SEKTION B UPPFÖRANDEKODER OCH OLÄMPLIGT UPPTRÄDANDE

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SEKTION B UPPFÖRANDEKODER OCH OLÄMPLIGT UPPTRÄDANDE"

Transkript

1 SEKTION B UPPFÖRANDEKODER OCH OLÄMPLIGT UPPTRÄDANDE B 1 ALLMÄNT B 1.1 BWF har i tre dokument publicerat uppförandekoder dels för spelare och dels för coacher och ledare samt för uppförande vid parabadminton. B 1.2 BWF:s senaste versioner är daterade den 1 december B 1.3 Uppförandekoder för spelare och uppförandekoder för coacher/ledare, finns i sin helhet att ta del av dels i svensk översättning och dels i BWF:s originalversion i Handbok 6. Om det skulle uppstå en tvekan om översättningen eller tolkning av en bestämmelse/lydelse gäller alltid den engelska originalversionen. B 1.4 I detta dokument presenteras särskilt utvalda paragrafer och punkter ur dessa koder, dvs. inte de fullständiga dokumenten i sin helhet. Ordvalet och textlydelsen är delvis ändrade, så att innebörden lättare ska kunna förstås. B 1.5 Dessa uppförandekoder (enligt den engelska originalversionen samt den fullständiga svenska översättningen) gäller i alla svenska tävlingar och serier. B 1.6 Vid större tävlingar, exempelvis SM och internationella tävlingar, följer ett flertal förpliktelser för spelare framför allt i kontakter med press och media (intervjuer, prisceremonier mm). Fullständiga villkor kring dessa bestämmelseer finns att läsa i originaldokumentet för dessa uppförandekoder (Handbok 6). B 1.7 Förutom koderna innehåller denna sektion även bestämmelser kring Olämpligt Uppträdande. Dessa bestämmelser är fastställda av SBF och följer BWF:s regler och rekommendationer. B 1.8 I detta dokument används förkortningen SBF och gäller för både Svenska Badmintonförbundet som marknadsföreningsnamnet Badminton Sweden. B 1.9 Det internationella badmintonförbundet benämns Badminton World Federation och förkortas BWF. Denna förkortning används i detta dokument.

2 B 2 UPPFÖRANDEKODER FÖR SPELARE B 2.1 Allmänt B Varje spelare som deltar eller är anmäld att delta i en tävling som är sanktionerad av BWF och därmed också SBF ska acceptera inte bara denna kod utan även badmintonreglerna och tävlingsbestämmelserna. B Överträdelse mot dessa koder innebär att spelaren ska erhålla en påföljd. B 2.2. Överträdelser före och vid anmälan. B En spelare får inte avanmäla sig från kval- och/eller huvudtävling efter det att lottningen publicerats, om det inte sker på grund av giltigt skäl, exempelvis skada, sjukdom eller annan nödfallssituation. B Om man avanmäler sig på grund av skada eller sjukdom är det inte tillåtet att spela en annan badmintontävling under samma tidsperiod. B Det är inte tillåtet att spela en annan badmintontävling vid samma tid som man anmält sig till en tävling. Undantag: I vissa ungdomsklasser kan rankingplats göra att det kan vara tillåtet. B När en spelare eller förening planerar researrangemanget till och från tävlingen, måste hänsyn tas till att spelaren ska kunna spela i alla matcher samt att han/hon i förekommande fall ska kunna vara närvarande vid dopningstester. B 2.3 Överträdelser under pågående tävling B Det är inte tillåtet att under en match eller vid något tillfälle i de lokaler som tävlingen omfattar att uppföra sig på ett sätt som inte är hedervärt och sportsmannamässigt. B Det är inte tillåtet att anlända för sent till en match som resulterar i No show, utan godtagbar anledning. B Samtliga spelare måste se till att vara klädd i för badminton acceptabla kläder samt att godta de bestämmelser både vad gäller klädsel som reklam som varje arrangör bestämt för den aktuella tävlingen. B Spelare får inte lämna walk over utan godtagbart skäl. B Spelare måste alltid göra sitt bästa för att vinna en match. B Spelare får inte försöka påverka ett beslut från en linjedomare genom gester (med arm, hand eller racket) eller muntligen.

3 B Spelare får aldrig söka coaching under spel utan endast där det är tillåtet enligt reglerna. B Det är inte tillåtet att använda ord som är kränkande eller oanständiga och som yttras tillräckligt tydligt och högt så att domaren och/eller åskådarna kan höra detta. Det gäller såväl svordomar som könsord. B Det är inte heller tillåtet att göra gester eller tecken med händerna och/eller racketen eller bollen, vilka vanligtvis har en obscen eller en kränkande innebörd. B Det är inte tillåtet att avsiktligt skada en boll och att medvetet ändra bollen för att påverka dess flykt och/eller hastighet. B Spelare får inom de lokaler där tävlingen spelas inte göra uttalanden mot en funktionär, motståndare, åskådare eller annan person som innebär oärlighet eller är nedsättande, förolämpande eller på annat sätt skymfande. B 2.4 Matchslut B Spelare får inte avsluta en pågående match utan att ha rimlig anledning att göra detta. B Samtliga spelare måste tacka sina motståndare och domaren innan de lämnar banan efter avslutad match. B 3 UPPFÖRANDEKODER FÖR COACHER OCH LEDARE B 3.1 Allmänt Uppförandekoderna gäller inte bara för en coach och en lagledare utan även för personer som tar på sig rollen som coach/ledare under en match. B 3.2 Klädsel B Personer som uppträder som coacher ska vara propert klädda i föreningens eller lagets klädsel (exempelvis klubbjacka eller tröja). B Om detta inte följs ska lämplig neutral klädsel bäras exempelvis skjorta/polotröja/blus och byxor/kjol. B Olämplig klädsel (bland många saker) inkluderar jeans, så kallade flip-flops, sandaler och strand/ bermudashorts. Förtydligande: Referee/tävlingsledare/matchledare äger rätt att ta beslut om en coach är olämpligt klädd eller inte, samt i förekommande fall åtgärda detta.

4 B 3.3 Coachplats B Coacher måste under pågående spel sitta på de stolar som finns reserverade bakom varje bana bakom hans/hennes spelare. Förtydligande: Det är således inte tillåtet att exempelvis vara placerad bredvid en bana eller att röra sig längs en bana. B Vid fastställda pauser under en match måste coacher återvända till sina reserverade stolar så snart som domaren annonserar att det kvarstår 20 sekunder. B 3.4 Råd och anvisningar B Det är inte tillåtet att ge råd och anvisningar när bollen är i spel. B Det är inte tillåtet att på något sätt distrahera sin spelares motståndare eller störa spelet. B 3.5 Olämpligt språk B Ingen coach får yttra eller ropa oanständigt eller hotande språk i någon form. B En coach får heller inte skrika, gestikulera mot eller på annat sätt distrahera en åskådare, tävlingsfunktionär, motståndarcoach eller en ledare till motståndaren eller sin spelares motståndare. B 4 PÅFÖLJDER VID ÖVERTRÄDELSER MOT KODERNA B 4.1 Överträdelse mot spelarkoderna B Om ett brott bedöms som lindrigt ska spelaren erhålla en allvarlig tillsägelse och om det upprepas en varning (ett gult kort). B Om ett brott bedöms som mer allvarligt ska en varning utdelas (vanligtvis ett gult kort). B Vid grövre brott ska domaren/funktionären döma fel samt utdela ett rött kort. Spelaren riskerar att diskvalificeras. B 4.2 Överträdelse mot koderna för coacher och ledare. B Om en coach under pågående bollduell försöker förmedla information till en spelare ska domaren döma let. B Om coachen/ledaren fortsätter att ge spelaren otillåten coachning, ska domaren tillkalla referee/ matchledaren som äger rätt att avvisa coachen från banan.

5 B Om en coach bryter mot uppförandekoderna totalt ska domaren/matchledaren vid första tillfället utdela en tillsägelse. B Om coachen/ledaren fortsätter bryta mot bestämmelserna tillkallas referee/matchledare/tävlingsledare som får besluta om att avvisa coachen från banan Om en coach avvisas från en bana ska en rapport skrivas och som skickas in till förbundet. B 5 OLÄMPLIGT UPPTRÄDANDE B 5.1 Allmänt B Olämpligt uppträdande ska alltid beivras vid samtliga tävlingar, matcher och seriespel. B Bestämmelserna i detta dokument är beslutade och rekommenderade av SBF att gälla för tävlingar och seriespel i Sverige. B Vid varje tävling/seriematch åligger det domaren att se till att olämpligt uppträdande beivras. B I de fall där det inte finns domare ska olämpligt uppträdande beivras av referee/matchledare/tävlingsledare. B I vissa tävlingar (framför allt SM- och SGP-tävlingar) kan arrangören och/eller referee sammanställa ett PM och där ange de riktlinjer som ska följas i just den tävlingen. B 5.2 Påföljder B Under en match kan en domare utdela tillsägelser och påpekanden utan att det blir någon påföljd och heller inte någon rapport. B Om det inte finns någon domare i en match åligger det tävlingsledare/matchledare/referee att när som helst utdela tillsägelser och påpekanden. B Om en spelare får upprepade tillsägelser för samma förseelse, bör domaren förutom tillsägelsen även informera spelaren om att ett gult kort, dvs. varning, kan utdelas om förseelsen inte upphör. B Om en domare utdelar en varning för olämpligt uppträdande ska domaren samtidigt visa upp ett gult kort samt notera varningen i domarprotokollet. Efter matchen ska sedan domaren fylla i en rapport som skickas in till förbundets kansli.

6 B Vid första tillfället som ett gult kort delas ut sker inte någon bestraffning bortsett från att samtliga varningar publiceras på förbundets hemsida. B Om en spelare under samma säsong erhåller ett andra gult kort utgår en straffavgift. Den ökas ju fler gula kort spelaren erhåller. B Om en spelare gör en mycket grov överträdelse mot gällande bestämmelser och regler ska domaren döma fel samt utdela ett rött kort. I dylika fall skrivs alltid en särskild rapport. B Denna rapport föranleder sedan en grundligare utredning och SBF tar beslut om bestraffning. B Om en spelare begår en mycket grov förseelse kan det bli fråga om att direkt diskvalificera spelaren. I dylika fall ska domaren döma fel för olämpligt uppträdande, visa det röda kortet samt tillkalla referee/matchledare/tävlingsledare. Denne beslutar om spelaren ska diskvalificeras och ett svart kort utdelas. Förtydligande: En domare kan aldrig diskvalificera en spelare. Det kan endast referee/matchledare/ tävlingsledare göra. B 5.3 Förseelser B Svordomar är inte tillåtna och ska alltid beivras. B Vid lindrigare svordomar ska en tillsägelse utdelas. Om spelaren fortsätter att svära meddelar domaren att gult kort kan komma att utdelas. Om svordomen är mycket grov samt skriks ut högt ska en varning utdelas. B Om en svordom riktas mot en funktionär ska en varning omedelbart utdelas. B Alla slag av könsord (yttrade svagt eller högt) är inte tillåtna och ska alltid beivras av domaren. Ett gult kort ska omedelbart utdelas och gäller även om det är första gången som sådant ropas under matchen. Om könsordet riktas mot funktionär ska ett rött kort utdelas och referee tillkallas omedelbart. B Alla slag i nätet som sker av ilska eller i besvikelse ska beivras Om det är en lättare nafsning så räcker det med en tillsägelse. Om det hela upprepas följer ytterligare en tillsägelse med i betydligt strängare ordalag. Sista steget är även här gult kort. Om det däremot är ett mycket kraftigt slag så ska gult kort omedelbart utdelas. Om nätet skadas eller går sönder eller lossnar från nätstolparna ska ett rött kort utdelas och spelaren riskerar att diskvalificeras. B 5.3.6

7 Det är inte tillåtet att kasta sin racket varken under eller efter match. Vid lindrigare agerande (det vanligaste är att en spelare kastar sin racket under nätet när han/hon ska byta sida), ska domaren ge tillsägelse. Om en spelare däremot under match eller efter match kastar sin racket i ilska eller stor besvikelse, ska varning utdelas. Domaren måste göra en snabb bedömning om gult eller rött kort ska utdelas. B 5.4 Efter match B Om en spelare inte tackar huvuddomare/servedomare efter avslutad match ska han/hon erhålla en varning (gult kort). B Om en spelare i ilska eller besvikelse kastar sin racket i nätet, på eller utanför banan kastar sin racket eller skriker olämpliga ord, ska han/hon omedelbart få en varning.

SPELAR- OCH LEDAR-PM VETERAN-SM

SPELAR- OCH LEDAR-PM VETERAN-SM SPELAR- OCH LEDAR-PM VETERAN-SM Borlänge 22 24 mars 2019 Borlänge Badmintonklubb hälsar spelare, ledare, funktionärer och publik välkomna till en trevlig helg med många spännande matcher. Vi ber samtliga

Läs mer

PM SPELARE OCH LEDARE SENIOR-SM 2017 Täby februari 2017

PM SPELARE OCH LEDARE SENIOR-SM 2017 Täby februari 2017 PM SPELARE OCH LEDARE SENIOR-SM 2017 Täby 3-4-5 februari 2017 Några viktiga punkter för att bidra till att tävlingen blir minnesvärd, sevärd och av god kvalitet. Samtliga spelare, ledare och domare ska

Läs mer

Tävlings-PM SM U13, Spårvägens BMF mars 2018

Tävlings-PM SM U13, Spårvägens BMF mars 2018 Tävlings-PM SM U13, Spårvägens BMF 16-18 mars 2018 Några viktiga punkter för att bidra till att tävlingen blir minnesvärd, sevärd och av god kvalitet. Samtliga spelare, ledare och domare ska ta del av

Läs mer

Tävlings-PM SM U19, IFK Umeå 8-10 februari 2019

Tävlings-PM SM U19, IFK Umeå 8-10 februari 2019 Tävlings-PM SM U19, IFK Umeå 8-10 februari 2019 Några viktiga punkter för att bidra till att tävlingen blir minnesvärd, sevärd och av god kvalitet. Samtliga spelare, ledare och domare ska ta del av följande

Läs mer

PM SPELARE OCH LEDARE U15-SM 2019 Täby mars 2019

PM SPELARE OCH LEDARE U15-SM 2019 Täby mars 2019 PM SPELARE OCH LEDARE U15-SM 2019 Täby 15-17 mars 2019 Nedan följer information om årets U15-SM tävling. Det är av stor vikt att samtliga spelare, ledare och domare tar del av följande PM. Vi hoppas att

Läs mer

WALKOVER, ÅTERBUD, ÄNDRINGAR Om spelare måste lämna återbud (walkover) skall detta anmälas snarast möjligt till arrangören.

WALKOVER, ÅTERBUD, ÄNDRINGAR Om spelare måste lämna återbud (walkover) skall detta anmälas snarast möjligt till arrangören. Spelar och Ledar PM Referee Lars Ericson Bitr. referee Michael Schwartz Nedan följer information om årets U15-SM tävling. Det är av stor vikt att samtliga spelare, ledare och domare tar del av följande

Läs mer

Spelar- och ledar-pm U17-SM 2018 i Ängelholm mars

Spelar- och ledar-pm U17-SM 2018 i Ängelholm mars Spelar- och ledar-pm U17-SM 2018 i Ängelholm 16-18 mars Tävlingsplats Tävlingen spelas på Lingvallen i Skälderviken, Lingvägen 19, Ängelholm. Walkover, återbud och ändringar Om spelare måste lämna återbud

Läs mer

SPELREGLER FÖR BADMINTON Fastställda av Badminton World Federation

SPELREGLER FÖR BADMINTON Fastställda av Badminton World Federation SPELREGLER FÖR BADMINTON Fastställda av Badminton World Federation INNEHÅLLSFÖRTECKNING Definitioner 1 Bana och utrustning 2 Boll 3 Test av bollhastighet 4 Racket 5 Godkänd utrustning 6 Lottning 7 Poängsystem

Läs mer

I 2 INTERNATIONELLA FÖRBUND OCH ORGANISATIONER I 2.1 Internationella badmintonförbundet heter Badminton World Federation, BWF.

I 2 INTERNATIONELLA FÖRBUND OCH ORGANISATIONER I 2.1 Internationella badmintonförbundet heter Badminton World Federation, BWF. I 1 FÖRBUNDETS BENÄMNING Svenska Badmintonförbundet respektive marknadsföringsnamnet Badminton Sweden förkortas med SBF i detta dokument. Respektive distriktsförbund förkortas SDF. I 2 INTERNATIONELLA

Läs mer

INNEHÅLL: UNGDOMSDOMARE 5 MOT 5 7 MOT

INNEHÅLL: UNGDOMSDOMARE 5 MOT 5 7 MOT UNGDOMSDOMARE 5 MOT 5 7 MOT 7 2018 INNEHÅLL: Spelregler Rekommendationer 5 mot 5, 7 mot 7 fotboll Diskussionsfrågor/grupparbete Manual för hantering av ledare och publik Nyheter 2018 Speltider Påminnelser

Läs mer

2, Vad händer om en boll går sönder, tappar trycket, mitt under en poäng? (1 poäng för rätt svar)

2, Vad händer om en boll går sönder, tappar trycket, mitt under en poäng? (1 poäng för rätt svar) Tennisprov 1, Här kommer några frågor om banans mått. Det står om du ska svar i cm, dm eller m. A, Hur lång är banan från baslinje till baslinje (m)? 23,97 B, Hur lång är banan från dubbellinje till dubbellinje

Läs mer

UNGDOMSDOMARE 3 MOT 3 5 MOT 5 7 MOT INNEHÅLL:

UNGDOMSDOMARE 3 MOT 3 5 MOT 5 7 MOT INNEHÅLL: UNGDOMSDOMARE 3 MOT 3 5 MOT 5 7 MOT 7 2018 INNEHÅLL: Uppdaterad: 2018-02-08 Spelregler Rekommendationer 3 mot 3, 5 mot 5, 7 mot 7 fotboll Diskussionsfrågor/grupparbete Manual för hantering av ledare och

Läs mer

Sektion A Spelregler för badminton Fastställda av Badminton World Federation juni 2016

Sektion A Spelregler för badminton Fastställda av Badminton World Federation juni 2016 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Definitioner 1 Bana och utrustning 2 Boll 3 Test av bollhastighet 4 Racket 5 Godkänd utrustning 6 Lottning 7 Poängsystem 8 Byte av sida 9 Serve 10 Singelspel 11 Dubbelspel 12 Serverute-fel

Läs mer

Regler och tolkningar Giltiga fr.o.m 1 juli 2014

Regler och tolkningar Giltiga fr.o.m 1 juli 2014 Regler och tolkningar Giltiga fr.o.m 1 juli 2014 Regeländringar Aktuella tolkningar Regelförtydliganden Regeländring 2014 302.1 Spelarbyten En spelare som blöder får inte delta i spelet förrän blödningen

Läs mer

REPRESENTATIONSBESTÄMMELSER

REPRESENTATIONSBESTÄMMELSER SEKTION C REPRESENTATIONSBESTÄMMELSER C 1 ALLMÄNT C 1.1 Förbundets benämning C 1.1.1 I nedanstående dokument förkortas Svenska Badmintonförbundet respektive marknadsföringsnamnet Badminton Sweden med SBF.

Läs mer

J Varje arrangör ska ha som ambition att tillse att samtliga matcher döms av utbildade domare.

J Varje arrangör ska ha som ambition att tillse att samtliga matcher döms av utbildade domare. J 1 FÖRBUNDETS BENÄMNING Svenska Badmintonförbundet respektive marknadsföringsnamnet Badminton Sweden förkortas med SBF, respektive distriktsförbund förkortas SDF. J 1.2 Generella bestämmelser J 1.2.1

Läs mer

Spelordningsmöte för 5- och 7-mannafotbollen, flickor.

Spelordningsmöte för 5- och 7-mannafotbollen, flickor. Spelordningsmöte för 5- och 7-mannafotbollen, flickor. Målsättning för BFF:s Barnoch ungdomsfotboll: - Att följa intentionerna i Fotbollens Spela, Lek och Lär (FSLL). - Att tillsammans med föreningarna

Läs mer

Futsal. Futsal 2013. Information. Tävlingsbestämmelser. Regler. Korpen Linköping

Futsal. Futsal 2013. Information. Tävlingsbestämmelser. Regler. Korpen Linköping 2013 Information Tävlingsbestämmelser Regler Information Anmälan Görs i receptionen på Korpen Collegium. Anmälan är fullständig först när anmälningsavgiften är betald hos. (För receptionens öppettider

Läs mer

Appendix E Rekommenderade Handsignaler och Utrop. 1. Näste servare 2. Bryt. 3. Poäng. Version

Appendix E Rekommenderade Handsignaler och Utrop. 1. Näste servare 2. Bryt. 3. Poäng. Version Appendix E Rekommenderade Handsignaler och Utrop 1. Näste servare 2. Bryt 3. Poäng Säkerställ att handsignalerna är tydligt åtskilda när de visas. Exempelvis, visa inte poäng med en arm samtidigt som du

Läs mer

INNEHÅLL: BARNDOMARE 3 MOT 3 5 MOT 5 7 MOT

INNEHÅLL: BARNDOMARE 3 MOT 3 5 MOT 5 7 MOT BARNDOMARE 3 MOT 3 5 MOT 5 7 MOT 7 2019 INNEHÅLL: Spelregler Rekommendationer 3 mot 3, 5 mot 5, 7 mot 7 fotboll Manual för hantering av ledare och publik Speltider Matchvärdar / Grönt kort Spelarförteckning

Läs mer

TÄVLINGSBESTÄMMELSER FÖR BEACH-VATTENPOLO

TÄVLINGSBESTÄMMELSER FÖR BEACH-VATTENPOLO TÄVLINGSBESTÄMMELSER FÖR BEACH-VATTENPOLO Tävlingsbestämmelser för beach-vattenpolo Sida 2 av 11 Innehållsförteckning Om Tävlingsbestämmelser för beach-vattenpolo... 4 Förkortningar... 4 670.1 Allmänna

Läs mer

Futsal Tävlingsbestämmelser. Regler. Korpen Linköping

Futsal Tävlingsbestämmelser. Regler. Korpen Linköping Futsal 2015-2016 Tävlingsbestämmelser Regler Tävlingsbestämmelser Speltid 2x16 minuter, med paus på 3 minuter. Skulle ett lag vara försenat ska domaren förkorta speltiden. Efter 10 minuter har domaren

Läs mer

16. VOLLEY Volley är tillåtet dock inte på serven.

16. VOLLEY Volley är tillåtet dock inte på serven. Spelregler 1. PLACERING AV SPELARNA Spelet spelas i par Spelarna står i områden som är belägna på varsin sida av nätet. Servaren sätter bollen i spel och mottagaren returnerar bollen. Mottagaren kan stå

Läs mer

Spelpregler 7-manna Fotboll

Spelpregler 7-manna Fotboll Spelpregler 7-manna Fotboll Gäller från och med 2018 05 01 Korpen Nyköping och Oxelösund Välkommen till Korpen! Korpen är en del av idrottsrörelsen och vänder sig till alla människor som vill aktivera

Läs mer

Tävlingsinformation för Veteran Trophy

Tävlingsinformation för Veteran Trophy Tävlingsinformation för Veteran Trophy 1. TÄVLINGSFORM Veteran Trophy spelas i enlighet med IHF:s regler Gruppspel Lagen indelas i grupper om 4 till 6 lag, där alla spelar mot varandra i en enkelserie

Läs mer

Regler för Volley 2000

Regler för Volley 2000 Regler för Volley 2000 - SPELETS IDÉ - Volley 2000 är den unga och spännande spelformen med studs där man har roligt från första slaget. Volley 2000 kan spelas av alla - killar och tjejer, stora och små,

Läs mer

INDIVIDUELLA SENIORTÄVLINGAR

INDIVIDUELLA SENIORTÄVLINGAR SEKTION I INDIVIDUELLA SENIORTÄVLINGAR I 1 ALLMÄNT I 1.1 Förbundets benämning I 1.1.1 I nedanstående dokument förkortas Svenska Badmintonförbundet respektive marknadsföringsnamnet Badminton Sweden med

Läs mer

Spelpregler 7-manna Fotboll

Spelpregler 7-manna Fotboll Spelpregler 7-manna Fotboll Gäller från och med 2017 04 27 Korpen Nyköping och Oxelösund Välkommen till Korpen! Korpen är en del av idrottsrörelsen och vänder sig till alla människor som vill aktivera

Läs mer

TÄVLINGSBESTÄMMELSER FÖR BEACH-VATTENPOLO

TÄVLINGSBESTÄMMELSER FÖR BEACH-VATTENPOLO TÄVLINGSBESTÄMMELSER FÖR BEACH-VATTENPOLO Tävlingsbestämmelser för Beach-vattenpolo Sida 2 av 16 Innehållsförteckning Om Tävlingsbestämmelser för Beach-vattenpolo... 5 Förkortningar... 5 670.1 Allmänna

Läs mer

Futsal. Tävlingsbestämmelser Regler

Futsal. Tävlingsbestämmelser Regler Futsal Tävlingsbestämmelser Regler Futsalens tävlingsbestämmelser och regler tar utgångspunkt i SvFF s regelbok för Futsal. I detta dokument tar vi upp avvikelser från dessa samt presenterar de bestämmelser

Läs mer

INNEHÅLL JARLABERGS IF. Den lilla klubben med den vackraste fotbollen!

INNEHÅLL JARLABERGS IF. Den lilla klubben med den vackraste fotbollen! JIFP06 KICK-OFF CUP 2016 - TÄVLINGSBESTÄMMELSER 2016-05-04 INNEHÅLL ALLMÄNNA TÄVLINGSBESTÄMMELSER 2 Nolltolerans sila snacket enligt StFF tillämpas 2 Spelplatser och anläggningar 2 Turneringsform 2 Speltider

Läs mer

Innebandy. Tävlingsbestämmelser Regler

Innebandy. Tävlingsbestämmelser Regler Innebandy Tävlingsbestämmelser Regler Innebandyns tävlingsbestämmelser och regler tar utgångspunkt i SIBF s regelbok för Innebandy. I detta dokument tar vi upp avvikelser från dessa samt presenterar de

Läs mer

Översättning av nya regler

Översättning av nya regler Översättning av nya regler Matchtiden För Knattar, pojkar och ungdomar 2X2 min, periodpaus 30 sekunder. För juniorer och seniorer 2X3 min, periodpaus 30 sekunder. För Flickor och kvinnor/ungdom 2X2 min,

Läs mer

Här följer fullständiga tävlingsregler för Lundaspelen Summer:

Här följer fullständiga tävlingsregler för Lundaspelen Summer: Här följer fullständiga tävlingsregler för Lundaspelen Summer: 1. Arrangör Lundaspelen Summer arrangeras av LUGI HF. 2. Spelregler Lundaspelen Summer spelas efter IHF's regler i tillämpliga delar och SHF's

Läs mer

2, Vad händer om en boll går sönder, tappar trycket, mitt under en poäng? (1 poäng för rätt svar)

2, Vad händer om en boll går sönder, tappar trycket, mitt under en poäng? (1 poäng för rätt svar) Tennisprov Namn: 1, Här kommer några frågor om banans mått. Det står om du ska svara i cm, dm eller m A, Hur lång är banan från baslinje till baslinje (m)? B, Hur lång är banan från dubbellinje till dubbellinje

Läs mer

Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän. Så spelar vi 7-mannafotboll. Bohusfotbollen fotboll för alla 2016 Sida 1

Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän. Så spelar vi 7-mannafotboll. Bohusfotbollen fotboll för alla 2016 Sida 1 Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän Så spelar vi 7-mannafotboll Bohusfotbollen fotboll för alla 2016 Sida 1 Jämnare matcher Roligare och bättre spel Alla skall få vara med Spela, lek och lär är mottot

Läs mer

Tävlingsbestämmelser Rinkbandy Korpen Östergötland

Tävlingsbestämmelser Rinkbandy Korpen Östergötland Uppdaterad 2017-10-23 Tävlingsbestämmelser Rinkbandy Korpen Östergötland Speltid 2 * 20 minuter Laguppställning Laguppställning SKA fyllas i och lämnas till domaren innan varje match. Fullständigt personnummer,

Läs mer

Fotbollsektionen hälsar alla lag välkomna till årets Korpfotboll.

Fotbollsektionen hälsar alla lag välkomna till årets Korpfotboll. FOTBOLL 2016 Fotbollsektionen hälsar alla lag välkomna till årets Korpfotboll. Seriefotbollen består av en herrserie med sju deltagande lag. Serien spelas enkelrondig med slutspel. Startavgiften är 3400:-/lag,

Läs mer

C 3 REPRESENTATION C 3.1 För att få delta i badmintontävling/seriespel sanktionerad av SBF måste spelaren representera en badmintonförening.

C 3 REPRESENTATION C 3.1 För att få delta i badmintontävling/seriespel sanktionerad av SBF måste spelaren representera en badmintonförening. C 1 FÖRBUNDETS BENÄMNING Svenska Badmintonförbundet respektive marknadsföringsnamnet Badminton Sweden förkortas med SBF i detta dokument. Respektive distriktsförbund förkortas SDF. C 2 MEDLEMSKAP En spelare

Läs mer

Tävlingsbestämmelser 2012 HCP-KLASSEN

Tävlingsbestämmelser 2012 HCP-KLASSEN Tävlingsbestämmelser 2012 Skandia Tour är ett toursystem i vilket alla juniorer 13-21 år kan tävla i golf på olika nivåer. Skandia Tour genomförs som individuella tävlingar på fyra nivåer, Elit, Riks,

Läs mer

Rinkbandy. Tävlingsbestämmelser Regler

Rinkbandy. Tävlingsbestämmelser Regler Rinkbandy Tävlingsbestämmelser Regler Spelplats Träningshallen - Stångebro, Linköping Speldagar Vardagkvällar måndag-torsdag Spelperiod Nov - feb/mars Spelform Divisionsspel WO-avgift Vi lämnad WO, tillkommer

Läs mer

PUBLIK & MATCHVÄRDAR

PUBLIK & MATCHVÄRDAR PUBLIK & MATCHVÄRDAR PUBLIKVÄRDAR Syftet med publikvärd är att skapa en välkomnande, trivsam och trygg miljö kring våra handbollsarrangemang där barn och ungdomar kan ha roligt och utvecklas. Det ska tydligt

Läs mer

Volleybollspelet tom 14 år med fyrmannalag och en tillåten studs. Regler

Volleybollspelet tom 14 år med fyrmannalag och en tillåten studs. Regler Volleybollspelet tom 14 år med fyrmannalag och en tillåten studs Regler - SPELETS IDÉ - Volleyboll är den unga och spännande spelformen med studs där man har roligt från första slaget. Volleyboll kan spelas

Läs mer

Anslutet till RF. Distrikten är huvudansvariga i samverkan med Sv. Dragkampförbundet.

Anslutet till RF. Distrikten är huvudansvariga i samverkan med Sv. Dragkampförbundet. Dnr 5065 AA Bilaga till tävlingsinbjudan Sid 1 (4 Grundvillkor för 2005 års ELITSERIE och SVENSKA CUPEN. (SM status) Arrangör har ett åtagande att genomföra sin tävling efter de anvisningar som finns i

Läs mer

Distrikt 2015. DELTAGARE Riktar sig till dig som är mellan 13-21 år och som har ambitionen att ta sig vidare till Skandia Tour Regional och högre.

Distrikt 2015. DELTAGARE Riktar sig till dig som är mellan 13-21 år och som har ambitionen att ta sig vidare till Skandia Tour Regional och högre. Distrikt 2015 SKANDIA TOUR Skandia Tour är ett toursystem där juniorer upp till och med 21 år kan tävla i golf på olika nivåer. Skandia Tour genomförs som individuella tävlingar på fyra nivåer, Elit, Riks,

Läs mer

HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL

HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL Föräldrar och spelar info Skapat: 2013-09-04 Version:2014-09-30 Att vara fotbollsförälder i IF Mölndal Fotboll. Fotboll är världens största gemenskap. Att vara fotbollsförälder

Läs mer

Tävlingsbestämmelser 2013 HCP-KLASSEN

Tävlingsbestämmelser 2013 HCP-KLASSEN Tävlingsbestämmelser 2013 Skandia Tour är ett toursystem där juniorer kan tävla i golf på olika nivåer. Skandia Tour genomförs som individuella tävlingar på fyra nivåer, Elit, Riks, Regional och Distrikt.

Läs mer

Spelplanen. Spelregler

Spelplanen. Spelregler Ungdomsdomare sjumannafotboll 2016 Innehåll: Spelplanen Spelregler Rekommendationer 5-manna fotboll Speltider Påminnelser inför 2016 Matchvärdar Spelarförteckning Praktiska moment Frågor att diskutera

Läs mer

Moment 190 Brott mot tävlingsreglementet

Moment 190 Brott mot tävlingsreglementet RÄTTSLIGA SYSTEMET Moment 190 Brott mot tävlingsreglementet 1. För brott mot tävlingsreglementets bestämmelser, för olämpligt uppträdande mot eller olämpligt yttrande om tävlingsfunktionär eller tävlingsorganisation

Läs mer

Stockholms Golfförbunds Seriespel. Manual och tävlingsbestämmelser 2016

Stockholms Golfförbunds Seriespel. Manual och tävlingsbestämmelser 2016 STOCKHOLMS GOLFFÖRBUND Stockholms Golfförbunds Seriespel Manual och tävlingsbestämmelser 2016 NYHETER SÄSONGEN 2016 Från och med 2016 har vi anpassat ålderskategorierna till SGF som följer EGA (Européen

Läs mer

TÄVLINGSBESTÄMMELSER LUNDS MOTIONS BADMINTON

TÄVLINGSBESTÄMMELSER LUNDS MOTIONS BADMINTON TÄVLINGSBESTÄMMELSER LUNDS MOTIONS BADMINTON 1 Regler Varje set spelas till 21. Varje lagmatch spelas med enbart dubblar. Om lag som anmält intresse för att spela 1 dubbel + 2 singlar möter ett annat lag

Läs mer

Ungdomsdomare sjumannafotboll 2015

Ungdomsdomare sjumannafotboll 2015 Ungdomsdomare sjumannafotboll 2015 Innehåll: Spelplanen Nyheter Spelregler Matchvärdar Diskussionsfrågor Tecken och placeringar praktik Manual för hantering av ledare och publik Nolltolerans Nu räcker

Läs mer

Svenska Innebandyförbundets REGELTOLKNINGAR OCH FÖRTYDLIGANDEN. Uppdaterade och giltiga fr.o.m. 13 september 2013

Svenska Innebandyförbundets REGELTOLKNINGAR OCH FÖRTYDLIGANDEN. Uppdaterade och giltiga fr.o.m. 13 september 2013 Svenska Innebandyförbundets REGELTOLKNINGAR OCH FÖRTYDLIGANDEN Uppdaterade och giltiga fr.o.m. 13 september 2013 Svenska Innebandyförbundet, Referensgruppen för regler och tolkningsrätt. 401 Spelarnas

Läs mer

Svenska Innebandyförbundets REGELTOLKNINGAR OCH FÖRTYDLIGANDEN. Uppdaterade och giltiga fr.o.m. 1 juli 2014

Svenska Innebandyförbundets REGELTOLKNINGAR OCH FÖRTYDLIGANDEN. Uppdaterade och giltiga fr.o.m. 1 juli 2014 Svenska Innebandyförbundets REGELTOLKNINGAR OCH FÖRTYDLIGANDEN Uppdaterade och giltiga fr.o.m. 1 juli 2014 Svenska Innebandyförbundet, Referensgruppen för regler och tolkningsrätt. 401 Spelarnas klädsel

Läs mer

Lilla regelhandboken för Innebandy

Lilla regelhandboken för Innebandy Lilla regelhandboken för Innebandy Våra rekommendationer: Vi vill att Du som matchledare dömer dina matcher med sunt förnuft. Det är lätt att stirra sig blind på korrekta regeltolkningar. Din viktigaste

Läs mer

Följande nya regler och tolkningar träder i kraft fr.o.m. säsongen

Följande nya regler och tolkningar träder i kraft fr.o.m. säsongen Följande nya regler och tolkningar träder i kraft fr.o.m. säsongen -18 Slide 1 Nya regler och förtydligande av vissa situationer - Målskottrörelse / pass - Spelare utanför planen (3 sek-området) - Stegfel

Läs mer

Föreskrifter för DM UNGDOM år 2017

Föreskrifter för DM UNGDOM år 2017 Föreskrifter för DM UNGDOM år 2017 KAPITEL I ADMINISTRATION 1. T ä v l i n g s s t y r e l s e Smålands Fotbollförbund (SmFF) administrerar turneringen. SmFF:s Tävlingskommitté (TK) är tävlingsstyrelse.

Läs mer

ALLMÄNNA TÄVLINGSBESTÄMMELSER (Carambole, Pool och Snooker)

ALLMÄNNA TÄVLINGSBESTÄMMELSER (Carambole, Pool och Snooker) ALLMÄNNA TÄVLINGSBESTÄMMELSER (Carambole, Pool och Snooker) Innehåll 1. Allmänna tävlingsbestämmelser (alla grenar) 2. Förbundstävling eller officiell tävling 3. Nationell tävling 4. Internationell tävling

Läs mer

Förändringar av spelreglerna från 2016

Förändringar av spelreglerna från 2016 Förändringar av spelreglerna från 2016 Översikt Baserat på observationer under de senaste åren, och särskilt som ett resultat av ett symposium med tränare i världsklass, har följande innehållsmässiga och

Läs mer

Jämnare matcher Roligare och bättre spel Alla skall få vara med

Jämnare matcher Roligare och bättre spel Alla skall få vara med Jämnare matcher Roligare och bättre spel Alla skall få vara med 7 - mannafotboll Man bör träna dubbelt så många gånger som man spelar match. Tänk på att träning är viktigare än match och att matchen är

Läs mer

Gemensamt regelverk för Fot-O, MTB-O, Pre-O och Skid-O

Gemensamt regelverk för Fot-O, MTB-O, Pre-O och Skid-O Regelgruppen 2014-09-12 TM Gemensamt regelverk för Fot-O, MTB-O, Pre-O och Skid-O Tablå över behov av anpassningar i förhållande till nuvarande TR för Fot-O Nödvändiga förändringar anges i förhållande

Läs mer

Tävlingsledarkonferens 2018 Välkomna!

Tävlingsledarkonferens 2018 Välkomna! Tävlingsledarkonferens 2018 Välkomna! Program SO Touren 2018 Stockholm Junior Tour 2018 Sanktionsansökan Sanktionsbestämmelser/Tävlingsbestämmelser Rundtur tävlingssystem Utbildning av funktionärer Domarutbildning

Läs mer

Har matchen spelats utan domare, vänligen inrapportera resultatet till: resultat@korpenstockholm.se alt. 08-725 28 84

Har matchen spelats utan domare, vänligen inrapportera resultatet till: resultat@korpenstockholm.se alt. 08-725 28 84 Regler 2011 Rödmarkerad text = regeländring för i år! Speltid 7-manna: 2x20 minuter utan paus. 11-manna: 2x30 minuter utan paus 2x45 minuter med 5 minuters paus. Är något av lagen försenade ska domaren

Läs mer

inbjuder till Sista anmälningsdag - 14 november 2002 Arrangörer är Malmslätts AIK och Östergötlands Fotbollförbund

inbjuder till Sista anmälningsdag - 14 november 2002 Arrangörer är Malmslätts AIK och Östergötlands Fotbollförbund inbjuder till * DM för pojkar födda 1988 (15 år 2003) * DM för pojkar födda 1987 (16 år 2003) * DM för pojkar födda 1986 (17 år 2003) * DM för flickor födda 1988 (14 år 2002) * DM för flickor födda 1986

Läs mer

VÄLKOMNA TILL BROMÖLLA PADELS FÖRSTA KLUBBMÄSTERSKAP

VÄLKOMNA TILL BROMÖLLA PADELS FÖRSTA KLUBBMÄSTERSKAP VÄLKOMNA TILL BROMÖLLA PADEL FÖRTA KLUBBMÄTERKAP 19-20 september 2015 INFORMATION OCH LOTTNING Bromölla Padels Klubbmästerskap Ni är alla hjärtligt välkomna till Ivöstrand och Bromölla Padels första klubbmästerskap

Läs mer

2 Bollen får inte studsa mindre än 50 cm och inte mer än 65 cm vid första studsen när den släpps från en höjd av 2 m.

2 Bollen får inte studsa mindre än 50 cm och inte mer än 65 cm vid första studsen när den släpps från en höjd av 2 m. REGEL 2 BOLLEN 17 1 Filtboll är inte tillåten i internationella matcher. 2 Bollen får inte studsa mindre än 50 cm och inte mer än 65 cm vid första studsen när den släpps från en höjd av 2 m. I tävlingsmatcher

Läs mer

Tävlingsregler för SM i iaido. Senast reviderade 2012-12-16

Tävlingsregler för SM i iaido. Senast reviderade 2012-12-16 Tävlingsregler för SM i iaido Senast reviderade 2012-12-16 Sammanfattning Svenska Kendoförbundets (SKF) tävlingsregler för SM i iaido är framtagna för att tydliggöra de ramar och regler som gäller för

Läs mer

Proposition 2 förändringar och förtydliganden

Proposition 2 förändringar och förtydliganden Proposition 2 förändringar och förtydliganden Ärende: Proposition till tävlingskongressen 2010 gällande förändringar och förtydliganden i tävlingsbestämmelserna. Beskrivning av ärendet och bakgrund: Språk

Läs mer

Antal spelare På plan 11 st varav en målvakt. En match kan inte börja om något av lagen är färre än 7 spelare

Antal spelare På plan 11 st varav en målvakt. En match kan inte börja om något av lagen är färre än 7 spelare Antal spelare På plan 11 st varav en målvakt. En match kan inte börja om något av lagen är färre än 7 spelare Byte av spelare får ske under spelets gång, s.k. flygande byte. Spelarbyte ska ske vid mittlinjen

Läs mer

QUALITY HOTEL CUP ger dig mer

QUALITY HOTEL CUP ger dig mer QUALITY HOTEL CUP ger dig mer DIN HÖST CUP 25 SEPTEMBER 25 OKTOBER Service för dig Tre Domar System Något som är unikt för vår cup är att vi satsat på att köra ett 3-domar system där alla våra domare kommer

Läs mer

Södermanlands FF. Futsal säsongen Spelformer och regler

Södermanlands FF. Futsal säsongen Spelformer och regler Södermanlands FF Futsal säsongen 2019-2020 Spelformer och regler Syftet med detta häfte är beskriva hur vi spelar Futsal i olika åldrar med inriktning på barn och ungdom Födda 2013 (7 år): Futsal för barn

Läs mer

Närvaro Information Spelordning Avslutning. Agenda

Närvaro Information Spelordning Avslutning. Agenda Närvaro Information Spelordning Avslutning Agenda Information Noll-visionen Viktiga förändringar i TB2011 Match/domar rapportering i Fogis Match arrangemang Resultat rapportering Upp- och nedflyttning

Läs mer

7-mannafotboll Nu ännu bättre

7-mannafotboll Nu ännu bättre 7-mannafotboll Nu ännu bättre 1 Bättre förutsättningar Jämnare matcher Roligare och bättre spel Inför säsongen 2008 genomför Göteborgs Fotbollförbund en rad förändringar inom 7-mannafotbollen. Syftet är

Läs mer

Spelregler för fotboll 7 mot

Spelregler för fotboll 7 mot Spelregler för fotboll 7 mot 7 2018 OBS! Dessa spelregler gäller inom ÖREBRO LÄNS FOTBOLLFÖRBUND 2018 Regel 1 Spelplanen... 2 Regel 2 Bollen... 2 Regel 3 Spelarna... 2 Regel 4 Spelarnas utrustning... 2

Läs mer

LILLA. Cup-program Lilla Farstacupen 20-21/10 2007

LILLA. Cup-program Lilla Farstacupen 20-21/10 2007 Cup-program Lilla Farstacupen 20-21/10 2007 Vi som står bakom cupen är tränare, lagledare och föräldrar för ett (eller flera) lag med fotbollsspelande småkillar och -tjejer. Vi strävar efter att arrangera

Läs mer

BANDYFÖRBUNDET DISTRIKT STOCKHOLM Vintervägen 25, Solna Tel E-post:

BANDYFÖRBUNDET DISTRIKT STOCKHOLM Vintervägen 25, Solna Tel E-post: BANDYFÖRBUNDET DISTRIKT STOCKHOLM Vintervägen 25, 169 54 Solna Tel 08-27 72 17 E-post: stockholm@bandyn.se PM - Ungdomsserierna P/F 14, P/F 13, P/F12, P/F11, P/F10, P/F9 & P/F8 (7-manna) TÄVLINGSBESTÄMMELSER

Läs mer

Grundläggande tävlingsbestämmelser Innebandy RM 2013 i Malmö

Grundläggande tävlingsbestämmelser Innebandy RM 2013 i Malmö Grundläggande tävlingsbestämmelser Innebandy RM 2013 i Malmö Det här är ett urval av de viktigaste reglerna som ni bör känna till när ni kommer till er första match i Innebandy RM 2013. Därför är det viktigt

Läs mer

Matchfunktionärs utbildning. Regelgenomgång Säsong

Matchfunktionärs utbildning. Regelgenomgång Säsong Matchfunktionärs utbildning Regelgenomgång Säsong 2015-2016 REGLER FÖR MATCHFUNKTIONÄRER Spelarna Ett lag ska ha högst 6 spelare på isen när spelet pågår, och de skall benämnas enligt följande: Vänsterforward

Läs mer

Regler 2015. Observera att det är lagledarens ansvar att se till att samtliga spelare i laget kan reglerna innan första matchen!

Regler 2015. Observera att det är lagledarens ansvar att se till att samtliga spelare i laget kan reglerna innan första matchen! Regler 2015 Observera att det är lagledarens ansvar att se till att samtliga spelare i laget kan reglerna innan första matchen! Rödmarkerad text = nyhet/förtydligande! Speltid 7-fotboll: 2x20 minuter utan

Läs mer

Tävlingsregler FOLKRACE SPRINT FR.S 2018

Tävlingsregler FOLKRACE SPRINT FR.S 2018 Tävlingsregler FOLKRACE SPRINT FR.S 2018 Detta dokument innehåller tävlingsregler för Folkarce Sprint uppdelat i två avsnitt: A. Tävlingsregler Folkrace Sprint B. Arrangera en tävling Folkrace Sprint Dessa

Läs mer

Tävlingsregler FOLKRACE SPRINT FR.S

Tävlingsregler FOLKRACE SPRINT FR.S Tävlingsregler FOLKRACE SPRINT FR.S 2019-2020 Detta dokument innehåller tävlingsregler för Folkarce Sprint uppdelat i två avsnitt: A. Tävlingsregler Folkrace Sprint B. Arrangera en tävling Folkrace Sprint

Läs mer

Regler för Korpen Nyköping/Oxelösunds INOMHUSFOTBOLL 5-Manna

Regler för Korpen Nyköping/Oxelösunds INOMHUSFOTBOLL 5-Manna Regler för Korpen Nyköping/Oxelösunds INOMHUSFOTBOLL 5-Manna Gällande från och med 20091001 INLEDNING För att minska risken för skador vill vi uppmana spelare och domare: Att Att Avsätta tid för uppvärmning

Läs mer

Skolbrottning i praktiken

Skolbrottning i praktiken Skolbrottning i praktiken Handledning för dig som jobbar med barn i skolan Sportkommittén L-G Lundström, Raimo Ojala, Lars-Ola Särkimukka Kiruna 2010-04-11 Inledning Sedan 2008 har ett stort antal skolor

Läs mer

Nolltolerans Sila snacket

Nolltolerans Sila snacket Nolltolerans Sila snacket Vad vill vi se i Stockholmsfotbollen? Domare nedslagna? Ledare och spelare bakom staket? Publik bevakad av vakter? Historia till nutid Motståndskraft mot våldet Lagvärdar Spelarträffar

Läs mer

Matchfunktionärs utbildning. Regelgenomgång Säsong

Matchfunktionärs utbildning. Regelgenomgång Säsong Matchfunktionärs utbildning Regelgenomgång Säsong 2012-2013 REGLER FÖR MATCHFUNKTIONÄRER Spelarna Ett lag ska ha högst 6 spelare på isen när spelet pågår, och de skall benämnas enligt följande: Vänsterforward

Läs mer

Matchfunktionärs utbildning. Regelgenomgång Säsong

Matchfunktionärs utbildning. Regelgenomgång Säsong Matchfunktionärs utbildning Regelgenomgång Säsong 2017-2018 Spelarna REGLER FÖR MATCHFUNKTIONÄRER Ett lag ska ha högst 6 spelare på isen när spelet pågår, och de skall benämnas enligt följande: Vänsterforward

Läs mer

SvFF:s Tävlingsbestämmelser år 2012

SvFF:s Tävlingsbestämmelser år 2012 SvFF:s Tävlingsbestämmelser år 2012 Begrepp 1 1 kap Allmänna bestämmelser 1 Tävlings- och spelregler 4 2 Matchtillstånd 4 3 Mästerskapstävlingar mm. 5 4 IdrottsAB 5 5 Deltagande i landskamper mm. 5 6 Särskilda

Läs mer

Tournament Pocket Billiard Games

Tournament Pocket Billiard Games Tournament Pocket Billiard Games Standardiserade Världsregler 1999 Nedanstående regler är antagna av SBF den 20:e juni 1999 8 Ball De Allmänna Pool Biljardreglerna gäller, om inte annat sägs i dessa till

Läs mer

BANDYFÖRBUNDET DISTRIKT STOCKHOLM Vintervägen 25, Solna Tel E-post:

BANDYFÖRBUNDET DISTRIKT STOCKHOLM Vintervägen 25, Solna Tel E-post: BANDYFÖRBUNDET DISTRIKT STOCKHOLM Vintervägen 25, 169 54 Solna Tel 08-27 72 17 E-post: stockholm@bandyn.se PM - Ungdomsserierna, P14, P13 & P12 (11-manna) TÄVLINGSBESTÄMMELSER 2017/18 Tävlingsbestämmelser

Läs mer

Seriebestämmelser,

Seriebestämmelser, Seriebestämmelser, 2015-2016 1 Matchtider Serie Matchtid Speldagar U16 Örebro/ 3 x 20 min. Lördagar seriespel U15 Örebro/ 3 x 20 min. Söndagar seriespel U14 Örebro/ 3 x 15 min. Lördagar seriespel U13 Örebro/

Läs mer

SVENSKA BORDTENNISFÖRBUNDET SWEDISH TABLE TENNIS ASSOCIATION Anslutet till International Table Tennis Federation och Sveriges Riksidrottsförbund

SVENSKA BORDTENNISFÖRBUNDET SWEDISH TABLE TENNIS ASSOCIATION Anslutet till International Table Tennis Federation och Sveriges Riksidrottsförbund Fall 1 (matchprotokoll 3) Lagmatch Lag-DM. Du är Överdomare på ett lag-dm och plötsligt kommer coach (ABC) fram till dig och säger till att fel spelare har spelat i match nummer 2. Strid har spelat mot

Läs mer

Stockholms Innebandyförbund Seriedirektiv för Blå nivå 9-12 år års utgåva Gäller från 1 juli 2018

Stockholms Innebandyförbund Seriedirektiv för Blå nivå 9-12 år års utgåva Gäller från 1 juli 2018 Stockholms Innebandyförbund Seriedirektiv för Blå nivå 9-12 år 2018 års utgåva Gäller från 1 juli 2018 1. Allmänt 1.1 Klasser/indelning Dessa matcher spelas enligt Svensk Innebandys Utvecklingsmodell Blå

Läs mer

Tävlingsbestämmelser Snooker

Tävlingsbestämmelser Snooker ett specialidrottsförbund inom Riksidrottsförbundet Tävlingsbestämmelser Snooker Det här dokumentet innehåller alla gällande regler som gäller arrangemang av sanktionerade snookertävlingar i Sverige. Dokumentet

Läs mer

Regler för ESIK Matchcuptävling i golf 2015 (reva)

Regler för ESIK Matchcuptävling i golf 2015 (reva) Regler för ESIK Matchcuptävling i golf 2015 (reva) Tävlingen spelas i 2-mannalag. Spelformen är bästboll match slagspel med hcp reducerat till 85% per spelare. Laget får bestå av en spelare med högst hcp

Läs mer

Speltiden, slutsignalen och timeout

Speltiden, slutsignalen och timeout Regel 2 Speltiden, slutsignalen och timeout 2:1 Speltiden Den normala speltiden för alla lag med spelare som är 16 år och äldre är två halvlekar på 30 minuter. Halvtidspausen är normalt 10 minuter. Den

Läs mer

Svenska Mästerskap på roddmaskin 2019

Svenska Mästerskap på roddmaskin 2019 Svenska Mästerskap på roddmaskin 2019 SM på roddmaskin avgörs i form av en serie. Det är inte tvingande att delta på alla deltävlingar men det uppmuntras. Följande gäller avseende poängberäkning samt förtydligande

Läs mer

Svenska Innebandyförbundets. Regeltolkningar och förtydliganden

Svenska Innebandyförbundets. Regeltolkningar och förtydliganden Svenska Innebandyförbundets Regeltolkningar och förtydliganden Svenska Innebandyförbundet, Referensgruppen för regler och tolkningsrätt Uppdaterade och giltiga fr.o.m. 19 september 2017 Nya tolkningar

Läs mer

Regler för Bohuscupen och DivII, samt Div I dressyr Version Ändringar från 2009 markeras med rött. Häst

Regler för Bohuscupen och DivII, samt Div I dressyr Version Ändringar från 2009 markeras med rött. Häst Regler för Bohuscupen och DivII, samt Div I dressyr 2010 Version 100125 Ändringar från 2009 markeras med rött Häst Göteborgs och Bohusläns Ridsportförbund 415 82 Göteborg 031-726 61 21 ridsport.goteborg@vsif.o.se

Läs mer

NPTK utomhus tävling Instruktion för Tävlingsledningen

NPTK utomhus tävling Instruktion för Tävlingsledningen NPTK utomhus tävling Instruktion för Tävlingsledningen Här är det du ska göra som Tävlingsledare med hjälp från Matchövervakare. Överblick 1. Förbereda dagens program 2. Registrera spelare vid ankomst

Läs mer

Samorganisation. Boule. Spelprogram veteranserien. Utomhus 2018

Samorganisation. Boule. Spelprogram veteranserien. Utomhus 2018 Samorganisation Boule Spelprogram veteranserien Utomhus 2018 Samtliga matcher spelas på Boulealliansens utomhusbanor, Genarpsgatan. Matcherna spelas onsdagar kl. 10.00. Tävlingsbestämmelserna i slutet

Läs mer