Information från antagningskanslierna för Värmland & Åmål

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Information från antagningskanslierna för Värmland & Åmål"

Transkript

1 Information från antagningskanslierna för Värmland & Åmål

2 En ny gymnasieskola Snart står Du inför Ditt val till gymnasieskolan. Det finns 18 nationella program med totalt 60 olika inriktningar. De nationella programmen är uppdelade i yrkesprogram och högskoleförberedande program. Utöver dessa program så finns det program med särskilda varianter, riksrekryterande utbildningar samt spetsutbildningar. Samtliga kommuner inom Värmlands län samt Åmåls kommun har tecknat ett samverkansavtal som innebär att samtliga elever som är folkbokförda i Värmlands län och Åmåls kommun tas emot som sökande i första hand oavsett vilket program eller inriktning man söker till åk 1. Om man blir antagen i en annan kommun har man rätt till inackorderingstillägg under förutsättning att man uppfyller kraven på avstånd m.m. Om man däremot söker ett program och inriktning (som erbjuds inom Värmland) i en kommun utanför Värmland, s.k. frisök, tas man emot i mån av plats. Man har då inte rätt till inackorderingstillägg. I denna folder kommer vi att redovisa vilka program och inriktningar som finns, behörighetsregler m.m. Ansökan till gymnasiet görs på webben. Användarkonto skickas ut till vårdnadshavare/elever i början av januari. Det är viktigt att ni sparar detta konto eftersom man under sommaren kan se om man är antagen till ett program eller vilken reservplats man ligger på. För ytterligare information kontakta din studie och yrkesvägledare. Se även vår hemsida som kommer att uppdateras kontinuerligt. Lycka till med gymnasievalet!

3 Tidsplan Användarkonto skickas hem till vårdnadshavare/elev Webben (Dexter) öppnas Webben (Dexter) stängs kl Sista dag att lämna in påskriven kvittens och eventuella bilagor till studie och yrkesvägledaren Antagningsprov Estetiska programmet Preliminära besked skickas ut Webben (Dexter) öppnas för eventuella omval Webben (Dexter) stängs kl Sista dag att lämna in påskriven kvittens (omval). Sista dag att lämna in ansökan i fri kvot med bilagor. Sista dag att lämna in dispens för engelska Slutliga besked skickas hem till eleverna Sista svarsdag till antagningskanslierna i Värmland Reservantagning OBS! Det är viktigt att du följer instruktionerna på antagningsbeskedet! Om du inte är tillgänglig under sommaren kan du i förväg meddela antagningskansliet om du vill ha erbjuden plats eller inte Antagning till PRIV-platser

4 Antagningsbestämmelser Ditt slutbetyg i åk 9 är avgörande för antagningen. Man lägger ihop värdet av dina 16 bästa betyg och de värderas enligt nedan: A=20 poäng B=17,5 poäng C=15 poäng D=12,5 poäng E=10 poäng F=0 poäng (d.v.s. ej godkänd) Betyg i moderna språk För de sökande som fått betyg i moderna språk som språkval får meritvärdet beräknas på summan av betygsvärdena av detta betyg och de 16 bästa betygen i övrigt. Vad krävs för behörighet? Yrkesprogram Godkänt i svenska/svenska som andraspråk, engelska och matematik + 5 andra ämnen Högskoleförberedande program Godkänt i svenska/svenska som andraspråk, engelska och matematik + 9 andra ämnen Om du väljer Ekonomi-, Humanistiska eller Samhällsvetenskapsprogrammet måste ämnena geografi, historia, religion och samhällskunskap ingå i dessa 9 ämnen. Om du väljer Naturvetenskaps eller Teknikprogrammet måste ämnena biologi, kemi och fysik ingå i dessa 9 ämnen. Dispens från engelska Du som har ett annat modersmål än svenska och har kommit till Sverige sent under grundskolan kan få dispens om du saknar betyg i engelska. För mer information prata med din studie och yrkesvägledare. Färdighetspoäng Om du söker Estetiska programmet såsom bild, musik, dans och teater kan du få göra ett antagningsprov. Den färdighetspoäng som du eventuellt får här läggs till ditt betyg och det är den poängen du söker på till detta program.

5 Fri kvot Du kan begära att prövas i så kallad fri kvot. Du kan då hänvisa till medicinska eller sociala skäl. Det gäller även den som har betyg vilka inte utan vidare kan jämföras med grundskolans respektive gymnasieskolans betyg. För att kunna prövas i fri kvot måste du vara behörig till det program du söker. För att ansökan till fri kvot ska behandlas måste ansökan vara komplett, d.v.s. samtliga handlingar måste bifogas och vara undertecknade. Riksrekryterande program/inriktningar Innebär att elever från hela Sverige har möjlighet att söka. Frisök En elev som söker ett program/inriktning i en kommun utanför Värmland och om programmet/inriktningen finns i Värmland tas eleven emot i andra hand. Det vill säga sedan alla behöriga sökande tagits emot från anordnarkommunen/samverkansområdet och från andra kommuner som inte erbjuder denna utbildning samt sedan elever med särskilda skäl har tagits emot. En sökande som tas emot i andra hand har inte rätt till inackorderingstillägg. Beslut om mottagande Om en elev sökt ett program utanför Värmland kommer man att få ett beslut från den sökta kommunen om man tas emot som sökande i första eller andra hand. Det är alltid den kommun man söker till som beslutar om mottagande. Överklagan Beslutet om att inte tas emot som sökande kan överklagas. Överklagandet ska skickas in till den myndighet som fattat beslutet inom tre veckor efter man fått beslutet. Överklagan prövas av Skolväsendets överklagandenämnd. Idrottsgymnasium Du kan söka till ett riksrekryterande idrottsgymnasium oavsett var du bor och tas emot som sökande i första hand. Det finns också nationella idrottsutbildningar. Dessa utbildningar är inte riksrekryterande men omfattas av s.k. frisök (se ovan). Antagning efter rangordning Antagning sker strikt efter elevernas rangordning av valen på ansökan. Om du är antagen på ditt 1:a-handsval är du inte aktuell för antagning eller reservplacering på lägrehandsvalen.

6 Flyttning Om du och/eller din familj planerar att flytta så ska ni lämna in blanketten särskilda skäl där ni anger vart ni kommer att flytta. När ni är folkbokförda på en ny adress ska ett personbevis skickas in till antagningskansliet Andrahandsreserv Om du ändrar ditt val efter ansökningstidens utgång så placeras du som andrahandsreserv, d.v.s. efter de som är antagna och efter ordinarie reserver. Lärlingsutbildningar Några av kommunerna i Värmland kommer att erbjuda lärlingsutbildningar. Lärlingsutbildningarna kommer att finnas med på webben (Dexter) som valmöjlighet. För vidare information om lärlingsutbildningar kontakta din studie och yrkesvägledare. Programinriktat individuellt val PRIV De sökbara PRIV-platserna kommer att finnas med på webben (Dexter) som valmöjlighet. Antagningen till de eventuella PRIV-platserna kommer att ske För vidare information om programinriktat individuellt val - PRIV, kontakta din studie och yrkesvägledare. Introduktionsprogrammen På nästa sida presenteras de fem olika introduktionsprogrammen. Ytterligare information om dessa program kan du få av din studie och yrkesvägledare. Idrottsgymnasier För att komma in på en idrottsutbildning måste man bli antagen BÅDE på antagningsprov och på programmet för att komma i fråga för idrottsutbildningen. Detta gäller både RIG (Riksidrottsgymnasier) och NIU (Nationellt godkända idrottsutbildningar). Talerätt En ny bestämmelse gäller fr.o.m. antagningen En elev som fyllt 16 år har rätt att föra sin egen talan i ärende och mål. Detta gäller även vid ansökan till gymnasieskolan. Det innebär att man som sökande till gymnasieskolan skriver under sin ansökan själv. Även om inte vårdnadshavare behöver skriva på kvittensen så är det ändå viktigt att ni är överens om valen till gymnasieskolan. Söker man en utbildning till en annan kommun uppstår kostnader både om man pendlar eller om man ska bo inackorderad.

7 Introduktionsprogram För dig som inte är behörig Skolan måste hjälpa dig som inte är behörig till gymnasieskolan. Det kan se mycket olika ut i skilda kommuner, men här kan du läsa om fem introduktionsprogram som kommunerna måste eller brukar erbjuda. Preparandutbildning Denna utbildning är till för dig som vill bli behörig till gymnasieskolan. Du läser vanligtvis ett år på heltid. Du som är behörig till ett yrkesprogram - men vill söka ett högskoleförberedande program - kan också läsa denna utbildning. Programinriktat individuellt val - PRIV Detta är tänkt för dig som är inriktad på ett speciellt yrkesprogram och var nära att bli behörig. Tanken är att du så snart som möjligt ska kunna börja på ditt önskade program. Behörighetskrav Du ska ha lägst betyget Godkänd i svenska/svenska som andraspråk + engelska eller matematik + 4 ämnen. Ett annat alternativ är att du har lägst betyget Godkänd i svenska/svenska som andraspråk + engelska + matematik + 3 ämnen Det skiljer mellan olika kommuner inom vilka program de erbjuder PRIVplatser och det finns inte heller något tvång för kommunerna att erbjuda sådana platser. Yrkesintroduktion Du ska få möjlighet att få mer kunskap om ett eller flera yrken som intresserar dig. Du får undervisning i skolan men får vanligtvis också göra praktik ute på en eller flera arbetsplatser. Det ska också finnas möjlighet för att dig att läsa de ämnen du behöver för att bli behörig. En yrkesintroduktion kan ge dig behörighet till ett yrkesprogram på gymnasieskolan eller hjälpa dig att få ett arbete eller praktikplats. Individuellt alternativ Detta är tänkt för dig som har särskilda behov och kanske behöver extra mycket hjälp för att kunna nå gymnasieskolan. Du ska få en utbildning anpassad helt efter vad som passar dig. Det kan vara studier, praktik på en arbetsplats eller annat som du önskar. Språkintroduktion Detta är tänkt för dig har ett annat modersmål än svenska och som nyligen har anlänt till Sverige.

8 Studieekonomi Studiehjälp Studiehjälpen är på kr per månad och kommer automatiskt. Du behöver alltså inte ansöka om det. Reseersättning Du kan få reseersättning om din resväg till skola eller APL-plats är sex km eller längre. Oftast utgår ersättningen i form av exempelvis busskort. Extra tillägg Du kan få 285, 570 eller 855 kronor per månad. Tillägget prövas med hänsyn till din och dina föräldrars ekonomi och du måste ansöka om det hos CSN. Inackorderingstillägg Om du på grund av långa restider, måste flytta hemifrån, kan du ansöka om att få inackorderingstillägg. Du som söker till en kommunal skola utanför den egna kommunen ska söka ditt inackorderingstillägg hos hemkommunen. Du som söker en friskola eller riksinternatskola söker inackorderingstillägg hos CSN. Om du blir antagen i andra hand har du inte rätt till inackorderingstillägg. Om du läser vid en friskola och CSN anser att du kan läsa samma nationella program eller inriktning i hemkommunen så har du inte heller rätt till inackorderingstillägg.

9 Nationella program och inriktningar Högskoleförberedande program EK EKEKO EKJUR ES ESBIL ESDAN ESEST ESMUS ESTEA HU HUKUL HUSPR NA NANAT NANAS SA SABET SAMED SASAM TE TEDES TEINF TEPRO TESAM TETEK Ekonomiprogrammet EK inr Ekonomi EK inr Juridik Estetiska programmet ES inr Bild och formgivning ES inr Dans ES inr Estetik och media ES inr Musik ES inr Teater Humanistiska programmet HU inr Kultur HU inr Språk Naturvetenskapsprogrammet NA inr Naturvetenskap NA inr Naturvetenskap och samhälle Samhällsvetenskapsprogrammet SA inr Beteendevetenskap SA inr Medier, information och kommunikation SA inr Samhällsvetenskap Teknikprogrammet TE inr Design och produktutveckling TE inr Informations och medieteknik TE inr Produktionsteknik TE inr Samhällsbyggande och miljö TE inr Teknikvetenskap

10 Nationella program och inriktningar Yrkesprogram BF BFFRI BFPED BFSOC BA BAANL BAHUS BAMAR BAMAL BAPLA EE EEAUT EEDAT EEELT EEENE FT FTGOD FTKAR FTLAS FTPER FTTRA HA HAADM HAHAN HV HVFIN HVFLO HVFRI HVTEX HVGLA HVGUL HVHUD HVINR HVKER HVLAS Barn och fritidsprogrammet BF inr Fritid och hälsa BF inr Pedagogiskt arbete BF inr Socialt arbete Bygg och anläggningsprogrammet BA inr Anläggningsfordon BA inr Husbyggnad BA inr Mark och anläggning BA inr Måleri BA inr Plåtslageri El och energiprogrammet EE inr Automation EE inr Dator och kommunikationsteknik EE inr Elteknik EE inr Energiteknik Fordons och transportprogrammet FT inr Godshantering FT inr Karosseri och lackering FT inr Lastbil och mobila maskiner FT inr Personbil FT inr Transport Handels och administrationsprogrammet HA inr Administrativ service HA inr Handel och service Hantverksprogrammet HV inr Finsnickeri HV inr Florist HV inr Frisör HV inr Textil design HV inr Övriga hantverk, glasblåsare HV inr Övriga hantverk, guldsmed HV inr Övriga hantverk, hudvård HV inr Övriga hantverk, inredning HV inr Övriga hantverk, keramik HV inr Övriga hantverk, låssmed

11 Nationella program och inriktningar Yrkesprogram HVSAD HVSIL HVSKO HVSME HVSTY HVTAP HVTIM HVURM HT HTHOT HTTUR IN INDRI INDPRO INPRK INSVE NB NBDJU NBLAN NBSKO NBTRA RL RLBAG RLFAR RLKOK VF VFFAS VFKYL VFVEN VFVVS VO HV inr Övriga hantverk, sadelmakare HV inr Övriga hantverk, silversmed HV inr Övriga hantverk, skomakare HV inr Övriga hantverk, smed HV inr Övriga hantverk, stylist HV inr Övriga hantverk, tapetserare HV inr Övriga Hantverk, timmerman HV inr Övriga hantverk, urmakare Hotell och turismprogrammet HT inr Hotell och konferens HT inr Turism och resor Industritekniska programmet IN inr Driftsäkerhet och underhåll IN inr Processteknik IN inr Produkt och maskinteknik IN inr Svetsteknik Naturbruksprogrammet NB inr Djur NB inr Lantbruk NB inr Skog NB inr Trädgård Restaurang och livsmedelsprogrammet RL inr Bageri och konditori RL inr Färskvaror, delikatesser och catering RL inr Kök och servering VVS och fastighetsprogrammet VF inr Fastighet VF inr Kyl och värmepumpsteknik VF inr Ventilationsteknik VF inr VVS Vård och omsorgsprogrammet

12 Arvika Christina Westberg Tfn: Fax: E-post: 17. Gymnasieantagningen ARVIKA Filipstad Inger Qvarnström Tfn: Fax: E-post: Antagningskansliet Box FILIPSTAD Hagfors Anneli Åslund Tfn: Fax: E-post: Gymnasieantagningen HAGFORS Karlstad Jerry Bergling Tfn: Fax: E-post: Dajana Dajic Tfn: Fax: E-post: Kristinehamn ArjaLeena Larsson Tfn: Fax: E-post: Karlstad-Hammarö Gymnasieförvaltning Elevantagningen KARLSTAD Gymnasieantagningen 10. Presterudsgymnasiet KRISTINEHAMN Torsby Kenneth Ek Tfn: Fax: E-post: Torsby kommun 60. Antagningskansliet TORSBY

Inriktingar som skolorna planerar att erbjuda dig som börjar gymnasiet 2016.

Inriktingar som skolorna planerar att erbjuda dig som börjar gymnasiet 2016. Aspero Idrottsgymn., Halmstad EK EKEKO Ekonomiprogrammet-Ekonomi Aspero Idrottsgymn., Halmstad SA SABET Samhällsvetenskapsprogrammet-Beteendevetenskap Aspero Idrottsgymn., Halmstad SA SASAM Samhällsvetenskapsprogrammet-Samhällsvetenskap

Läs mer

Gymnasieprogram i Västerbottens län

Gymnasieprogram i Västerbottens län Gymnasieprogram i Västerbottens län Storuman Luspengymnasiet 51 77 BF 8 8 Barn- och fritidsprogrammet BFFRI Fritid och hälsa EE 4 10 El- och energiprogrammet BFPED Pedagogiskt arbete FT 4 8 Fordons- och

Läs mer

Programutbud i Skaraborg 2016

Programutbud i Skaraborg 2016 Programutbud i Skaraborg 2016 Studievägsk od De la Gardiegymnasiet Fågelviksgymnasiet Barn- och fritidsprogrammet; år 1 BF 30 12 32 16 24 10 16 30 Barn- och fritidsprogrammet; Fritid och hälsa BFFRI 16

Läs mer

Inriktingar som skolorna planerar att erbjuda dig som börjar gymnasiet 2017.

Inriktingar som skolorna planerar att erbjuda dig som börjar gymnasiet 2017. Aspero Idrottsgymn., Halmstad EK EKEKO Ekonomiprogrammet-Ekonomi Aspero Idrottsgymn., Halmstad SA SABET Samhällsvetenskapsprogrammet-Beteendevetenskap Aspero Idrottsgymn., Halmstad SA SASAM Samhällsvetenskapsprogrammet-Samhällsvetenskap

Läs mer

Inriktingar som skolorna planerar att erbjuda dig som börjar gymnasiet 2018.

Inriktingar som skolorna planerar att erbjuda dig som börjar gymnasiet 2018. Aspero Idrottsgymn., Halmstad EK EKEKO Ekonomiprogrammet-Ekonomi Aspero Idrottsgymn., Halmstad SA SABET Samhällsvetenskapsprogrammet-Beteendevetenskap Aspero Idrottsgymn., Halmstad SA SASAM Samhällsvetenskapsprogrammet-Samhällsvetenskap

Läs mer

Valet till gymnasiet 2016. Information från antagningskanslierna för Värmland & Åmål

Valet till gymnasiet 2016. Information från antagningskanslierna för Värmland & Åmål Valet till gymnasiet 2016 Information från antagningskanslierna för Värmland & Åmål En ny gymnasieskola Snart står Du inför Ditt val till gymnasieskolan. Det finns 18 nationella program med totalt 60 olika

Läs mer

Inriktingar som skolorna planerar att erbjuda dig som börjar gymnasiet 2020.

Inriktingar som skolorna planerar att erbjuda dig som börjar gymnasiet 2020. Kattegattgymnasiet BA BAANL Bygg- och anläggningsprogrammet- Anläggningsfordon Peder Skrivares skola BA BAANL Bygg- och anläggningsprogrammet- Anläggningsfordon Falkenbergs gymnasieskola BA BAHUS Bygg-

Läs mer

Inriktingar som skolorna planerar att erbjuda dig som börjar gymnasiet 2019.

Inriktingar som skolorna planerar att erbjuda dig som börjar gymnasiet 2019. Kattegattgymnasiet BA BAANL Bygg- och anläggningsprogrammet- Anläggningsfordon Peder Skrivares skola BA BAANL Bygg- och anläggningsprogrammet- Anläggningsfordon Falkenbergs gymnasieskola BA BAHUS Bygg-

Läs mer

Inriktingar som skolorna planerar att erbjuda dig som börjar gymnasiet 2019.

Inriktingar som skolorna planerar att erbjuda dig som börjar gymnasiet 2019. Aspero Idrottsgymn., Halmstad EK EKEKO Ekonomiprogrammet-Ekonomi Aspero Idrottsgymn., Halmstad SA SABET Samhällsvetenskapsprogrammet-Beteendevetenskap Aspero Idrottsgymn., Halmstad SA SASAM Samhällsvetenskapsprogrammet-Samhällsvetenskap

Läs mer

Inriktingar som skolorna planerar att erbjuda dig som börjar gymnasiet 2019.

Inriktingar som skolorna planerar att erbjuda dig som börjar gymnasiet 2019. Kattegattgymnasiet BA BAANL Bygg- och anläggningsprogrammet- Anläggningsfordon Peder Skrivares skola BA BAANL Bygg- och anläggningsprogrammet- Anläggningsfordon Falkenbergs gymnasieskola BA BAHUS Bygg-

Läs mer

Inriktingar som skolorna planerar att erbjuda dig som börjar gymnasiet 2019.

Inriktingar som skolorna planerar att erbjuda dig som börjar gymnasiet 2019. Aspero Idrottsgymn., Halmstad EK EKEKO Ekonomiprogrammet-Ekonomi Aspero Idrottsgymn., Halmstad SA SABET Samhällsvetenskapsprogrammet-Beteendevetenskap Aspero Idrottsgymn., Halmstad SA SASAM Samhällsvetenskapsprogrammet-Samhällsvetenskap

Läs mer

Inriktingar som skolorna planerar att erbjuda dig som börjar gymnasiet 2017.

Inriktingar som skolorna planerar att erbjuda dig som börjar gymnasiet 2017. Aspero Idrottsgymn., Halmstad EK EKEKO Ekonomiprogrammet-Ekonomi Aspero Idrottsgymn., Halmstad SA SABET Samhällsvetenskapsprogrammet-Beteendevetenskap Aspero Idrottsgymn., Halmstad SA SASAM Samhällsvetenskapsprogrammet-Samhällsvetenskap

Läs mer

Sökandestatistik Antagningsår 2016

Sökandestatistik Antagningsår 2016 Sökandestatistik Antagningsår 2016 för alla fristående och kommunala gymnasieskolor inom Fyrbodals antagningsområde (Bengsfors, Dals-Ed, Lysekil, Mellerud, Munkedal, Orust, Strömstad, Tanum, Trollhättan,

Läs mer

Inriktingar som skolorna planerar att erbjuda inför år 2 för dig som börjar gymnasiet 2016.

Inriktingar som skolorna planerar att erbjuda inför år 2 för dig som börjar gymnasiet 2016. Aspero Idrottsgymn., Halmstad EK EKEKO Ekonomiprogrammet-Ekonomi Aspero Idrottsgymn., Halmstad SA SABET Samhällsvetenskapsprogrammet-Beteendevetenskap Aspero Idrottsgymn., Halmstad SA SASAM Samhällsvetenskapsprogrammet-Samhällsvetenskap

Läs mer

VÄLLKOMNA TILL INFORMATIONSKVÄLL INFÖR GYMNASIEVALET 2014

VÄLLKOMNA TILL INFORMATIONSKVÄLL INFÖR GYMNASIEVALET 2014 VÄLLKOMNA TILL INFORMATIONSKVÄLL INFÖR GYMNASIEVALET 2014 Yaara Robinson Studie- och yrkesvägledare yaara.robinson@uppsala.se 073-4321607 Gymnasieskolan Läser i kurser som räknas i poäng 1 poäng = 1 lektion

Läs mer

GYMNASIET Vad innebär det?

GYMNASIET Vad innebär det? GYMNASIET Vad innebär det? LINKÖPINGS KOMMUN 13/14 5 st Kommunala gymnasieskolor 11 st Fristående gymnasieskolor 2 st Landstingets gymnasieskolor Läsåret 12/13 årskurs 9 = 72 st Kommunal skola: 53 st Friskola:

Läs mer

Prislista för gymnasieskolan i Stockholms län 2012

Prislista för gymnasieskolan i Stockholms län 2012 BILAGA 211-6-2 Dnr: 211/67 Prislista för gymnasieskolan i Stockholms län 212 Länsprislistan för de priser KSL fastställt för år 212 framgår av sidan 2 och 3. Priserna för de program, som Skolverket eller

Läs mer

Utbildningsutbud hösten 2016

Utbildningsutbud hösten 2016 1 (17) Utbildningsutbud hösten 2016 Jämtlands län samt samverkanskommuner Samverkan finns enligt följande: - Elever skriva inom Jämtlands Gymnasieförbund (Bräcke, Krokom, Ragunda och Östersunds kommun)

Läs mer

De 6 högskoleförberedande programmen

De 6 högskoleförberedande programmen Gymnasieval 2011 Gymnasium 2011 Gymnasiereform Osäkerhet på grund av riksdagsvalet Större skillnad mellan yrkesprogram högskoleförberedande program En yrkesexamen och en högskoleförberedande examen Ny

Läs mer

Gymnasieskolan. 3 år frivillig skolform 18 nationella program 60 inriktningar Antagningskrav

Gymnasieskolan. 3 år frivillig skolform 18 nationella program 60 inriktningar Antagningskrav Gymnasieskolan 3 år frivillig skolform 18 nationella program 60 inriktningar Antagningskrav De 6 högskoleförberedande nationella programmen EK - Ekonomi - Juridik - Ekonomi SA - Samhällsvetenskap - Beteendevetenskap

Läs mer

Gymnasieskolan 2011. De viktigaste förändringarna:

Gymnasieskolan 2011. De viktigaste förändringarna: 1 (5) BILDNINGSFÖRVALTNINGEN Förvaltningskontoret Gymnasieskolan 2011 Hösten 2011 startar en ny gymnasieskola. Syftet är bl.a. att fler elever ska nå målen och att du som elev ska vara bättre rustad för

Läs mer

SLUTLIG ANTAGNING HT 2014

SLUTLIG ANTAGNING HT 2014 SLUTLIG ANTAGNING HT 2014 Antal platser Antagningspoäng Lägsta Medel Falköping: Ållebergsgymnasiet Barn- och fritidsprogrammet (BFFRI) 30 Lediga platser 203,1 Bygg- och anläggningsprogrammet (BAHUS) 16

Läs mer

2011 09 29 1(7) Studievägskoder_ver23.xls

2011 09 29 1(7) Studievägskoder_ver23.xls Studievägskod nationella program Skolverket har utarbetat studievägskoder för nationella program och särskilda varianter. Studievägskoden utgörs av program och inriktningskod. De två inledande bokstäverna

Läs mer

Programutbud i Skaraborg 2016

Programutbud i Skaraborg 2016 Programutbud i Skaraborg 2016 Studievägsk od De la Gardiegymnasiet Fågelviksgymnasiet Barn- och fritidsprogrammet; år 1 BF 30 12 32 16 24 10 16 30 Barn- och fritidsprogrammet; Fritid och hälsa BFFRI 16

Läs mer

SLUTLIG ANTAGNING 2015

SLUTLIG ANTAGNING 2015 SLUTLIG ANTAGNING 2015 Antal platser Antagningspoäng Lägsta Medel Falköping: Ållebergsgymnasiet Barn- och fritidsprogrammet (BF) 30 157,5 221,4 Bygg- och anläggningsprogrammet (BA) 16 172,5 199,5 Ekonomiprogrammet

Läs mer

SLUTLIG ANTAGNING HT 2013 (13-09-03)

SLUTLIG ANTAGNING HT 2013 (13-09-03) SLUTLIG ANTAGNING HT 2013 (13-09-03) Antal platser Antagningspoäng Lägsta Medel Falköping: Ållebergsgymnasiet Barn- och fritidsprogrammet (BFFRI) 25 Lediga platser 215,1 Bygg- och anläggningsprogrammet

Läs mer

DETTA ÄR GYMNASIESKOLAN

DETTA ÄR GYMNASIESKOLAN DETTA ÄR GYMNASIESKOLAN 18 nationella program 60 inriktningar 12 yrkesprogram + 6 högskoleförberedande program Programmen omfattar 2.500 poäng 1 DETTA ÄR ETT YRKES Gymnasiegemensamma ämnen, 600 p Engelska,

Läs mer

Antagningsstatistik 2011

Antagningsstatistik 2011 Jenningsskolan, Robertsfors HT 12 0 0 Hotell- och turismprogrammet HU 12 0 0 Humanistiska programmet IMPROHT 3 0 0 Introduktionsprogram, Programinriktat individuellt val, mot Hotell- och turismprogrammet

Läs mer

Antagning Fyrbodal Preliminär antagning 2017

Antagning Fyrbodal Preliminär antagning 2017 Bengtsfors, Strömkullegymnasiet Ekonomiprogrammet EK 18 5 1 0 13 1 15 192,50 Estetiska programmet ES - Bild och formgivning 10 4 4 0 6 4 3 147,50 Estetiska programmet ES - Musik 10 4 4 0 6 4 0 232,50 Hotell-

Läs mer

Utbildningsutbud hösten 2015

Utbildningsutbud hösten 2015 1 (18) Utbildningsutbud hösten 2015 Jämtlands län samt samverkanskommuner Samverkan finns enligt följande: - Elever skriva inom Jämtlands Gymnasieförbund (Bräcke, Krokom, Ragunda och Östersunds kommun)

Läs mer

Antagning Fyrbodal Preliminär antagning 2016

Antagning Fyrbodal Preliminär antagning 2016 Bengtsfors, Strömkullegymnasiet Estetiska programmet ES - Bild och formgivning 4 2 0 6 8 212,5 Estetiska programmet ES - Musik 7 5 0 3 8 202,5 Hotell- och turismprogrammet HT 9 7 0 5 12 97,5 Industritekniska

Läs mer

Antagna Reserver Lediga platser. Sökande 1:a hand. Antagna Reserver Lediga platser. Sökande 1:a hand. Sökande 1:a hand

Antagna Reserver Lediga platser. Sökande 1:a hand. Antagna Reserver Lediga platser. Sökande 1:a hand. Sökande 1:a hand Bengtsfors, Strömkullegymnasiet Estetiska programmet ES - Bild och formgivning 4 3 0 5 8 0 197,5 Estetiska programmet ES - Musik 7 7 0 1 8 0 180 Hotell- och turismprogrammet HT 10 6 0 6 12 0 187,5 Industritekniska

Läs mer

Gymnasieinformation till föräldrar inför gymnasievalet. Vellinge.se

Gymnasieinformation till föräldrar inför gymnasievalet. Vellinge.se Gymnasieinformation till föräldrar inför gymnasievalet Vägledningssamtal med alla elever i åk 9 Vill du som förälder boka tid för ett samtal inför gymnasievalet? Kontakta studie- och yrkesvägledaren på

Läs mer

Prislista fö r gymnasieskölan i Stöckhölms la n 2016

Prislista fö r gymnasieskölan i Stöckhölms la n 2016 2015-12-18 Uppdaterad 2016-02-10 Prislista fö r gymnasieskölan i Stöckhölms la n 2016 Bilaga till rekommendation KSL/15/0059-5 1 Innehållsförteckning Innehåll Innehållsförteckning... 2 Samverkansavtalet

Läs mer

18 nationella program Yrkesprogram Högskoleförberedande

18 nationella program Yrkesprogram Högskoleförberedande GY 2011 Högre behörighetskrav till gymnasieskolan Valfriheten minskar Förändrad programstruktur Större skillnad mellan yrkes - högskoleförberedande program Mer tid för yrkesämnen på yrkesprogram En yrkesexamen

Läs mer

VÄLKOMMEN. till Gymnasieinformationen 24 november. Frejaskolan Julia Kjäll

VÄLKOMMEN. till Gymnasieinformationen 24 november. Frejaskolan Julia Kjäll VÄLKOMMEN till Gymnasieinformationen 24 november Frejaskolan Julia Kjäll Viktigt att veta 18 nationella program (totalt 60 inriktningar) + Introduktionsprogram (5 program) + Särskilda varianter Ämnen och

Läs mer

Gymnasieansökan 2013

Gymnasieansökan 2013 Gymnasieansökan 2013 Yrkesprogram Yrkesprogrammen ska hålla hög kvalitet och leda till skicklighet i yrket ( anställningsbarhet ) * Högskoleförberedande program Ska vara en bra förberedelse för studier

Läs mer

Meritvärde per skola 2013. Orust Gymnasieskola, Orust Kommun (1421) program, inriktning

Meritvärde per skola 2013. Orust Gymnasieskola, Orust Kommun (1421) program, inriktning Meritvärde per skola 2013 Orust Gymnasieskola, Orust Kommun (1421) Hantverksprogrammet, Finsnickeri (riksrekryterande) 1 195,0 195,0 IMPRO mot Hantverksprogrammet, Finsnickeri (riksrekryterande) 2 122,5

Läs mer

Tidplan. Lösenord skickas ut

Tidplan. Lösenord skickas ut Gymnasieval Tidplan 21-23 november V. 4 17 februari Feb/Mars 17 april 23 april 15 maj Maj/juni 27 juni Slutet av juli Juli/aug Gymnasiemässan Lösenord skickas ut Sista ansökningsdag! Antagningsprov estetiska

Läs mer

Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan för läsåret 2018/19

Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan för läsåret 2018/19 UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Erik Ojala 2017-06-01 UBN-2017-1447 Utbildningsnämnden Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan för läsåret 2018/19 Förslag till beslut Utbildningsnämnden

Läs mer

Antagningsstatistik 2013

Antagningsstatistik 2013 28/6 28/6 30/8 Antagningsstatistik 2013 Jenningsskolan, Robertsfors Skolan läggs ner. Elever i åk 2 och 3 får gå klart sin utbildning IMPROIN Introduktionsprogram, Programinriktat individuellt val, mot

Läs mer

Antagna 1:a hand Reserver

Antagna 1:a hand Reserver BENGTSFORS, Strömkullegymnasiet Utbildning Platser Ekonomiprogrammet EK 18 6 4 0 12 4 5 247,5 Estetiska programmet ES - Bild och formgivning 10 3 3 0 7 3 1 212,5 Estetiska programmet ES - Musik 10 3 3

Läs mer

2015-09-16 Sida 1 Studievägskoder_ver42

2015-09-16 Sida 1 Studievägskoder_ver42 Studievägskoder nationella program Studievägskoden består av max nio tecken/positioner. En studievägskod beskriver program och inriktning. De två inledande positionerna i studievägskoden är programförkortningen

Läs mer

Allt om gymnasieskolan

Allt om gymnasieskolan Allt om gymnasieskolan 2015 Detta är gymnasieskolan 18 nationella program - 60 inriktningar 12 yrkesprogram + 6 högskoleförberedande program Programmen omfattar 2.500 poäng 2 Yrkesprogram Barn- och fritidsprogrammet

Läs mer

Antagningsstatistik 2014

Antagningsstatistik 2014 26/6 26/6 29/8 Lägst Medel av antal platser Antagningsstatistik 2014 Norsjö gymnasium Skolan läggs ner 2014 (eleverna får gå klart sina utbildningar) BF 0 0 0 Barn- och fritidsprogrammet Stängdes 11 april

Läs mer

Datum 2014-10-13. Förstahandssökande Tot Totalt antal sökande som angivit valet som förstahandsalternativ S Antal obehöriga till det sökta valet

Datum 2014-10-13. Förstahandssökande Tot Totalt antal sökande som angivit valet som förstahandsalternativ S Antal obehöriga till det sökta valet 1 (8) INFORMATION GÄLLANDE ANTAGNINGSSTATISTIK Statistiken är en rapport efter respektive antagningstillfälle. Den avser utbildningar som Gymnasieantagningen i Kalmar genomför. För varje studieväg visas

Läs mer

Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan för läsåret 2018/2019

Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan för läsåret 2018/2019 UTBIDNINGSFÖRVATNINGEN Handläggare Erik Ojala Datum 2018-03-27 Diarienummer UBN-2018-1884 Utbildningsnämnden Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan för läsåret 2018/2019 Förslag till beslut Utbildningsnämnden

Läs mer

Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan samt principer för utbud och antagning läsåret 2017/18

Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan samt principer för utbud och antagning läsåret 2017/18 Uplialue UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Erik Ojala 2016-06-14 UBN-2016-2506 Utbildningsnämnden Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan samt principer för utbud och antagning

Läs mer

Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Orust (1421) period 20151

Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Orust (1421) period 20151 Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Orust (1421) period 2151 15-8-31 13:35:17 Handels- Och Administrationsprogrammet - Startar Ej Ht -15 Hantverksprogrammet, Finsnickeri - Startar Ej Ht -15 Hantverksprogrammet,

Läs mer

Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Orust (1421) period 20151

Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Orust (1421) period 20151 Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Orust (1421) period 2151 15-5-4 9:22:51 Handels- Och Administrationsprogrammet 1 Hantverksprogrammet, Finsnickeri 1 Hantverksprogrammet, Finsnickeri 12 1 185. 185.

Läs mer

Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Orust kommun (1421) period 20131

Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Orust kommun (1421) period 20131 Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Orust kommun (1421) period 2131 13-7-1 6:31:17 Hantverksprogrammet; Finsnickeri (riksrekryterande) 1 2 2 16. 178. Intresseanmälan Introduktionsprogrammen 3 Impro

Läs mer

Information inför ansökan till. Riksgymnasiet för döva och hörselskadade. läsåret 2016/2017

Information inför ansökan till. Riksgymnasiet för döva och hörselskadade. läsåret 2016/2017 Information inför ansökan till läsåret 2016/2017 1(5) OBS! Behåll denna information! Vem kan bli antagen? För ansökan till gymnasieutbildning med start höstterminen 2016 gäller följande enligt Skollagen

Läs mer

Antagningsår Antagningspoäng. Antagningspoäng Medelvärde

Antagningsår Antagningspoäng. Antagningspoäng Medelvärde Kommun: Bengtsfors Utbildning (reserv) (reserv) Strömkullegymnasiet,Ekonomiprogrammet EK 1) 281.66 1) 255.62 1) 256.87 Strömkullegymnasiet,Estetiska programmet ES - Bild och formgivning 1) 234.16 1) 238.75

Läs mer

Antagningsår Antagningspoäng. Antagningspoäng Medelvärde 4) 3) 4) 3) 4) 3)

Antagningsår Antagningspoäng. Antagningspoäng Medelvärde 4) 3) 4) 3) 4) 3) Kommun: Bengtsfors Utbildning Strömkullegymnasiet,Ekonomiprogrammet EK 1) 281.66 1) 255.62 Strömkullegymnasiet,Estetiska programmet ES - Bild och formgivning 1) 234.16 1) 238.75 Strömkullegymnasiet,Estetiska

Läs mer

GY 11 BILAGA 1 2010-05-31. Till gymnasienämnden

GY 11 BILAGA 1 2010-05-31. Till gymnasienämnden BILAGA 1 2010-05-31 Till gymnasienämnden GY 11 År 2011 närmar sig med stormsteg och trots att det finns många osäkerhetsfaktorer är det nödvändigt att fatta beslut om vilka program och inriktningar Birger

Läs mer

Allmän Information om Gymnasievalet. annika.lind@kunskapsskolan.se

Allmän Information om Gymnasievalet. annika.lind@kunskapsskolan.se Allmän Information om Gymnasievalet annika.lind@kunskapsskolan.se Fritt sök Skåne samt Karlshamn, Olofström, Ronneby och Sölvesborgs kommuner i Blekinge har ett gemensamt samverkansavtal om Fritt sök.

Läs mer

Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan för läsåret 2017/18

Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan för läsåret 2017/18 UTBIDNINGSFÖRVATNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Erik Ojala 2017-03-29 UBN-2017-1447 Utbildningsnämnden Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan för läsåret 2017/18 Förslag till beslut Utbildningsnämnden

Läs mer

Utbud gymnasieskola och gymnasiesärskola för läsåret 2019/20

Utbud gymnasieskola och gymnasiesärskola för läsåret 2019/20 UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Christine Kastner Johnson 2019-03-28 UBN-2019-2814 Utbildningsnämnden Utbud gymnasieskola och gymnasiesärskola för läsåret 2019/20 Förslag till beslut

Läs mer

GYMNASIEPROGRAM. www.sigtuna.se

GYMNASIEPROGRAM. www.sigtuna.se GYMNASIEPROGRAM www.sigtuna.se Högskoleförberedande program Ekonomiprogrammet Ekonomi Juridik Förbereder för högskolestudier inom främst ekonomi, juridik och andra samhällsvetenskapliga områden. Naturvetenskapsprogrammet

Läs mer

DETTA ÄR GYMNASIESKOLAN

DETTA ÄR GYMNASIESKOLAN DETTA ÄR GYMNASIESKOLAN Det finns 18 nationella program med 60 inriktningar 12 yrkesprogram Kan erbjudas som lärlingsutbildning 6 högskoleförberedande program + Flygteknikprogrammet IB International Baccalaureate

Läs mer

Antagningsår Antagningspoäng. Antagningspoäng Medelvärde 1)

Antagningsår Antagningspoäng. Antagningspoäng Medelvärde 1) Kommun: Bengtsfors Utbildning Strömkullegymnasiet,Ekonomiprogrammet EK 1) 281.66 Strömkullegymnasiet,Estetiska programmet ES - Bild och formgivning 1) 234.16 Strömkullegymnasiet,Estetiska programmet ES

Läs mer

Lidköping: De la Gardiegymnasiet Barn- och fritidsprogrammet (BF) ,5 200,2 Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad (BAHUS)

Lidköping: De la Gardiegymnasiet Barn- och fritidsprogrammet (BF) ,5 200,2 Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad (BAHUS) ANTAGNING 2018-07-01 Antal platser Antagningspoäng Lägsta Medel Falköping: Ållebergsgymnasiet Barn- och fritidsprogrammet (BF) 25 177,5 221,4 Bygg- och anläggningsprogrammet (BA) 16 190 211,7 Ekonomiprogrammet

Läs mer

GYMNASIEVALET 2015/16

GYMNASIEVALET 2015/16 GYMNASIEVALET 2015/16 Studie- och yrkesvägledare Linnéa Hedman Alunda och Gimo skolområden Kontaktuppgifter Mobil: 070-623 73 57 Telefon: 0173-866 87 / 858 05 Epost: linnea.hedman@osthammar.se Facebook:

Läs mer

Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan för läsåret 2017/18

Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan för läsåret 2017/18 UTBIDNINGSFÖRVATNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Erik Ojala 2016-10-16 UBN-2016-2506 Utbildningsnämnden Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan för läsåret 2017/18 Förslag till beslut Utbildningsnämnden

Läs mer

PRELIMINÄR ANTAGNING

PRELIMINÄR ANTAGNING PRELIMINÄR ANTAGNING 2018-05-15 Antal platser Antagningspoäng Lägsta Medel Falköping: Ållebergsgymnasiet Barn- och fritidsprogrammet (BF) 25 Lediga platser 212,5 Bygg- och anläggningsprogrammet (BA) 16

Läs mer

PRELIMINÄR ANTAGNING

PRELIMINÄR ANTAGNING PRELIMINÄR ANTAGNING 2018-04-15 Antal platser Antagningspoäng Lägsta Medel Falköping: Ållebergsgymnasiet Barn- och fritidsprogrammet (BF) 25 Lediga platser 219,5 Bygg- och anläggningsprogrammet (BA) 16

Läs mer

Meritvärde per skola. Orust Gymnasieskola, Orust Kommun (1421) program, inriktning

Meritvärde per skola. Orust Gymnasieskola, Orust Kommun (1421) program, inriktning Meritvärde per skola Orust Gymnasieskola, Orust Kommun (1421) Hantverksprogrammet, Finsnickeri (riksrekryterande) 5 145 184 IMPRO mot Hantverksprogrammet, Finsnickeri (riksrekryterande) 0 0 0 summa 5 Processtekniska

Läs mer

Välkommen till. gymnasiemässan. 25 november Teknikhallen, Östgötaporten, Ektorpsgatan 1. ÖSTRA SAMVERKANSOMRÅDET

Välkommen till. gymnasiemässan. 25 november Teknikhallen, Östgötaporten, Ektorpsgatan 1.   ÖSTRA SAMVERKANSOMRÅDET Välkommen till gymnasiemässan 25 november 2017 Teknikhallen, Östgötaporten, Ektorpsgatan 1 www.gymnasiestudera.se ÖSTRA SAMVERKANSOMRÅDET Om gymnasieskolan I den här informationsbroschyren får du möjlighet

Läs mer

Ersättningen till fristående gymnasieskolor för program i egen regi kommer alltså att se ut på följande

Ersättningen till fristående gymnasieskolor för program i egen regi kommer alltså att se ut på följande Bakgrund Bestämmelser om ersättningar till fristående innebär att bidraget ska grundas på kommunens budget för den egna gymnasieskolan och gymnasiesärskolan (Lika Villkor). Kommunen ska för varje gymnasieprogram

Läs mer

Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan samt principer för utbud och antagning läsåret 2016/17

Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan samt principer för utbud och antagning läsåret 2016/17 Plelue UTBIDNINGSFÖRVATNINGEN USKI Zot 06) kvre,kcie.. I 5 Handläggare Datum Diarienummer Nasser Ghazi 2015-05-20 UBN-2015-2227 Utbildningsnämnden Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan samt principer

Läs mer

Förändring av gymnasieskolans och gymnasiesärskolans utbud 2016/17

Förändring av gymnasieskolans och gymnasiesärskolans utbud 2016/17 UTBIDNINGSFÖRVATNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Erik Ojala 2016-04-18 UBN-2015-2227 Utbildningsnämnden Förändring av gymnasieskolans och gymnasiesärskolans utbud 2016/17 Förslag till beslut Utbildningsnämnden

Läs mer

Yttrande angående ansökan om utökning av fristående gymnasieskola

Yttrande angående ansökan om utökning av fristående gymnasieskola Malmö stad Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen 1 (2) Datum 2015-08-05 Vår referens Helen Salmose Utredare Helen.Salmose@malmo.se Tjänsteskrivelse Yttrande angående ansökan om utökning av fristående

Läs mer

Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Orust kommun (1421) period 20121

Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Orust kommun (1421) period 20121 Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Orust kommun (1421) period 2121 12-1-13 13:42:24 Hantverksprogrammet Finsnickeri 12 Impro Mot Hantverksprogrammet, Finsnickeri 2 2 STATGTDEXTER IST Sverige AB 1

Läs mer

PRELIMINÄR ANTAGNING 2017

PRELIMINÄR ANTAGNING 2017 PRELIMINÄR ANTAGNING 2017 Antal platser Antagningspoäng Lägsta Medel Falköping: Ållebergsgymnasiet Barn- och fritidsprogrammet (BF) 0 212,8 Bygg- och anläggningsprogrammet (BA) 16 122,5 192, Ekonomiprogrammet

Läs mer

Välkomna till information om gymnasievalet

Välkomna till information om gymnasievalet SIDAN 1 Välkomna till information om gymnasievalet Måna Barsch Studie- och yrkesvägledare 508 15 613 eller 076-12 15 613 mana.barsch@stockholm.se Program för informationen Ny gymnasieskola HT 2011 Yrkesprogram

Läs mer

Organisation nationella program åk 1 samt IM läsåret 2018/19 Bilaga 1 dnr 0576/18

Organisation nationella program åk 1 samt IM läsåret 2018/19 Bilaga 1 dnr 0576/18 Organisation nationella program åk 1 samt IM läsåret 2018/19 Bilaga 1 dnr 0576/18 Område Skola Typ av program Program Inriktning (grå markering = startar år 2) IM totalt IM år 1 IM år 2-3 NP år 1 Lindholmen

Läs mer

Lidköping: De la Gardiegymnasiet Barn- och fritidsprogrammet (BF) ,6 Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad (BAHUS)

Lidköping: De la Gardiegymnasiet Barn- och fritidsprogrammet (BF) ,6 Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad (BAHUS) ANTAGNING 2018-09-15 Antal platser Antagningspoäng Lägsta Medel Falköping: Ållebergsgymnasiet Barn- och fritidsprogrammet (BF) 25 165 215,8 Bygg- och anläggningsprogrammet (BA) 16 190 212 Ekonomiprogrammet

Läs mer

Antagningsstatistik 2015

Antagningsstatistik 2015 Luspengymnasiet, Storuman BF 8 5 8 6 Barn- och fritidsprogrammet 112,5 185,3 1 20% EE 0 3 0 0 El- och energiprogrammet Stängdes i juni pga lärarbrist -3-100% FT 8 2 4 5 Fordons- och transportprogrammet

Läs mer

Inriktning UBF 2018/ /17 Bilaga 1

Inriktning UBF 2018/ /17 Bilaga 1 Inriktning UBF 2018/2019 0596/17 Bilaga 1 Område Skola Typ av program Program Inriktning (grå markering = startar år 2) IM totalt IM år 1 IM år 2-3 NP år 1 Lindholmen Bräckegymnasiet Nationellt program

Läs mer

PRELIMINÄR ANTAGNING

PRELIMINÄR ANTAGNING PRELIMINÄR ANTAGNING 2019-04-15 Antal platser Antagningspoäng Lägsta Medel Falköping: Ållebergsgymnasiet Barn- och fritidsprogrammet (BF) 25 182,5 228,5 Bygg- och anläggningsprogrammet (BA) 16 Lediga platser

Läs mer

Lidköping: De la Gardiegymnasiet Barn- och fritidsprogrammet (BF) 28 Lediga platser 198 Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad (BAHUS)

Lidköping: De la Gardiegymnasiet Barn- och fritidsprogrammet (BF) 28 Lediga platser 198 Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad (BAHUS) SLUTANTAGNING 2017 Antal platser Antagningspoäng Lägsta Medel Falköping: Ållebergsgymnasiet Barn- och fritidsprogrammet (BF) 24 Lediga platser 216,3 Bygg- och anläggningsprogrammet (BA) 16 167,5 202,5

Läs mer

Forandring av gymnasieskolans och gymnasiesarskolans utbud 2016/17

Forandring av gymnasieskolans och gymnasiesarskolans utbud 2016/17 bc'6, c 0/5_ Uppsala UTBIDNINGSFORVATNINGEN Handlaggare Datum Diarienummer Erik Ojala 2015-10-29 UBN-2015-2227 Utbildningsnamnden Forandring av gymnasieskolans och gymnasiesarskolans utbud 2016/17 Forslag

Läs mer

Antagningsstatistik efter avslutad reservantagning * = inklusive färdighetspoäng

Antagningsstatistik efter avslutad reservantagning * = inklusive färdighetspoäng platser antagna Lägsta Medel Halmstad, Aspero Idrottsgymnasium Ekonomiprogrammet 28 28 262,5 296 Samhällsvetenskapsprogrammet 56 56 192,5 254 Halmstad, Drottning Blankas Gymnasieskola Hantverksprogrammet,

Läs mer

Information om ansökan till Riksgymnasiet för döva och hörselskadade, läsåret 2018/2019.

Information om ansökan till Riksgymnasiet för döva och hörselskadade, läsåret 2018/2019. Information om ansökan till Riksgymnasiet för döva och hörselskadade, läsåret 2018/2019. Riksgymnasiet för döva och hörselskadade i Örebro är en kommunal gymnasieskola. Vi har riksrekryterande gymnasieutbildning

Läs mer

Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Orust kommun (1421) period 20131

Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Orust kommun (1421) period 20131 Antagningsstatistik för gymnasieprogram, Orust kommun (1421) period 2131 13-1-28 8:18:25 Hantverksprogrammet; Finsnickeri (riksrekryterande) 12 Intresseanmälan Introduktionsprogrammen Impro Mot Hantverksprogrammet;

Läs mer

Linköpings. gymnasiemässa. 7 november 2015 kl. 09.30 14.00 Konsert & kongress. gymnasiemässan i linköping 7 november 2015 1

Linköpings. gymnasiemässa. 7 november 2015 kl. 09.30 14.00 Konsert & kongress. gymnasiemässan i linköping 7 november 2015 1 Linköpings gymnasiemässa 7 november 2015 kl. 09.0 14.00 Konsert & kongress gymnasiemässan i linköping 7 november 2015 1 Program och inriktningar Program och inriktningar på gymnasieskolorna i Linköping

Läs mer

2014-12-15 Uppdaterad 2015-02-10. Prislista fö r gymnasieskölan i Stöckhölms la n 2015

2014-12-15 Uppdaterad 2015-02-10. Prislista fö r gymnasieskölan i Stöckhölms la n 2015 2014-12-15 Uppdaterad 2015-02-10 Prislista fö r gymnasieskölan i Stöckhölms la n 2015 1 Innehållsförteckning Innehåll Innehållsförteckning... 2 Nytt samverkansavtal 2015... 3 Prislistans uppbyggnad...

Läs mer

Antagningsstatistik efter avslutad reservantagning 2013-09-15

Antagningsstatistik efter avslutad reservantagning 2013-09-15 Antagningsstatistik efter avslutad reservantagning 2013-09-15 Hylte, Hylte Trainee Gymnasium Bygg- och anläggningsprogrammet, Anläggningsfordon, lärling 10 1 185 185 Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt

Läs mer

Information inför ansökan till. Riksgymnasiet för döva och hörselskadade. läsåret 2017/2018

Information inför ansökan till. Riksgymnasiet för döva och hörselskadade. läsåret 2017/2018 Information inför ansökan till läsåret 2017/2018 1(5) OBS! Behåll denna information! Vem kan bli antagen? För ansökan till gymnasieutbildning med start höstterminen 2016 gäller följande enligt Skollagen

Läs mer

SLUTANTAGNING

SLUTANTAGNING SLUTANTAGNING 2019-07-01 Antal platser Antagningspoäng Lägsta Medel Falköping: Ållebergsgymnasiet Barn- och fritidsprogrammet (BF) 25 187,5 236,5 Bygg- och anläggningsprogrammet (BA) 16 177,5 194,5 Ekonomiprogrammet

Läs mer

Prislista fö r gymnasieskölan i Stöckhölms la n 2016

Prislista fö r gymnasieskölan i Stöckhölms la n 2016 2015-12-18 Prislista fö r gymnasieskölan i Stöckhölms la n 2016 Bilaga till rekommendation KSL/15/0059-5 1 Innehållsförteckning Innehåll Innehållsförteckning... 2 Samverkansavtalet utgör grunden... 3 Prislistans

Läs mer

Prislista för gymnasieskolan i Stockholms län 2013

Prislista för gymnasieskolan i Stockholms län 2013 Prislista för gymnasieskolan i Stockholms län 2013 Uppdaterad 2013-01-08 Länsprislistan för år 2013 framgår av sidan 2 och 3. Prisnivån har räknats upp med 1,1 procent jämfört med 2012. Priserna för de

Läs mer

Antagningsstatistik efter avslutad reservantagning * = inklusive färdighetspoäng

Antagningsstatistik efter avslutad reservantagning * = inklusive färdighetspoäng Halmstad, Aspero Idrottsgymnasium Ekonomiprogrammet 56 56 237,5 283 Samhällsvetenskapsprogrammet 56 56 222,5 272 Halmstad, Drottning Blankas Gymnasieskola Hantverksprogrammet, Övriga hantverk, hår- och

Läs mer

VIRGINSKA SKOLAN. www.orebro.se

VIRGINSKA SKOLAN. www.orebro.se VIRGINSKA SKOLAN På Virginska skolan finns följande program Hantverksprogrammet HV Hotell- och turismprogrammet HT Restaurang- och livsmedelsprogrammet RL Vård- och omsorgsprogrammet VO För att spetsa

Läs mer

Ett väl underbyggt val. Att spela bollen där den ligger

Ett väl underbyggt val. Att spela bollen där den ligger Ett väl underbyggt val Att spela bollen där den ligger Ett väl underbyggt val Egenskaper, förmågor, färdigheter, intresse Alternativ/ möjligheter vidgat perspektiv Vem är jag? Vad vill jag? Ta sig till

Läs mer

Meritvärden vid Preliminär antagning, Gymnasieskola Malmö 2013 Alla beh/

Meritvärden vid Preliminär antagning, Gymnasieskola Malmö 2013 Alla beh/ Meritvärden vid Preliminär antagning, Gymnasieskola Malmö 2013 Alla beh/ BA Bygg- och anläggningsprogrammet Norra Sorgenfri gymnasium A 213,8 BA Bygg- och anläggningsprogrammet Peabskolan A 183,9 BA Bygg-

Läs mer

Välkommen. till. information inför gymnasievalet 2016

Välkommen. till. information inför gymnasievalet 2016 Välkommen till information inför gymnasievalet 2016 Kvällens punkter Gymnasieprogrammen och dess behörigheter Betygsvärden Ansökan och tidsplan De finns 18 nationella gymnasieprogram och dom har sammanlagt

Läs mer

Antagningsstatistik efter avslutad reservantagning

Antagningsstatistik efter avslutad reservantagning platser antagna Lägsta Medel Halmstad, Aspero Idrottsgymnasium Ekonomiprogrammet 28 28 260 282 Samhällsvetenskapsprogrammet 56 56 217,5 258 Halmstad, Drottning Blankas Gymnasieskola Estetiska programmet,

Läs mer

SFS 2015:143 Bilaga 1 1. Nationella inriktningar på de nationella programmen i gymnasieskolan och programgemensamma ämnen för respektive program

SFS 2015:143 Bilaga 1 1. Nationella inriktningar på de nationella programmen i gymnasieskolan och programgemensamma ämnen för respektive program SFS 2015:143 Bilaga 1 1 Nationella inriktningar på de nationella programmen i gymnasieskolan och programgemensamma ämnen för respektive program Nationella program Omfattning i gymnasiepoäng för de programgemensamma

Läs mer