Granskningsutlåtande. Sammanfattning. Detaljplan för Drivmedelsstation vid Falutorget inom stadsdelen Gullbergsvass i Göteborg. Granskningsutlåtande

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Granskningsutlåtande. Sammanfattning. Detaljplan för Drivmedelsstation vid Falutorget inom stadsdelen Gullbergsvass i Göteborg. Granskningsutlåtande"

Transkript

1 Stadsbyggnadskontoret Granskningsutlåtande Utfärdat: Hugo Lindblad Diarienummer: 0503/20 Telefon: Aktbeteckning: E-post: Detaljplan för Drivmedelsstation vid Falutorget inom stadsdelen Gullbergsvass i Göteborg Granskningsutlåtande Handläggning Stadsbyggnadskontoret har, på uppdrag av Byggnadsnämnden, genomfört samråd och granskning för detaljplaneförslaget med standard planförfarande. Förslaget har sänts för yttrande under tiden 14 oktober november 2020 och för granskning under tiden 10 februari februari Planförslaget har skickats ut enligt bifogad lista över samrådskrets. Förslaget har under samma tid varit tillgängligt på stadsbyggnadskontoret och på. Förslaget finns även tillgängligt på Göteborgs Stads hemsida: Sammanfattning Inkomna yttranden i granskningen berör i huvudsak redaktionella ändringar av texten. Trafikverket har även yttrat att de önskar utöka planområdet. Allvarligaste invändningen kom från Naturskyddsföreningen som under samrådet påpekade att de inte tycker att detaljplanen ska antas. De påpekar bland annat att planen inte säkerställer en vätgasutbyggnad. De anser också att det inte finns tillräckligt material i ansökan som visar på att den valda platsen skulle lämpa sig väl för utbyggnad av vätgasinfrastruktur. Naturskyddsföreningen anser också att man inte ska utveckla området i dagsläget utan man bör invänta arbetet med utredningarna kring hur detta attraktiva älvnära område ska utvecklas innan bensinmackar byggs ut. Det finns i dagsläget inte någon vätgasstation i Göteborg och stadsbyggnadskontoret bedömer att det är viktigt att den som byggs ligger centralt och lättillgänglig för många. Det aktuella förslaget ligger centralt i staden och i direkt anslutning till det nya motet vid Falutorget. Det aktuella läget uppfyller således båda dessa aspekter. Stadsbyggnadskontoret bedömer att för den aktuella platsen kommer en stadsomvandling först kunna påbörjas om 15 år. Planområdet ägs av fastighetskontoret som arrenderar ut marken. Arrendekontraktet kommer skrivas på 15 år. Genom detta kommer staden ha rådighet över hur området utvecklas på sikt. Staden anser att det är positivt att området kan nyttjas i väntan på att en större omvandling sker. Göteborgs Stad, Stadsbyggnadskontoret, Granskningsutlåtande 1 (9)

2 Kontoret bedömer att det aktuella planen möjliggör en lokalisering av vätgas på en bra plats och bidrar till en god bebyggd miljö och bedömer att planen ska antas. Utöver utbyggnad av allmänplats finns det i regel inget i detaljplaner som är tvingande att bygga ut. Naturskyddsföreningen har således rätt i att man inte säkert kan säkerställa att vätgas byggs ut. Avsikten är att utveckla vätgas på den aktuella platsen. Staden har i detaljplanearbetet haft kontakt med exploatörerna och bedömer att deras avsikt är att bygga ut anläggningen med en försäljning av vätgas. Kvarstående erinringar finns från Trafikverket och naturskyddsföreningen. Kopior av samtliga yttranden har överlämnats till fastighetskontoret, fastighetsägare och berörda konsulter för kännedom och eventuellt beaktande vid planens genomförande. Inkomna synpunkter och stadsbyggnadskontorets kommentarer Inkomna synpunkter har sammanfattats nedan. Personnamn anges inte. Synpunkterna finns i sin helhet på stadsbyggnadskontoret. Kommunala nämnder och bolag m.fl. 1. Trafikkontoret Trafikkontoret har medverkat i planarbetet och ställer sig positiva till utbyggnad av rubricerat ärende. Planbeskrivning avsnitt: Drift och förvaltning Trafikkontoret anser att denna text Kommunen genom Trafikkontoret ansvarar för anläggningar inom allmän plats som ansluter till planområde kan tas bort från planbeskrivningen då detta är utanför området och det inte skett några ändringar mot befintligt. SBK delar trafikkontorets synpunkt om att texten som nämnts ska tas bort från planbeskrivningen. 2 Kretslopp och vatten Kretslopp och vatten ser följande behov av ändringar i planhandlingarna: - Inom med f2 betecknade områden ska fördröjning och rening av dagvatten anordnas. Inom planområdet ska minst 10 mm per reducerad area fördröjas och renas. - Texten under Dagvatten ska kompletteras med Makadamdiket behöver utformas med tätskikt. AVFALL Kretslopp och vatten har inga synpunkter på granskningshandlingarna eftersom framkomligheten för avfallsfordon inte ser ut att vara något problem. VA Allmänna VA-ledningar Göteborgs Stad, Stadsbyggnadskontoret, Granskningsutlåtande 2 (9)

3 Om markarbeten planeras närmare än 10 m från VA-anläggning ska Kretslopp och vatten få möjlighet att granska arbetet enligt rutin Kretslopp och vattens anvisningar för markarbeten på Göteborg stads hemsida. Om befintliga ledningar inte ska tas ur drift kommer ledningsrätt att krävas för dessa med ett område på 2 m på varje sida. Dagvattenhantering Höjdsättningen av marken kring befintliga pumpar behöver ses över i samband med att nya pumpar uppförs. Detta för att säkerställa att den befintliga anläggningen fungerar som den ska. Markmiljö Det är viktigt att schaktning görs på ett sådant sätt att markföroreningar inte sprids till recipienten. Ekonomi Flytt samt pluggning av Kretslopp och vattens ledningar bekostas av exploatören. Då f2 bestämmelsen gäller över hela planområdet har f2 tagits bort och ersatts med en bestämmelse som gäller för hela planområdet. Anledningen till detta är för att det gjorde planen mer lättläst. Bestämmelsen har kontrollerats så att den följer dagvattenutredningens intentioner och får samma innebörd som den föreslagna f2 bestämmelsen från kretslopp och vatten. I planbeskrivningen under rubriken Dagvatten finns nu information om att eventuellt makadamdike behöver utformas med tätskikt. Övriga synpunkter är noterade. 3 Kulturförvaltningen Kulturförvaltningen yttrade sig över ärendet i samrådsskedet (se yttrande daterat under kulturförvaltningens diarienummer 0468/20) och hade då inga synpunkter på förslaget. Kulturförvaltningen tillstyrker detaljplanen. Noterat 4 Göteborg energi Göteborg Energi AB med dotterbolag har tagit del av ovan nämnda remiss. Det är viktigt att korrekt utsättning av befintliga kabelstråk utförs och schaktning och andra markarbeten sker med stor försiktighet. För redovisning av befintliga ledningar i marken hänvisas till: Tänk på att du blir ersättningsskyldig om någon kabel eller ledning skadas. Göteborgs Stad, Stadsbyggnadskontoret, Granskningsutlåtande 3 (9)

4 Vid schaktningsarbeten i närheten av i markförlagda ledningar hänvisas till våra gällande Bestämmelser vid markarbeten som omfattar el-, fjärrvärme-, fjärrkyla-, optofiber och gasledningar tillhörande Göteborg Energi AB, Göteborg Energi Gothnet AB, Göteborg Energi Nät AB, Göteborg Energi Gasnät AB och Ale Fjärrvärme AB. Det poängteras att det är för var tid gällande version som skall uppfyllas och att uppdaterade bestämmelser finns tillgängliga via länken: Göteborg Energi Nät AB (GENAB) Inom området för detaljplanen finns elledningar som kommer i konflikt med den tänkts utbyggnad. Elledningarna måste flyttas och för det finns ett u-område reserverat i planens södra plangräns. Flytt av elledningar måste beställas och bekostas antigen av staden eller den som ska bygga drivmedelstationen. Flytten måste beställas i god tid. Kablarna får ej flyttas eller för övrigt behandlas utan samråd med ledningsägaren. Placering och byggnation av telekanalisation och ledningar ska ske på ett sådant sätt att schakt för reparation och utbyte av våra ledningar inte hindras eller försvåras eller att era ledningar riskerar skador eller brott vid våra arbeten. Våra Bestämmelser vid markarbeten som finns att tillgå på vår hemsida ska följas. Det är viktigt att korrekt utsättning av befintliga kabelstråk utförs och schaktning eller andra markarbeten sker med stor försiktighet. För redovisning av befintliga ledningar i marken hänvisas till: För arbete nära kablar 0,4 kv och styrkablar kontakta alltid Kundservice och välj 1 "Teknisk Support/Felanmälan". Detta ska göras minst en arbetsvecka innan markarbeten eller återställningsarbeten påbörjas. Innan friläggning av 0,4 kv kablar och styrkablar sker skall också kontakt tas med Kundservice med 5 dagars framförhållning. Alternativt sker denna kontakt med den kontaktperson ni tilldelats i projektet. För arbete nära eller friläggning av 12 kv kablar kontakta Kundservice enligt ovan minst tre arbetsveckor före arbetet påbörjas. 130kV kablar: Friläggning av dessa kablar får ske först efter att kablarna tagits ur drift. Detta utförs genom ledningsägarens försorg. Kablarna måste efter friläggning skyddas exempelvis genom inbyggnad i trumma, så att de inte utsätts för skada eller risk för stöld. Sprängningsarbete intill befintlig elkabel: Om sprängningsarbete skall utföras skall sprängningssakkunnig anlitas och dennes anvisningar angående sprängningens utförande och skydd noggrant följas. Under sprängningen behöver kablarna normalt friläggas från det berg där sprängning skall förekomma och inbyggas i stålspont. Stålsponten får inte vila på berg som berörs av sprängningen. Anmälan el, optostyrkablar, signalkablar och styrkablar Oavsett tid på dygnet lämnas anmälan om arbeten som berör ovanstående kablar till Felanmälan tfn Göteborgs Stad, Stadsbyggnadskontoret, Granskningsutlåtande 4 (9)

5 Alternativt sker denna kontakt med den kontaktperson ni tilldelats i projektet. Göteborg Energi Fjärrvärme och Fjärrkyla samt Signalkablar Vi har tagit del av ovanstående ärende och vi har inget att erinra. Era arbeten skall utföras på ett sådant sätt att befintliga ledningar inte kommer till skada. Göteborg Energis Bestämmelser vid markarbeten skall följas. Kontakt skall tas med enheten för underhåll/nät via Kundservice som lämnar anvisningar i varje enskilt fall innan schaktning eller återfyllning vid befintlig kulvert. Göteborg Energi Gasnät AB (GEGAB) GEGAB har inget att erinra mot granskningshandlingarna. Dialog pågår om den gasledning som ska flyttas till den södra delen av planområdet. Övriga gasledningar inom området behöver beaktas och senaste utgåvan av Energigasnormer (EGN) och Göteborg Energis Bestämmelser vid markarbeten ska följas. Gällande normer och anvisningar för arbeten nära gasledning (Energigasnormen EGN senaste utgåvan) samt Göteborg Energis Bestämmelser vid markarbeten skall följas. Vid arbeten i närheten av eller i direkt anslutning till ledningar/kulvertar ska kontakt tas med drift/underhåll, senast 7 arbetsdagar innan ett arbete startar. Vid arbeten som korsar ledning/kulvert eller det ska spontas, jordborrning, neddrivning av rör eller dylikt närmare än 2 meter från ledning/kulvert ska arbetstillstånd skickas in till gasbesiktning.distribution@goteborgenergi.se. Göteborg Energi GothNet AB Göteborg Energi GothNet AB har inget att erinra i ärendet. Optofiberkablar får inte flyttas eller för övrigt behandlas utan samråd med ledningsägare. Anmälan om skadad optofiberkabel ska rapporteras omedelbart oavsett tid på dygnet. Innan markarbeten eller återställningsarbeten påbörjas i anslutning till optofiberkablar ska anmälan göras enligt nedan. Återfyllning av schakt ska utföras enligt respektive väghållares bestämmelser. I övrigt gäller EBR publikation KJ 41. Friläggning av optofiberkablar får ske först efter kontakt enligt nedan. Optofiberkablarna måste efter friläggning skyddas på ett betryggande sätt, så att de inte utsätts för skada eller risk för stöld. Oavsett tid på dygnet lämnas anmälan om arbeten som berör ovanstående optofiberkablar till felanmälan GothNet NOC tfn Noterat Göteborgs Stad, Stadsbyggnadskontoret, Granskningsutlåtande 5 (9)

6 5 Fastighetskontoret Fastighetskontoret har inget att erinra emot detaljplanen. 6 Park - och naturförvaltningen Park och naturförvaltningen påpekar att de i samrådet lämnat synpunkt angående en rad med uppvuxna lövträd i direkt anslutning till planområdet. Trädraden omfattas troligtvis av generellt biotopskydd. Träden är även en av få gröna strukturer i området, som bidrar både med biologisk mångfald och med kulturell kontext i området. I framtida utveckling av Gullbergsvass bör man studera om träden kan integreras i strukturen. Sedan samrådet har plankartan justerats med 3 meter prickmark. Det är möjligt att ta större hänsyn till trädraden i anslutning till planområdet. Park- och naturförvaltningen är positiva till planförslaget. 7 Miljöförvaltningen Miljöförvaltningen har inga kvarvarande synpunkter och tillstyrker planförslaget. Noterat 8 Socialförvaltningen centrum Socialnämnd Centrum tillstyrker förslag till detaljplan för drivmedelsstation vid Falutorget inom stadsdelen Gullbergsvass i Göteborg. Detaljplanen var på samråd i oktober 2020 och stadsdelsförvaltningen Centrum yttrade sig då i ärendet. Stadsdelen tillstyrkte förslaget men betonade samtidigt vikten av att utveckling inom planområdet inte får hindra den kommande stadsutvecklingen av Gullbergsvass från industriområde till blandstad. Stadsbyggnadskontoret noterade synpunkterna. Stadsbyggnadskontoret skriver i samrådsredogörelsen att förtydliganden och kompletteringar i planhandlingarna efter samrådet gäller bland annat riskutredningen, översvämningsfrågan, utökat skydd för träd samt påverkan på miljökvalitetsnormerna (MKN) för vatten. Bestämmelsen om ej stadigvarande vistelse har tagits bort och plankartan har istället kompletterats med bestämmelse om att handel och biltvätt inte tillåts inom området. Framförda synpunkter under samrådet beskrivs till stor del kunnat beaktas genom mindre ändringar i planhandlingarna. Socialförvaltningen Centrum bedömer att de ändringar som gjorts i planförslaget inte ger förvaltningen skäl till att lämna ytterligare synpunkter. Efter samrådet har Göteborgs Stad, Stadsbyggnadskontoret, Granskningsutlåtande 6 (9)

7 endast vissa justeringar och förtydliganden i planhandlingarna gjorts. De synpunkter som stadsdelsförvaltningen framförde under samrådet kvarstår. Statliga och regionala myndigheter m.fl. 9 Länsstyrelsen Länsstyrelsens samlade bedömning Länsstyrelsen bedömer med hänsyn till ingripandegrunderna i 11 kap 10 PBL och nu kända förhållanden att planen kan accepteras och därför inte kommer att prövas av Länsstyrelsen om den antas. Länsstyrelsens samrådsyttrande har bilagts. 10 Trafikverket Tidigare yttrande Trafikverket har tidigare yttrat sig i samrådsskedet (TRV 2020/111590), daterat Då förtydligade Trafikverket att planområdet kunde utökas söderut men inte bebyggas samt påpekade att den riskreducerande åtgärden avkörningsskydd behövde förtydligas. Trafikverkets synpunkter Trafikverket har mellan samråd och granskning av planen varit i kontakt med kommunen angående området söder om planområdet. Trafikverket anser att staden bör utöka planområdet söderut för att undvika att det bildas en restyta som inte kan användas på ett effektivt sätt. Detta gäller ett område mellan väg E45 och planområdet. Detta område får inte bebyggas men planläggas för andra ändamål. En del av planområdet ingår i Trafikverkets tillfälliga nyttjanderätt för projekt E45. Trafikverket har nyttjanderätt fram till kvartal men slutbesiktning av projektet är planerat till sommaren 2021 och området kan då vara möjligt att utnyttja för annan verksamhet i praktiken. Om tillgång till ytan krävs innan tillfällig nyttjanderätt har upphört bör kommunen kontakta Trafikverket. Den tidigare synpunkten gällande avkörningsskydd har förtydligats i planhandlingen. Synpunkt gällande utökning av planområdet. Trafikverket har kommunicerat att området som skulle ingå i detaljplanen är del av ett högvattenskydd och behöver vara hårdgjort. För att kunna utöka planområdet bedömde staden att det behövde förtydligas vilka krav som ska gälla för området och hur dessa krav ska regleras för att efterföljas. Dessa förtydliganden behövdes finns med i granskningshandlingarna. Detaljplanen hade också troligen behövt säkra upp högvattenskyddets funktion via planbestämmelser. Det är angeläget för staden och exploatörerna att få fram den aktuella detaljplanen snabbt. Främsta anledningen till detta är för att kunna möjliggöra den utveckling av vätgas som är planerad. I dagsläget finns det ingen vätgasanläggning i Göteborg. Tidsplanen för den Göteborgs Stad, Stadsbyggnadskontoret, Granskningsutlåtande 7 (9)

8 aktuella detaljplanen har redan förskjutits och staden bedömde det som viktigt att inte skjuta tidsplanen längre och valde därför att gå vidare med granskningen. Oavsett om den aktuella detaljplanen utökas eller inte kan områdets skötsel säkras upp om det förtydligas vilka krav som gäller för området och hur dessa ska regleras för att efterföljas. Det finns områden där TRV har lämnat tillbaka områden utan att man har upprättat ny detaljplan. Efter att ha gjort en avvägning mellan att få fram detaljplanen i tid och de inkomna synpunkterna bedömdes att en utökning av detaljplaneområdet inte skulle ingå i den aktuella detaljplanen. Staden vill dock betona att vi anser att detta område ska ingå i nästa detaljplan samt att arbetet med att reglera förutsättningarna för det aktuella området ska fortgå trots att det inte omfattas av detaljplanen. 11 Lantmäteriet Lantmäterimyndigheten har inga synpunkter på förslaget Sakägare Sakägare i form av bolag, myndigheter, föreningar etc. har namngivits. Personnamn har inte skrivits ut, utan skrivs som fastighetsägare för att möjliggöra att utlåtandet publiceras på kommunens hemsida. Uppgifter om personnamn som är kopplade till yttrandena finns på Stadsbyggnadskontoret. Övriga - Revideringar Planförslaget har reviderats. Revideringen innebär endast redaktionella ändringar. Ändringarna har främst skett i planbeskrivningen med syfte att förtydliga texten och rätta stavfel. Ingen av revideringarna har ändrat planens innebörd. Berörda fastighetsägare har informerats om revideringen. Eftersom revideringen inte innebär någon väsentlig ändring av förslaget erfordras inte någon ny granskning. Maria Lejon Planchef Hugo Lindblad Planarkitekt Göteborgs Stad, Stadsbyggnadskontoret, Granskningsutlåtande 8 (9)

9 Sändlista Kommunala nämnder och bolag m.fl. Fastighetskontoret Grundskoleförvaltningen Göteborg Energi AB (Fjärrvärme) Göteborg Energi Gasnät AB Göteborg Energi GothNet AB Göteborg Energi Nät AB Kretslopp och Vatten Kulturförvaltningen Miljö- och Klimatnämnden/Miljöförvaltningen Namnberedningen och GDA adresser Räddningstjänsten Storgöteborg Trafiknämnden/kontoret Stadsdelsnämnden/förvaltning i Centrum Statliga och regionala myndigheter m.fl. Lantmäterimyndigheten(i gbg) Länsstyrelsen Skanova Nätplanering D3N Trafikverket Sakägare Utsänt enligt fastighetsförteckning Bostadsrättsinnehavare, hyresgäster, boende De som tidigare yttrat sig i ärendet, samt Övriga De som tidigare yttrat sig i ärendet, samt: E.on Weum Gas AB OKQ8 Naturskyddsföreningen Göteborgs Stad, Stadsbyggnadskontoret, Granskningsutlåtande 9 (9)

Detaljplan för Verksamheter vid Alelyckans vattenverk inom stadsdelen Gamlestaden i Göteborg

Detaljplan för Verksamheter vid Alelyckans vattenverk inom stadsdelen Gamlestaden i Göteborg Granskningsutlåtande Datum: 2015-12-01 Diarienummer: 0506/12 Aktbeteckning: 2-5300 Sirpa Antti-Hilli Telefon: 031-368 16 09 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för Verksamheter vid Alelyckans

Läs mer

Detaljplan för bostäder vid Theres Svenssons gata inom stadsdelen Lundbyvassen i Göteborg

Detaljplan för bostäder vid Theres Svenssons gata inom stadsdelen Lundbyvassen i Göteborg Granskningsutlåtande Datum: 2016-12-20 Diarienummer: 434/13 Aktbeteckning: 2-5364 Christer Persson Telefon: 031-368 18 56 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för bostäder vid Theres Svenssons

Läs mer

Granskningsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning

Granskningsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning Granskningsutlåtande Datum: 2017-03-21 Diarienummer: 0687/09 Aktbeteckning: 2-5393 Telefon: 031-368 18 04 E-post: stefan.rosen@sbk.goteborg.se Detaljplan för Bostäder i Kv Fulufjället inom stadsdelen Bagaregården

Läs mer

Granskningsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning. Detaljplan för Bostäder norr om Hjälmavägen inom stadsdelen Björlanda i Göteborg

Granskningsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning. Detaljplan för Bostäder norr om Hjälmavägen inom stadsdelen Björlanda i Göteborg Granskningsutlåtande Datum: 2016-03-22 Diarienummer: 0886/03 Aktbeteckning: 2-5341 Sirpa Antti-Hilli Telefon: 031-368 16 09 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för Bostäder norr om Hjälmavägen

Läs mer

Detaljplan för samlingslokal med mera på fastigheten Tolered 152:3 inom stadsdelen Tolered i Göteborg, enkelt planförfarande

Detaljplan för samlingslokal med mera på fastigheten Tolered 152:3 inom stadsdelen Tolered i Göteborg, enkelt planförfarande Datum: 2010-10-07 Diarienummer: 0936/09 (FIIa 5098) Joanna Hagstedt Telefon: 031-368 17 06 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för samlingslokal med mera på fastigheten Tolered 152:3 inom

Läs mer

Ändring av Detaljplan för Bro över Göta Älv inom stadsdelarna Gullbergsvass och Tingstadsvassen i Göteborg

Ändring av Detaljplan för Bro över Göta Älv inom stadsdelarna Gullbergsvass och Tingstadsvassen i Göteborg Stadsbyggnadskontoret Samrådsredogörelse Utfärdat: 2019-10-01 Johan Stenson Diarienummer: 0441/19 Telefon: 031-368 18 38 Aktbeteckning: 2-5527 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Ändring av Detaljplan

Läs mer

Granskningsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning. Ändring av detaljplan för inredning av vind, Lunden 2:11 m.fl inom stadsdelen Lunden i Göteborg

Granskningsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning. Ändring av detaljplan för inredning av vind, Lunden 2:11 m.fl inom stadsdelen Lunden i Göteborg Granskningsutlåtande Utfärdat: 2018-09-21 Åsa Åkesson Diarienummer: 0509/12 Telefon: 031-368 19 52 Aktbeteckning: 2-5482 E-post: asa.akesson@sbk.goteborg.se Ändring av detaljplan för inredning av vind,

Läs mer

Detaljplan för bostäder med särskild service vid Blackevägen inom stadsdelen Tolered i Göteborg

Detaljplan för bostäder med särskild service vid Blackevägen inom stadsdelen Tolered i Göteborg Aktbeteckning: 2-5233 Granskningsutlåtande Datum: 2014-03-20 Diarienummer: 0371/12 Petter Frid Telefon: 031-368 15 70 E-post: petter.frid@sbk.goteborg.se Detaljplan för bostäder med särskild service vid

Läs mer

Samrådsredogörelse. Genomförande. Sammanfattning. Samrådsredogörelse. Distrikt Söder, Plangruppen

Samrådsredogörelse. Genomförande. Sammanfattning. Samrådsredogörelse. Distrikt Söder, Plangruppen Samrådsredogörelse Utställning Datum: 2009-04-22 Diarienummer: 0329/07 Distrikt Söder, Plangruppen Agneta Runevad Telefon: 031-368 15 80 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för Föreningslokal

Läs mer

Granskningsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning

Granskningsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning Granskningsutlåtande Datum: 2014-11-03 Diarienummer: 0370/14 Aktbeteckning: 2-5266 Eva Carlfjord-Mattsson Telefon: 031-368 18 53 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Ändring av del av detaljplan för

Läs mer

Ändring av detaljplan II-1363 för inredning av vind vid Topeliusgatan inom stadsdelen Bö i Göteborg, standard planförfarande

Ändring av detaljplan II-1363 för inredning av vind vid Topeliusgatan inom stadsdelen Bö i Göteborg, standard planförfarande Granskningsutlåtande Datum: 2017-08-29 Diarienummer: 0561/11 Aktbeteckning: 2-5413 Johan Wahlström Telefon: 031-368 16 11 E-post: johan.wahlstrom@sbk.goteborg.se Ändring av detaljplan II-1363 för inredning

Läs mer

Ändring av EII 3596 och EII 2426, stadsplaner för delar av kvarteret Göta Kanal inom stadsdelen Nordstaden i Göteborg, enkelt planförfarande

Ändring av EII 3596 och EII 2426, stadsplaner för delar av kvarteret Göta Kanal inom stadsdelen Nordstaden i Göteborg, enkelt planförfarande Samrådsutlåtande Datum: 2012-06-20 Diarienummer: 0466/10 (FIIa 5181) Sirpa Ruuskanen Johansson Telefon: 031-368 17 87 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Ändring av EII 3596 och EII 2426, stadsplaner

Läs mer

Granskningsutlåtande. Sammanfattning

Granskningsutlåtande. Sammanfattning Granskningsutlåtande Datum: 2014-08-12 Diarienummer: 0662/12 Aktbeteckning: 2-5248 Eva Carlfjord-Mattsson Telefon: 031-368 18 53 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Ändring av del av detaljplan för

Läs mer

Ändring av del av detaljplan 1363 och 2642 för kontor med mera vid Karlfeldtsgatan inom stadsdelen Bö i Göteborg

Ändring av del av detaljplan 1363 och 2642 för kontor med mera vid Karlfeldtsgatan inom stadsdelen Bö i Göteborg Samrådsredogörelse Datum: 2016-07-06 Diarienummer: 0453/09 Ingemar Jansson Telefon: 031-368 19 13 E-post: ingemar.jansson@sbk.goteborg.se Ändring av del av detaljplan 1363 och 2642 för kontor med mera

Läs mer

Detaljplan för fastighet Hidinge-Lanna 4:62 m.fl. (Del av Vreta Bytomt) Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för fastighet Hidinge-Lanna 4:62 m.fl. (Del av Vreta Bytomt) Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för fastighet Hidinge-Lanna 4:62 m.fl. (Del av Vreta Bytomt) Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplanen är att möjliggöra bostadsbebyggelse på del

Läs mer

Detaljplan för fastighet Hammar 7:1 m.fl. (Gustavelund) Askersunds kommun, Örebro län.

Detaljplan för fastighet Hammar 7:1 m.fl. (Gustavelund) Askersunds kommun, Örebro län. Detaljplan för fastighet Hammar 7:1 m.fl. (Gustavelund) Askersunds kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med planläggningen är att ändra gällande planbestämmelser för området, från

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Ändring av detaljplan 25-P04/164 för Boden 56:9 m.fl. Resecentrum Stationsgatan. Bodens kommun, Norrbottens län

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Ändring av detaljplan 25-P04/164 för Boden 56:9 m.fl. Resecentrum Stationsgatan. Bodens kommun, Norrbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE Ändring av detaljplan 25-P04/164 för Boden 56:9 m.fl. Resecentrum Stationsgatan Bodens kommun, Norrbottens län 2 Granskningshandling Ändring av detaljplan för Boden 56:9 m.fl. Resecentrum

Läs mer

SÄTER 5:4, del av. Utlåtande. Detaljplan för. Stöpens tätort, Skövde kommun, Västra Götalands län. Upprättad Planenheten

SÄTER 5:4, del av. Utlåtande. Detaljplan för. Stöpens tätort, Skövde kommun, Västra Götalands län. Upprättad Planenheten Detaljplan för SÄTER 5:4, del av Stöpens tätort, Skövde kommun, Västra Götalands län Utlåtande Upprättad 2009-09-08 Planenheten Antagen BN 2009-09-17 Laga kraft 2009-10-12 Detaljplan för Säter 5:4, del

Läs mer

Planbesked för dagcenter på Tuve 15:59, inom stadsdelen Tuve

Planbesked för dagcenter på Tuve 15:59, inom stadsdelen Tuve 2017-11-23 Diarienummer: 1595/15 Anna-Karin Jeppson Telefon: 031-368 18 37 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Planbesked för dagcenter på Tuve 15:59, inom stadsdelen Tuve Begäran avser: Planbesked

Läs mer

Björkskatan1:764 och del av 1:3

Björkskatan1:764 och del av 1:3 Dnr: SBF 2015/125 Stadsbyggnadsförvaltningen GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för del av Björkskatan, Björkskatan1:764 och del av 1:3 Luleå kommun Norrbottens län Bakgrund Stadsbyggnadsnämnden beslutade

Läs mer

Byggnadsnämnden beslöt att upprätta detaljplan med enkelt planförfarande för ny bostadsbyggnad inom fastigheten Tolered 158:6.

Byggnadsnämnden beslöt att upprätta detaljplan med enkelt planförfarande för ny bostadsbyggnad inom fastigheten Tolered 158:6. Datum Diarienummer Sida 2007-10-30 0911/04 (FIIa 4942) 1/4 Detaljplan för BOSTÄDER PÅ ARVID LINDMANSGATAN inom stadsdelen Tolered i Göteborg SAMRÅDSUTLÅTANDE GENOMFÖRANDE Byggnadsnämnden beslöt 2004-09-28

Läs mer

Utställningsutlåtande 1

Utställningsutlåtande 1 Utställningsutlåtande Datum: 2010-06-16 Diarienummer: 0797/07 (FIIa 5056) Filip Siewertz Telefon: 031-368 15 01 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för Bostäder vid Elins gård inom stadsdelen

Läs mer

Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan

Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan Sida 1 av 6 ANTAGANDEHANDLING Diarienummer B/2011:446 Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan SAMRÅDETS GENOMFÖRANDE Detaljplanesamråd har genomförts enligt

Läs mer

Detaljplan för del av fastighet Hidinge-Lanna 4:62 m.fl. (Del av Vreta Bytomt) Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för del av fastighet Hidinge-Lanna 4:62 m.fl. (Del av Vreta Bytomt) Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för del av fastighet Hidinge-Lanna 4:62 m.fl. (Del av Vreta Bytomt) Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplanen är att möjliggöra bostadsbebyggelse

Läs mer

Detaljplan för handel och kontor vid Södra Hamngatan inom stadsdelen Inom Vallgraven i Göteborg

Detaljplan för handel och kontor vid Södra Hamngatan inom stadsdelen Inom Vallgraven i Göteborg Samrådsredogörelse Datum: 2009-03-31 Diarienummer: 0312/09 (FIIa 5005) Distrikt Söder, Plangruppen Louise Österlin Telefon: 031-368 16 46 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för handel

Läs mer

Förslag till detaljplan för detaljplan för Övre Fjällberg, del av Torreby 3:154 i Munkedals kommun.

Förslag till detaljplan för detaljplan för Övre Fjällberg, del av Torreby 3:154 i Munkedals kommun. 2018-08-30 Dnr. 2016 0029 Förslag till detaljplan för detaljplan för Övre Fjällberg, del av Torreby 3:154 i Munkedals kommun. GRANSKNINGSUTLÅTANDE Hur granskningen har bedrivits Granskning om förslag till

Läs mer

Byggnadsnämndens arbetsutskott GRANSKNINGSUTLÅTANDE. Detaljplan för bostäder inom del av Åsa 3:205 och 3:303

Byggnadsnämndens arbetsutskott GRANSKNINGSUTLÅTANDE. Detaljplan för bostäder inom del av Åsa 3:205 och 3:303 Byggnadsnämndens arbetsutskott GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (5) Datum 2017-11-16 Dnr PL/2016:31 (189057) D636 P6/16.01 Detaljplan för bostäder inom del av Åsa 3:205 och 3:303 Genomförande Byggnadsnämnden beslöt,

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND Upprättad 2018-05-03 SBN 2017/195 Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) Standardförfarande INKOMNA YTTRANDEN Statliga verk, myndigheter och

Läs mer

UTLÅTANDE ÖVER UTSTÄLLNING

UTLÅTANDE ÖVER UTSTÄLLNING 2010-06-24 DETALJPLAN FÖR NISSAFORS 1:155 M.FL (STRANDUDDEN) I GNOSJÖ KOMMUN UTLÅTANDE ÖVER UTSTÄLLNING ÄRENDEHANTERING Ägarna till stamfastigheten Nissafors 1:155 ansökte i juni månad 2009 om planläggning

Läs mer

Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6

Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6 Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6 Genomförande Byggnadsnämnden beslöt den 2016-07-07 215 att genomföra samråd för detaljplaneförslaget.

Läs mer

UTLÅTANDE Efter granskningsskedet

UTLÅTANDE Efter granskningsskedet Detaljplan för Nolgård 1:334, 1:335, 1:336 Hammarö kommun Värmlands län UTLÅTANDE Efter granskningsskedet PLANENS SYFTE Syftet av planändringen är att fastigheten Nolgård 1:334 blir mark för handel, småindustri

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE

GRANSKNINGSUTLÅTANDE NORMALT PLANFÖRFARANDE DNR KS 2011/416 PLAN NR S158 2014-04-29 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Del av Kv. Svärdet Tomelilla kommun, Skåne län GRANSKNING Detaljplanen har varit utställd för granskning

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för del av Jägartorpet 1 och 2, Färjestad Samrådsredogörelse 1

GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för del av Jägartorpet 1 och 2, Färjestad Samrådsredogörelse 1 Detaljplan för del av Jägartorpet 1 och 2, Färjestad Samrådsredogörelse 1 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Inledning Detaljplanen för del Jägartorpet 1 och 2 har upprättas med standardförfarande (enligt PBL 2010:900,

Läs mer

Samrådsredogörelse

Samrådsredogörelse Samrådsredogörelse Gällande Göteborg Energi Nät AB:s ansökan om linjekoncession för 130-kv markförlagd kabel på sträckan Brantingsmotet Brunnsbomotet, Göteborg stad, Västra Götalands län. 2015-09-14 INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Läs mer

Detaljplan för Gårö 1:14, Gnosjö kommun, Jönköpings län

Detaljplan för Gårö 1:14, Gnosjö kommun, Jönköpings län 2017-12-12 Detaljplan för Gårö 1:14, Gnosjö kommun, Jönköpings län SAMRÅDSREDOGÖRELSE ÄRENDEHANTERING 2016-10-04 244 gav kommunstyrelsen i uppdrag åt samhällsbyggnadsförvaltningen att ta upprätta en detaljplan

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Hillerstorp 3:85 m.fl. (Thule), Gnosjö kommun, Jönköpings län

Detaljplan för fastigheten Hillerstorp 3:85 m.fl. (Thule), Gnosjö kommun, Jönköpings län 2018-06-12 Detaljplan för fastigheten Hillerstorp 3:85 m.fl. (Thule), Gnosjö kommun, Jönköpings län SAMRÅDSREDOGÖRELSE ÄRENDEHANTERING 2018-01-09 17 gav kommunstyrelsen i uppdrag åt samhällsbyggnadsförvaltningen

Läs mer

Granskningsutlåtande nr 1

Granskningsutlåtande nr 1 2018-08-27 Dnr 2017-B0402 Miljö- och byggförvaltningen Henrik Johansson 0476-551 84 Henrik.johansson@almhult.se Detaljplan för Wallin 1 Froafälle Älmhults kommun 2018-08-27 2(5) Detaljplan för Wallin 1,

Läs mer

HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Detaljplaneförslaget daterat 26 januari 2012 har varit på samrådsremiss under tiden 2012-02-02 t om 2012-02-24.

HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Detaljplaneförslaget daterat 26 januari 2012 har varit på samrådsremiss under tiden 2012-02-02 t om 2012-02-24. GRANSKNINGSHANDLING Datum: 2012-03-28 Detaljplan för KOSKULLSKULLE 1:81 GÄLLIVARE KOMMUN NORRBOTTENS LÄN SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Detaljplaneförslaget daterat 26 januari 2012 har varit

Läs mer

Utställningsutlåtande

Utställningsutlåtande Utställningsutlåtande Datum: 2011-09-06 Diarienummer: 1099/04 (FIIa 4937) Inger Bergström Telefon: 031-368 19 48 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för Askims Vattenområde inom stadsdelen

Läs mer

Detaljplan för Tallskogen 1 m fl, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande

Detaljplan för Tallskogen 1 m fl, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande 2018-04-25 Dnr SBN 2018/66 Detaljplan för Tallskogen 1 m fl, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande Hur samråd och granskningen bedrivits Samhällsbyggnadsnämnden beslutade att godkänna detaljplanen för

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Rosendalskorsningen - Bofors 1:25 m fl, Karlskoga Karlskoga kommun Örebro län

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Rosendalskorsningen - Bofors 1:25 m fl, Karlskoga Karlskoga kommun Örebro län SBN 2013.0111 Detaljplan för Rosendalskorsningen - Bofors 1:25 m fl, Karlskoga Karlskoga kommun Örebro län Upprättad 2014-06-10 av Samhällsbyggnadsförvaltningen i Karlskoga Normalt planförfarande, enligt

Läs mer

G R A N S K N I N G S U T L Å T A N D E

G R A N S K N I N G S U T L Å T A N D E Diarienummer 499/12-214 ANTAGANDEHANDLING Miljö- och byggnämnden G R A N S K N I N G S U T L Å T A N D E Tillhörande Detaljplan för del av ÅBY 6:26 (Fårbetet) i Ödeshögs kommun. Miljö- och byggenheten

Läs mer

1.1 SYFTE SAMMANFATTNING... 3

1.1 SYFTE SAMMANFATTNING... 3 1.1 SYFTE... 3 1.2 SAMMANFATTNING... 3 2.1 OMRÅDETS DISPOSITION OCH GESTALTNING... 5 2.2 BEBYGGELSE... 5 2.3 ALLMÄNNA PLATSER/NATUR... 5 2.4 TRAFIK... 5 2.5 TEKNISK FÖRSÖRJNING... 6 2.6 FASTIGHETSINDELNING

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för fastigheterna Mimer 8 samt del av Vasastaden 1:118 i stadsdelen Norrtull i Stockholm, Dp

Samrådsredogörelse Detaljplan för fastigheterna Mimer 8 samt del av Vasastaden 1:118 i stadsdelen Norrtull i Stockholm, Dp STADSBYGGNADSKONTORET SAMRÅDSREDOGÖRELSE PLANAVDELNINGEN MARIA BORUP SID 1 (5) TFN 010 452 21 21 2014-06-30 Samrådsredogörelse Detaljplan för fastigheterna Mimer 8 samt del av Vasastaden 1:118 i stadsdelen

Läs mer

Granskningsutlåtande Detaljplan för del av Hultsfred 3:1 och del av Hultsfred 3:10, Hultsfreds kommun, Kalmar län

Granskningsutlåtande Detaljplan för del av Hultsfred 3:1 och del av Hultsfred 3:10, Hultsfreds kommun, Kalmar län Granskningsutlåtande Detaljplan för del av Hultsfred 3:1 och del av Hultsfred 3:10, Hultsfreds kommun, Kalmar län Granskningsutlåtande Förfarande Planen hanteras med ett standardförfarande, då syftet inte

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret

Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret dnr: 2015/260 2016-08-23 1(6) GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för Hyllinge 5:109 i Hyllinge samhälle och Åstorps kommun, Skåne län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Hur samrådet

Läs mer

Björkskatan1:764 och del av 1:3

Björkskatan1:764 och del av 1:3 Dnr: SBF 2015/125 Stadsbyggnadsförvaltningen SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för del av Björkskatan, Björkskatan1:764 och del av 1:3 Luleå kommun Norrbottens län Bakgrund Stadsbyggnadsnämnden beslutade 2015-04-29

Läs mer

VADSTENA 4:44 M. FL. I VADSTENA KOMMUN

VADSTENA 4:44 M. FL. I VADSTENA KOMMUN DETALJPLAN FÖR NY FÖRSKOLA PÅ DEL AV FASTIGHETEN VADSTENA 4:44 M. FL. I VADSTENA KOMMUN GRANSKNINGSUTLÅTANDE Dnr: PoB 2016-09 planens tidslinje Upprättad December 2016 Samrådshandling 2016-12-13 Reviderad

Läs mer

Samrådsredogörelse. Genomförande. Sammanfattning. Samrådsredogörelse. Distrikt Norr, Plangruppen

Samrådsredogörelse. Genomförande. Sammanfattning. Samrådsredogörelse. Distrikt Norr, Plangruppen Samrådsredogörelse Datum: 2009-06-12 Diarienummer: 0319/07 Arkivnummer: EIIa 5019 Distrikt Norr, Plangruppen Johan Helgesson Telefon: 031-368 19 41 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan

Läs mer

Dnr PL/2016:21 Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom Vallda 4:46 m.fl.

Dnr PL/2016:21 Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom Vallda 4:46 m.fl. Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1 (5) Datum 2018-11-07 Dnr PL/2016:21 Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom Vallda 4:46 m.fl. Genomförande Byggnadsnämnden beslöt den 2016-06-15 181 att

Läs mer

Utställningsutlåtande

Utställningsutlåtande Utställningsutlåtande Datum: 2011-04-05 Diarienummer: 0750/07 (FIIa 5076) Sirpa Antti-Hilli Telefon: 031-368 16 09 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för Handel vid Marconigatan inom

Läs mer

Ändring av Detaljplan för Juvelkvarnen på Eriksberg och del av Stadsplanen inom stadsdelen Sannegården i Göteborg, enkelt planförfarande

Ändring av Detaljplan för Juvelkvarnen på Eriksberg och del av Stadsplanen inom stadsdelen Sannegården i Göteborg, enkelt planförfarande Samrådsutlåtande Datum: 2011-02-08 Diarienummer: 0563/09 (FIIa 5104) Maria Malone Telefon: 031-368 16 10 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Ändring av Detaljplan för Juvelkvarnen på Eriksberg och

Läs mer

Detaljplan för Nedre Hån 1:85 och 1:114 etapp 2

Detaljplan för Nedre Hån 1:85 och 1:114 etapp 2 Detaljplan för 2017-04-26 Nedre Hån 1:85 och 1:114 etapp 2 Årjängs kommun Värmlands län SAMRÅDSREDOGÖRELSE Efter samrådsskedet PLANENS SYFTE Syftet med detaljplanen är att planlägga de delar av området

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE

GRANSKNINGSUTLÅTANDE SAMHÄLLSBYGGNAD Plan: ÄDP 201 - Kyrkbyn Planförfarande: Standard Dnr: EDP 2016.0436 Datum: 2017-09-19 Handläggare: Patrich Vikström ÄDP 201 - Kyrkbyn Fastigheten Tierps Kyrkby 2:1 Medborgarservice Handläggare

Läs mer

Underrättelse om ändring genom tillägg, till byggnadsplan för Tuolluvaara gruvsamhälle, för del av Snorre 1

Underrättelse om ändring genom tillägg, till byggnadsplan för Tuolluvaara gruvsamhälle, för del av Snorre 1 SÄRSKILT UTLÅTANDE Sara Aspvik Thelin, 2014-06-24 Vårt Dnr: P2012-000018 Underrättelse om ändring genom tillägg, till byggnadsplan för Tuolluvaara gruvsamhälle, för del av Snorre 1 Planen hanteras med

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE

GRANSKNINGSUTLÅTANDE UTÖKAT FÖRFARANDE GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1(7) GRANSKNINGSUTLÅTANDE ÄDP 190 Trafikplats Tierp Fastigheten Svanby 2:54 samt del av Svanby 2:50 och Svanby 40:1 Medborgarservice UTÖKAT FÖRFARANDE GRANSKNINGSUTLÅTANDE

Läs mer

Detaljplan för BmSS vid Västra Palmgrensgatan inom stadsdelen Älvsborg i Göteborg

Detaljplan för BmSS vid Västra Palmgrensgatan inom stadsdelen Älvsborg i Göteborg Granskningsutlåtande Datum: 2014-09-30 Diarienummer: 0464/12 Aktbeteckning: 2-5232 Sirpa Antti-Hilli Telefon: 031-368 16 09 E-post: sirpa.antti-hilli@sbk.goteborg.se Detaljplan för BmSS vid Västra Palmgrensgatan

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE

GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Sakägare enligt fastighetsförteckningen samt berörda förvaltningar

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE DETALJPLAN FÖR SOUTUJÄRVI 17:5. Samhällsbyggnadsförvaltningen Gällivare kommun Norrbottens län

GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE DETALJPLAN FÖR SOUTUJÄRVI 17:5. Samhällsbyggnadsförvaltningen Gällivare kommun Norrbottens län GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE DETALJPLAN FÖR SOUTUJÄRVI 17:5 Samhällsbyggnadsförvaltningen Gällivare kommun Norrbottens län HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Detaljplaneförslaget daterat 2016-04-04 har

Läs mer

Remissinstanser och föreningar. G 1. Länsstyrelsen i Stockholms län Se yttrande. G 2. Trafikförvaltningen SLL Ingen erinran

Remissinstanser och föreningar. G 1. Länsstyrelsen i Stockholms län Se yttrande. G 2. Trafikförvaltningen SLL Ingen erinran 1 av 5 Detaljplan för Söderfjärdsskolan Dp 406 Vaxholms stad, Stockholms län Samråd Kommunstyrelsen beslöt den 30 augusti 2012 att uppdra åt stadsbyggnadsförvaltningen att utarbeta förslag till detaljplan.

Läs mer

Samrådsredogörelse. tillhörande ändring av detaljplan för del av gemensamhetsanläggningen Norsholm ga:4 (allmän platsmark)

Samrådsredogörelse. tillhörande ändring av detaljplan för del av gemensamhetsanläggningen Norsholm ga:4 (allmän platsmark) Samrådsredogörelse 1(5) 214 214 tillhörande ändring av detaljplan för del av gemensamhetsanläggningen Norsholm ga:4 (allmän platsmark) inom gällande detaljplaner: 0581-88/6, 05-KIM-293, 05-KIM-502, 0581-P94/7,

Läs mer

Samrådsredogörelse. Handläggning. Sammanfattning. Detaljplan för Verksamheter vid Rödgårdsvägen, Röd 111:1 inom stadsdelen Torslanda i Göteborg

Samrådsredogörelse. Handläggning. Sammanfattning. Detaljplan för Verksamheter vid Rödgårdsvägen, Röd 111:1 inom stadsdelen Torslanda i Göteborg Samrådsredogörelse Koncept 2014-11-28 Datum: 2015-01-07 Diarienummer: 0391/10 Sirpa Ruuskanen Johansson Telefon: 031-368 17 87 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för Verksamheter vid

Läs mer

Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun

Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (5) Susanne Nilzon, Planarkitekt 0221-253 45 susanne.nilzon@koping.se GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun Hur samråd och granskning

Läs mer

Detaljplan för Studentbostäder vid Volrat Thamsgatan inom stadsdelen Johanneberg i Göteborg, en del av BoStad2021

Detaljplan för Studentbostäder vid Volrat Thamsgatan inom stadsdelen Johanneberg i Göteborg, en del av BoStad2021 Granskningsutlåtande Datum: 2017-01-09 Diarienummer: 0424/13 Maria Lejon Telefon: 031-368 18 49 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för Studentbostäder vid Volrat Thamsgatan inom stadsdelen

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret april 2017

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret april 2017 A5014 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret april 2017 Detaljplan för del av Döderhult 1:1 och Oskarshamn 3:2, Kvastmossen Centralorten, Oskarshamns kommun Dnr SBN 2015/41 Uppdragsbeslut

Läs mer

ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR HAPARANDA 3:33 m. fl. NASUA INDUSTRIOMRÅDE Haparanda kommun Norrbottens län

ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR HAPARANDA 3:33 m. fl. NASUA INDUSTRIOMRÅDE Haparanda kommun Norrbottens län ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR HAPARANDA 3:33 m. fl. NASUA INDUSTRIOMRÅDE Haparanda kommun Norrbottens län INNEHÅLLSFÖRTECKNING Handlingar... 2 Planförfarande... 2 STRANDSKYDD... 2 LANDSKAPSBILDSSKYDD... 2

Läs mer

Granskningsutlåtande

Granskningsutlåtande Bygg- och miljöförvaltningen Christer Åberg Dnr BMN-2015-2594 1(7) Granskningsutlåtande Förslag till detaljplan för Gimo brandstation, del av fastigheten Gimo 8:89 Östhammars kommun, Uppsala län 2.23 Upprättad

Läs mer

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Södra vägen, etapp 2. Nässjö stad och kommun

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Södra vägen, etapp 2. Nässjö stad och kommun Sidan 1 av 5 Datum 2018-10-01 Granskningshandling Diarienummer 2018-018 Samrådsredogörelse Detaljplan för Södra vägen, etapp 2. Nässjö stad och kommun Samrådsförfarande Detaljplanen har varit på samråd

Läs mer

Detaljplan för Kv. Verkstaden 4 m.fl., Åseda samhälle, Uppvidinge kommun, Kronobergs

Detaljplan för Kv. Verkstaden 4 m.fl., Åseda samhälle, Uppvidinge kommun, Kronobergs Emma Nordstrand 0474 0474-470 68 emma.nordstrand@uppvidinge.se 2015-01-21 Dnr: 2014-0150 1(5) GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Kv. Verkstaden 4 m.fl., Åseda samhälle, Uppvidinge kommun, Kronobergs län.

Läs mer

Samrådsredogörelse tillhörande detaljplan för Hantverksgården, Tomelilla kommun, Skåne län.

Samrådsredogörelse tillhörande detaljplan för Hantverksgården, Tomelilla kommun, Skåne län. Dnr: Ks 2017/25 Samrådsredogörelse Samrådsredogörelse tillhörande detaljplan för Hantverksgården, Tomelilla kommun, Skåne län. Upprättad. Samråd Detaljplanen har varit utställd för samråd från och med

Läs mer

Detaljplan för Bärstad- Smörsoppsvägen, Hammarö kommun

Detaljplan för Bärstad- Smörsoppsvägen, Hammarö kommun Samrådsredogörelse Detaljplan för Bärstad- Smörsoppsvägen, Hammarö kommun 2018-09-28 Dnr 2017/317 1 Inledning Kommunledningskontoret fick 2018-02-12 av kommunstyrelsens arbetsutskott i uppdrag att ta fram

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE

GRANSKNINGSUTLÅTANDE SAMHÄLLSBYGGNAD Plan: DP 1055 Siggbo handelsområde Planförfarande: Utökat Dnr: EDP 2016.0387 Datum:2017-01-03 Handläggare: Erika Holmström GRANSKNINGSUTLÅTANDE DP 1055 Siggbo handelsområde Del av fastigheterna

Läs mer

Samhällsbyggnadsnämnden beslöt den 19 april 2017 att en detaljplan skulle upprättas och att samråd skall ske med berörda.

Samhällsbyggnadsnämnden beslöt den 19 april 2017 att en detaljplan skulle upprättas och att samråd skall ske med berörda. SBN 2017/195 UTLÅTANDE Detaljplan för Vevstaken 2 Kumla, Kumla kommun, Örebro län Planens syfte och huvuddrag Detaljplanens syfte är att möjliggöra för fastighetsägaren Schur Pack Sweden AB att bygga ut

Läs mer

Granskningsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning. Detaljplan för Bostäder vid Fridhemsgatan inom stadsdelen sandarna i Göteborg

Granskningsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning. Detaljplan för Bostäder vid Fridhemsgatan inom stadsdelen sandarna i Göteborg Granskningsutlåtande Datum: 2013-06-20 Diarienummer: 0768/06 (FIIa 5188) Per Osvalds Telefon: 031-368 18 51 E-post: per.osvalds@sbk.goteborg.se Detaljplan för Bostäder vid Fridhemsgatan inom stadsdelen

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande

SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande UDDEVALLA KOMMUN DNR 2011:0023 Miljö och Stadsbyggnad ARB 546 Arkivnr: 1132 1 LAGAKRAFTHANDLING Antagen: 21 februari 2013 Lagakraft: 22 mars 2013 SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande DETALJPLAN för JÄRNVÄGSANKNUTEN

Läs mer

Järnvägen 9. Samrådsredogörelse. Innehåll. 1. Bakgrund. 2. Hur samrådet har gått till Dnr MSN/2016:1216. Ändring av detaljplan

Järnvägen 9. Samrådsredogörelse. Innehåll. 1. Bakgrund. 2. Hur samrådet har gått till Dnr MSN/2016:1216. Ändring av detaljplan 2017-09-05 Dnr MSN/2016:1216 Ändring av detaljplan Järnvägen 9 stadsdelen Brevik Samrådsredogörelse Innehåll 1. Bakgrund s. 1 2. Hur samrådet har gått till s. 1 3. Sammanfattning av inkomna synpunkter

Läs mer

Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för verksamheter inom Frillesås-Rya 1:254 i Frillesås

Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för verksamheter inom Frillesås-Rya 1:254 i Frillesås Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1 (5) Datum 2018-09-12 Dnr PL/2016:70 (189086) Detaljplan för verksamheter inom Frillesås-Rya 1:254 i Frillesås Genomförande Byggnadsnämnden beslöt den 2017-02-09 70

Läs mer

Detaljplan för kv Zinken (Stallsiken)

Detaljplan för kv Zinken (Stallsiken) Detaljplan för kv Zinken (Stallsiken) Granskningsutlåtande Upprättad Dnr PLAN.2018.14 Sektor samhällsbyggnad FÖRSLAG TILL BESLUT Kommunstyrelsen föreslås med stöd av detta granskningsutlåtande anta detaljplaneförslaget

Läs mer

Detaljplan för Omnibussen 2 m. fl. Ökad andel mark som får bebyggas Östersunds kommun

Detaljplan för Omnibussen 2 m. fl. Ökad andel mark som får bebyggas Östersunds kommun Detaljplan för Omnibussen 2 m. fl. Ökad andel mark som får bebyggas Östersunds kommun Dnr MSN 01896-2018 Dnr ByggR: P 2016-48-00 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Granskning pågick mellan 1 juli och 9 augusti 2019

Läs mer

Detaljplan för del av Alvesta 14:56 (Kulturen) i Alvesta tätort

Detaljplan för del av Alvesta 14:56 (Kulturen) i Alvesta tätort 1 Detaljplan för del av Alvesta 14:56 (Kulturen) i Alvesta tätort GRANSKNINGSUTLÅTANDE SAMMANFATTNING Planen har varit föremål för granskning under tiden 2018-06-25 2018-07-30. Under granskningstiden har

Läs mer

Granskningsutlåtande ANTAGANDEHANDLING. Fastighet 0:0. Enkelt planförfarande 1(6) SPN 2014/

Granskningsutlåtande ANTAGANDEHANDLING. Fastighet 0:0. Enkelt planförfarande 1(6) SPN 2014/ Granskningsutlåtande 1(6) tillhörande detaljplan för fastigheten Sankt Johannes 4:79 inom Tingstad i Norrköpings kommun den 20 april 2015 tillhörande detaljplan för del av fastigheten Fastighet 0:0 ANTAGANDEHANDLING

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Utställningshandling. Detaljplan för ARVIDSJAUR 6:1, del av Kv Hinden. Arvidsjaurs kommun Norrbottens län.

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Utställningshandling. Detaljplan för ARVIDSJAUR 6:1, del av Kv Hinden. Arvidsjaurs kommun Norrbottens län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Utställningshandling Detaljplan för ARVIDSJAUR 6:1, del av Kv Hinden Arvidsjaurs kommun Norrbottens län. DETALJPLAN Upprättat av Britta Lundgren den 2012-02-20 -----------------------------------------------------------------------------------------------------

Läs mer

Den formella granskningen har föregåtts av samråd enligt 5 kap 11 PBL under tiden till och med

Den formella granskningen har föregåtts av samråd enligt 5 kap 11 PBL under tiden till och med Granskningsutlåtande 2017-03-23 P 2015 000001 Byggnadsnämnd GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Plåtslagaren 38 m.fl., Falköpings tätort, Falköpings kommun HUR GRANSKNINGEN HAR BEDRIVITS Rubricerat planförslag

Läs mer

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten Detaljplan för del av kvarteret Kofoten SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2018-061 Dnr. 2018-061 2(7) 3(7) Innehållsförteckning Sammanfattning av samrådsredogörelsen... 4 Yttranden med synpunkter... 4 Räddningstjänsten

Läs mer

Beslutsdatum Beslut om planuppdrag Beslut om samråd och granskning Samråd INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Beslutsdatum Beslut om planuppdrag Beslut om samråd och granskning Samråd INNEHÅLLSFÖRTECKNING PLAN- OCH BYGGNADSNÄMNDEN Handläggare: Datum: Diarienummer: Marina Ziakouli 2019-08-26 PBN 2017-003004 Samrådsredogörelse Upphävande av del av detaljplan för Ärnevi, Funbo Standardförfarande Flygfoto med

Läs mer

Granskningsutlåtande

Granskningsutlåtande Bygg- och miljöförvaltningen Josefine Andersson Dnr BMN-2017-134 1(6) Granskningsutlåtande Förslag till detaljplan för Frösåkersskolan, del av fastigheten Gammelbyn 1:70 Östhammars kommun, Uppsala län

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för del av fastigheten Brännäset 9 med flera i Norrtälje stad Dnr Ks

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för del av fastigheten Brännäset 9 med flera i Norrtälje stad Dnr Ks GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2015-09-10 Detaljplan för del av fastigheten Brännäset 9 med flera i Norrtälje stad Dnr 13-2115.214 Ks 13-1690.214 SAMMANFATTNING Under granskningen har det kommit in två yttranden.

Läs mer

DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 9:292 & 9:343 SURAHAMMARS KOMMUN

DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 9:292 & 9:343 SURAHAMMARS KOMMUN GRANSKNINGSHANDLING 2017-12-15 Dnr: 2017.0478.211 DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 9:292 & 9:343 SURAHAMMARS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplanen har varit utsänd för samråd från den 25 september till den 15

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN. för. del av Rensbo 1:30. Hedemora kommun, Dalarnas län

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN. för. del av Rensbo 1:30. Hedemora kommun, Dalarnas län ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN för del av Rensbo 1:30 Hedemora kommun, Dalarnas län GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättad 7 juli 2017 HANDLINGAR Detaljplanen består av: Plankarta Planbeskrivning Genomförandebeskrivning

Läs mer

DETALJPLAN FÖR KV BJÖRNEN FILIPSTADS KOMMUN GRANSKNINGSUTLÅTANDE

DETALJPLAN FÖR KV BJÖRNEN FILIPSTADS KOMMUN GRANSKNINGSUTLÅTANDE DETALJPLAN FÖR KV BJÖRNEN FILIPSTADS KOMMUN GRANSKNINGSUTLÅTANDE Miljö- och stadsarkitektkontoret November 2018 Inledning Granskningsutlåtandet innehåller en redovisning av de synpunkter som inkommit under

Läs mer

Detaljplan för del Hissmoböle 2:21,Krokom, Krokoms kommun,

Detaljplan för del Hissmoböle 2:21,Krokom, Krokoms kommun, 2017-11-13 1 (5) Detaljplan för del Hissmoböle 2:21,Krokom, Krokoms kommun, UTLÅTANDE Detaljplanen har varit utsänd för samråd 26 juni till och med 21 juli 2017 Detaljplan sändes ut på granskning 11 september

Läs mer

Granskningsutlåtande för detaljplan för Solskensvägen (del av Tullinge 19:282) i Tullinge, Botkyrka kommun

Granskningsutlåtande för detaljplan för Solskensvägen (del av Tullinge 19:282) i Tullinge, Botkyrka kommun 1 [5] 3013:513 Referens Zillah Bood Granskningsutlåtande för detaljplan för Solskensvägen (del av Tullinge 19:282) i Tullinge, Botkyrka kommun Ärendet Samhällsbyggnadsnämnden beslutade 12 april 2016 om

Läs mer

Detaljplan för Bostäder vid Långedragsvägen/Göta Älvsgatan inom stadsdelen Älvsborg i Göteborg, standard planförfarande

Detaljplan för Bostäder vid Långedragsvägen/Göta Älvsgatan inom stadsdelen Älvsborg i Göteborg, standard planförfarande Samrådsredogörelse Datum: 2018-02-06 Diarienummer: 0589/14 Aktbeteckning: 2-5467 Sirpa Ruuskanen Johansson Telefon: 031-368 17 87 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för Bostäder vid Långedragsvägen/Göta

Läs mer

Detaljplan för BRF Vintergatan 1

Detaljplan för BRF Vintergatan 1 1(11) Detaljplan för BRF Vintergatan 1 UTLÅTANDE April 2017 I detta utlåtande redovisas de yttranden som framkommit i samband med samråd (21 december 2016 16 januari 2017) samt granskning (21 februari

Läs mer

Samrådsredogörelse för detaljplan för kvarteret Moroten samt del av Älvsbyn 25:1 inom Grekland Älvsbyns kommun, Norrbottens län

Samrådsredogörelse för detaljplan för kvarteret Moroten samt del av Älvsbyn 25:1 inom Grekland Älvsbyns kommun, Norrbottens län för detaljplan för kvarteret Moroten samt del av Älvsbyn 25:1 inom Grekland Älvsbyns kommun, Norrbottens län Ett förslag till detaljplan för kvarteret Moroten samt del av Älvsbyn 25:1, daterat 2017-09-25,

Läs mer

Granskning 2 för detaljplan för ny anslutning Karhuniemi, E10

Granskning 2 för detaljplan för ny anslutning Karhuniemi, E10 GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2 Cecilia Nerman, 2017-04-26 Vårt Dnr: 00907-2014 Granskning 2 för detaljplan för ny anslutning Karhuniemi, E10 Planen hanteras med ett normalt planförfarande enligt PBL 2010:900.

Läs mer

Planområdets ungefärliga lokalisering

Planområdets ungefärliga lokalisering 1(6) 2018-02-20 Granskningshandling Samrådsredogörelse för förslag till ny detaljplan för Skruv 15:13 m.fl Planområdets ungefärliga lokalisering Innehållsförteckning 2(6) Samrådets genomförande... 3 Detaljplanens

Läs mer

Samrådredogörelse. Fastigheten 0:0 (södra) för Hult 1:159 m.fl ANTAGANDEHANDLING 1(6)

Samrådredogörelse. Fastigheten 0:0 (södra) för Hult 1:159 m.fl ANTAGANDEHANDLING 1(6) Samrådredogörelse 1(6) tillhörande detaljplan för del av fastigheten tillhörande ändring av Fastigheten 0:0 (södra) Förslag med närområde till inom ändring Stadsdel i Norrköping av byggnadsplan för Hult

Läs mer

DP 274 KS/2017:502. Detaljplan för Tågarp 16:75 Burlövs kommun, Skåne län GRANSKNINGSUTLÅTANDE

DP 274 KS/2017:502. Detaljplan för Tågarp 16:75 Burlövs kommun, Skåne län GRANSKNINGSUTLÅTANDE DP 274 KS/2017:502 Detaljplan för Tågarp 16:75 Burlövs kommun, Skåne län 2019-08-26 GRANSKNINGSUTLÅTANDE GRANSKNINGSUTLÅTANDE SAMRÅD Delegationsbeslut på uppdrag av kommunstyrelsen togs av planchefen den

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR TEGSNÄSSKIDANS INDUSTRIOMRÅDE. Vindelns kommun Västerbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR TEGSNÄSSKIDANS INDUSTRIOMRÅDE. Vindelns kommun Västerbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE DETALJPLAN FÖR TEGSNÄSSKIDANS INDUSTRIOMRÅDE Tegsnäset 8:4 mfl Vindelns kommun Västerbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE Sweco Architects SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2017-11-14 Granskningsutlåtande Rubricerad detaljplan

Läs mer