 män (7,2%) 3 160 unga 18-24 år (14,0%)

Läs mer

Totalt inskrivna arbetslösa i Jönköpings län april (7,4%)

Totalt inskrivna arbetslösa i Jönköpings län april (7,4%) MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Maria Lycke, Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Jönköpings län april 2013 12 750 (7,4%) 5 850 kvinnor (7,2%) 6 900 män (7,6%) 3 450 unga 18-24 år (15,1%)

Läs mer

MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET

MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Jens Sandahl, Arbetsförmedlingen Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Östergötlands län juli 2016: 17 860 (8,4%) 9 907 män (8,9%) 7 953 kvinnor (7,9%)

Läs mer

MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET

MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Göteborg, 11 maj 2015 Sara Andersson, Arbetsförmedlingen Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Västra Götalands län april 2015: 56 385 (7,0%) 24 753 kvinnor

Läs mer

9 augusti Andreas Mångs, Analysavdelningen. Den svenska. exportföretag. halvåret , 8 procent. procent. Från. Arbetsförmedlingen

9 augusti Andreas Mångs, Analysavdelningen. Den svenska. exportföretag. halvåret , 8 procent. procent. Från. Arbetsförmedlingen MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET 9 augusti 2013 Andreas Mångs, Arbetsförmedlingen Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Jönköpings län, juli 2013 12 491 (7,3 %) 5 801 kvinnor (7,2 %) 6

Läs mer

en långsamt är på i länet som

en långsamt är på i länet som MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Göteborg, 18 december 2013 Jens Sandahl, Arbetsförmedlingen Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Västra Götalands län november n 2013: 64 847 (8,1%) 35

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Kalmar län september 2015

Arbetsmarknadsläget i Kalmar län september 2015 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Maria Lycke Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Kalmar län september 2015 Färre övergångar till arbete I september 2015 påbörjade 1 028 personer av samtliga som

Läs mer

Totalt inskrivna arbetslösa i Jönköpings län mars (7,7%)

Totalt inskrivna arbetslösa i Jönköpings län mars (7,7%) MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Maria Lycke, Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Jönköpings län mars 2013 13 250 (7,7%) 5 960 kvinnor (7,4%) 7 280 män (7,9%) 3 720 unga 18-24 år (16,1%)

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Kalmar län maj 2015

Arbetsmarknadsläget i Kalmar län maj 2015 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Maria Lycke Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Kalmar län maj 2015 Färre övergångar till arbete I maj 2015 påbörjade 1 195 personer av samtliga som var inskrivna

Läs mer

Peter Nofors. november. månaden. fick ett arbete. (14,0 %) ling.

Peter Nofors. november. månaden. fick ett arbete. (14,0 %) ling. MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Halmstad 18 november 2013 Peter Nofors Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Hallands län november 2013 10 343 (6,8 %) 4 737 kvinnor (6,5 %) 5 606 män (7,1

Läs mer

statistik har sammanlagt vilket innebär

statistik har sammanlagt vilket innebär MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Halmstad, 111 april 2013 Andreas Mångs, Arbetsförmedlingen Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Hallands län, mars 2013 10 509 (6,9 %) 4 867 kvinnor (6,6

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Jönköpings län i slutet av september 2012

Mer information om arbetsmarknadsläget i Jönköpings län i slutet av september 2012 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Maria Lycke Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Jönköpings län september 2012 12 320 (7,3%) 5 890 kvinnor (7,3 %) 6 430 män (7,2 %) 3 610 unga 18-24 år

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Västra Götalands län i slutet av augusti 2014

Mer information om arbetsmarknadsläget i Västra Götalands län i slutet av augusti 2014 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Göteborg, 11 september 2014 Jens Sandahl, Arbetsförmedlingen Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Västra Götalands län augusti 2014: 59 629 (7,4%) 33 027

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Västra Götalands län i slutet av september 2011

Mer information om arbetsmarknadsläget i Västra Götalands län i slutet av september 2011 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Göteborg, 13 oktober 2011 Jens Sandahl, Arbetsförmedlingen Analysavdelningen Mer information om arbetsmarknadsläget i Västra Götalands län i slutet av september 2011

Läs mer

MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET

MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Göteborg, 13 januari 2016 Jens Sandahl, Arbetsförmedlingen Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Västra Götalands län december 2015: 57 825 (7,2%) 32 513

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Jönköpings län i slutet av december 2012

Mer information om arbetsmarknadsläget i Jönköpings län i slutet av december 2012 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Maria Lycke, Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Jönköpings län december 2012 13 330 (7,8%) 6 030 kvinnor (7,5%) 7 300 män (8,1%) 3 840 unga 18-24 år

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Jönköpings län i slutet av april 2012

Mer information om arbetsmarknadsläget i Jönköpings län i slutet av april 2012 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Maria Lycke, Arbetsförmedlingen Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Jönköpings län april 2012 11 540 (6,8%) 6 060 män (6,8%) 5 480 kvinnor (6,8%) 3 010

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Västra Götalands län i slutet av september 2014

Mer information om arbetsmarknadsläget i Västra Götalands län i slutet av september 2014 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Göteborg, 10 oktober 2014 Jens Sandahl, Arbetsförmedlingen Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Västra Götalands län september 2014: 59 126 (7,4%) 32 741

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Kalmar län i slutet av augusti månad 2014 augusti

Mer information om arbetsmarknadsläget i Kalmar län i slutet av augusti månad 2014 augusti MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Kalmar 11 september 2014 Maria Lycke Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Kalmar län augusti 2014 8 199 (7,3 %) 3 672 kvinnor (6,9 %) 4 527 män (7,7 %)

Läs mer

MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET

MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Göteborg, 11 november 2014 Jens Sandahl, Arbetsförmedlingen Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Västra Götalands län oktober 2014: 59 565 (7,4%) 33 242

Läs mer

MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET

MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Göteborg, 11 mars 2015 Jens Sandahl, Arbetsförmedlingen Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Västra Götalands län februari 2015: 60 859 (7,6%) 34 968 män

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Kronobergs län januari 2015

Arbetsmarknadsläget i Kronobergs län januari 2015 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Ronnie Kihlman Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Kronobergs län januari 2015 Färre övergångar till arbete vid årets början I januari 2015 påbörjade nästan 860

Läs mer

MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET

MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Göteborg, 12 december 2014 Jens Sandahl, Arbetsförmedlingen Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Västra Götalands län november 2014: 59 644 (7,4%) 33 577

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Kalmar län december 2015

Arbetsmarknadsläget i Kalmar län december 2015 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Maria Lycke Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Kalmar län december 2015 Fler övergångar till arbete I december 2015 påbörjade 725 personer av samtliga som var

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Hallands län, april 2016

Arbetsmarknadsläget i Hallands län, april 2016 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Halmstad, 12 maj 2016 Peter Nofors, Arbetsförmedlingen Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Hallands län april 2016: 9 330 (6,1%) 4 184 kvinnor (5,6%)

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Kalmar län i slutet av juli 2012

Mer information om arbetsmarknadsläget i Kalmar län i slutet av juli 2012 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Maria Lycke, Arbetsförmedlingen Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Kalmar län juli 2012 8 530 (7,6%) 3 750 kvinnor (7,0%) 4 780 män (9,1%) 2 360 unga

Läs mer

MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET

MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Göteborg, 13 januari 2015 Jens Sandahl, Arbetsförmedlingen Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Västra Götalands län december 2014: 61 052 (7,6%) 34 837

Läs mer

Totalt inskrivna arbetslösa i Jönköpings län, april 2014 11 734 (6,9 %) 5 398 kvinnor (6,7 %) 6 336 män (7,0 %) 2 865 ungdomar 18-24 år (12,8 %)

Totalt inskrivna arbetslösa i Jönköpings län, april 2014 11 734 (6,9 %) 5 398 kvinnor (6,7 %) 6 336 män (7,0 %) 2 865 ungdomar 18-24 år (12,8 %) MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET 9 maj 2014 Andreas Mångs, Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Jönköpings län, april 2014 11 734 (6,9 %) 5 398 kvinnor (6,7 %) 6 336 män (7,0 %) 2 865

Läs mer

MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET

MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Göteborg, 11 februari 2015 Jens Sandahl, Arbetsförmedlingen Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Västra Götalands län januari 2015: 61 625 (7,7%) 35 344

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Kalmar län i slutet av april månad 2014 april

Mer information om arbetsmarknadsläget i Kalmar län i slutet av april månad 2014 april MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Kalmar 9 maj 2014 Maria Lycke Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Kalmar län april 2014 8 646 (7,7 %) 3 867 kvinnor (7,2 %) 4 779 män (8,1 %) 2 230 unga

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Västerbottens län i slutet av juli månad 2014

Mer information om arbetsmarknadsläget i Västerbottens län i slutet av juli månad 2014 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Umeå 8 augusti 2014 Timo Mulk-Pesonen Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Västerbottens län juli 2014 8 840 (6,8 %) 3 684 kvinnor (5,9 %) 5 156 män (7,6

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Kronobergs län i slutet av augusti månad 2013

Mer information om arbetsmarknadsläget i Kronobergs län i slutet av augusti månad 2013 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Växjö 11 september 2013 Ronnie Kihlman Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Kronobergs län augusti 2013 8 836 (9,4 %) 3 953 kvinnor (9,0 %) 4 883 män (9,8

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Kronobergs län i slutet av september månad 2013

Mer information om arbetsmarknadsläget i Kronobergs län i slutet av september månad 2013 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Växjö 11 oktober 2013 Ronnie Kihlman Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Kronobergs län september 2013 8 631 (9,2 %) 3 928 kvinnor (8,9 %) 4 703 män (9,4

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Västra Götalands län i slutet av juli 2011

Mer information om arbetsmarknadsläget i Västra Götalands län i slutet av juli 2011 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Göteborg, 16 augusti 2011 Jens Sandahl, Arbetsförmedlingen Analysavdelningen Mer information om arbetsmarknadsläget i Västra Götalands län i slutet av juli 2011 Läget

Läs mer

Totalt inskrivna arbetslösa i Jönköpings län, maj (6,6 %) kvinnor (6,5 %) män (6,7 %) ungdomar år (11,8 %)

Totalt inskrivna arbetslösa i Jönköpings län, maj (6,6 %) kvinnor (6,5 %) män (6,7 %) ungdomar år (11,8 %) MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET 17 juni 2014 Andreas Mångs, Arbetsförmedlingen Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Jönköpings län, maj 2014 11 243 (6,6 %) 5 247 kvinnor (6,5 %) 5 996

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Kronobergs län i slutet av november månad 2013

Mer information om arbetsmarknadsläget i Kronobergs län i slutet av november månad 2013 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Växjö 18 december 2013 Maria Lycke Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Kronobergs län november 2013 8 405 (9,0 %) 3 814 kvinnor (8,7 %) 4 591 män (9,2

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Kronobergs län i slutet av januari månad 2013

Mer information om arbetsmarknadsläget i Kronobergs län i slutet av januari månad 2013 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Växjö 8 februari 2013 Mattias Andersson Maria Lycke Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Kronobergs län januari 2013 9004 (9,5 %) 3909 kvinnor (8,9 %)

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Kalmar län augusti 2016

Arbetsmarknadsläget i Kalmar län augusti 2016 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Valdete Hashani Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Kalmar län augusti 2016 År 2016 har hittills präglats av en fallande arbetslöshet, med undantag för enstaka

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Västra Götalands län i slutet av mars 2012

Mer information om arbetsmarknadsläget i Västra Götalands län i slutet av mars 2012 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Göteborg, 17 april 2012 Jens Sandahl, Arbetsförmedlingen Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Västra Götalands län mars 2012 65 041 (8,2%) 35 897 män (8,8%)

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Jönköpings län i slutet av januari 2012

Mer information om arbetsmarknadsläget i Jönköpings län i slutet av januari 2012 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Maria Lycke, Arbetsförmedlingen Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Jönköpings län januari 2012 12 114 (7,2%) 6 365 män (7,2%) 5 749 kvinnor (7,2%) 3

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Hallands län i slutet av september 2014

Mer information om arbetsmarknadsläget i Hallands län i slutet av september 2014 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Halmstad 10 oktober 2014 Peter Nofors, Analysavdelningen Mer information om arbetsmarknadsläget i Hallands län i slutet av september 2014 Arbetslösheten fortsätter

Läs mer

högsta i länet. februari 2014 månaden. I februari fick procent. ling.

högsta i länet. februari 2014 månaden. I februari fick procent. ling. MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Halmstad 11 mars 2014 Peter Nofors, Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Hallands län februari 2014 10 483 (6,8 %) 4 706 kvinnor (6,3 %) 5 777 män (7,3

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Västra Götalands län i slutet av augusti 2013

Mer information om arbetsmarknadsläget i Västra Götalands län i slutet av augusti 2013 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Göteborg, 11 september 2013 Jens Sandahl, Arbetsförmedlingen Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Västra Götalands län augusti 2013: 65 899 (8,2%) 35 886

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Kalmar län i slutet av oktober månad 2013 oktober

Mer information om arbetsmarknadsläget i Kalmar län i slutet av oktober månad 2013 oktober MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Kalmar 8 november 2013 Maria Lycke Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Kalmar län oktober 2013 9 281 (8,2 %) 4 299 kvinnor (8,0 %) 4 982 män (8,3 %) 2

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Kalmar län juli 2016

Arbetsmarknadsläget i Kalmar län juli 2016 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Maria Lycke Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Kalmar län juli 2016 Fler övergångar till arbete juli 2016 jämfört med juli 2015 I juli 2016 påbörjade 742 personer

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Jönköpings län i slutet av augusti 2012

Mer information om arbetsmarknadsläget i Jönköpings län i slutet av augusti 2012 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Maria Lycke, Arbetsförmedlingen Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Jönköpings län augusti 2012 12 010 (7,1%) 5 780 kvinnor (7,2%) 6 230 män (6,8%) 3

Läs mer

Arbetsförmedlingens verksamhetsstatistik mars 2017

Arbetsförmedlingens verksamhetsstatistik mars 2017 FAKTAUNDERLAG Kalmar län Valdete Hashani Arbetsförmedlingens verksamhetsstatistik mars 2017 860 påbörjade något arbete Under mars 2017 påbörjade omkring 860 personer (360 kvinnor och 500 män) som var inskrivna

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Kalmar län i slutet av mars månad 2014 mars

Mer information om arbetsmarknadsläget i Kalmar län i slutet av mars månad 2014 mars MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Kalmar 11 april 2014 Maria Lycke Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Kalmar län mars 2014 9 130 (8,1 %) 4 014 kvinnor (7,5 %) 5 116 män (8,6 %) 2 404

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Hallands län i september månad 2016

Arbetsmarknadsläget i Hallands län i september månad 2016 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Peter Nofors Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Hallands län i september månad 2016 Arbetslösheten fortsätter att öka i Halland Kungsbacka har fortfarande den

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Kalmar län i slutet av september månad 2013 september

Mer information om arbetsmarknadsläget i Kalmar län i slutet av september månad 2013 september MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Växjö 11 oktober 2013 Maria Lycke Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Kalmar län september 2013 9 159 (8,1 %) 4 294 kvinnor (8,0 %) 4 865 män (8,2 %)

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Hallands län i september månad 2015

Arbetsmarknadsläget i Hallands län i september månad 2015 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Peter Nofors Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Hallands län i september månad 2015 Arbetslöshet fortsätter öka i mellersta Halland Kungsbacka har fortfarande

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Kalmar län i slutet av maj månad 2014 maj

Mer information om arbetsmarknadsläget i Kalmar län i slutet av maj månad 2014 maj MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Kalmar 17 juni 2014 Maria Lycke Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Kalmar län maj 2014 8 187 (7,3 %) 3 705 kvinnor (6,9 %) 4 482 män (7,6 %) 1 980 unga

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Kalmar län, januari 2016

Arbetsmarknadsläget i Kalmar län, januari 2016 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Maria Lycke Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Kalmar län, januari 2016 Färre övergångar till arbete I januari 2016 påbörjade 916 personer av samtliga som var

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Kalmar län i april 2016

Arbetsmarknadsläget i Kalmar län i april 2016 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Maria Lycke Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Kalmar län i april 2016 Fler övergångar till arbete I april 2016 påbörjade 1 198 personer av samtliga som var

Läs mer

Arbetsmarknadsläget augusti 2013

Arbetsmarknadsläget augusti 2013 INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Arbetsmarknadsläget augusti 2013 Närmare 45 000 fick arbete Av samtliga inskrivna på Arbetsförmedlingen var det under augusti närmare 45 000 som påbörjade någon form

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Västra Götalands län i slutet av maj 2014

Mer information om arbetsmarknadsläget i Västra Götalands län i slutet av maj 2014 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Göteborg, 17 juni 2014 Jens Sandahl, Arbetsförmedlingen Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Västra Götalands län maj 2014: 57 823 (7,2%) 32 147 män (7,8%)

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Kalmar län december 2014

Arbetsmarknadsläget i Kalmar län december 2014 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Maria Lycke Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Kalmar län december 2014 Färre sökande ut i arbete Under december 2014 påbörjade 635 personer av de inskrivna

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Kalmar län i slutet av juli månad 2014

Mer information om arbetsmarknadsläget i Kalmar län i slutet av juli månad 2014 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Kalmar 8 augusti 2014 Timo Mulk-Pesonen Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Kalmar län juli 2014 7 674 (6,9 %) 3 325 kvinnor (6,3 %) 4 349 män (7,4 %)

Läs mer

Andreas Mångs, Analysavdelningen. utrikes födda. Arbetsförmedlingen

Andreas Mångs, Analysavdelningen. utrikes födda. Arbetsförmedlingen MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Jönköping 111 mars 2014 Andreas Mångs, Arbetsförmedlingen Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Jönköpings län, februari 2014 12 763 (7,4 %) 5 795 kvinnor

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Kalmar län i slutet av augusti månad 2013

Mer information om arbetsmarknadsläget i Kalmar län i slutet av augusti månad 2013 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Kalmar 11 september 2013 Maria Lycke Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Kalmar län augusti 2013 9 042 (8,0 %) 4 183 kvinnor (7,8 %) 4 859 män (8,1 %)

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Västra Götalands län i slutet av januari 2012

Mer information om arbetsmarknadsläget i Västra Götalands län i slutet av januari 2012 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Göteborg, 14 februari 2012 Jens Sandahl, Arbetsförmedlingen Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Västra Götalands län januari 2012 67 697 (8,6%) 37 114

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Kalmar län januari 2015

Arbetsmarknadsläget i Kalmar län januari 2015 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Maria Lycke Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Kalmar län januari 2015 Färre sökande ut i arbete Under januari 2015 påbörjade 1 010 personer av de inskrivna

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Kalmar län i slutet av november månad 2013 november

Mer information om arbetsmarknadsläget i Kalmar län i slutet av november månad 2013 november MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Kalmar 18 december 2013 Maria Lycke Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Kalmar län november 2013 9 326 (8,2 %) 4 225 kvinnor (7,8 %) 5 101 män (8,5 %)

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Västra Götalands län i slutet av maj 2011

Mer information om arbetsmarknadsläget i Västra Götalands län i slutet av maj 2011 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Göteborg, 15 juni 2011 Jens Sandahl, Arbetsförmedlingen Analysavdelningen Mer information om arbetsmarknadsläget i Västra Götalands län i slutet av maj 2011 Lediga

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Kronobergs län i slutet av oktober månad 2012

Mer information om arbetsmarknadsläget i Kronobergs län i slutet av oktober månad 2012 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Växjö 14 november 2012 Ronnie Kihlman Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Kronobergs län oktober 2012 8 729 (9,4 %) 3 976 kvinnor (9,0 %) 4 753 män (9,7

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Värmlands län november 2010

Mer information om arbetsmarknadsläget i Värmlands län november 2010 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Karlstad, 13 december 2010 Mer information om arbetsmarknadsläget i Värmlands län november 2010 Antalet lediga platser fler än för ett år sedan Efterfrågan på arbetskraft

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Jönköpings län, oktober 2016

Arbetsmarknadsläget i Jönköpings län, oktober 2016 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Ida Karlsson Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Jönköpings län, oktober 2016 Arbetslösheten i Jönköpings län fortsatte att sjunka under oktober månad om än bara

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Kalmar län i slutet av december månad 2013 december

Mer information om arbetsmarknadsläget i Kalmar län i slutet av december månad 2013 december MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Kalmar 14 januari 2014 Maria Lycke Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Kalmar län december 2013 9 665 (8,5 %) 4 270 kvinnor (7,9 %) 5 395 män (9,0 %)

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Hallands län i juli månad 2016

Arbetsmarknadsläget i Hallands län i juli månad 2016 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Peter Nofors Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Hallands län i juli månad 2016 Arbetslöshet fortsätter öka i Halland Sedan drygt ett år tillbaka ökar arbetslösheten

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Hallands län i oktober månad 2016

Arbetsmarknadsläget i Hallands län i oktober månad 2016 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Peter Nofors Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Hallands län i oktober månad 2016 Arbetslösheten fortsätter att öka i Halland Arbetslösheten i länet ökar sedan

Läs mer

Jens Sandahl, utveckling på. efterfrågan på. betslösheten. programmet alet har ökat. samtidigt som av rekryteringar. Arbetsförmedlingen

Jens Sandahl, utveckling på. efterfrågan på. betslösheten. programmet alet har ökat. samtidigt som av rekryteringar. Arbetsförmedlingen MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Göteborg, 11 mars 2014 Arbetsförmedlingens prognos för arbetsmarknaden i länet, Arbetsmarknadsutsikterna hösten 2013. Västra Götalands län. Prognos för arbetsmarknaden

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Hallands län december månad 2016

Arbetsmarknadsläget i Hallands län december månad 2016 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Peter Nofors Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Hallands län december månad 2016 Fler arbetslösa Arbetslösheten har ökat sedan våren 2015. Ökningen beror till

Läs mer

Arbetsförmedlingens verksamhetsstatistik februari 2017

Arbetsförmedlingens verksamhetsstatistik februari 2017 FAKTAUNDERLAG Kronobergs län Valdete Hashani Arbetsförmedlingens verksamhetsstatistik februari 2017 600 påbörjade något arbete I Kronobergs län påbörjade omkring 600 personer som var inskrivna på Arbetsförmedlingen

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Kronobergs län i slutet av december månad 2012

Mer information om arbetsmarknadsläget i Kronobergs län i slutet av december månad 2012 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Växjö 11 januari 2012 Ronnie Kihlman Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Kronobergs län december 2012 8 943 (9,6 %) 3 934 kvinnor (8,9 %) 5 009 män (10,1

Läs mer

Andreas Mångs, Arbetsförmedlingen Analysavdelningen. Totalt inskrivna arbetslösa i Jönköpings län, mars (7,2 %)

Andreas Mångs, Arbetsförmedlingen Analysavdelningen. Totalt inskrivna arbetslösa i Jönköpings län, mars (7,2 %) MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET 11 april 2014 Andreas Mångs, Arbetsförmedlingen Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Jönköpings län, mars 2014 12 286 (7,2 %) 5 591 kvinnor (6,9 %) 6 695

Läs mer