KURSPROGRAM 2016/2017

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "KURSPROGRAM 2016/2017"

Transkript

1 KURSPROGRAM 2016/2017

2 I denna katalog vill vi visa dig vårt utbildningsutbud och inspirera dig till fortsatta studier. Vi har ett brett utbud av olika kurser och utbildningar upp till gymnasial nivå. Genom samarbete med andra kommuner breddar vi ytterligare utbudet. Mikael Thorneús Rektor - gymnasietutbildningar Hos oss ska det vara lätt att studera! I många av våra kurser kan du välja att läsa på dagen, på distans eller i flexibel grupp. Våra utbildningar finns i fräscha lokaler mitt i centrala Karlskrona. Våra studie- och yrkesvägledare träffar dig gärna för att planera dina studier. Vi hoppas att våra utbildningar kan hjälpa dig att nå nya mål. Mikael Thornéus Rektor Marie Franzen Rektor - yrkesutbildningar Gunilla Bergman Rektor - SFI, Grundläggande vuxenutbildning och Lärvux Välkommen till oss!

3 SFI Svenska för invandrare Det finns SFI-kurser på flera nivåer. SFI är indelat i tre olika studievägar med totalt fyra nivåer: A, B, C och D. Studieväg 1 / Kurs A - B - Denna kurs vänder sig till dig som har ingen eller kort skolgång från ditt hemland. Svenska för invandrare - SFI Du är välkommen att söka till SFI om du är folkbokförd i Karlskrona, har ett fullständigt personnummer och har fyllt 20 år. Du får låna böcker under tiden som du läser SFI. Utbildningen berättigar dig inte till studiemedel. Studieväg 2 / Kurs B - C - I denna studieväg finns grupper med långsam, normal eller snabb studietakt. Studieväg 3 / Kurs C - D - Denna studieväg placeras du i om du har en mycket god studievana och kan studera självständigt och med hög studietakt Hur länge du behöver studera Svenska för invandrare beror på din utbildningsbakgrund, förkunskaper och vad du har planerat att studera efter SFI. I samband med din ansökan görs en kartläggning av dina kunskaper. Du ansöker till SFI genom ett personligt besök på Vuxenutbildningen. På vår hemsida kan du se olika datum då vi tar emot besök för ansökan. Tolkar i arabiska och engelska finns på plats vid ansöknings-tillfället. Behöver du tolk i annat språk anmäler du detta en vecka i förväg till: monica.nilsson1@karlskrona.se Uppge namn, personnummer och telefonnummer i tolkanmälan. Vid ansökningstillfället får du information om olika utbildningsalternativ och du får veta när du ska börja skolan. Efter en kartläggning av dina kunskaper avgör läraren vilken studieväg du kommer att börja på. Prövning Om du har tillräckliga kunskaper i svenska kan du göra en särskild prövning i sfi B, C eller D och på så sätt få ett betyg i kursen utan att vara inskriven i skolan. En prövning kostar 500 kronor.

4 Grundläggande lärvux: Kursplaner finns för; Engelska, Svenska, Svenska som andraspråk, Matematik, Natur och miljö, Geografi, Hem- och konsumentkunskap, Historia, Individ och samhälle, Religionskunskap, Samhällskunskap, Språk och kommunikation, Biologi, Kemi, Fysik, Teknik. Särskild utbildning för vuxna - LÄRVUX Lärvux är en egen skolform som består av grundläggande och gymnasial lärvux. Vi vänder oss till dig som är vuxen och har en utvecklingsstörning eller en förvärvad hjärnskada. Vill du studera på lärvux ska du ansöka om detta hos Vuxenutbildningen i Karlskrona. Det finns inga kursavgifter och läromedel är gratis. Gymnasial lärvux Kursplaner finns för; Svenska, Svenska som andraspråk, Engelska, Litteratur, Skriva, Matematik, Naturkunskap, Religionskunskap, Samhällskunskap, Historia, Trafikantkunskap, Sällskapsdjur, Arbetslivets villkor, Information och kommunikation/digital kompetens. Särskild utbildning för vuxna är en skolform som omfattar grundläggande och gymnasial nivå. Utbild-ningen på den grundläggande nivån motsvarar den som ges i grundsärskolan eller träningsskolan. På gymnasial nivå motsvarar utbildningen den som ges på gymnasiesärskolans nationella program Våra lektionsutrymmen är anpassade för våra elever och vi är utbildade för att kunna undervisa elever med en eller flera funktionsnedsättningar. Vi använder bland annat dator, smartboard, ipad, film, radio, TV-program och böcker i vår undervisning. Vi kan kommunicera med tecken som stöd, pictogram, bliss och widgit. Vi använder även bilder som stöd i undervisningen.

5 Grundläggande VUX Utbildningen vänder sig till dig som saknar kunskaper motsvarande nioårig grundskola. Grundläggande vuxenutbildning ska ge dig kunskaper och färdigheter för samhälls- och yrkesliv samt för fortsatta studier. Utbildningen är individanpassad vilket innebär att du tillsammans med din studie- och yrkesvägledare gör en studieplanering. I samband med kursstarten gör din lärare en kartläggning för att se vilken nivå som är lämpligast för dig att starta på. Sedan gör du tillsammans med dina lärare i de olika ämnena en individuell studieplan. Du får låna böcker under tiden som du studerar på grundläggande vuxenutbildning. Du kan ansöka om studiemedel hos CSN Grundläggande vux Innehåll Engelska, nybörjare Engelska Matematik Samhällskunskap Svenska/svenska som andraspråk/svenska intensiv - Vi erbjuder även övriga ämnen som finns i grundskolan Validering Vi erbjuder dig en validering av dina kunskaper i svenska och svenska som andraspråk. Vårt valideringstest ger dig som studerande möjlighet att starta från en nivå som motsvarar dina kunskaper. Anmälan till validering görs till våra studie- och yrkesvägledare. Antagning Kursstart sker januari, mars, augusti och oktober. Även antagning i pågående kurs kan göras.

6 Gymnasial VUX Naturvetenskap Kurs Anmälningskod Gymnasiepoäng Biologi 1 BIOBIO Kemi 1 KEMKEM Naturkunskap1b NAKNAK01b 100 Naturkunskap 2 NAKNAK Gymnasial VUX Våra kurser i språk, naturkunskap, matematik och samhällskunskap vänder sig till dig som är studiemotiverad och vill komplettera dina gymnasiebetyg eller påbörja gymnasiestudier. Våra teoretiska gymnasiekurser sker på dagtid, och de kräver hög närvaro för att klara kursen. Vi erbjuder även handledning för dig som önskar det. Gymnasial VUX Språk Kurs Anmälningskod Gymnasiepoäng Engelska 5 ENGENG Engelska 6 ENGENG Engelska 7 ENGENG Svenska 1 SVESVE Svenska 2 SVESVE Svenska 3 SVESVE Svenska som andraspråk 1 SVASVA Svenska som andraspråk 2 SVASVA Svenska som andraspråk 3 SVASVA Orienteringskurs i matematik För dig som behöver komplettera med de kunskaper som skiljer de gamla matematikkur-serna mot de nya, erbjuder vi orienteringskurser i matematik. Våra kurser anordnas under förutsättning att finns tillräckligt antal behöriga sökande. Räknestuga För dig som är som är matematikelev! I räknestugan har både du som läser på dagtid och på distans möjlighet att få extrahjälp i matematik av duktiga pedagoger. För aktuella öppettider se vår hemsida Gymnasial VUX Matematik Kurs Anmälningskod Gymnasiepoäng Matematik 1b MATMAT01b 100 Matematik 2a MATMAT02b 100 Matematik 2b MATMAT02b 100 Matematik 3b MATMAT03b 100 Matematik 3c MATMAT03c 100 Matematik 4 MATMAT Gymnasial VUX Samhällsvetenskap Kurs Anmälningskod Gymnasiepoäng Historia 1b HISHIS01b 100 Historia 2a HISHIS02a 100 Religion 1 RELREL01 50 Samhällsk.1b SAMSAM01b 100 Samhällsk. 2 SAMSAM02 100

7 Distanskurser Utöver de kurser vi själva ger kan vi i ett samarbete med NTI Distans ge ett antal nationella gymnasiala kurser på distans. All kommunikation med din lärare sker via webben. Du väljer att läsa i 100, 50 eller 25% studietakt. Vi startar dessa kurser kontinuerligt och de kan även läsas under sommaren. Ansökan till dessa kurser ska göras vid ett personligt besök hos någon av våra studie- och yrkesvägledare. Utbudet av kurser hittar du på - Ansökan skall göras senast i juni om du önskar studera under sommaren. Utbildningen är kostnadsfri. Du betalar dina egna läromedel. Kontakta CSN angående studiefinansiering. Lärlingsutbildning för vuxna Du har möjlighet att gå en yrkesutbildning i lärlingsform. Det passar dig som vill lära dig ett yrke på en arbetsplats. Minst 70 % av utbildningen sker på en arbetsplats med en handledare. Utbildningen syftar till att ge grundläggande yrkeskunskaper inom det yrkesområde du har valt. Du behöver ha goda kunskaper i svenska för att kunna tillgodogöra dig yrkesämnena på din lärlingsplats. Lärlingsutbildning kan anordnas inom de flesta yrkesområden på gymnasial nivå. Hur lång din lärlingstid blir beror på dina förkunska-per och innehållet i utbildningen. Utbildningens längd kan variera mellan 20 veckor och två år. Utbildningen är förlagd på en arbetsplats där du har en utsedd handledare. Varje elev har dessutom en yrkeslärare som följer och betygsätter eleven under utbildningen. För att ansöka till lärlingsutbildning så lämnar du in en ansökan till vuxenutbildningen. Utbildningen kan starta så fort det finns en lämplig lärlingsplats och handledare för utbildningens genomförande. Några exempel på yrkesutgångar: Restaurang/storkök, vård/omsorg, bageri/konditori, bygg, trädgård, florist. Utbildningen är kostnadsfri. Du betalar dina egna läromedel samt ev. arbetskläder och material. Kontakta CSN angående studiefinansiering.

8 YRKESVUX Vård- och omsorgsutbildning YRKESVUX Elutbildning Yrkesvux Utbildningen riktar sig till dig som vill yrkesväxla, saknar gymnasieutbildning eller har en gymnasial yrkesutbildning som behöver kompletteras. Utbildningen är kostnadsfri. Du betalar dina egna läromedel. Kontakta CSN angående studiefinansiering. Här läser du till undersköterska i verksamheter som är riktade mot äldre eller funktionshindrade personer. Kurserna som läses är på 1350 poäng. Förkunskaper som krävs är SVE1 alt. SVA1 från gymnasieskolan. Utbildningen kan också leda till vidare studier ex. sjuksköterska. Utbildningen är på heltid och upplagd med studier i skolan ca. 2 dagar/ vecka. Det tillkommer studiebesök och egna distansstudier. Praktik på 4 veckor görs under första och tredje terminen. Tidigare yrkeserfarenhet kan tillgodoräknas genom validering. Utbildningen bedrivs i våra lokaler på Norra Kungsgatan och Landbrogatan i Karlskrona. Utbildningsstart i augusti och januari. Sista ansökan 1 juni respektive 1 november. Utbildningen har 2 inriktningar: Elteknik och Automation. Elteknik-inriktningen ger kunskaper i att installera, underhålla och reparera el-anläggningar och larm och datanät. Yrkesutgång kan vara installationselektriker eller larmtekniker. Inriktningen automation ger kunskaper i bl.a. automation och drift- och underhållsteknik. Kan leda till yrken som autoamationstekniker och industrielektriker. Förkunskaper som krävs är svenska från grundskolan åk 9. Kurserna som läses är på 1500 poäng. Man kan studera i skolan 5 dagar men studierna är också individanpassade och flexibla vilket innebär att man kan studera vissa delar hemifrån. Utbildningen bedrivs i våra lokaler på Softcenter III, Ronneby. Här hålls utbildning, laborationer, exami-nationer mm. Viss del av utbildningen kan hållas på distans. Utbildningarna inom Yrkesvux syftar till att öka antalet yrkesutbildade personer inom yrken där det finns stort behov av personal och därmed goda chanser till jobb Vi har ett kontinuerligt intag. Exempel på yrken vi anordnar utbildningar till: Kock, elektriker, truckförare och undersköterska. Läs mer om våra yrkesutbildningar på; vuxenutbildningen Kommunerna i Blekinge samverkar, vilket innebär att du kan läsa andra utbildningar än de vi erbjuder på andra platser i länet.

9 YRKESVUX Kockutbildning Utbildningen till á la cartekock är en gymnasial yrkesutbildning. Den är på heltid och läses under 41 veckor. Kurserna som ingår är matlagning 1,2,3,4, hygienkunskap och livsmedelskunskap på sammanlagt 1000 poäng. Utbildningen bedrivs på Östersjöskolan i nära samarbete med serveringsutbildningen. Praktik och studiebesök ingår. Antagning sker en gång/år i juni. Utbildningen är studiemedelsberättigad. Efterfrågan på utbildade kockar är mycket stor. Efter avslutad utbildning är du kock YRKESVUX Serveringsutbildning Serveringsutbildningen är en gymnasial yrkesutbildning där du arbetar inom restaurangbranschen. Den är på heltid och läses under 20 veckor. Kurserna du läser är servering 1, servering 2, och service och bemötande. Utbildningen bedrivs på Östersjöskolan i nära samarbete med kockutbildningen. Viss praktik ingår samt yrkespraktik i vår restaurang på skolan som hålls öppen för allmänheten 3 dagar/ vecka. Antagning till utbildningen sker 2 ggr/år i juni och januari. Utbildningen är studiemedelsberättigad. Efter avslutad utbildning är du serveringspersonal Antagningsvillkor: Du har rätt att söka till utbildningen från och med andra kalenderhalvåret det år du fyller 20 år. Du behöver ha godkänd utbildning i svenska från grundskolan för att kunna tillgodogöra dig yrkesämnena. Antal platser: 12 Studietid: 41 veckor Arbetssätt: Heltidsstudier. Två veckors praktik. Teoretiska föreläsningar, praktiska lektioner i vårt kök och studiebesök. Eleverna ansvarar för skolans restaurang som är öppen för allmänheten tre dagar i veckan. Plats: Östersjöskolan på Drottninggatan 16 i Karlskrona. Antagningsvillkor: Du har rätt att söka till utbildningen från och med andra kalenderhalvåret det år du fyller 20 år. Du behöver ha godkänd utbildning i svenska från grundskolan för att kunna tillgodogöra dig yrkesämnena. Antal platser: 12 Studietid: 20 veckor Arbetssätt: Heltidsstudier. Teoretiska föreläsningar, praktiska lektioner i vårt kök samt praktik och studiebesök. Eleverna ansvarar för serveringen på skolans restaurang som är öppen för allmänheten tre dagar i veckan. Plats: Östersjöskolan på Drottninggatan 16 i Karlskrona.

10 Bra att veta Ansökan Ansökan sker endast på blankett som finns i detta kursprogram (sid 13). Till ansökan ska bifogas betygskopior av tidigare utbildningar (grundskole- och gymnasiebetyg). Ofullständig ansökan behandlas inte! Ansökningstider Våra kurser startar huvudsakligen i augusti och januari. Se därför till att komma in med din ansökan i god tid innan kursstart. Tag kontakt med studie-och yrkesvägledarna för mer information. Antagning Olika på olika utbildningar. Kontakta studie- och yrkesvägledarna för att ta reda på vad som gäller för din utbildning. Betyg I det nya betygssystemet innehåller betygen sex steg, A-F. De fem stegen A-E betecknar godkända resultat och F betecknar icke godkänt resultat. Vilket betyg du kommer att få beror på hur väl du har nått upp till målen. Frånvaro Om du av olika skäl måste utebli från undervisningen måste du anmäla detta till skolan första dagen av din frånvaro. Fusk och plagiering Att fuska genom att till exempel använda otillåtna hjälpmedel eller plagiera andras arbeten/texter är inte tillåtet. Konsekvensen av fusk kan bli att du stängs av från kursen. Heltidsstudier Du som är berättigad till studiemedel måste läsa minst 20 poäng per vecka för att räknas som heltidsstuderande. Prövning Du som har behov av att göra en prövning har möjlighet att göra detta i ämnen som anordnas av Vuxenutbildningen. Kontakta en studie- och yrkesvägledare för ansökan och mer information om prövningstillfällen. Kostnad per prövning är 500 kronor. Studie- och yrkesvägledning För att få klarhet i vilka ämnen du behöver studera för att nå de mål du har ställt upp, för att göra upp en studieplan och få svar på dina eventuella frågor kring utbildning, yrken, arbetsmarknad och studieekonomi bör du ta personlig kontakt med studieoch yrkesvägledarna.

11 Rektor Mikael Thornéus Tel: E-post: Rektor Marie Franzén Tel: E-post: Rektor Gunilla Bergman Tel: E-post: Expedition Gymnasial vuxenutbildning, Grundläggande vuxenutbildning och Yrkesvux: Marie Sölvelid Tel: E-post: SFI och Särvux: Petra Svensson Tel: E-post: Studie- och yrkesvägledare Gymnasial vuxenutbildning, Grundläggande vuxenutbildning och Yrkesvux: Pelle Hansson Tel: E-post: Heléne Werkström Tel: E-post: SFI och Särvux: Monica Nilsson Tel: E-post: Postadress: Arbetsmarknadsförvaltningen Vuxenutbildningen KARLSKRONA Besöksadress: Norra Kungsgatan 24, Karlskrona. Hemsida: E-postadress: Facebook: karlskronavuxenutbildning

Välkommen till oss! I denna katalog vill vi visa dig vårt utbildningsutbud och inspirera dig till fortsatta studier.

Välkommen till oss! I denna katalog vill vi visa dig vårt utbildningsutbud och inspirera dig till fortsatta studier. KURSPROGRAM 2017 1 2 I denna katalog vill vi visa dig vårt utbildningsutbud och inspirera dig till fortsatta studier. Vi har ett brett utbud av olika kurser och utbildningar upp till gymnasial nivå. Genom

Läs mer

KURSPROGRAM 2017/2018

KURSPROGRAM 2017/2018 KURSPROGRAM 2017/2018 1 2 I denna katalog vill vi visa dig vårt utbildningsutbud och inspirera dig till fortsatta studier. Vi har ett brett utbud av olika kurser och utbildningar upp till gymnasial nivå.

Läs mer

HÖSTEN 2016. Kurskatalog VUXENUTBILDNINGEN, VUX. www.skelleftea.se/vux

HÖSTEN 2016. Kurskatalog VUXENUTBILDNINGEN, VUX. www.skelleftea.se/vux HÖSTEN 2016 Kurskatalog VUXENUTBILDNINGEN, VUX www.skelleftea.se/vux 1 VUXENUTBILDNING I SKELLEFTEÅ KOMMUNS EGEN REGI Vuxenutbildningen i Skellefteå - För dig som vill läsa in behörighet och som söker

Läs mer

KURS PROGRAM 2013/2014

KURS PROGRAM 2013/2014 2013 0 1 4 KURS PROGRAM 2013/2014 INNEHÅLL Innehållsförteckning Vuxenutbildningen i Karlskrona sid 3 Information sid 4 Särskild utbildning för vuxna sid 5 Vård- och Omsorgsutbildning sid 5 Gymnasial vuxenutbildning

Läs mer

KURSPROGRAM 2018/2019

KURSPROGRAM 2018/2019 KURSPROGRAM 2018/2019 1 I denna katalog vill vi visa dig vårt utbildningsutbud och inspirera dig till fortsatta studier. Vi har ett brett utbud av olika kurser och utbildningar upp till gymnasial nivå.

Läs mer

KURSKATALOG Våren 2013

KURSKATALOG Våren 2013 KURSKATALOG Våren 2013 WWW. SYDNARKEVUX.SE VUXENUTBILDNINGEN INOM SYDNÄRKES UTBILDNINGSFÖRBUND Vilka kan anmäla sig till våra utbildningar? Du skall vara folkbokförd i Askersund, Hallsberg eller Laxå.

Läs mer

Läsåret PROGRAM 2012/2013

Läsåret PROGRAM 2012/2013 Läsåret 2012 0 1 3 KURS PROGRAM 2012/2013 INNEHÅLL Innehållsförteckning Vuxenutbildningen i Karlskrona sid 3 Information sid 4 Omvårdnadsutbildning sid 5 Särskild utbildning för vuxna sid 5 Gymnasial vuxenutbildning

Läs mer

2015/2016 KURS PROGRAM

2015/2016 KURS PROGRAM 2015/2016 KURS PROGRAM Innehållsförteckning Vuxenutbildningen i Karlskrona sid 3 Information sid 4 Svenska för invandrare sid 5 Särskild utbildning för vuxna sid 6 Grundläggande vuxenutbildning sid 7 Gymnasial

Läs mer

Lär dig något nytt! VÅREN 2016 VÄLKOMMEN!

Lär dig något nytt! VÅREN 2016 VÄLKOMMEN! Lär dig något nytt! VÅREN 2016 VÄLKOMMEN! Här finns möjlighet att studera på flera olika nivåer och inom vitt skilda områden! Vill du börja studera för att utvecklas i ditt arbete, söka nytt arbete, bli

Läs mer

Utbildningsutbud. Vuxenutbildningen Trollhättan Vänersborg våren 2016. Kurser på grundläggande nivå Kurser på gymnasial nivå Gymnasial yrkesutbildning

Utbildningsutbud. Vuxenutbildningen Trollhättan Vänersborg våren 2016. Kurser på grundläggande nivå Kurser på gymnasial nivå Gymnasial yrkesutbildning Upplaga 151215 Utbildningsutbud Vuxenutbildningen Trollhättan Vänersborg våren 2016 Kurser på grundläggande nivå Kurser på gymnasial nivå Gymnasial yrkesutbildning Du gör din ansökan på www.kunskapsforbundet.se/vux

Läs mer

VAD HÄNDER EFTER SFI?

VAD HÄNDER EFTER SFI? VAD HÄNDER EFTER SFI? STUDIE- OCH YRKESVÄGLEDNING Hos mig kan du få studie- och yrkesvägledning information om utbildningar, behörighetsregler och ansökningstider komma på drop-in med korta frågor boka

Läs mer

Välkommen till Vuxenutbildningen i Arboga

Välkommen till Vuxenutbildningen i Arboga Välkommen till Vuxenutbildningen i Arboga Alla är välkomna att studera hos oss. Du kan studera efter dina egna förutsättningar och behov. Vi arbetar på ett flexibelt sätt vilket innebär att du kan välja

Läs mer

På väg mot nya mål Kurskatalog Vuxenutbildning Mjölby Höstterminen 2015

På väg mot nya mål Kurskatalog Vuxenutbildning Mjölby Höstterminen 2015 På väg mot nya mål Kurskatalog Vuxenutbildning Mjölby Höstterminen 2015 Vuxenutbildningen Välkommen till Mjölby vuxenutbildning! En plats där du hittar nya vägar Nystart eller bara ett steg vidare? Med

Läs mer

KOMVUX ÖSTERÅKER 2016

KOMVUX ÖSTERÅKER 2016 KOMVUX ÖSTERÅKER 2016 kurser i klassrum & på distans Välkommen till Vill du förändra din framtid? Vi erbjuder utbildningar på olika nivåer. Du kanske behöver slutföra studier på grundläggande och/eller

Läs mer

Kurskatalog gymnasiala kurser

Kurskatalog gymnasiala kurser Kurskatalog gymnasiala kurser Vuxenutbildningen Örebro Ansökningstider Du kan söka till kommunal vuxenutbildning (gymnasiala kurser) fem gånger under året. Ansökningsdatum Kursstart Period 15 april 10

Läs mer

Vuxenutbildning Mariestad. Kursutbud hösten 2015

Vuxenutbildning Mariestad. Kursutbud hösten 2015 Vuxenutbildning Mariestad Kursutbud hösten 2015 Välkommen till Vuxenutbildning i Mariestad! Passar någon av punkterna in på dig? Du har bestämt dig för att fullfölja dina avbrutna studier Du vill komplettera

Läs mer

KURSKATALOG Höstterminen 2016. Komvux i Kalmar

KURSKATALOG Höstterminen 2016. Komvux i Kalmar KURSKATALOG Höstterminen 2016 Komvux i Kalmar Välkommen till Komvux i Kalmar! Norra vägen 47 - SFI (undervisning i svenska för invandrare) - Grundläggande vuxenutbildning - Gymnasial vuxenutbildning -

Läs mer

Ansökan till Komvux (grundläggande, gymnasiala kurser)

Ansökan till Komvux (grundläggande, gymnasiala kurser) På Komvux i Burlöv har vi kontinuerligt intag så du kan ansöka till en kurs när som helst under året. Studie- och yrkesvägledaren och läraren bestämmer när du kan starta dina studier, oftast inom ett par

Läs mer

ALLMÄN INFORMATION SID 1 GRUNDLÄGGANDE VUXENUTBILDNING SID 2-3 GYMNASIAL VUXENUTBILDNING SID 4-8 MOTSVARANDELISTA NYA/GAMLA KURSER SID 9

ALLMÄN INFORMATION SID 1 GRUNDLÄGGANDE VUXENUTBILDNING SID 2-3 GYMNASIAL VUXENUTBILDNING SID 4-8 MOTSVARANDELISTA NYA/GAMLA KURSER SID 9 ALLMÄN INFORMATION SID 1 GRUNDLÄGGANDE VUXENUTBILDNING SID 2-3 GYMNASIAL VUXENUTBILDNING SID 4-8 MOTSVARANDELISTA NYA/GAMLA KURSER SID 9 UTBILDNING INOM VÅRD OCH OMSORG SID 10-13 1 ALLMÄN INFORMATION Elsa

Läs mer

Kommunal vuxenutbildning Campus - Borlänge. Hösten 2016. www.borlange.se/vux www.vux.itpborlange.se/moodle

Kommunal vuxenutbildning Campus - Borlänge. Hösten 2016. www.borlange.se/vux www.vux.itpborlange.se/moodle Kommunal vuxenutbildning Campus - Borlänge Hösten 2016 www.borlange.se/vux www.vux.itpborlange.se/moodle 1 Innehållsförteckning Allmän information... 3 Kurskategorier... 4 Studiealternativ... 6 Prövning...

Läs mer

KURSUTBUD 2015 VUXENUTBILDNINGEN

KURSUTBUD 2015 VUXENUTBILDNINGEN KURSUTBUD 2015 VUXENUTBILDNINGEN GRUNDLÄGGANDE & GYMNASIAL VUXENUTBILDNING - OMVÅRDNADSUTBILDNING Grundläggande vuxenutbildning Grundläggande vuxenutbildning är till för dig som saknar de kunskaper som

Läs mer

KURSSTART Måndag varje vecka. Från att ansökan är komplett erbjuds du start måndag 3 veckor senare eller enligt ditt önskemål.

KURSSTART Måndag varje vecka. Från att ansökan är komplett erbjuds du start måndag 3 veckor senare eller enligt ditt önskemål. Gymnasiala kurser Allmänna ämnen Distans Studier på distans är för många ett bra sätt att studera och kombinera med arbete. Kurserna är internetbaserade och du håller kontakten med din lärare via webben.

Läs mer

Vuxenutbildningen. På väg mot nya mål!

Vuxenutbildningen. På väg mot nya mål! Vuxenutbildningen På väg mot nya mål! Kurskatalog Vuxenutbildningen i Mjölby Höstterminen 2014 Välkommen till Norrgårdens Utbildningscentrum och Mjölby vuxenutbildning! En plats där Du hittar nya vägar

Läs mer

Grundläggande vuxenutbildning

Grundläggande vuxenutbildning Grundläggande vuxenutbildning Skolor: Eductus och Kommunvux Kursstarter: Period 7, 12 augusti. Ansök mellan 13 maj - 19 juni Period 9, 21 oktober. Ansök mellan 2 september - 25 september Eductus Kommunvux

Läs mer

Grundläggande vuxenutbildning

Grundläggande vuxenutbildning Grundläggande vuxenutbildning Skolor: Eductus och Kommunvux Kursstarter: Period 7, 12 augusti. Ansök mellan 13 maj - 19 juni Period 9, 21 oktober. Ansök mellan 2 september - 25 september Eductus Kommunvux

Läs mer

Vuxenutbildningen i Strängnäs. Utbildning på vuxnas villkor. Kommunal Vuxenutbildning. Komvux. Campus Strängnäs - för det livslånga lärandet

Vuxenutbildningen i Strängnäs. Utbildning på vuxnas villkor. Kommunal Vuxenutbildning. Komvux. Campus Strängnäs - för det livslånga lärandet Vuxenutbildningen i Strängnäs Utbildning på vuxnas villkor 2013 Kommunal Vuxenutbildning Komvux Campus Strängnäs - för det livslånga lärandet 2 /KOMVUX Katalog 2011/2012 Välkommen till Vuxenutbildningen

Läs mer

2016-04-11. Rapport om svenska för invandrare (Sfi) på Järfälla Lärcentrum

2016-04-11. Rapport om svenska för invandrare (Sfi) på Järfälla Lärcentrum 1 (6) RAPPORT 2016-04-11 Kompetensnämnden Dnr Kon 2016/63 Rapport om svenska för invandrare (Sfi) på Järfälla Lärcentrum Rätt till sfi samt antagning Rätt att delta i utbildning i svenska för invandrare

Läs mer

Vuxenutbildningen i Strängnäs. Utbildning på vuxnas villkor. Komvux. Campus Strängnäs - för det livslånga lärandet

Vuxenutbildningen i Strängnäs. Utbildning på vuxnas villkor. Komvux. Campus Strängnäs - för det livslånga lärandet Vuxenutbildningen i Strängnäs Utbildning på vuxnas villkor 2012 Komvux Campus Strängnäs - för det livslånga lärandet 2 /KOMVUX Katalog 2011/2012 Välkommen till Komvux - en del av Campus Strängnäs Vårt

Läs mer

Förslag till kursutbud för Vuxenutbildningen våren 2010

Förslag till kursutbud för Vuxenutbildningen våren 2010 Gotlands kommun Barn- och utbildningsförvaltningen/an 2009-09-02 Förslag till kursutbud för Vuxenutbildningen våren 2010 Komvux egen verksamhet Kommunen är skyldig att anordna grundläggande vux och SFI.

Läs mer

Vuxenutbildningen, VUX Kursutbud våren 2016

Vuxenutbildningen, VUX Kursutbud våren 2016 Skellefteå kommun Vuxenutbildningen, VUX Kursutbud våren 2016 Vuxenutbildningen i Skellefteå kommuns egen regi för dig som vill läsa in behörighet För dig som söker den rätta omgivningen för att som vuxen

Läs mer

Schema för Gymnasiekurser start 5 augusti 2019

Schema för Gymnasiekurser start 5 augusti 2019 Schema för Gymnasiekurser start 5 augusti 2019 OBS! Schemat är för följande veckor 32 till 51. OBS! Vecka 32 startar lektionerna på onsdag. Se separat kallelsetid för måndag och tisdag v. 32 Skriv inte

Läs mer

Vuxenutbildningen. Kursutbud 2015

Vuxenutbildningen. Kursutbud 2015 Vuxenutbildningen Kursutbud 2015 Vuxenutbildningen i Skellefteå kommuns egen regi för dig som vill läsa in behörighet Vi finns på Campus Skellefteå, där också Luleå tekniska högskola och Umeå Universitet

Läs mer

Vuxenutbildningen Trollhättan Vänersborg

Vuxenutbildningen Trollhättan Vänersborg Vuxenutbildningen Trollhättan Vänersborg Grundläggande nivå och Gymnasial nivå Kursutbud - hösten 2015 Du gör din ansökan på www.kunskapsforbundet.se/vux Sök senast 25 maj! Reservation för ändringar i

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL SÄRVUX. - För dig som har gått särskolan

VÄLKOMMEN TILL SÄRVUX. - För dig som har gått särskolan VÄLKOMMEN TILL SÄRVUX - För dig som har gått särskolan Vad är särvux? Särvux är en egen skolform som består av grundläggande särvux och gymnasial särvux. Särvux vänder sig till vuxna med utvecklingsstörning

Läs mer

Gymnasial vuxenutbildning

Gymnasial vuxenutbildning Gymnasial vuxenutbildning Kursutbud och schematider Skolan har gemensamma provtider vissa onsdagar klockan 13.00 16.00. Det innebär att skriftliga prov för en del kurser/lärare endast görs under denna

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL LÄRVUX. Särskild utbildning för vuxna

VÄLKOMMEN TILL LÄRVUX. Särskild utbildning för vuxna VÄLKOMMEN TILL LÄRVUX Särskild utbildning för vuxna Vad är Lärvux? Lärvux är en egen skolform som består av en grundläggande och en gymnasial nivå. Du är välkommen att söka kurser hos oss om du behöver

Läs mer

Välkommen Till. särskild utbildning för vuxna. Kurskatalog 2015-16. Träningskolan, Grundläggande nivå och gymnasienivå

Välkommen Till. särskild utbildning för vuxna. Kurskatalog 2015-16. Träningskolan, Grundläggande nivå och gymnasienivå Välkommen Till särskild utbildning för vuxna Kurskatalog 2015-16 Träningskolan, Grundläggande nivå och gymnasienivå Du är välkommen att söka kurser hos oss, om du behöver extra stöd i din inlärning, på

Läs mer

ALLMÄN INFORMATION OM ANSÖKAN OCH KURSER VID VUXENUTBILDNING MARIESTAD 2019

ALLMÄN INFORMATION OM ANSÖKAN OCH KURSER VID VUXENUTBILDNING MARIESTAD 2019 ALLMÄN INFORMATION OM ANSÖKAN OCH KURSER VID VUXENUTBILDNING MARIESTAD 2019 Så här ansöker du Du söker kurser genom att fylla i ansökan/studieplanen på nästa sida. På studieplanen skriver du vilka kurser

Läs mer

Utvecklingscentrum. Kurskatalog

Utvecklingscentrum. Kurskatalog Utvecklingscentrum 2016 Kurskatalog INNEHÅLL Att studera på Utvecklingscentrum...2 Ansökan till vuxenutbildningen i Ljusdal...3 Studie- och yrkesvägledning...3 Välkommen att studera hos oss...4 Allmän

Läs mer

Kurskatalog hösten 2016 Kommunal vuxenutbildning

Kurskatalog hösten 2016 Kommunal vuxenutbildning Studera som vuxen Kurskatalog hösten 2016 Kommunal vuxenutbildning Innehållsförteckning: Särskild utbildning för vuxna 4 Utbildning i svenska för invandrare 5 Grundläggande vuxenutbildning 5 Kursförteckning

Läs mer

Västanviks folkhögskola

Västanviks folkhögskola UTBILDNINGAR läsåret 2016/2017 Västanviks folkhögskola Det som skiljer Västanviks folkhögskola från andra folkhögskolor är att skolan erbjuder en teckenspråkig miljö där alla använder teckenspråk. Skolans

Läs mer

Kommunala Vuxenutbildningen Hösten 2017

Kommunala Vuxenutbildningen Hösten 2017 Kommunala Vuxenutbildningen Hösten 2017 Sista ansökningsdag: 9 juni 2017 Den kommunala vuxenutbildningen erbjuder grundläggande och gymnasial vuxenutbildning, utbildning i Svenska för invandrare (SFI),

Läs mer

VUXENSTUDIER I HANINGE

VUXENSTUDIER I HANINGE VUXENSTUDIER I HANINGE Kurser & utbildningar Våren och sommaren 2013 PERIODER 2013 Period 1: 14 januari 22 mars 2013 (sista ansökan 22 nov 2012) Period 1 2: 14 januari 31 mars 2013 (sista ansökan 22 nov

Läs mer

STUDIE- HANDLEDNING KOMVUX 2016-2017. Inför ansökan till Komvux KOMVUX

STUDIE- HANDLEDNING KOMVUX 2016-2017. Inför ansökan till Komvux KOMVUX STUDIE- HANDLEDNING Inför ansökan till Komvux KOMVUX 2016-2017 KOMVUX Kontaktuppgifter till Lärare KOMVUX Studiehandledning 2016/17 Välkommen att studera på Komvux! På Komvux erbjuder vi många olika typer

Läs mer

Kommunal vuxenutbildning: elever, kursdeltagare och utbildningsresultat, första halvåret 2016.

Kommunal vuxenutbildning: elever, kursdeltagare och utbildningsresultat, första halvåret 2016. Maj 2016 1 (7) Kommunal vuxenutbildning: elever, kursdeltagare och utbildningsresultat, första halvåret 2016. Uppgifterna ska vara SCB tillhanda senast 15 september 2016 och kan endast lämnas via Internet

Läs mer

KURSER VÅREN-2013. Vuxenutbildningen i Kramfors Grundläggande vux, Gymnasial vux, SFI

KURSER VÅREN-2013. Vuxenutbildningen i Kramfors Grundläggande vux, Gymnasial vux, SFI KUSE VÅEN-2013 Vuxenutbildningen i Kramfors Grundläggande vux, Gymnasial vux, SFI Stora förändringar inom vuxenutbildningen från 1/7 2012 Nya ämnes- och kursplaner Nya kunskapskrav Nytt betygssystem med

Läs mer

Vem får läsa hos oss. Vuxenutbildningen erbjuder

Vem får läsa hos oss. Vuxenutbildningen erbjuder Lär dig något nytt! Vill du börja studera för att utvecklas i ditt arbete, söka nytt arbete, bli behörig till eftergymnasial utbildning eller lära dig något nytt bara för din egen skull? I så fall är du

Läs mer

Kurser och ansökningskoder Våren 2014

Kurser och ansökningskoder Våren 2014 Kurser och ansökningskoder Våren 2014 Du söker kurser genom att på ansökningsblanketten ange kurskod, antal poäng, kursnamn samt starttid för kursen du söker. Observera att kurser kan starta vid olika

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL LÄRVUX. Särskild utbildning för vuxna. - Att studera som vuxen är roligt och stimulerande!

VÄLKOMMEN TILL LÄRVUX. Särskild utbildning för vuxna. - Att studera som vuxen är roligt och stimulerande! VÄLKOMMEN TILL LÄRVUX Särskild utbildning för vuxna - Att studera som vuxen är roligt och stimulerande! Vad är Lärvux? Det är roligt att lära, och du växer som människa av kunskap, får nya intryck och

Läs mer

Vuxenutbildningen. På väg mot nya mål!

Vuxenutbildningen. På väg mot nya mål! Vuxenutbildningen På väg mot nya mål! Kurskatalog Vuxenutbildningen i Mjölby Vårterminen 2014 Välkommen till Norrgårdens Utbildningscentrum och Mjölby vuxenutbildning! En plats där Du hittar nya vägar

Läs mer

Särskild utbildning för vuxna

Särskild utbildning för vuxna Särskild utbildning för vuxna lärcenter.nu Välkommen till särskild utbildning för vuxna på Lärcenter Särskild utbildning för vuxna är en del av kommunens vuxenutbildning. Du är välkommen att söka kurser

Läs mer

Vuxenutbildning Skövde

Vuxenutbildning Skövde Vuxenutbildning Skövde Kurser och ansökningskoder Hösten 2016 Du söker kurser genom att på ansökningsblanketten ange kurskod, antal poäng, kursnamn samt starttid för kursen du söker. Observera att kurser

Läs mer

Regeringens proposition 2014/15:85

Regeringens proposition 2014/15:85 Regeringens proposition 2014/15:85 Ökad individanpassning en effektivare sfi och vuxenutbildning Prop. 2014/15:85 Regeringen överlämnar denna proposition till riksdagen. Stockholm den 12 mars 2015 Stefan

Läs mer

Vuxenutbildning våren 2015

Vuxenutbildning våren 2015 Vuxenutbildning våren 2015 Innehållsförteckning: Beskrivning Sfi 5 Beskrivning Gruv 5 Kursförteckning Gymvux och Yrkesvux 6 Beskrivning av gymnasiala kurser 7 Beskrivning av yrkesinriktade kurser 10 Viktigt

Läs mer

Kursutbud distans och distans med handledning

Kursutbud distans och distans med handledning Kursutbud distans och distans med handledning Kursstarter Sökperioder Ansökan görs via www.falun.se/vux 6 juni 4 april - 28 april 22 augusti 2 maj 26 maj 31 oktober 5 september 23 september Utbildningsannordnare:

Läs mer

VAD HÄNDER EFTER SFI?

VAD HÄNDER EFTER SFI? VAD HÄNDER EFTER SFI? STUDIE- OCH YRKESVÄGLEDNING Hos oss kan du få studie- och yrkesvägledning information om utbildningar, behörighetsregler och ansökningstider komma på drop-in med korta frågor boka

Läs mer

VUXENUTBILDNINGEN. BROMÖLLA-SÖLVESBORG

VUXENUTBILDNINGEN.  BROMÖLLA-SÖLVESBORG VUXENUTBILDNINGEN www.sbkf.se BROMÖLLA-SÖLVESBORG Hösten 2017 Välkommen till Vuxenutbildningen! Hösten 2017 Studietid Grundläggande, Gymnasie samt Särskild utbildning för vuxna: 2017-08-07 2018-01-12 Sista

Läs mer

VÅREN Kurskatalog VUXENUTBILDNINGEN, VUX.

VÅREN Kurskatalog VUXENUTBILDNINGEN, VUX. VÅREN 2019 Kurskatalog VUXENUTBILDNINGEN, VUX www.skelleftea.se/vux 1 VUXENUTBILDNING I SKELLEFTEÅ KOMMUNS EGEN REGI Vuxenutbildningen i Skellefteå - För dig som vill läsa in behörighet och som söker den

Läs mer

Vuxenutbildningen Dahlander Kunskapscentrum Anita Johansson 2014-06-25

Vuxenutbildningen Dahlander Kunskapscentrum Anita Johansson 2014-06-25 SÄTERS KOMMUN Uppföljning 2013-14 Vuxenutbildningen Dahlander Kunskapscentrum Anita Johansson 2014-06-25 Innehåll VERKSAMHETENS ORGANISATION... 2 VERKSAMHETENS FORMER... 2 GRUNDLÄGGANDE VÄRDEN OCH INFLYTANDE...

Läs mer

Bilder på framsidan: Vuxenliv 2 ute på årstidsspaning, arbete med Ipad och laborativ matematik

Bilder på framsidan: Vuxenliv 2 ute på årstidsspaning, arbete med Ipad och laborativ matematik VÄLKOMMEN ATT STUDERA PÅ SÄRVUX I AVESTA 2014-2015 Bilder på framsidan: Vuxenliv 2 ute på årstidsspaning, arbete med Ipad och laborativ matematik Särskild utbildning för vuxna är en frivillig vuxenutbildning.

Läs mer

KURSUTBUD VUXENUTBILDNINGEN

KURSUTBUD VUXENUTBILDNINGEN KURSUTBUD VUENUTBILDNINGEN GRUNDLÄGGANDE & GYMNASIAL VUENUTBILDNING - OMVÅRDNADSUTBILDNING Grundläggande vuxenutbildning Grundläggande vuxenutbildning är till för dig som saknar de kunskaper som barn och

Läs mer

VÅREN Kurskatalog VUXENUTBILDNINGEN, VUX.

VÅREN Kurskatalog VUXENUTBILDNINGEN, VUX. VÅREN 2017 Kurskatalog VUXENUTBILDNINGEN, VUX www.skelleftea.se/vux 1 VUXENUTBILDNING I SKELLEFTEÅ KOMMUNS EGEN REGI Vuxenutbildningen i Skellefteå - För dig som vill läsa in behörighet och som söker den

Läs mer

Vanliga frågor och svar om Förskollärarutbildningen med inslag av validering utannonsering till höstterminen 2016

Vanliga frågor och svar om Förskollärarutbildningen med inslag av validering utannonsering till höstterminen 2016 Sidan 1 av 6 Påbörjad: 2015-11-12 Reviderad: 2016-01-16 Sektionen för lärande och miljö Vanliga frågor och svar om Förskollärarutbildningen med inslag av validering utannonsering till höstterminen 2016

Läs mer

Välkommen till Vuxenutbildningen i Arboga

Välkommen till Vuxenutbildningen i Arboga Välkommen till Vuxenutbildningen i Arboga Alla är välkomna att studera hos oss. Du kan studera efter dina egna förutsättningar och behov. Vi arbetar på ett flexibelt sätt vilket innebär att du kan välja

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL VUXENUTBILDNINGEN LÄRCENTRUM, SYDNÄRKES UTBILDNINGSFÖRBUND!

VÄLKOMMEN TILL VUXENUTBILDNINGEN LÄRCENTRUM, SYDNÄRKES UTBILDNINGSFÖRBUND! VÄLKOMMEN TILL VUXENUTBILDNINGEN LÄRCENTRUM, SYDNÄRKES UTBILDNINGSFÖRBUND! Tack för att du valt att studera hos oss under vårterminen 2012. Vi hoppas att du ska få en intressant och givande studietid.

Läs mer

Utbildningsutbud. Vuxenutbildningen Trollhättan Vänersborg våren Kurser på grundläggande nivå Kurser på gymnasial nivå Gymnasial yrkesutbildning

Utbildningsutbud. Vuxenutbildningen Trollhättan Vänersborg våren Kurser på grundläggande nivå Kurser på gymnasial nivå Gymnasial yrkesutbildning Upplaga 161205 Utbildningsutbud Vuxenutbildningen Trollhättan Vänersborg våren 2017 Kurser på grundläggande nivå Kurser på gymnasial nivå Gymnasial yrkesutbildning Du gör din ansökan på www.kunskapsforbundet.se/vux

Läs mer

Ett kunskapscenter för vuxna

Ett kunskapscenter för vuxna KUNSKAPSCENTER AB Ett kunskapscenter för vuxna Yrkesutbildning Barn och fritid Yrkesutbildning Vård och omsorg Lärlingsutbildning Svenska som andraspråk (Sva) Sva grundläggande med barn och fritid/vård

Läs mer

Hö gsby Utbildnings Center. Våra kurser. Läsåret 2016-2017. Högsby Utbildnings Center Ringvägen 5 579 33 Högsby 0419 293 50 www.hogsby.

Hö gsby Utbildnings Center. Våra kurser. Läsåret 2016-2017. Högsby Utbildnings Center Ringvägen 5 579 33 Högsby 0419 293 50 www.hogsby. Våra kurser Läsåret 2016-2017 Högsby 579 33 Högsby 0419 293 50 INNEHÅLLSFÖRTECKNING KURSER: Svenska, Svenska som andra språk... 1 Engelska 5 7... 1 Religion 1 2... 1 Matematik 1 3 (a,b,c), 4-5... 2 Samhällskunskap...

Läs mer

Vuxenutbildningen. Välkommen till VUX! www.skelleftea.se/vux

Vuxenutbildningen. Välkommen till VUX! www.skelleftea.se/vux Vuxenutbildningen Välkommen till VUX! www.skelleftea.se/vux Postadress Besöksadress Telefon Skellefteå kommun Laboratorgränd 5 0910-73 50 00 Vuxenutbildningen Campusområdet (Kundtjänst) 931 85 Skellefteå

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL VUXENUTBILDNINGEN LÄRCENTRUM, SYDNÄRKES UTBILDNINGSFÖRBUND!

VÄLKOMMEN TILL VUXENUTBILDNINGEN LÄRCENTRUM, SYDNÄRKES UTBILDNINGSFÖRBUND! VÄLKOMMEN TILL VUXENUTBILDNINGEN LÄRCENTRUM, SYDNÄRKES UTBILDNINGSFÖRBUND! Tack för att du valt att studera hos oss under vårterminen 2014. Vi hoppas att du ska få en intressant och givande studietid.

Läs mer

VUXENSTUDIER I HANINGE

VUXENSTUDIER I HANINGE VUXENSTUDIER I HANINGE Kurser & utbildningar Sommaren och hösten 2011 PERIODER 2011 Period 3: 30 juni 29 juli (sista ansökan 19 maj 2011) Period 4 5: 8 augusti 23 december (sista ansökan 30 maj 2011) Period

Läs mer

studera hos oss! LÄRCENTRUM Vuxenutbildningen i Svenljunga

studera hos oss! LÄRCENTRUM Vuxenutbildningen i Svenljunga studera hos oss! LÄRCENTRUM Vuxenutbildningen i Svenljunga välkommen till Lärcentrum, vuxenutbildning utbildningsutbud läsåret 2011/2012 innehåll 3 vem får studera 4 grundläggande vuxenutbildning (gruv)

Läs mer

Gymnasial vuxenutbildning

Gymnasial vuxenutbildning Gymnasial vuxenutbildning Kursutbud och schematider Skolan har gemensamma provtider vissa onsdagar klockan 13.00 16.00. Det innebär att skriftliga prov för en del kurser/lärare endast görs under denna

Läs mer

KURSER HÖSTEN 2017 KOMVUX I LUND

KURSER HÖSTEN 2017 KOMVUX I LUND KOMVUX I LUND KURSER HÖSTEN 2017 Utbildningsförvaltningen Komvux Glimmervägen 12, 224 78 Lund Tel. 046-35 71 00 E-post: komvux@lund.se www.lund.se/komvux Kurstider/kursstarter Schemabunden undervisning:

Läs mer

C3L Centrum för LivsLångt Lärande

C3L Centrum för LivsLångt Lärande Utvecklingsförvaltningen C3L Centrum för LivsLångt Lärande Enhetsplan 2010 Syfte Syftet på nämndnivå: Med hjälp av utbildningar och sysselsättningsåtgärder ge kunskaper, färdigheter och skapa goda förutsättningar

Läs mer

skolan läsåret 2013/2014

skolan läsåret 2013/2014 Introduktionsprogrammen på Bergska skolan läsåret 2013/2014 Upprättad 20110322 Reviderad 2013-01-09 Introduktionsprogrammen (IM) Introduktionsprogrammen vänder sig till de elever som inte uppnått behörighet

Läs mer

Särskild undervisning för vuxna. Välkommen att studera på. Särvux

Särskild undervisning för vuxna. Välkommen att studera på. Särvux Särskild undervisning för vuxna 2016 2017 Välkommen att studera på Särvux 1 Välkommen till särskild utbildning för vuxna på Lidingö Du som fyllt 20 år och har en utvecklingsstörning eller en förvärvad

Läs mer

VUXENSTUDIER I HANINGE

VUXENSTUDIER I HANINGE VUXENSTUDIER I HANINGE Kurser & utbildningar Hösten & vintern 2013 PERIODER 2013 Period 3: 3 juni 9 augusti 2013 (sista ansökan 16 maj 2013) Period 4: 12 augusti 18 oktober 2013 (sista ansökan 20 maj 2013)

Läs mer

örighet och särskild behörighet genom tillval.

örighet och särskild behörighet genom tillval. örighet och särskild behörighet genom tillval. Utbildningskatalog 2013-2014 Hästskötare Djurskötare - lantbruksdjur Djurskötare - djurparksdjur Arbete med hundar Djurvårdare - djursjukvård Djurvårdare

Läs mer

Kurskatalog för Särvux. Särskild utbildning för vuxna

Kurskatalog för Särvux. Särskild utbildning för vuxna Kurskatalog för Särvux Särskild utbildning för vuxna Läsåret 2016-2017 Innehållsförteckning Information sidan 2 Kurser på grundläggande nivå motsvarande grundsärskola: Biologi sidan 5 Engelska sidan 6

Läs mer

För tidig inriktning sätter stopp för vidare studier. - Var tredje vet inte hur man kompletterar sina betyg

För tidig inriktning sätter stopp för vidare studier. - Var tredje vet inte hur man kompletterar sina betyg För tidig inriktning sätter stopp för vidare studier - Var tredje vet inte hur man kompletterar sina betyg Bakgrund och metod Syftet med denna undersökning är för Gymnasium.se att ta reda på hur insatta

Läs mer

Grundläggande nivå Schemabundna kurser ht-17

Grundläggande nivå Schemabundna kurser ht-17 Grundläggande nivå Schemabundna kurser ht-17 Dag Tid Grupp Kursnamn Engelska GRNENG2 Måndag 14.10-15.40 GRNENGADAG Engelska grundläggande Tisdag 10.00-11.30 GRNENGADAG Engelska grundläggande Tisdag 12.30-14.00

Läs mer

Senast reviderad 2014-09-11

Senast reviderad 2014-09-11 Senast reviderad 2014-09-11 Sida 0 Innehållsförteckning Allmänt om komvux sid 2-4 Vuxenutbildningen Linné Allmän informati sid 5-6 Grundläggande kurser sid 7-8 Gymnasiala kurser sid 9-15 Bolandgymnasiet

Läs mer

Utbildning i Sverige, dag 2

Utbildning i Sverige, dag 2 Utbildning i Sverige, dag 2 Etablering När man inte varit i Sverige så länge. Steg 1: SFI och Sensus Yrkesliv SFI Sensus- Yrkesliv Praktik Efter Sensus? Steg 2: Arbete och studier (olika vägar) Förberedande

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning en Stockholms kommun för vuxenutbildning efter tillsyn i Stockholms kommun Tillsyn i Stockholms kommun 2(9) har genomfört tillsyn av Stockholms kommun under våren 2016. Tillsynen har avsett det samlade

Läs mer

Vuxenutbildningen Trollhättan Vänersborg hösten

Vuxenutbildningen Trollhättan Vänersborg hösten Upplaga 17 04 27 Vuxenutbildningen Trollhättan Vänersborg hösten 2017 - Studieperiod fristående kurser = 17 08 14 17 12 22 Heltidsstudier hösten 2017 = 400 poäng Kurser på grundläggande och gymnasial nivå

Läs mer

Kurskatalog 2016-2017

Kurskatalog 2016-2017 Kurskatalog 2016-2017 Är du nyfiken på att studera är du välkommen till oss för att diskutera dina önskemål. Vi finns i Komvux lokaler (hus C) på Korsängsgatan 12 i Enköping. Lärvux är en del av den kommunala

Läs mer

Information. om kurser, olika studieformer, studievägledning, antagning mm

Information. om kurser, olika studieformer, studievägledning, antagning mm NÄRINGSLIV OCH ARBETSMARKNAD GÄVLE VUXENUTBILDNINGEN I GÄVLE Information om kurser, olika studieformer, studievägledning, antagning mm hösten 2015 VUXENUTBILDNINGEN Reception Tfn 17 93 00 måndag-fredag

Läs mer

Vuxenutbildning 2013 I Stockholms län

Vuxenutbildning 2013 I Stockholms län I Stockholms län OM UNDERSÖKNINGEN Alla länets 26 kommuner deltar i den gemensamma studerandeundersökningen. Det är ett viktigt led i arbetet för en gemensam vuxenutbildningsregion i länet. Målet med gemensamma

Läs mer

KURSER HÖSTEN 2017 KOMVUX I LUND

KURSER HÖSTEN 2017 KOMVUX I LUND KOMVUX I LUND KURSER HÖSTEN 2017 Utbildningsförvaltningen Komvux Glimmervägen 12, 224 78 Lund Tel. 046-35 71 00 E-post: komvux@lund.se www.lund.se/komvux Kurstider/kursstarter Schemabunden undervisning:

Läs mer

VUXENUTBILDNINGEN I NORRKÖPING UTBILDNINGSKATALOG ARBETSMARKNADS- OCH VUXENUTBILDNINGSNÄMNDEN

VUXENUTBILDNINGEN I NORRKÖPING UTBILDNINGSKATALOG ARBETSMARKNADS- OCH VUXENUTBILDNINGSNÄMNDEN VUXENUTBILDNINGEN I NORRKÖPING UTBILDNINGSKATALOG 2016 ARBETSMARKNADS- OCH VUXENUTBILDNINGSNÄMNDEN VägLedningsCentrum Studier yrken yrkes val Vägledningscentrum, tel 011-15 54 40, Hospitalsgatan 20, Norrköping

Läs mer

Kursutbud Stockholm 2016

Kursutbud Stockholm 2016 Kursutbud Stockholm 2016 VUX Grundläggande vuxenutbildning Gymnasial vuxenutbildning Gymnasial yrkesutbildning Välkommen till Hermods Varje dag, året runt, uppfyller människor sina mål hos oss. Det är

Läs mer

Ansökan om legitimation för lärare och förskollärare - för dig med utländsk examen från ett EU- eller EES-land samt Schweiz

Ansökan om legitimation för lärare och förskollärare - för dig med utländsk examen från ett EU- eller EES-land samt Schweiz Ansökan om legitimation för lärare och förskollärare för dig med utländsk examen från EU, EES eller Schweiz Ansökan om legitimation för lärare och förskollärare - för dig med utländsk examen från ett EU-

Läs mer

DISTANSKURSER. via NTI-skolan

DISTANSKURSER. via NTI-skolan DISTANSKURSER via NTI-skolan Att läsa på distans! Du söker kursen/kurserna på vår ansökan som finns på vår hemsida http://www.tierp.se/utbildning-och-barnomsorg/utbildning-for-vuxna.html Startdatum finns

Läs mer

Studieinformation fristående gymnasiala kurser (ej vård) Våren 2016

Studieinformation fristående gymnasiala kurser (ej vård) Våren 2016 Studieinformation fristående gymnasiala kurser (ej vård) Våren 2016 Kontaktuppgifter Vid allmänna frågor kontakta receptionen i Utbildningens Hus. Telefon: 0322-61 65 60, E-post: vuxenutbildningen@alingsas.se

Läs mer

Kommunal. Vuxenutbildning. Härnösand. Kurskatalog NYHET! Ansök via webben

Kommunal. Vuxenutbildning. Härnösand. Kurskatalog NYHET! Ansök via webben Vuxenutbildning Kommunal Härnösand Kurskatalog 2015 NYHET! Ansök via webben 1 Vilka får studera hos den kommunala vuxenutbildningen? Du som vill: - komplettera tidigare utbildning på grund- eller gymnasienivå.

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i skollagen (2010:800); SFS 2012:109 Utkom från trycket den 13 mars 2012 utfärdad den 1 mars 2012. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs i fråga om skollagen (2010:800)

Läs mer

Särskild utbildning för vuxna

Särskild utbildning för vuxna Särskild utbildning för vuxna Kurskatalog läsåret 2016/2017 Särskild Utbildning för Vuxna i kommunen är till för dig som har inlärningssvårigheter som orsakats av utvecklingsstörning eller förvärvad hjärnskada.

Läs mer

För tidiga val sätter stopp för vidare studier. - Var tredje vet inte hur man kompletterar sina betyg

För tidiga val sätter stopp för vidare studier. - Var tredje vet inte hur man kompletterar sina betyg För tidiga val sätter stopp för vidare studier - Var tredje vet inte hur man kompletterar sina betyg Bakgrund och metod Studentum är Sveriges mest använda söktjänst för eftergymnasiala studier med ca 400

Läs mer

Välkommen till Vuxenutbildningen i Arboga

Välkommen till Vuxenutbildningen i Arboga Välkommen till Vuxenutbildningen i Arboga Alla är välkomna att studera hos oss. Du kan studera efter dina egna förutsättningar och behov. Vi arbetar på ett flexibelt sätt vilket innebär att du kan välja

Läs mer