Mer information om arbetsmarknadsläget i Kronobergs län i slutet av maj månad 2013

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Mer information om arbetsmarknadsläget i Kronobergs län i slutet av maj månad 2013"

Transkript

1 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Växjö 14 juni 2013 Ronnie Kihlman Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Kronobergs län maj (8,8 %) kvinnor (8,3 %) män (9,3 %) unga år (17,2 %) (Andel av registerbaserade arbetskraften) Mer information om arbetsmarknadsläget i Kronobergs län i slutet av maj månad 2013 Efterfrågan på arbetskraft avtog under maj månad I maj 2013 uppgick antalet nyanmälda lediga platser 1 till länets arbetsförmedlingar till drygt 940, en minskning med 10 procent jämfört med samma månad Från januari till och med maj i år har det totalt sett anmälts nästan platser, vilket är en minskning med 8 procent jämfört med samma tidsperiod föregående år. Av de totalt 940 platserna som anmäldes under maj månad så stod finansiell verksamhet och företagstjänster för en tredjedel. Vård och omsorg samt handel stod för ytterligare 29 respektive 13 procent. Antalet övergångar till arbete ökade i maj månad Under maj 2013 påbörjade nästan av alla som var inskrivna vid länets arbetsförmedlingar någon form av arbete. Det är en ökning med 28,5 procent jämfört med samma månad förra året. Bland dem som fick arbete var: 470 kvinnor och 670 män (410 respektive 470 i maj 2013) 360 ungdomar under 25 år (270 i maj 2012) 290 utrikes födda (260 i maj 2012) 110 funktionshindrade med nedsatt arbetsförmåga, en ökning med 13 procent jämfört med maj Platsstatistiken täcker inte hela arbetsmarknaden. Alla lediga platser anmäls inte till Arbetsförmedlingen. Andelen platser som anmäls varierar över tid och är större i högkonjunktur. - MÖJLIGHETERNAS MÖTESPLATS

2 Varsel under maj månad I maj månad varslades 39 personer om uppsägning i länet, en klar minskning jämfört med motsvarande siffra förra året som var 210. Totalt under 2013 har 610 personer varslats om uppsägning, en ökning med 9,7 procent jämfört med motsvarande tidsperiod i fjol. Antalet nyinskrivna arbetslösa Under maj 2013 anmälde sig 411 personer som arbetslösa till länets arbetsförmedlingar, en ökning med 3,4 procent jämfört med samma månad i fjol. Under 2013 har det hittills anmälts nyinskrivna arbetslösa personer vid länets arbetsförmedlingar, en ökning med 6,5 procent jämfört med motsvarande tidsperiod under Av dem som registrerades som nyinskrivna arbetslösa i maj 2013 var 47,7 procent kvinnor och 52,3 procent män. Under maj månad i år ökade antalet kvinnor som anmälde sig som arbetslösa med nästan 16 procent medan antalet män minskade med drygt 5 procent, jämfört med motsvarande månad procent av de nyinskrivna i maj var ungdomar under 25 år. Personer utan arbete fler än för ett år sedan Under maj månad 2013 uppgick antalet totalt inskrivna arbetslösa i Kronobergs län till nästan personer, vilket motsvarade 8,8 procent av den registerbaserade arbetskraften år. Det är en ökning med drygt 4,6 procent jämfört med maj I riket var motsvarande arbetslöshetssiffra för maj månad, relaterad till den registerbaserade arbetskraften, 8,1 procent (öppet arbetslösa samt deltagare i program med aktivitetsstöd). Den relativa arbetslösheten i Kronobergs län ligger alltså 0,7 procentenheter över andelssiffran för riket. Fler män än kvinnor var inskrivna som öppet arbetslösa och programdeltagare i maj 2013, män och kvinnor. Jämfört med samma månad 2012 så har antalet totalt inskrivna arbetslösa ökat med 8,3 procent för män medan kvinnorna har legat i det närmaste stilla med endast en marginell ökning på 0,2 procent under samma tidsperiod. I maj var nästan ungdomar (18-24 år) inskrivna som öppet arbetslösa eller sökande i program med aktivitetsstöd vid länets arbetsförmedlingar. Det är en minskning av antalet arbetslösa ungdomar med 5,3 procent jämfört med maj Antalet arbetslösa ungdomar motsvarar 17,2 procent av länets ungdomar i relation till den registerbaserade arbetskraften där 530 (4,5 procent) var öppet arbetslösa och (12,7 procent) var deltagande i program med aktivitetsstöd. Motsvarande andelssiffra för rikets ungdomar var i maj ,5 procent av den registerbaserade arbetskraften. Länets kommuner uppvisar fortsatt stora skillnader i arbetslöshet. Högst arbetslöshet redovisar Lessebo kommun med 13 procent av den registerbaserade arbetskraften och följs av Uppvidinge- respektive Alvesta kommun med en arbetslöshet på 10,2 respektive 9,9 procent. Lägst arbetslöshet uppvisar Älmhults- och Ljungby kommun med 6,2 samt 6,7 procent (se bifogad karta sist i dokumentet). Störst förändring under det senaste året har skett i Markaryds och Uppvidinge kommun där den totala

3 arbetslösheten ökat med 1,8 respektive 1,2 procentenheter i förhållande till den registerbaserade arbetskraften. I Växjö och Ljungby kommun har istället den totala arbetslösheten minskat med 0,1 procentenhet vid motsvarnade jämförelse. Länets öppna arbetslöshet ökar I slutet av maj var personer, eller 4,1 procent av den registerbaserade arbetskraften, öppet arbetslösa. En siffra som är något högre än motssvarande andelssiffra för riket som ligger på 4 procent. Den öppna arbetslösheten i länet har på ett år ökat med drygt 115 personer eller 3 procent. Av de öppet arbetslösa i länet var 57,3 procent män och 42,7 procent kvinnor. Det finns även här stora skillnader i den öppna arbetslösheten mellan länets kommuner. Lessebo uppvisar den högsta siffran på 5,3 procent av den registerbaserade arbetskraften och Ljungby ligger lägst i spannet med 2,7 procent. Antalet personer i program med aktivitetsstöd Arbetsmarknadsprogrammen hos Arbetsförmedlingen syftar till att motverka långa tider i arbetslöshet. De arbetsmarknadsprogram som har flest deltagare i Kronobergs län är jobb- och utvecklingsgarantin och jobbgaranti för ungdomar. I Kronobergs län var totalt nästan personer inskrivna i något arbetsmarknadsprogram mot slutet av maj Det är en ökning med 6,3 procent jämfört med motsvarande månad Antalet motsvarar 4,7 procent av den registerbaserade arbetskraften (16-64 år) och ligger något över motsvarande andelssiffra för riket där arbetsmarknadsprogrammens andelssiffra är 4,1. Jobb- och utvecklingsgarantin är det program i Kronobergs län som har flest antal deltagare och det omfattade nästan personer i maj 2013, en ökning med 10 procent jämfört med maj ifjol. Av dessa personer deltog nästan 620 i programmets sysselsättningsfas 2, en ökning med 41,5 procent jämfört med motsvarande månad Jobbgaranti för ungdomar 3 är det program i länet som har näst flest deltagare. I slutet av maj månad deltog drygt 965 personer i programmet. Det är en minskning med 11 procent jämfört med samma månad i fjol. Under samma period har antalet ungdomar som omfattas av jobb- och utvecklingsgarantin ökat med 2,2 procent. Ungdomar i länet med relativt långa tider i arbetslöshet fortsätter alltså att öka men ökningstakten har tydligt bromsat in under de första månaderna av Jobb- och utvecklingsgarantins sysselsättningsfas erbjuder en sysselsättning åt deltagare som efter 450 utbetalade ersättningsdagar i programmet ännu inte har fått ett arbete. 3 Jobbgaranti för ungdomar erbjuds ungdomar under 25 år som varit arbetslösa och inskrivna på arbetsförmedlingen i minst 90 dagar (inom en ramtid på fyra månader)

4 Sökande som har arbete med stöd ökar något Antal personer i arbete med stöd ökade i maj månad. Totalt hade personer någon form av arbete med stöd i slutet av maj Det är en ökning med 7,5 procent jämfört med samma månad Anställningsstöden är indelade i anställningsstöd och särskilda insatser för personer med funktionsnedsättning som medför nedsatt arbetsförmåga. I anställningsstöden ingår bland annat särskilt anställningsstöd och instegsjobb. Av personerna som har arbete med stöd fanns: 150 i olika anställningsstöd (55 i särskilt anställningsstöd 4, 70 i förstärkt särskilt anställningsstöd 5 och 25 i instegsjobb 6 ) i särskilda insatser för personer med funktionsnedsättning som medför nedsatt arbetsförmåga, varav 850 i anställning med lönebidrag Kort om maj 2013, Kronobergs län Siffror inom parentes är motsvarande för ett år sedan personer fick arbete (885) 944 lediga jobb anmäldes (1 056) personer var inskrivna som arbetslösa (7 886) ungdomar år var inskrivna som arbetslösa (2 150) 411 anmälde sig som arbetslösa (396) 39 varslades om uppsägning (210) 8,8 procent var arbetslösa (8,5) 17,2 procent ungdomar år var arbetslösa (18,4) 4 Särskilt anställningsstöd är för personer som har svårigheter att få ett reguljärt arbete och där arbetsgivaren får ett ekonomiskt stöd i form av skattekreditering. 5 Sedan första februari 2012 kan särskilt anställningsstöd kombineras med förstärkt handledningsstöd om den anställde deltar i sysselsättningsfasen i jobb- och utvecklingsgarantin. 6 Instegsjobb är anställning med särskilt anställningsstöd som ska kombineras med svenskundervisning för invandrare. Målgruppen är nyanlända invandrare.

5 Totalt inskrivna arbetslösa i maj 2013 som andel (%) av den registerbaserade arbetskraften år

6 Totalt inskrivna arbetslösa i maj 2013 som andel (%) av den registerbaserade arbetskraften år

7 Fakta om statistiken Den officiella arbetslösheten redovisas av SCB enligt deras Arbetskraftsundersökning, AKU. Den officiella definitionen innebär bland annat att man söker och kan ta ett arbete omedelbart, däremot behöver man inte vara inskriven på Arbetsförmedlingen. Arbetsförmedlingen redovisar olika kategorier av inskrivna arbetssökande. En av dessa är öppet arbetslösa alltså de som saknar, aktivt söker och omgående kan ta ett arbete. En annan är sökande i program med aktivitetsstöd. Dessa två grupper benämns tillsammans totalt inskrivna arbetslösa och är det mått som närmast svarar mot SCB:s definitioner. Andelen öppet arbetslösa och/eller sökande i program med aktivitetsstöd anges numera i förhållande till en registerbaserad arbetskraft. Mer information om Arbetsförmedlingens verksamhetsstatistik: Mer information om SCB:s arbetskraftsundersökning: Juni månads arbetsmarknadsstatistik publiceras den 10 juli. Pressmeddelande och faktaunderlag kommer endast att lämnas på riksnivå. Däremot kommer statistiken som vanligt att finnas tillgänglig för riket, länen och kommunerna på arbetsförmedlingens hemsida.

Mer information om arbetsmarknadsläget i Kronobergs län i slutet av december månad 2013

Mer information om arbetsmarknadsläget i Kronobergs län i slutet av december månad 2013 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Växjö 14 januari 2014 Maria Lycke Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Kronobergs län december 2013 8 559 (9,1 %) 3 816 kvinnor (8,7 %) 4 743 män (9,5

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Kronobergs län i slutet av april månad 2013

Mer information om arbetsmarknadsläget i Kronobergs län i slutet av april månad 2013 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Växjö 15 maj 2013 Ronnie Kihlman Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Kronobergs län april 2012 8 588 (9,1 %) 3 743 kvinnor (8,5 %) 4 845 män (9,7 %) 2

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Kronobergs län i slutet av mars månad 2013

Mer information om arbetsmarknadsläget i Kronobergs län i slutet av mars månad 2013 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Växjö 11 april 2012 Ronnie Kihlman Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Kronobergs län mars 2012 8 896 (9,4 %) 3 854 kvinnor (8,8 %) 5 042 män (10,0 %)

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Kronobergs län juli 2016

Arbetsmarknadsläget i Kronobergs län juli 2016 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Maria Lycke Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Kronobergs län juli 2016 Fler övergångar till arbete i juli 2016 jämfört med juli 2015 Under juli påbörjade 498

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Kalmar län i slutet av januari månad 2012

Mer information om arbetsmarknadsläget i Kalmar län i slutet av januari månad 2012 Kalmar, 14 februari 2012 Mer information om arbetsmarknadsläget i Kalmar län i slutet av januari månad 2012 Ökning av antalet anmälda ferieplatser i januari månad I januari 2012 uppgick antalet nyanmälda

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Kalmar län september 2014

Arbetsmarknadsläget i Kalmar län september 2014 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Kalmar 10 oktober 2014 Maria Lycke Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Kalmar län september 2014 8 476 (7,5 %) 3 790 kvinnor (7,1 %) 4 686 män (8,0 %)

Läs mer

Totalt inskrivna arbetslösa i Jönköpings län februari 2013 13 590 (7,9%)

Totalt inskrivna arbetslösa i Jönköpings län februari 2013 13 590 (7,9%) MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Maria Lycke, Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Jönköpings län februari 2013 13 590 (7,9%) 6 120 kvinnor (7,6%) 7 470 män (8,1%) 3 900 unga 18-24 år

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Uppsala län i slutet av september 2013

Mer information om arbetsmarknadsläget i Uppsala län i slutet av september 2013 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET 11 oktober 2013 Therese Landerholm Analysavdelningen Inskrivna arbetslösa i Uppsala län september 2013 10 610 (6,3 %) 4 994 kvinnor (6,1%) 5 616 män (6,5 %) 2 608

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Kronobergs län, april 2016

Mer information om arbetsmarknadsläget i Kronobergs län, april 2016 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Ronnie Kihlman Analysavdelningen Mer information om arbetsmarknadsläget i Kronobergs län, april 2016 Allt fler personer går till arbete Antalet personer som gått

Läs mer

Totalt inskrivna arbetslösa i Jönköpings län oktober 2012 12 560 (7,4%)

Totalt inskrivna arbetslösa i Jönköpings län oktober 2012 12 560 (7,4%) MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Maria Lycke Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Jönköpings län oktober 2012 12 560 (7,4%) 5 940 kvinnor (7,4 %) 6 620 män (7,4 %) 3 710 unga 18-24 år

Läs mer

Arbetsmarknadsläget januari 2014

Arbetsmarknadsläget januari 2014 INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Arbetsmarknadsläget januari 2014 47 000 fick arbete Av samtliga inskrivna på Arbetsförmedlingen påbörjade 47 000 personer någon form av arbete under januari. Det är drygt

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Kalmar län mars 2016

Arbetsmarknadsläget i Kalmar län mars 2016 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Maria Lycke Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Kalmar län mars 2016 Färre övergångar till arbete I mars 2016 påbörjade 1 062 personer av samtliga som var inskrivna

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Uppsala län oktober månad 2014

Arbetsmarknadsläget i Uppsala län oktober månad 2014 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Therese Landerholm Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Uppsala län oktober månad 2014 Fått arbete Av samtliga inskrivna vid länets arbetsförmedlingar påbörjade

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Uppsala län november månad 2014

Arbetsmarknadsläget i Uppsala län november månad 2014 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Therese Landerholm Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Uppsala län november månad 2014 Fått arbete Av samtliga inskrivna vid länets arbetsförmedlingar påbörjade

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Hallands län i slutet av februari månad 2012

Mer information om arbetsmarknadsläget i Hallands län i slutet av februari månad 2012 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Halmstad, 14 mars 2012 Sara Andersson, Arbetsförmedlingen Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Hallands län februari 2012 10 455 (7,0%) 5 213 kvinnor (7,1%)

Läs mer

Arbetsförmedlingens verksamhetsstatistik januari 2015

Arbetsförmedlingens verksamhetsstatistik januari 2015 FAKTAUNDERLAG Arbetsförmedlingens verksamhetsstatistik januari 2015 Antalet inskrivna arbetslösa minskade under månaden Arbetsmarknaden fortsätter att förbättras, om än i ett svagare tempo än tidigare.

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Dalarnas län i maj 2015

Arbetsmarknadsläget i Dalarnas län i maj 2015 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Jan Sundqvist Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Dalarnas län i maj 2015 Fått arbete I maj fick 1 580 inskrivna vid Arbetsförmedlingen arbete. I maj för ett

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Hallands län i slutet av augusti månad 2011

Mer information om arbetsmarknadsläget i Hallands län i slutet av augusti månad 2011 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Halmstad, 13 september 2011 Sara Andersson, Arbetsförmedlingen Analysavdelningen Mer information om arbetsmarknadsläget i Hallands län i slutet av augusti månad 2011

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Kronobergs län i slutet av februari månad 2013

Mer information om arbetsmarknadsläget i Kronobergs län i slutet av februari månad 2013 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Växjö 8 mars 2012 Ronnie Kihlman Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Kronobergs län februari 2012 8 903 (9,5 %) 3 873 kvinnor (8,8 %) 5 030 män (10,0

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Uppsala län oktober månad 2015

Arbetsmarknadsläget i Uppsala län oktober månad 2015 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Jim Enström Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Uppsala län oktober månad 2015 Fått arbete Av samtliga inskrivna vid länets arbetsförmedlingar påbörjade 1 100

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Hallands län januari månad 2016

Arbetsmarknadsläget i Hallands län januari månad 2016 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Peter Nofors Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Hallands län januari månad 2016 oförändrad arbetslöshet sedan ett år tillbaka Arbetslösheten har varit oförändrad

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Norrbottens län november månad 2014

Arbetsmarknadsläget i Norrbottens län november månad 2014 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Timo Mulk-Pesonen Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Norrbottens län november månad 2014 Fått arbete 1 116 personer inskrivna vid Arbetsförmedlingen i länet

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Uppsala län februari månad 2015

Arbetsmarknadsläget i Uppsala län februari månad 2015 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Therese Landerholm Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Uppsala län februari månad 2015 Fått arbete Av samtliga inskrivna vid länets arbetsförmedlingar påbörjade

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Hallands län i augusti månad 2016

Arbetsmarknadsläget i Hallands län i augusti månad 2016 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Peter Nofors Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Hallands län augusti 2016: 9 511 (6,2%) 5 194 män (6,6%) 4 317 kvinnor (5,8%) 1 678 unga 18-24 år (9,3%)

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Västmanlands län i slutet av september månad 2013

Mer information om arbetsmarknadsläget i Västmanlands län i slutet av september månad 2013 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Stockholm 11 oktober 2013 Marcus Löwing Analysavdelningen Inskrivna arbetslösa i Västmanlands län september 2013 12 937 (10,3 %) 6 305 kvinnor (10,6 %) 6 632 män

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Värmlands län i slutet av januari 2014

Mer information om arbetsmarknadsläget i Värmlands län i slutet av januari 2014 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Karlstad 11 februari 2014 Ann Mannerstedt Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Värmlands län januari 2014 13 042 (10,0 %) 5 586 kvinnor (8,9 %) 7 456 män

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Hallands län i slutet av november månad 2011

Mer information om arbetsmarknadsläget i Hallands län i slutet av november månad 2011 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Halmstad, 14 december 2011 Sara Andersson, Arbetsförmedlingen Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Hallands län november 2011 9 574 (6,5%) 4 911 kvinnor

Läs mer

kvinnor (5,7 %) män (6,5 %) I april månad månaden. i april 2014. ling.

kvinnor (5,7 %) män (6,5 %) I april månad månaden. i april 2014. ling. MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Halmstad 9 maj 2014 Peter Nofors, Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Hallands län april 2014 9 295 (6,1 %) 4 220 5 075 2 022 kvinnor (5,7 %) män (6,5

Läs mer

MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET

MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Göteborg, 11 februari 2016 Sara Andersson, Arbetsförmedlingen Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Västra Götalands län januari 2016: 58 541 (7,2%) 25

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Västernorrlands län september månad 2014

Arbetsmarknadsläget i Västernorrlands län september månad 2014 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Agneta Tjernström Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Västernorrlands län september månad 2014 Fått arbete I september påbörjade 1 391 arbetssökande någon form

Läs mer

10 126 (6,8 %) Mer information om arbetsmarknadsläget i Hallands län i slutet av november 2012

10 126 (6,8 %) Mer information om arbetsmarknadsläget i Hallands län i slutet av november 2012 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Halmstad, 13 december 2012 Andreas Mångs, Arbetsförmedlingen Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Hallands län, november 2012 10 126 (6,8 %) 4 857 kvinnor

Läs mer

Totalt inskrivna arbetslösa i Blekinge län januari 2014 8 615 (11,6 %)

Totalt inskrivna arbetslösa i Blekinge län januari 2014 8 615 (11,6 %) MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Malmö, januari månad 2014 Vera Opacic Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Blekinge län januari 2014 8 615 (11,6 %) 3 736 kvinnor (10,7 %) 4 879 män (12,5

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Värmlands län december 2010

Mer information om arbetsmarknadsläget i Värmlands län december 2010 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Karlstad, 17 januari 2011 Mer information om arbetsmarknadsläget i Värmlands län december 2010 Antalet lediga platser fler än för ett år sedan Efterfrågan på arbetskraft

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Värmlands län i slutet av juli 2011

Mer information om arbetsmarknadsläget i Värmlands län i slutet av juli 2011 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Karlstad, 16 augusti 2011 Jens Sandahl, Arbetsförmedlingen Analysavdelningen Mer information om arbetsmarknadsläget i Värmlands län i slutet av juli 2011 Lediga platser:

Läs mer

11 september. Andreas Mångs, Analysavdelningen. 612 fler än för 24. samma period ökat med 18,4. Arbetsförmedlingen

11 september. Andreas Mångs, Analysavdelningen. 612 fler än för 24. samma period ökat med 18,4. Arbetsförmedlingen MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET 11 september 2013 Andreas Mångs, Arbetsförmedlingen Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Jönköpings län, augusti 2013 12 624 (7,3 %) 5 948 kvinnor (7,4

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Stockholms län vid slutet av augusti 2013

Mer information om arbetsmarknadsläget i Stockholms län vid slutet av augusti 2013 2013-09-11 Mer information om arbetsmarknadsläget i Stockholms län vid slutet av augusti 2013 Under augusti månad fortsatte antalet inskrivna arbetslösa i Stockholms län att öka något, både som antal och

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Kronobergs län i slutet av september månad 2013

Mer information om arbetsmarknadsläget i Kronobergs län i slutet av september månad 2013 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Växjö 11 oktober 2013 Ronnie Kihlman Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Kronobergs län september 2013 8 631 (9,2 %) 3 928 kvinnor (8,9 %) 4 703 män (9,4

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Kronobergs län september 2014

Arbetsmarknadsläget i Kronobergs län september 2014 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Ronnie Kihlman Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Kronobergs län september 2014 Antalet personer till arbete minskar I slutet av september 2014 påbörjade 924

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Västra Götalands län i slutet av oktober 2013

Mer information om arbetsmarknadsläget i Västra Götalands län i slutet av oktober 2013 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Göteborg, 8 november 2013 Jens Sandahl, Arbetsförmedlingen Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Västra Götalands län oktober 2013: 64 986 (8,1%) 35 382

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Jönköpings län, juli 2015

Mer information om arbetsmarknadsläget i Jönköpings län, juli 2015 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Josef Lannemyr Analysavdelningen Mer information om arbetsmarknadsläget i Jönköpings län, juli 2015 Antalet arbetslösa ökar för första gången på 20 månader om än

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Kronobergs län i slutet av augusti månad 2013

Mer information om arbetsmarknadsläget i Kronobergs län i slutet av augusti månad 2013 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Växjö 11 september 2013 Ronnie Kihlman Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Kronobergs län augusti 2013 8 836 (9,4 %) 3 953 kvinnor (9,0 %) 4 883 män (9,8

Läs mer

ARBETSFÖRMEDLINGEN - MÖJLIGHETERNAS MÖTESPLATS

ARBETSFÖRMEDLINGEN - MÖJLIGHETERNAS MÖTESPLATS MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Fredrik Mörtberg Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Jönköpings län februari månad 2016 Arbetsmarknadsläget i Jönköpings län fortsatte att förbättras under februari

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Blekinge län i slutet av januari 2013

Mer information om arbetsmarknadsläget i Blekinge län i slutet av januari 2013 Blekinge, 8 januari 2013 Mer information om arbetsmarknadsläget i Blekinge län i slutet av januari 2013 Kraftig ökning av antalet varsel på en fortsatt svag arbetsmarknad Arbetsmarknaden i Blekingen påverkas

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Kronobergs län i slutet av november månad 2013

Mer information om arbetsmarknadsläget i Kronobergs län i slutet av november månad 2013 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Växjö 18 december 2013 Maria Lycke Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Kronobergs län november 2013 8 405 (9,0 %) 3 814 kvinnor (8,7 %) 4 591 män (9,2

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Västra Götalands län i slutet av januari månad 2011

Mer information om arbetsmarknadsläget i Västra Götalands län i slutet av januari månad 2011 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Göteborg, 15 februari 2011 Jens Sandahl, Arbetsförmedlingen Analysavdelningen Mer information om arbetsmarknadsläget i Västra Götalands län i slutet av januari månad

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Jönköpings län, april 2015

Arbetsmarknadsläget i Jönköpings län, april 2015 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Josef Lannemyr Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Jönköpings län, april 2015 Fortsatt positiv utveckling på arbetsmarknaden i Jönköpings län, men trenden är

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Jönköpings län, oktober 2015

Mer information om arbetsmarknadsläget i Jönköpings län, oktober 2015 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Josef Lannemyr Analysavdelningen Mer information om arbetsmarknadsläget i Jönköpings län, oktober 2015 Arbetsmarknadsläget i Jönköpings län fortsatte att förbättras

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Västra Götalands län i slutet av mars månad 2011

Mer information om arbetsmarknadsläget i Västra Götalands län i slutet av mars månad 2011 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Göteborg, 12 april 2011 Jens Sandahl, Arbetsförmedlingen Analysavdelningen Mer information om arbetsmarknadsläget i Västra Götalands län i slutet av mars månad 2011

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Jönköpings län, december 2015

Mer information om arbetsmarknadsläget i Jönköpings län, december 2015 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Josef Lannemyr Analysavdelningen Mer information om arbetsmarknadsläget i Jönköpings län, december 2015 Arbetsmarknadsläget i Jönköpings län fortsatte att förbättras

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Stockholms län vid slutet av februari 2014

Mer information om arbetsmarknadsläget i Stockholms län vid slutet av februari 2014 2014-03-10 Mer information om arbetsmarknadsläget i Stockholms län vid slutet av februari 2014 Under februari månad fortsatte arbetslösheten i Stockolms län att minska. Nyinskrivna och varsel minskade

Läs mer

ARBETSFÖRMEDLINGEN - MÖJLIGHETERNAS MÖTESPLATS

ARBETSFÖRMEDLINGEN - MÖJLIGHETERNAS MÖTESPLATS MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Fredrik Mörtberg Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Jönköpings län mars månad 2016 Arbetsmarknadsläget i Jönköpings län fortsatte att förbättras under mars månad.

Läs mer

I texten är siffrorna (absoluta tal) avrundade till närmaste hundratal resp. tiotal.

I texten är siffrorna (absoluta tal) avrundade till närmaste hundratal resp. tiotal. INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Malmö, 10 maj 2016 Anna Hansen Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget april 2016 Skåne län Statistiska centralbyråns senast publicerade statistik visar att det går fortsatt

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Västra Götalands län i slutet av april månad 2011

Mer information om arbetsmarknadsläget i Västra Götalands län i slutet av april månad 2011 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Göteborg, 13 maj 2011 Jens Sandahl, Arbetsförmedlingen Analysavdelningen Mer information om arbetsmarknadsläget i Västra Götalands län i slutet av april månad 2011

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Södermanlands län i slutet av juli 2014

Mer information om arbetsmarknadsläget i Södermanlands län i slutet av juli 2014 2014-08-08 Jens Lotterberg Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Södermanlands län juli 2014 13 458 (10,2 %) 6 170 kvinnor (9,7 %) 7 288 män (10,6 %) 3 095 unga 18-24 år (19,5 %) (Andel av registerbaserade

Läs mer

Under rapportmånaden fanns de flesta varselberörda inom industri och transport (cirka 160 respektive 100 varselberörda).

Under rapportmånaden fanns de flesta varselberörda inom industri och transport (cirka 160 respektive 100 varselberörda). INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Malmö, 12 april 2016 Thomas Behrens Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget mars 2016 Skåne län Statistiska centralbyråns senaste statistik visar att den positiva trenden

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Södermanlands län i slutet av oktober 2013

Mer information om arbetsmarknadsläget i Södermanlands län i slutet av oktober 2013 2013-11-08 Eskilstuna, oktober månad 2013 Jens Lotterberg Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Södermanlands län oktober 2013 14 627 (11,0 %) 6 951 kvinnor (11,1 %) 7 676 män (11,0 %) 3 641

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Blekinge län i slutet av april 2013

Mer information om arbetsmarknadsläget i Blekinge län i slutet av april 2013 Blekinge, 15 maj 2013 Mer information om arbetsmarknadsläget i Blekinge län i slutet av april 2013 Den globala ekonomiska utvecklingen går fortsatt trögt och det är framför allt Europa som utgör sänket

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Kronobergs län i slutet av januari månad 2013

Mer information om arbetsmarknadsläget i Kronobergs län i slutet av januari månad 2013 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Växjö 8 februari 2013 Mattias Andersson Maria Lycke Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Kronobergs län januari 2013 9004 (9,5 %) 3909 kvinnor (8,9 %)

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Östergötlands län, januari 2015

Arbetsmarknadsläget i Östergötlands län, januari 2015 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Jens Lotterberg Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Östergötlands län, januari 2015 Färre fick arbete 1 900 personer fick arbete under januari och det var 230

Läs mer

MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET

MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Göteborg, 14 april 2015 Sara Andersson, Arbetsförmedlingen Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Västra Götalands län mars 2015: 58 711 (7,3%) 25 343 kvinnor

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Kronobergs län i slutet av december månad 2012

Mer information om arbetsmarknadsläget i Kronobergs län i slutet av december månad 2012 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Växjö 11 januari 2012 Ronnie Kihlman Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Kronobergs län december 2012 8 943 (9,6 %) 3 934 kvinnor (8,9 %) 5 009 män (10,1

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Stockholms län februari månad 2015

Arbetsmarknadsläget i Stockholms län februari månad 2015 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Erik Huldt Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Stockholms län februari månad 2015 Trenden med en sjunkande arbetslöshet i Stockholms län höll i sig under februari

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Stockholms län mars 2016

Arbetsmarknadsläget i Stockholms län mars 2016 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Therese Landerholm Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Stockholms län mars 2016 Den starka konjunkturen fortsätter att gynna många på Stockholms läns arbetsmarknad.

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Västra Götalands län i slutet av januari 2013

Mer information om arbetsmarknadsläget i Västra Götalands län i slutet av januari 2013 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Göteborg, 8 februari 2013 Jens Sandahl, Arbetsförmedlingen Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Västra Götalands län januari 2013: 68 428 (8,5%) 38 511

Läs mer

Arbetsmarknadsläget april 2015 Skåne län

Arbetsmarknadsläget april 2015 Skåne län INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Malmö, 11 maj 2015 Anna Arwidsson Hansen Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget april 2015 Skåne län Arbetslösheten i Skåne sjunker successivt, men långsammare än i riket

Läs mer

Sara Andersson, Analysavdelningen. kvartalet och. tyder dock på. ekonomin som. På utvecklingen. det historiska 2012. Arbetsförmedlingen

Sara Andersson, Analysavdelningen. kvartalet och. tyder dock på. ekonomin som. På utvecklingen. det historiska 2012. Arbetsförmedlingen MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Malmö, 9 augusti 2013 Sara Andersson, Arbetsförmedlingen Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Skåne län, juli 2013 61 625 (10,3 %) 27 786 kvinnor (9,6

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Kronobergs län i slutet av oktober månad 2012

Mer information om arbetsmarknadsläget i Kronobergs län i slutet av oktober månad 2012 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Växjö 14 november 2012 Ronnie Kihlman Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Kronobergs län oktober 2012 8 729 (9,4 %) 3 976 kvinnor (9,0 %) 4 753 män (9,7

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Blekinge län i slutet av mars 2013

Mer information om arbetsmarknadsläget i Blekinge län i slutet av mars 2013 Blekinge, april 2013 Mer information om arbetsmarknadsläget i Blekinge län i slutet av mars 2013 Kraftig ökning av antalet varsel på en fortsatt svag arbetsmarknad Det går fortsatt trögt för svensk ekonomi.

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Stockholms län i slutet av mars 2012

Mer information om arbetsmarknadsläget i Stockholms län i slutet av mars 2012 2012-04-16 Mer information om arbetsmarknadsläget i Stockholms län i slutet av mars 2012 Arbetsmarknadens läge Antalet nyanmälda platser är fortsatt högt i Stockholms län. Totalt anmäldes under mars månad

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Kronobergs län oktober 2014

Arbetsmarknadsläget i Kronobergs län oktober 2014 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Ronnie Kihlman Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Kronobergs län oktober 2014 Färre personer går till arbete Ökningen av personer som gått till arbete har avstannat

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Stockholms län i slutet av maj 2012

Mer information om arbetsmarknadsläget i Stockholms län i slutet av maj 2012 2012-06-15 Mer information om arbetsmarknadsläget i Stockholms län i slutet av maj 2012 Arbetsmarknadens läge Antalet nyanmälda platser i Stockholms län ligger på fortsatt höga nivåer och uppgick i slutet

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Jönköpings län i slutet av januari 2012

Mer information om arbetsmarknadsläget i Jönköpings län i slutet av januari 2012 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Maria Lycke, Arbetsförmedlingen Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Jönköpings län januari 2012 12 114 (7,2%) 6 365 män (7,2%) 5 749 kvinnor (7,2%) 3

Läs mer

Arbetsmarknadsläget januari 2015 Skåne län

Arbetsmarknadsläget januari 2015 Skåne län INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Malmö, 11 februari 2015 Anna Arwidsson Hansen Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget januari 2015 Skåne län Arbetsmarknadsläget i Skåne har förbättrats under januari,

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Kronobergs län i slutet av augusti månad 2012

Mer information om arbetsmarknadsläget i Kronobergs län i slutet av augusti månad 2012 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Växjö 12 september 2012 Ronnie Kihlman Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Kronobergs län augusti 2012 8 390 (9,0 %) 3 880 kvinnor (8,8 %) 4 510 män (9,2

Läs mer

Arbetsmarknadsläget oktober 2013 Skåne län

Arbetsmarknadsläget oktober 2013 Skåne län INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Malmö, 8 november 2013 Thomas Behrens Analysavdelningen Inskrivna arbetslösa i Skåne län oktober 2013 62 274 (10,4 %) 28 085 kvinnor (9,7 %) 34 189 män (11,0 %) 14 262

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Kronobergs län september 2015

Arbetsmarknadsläget i Kronobergs län september 2015 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Maria Lycke Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Kronobergs län september 2015 Färre övergångar till arbete I september påbörjade 771 av alla som var inskrivna

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Kalmar län oktober 2015

Arbetsmarknadsläget i Kalmar län oktober 2015 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Maria Lycke Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Kalmar län oktober 2015 Fler övergångar till arbete I oktober 2015 påbörjade 929 personer av samtliga som var

Läs mer

MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET

MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Victor Tanaka Analysavdelningen Antalet som fått arbete minskar igen Under mars påbörjade 810 1 av alla som var inskrivna hos Arbetsförmedlingen i Blekinge någon

Läs mer

Jens Sandahl, Arbetsförmedlingen. platser. Götalands län. någon form i fjol som var (15,7%) förändras också över tid och. varierar över.

Jens Sandahl, Arbetsförmedlingen. platser. Götalands län. någon form i fjol som var (15,7%) förändras också över tid och. varierar över. MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Göteborg, 9 augusti 2013 Jens Sandahl, Arbetsförmedlingen Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Västra Götalands län juli 2013: : 64 644 (8,1%) 35 498 män

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Kronobergs län augusti 2015

Arbetsmarknadsläget i Kronobergs län augusti 2015 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Maria Lycke Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Kronobergs län augusti 2015 Färre övergångar till arbete I slutet av augusti påbörjade 763 av alla som var inskrivna

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Kronobergs län oktober 2015

Arbetsmarknadsläget i Kronobergs län oktober 2015 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Maria Lycke Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Kronobergs län oktober 2015 Färre övergångar till arbete I slutet av oktober påbörjade 688 av alla som var inskrivna

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Jönköpings län i slutet av november 2012

Mer information om arbetsmarknadsläget i Jönköpings län i slutet av november 2012 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Maria Lycke, Arbetsförmedlingen Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Jönköpings län november 2012 12 900 (7,6%) 5 970 kvinnor (7,4%) 6 930 män (7,7%) 3

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Hallands län februari månad 2015

Arbetsmarknadsläget i Hallands län februari månad 2015 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Peter Nofors Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Hallands län februari månad 2015 Minskad arbetslöshet sedan ett år tillbaka Arbetslösheten minskade under i stort

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Hallands län december månad 2015

Arbetsmarknadsläget i Hallands län december månad 2015 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Peter Nofors Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Hallands län december månad 2015 Fler arbetslösa Arbetslösheten började öka igen under våren 2015. Ökningen beror

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Kalmar län i februari 2012

Mer information om arbetsmarknadsläget i Kalmar län i februari 2012 Kalmar, 14 mars 2012 Mer information om arbetsmarknadsläget i Kalmar län i februari 2012 Efterfrågan på arbetskraft avtar i februari Antalet nyanmälda platser som anmälts till länets arbetsförmedlingar

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Hallands län december månad 2014

Arbetsmarknadsläget i Hallands län december månad 2014 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Peter Nofors Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Hallands län december månad 2014 Färre arbetslösa Arbetslösheten minskade under i stort sett hela 2014. En av

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Gotlands län november månad 2014

Arbetsmarknadsläget i Gotlands län november månad 2014 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Jim Enström Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Gotlands län november månad 2014 Fått arbete I november2014 fick 182 personer inskrivna vid länets Arbetsförmedling

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Uppsala län december månad 2014

Arbetsmarknadsläget i Uppsala län december månad 2014 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Therese Landerholm Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Uppsala län december månad 2014 Fått arbete Av samtliga inskrivna vid länets arbetsförmedlingar påbörjade

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Uppsala län i slutet av oktober 2013

Mer information om arbetsmarknadsläget i Uppsala län i slutet av oktober 2013 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Stockholm november 2013 Therese Landerholm Analysavdelningen Inskrivna arbetslösa i Uppsala län oktober 2013 10 341 (6,2 %) 4 824 kvinnor (5,9%) 5 517 män (6,4 %)

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Kalmar län oktober 2014

Arbetsmarknadsläget i Kalmar län oktober 2014 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Maria Lycke Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Kalmar län oktober 2014 Färre sökande ut i arbete Under oktober 2014 påbörjade 891 personer av de inskrivna arbetslösa

Läs mer

Peter Nofors. i Kronobergs län. n dessutom. med förra året. Efterfrågan. procent. ling.

Peter Nofors. i Kronobergs län. n dessutom. med förra året. Efterfrågan. procent. ling. MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Växjö, 8 augusti 2014 Peter Nofors Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Kronobergs län juli 2014 7 480 (8,1 %) 3 328 kvinnor (7,6 %) 4 152 män (8,5 %)

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Kalmar län i slutet av mars 2012

Mer information om arbetsmarknadsläget i Kalmar län i slutet av mars 2012 Kalmar, 17 april 2012 Mer information om arbetsmarknadsläget i Kalmar län i slutet av mars 2012 Efterfrågan på arbetskraft avtar i mars månad Antalet nyanmälda platser som anmälts till länets arbetsförmedlingar

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Kronobergs län, januari 2016

Mer information om arbetsmarknadsläget i Kronobergs län, januari 2016 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Ronnie Kihlman Analysavdelningen Mer information om arbetsmarknadsläget i Kronobergs län, januari 2016 Färre personer gick till arbete Antalet personer som gått till

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Kronobergs län, december 2016

Mer information om arbetsmarknadsläget i Kronobergs län, december 2016 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Ronnie Kihlman Analysavdelningen Mer information om arbetsmarknadsläget i Kronobergs län, december 2016 Antalet personer som går till arbete fortsätter att minska

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Dalarnas län i slutet av augusti 2014

Mer information om arbetsmarknadsläget i Dalarnas län i slutet av augusti 2014 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Falun 11 september 2014 Jan Sundqvist Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Dalarnas i län augusti 2014 8 693 (6,6 %) 3 709 kvinnor (5,9 %) 4 984 män (7,2

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Kronobergs län januari 2015

Arbetsmarknadsläget i Kronobergs län januari 2015 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Ronnie Kihlman Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Kronobergs län januari 2015 Färre övergångar till arbete vid årets början I januari 2015 påbörjade nästan 860

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Kronobergs län i slutet av april månad 2014

Mer information om arbetsmarknadsläget i Kronobergs län i slutet av april månad 2014 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Växjö, 9 maj 2014 Vera Opacic Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Kronobergs län april 2014 7 689 (8,3 %) 3 414 kvinnor (7,8 %) 4 275 män (8,7 %) 1 813

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Kronobergs län i slutet av maj månad 2014

Mer information om arbetsmarknadsläget i Kronobergs län i slutet av maj månad 2014 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Växjö, 17 juni 2014 Vera Opacic Curuvija Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Kronobergs län maj 2014 7 488 (8,1 %) 3 355 kvinnor (7,7 %) 4 133 män (8,4

Läs mer

Pressmeddelande från SCB

Pressmeddelande från SCB 1(5) Arbetsmarknadsläget i juni 2002: Fortsatt låg arbetslöshet. Förändring på kort sikt Liksom de senaste månaderna fortsätter antalet arbetslösa att minska. Sysselsättningen ökade mellan maj och juni.

Läs mer

Pressmeddelande från SCB

Pressmeddelande från SCB 1(5) Arbetsmarknadsläget i juli 2002 Ökad sysselsättning inom vård och omsorg Förändring på kort sikt Liksom de senaste månaderna fortsätter antalet arbetslösa att minska. Sysselsättningen som förra månaden

Läs mer